Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

So, you think you can lead…

Στην ζωή και στην πολιτική, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ανθρώπων καθορίζουν την πορεία τους, τις επιλογές τους, τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα.  
Ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, εθνικής ή άλλης, η ικανότητα ενός προσώπου να ηγείται μιας χώρας, ή μιας παράταξης, αλλά και να να πορεύεται στη βάση αρχών και αξιών, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα της πρακτικής πλευράς των ατομικών και συλλογικών επιδιώξεων αποτελεί το απόλυτο ζητούμενο της εποχής μας.
Σε σχετικά πρόσφατη ψηφιακή έκδοση του κεντροαριστερού αγγλικού Demos γίνεται εκτενής αναφορά στα γραπτά του Αριστοτέλη.
Εκεί συνδυάζονται τα Ηθικά Νικομάχεια με την αναπτυσσόμενη φιλοσοφία των οικονομικών της ευδαιμονίας (happiness economics), την τελευταία τάση της...

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ο Παπανδρέου στον ...Ο.Η.Ε.

Λέτε να αληθεύει και να ήρθε η ώρα που περιμένουν όλοι οι Έλληνες;


Το περιοδικό “Επίκαιρα” δημοσιεύει σήμερα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ για πιθανή αξιοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου στη διεθνή πολιτική σκηνή. 
Το ρεπορτάζ επικαλείται θετικά δημοσιεύματα του ξένου τύπου για τον Έλληνα Πρωθυπουργό (financial times, οι οποίοι πρόσφατα χαρακτήρισαν τον Παπανδρέου ως “τον δικό τους άνθρωπο στην Ευρώπη”) καθώς επίσης και πρόσφατες διεθνείς πρωτοβουλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού (και για το Παλαιστινιακό με αφορμή την επίσκεψη του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Αθήνα) για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι “ο πρωθυπουργός προορίζεται να μετεξελιχθεί σε διεθνή παράγοντα.
Ρόλο για τον οποίο, από ότι φαίνεται, προορίζει και ετοιμάζει ο…

Υποβάλλεις βιογραφικό ως υδραυλικός και καταλήγεις τραπεζικό στέλεχος με 7.000 ευρώ μηνιαίως

Σε 1 με 2 τράπεζες συμβαίνουν πράγματα εξωπραγματικά.
Παρουσιάζουμε τέσσερις πέρα για πέρα πραγματικές ιστορίες που έχουν λάβει χώρα στο τραπεζικό σύστημα και ο καθείς ας εξάγει τα συμπεράσματα του.
Πρώτη ιστορία
Υποβάλλει το βιογραφικό του στο οποίο αναφερόταν ότι έχει γνώσεις υδραυλικού. Πέραν από γνώσεις υδραυλικού είχε και πολύ καλές σχέσεις με την κυβερνώσα παράταξη.
Σύντομα η τράπεζα αξιοποίησε τις δυνατότητες του όχι ως υδραυλικό προφανώς και πλέον λαμβάνει 7.000 ευρώ μηνιαίως.
Το συμπέρασμα την επόμενη φορά που εσύ αγωνιστή έλληνα και ελληνίδα υποβάλλεις τα χαρτιά σου για μια θέση στην τράπεζα χρησιμοποίησε ως παραπεμπτικό πιθανές γνώσεις σε κομμωτική, κηπουρική ή μπάρμαν ή μπαργούμαν προφανώς σχετίζονται με το τραπεζικό αντικείμενο.
Δεύτερη ιστορία….

Η αγορά στέγνωσε από ρευστότητα

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται χιλιάδες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις της χώρας. 
Σύμφωνα με έρευνα του ΕΒΕΑ, εννιά στις δέκα δεν δανειοδοτούνται από τις τράπεζες και οκτώ στις δέκα συναντούν δυσκολίες στις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.
Στέγνωσαν… από ρευστό οι εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις της Αθήνας, καθώς η οικονομική ύφεση… στέρεψε όλες τις πιθανές «πηγές» χρηματοδότησης.
Τα γκισέ των τραπεζών παραμένουν κλειστά ακόμη και για τις οικονομικά εύρωστες εταιρείες, ενώ με δυσκολίες εντάσσονται στα κοινοτικά προγράμματα. 
Ούτε δάνεια, ούτε ευρωπαϊκά κονδύλια και ενώ οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων διογκώνονται αφού οι πελάτες τους δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν σε αυτές τις οφειλές τους. 
Τα φέσια πέφτουν βροχή…

Κρατικά ακίνητα στο σφυρί για να σωθεί ο προϋπολογισμός

Σχέδιο μαζικής εκμίσθωσης «φιλέτων» του δημοσίου σε ιδιώτες με στόχο να «κλείσουν» οι τρύπες του προϋπολογισμού με 1 δισ. ευρώ, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την ΚΕΔ.
Ήδη έχουν εντοπίσει  εκτάσεις περίπου 5.500 στρεμμάτων που μπορούν να έχουν άμεση τουριστική αξιοποίηση, ενώ σχεδιάζουν την μακροχρόνια εκμίσθωσή τους σε ιδιώτες (για 25 - 50 έτη).

Ο χρόνος τρέχει πιεστικά αφού η μίσθωση ακινήτων, όπως και κάθε έσοδο που μπορεί να αντλήσει το δημόσιο (π.χ. από συμμετοχή σε εταιρείες) δεν καταλήγει λογιστικά στη μείωση του χρέους (όπως τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις), αλλά στον περιορισμό του ελλείμματος.
Ως εκ τούτου, αν η κυβέρνηση καταφέρει να πετύχει τον στόχο του 1 δισ. ευρώ φέτος και το 2011 (ή ακόμη καλύτερα τον ενισχύσει), τότε περιορίζει:

Η τρόικα βλέπει πρόοδο, η αγορά χρεοκοπία!

Την ώρα που η Κομισιόν εγκρίνει μετ’ επαίνων προς την κυβέρνηση τη δεύτερη δόση του διεθνούς δανείου, η αγορά εξακολουθεί να «βλέπει» ότι μεσοπρόθεσμα η Αθήνα θα βρεθεί σε αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους και οδηγεί τις αποδόσεις των ελληνικών τετραετών  ομολόγων μια «ανάσα» από το εντελώς τριτοκοσμικό 12%.
Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν συνεχάρη χθες την κυβέρνηση για τη δημοσιονομική προσπάθεια των τελευταίων μηνών, υπογραμμίζοντας πάντως τις σοβαρές αδυναμίες στην εκτέλεση του τριετούς προγράμματος, κυρίως στο σκέλος των φορολογικών εσόδων και των ανεξέλεγκτων δαπανών και χρεών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και τα ...

Τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε συναγερμό...

...ενώ σημαντικές διαβουλεύσεις λαμβάνουν χώρα στο πολιτικό σκηνικό!

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου εκτυλίχθηκε χθες, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε εκτός Κοινβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη. 
Επίσης την ... έξοδο σκέφτονται σοβαρά αυτή την ώρα και οι Μάκης Γιακουμάτος και Θανάσης Γιαννόπουλος.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ενδέχεται να υπάρξει κύμα φυγής και από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από το ΛΑΟΣ, όπως διεφάνη τις προηγούμενες ημέρες στο κόμμα του Καρατζαφέρη με τις διαφωνίες των Βορίδη και Γεωργιάδη.
Με άλλα λόγια βρισκόμαστε Αυγουστιάτικα σ' ένα κλίμα ραγδαίων πολιτικών εξελιξεων!
Αυτή την ώρα τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε συναγερμό ενώ σημαντικές διαβουλεύσεις λαμβάνουν χώρα 
Το "ντόμινο", απ' ότι φαίνεται, θα είναι πολύ δυνατό!
Το χρονικό τώρα στη Νέα Δημοκρατία:

Η χώρα με τον πιο μαυρισμένο πρωθυπουργό

Το γνωστό περιοδικό Newsweek μας προτρέπει να αφήσουμε στην άκρη το Μουντιάλ, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακόμη και την Μις Υφήλιος και να ανακαλύψουμε τους πραγματικούς παγκόσμιους πρωταθλητές.
Πέντε τα κριτήρια σύγκρισης των 100 καλύτερων χωρών για να ζήσει κανείς: 
η εκπαίδευση, η υγεία, η ποιότητα ζωής, η οικονομική ανταγωνιστικότητα, ο οικονομικός δυναμισμός και η πολιτική σταθερότητα.
 
Την 26η θέση στο σύνολο, με 76,42 μονάδες, καταλαμβάνει η χώρα μας, σύμφωνα με το περιοδικό. Στην 27η συναντάμε την Πορτογαλία και μετά τις Κροατία και Πολωνία, ενώ λίγο ψηλότερα από εμάς βρίσκονται η Σλοβενία και η Τσεχία
Στην πρώτη πεντάδα συναντάμε τη Φινλανδία, την Ελβετία, τη Σουηδία, την Αυστραλία και το Λουξεμβούργο, ενώ τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν το Καμερούν, η Νιγηρία και η...

Σε κλοιό η Αγκυρα

Στο αμερικανικό Κογκρέσο, όπου κυριαρχεί το Εβραϊκό Λόμπι, οδηγείται η σύγκρουση της Τουρκίας με το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες και με δεδομένο ότι οι πωλήσεις αμερικανικού στρατιωτικού υλικού σε ξένες χώρες αποφασίζονται από τη Βουλή και τη Γερουσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με το Εβραϊκό Λόμπι συντάσσονται το Ελληνικό και το Αρμενικό, όπως και η σκληρή πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, η οποία κυριαρχείται από έντονα αντιμουσουλμανικά αισθήματα. 
Πρόθεση όλων είναι «να νιώσει (η Αγκυρα) την οργή» του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι η τουρκική στάση στο θέμα του Ιράν είναι «άκρως εχθρική» και αντιστρατεύεται τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα. Σε ό,τι αφορά το Ισραήλ, οι αξιωματούχοι του Εβραϊκού Λόμπι πιστεύουν -και είναι μία θέση που εκφράζουν δημόσια- ότι η Τουρκία ηγείται αντι-ισραηλινού μετώπου με τη συμμετοχή του Ιράν, της Συρίας και της οργάνωσης ...

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

«Φόβος, απελπισία και θυμός»

Δυσμενείς επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία – κλειστά καταστήματα, διογκούμενη ανεργία, πτώση των φορολογικών εσόδων – έχουν τα μέτρα λιτότητας για τον περιορισμό του χρέους, διαπιστώνει ρεπορτάζ στην αγγλική έκδοση του Der Spiegel.
Η συντάκτρια αναγνωρίζει μεν ότι κάποια από τα μέτρα, όπως για τον περιορισμό του ελλείμματος του προϋπολογισμού, έχουν αποδώσει θεαματικά, περισσότερο από τις συστάσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Ωστόσο, προσθέτει ότι «τα μέτρα λιτότητας έχουν εντωμεταξύ επηρεάσει κάθε πτυχή της οικονομίας της χώρας». Η κατανάλωση πέφτει όπως και τα φορολογικά έσοδα και «ένα μείγμα φόβου, απελπισίας και θυμού καλλιεργείται στην ελληνική κοινωνία».
Το Spiegel επικαλείται στη...

«Βιαστικοί» όσοι κάνουν λόγο για επιστροφή Καραμανλή...

...και στροφή στο κέντρο προτείνει στο Σαμαρά ο Λούλης



Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Κεντροδεξιάς ήταν χθες, στο Κανάλι 1 του Πειραιά ο πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης.
Ο πάλαι ποτέ επικοινωνιολόγος του Κώστα Καραμανλή επεσήμανε ότι «ο μόνος δρόμος για τη ΝΔ είναι να κάνει άνοιγμα στο μεσαίο χώρο. 
Να μετακινηθεί στο Κέντρο.
Διαφορετικά η Κεντροαριστερά θα κυριαρχεί», σημειώνοντας πως «η ΝΔ περνά τη σοβαρότερη κρίση της, αφού το κόμμα σήμερα είναι πιο Δεξιό και πιο λαϊκίστικο από ποτέ»
Ο κ. Λούλης επέκρινε ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο κινείται η ηγεσία του κόμματος....

Tο forum για την Ελλάδα για την απελευθέρωση της αγοράς αρτοποιίας

Τα παιχνίδια κερδοσκοπίας με το ψωμί και η απελευθέρωση της αγοράς αρτοποιίας

Tο Forum για την Ελλάδα, συνεχίζει με την κατάθεση νέων προτάσεων που θα οδηγήσουν σε ένα σαρωτικό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων με στόχο να βάλουν την αγορά αλλά και την Ελλάδα σε κίνηση. 
Σε κάθε περίπτωση κεντρική μας προτεραιότητα παραμένει η διαφύλαξη της κοινωνικής ενότητας και αλληλεγγύης έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε στην κρίση να οδηγήσει την μια κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα να στρέφεται κατά της άλλης.
Οι εξελίξεις στην αγορά αρτοποιίας αποτελούν την τρέχουσα περίοδο ένα ιδιαίτερο ευαίσθητο θέμα που αγγίζει όλους τους Έλληνες πολίτες. 
Είναι αλήθεια πως υπήρξε αύξηση στις διεθνείς τιμές σίτου λόγω των πυρκαγιών στη Ρωσία (περίπου 20% τον τελευταίο μήνα).
Δικαιολογεί όμως η αύξηση αυτή μια αύξηση στην τελική τιμή του ψωμιού; 

Καημένε Αντρέα

Δεν νομίζω να έχει κυκλοφορήσει ποτέ θρίλερ πιο τρομακτικό από τις ειδήσεις που βλέπει ο Έλληνας το βράδυ. 
Εθνική επιτυχία είναι πια τα πρόστιμα που το εθνοσωτήριο ΣΔΟΕ επιβάλει στους εγκληματικούς εμπόρους και τα λουκέτα που επιβάλλεται να μπουν στις εγκληματικές επιχειρήσεις. 
Μπράβο παιδιά. 
Στη φυλακή όλοι οι εγκληματίες εμπορίου. 
Να μπορέσει να δημιουργηθεί μια νέα γενιά επιχειρηματιών που θα έχει όραμα, δεν θα κλέβει, δεν θα βασίζεται στην λαμογιά για να χτίσει βίλλες.
Και μην ακούτε αυτούς που ψευδώς διακηρύσσουν ότι όσοι έχουν τις βίλλες τις έχτισαν με λαδώματα και κοινοτικά κονδύλια και δεν πιάνονται ποτέ. 
Ούτε αυτούς που ψευδώς διακηρύσσουν ότι ο πλούτος έχει συγκεντρωθεί σε πολιτικούς και δημάρχους καθώς και τους παρατρεχάμενους και συγγενείς τους. 
Ο μικρομεσαίος ήταν πάντα ο κλέφτης και αυτός πρέπει να τιμωρηθεί για τα εγκλήματα του. Ακούς εκεί να έχει καταφέρει να αποκτήσει διαμέρισμα και αυτοκίνητο
Πόθεν έσχες ρε εγκληματία;

Ένας Δημοκρατικός Ηρακλής απαιτείται για την Καθεστωτική Λερναία Ύδρα

image

Το μυθικό τέρας, με τα εννιά κεφάλια κατά τον μύθο, έβγαζε δύο κεφάλια για κάθε ένα που κοβόταν, και μόνο με το κάψιμο κάθε τομής έγινε δυνατή η εξόντωση του, σύμφωνα πάντα με τον μύθο.

Η καθεστωτική Λερναία Ύδρα που καταστρέφει την χώρα δεν είναι όμως καθόλου μύθος και δυστυχώς ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί πλήρως το κοινό σώμα που ενώνει αυτό το πολυκέφαλο σοσιαλοφασιστικό, αντιδημοκρατικό, αντιευρωπαϊκό, σαμποταριστικό, δοσιλογικό, ρωσοκινεζοτσολιαδικό καθεστωτικό τέρας, πολλοί μάλιστα με απύθμενη αφέλεια και αποσπασματική θεώρηση, αντιλαμβάνονται κάποια κεφάλια του τέρατος ως αυτά που θα τους σώσουν από κάποια άλλα κεφάλια.  
Εκατομμύρια πάσχουν από αυτή την τσαμπερλενικού τύπου αφέλεια.
Βέβαια σε αυτό το συμπέρασμα δεν καταλήγουν πάντα μόνοι τους, είναι συχνά κάποια ...

Η κυβέρνηση θα κάνει Χριστούγεννα;

Κάποτε για τους προπονητές στις ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου λέγαμε αν θα κάνουν παρέλαση, εννοώντας αν θα είναι στον πάγκο της ομάδας μέχρι την 28η Οκτωβρίου. 
Το ανέκδοτο έγινε πολλές φορές και στοίχημα με καλά κέρδη.
Μήπως τώρα στο στοίχημα
(παράνομο ή του ΠΡΟΠΟ) να βάλουμε αν η κυβέρνηση θα κάνει Χριστούγεννα; 
Διότι τα μηνύματα από την οικονομία και την κοινωνία δείχνουν ότι οι γιορτές για το ΠΑΣΟΚ θα είναι δύσκολες.
Τα έσοδα, σας το έχουμε ξαναγράψει, δεν μαζεύονται με τίποτε.  
Η Τρόϊκα πιέζει να μειωθεί το έλλειμμα αλλά δεν βλέπει φως στο τούνελ και πιστεύει πλέον ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να βάλει στόχους και να τους φέρει σε πέρας.
Τα μέτρα, πιο σκληρά και επώδυνα για τους αδυνάτους, φαντάζουν αναπόφευκτα μέσα στο φθινόπωρο.
Ολα τα νέα από τους οικονομικούς δείκτες είναι κακά, η αγορά έχει βυθιστεί…

Τζόγος όπως Αμερική, συγκριτικά στοιχεία με Ελλάδα!

Οι κυβερνώντες κάνουν τις διακοπές τους ενώ η ανεργία στη χώρα έφτασε στο 12%. 
Οι άνεργοι θα φτάσουν το 1.000.000 μέχρι το τέλος του έτους, τα δάνεια που χτύπησαν κόκκινο είναι 23 δις και 100.000 επιχειρήσεις θα κατεβάσουν ρολά. 
Οι κυβερνώντες συνεχίζουν τις διακοπές τους. Ίσως όχι όλοι. 
Κάποιοι επεξεργάζονται το περίφημο σχέδιο για τον τζόγο, (διαβάστε προηγούμενες αναρτήσεις μας εδώ, εδώ και εδώ) και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να το περάσουν με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος. 
Με προσωπική παρέμβαση του, λέγεται ότι ο Πρωθυπουργός, ζήτησε να μειωθεί ο αριθμός των VLT που θα εγκατασταθούν από 50.000 σε 30.000. 
Να τον ευχαριστήσουμε θερμά γι΄ αυτή τη παραχώρηση.  
Αν γίνει έτσι τότε θα αντιστοιχεί ένα VLT ανά 363 Έλληνες. 
Είναι λίγο μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό των ΗΠΑ, της χώρας του ...

Ζητείται ενιαία γραμμή

Ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είχε εμφανιστεί κάποτε ως απλός «προεδρεύων» του υπουργικού συμβουλίου. 
Με άλλα λόγια άφηνε τις «τάσεις» να αναμετρηθούν εντός της κυβέρνησης και του κόμματος και ο ίδιος ήταν στο τέλος με τους νικητές. 
Οι ηττημένοι «έγραφαν ιστορία» ή αλλιώς γινόντουσαν βορά στα άγρια θηρία. 
Κάτι ανάλογο επιχείρησε και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου με το μοίρασμα των οικονομικών επιτελείων μεταξύ του κ. Παπακωνσταντίνου και της κας Κατσέλη.
Επειδή είμαστε καχύποπτοι, θα...

Ο "άτολμος" Κώστας Καραμανλής!

Μια απάντηση προς όσους κατηγορούν ως άτολμο τον Κώστα Καραμανλή


Σοβαρολογείτε  όταν χαρακτηρίζετε “άτολμο” τον Κ. Καραμανλή;
΄Ατολμος, που, αμέσως, μόλις έλαβε το χρίσμα του Προέδρου της Ν.Δ., διέγραψε στελέχη της, όπως τους κ.κ. Σουφλιά, Τατούλη, κ.λ.π.;
΄Ατολμος, που δεν δίστασε να σταθε…ή ενώπιον του, τότε, πλανητάρχη George Bush, αλλά και όλων των αρχηγών των χωρών του ΝΑΤΟ και να ασκήσει VETO, ώστε τα Σκόπια να μην μπουν στο ΝΑΤΟ; 
΄Ατολμος, που δεν υπεστήριξε το σχέδιο Ανάν, όπως ήθελαν οι Αμερικανοί και όπως έπραξε, αναφανδόν, ο Γιωργάκης, παρά δήλωσε, πως, μόνον, ο Κυπριακός λαός μπορεί να ...

Παίζοντας δεξιά… με το "αριστερό"

Οι ‘αριστεροπόδαροι’, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στην πολιτική, ήταν πάντα περιζήτητοι. 
Δεν έχετε παρά να κοιτάξετε τι πάθαμε την περασμένη σεζόν εμείς οι Ολυμπιακοί, που δεν είχε ‘αριστερό πόδι’ η ομάδα, και είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου.
Για να καθιερωθεί όμως ένας ‘αριστεροπόδαρος’ στη συνείδηση των φιλάθλων και δη των οπαδών της ομάδας του, χρειάζεται να κινείται και στη δεξιά πτέρυγα του γηπέδου με την ίδια δεινότητα που κινείται και στην αριστερή.
Τέτοιοι παίκτες σήμερα δεν υπάρχουν πολλοί και γι αυτό έχουν υψηλό κασέ. Κι ένας τέτοιος ‘παίκτης’ είναι σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου
Κινείται στον άξονα του κέντρου χρησιμοποιώντας το ‘αριστερό’, και παίζει όλο το παιχνίδι από ‘δεξιά’.
Θα σας δώσω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ώστε να ...

Η αναζήτηση χρισμάτων και επίσημης κομματικής στήριξης ωφελεί;

Χρίσματα και αυτοδιοικητικές εκλογές


Η αναζήτηση χρισμάτων και επίσημης κομματικής στήριξης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, βρίσκεται πάντα σε αντίφαση με την πάγια θέση, κατά κανόνα όλων των υποψηφίων, πως στα θέματα της αυτοδιοίκησης, κομματισμός και μηχανισμοί δεν έχουν καμμία θέση.
Και είναι μια θέση, ανεξάρτητα από το κατά πόσο είναι ελικρινής, κατ’ αρχήν σωστή.
Η γνώση και η αντιμετώπιση των τοπικών ζητημάτων, είναι πάνω από όλα θέμα προσωπικότητας και ικανοτήτων που κανένας κεντρικός μηχανισμός δεν μπορεί, ούτε να ξεπεράσει, αλλά και ούτε να αγνοήσει.
Από την άλλη βέβαια είναι κατανοητή, ως ένα βαθμό η επιθυμία για μια...

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ακροβασίες Παπανδρέου με τίμημα την ασφάλεια της Ελλάδας

Σε προηγούμενη ανάρτηση του παρόντος ιστολογίου, αλλά και τα κείμενα στα οποία παραπέμπει, αλλά και σε ανάρτηση μας πριν λίγη ώρα για τον κ. Σαμαρά, θεωρώ ότι οδηγούν αβίαστα σε ένα συμπέρασμα: ότι αυτή την εποχή γίνονται σκληρές επιλογές στην ευρύτερη περιοχή μας – που μοιάζουν με προετοιμασία μιας ανάφλεξης
Ίσως η ανάφλεξη να μην είναι αναγκαία ή βέβαιη, αλλά καταφανώς δημιουργούνται στρατόπεδα:

Από τη μια οι ΗΠΑ και οι πιστοί και αναντίρρητοι σύμμαχοί της.
Από την άλλη όσοι – ως «αντιρρησίες» και «αυτονομημένοι», σύμμαχοι ή μη – είτε διατάσσονται εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων είτε επιχειρούν, μάλλον ανεπιτυχώς, να συνδυάσουν την εξυπηρέτηση των σχεδιασμών των ΗΠΑ και των δικών τους ιδιαίτερων βλέψεων.

1. Στην πρώτη κατηγορία κατατάσσεται ιστορικά το Ισραήλ, το οποίο, παρά την αυτόνομη στρατηγική της επιβίωσής του, επιτελεί τον ρόλο του επιτηρητή των ΗΠΑ στην πάντα επικίνδυνη και δυνάμει εύφλεκτη Μέση Ανατολή.
2. Στη δεύτερη κορυφαίος ανταγωνιστής και κατ' εξοχήν ατίθασος παράγοντας είναι το Ιράν, το οποίο αυτές τις μέρες έχει προβεί σε σειρά εξαιρετικά προκλητικών για τα αμερικανικά συμφέροντα...

Η Ελλάδα των δύο χωρών

Η ταυτότητά μου γράφει Υπηκοότητα Ελληνική αλλά δεν ξέρω σε ποια Ελλάδα ανήκω.  
Στην πουλημένη ή στην απούλητη; 
Δεν γνωρίζω πια. 
Κουστουμαρισμένους ηλίθιους μπακάληδες βλέπω να διαχειρίζονται ό,τι μου κληρονόμησαν σκοτωμένοι, προδομένοι, νικημένοι. 
Δεν κατάφερα να διαχειριστώ την κληρονομιά αλλά ούτε να την παραδώσω στους επόμενους. 
Δεν ξέρω από ποιο σύνορο εισέβαλλαν τα κατοχικά στρατεύματα του Ράιχ της ποταπότητας. 
Δεν μας έπιασαν στον ύπνο αλλά εδώ που τα λέμε ούτε ξύπνιοι ήμαστε.
Τώρα είναι συνηθισμένο να διαβάζεις εφημερίδες, να παρακολουθείς τα γεγονότα «να τρέχουν» στον γεωγραφικό χώρο που εθιμοτυπικά ακόμη να λέγεται Ελλάδα και να νιώθεις ότι αφορούν μία άλλη χώρα. ...

O Σαμαράς, οφείλει να ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τη μυστική διπλωματία του πρωθυπουργού


Επικίνδυνα παιχνίδια μυστικής διπλωματίας


Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι Τούρκοι με την προκλητική στάση των Αμερικανών και των Ισραηλινών , όπως αυτή καταγράφεται από την επίσκεψη Νεντανιάχου στην Αθήνα.
Το παιχνίδι του Παπανδρέου είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και ο Σαμαράς, οφείλει να ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τη μυστική διπλωματία του πρωθυπουργού.
Οι Τούρκοι που έχουν αποσύρει τον πρέσβη τους από το Ισραήλ μετά τη δολοφονία των στρατιωτών τους , είναι αποφασισμένοι να απαντήσουν ...

Απαιτείται σχέδιο, φαντασία, αποφασιστικότητα, πόρους, και βέβαια κρίσιμες αποφάσεις

Τα χειρότερα έρχονται!


Εντάξει, λοιπόν. 
Ο Στρος-Καν, ο Τρισέ και τα υπόλοιπα καλόπαιδα του παγκόσμιου καπιταλισμού, που… ανιδιοτελώς θέλουν να μας σώσουν, έδωσαν κάποιο οξυγόνο στην ελληνική οικονομία. 
Ο Σαρκοζί με τη Μέρκελ, επίσης, της έδωσαν κι αυτοί.

Από εισαγόμενο οξυγόνο, δηλαδή, κάτι έγινε. 
Μόνο που ο ασθενής, αν και για την ώρα γλίτωσε όπως όλα δείχνουν την ασφυξία, εξακολουθεί να είναι διασωληνωμένος και σε κακή...

Η "Καμάρα" στη Θεσσαλονίκη ανήκει στα Σκόπια, σύμφωνα με το Bloomberg!


ΝΕΩΤΕΡΟ: Το Bloomberg άλλαξε την εικόνα με την "Καμάρα"!

 

Μεγάλη επιτυχία του "Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη"!


Γράφαμε χθες:

Δείτε το εξωφρενικό δημοσίευμα του Bloomberg, που αναφέρει την Π.Γ.Δ.Μ. ως "Μακεδονία" και την εικόνα που συνοδεύει την χώρα αυτή, ως "Σήμα  κατατεθέν" της, την "Καμάρα" της Θεσσαλονίκης!...





Τι θα προβλέπει η νέα «σκληρή» περαίωση


Τι αλλάζει για τους ελεύθερους επαγγελματίες. 
Διαβάστε αποκλειστικά  τη βασική φιλοσοφία της νέας περαίωσης που δεν θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες

Έσοδα από κάθε κατεύθυνση αναζητάει το υπουργείο Οικονομικών, κάτι που φαίνεται από τη νέα- «σκληρή» περαίωση που ετοιμάζει και η οποία δεν θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες περαιώσεις, καθώς θα είναι ουσιαστικά σχεδόν υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες (με τζίρους μέχρι 9 εκατ. Ευρώ). 
Και λέμε «σχεδόν υποχρεωτική» διότι όποιος αρνηθεί να πληρώσει το απαιτούμενο ποσό θα δεχθεί αυστηρούς και εξαντλητικούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους κ.α.), οι οποίοι μέχρι ...

Ελληνική κρίση Corp: Mία επιχείρηση τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Σύμφωνα με το google, τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον ιντερνέτ, από το Δεκέμβριο του 2009 μέχρι το Μάιο του 2010 ο αριθμός των αναζητήσεων της λέξης ‘Ελλάδα – Greece’ αυξήθηκε περισσότερο από 400% από το μέσο όρο των τελευταίων 5 ετών, καθώς το διεθνές ενδιαφέρον στράφηκε στη μικρή χώρα της Μεσογείου με τη μεγαλύτερη, ίσως, ιστορική διαδρομή και παράδοση στον κόσμο, η οποία είχε πληγεί από την κρίση χρέους. 

Στο ζενίθ της κρίσης, οι αναζητήσεις για τη λέξη ‘Ελλάδα’ έφτασαν σε αριθμό αυτές που είχαν καταγραφεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, συνδέοντας την κρίση με τους αγώνες με έναν παράδοξο και απρόβλεπτο τρόπο.
Εφημερίδες, κανάλια και ηλεκτρονικά ΜΜΕ κάλυπταν την ‘ελληνική κρίση’ με εκτενή και συνεχή ρεπορτάζ, τα περισσότερα των οποίων κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα ...

Καταργούν νοσοκομεία

Μετά τη συρρίκνωση του ΟΣΕ, το επόμενο βήμα…

Στο απόσπασμα τώρα τα δημόσια νοσοκομεία και ο ΟΣΕ. Κυβέρνηση και «τρόικα» επεξεργάζονται σχέδια «εξυγίανσης» των δύο αυτών φορέων, κραδαίνοντας ως μοχλό πίεσης την ανάγκη εξασφάλισης της τρίτης δόσης του δανείου, την οποία θα συνδέσουν ευθέως με την επιτυχία ή όχι του νέου εγχειρήματός τους.

Μαζικές και δυναμικές προβλέπονται οι αντιδράσεις του συνόλου του προσωπικού και στα δημόσια νοσοκομεία και στον ΟΣΕ, και η αναμέτρηση ενδεχομένως κρίνει και την ίδια την πορεία του Μνημονίου της ντροπής και της υποταγής.
Νοσοκομειακές μονάδες θα κλείσουν, μικρά νοσοκομεία θα ενσωματωθούν σε ...

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού παραπέμφθηκαν οι αλευροβιομήχανοι


Η απάντηση του υπουργείου Οικονομίας στις επικείμενες αυξήσεις τιμών

Με την παραπομπή των αλευροβιομηχάνων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, επειδή με δηλώσεις τους συστήνουν εναρμονισμένες αυξήσεις τιμών, απαντά το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο ανατιμητικό κλίμα που δημιουργείται στην αγορά με αφορμή τις διεθνείς εξελίξεις γύρω από τις διεθνείς τιμές των σιτηρών.
Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται συσκέψεις παραγόντων από τα υπουργεία Οικονομίας αλλά και Αγροτικής Ανάπτυξης με τη...

Η «βεντέτα» της Κρήτης


Στα «μαχαίρια» Μπακογιάννη - Σαμαράς, μετά την απόφαση της Ρηγίλλης να στηρίξει τον άλλοτε Ντορικό Πλακιωτάκη για την περιφέρεια Κρήτης
Νέα κόντρα ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά πυροδότησε η απόφαση της Ρηγίλλης να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Πλακιωτάκη για τη θέση του περιφερειάρχη Κρήτης.
Η πρώην υπουργός εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του κ. Σαμαρά να στηρίξει τον νυν βουλευτή Λασιθίου, υπογραμμίζοντας σε στενούς της κύκλους της πως πρόκειται για μία υποψηφιότητα με έντονο κομματικό χρώμα. 
Να σημειωθεί πως ο κ. Πλακιωτάκης βρισκόταν στο στενό κύκλο της κας Μπακογιάννη και η ...

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ντόμινο αυξήσεων σε βασικά προϊόντα διατροφής

Η απόφαση των βιομηχάνων για καπέλο 25% στην τιμή του αλευριού προκαλεί μεγάλες ανατιμήσεις


Σε ασφυκτικό «πρέσινγκ» βρίσκονται από το περασμένο Σάββατο οι αλευροβιομηχανίες,  για την απόφασή τους να αυξήσουν από χθες κατά 25% τις τιμές των αλεύρων, γεγονός το οποίο προκαλεί - εκ των πραγμάτων - ένα «ντόμινο» ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα διατροφής (όπως ψωμί, ζυμαρικά, αρτοσκευάσματα) τουλάχιστον κατά 20%, αλλά και σε κρέατα και γαλακτοκομικά λόγω της αύξησης της τιμής των ζωοτροφών. 

Το υπουργείο Οικονομίας, και κυρίως η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, απειλεί τις αλευροβιομηχανίες με κοστολογικούς ελέγχους και παραπομπή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, συνεπικουρούμενο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με το οποίο δεν συντρέχει κανένας λόγος να ανατιμηθεί όχι μόνο το αλεύρι, αλλά ούτε η ...

«Μη φοβάστε την Παναγία Σουμελά»

Με το επιχείρημα ότι η Τουρκία δεν έχει λόγους να φοβάται την ελευθερία ιδεών, ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε στις επικρίσεις κύκλων που αμφισβήτησαν τη σύνεση της απόφασης των αρχών να επιτρέψουν την τέλεση λειτουργίας στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά.
 
Σε δημόσια ομιλία του, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και σε θέματα που αφορούν την ελληνική πολιτεία, όπως η λειτουργία τεμένους στην Αθήνα, αλλά και στο Κυπριακό.
«Οποιος έχει εμπιστοσύνη στις ιδέες του, δεν φοβάται την ελευθερία ιδεών», είπε ο ...

Η δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και "ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ"

Μετά και τη «θετική αξιολόγηση» των ελεγκτών της τρόικας, η κυβέρνηση, μαζί με την προπαγάνδα του σύγχρονου δωσιλογισμού, κυριολεκτικά αφηνίασε.  
Όλα πάνε καλά!
Όλα πάνε καλά επειδή, ύστερα από μια πρωτοφανή συμπίεση μισθών και συντάξεων, ύστερα από ένα αληθινό όργιο περικοπών που οδήγησε νοσοκομεία και άλλες ζωτικές υπηρεσίες του Δημοσίου σε καθεστώς πλήρους διάλυσης, ύστερα από μια στάση πληρωμών προς επαγγελματίες, μικρομεσαίους και εργαζόμενους με σκοπό να «εξαφανιστούν» γύρω στα 10-13 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους, ύστερα από μια κατακόρυφη αύξηση της έμμεσης φορολογίας κ.λπ., το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 εμφάνισε σημαντική μείωση.
Όσο για την οικονομία γενικά, αυτή ακολουθεί την προδιαγεγραμμένη ελεύθερη πτώση, η...

Διαδώστε το! Αφορά τα "Γλυπτά του Παρθενώνα"!

Αφορά όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα!

Το «σήμα κινδύνου» του Αρχηγείου για τις πτήσεις στο Αιγαίο

«Σύσταση» του στρατηγείου Σμύρνης προς την Ελλάδα να τα βρει με την Τουρκία για τον έλεγχο του Αιγαίου μέσω «συντονισμού»


ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 
* ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Αρραβώνας με το Ισραήλ και κουμπάρος ο... Ομπάμα!

«Ο Παπανδρέου, εξ αιτίας της κρίσης, διευκολύνεται να προχωρήσει σε προαποφασισμένες επιλογές, οι οποίες δεν αφορούν πρωτίστως τα λογιστικά μεγέθη των δημόσιων οικονομικών, αλλά τον ίδιο τον προσανατολισμό της χώρας».

«Ύστερα λοιπόν από δεκατέσσερα χρόνια κατά βάση ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας υπό τη διακυβέρνηση των Σημίτη και Καραμανλή – παρά τις δεδομένες εξαρτήσεις, δουλείες και τα... "ευχαριστώ τους Αμερικανούς" του Σημίτη – φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα της πλήρους στροφής επί το ατλαντικότερον».
Μιλώντας για τα γεωπολιτικά της Ελλάδας το Stratfor αναφερόταν στα σενάρια που περιλάμβαναν πτώχευση, έξοδο από το ευρώ και αδυναμία της χώρας να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.  
«Από το 1820, σύμφωνα με την ανάλυση του Stratfor, η Ελλάδα ουδέποτε υπήρξε τόσο μόνη όσο σήμερα».
Τότε σχεδόν όλοι κατάλαβαν το...

ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ...


Η αληθινή εξουσία, η τέταρτη εντολή, οι ιδιαιτερότητες της απελευθέρωσης των αγορών, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι τιμές καταναλωτή, τα μεγέθη της ΔΕΗ και οι υποψήφιοι αγοραστές της

«Νομίζετε ότι ο πρωθυπουργός έχει την παραμικρή εξουσία; Ξυπνήστε, η αληθινή εξουσία είναι το Καρτέλ!  
Είναι η Microsoft, η Google, η Nestle, η Coca Cola, η Wal-Mart, η Monsanto, η Toyota, η Siemens, η ΑΒΒ, η Exxon, η Shukori, η  Morgan Stanley, η Deutsche Bank, η Royal Dutch Shell, η Astra Zeneca, η Sanofi-Aventis και όλες οι άλλες πολυεθνικές. Ορίστε, αυτή είναι η αληθινή κυβέρνηση του πλανήτη. Όταν συγκεντρώνονται κάθε τρείς μήνες στο Μπίσκο Κέι, οι “προτάσεις συντονισμού”, στις οποίες συμφωνούν, είναι πολύ πιο σημαντικές από όλα τα κυβερνητικά διατάγματα. Προτάσεις…..Είναι για γέλια.
Πρόκειται για εκτελεστικές αποφάσεις, μπροστά στις οποίες όλοι υποκλίνονται – ακόμη και η Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου, η Παγκόσμια Τράπεζα (ΔΝΤ), η ΕΕ, η Ιαπωνία και οι Η.Π.Α. Και εσύ το ξέρεις και εγώ το γνωρίζω……

Aρχίσανε να πέφτουν τα πρώτα "στραγγάτα" στους Υπουργούς του ΔΝΤ!

Με επέμβαση της Αστυνομίας γλύτωσε τα «χειρότερα» ο Πάγκαλος

 Η φωτογραφία και το δημοσίευμα είναι από την εφημερίδα Classic Newspaper ( κάντε κλικ).
Οπως τα είχαμε προβλέψει εδώ και μήνες αρχίσανε να πέφτουν τα πρώτα στραγγάτα:
Χθες λοιπόν μετά την Θεία Λειτουργία οι «επίσημοι» (Πάγκαλος, βουλευτές, Νομάρχης, Δήμαρχοι κ.λπ) βγήκαν από τον Ιερό Ναό προκειμένου να ακολουθήσουν τη λιτανεία της εικόνας της Μεγαλόχαρης.
Κατά την έξοδο του Πάγκαλου ακούστηκαν αποδοκιμασίες και φωνές ανθρώπων («Μας πήρατε τα λεφτά», «Το ΠΑΣΟΚ μας πήρε τα λεφτά» κ.ά.) που απευθύνονταν συγκεκριμένα εναντίον του ΠΑΣΟΚ.
Ο Πάγκαλος προχώρησε και..

Να το ...αντάλλαγμα της Παναγίας Σουμελά!

Η κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα


Είναι γνωστό ότι η Άγκυρα δε παραχωρεί τίποτα, ποτέ και σε κανένα χωρίς ανταλλάγματα.  
Ο Τούρκος πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η ιστορική Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Ιερά Μονή στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα μετά από 88 χρόνια έγινε με αντάλλαγμα την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα. 
Μιλώντας σε μέλη της Ένωσης Επιχειρηματιών MUSIAD στην πόλη Γκαζιαντέπ, ο Τayyip Erdogan είπε εμμέσως πλην σαφώς πως «αν σήμερα μπορούμε και ρωτάμε τον Έλληνα πρωθυπουργό “πότε θα ανοίξουμε το τέμενος στην Αθήνα”, αυτό μπορούμε και το κάνουμε χάρη στα βήματα που έχουμε κάνει» δηλώνοντας με νόημα ότι αυτό που έχει σημασία είναι “να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά”
Άραγε…..ποιο αντάλλαγμα θα ζητήσουν για την επαναλειτουργία της Αγιας Σοφιας; 
Μήπως τη κατασκευή μιναρέ δίπλα από το Παρθενώνα, όπως το 17ο αιώνα;

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Τα θαύματα μόλις τελείωσαν… ζήτω τα θαύματα!


Όταν η πολιτική εξαφανίζεται από τον κοινωνικό ορίζοντα. 
Όταν ο λαός υποβαθμίζεται ως έννοια και δημοκρατική πραγματικότητα. 
Όταν το εθνικό συμφέρον υποχωρεί μπροστά στο συμφέρον του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. 
Όταν η εξελισσόμενη διαδικασία πτώχευσης της Ελλάδας βαπτίζεται σωτηρία από την πτώχευση. 
Όταν ο τέταρτος δρόμος χαράσσεται με οδοστρωτήρα για να καταλήξει στο πολιτικό κενό. 
Τότε είναι βέβαιο ότι η χώρα ολόκληρη βιώνει την περιδίνηση εντός μιας χυδαίας πολιτικής κουλτούρας που καταλήγει στην μοιρολατρία, με τεχνοκρατικό όμως προσωπείο. 
Είναι η στιγμή που ζητείται και προπαγανδίζεται το «θαύμα», για την έξοδο μας από την κρίση, από αυτούς που πέτυχαν το απόλυτο …

«Ταφόπλακα» για την αναπτυξη η φορολογία

Δυστυχώς, η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι εγκληματική κατά της χώρας και εξυπηρετεί μόνο τους δανειστές της – αυτό είναι πλέον είναι πασιφανές και δεδομένο. 
Η κυβέρνηση λειτουργεί μόνο και αποκλειστικά ως κυβέρνηση – εισπράκτορας υπέρ των δανειστών της χώρας. 
Εντωμεταξύ αυτό που παρατηρείται είναι η παντελής απουσία στοιχειώδους μέριμνας, επιμέλειας και προσοχής για τα αναπτυξιακά και παραγωγικά ζητήματα της χώρας. 
Η κυβέρνηση είναι απούσα με την άρνησή της ή με την ανικανότητά της να αντιμετωπίσει καίρια ζητήματα επιβίωσης του ελληνικού κράτους. 
Δεν μεριμνά για την αναπτυξιακή πολιτική καθυστερώντας εγκληματικά να φέρει στη βουλή τον περίφημο πια αναπτυξιακό νόμο και δεν μεριμνά για παραγωγικά θέματα όπως π.χ. η ...

Το ΠΑΣΟΚ μεγαλουργεί... δοξάστε το!

Μέσω της αφαιρέσεως... πολλαπλασιάζει τα κέρδη των τοκογλύφων επενδυτών και των αφεντικών του ΔΝΤ, ενώ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε τεραστίων διαστάσεων κρίση (οικονομική, κοινωνική, πολιτική και εθνική) την χώρα.
Τρώνε τις τελευταίες σάρκες του πτώματος της οικονομίας πριν παραδώσουν τα “φιλέτα”.
“Η ύφεση ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη”
Με αυτή την απαλή αναφορά οι κύριοι των ΜΜ”Ε” (συνυπεύθυνοι 100%) πέρασαν τα τραγικά στοιχεία της κατάρρευσης της Ελληνικής οικονομίας.
Η δεύτερη φάση του σχεδίου του κυρίου Παπακωνσταντίνου λοιπόν ολοκληρώνεται με “ανέλπιστη” επιτυχία
Με απλά λόγια, καταστρέφεις την πραγματική οικονομία της χώρας με απαράδεκτα, εγκληματικά μέτρα, εν ονόματι ενός...

Ακόμα ένα μεγάλο "φιάσκο" του ΠΑΣΟΚ

Σε μεγάλο «φιάσκο» αναδεικνύεται η απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και μαζί καταρρέει σαν... χάρτινος πύργος το όραμα του Γ. Παπανδρέου για ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία. 
Παράλληλα εξανεμίζονται και οι προσδοκίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς πίστευαν ότι οι αλλοδαποί θα έσπευδαν κατά χιλιάδες στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν τους υποψηφίους του...

Τι μεταμορφώνει την αγέλη σε κοινωνία;

Γιορτή της Παναγιάς του Δεκαπενταυγούστου: από τις λίγες πια αφορμές που απόμειναν για να διαπομπεύουμε οι Νεοέλληνες επιδεικτικά τον μεταφυσικό άξονα τού κάποτε πολιτισμού μας.  
Θρησκευτικές παράτες πανηγυριώτικου εντυπωσιασμού, πομπώδεις κενολογίες πολιτικών, δημοσιογράφων και δεσποτάδων – αχταρμάς επιδείξεων ασχετοσύνης και απαιδευσίας. Ολα να βεβαιώνουν την άγνοια ή την κυρίαρχη αδιαφορία για την πάλη «νοήματος» που μεταμορφώνει…. την αγέλη σε κοινωνία («οίον γιγαντομαχία τις περί της ουσίας»).
Η οικονομική χρεοκοπία και ο έσχατος διεθνής εξευτελισμός μας, η διαφθορά και ...