Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Το «προφητικό» ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβαζ για την ελληνική μαφία (βίντεο)

Σοκ προκαλεί το «προφητικό», όπως έμελλε να αποδειχτεί, ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ για τα συμβόλαια θανάτου στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη το 2018.
Σε αυτό το ρεπορτάζ ο Γιώργος Καραϊβαζ αποκάλυψε πως χύνεται αίμα από την ελληνική μαφία εξαιτίας των συμβολαίων θανάτων.
Ο αστυνομικός ρεπόρτερ παρουσίασε στο...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Φον ντερ Λάιεν για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ: «Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής πράξη»

«Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη»
τόνισε μέσω των social media η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σχολιάζοντας την εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραΐβάζ.
«Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του Τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια», πρόσθεσε ακόμη η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και κατέληξε λέγοντας πως...

Δολοφονία Καραϊβάζ: Συμβόλαιο θανάτου «βλέπουν» οι Αρχές – Τέσσερις οι αυτόπτες μάρτυρες

Σοκ στο πανελλήνιο αλλά και τον δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσε η εν ψυχρώ δολοφονία του βετεράνου αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής, κοντά στο σπίτι του στον Άλιμο.
Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε καταγωγή από την Δράμα.
Οι εντολείς και οι ενοικιαζόμενοι εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου που υπογράφηκε σε βάρος του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αναζητούνται από τους αξιωματικούς του...

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Βρετανία: Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος - Το άλμπουμ της ζωής του Δούκα του Εδιμβούργου - Καρέ καρέ η ζωή του (φωτογραφίες AP) - «Ήταν πάντα ο Phil the Greek»

Ο επί 73 χρόνια σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ άφησε την τελευταία του πνοή στο Κάστρο του Γουίντσορ, σε ηλικία 99 ετών
Απεβίωσε ο πρίγκιπας Φίλιππος της Βρετανίας, σε ηλικία 99 ετών. 
Όπως έγινε γνωστό, πέθανε στο Κάστρο του Γουίντσορ, τρεις εβδομάδες μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο. 
Είχε νοσηλευτεί επί 28 ημέρες για λοίμωξη, ενώ είχε υποβληθεί και σε εγχείρηση καρδιάς...

ΣΥΡΙΖΑ: Κραυγαλέως για την σεξουαλική κακοποίηση, σιωπηρός όταν οι θύτες είναι σύντροφοι

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας σε κάθε περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης ήταν πάντοτε με την πλευρά των θυμάτων» 
αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, με αφορμή την σεξουαλική παρενόχληση εργαζομένων γυναικών στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας, και τη χθεσινή κατάσχεση κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων της.
Μα κανείς δεν κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αδιαφορία. Για ανεπίτρεπτη αποσιώπηση κατηγορήθηκε, επειδή θέλησε να το περάσει στα μουλωχτά γιατί θα του χαλούσε την αριστερή...

Μύθοι, φαντασιώσεις και πραγματικότητες για το «Ελσίνκι '99»

Το Ελσίνκι δεν ήταν σε καμία περίπτωση προδοσία, όπως πολύ περισσότερο δεν επρόκειτο περί θριάμβου 
- Η κληρονομιά της Μαδρίτης και η «παγίδα» 
- Η περίοδος Καραμανλή - Μολυβιάτη. 
Το δόγμα «ακινησίας» αντίδοτο στις παγίδες της Χάγης.
Η απόφαση του Ελσίνκι 22 χρόνια μετά γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ δυο πρώην πρωθυπουργών που βεβαίως ενδιαφέρονται για την υστεροφημία τους. Όμως...

Δυο κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ - Προς την έξοδο ο Τσακαλώτος

Στο κομματικό και στο πολιτικό περιθώριο ωθείται, σχεδιασμένα και οργανωμένα, στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με στόχο είτε να «ξεδοντιαστεί» κομματικά και να περιοριστεί σε μια γραφική, περίπου, φιγούρα που αναμασάει κάτι αριστερίστικες δοξασίες, είτε, το σημαντικότερο, να οδηγηθεί, παρέα με τους δικούς του, στην οριστική αποχώρηση.
Στον ΣΥΡΙΖΑ με κεντρική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα ζουν τον Απρίλιο του 2021 ένα δεύτερο Σεπτέμβρη του 2015, έχουν απλώς αντικαταστήσει τον Λαφαζάνη, την Κωνσταντοπούλου και τη Βαλαβάνη με τον Τσακαλώτο, τον Σκουρλέτη και τον Βούτση...

Ιταλο-τουρκική «σύρραξη» μετά τις δηλώσεις Ντράγκι – Για εξηγήσεις κλήθηκε ο Ιταλός πρέσβης στην Άγκυρα

Κλιμακώνονται οι σχέσεις Ιταλίας – Τουρκίας μετά τα σφοδρά πυρά του Μάριο Ντράγκι κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το «Sofagate».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι «ταπείνωσε» την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν και επεσήμανε χαρακτηριστικά πως είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς με τους «δικτάτορες».
«Δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση με τη συμπεριφορά του...

Σφοδρή επίθεση Ντράγκι σε Ερντογάν: Με τους δικτάτορες να είμαστε ξεκάθαροι

«Πυρά» κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι
Αφού τον κατηγόρησε ότι «ταπείνωσε» την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, επεσήμανε χαρακτηριστικά πως είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς με τους «δικτάτορες».
«Δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση με τη συμπεριφορά του Ερντογάν προς την κ. φον ντερ Λάιεν…

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Η απάντηση του Κώστα Καραμανλή στον Κώστα Σημίτη

"Συνεχίζει ο κ. Σημίτης να γράφει για τη λεγόμενη 'επιτυχία' του Ελσίνκι. Έχω πάντα επιφυλάξεις ως προς το κατά πόσο αυτές οι δημόσιες τοποθετήσεις διευκολύνουν τον χειρισμό κρίσιμων εθνικών θεμάτων και, μάλιστα, σε μια δύσκολη φάση τους που είναι τώρα σε εξέλιξη. Όμως, η εμμονή και η συνεχής επανάληψη επιβάλλουν να ειπωθούν τελικά κάποια πράγματα, για λόγους ιστορικής ακρίβειας. Και αφού παραβλέψω την αναφορά σε μια συνάντηση που δεν έγινε ποτέ με αυτήν τη σύνθεση και με αυτό το περιεχόμενο...

Βρετανία: Εμβολιασμός και lockdown μείωσαν τα κρούσματα κατά 60%

Το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19 στη Βρετανία έχει αρχίσει να «σπάει» τη σύνδεση μεταξύ μόλυνσης και σοβαρής ασθένειας ή θανάτου, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα μιας μελέτης της πανδημίας στην Αγγλία. 
Ερευνητές στο Imperial College του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι οι μολύνσεις COVID-19 μειώθηκαν περίπου 60% τον Μάρτιο, καθώς το lockdown επιβράδυνε την εξάπλωση του ιού...

Η «Μάχη των Οχυρών»: Το οχυρό Λίσσε, στο Νευροκόπι Δράμας, μεταμορφώνεται σε θεματικό πάρκο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Βίντεο)

Το λευκό μάρμαρο και οι ασβεστωμένοι τοίχοι του μνημείου ακτινοβολούν κάτω από το φως του ήλιου στο ύψωμα του οχυρού Λίσσε, πάνω από την ομώνυμη τοπική κοινότητα Οχυρού του δήμου Κάτω Νευροκοπίου.

Είναι δύσκολο ο επισκέπτης να μην κοντοσταθεί στον δρόμο προς την έδρα του δήμου, το Κάτω Νευροκόπι, καθώς από μακριά μοιάζει σχεδόν με κυκλαδίτικο εξωκλήσι πάνω σε ένα πρασινισμένο λόφο...

Εμβόλιο Johnson & Jonshon: Πως δουλεύει, γιατί διαφέρει από τα άλλα, πόσες δόσεις περιμένουμε

Σε ένα πλήρη χρηστικό οδηγό, το Liberal απαντά σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο δράσης του, την αποτελεσματικότητά του, απέναντι και στα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού, σε τι διαφέρει από τα άλλα διαθέσιμα covid εμβόλια και πόσες δόσεις περιμένουμε για τον Απρίλιο και τους προσεχείς μήνες.
Το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι η πολυαναμενόμενη άφιξη στη φαρέτρα που θα βοηθήσει το πρόγραμμα των covid...

Μην αναστήσετε «νεκρούς»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα πηγαίνει καλά με την Θεσσαλονίκη. 
Εκτός από την φαιδρότητα του οικονομικού προγράμματος του 2015, είχαμε την ακόμα μεγαλύτερη φαιδρότητα των εγκαινίων του μετρό της Θεσσαλονίκης. 
Η κυβέρνηση θα έπρεπε μια φορά την εβδομάδα να αναρτά στο διαδίκτυο τις εικόνες από τα σχετικά εγκαίνια. Η καλύτερη επικοινωνιακή πολιτική. 
Μεθαύριο θα ακούσουμε από τον Α. Τσίπρα για μερική διαγραφή του ιδιωτικού χρέους, για προσλήψεις...

Μια τρανταχτή απόδειξη δεν θα τους χαλάσει μια υπέροχη προβοκάτσια

Τώρα που εμφανίστηκε το θέμα της κακοποίησης των αθλητριών της ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί στα social media η εμπλοκή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα. 
Θα μου πείτε ότι το 1985 που έγιναν οι καταγγελλόμενες κακοποιήσεις ο Κυριάκος ήταν 17 χρονών, όμως τα trolls δεν κολλάνε σε τέτοιες λεπτομέρειες. Ούτε οι καθοδηγητές και εργοδότες τους βέβαια...

Μητσοτάκης: Για το Πάσχα θα ακούσουμε τους ειδικούς - Κατηγορηματικό «όχι» σε πρόωρες εκλογές (Βίντεο)

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές 
είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα. 
Ο πρωθυπουργός επίσης έκανε εκτενείς αναφορές στα ελληνοτουρκικά, και τη διαχείριση της πανδημίας. 
Είπε ότι για «το Πάσχα θα ακούσουμε τους ειδικούς», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς...

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Φουρθιωμαζώματα - διαολοσκορπίσματα

Καλά να πάθουν με την υπόθεση Φουρθιώτη. 
Διότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση, ένα κόμμα, μια ομάδα, μια οικογένεια, ένας όμιλος ή μια παρέα, είναι να στήνει άνθρωπο στην πόρτα και να κόβει την είσοδο σε κάτι τύπους που θέλουν να μπουν μέσα και να στρογγυλοκάτσουν στο σαλόνι, λες και πολεμούσαν με τον σπιτονοικοκύρη στην Κορυτσά. Το λαϊκό «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είναι» δεν βγήκε τυχαία...

Α. Τσίπρας: κάποιος να τον προστατέψει!

«Αφού η κ. Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη, τώρα θέλει να βάλει και μαρμάρινη επιγραφή με το όνομα της σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς»
Αυτά έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο τέως πρωθυπουργός Α. Τσίπρας.
Νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα στην συνεργασία των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ με την κεντρική καθοδήγηση τους. Διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός ότι ο Α. Τσίπρας πίστεψε με τέτοια ευκολία μια ψευδή...

Σηκώνεται το πέπλο στην «υπόθεση Καλογρίτσα»

Ελήλυθεν η ώρα ίνα αποδειχθεί η αλήθεια. 
Πρεμιέρα σήμερα στη Βουλή της Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων του Νίκου Παππά, στους χειρισμούς του κατά τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
Η υπόθεση είναι δεδομένο ότι θα φορτίσει την πολιτική ζωή, καθώς η διερεύνησή της αναμένεται να αποτελέσει διεισδυτική τομή και να φωτίσει την νοοτροπία, την ηθική, τις πολιτικές απόψεις με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αγκιστρωθεί στην εξουσία.
Είναι η πρώτη υπόθεση, 20 μήνες μετά τις εκλογές, όπου...

Μπορούν τα Βαλκάνια να ξαναγίνουν Ελντοράντο για τις ελληνικές επιχειρήσεις;

Η αγορά των Βαλκανίων είναι μια πάρα πολύ σημαντική αγορά για την Ελλάδα. Πρόκειται για μια αγορά 150 εκατομμυρίων, στην οποία στο παρελθόν είχαμε μια πάρα πολύ μεγάλη διείσδυση, τόσο του επιχειρηματικού κόσμου, όσο και του χρηματοπιστωληπτικού μας συστήματος. 
Είχαμε φτάσει στο σημείο εκείνο, όπου το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ήλεγχε περίπου το 20% του τραπεζικού, χρηματοοικονομικού τομέα της περιοχής των Βαλκανίων.
Δυστυχώς, η παρατεταμένη δημοσιονομική κρίση, αλλά και η πανδημική, είχε ως αποτέλεσμα...

O κύβος ερρίφθη στον ΣΥΡΙΖΑ: Με Πολάκη και Παππά ο Τσίπρας – Στα μετόπισθεν Τσακαλώτος και λοιποί

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να θυμίζει καζάνι που βράζει και τις εσωκομματικές κόντρες να λαμβάνουν διαστάσεις, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να έχει κάνει τις επιλογές του για τα επόμενα βήματα
Η στήριξη στον Νίκο Παππά αλλά και στον Παύλο Πολάκη και τα… αδειάσματα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στελέχη και η ρητορική της πόλωσης, με την ταυτόχρονη υιοθέτηση των fake news και της στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων, καθορίζουν την αντιπολιτευτική τακτική του.
Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Αλέξης Τσίπρας πήρε από τον...

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Σωτ. Τσιόδρας: Mία στις 100.000 η πιθανότητα θρόμβωσης * «Προσοχή για ηλικίες 20-50 ετών – Μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ηλικίες 20-50 ετών έκρουσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σε διάλεξη του στην Ακαδημία Αθηνών, με θέμα «Πανδημία SARS-COV-2: Η επιστήμη συνοδοιπόρος με την αβεβαιότητα στην αναζήτηση της αλήθειας».
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «ο κορωνοϊός το τελευταίο διάστημα προσβάλει τις ηλικίες 20 έως 50 ετών» και υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού».
Ο καθηγητής παρουσίασε έναν πίνακα «θερμοκρασίας» σημειώνοντας ότι απεικονίζει...

Το «αντικαραντινικό» κίνημα και τα trolls του διαδικτύου. Η φάρσα με τα δυο πλοκάμια

Κάποτε στα επαναστατημένα μεταπολιτευτικά πανεπιστήμια κάναμε πλάκα λέγοντας ότι «η επανάσταση θα ξεκινήσει μετά τις 12 το μεσημέρι για να μπορέσουν να ξυπνήσουν οι φοιτητές και να την κάνουν»
Υπήρχαν βέβαια και οι νουνεχείς που ξέροντας τι καλομαθημένα κουμάσια αποτελούσαν το φοιτηταριό και πόσο τζούφιος ήταν ο επαναστατισμός τους, έλεγαν ότι «η επανάσταση πρέπει να χει τελειώσει ως τις 12, διότι μετά θα ξυπνήσουν οι φοιτητές και θα τη χαλάσουν».
Ωραίες ιστορίες απ’ τα παλιά, θα πείτε, αλλά η...

Χωρίς να κουνήσει καν το μικρό του δακτυλάκι ο Μπάιντεν: Ο Ερντογάν ενώπιον της απόλυτης “τρικυμίας”…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Καλός συνάδελφος, που παρακολουθεί τον τρόπο συμπεριφοράς του προέδρου Τζο Μπάιντεν απέναντι στον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, μου έγραψε αυτό το μήνυμα:
«Πάντως δεν νομίζω ότι και αυτό το τελευταίο με τους ναυάρχους είναι άσχετο με τη νέα στρατηγική Μπάιντεν» (για την Τουρκία).
Μεγάλη κουβέντα… Πόσο, μα πόσο δίκιο έχει. 
Μέσα σε λίγες λέξεις περιέγραψε τα τελευταία βάσανα του Ταγίπ Ερντογάν και τους λόγους για τους οποίους, πιθανότατα, να έχει βρεθεί σε εξαιρετικά δεινή θέση μετά την ανάληψη της...

Ο αλ Σίσι απαιτεί την ταπείνωση του Ερντογάν για να βελτιωθούν οι σχέσεις τους: Οι δέκα σκληροί όροι…

Η Τουρκία και η Αίγυπτος μιλούν στο παρασκήνιο εδώ και αρκετό καιρό για να συμφωνήσουν στους πιο καυτούς φακέλους, ώστε να βελτιωθούν οι σχέσεις τους,αναφέρει η ανάλυση του Alessandro Scipione για το InsideOver που αναδημοσιεύεται στο startmag.it
Όμως το Κάιρο θέτει δέκα σκληρούς όρους στον Ταγίπ Ερντογάν,που αποκλείεται να τους δεχθεί, διότι διαφορετικά θα ταπεινωθεί. Αναφέρει σχετικά:
Η Τουρκία του «Προέδρου-Σουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν απλώνει το χέρι του στην Αίγυπτο του «Στρατηγού...

Η απάντηση μας στο κείμενο του κ. Σημίτη στα ΝΕΑ: Τα Ίμια και η Μαδρίτη θα τον “κυνηγούν” για πάντα…

ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ, HELLAS JOURNAL*

Η αγωνία ενός πολιτικού στην «δύση» της πορείας του να προστατεύσει την υστεροφημία του ,όταν μάλιστα αμφιλεγόμενες στιγμές για την πορεία της χώρας συνδέθηκαν με το όνομα του, είναι θεμιτή.
Δεκαεπτά (17) χρόνια μετά την απόσυρση του Κώστα Σημίτη από την πολιτική και μετά από μια οκταετή θητεία στην πρωθυπουργία της χώρας, κυκλοφορεί μια έκδοση με τίτλο «Η στρατηγική του Ελσίνκι, 20+1 χρόνια μετά», οπου με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό, πρωταγωνιστές της εποχής επιχειρούν να προβάλουν την Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι ως «μια επιτυχία που δεν...

Υμηττός: Τόση μιζέρια!

Και έλεγα δεν μπορεί, κάποιοι θα διαμαρτυρηθούν για τη μεταφορά εννιά υπουργείων στις παλιές εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό. 
Σκεφτόμουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην εμφανισθούν ομάδες κατοίκων συνεπικουρούμενες και από δημοτικούς συμβούλους, πολιτιστικούς συλλόγους και βέβαια τα γνωστά εργατικά σωματεία. Όλες αυτές οι κινήσεις είναι άμεσα προβλέψιμες για όσους γνωρίζουν πώς σκέφτεται και πώς αντιδρά η Αριστερά στην Ελλάδα σε κάθε...

Δεκανίκια για τον Τσίπρα ο «όχλος» του διαδικτύου

Είθισται να ομιλούμε συχνά- πυκνά για την «σύγκρουση δύο κόσμων», εννοώντας ότι οι πολίτες, οι οποίοι συγκροτούν τις κοινωνίες, είναι μοιρασμένοι σε δύο αντίθετες και αντιμαχόμενες παρατάξεις.
Η θεωρία αυτή η οποία έχει την βάση της, από την εποχή του ψυχρού πολέμου, όποτε υπήρχαν οι φοβερές αντιθέσεις ανάμεσα στις δύο μεγάλες δυνάμεις ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση, σήμερα...

Αντάρτικο Πολάκη σε Τσίπρα μετά το άδειασμα του Προέδρου τουΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα έδωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης
Με ανάρτησή του στο facebook σχολίασε το «άδειασμα» που του επεφύλαξε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όταν στο πλαίσιο συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA CHANNEL επέλεξε να πάρει αποστάσεις από τις πρόσφατες δηλώσεις του για τον «αριστερό Κολοκοτρώνη» και τη Ν.Δ που την χαρακτήριζε...

Ο Τσίπρας χάνει τον έλεγχο - Δυσοίωνο μέλλον για τον ΣΥΡΙΖΑ

Καθημερινό φαινόμενο αποτελεί το τελευταίο διάστημα το κλίμα εσωστρέφειας και έντονων εσωκομματικών συγκρούσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 
Στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυξάνονται πλέον τα κρούσματα τύπου Κράμερ εναντίον Κράμερ με τον Αλέξη Τσίπρα ανήμπορο να διαχειριστεί το σημερινό χαμηλό βαρομετρικό στο ίδιο του το κόμμα και με τα προσωπικά του λάθη να...

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Το μίσος ως εργαλείο πολιτικής

Στη χώρα μας δε διεξάγεται κανένας ταξικός αγώνας. 
Δεν αντιτίθενται οι πληβείοι με τους έχοντες. Αυτά τα εξάχνωσε, χωρίς να τα λύσει, η θητεία του ΠΑΣΟΚ με το πανταχόθεν εύκολο χρήμα.
Δεν είναι αγώνας μη προνομιούχων το να καλεί σήμερα η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Πειραιά συγκέντρωση, στην κορύφωση της πανδημίας, με ένα αλαλούμ μπουκέτο αιτημάτων «ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης», απλώς για να...

Η δημόσια σφαίρα έχει Συριζοποιηθεί

Από το νοσοκομείο όπου αναρρώνει μετά από εγχείρηση, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ένα τουίτ για να ενημερώσει για ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε, ευτυχώς επιτυχώς.

Οι αντιδράσεις στο τούιτ του υπουργού ήταν, εν πολλοίς, οι αναμενόμενες: από εγκάρδιες ευχές φίλων και συμπολιτών του μέχρι ύβρεις.
Μέσα στο πλήθος των σχολίων όμως ξεχωρίζει μια ιδιαίτερη κατηγορία ευχών: αυτές των πολιτικών του αντιπάλων που ενώ διατυπώνονται ευγενικά, συνοδεύονται από κάποια πολιτική αιχμή ώστε να χτιστεί ένα πολιτικό επιχείρημα, μην και...

Είπα «όποιος νιώθει κουρασμένος, να πάει στην ΜΕΘ να ξεκουραστεί». Έπεσαν να με φάνε, να με ρημάξουν...

Περί ΜΕΘ και ξεκούρασης
Είπα στην τηλεόραση «όποιος νιώθει κουρασμένος, να πάει στην ΜΕΘ να ξεκουραστεί». Έπεσαν να με φάνε, να με ρημάξουν.
 
Διότι λέει είναι άηθες να μην αναγνωρίζω στον κόσμο ότι είναι κουρασμένος από την καραντίνα. Και άθλιο να περνώ μ’ αυτό τον κυνικό τρόπο την κυβερνητική γραμμή. 
Καταλάβατε τώρα; Το να λες «προσέχετε» είναι κυβερνητική γραμμή και το «έτσι που πάτε θα πεθάνετε» είναι κυνικό και...

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

81 χρόνια από την σφαγή στο Κατύν

Στις 23 Αυγούστου 1939 υπογράφηκε το σύμφωνο Ρίμπεντροφ-Μολότοφ στου οποίου το μυστικό παράρτημα προβλεπόταν ο διαμελισμός της Πολωνίας. 
Το ανατολικό τμήμα της θα περιερχόταν στην κυριαρχία της ΕΣΣΔ. 
Πράγματι, οι Γερμανοί εισέβαλαν την 1η Σεπτεμβρίου 1939 στην Πολωνία και στις 17 Σεπτεμβρίου εισέβαλε από τα ανατολικά ο Κόκκινος Στρατός. 
Συνελήφθησαν περίπου 27.000 στελέχη των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων τα οποία και συγκεντρώθηκαν σε δύο στρατόπεδα...

Ευθύνονται οι πορείες για την άνοδο στα κρούσματα; - * Σας το ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ να το ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ !

Πώς ο Φεβρουάριος και ειδικά ο Μάρτιος μετατράπηκαν από μήνες ελπίδας για μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων σε μήνες αιχμής της πανδημίας; 
Τι είναι αυτό που άλλαξε σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα όπου οι άνθρωποι επίσης χρησιμοποιούσαν, για παράδειγμα, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και επίσης, κακά τα ψέματα, παρέκαμπταν τα περιοριστικά μέτρα είτε με συνάξεις είτε με συγχρωτισμούς; 
Χωρίς να είναι ο μοναδικός παράγοντας και με δεδομένη την εμφάνιση της βρετανικής, με μεγαλύτερο βαθμό μεταδοτικότητας, μετάλλαξης...

Υπόθεση Marfin: Το “βαθύ λαρύγγι” από τον αντιεξουσιαστικό χώρο έλυσε τον γρίφο για τις αρχές (Βίντεο)

Κρίσιμος μάρτυρας από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, που ανέφερε αναλυτικά τι πραγματικά συνέβη στον εμπρησμό της Marfin και κατονόμασε τουλάχιστον 4-5 άτομα ως πρωταγωνιστές, είναι το «κλειδί» – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής» – της επανεξέτασης, 11 χρόνια μετά, του δραματικού γεγονότος που κόστισε τη ζωή σε τρεις τραπεζοϋπαλλήλους, εκ των οποίων η μία ήταν έγκυος γυναίκα...