Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Πολάκης: Στηρίζει την πρόταση μομφής και θέτει υποψηφιότητα για Πρόεδρος

Πίστεψα στον Κασσελακη και τον στήριξα. Έπεσα έξω. Δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
δήλωσε.
Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη κατετάθηκε από τους “87” στην Κεντρική Επιτροπή λίγα λεπτά αφότου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητήσει από τους διαφωνούντες να καταθέσουν πρόταση μομφής όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος.
Στο βήμα ανέβηκε μετά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης ο οποίος έθεσε ζήτημα ηγεσίας...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 08 Σεπτεμβρίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 08 Σεπτεμβρίου 2024..,

«Έτρωγα ντομάτες κάθε μέρα για 1 εβδομάδα – Αυτές ήταν οι αλλαγές που παρατήρησα» – Τι αποκαλύπτει συγγραφέας υγείας και ευεξίας

Η Beth Ann Mayer, συγγραφέας υγείας και ευεξίας, αποκαλύπτει ποιες ήταν οι αλλαγές που παρατήρησε όταν αποφάσισε να κάνει μια δοκιμή στη διατροφή της καταναλώνοντας ντομάτες για 7 συνεχόμενες ημέρες. 
Η ίδια περιγράφει τι συνέβη στο σώμα της μετά το διατροφικό πείραμα που έκανε.
«Είμαι κορεσμένη από τις ντομάτες αλλά πρόκειται να ξαναρχίσω την κατανάλωσή τους. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μου στο Νιου Τζέρσεϊ – όπου οι ντομάτες θεωρούνται κρατικό λαχανικό (αν και τεχνικά είναι φρούτο) – ο σύζυγός μου σε μήνυμα που μου έστειλε ανέφερε ότι οι ντομάτες μου “φαίνονταν καταπληκτικές”.
Λίγα λεπτά αργότερα, η αρχισυντάκτριά μου έστειλε email και με ρώτησε αν ήθελα να δοκιμάσω να τρώω τομάτες κάθε μέρα για μια εβδομάδα. Σύμπτωση; Ίσως, αλλά φαινόταν ότι ήταν μια καλή αφορμή για να αντιμετωπίσω την πρόκληση...

Π. Πολάκης: Καταθέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Ο Κασσελάκης δεν κάνει

«Πίστεψα στον Κασσελάκη και τον στήριξα. Έπεσα έξω. Δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»
ανέφερε ο Παύλος Πολάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΕ, ο οποίος έθεσε θέμα ηγεσίας όταν ανέβηκε στο βήμα.
Ο κ. Πολάκης ζήτησε εκλογή προέδρου και δεν κατέθεσε πρόταση μομφής και ανακοίνωσε πως καταθέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών και αθλητικών εφημερίδων (07-09-2024)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα από τις σημερινές πολιτικές και αθλητικές  εφημερίδες,  7/9/2024.

Παριστάνοντας τον… πρόεδρο

Την ώρα που ο Παύλος Πολάκης σκάρωνε μαντινάδες, αναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι θα διεκδικήσει το αρχηγιλίκι που του χρωστάει -κι εκείνου- η ιστορία, ο υπό καθολική ομηρία Στέφανος Κασσελάκης παρίστανε τον πρόεδρο και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκεπτόμενος τη Γιάννουλη.
Υπό κανονικές συνθήκες ο κ.Κασσελάκης δε θα ήταν αναγκασμένος να τρέχει μετά τους τετραήμερους εορτασμούς των γάμων του στα ονειρεμένα Χανιά, στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης που είχαν πλημμυρίσει κατά τη θεομηνία της χιλιετίας, όπως επιστημονικά έχει καταχωρηθεί ο Ντάνιελ.
Θα απολάμβανε το ταξίδι του μέλιτος, που χρωστάει ακόμη στον σύζυγό του, τον οποίο ενέπλεξε στην περιπέτεια μέσα στο ναρκοπέδιο του ΣΥΡΙΖΑ...

Σκληρό βίντεο του CNN: Ρώσοι φαίνεται να εκτελούν Ουκρανούς στρατιώτες

Το βίντεο φαίνεται πως γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μαχών στα τέλη Αυγούστου, κοντά στην εμπόλεμη πόλη Pokrovsk στην ανατολική Ουκρανία. 
Για «εγκλήματα πολέμου» κάνει λόγο το Κίεβο.
Ένα σκληρό βίντεο που φαίνεται να δείχνει την εκτέλεση τριών Ουκρανών στρατιωτών από τις ρωσικές δυνάμεις, την ώρα που αυτοί παραδίδονται μετά την κατάληψη του αναχώματός τους, δημοσίευσε το CNN.
Το βίντεο φαίνεται πως γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μαχών στα τέλη Αυγούστου, κοντά στην εμπόλεμη πόλη Pokrovsk στην ανατολική Ουκρανία.
Στα πλάνα φαίνονται τρεις στρατιώτες να βγαίνουν τρεκλίζοντας στη μέση ενός...

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Κυρ. Μητσοτάκης για οικονομία: Ανάπτυξη σημαίνει καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και ενίσχυση εισοδημάτων

Την ικανοποίησή του για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της Eurostat, εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως για να έχει νόημα η ανάπτυξη για να έχει νόημα πρέπει να μεταφράζεται σε ακόμα περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενίσχυση διαθέσιμου εισοδήματος και μείωση των ανισοτήτων.

Αυτούσια η ανάρτηση του Κυρ. Μητσοτάκη...

Bloomberg: Παρά τον διπλάσιο αριθμό πυρκαγιών φέτος, η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα

Τα drones και ο αριθμός έκτακτης ανάγκης «112» συνδράμουν την Ελλάδα στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, μειώνοντας τον αριθμό των θυμάτων παρόλο που ξεσπούν περισσότερες πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής κρίσης, όπως μεταδίδεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Το πρακτορείο σημειώνει ότι οι δασικές πυρκαγιές πάντα έπλητταν την Ελλάδα, ωστόσο τώρα έχουν έχουν γίνει βασικό στοιχείο του καλοκαιριού σε όλη τη νότια Ευρώπη, καθώς η κλιματική αλλαγή δημιουργεί πιο ακραία καιρικά φαινόμενα. Και προσθέτει ότι η χώρα διανύει τη χειρότερη περίοδο πυρκαγιών των τελευταίων δύο δεκαετιών, αντιμετωπίζοντας περίπου 4.000 πυρκαγιές από την 1η Μαΐου. Παρότι αυτός είναι διπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ χαμηλότερος, με μόνο ένα θύμα...

Γιατί το φιλοπουτινικό κίνημα επεκτείνεται στο πρώην σοβιετικό μπλοκ

Καθώς η Ρωσία συνεχίζει να πλήττει τις ουκρανικές πόλεις με αεροπορικές επιδρομές και να προελαύνει κατά μήκος του μετώπου του Ντονμπάς, στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν σε δύο κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας παρατηρήθηκε αύξηση της υποστήριξης σε κόμματα της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι και τα δύο κόμματα αντιτίθενται στην υποστήριξη της Ουκρανίας και υποστηρίζουν μια πιο ευθυγραμμισμένη με το Κρεμλίνο άποψη για τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Επιρρίπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στη Δύση ότι προκάλεσε τη Ρωσία και αξιοποιούν μια δεξαμενή φόβου ότι θα παρασυρθούν σε μια πλήρη στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Μόσχα...

Fitch: Μεταρρυθμίσεις και δημογραφικό οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία

Ανάπτυξη υψηλότερη από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, σύγκλιση των εισοδημάτων με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και μείωση του πληθωρισμού περιμένουν οι αναλυτές της Fitch.

Την ίδια στιγμή, όμως, η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, καθώς επίσης και η δημογραφική κρίση χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης
Τι δηλώνουν σε συνέντευξη στο Liberal και τον Νικόλα Ταμπακόπουλο οι Director of financial Institutions Pau Labro (PL) και Director in the sovereign team analytical, Federico Barriga (FB)...

Το ΠΑΣΟΚ, η διαπλοκή και το δίδαγμα Μητσοτάκη

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ενδιαφέρουσες. 
Αλίμονο! Συζητάμε για το δεύτερο κόμμα της χώρας. 
Μπορεί να μην είναι - ακόμη - υπολογίσιμος αντίπαλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά θα γίνει. Είτε μέσω της συγχώνευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε μέσω της ανάδειξης ενός νέου, κεντρώου πολιτικού. 
Φυσικό είναι αυτά να απασχολούν τη διαπλοκή, η οποία προσπαθεί να διασφαλίσει τα συμφέροντά της και πολύ καλά κάνει
Για να μην σας κρατούμε σε αγωνία, ένα είναι το σενάριο που προκρίνει: 
Αυτό της συγχώνευσης.
Η μία σταθερά στην εξίσωση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Η άλλη είναι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη ή του Δούκα. Αυτό το τελευταίο δεν έχει σημασία, αφού όποιος και να βγει θα συρθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο σενάριο της συγχώνευσης...

Τι συμβαίνει διαχρονικά τον πρώτο χρόνο της δεύτερης τετραετίας

Αποκτά πλέον χαρακτηριστικά «νομοτελειακής» πολιτικής εξέλιξης, μία κυβέρνηση μετά τον πρώτο χρόνο της δεύτερης τετραετίας της, να αρχίσει να βλέπει τα ποσοστά της να φθίνουν. 
Η ιστορία το αποδεικνύει, δείχνοντας, μάλιστα, στο παρελθόν ένα ακόμη πιο σκληρό πρόσωπο, καθώς δύο κυβερνήσεις, που είχαν κερδίσει μία δεύτερη τετραετία -οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή- είδαν ένα χρόνο αργότερα, όχι απλώς να μειώνονται τα ποσοστά τους, αλλά να χάνουν δημοσκοπικά την πρωτιά, με την αξιωματική αντιπολίτευση, τότε, να παίρνει την πρωτοκαθεδρία στις μετρήσεις της κοινής γνώμης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος παρέμεινε στην πρωθυπουργία της χώρας, μετά τις εκλογές της 9ης Απριλίου του 2000 με ποσοστό 43,79%, είδε το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων ήδη από το καλοκαίρι του 2001, με τη Νέα Δημοκρατία να παίρνει τα «ηνία»...

Κάνας άλλος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;

«Του Διογένη πιάσετε αμέσως το φανάρι,
κι᾿ ελάτε να γυρέψουμε κανέναν αρχηγό·
αλλά καθένας μας, θαρρώ ειν᾿ άξιος να πάρη
την αρχηγίαν κόμματος, ακόμη δα κι εγώ.…»
Γεώργιος Σουρής «Αρχηγοί»
Αποσβολωμένοι οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν την ιλαροτραγωδία στο εσωτερικό του κόμματος, που από διαμάχη τείνει να εξελιχθεί σε νέο σχίσμα. Κάποιοι αναφωνούν τη φράση που παραλλαγμένη αποδίδεται στον προπάτορα Μαρξ, ότι «Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος».
Χθες, ο Παύλος Πολάκης και η Ολγα Γεροβασίλη εκ των «87», στην Πολιτική Γραμματεία ζήτησαν από τον Στέφανο προσφυγή σε εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου, υπό την απειλή κατάθεσης πρότασης μομφής στην Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο.
Ήταν ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της αμφισβήτησης που ξεκίνησε σχεδόν με την...

Στ. Κασσελάκης: Βρέθηκαν τελικά αντίπαλοι αλλά δεν…πάει

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώθηκε ως εξής: «αντίπαλοι» για να πάνε τον Στέφανο Κασσελάκη σε εκλογές στη βάση, υπάρχουν, αλλά εκείνος όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πρό(σ)κληση τους, αλλά σκοπεύει να παίξει τα ρέστα του στο Συνέδριο, το οποίο εκτιμά ότι ελέγχει.
Οι αντίπαλοί του, οι «87», ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νικόλαος Φαραντούρης, ο Κωνσταντίνος Αρβανίτης και όσοι φημολογείται ότι μπαίνουν στο παιχνίδι της διαδοχής, ομονοούν στο ότι πρέπει να τελειώνουν με τον Μεσσία εξ Αμερικής, ο οποίος αντί να απογειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, τον βύθισε ακόμη βαθύτερα από το σημείο που τον άφησε ο Αλέξης Τσίπρας. Όχι μόνο εκλογικά. ‘Η καλύτερα, η εκλογική ζημιά ήταν η μικρότερη απ΄αυτές που...

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Ζούπης (Opinion Poll): Η κυβέρνηση αναζητεί βηματισμό, o ΣΥΡΙΖΑ υπό διάλυση και τα φώτα στο ΠΑΣΟΚ

«Μετά τις ευρωεκλογές δημιουργήθηκε ένα νέο τοπίο με χαρακτηριστικό τη ρευστότητα, η οποία συνεχίζεται και σήμερα. Υπάρχει μία κινητικότητα, μία ρευστότητα, μία αναζήτηση από πολίτες. Και είναι χαρακτηριστικό ότι και στην τελευταία έρευνά μας βρήκαμε ένα κοντά στο 20% αδιευκρίνιστη ζώνη» 
ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Ζαχαρίας Ζούπης, Διευθυντής Ερευνών της Opinion poll.
Τρεις μήνες μετά τις εκλογές στην πολιτική συζήτηση που γίνεται, παραβλέπεται, σύμφωνα με τον κ. Ζούπη, το υπ’ αριθμόν ένα μήνυμα το οποίο δεν είναι άλλο από το 60% της αποχής, το οποίο μπορεί εν δυνάμει να σημαίνει τον κίνδυνο να μην υπάρχει πολιτική εκπροσώπηση σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας...

Απέρριψε το αίτημα Πολάκη και ομάδας των «87» για προσφυγή στην κάλπη ο Στ. Κασσελάκης

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 
καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αποδέχτηκε το αίτημα του Παύλου Πολάκη και δύο εκ των επικεφαλής της ομάδας των «87», Όλγα Γεροβασίλη και Θανάση Θεοχαρόπουλου να διενεργήσει εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημά τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το παρέπεμψε στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου, αποκλείοντας το και ως θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί το...

Ο Στέφανος, οι διασπάσεις και το σαλάμι

Η προέλευση της έκφρασης «salami tactics» πιστώνεται στον Ούγγρο κομμουνιστή Μάτιος Ρακόσι, ο οποίος είχε εφαρμόσει την τακτική του σαλαμιού «szalámitaktika», στην προσπάθεια του να διαιρέσει και να απομονώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Η ίδια έκφραση χρησιμοποιήθηκε αργότερα στην Τσεχοσλοβακία όταν η κομμουνιστική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής του 1968, προσπαθούσε να εξουδετερώσει κομμάτι - κομμάτι τις μεταρρυθμίσεις του Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ. 
Διαβόητος για την χρήση των «salami tactics» ήταν και ο Στάλιν. Για τον τρόπο με τον οποίο είχε εξουδετερώσει και εξαφανίσει όλους ανεξαιρέτως τους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Αλλά και ο Αδόλφος Χίτλερ, για τον τρόπο της προσάρτησης ξένων κρατών...

Ο Πολάκης ζήτησε εκλογές για νέο πρόεδρο, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία - «Πυρά» κατά Κασσελάκη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα
, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στην δική του τοποθέτηση θα αντιπαρατεθεί στο θέμα των εκλογών και θα απαντήσει θετικά.
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 με το κλίμα να είναι έκρυθμο, μετά τις εισηγήσεις του Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγές στο καταστατικό και στο όνομα του κόμματος.
Πρωτοκλασάτα στελέχη έβαλλαν νωρίτερα δημοσίως εναντίον του, Παύλος Πολάκης και ομάδα των «87» επιμένουν να θέτουν θέμα ηγεσίας, ενώ οι «προεδρικοί» προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα, παραπέμποντας σε μεταγενέστερο χρόνο το θέμα αλλαγής του ονόματος που πρότεινε ο κ. Κασσελάκης...

Ινδία και ASEAN οι δύο νέες υπερδυνάμεις

Η Ινδία, τις τελευταίες δεκαετίες, επιχείρησε την οικονομική απελευθέρωση των αγορών της, αλλά δεν κατάφερε να επενδύσει σε τεράστια κλίμακα και να προσελκύσει επαρκείς ξένες άμεσες επενδύσεις
(ΞΑΕ) (Foreign Direct Investment) ώστε να ενισχύσει σημαντικά την οικονομική της ανάπτυξη. 
Δεν ήταν ότι η κεντρική κυβέρνηση της Ινδίας αγνοούσε την ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις και την προσέλκυση ΞΑΕ.
Η βαθύτερη αιτία που η Ινδία δεν κατάφερε να αυξήσει τον ρυθμό ανάπτυξης της έγκειται στο ότι οι τοπικές της κυβερνήσεις δε συμμετείχαν ενεργά σε αυτή τη διαδικασία, καθώς οι τοπικοί κυβερνήτες δε φαίνεται να είχαν τα κατάλληλα κίνητρα για να προωθήσουν τόσο τις τοπικές επενδύσεις όσο και τις ΞΑΕ.
Τελευταία η Ινδία στρέφεται σε οικονομικές συνεργασίες με την ΕΕ, την Αφρική, τις χώρες της ASEAN κλπ. Για να διευρύνει το διεθνές εμπόριο. 
Οι χώρες μέλη της ASEAN (Ένωση Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας) είναι οι εξής: Μπρουνέι, Καμπότζη, Ινδονησία, Λάος, Μαλαισία, Μιανμάρ, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ... 

Τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου στη Νέα Υόρκη: Τι αναφέρει η αιγυπτιακή πλευρά

Τριμερής συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου 
προγραμματίζεται στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Hellas Journal, η τριμερής θα λάβει χώρα με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.
Κατά την ίδια πηγή, η τριμερής θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των τριών χωρών, που δεν επηρεάζεται από την επίσκεψη του Αιγύπτιου προέδρου στην Τουρκία, ούτε από τις όποιες συμφωνίες υπέγραψε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, το Κάιρο κατέστησε σαφές σε Αθήνα και Λευκωσία πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις διμερείς σχέσεις λόγω της επίσκεψης του Αλ Σίσι στην Άγκυρα...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (05-09-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Όταν η Ελλάδα του Τσίπρα φλέρταρε με τους BRICS

Τι να μας πει ο Ερντογάν που το 2024 ζητά η χώρα του να συμμετάσχει στους BRICS. 
Σιγά τα ωά! 
Εμείς, την εποχή της περήφανης διαπραγμάτευσης είχαμε ήδη κτυπήσει την πόρτα της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS, της επονομαζόμενης «τράπεζας των φτωχών». 
Και τότε στους BRICS δεν έμπαινε και έβγαινε ο «πάσα ένας», όπως συμβαίνει σήμερα. Τους αποτελούσαν η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Νότια Αφρική και η Βραζιλία.
Ποιος έκανε αυτή τη σκέψη; Ποιος άλλος; Ο κύριος που πιάνει πουλιά στον αέρα. Η σημερινή «χρυσή εφεδρεία», ο Αλέξης Τσίπρας. 
Μάλιστα το ζήτημα προχώρησε τόσο πολύ που ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης διόρισε τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη υπεύθυνο για να διερευνήσει τι δυνατότητες...

Κόμμα… Stefanos and friends!

Η όπερα μπούφα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται
«Θύελλα αντιδράσεων» σύμφωνα με το δημοσιογραφικό κλισέ που εδώ έχει αληθοφάνεια, ξεσήκωσε η απόφαση του Στέφανου για δραστικές αλλαγές στο κόμμα, τόσο στο όνομα όσο και στην οργανωτική δομή.
Ακόμη και ο ευρωβουλευτής Κ. Αρβανίτης, αποσπάστηκε από τη συνήθη ασχολία του, να εφευρίσκει κατηγορίες κατά της χώρας μας, κυρίως για το μεταναστευτικό, και ενδιαφέρθηκε για τα τραγελαφικά εσωτερικά του κόμματός του.
Σε ανάρτησή του βγάζει κραυγή απελπισίας, καταγγέλλοντας «Δεν πάει άλλο». Εξηγεί λέγοντας ότι...

Η «μαύρη τρύπα» της αδιευκρίνιστης ψήφου

Στην κάλπη των ευρωεκλογών επέλεξαν την αποχή, σε ένα ποσοστό, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. 
Τρεις μήνες μετά, στις δημοσκοπήσεις, καταγράφονται στο φάσμα των «μετέωρων» ψηφοφόρων, που επιλέγουν «δεν ξέρω», «δεν απαντώ», «άλλο κόμμα» και «αποχή/λευκό/άκυρο». Είναι η λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφος, που στη δημοσκόπηση της MRB ανήλθε στο 22%, στη δημοσκόπηση της Opinion κοντά στο 20% και στη δημοσκόπηση της Interview πριν λίγες ημέρες, άγγιξε το 27%.
Οι δημοσκόποι αποδίδουν τις απαντήσεις των πολιτών εν μέρει στο «νεκρό» πολιτικό χρόνο, που διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις, πολύ μακριά, δηλαδή, από μια εκλογική αναμέτρηση. Και το ερώτημα για τα κομματικά επιτελεία είναι αν η εξήγηση αυτή είναι επαρκής.
Ο προβληματισμός και για το κυβερνητικό επιτελείο εστιάζεται στο συνδυασμό των τάσεων της κοινής γνώμης, που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις. Οι απώλειες από το εκλογικό ποσοστό του Ιουνίου του 2023 είναι δεδομένες, ωστόσο δεδομένο είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων, που απομακρύνονται από τη Νέα Δημοκρατία δεν οδεύει στην αντιπολίτευση...

Η αντιφλεγμονώδης διατροφή που συστήνουν οι ειδικοί για ασφαλή απώλεια βάρους

Το αντιφλεγμονώδες μενού
Δεν χρειάζονται υπερβολές ή στερήσεις για να διατηρείτε ένα υγιές βάρος. Καλές συνήθειες για να αποφύγετε αυτό το αίσθημα φλεγμονής και πρηξίματος είναι να αφήσετε πίσω μια συγκεκριμένη ρουτίνα για αρκετές ημέρες. Η αλήθεια είναι ότι το να θέλουμε να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό με κάθε τρόπο (συμπεριλαμβανομένου του βάρους) είναι συχνά μια καθολική επιθυμία. 
Το πιο σημαντικό πράγμα από όλα, εξηγεί η Andrea Vzquez Remuian, διατροφολόγος στον όμιλο Marta Masi, είναι να μην μας γίνει εμμονή...

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Σε νέα φάση ο πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία απειλεί τη Δύση και βομβαρδίζει περιοχές δίπλα στα πολωνικά σύνορα - Η αντίδραση Ζελένσκι

Νέα τροπή λαμβάνει ο πόλεμος στην Ουκρανία με τη Ρωσία να «χτυπάει» περιοχές κοντά στα σύνορα με την Πολωνία προκαλώντας συναγερμό στις νατοϊκές δυνάμεις. 

Την ίδια στιγμή η Μόσχα απειλεί τη Δύση να μην δώσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στον Ζελένσκι, με τον τελευταίο να προχωράει σε κυβερνητικές αλλαγές ενόψει των πολεμικών εξελίξεων.

Το νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων με υπερηχητικούς πυραύλους και drones το βράδυ στην πόλη Λβιβ, η οποία βρίσκεται δυτικά των ουκρανικών εδαφών και για πολλούς μήνες δεν βρισκόταν στο στόχαστρο, αποτελεί σαφές μήνυμα της Μόσχας προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας για τις περαιτέρω πιέσεις που σκοπεύει να ασκήσει στο Κίεβο...

Το «φρένο» της κυβέρνησης αφήνει ένα επικίνδυνο κενό

Η μονότονη και κακόφωνη ηχητική κασέτα της αντιπολίτευσης, ακολουθεί το ίδιο μοτίβο, το οποίο έχει πάψει να ενδιαφέρει τους πολίτες. 
Οι δε εμφανίσεις των στελεχών της, στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, προσφέρονται περισσότερο για διασκέδαση των θεατών, παρά για αναζήτηση εναλλακτικών προτάσεων και στρατηγικών, απέναντι στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.
Ακόμα και στις νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στην εκπαίδευση, η αντιπολίτευση αντέδρασε εστιάζοντας είτε σε ειρωνείες για το μέτρο των κινητών τηλεφώνων, είτε στο γεγονός ότι αρκετές από τις παρεμβάσεις είχαν αποπειραθεί να προχωρήσουν και τα προηγούμενα χρόνια.
Το έλλειμμα του αντιπολιτευτικού πολιτικού λόγου και η απουσία μιας βιώσιμης εναλλακτικής πολιτικής δύναμης, που θα μπορέσει να καλύψει το κενό που αφήνει πίσω της η Νέα Δημοκρατία, αποτελεί μια εξαιρετικά ανησυχητική πολιτική διαπίστωση...

Τι σημαίνει η ένταξη της Τουρκίας στους BRICS

Η υποβολή αιτήματος από την Τουρκία για ένταξη στους BRICS
(μια ομάδα που αποτελείται από τις Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) είναι ένα σημαντικό γεωπολιτικό και οικονομικό γεγονός με πολλαπλές συνέπειες
Η ένταξη στους BRICS έχει διάφορες σημασίες και επιπτώσεις, τόσο για την ίδια την Τουρκία όσο και για τη διεθνή σκηνή.
Υποδηλώνει μια σαφή γεωπολιτική στροφή της Τουρκίας προς τις αναδυόμενες αγορές και μια αποστασιοποίηση από τις παραδοσιακές δυτικές συμμαχίες της, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως μια στρατηγική της Άγκυρας να διαφοροποιήσει τις διεθνείς συμμαχίες της και να ενισχύσει την ανεξαρτησία της και την αυτονομία της στην εξωτερική πολιτική.

Οι BRICS αντιπροσωπεύουν σημαντικές αναδυόμενες αγορές με τεράστιες οικονομικές δυνατότητες...

Μια ωραία ιστορία αφιερωμένη στα πενηντάχρονα του ΠΑΣΟΚ

Ήταν 1982
Δεν θυμάμαι ακριβείς ημερομηνίες, πάντως είχαν περάσει μόνο λίγοι μήνες από την νίκη του Πασόκ το 1981 και την έλευση της «Αλλαγής». 
Φοιτητάκια ήμασταν, φουριόζικα νεαρά παιδιά, έτοιμα να πέσουμε στην φωτιά για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της χώρας, όπως τον ανέλυε η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη που ήταν το Ευαγγέλιο μας. Κι επειδή δεν πολυξέραμε που ακριβώς δίνονταν αυτές οι μάχες ώστε να πραγματώσουμε ηρωικά το ταξικό μας πεπρωμένο, ακολουθούσαμε τις εντολές των καθοδηγητών μας. Ο Ανδρέας ήταν ο θεός μας, οι στελεχάρες και καθοδηγητές της Χαριλάου Τρικούπη ήταν οι άγιοι μας.
Ένας από τους αγίους (τρομάρα του), ο Κίμωνας Κουλούρης, μας κάλεσε εκείνο το βράδυ στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Είχε προηγηθεί ένας πύρινος λόγος του Ανδρέα εναντίον των μεσαζόντων...

Πένθιμο στεφάνι για τον ΣΥΡΙΖΑ «καταθέτει» ο Stefanos

Να ζήσουμε να θυμόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο Stefanos επιχειρεί φυγή προς τα μπρος, αποφασίζοντας σαρωτικές αλλαγές, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να εξέλθει από την πιεστική εσωκομματική δυσλειτουργία και την ταχεία κατωφερική δημοσκοπική διολίσθηση.
Πιο εντυπωσιακή των αλλαγών, είναι η πρόταση για αλλαγή του ονόματος του κόμματος. Ο ουρανόπεμπτος αρχηγός δεν αποτελεί και υπόδειγμα… σταθερότητας βέβαια! Ήταν ο ίδιος που μόλις πριν τρεις μήνες, στις 5 Ιουνίου είχε απαντήσει σε δημοσιογραφική ερώτηση: «Το όνομα του κόμματος θα μείνει ΣΥΡΙΖΑ. Όχι δεν θα το αλλάξουμε».
Υπενθυμίζουμε ότι το ερώτημα για ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος είχε τεθεί και στο περίφημο ερωτηματολόγιο τον Μάρτη, και είχε δικαιολογηθεί από το περιβάλλον Κασσελάκη ως «καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρος»...

«Μεταρρυθμισμός» ή βαρβαρότητα;

Το δίλημμα απηχεί, προφανώς, το «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;» όπως το έθετε ο σπουδαίος Έλληνας - αλλά κυριολεκτικά οικουμενικός - στοχαστής, Κορνήλιος Καστοριάδης
Βεβαίως, υπό τις σύγχρονες συνθήκες, υπάρχουν πολύ πιο άμεσα και χειροπιαστά διλήμματα, από τα οποία εξαρτώνται εν πολλοίς οι προσδοκίες και τα οράματα όλων μας για το μέλλον της Ελλάδας. 
Πιστεύω ότι ένα από αυτά τα, κρίσιμης σημασίας, υπαρξιακά διλήμματα σε επίπεδο χώρας, είναι το «μεταρρυθμισμός ή βαρβαρότητα».
Παρατηρούμε πως στον δημόσιο διάλογο τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια συζήτηση για την αναγκαιότητα ή μη των μεταρρυθμίσεων, γενικώς. Υπό μια έννοια, φρονώ πως κατ' ουσίαν μιλάμε...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (04-09-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πάνω από τα ποσοστά των Ευρωεκλογών η Ν.Δ., τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος προηγείται για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Το ΠΑΣΟΚ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, ενώ ο ΣΥΡΙΖα έχει πέσει στην τρίτη θέση.
Την πρώτη θέση και μάλιστα με σημαντική διαφορά διατηρεί η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου των πολιτών, τρεις μήνες μετά τη νίκη του κυβερνώντος κόμματος στις Ευρωεκλογές
Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Opinion Poll για λογαριασμό του Action 24.
Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση έχει πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά, η πρόθεση ψήφου των πολιτών στη δημοσκόπηση της Opinion Poll, σε παρένθεση τα αποτελέσματα επί των εγκύρων:...

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Σταφύλια: Γιατί εκτός από νόστιμα, είναι και... διατροφικά θαύματα!

Τα σταφύλια, αυτά τα μικρά, ζουμερά φρούτα σε ποικιλία χρωμάτων, έχουν αγαπηθεί για αιώνες. Από την απόλαυση τους κατευθείαν από το αμπέλι, μέχρι τη χρήση τους στο κρασί, τα σταφύλια είναι ένα ευέλικτο φρούτο, που παίζει σημαντικό ρόλο σε διάφορες γαστρονομικές παραδόσεις.
Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, τα σταφύλια είναι διατροφικά θαύματα γεμάτα οφέλη για την υγεία.
Ας εξερευνήσουμε γιατί τα σταφύλια αξίζουν μια θέση στη διατροφή μας και πώς μπορούν να ενισχύσουν τη συνολική μας υγεία.

Το διατροφικό προφίλ των σταφυλιών

Τα σταφύλια μπορεί να είναι μικρά, αλλά είναι γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μια μερίδα ενός φλιτζανιού σταφύλια (περίπου 151 γραμμάρια) παρέχει περίπου:...

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με 32 προβλήματα υγείας

Ακόμη μία επιστημονική έρευνα, η οποία μάλιστα ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή περίπου 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, έρχεται να μας υπενθυμίσει τη σημαντικότητα της υγιεινής διατροφής και της αποφυγής υπερεπεξεργασμένων τροφίμων.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, υπάρχει σχέση, και μάλιστα άμεση, της κατανάλωσης υπερβολικά επεξεργασμένων τροφίμων και περισσότερων από 30 προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων και του πρόωρου θανάτου...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (03-09-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το «στοίχημα» αύξησης των εισοδημάτων

Η επαναφορά της ανεργίας σε μονοψήφια ποσοστά, οι συνεχόμενες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, η αύξηση των αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων μετά από 14 χρόνια, αλλά και η ενίσχυση των συντάξεων,
αποτελούν τον «καμβά» πάνω στον οποίο η κυβέρνηση δηλώνει προσηλωμένη, βάζοντας στις κεντρικές προτεραιότητές της την περεταίρω ενίσχυση των εισοδημάτων έως το τέλος της τετραετίας. 
Στο κυβερνητικό επιτελείο σημειώνουν ότι ο στόχος είναι απολύτως επιτεύξιμος, καθώς η πορεία της ελληνικής οικονομίας συνεχίζει να διατηρεί θετικό πρόσημο και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας το επιβεβαιώνουν.
Χαρακτηριστικές οι ανακοινώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, σύμφωνα με τις οποίες σχεδόν 500 χιλιάδες...

Ο «ιδανικός» αντίπαλος της κυβέρνησης

Ακούγεται σαν να πρόκειται για υπέρτατη αποκάλυψη, ότι αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας,
κι αυτό διότι τάχα λείπει μια σοβαρή, στιβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση.

Η απουσία αντιπολίτευσης όμως ούτε μεγιστοποιεί, ούτε συρρικνώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στον καθημερινό βίο του ο μέσος πολίτης.
Εφόσον η κυβέρνηση τα καταφέρνει στοιχειωδώς καλά, κανείς πλην από τους κομματικούς και φανατικούς, δεν χάνει τον ύπνο του γιατί π.χ ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ βολοδέρνουν απορροφημένοι στα εσωκομματικά τους
...

AfD: «Πέμπτη φάλαγγα» του Πούτιν στην ευρωπαϊκή Άκρα Δεξιά

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1945 που ακροδεξιό κόμμα κερδίζει εκλογές σε κρατίδιο της Γερμανίας. 
Η ημέρα που αυτό συνέβη, η 1η Σεπτεμβρίου, έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό: Ήταν η 85η επέτειος από την εισβολή των ναζί στην Πολωνία και την επίσημη έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 
Η νίκη της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) στη Θουριγγία και η δεύτερη θέση που κατέκτησε στη Σαξονία, οριακά πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες, δεν θέτει μόνο ερωτήματα για το πού βαδίζει η Γερμανία, εν όψει και των ομοσπονδιακών εκλογών το 2025, αλλά εγείρει και προβληματισμούς για ολόκληρη την Ευρώπη.
Η Άκρα Δεξιά έχει επιστρέψει ως ισχυρή τάση, όχι μόνο στη Γερμανία, σε περίοδο που η ανησυχία για το μέλλον της Ευρώπης γίνεται όλο και πιο έντονη, με τη ρωσική επιθετικότητα και τον καταστροφικό πόλεμο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, στα γεωγραφικά όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, να απειλεί την ευημερία και το σύστημα ασφαλείας που έχει δομηθεί μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. ...

Η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη είναι για το μουσείο κειμηλίων του ΠΑΣΟΚ

Γενέθλια σήμερα το ΠΑΣΟΚ
και το απόγευμα στο Ζάππειο θα απευθύνουν χαιρετισμό οι τρεις εν ζωή πρόεδροι του κόμματος, ενώ θα τιμηθούν τα στελέχη που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.
Μόνο που για το ΠΑΣΟΚ η περίφημη διακήρυξη δεν είναι μόνο ένα αξιοσέβαστο κειμήλιο, ένα μουσειακό είδος για την ιστορική προθήκη του. Γέννημα συγκεκριμένης ιστορικής στιγμής σε ένα δεδομένο γεωπολιτικό πλαίσιο, οι διακηρύξεις και αναλύσεις της οποίας επιδέχονταν κριτικής, ακόμη και τότε.
Σαφώς ήταν κείμενο φορτισμένο από τη συγκυρία, την έξοδο από τη χούντα, τον ψυχρό πόλεμο, τις επεμβάσεις των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, την πρόθεση (θεωρητικώς) αποχώρησης από αυτό, και της μη ένταξης στην ΕΟΚ («ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»)...

Δημοσκόπηση MRB: Παραμένει πρώτη η Νέα Δημοκρατία - Στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ, 4 μονάδες κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ

Κρατά τις δυνάμεις της η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN, 
με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της πρόθεσης ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη.
Στην πρόθεση ψήφου καταγράφονται τα εξής ποσοστά:
ΝΔ 21,6 - 27,7
ΣΥΡΙΖΑ 8,5 - 10,9
ΠΑΣΟΚ 10,5 - 13,4

ΚΚΕ 7,3 - 9,3...

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Κασσελάκης, εξαέρωση σε ζωντανή μετάδοση

Βρισκόμαστε προφανώς σε μια πολιτική καμπή:
 
η κοινή γνώμη δείχνει σημάδια δυσαρέσκειας για τη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης και ταυτόχρονα απορρίπτει το σύνολο της αντιπολίτευσης ως εναλλακτική λύση.
Και αν υποθέσουμε ότι είναι φυσιολογικό η κυβερνώσα παράταξη στη δεύτερη τετραετία της να παρουσιάζει μια «κοιλιά» και να δείχνει σημάδια φθοράς, η έλλειψη εναλλακτικής κραυγάζει: αντιπολίτευση δεν υπάρχει ούτε φαίνεται στον ορίζοντα.
Ένα στοιχείο: Σε πρώτη μετακαλοκαιρινή δημοσκόπηση το ΠΑΣΟΚ πήγε 2ο κόμμα, χωρίς να ανεβάσει τα ποσοστά του [11,7%], γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε περισσότερο [8,3%].
Και δεύτερο στοιχείο: Ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2023 αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 47 βουλευτές. Σήμερα έχουν μείνει 34. Πρόκειται για μεταπολιτευτικό ρεκόρ απωλειών κοινοβουλευτικού κόμματος, χωρίς να έχουν μεσολαβήσει εκλογές! ...

Aναδιατάσσεται το πολιτικό σκηνικό με φόντο τις εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και το... δράμα του ΣΥΡΙΖΑ, αναδιατάσσουν δυναμικά το πολιτικό σκηνικό της χώρας και οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί σε πολλά επίπεδα.
Ο Μητσοτάκης διαπιστώνει ότι δεν έχει κανένα λόγο να αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, όπου το πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο είναι πολύ... φτωχό για να αποτυπώσει την κατάσταση που επικρατεί. Το κόμμα-μπάχαλο του Κασσελάκη διολισθαίνει συνεχώς και αυτό μπορεί να αποτελεί μια ακόμη επιτυχία κατά του λαϊκισμού, ωστόσο, η άνοδος του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να επιφέρει σημαντικές μεταβολές στις κινήσεις και στις συμπεριφορές των πολιτικών "παικτών"...

Γιατί η ΔΕΘ αποτελεί νέα αφετηρία για την Κυβέρνηση

Επιστροφή στη «ζωντανή» πραγματικότητα και την κανονικότητα από σήμερα για τη στήλη, ταυτόχρονα με την έναρξη του νέου πολιτικού χρόνου από αυτήν την εβδομάδα, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και γενικά για το πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Όλοι καλούνται να επανέλθουν... βίαια στην κανονικότητα μετά τη θερινή ραστώνη, η οποία ήρθε σε συνέχεια ενός πολιτικού γεγονότος, που ήταν το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.
Το καλοκαίρι ήταν μια μεταβατική περίοδος, ένας πολιτικά ουδέτερος χρόνος σε σχέση με τις γενικότερες εξελίξεις και από αυτήν την εβδομάδα εισερχόμαστε σε μια νέα φάση. Νέο σημείο αφετηρίας αποτελεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου...