Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ό Έβρος μας ενώνει και μας δυναμώνει, ώστε να καθορίσουμε μόνοι μας το αύριο»

Σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Twitter o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι: 
« Ό Έβρος μας ενώνει και μας δυναμώνει, ώστε να καθορίσουμε μόνοι μας το αύριο. 
Για να προχωράμε μαζί ενωμένοι σταθερά, τολμηρά και διαρκώς μπροστά. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στις Εβρίτισσες και στους Εβρίτες, που έβαλαν και βάζουν πολύ μεγάλη πλάτη για την πατρίδα»...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 02 Απριλίου 2023

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων, της Κυριακής 02 Απριλίου 2023...

Μητσοτάκης: Χωρίς τον φράχτη θα έμπαινε ο καθένας, ο Τσίπρας δεν θα συνέχιζε την επέκταση

«Αντιρρήσεις έχουν ορισμένοι που δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να είσαι στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.» 
- Ως τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει η τηλεδιοίκηση στα τρένα 
Πεπεισμένος πως ο Αλέξης Τσίπρας εάν αναλάμβανε πρωθυπουργός δεν θα συνέχιζε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο όπως έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη...

Μόνος εναντίον όλων - Διαβάστε το ! Αξίζει ! Γραμμένο από κάποιον που ΠΟΤΕ δεν έχει ψηφίσει ΝΔ !

Από την αρχή λοιπόν. Ουδείς από την εφημερίδα μού είπε να υπογράψω αυτό το σχόλιο
Ουδέποτε υπήρξα παρατρεχάμενος οποιουδήποτε πολιτικού ή επιχειρηματία. Και το τελευταίο: ποτέ, μα ποτέ, δεν ψήφισα Νέα Δημοκρατία. 
Όποιος ισχυριστεί το αντίθετο είναι κακόβουλος, συκοφάντης και άθλιος της χειρότερης υποστάθμης.
Πάμε τώρα στην ουσία.
Είδα, λοιπόν, τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος στον συνάδελφο Σταύρο Θεοδωράκη και έχω να πω μερικά πραγματάκια με τη μεζούρα της δημοσιογραφικής αποστασιοποίησης...

Κριτήρια, ταυτίσεις και ψήφος

Συνηθίζεται κατά την προεκλογική περίοδο να αναλύουμε τα λεγόμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων, άσχετα αν επιλέγουμε πιο πιασάρικους τίτλους για την παρουσίασή τους. 
Προσπαθούμε, δηλαδή, να διακριβώσουμε με ποια κριτήρια και ποιες ταυτίσεις θα ψηφίσει ο πολίτης, ούτε ώστε να έχουμε μια κάπως σχετική εικόνα των αποτελεσμάτων, σε γενικές γραμμές.
Μία από τις πλέον συνηθισμένες φράσεις που χρησιμοποιούμε, είναι πως ο μέσος - αν υπάρχει τέτοιος - ψηφοφόρος ψηφίζει με βάση «την τσέπη» του, δηλαδή με οικονομικά κριτήρια, είτε αυτά αποτελούν το άμεσο εισόδημά του, είτε..

Γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να μας τρελάνει.

Ο κύβος ερρίφθη, οι Έλληνες πάμε στις κάλπες την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 για να διαλέξουμε κυβέρνηση και πρωθυπουργό. 
Το τοπίο μπροστά μας έχει ξεκάθαρες διεξόδους αλλά και κάποιες αβεβαιότητες. Τις συνοψίζω σε πέντε σημεία.
Πρώτον: Η απλή αναλογική του Μαΐου δεν θα δώσει κυβερνητική πλειοψηφία, παρότι κάποιοι δηλώνουν πρόθυμοι να τη συγκροτήσουν ως «συγκυβέρνηση ηττημένων».
Οι δημοσκοπήσεις σταθερά αποτυπώνουν ένα παγιωμένο πολιτικό σκηνικό, με τον Κ. Μητσοτάκη να...

Και ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει για την αυτοδυναμία της ΝΔ

Μέσα σε μια ημέρα είχαμε:
1.Tη δήλωση Φίλη για την αναγκαιότητα να υπάρξουν «Πρέσπες του Αιγαίου».
2.Τις δηλώσεις Δραγασάκη και Τζάκρη για αύξηση της φορολογίας.
3. Την ενέργεια Παπαδημούλη να μη χρηματοδοτηθεί ο φράκτης του Έβρου με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Τα διαβάζεις αυτά και λες πως οι άνθρωποι τρελάθηκαν. Ανακινούν θέμα αύξησης της φορολογίας, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ενώ γνωρίζουν πως η βασική αιτίας της ήττας τους το 2019 ήταν η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Σα να μιλούν στο σπίτι του κρεμασμένου για σχοινί...

Ο Ραγκούσης παραχωρεί τη βίλα στην Πάρο στον Τσίπρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τη βίλα Ραγκούση στην Πάρο
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο βουλευτής το ΣΥΡΙΖΑ παραχωρεί τη χρήση της για ολόκληρο τον Αύγουστο στον Αλέξη Τσίπρα και στην οικογένεια του.
Με την κίνηση αυτή ο κ. Ραγκούσης θα… αποστομώσει όλους όσοι ασκούν κριτική για την εκμετάλλευση της βίλας, η οποία φτιάχτηκε με δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. 
Ο Τομεάρχης Διαφάνειας, μάλιστα, σκέφτεται να διαθέσει τη βίλα του τον Ιούλιο σε φτωχές οικογένειες και μετανάστες, ώστε να σταματήσει ο...

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Δημοσκόπηση: Πώς θα ψηφίσουν οι Ελληνες στις εκλογές, ποια τα προβλήματά τους, τι θα κάνει η «γκρίζα ζώνη»

Δύο δημοσκοπήσεις, της Metron Analysis για το Mega και της MRB για το newsmbomb αναδεικνύουν τα βασικά χαρακτηριστικά των ψηφοφόρων στην εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου
Σχεδόν 50 ημέρες πριν από το πιο… επίσημο γκάλοπ, αυτό της κάλπης και δύο δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας δείχνουν την εκκίνηση των κομμάτων.
Δείχνουν τις διαφορές που υπάρχουν, τις τάσεις που...

Ο οικονομικός παραλογισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών

Οι χθεσινές δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη, έρχονται να επισφραγίσουν πανηγυρικά τη διαπίστωση πως ο οικονομικός παραλογισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών. 
Αν μάλιστα συναθροίσουμε στις δηλώσεις αυτές, τις αντίστοιχες του Γιάννη Δραγασάκη στο Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, τότε έχουμε μπροστά μας μια οικονομική βόμβα μολότοφ.
Η Θεοδώρα Τζάκρη δεν είναι ένα τυχαίο πολιτικό πρόσωπο, οπότε...

Φράχτης: Κρυφτούλι και ανθελληνικό σέρβις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα αποκαλυπτήρια για το… προοδευτικό πρόγραμμα τους στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εγκλωβίσει τις τύχες της χώρας από την 22α Μαΐου, ξεκίνησαν από τη μοναδική πρόταση που ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα κάνει κωλοτούμπα μετεκλογικά και αφορά στο μεταναστευτικό.

Παρότι η αναιμική διαβεβαίωση από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν πως: «Δεν αντιτιθέμεθα στη διεθνή πρακτική εκεί που υπάρχουν περάσματα να υπάρχει έλεγχος, τείχη, όπως προβλέπει κάθε χώρα για τον έλεγχο των συνόρων της», ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και...

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 5,8% της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Προβάδισμα 5,8 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σημαντικό προβάδισμα 17 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία.
Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 32,5%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26,7%, δηλαδή διαφορά 5,8 μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 11,7%, το ΚΚΕ στο 7,1%, η Ελληνική Λύση στο 5,2%...

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Στον Έβρο αύριο ο Μητσοτάκης μετά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μπλοκάρει την επέκταση του φράχτη

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους για το μεταναστευτικό και τον φράχτη στον Έβρο. Από την πλευρά της, η Κυβέρνηση απαντά ότι η χώρα δεν θα επανέλθει στην κατάσταση χάους όπως ήταν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πρωθυπουργό να στέλνει σήμερα το πρωί από τον Γέρακα ξεκάθαρο μήνυμα: «Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει»...

Μητσοτάκης: Υπαρκτό το ενδεχόμενο «τερατογένεσης» στις 22 Μαΐου, με Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη (Photos)

«Μόνον η Νέα Δημοκρατία μπορεί να διασφαλίσει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση»
τόνισε ο Πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στη Γλυφάδα.
Στο ενδεχόμενο «πολιτικής τερατογένεσης» στις 22 Μαΐου, με Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το απόγευμα στη Γλυφάδα.
«Άλλοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το πώς φαντάζονται την προοδευτική διακυβέρνηση που λένε. Την απάντηση θα την πάρουν στις κάλπες. Αυτοί που λένε ότι θα προκύψει κυβέρνηση στις 22 Μαΐου, πρέπει να μας πουν με ποιον θα συνεργαστούν. Είχα μιλήσει για το ενδεχόμενο πολιτικής τερατογέννεσης...

Νέο προεκλογικό σποτ της Ν.Δ.: Ο δεκάλογος των δεσμεύσεων που έγιναν πράξη (Video)

«Σύνθημά μας είναι το έργο μας και οι δεσμεύσεις που τηρήσαμε»
τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δημοσίευσε νέο προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης την τελευταία τετραετία.
Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του σε Facebook και Twitter δημοσίευσε τον «δεκάλογο» των πεπραγμένων της Κυβέρνησης, τονίζοντας τις αλλαγές που συντελέστηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας...

Κυβέρνηση ηττημένων: Ο Τσίπρας μιλάει για κυβέρνηση - κουρελού γιατί κρύβει τα «τέρατα»

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να το αρνείται, αλλά το χέρι του είναι ήδη πάνω από το πόμολο που θα ανοίξει την πόρτα στην πολιτική τερατογένεση. 

Η προοδευτική συνεργασία για την οποία λιγώνεται πολιτικά εδώ και μήνες, ότι μπορεί να προκύψει την 22α Μαΐου είναι αυτή ακριβώς για την οποία έχει προειδοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση των ηττημένων, με Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη είναι ο ανομολόγητος πόθος του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο θα ολοκληρωθεί η εκτροπή που δρομολόγησε με την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Ο κ. Τσίπρας ξορκίζει δημόσια αυτήν την εξέλιξη...

Αδιόρθωτοι και επικίνδυνοι

Τον Νοέμβριο του 2017 από το βήμα της Βουλής, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης χαρακτήριζαν συνειδητή επιλογή την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης.
Το 2021, ο Αλέξης Τσίπρας απέδιδε σε «εθνική ανάγκη» την απόφαση της κυβέρνησής του να επιβαρύνει την μεσαία τάξη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση, όταν ο πραγματικός του στόχος δεν ήταν άλλος από το να μοιράζει ο ΣΥΡΙΖΑ επιδόματα και να συντηρεί το ταξικό πρόσημο στην πολιτική του.
Χθες, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, Γιάννης Δραγασάκης, ξύπνησε ξανά μνήμες της περιόδου 2015-2019, λέγοντας ότι πρέπει «να ξαναδούμε το φορολογικό σύστημα και την κατανομή των φορολογικών βαρών»...

Επιχείρηση «Υάκινθος»: Οι Πακιστανοί τρομοκράτες ήθελαν πάνω από 50 νεκρούς – Σοκαριστικοί-διάλογοι

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για τους Πακιστανούς τρομοκράτες που ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση το εστιατόριο - συναγωγή στου Ψυρρή.
Oι αναλυτές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) προχώρησαν την αποκωδικοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των συνομιλιών μεταξύ του Πακιστανού αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης από την Τεχεράνη και του επικεφαλής του πυρήνα στην Αθήνα.
Από την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Υάκινθος», οι...

Φράχτης στον Έβρο: «Μπλόκο» στη χρηματοδότησή του στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνηση: «Θέλουν να επανέλθει το χάος»

Κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
Ο φράχτης έχει προγραμματιστεί να επεκταθεί στο σύνολο των χερσαίων συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία.
Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση, αυτή τη φορά με αφορμή την επέκταση του φράχτη στον Έβρο στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία.
Η Ευρωομάδα της Αριστεράς επιχείρησε να στήσει «μπλόκο» στο ενδεχόμενο χρηματοδότησης της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο...

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Από κόμμα - παρωδία, σε κυβέρνηση - δελφινάριο;

Διαβάζουμε και ακούμε πολύ συχνά, πως υπάρχει μεγάλη μερίδα πολιτών που ενώ είχαν ψηφίσει το 2019 το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα αμφιταλαντεύονται για το που θα δώσουν την ψήφο τους. Και αυτό διότι αισθάνονται απογοητευμένοι και προδομένοι από τις πολιτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με το ίδιο αφήγημα οι πολίτες αυτοί δεν είναι μέλη του κυβερνώντος κόμματος, αλλά μετριοπαθείς κεντρώοι, που το 2019 στράφηκαν προς τη Νέα Δημοκρατία μπροστά στον κίνδυνο να συνεχιστούν οι πειραματισμοί και οι εμμονικές πολιτικές που είχαν...

Αναστασιάδης: Διαψεύδει την «Εστία» για δημοσίευμα που αφορά τις «δήθεν» παρεμβάσεις Μητσοτάκη

Η απάντηση του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας έρχεται μετά από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «ΕΣΤΙΑΣ», η οποία κάνει αναφορά στο βιβλίο του εκδότη Κωστή Χατζηκωστή.
Απάντηση στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εστίας» με αναφορά στο όνομά του και εκείνο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνει μέσω δήλωσής του ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη:...

Νετανιάχου: «Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν με επιτυχία μία σοβαρή υπόθεση τρομοκρατίας» - Η Μοσάντ συνέβαλε στην εξάρθρωση

Η Μοσάντ συνέβαλε στην εξάρθρωση ιρανικού τρομοκρατικού πυρήνα που σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα
Έπειτα από την αποκάλυψη ότι ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ εξάρθρωσαν τρομοκρατικό δίκτυο που ετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα, η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ, σύμφωνα με το γραφείο του Πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, βοήθησε τις ελληνικές Αρχές να αποτρέψουν απόπειρα δύο Πακιστανών τρομοκρατούν να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στην Ελλάδα.
Όπως μεταδόθηκε από το γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, η Μοσάντ αναφέρει ότι...

To πρώτο προεκλογικό βίντεο Ν.Δ.: «Για μία Ελλάδα πιο ανθρώπινη, πιο σύγχρονη, πιο ισχυρή»

Έναν μίνι απολογισμό του κυβερνητικού έργου κάνει το πρώτο προεκλογικό βίντεο της Νέας Δημοκρατίας που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών στις 21 Μαΐου.
«Δεσμευτήκαμε να μειώσουμε τους φόρους και την ανεργία. Να φέρουμε επενδύσεις. Να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό. Να θωρακίσουμε την πατρίδα. Να κάνουμε ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα. Για μία Ελλάδα πιο ανθρώπινη, πιο σύγχρονη, πιο ισχυρή»...

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Αυτό είναι το εβραϊκό εστιατόριο – συναγωγή στου Ψυρρή το οποίο είχαν βάλει στον στόχο Πακιστανοί τρομοκράτες (Photos)

Οι συλληφθέντες θα λάμβαναν 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό από τον εγκέφαλο της οργάνωσης στο Ιράν ο οποίος καταζητείται για δύο δολοφονίες.
Εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή είχαν βάλει στον στόχο οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που συνελήφθησαν. Πρόκειται για το εστιατόριο «Gostijo» στου Ψυρρή, μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Αθήνας.
Δίκτυο Πακιστανών τρομοκρατών με εγκέφαλο έναν άνδρα καταζητούμενο για δολοφονίες...

Η βία χωρίς τέλος στο ελληνικό πανεπιστήμιο

Ο σταλινισμός, ο κομμουνισμός, ο ναζισμός, ο φασισμός είναι εκφάνσεις του ολοκληρωτισμού, όπως μας καταθέτει ο Γάλλος φιλόσοφος Marcel Gauchet στον τρίτο τόμο του έργου του «Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Η Δημοκρατία υπό τη δοκιμασία των ολοκληρωτισμών».

Με τα χαρακτηριστικά και τις επιδιώξεις του ολοκληρωτισμού ασχολήθηκαν επισταμένως και δύο μεγάλοι διανοητές του 20ου αιώνα, ο Κορνήλιος Καστοριάδης και η Hanna Arendt, οι οποίοι αναφέρουν ότι στόχος κάθε μορφής ολοκληρωτισμού είναι η ισοπέδωση της προσωπικότητας του ατόμου, ο περιορισμός της σκέψης, η με την απειλή βίας απαγόρευση της δημόσιας έκφρασης λόγου και η ομοιογένεια των ανθρώπων, δηλαδή η εξαφάνιση της διαφορετικότητας και η απόκτηση από κάθε άτομο των χαρακτηριστικών του Ηγέτη...

Προσπαθούν να αναβιώσουν φαντάσματα του παρελθόντος

Η τραγωδία των Τεμπών λειτούργησε σεισμογενώς στο πολιτικό σκηνικό, διευρύνοντας το ρήγμα στο τείχος της βεβαιότητας για αυτοδυναμία της ΝΔ. Βέβαια ως την 21η ή 28η Μαΐου, παρόλο που δεν θα έχει ξεχαστεί το γεγονός – ποτέ δεν θα ξεχαστεί – ίσως έχει αποφορτιστεί η έντονη συγκινησιακή φόρτιση. Άλλωστε οι τραγωδίες (Σάμινα, Ηλεία, Μάτι) δεν έριξαν κυβερνήσεις.
Επιπροσθέτως, η έως τώρα αρνητική στάση Ανδρουλάκη σε σχέση με τα πρόσωπα των Μητσοτάκη - Τσίπρα, επιτείνει την ανασφάλεια της ακυβερνησίας και δεν αποκλείεται στις δεύτερες εκλογές οι...

Ο χρυσαυγιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αναμετρώνται με αντιπάλους που δεν έχουν αλλάξει. Οι πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι αλλά η θλιβερή δράση τους έχει τον ίδιο ύπουλο στόχο: τη μόλυνση της κοινωνίας με το κομματικό δηλητήριο πάνω σε εθνικά τραύματα και τον εγκλωβισμό της χώρας στον γύψο του αναχρονισμού. Το σχέδιο τους ακτινογραφήθηκε με αυτόν τον τρόπο από τον πρωθυπουργό στην ομιλία που απηύθυνε από τη Λαμία.

Αυτός ο αναχρονισμός εκτός από υπηρέτες, διαθέτει και αφεντάδες, προστάτες, ώστε να μην ανακοπεί η διάχυση του και να διασπαρεί με μεγαλύτερη ευκολία η αμφιβολία, να γιγαντωθεί ο διχασμός και επικρατήσει η τοξικότητα...

Μητσοτάκης: «Τι σημαίνει πρωθυπουργός άγνωστος Χ; Οι πολίτες θα ψηφίσουν στα τυφλά; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα»

Ένα ξεκάθαρο «όχι» σε προτάσεις συνεργασίας που οδηγούν σε παραλυσία 
ίπε από τη Λαμία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημεώνοντας την ανάγκη η χώρα να έχει μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο Μάιος είναι κοντά και φέρνει μια νέα άνοιξη με το διπλό μήνυμα νίκης που θα στείλουν οι πολίτες. «Θα κερδίσουμε τις εκλογές για να τρέξει η Ελλάδα πιο γρήγορα μπροστά» ανέφερε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στην πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για έναν πρωθυπουργό «άγνωστο Χ» σημείωσε με έμφαση ότι αυτά δεν είναι...

Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια. Οι… αρχηγοί;

Μία κορυφαία ευκαιρία για επίδειξη ισχύος και επιβολή του εντός του κόμματός του, έχασε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, μη διαγράφοντας τον Ανδρέα Λοβέρδο. 
Και αυτό, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, η Χαριλάου Τρικούπη, στον απόηχο δηλώσεων του πρώην υπουργού ότι όταν πηγαίνοντας στις εκλογές, απορρίπτει κανείς ονόματα θα πρέπει να προτείνει και ονόματα για τη θέση του πρωθυπουργού, διέρρεε ότι στην παραμικρή επόμενη πρόκληση, ο κ.Λοβέρδος θα βρισκόταν...

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Μητσοτάκης από Λαμία: Θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές - Ο Μάιος είναι κοντά, φέρνοντας και μια νέα άνοιξη (live)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.
«Ο Μάιος είναι κοντά, φέρνοντας και μια νέα άνοιξη με το διπλό σας μήνυμα» είπε ξεκινώντας την ομιλία του, σημειώνοντας ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά, στο μέλλον που της αξίζει.
Για την τραγωδία των Τεμπών επεσήμανε πως είναι περίοδος αναστοχασμού και ανασυγκρότησης. «Δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε εγώ είμαι εκείνος που θα πως φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός...

Μητσοτάκης: «Κυβερνήσεις πλειοψηφίας από ένα κόμμα και όχι από ένα χρώμα»

Την ανάγκη η χώρα να έχει μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε χαρακτηριστικά: «Θα έλεγα ότι το αίτημα για αυτοδυναμία συνδέεται αφενός με την ανάγκη η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση, αφετέρου με την ανάγκη να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο τολμηρά, ακόμα πιο αποφασιστικά και να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον. Και...

Τραπεζικοί κολοσσοί κλονίζονται, η Ελλάδα και οι τράπεζες της αποθεώνονται, ενώ κάποιοι συμπεριφέρονται ως πολιτικοί... σταθμάρχες

Ζούμε εποχές μεγάλων ανατροπών και έτσι όπως δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα μας δοκίμαζε μια πανδημία που συμβαίνει κάθε 100 και 200 χρόνια, έτσι δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα εκδηλωθεί «πανδημία» ή απειλή «πανδημίας» στα τραπεζικά συστήματα χωρών που αποτελούν σηματωρούς του καπιταλισμού.
Λοιπόν έχουμε και λέμε
Χρεοκοπίες στις ΗΠΑ, παρ΄ ολίγον διάλυση του μέχρι πέρυσι ελβετικού τραπεζικού κολοσσού της Credit Suisse, φόβοι για «σκελετούς» στη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, την Deutsche Bank. 
Και μέσα σε όλα αυτά φαντάζει ως... όαση, το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα! ...

Εκστρατεία fake news στο μπλέντερ της ευτέλειας

Ο Αλέξης Τσίπρας για ακόμη μία φορά έχει αυτοανακηρυχθεί σωτήρας της χώρας. 
Μοναδικές προδιαγραφές που κατοχυρώνουν αυτήν την ιδιότητά του είναι η φαιδρή ρεκλάμα με την οποία το «πολίτμπιρο» της Κουμουνδούρου, πλαισιώνει από την ημέρα του ισόβιου διορισμού στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στα κοινά.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι θιασώτης της πολιτικής ουσίας, μαέστρος των προοδευτικών λύσεων τις οποίες επιτυγχάνει λόγω της διαπραγματευτικής του δεινότητας. Ο κ. Τσίπρας αποστρέφεται την...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στο «κάδρο» των ευθυνών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ & εργολάβοι για τη σύμβαση 717 - Το πολυσέλιδο πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας

Στις 190 σελίδες αποκαλύπτονται διαχρονικά λάθη και παραλείψεις που συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες και σκιαγραφούν το αλαλούμ που επικρατεί στο ελληνικό Δημόσιο με ευθύνη των Αρχών, των εργαζομένων, αλλά και εξωτερικών παραγόντων.

Εγκληματικές παραλείψεις και λάθη επί σειρά ετών. 
Οι ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας που εξέτασαν την «αμαρτωλή» σύμβαση 717, για την αποκατάσταση του συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα...

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Μπορούμε να παράξουμε την «πράσινη» ενέργεια της Ευρώπης;

Είναι στοίχημα για τις ελληνικές κυβερνήσεις από την εποχή των μνημονίων.
 
Να γίνουμε εξαγωγείς πράσινης ενέργειας στον ευρωπαϊκό Βορρά. 
Να αξιοποιήσουμε τον εθνικό μας πλούτο, για να πουλάμε στην Γερμανία και άλλους ενδιαφερόμενους καθαρή ενέργεια από φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες. 
Το σχέδιο είχε πέσει για πρώτη φορά στο τραπέζι το 2011 από τη κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία μάλιστα το είχε συνδέσει με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά εγκαταλείφθηκε χωρίς να βρει χρηματοδότηση και πολιτική στήριξη μέσα στην δίνη των μνημονίων.

Τότε το ενεργειακό παιχνίδι καθορίζονταν από τη Μόσχα, και η ενέργεια έρεε με κατεύθυνση από Ανατολάς προς Δυσμάς. Σήμερα, οι αγωγοί βγαίνουν σταδιακά...

Ανάστατο το ΠΑΣΟΚ από την πρόταση Ανδρουλάκη

Ειρωνεία της ιστορίας «έτσι που το’ φεραν η μοίρα και τα χρόνια». 
Κάποτε ο Αντρέας στην εποχή της φθοράς, είχε κάνει την εμβληματική δήλωση ότι «Το ΠΑΣΟΚ είναι κίνημα εξουσίας, δεν γεννήθηκε για να αποτελέσει διάττοντα αστέρα. Ούτε κληρονομείται, ούτε χαρίζεται, ούτε τεμαχίζεται σε τιμάρια».
Φευ κληρονομήθηκε στον υιό του που του έδωσε τροχιά διάττοντος αστέρος, ενώ τεμαχίστηκε σε τιμάρια στις εκλογές Ιανουαρίου του 2015. Και φυσικά κόμμα εξουσίας έχει πάψει να είναι, παρότι ο καινούργιος αρχηγός βλέπει τον ίσκιο του κόμματος και τον περνάει για το μπόι του...

Στα ελληνοτουρκικά ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός

Οι φιλοφρονήσεις και τα γλυκοκοιτάγματα της Τουρκικής ηγεσίας προς την Ελλάδα εναλλασσόμενα με εχθρική ρητορική και επιθετικές ενέργειες δεν είναι κάτι το νέο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Εξάλλου ειδικά με την διακυβέρνηση Ερντογάν υπήρξαν μακρότατες περίοδοι ηπιότητας στις σχέσεις με πολύ θερμές επαφές του Τούρκου ηγέτη με τις ελληνικές ηγεσίες, με την εξαίρεση της περιόδου του Σχεδίου Ανάν, της άφιξης σε ελληνικό έδαφος των οκτώ Τούρκων αξιωματικών μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και...