Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Ελβετία: Η μεγαλύτερη υπόθεση fake news των τελευταίων ετών για το Spiegel, γράφει η εφημερίδα NZZ

Μεγάλη εφημερίδα της Ελβετίας κατακεραυνώνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, κατηγορώντας το για εξαπάτηση του κοινού.
Με την υπόθεση της Μπαϊντάα Σ., βασικής «πηγής» των ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» για το – όπως αποδείχθηκε – ανύπαρκτο περιστατικό θανάτου ενός παιδιού στον Έβρο, της γνωστής «μικρής… Μαρίας», ασχολείται η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το γερμανικό περιοδικό, «αντί να συμβιβαστεί ειλικρινά με τις δικές του αποτυχίες, συνεχίζει να εξαπατά το κοινό μέχρι σήμερα».
Το Spiegel αναγκάστηκε πρόσφατα να αφαιρέσει τρία άρθρα και ένα podcast σχετικά με το...

Οι μεγάλοι άγνωστοι των εκλογών

Διαμορφώνεται καιρό τώρα στην πολιτική ζωή του τόπου ένα κλίμα ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι προδιαγεγραμμένο. 
Aν σκεφτούμε ότι το βασικό διακύβευμα της ερχόμενης εκλογικής μάχης είναι βασικά η δυνατότητα ή όχι αυτοδύναμης κυβέρνησης και όχι απλά η πρωτιά, αυτό συνιστά σφάλμα που εμπεριέχει κινδύνους.
Οι 7 ή 8 μονάδες διαφορά της Ν.Δ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου διαφορά που είδαμε σε όσες δημοσκοπήσεις δημοσιεύονται εδώ και καιρό, δημιουργούν μια αίσθηση πιθανής ευκολίας που...

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Τρέχει μόνος του και... βγαίνει δεύτερος

Πριν μερικές ημέρες συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από την ημέρα εκλογής του Μητσοτάκη στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας και 
σε μερικές ημέρες, συμπληρώνονται επίσης 7 χρόνια από την ημέρα που ο Τσίπρας βλέπει... μονίμως την πλάτη του Μητσοτάκη στις δημοσκοπήσεις.
Με βάση τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά όλων των δημοσκοπήσεων, ο Τσίπρας βαδίζει ολοταχώς για νέες ήττες και στην Κουμουνδούρου πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όσο υπάρχει ο Τσίπρας, θα υπάρχει ο Μητσοτάκης και το αντίστροφο!
Η απουσία ποιοτικού αφηγήματος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και η... υποκλοπή της (θεωρητικά) αριστερής ατζέντας του από την κυβέρνηση, αναγκάζουν την Κουμουνδούρου σε κινήσεις απελπισίας. 
Σαν και αυτήν με το τηλεοπτικό σποτάκι όπου ένας νέος εμφανίζει τα...

Δημοσκόπηση Μetron για το MEGA: Στις 8,9 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπηση της Μetron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΜEGA.
Στο 36,4% καταγράφει η δημοσκόπηση τη Νέα Δημοκρατία, με διαφορά 8,9 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται κυρίαρχος έναντι του Αλέξη Τσίπρα στον ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με 19 μονάδες διαφορά.
Παράλληλα, αυξήθηκε στο 50% το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις κάλπες - μάλιστα, ο...

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Εκτακτη συνέντευξη Μητσοτάκη τη Δευτέρα – Τι θα ανακοινώσει

Συνέντευξη Τύπου για την οικονομία, την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας
θα παραχωρήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Δευτέρα στις 12:30 όπως έκανε ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι η νομοθετική ρύθμιση για το «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, θα έρθει την επόμενη βδομάδα στη Βουλή.
«Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί από την Βουλή η διάταξη που βάζει μπλόκο σε ναζιστικά μορφώματα», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.
Όπως είπε ο κ. Οικονόμου πρόκειται για...

ΣΚΕΨΕΙΣ και ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ από μια ΚΗΔΕΙΑ...

ΠΟΤΕ δεν υπήρξα υπέρμαχος της Συνταγματικής Μοναρχίας για την Πατρίδα μας και θεωρώ ότι το πολιτειακό θέμα έχει κλείσει αμετάκλητα, δεν μπορώ παρά να διακρίνω τις διδαχές που έλαβαν τα παιδιά του τέως Βασιλέα στη ζωή τους, αυτό που οι απλοί συμπολίτες μας διέκριναν ως "αριστοκρατική στάση".

Ήταν στην ουσία ένδειξη σεβασμού και ταπεινότητας, τόσο προς τον εκλιπόντα πατέρα τους, όσο και προς τους ανθρώπους που έκαναν τον κόπο να πάνε να αποδώσουν τις τελευταίες τιμές προς τη σορό του.
Αυτό που θέλω να πω, είναι πως δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι "γαλαζοαίματος" για να τηρείς...

Sms Ν. Παππά σε Χρ. Καλογρίτσα για την τηλεοπτική άδεια που "μοιράζει ποσοστά σε επιχειρηματίες"

Για ανοιχτό δίαυλο μεταξύ του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του Χρήστου Καλογρίτσα για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας το 2016
έκαναν λόγο οι συνήγοροι του επιχειρηματία, προσκομίζοντας στο δικαστήριο ένα sms με το οποίο ο υπουργός φέρεται να στέλνει ποσοστά επιχειρηματιών για τη δημιουργία καναλιού μετά το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
"Είναι ένα καινούργιο sms στις 15/9/2016. Σε αυτό το sms αναφέρεται το όνομα του Αρτέμη Αρτεμίου, ανθρώπου στον...

Η κηδεία του τέως βασιλιά από άποψη θεσμών, εθίμων και παραδόσεων

Του Λέανδρου Ρακιντζή


Με αφορμή τον θάνατο και την κηδεία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου επανήλθε στο προσκήνιο της δημοσιότητας η σημασία της τηρήσεως του διεθνούς πρωτοκόλλου για τις περιπτώσεις αυτές, σε συνδυασμό με την τήρηση των θεσμών, των εθίμων και των παραδόσεων κάθε χώρας και το κατά πόσο μπορούν τα παραπάνω να προσαρμόζονται στους εκάστοτε πολιτικούς συσχετισμούς της χώρας.
Θεσμός είναι η παγιωμένη πρακτική ή σχέση μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής ζωής, που συχνά επικυρώνεται νομοθετικά, διαφέρει όμως από τα έθιμα, που δημιουργούνται με την επανάληψη κοινωνικών αντιλήψεων ή συμπεριφορών σε σημείο να γίνουν συνήθεια με καθολικό χαρακτήρα, που...

Τσαβούσογλου: Οι ΗΠΑ να κρατήσουν την ισορροπία Τουρκίας - Ελλάδας

Να κρατήσει τις ισορροπίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας 
ζήτησε από τις ΗΠΑ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν.
Παράλληλα όπως είπε ότι το σημαντικό στο ζήτημα της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα είναι κατά πόσον η κυβέρνηση Μπάιντεν θα επιδείξει αποφασιστικότητα.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας δήλωσε ότι ζήτησε από τον ομόλογό του να μεταφέρει στο Κογκρέσο ότι δεν...

Τούρκος δημοσιογράφος: Υπήρχε ένας ιδιαίτερος δεσμός, ο Τσίπρας σεβόταν τον Ερντογάν (Βίντεο)

Μετά το "για μένα πλέον Μητσοτάκης γιοκ", που είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνέχισε τη φράση του προσθέτοντας ότι από δω και πέρα η Τουρκία θα συνεχίσει με έντιμους πολιτικούς που κρατούν τον λόγο τους.
Την Τετάρτη το βράδυ στο τηλεοπτικό κανάλι A Haber, συμφερόντων Ερντογάν, οι προσκεκλημένοι σε εκπομπή ανάλυσης της επικαιρότητας επικεντρώθηκαν φυσικά στα ελληνοτουρκικά.
Σε ένα σημείο της εκπομπής στο ερντογανικό κανάλι ακούστηκε και η εξής άποψη από έναν εκ των αναλυτών, τον δημοσιογράφο Γκαφάρ Γιακιντζά:...

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Ούτε “αυτό δεν είναι Αριστερά”, ούτε “αυτό δεν είναι Δεξιά”

Όταν τα χώναμε στο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονταν κάποιοι Αριστεροί φίλοι να πουν ότι “αυτό δεν είναι Αριστερά”. Τώρα ξεπετάγονται κάποιοι Δεξιοί καρντάσηδες να επαναλάβουν ότι “αυτό δεν είναι Δεξιά”.

Σας έχω νέα, κοπελιές και παλικάρια κι από τα δύο ιδεολογικά στρατόπεδα. Οι ιδεολογίες σας είναι πια κάτι σαν τις “Ανοιχτές Δομές” των μεταναστών στα νησιά μας. Οι ψηφοφόροι μπαινοβγαίνουν όποτε τους καπνίσει, δημιουργούν προβλήματα στους “μόνιμους” κατοίκους και αρνούνται να μαντρωθούν σε “κλειστές” ιδεολογικές δομές...

Θα γίνει δικαστική έρευνα για τις «τσάντες με λεφτά για το κόμμα»;

«Εφευγαν φάκελοι και τσάντες με λεφτά για το κόμμα». Αυτό κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα. 
Σύμφωνα με την κατάθεσή της, αυτά συνέβαιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την εποχή που έτρεχε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ -σύμφωνα πάντα με την κατάθεση- ήταν ο Νίκος Παππάς και ο Αρτέμης Αρτεμίου. Δύο «συνεργάτες» από..

Ο άσος της κάλπης στο μανίκι Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει καλά κρυμμένο στο μανίκι του τον άσο της ημερομηνίας που θα στήσει την κάλπη της απλής αναλογικής. 
Η προεκλογική φιλοσοφία την οποία έχει εμφυσήσει σε κόμμα και κυβέρνηση είναι ότι άπαντες θέλει κινηθούν στην τελική ευθεία με γνώμονα όχι το ορόσημο της αναμέτρησης, αλλά τα δεδομένα τα οποία οι δυο οργανισμοί θα δημιουργήσουν για να πάνε στην ημέρα των εκλογών.
Γι’ αυτό άλλωστε και κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν εξήλθε από τη συνεδρίαση του διαγραμματειακού του κόμματος...

Στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα «πληρώσει» τον στρατηγό Φλώρο…

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την αυτοχειριαστική του πολιτική, θεωρώντας ότι αντιπολίτευση δεν είναι οι προτάσεις διακυβέρνησης και η σμίλευση εμπιστοσύνης με το εκλογικό σώμα, αλλά η υστερική υπόγεια περιπλάνηση σε ρυπαρούς λαβυρίνθους, που τροφοδοτούνται από -και αναπαράγουν την- έφεσή του στον συνωμοσιολογικό «ακτιβισμό».
Η Πόπη εύκολα μπήκε στο πνεύμα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ξέρουμε πόσο πιστεύει αυτά που είναι υποχρεωμένη να απαγγέλει. 
Χθες δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το αν παρακολουθούταν ο κ. Φλώρος, ο αρχηγός του στρατού, και...

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Oι μαύρες βαλίτσες της προοδευτικής διακυβέρνησης

Στο τελευταίο μίλι της προεκλογικής περιόδου ο προσανατολισμός των αυριανών συνεταίρων της πολυθρύλητης, προοδευτικής διακυβέρνησης δείχνει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αναζητούν την καλύτερη διαχείριση για την πολιτική ζημιά με τη μαύρη απόχρωση. 
Να περιορίσουν δηλαδή τον αντίκτυπο από τις μαύρες βαλίτσες με τα πετροδόλαρα του Κατάρ που εμπλέκουν ως παραλήπτρια τη συνοδοιπόρο του Νίκου Ανδρουλάκη ή «Δούρειο Ίππο» της Νέας Δημοκρατίας, κατά τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή.
«Σκουρόχρωμοι» είναι οι πονοκέφαλοι και για την Κουμουνδούρου καθώς το Ειδικό Δικαστήριο, όπου κατηγορούμενος είναι ο πάλαι ποτέ εξ’απορρήτων...

Ως πότε το ΠΑΣΟΚ φτωχός συγγενής του ΣΥΡΙΖΑ;

Γράφαμε στις 25/10 με τίτλο «Μήπως ο Ανδρουλάκης πρέπει να βάλει… φωνές και στον ΣΥΡΙΖΑ;»
Και εξηγούσαμε: «Το πρόβλημα Ανδρουλάκη είναι ότι διεξάγει μονομέτωπο αγώνα κατά της ΝΔ, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ολολύζει, να οργιάζει ανερυθρίαστα, χωρίς να του θυμίζει επικριτικά τα δικά του πεπραγμένα. Λογική συνέπεια είναι ο κόσμος να τον βλέπει ως… «χλωμό πρόσωπο» απέναντι στην εριστική επιθετικότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Και να χάνει έναντί του».
Και στις 14/11 με τίτλο «το μετέωρο βήμα του ΠΑΣΟΚ»:...

Οι «μαύρες σακούλες» στο Μαξίμου επί Τσίπρα και ένας Καλογρίτσας που είναι έτοιμος να μιλήσει

Τα 7,5 εκατομμύρια που ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας ονοματίζει ως «χρέος του ΣΥΡΙΖΑ 
Όσοι, βέβαιοι όντες για το «λεπτό» είδος της σχέσης Παππά-Καλογρίτσα, στοιχημάτιζαν πως ο δεύτερος «θα τηγανίσει» τον πρώτο στη διαδικασία εκδίκασης της αμαρτωλής ιστορίας με τις τηλεοπτικές άδειες και τα βοσκοτόπια έπεσαν μέσα στις εκτιμήσεις τους.
Ο «κόκκινος εργολάβος», εκδοτικός αγαπητικός της αριστεράς ήδη από την εποχή της εφημερίδα «Πρώτη» και κολλητός φίλος όλων των πνευματικών τέκνων του Φλωράκη, τα οποία στη συνέχεια...

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ανεβαίνουν ψεύτικοι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα με την ιδιότητα και το ονοματεπώνυμο μου

Ψεύτικοί λογαριασμοί χρησιμοποιούν το όνομα και τις φωτογραφίες του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, με ανάρτησή του από τους προσωπικούς του λογαριασμούς σε facebook και twitter ενημερώνει πως, 
«το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε ότι ανεβαίνουν ψεύτικοι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας την ιδιότητα και το ονοματεπώνυμό μου. Θα...

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Οι αλλαγές συσχετισμών στο Αιγαίο και οι αδιέξοδοι τουρκικοί εκβιασμοί

F-35 για Ελλάδα
και F-16 για Τουρκία
Την επισημοποίηση της εγκατάλειψης της πάγιας πολιτικής ισορροπιών σε ό,τι αφορά τους αμερικανικούς εξοπλισμούς μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σηματοδοτεί η απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να φέρει στο Κογκρέσο προς έγκριση, με διαφορά λίγων ημερών, την πώληση των υπερσύγχρονων 5ης γενιάς μαχητικών F-35 για την Ελλάδα και την προβληματική -λόγω των αντιδράσεων μελών του Κογκρέσου αλλά και της επιβολής συγκεκριμένων όρων- πώληση και αναβάθμιση F-16 στην Τουρκία.
Είναι προφανές ότι ακόμη κι αν εγκριθεί η πώληση και αναβάθμιση των F-16 στην Τουρκία, η...

Οι βαλίτσες Καλογρίτσα και η χαμένη τιμή του ΣΥΡΙΖΑ

Να ξεκαθαρίσω ευθύς εξ αρχής πως το ποινικό μέρος της υπόθεσης Παππά - Καλογρίτσα δε μ' ενδιαφέρει καθόλου. Ό,τι αποφασίσουν οι δικαστές. 
Το ζήτημα είναι πολιτικό και αφορά τη σχέση των δύο ανδρών, δηλαδή τη σχέση Καλογρίτσα - ΣΥΡΙΖΑ.
Η γραμματέας του Καλογρίτσα μίλησε για φακέλους και για βαλίτσες που, γεμάτες ευρώ, έφευγαν για τα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θυμηθούμε και το 1990, η Αριστερά έχει αδυναμία στις βαλίτσες. Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος διακίνησης «μαύρου χρήματος». Είπαμε αριστεροί είναι, χαζοί δεν είναι!...

Καμπανάκι από τους πνευμονολόγους: Πέντε αναπνευστικοί ιοί «χτυπούν» ταυτόχρονα τα παιδιά - Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ τις επόμενες εβδομάδες

Πρωτόγνωρο φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών είναι η ταυτόχρονη εμφάνιση 4-5 αναπνευστικών ιών ταυτόχρονα στα παιδιά. 
O ιός δείχνει μεγάλη επιθετικότητα και αυξάνει την πιθανότητα κάποιος να χρειαστεί κρεβάτι εντατικής θεραπείας
Η επιθετικότητα της γρίπης φέτος αυξάνει τις πιθανότητες για νοσηλεία σε ΜΕΘ σημειώνει η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος Δρ Σταματούλα Τσικρικά. Μιλώντας...

Ξεκίνησε η «μάχη» στην Ουάσιγκτον για τα τουρκικά F-16 - Το παρασκήνιο σε Κογκρέσο - Λευκό Οίκο και το βέτο Μενέντεζ

Με ποιο τρόπο μπορεί ο Μπάιντεν να παρακάμψει τις αντιδράσεις.
Την άμεση αντίδραση κορυφαίων Αμερικανών νομοθετών προκάλεσε η γνωστοποίηση ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζεται να ζητήσει επίσημα από το Κογκρέσο την έγκριση της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, με τους συμπροέδρους της ομάδας στο Κογκρέσο για τα ελληνικά θέματα, βουλευτές Γκας Μπιλιράκη και Κρις Πάπας, αλλά και τη βουλευτή Νικόλ Μαλλιωτάκη, να εκφράζουν έντονα την...

Αλέξη, αλλού Παπάς, αλλού τα ράσα…

Ο λαλίστατος Αλέξης Τσίπρας, κατακεραυνώνει κάθε μέρα την Κυβέρνηση, βάζοντας σε πρώτο πλάνο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον πλανήτη, χρεώνοντας στον Πρωθυπουργό ακόμα και την… αύξηση της τρύπας του όζοντος.
Βεβαίως, στο ακροατήριο που απευθύνεται είναι απολύτως λογικό, να χρησιμοποιεί ρητορική, η οποία είναι υπέρ το δέον υπερβολική, γιατί οι οπαδοί του, θέλγονται από στεντόρειες φωνές, οι οποίες υπερασπίζονται – ακόμα και σήμερα- τα ιδεώδη της Aριστεράς.
Τα οποία- ειρήσθω- απαντώνται ακόμη και σήμερα σε διάφορες τριτοκοσμικές χώρες, αλλά και...