Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Κάνουν νόμο του κράτους το μνημόνιο για το Ελληνικό

Μορφή νόμου πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση στο Μνημόνιο για το Ελληνικό προκειμένου να ξεπεράσει το σκόπελο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.


Είναι η βασική εναλλακτική στη φαρέτρα του Μαξίμου, και πρόκειται να ενεργοποιηθεί προκειμένου να παρακαμφθεί τυχόν γνωμοδότηση του ΚΑΣ, που συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη, υπέρ της κήρυξης μικρού ή μεγαλύτερου τμήματος του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογικού χώρου. 
Ακριβώς επειδή το σενάριο αυτό θεωρείται και ως το πιο πιθανό, η κυβέρνηση...

Η δίαιτα των βραστών αυγών υπόσχεται απώλεια 10 κιλών σε 2 εβδομάδες

PEXELS

Μια δίαιτα με βασικό συστατικό τα αυγά υπόσχεται να γίνει το μέσο για να χάσετε 10 κιλά.

Ας αρχίσουμε από μια (καλώς ή κακώς) παγκόσμια γυναικεία σταθερά: Θέλετε να αδυνατίσετε. 
Μπορεί να προέρχεται από την επιθυμία σας να χάσετε το περιττό βάρος ή να διορθώσετε σημεία του σώματός σας με τα οποία δεν έχετε συμφιλιωθεί ή για να βελτιώσετε την υγεία σας. Σε κάθε περίπτωση, είστε...

«Αυγή» αγωνίας

Αποτέλεσμα εικόνας για «Αυγή»

Η εφημερίδα πρέπει πάση θυσία να επιβιώσει

Οι εξελίξεις στην εφημερίδα «Αυγή» είναι πολύ δυσάρεστες και καθιστούν επίφοβο το μέλλον της. 
Σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλονται στην αδιαφορία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για την ιστορική εφημερίδα τής (πάλαι ποτέ) ανανεωτικής αριστεράς. 
Όπως σε πολλά πράγματα, έτσι και με τα μέσα ενημέρωσης, το κυβερνών κόμμα είναι εμφανές πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς θέλει να κάνει. Και στον χώρο των media, ο ΣΥΡΙΖΑ...

Οι… Λουδίτες ζουν, αυτοί τους οδηγούν

Σκοπός  είναι «να φέρουμε το αύριο σήμερα για όλους τους πολίτες», δήλωσε ενώπιον των καμερών, ο πρωθυπουργός στο Ταλίν, μιλώντας για τη ψηφιακή Ευρώπη. Και επειδή… Τσίπρας είναι, σε ξένη χώρα, ενώπιον και ξένων δημοσιογράφων, άρχισε να κατακεραυνώνει τους προηγούμενους –  λες και μιλούσε στην ελληνική Βουλή – γατί δήθεν δεν έκαναν τίποτα!
Με τόσους ηγέτες συναντήθηκε, τόσοι έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους...

Υπόθεση «Taxibeat»: Επίθεση Μητσοτάκη στην Κυβέρνηση για τις παρωχημένες συντεχνιακές λογικές [Video]

«Επίθεση» στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι συμπλέει με συμφέροντα, με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση που στην ουσία καταργεί την πλατφόρμα taxi beat, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως οι πολίτες έχουν ανάγκη από ποιοτικές υπηρεσίες μεταφοράς που θα παρέχουν άνεση και ασφάλεια, κάτι που...

Νέα, σοβαρή, αποκάλυψη για το ταξίδι του Καμμένου στο Λονδίνο (photo)

Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου για τον Πάνο Καμμένο και το ταξίδι του στο Λονδίνο.

Ο υπουργός, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, είπε ψέματα ενώπιον της Βουλής και του ελληνικού λαού όταν υποστήριξε ότι πλήρωσε με κάρτα για το πεντάστερο ξενοδοχείο που διέμεινε.
Αντιθέτως, σύμφωνα με την απόδειξη πληρωμής που αποκαλύπτουν τα Παραπολιτικά, πλήρωσε με μετρητά 2.642 λίρες (!), ενώ στη Βουλή προσκόμισε...

Foreign Affairs: Σενάριο πρόωρων εκλογών - Το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης

Φωτογραφία: Εurokinissi

«Βαρόμετρο» η Κεντροαριστερά
Η αλλαγή στάσης του Τσίπρα σε ιδιωτικοποιήσεις, χρέος και φορολογία «πλήγμα» για τη δημοτικότητά του
Ασαφές αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχτεί το «φλερτ» του πρωθυπουργού με επενδυτές

Στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αποφύγει τον κίνδυνο των πρόωρων εκλογών αλλά και τις δυσκολίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να «πείσει» ότι έχει κάνει στροφή στο ζήτημα των επενδύσεων...

Παγκόσμιος δείκτης οικονομικής ελευθερίας: Μεταξύ Μπαγκλαντές και Νιγηρίας η Ελλάδα [pdf]

Στην 116η θέση σύμφωνα με το ινστιτούτο Fraser/Φωτογραφία: EurokinissiΗ Ελλάδα κατατάσσεται στην 116η θέση ανάμεσα σε 159 χώρες σύμφωνα με την «Ετήσια Μελέτη 2017: Η Οικονομική Ελευθερία στον Κόσμο» που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Fraser του Καναδά και αφορά στα στοιχεία του 2015.

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – “Μάρκος Δραγούμης” (ΚΕΦίΜ) παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας, σε συνέντευξη τύπου και στην οποία μίλησαν οι:

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Μπορεί να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον σταυρό στο χέρι;



Θα ήθελα να θέσω στον αναγνώστη το εξής ερώτημα:
προτιμά να πέσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επειδή 4 βουλευτές της συμπολίτευσης  την  καταψηφίσουν  και στην συνέχεια ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ή να συνεχίσει να κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλα δύο χρόνια;
Σίγουρα ζόρικο το ερώτημα και σίγουρα ακόμα πιο ζόρικη η απάντηση του. Ένας πολιτικός σχολιαστής έχει την πολυτέλεια να το προσεγγίσει με το ανώδυνο «ναι μεν, αλλά..» Να στρογγυλεύσει τις γωνίες και τελικά να ξεχάσει να απαντήσει. Ενας πολιτικός όμως δεν έχει αυτήν την πολυτέλεια...

Σε… vertigo διάρκειας οι ΑΝΕΛ μετά την ντρίμπλα Μητσοτάκη

Ενδείξεις έντονης αναστάτωσης παρατηρούνται στους Ανεξάρτητους Ελληνες εδώ και μερικά 24ωρα. 

Η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να φέρει στη βουλή τόσο το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου όσο και για την «τουρκική ένωση Ξάνθης» έχουν αναστατώσει τον κυβερνητικό εταίρο που προσπαθεί να βρει τη γραμμή ισορροπίας του. 
Η παρουσία των βουλευτών του κόμματος του κ. Καμμένου στις...

Μου είπε ότι φταίω που ψήφισε δύο φορές ΣΥΡΙΖΑ! Του Θανάση Μαυρίδη


Σχετική εικόνα

Μόλις συνειδητοποίησα ότι εμείς οι άνθρωποι έχουμε τουλάχιστον ένα κοινό σημείο με το περιστέρι και τους επενδυτές: 

Διαθέτουμε όλοι ασθενή μνήμη. 

Αφορμή στάθηκε ένας αναγνώστης ο οποίος με κατήγγειλε προσωπικώς για το γεγονός ότι ο ίδιος ψήφισε δύο φορές ΣΥΡΙΖΑ. 
Να έρθει σε μένα και να πει κάτι τόσο βαρύ; Ότι δεν τον είχα προειδοποιήσει εγκαίρως;
Το ακριβές μήνυμα του φίλου στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο είναι το ακόλουθο: 

Το σκίτσο του Αρκά για τον θάνατο του Χιου Χέφνερ: Ο χάρος έγινε... κουνελάκι [εικόνα]

Φωτογραφία: Facebook/ARKAS -The Original Page

O Χιου Χέφνερ έφυγε την Πέμπτη από τη ζωή και ο Αρκάς απέτισε τον δικό του φόρο τιμής στον ιδρυτή του Playboy, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook.

Συγκεκριμένα σχεδίασε τον χάρο με τα χαρακτηριστικά... αυτάκια του Playboy.
Δείτε τη φωτογραφία...

«Ανώμαλη προσγείωση» για το κυβερνητικό success story από Στουρνάρα

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας -Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC«Καρφιά» για τις επενδύσεις: Παραμένουν πολύ χαμηλά

Αιχμές για τις νέες θέσεις εργασίας και για τα πισωγυρίσματα στις ιδιωτικοποιήσεις

Κριτική και για την υπερφορολόγηση

Διατυπώνει ερωτηματικά και για την «καθαρή» έξοδο στις αγορές

Φωτιά και λάβρα ήταν η τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα από το βήμα του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, επί όλης της «καυτής» ατζέντας, που συνθέτει το κυβερνητικό αφήγημα περί αλλαγής σελίδας και εξόδου από τα Μνημόνια, αφού αντέκρουσε ή μάλλον αποδόμησε βασικά στοιχεία των όσων επικαλείται το οικονομικό επιτελείο και όχι μόνο.
Πρώτη αιχμή, το επίπεδο των επενδύσεων:

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ρουμελιώτης: Η χώρα παραδόθηκε στους δανειστές το 2010

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής ανέφερε πως το eurogroup λάμβανε τις αποφάσεις που υπαγόρευε ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Η χώρα παραδόθηκε στους δανειστές το 2010 είπε στο ραδιόφωνο 24/7 ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής, πρώην υπουργός και πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Υπογράμμισε ότι έγιναν βεβιασμένες κινήσεις, η Ευρώπη ήταν ανέτοιμη για τέτοιες κρίσεις, ενώ υπήρχαν και συμπεριφορές τιμωρίας...

Ένα βήμα πριν οδηγηθεί σε λουκέτο η Αυγή - Παραιτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο

Σε βαθιά διοικητική κρίση που διαδέχεται την οικονομική της ανέχεια βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης η ιστορική εφημερίδα «Αυγή».

Η παραίτηση του αντιπροέδρου του Δ.Σ της Αυγής Νίκου Τσαγκρή την οποία κοινοποίησε με επιστολή που περιέχει σοβαρές αιχμές για την αντιμετώπιση της εφημερίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε κατάρρευση της διοικητικής πυραμίδας της εφημερίδας. 
Ο διευθύνων σύμβουλος Δ. Στούμπος τελεί ήδη...

Οι εμμονές του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας με την Ελλάδα και η επόμενη μέρα μετά την αντικατάσταση του

Οπαδός της ακραίας λιτότητας ο Δρ Βόλφγκανγκ Σοϊμπλε αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει ακόμη την Ελλάδα ως τον «απόλυτο δημοσιονομικό εφιάλτη». 

Μια Ανατολική Γερμανία μετά την πτώση του τείχους όπου όμως δεν κατοικούν Γερμανοί. 

Αυτό εξηγεί πολλά για την στάση του στο ελληνικό ζήτημα.

Ο κ Σοϊμπλε έγινε υπουργός οικονομικών της Γερμανίας τον Οκτώβριο του 2009 ένα μήνα πριν τις εκλογές του ίδιου χρόνου στην Ελλάδα και στο πρώτο μνημόνιο. Αποχωρεί τώρα για να αναλάβει...

Τρεις μεγάλες βόμβες, σε τίνος τα χέρια θα σκάσουν;

Σχετική εικόνα

Μετά από δύο χρόνια μνημονιακής κυβέρνησης Συριζανέλ, είναι νομίζω πλέον σαφές το πώς κυβερνούν: ψέματα, τεχνητή ένταση στη διαπραγμάτευση, υιοθέτηση μνημονιακών υποχρεώσεων στις οποίες δεν πιστεύουν, καμία ουσιώδης μεταρρύθμιση για να μη θιχτεί κανείς, και επικοινωνία, πολλή επικοινωνία.

Κάτω όμως από την επίπλαστη εικόνα ομαλότητας που επιχειρούν να παρουσιάσουν, ότι τάχα έρχεται ανάπτυξη, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, κλπ, η ανικανότητα, η ιδεοληψία και η παντελής τους απραξία έχουν πυροδοτήσει τρεις μεγάλες βόμβες που απειλούν με νέα τεράστια καταστροφή την καθημαγμένη ελληνική οικονομία...

Ο δωδεκάλογος της επιτυχίας των manager

Oι κανόνες για την επιτυχία μιας επιχείρησης ή ενός manager είναι πολλοί. 

Ορισμένες από τις πιο ουσιαστικές θέσεις σε θέματα συμπεριφοράς παρατίθενται παρακάτω.
Ο δωδεκάλογος «επιτυχίας» σίγουρα θα έχει την ιδιότητα, αν μη τι άλλο, να προσφέρεται στην κριτική σκέψη.
Ιδού κάποιες σκέψεις και παραινέσεις:

Οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις Τσίπρα-Καμμένου για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Αλλαγή στάσης από τους ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο Κοντονή / Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και μπαράζ συνεννοήσεων προηγήθηκε προκειμένου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να... αναδιπλωθούν, τόσο για το ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού ως «Τουρκικής» της Μουσουλμανικής Ένωσης Ξάνθης, όσο και για το νομοσχέδιο που αφορά στην ταυτότητα φύλου.

Μετά την πλήρη στήριξη που παρείχαν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά στον κυβερνητικό εταίρο για την υπόθεση του Noor1, οι ΑΝΕΛ ήταν κάτι παραπάνω από σαφές ότι θα έπρεπε να βάλουν πλάτη καταπατώντας μία ακόμα από τις «κόκκινες γραμμές» τους.
Ποιοι συναντήθηκαν στο Μαξίμου

Δεν έχεις λόγο Κυριάκο να θέλεις τώρα πια εκλογές!

Αποτέλεσμα εικόνας για κυριακος
Οι εκλογές ήταν μία λύση για την χώρα μέχρι την περασμένη Άνοιξη, όταν υπήρχε ακόμη χρόνος για να σωθεί η παρτίδα. 
Τα πράγματα έχουν πάρει πλέον μία άλλη τροπή! 
Η χώρα έχει παγιδευτεί στα μνημόνια με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάρει όλο το βάρος της ευθύνης των πράξεών του. Δεν θα προσφερθεί διέξοδος για την πολιτική τους σωτηρία.

Αυτή Κυριάκο είναι μία απόφαση ευθύνης απέναντι στις μελλοντικές γενιές. ...

Τα 10 φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρως πάντα βιολογικά - Είναι γεμάτα φυτοφάρμακα [λίστα]

AP Photo/Dean Fosdick

Για ορισμένους οι βιολογικές τροφές είναι απλά μία απάτη (λάθος!). 

Για όλο και περισσότερους, όμως, έχουν την αποκλειστικότητα στο τραπέζι τους.

Από την άλλη, ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει με τις βιολογικές τροφές είναι το γεγονός ότι είναι ακριβά.
Τα οφέλη που προκύπτουν πάντως από την κατανάλωση βιολογικών τροφίμων έχουν τεκμηριωθεί από μία σειρά ερευνών, ενώ όπως αναφέρουν οι επιστήμονες...

Πρωτοφανής δικαστική μεθόδευση για να μην καταδικαστεί για πλαστογραφία ο αδερφός του Τσίπρα!

Στα δικαστήρια Μυτιλήνης εκδικάστηκε σήμερα το πρωί η υπόθεση του 49χρονου αδελφού του Πρωθυπουργού Δημήτρη Τσίπρα πολιτικού μηχανικού, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για χρήση πλαστογραφημένου εγγράφου.

Ο Δημήτρης Τσίπρας σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε χρησιμοποιήσει πλαστογραφημένο έγγραφο για ασφαλιστική ενημερότητα, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για την ανάληψη έργου, ενώ σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, όφειλε ασφαλιστικές εισφορές περίπου 2.000 ευρώ.
Το έργο τελικά δεν κατάφερε να το πάρει και κινήθηκε ποινική διαδικασία για τη χρήση του πλαστογραφημένου εγγράφου...

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ο λαϊκισμός ως μητρική γλώσσα…

Σχετική εικόνα
Thomas Jefferson ήταν ο τρίτος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και κύριος συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας. 
Επίσης ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας, σπουδαγμένος στις Ευρώπες, γαιοκτήμονας με πληθώρα δούλων στην κατοχή του και ολίγον προικοθήρας. 
Όταν αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, παρότι επιτυχημένος πολιτικός, ο κόσμος δεν ήταν με το μέρος του. Δεν είχε εκείνο το κάτι που θα τον έκανε αρεστό στο ευρύ κοινό. Δεν ήταν παιδί του λαού και το ήξερε. Αποφάσισε λοιπόν να κάνει κάτι το ευφυέστατο...

Δημοσκόπηση-προειδοποίηση για την Νέα Δημοκρατία


Αν ένα κόμμα προηγείτο του βασικού του αντιπάλου με 13 μονάδες, το κλίμα θα έπρεπε να ήταν πανηγυρικό. 
Αν όμως στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας ή του ίδιου φορέα, η διαφορά ήταν στις 18 μονάδες, δεν πρέπει να σημάνει ένας ήπιος συναγερμός;
Και όταν μάλιστα ανάλογα δείγματα έδωσαν και άλλες δημοσκοπήσεις, άλλων...

Το τυρί το βλέπουμε, τη φάκα όχι;

Το αφήγημα για την «καθαρή έξοδο» της Ελλάδας από τα μνημόνια μοιάζει με εκείνα τα δώρα που κρύβουν μέσα τους εκρηκτικά.

Είναι πολύ ωραίο να ακούς τον Αλέξη Τσίπρα και τον Wolfgang Schaeuble να συμφωνούν ότι ήρθε ο καιρός να τελειώσουν τα προγράμματα χρηματοδότησης και η Ελλάδα να ξαναγίνει μια «κανονική χώρα».  Αλλά όσο πλησιάζει η κρίσιμη ώρα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν ανοίγοντας το κουτί θα έχεις κερδίσει το λαχείο ή θα εκραγεί πάνω σου η βόμβα...

Να, γιατί σκότωσαν τον Μπακογιάννη


Αποτέλεσμα εικόνας για μπακογιάννης παύλος
Στην Ιστορία, τα «αν» δεν είναι παρά η απέλπιδα προσπάθεια του καθενός μας να φτιάξει την δική του αφήγηση. 
Όμως, η κατηγορική προσταγή του χρόνου δεν αφήνει πολλά περιθώρια αλλαγών. Μόνη παρηγοριά αποτελεί, πάντα, η προσωπική  απόπειρα της εικασίας.

Λίγες φορές, από την εποχή του Θουκυδίδη ως σήμερα, υπήρξαν ιστορικοί που στάθηκαν απέναντι στα γεγονότα και όχι μέσα στην εξιστόρησή τους. Γιατί η Ιστορία, σπανίως δεν είναι εθνική και σχεδόν πάντα...

Το καυστικό σκίτσο του Αρκά για τους υπουργούς… ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Με τον υποδειγματικό σαρκασμό του, ο Αρκάς με τα σκίτσα του σχολιάζει τα κακώς κείμενα όλου του πολιτικού και κοινωνικού φάσματος.

Σε ένα ακόμη σκίτσο που ανέβηκε στην επίσημη σελίδα του στα social media ο γνωστός σκιτσογράφος «καυτηριάζει» τους υπουργούς με τις… βίλες εκτός πραγματικότητας...

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Κακό σενάριο για την Ελλάδα ο συνασπισμός «Τζαμάικα» λένε Morgan Stanley – Capital Economics

Ως ένα κακό σενάριο για την Ελλάδα χαρακτηρίζουν την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, ονόματι «Τζαμάικα», η Morgan Stanley και η Capital Economics, θεωρώντας ότι θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο και κυρίως αρνητικό στην ευρωζώνη και στην Ελλάδα παρά στην ίδια την Γερμανία.
Η Morgan Stanley αναφερόμενη στην Ελλάδα, εκτιμά ότι από μέρους του FDP θα ανοίξει ξανά το σενάριο ενός Grexit, σημειώνοντας ότι σε αντάλλαγμα για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας...

Politico: 5 μαθήματα από τις γερμανικές εκλογές - Τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι καθόλου όμορφα

Η Αγκελα Μέρκελ έγινε για τέταρτη φορά καγκελάριος της Γερμανίας ( ASSOCIATED PRESS)

Τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι καθόλου όμορφα, είναι το συμπέρασμα της πολιτικής ιστοσελίδας Politico, σταχυολογώντας το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και την επίδρασή του στο μεταναστευτικό, την Ευρωζώνη, την καγκελάριο, αλλά και την Ιστορία.

Η Άνγκελα Μέρκελ παραμένει η καγκελάριος της Γερμανίας. 
Αυτό το γενικώς προσδοκώμενο αποτέλεσμα είναι και το μόνο...

Ρουκέτα Nτόρας κατά Καμμένου: «Προσέξτε πως έχετε μαζέψει τα λεφτά σας…» (όλοι οι διάλογοι)

Ρουκέτες Ντόρας κατά Καμμένου στην ολοκλήρωση της πολύωρης συζήτησης στην Βουλή για την Εξεταστική Επιτροπή κατά του υπουργού Εθνικής Αμύνης.

Όπως αποκάλυψε η κ. Μπακογιάνη ο Πάνος Καμμένος είχε «πολλές κοινωνικές συναντήσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο γραφείο και στο σπίτι του» ενώ τον γνωστό εφοπλιστή επισκεπτόταν και η σύζυγος του Προέδρου των ΑΝΕΛ.
Μετά την ομιλία του Πάνου Καμμένου ο οποίος έκανε προσωπική αναφορά στη Ντόρα Μπακογιάννη και στις σχέσεις της με τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη, η βουλευτής της ΝΔ πήρε τον λόγο χαρακτηρίζοντας τον τζάμπα μάγκα που κρύβεται πίσω από τις φούστες του Αλέξη Τσίπρα...

Το Ζεϊμπέκικο του Κουρουμπλή


Σχετική εικόναΟ ζεϊμπέκικος ως παλιός χορός είναι αυστηρά ανδρικός κι ορισμένες φορές αποκαλείται «χορός του αετού». 
Ο ζεϊμπέκης είναι εξ ορισμού λεβέντης. Δεν είναι κλεφτοκοτάς, δεν είναι άνδρας χωρίς τιμή και υπόληψη. 
Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε σε κρατικό αξιωματούχο αν τον συλλάμβαναν στην αρχαιότητα να χορεύει ζεϊμπέκικο στα γενέθλια του εφοπλιστή Κουντούρη! Πίσσα και πούπουλα! Πίσσα και πούπουλα!
Ο ίδιος ο υπουργός Κουρουμπλής διαψεύδει ότι χόρεψε ζεϊμπέκικο στην γιορτή του εφοπλιστή Κουντούρη. Δεν διαψεύδει ότι είναι καλός στο ζεϊμπέκικο και δεν θα μπορούσε άλλωστε! Υπάρχει και βίντεο που τον δείχνει να μεγαλουργεί στην ιερή αυτή πράξη! 
Προς το παρόν είμαστε χαρούμενοι που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν διαψεύδουν ότι βούλιαξε το πλοίο του εφοπλιστή Κουντούρη.  
Ο κ. Κουρουμπλής ισχυρίζεται ότι...

ΤΟΡΠΙΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Το ζεϊμπέκικο του Κουρουμπλή και ο Κουντούρης του «Αγία Ζώνη 2″ [Βίντεο]

xoros

Νέος πολιτικός σάλος ξεσπά με αφορμή τις αποκαλύψεις του parapolitika.gr για τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τις σχέσεις του με την οικογένεια του πλοιοκτήτη του Αγία Ζώνη 2, Θεοδωρή Κουντούρη.

Και αυτό γιατί ο εν ενεργεία υπουργός εμφανίζεται σε βίντεο να διασκεδάζει χορεύοντας μάλιστα ζεϊμπέκικο στις 4 Μαρτίου του 2017, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του Θεόδωρου Κουντούρη...

Έρευνα: Οι Έλληνες του εξωτερικού γυρνούν την πλάτη στην πρόσκληση Τσίπρα για το Δημόσιο

Ερευνα: Οι Ελληνες του εξωτερικού γυρνούν την πλάτη στην πρόσκληση Τσίπρα για το Δημόσιο

Αρνητικά στην πρόσκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ στους Ελληνες επιστήμονες μετανάστες, να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να εργαστούν στο Δημόσιο, φαίνεται ότι τού απαντά η πλειοψηφία.

Οι νέοι Ελληνες του εξωτερικού απορρίπτουν την ιδέα να γυρίσουν στην χώρα μας και να εργαστούν για το Δημόσιο, κρίνοντας μάλιστα το σύστημα αναξιοκρατικό και τις απολαβές πενιχρές.
Συγκεκριμένα...

Στους δρόμους οι Κούρδοι, πανηγυρίζουν για το δημοψήφισμα: Η καλύτερη μέρα της ζωής μας [εικόνες & βίντεο]

Πανηγυρίζουν οι Κούρδοι (Φωτογραφία: AP/ Bram Janssen)Με σημαίες στα χέρια, ρίχνοντας πυροτεχνήματα και τραγουδώντας, Κούρδοι βγήκαν στους δρόμους, πανηγυρίζοντας για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.

Οι περισσότεροι από αυτούς, χαρακτήριζαν τη Δευτέρα ως την καλύτερη ημέρα της ζωής τους. Στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν- που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από Ιράν, Ιράκ, Τουρκία και Συρία- μετείχε το 78% των εκλογέων. 
Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν εντός 72 ωρών...

Η ηχηρή απάντηση της ΑΕΚ στην ασέβεια…

Οι τρεις λόγοι για τους οποίους τιμώρησαν τη Μέρκελ οι Γερμανοί ψηφοφόροι

Νίκη με άρωμα ήττας για την Γερμανίδα Καγκελάριο (ΑΡ/αρχειο)

Νίκη με άρωμα ήττας

H εκλογική αναμέτρηση στη Γερμανία εξελίχθηκε σε μεγάλο βαθμό σε ψήφο διαμαρτυρίας κατά της Άνγκελα Μέρκελ.

Η αποστροφή προς το πρόσωπο της καγκελαρίου από μερίδα των ψηφοφόρων ήταν τόσο έντονη, που δεν δίστασαν πολλοί από αυτούς να βάλουν με την ψήφο τους στην Μπούντεσταγκ ένα ακροδεξιό κόμμα.
Δεν είναι τυχαίο ότι πάνω από 1 εκατομμύριο Γερμανοί, που είχαν ψηφίσει...

Δημοσκόπηση: Μπροστά με 13% η ΝΔ - Παραίτηση Κουρουμπλή θέλει το 53%

Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5%, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ
Ανοδος 2,5% του ΣΥΡΙΖΑ και αντίστοιχη πτώση 2,5% για την αξιωματική αντιπολίτευση
Το 85,5% πιστεύει ότι θα έρθουν νέα μέτρα
Την παραίτηση Κουρουμπλή ζητά το 53,5% για το ατύχημα στο Σαρωνικό
Το 58,5% δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης
Δεν έπεισε ο Τσίπρας στην ΔΕΘ
Κεντροαριστερά: Προηγείται η Φώφη, ακολουθούν Καμίνης, Θεοδωράκης, Ανδρουλάκης...

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Η σταθερή άρνηση του Κώστα Καραμανλή να γίνει… κομματάρχης

Περί Κώστα Καραμανλή λοιπόν… 


Με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης δυο ετών από την ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, και την… αυτοκτονική όπως αποδείχτηκε, επιλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ανοίξει μόνος του θέμα ηγεσίας, η συζήτηση δεν μπορεί παρά να φτάνει στον Κώστα Καραμανλή.
Ο πρώην πρωθυπουργός και επί 12 1/2 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι ο τελευταίος ηγέτης τον οποίο ψήφισαν μαζικά οι Έλληνες στις κάλπες, σε αντίθεση με τις...

Ο πολιτικός πολιτισμός των Γερμανών, και η σύγκριση με τους… εν Ελλάδι ιθαγενείς

Την είδατε την εικόνα;

Περίπου δυο ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των exit polls των φετινών γερμανικών εκλογών, το πολιτικό σύστημα της χώρας που… βαρεθήκαμε να απεχθανόμαστε, παρέδιδε μαθήματα πολιτισμού και σεβασμού στη Δημοκρατία.


Ό, τι δηλαδή δεν συμβαίνει στην...

Τι σημαίνει για την Ελλάδα ο καταποντισμός του γερμανικού συνασπισμού


ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ! 

Ανεβάζει το βαθμό πολιτικής δυσκολίας στο ελληνικό πρόβλημα το εκλογικό αποτέλεσμα στην Γερμανία.

Η εκλογική αναμέτρηση έδειξε ότι η Ανγκελα Μέρκελ απώλεσε σημαντικό ποσοστό των ψήφων ενώ αντίθετα το ακροδεξιό κόμμα του AfD ενίσχυσε τα ποσοστά του και αναδείχθηκε τρίτο κόμμα στην Γερμανική Βουλή, για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια. Με δεδομένη και την άρνηση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του Μάρτιν Σουλτς να συμμετέχουν στον συνασπισμό της Μέρκελ, όλα δείχνουν πως...

Οι επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης Τζαμάικα στον ευρωπαϊκό Νότο

Οι επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης Τζαμάικα στον ευρωπαϊκό Νότο

Η εξαιρετικά πιθανή συμμετοχή των Φιλελευθέρων (FDP), που έχουν ζητήσει προσωρινό Grexit, στην επόμενη γερμανική κυβέρνηση θα περιπλέξει τη χάραξη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, εκτιμούν γερμανοί οικονομικοί αναλυτές.

Η ανακοίνωση των Σοσιαλδημοκρατών ότι δεν θα συνεργαστούν με τα κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) σε μια ακόμη κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» καθιστά πλέον επικρατέστερο σενάριο τον σχηματισμό μιας τρικομματικής κυβέρνησης με συνεργασία της Κεντροδεξιάς, των Φιλελευθέρων (FDP) και των Πρασίνων...

Η πύρρειος νίκη της Ανγκελα Μέρκελ και τα αγκάθια στο δρόμο για το σχηματισμό κυβέρνησης

Η Ανγκελα Μέρκελ μετά το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών /Φωτογραφία: Getty Σοκ έχουν προκαλέσει τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γερμανία με την άνοδο της ακροδεξιάς, η οποία μπαίνει στη Βουλή για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Την ίδια ώρα βαριές απώλειες καταγράφει το κόμμα της Μέρκελ, το οποίο τερμάτισε πρώτο, ενώ ιστορική ήττα κατέγραψαν οι σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς, οι οποίοι ήρθαν δεύτεροι...

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Ομολογία Βερναρδάκη για τις fake δημοσκοπήσεις


Αποτέλεσμα εικόνας για fake δημοσκοπήσεις

Το παρασύστημα των στημένων δημοσκοπήσεων στα πέριξ του Μαξίμου έχει ονοματεπώνυμο. 

Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης υποχρεώθηκε χθες να παραδεχθεί ότι βρίσκεται στενός συνεργάτης του πολιτικού του γραφείου πίσω από την δημοσκόπηση της μαϊμού εταιρείας Common View και ότι η ίδια η εταιρεία είναι ανύπαρκτη. 
Παρ όλα αυτά όχι μόνο δεν κουνιέται φύλλο, αλλά νέες δημοσκοπήσεις «αγνώστου ταυτότητας» ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε φιλοκυβερνητικά μέσα για να στηρίξουν το αγωνιώδες αφήγημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει την ψαλίδα με την Ν.Δ.
Υπό κανονικές συνθήκες ο Χρ. Βερναρδάκης δεν θα έπρεπε να είναι σήμερα υπουργός. Θα έπρεπε είτε να έχει παραιτηθεί...

Λονδίνο, ζάρια και φιλότιμο



Λονδίνο, ζάρια και φιλότιμοΤι έχει αυτό το Λονδίνο και τραβάει σαν τον μαγνήτη τους υπουργούς της κυβέρνησης; 

Είναι βέβαιο ότι είναι μία πόλη τέλεια για ψώνια! Είχαμε δει, λοιπόν, κι άλλες φορές ξελιγωμένους υπουργούς να κουβαλάνε τις τσάντες με τα δώρα. 
Εκείνο που δεν είχαμε δει ήταν υπουργό να παίζει στο Καζίνο. 
Αντιδράσεις; 
Μα, ήταν ο Πάνος Καμμένος κι όχι κάποιος γερμανοτσολιάς...

Έρευνα: Kαρδιά και εγκεφαλικά οι δύο κυριότερες αιτίες θανάτου στην Ελλάδα και παγκοσμίως

Οι δύο κυριότερες αιτίες απώλειας της ζωής στην Ελλάδα και παγκοσμίως είναι οι καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά, ενώ οι δύο σημαντικότερες αιτίες αναπηρίας που εμποδίζουν την υγιή ζωή ιδίως στην τρίτη ηλικία, είναι οι πόνοι στη μέση και οι ημικρανίες.

Μια νέα μεγάλη διεθνής έρευνα (Global Burden of Disease), με τη συμβολή άνω των 2.500 ερευνητών από 130 χώρες, η οποία δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», αποκαλύπτει ότι...

Πολιτικές που μειώνουν πραγματικά τις ανισότητες

Σχετική εικόνα
Στην πρόσφατη ομιλία του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε μια σημαντική και ενδιαφέρουσα ιδεολογική τοποθέτηση για τις κοινωνικές ανισότητες.
O Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρηματολόγησε ότι όσοι επιχείρησαν να εξαλείψουν τις κοινωνικές ανισότητες «καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα». 
Στην ουσία προσανατόλισε τη συζήτηση περί ανισοτήτων σε ζητήματα που αφορούν τα κομμουνιστικά πειράματα. Ομως, είναι άλλο πράγμα η μείωση των ανισοτήτων...

Τι άνθρωπο θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Από τον Κώστα Κυριακόπουλο
Στο καζίνο της συναισθηματικής δημοκρατίας και στις ρουλέτες του συγκεντρωτικού λαϊκισμού, οι μάρκες της αντιπαράθεσης σταλινισμού, ναζισμού δεν έριξαν τίποτα άλλο στην εγχώρια κατανάλωση παρά ένα ακόμα μικρό μέτωπο στη συνολική επικοινωνιακή στρατηγική, τύπου: “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”. Που τελικά και αυτά έκαναν τον μικρό τους κύκλο στον ούτως ή άλλως ολοένα και συρρικνούμενο...

Έφαγες πολύ το προηγούμενο βράδυ; Δες πώς θα επανέλθεις άμεσα

Γυναίκα τρώει πρωινό /Shutterstock

Συχνά ενώ το έχετε πάρει απόφαση, ότι πρέπει να ακολουθήσετε πιστά υγιεινές και ποιοτικές διατροφικές επιλογές στην καθημερινότητά σας, μπορεί να πέφτετε θύματα της λιγούρας και να καταναλώνετε τροφές που όχι μόνο θρεπτικές δεν είναι, αλλά επιβαρύνουν τη σιλουέτα σας με περιττές θερμίδες.

Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί για παράδειγμα, όταν βγείτε με τους φίλους σας για να δειπνήσετε ή όταν δεν αισθάνεστε καλά ή απλά όταν πλήττετε αφάνταστα και πρέπει να απασχοληθείτε με κάτι ενώ κάθεστε στον αναπαυτικό σας καναπέ.
Πώς θα καταφέρετε όμως να επανέλθετε στα φυσιολογικά σας επίπεδα την επόμενη ημέρα και...

Kόλαση στο twitter για τον… #Panos_Taramas [εικόνες]


Χαμός στο twitter μετά την αποκάλυψη για την… χασούρα του Πάνου Καμμένου σε Καζίνο στο Λονδίνο...

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων...