Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Έρευνα ΣΟΚ... Δείτε ανά νομό από τι πεθαίνουν οι Έλληνες...

Οι επιστήμονες από το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Αγοραστάκης και Ζαχαρούλα Μίχου, ανέλυσαν τα στοιχεία θανάτου, ανά νομό και ανά περιοχή και οι διαπιστώσεις τους είναι συγκλονιστικές!!!

Για παράδειγμα, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Πρέβεζα, στην Κοζάνη και την Λάρισα, στους άνδρες κατοίκους των περιοχών αυτών παρουσιάζεται μια αύξηση στο προσδόκιμο της ζωής, ενώ...

Ο Στουρνάρας άνοιξε την πόρτα για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία

Ο Στουρνάρας άνοιξε την πόρτα για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικίαΤην πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει σταδιακά ο δρόμος για τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας, 

επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνεται η σταδιακή μείωση της αξίας της πρώτης κατοικίας για την οποία ισχύει η προστασία, που σήμερα είναι τα 200.000 ευρώ ή η σταδιακή απελευθέρωση των ακινήτων που εντάχθηκαν στο προστατευτικό πλαίσιο και το οποίο ενεργοποιήθηκε από το 2009...

Η επόμενη μέρα της συνάντησης Σαμαρά - Ομπάμα: Τα μηνύματα στήριξης και το χαρτί της Αμμοχώστου


Τι συζητήθηκε ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα. Ποια θέματα κυριάρχησαν στην ατζέντα των συναντήσεων

Πέραν κάθε προσδοκίας χαρακτηρίζουν πηγές στην Ουάσιγκτον την υποδοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, οι οποίοι τον στήριξαν και σε πολιτικό επίπεδο και στο θέμα της οικονομίας...

Γυμνάστρια με κορμάρα τα πέταξε όλα στη Σαντορίνη... (ΦΩΤΟ)

Καυτή όσο ο ήλιος...


Διακοπές στη Σαντορίνη κάνει η Σοφία Λάττα και δεν σκέφτεται τους άνδρες γύρω της που παθαίνουν εγκεφαλικά με την εμφάνισή της! εκείνη, αντί να…μαζευτεί, προβάλει όλο και περισσότερο τα κάλλη της! γιατί όχι; Νέα είναι, ωραία είναι, ας θαυμάσουν τα προσόντα της και όσοι δεν μπορούν να τα αγγίξουν! 
Η σέξι γυμνάστρια έκανε το μπανάκι της στη Περίσσα στη Σαντορίνη και… φωτογράφησε το δυνατό της σημείο και μόνο αυτό την ώρα της ηλιοθεραπείας! Και όπως; Λέει και η Φουρέιρα «40 βαθμοί, λιώνει το κορμί»
Δείτε τις 7 φωτογραφίες...

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Χοντρό άδειασμα του Ομπάμπα στην Μέρκελ για χάρη της Ελλάδας

Η φράση του Αμερικανού που θα προκαλέσει εφιάλτες στην Μέρκελ

Αυτό που ήθελε ο Αντώνης Σαμαράς το πέτυχε σε απόλυτο βαθμό με τη συνάντησή του με τον Μπάρακ Ομπάμα. 
Ο Αμερικανός πρόεδρος με μία και μόνο φράση κατέστησε κάτι παραπάνω από σαφή τη θέση του σχετικά με την πολιτική που ακολουθείται απέναντι στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του χρέους της.
Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε χαρακτηριστικά...

Η ατάκα του Σαμαρά που... "κλείνει το μάτι" στον Ομπάμα!

Τι τόνισε ξεχωριστά ο πρωθυπουργόςΚατά τη διάρκεια των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ομπάμα υπήρξε μία ειδική αναφορά από τον Αντώνη Σαμαρά. 
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ζητήματα τα ενεργειακά αποθέματα που εχει η Ελλάδα λέγοντας: "βρήκαμε τεράστια ενεργειακά αποθέματα".
Η ειδική αυτή αναφορά ενδεχομένως να κρύβει εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα ο οποίος βρέθηκε πολύ ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης. Πρόσφατη είναι άλλωστε η παραίτηση των Ρώσων από τους διαγωνισμούς και η κατακύρωση του ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους, αμερικανικής συμπάθειας...

New York Times: Ο Ομπάμα παροτρύνει την Ελλάδα να αναπτύξει την οικονομία της παρά την κρίση

New York Times: Ο Ομπάμα παροτρύνει την Ελλάδα να αναπτύξει την οικονομία της παρά την κρίση

Για την συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο 


αναφέρονται οι New York Times, οι οποίοι επισημαίνουν πως ο Αμερικανός Πρόεδρος «πιέζει την Ελλάδα να βρει τρόπους να αναπτύξει την οικονομία της, ακόμη και εάν συνεχίζεται η περικοπή δαπανών για να ξεπεράσει η χώρα την οικονομική της κρίση».
Σε άρθρο με τίτλο «ο Ομπάμα παροτρύνει την Ελλάδα να αναπτύξει την οικονομία της», οι New York Times αναφέρονται στην επίσκεψη του κ. Σαμαρά στον Λευκό Οίκο, καθώς και στην επισήμανση του Μπαράκ Ομπάμα πως «οι πολιτικές οι οποίες επικεντρώνονται μόνο στην περικοπή δαπανών, δεν θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επιστρέψει σε μια οικονομική ακμή».
«Δεν μπορούμε απλά να βασιζόμαστε στην λιτότητα για να λύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα», ....

-Ομπάμα: Στηρίζουμε την Ελλάδα -Σαμαράς: Είμαστε κάτι παραπάνω από σύμμαχοι

Τι δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός από την Ουάσινγκτον

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο. Όπως ήταν ήδη γνωστό η συνάντηση αναβαθμίστηκε με την...

Ο Ομπάμα κράτησε περισσότερο τον Αντώνη Σαμαρά στο Οβάλ Γραφείο!

Διήρκεσε παραπάνω η συνάντηση των δύο ηγετών


Παραπάνω κράτησε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπάρακ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο. Παρόλο που η προγραμματισμένη διάρκεια της συνάντησης ήταν μία ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος ήθελε να μιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό περισσότερη ώρα αφού τα ζητήματα που ανέλυσαν ήταν αρκετά σημαντικά...

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ελληνίδα πριγκίπισσα ετών... 17!

Η εγγονή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Μαρία-Ολυμπία

Εγινε 17 ετών και γιόρτασε τα γενέθλιά της στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στο Πόρτο Χέλι, για το οποίο μιλά συχνά στους φίλους της στο Λονδίνο! Η Μαρία-Ολυμπία, το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά της Μαρί Σαντάλ και του Παύλου, γίνεται σιγά-σιγά γυναίκα!

Οι γονείς της, ο παππούς Κωνσταντίνος και η γιαγιά Αννα-Μαρία είναι περήφανοι για εκείνη, την κοιτούν και τη θαυμάζουν, ενώ πάνω από όλα νιώθουν ικανοποίηση για τον εξαίσιο χαρακτήρα της. Δύσκολο κατόρθωμα για...

Το στοίχημα της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Το στοίχημα της γυναικείας επιχειρηματικότητας,
Δείτε το video...

Tραγική εμφάνιση Στουρνάρα στο Bloomberg το οποίο παράλληλα έδειχνε πίνακες εκτροχιασμού των ομολόγων! - Video

20130808-074511.jpg

Οι ελληνόφωνοι νταβατζήδες θα έπρεπε να είχαν κάνει χαρακίρι μετά την πρόσφατη συνέντευξη Στουρνάρα στο Bloomberg. 

Προσπαθούσε να εξηγήσει ότι δεν ανησυχεί για το δημοσιονομικό κενό, τις εκλογές στην Γερμανία, τις αποκρατικοποιήσεις, μέχρι που υπεραμύνθηκε της ισχνής κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, χαρακτηρίζοντάς την «άνετη».
Κάπου εκεί η δημοσιογράφος του Bloomberg Francine Lacqua δεν άντεξε άλλο και του είπε, μα καλά αν δεν σας ανησυχούν όλα αυτά, ε, τι είναι πια αυτό που σας ανησυχεί;;...

Όγδοο κόμμα η "ομάδα των 10"

Όλο το παρασκήνιο για τους ανεξάρτητους της Βουλής που ζήτησαν να «αναγνωριστούν» ως αυτόνομη Κ.Ο.
Παρασκηνιακές διεργασίες για την ίδρυση νέου κόμματος με κοινοβουλευτική παρουσία βρίσκονται εδώ και λίγο καιρό σε εξέλιξη από ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών. 
Το ρευστό πολιτικό σκηνικό και η εκλογολογία που έχει επανέλθει στο προσκήνιο πυροδοτούν αυτές τις κινήσεις για τη δημιουργία του πολιτικού φορέα, που, αν συσταθεί, θα αποτελεί το όγδοο κόμμα στη Βουλή. Μάλιστα, η πρώτη απόπειρα που αποκαλύπτουν τα...

Τρομερή εξέλιξη για τη συνάντηση Σαμαρά - Ομπάμα

Ποιοι θα μπουν στο Οβάλ Γραφείο μαζί με τους δύο ηγέτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αναβαθμίζει την συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, όπως κάνει με κορυφαίους ηγέτες και καλεί όλο του το επιτελείο να δώσει το "παρών".
Το υπουργικό του συμβούλιο της Αμερικής και ολόκληρο το επιτελείο της αμερικανικής κυβέρνησης θα βρίσκεται στην συνάντηση του Ομπάμα με τον Σαμαρά. 
Η κίνηση αυτή...

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ο Χωμενίδης εξηγεί στον θείο του γιατί πάει στη νέα ΕΡΤ και αυτός προειδοποιεί: «Αφού σε τρώει ο κ@λος σου»

Ο Χωμενίδης εξηγεί στον θείο του γιατί πάει στη νέα ΕΡΤ και αυτός προειδοποιεί: «Αφού σε τρώει ο κ@λος σου»Η φήμη που κυκλοφορούσε επί εβδομάδες επιβεβαιώθηκε: 
Ο καταξιωμένος συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης (και πρώην μέλος στην κεντρική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ), θα είναι ένα από τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου στη ΝΕΡΙΤ. 
Με απολαυστικό κείμενό του στο protagon όπου περιγράφει έναν διάλογο με τον θείο του Νώντα, εξηγεί γιατί κάνει αυτό το βήμα.
Το κείμενο έχει τίτλο «Με τα χέρια στη φωτιά» και επιβεβαιώνει την επίγνωση του συγγραφέα για το ρίσκο που παίρνει αλλά και τις προθέσεις του. 
Ακολουθεί χαρακτηριστικός διάλογος από το κείμενο ...

Ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε;

Μεγαλωμένος σε βουνά και σε ραχούλες, ξυπόλητος, ζωγράφισε μύθους μέσα στο μικρό του μυαλουδάκι. 
Πάλευε με ξύλινα σπαθιά και λογάριαζε για τρανός, μεγάλος πειρατής, πάνω στα φρέσκα χαμομήλια και τις δροσερές κινομαλές.
Σαν τρεχάμενο νερό, έμοιαζαν εκείνες οι αθώες εποχές, που κύλησαν και χάθηκαν στο διψασμένο καταπιόνα του χρόνου.
Το μικρό παι(δ)ϊ, έβαλε τα δυνατά του, σχολειά με δασκάλους δύσκολους, που με το σταγονόμετρο μοίραζαν καλοσύνη.
Όσο μπόι του έλειπε, τόσο πιο πολύ ξεσπάθωνε, στην αρχή αόριστα, για μια σπουδαία καταγωγή, είχε...

Η κρίση ως ευκαιρία και ο ρόλος των διανοουμένων


Ο Τομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος ΦΠΨ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το CouncilforResearchinValuesandPhilosophy (Washington, D.C.) διοργάνωσαν από κοινού στα τέλη Ιουλίου διεθνές συνέδριο με προσκεκλημένους από πολλές χώρες του κόσμου και, φυσικά, από την Ελλάδα.
Η έννοια της κρίσης βρέθηκε στο επίκεντρο των ανακοινώσεων και των συζητήσεων και, βεβαίως δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός το ζωντανό παράδειγμα της κρίσης που έχουμε μπροστά μας σήμερα: της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 
Τα αίτια της κρίσης, εξωτερικά και εσωτερικά, οι πολιτικές διαχείρισης του προβλήματος σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, αλλά και οι πολιτικές επικοινωνίας γύρω από την κρίση αποτέλεσαν κύριες εστίες της συζήτησης. Είναι αυτονόητο ότι σε μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει και η κριτική στο ρόλο των «διανοουμένων» για  την...

Χαϊκαλης σε Καραμανλικούς: Ξυπνήστε και αντιδράστε

Επιμένει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στην πρότασή του για κυβέρνηση Καραμανλή-Τσίπρα 

 «Αναλάβετε τις ευθύνες σας όσοι στη Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνείτε με την πολιτική του Σαμαρά και δεν θέλετε να ψηφίσετε νέα μέτρα» δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης πριν από λίγο ..

Κοροϊδεύαμε τους τουρίστες που έπαιρναν σαλάτα και μια φέτα καρπούζι. Τώρα;

Μερικές φορές τα πράγματα δεν τα βλέπεις όπως είναι αλλά όπως νομίζεις ότι είναι.Όπως ο Βρετανός δημοσιογράφος του Observer, Mάθιου Νήλ, που αποφάσισε να επισκεφθεί την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές του διακοπές περιμένοντας να δει τα χειρότερα…

Κι όμως: Τα κέντρα διασκέδασης που σφραγίστηκαν από το ΣΔΟΕ έχουν ... Plan B [σκίτσο]

Κι όμως: Τα κέντρα διασκέδασης που σφραγίστηκαν από το ΣΔΟΕ έχουν ...Plan B [σκίτσο]

Μπορεί ο Γιάννης Στουρνάρας να δηλώνει πως δεν έχει Plan B για την οικονομία, όμως οι ιδιοκτήτες των κέντρων διασκέδασης που έβαλαν λουκέτο μετά από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ έχουν! 


Αυτό προκύπτει από το ευφάνταστο σκίτσο του Ηλία Μακρή σήμερα στην Καθημερινή.
Το σκίτσο «μεταφέρει» τον διάλογο ενός αστυνομικού με «πορτιέρη» νυχτερινού κέντρου που είχε σφραγιστεί...

Ο μεγαλύτερος φόβος για το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ

Τα σενάρια για την συνάντηση Σαμαρά με Ομπάμα


Μέρος του ταξιδιού της ελληνικής αποστολής στις ΗΠΑ, είναι και η...ανασφάλεια, για το τι θα φέρει πίσω στις βαλίτσες του ο Αντώνης Σαμαράς. 
Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να ξέρει από τώρα τι ακριβώς θα πει στις δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ και για αυτό τον λόγο κρατάει μικρό καλάθι. 
Τα πιο απευκταίο σενάριο είναι ο πλανητάρχης να κάνει μία... τυπική δήλωση, κάτι που θα σημαίνει πως κρατάει σαφώς αποστάσεις από την ελληνική εξωτερική πολιτική και μια τέτοια δήλωση είναι...

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Αποσύρετε τις φωτογραφίες σας από το facebook


«Ροζ» μπλογκ ανεβάζει φωτογραφίες γυναικών από το facebook μαζί με διευθύνσεις και ονόματα

«Φωτιά» στην προστασία των προσωπικών δεδομένων έρχεται να βάλει ένα «ροζ» μπλογκ, το οποίο ανεβάζει φωτογραφίες γυναικών από το facebook χωρίς τη συγκατάθεση τους, δημοσιεύοντας παράλληλα τα ονόματα τους και τις διευθύνσεις τους.
Το «ροζ» μπλογκ το οποίο φέρει τον τίτλο...

Φαγώθηκε το πρώτο μπιφτέκι από τεχνητό κρέας

Τι είπαν οι γευσιγνώστες που το δοκίμασαν

Το πολυαναμενόμενο πρώτο χάρμπουγκερ από κρέας καλλιεργημένο σε επιστημονικό εργαστήριο είναι γεγονός. 
Ψήθηκε και φαγώθηκε με κάθε επισημότητα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο, όμως, πλέον, μένει να διαπιστωθεί κατά πόσον ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη διατροφική ιστορία της ανθρωπότητας ή το κρέας εργαστηρίου θα συναντήσει τόσες αντιστάσεις από τους καταναλωτές, που δεν θα έχει μέλλον...

Επιμένει ο Χαϊκάλης με άρθρο του: "Κυβέρνηση Καραμανλή-Τσίπρα άμεσα!"


Ο βουλευτής και ηθοποιός επανέρχεται και φλερτάρει με την διαγραφή


Ανοιχτά πλέον με την διαγραφή φλερτάρει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαικάλης, που με άρθρο του στον ιστότοπο aixmi.gr, επαναφέρει την πρόταση του για Καραμανλή πρωθυπουργό και Τσίπρα από κοντά, ενώ για τον Καμμένο λέι ότι ουσιαστικά δεν διαθέτει πολιτική ανωτερότητα, αφού η χαρακτηριστική φράση του είναι "Ως ΑΝΕΛ πρότεινα και προτείνω κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με Καραμανλή και Τσίπρα και όλα τα κόμματα, ει δυνατόν, προβάλλοντας την πολιτική ανωτερότητα που απαιτούν οι στιγμές. Γι αυτό και δεν αναφέρω τον πρόεδρό μου"
Το άρθρο του αυτό, που είναι πλέον επίσημο και όχι μια αποστροφή του λόγου του σε μια εκπομπή, αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.
Ολόκληρο το άρθρο:...

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Το χαμένο πολιτικό ήθος και η ευθύνη των πολιτών

Θεωρητικώς, οι ηγήτορες (και οι «μικροί ηγήτορες», φυσικά) οφείλουν να αποτελούν πρότυπα, τα οποία με το φωτεινό τους παράδειγμα θα μας υποχρεώνουν προς μίμηση ώστε να βελτιωθούμε κι εμείς οι ταπεινοί.

Παρακολουθώντας τα διαδραματιζόμενα στο Κοινοβούλιο και τις εκνευριστικές κοινοτοπίες στα τηλεπαράθυρα από τους «εκλεκτούς του έθνους και του λαού» το μόνο που μπορεί να πει κάποιος είναι ότι συναγωνίζονται πολλοί μεταξύ τους, ποιος θα συντελέσει περισσότερο στην υποβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου του λαού...

Colpo grosso με τον ΕΟΠΥΥ: Πώς ιδιωτικές κλινικές βούλιαξαν στα χρέη τον Οργανισμό

Πώς ο ΕΟΠΥΥ βρέθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο από τις αδικαιολόγητες και συστηματικές διπλοχρεώσεις ιδιωτικών κλινικών. Το κόλπο με τα "φουσκωμένα" Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια

Διπλές χρεώσεις στον ΕΟΠΥΥ για την ίδια νοσηλεία ασθενών, συστηματικές και αδικαιολόγητες παρατάσεις, αλλά και χρεώσεις ακριβών νοσηλίων ακόμα και σε απλά περιστατικά.
Αυτά είναι ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα "κόλπα" με τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) που χρησιμοποιύν οι ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να υπερχρεώνουν τον ΕΟΠΥΥ, όπως αποκαλύφθηκε από σχετικό έλεγχο της ...

Aθ. Δρούγος: "Δεν πρόκειται να ανακάμψει η Ελλάδα! Δεν αποκλείω καθόλου νέα Ιμια απο την Τουρκία και γρήγορα"!

droygosΣυνέντευξη στη Μαίρη Λαγανά
Μ. Λαγανά: Κύριε Καθηγητά, ευχαριστώ πολύ για την τιμή κατ αρχάς να μου παραχωρήσετε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης...
Αθ.Δρούγος: Εγώ ευχαριστώ για την τιμή, άργησα λίγο αγαπητή Μαίρη έχω απίστευτο τρέξιμο λόγω των ημερών και των καταστάσεων τα γεγονότα στην Συρία τρέχουν και πρέπει να βρίσκομαι διαρκώς σε εγρήγορση.
Μ. Λαγανά: Η Ελλάδα αυτή την στιγμή βάλλεται διεθνώς από διεθνή κέντρα πώς βλέπετε την κατάσταση να διαμορφώνεται σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο;
Αθ. Δρούγος: Η κατάσταση σε ευρύτερο επίπεδο θα χειροτερέψει σύντομα ειδικά στην Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο και στον κόλπο των Πετρελαίων.
Ήδη στην...

Απάτη το ομόλογο των 600 δισ. δολαρίων που θα "ξεχρέωνε" την Ελλάδα

Καλοστημένη απάτη με πλαστά έγγραφα αποδεικνύεται ότι ήταν η "επιχείρηση σωτηρίας" της Ελλάδας από την οργάνωση End National Debt. Τι απάντησε επισήμως το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στις ελληνικές αρχές. Πώς ξεκίνησε όλη η ιστορία

Με τον πόνο των Ελλήνων αποδεικνύεται ότι έπαιζε ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος τον περασμένο Χειμώνα, εμφανίστηκε ως σωτήρας της Ελλάδας, την οποία δήθεν θα ξεχρέωνε με ομόλογο των 600 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσιάζει το...

Στη δίνη της διαθεσιμότητας: ''Θα χωρίσω μήπως και γλιτώσω την απόλυση''

Το ενδιαφέρον για τα συναινετικά διαζύγια έχει αυξηθεί σε μία προσπάθεια να γλιτώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι την υπαγωγή τους στο μέτρο της κινητικότητας. Η ιστορία της Σοφίας και του Χρήστου

Η Σοφία ξεκίνησε να εργάζεται στο Δημόσιο με σύμβαση ορισμένου χρόνου το 1998. Το 2000 με νόμο, που αναγνώριζε ότι η κατηγορία των συμβασιούχων στην οποία ανήκε κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μετατράπηκε σε υπάλληλος με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου...

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η κοινωνία «της αρπαχτής» αντιστέκεται. Ας την τσακίσουμε…‏

Η απόλυτη άρνηση των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην εστίαση, να ρίξουν τις τιμές παρά τη μείωση του ΦΠΑ από το 23 στο 13%, επιβεβαιώνει δυστυχώς την εκτίμηση ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, στ’ αλήθεια, στην κοινωνία «της αρπαχτής».
Ειδικά στις τουριστικές περιοχές, εκεί δηλαδή που περιμένει να δει κανείς τη διαφορά στις τιμές, όλη η μείωση των δέκα μονάδων στο ΦΠΑ, πάει κατευθείαν στις τσέπες των εστιατόρων, οι οποίοι δηλώνουν με ύφος στις τηλεοπτικές κάμερες ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα…

Οι γενναίοι του Αυγούστου…‏

Τέχνη είναι να βλέπεις την άσφαλτο και να την κάνεις αμμουδιά, να νιώθεις το θόρυβο της πόλης, σαν θρόϊσμα πλατανόφυλων και να χαμογελάς στη διπλανή, γριά γειτόνισσα, που μόνο με κάτι φαντάσματα έχει πάρε-δώσε.
Τα πλοία δεν έχουν θέση ούτε για σπαστό καρεκλάκι στο κατάστρωμα, η πόλη όμως δεν λέει να αδειάζει, ούτε και κρύβει μυστικά χοχλάκια, άσε που τέτοιες μέρες, μοιάζουμε όλοι με μαυριδερούς λαθρομετανάστες.
Έλεγα κι εγώ πως κατακτάς τη σιωπή μόνο μέσα στο πέλαγος, όμως ο Αθηναϊκός Αύγουστος δεν έχει λόγια και έρωτες, θρονιάζεται μέσα στο ψυγείο και δεν αφήνει ούτε μικρό γατί να ξεμυτίσει...

Κάτω τα χέρια από το μοναδικό κεφάλαιο που διαθέτει η Ελλάδα ….

Κάτω τα χέρια από το μοναδικό κεφάλαιο που διαθέτει η Ελλάδα αυτήν την στιγμή για να μπορέσει κάποια στιγμή να σταθεί στα πόδια της.

Επειδή γνωρίζω όμως ότι οι Έλληνες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι ανενημέρωτοι ή ακόμα και  αδιάφοροι για οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με το προσωπικό τους βόλεμα ή την δική τους τσέπη θα εξηγηθώ ευθύς αμέσως γιατί μιλάω για κεφάλαιο, γιατί μιλάω για εγγύηση μιας βιώσιμης Ελλάδας όχι για τους ξένους και τους δανειστές αλλά για τον ίδιο τον λαό....

Δεν υπάρχει success story, ας μην κοροϊδευόμαστε‏

Η μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%, στην εστίαση, παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ως η μεγαλύτερη ελάφρυνση για την χειμαζόμενη κοινωνία.

Οι πρώτες ενδείξεις δεν πιστοποιούν τη βασιμότητα αυτής της τοποθέτησης. 
Ενδεχομένως να είναι για ορισμένους επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης, που μπορεί να αυξήσουν τα έσοδά τους. Αλλά για τον μέσο καταναλωτή, που δεν βλέπει σοβαρή υποχώρηση των τιμών, (επί του παρόντος τουλάχιστον) δεν είναι...

Με 500ευρα στην τσέπη κυκλοφορεί ο Γιώργος

Αγόρασε πανάκριβα παπούτσια λίγο πριν την κηδεία της πεθεράς του 
- Του χάρισε και 3 ευρώ ο καταστηματάρχης όταν τον είδε να ψάχνει για τα ψιλά για να πάρει ακριβώς τα ρέστα του!
Έκπληξη σε κατάστημα υποδημάτων στην οδό Μαιζώνος το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Λίγο πριν την κηδεία της αγαπημένης του πεθεράς Θεανούς Παπαπάνου, ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να αγοράσει μαύρα παπούτσια από το πατρινό κατάστημα. Ο οδηγός του στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από το εμπορικό κατάστημα, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας βγήκε και προχώρησε στο εσωτερικό ζητώντας…

Η παραλία της… Χρυσής Αυγής! (φωτό)

Δεν υπάρχει ... αυτό που σκαρφίστηκε Έλληνας επιχειρηματίας

Δείτε τι σκαρφίστηκε Έλληνας επιχειρηματίας προκειμένου να απαλύνει λίγο το πορτοφόλι των συμπατριωτών του.
Σε κάποιο νησί λοιπόν της χώρας μας, ο επιχειρηματίας που διατηρεί εποχική δουλειά και εκμεταλλεύεται την παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, επιτρέπει τη δωρεάν χρήση τους σε Έλληνες τουρίστες ενώ τις χρεώνει 3 ευρώ σε όσους είναι...