Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

CNN: Οι ΗΠΑ είχαν προετοιμαστεί για ρωσικό πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία

Στα τέλη του 2022 οι ΗΠΑ άρχισαν να προετοιμάζονται «αυστηρά» για το ενδεχόμενο η Ρωσία να πλήξει την Ουκρανία με πυρηνικό όπλο, κάτι που θα ήταν η πρώτη πυρηνική επίθεση σε πόλεμο από τότε που οι Αμερικανοί έριξαν ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι σχεδόν 80 χρόνια πριν, σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται δύο ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανησυχούσε συγκεκριμένα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο ή ένα πυρηνικό όπλο πεδίου, σύμφωνα με τους Αμερικανούς...

Το ευχαριστώ του Ζελένσκι στον Μητσοτάκη: Γενναία η επίσκεψή σου στην Οδησσό, να μην αφήσουμε την Ρωσία να εκφοβίζει

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανάφερε επίσης ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας ή την Ευρώπη γενικότερα»
Με ανάρτησή του στο Τwitter ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη «σταθερή υποστήριξή του και τη γενναία επίσκεψή του στην Οδησσό».
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανάφερε επίσης ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας ή την Ευρώπη γενικότερα», τονίζοντας ότι «μπορούμε να την αποτρέψουμε και να αποκαταστήσουμε την ειρήνη ενεργώντας αποφασιστικά από κοινού».
Αναλυτικά η ανάρτηση:...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 10 Μαρτίου 2024

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 10 Μαρτίου 2024...

Επίθεση Κωνσταντοπούλου στην Περιστέρα Μπαζιάνα: Την έκαναν καθηγήτρια πανεπιστημίου με φωτογραφικές διατάξεις

Σφοδρή επίθεση στα κόμματα που κυβέρνησαν και όπως υποστήριξε έπραξαν «ελάχιστα» για την αναβάθμιση της Παιδείας εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας πρότεινε να δοθεί το 15% του ΑΕΠ για τη δημόσια εκπαίδευση και αναφερόμενη στα πεπραγμένα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων στηλίτευσε και την απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για μετατροπή των ΤΕΙ σε ΑΕΙ, τονίζοντας πως αυτό έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε την σύζυγο του τότε πρωθυπουργού καθηγήτρια με φωτογραφικές διατάξεις και σε μια νύχτα μετέτρεψε όλα τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ...

Θέλουμε μια Ελλάδα που να μη διώχνει τα παιδιά της

Στη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας υπήρξαν μεταρρυθμίσεις που καθόρισαν την πορεία της και άλλαξαν τη ζωή των πολιτών της.
Από την κατοχύρωση του δικαιώματος ψήφου των γυναικών, την καθιέρωση της δημοτικής γλώσσας, την είσοδο της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και τώρα ΕΕ με όλες τις σημαντικές αποφάσεις στην ευρωπαϊκή μας διαδρομή, τις μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, μέχρι πολύ πρόσφατα τη...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (09-03-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Η πασοκική εκδοχή του ηθικού πλεονεκτήματος

Τα ψήγματα προτάσεων π.χ για το εθνικό απολυτήριο, την ανάγκη για μια σύγχρονη μεταλυκειακή και τεχνική εκπαίδευση και η υπερψήφιση άρθρων του νομοσχεδίου Πιερρακάκη, που αφορούσαν το δημόσιο πανεπιστήμιο, δεν είναι αρκετά για να μεταβάλλουν τη γενική εντύπωση από την καταληκτική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξακολουθεί να τρώει από τα έτοιμα της κληρονομιάς του κόμματος, χωρίς να δημιουργεί νέο πολιτικό κεφάλαιο για το ΠΑΣΟΚ.
Χωρίς να είναι σε θέση να χτίσει αυτό που υπερ-προβάλλει ρητορικά. Μια προοδευτική, κυβερνητική δύναμη. Με στέρεο και σύγχρονο πολιτικό λόγο, προτάσεις, σχέδιο, αξιοπιστία...

Μικρά βήματα, μεγάλες αλλαγές

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ίδρυση παραρτημάτων μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ του εξωτερικού στη χώρα μας.
Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και προέρχονταν από διάφορες πλευρές, κυρίως όμως, από εκείνους που όχι μόνο δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, αλλά επιδιώκουν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν τα δικά τους μικρά ή μεγάλα προνόμια.
Για την κατάσταση στα ελληνικά, δημόσια ΑΕΙ, τα πράγματα είναι γνωστά. Υπάρχει μία χρόνια παθογένεια με τις γνωστές καταλήψεις των πολιτικά υποκεινούμενων μειοψηφιών από τη μία πλευρά και υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος (καθηγητών και φοιτητών) που θέλουν να εργαστούν και να σπουδάσουν δικαιώνοντας τις θυσίες του ελληνικού λαού που χρηματοδοτεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα...

Το τάβλι υπό διωγμό στους μικρασιατικούς συνοικισμούς – Ένα κοινωνικό σχόλιο για την Ελλάδα του 1955

Ο Νίκος Καραμπουρνιώτης εντόπισε μια ενδιαφέρουσα είδηση στην εφημερίδα «Προσφυγικός Κόσμος», σε φύλλο του 1955
«Κυνηγός» της εφημερίδας Προσφυγικός Κόσμος είναι ο Νίκος Καραμπουρνιώτης του Συνδέσμου Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου «Ρίζες», ο οποίος σε φύλλο του 1955 εντόπισε μια είδηση για το τάβλι, το οποίο ήταν υπό διωγμό στους μικρασιατικούς συνοικισμούς. Στο κείμενο γίνεται κυρίως κοινωνικό σχόλιο για την κατάσταση στην Ελλάδα, την εικόνα της.
Το κείμενο έχει ως εξής:...

Βίντεο από τη Σμύρνη του 1911 – Σπάνια πλάνα με τον μητροπολίτη Χρυσόστομο

Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο που ανήκει στο αρχείο του Κινηματογραφικού Ινστιτούτου Ολλανδίας EYE
Πανοραμικά πλάνα των σπιτιών της Σμύρνης του 1911, αλλά κυρίως ένα σπάνιο...

Πέρασε με 159 ψήφους το νομοσχέδιο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

Καταψήφισαν 129 βουλευτές της αντιπολίτευσης 
- Παρών 11. 
Όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης. 
Με ευρύτερη πλειοψηφία πάνω από 180 ψήφους πέρασαν αρκετά άρθρα για τα δημόσια πανεπιστήμια. Η διαδικασία καθυστέρησε λόγω της Πλεύσης Ελευθερίας.
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου λειτουργίας παραρτημάτων διεθνών μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στην...

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Επεισόδια στο Σύνταγμα με προσαγωγές και τραυματίες (pics)

Νέος γύρος επεισοδίων με βόμβες μολότοφ, χημικά και -σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον οκτώ τραυματίες σημειώθηκε στο Σύνταγμα και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.
Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στους αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τουλάχιστον οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι και αναπνευστικά προβλήματα...

Μητσοτάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: Ριζική τομή στην ελληνική εκπαίδευση – Ενισχύουμε και το δημόσιο πανεπιστήμιο

Με αναφορά - απάντηση στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σχετικά με την τοποθέτησή του για "sugar daddies"
ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του σεξιστικές και απαράδεκτες.
«Θεώρησα ότι ζητήσατε παρέμβαση για να ζητήσετε συγγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική αναφορά σας που αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη», είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και συνέχισε λέγοντας ότι «ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα όταν μιλάτε για γυναίκες που εκδίδονται»...

Μητσοτάκης σε αντιπολίτευση για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Αυτό που προτείνετε δεν είναι σκανδιναβικό μοντέλο, αλλά σκανδιναβικό σταυρόλεξο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο μετά τις ομιλίες του Σωκράτη Φάμελλου και του Νίκου Ανδρουλάκη για να απαντήσει αρχικά στις προσωπικές επιθέσεις, που όπως, είπε δέχτηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε με τις οβιδιακές σας μεταμορφώσεις και τις πιρουέτες σας. Αυτό που προτείνετε δεν είναι σκανδιναβικό μοντέλο, είναι σκανδιναβικό σταυρόλεξο».
Επίσης, πρόσθεσε: «Με το υψώνετε τον τόνο της φωνής σας και να είστε τόσο θυμωμένος, περνάτε το μήνυμα ότι τα επιχειρήματά σας δεν είναι τόσο στέρεα»...

Κώστας Αποστολίδης 1948-2024: Ο μηχανικός που τιθάσευε τους κεραυνούς

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου
«Θέλω να σας δείξω µιαν άλλη Ελλάδα.
 
Μακριά από την Αθήνα και ακόµη πιο “µακριά” από αυτά που συνήθως βλέπετε. Όµως υπάρχει και είναι παραγωγική»
µας είπε ο Κώστας Αποστολίδης από το µικρόφωνο του ναυλωµένου λεωφορείου λίγο προτού φθάσουμε έξω από τις εγκαταστάσεις της Raycap ώστε να μας ξεναγήσει. 
Είχε σταθεί όρθιος και φαινόταν άνθρωπος που δυσκολευόταν με τα πολλά λόγια. Αγαπούσε το πράττειν. Δύο ώρες αργότερα φεύγαμε από τη βιομηχανική περιοχή της Δράμας, έκπληκτοι από αυτά που είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια: τεχνολογία αιχμής made in Greece που εξάγεται σε πελάτες-κολοσσούς, όπως η ΑΤ&Τ, η Federal Aviation Administration (στην οποία υπάγονται όλα τα αμερικανικά αεροδρόμια), η Vestas με τα αιολικά πάρκα, η Alstom
Ηταν όντως μια άλλη χώρα που δεν έμοιαζε με τη δική μας. 
Λες και κάποιος είχε πάρει ένα κορυφαίο εργοστάσιο από το εξωτερικό –καλαίσθητο, καλοκουρδισμένο, με υπαλλήλους που ήταν υπερήφανοι για τη δουλειά τους– και το είχε πετάξει από τον αέρα στο έδαφος της Βόρειας Ελλάδας. Ενα μικρό θαύμα...

Οργή στο twitter για τα «sugar daddies» του Κουτσούμπα – Μεγάλες αντιδράσεις - ΔΙΑΒΑΣΤΕ για... χαλάρωση!

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα όσα είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή των Ελλήνων για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι στις σκανδιναβικές χώρες η επιβολή των διδάκτρων ανάγκασε φοιτήτριες να αναζητήσουν «sugar daddies». Αυτή η ατάκα του Δημήτρη Κουτσούμπα σχολιάστηκε έντονα.
Αιχμές κατά του Δημήτρη Κουτσούμπα αφήνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, με αφορμή τα όσα είπε στη Βουλή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο...

Οι δημοσκοπήσεις... μίλησαν και είπαν πολλά - Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές

Ολοκληρώθηκε η δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων από τις εταιρείες σχετικά με τις τάσεις στο εκλογικό σώμα κατά τον Φεβρουάριο.
Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αναλύονται από τα κομματικά επιτελεία, αλλά σε κάθε περίπτωση, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι την κάλπη των Ευρωεκλογών και μπορεί να υπάρξουν μεγαλύτερες ανατροπές και ενδεχομένως ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις!
Ειδικότερα:...

Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος: Κανονικά η λειτουργία την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας

Μητροπολίτης Δωρόθεος: «Διαφωνούμε αλλά δεν καταφεύγουμε σε αντιδράσεις»
ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ συζήτηση και διάφορες αντιδράσεις, έχει προκαλέσει η απόφαση της Ιεράς Συνόδου, να μην πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της Κυριακής  της Ορθοδοξίας στις 24 Μαρτίου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, αλλά στην Ιερά Μονή Πετράκη, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει αποστείλει καμία πρόσκληση, ούτε στον πρωθυπουργό, ούτε και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η απόφαση αυτή – αν και δεν υπάρχει σαφής ανακοίνωση από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο – ερμηνεύεται ως αντίδραση της Εκκλησίας απέναντι στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (08-03-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Μ. Ευθυμίου: Χάρις σε αυτές τις γυναίκες η Ελλάδα ξαναέβρισκε το μέλλον της

Ποια Ελληνίδα έχει τα πρωτεία στην πολιτική; Στην οικονομία, στον πολιτισμό, στις επιστήμες; 
Ποια είναι αυτή που πέρασε στην ιστορία γράφοντας την ιστορία της Ελλάδος; 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αναζητήσαμε μία γυναίκα που χαίρει εκτίμησης και σεβασμού για το έργο της και κυρίως, γνωρίζει την ιστορία απ’ έξω κι ανακατωτά, ώστε να μας διαφωτίσει για το ποια προσωπικότητα ξεχωρίζει στο χρόνο για το μέλλον που άφησε πίσω της.
Η κα Μαρία Ευθυμίου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει δίκιο. Δεν είναι μία. Δεν μπορεί να είναι μία. Είναι πολλές. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες...

Η σκιά του πολέμου στην Ουκρανία πάνω από τις ευρωπαϊκές κάλπες

Σήμα εκκίνησης για τον προεκλογικό μαραθώνιο των 100 ημερών έως τις κάλπες των ευρωεκλογών, έδωσαν οι 15 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και συνεδρίασαν στο Βουκουρέστι.
Μία σύνοδος, που μπορεί στην ατζέντα της να είχε την επικύρωση της υποψηφιότητας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την έγκριση του μανιφέστου, που το ΕΛΚ παρουσιάζει στους πολίτες για το μέλλον της Ευρώπης, ωστόσο, η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη απευθείας από την Ουκρανία και μάλιστα μόλις λίγες ώρες μετά τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός βρισκόταν στην περιοχή μαζί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έδωσε εν πολλοίς το...

Πολιτική σε έκπτωση

Δεν θα συνταχθούμε φυσικά με τον σκωπτικό μηδενισμό του Εμμανουήλ Ροΐδη. Άλλωστε αναφέρεται σε άλλη εποχή και το παραθέτουμε χάριν αστειότητας, επειδή θέμα μας είναι το Κοινοβούλιο.
Λέει ο πνευματώδης συγγραφέας: «Κόμμα είναι ομάδα ανθρώπων, μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπό οιονδήποτε Αρχηγόν ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν Πρωθυπουργού, ίνα παράσχει αυτοίς τα μέσα, χωρίς να σκάπτωσιν».
Η έκπτωση της πολιτικής ωστόσο είναι δεδομένη, και αντανακλάται στην έκπτωση του πολιτικού λόγου. Απέλειπαν οι παλιοί ρήτορες που κοσμούσαν το κοινοβούλιο με σωστά ελληνικά και διανθισμένο λόγο, με ιστορικές και νοηματικές αναφορές που απέπνεαν βαθιά Παιδεία.
Τώρα στη Βουλή, αν και τα πτυχία ή τα μεταπτυχιακά περισσεύουν, το πολιτικό προσωπικό είναι...

Αντιπολιτευτικός τραγέλαφος απέναντι στο σύγχρονο κόσμο

Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν… καρδιά να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη, γιατί το νομοσχέδιο Πιερρακάκη -σύμφωνα με την άποψη του προέδρου της Κ.Ο Σωκράτη Φάμελλου- προκαλεί μια τραγωδία στη χώρα. Όμως ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης στην Τρίπολη, μια χαρά τσίκνισε.
Στο ΠΑΣΟΚ όμως κανονικά πρέπει να αρχίσουν το θρήνο, επειδή με την έως τώρα στάση τους, κατάφεραν να ανασύρουν ατόφια την αλυσίδα των λαθών και προβληματικών επιλογών τους, στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.  Αρχής γενομένης από το νόμο του 1982, που όπως παρατήρησε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Οικονόμου, «συνέβαλε τα μέγιστα στην αποσάθρωση του δημόσιου πανεπιστημίου εγκαθιδρύοντας εντός του ένα χυδαίο κομματισμό»...

Πρώην Πρόεδρος Αλβανίας: Ο Μπελέρης δεν συνελήφθη, απήχθη

Την άποψη πως ο Φρέντης Μπελέρης «απήχθη» και δεν συνελήφθη, εξέφρασε ο πρώην Πρόεδρος της Αλβανίας και αρχηγός του κόμματος «Ελευθερία», Ιλίρ Μέτα.
«Δεν είναι Ειδικό Δικαστήριο. Είναι πολιτικό δικαστήριο του Ράμα. Ο Μπελέρης δεν συνελήφθη. Ο Μπελέρης απήχθη. Και όλοι ξέρουν ότι τα πάντα είναι κατασκευασμένα γιατί ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη λίγες ώρες πριν τον απαγάγει η αστυνομία, προειδοποιώντας ότι θα τον κυνηγήσει προσωπικά», ανέφερε...

Μητσοτάκης για τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό: Ανησυχήσαμε, ήταν κάτι πολύ άγριο, δεν είχαμε δυνατότητα κάλυψης

Τις στιγμές της ρωσικής επίθεσης στην Οδησσό, την ώρα που βρίσκονταν εκεί με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους στο Βουκουρέστι, όπου βρίσκεται για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
«Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει πόλεμος. Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα»...

Το μήνυμα της Ελλάδας στη Ρωσία μετά την επίθεση στην Οδησσό

Έντονη ανησυχία προκαλεί το πυραυλικό ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέπτονταν το λιμάνι της πόλης.
Ο πύραυλος έπεσε λίγες εκατοντάδες μέτρα από την ελληνική και ουκρανική αποστολή, ενώ οι σειρήνες ήχησαν δευτερόλεπτα πριν την ισχυρή έκρηξη.
Από το βήμα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ρωσία: «Όλοι στέλνουμε ένα μήνυμα στο Κρεμλίνο: Δεν πρόκειται να φοβηθούμε. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και βέβαια, παραμένουμε απόλυτα ενωμένοι στην αποφασιστικότητά μας να το κάνουμε»...

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Μία παράξενη απόφαση της Εκκλησίας

Μονή Πετράκη
Νομίζω πως κανείς άνθρωπος που γνωρίζει στοιχειωδώς τη νεότερη ελληνική ιστορία και ιδίως, τη διαδικασία διαμόρφωσης της νεοελληνικής ταυτότητας, μπορεί να αμφισβητήσει τον ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία.
Η συμμετοχή της στην πνευματική και κοινωνική ζωή, με όλες τις αντιφάσεις και τις αντιθέσεις, σε γενικές γραμμές και σε τελική ανάλυση κρίνεται θετική και πολύτιμη.
Βεβαίως, η Εκκλησία της Ελλάδας είναι ένας θεσμός με μακραίωνη εμπειρία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της με την εκάστοτε εξουσία. Αυτό την καθιστά ιδιαίτερα απαιτητικό συνομιλητή της κρατικής εξουσίας. Σε αυτό, αν προσθέσουμε το ιδιόμορφο πλαίσιο λειτουργίας των δύο θεσμών...

Από υπηρέτες του Θεού, Δερβέναγες της κοινωνίας και του Κράτους

Δηλώνουν και είναι υπηρέτες του Θεού αλλά αξιώνουν να γίνουν αφεντάδες του κράτους και της κοινωνίας. 
Η ιεραρχία έχει μετατρέψει το πλέον ανοιχτό, ενοποιητικό και αγαπητικό δόγμα του χριστιανισμού, σε μια εξουσιαστική σέχτα απόλυτης εκκοσμίκευσης, κοινωνικού αυταρχισμού, και προσωπικής αλαζονείας.
Μετά την κραυγαλέα αντίθεσή τους στον γάμο των ομοφυλοφίλων, για τον οποίο δεν τους πέφτει κανένας λόγος (αφού πρόκειται για μια σύμβαση μεταξύ Πολιτείας και Πολίτη), οι Συνοδικοί Ιεράρχες άρχισαν την αντίσταση με κλεφτοπόλεμο...

Υιοθετήθηκε έκτακτο ψήφισμα της Ν.Δ. στο ΕΛΚ για το Κράτος Δικαίου στην Αλβανία

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υιοθέτησε ψήφισμα που παρουσίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου για το κράτος δικαίου στην Αλβανία, με αφορμή την καταδίκη σε φυλάκιση δύο ετών του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.
Με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατιας υιοθετήθηκε σήμερα στο συνέδριο του ΕΛΚ ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Αλβανία, με αφορμή την υπόθεση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη...

Στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

«Ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Είμαστε και εμείς Δύση. Είμαστε ένας λαός που ζει με την εισβολή στην Κύπρο. Δεν μπορείς να είσαι μαζί με έναν αυταρχικό ηγέτη που αποφάσισε να ζωγραφίζει μόνος του τα σύνορα, δεν χωρούν ίσες αποστάσεις».
Αυτή ήταν μία από τις πρώτες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα τέλη Φεβρουαρίου του 2022, όταν η Ευρώπη ερχόταν, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αντιμέτωπη με μία εισβολή, που έθετε σε αμφισβήτηση ολόκληρη την αρχιτεκτονική της ασφάλειας της.
Στη συμπλήρωση δύο χρόνων από εκείνες τις ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία επίσκεψη υψηλού συμβολισμού, βρέθηκε στην Ουκρανία, δίνοντας το στίγμα της ελληνικής...

Μισέλ: Η επίθεση στην Οδησσό κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη ακόμη ένα σημάδι της δειλής τακτικής της Ρωσίας

«Η επίθεση στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι άλλο ένα σημάδι της δειλής τακτικής της Ρωσίας στον επιθετικό της πόλεμο κατά της Ουκρανίας»
τονίζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ
«Αυτό είναι κατακριτέο και για τις τακτικές του Κρεμλίνου», προσθέτει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
«Η πλήρης υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουκρανία και τον γενναίο λαό της δεν θα αμφιταλαντευτεί», καταλήγει ο Σαρλ Μισέλ...

Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ για την επίθεση στην Οδησσό πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ζελένσκι

Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης για την πυραυλική επίθεση στην Οδησσό πριν τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ένας ρωσικός πύραυλος που σκότωσε πέντε ανθρώπους στο λιμάνι της Οδησσού της Μαύρης Θάλασσας την Τετάρτη προσγειώθηκε μόλις λίγα μέτρα από μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρει το CNN...

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Έκρηξη στην Οδησσό: Τρεις νεκροί - Ασφαλής η ελληνική αποστολή

Έκρηξη σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Οδησσό, λίγο πριν
τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ουκρανίας
Τα μέλη της ελληνικής αποστολής υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι «καλά στην υγεία τους». 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η έκρηξη έγινε στα 150 μέτρα από την ελληνική αποστολή. Στην πόλη βρίσκεται ο πρωθυπουργός για να συναντήσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτριά της ΕΡΤ στην Ουκρανία, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση...

Κυρ. Μητσοτάκης - Ζελένσκι: Ακούσαμε εκρήξεις, εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος - Τι δήλωσαν οι δύο ηγέτες (vid)

«Όλη η Ευρώπη στηρίζει τον αγώνα της Ουκρανίας για ελευθερία και ανεξαρτησία. Και φυσικά η Ελλάδα δεν μπορεί να λείπει από αυτήν την προσπάθεια»
σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη συνεχιζόμενη στήριξη της χώρας μας στην Ουκρανία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις ενέργειες της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και την οδύνη του για «τη βιαιότητα και βαρβαρότητα, που οδηγεί στον θάνατο αμάχους, μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη»...

Επικήδειος λόγος στόν Κωνσταντίνο Ἀποστολίδη, τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου

...ἐκφωνηθείς στήν τελετή τῆς κηδείας του στό Α’ Νεκροταφεῖο Ἀθηνῶν τήν 4η Μαρτίου ἐ.ἔ.

«…Μήπως ὅ,τι θαρροῦμε βασίλεμα
γλυκοχάραμ᾽ αὐγῆς εἶναι πέρα
κι ἀντί νά ῤθει μιά νύχτα ἀξημέρωτη
ξημερώνει μιά ἀβράδιαστη μέρα;
Μήπως εἶν᾽ ἡ ἀλήθεια στό θάνατο
κι ἡ ζωή μήπως κρύβει τήν πλάνη;
Ὅ,τι λέμε πώς ζεῖ μήπως πέθανε
κι εἶν᾽ ἀθάνατο ὅ,τι ἔχει πεθάνει;»

Σέ μιά τελετουργία ἱερή, στή σημερινή ἱερουργία τῆς κηδείας τοῦ ἀδελφοῦ μας Κωνσταντίνου, τήν ἔντονα φορτισμένη, ξεκίνησα, ἀδελφοί μου, μέ μιά ἀποτίμηση τοῦ θανάτου ὅπως τήν ἀποτύπωσε τόσο λυρικά, τόσο ποιητικά, μά καί τόσο φιλοσοφημένα καί θεολογικά ὁ ποιητής μας Γεώργιος Δροσίνης.
Πενθοῦμε καί συνομολογοῦμε σήμερα τήν ἀποστέρηση τοῦ εὐλογημένου ἀνθρώπου μας, τοῦ μακαριστοῦ Κωνσταντίνου Ἀποστολίδη,
τοῦ ἀγαπημένου σας οἰκογενειάρχη, τοῦ ἐκλεκτοῦ ἀνθρώπου
...

«Ροντέο» το πολιτικό σκηνικό εν όψει Ευρωεκλογών - Τι αποκαλύπτουν τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων

Ξεκίνησε ήδη η προεκλογική περίοδος και έως τις Ευρωεκλογές φαίνεται ότι δεν θα πλήξουμε καθόλου, καθώς, είναι... περίπου σίγουρο ότι και η πορεία προς τη διαδικασία αλλά και η βραδιά της καταμέτρησης, μπορεί να κρύβει πολλές εκπλήξεις και πολύ πιθανόν εξελίξεις...
Με βάση αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα, απ΄ όλα έχει ο... μπαξές.
Ξεκινήσαμε με την... καταδίκη της Ελλάδας από Ευρωβουλευτές
σχετικά με τη λειτουργία του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, ενώ μετά από μερικές ώρες, ο Economist, με βάση τους δείκτες που χρησιμοποιεί και διαβάζει ολόκληρος ο πλανήτης, ανακοίνωνε την κατάταξη της Ελλάδας στην 20η θέση παγκοσμίως, σε σχέση με τα χαρακτηριστικά που έχει μια "πλήρης δημοκρατία"
Σίγουρα, οι εχθροί εντός και εκτός συνόρων, δεν χάρηκαν με αυτήν την εξέλιξη ή, για να...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (06-03-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Το γελοίο αρχίζει με μειδιάματα και τελειώνει με σφυρίγματα

Πρώτα βγήκε και περηφανεύτηκε πως αυτός έγραψε το ακροτελεύτιο άρθρο του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χώρα μας, σύμφωνα με το οποίο αν η χώρα δεν συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις, θα τις περικόπτονται κονδύλια από τα κοινά ταμεία και προγράμματα. 
Στη συνέχεια, αναθεώρησε, άρχισε να τα μασάει και να λέει τα γνωστά «αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις».
Παρουσιαστής μίας εκπομπής για την ελληνική γλώσσα προ πολλών ετών, χρίστηκε δημοσιογράφος στη συνέχεια, έζησε τα «χρυσά χρόνια» της ΕΤ με τους παχυλούς μισθούς και στη συνέχεια ανέβηκε στα κάγκελα της «αγανάκτησης», έγινε διευθυντής στα προπαγανδιστικά ΜΜΕ του κόμματος και στη συνέχεια κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής.
Στο ευρωκοινοβούλιο, συντασσόμενος με διάφορους εχθρούς της χώρας βυσσοδόμησε εναντίον της, ενώ όταν ερχόταν η ώρα να καταδικαστούν τα εγκλήματα του κομμουνισμού ή...

Ασκήσεις οπισθοδρομικού αρχηγισμού από Ανδρουλάκη

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διαρκή υπαρξιακή αναστάτωση, είτε με την πόλωση του συνεδρίου και την παρέμβαση Τσίπρα, είτε με την επιχείρηση Κασσελάκη στις ΗΠΑ για την οποία παρενέβη η εισαγγελική αρχή, ο Ανδρουλάκης δεν άντεξε την εικόνα κάποιας ομοιογενούς σοβαρότητας που εξέπεμπε το κόμμα του. Αχνής μεν, ομοιογενούς δε.
Έτσι για λόγους μιας μη κατανοήσιμης στρατηγικής, αποφάσισε να ορθώσει το «αρχηγικό του ανάστημα», να λησμονήσει τις προγενέστερες αρχές του ΠΑΣΟΚ, περί της ύπαρξης μη κρατικών πανεπιστημίων, και να επιβάλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές του! Δεν ανταγωνίστηκε καν τον πολιτισμικό πρωτογονισμό του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος. Τον ξεπέρασε...

Τα «αυτογκόλ», η στασιμότητα και ο κίνδυνος της πτώσης

Η αποτύπωση των πολιτικών συσχετισμών σε όλες τις δημοσκοπήσεις, δείχνει να παγιώνονται τρεις βασικές παραδοχές: 
η κυβέρνηση διατηρείται σε υψηλά ποσοστά, καταγράφοντας μικρές απώλειες, που δεν θέτουν σε κίνδυνο την πολιτική της κυριαρχία, 
το ΠΑΣΟΚ έστω και οριακά κατακτά τη δεύτερη θέση, με μια ποσοστιαία δύναμη, που δεν έχει κατορθώσει επ’ ουδενί να ξεπερνά το όριο του 15%, ενώ 
ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει να ανατρέψει την τάση αυτή και να διατηρήσει τη δεύτερη θέση, που στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, φαίνεται να έχει χαθεί.
Τελευταία η δημοσκόπηση της Pulse, κατέγραψε στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, με βάση την κατανομή των αναποφάσιστων, τη Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση με ποσοστό 35,5%, με...

Από το ξεστοκάρισμα, στο μπάζωμα

Μετά από την εθνική τραγωδία στο Μάτι και το θάνατο 102 ανθρώπων το καλοκαίρι του 2018, ο Σύριζα προσπαθούσε να βρει νεκρούς για να «ισοφαρίσει» τον αριθμό των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά. Γι’ αυτό και τη διάρκεια της πανδημίας είχε σηκώσει πολύ ψηλά το θέμα των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές από τον covid.
Σε μια από τις παρεμβάσεις του το 2021, ο τότε πρόεδρος του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθεια του να πλήξει την κυβερνητική πολιτική είχε αναφερθεί σε πόλεμο συμφερόντων ανάμεσα στις φαρμακευτικές, σε ελλείψεις εμβολίων, καθώς και στο περίφημο «ξεστοκάρισμα» των εμβολίων της AstraZeneca.
Η ανευθυνότητα και η τοξικότητα ήταν πάντα δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά της...

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Εισαγγελέας για την εξωχώρια εταιρεία του Κασσελάκη - Διατάχθηκε ποινική έρευνα για ενδεχόμενες παραβάσεις στο πόθεν έσχες

Προκαταρκτική έρευνα 
ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έπειτα από τη δημοσιοποίηση εγγράφων για ύπαρξη εταιρείας στις ΗΠΑ που έχει ο Στέφανος Κασσελάκης, και μέσω αυτής δόθηκαν τα χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και δώρα των εργαζομένων στα κομματικά μέσα ενημέρωσης.
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας στις ΗΠΑ από τον πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ, διέταξε ποινική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, διατάξεις του οποίου απαγορεύουν σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.
Η δημοσιοποίηση των εγγράφων έγινε στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης που έχει προκληθεί...

Z. Ζούπης: Η κινούμενη άμμος της αντιπολίτευσης και οι πιθανές ανατροπές

Η δημοσκοπική εικόνα της αντιπολίτευσης αποτυπώνει όχι μόνο τις πολύ μικρές διάφορες ανάμεσα στο 2ο και το 5ο κόμμα, που δημιουργούν έδαφος για ανατροπές, αλλά και τις μετακινήσεις από τα Αριστερά προς τα Δεξιά.
Την κινούμενη αυτή άμμο περιγράφει ο διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζ. Ζούπης, μιλώντας για διαφορές μεταξύ κομμάτων αυτών στα όρια του στατιστικού λάθους, λίγο πάνω από το 3%, για ένα ΠΑΣΟΚ που παρά τη μεγάλη του συσπείρωση, αδυνατεί να εισπράξει από τις δεξαμενές των άλλων, για την απειλή που δέχεται από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τη δυναμική της Ελληνικής Λύσης...

Θέλουν να χτυπήσουν τον Μητσοτάκη αλλά χτυπούν τη χώρα

Ανίκανοι να συγκρατήσουν την αφηνιασμένη κατηφόρα των ποσοστών τους, αφότου πλέον διαπιστώθηκε ότι βασιλιάς είναι γυμνός, ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο εσωτερικό πολιτικό ρινγκ παρόλα τα όποια λάθη της, αποφάσισαν να την πλαγιοκοπήσουν μέσω Βρυξελλών.
Εργώδης και αγωνιώδης από το 2019 η προσπάθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ελεεινολογήσουν την ελληνική κυβέρνηση (και κατ΄ επέκταση τη χώρα) μέσα από προσβάσεις που αναπτύσσουν με «εναλλακτικά» δίκτυα και ΜΚΟ (μια από αυτές μας φιλοδόρησε με την 107η θέση στην ελευθερία του τύπου, κάτω από τη Σενεγάλη, την Αλβανία, τη Μοζαμβίκη και το Κατάρ!).
Όχι δεν είναι ανθέλληνας ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης που χθες σήκωσε κουρνιαχτό. Η έννοια του ανθέλληνα εμπεριέχει αποδοχή των εννοιών εθνότητα και...

Το φιάσκο με τον δήθεν χάρτη του Κογκρέσου που «δικαιώνει» την Τουρκία

Την αφορμή για θριαμβολογίες και βαθυστόχαστες αναλύσεις για «χάρτη» του Κογκρέσου ο οποίος δήθεν αποδέχεται τις τουρκικές διεκδικήσεις εις βάρος της χώρας μας, έδωσαν ελληνικά δημοσιεύματα που επιχείρησαν να ερμηνεύσουν την επιστολή Μπλίνκεν στο Κογκρέσο, την οποία φυσικά κανείς δεν έχει δει.
Στην αρχή περιθωριακές εθνικιστικές ιστοσελίδες πρόβαλαν τα ελληνικά δημοσιεύματα, τη σκυτάλη πήρε ο εκ των εμπνευστών της «Γαλάζιας Πατρίδας» Τ. Γιαϊτσι και τώρα και μεγάλες εφημερίδες όπως η Μιλιέτ με δημοσίευμά της ουσιαστικά πανηγυρίζει για την...

Κυρίαρχος ο Κυρ. Μητσοτάκης στον κεντρώο χώρο - Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ, ντέρμπι ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό προβάδισμα 17,5 μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σε περίπτωση διεξαγωγής εθνικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.
Την ίδια στιγμή στη δεύτερη θέση με 12% βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον δεύτερο να «τσιμπάει» 0,5%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλο προβάδισμα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, παραμένει κυρίαρχος στο Κεντρώο χώρο, ενώ οι περισσότεροι διαφωνούν με τις καταλήψεις για τα μη κρατικά ΑΕΙ
Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου και στο ερώτημα «αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές τι θα ψηφίζατε;», τα ποσοστά που καταγράφτηκαν στη δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως και 1η Μαρτίου σε δείγμα 1.106 ψηφοφόρων ήταν: ...

Δημοσκόπηση Pulse: Κυριαρχία Μητσοτάκη - Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων (κάρτες)

Την κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει άλλη μία δημοσκόπηση - αυτή της Pulse, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ. 

Παράλληλα, η μέτρηση εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει κέρδη μετά το συνέδριο και να φτάνει το ΠΑΣΟΚ, που «έγραψε» οριακές απώλειες, στην εκτίμηση ψήφου...

«Βόμβες» από τον πρώην διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο Κασσελάκη στο κόμμα: «Επεστράφη και δεν χρησιμοποιήθηκε» - Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη τον απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση σε δημοσιεύματα και «στις πηγές που διαρρέουν και δολοφονούν χαρακτήρες», όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δίνει με μια μακροσκελή ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Θύμιος Γεωργόπουλος.
Στην ανάρτησή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργόπουλος δηλώνει πως «υποχρεώνομαι ωστόσο να υπερασπιστώ δημόσια τον εαυτό μου και την αλήθεια», αναφέροντας ότι «τις τελευταίες ημέρες πηγές προσκείμενες στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη διαρρέουν σε σειρά ΜΜΕ ότι εγώ είμαι δήθεν ο υπεύθυνος για τα δημοσιεύματα που αφορούν την εξωχώρια εταιρεία του Προέδρου, με την οποία...

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Ο Ανδρουλάκης περιμένει να τετραγωνήσει τον κύκλο

Σύμφωνα με το αφήγημα των επιτελών της Χαριλάου Τρικούπη, η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές, θα σηματοδοτήσει αφενός την ολική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ μετά τη 12ετή πολιτική εξορία από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφετέρου θα απελευθερώσει το σπιράλ της δυναμικής του.
Η ηγετική ομάδα δείχνει - και ορθώς- προς το στόχο, κάνοντας μια ευμενή, αν και αυθαίρετη, πρόβλεψη για μετά την ευρωκάλπη. Όμως η κατάκτηση της δεύτερης θέσης, δεν είναι δείκτης επιτυχίας για την ηγεσία και τη στρατηγική της. 
Στρατηγική που ακολουθείται, και μοιάζει να δείχνει αντιφατική και αλλοπρόσαλλη.
Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φυλλορροεί διαρκώς, καθώς μεταλλάσσεται σε ένα κόμμα με τραμπικά χαρακτηριστικά ως προς την ηγεσία και τη ρητορική του, το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να κερδίσει.  Είναι τρίτη επιλογή...