Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ο ρυθμιστικός ρόλος του Καρατζαφέρη !

Η στάση που κρατάει όλη αυτή την περίοδο που μαίνεται η κρίση αλλά και η εσωστρέφεια που ταλανίζει τη Νέα Δημοκρατία έχει αναδείξει τον Γιώργο Καρατζαφέρη σε σημαίνοντα παίκτη του πολιτικού σκηνικού. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αυτή η δυναμική του προέδρου του ΛΑΟΣ αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.
«Είμαστε ήδη το 1/3 της ΝΔ σε δύναμη ψηφοφόρων» λένε και αρκετά στελέχη του κόμματος για να δείξουν τις ...
ανοδικές τάσεις του ΛΑΟΣ.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης γνωρίζει ότι αποτελεί το αποκούμπι πολλών νεοδημοκρατών και δε διστάζει να πει ότι το κόμμα του είναι πιο ώριμο αντιπολιτευτικά από τη ΝΔ που όπως λέει «ασκεί τυπικά τον ρόλο της».
Παράλληλα, πιστεύει ότι η διάσπαση της ΝΔ είναι πιο πιθανή από ποτέ και για αυτό ετοιμάζεται να παίξει ρόλο στη διαχείριση της «πολυκατοικίας στη δεξιά γωνία».
Γι’ αυτό και το τελευταίο διάστημα πυκνώνει τις συναντήσεις του με στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν και επισήμως υποστηρίζει ότι δεν έχει στόχο τις μεταγραφές, τουλάχιστον για την ώρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με το ‘να φρύδι τσαλακωμένο ο πρόεδρος της Μπουμπουλίνας, γνωστής και ως Τζαβέλλα, και παρά λίγο πρόεδρος του Ψινάκη, ο ηγέτης του καταδρομέα, βατραχανθρώπου και ακρίτα Αϊβαλιώτη, είδε λέει και τον Σημίτη.Πριν, ως «οπισθοφυλακή» του μητσοτακισμού, είδε την εμπροσθοφυλακή αυτοπροσώπως, τον ίδιο τον 92άχρονο μπαμπά της κόρης του, ο οποίος μας είπε προσφάτως ότι πρέπει να γίνουμε φτωχότεροι, να ζούμε πιο λιτά. Σαν αυτόν δηλαδή. Ο ευλύγιστος Πρόεδρος πήρε κι εύσημα προσφάτως, ως «υπεύθυνη δύναμη» από τον Γιώργο. Προέκρινε δε ως καλή λύση το Δ.Ν.Τ., τα κοράκια, που όπου εγκαταστάθηκαν δεν φύτρωσε χορτάρι. Αυτό που ‘λεγε ο Βουτσάς: να τρουπώσει. Θα τρουπώσω, σου λέει, στο σύστημα και μετά δεν με κουνάει κανένας.
Γιατί μέσα από την κρίση και το παιχνίδι που παίζεται και θα γίνει πιο έντονο στις άγριες μέρες που έρχονται, ο πονηρός που τρούπωσε, σιγά – σιγά, με τούτα και με τ’ άλλα θα μείνει μόνος, με όσους του ταιριάζουν και μέρα με τη μέρα κάθε σοβαρή ικμάδα σκέψης και δύναμης που υπάρχει στο κόμμα του, θα πλαισιώσει την σημαία του Αντώνη και της ΝΔ.