Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Παραίτηση Προέδρου Δημοκρατίας...


... της Γερμανίας φυσικά!

Διαβάσαμε ότι παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Γερμανίας λόγω διαφθοράς. 
Είχε δανεισθεί χρήματα, όπως αποκαλύφθηκε πριν από δυο μήνες, από φίλο του επιχειρηματία – βιομήχανο… και παραιτήθηκε!
Αυτά συμβαίνουν στη "βάρβαρη" και "απολίτιστη" Γερμανία..!
Ο "δικός μας" όμως, είχε δανείσει στον "φίλο και ευεργέτη του" τότε πρωθυπουργό χρήματα*,  για να καλύψει το "πόθεν έσχες"  στην ανέγερση  της κατοικίας του. Της περίφημης "ροζ βίλας" ή κωλόσπιτο κατ άλλους..!
Και δεν παραιτήθηκε κανείς... Η φοροδιαφυγή όμως καλύφθηκε.
Το παράδοξο είναι ότι ο δικός μας αργότερα προήδρευσε σε Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών , μέσα  Δεκεμβρίου 2009, με αντικείμενο την "καταπολέμηση της διαφθοράς", μόλις δηλαδή έγινε πρωθυπουργός ο γιος  του "φίλου και ευεργέτη του" !
Θυμάστε τότε, όταν ο πρωθυπουργός των ελλήνων...

Der Spiegel: " Τη Δευτέρα το πιστοποιητικό καταστροφής της Ελλάδας"

Ακόμη και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση ότι “η τρόϊκα καταστρέφει την Ελλάδα”.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει “όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν πια ότι οι πιθανότητες επιτυχίας του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, δεν είναι πολλές”.
Το Der Spiegel υποστηριζει ακόμη ότι μεταξυ των Ευρωπαίων εταίρων υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφωνίες και τονίζει ότι η Γερμανία πρωτοστατεί ενάντια στη προσπάθεια παροχής βοήθειας, γιατί ο Σόϊμπλε επικαλείται απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, σύμφωνα με την οποία η καταστροφή είναι αναπόφευκτη.

Θυμάστε την "πτωχευμένη" Ισλανδία; Αγνόησε το ΔΝΤ και δείτε που βρίσκεται 4 χρόνια μετά...

Θυμάστε την Ισλανδία; Που πτώχευσε; 
Που ακούγαμε τις ειδήσεις και κουνάγαμε το κεφάλι με συμπόνοια ή με οίκτο;
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε λοιπόν κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Ισλανδίας στην κατηγορία ΒΒΒ- για τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της, εξέλιξη που επιτρέπει στη χώρα, η οποία βυθίσθηκε στην χρηματοοικονομική άβυσσο το 2008, να θεωρείται εφεξής ως αξιόπιστος δανειολήπτης!

   
«Η επιστροφή της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ξένο συνάλλαγμα της Ισλανδίας στην κατηγορία ‘επενδύσεις’ μεταφράζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προκειμένου να αποκατασταθεί η μακροοικονομική σταθερότητα στη χώρα, η οποία έφερε επιτυχώς εις πέρας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για την ανοικοδόμηση της χρηματοοικονομικής αξιοπιστίας της χώρας», αναφέρει...

Σπάει ταμεία ο ελληνικός “Τιτανικός”


Όταν ο Τζέιμς Κάμερον μας μετέφερε στην κινηματογραφική οθόνη το έπος της αγάπης του Τζακ και της Ρόουζ, που σάρωσε τα Όσκαρ και τις εισπράξεις, και διατηρεί την ακουστική του στη συναισθηματική μνήμη όσων παρακολούθησαν τον «Τιτανικό» χάρη στη Σελίν Ντιόν, δεν θα μπορούσε φυσικά να περιμένει ότι το 2010, θα βρισκόταν ένας Έλληνας, και μάλιστα πολιτικός, που θα επιμελείτο ενός remake με ακόμη μεγαλύτερη… εισπρακτική απήχηση.
Σαν σήμερα, πριν από δυο χρόνια, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου περιέγραφε στο Eurogroup την ελληνική οικονομία ως «Τιτανικό»
Και οι κερδοσκόποι, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους, ξεκινούσαν ένα ιστορικό πάρτι, το οποίο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. 
Μόνο που σε αντίθεση με τον original «Τιτανικό», η μουσική υπόκρουση του δικού μας δεν είναι η μελωδική φωνή της Γαλλίδας τραγουδίστριας, αλλά η μονότονη γερμανική προφορά της λέξης «χρεοκοπία», από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Εναλλάξ με την Άνγκελα Μέρκελ.

«We are all Greeks».

Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας 
προετοιμάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία. 
Κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη το Σάββατο στις 14:00 στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.
Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζεται.
Οι διαδηλώσεις συμπαράστασης θα γίνουν το Σάββατο στις 14:00 τοπική ώρα...

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

American Bar..!


Αυτές οι τανίες, πλάκα-πλάκα, είναι μεγάλο σχολείο….
Από τη "Βίλλα Των Οργίων" του Ντίνου Δημόπουλου. Φίνος (1964).

Τι είναι πολιτική; ...( ανέκδοτο )

Ενα αγορακι ρωταει τον πατερα του
-" Μπαμπα, τι ειναι η πολιτικη ..."Ο πατερας απανταει
- " Βλεπεις, παιδι μου, εγω φερνω τα λεφτα σπιτι, επομενως ειμαι ο Καπιταλισμος- η μητερα σου διαχειριζεται τα οικονομικα, επομενως ειναι το Κρατος-
ο παππους σου, παρακολουθει εαν ολα ειναι εν ταξει, επομενως ειναι το Συνδικατο.- η γυναικα που ασχολειται με το νοικοκυριο, ειναι η Εργατικη ταξη.
Εχουμε ολοι μας ενα και μοναδικο στοχο. ειναι να περνας καλα.
Επομενως εισαι ο Λαος- Και ο μικρος σου αδελφος που φοραει ακομα τις πανες του, ειναι το Μελλον.
Καταλαβες παιδι μου....."
Ο μικρος ειναι σκεπτικος, και λεει στον πατερα του, οτι θα ηθελε να το σκεφτει.
Τη νυχτα, λοιπον ξυπναει, διοτι ο μικρος τα ειχε "κανει" πανω του, και δεν σταματουσε να φωναζει. 
Μη γνωριζωντας τι να κανει, πηγαινει στο δωματιο των γονιων του.
Η μητερα, κοιμαται ,μονη της, στο κρεβατι, τοσο βαρια, που...

Ο «Έλληνας» Παρτιζάνος

Το οικονομικό ολοκαύτωμα της Ελλάδας, στήθηκε σε μία απίστευτη προπαγάνδα των «σκληρών» ευρωπαίων ηγετών, συγγενών μας, που είχε και εντός της χώρας μας, τους πρόθυμους, αυτούς που μίλησαν διεθνώς για «Οικονομία Τιτανικό» και για «Διεφθαρμένο λαό», διασύροντας, ανεπιστρεπτί την πατρίδα μας.
Όλοι αυτοί, ΜΑΖΙ, στην αρχή μας είπαν, πως ο εφιάλτης που ζούμε, είναι για το καλό μας, μετά μας είπαν πως είμαστε ειδική περίπτωση, μετά πως είμαστε πειραματόζωο… και μετά όλοι καταλάβαμε πως βρισκόμαστε σε ένα θάλαμο αερίων με σκοπό τον εξαθλίωσή μας, αν όχι τον αφανισμό μας.
Η Γερμανική κυβερνητική προπαγάνδα και των φίλιων ευρωπαϊκών δυνάμεων σε αυτή, για να πείσει τους λαούς τους, για ποιο λόγο πρέπει να δανείζουν (τοκογλυφικά) την Ελλάδα, έπρεπε να επινοήσουν τη συνοχή του ευρώ, και να επικαλεστούν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
Ταυτόχρονα όμως, να εξευτελίσουν τους τεμπέληδες Έλληνες, που ζουν στο μόχθο της «εργατικής» Ευρώπης...

Να σου πω εγώ, κ.Παπούλια.

Από τη διαβόητη 11-11-11, που ο κ. Παπούλιας "όρκισε" την κυβέρνηση του PapaΔοτού, στην ουσία εξαφανίστηκε!!
Εμφανίστηκε χτες, παραμονή Τσικνοπέμπτης.
Κατά τρόπο θεαματικό, ομολογουμένως.
Α) Παραιτήθηκε κάθε χορηγίας και αποζημίωσης 
που "δικαιούται" από το ελληνικό Κράτος.
Υπό την έννοια ότι με τον τρόπο αυτό "εξασφάλισε"το επίδομα 12 μηνών σε περισσότερο από 1.000  Ελληνες Ανεργους... τον ευχαριστούμε!!
Υπό την έννοια ότι αποδέχεται ή ανέχεται Βάρβαρα μέτρα και Πολιτικές σε βάρος του ελληνικού Λαού...
ε!!, τότε η "πρωτοβουλία" του αποτελεί άλλοθι και στήριγμα για αυτές τις Πολιτικές!!
Β) Αναρωτήθηκε... "ποιός είναι ο κ.Σόϊμπλε που λοιδωρεί την πατρίδα μου", προσπαθώντας να τονώσει το φρόνημα εκατομμυρίων Πολιτών.
Να σου πω εγώ, κ.Παπούλια ποιός είναι ο Σόϊμπλε!!

Απρίλιο οι εκλογές με εκβιασμούς και διλήμματα!

Οι Έλληνες, από τώρα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εκλογές αυτές μπορεί να διεξαχθούν υπό το τρομοκρατικό δίλημμα και τον εκβιασμό της καταβολής της 7ης (παλαιάς) δόσης ή της 1ης νέας δόσης, των 88 δις ευρώ.
Και αυτό γιατί η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, δεν έχει εκφράσει καμία εναντίωση ή επιφύλαξη για τις βαρύτατες κυρώσεις πού αφορούν την χώρα μας ως Κράτος-Μέλος της Ε.Ε, εφόσον:
1) Επί τρία χρόνια διακυμαίνεται το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών του, ως προς το ΑΕΠ άνω του 6% ή κάτω του 4%.
2) Επί τρία συνεχή έτη, το ονομαστικό κόστος της ωριαίας απασχόλησης των εργαζομένων υπερβαίνει το 9%.
3) Το χρέος του ιδιωτικού τομέα υπερβαίνει το 160% του ΑΕΠ.
4) Η πιστωτική επέκταση στον ιδιωτικό τομέα υπερβαίνει το 15% του ΑΕΠ.
5) Το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ.
Τα προαναφερόμενα συνεπάγονται όχι μόνο το τρομακτικό, αλλά και επικίνδυνο μέλλον στα πλαίσια της...

Ούτε σε ταινία κατασκοπείας! Κατασχέθηκαν πλαστά ομόλογα αστρονομικής αξίας 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που προορίζονταν για αγορά πλουτωνίου

* - Τα κατέσχεσαν ιταλικές αρχές σε κρύπτες χρηματοκιβωτίων της Ζυρίχης
* - Τα πλαστά ομόλογα υποτίθεται πως τα εξέδωσαν οι Η.Π.Α το 1934 και σε σημερινές τιμές κάλυπταν το μισό δημόσιο χρέος της Αμερικής
* - Στη Ρώμη κατασχέθηκε επίσης άλλη μία παρτίδα πλαστών ομολόγων ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Ποσά που κόβουν την ανάσα ενώ αναπτύσσονται ταχύτατα σενάρια τρομοκρατίας με πυρηνικά όπλα και ταυτόχρονη αποσταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών.
Όλα έχουν ως αφετηρία μία πέρα για πέρα επιβεβαιωμένη είδηση, την ανακοίνωση δηλαδή των ιταλικών δικαστικών αρχών πως κατάσχεσαν πλαστά ομόλογα των Η.Π.Α ύψους 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η συνταρακτική αυτή υπόθεση έχει πραγματικά κινηματογραφική πλοκή, και αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τη σύλληψη 8 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται.
Το κατασκοπικό θρίλερ ξεκινάει το...

Η Αθήνα θα είναι έτοιμη την Δευτέρα! - Κλείδωσαν ΟΛΑ στην τηλεδιάσκεψη Μέρκελ - Μόντι - Παπαδήμου - Αύριο υπουργικό - Στην Βουλή πακέτο τα μέτρα!

* - Αισιόδοξοι για λύση την Δευτέρα στο Eurogroup Μέρκελ - Μόντι - Παπαδήμος
* - Μπόνους στο κούρεμα;  Στο 50% οι πιθανότητες να κουρευτούν και οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες
* - Το Βερολίνο διαρρέει : Μένουν οι λεπτομέρειες για την εποπτεία της Ελλάδας και τον ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό
* - Ευφορία στις αγορές - Ανεβαίνει το ευρώ
* - Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας : "Τώρα είναι δουλειά της Ελλάδας να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία"
Η τηλεδιάσκεψη που έγινε το μεσημέρι με πρωταγωνιστές του ηγέτες Ελλάδας - Ιταλίας - Γερμανίας είχε έναν και μόνο στόχο.
Να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες της Ελλάδας και να αποφασισθούν τα επόμενα βήματα. Και από τις 3 πρωτεύουσες οι διαρροές ήταν στο ίδιο μήκος κύματος. Αισιοδοξία ότι όλα τα κλείσουν την Δευτέρα.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει να γίνουν τα εξής:

Γυναίκες πεζοναύτες στο Αφγανιστάν. Ένα εκπληκτικό βίντεο για την αποστολή τους



Είναι εκπαιδευμένες. Πάνοπλες.
Κυκλοφορούν σε μία από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του Αφγανιστάν τη Χελμάτ, αλλά η αποστολή τους δεν είναι να σκοτώνουν. 
Είναι να προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τον τοπικό πληθυσμό και να τον πείσουν ότι "όταν ένας πεζοναύτης σου χτυπά τη πόρτα δεν είναι πάντα για κακό"
Πολύ ,πολύ δύσκολη αποστολή.
Δείτε στο βίντεο πως ακριβώς προσπαθούν να πλησιάσουν τους Αφγανούς...

Λέτε να γίνει κανένα...θαύμα και για την Ελλάδα;

Η περίφημη σκηνή όπου ο k. Παπαφρονιμόπουλος (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) γυρεύει τα... νοίκια παρουσία του θυρωρού (Ορέστη Μακρή) από την κυρία Ευγενία (Σοφία Βέμπο) ή αλλιώς.... Τζένη Μπλανς.

Δεν διαγράφονται από το ΠΑΣΟΚ οι 22... αντιμνημονιακοί!

Δεν διαγράφονται τελικώς
από το ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές που καταψήφισαν το νέο Μνημόνιο κατά την ονομαστική ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής, αν και οι πιέσεις ήταν μεγάλες από αυτούς που ψήφισαν ΝΑΙ.
Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ και παρά το γεγονός ότι διαγράφηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, οι 22 «αντιμνημονιακοί» βουλευτές παραμένουν μέλη του Κινήματος.

“Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης κινείται μακριά από την σκληρή κοινωνική πραγματικότητα”

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης άσκησε ο Συνδυασμός ΑΜΘ "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ", με αφορμή το Πρόγραμμα Δημοσίων Έργων 2012 και τα επείγοντα έργα προστασίας του Έβρου από πλημμυρικά φαινόμενα, τονίζοντας ότι στο πρόγραμμα δημοσίων έργων 2012 και στα έργα προστασίας του ποταμού Έβρου, η Περιφέρεια ΑΜΘ κινείται μακριά από την σκληρή κοινωνική πραγματικότητα.
Η Περιφερειακή Αναγέννηση σε ανακοίνωσή της αναφέρει:...

Ξεφτίλα Παπαδήμου που κάνει τον... τροχονόμο - Κρατάει τον Παύλο τον... κηπουρό στην κυβέρνηση!

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμ στα όσα επί καιρό γράψαμε για την πολιτική ανεπάρκεια του κ. Παύλου Γερουλάνου. 
Η ληστεία στο Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, ήρθε να καταδείξει το πόσο επικίνδυνος ήταν για την χώρα, ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου. 
Δυστυχώς, για τον επικίνδυνο Γερουλάνο, τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα. Από σήμερα είναι υπόλογος για την απώλεια των θησαυρών στην Ολυμπία. 
Η παραίτηση δεν αρκεί. 
Ο Γερουλάνος κατάφερε να ξεφτιλίσει ότι πιο ιερό διαθέτουμε ως χώρα. Τον Πολιτισμό μας. 
Ήρθε, η ώρα για τη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά, να κρεμάσει στα μανταλάκια, τον πιο ξεφτιλισμένο υπουργό Πολιτισμού. 
Εδώ και τώρα, πρέπει να βγει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ., και να καταγγείλει τον επιπόλαιο και εθνικά επικίνδυνο ξάδερφό του...

Ο όρος "συμμορία" γιά ένα σύστημα εξουσίας πού πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις και βάζει παντού φόρους για να μήν μειώσει τα δικά του προνόμια και τών πελατών του είναι δόκιμος;

Οπωσδήποτε όχι...
Ο όρος όχι μόνο δέν είναι δόκιμος αλλά είναι και λάθος...
Ο όρος "συμμορία" αναφέρεται σέ μιά παράνομη οργάνωση η οποία κατακλέβει τόν κόσμο, συνήθως νύχτα, διαπράττοντας παρανομίες και ενώ βρίσκεται υπο την απειλή τής σύλληψης απο τον νόμο διαμοιράζει στα μέλη της
(της συμμορίας) τα κλοπιμαία...

Στην δική μας περίπτωση όλα γίνονται εντελώς νόμιμα και υπο το φώς τής ημέρας καθώς και - συχνότατα - κάτω απο τις επεφημείες τών "θυμάτων" τα οποία...

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ με τον Βενιζέλο να μπαίνει … στο στόχαστρο

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος θέλει να είναι ο ένας και μοναδικός  
υποψήφιος για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ, όμως …δεν φαίνεται να τους έχει πείσει όλους.
Έτσι Τζουμάκας - Παπουτσής - Χρυσοχοίδης είναι απέναντι του!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Τζουμάκας ήδη συγκεντρώνει υπογραφές προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητά του, ενώ ο Χρήστος Παπουτσής ετοιμάζεται να ανακοινώσει την διεκδίκηση της αρχηγίας από την πλευρά του.
Τέλος, ο Χρυσοχοίδης, σε αντίθεση με τον Ανδρέα Λοβέρδο, δεν πείσθηκε τελικά και όλα δείχνουν ότι θα τραβήξει το δρόμο του προς την δική του υποψηφιότητα, αν και πολλοί διατηρούν τις επιφυλάξεις τους.
Από την πλευρά της η Λούκα Κατσέλη, ετοιμάζεται για τη δική της υποψηφιότητα… εκτός ΠΑΣΟΚ ωστόσο, σε δικό της κομματικό συνδυασμό...

Ο Βορίδης διαθέτει αυτό πού λείπει δραματικά απο τη ΝΔ. Ενα μέτριο μυαλό της "κοινής λογικής".

Μπορεί δηλαδή να μοιράσει σε δύο γαιδάρους άχυρο.  
Με αυτήν την έννοια είναι μια καλή μεταγραφή για αυτό το κόμμα...
Σε ένα κόμμα (και στην κεντροδεξιά ολόκληρη για να είμαστε δίκαιοι) πού η συντριπτική πλειοψηφία τού συνόλου τών στελεχών του (μεσαία, κατώτερα και  ανώτερα) είναι είτε φλώροι (απόγονοι τζακιών, ντιντήδες, κολλεγιόπαιδα κλπ) είτε Μαυρογυαλούροι τού 1950 είναι φανερό ότι τα ιδεολογικά θέματα είναι δευτερεύουσας ή και τριτεύουσας σημασίας (εδώ ο αρχηγός βγήκε αρχηγός επειδή ψέλλισε καναδυό εθνικοπατριωτικά τού 19ου αιώνα)...
Αυτό πού λείπει είναι στελέχη τού 20ου αιώνα (για 21ο δέν μιλάμε κάν) τα οποία να διαθέτουν ένα μέτριο μυαλό και να πιστεύουν ότι ένα και ένα κάνουν οπωσδήποτε δύο...
Να έχουν δηλαδή την κοινή λογική...

Συνέλαβαν του Γερμανούς που διαμαρτυρήθηκαν υπέρ της Ελλάδας έξω από τη Γερμανική πρεσβεία


Η εικόνα στην οδό Καραολή-Δημητρίου στο κέντρο της Αθήνας έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία τουλάχιστον...ξάφνιαζε.
Καλοντυμένοι άνδρες και γυναίκες, νέοι στην ηλικία συγκεντρώθηκαν, με πλακάτ γραμμένα στα ελληνικά και τα γερμανικά. Τα συνθήματά τους και στις δύο γλώσσες...

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! Προς παραίτηση ο Πρόεδρο Κρ. Βουλφ – Ακύρωσε το ταξίδι στην Ιταλία η Μέρκελ

Άνω κάτω η Γερμανία σήμερα, καθώς όπως φαίνεται, ο Πρόεδρος της Γερμανίας Κρ. Βουλφ αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του, εν μέσω έντονων πιέσεων που του ασκούνται εδώ και καιρό.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να προβεί σε επίσημες δηλώσεις, ενώ ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι η Μέρκελ ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι της στην Ιταλία.

Ο πρόεδρος Wulff βρίσκεται υπό ισχυρές πιέσεις για να παραιτηθεί, μετά από το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με διάφορες ευνοϊκές μεταχειρίσεις, όσο...

Βρήκαν τα 325 εκατομμύρια!Δείτε πόσα παίρνουν από την Άμυνα και τα Ειδικά Μισθολόγια


Από τις νέες μειώσεις των δαπανών στους τομείς της Υγείας και της Άμυνας (περίπου 100 εκατ. ευρώ) και από τις πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις (περίπου 45 εκατ. ευρώ από τις κύριες και 20- 30 εκατ. ευρώ από τις επικουρικές συντάξεις) και τα πολυτεκνικά επιδόματα (περίπου 40 εκατ. ευρώ), αλλά και από την ταχύτερη εφαρμογή των ειδικών μισθολογίων σε γιατρούς του ΕΣΥ, ένοπλες δυνάμεις, κ.λπ. (εξοικονόμηση περίπου 90 εκατ. ευρώ) και την περικοπή λειτουργικών δαπανών, θα καλυφθεί το κονδύλι των 325 εκατ. ευρώ, που αποτέλεσε ένα από τα βασικά «σημεία τριβής» μεταξύ δανειστών και κυβέρνησης. 

   
Αυτό ανέφερε ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος, υπό την αίρεση ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα εγκριθούν το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση, δήλωσε ότι οι επόμενες κινήσεις του οικονομικού επιτελείου έχουν ως εξής:

 

Στις ΗΠΑ γυρίζουν σελίδα και στην Ευρώπη... παίζουν με την Ελλάδα

Η στιγμή θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ιστορική. 
Αφού η AIG και η Citibank δηλώνουν έτοιμες να επαναγοράσουν τις μετοχές τους, που έχει στο χαρτοφυλάκιο του τα αμερικανικό δημόσιο από το σχέδιο σωτηρίας του 2008 και μετά, στις ΗΠΑ, μπορούν να ισχυρίζονται ότι τουλάχιστον ο πρώτος κύκλος της κρίσης, εκεί, έκλεισε. 
Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανοίξει κάποιος δεύτερος ή τρίτος, ωστόσο, σημασία έχει ότι ο μεγάλος κίνδυνος για το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα μάλλον ανήκει στο παρελθόν. 
Μπορεί να ισχυρισθεί το ίδιο και η Ευρώπη; 
Σε καμία περίπτωση...

Παραδίνουν τις έδρες τους παραιτούμενοι και προσχωρούν στη ΝΔ, οι Βορίδης & Γεωργιάδης


Οριστικοποιείται η δημοσιοποίηση της προσχώρησης του Μάκη Βορίδη και του Αδωνη Γεωργιάδη στην ΝΔ.
Σε λίγη ώρα ανακοινώνεται και επισήμως η προσχώρηση στη Ν.Δ. των ανεξάρτητων βουλευτών.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μαζί με την ανακοίνωση προσχώρησης, είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθούν και οι παραιτήσεις από το βουλευτικό αξίωμα των δύο ανδρών. 
Άλλωστε, όπως, είναι γνωστό η Ν.Δ., μετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, χωρίς εν ενεργεία βουλευτή. 
Με δεδομένο ότι ο Βορίδης,...

Αποστολή εξετελέσθη...Υπογράψανε την δανειακή και τώρα μας πάνε σε χρεοκοπία..

Σήμερα ο κ. Χατζημαρκάκης στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, έκανε αποκάλυψη βόμβα… 
“Η Γερμανία μας ανέχεται μέχρι τον Ιούνιο..Μετά όλα είναι ανοιχτά”  
Το λέγαμε και το τονίζαμε από αυτό εδώ το μπλογκ και δυστυχώς επαληθευτήκαμε..
Το είχε πει ο κ. Κουκουλόπουλος ένα χρόνο πριν ότι έχει κανονίσει ο Παπακωνσταντίνου με την Ε.Ε να μεταφέρουν για δυο-τρια χρόνια την χρεοκοπία...

Απίστευτο γέλιο με την προεκλογική καμπάνια του Σαρκοζί!


Με φόντο το Αιγαίο, ο Νικολά Σαρκοζί κοιτά τον ορίζοντα. Και σκέφτεται το μέλλον και μια Γαλλία δυνατή. Είναι η προεκλογική του αφίσα και οι παραλλαγές της προκαλούν ξεκαρδιστικό γέλιο!
Μειδίαμα αντί χαμόγελου, βλέμμα στον ορίζοντα και φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου και ο ουρανός της Ελλάδας. 
Και τρεις λέξεις μόνο: Η Γαλλία δυνατή (La France forte). Είναι η προεκλογική αφίσα του Νικολά Σαρκοζί, που ήδη έχει κυκλοφορήσει σε δεκάδες ξεκαρδιστικές παραλλαγές!
«Η νεκρή Γαλλία», «η Γαλλια βυθίζεται», «Νικόλα φτάνει» και άλλα πολλά. Εκείνο που προκαλεί περισσότερο γέλιο είναι εκτός από τις λέξεις και η εικόνα. Σαν πρωταγωνιστές στον Τιτατινό, ο Σαρκοζί και η Μέρκελ, δίπλα στον Σαρκοζί το κουφάρι του Costa Concordia και το σύνθημα ...

300.000 συνταξιούχοι χάνουν ως 20% από τη σύνταξη


* - Η μείωση αφορά σε όλα τα Ταμεία για συντάξεις πάνω από 1.300 ευρώ
* - Δείτε πόσο αυξάνεται στις επικουρικές η μείωση ανάλογα με το ποσό
* - Ποιες είναι οι απώλειες σε κάθε κατηγορία
Ο στόχος είναι να εξοικονομήσει το κράτος 150 εκατομμύρια, τόσα ακριβώς θα λείψουν και από τις τσέπες των συνταξιούχων.
Οι περικοπές στις κύριες συντάξεις ξεκινούν από 7 & και φτάνουν ως και το 20%
Για παράδειγμα ένας συνταξιούχος σε ΔΕΚΟ με σύνταξη στα 2.000 θα πάρει τη νέα του σύνταξη μειωμένη κατά...

Video: Έκαναν ομαδικό γυμνό Γάμο!

Αυτός ο γάμος θα μείνει σε όλους αξέχαστος! Επτά ζευγάρια αποφάσισαν να παντρευτούν στη Τζαμάικα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου... μόνο με το άρωμά τους!
Βέβαια δεν ήταν δική τους ιδέα αλλά ενός ξενοδοχείου στην Τζαμάικα, το "Ηδονισμός 2" το οποίο έκανε τα έξοδα σε δέκα ζευγάρια με την προϋπόθεση να κάνουν έναν παραθαλλάσιο γυμνό γάμο. 
Ανάμεσα στα 100 ζευγάρια που έκαναν αίτηση για να κερδίσουν το δώρο επιλέχθηκαν μόνο λίγα τυχερά. 
Οι νύφες κάλυπταν τα επίμαχα σημεία με...

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Οι δανειζόμενοι δεν μπορούν να θέτουν όρους (Ευάγγελος Βενιζέλος) : Αλήθεια κύριε υπουργέ των οικονομικών;

Γράφει ο Βασίλης Χασιώτης

Από τη συνέντευξη του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στο MEGA CHANNEL 10/10/2011 : «…Όταν λοιπόν είσαι σε αυτή την κατάσταση την τόσο αδύναμη και ταπεινωτική -το επαναλαμβάνω- για την εθνική αξιοπρέπεια και προβληματική για την εθνική ανεξαρτησία, είσαι υποχρεωμένος να παίξεις ένα παιχνίδι με τους όρους που σου θέτουν αυτοί που σε δανείζουν…» 
(Από την ιστοσελίδα του υπουργείου οικονομικών)…

"Γερμανικό Νούμερο" ( για Νούμερα ) - του ΣΤΑΘΗ Σ


Προσπαθώ να καταλάβω τον κ. Καρατζαφέρη: λέει τώρα όχι στο ναι που έλεγε
ή ναι στο όχι που δεν είπε.
Στηρίζει ή σφυρίζει;
έλα, πες μας τώρα που γυρίζει!... μπα, εις μάτην προσπαθώ να καταλάβω,
καταλαβαίνω όμως πολύ καλά (θα τολμούσα να πω καλύτερα κι απ’ τον κ. Μανώλη Καψή)
τους φίλους μας τους Γερμανούς της κυβέρνησης Μέρκελ.
Δεν είναι αλήθεια ότι μας κάνουν καψώνι.
Απλώς ίσως να μην εμπιστεύονται πλέον ούτε τον κ. Παπαδήμο.
Ακριβώς όπως δεν τον εμπιστευόμεθα κι εμείς - «οι Γερμανοί, είναι φίλοι μας» και για αυτό καταλαβαίνουν αμέσως τα βαθύτερα των αισθημάτων μας.
Άλλωστε, τι πιο εύκολο, απ’ το να μας αλλάξουν Γκαουλάιτερ; 
Μας ρώτησε κανείς και πριν απ’ όλους οι φίλοι μας οι Γερμανοί, αν θέλουμε τον κ. Παπαδήμο εντολοδόχο πρωθυπουργό; 
Όχι! Ήξεραν τι θέλουμε χωρίς να μας ρωτήσουν.
Το ίδιο και τώρα!
Ούτε τηλεδιασκέψεις χρειάζονται, ούτε Γιουρογκρούπ - θα μας δίνουν τη δόση μας κάθε φορά για να μην πάθουμε σύνδρομο στέρησης
και βλέπουμε...

Τι έπαθε η Παναρίτη μετά από 2,5 χρόνια, θαυμάστε τη στο video..!

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και αξίζει να ακούσετε μια από τους βουλευτές που έχουν ψηφίσει σχεδόν τα πάντα τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Δείτε στο video που ακολουθεί το ξέσπασμα της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ για το Αγγλικό δίκαιο..
Η Ομιλία της Βουλευτού Επικρατείας στην Επιτροπή Οικονομικών κατά την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών..
Ή θα χρεοκοπήσουμε τώρα ή σε τρεις μήνες που δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα..
Επιβεβαιώνει ότι το 2ο μνημόνιο είναι στην ουσία μια υποθήκη, μια έγγραφη δέσμευση της Ελλάδας να αποπληρώσει τους δανειστές ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ
Θέλουν γκαραντί τους πλούτους της πατρίδας, και θέλω έγγραφη διαβεβαίωση της κυβέρνησης της χώρας μου ότι δεν θα ξεπουληθούμε...

Twitter: Η Τσικνοπέμτη της... ελληνικής κρίσης!

Τσικνοπέμτπη σήμερα και όπως ήταν επόμενο τα tweets γύρω από την ημέρα κυριαρχούν...
Ωστόσο λόγω της κρίσης και των νέων μέτρων, τα περισσότερα tweets έχουν μια δόση πικρού, επίκαιρου χιούμορ γύρω από την αγαπημένη αυτή μέρα πολλών Ελλήνων...
Διαβάστε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια στο Twitter:
- Σε τι διαστάσεων ψησταριά θα μπορούσε να τσικνίσει κανείς τον Πάγκαλο ας πούμε;
-Από φέτος η τσικνοπέμπτη μετατρέπεται σε τσιχλοπέμπτη για να συμβαδίζει με τα οικονομικά των Ελλήνων. Όλοι το βράδυ στα περίπτερα
-Χρόνια πολλά παιδιά μου και του χρόνου με υγεία. Τσικνοπέμπτη σήμερα αλλά τα λεφτά δεν φτάνουν ούτε...

Άμεσες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα

Συντάκτης: Πέτρος Δούκας
Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται μια νέα ‘νομιμοποίηση’. 
Δυσλειτουργεί. Δεν πείθει.
Για να μην πολυλογώ, προτείνω (περιληπτικά) τα ακόλουθα:
1. Κανείς να μην μπορεί να είναι υποψήφιος, αν πρώτα δεν έχει υποβάλλει τουλάχιστον δύο συναπτές δηλώσεις φόρου εισοδήματος (για τα δύο χρόνια πρίν κατέλθει ως υποψήφιος). Δεν μπορεί να θέλεις να σώσεις την Χώρα και να μην έχεις συνεισφέρει 1000 ευρώ φόρους στα Δημόσια ταμεία της!
2. Όλοι οι υποψήφιοι να δημοσιοποιούν έγκαιρα -όχι απλά το ´πόθεν έσχες´ τους-, αλλά και τις πλήρεις φορολογικές δηλώσεις τους ΠΡΙΝ κατέβουν υποψήφιοι και εκλεγούν. Να κατατεθούν σήμερα και ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ! [Εγώ το έκανα ήδη, επίσημα στη Βουλή.]
3. Την κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών, ώστε να μην θεωρούν οι ...

Τώρα αρχίζει το μεγάλο παιχνίδι

Τώρα αρχίζει το παιχνίδι της αποκάλυψης των λαθεμένων εκτιμήσεων, των αργοπορημένων αποφάσεων, των μίζερων διατυπώσεων, των ιδιοτελών κινήτρων, των μικρών πολιτικών, των λάθος δομών, των διαφορετικών στόχων.  
Το παιχνίδι του Κόστους
Και αυτό είναι ένα κακό και πολύπλοκο παιχνίδι για όλους τους παίκτες.
Ένα παιχνίδι πολύπλοκο γιατί κάθε παίκτης παίζει με τον δικό του κανόνα. Δεν έχει το παιχνίδι έναν κανόνα για όλους
Ο κάθε ένας καθορίζει τον δικό του. Και ο ισχυρότερος, πρώτος. Και είναι ακόμα πιο πολύπλοκο γιατί παίζεται από ανθρώπους. Δεν παίζεται από Κράτη ή Οργανισμούς. Παίζεται από ανθρώπους που έχουν και νοητικά όρια και προσωπικούς στόχους να σκεφτούν και προσωπικές στρατηγικές να ικανοποιήσουν. Και είναι έτι πολυπλοκότερο γιατί οι ισχυρότεροι από αυτούς τους ανθρώπους έχουν ήδη μπει σε προεκλογικές διαδικασίες...

Σε ποιον ανήκουν οι έδρες;

Γράφει o: Λευτέρης Κουσούλης

Μετά τις διαγραφές και παραιτήσεις βουλευτών που ακολούθησαν την ψήφιση του Μνημονίου, επανέρχεται μέσα σε μια πολιτικά δραματική συγκυρία το ερώτημα: σε ποιον ανήκουν οι έδρες;
Μέχρι σήμερα κεντρικό στοιχείο που καθόριζε τη λειτουργία του κομματικού συστήματος – δεν πρόκειται στην ουσία για σύστημα, πρόκειται για μόρφωμα εξουσίας φεουδαρχικού τύπου – ήταν το κομματικό συμφέρον
Έτσι ονομαζόταν το προσωπικό σχέδιο εξουσίας του αρχηγού, εκάστου αρχηγού, που στην πράξη δεν ήταν και δεν είναι παρά μια μονοπρόσωπη εξουσία.
Η διαγραφή των βουλευτών αποτελεί την έκφραση του αδιεξόδου λειτουργίας αυτού του μορφώματος εξουσίας. Γι’ αυτό και το ζήτημα που εγείρεται από κάποιους εκφραστές αυτής της εξουσίας, εγκαλώντας τους βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες τους, μία έχει απάντηση:

Το παιχνίδι έγινε "πόκερ" και όχι σκάκι..!


Το παιχνίδι όμως μοιάζει περισσότερο με πόκερ παρά με σκάκι
και κρατιέσαι στο τραπέζι ενώ τα έχεις χάσει όλα υποθηκεύοντας το σπίτι σου, το χωράφι στο χωριό, τα χρυσαφικά της γυναίκας σου, το μέλλον των παιδιών σου.
Και περιμένεις να σου τύχει κανένα καλό χαρτί – εκλογές στη Γαλλία, κοινωνικές εκρήξεις στην Ευρώπη, ρήγμα ανάμεσα στις εταίρες, κ.ο.κ. – μπας και ρεφάρεις , γιατί ξέρεις ότι αν σε πετάξουν από το τραπέζι θα πρέπει σε κάποια στιγμή να γυρίσεις σπίτι και να εξηγήσεις πώς χάθηκε το σπίτι και τα ασημικά και το παλιάμπελο στο χωριό.
Και τότε δεν θα έχει απλά μουρμούρα…
Γιατί έπρεπε να γνωρίζεις εκ των προτέρων, ότι:

Τζίμης Πανούσης:Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή εκτός του μπάτσου & του Βουλευτή


Συνέντευξη

Ο Τζίμης Πανούσης δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις. Μίλησε αποκλειστικά στην aixmi.gr. Παράσταση έχει καιρό να ανεβάσει, να τα πει, αλλά σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης χρησιμοποιεί την καθημερινή του εκπομπή «Δούρειος Ήχος» στο Ράδιο 9. Αν τον έχεις ακούσει έστω και μια φορά στο ραδιόφωνο ή τον έχεις δει σε παράσταση, αν έχεις προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσεις τους στίχους των τραγουδιών του ή γελάς με την υπερβολή των αστείων του τότε δεν είσαι ανυποψίαστος αναγνώστης.
Είναι ειρωνικός, περιπαικτικός, αυτοσαρκαστικός. Όλα αυτά, όμως, χάνονται και δίνουν τη θέση τους στη θλίψη όταν μιλάει για το σήμερα του Έλληνα. «Τι να το κάνω που έχω δουλειά» – λέει –«όταν ο διπλανός μου πεινάει»;
Είναι καυστικός με την οικογένεια Παπανδρέου, «είμαστε η μόνη χώρα με παππού, γιό, εγγονό πρωθυπουργούς» σημειώνει, ενώ χαρακτηρίζει τον Σαμαρά… «χειρότερο από τον Γιωργάκη».
Για τον Παπαδήμο στάζει … μέλι («ούφο» τον αποκαλεί) και για την θέση του υπουργού Οικονομικών έχει την απόλυτη πρόταση : «ο Εφραίμ θα ήταν ο καλύτερος»… Eπειδή φαίνεται στο βλέμμα του ότι έχει πολλά να πει, ξεκινάμε χωρίς ερώτηση και στην πορεία βλέπουμε…

Συναγερμός στο Μαξίμου

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μαξίμου μετά και τις εξελίξεις στο Eurogroop. 
O Παπαδήμος βλέπει επειγόντως Παπανδρέου και Σαμαρά και μάλιστα οι συναντήσεις φαίνεται να μην γίνονται σε καλό κλίμα καθώς κυρίως ο Σαμαράς δεν θα προσέλθει με … καλές διαθέσεις στο Μαξίμου.
Συγκεκριμένα, στις 16.00 θα συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου και στις 17:30 με τον Αντώνη Σαμαρά.

Σαμαράς: "Φόβοι για ακυβερνησία"

Εκτονωτικά, καταπραϋντικά και απελευθερωτικά θα λειτουργήσουν οι εκλογές για την κοινωνία, 
αλλά και το πολιτικό σύστημα επεσήμανε χθες ο Σαμαράς σε ομιλία του, επιμένοντας στο θέμα των εκλογών παρά το ανάχωμα που βλέπει να βάζουν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Ο Σαμαράς όμως δεν μίλησε μόνο για εκλογές, αλλά και για το πολιτικό αδιέξοδο που θα προκύψει εάν αυτές δεν γίνουν. 
Μίλησε παράλληλα και για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας στη χώρα, θέτοντας για πρώτη φορά το ενδεχόμενο αυτού του κινδύνου...

Απαγορεύουν τις εκλογές στην Ελλάδα..!

Προκειμένου να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους οι Γερμανοί … με διάφορα προσχήματα αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις εκλογές στην Ελλάδα καθώς βολεύει πιο πολύ μια κυβέρνηση Παπαδήμου και τεχνοκρατών μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος τους.
Οι δραματικοί τόνοι Βενιζέλου και η διαπίστωση ότι «κάποιοι δεν μας θέλουν στο ευρώ» δείχνει ότι επιτέλους αντιλήφθηκε και η ελληνική κυβέρνηση ότι κάτι … υπάρχει πίσω από όλες αυτές τις πιέσεις και δεν είναι μόνο η έλλειψη εμπιστοσύνης στους Έλληνες πολιτικούς – όχι ότι έχουν άδικο σ’ αυτό οι Γερμανοί.
Οι επιταγές του γερμανικού άξονα δεν συνάδουν με τα σχέδια των Ελλήνων πολιτικών και φυσικά του ελληνικού λαού.  
Ο Σόιμπλε όχι μόνο δεν...

Οι 2 σκληροί όροι που έθεσαν οι δανειστές

Σημαντικά βήματα για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών έγιναν στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, αλλά -όπως φαίνεται- εκείνοι επιμένουν σε δυο κρίσιμα θέματα:
1ον Στη μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Αθήνα, ώστε να ελέγχεται κάθε μέρα η πορεία εκτέλεσης της συμφωνίας
2ον Στη δημιουργία ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού, στον οποίο θα πρέπει να υπάρχει πάντα το ποσό που θα αντιστοιχεί στις πληρωμές των τόκων.
Αυτή, άλλωστε, είναι η πρώτη και βασική έγνοια των δανειστών. Το πώς θα διασφαλιστεί ότι θα παίρνουν πίσω -βρέξει χιονίσει-  τα δανεικά τους.
Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν πάλι εγγυήσεις για το μετεκλογικό σκηνικό στη χώρα.
Πώς θα μπορούσε, άραγε, να δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση για το αποτέλεσμα των εκλογών και τους συσχετισμούς που θα προκύψουν για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης;

Δημοσκόπηση: Με 16,5% μπροστά η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ που είναι 5ο..!

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την έγκριση του νέου μνημονίου δημοσιεύεται σήμερα και δείχνει για άλλη μια φορά 5ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ.
Η δημοσκόπηση που έγινε από την VPRC για λογαριασμό του περιοδικού “Επίκαιρα” δείχνει για άλλη μια φορά μεγάλη διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που φτάνει το 16,5%.
Η ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου έχει πλέον «απασφαλίσει» δομικές αλλαγές στο κομματικό σύστημα και στους εκλογικούς συσχετισμούς. Οι επόμενες εκλογές, που, κατά τα φαινόμενα, είναι πλέον επείγουσες για το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, θα καταγράψουν πρωτοφανή ρευστότητα σε όλα τα επίπεδα.

Πλέον δεν υπάρχει σενάριο επιστημονικής φαντασίας για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και οι πιο απίθανες προ ολίγων εβδομάδων υποθέσεις...

Η Ελλάδα θα πληρώνει μισθούς ή δάνεια;


Το γερμανικό σχέδιο, το οποίο βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, θέλει αναβάθμιση του ρόλου της λεγόμενης task force, με τον Χόρστ Ράιχενμπαχ - να αναλαμβάνει ρόλο ... τοποτηρητή. Να είναι εκείνος δηλαδή που θα ελέγχει την τήρηση του προγράμματος, των μέτρων δηλαδή που υπέγραψε η χώρα μέσω του Μνημονίου 2, αλλά και τις δαπάνες οι οποίες θα καλύπτονται από τα χρήματα που θα εκταμιεύονται από την ευρωπαϊκή βοήθεια.
Τι σημαίνει αυτό, το δεύτερο ειδικά;
Για τους εταίρους το πρόβλημα της Ελλάδα είναι το χρέος και άρα αυτή είναι και η προτεραιότητά τους.
Αυτός είναι και ο σκοπός δανεισμού, όπως φαίνεται ξεκάθαρα τις τελευταίες ημέρες, ώστε να μην υπάρξουν αναταράξεις εντός της ευρωζώνης που θα συμπαρασύρουν και άλλες ευπαθείς οικονομίες.
Έτσι εξηγείται η...

Μισό “ναι” και αναβολή οριστικής απόφασης για Δευτέρα - Θέλουν επιτροπεία και τα χρήματα δεσμευμένα

* - Επειγόντως στο Μαξίμου τη νύχτα ο Ε. Βενιζέλος για ενημέρωση
* - Γιούνκερ: πιστεύω ότι τη Δευτέρα το Eurogroup θα πάρει την τελική απόφαση
* - Απαιτούν δήλωση... νομιμοφροσύνης από όλους!
Είναι πλέον φανερό, δεν είναι το πρόβλημα τα 325 εκατομμύρια, ούτε οι υπογραφές των αρχηγών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Οι εταίροι, με την πίεση της Γερμανίας και των δορυφόρων της πλέον επιθυμούν τον πλήρη έλεγχο της Ελλάδας, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.

Θέλουν ο πλήρης έλεγχος να βρίσκεται στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα.
“Απαιτείται περισσότερη επεξεργασία για τον ειδικό μηχανισμό εποπτείας που θα ισχυροποιήσει την επιτήρηση του προγράμματος και θα διασφαλίσει ότι η προτεραιότητα αυτού θα είναι στην εξυπηρέτηση του χρέους” είπε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζ.Κ. Γιούνκερ αφήνοντας να εννοηθεί ότι πλέον οι εταίροι δανειστές μας απαιτούν να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός, αλλά και η διαχείριση των χρημάτων να περάσει σε εκείνους μέσω επιτροπείας...

Ζητάνε δεσμεύσεις και απο τα υπόλοιπα κόμματα! Τι είπε ο Γιούνκερ...

Την πεποίθησή του πως το Eurogroup θα μπορεί να πάρει αποφάσεις για την Ελλάδα στην επόμενη συνάντησή του τη Δευτέρα εξέφρασε ο πρόεδρος του συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης το απόγευμα της Τετάρτης.
Οι υπουργοί της Ευρωζώνης «διαπιστώνουν ανάγκη ενισχυμένης επιτήρησης» για την Αθήνα αλλά και ότι θα διασφαλιστεί πως προτεραιότητα θα έχει η αποπληρωμή του χρέους.
Η τρόικα έχει ολοκληρώσει την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ανέφερε επίσης ο Γιούνκερ, χωρίς πάντως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
"Η Eλλαδα έχει εκπληρώσει όλες τις προπαρακευαστικές ενέργειες. Εστάλησαν οι επιστολές των δύο αρχηγών και η Βουλή ψήφισε το οικονομικό πρόγραμμα και νομοθετήσαμε όλες τις διατάξεις για την αγορά εργασίας.Σχετικά με τα 325 εκ. ευρώ έχουν οριστικοποιηθεί οι σχετικές αποφάσεις"  δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος με...

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Καραμανλής προς Βορίδη: "Εσύ πρέπει να πας άμεσα στη Ν.Δ."

«Σύντομα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες» 
αναφέρει ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, απαντώντας στην ερώτηση, σχετικά με το πότε θα ανακοινωθεί η προσχώρησή του, στη Ν.Δ.  
Αν και η συμφωνία έχει «κλείσει», τόσο από την πλευρά της Συγγρού, όσο και από την μεριά του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή, φαίνεται να μην υπάρχει διάθεση για βιαστικές κινήσεις
Άλλωστε, το ζητούμενο και για τις δύο πλευρές, δεν είναι να υπάρξει απλώς μια προσχώρηση, αλλά να φανεί ότι ξεκινά η διαδικασία για την δημιουργία μια ισχυρής κεντροδεξιάς.
Ανεξάρτητα, πάντως, από τις εξελίξεις στο θέμα Βορίδη – Ν.Δ., αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Μεταφορών, το τελευταίο διάστημα, απολαμβάνει εκτός των άλλων των θετικών σχολίων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.  
Μάλιστα,...

Ελλάδα, Ουγγαρία, και το Τεστ της Κυριαρχίας


Του Peter Coy
Οι σκηνές χάους που μεταδόθηκαν πρόσφατα από την Αθήνα ήταν αποκαρδιωτικές. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής για την έγκριση των μέτρων λιτότητας τα οποία μπορούσαν να εγγυηθούν ένα σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, οι ταραξίες μάχονταν εναντίον της αστυνομίας και πυρπολούσαν κτίρια.
Μολότωφ και πέτρες των διαδηλωτών έναντι δακρυγόνων και χειροβομβίδων λάμψης της αστυνομίας. Η Nicole Itano της τηλεόρασης του Bloomberg, αναμετάδιδε σχετικά με τις πολιτικές προοπτικές του νομοθετικού σώματος μετά τις κάθε άλλο παρά δημοφιλείς τους θετικές ψήφους για τα μέτρα: 
«Είναι πληγωμένοι, ίσως μοιραία».
Μπορώ να προβλέψω ότι το 2012 θα είναι η χρονιά στην οποία τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εθνική κυριαρχία θα γίνουν το επίκεντρο των παγκόσμιων συζητήσεων...

Spiegel: Η μεσαία τάξη μεταμορφώνεται σε νεόπτωχους

Οδοιπορικό και φωτορεπορτάζ στα κέντρα των αστέγων φιλοξενεί το περιοδικό Spiegel, το οποίο τονίζει πως οι εθελοντές πασχίζουν για να προσφέρουν λίγο φαγητό στους νεόπτωχους Έλληνες.
"Η μεσαία τάξη αρχίζει πλέον να αφανίζεται μετά από δύο χρόνια οικονομικής κρίσης", αναφέρει, προσθέτοντας πως η μιζέρια είναι παντού.
Το περιοδικό μιλά με εθελοντές από την "Κλίμακα", οι οποίοι δίνουν καθημερινή μάχη για τα βοηθήσουν τους φτωχούς που ολοένα και αυξάνονται...

Μίκης Θεοδωράκης... Προς διεθνή κοινή γνώμη: "Η αλήθεια για την Ελλάδα"!

"Η αλήθεια για την Ελλάδα". 
Για κίνδυνο εξαφάνισης της Ελλάδας από την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση κάνει λόγο ο Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή του προς τη διεθνή κοινή γνώμη, μιλώντας για «συνωμοσία εναντίον του ελληνικού λαού» και μάλιστα υποστηρίζοντας ότι υπάρχει άλλη λύση "και αυτή είναι η Ρωσία".  
Η επιστολή δημοσιεύτηκε την Τρίτη, αλλά γράφτηκε την Κυριακή, πριν ο Μ.Θεοδωράκης μπει με τον Μ. Γλέζο στη Βουλή κατά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου, έχοντας πέσει θύμα της εκτεταμένης χρήσης χημικών από την αστυνομία.  
Παρατίθεται ακολούθως ολόκληρη η επιστολή:

Το ΔΝΤ τραβάει το χαλί από την συμφωνία

Του Γιάννη Αγγέλη 
Σε μία χωρίς προηγούμενο αντιπαράθεση μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ εξελίχθηκε η χθεσινή συνάντηση της προπαρασκευαστικής του Eurogroup επιτροπής, της European Working Group (EWG) με αφορμή τα όρια βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Παράλληλα, στην EWG
έχουν κατατεθεί από τους αρμόδιους νομικούς οίκους επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία του PSI και να αρχίσει να υλοποιείται στις προβλεπόμενες ημερομηνίες εάν προηγουμένως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγκρίσεις της συμφωνίας από τα εθνικά κοινοβούλια. Οι νομικοί οίκοι που κατέθεσαν τις επιφυλάξεις αυτές επιμένουν ότι το όλο εγχείρημα μπορεί να αντιμετωπίσει για τους λόγους αυτούς πολύ σοβαρά προβλήματα υλοποίησης.
Το ΔΝΤ έχει καταθέσει την δική του Έκθεση βιωσιμότητας η οποία διαφέρει από εκείνη της Κομισιόν κατά 4 - 5 μονάδες του ΑΕΠ στην προβολή τους για το 2020. 
Και οι δύο Εκθέσεις βλέπουν ότι με το παρόν πακέτο...

Μόντι: Η οικονομική αναταραχή οφείλεται και στην διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004

Διαβάστε τι δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο. 
Αναφέρθηκε στην πρόοδο της Ελλάδας και τα επεισόδια της Κυριακής
"Η οικονομική αναταραχή οφείλεται, μερικώς, και στην διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004, και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που μας έκαναν να είμαστε επιφυλακτικοί σε ότι αφορά την στάση της Ιταλίας για την δυνατότητα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας του 2020", δήλωσε ο ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο "Sky Italia".
Ερωτηθείς εάν αν φοβάται το ξέσπασμα τυχόν κοινωνικών ταραχών και στην χώρα του, με αφορμή τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που σημειώθηκαν την Κυριακή στην Αθήνα, ο Μάριο Μόντι, είπε: 

Σόιμπλε: "Η Ευρωζώνη προετοιμάσθηκε καλύτερα, για τη χρεοκοπία της Ελλάδος, από ότι πριν από δύο χρόνια" - Μπράβο Γιώργο..!

Σε συνέντευξή του στη Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία (SWR) –όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα- ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι ένα από τα δυσκολότερα σημεία στις παρούσες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα,  
εντοπίζεται στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει υποσχεθεί με σαφήνεια ότι σε περίπτωση εκλογικής της νίκης θα αφήσει ακέραιες τις συμφωνηθείσες αποφάσεις του προγράμματος περικοπών. 
Και αυτός, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ένας από τους λόγους της παραπομπής του ελληνικού ζητήματος στην τακτική σύνοδο του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, όπου θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της ελληνικής κρίσης.
Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι η ευρωζώνη είναι σήμερα καλύτερα προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας από ότι πριν από δύο χρόνια...