Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Να αλλάξουμε τα πάντα


Η λιτότητα, η φτώχεια, οι περικοπές είναι αποτέλεσμα της παγκόσμιας κρίσης που προέκυψε το 2007. Δεν είναι μόνον ελληνικό φαινόμενο. 

Η μία μετά την άλλη, οι χώρες της Ευρώπης, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, η Κύπρος αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. 
Η μέχρι τώρα αντιμετώπιση της από την τρόικα με την πολιτική των μισθολογικών περικοπών επιδεινώνει το πρόβλημα, πολλαπλασιάζει τους ανέργους, εντείνει την ύφεση. 
Είναι φανερό ότι χωρίς την αλλαγή αυτής της πολιτικής, χωρίς ανάπτυξη και χωρίς κούρεμα του δημόσιου χρέους δεν είναι δυνατόν να βγούμε από την κρίση.
Ωστόσο, υπάρχει ένα βασικό ερώτημα
Γιατί η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που έπληξε η κρίση και σε τέτοια ένταση; ...

Μην κλαις για μας Αργεντινή!


Στην προσπάθειά της να πείσει τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων ότι η αναδιάρθρωση χρέους, γνωστή ως PSI Plus, ήταν το καλύτερο ντιλ γι’ αυτούς, και επομένως έπρεπε να συμμετάσχουν, η Ελλάδα απειλούσε τους ανυπάκουους με στάση πληρωμών. 

Η συμμετοχή στο PSI έφθασε τελικά σε πολύ υψηλό νούμερο, γύρω στο 97%, αντιπροσωπεύοντας ομόλογα ονομαστικής αξίας 200 δισ. ευρώ περίπου. 
Όμως, ομόλογα ύψους 6,5 δισ. ευρώ δεν συμμετείχαν στη διαδικασία.
Οι κάτοχοί τους προτίμησαν να πάρουν το ρίσκο της μη πληρωμής από το ελληνικό δημόσιο και της διεκδίκησης των τοκοχρεολυσίων στα δικαστήρια. 
Οι μέχρι σήμερα εξελίξεις έχουν δικαιώσει τις...

Η απάντησή της είναι όχι


Τη σκηνή έχει περιγράψει στη στήλη αυτόπτης μάρτυρας. 
Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του '80. 
Η Ελλάδα διαθέτει ριζοσπαστική κυβέρνηση, μόλις έχει γίνει μέλος της ΕΟΚ και στη συζήτηση που γίνεται σε μια σύνοδο κορυφής ο υπουργός Εξωτερικών έχει λάβει εντολή να λέει «όχι». 
Ανταλλάσσονται επιχειρήματα, αναλύονται θέσεις, ο δικός μας δεν πολυκαταλαβαίνει, αλλά όταν έρχεται η σειρά του διακηρύσσει σε σοσιαλιστικά αγγλικά: «My answer is no»
Η συζήτηση συνεχίζεται, γίνονται κάποιες συγκλίσεις, υπάρχει ελπίδα συμβιβασμού, αλλά ο έλληνας υπουργός είναι ανένδοτος: «Η απάντησή μου είναι όχι»... 
Γίνεται σούσουρο, ο εκνευρισμός είναι έκδηλος, κάτι πρέπει να γίνει, τα μηνύματα φτάνουν στην Αθήνα και επιτέλους δίνεται εντολή για αλλαγή θέσης. 
Στον επόμενο κύκλο, όλοι κρατούν την αναπνοή τους...

Η ποντικοπαγίδα της Ευρώπης. Άγονη η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Δεν εξαρτάται πια από την Ελλάδα η υλοποίηση της συμφωνίας του περασμένου Μαρτίου για την αναχρηματοδότηση της χώρας, μοναδικός τρόπος να αποφευχθεί μια καταστροφική χρεοκοπία. 

Μετά την αποτυχία του Eurogroup να καταλήξει χθες τα ξημερώματα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναγνώρισε, στην ανακοίνωση που εξέδωσε εξ ονόματος των 17 χωρών-μελών της ευρωζώνης, ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε όλες τις προϋποθέσεις που της είχαν τεθεί. 
Προσωπικά το αναγνώρισε επίσης ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνοντας ταυτόχρονα ικανοποιημένος - και ας το κρατήσουμε, γιατί θα το βρούμε μπροστά μας εφόσον ξεπεραστεί το τωρινό πρόβλημα - διότι έγιναν δεκτές οι γερμανικές θέσεις για έναν ενισχυμένο μηχανισμό ελέγχου στη χώρα μας...

Απίστευτο "ρεσιτάλ σχολίων και ανεκδότων" για τον Τατσόπουλο που «έχει πηδήξει τη μισή Αθήνα»



apisteyta-sxolia-kai-anekdota-gia-ton-tatsopoylo-poy-exei-pidiksei-ti-misi-athinaΚαυστικά είναι τα σχόλια σε Facebook και Twitter με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου ότι «έχει πηδήξει τη μισή Αθήνα και παρόλα αυτά... η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να τον λέει αδελφή».
Από την πλευρά του, αναφερόμενος στις αντιδράσειςπου έχουν προκύψει, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι από μια αρκετά ενδιαφέρουσα μακροσκελή συνέντευξη απομονώθηκε αυτό το σχήμα λόγου για να την πλασάρουν. 
«Βεβαίως, μεγάλο παιδί είμαι, θα έπρεπε να το περιμένω -όπως και τον παρεπόμενο κανιβαλισμό. Γηράσκω αεί διδασκόμενος στη χώρα της σοβαροφάνειας και της μοχθηρίας» απαντά ο κ. Τατσόπουλος και καταλήγει: «Βαράτε, βαράτε, υποκριτές του κώλου».
Ακολουθούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά:

Το «τελευταίο χαρτί»

Ποιο είναι το πνεύμα που δείχνει να επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την περίπτωση της Ελλάδας;

«Ο Σαμαράς είναι η τελευταία ελπίδα για την Ελλάδα»

Αυτό είναι το πνεύμα που δείχνει να επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. ‘Η για την ακρίβεια, αυτό είναι το κλίμα που διαρρέουν προς τα έξω στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, ως απότοκο της τελευταίας Συνόδου Κορυφής.
Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον θεωρούν ότι αυτό είναι και το μεγάλο (κι ενδεχομένως το τελευταίο) χαρτί που έχουν στο μανίκι τους...

Η Σύνοδος που ξεγύμνωσε ξανά την Ευρωπαϊκή Ένωση

i-sunodos-poy-ksegumnose-ksana-tin-eyropaiki-enosi-Η ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
Το φιάσκο της διήμερης Συνόδου Κορυφής, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τον κοινοτικό προϋπολογισμό για την περίοδο 2014-2020 κατέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τρίζει επικίνδυνα και φαίνεται αργεί πολύ η μέρα που οι ευρωπαίοι ηγέτες θα κληθούν να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για την ίδια της την ύπαρξη.
Το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό κάθε άλλο παρά έκπληξη προκάλεσε αφού από καιρό ήταν γνωστό ότι αρκετοί ηγέτες από τους «27», όπως ο Ντέιβιντ Κάμερον είχαν το βέτο στη... βαλίτσα τους. Όμως το σημαντικότερο ζήτημα ήταν ο παράγοντας που, ουσιαστικά, συντηρεί εδώ και αρκετούς μήνες την κρίση χρέους στην ευρωζώνη: Η διαμάχη βορείων και νοτίων, ή αλλιώς του σκληρού πυρήνα και της περιφέρειας...

Περίεργα σεξουαλικά ταμπού ανά τον κόσμο


Αρκετοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο επιβάλλουν περιορισμούς για το πότε επιτρέπεται το σεξ, και κάποιοι από αυτούς  φαντάζουν περίεργοι σ΄ εμάς.  

Παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από την Εγκυκλοπαίδεια «Encyclopedia of Sex and Gender: Men and Women in the World’s Cultures Topics» σχετικά με τα ταμπού γύρω από το σεξ.
«Σε ορισμένες κοινωνίες, η σεξουαλική δραστηριότητα απαγορεύεται κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ωρών της ημέρας...

«Αφρούς» βγάζουν στην Κουμουνδούρου με τον Πέτρο Τατσόπουλο

afrous-vgazoyn-stin-koymoyndouroy-me-ton-petro-tatsopoyloΕΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΓΙΝΕ... «ΤΟΥΡΜΠΟ» ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ!
Οργή επικρατεί στην Κουμουνδούρου με τις τελευταίες δηλώσεις του  Τατσόπουλου που όχι μόνον δεν συνάδουν με τη φυσιογνωμία και τις ιδεολογικές αρχές του κόμματος, αλλά έκαναν και τον ΣΥΡΙΖΑ ρεζίλι:
Γιατί τα αστεία που ανέβηκαν σε εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης δεν αφορούσαν μόνο τον Τατσόπουλο αλλά συμπεριέλαβαν και το κόμμα όπως το «στον σφύριζα στο ΣΥΡΙΖΑ, ο τίτλος της νέας ταινίας του Σειρινάκη» ή το «στο Συριζα η αλαζονεία της εξουσίας εχει χρώμα αρσενικό» ενόχλησαν πολλούς.
Η επίσημη Κουμουνδούρου δεν διανοήθηκε να αποδοκιμάσει το βουλευτή, ούτε καν με διαρροή, εκτιμώντας ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να αποφύγει την καζούρα. Ωστόσο...

Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές;


Τη στιγμή που τα εισοδήματα μειώνονται και οι μισθοί καταρρέουν, οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα και η αγορά δείχνει να μην εναρμονίζεται με την καταναλωτική δύναμη των πολιτών.

Tο ερώτημα θα ήταν πιο ακριβές ως εξής: «Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές που με αφορούν;»
Γιατί αν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε διαμέρισμα στην Εκάλη, ένα οικόπεδο στο Πήλιο, μια τράπεζα (!) ή ένα δημόσιο ακίνητο, οι τιμές έχουν ήδη πέσει σημαντικά. 
Το ίδιο, αν θέλετε να πιείτε τον καφέ σας σε παραδοσιακό καφενείο εργατικής συνοικίας, αν επιθυμείτε να μιλάτε απεριόριστα στο κινητό σας (λέμε τώρα) ή να αγοράσετε φακές (χύμα). 
Επειδή, όμως, η κανονική κατανάλωση αφορά περισσότερα και διαφορετικά αγαθά, οι ανακοινώσεις περί αρνητικού πληθωρισμού ακούγονται ειρωνικές. Και η επιβεβλημένη «εσωτερική υποτίμηση», ταξίδι στον Πλούτωνα.
Πρώτα, τα βασικά:...

Μαγευτικές φωτογραφίες από τα νησιά Bora Bora


Tο νησί Bora Bora είναι από τους κορυφαίους προορισμούς για όποιον αναζητά εξωτικές διακοπές και καταγάλανες θάλασσες. 

Τα νησιά Μπόρα-Μπόρα βρίσκονται 240 χλμ. νοτιοδυτικά της Ταϊτής, στη συστάδα νησιών Leeward. 
Το κεντρικό νησί, με περίπου 5000 κατοίκους, περιτριγυρίζεται από μία εκπληκτικής ομορφιάς λιμνοθάλασσα. 
Η παραλία Matira διαθέτει λευκή άμμο και ζεστά, ρηχά νερά, ενώ η λιμνοθάλασσα του νησιού είναι πασίγνωστη για τον υποβρύχιο πλούτο της. 
Ο κοραλλιογενής δακτύλιος περικλείνει και μικρότερα νησιά, ενδιαφέροντα και πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, που...

Ανέκδοτα και Διδάγματα των αρχαίων Ελλήνων.

Μια μέρα η Ξανθίππη έβαλε τις φωνές στο Σωκράτη και στη συνέχεια άδειασε πάνω του μια λεκάνη νερό
Ο Σωκράτης ατάραχος είπε:
“Η Ξανθίππη κάνει ό,τι και ο Δίας: πρώτα βροντά και ύστερα βρέχει”.
____________________________
Ο Διογένης ζητούσε ελεημοσύνη από ένα άγαλμα. 
Όταν τον ρώτησαν γιατί κάνει κάτι τέτοιο, απάντησε:
“Εξασκούμαι στο να μην απογοητεύομαι από την αναισθησία των ανθρώπων”.
____________________________
Ένας μοχθηρός άνθρωπος ήθελε να φυλάξει το σπίτι του από κάθε κακό. 
Έβαλε στην πόρτα μια επιγραφή που έλεγε:
“Κανένα κακό να μη μπει στο σπίτι αυτό”.
Ο Διογένης διάβασε την επιγραφή και απόρησε:

«Μία ένωση δυσπιστίας»

Επισκόπηση Γερμανικού τύπου

Η επίτευξη συμφωνίας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ μοιάζει δύσκολη υπόθεση, ενώ η αναζήτηση νικητών και ηττημένων στην Εγγύς Ανατολή απομακρύνει το ενδεχόμενο διαρκούς ειρήνευσης.
Τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα των διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ σχολιάζει η Neue Osnabrücker Zeitung
Η εφημερίδα εκτιμά ότι αυτή η Σύνοδος Κορυφής διαφέρει από τις προηγούμενες καθώς επισκιάζεται από τη χρηματοπιστωτική και δημοσιονομική κρίση και τις επιπτώσεις τους. 
«Σχεδόν όλα τα κράτη-μέλη θέλουν και πρέπει να κάνουν περικοπές (…).
Ωστόσο και oι περικοπές στον κοινοτικό προϋπολογισμό δεν θα ήταν έξυπνη απόφαση»
επισημαίνει η...

Αισιοδοξία για λύση τη Δευτέρα

Το Βερολίνο είναι αισιόδοξο ότι τη Δευτέρα στο Eurogroup θα υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα, τονίζεται ωστόσο σε όλους του τόνους ότι η λύση του ελληνικού ζητήματος δεν θα είναι ένα νέο «κούρεμα» του χρέους.

Αισιόδοξος ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα βρουν λύση στο ελληνικό ζήτημα εμφανίστηκε σήμερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Από την Φραγκφούρτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών διαμήνυσε πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή προς την συνέχιση της χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς η γενικότερη ύφεση της οικονομίας και οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα επιδείνωσαν την κατάσταση
Ο κ. Σόιμπλε προέβη στην εκτίμηση ότι...

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Κύριοι της συγκυβέρνησης, είστε συνένοχοι στην επερχόμενη καταστροφή όπως λέει η κυρία Αρβελέρ;


Ποιος βουλευτής από αυτούς που ψήφισαν τα μέτρα θα κάνει μήνυση στην κυρία Αρβελέρ;

“ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2013″!!  

“Βάζουν επίτηδες ανήκουστα μέτρα που δεν θα αποδώσουν για να υποχρεώσουν την Ελλάδα σε έξοδο”!! 

Αυτό ακριβώς που γράφαμε όταν αποκαλύπταμε που βασίζονται οι παράλογες απαιτήσεις της Τρόικας και προσωπικά του Τόμσεν…

Αυτά και άλλα λέει η κυρία Αρβελέρ. 

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι “αποκαλύπτει” την …

Σε Ράδιο- ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψαν την ΕΡΑ!


Το χθεσινό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΑ Κοζάνης:
Πρώτη είδηση: η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για το... Γιουρογκρουπ.
Δεύτερη είδηση: η επίσκεψη Τσίπρα στην Ισπανία.
Τρίτη Είδηση: η συνέντευξη Τύπου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη.
Τέταρτη Είδηση: η επίσκεψη του ίδιου στελέχους στο σωματείο "Σπάρτακος"
Οι άνθρωποι δεν ντρέπονται καθόλου...

Αλήθεια, δεν υπάρχει κανείς να επιβάλει τη σοβαρότητα και τη δημοσιογραφική δεοντολογία;

Τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup για την Ελλάδα το Σάββατο

Περίπου 10 δισ. ευρώ «λείπουν» από το σχέδιο για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού

Αισιοδοξία για συμφωνία

Περίπου 10 δισ. ευρώ «λείπουν» από το σχέδιο για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού   

Τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup θα γίνει στις 17:30 του Σαββάτου, προκειμένου να προετοιμαστεί το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε ότι θα...

«Ναυάγιο» στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό

Η Μέρκελ προσέρχεται στις εργασίες της Συνόδου
Η Μέρκελ προσέρχεται στις εργασίες της Συνόδου    

Προς νέα Σύνοδο το 2013
Σε ναυάγιο κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής για τον προϋπολογισμό, όπως ανέφεραν διπλωμάτες στα Μέσα Ενημέρωσης, το απόγευμα της Παρασκευής. 
Το κλίμα είχε διαμορφωθεί από νωρίς το μεσημέρι, όταν η Ανγκελα Μέρκελ και ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωναν ότι τα περιθώρια συμφωνίας είναι ελάχιστα.
«Δεν είναι και τόσο δραματικό»
έσπευσε να διευκρινίσει η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντ.Κάμερον δήλωνε ανικανοποίητος από τις βελτιωμένες προτάσεις που έκανε ο Βαν Ρομπάι.

«Θεωρώ ότι δεν υπήρξε σε αυτό το στάδιο ικανή πρόοδος. Δεν είναι η ώρα να κάνουμε παιγνίδια, το θέμα δεν είναι να μεταφέρουμε χρήματα από ένα τομέα του προϋπολογισμού σε έναν άλλον. Πρέπει να περικόψουμε δαπάνες που δεν μπορούμε να αντέξουμε . Αυτό συμβαίνει στη χώρα μας, αυτό πρέπει να συμβεί και εδώ»...

Πανεπιστημιακό -2


Το ένα πουλάκι:
Τεχνοφασισμός!
Μην το ψάχνετε, η λέξη δεν υπάρχει στα λεξικά, ούτε καν στο «λεξικό των –ισμών» του Αντώνη Διαμαντίδη (όχι του «Νταλαγκά», του άλλου).
Ας το θεωρήσουμε μια ακόμη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ, στον γλωσσικό, αυτή φορά, πλούτο της χώρας μας.
Θα σας εξηγήσω και θα καταλάβετε.
Όπως λέγαμε χθες, σε πολλά πανεπιστήμια της χώρας έχει ολοκληρωθεί η εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης, τα μέλη των οποίων προκύπτουν μετά από καθολική ψηφοφορία των μελών του διδακτικού προσωπικού κάθε πανεπιστημίου.
Το όργανο αυτό, το Συμβούλιο Διοίκησης, προβλέπεται από τον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και η αντίσταση στην εκλογή του θεωρείται αντίσταση στον νόμο, τον οποίο, θυμίζω, έχει ψηφίσει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου...

Πολιτικά κίνητρα πίσω από τις αντιδράσεις «βλέπει» ο Μανιτάκης

Έως τη Δευτέρα θα αποστείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ηλεκτρονικό έντυπο, για να καταγράψουν τις ανάγκες τους, ώστε να καλυφθούν από υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Έως τη Δευτέρα θα αποστείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ηλεκτρονικό έντυπο, προκειμένου να καταγράψουν τις ανάγκες που έχουν, ώστε να καλυφθούν από υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.Αυτό έκανε γνωστό στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης κάνοντας έκκληση σε όλες τις υπηρεσίες να ανταποκριθούν, ώστε- όπως είπε- να ακυρωθεί στη πράξη το μέτρο της διαθεσιμότητας...

Αντιδράσεις για το φλερτ ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων και στις δυο ΚΟ..!

Βραδυφλεγής βόμβα στις Κ.Ο. η … προσέγγιση των δύο κομμάτων

Δεν βλέπουν με καλό μάτι, πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάποιοι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες – όνομα και μη χωριό – το φλερτ των δύο κομμάτων. 
Μάλιστα, από τα όσα ακούγονται στο παρασκήνιο, κάποιοι σ’ αυτή την προσέγγιση θα βρουν «πάτημα» για να ανακοινώσουν την διαφοροποίησή τους από την γραμμή του κόμματος σε τέτοιες τακτικές. Και φυσικά οι αντιδράσεις αυτές έρχονται πρώτα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επικρατεί το γνωστό αλαλούμ, μερικοί πιστεύουν στη γραμμή Τσίπρα «τα δίνουμε όλα, τα δεχόμαστε όλα, αρκεί να γίνουμε κυβέρνηση» και...

Περίεργα παιχνίδια με την εξεταστική για τα Μνημόνια


Θολώνουν το τοπίο οι προτάσεις των κομμάτων


«Όχι» σκέφτονται να ψηφίσουν τα κάποια κόμματα, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να γίνει Εξεταστική Επιτροπή για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στα Μνημόνια και να αναζητηθούν πολιτικές ευθύνες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπρόσωποι τουλάχιστον τριών κομμάτων συζήτησαν το προφανές καταλήγοντας επίσης στο … προφανές «όχι».


Η άρνησή τους φυσικά δεν θα είναι βασισμένη μόνο στο αντιπολιτευτικό πνεύμα απέναντι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά...

Η Ιστορία της Bulgari


Η ιστορία ξεκινάει στα βουνά της Ηπείρου όταν το 1874  Σωτήρης Βούλγαρης αποφασίζει να αναζητήσει την τύχη του στην Κέρκυρα και στη συνέχεια στην Ιταλία.

Γιος και εγγονός αργυροχόων από τους Καλαρρύτες, ο 17 χρονος Σωτήρης βρέθηκε αρχικά στη Νάπολη και στη συνέχεια σε ένα εργαστήριο της Ρώμης.
Το 1884 άνοιξε το δικό του κατάστημα και σύντομα οι δημιουργίες του νεαρού ηπειρώτη τράβηξαν την προσοχή της ιταλικής αριστοκρατίας καθώς ο Βούλγαρης ενσωμάτωσε ελληνικές, βυζαντινές και ρωμαϊκές επιρροές στα κοσμήματά του.
Το 1905 προστέθηκε ένα ακόμα κατάστημα στη via dei Condotti, το οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα. Με τη βοήθεια των...

"Γειτονικό" - Από τα 3 πουλάια!


Το ένα πουλάκι:
Τσράντσα!
Όχι δεν μπέρδεψα τη γλώσσα μου, ούτε έχω πιει τίποτε από τα πρώτα αποστάγματα που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες για εντριβές.
Σας μιλώ για κάποιους γείτονες, οι οποίοι κάθε άλλο παρά εύχονται να ψοφήσει και η δική μας η κατσίκα.
Η Τσράντσα ή το Τσράντσα είναι ένα χωριό της γειτονικής Βουλγαρίας, λίγο πάνω από τα σύνορα τα δικά μας. Ένα χωριό που αμφιβάλλω αν το έχει και ο βουλγαρικός χάρτης.
Έχει 680 κατοίκους οι οποίοι είναι πάμφτωχοι και, όταν δεν κατεβαίνουν να εργαστούν στην Ελλάδα, ασχολούνται με την καλλιέργεια και καπνού στα λιγοστά χωραφάκια που βρίσκονται γύρω από το χωριό και ανήκουν…
Σε ποιον ανήκουν;...

Τέρμα (και επίσημα) τα λεφτά για τους Έλληνες


Οι μειώσεις σε αποδοχές και κοινωνικές παροχές και η αύξηση των φορολογικών βαρών μείωσε κατά 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το β' τρίμηνο του 2012...

Απώλειες 5,4 δισ. ευρώ είχαν το β΄ τρίμηνο εφέτος τα νοικοκυριά από το διαθέσιμο εισόδημά τους, σε ετήσια βάση, καθώς βρέθηκαν σε "κλοιό" μείωσης των αποδοχών και των κοινωνικών παροχών και αύξησης των φορολογικών βαρών.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)...

Τράγκας: Δεν με... πήδηξε ο Τατσόπουλος!

Τι γράφει στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο εκδότης του περιοδικού Crash
Παρέμβαση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη δήλωση του Πέτρου Τατσόπουλου, ότι έχει... πηδήξει τη μισή Αθήνα έκανε μέσω facebook ο Γιώργος Τράγκας, εκδότης του περιοδικού Crash, το οποίο και φιλοξενεί τη σχετική συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.  
«Δεν είμαι στους... μισούς που πήδηξε ο Τατσόπουλος», σημειώνει χαρακτηριστικά στην προσωπική του σελίδα.
Διαβάστε ολόκληρο το απολαυστικό του σχόλιο:

Συνεχίζεται την Παρασκευή η «μάχη» στις Βρυξέλλες για τον κοινοτικό προϋπολογισμό

Σύνοδος Κορυφής, μέρος 1ον...

Έπειτα από μακρές προπαρασκευαστικές συζητήσεις σε διμερές επίπεδο, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθισαν τα μεσάνυχτα και μόλις για μία ώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να βρουν σημείο επαφής για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020. 
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι παρουσίασε μία «μετριοπαθή» πρόταση, την οποία οι «27» θα συζητήσουν εκ νέου την Παρασκευή.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναβληθούν τελικά οι αποφάσεις για επόμενη Σύνοδο...

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Συνέντευξη με τον Αϊνστάιν !

 
Η παρακάτω συνέντευξη δεν είναι αυθεντική αλλά προσπαθεί να προσωπογραφήσει τον Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Όλες οι απαντήσεις είναι στο σύνολο τους απόψεις και θέσεις του ιδίου και διαμορφώθηκαν από τον συντάκτη, για να συνδυαστούν εν αρμονία, ώστε να δίνεται η εντύπωση μιας συνέντευξης με συνεχή ροή. 
Ο Albert Einstein που από πολλούς θεωρείται ως ο μεγαλύτερος φυσικός του 20ου Αιώνα γεννήθηκε στην Ούλμ της Γερμανίας στις 14 Μαρτίου 1879. 
Είναι θεμελιωτής της θεωρίας της σχετικότητας...

Τι σημαίνει να γίνουμε ευέλικτοι;

Η απαγκίστρωση από τις αποκτημένες ικανότητες μολύνει την κοινωνία με νέου τύπου ανασφάλεια και στοιχίζει στην οικονομία.

Να γίνετε ευέλικτοι… 
Ιδού τι ζητούν σήμερα οι περιστάσεις, οι ανάγκες, η οικονομία, τα ήθη. 
Η λέξη δεν ηχεί άσχημα κατ’ αρχήν. Την ακούει κανείς και στον νου του έρχονται εικόνες γεμάτες από κίνηση και πλαστικότητα. Αλλά αμέσως οι εικόνες εξαφανίζονται από τη στιγμή που η λέξη συνδεθεί με συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες επιβάλλεται να γίνουν.
Πρέπει να ενεργούμε ευέλικτα, να σκεφτόμαστε ευέλικτα, να φερόμαστε ευέλικτα. Η επιταγή είναι αμείλικτη και φέρει τη σφραγίδα του οικονομικού επείγοντος...

ΣΟΚ ... Ο Τατσόπουλος, όπως λέει, έχει ...πηδήξει την... μισή Αθήνα - ΦΥΛΑΧΘΕΙΤΕ..!


Σε συνέντευξη του ο Πέτρος Τατσόπουλος, που δημοσιεύεται αύριο στο crash, μας λέει πως 
δεν είναι δυνατόν να τον κατηγορεί η Χρυσή Αυγή για ομοφυλοφιλία, αφού έχει ...πηδήξει την... μισή Αθήνα...
Πωπωπω, δηλώσεις φωτιά! 
ΦΥΛΑΧΘΕΙΤΕ... "Τσίγκινα σωβρακάκια" αμέσως... ΟΛΟΙ..!
Και παραπλανητικές κωλοτρυπ$&ες..!
Και η ατάκα με το ...λιτό σχόλιο του γαλάζιου δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη, στο facebook, για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: 

"Ρε Τατσόπουλε κατούρα και λίγο...." 
έγραψε στο facebook...

ΥΓ: Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τις άρχουσιν. (Ισοκράτης)

Τελικά ο άνθρωπος συνέχεια αποδεικνύεται κατώτερος από τα ζώα…


Στις 9 Μαΐου του 2007 στα βουνά της Βόρειας Αλβανίας στην πόλη Πατόκ ένας λύκος πιάστηκε αιχμάλωτος. 
Για να τον ταΐσουν αποφάσισαν να του παραχωρήσουν να φάει ένα γέρικο και ταλαιπωρημένο γαϊδουράκι… ζωντανό!
Το γαϊδουράκι ήταν παραμελημένο από τους πρώην ιδιοκτήτες του και τους ήταν πλέον… άχρηστο.Αυτό που θα επακολούθησε ήταν εκπληκτικό. 
Και τα δυο ζώα – αιχμάλωτοι ανθρώπων – έκαναν κάτι απρόσμενο…

Δείτε τη λίστα των υπερχρεωμένων Δήμων (325 Δήμοι)

Στην κορυφή του καταλόγου των υπερχρεωμένων δήμων επί (συνόλου 325 Δήμων), φιγουράρουν της Τύλου, της Φυλής (Αττικής) του Αμαρουσίου(Αττικής),

 ενώ ο Δήμος..Καλαβρύτων βρίσκετε στην 133 θέση (με χρέος στο 71% επί των τακτικών του εσόδων), ο Δήμος Πατρέων στην 129 με 71%, ο Δήμος Αιγιάλειας στην 72η θέση(με χρέος στο 92% επί των τακτικών του εσόδων), ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στην 82 θέση με 88% και ο Δήμος Ερυμάνθου στις τελευταίες με 0%. 
Σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε ο υπουργός, οι 58 δήμοι που μπαίνουν στην εξυγίανση είναι αυτοί που παρουσίασαν στην Βάση Οικονομικών Δεδομένων του ΥΠΕΣ συνολικό δανειακό χρέος μαζί με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μεγαλύτερες από τα τακτικά τους έσοδα. Πρόγραμμα...

Από τι θα ηλεκτροδοτείται ο πλανήτης;


Μα από κάρβουνο φυσικά...

 Ή από πυρηνική, ή από αέριο, αν έχουν, ή από μεγάλα Υ/Η εάν έχουν την τύχη και την γεωγραφία. 

Ή, δεν θα ηλεκτροδοτούνται.

Μπορεί εδώ να ασχολούμαστε με φωτοβολταϊκούς "επενδυτές" της δεκάρας, ή αιολικούς ΑΠΕτεώνες και αρουραίους, αλλά ούτε τα φωτοβολταϊκά, ούτε τα αιολικά παράγουν σημαντικό ρεύμα, και αυτό που παράγουν είναι μικρή, πανάκριβη και περιττή τσόντα.
Δεν είναι τυχαίο, ότι οι ενεργειακές ειδήσεις αφορούν κάρβουνο, πυρηνική, και πρόσκαιρα, αέριο.  
Το αέριο είναι κούκλα, αν το έχεις, όσο το έχεις. Σήμερα το έχεις, αύριο ή μεθαύριο δεν το έχεις...

Τι άλλο θα ακούσουμε από την Κωνσταντοπούλου;


Τώρα υπερασπίζεται και τους επίορκους υπαλλήλους του δημοσίου, 

προς έκπληξη και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Έπεσαν από τα σύννεφα οι βουλευτές που αυτή την ώρα συμμετέχουν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης στη Βουλή καθώς η γνωστή και μη εξαιρετέα Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίστασε να υπερασπιστεί ακόμη και τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους.

Την ώρα που ο κ. Μανιτάκης αναφερόμενος στο θέμα των επίορκων υπαλλήλων είπε ότι είναι φυσιολογικό πως αυτοί θα απολυθούν, η κ. Κωνσταντοπούλου πετάχτηκε και με τον χαρακτηριστικό υψηλό τόνο της φωνής της είπε:

Αν θέλουμε αριστερή κυβέρνηση ας είναι τουλάχιστον Κινέζοι.


Βάλτε Κινέζους στην κυβέρνηση

Οι Κινέζοι της Cosco φέρνουν την Hewlett Packard  στην Ελλάδα και εμείς ασχολούμαστε με τον κ. Ρουπακιώτη. 
Οι άνεργοι πεινάνε αλλά το ΚΚΕ ρίχνει «ανάθεμα» στην επένδυση των Κινέζων. 
Η ΤραινΟΣΕ «προικίζεται» από τους Κινέζους αλλά ο κ. Τσίπρας μιλάει για αετονύχηδες. 
Αν πράγματι θέλουμε αριστερή κυβέρνηση ας είναι τουλάχιστον Κινέζοι.
Γιατί οι αριστεροί Κινέζοι της Cosco όπως αποδεικνύεται στην πράξη δεν καταλαβαίνουν ούτε από μικροκομματικές σκοπιμότητες ούτε από λαϊκισμούς ούτε από  «νεανικά αντάρτικα» τύπου Ρουπακιώτη και ΔΗΜΑΡ...

O σύντροφος Τσίπρας κατάλαβε επιτέλους ότι αν καταρρεύσουν οι τράπεζες θα χαθούν και οι καταθέσεις των πολιτών!


To έχουμε ξαναγράψει για τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι άριστος πρόεδρος του 15 μελους του σχολείου του αλλά κάκιστος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Και μπορεί με το λαϊκισμό του να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις αλλά έχουν γνώση οι φύλακες.
Όπως είχαμε γράψει σε πρόσφατο άρθρο, η κυβίστηση είναι ένα άθλημα που το γνωρίζει καλά
Από τη μονομερή διαγραφή του χρέους, πήγε στην επαναδιαπραγμάτευση και τώρα δε θα είχε πρόβλημα να καθίσει με τη Μέρκελ και να τα πούνε.Όμως, ακόμη χειρότερο είναι αυτό που είπε στη συνέντευξή του στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera...

Εγκύκλιος - βόμβα: Δεν πληρώνονται υπάλληλοι των δήμων που δεν έστειλαν τις λίστες


Σημαντικές απώλειες που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων των υπαλλήλων των δήμων, έχει ως συνέπεια η μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με τους συνδικαλιστές και τους δημάρχους γύρω από το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με αποκλειστικά πληροφορίες που δημοσιεύει "Το Βήμα", η κατάσταση επιτείνεται από την απόφαση της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης:

Οι ΠαΣόκοι ποτέ δεν πεθαίνουν... το νέο τους κόλπο !!!


Μπορεί το ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα να παραπαίει αλλά οι δαιμόνιοι ΠαΣόκοι ζουν και βασιλεύουν στο ελληνικό δημόσιο.

Δείτε τι σκαρφίστηκαν για να πάρουν κεφάλι και κεφάλια έναντι άλλων συναδέλφων τους ( σε περίπτωση απολύσεων)...
Έχουν στήσει ειδικά σε κάποιες ΔΕΚΟ μεταφορών βιομηχανία επίορκων συνήθως Νεοδημοκρατών ναι καλά ακούσατε ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΙΟΡΚΩΝ που με ανύπαρκτα πολλές φορές στοιχεία στριμώχνουν συναδέλφους τους ώστε να...

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Θα πρέπει να συνηθίσουμε τη λιτότητα



Την προηγούμενη εβδομάδα, εργαζόμενοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση διαδήλωσαν κατά των μέτρων λιτότητας. 
Διαμαρτυρήθηκαν γιατί η λιτότητα αυξάνει την ανισότητα και προκαλεί  κοινωνική αστάθεια, χωρίς να δίνει λύση στην οικονομική κρίση. 
Πράγματι η κατάσταση είναι κάπως έτσι, και η αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι ζήτημα πρωτίστης σημασίας. Όμως, τα δεδομένα δείχνουν ότι θα ζήσουμε πολλά χρόνια με την λιτότητα.
Η ανάγκη να κάνουμε περισσότερα και να ζούμε με λιγότερα, δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα. 
Η λιτότητα ανακατασκευάζει σταδιακά όλο τον κόσμο. Με βάση αυτό το δεδομένο θα πρέπει να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε πια. Δυστυχώς, αυτή είναι η νέα πραγματικότητα του 21ου αιώνα...

Ο δολοφόνος με το σμόκιν. Η νέα πολιτική της Γερμανίας απέναντι στην ελληνική περίπτωση

         Άρθρο αναγνώστη του blog
Η διεθνή πολιτική ατζέντα που διαμορφώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα χαρακτηρίστηκε αφενός από τις αμερικανικές εκλογές και αφετέρου από τις μεγάλες  τεκτονικές πολιτικές μετακινήσεις των συντηρητικών γερμανικών ηγεσιών απέναντι στο ελληνικό ζήτημα και κατ επέκταση απέναντι στο θέμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. 
Στο παρόν άρθρο θα μας απασχολήσει η νέα στάση του συντηρητικού κυβερνητικού συνασπισμού απέναντι στην χώρα μας...

7 στους 10 Ελληνες θα ήθελαν να "στήσουν" τη δική τους επιχείρηση


Ψήφο εμπιστοσύνης στην αυτοαπασχόληση δίνουν εφτά στους δέκα Έλληνες, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα της Amway Εurope. Οι δυσμενείς εξελίξεις στον εργασιακό τομέα, μας κάνουν ολοένα και πιο δεκτικούς στη συγκεκριμένη μορφή απασχόλησης, η οποία προσφέρει ελευθερία κινήσεων.
Ποσοστό της τάξης του 72% των Ελλήνων βλέπει θετικά την αυτοαπασχόληση, ενώ ένας στους δύο Έλληνες θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του να ξεκινάει τη δική του επιχείρηση, με την Ελβετία και την Τουρκία να ακολουθούν, ενώ η Γερμανία καταλαμβάνει την τελευταία θέση, μιας και λιγότερο από 1 στους 3 θα σκεφτόντουσαν να ξεκινήσουν τη δική τους δουλειά...

Μπορούν να είναι φίλοι ένας άντρας με μία γυναίκα ;


Είναι μια ερώτηση προκαλεί πάντα έντονες συζητήσεις. Ωστόσο το ερώτημα παραμένει αναπάντητο. 

Η καθημερινή μας εμπειρία δείχνει ότι η μη ερωτική φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι μόνο εφικτή, αλλά είναι και κάτι συνηθισμένο. Άνδρες και γυναίκες ζουν, εργάζονται, και γενικώς συνυπάρχουν χωρίς απαραίτητα να ξαπλώνουν  μαζί. Όμως παραμένει η υποψία ότι αυτή η φαινομενικά πλατωνική συνύπαρξη είναι απλώς ένα προπέτασμα που καλύπτει τις σεξουαλικές παρορμήσεις...

Το δύσκολο, το ταπεινό και η χρεοκοπία


Από τη μία, οι αριθμοί: 15.838 Ελληνες μετανάστευσαν στη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2012, 78% περισσότεροι από το αντίστοιχο διάστημα του 2011. 

Από την άλλη, οι προπηλακισμοί κατά του Γερμανού προξένου Βόλφγκανγκ Χέσλερ – Ομπερμάγιερ και της γερμανικής αντιπροσωπείας στη Θεσσαλονίκη (στην 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση) από συνδικαλιστές και εργαζομένους της ΠΟΕ-ΟΤΑ...

Αξιέπαινη πρωτοβουλία των Συνδέσμων Οπαδών του ΠΑΟΚ! Δείχνει το δρόμο…

Όταν σε έχουν ξεριζώσει από την Πατρίδα σου,  
σε έφεραν να ζήσεις χωρίς να το ζητήσεις σε νέο τόπο και σε αποκαλούσαν ξένο (μην πούμε και τι άλλο…)
Όταν κατάφερες μέσα από χίλιες δυσκολίες να επιβιώσεις αρχικά, να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να μεγαλουργήσεις, να ξαναζωντανέψεις την “πεθαμένη” ελληνική ύπαιθρο, τότε…δεν μπορεί, στο DNA σου έχει περάσει θέλεις δε θέλεις, 
η φιλανθρωπία και η κοινοκτημοσύνη, γιατί εκεί που ήσουν έτσι είχες μάθει να ζεις…
Η εντυπωσιακή και συνάμα αξιέπαινη πρωτοβουλία των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, δείχνει το δρόμο...

Χατζηδάκης: «Η ελληνική πλευρά ήταν προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει απόφαση - Την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε λύση»

«Είναι προς το συμφέρον και της Ευρωζώνης να λυθεί το θέμα της Ελλάδας», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο προσεχές Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας θα υπάρξει τελική απόφαση.
Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ορίστηκε νέο Eurogroup και υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά ήταν προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει απόφαση στο χθεσινό Eurogroup. 
«Ήταν ένα ενδεχόμενο... γνωρίζαμε ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.
«Με τα...

Πολιτική οικονομία της συμφοράς

Χωρίς νέο «κούρεμα» δεν γίνεται. 

Αυτό το ξέρουν στη Γερμανία και τα μικρά παιδιά. 
Σε αυτά προστέθηκαν τελευταία: 
Ο πρόεδρος της γερμανικής κρατικής τράπεζας Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν
οι πέντε «σοφοί» οικονομικοί εμπειρογνώμονες της γερμανικής κυβέρνησης, 
ο διευθυντής του ινστιτούτου παγκόσμιας οικονομίας του Κιέλου, Ντένις Σνόουερ, και μύριοι άλλοι ονομαστοί οικονομολόγοι. 
Οι μόνοι που προφανώς δεν το ξέρουν είναι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.  
Γι αυτούς, η μείωση του ελληνικού χρέους είναι καθαρά λογιστικό πρόβλημα:

Α. Σαμαράς: «Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες δεν συγχωρούν ολιγωρία»


Μήνυμα του Πρωθυπουργού μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup


Μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεών τους, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, υπενθυμίζοντας ότι η Αθήνα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της και επισημαίνοντας ότι από τις δικές τους πλέον αποφάσεις εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας αλλά και η σταθερότητα στην ευρωζώνη:...

Δεν βγήκε συμφωνία στις Βρυξέλλες, νέο Eurogroup τη Δευτέρα



Σε νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα παραπέμπεται η εξέταση του ελληνικού ζητήματος, μετά το θρίλερ κατά την ολονύκτια συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπουργοί οικονομικών του ευρώ θα επαναλάβουν τις συνομιλίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία.

Σχετικό ανακοινωθέν, που αναμένεται να εκδοθεί, θα γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες της Ελλάδας. ...

Πότε ακριβώς είπαμε θα μας προσλάβει όλους στο δημόσιο ο ΣΥΡΙΖΑ;


"....άκουγα σήμερα στο ραδιόφωνο, συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κου Σταθάκη, ο οποίος αν μη τι άλλο διατηρεί μια κάποια νηφαλιότητα.

Σε ερώτηση λοιπόν του δημοσιογράφου, για το αν όντως το εννοούν όταν λένε ότι θα επαναπροσλάβουν όλους όσοι θα απολυθούν από το δημόσιο, και αν όντως θα επανέλθουν δια νόμου οι μισθοί και οι συντάξεις στην προτεραία τους κατάσταση, ο Σταθάκης επέδειξε ψυχραιμία, ισχυριζόμενος ότι …. ναι μεν αλλά!
Εν ολίγοις, ψέλλισε μερικά πράγματα περί προσπάθειας ανάκαμψης της οικονομίας, και μετά βλέπουμε….

Επί ποδός η κυβέρνηση για τις αποφάσεις που θα λάβει το Eurogroup


Κορυφώνεται η αγωνία

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τις εξελίξεις στο κρίσιμο Eurogroup, το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη από το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης...

Σκληρό παζάρι Ευρωζώνης - ΔΝΤ * Ολονύχτιο «θρίλερ» στις Βρυξέλλες για το ελληνικό χρέος


Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, μεταξύ της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και τη βιωσιμότητα του χρέους, με την Κριστίν Λαγκάρντ να τηρεί σκληρή στάση.

Όλα δείχνουν ότι υπάρχει συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης και προετοιμάζεται κοινή δήλωση από το Eurogroup, με τις λεπτομέρειες όμως για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος να παραμένουν υπό συζήτηση.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι το Eurogroup ετοιμάζει κοινή δήλωση για την Ελλάδα.
Οι τελευταίες πληροφορίες ανάφεραν ότι...