Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ο Καραµανλής φόβιζε τις ΗΠΑ με τις καλές του σχέσεις με τον Πούτιν



«Ο κίνδυνος είναι η Αθήνα, όντας πιο κοντά στη Ρωσία στα θέματα ενέργειας, να βρεθεί υπό πίεση και να στηρίξει τους Ρώσους και σε άλλα θέµατα, όπως το Ιράν » 
Αποκαλυπτικό τηλεγράφηµα του Wikileaks την περίοδο που υπογράφονταν οι συµφωνίες για τους ενεργειακούς αγωγούς.

Τους φόβους των Αµερικανών ότι οι στενότερες σχέσεις Καραµανλή – Πούτιν µπορεί να οδηγήσουν και σε στενότερες σχέσεις µε το Ιράν αποκαλύπτει τηλεγράφηµα του Wikileaks, την κρίσιµη περίοδο κατά την οποία υπογράφονταν οι συµφωνίες για τους...

Ένα μικρό «οικονομικό θαύμα» προσελκύει ξένα κεφάλαια στη Τουρκία


Ενώ η Ε.Ε. βυθίζεται στα χρέη, η οικονομία της Τουρκίας γνωρίζει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης και προσελκύει όλο και περισσότερες γερμανικές εταιρίες. 
Πού οφείλεται αυτό το μικρό «οικονομικό θαύμα»;
Στο 8,9% ήταν ο δείκτης ανάπτυξης της Τουρκίας για το 2010, σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας. 
Μόνο η Κίνα είχε μεγαλύτερο ποσοστό από τις χώρες του G20. 
Βέβαια η ...

Ιρλανδία προς Ε.Ε.: Δεν αυξάνουμε τη φορολογία που να κτυπιόσαστε.!

Η ιρλανδική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αυξήσει τον πάρα πολύ χαμηλό φόρο που επιβάλλει στις επιχειρήσεις παρά τις γαλλικές και γερμανικές πιέσεις, ακόμα κι αν...
αυτό τελικά σημαίνει ότι θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο τα επιτόκια του δανεισμού του Δουβλίνου από την ευρωζώνη, υπογράμμισε σήμερα ο υπουργός των Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν.
«Δεν θα αλλάξουμε άποψη για το συγκεκριμένο θέμα. Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα», υπογράμμισε ο κ. Νούναν, ο οποίος στο περιθώριο των εκδηλώσεων στο Παρίσι για τα 50 έτη του...

Αυτός είσαι πρωθυπουργέ μας, για αυτό σε ψηφίσαμε.


Συνέχισε μόνος σου, μην μασάς!
Μόνος σου σήκωσε την μπάρα της ανάπτυξης και τράβα μπροστά.
Το μοντέλο το έχεις επινοήσει και το ξέρεις καλύτερα από όλους.
Πράσινη ανάπτυξη και πάλι πράσινη ανάπτυξη.
Συνέχισε όπως πας.
Ήδη τα σημάδια ανάκαμψης από τα δισεκατομμύρια ευρώ πράσινων επενδύσεων είναι εμφανέστατα, αποδίδουν τα πράσινα...

Πήρε φωτιά το Παπαγαλιστάν

 
Τι τρελός χαμός είναι τούτος; 
Δεν τολμάς να δεις ειδήσεις, να ανοίξεις ραδιόφωνο, να διαβάσεις εφημερίδες ή Διαδίκτυο. 
Ο βομβαρδισμός είναι συνεχής:
Συναίνεση ή όχι;
Δημοψήφισμα για το ευρώ ή για έξοδο απ' αυτό.
Εκλογές: Τώρα ή αργότερα;
Κάντε κράτει, ρε μάγκες! Μας πήξατε στα διλήμματα. 
Την ώρα που η κυβέρνηση παίρνει τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί ποτέ στην Ευρώπη, την ώρα που ετοιμάζεται ένα θηριώδες ξεπούλημα, χρειάζεται ένα γερό ξεκάρφωμα. Έτσι έπιασε δουλειά το παπαγαλιστάν και ...

«Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς που ακυρώνουν τη Δημοκρατία»

Επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου ζήτησε εκ νέου ο Αντώνης Σαμαράς, μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, που οδήγησε σε ναυάγιο.
«Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να ενσωματώσει στο κυβερνητικό Σχέδιο μέρος από τις προτάσεις του Σχεδίου μας, χωρίς, όμως, το πιο σημαντικό, που είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών», τόνισε, επιβεβαιώνοντας...

Το "αδιέξοδο" στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών - Οι διαφωνίες, οι τοποθετήσεις και οι ατάκες...

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις 
αναμένεται ότι θα πυροδοτήσει το αδιέξοδο κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, που διήρκεσε 3 ώρες και δέκα λεπτά. 
Ο πρωθυπουργός, συσκέπτεται στο Μέγαρο Μαξίμου με στενούς του συνεργάτες, ενώ αναμένεται ότι θα προχωρήσει σε δηλώσεις.
Το αδιέξοδο διεφάνη ήδη από τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, που εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου δηλωσε:

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αφήστε μας να ονειρευτούμε για να σας αφήσουμε να κοιμηθείτε...

Όποιος πιστεύει ότι θα φύγει ο Τζέφρυ, θα έρθει ο Αντώνης και θα σωθούμε ξεχνάει την πρόσφατη ιστορία μας που μας οδήγησε εδώ. 
Κανένας από αυτούς δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ακόμα και αν το ήθελε. 
Είναι παιδιά που μεγάλωσαν υπηρετώντας τους εγχώριους και διεθνείς τοκογλύφους και νταβατζήδες.


Αυτό έμαθαν και αυτό θα κάνουν. Το ξύπνημα του κόσμου που επιτέλους είδαμε χθές, σίγουρα τους τρόμαξε. 
Αν δεν τρόμαζαν, δεν θα έκοβαν τα κινητά δείχνοντας μας ακόμη μια φορά το αληθινό τους πρόσωπο. Αυτό που βλέπουμε από τις ...

Εφιάλτες: Γι'αυτά μιλάει ο ΓΑΠ με το Σόρος, για τα CDS ή και για τα δύο;


Η πράσινη διακυβέρνηση ετοιμάζει αναγνώριση των «Μακεδόνων» και της «γλώσσας» τους με δικαστική απόφαση. 
Μακριά από την κοινή γνώμη, στα «μουλωχτά», η «πράσινη διακυβέρνηση» προετοιμάζει την επιβολή λογοκρισίας σε κάθε Έλληνα πολίτη που χαρακτηρίζει αντεθνικές και προδοτικές τις δραστηριότητες των «Μακεδόνων» και των φίλων τους στην Ελλάδα, ώστε εμμέσως να νομιμοποιηθούν πολιτικά το...

Τί θα απαντούσε ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Έλληνας πρωθυπουργός...

Φίλες και φίλοι πρόεδροι αλλά και απλοί πολίτες της Ευρώπης. 
Λαμβάνουμε το θάρρος να σας προσφωνήσουμε ώς φίλους γιατί αυτό ήταν και το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης όταν ξεκίνησε.
Οι Έλληνες πιστέψαμε, όπως και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες τότε, σε κάτι ωραίο που θα φέρει πιο κοντά τους λαούς, ενώνοντάς τους με αγάπη και αλληλοεκτίμηση. Κάνοντάς τους αδέλφια και ισότιμα μέλη μιας νέας κοινωνίας φτιαγμένης πρώτα απ όλα για τον άνθρωπο. 
Μιας κοινωνίας με ευτυχισμένους ανθρώπους.
Τι βλέπουμε σήμερα όμως; 

Οι "Τρεις μεγάλες γκάφες" που μας κόστισαν ακριβά..

Τρεις μεγάλες γκάφες του οικονομικού και επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης κόστισαν ακριβά στους Έλληνες πολίτες, καθώς επιτάχυναν την ύφεση, έδωσαν ευκαιρία στους κερδοσκόπους και βύθισαν τους Έλληνες πολίτες στην αγωνία και την κατάθλιψη.
Ο στόχος του επιτελείου του πρωθυπουργού και τις τρεις φορές ήταν ο ίδιος: να θορυβηθούν οι πολίτες ώστε να περάσουν με ευκολία οι δύσκολες και σκληρές αποφάσεις που υπαγορεύουν οι δανειστές μας.
Η πρώτη μεγάλη γκάφα έγινε την περασμένη άνοιξη, όταν ο ...

Ο Γιώργος σκότωσε τον πατέρα του και τώρα ζητάει να ...


...τον λυπηθούν επειδή έμεινε ...ορφανός!

Για να μη φυλακισθεί ζητάει:
* Κατάργηση του Νομικού Πλαισίου της Χώρας, 
* Κατάργηση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, με Κυβέρνηση... συναίνεσης..!
"Παραστατικά" μας εξήγησε π. Υπουργός, ποιό είναι... 

Τι σκέφτεται ο Παπανδρέου και τι έχει συζητήσει με τον Παπούλια


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Τα σενάρια και ο στόχος της συγκυβέρνησης 

Από την ώρα που έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αποφάσισε να συγκαλέσει αύριο έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, άρχισαν να φουντώνουν τα σενάρια στα δημοσιογραφικά (και όχι μόνο) γραφεία. 
Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο η σύσκεψη έγινε κατόπιν συνεννόησης του Κάρολου Παπούλια με τον Γιώργο Παπανδρέου
Ο πρώτος μάλιστα γνωρίζει τις ...

Ένα πολιτικά χρεωκοπημένο κόμμα δεν μπορεί να βάζει διλήμματα...



Εδώ και ενάμιση χρόνο έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επιδρομής από την κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, με την υπογραφή του -καταδικαστικού για τη χώρα και τους πολίτες της- Μνημονίου και τη συνακόλουθη λήψη των πιο ακραίων φορολογικών, δημοσιονομικών μέτρων που έχουν εφαρμοστεί ποτέ και τα οποία οδήγησαν σε τέτοια ύφεση και φτώχεια, ώστε δεν μπορεί να αντέξει άλλο η κοινωνία.
Η τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους πολιτικούς αρχηγούς, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να...

Άσε μας ρε Γιώργο..










Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

«Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σηκωθείς να φύγεις»

Ο κ. Παπανδρέου έχει αποτύχει καθώς μαζί με τους Έλληνες που τους «έκλεψε» την ψήφο γιατί τους έταξε λαγούς με πετραχήλια για δήθεν αυξήσεις, κορόιδεψε και τους Ευρωπαίους που θεώρησαν ότι θα βάλει μια τάξη στο απέραντο χάος που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Σημίτη.
Τώρα ξανά αρχίζει το ίδιο βιολί των εκβιασμών, αφού αποδείχτηκε στην πράξη ότι ο Γιώργος δεν μπορεί να επιβάλει τίποτα σε αυτή την χώρα, αφού άλλα έλεγε ως αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα παει να εφαρμόσει τώρα..

Κύκνειο άσμα...

Με συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα στοχεύουν στην εκμαίευση της συναίνεσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προσέρχεται ο πρωθυπουργός στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επιδιώκει να έρθει σε συνεννόηση με τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούνται στη ...

Tι… σκ….ά Μνημόνιο υπογράψατε πέρυσι, βρε ανεύθυνοι;

Απανωτές βόμβες δέχεται η Ελλάδα σε μια προσπάθεια να πιεστεί περαιτέρω για να λάβει αποφάσεις που σε άλλες περιόδους θα έφταναν τα όρια της εθνικής προδοσίας.  
Οι… φίλοι μας της τρόικας μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό απειλώντας με στάση πληρωμών. 
Μετά τον Κ. Γιούνκερ ο οποίος βγήκε και είπε ότι είναι στον αέρα η 5η δόση του δανείου αν δεν επιτευχθεί συναίνεση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, οι πληροφορίες που έρχονται και από το ΔΝΤ αναφέρουν ότι ενδεχομένως το Ταμείο να μην καταβάλει στην Ελλάδα τη δόση των 3,3 δισ. ευρώ που πρέπει να δοθεί στις 29 Ιουνίου.
Αλλωστε το επιβεβαίωσε και ο ...

Θα αποχωρήσει το ΔΝΤ από την Ελλάδα αν δεν υπάρξει συναίνεση;

Συμπληρώνεται περίπου ένας μήνας απ' όταν έφτασε  μία πληροφορία / άποψη βόμβα η πηγή της οποίας ήταν ένα πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, η οποία δε δημοσιεύτηκε τότε για ευνόητους λόγους. 
Σύμφωνα με αυτήν, το ΔΝΤ ήταν απογοητευμένο από την πορεία της υλοποίησης του Μνημονίου και την αδυναμίας της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα που το ΔΝΤ και η Τρόικα θεωρούσαν απολύτως απαραίτητα, με την κυβέρνηση να αποτυγχάνει να κάμψει τις αντιστάσεις που αντιμετώπιζε από το εσωτερικό της χώρας.
Έτσι, σύμφωνα με την ...

Ολα δείχνουν εκλογές!

Εντείνεται η φημολογία περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αν τελικώς δεν επιτευχθεί η λεγόμενη εθνική συναίνεση για την υπογραφή του Μνημονίου. 
Ρυθμιστής των εξελίξεων θεωρείται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Ν Δ ο κ. Αντώνης Σαμαράς.
Η δήλωση κ. Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με την οποία είναι αποφασισμένος να μην δεχθεί τον οποιοδήποτε εκβιασμό και πως κανείς δεν θα δέσει την Ν Δ στο άρμα «του δικού τους αδιεξόδου» ,μαρτυρά ότι...

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Σκάνδαλο Στρος Καν Vs Σκάνδαλο Κλίντον


Από την πρώτη στιγμή που «έσκασε» το σκάνδαλο Στρος Καν σε πολλούς θύμισε μνήμες από το πολυσυζητημένο σκάνδαλο του Μπιλ Κλίντον με την Μόνικα Λεβίνσκι. 
Όσο περνούν οι μέρες όμως οι ομοιότητες ανάμεσα στα δύο top sex scandals πληθαίνουν επικίνδυνα αποδεικνύοντας πως η ιστορία όντως επαναλαμβάνεται…. 

100% επιβεβαίωση της κομπίνας για αθώωση του Άκη





Εδώ πλέον μιλάμε με γεγονότα. Έχουμε προβλέψει δίχως να είμαστε μάντεις το τι κομπίνα ΑΚΡΙΒΩΣ θα γίνει για να μη μάθουμε ποτέ την αλήθεια έστω κι αν δεν υπήρχε αποτρεπτικός (άθλιος) νόμος.
Όπως ακριβώς το περιγράψαμε έγινε ! 
Δευτέρα 2 Μάιου γράψαμε σε τίτλο :
«Αποκαλύπτουμε ότι η πραγματική κοροϊδία με τον κ. Τσοχατζόπουλο βρίσκεται αλλού από ότι μας λένε !!!»  Τότε, κοντολογίς, γράψαμε ότι ασχέτως αν απαλλαχθεί λόγω της άθλιας νομοθεσίας που έχουμε, παρ όλα αυτά ότι το ΣΔΟΕ έχει διεθνή δικαιοδοσία να ελέγξει τα οικονομικά του για να δούμε αν ο άνθρωπος είναι αθώος ή όχι. Γράψαμε ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ και κάτι άλλο όμως :

Aγαπητέ Πρόεδρε της Δημοκρατίας, μήπως έφτασε η ώρα να παραιτηθείτε;



Αγαπητέ Πρόεδρε της Δημοκρατίας, αρκετά...

Αρκετά με τις επαναλαμβανόμενες νουθεσίες σας προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς "ηγέτες" για τους ταλαίπωρους συνταξιούχους και τους ανέργους.

Οι Έλληνες πολίτες περιμένουν από εσάς να δείξετε έμπρακτα την συμπαράστασή σας. 
Όχι άλλα λόγια που ακούγονται λες και είναι από παλιά χαλασμένη κασέτα.
Στην έσχατη περίπτωση-που πλησιάζει-μπορείτε να μας δείξετε την συμπαράστασή σας παραιτούμενος από το ακριβοπληρωμένο αξίωμά σας.
Σας καλούμε επίσης να ζητήσετε να...

Γ. Παπανδρέου: ανδρείκελο της Γκόλντμαν Σακς και της Μπούντεσμπανκ,.



Ποιος έδωσε στον Παπανδρέου την εντολή να ξεπουλήσει ακόμα και τα μνήματα;

Μήπως ο λαός; όχι! αυτός εξαπατήθηκε.
Με ποιο δικαίωμα ο Γιωργάκης που, μόλις λίγα χρόνια πριν, μας παρότρυνε να φυτέψουμε χασίς στις γλάστρες μας κόβει την Ελλάδα σε φιλέτα και κανονίζουν οι φίλοι του ποιοι απ' τους φίλους τους (και τους φίλους του) θα τα κατασπαράξουν;

Ψήφισαν μήπως οι Ελληνες τον Παπανδρέου για να τους πουλήσει -ιδίως τους νέους- στα σκλαβοπάζαρα της ...

Νέο "Μήνυμα" Καραμανλή...

Μέσω  του Προκόπη Παυλόπουλου

Ο κ. Καραμανλής, στηρίζει την υπεύθυνη στάση Σαμαρά απόλυτα.. και θα θυμάται πάντοτε ποια ήταν η ανεύθυνη στάση του κ. Παπανδρέου όταν ζήτησε συναίνεση σε πολύ λιγότερα πράγματα


Ο Προκόπης Παυλόπουλος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρωην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή ...

Η Δαμανάκη είχε συνεννοηθεί την Κυριακή με τον Παπανδρέου









Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΜε μια δήλωση σε δραματικούς τόνους η Μαρία Δαμανάκη επιχείρησε χθες να θέσει ένα κεντρικό δίλημμα για τη σχέση της Ελλάδας με την Ευρωζώνη και τα σενάρια περί απομάκρυνσής της.
Την Κυριακή το μεσημέρι η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη λέγεται ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και του μετέφερε αναλυτικά την εικόνα που είχε καταγράψει από τις Βρυξέλλες.
Η δήλωσή της κατά το Μέγαρο Μαξίμου έγινε ...

Φονιάδες του Λαού...



 - Κυβέρνηση- εργολάβος.
Το μαχαίρι βαθειά στο κόκκαλο μας έχωσε χτες η κυβέρνηση.
Η αναίσθητη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση των τρωκτικών.
Η καλύτερη  ν ε ο φ ι λ ε λ ε ύ θ ε ρ η  κυβέρνηση.
Σε συνδυασμό με την απελευθέρωση του "επαγγέλματος" των γραφείων κηδειών...μπορεί να μετρήσει...σφαγμένους...

Δρόμος με εκβιαστικά σενάρια


Το σενάριο του κινδύνου της εξόδου της χώρας από το ευρώ αρχίζει να επισείει από χθες η κυβέρνηση, μετά και την παρέμβαση της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, η οποία υποστήριξε, μεταφέροντας ουσιαστικά το κλίμα που συναντά στις Βρυξέλλες, ότι η απομάκρυνση της χώρας από το ευρώ είναι ήδη στο τραπέζι και μεθοδεύεται από κύκλους που δεν κατονόμασε.
Ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου  ...

Αυτό που δεν... κατάφερε ο Παπανδρέου το πέτυχε η ΟΝΝΕΔ!

Ψήφισαν ακόμη και οι Γερμανοί Νεολαίοι!

Μια ακόμη επιτυχία έφερε η ΟΝΝΕΔ από την Ευρώπη. 
Μέσα στα μέτρα που πρότεινε για την ανάκαμψη της οικονομίας στις Ευρωπαικές χώρες,  ήταν και αυτό του ευρωομόλογου.  
Η πρόταση έγινε δεκτή με μόνο δύο αρνητικές ψήφου, ενώ ανάμεσα στις θετικές ήταν και αυτή της νεολαίας της Γερμανίας.
Η νεολαία της ΝΔ ...

Aνοικτή επιστολή προς τον Γ. Παπανδρέου: "Το χρέος δεν είναι βιώσιμο..."



Μια ενδιαφέρουσα ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου δημοσιεύει σήμερα το capital.gr. Αφού ο συντάκτης της ξεκινά με την παραδοχή ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο προτείνει μια σειρά ενδιαφέρουσες λύσεις για την έξοδο από την κρίση:

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η κρισιμότητα της κατάστασης της χώρας απαιτεί λύσεις διαφορετικές από αυτές που επιβάλλουν οι ευρωπαίοι εταίροι κατόπιν απαίτησης του παγκόσμιου τραπεζικού κατεστημένου, που καταπίνει ολόκληρες ...

Τρόϊκα: Δεν "ψάρωσε" η αντιπολίτευση από τις απειλές.!



«Η ελληνική αντιπολίτευση απορρίπτει την πίεση της ΕΕ για διακομματική συναίνεση»
είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στη διαδικτυακή πύλη «euobserver.com», στο οποίο αναφέρεται ότι παρά το γεγονός πως οι Βρυξέλλες ασκούν πίεση στα κράτη - μέλη να εγκαταλείψουν τους παραδοσιακούς ανταγωνισμούς, για χάρη της ευρωζώνης, στα κόμματα δεν φαίνεται να αρέσει αυτό.
«Χθες στην Ελλάδα, ο συντηρητικός ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς απέρριψε την ιδέα να ...

Ο υφυπουργός Οικονομικών 'ακυρώνει' τον Πρωθυπουργό για τα 6 δις κέρδους από τη μείωση του επιτοκίου

Δεν έχουν περάσει παρά μερικές εβδομάδες από τότε που ο Πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωνε σε όλη την Ελλάδα πως η κυβέρνηση του πέτυχε τη μείωση του επιτοκίου των ελληνικών δανείων και με αυτόν τον τρόπο η χώρα θα εξοικονομούσε περί τα 6 δις ευρώ από τόκους θα πλήρωνε με βάση το ισχύον επιτόκιο όταν υπογράφηκε το μνημόνιο. 
Ωστόσο, σας είχαμε ήδη αποκαλύψει πολύ νωρίτερα πως το επιτόκιο των ελληνικών δανείων είναι κυμαινόμενο και εξαρτημένο από το euribor το οποίο όταν η Ελλάδα υπέγραψε το μνημόνιο βρισκόταν σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο τιμών και έτσι ήταν 'μοιραίο' να ακολουθήσει ανηφορική πορεία ...

Ο όρος που “βάζει φωτιά” στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα

Ο συγκεκριμένος όρος αποτελεί το υπ αριθμόν ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην προώθηση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα. Το οποίο, μπορεί να ανακοινώθηκε, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ξεκινήσει, αν δεν λυθεί μια βασική εκκρεμότητα. 
Θα συμμετέχουν ή όχι μέλη της τρόικας στο ειδικό ταμείο το οποίο θα συσταθεί για το σκοπό αυτό στην Αθήνα;  
Κι αν τελικώς συμμετέχουν (σσ που είναι και το πιθανότερο, αλλιώς δεν θα γίνει τίποτα απολύτως!) θα έχουν δικαίωμα βέτο και σε ποιες ...

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Γιωργάκης Παπανδρέου: Πήρε κράτος - παραδίδει αποικία!



Αντιμέτωπη με το χειρότερο σενάριο κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας, που θα μετατρέψει τη διεθνή επιτήρηση της χώρας σε πλήρη υποτέλεια, βρίσκεται πλέον η Ελλάδα:
Ισχυρές πρωτεύουσες του ευρωπαϊκού Βορρά, πίσω από τις οποίες «καμουφλάρεται» το Βερολίνο, εμφανίζονται αποφασισμένες να επιβάλλουν τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας από ανεξάρτητο οργανισμό, ο οποίος θα λογοδοτεί μόνο στην τρόικα και τις κυβερνήσεις που θα συνεχίσουν να στηρίζουν με δάνεια την Ελλάδα.
Παρότι η κυβέρνηση παρουσίασε ένα σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων, που από την αντιπολίτευση επικρίνεται σαν πρόγραμμα γενικής εκποίησης της δημόσιας περιουσίας στις τιμές που θα προσφέρουν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, παρότι για πρώτη φορά εκτέθηκαν σαφή...

Ο ύπνος θρέφει μάγουλα και ξεγυμνώνει κώλους

«Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες» 
είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι Ισπανοί διαδηλωτές στις πλατείες. 
Βέβαια, εμείς δεν έχουμε τόσο ωραίες πλατείες. 
Αν είχαμε εμείς τόσο ωραίες και μεγάλες πλατείες -όπως οι Ισπανοί-, θα είχαμε κάνει τώρα την Οκτωβριανή Επανάσταση.
Στην αρχή, ο χλευασμός για τους Έλληνες προερχόταν από μεγάλα περιοδικά και εφημερίδες του εξωτερικού.  
Ακολούθησαν οι ξένοι πολιτικοί και τώρα μας χλευάζουν ανοιχτά και οι άλλοι λαοί...

Ο Γιώργος είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση...

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος«Μυστικός Δείπνος» Γιώργου  στο Καστρί

Συνάντηση με στενούς συνεργάτες του είχε, χθες το βράδυ στο Καστρί, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Στη συνάντηση, πέραν των τεσσάρων κυβερνητικών αξιωματούχων, συμμετείχαν και δύο επιχειρηματίες που διατηρούν στενές ΣΧΕΣΕΙΣ με την οικογένεια Παπανδρέου.
Επί τάπητος τέθησαν δύο θέματα:

Προσπάθεια δωροδοκίας της καμαριέρας από φίλους του Στρος Καν

XRIMANEWS.GRΣύμφωνα με δημοσίευμα της "New York Post", φίλοι του Στρος Καν επικοινώνησαν μυστικά με την οικογένεια της καμαριέρας που τον κατηγορεί για βιασμό και πρόσφεραν χρήματα για να την πείσουν να αποσύρει τη μήνυση εναντίον του αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα.
H καμαριέρα είναι μία χήρα μετανάστης από τη Νέα Γουινέα της Αφρικής, της οποία η οικογένεια είναι ακόμη εκεί. 
Ένας επιχειρηματίας φίλος του Στρος Καν έχει ήδη μιλήσει με την οικογένεια της στην Αφρική,...

Γιωργάκη, μην το ψάχνεις, συναίνεση δεν υπάρχει

 
Για το "νέο φρούτο" των τελευταίων ημερών, τη "συναίνεση":
Όσο και να ψάχνουν, δε θα τη βρουν.

Ίσως κάποιες πολιτικές δυνάμεις να τους τη δώσουν, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι πως πλέον δεν τους δίνει συναίνεση η κοινωνία

Κάποτε ο Γιωργάκης έλεγε "Πάμε" σε ένα διαφημιστικό σποτ, και η κοινωνία τον ακολουθούσε. 
Κάποτε έλεγαν ότι "η ανάκαμψη έρχεται", και η κοινωνία τους πίστευε
Όχι πια.
Πλέον, και ειδικά μετά το "σοκ και δέος", όπως οι ίδιοι το...

Το Κίνημα των Κτισμένων

Στην Ισπανία υπάρχει το Κίνημα των Αγανακτισμένων. 
Στην Ελλάδα, για την ώρα, υπάρχει το Κίνημα των Κτισμένων
Κτισμένοι μέσα σε τείχη αποβλάκωσης, βαρεμάρας, ιδιωτείας και έπαρσης χωρίς λόγο .
Το Κίνημα των Κτισμένων προσπαθεί τώρα να βγει στο δρόμο. Θα τα καταφέρει;
Δύσκολα τα πράγματα για το Κίνημα των Κτισμένων, αφού –εκτός των άλλων- πάρα πολλοί είναι ακόμα κτισμένοι και μέσα στα κόμματα.
Αυτό σημαίνει πως αν κατέβουν στο Σύνταγμα οι κτισμένοι του ενός κόμματος δεν γίνεται να κατέβουν οι κτισμένοι του ...

Η Τρόικα συμφωνεί με την "Πρόταση" της Νέας Δημοκρατίας;


Στροφή της τρόικας προς την πρόταση της Ν.Δ.


Η σαφής στροφή της τρόικας προς την οικονομική πρόταση της Ν.Δ. αποτυπώνεται από τη χθεσινή επικοινωνία των εκπροσώπων των δανειστών με το γραφείο Σαμαρά και το σημερινό ραντεβού που ορίστηκε για το απόγευμα.
Σε αυτό το ραντεβού θα συμμετέχει το ...

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Μίκης: "Νοιώθω χειρότερα από την Χούντα" (Video)

Ο Μίκης Θεοδωράκης πήγε και τα είπε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. 
«Αδιάντροπο ξεπούλημα» χαρακτήρισε ο Μίκης την όλη κατάσταση των αποκρατικοποιήσεων.
Σήμερα νιώθω «λίγο χειρότερα απ΄ ότι ένιωθα στη Χούντα. Και αυτό το λεω με πλήρη επίγνωση».

Παρουσίασε την τρόικα ως τον ...

Τα κέρατα του ταύρου

dieuro
Ξαφνικά, λοιπόν, στις αρχές της δεκαετίας του '80 η Ευρώπη γέμισε από «σοσιαλιστές». 
Πολλοί ένιωσαν τότε πως η ελπίδα ξαναγεννήθηκε από τα ηττημένα τους αποκαϊδια.   
Κομψοί κύριοι, με το χάρισμα του λόγου, με πικάντικη προσωπική ζωή και τη γοητεία του κοσμοπολίτη, άρχισαν να μοιράζουν αβέρτα προνόμια, υποσχέσεις, συντάξεις και επιδόματα.   
Σαν να βρέθηκαν μεμιάς όλοι οι χαμένοι θησαυροί που ο Δίας είχε κρύψει μην τυχόν και τους ανακαλύψει η γκόμενά του, η Ευρώπη –είπαμε: να πηδήξουμε θέλουμε, όχι να μας πάρουν και τα σώβρακα...

Γραφείο τελετών ο Αχόρταγος

Εβριζαν ορισμένοι ολιγοφρενείς εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα τους δημοσίους υπαλλήλους κι έβρισκαν δίκαιη την «τιμωρία τους» από την κυβέρνηση με περικοπή μισθών και κατάργηση «δώρων». 
Πολλοί προειδοποιούσαν από τότε τους επιχαίροντες ότι θα έρθει και η σειρά τους, ότι το «διαίρει και βασίλευε» απλώς τους αφήνει προσωρινώς στην άκρη για να «τους φάει αργότερα τελευταίους»
Τον χαβά τους εκείνοι: μηρύκαζαν την κυβερνητική προπαγάνδα...

Βόμβα Commerzbank:Η Ελλάδα δανείστηκε 13,2 δις περισσότερα το 2010


XRIMANEWS.GRΜία σοβαρή έρευενα της Commerzbank που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην Handesblat υποστηρίζει πως το ΔΝΤ και η ΕΕ έδωσαν το 2010 στην Ελλάδα 13,2 δις ευρώ περισσότερα από αυτά που είχαν συμφωνηθεί για εκείνο το έτος καθώς η κατάσταση ήταν πάρα πολύ κρίσιμη με αποτέλεσμα αυτό το ποσό να λείπει.

Αλλά και το έλλειμμα θα έπρεπε το 2011 να ήταν στο 7,6% του ΑΕΠ προκειμένου τα δάνεια να είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες της Ελλάδας κάτι που δεν έχει συμβεί γεγονός που...

Αποκλειστικό: Πορτογαλία και Τρισέ δείχνουν το δρόμο του Paris Club για την Ελλάδα

Η δανειακή σύμβαση της Πορτογαλίας με την Τρόικα συνοδεύτηκε από την υποχρέωση της χώρας να διαπραγματευτεί με τους δανειστές της ώστε αυτοί να πειστούν να διακρατήσουν τα κρατικό ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή για διάστημα τουλάχιστον τριών ετών.
Η διαπραγμάτευση θα γίνει με τη διαιτησία της Τρόικας η οποία θα παράσχει εγγυήσεις που πιθανόν θα είναι η επίτευξη συμφωνίας με την...

Ο μεγαλύτερος ψεύτης ...ξεπέρασε ακόμη και τον πατέρα του!



Η φωτογραφία δεν είναι μονταζ…είναι από την εποχή (ΔΕΘ 2008) που ο Γ. Παπανδρέου στήριζε τους αγώνες μας εναντίον της ιδιωτικοποίησης, σήμερα αποφάσισε να μας πουλήσει ο ίδιος…
Πιστεύει ότι τα 100.000.000 ευρώ που θα «πιάσει» η ΕΥΑΘ θα μας σώσουν, όσο μας έσωσε και το Μνημόνιο…

Ο βιασμός μιας χώρας

Ο Ντομινίκ Στρος Καν έκανε το κέφι του και τώρα πληρώνει τα λάθη του. 
Η δικαιοσύνη των ΗΠΑ δεν αστειεύεται όταν πρόκειται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, βιασμούς ή απόπειρες. Αργά ή γρήγορα θα πληρώσει.
Αντίθετα, στην Ελλάδα, ο βιασμός μιας χώρας φαίνεται να περνά απαρατήρητος. 
Και μάλιστα πρόκειται για κατά συρροή βιασμό της αξιοπρέπειας αυτού του λαού που βρίσκεται στα πρόθυρα της εθνικής κατάθλιψης, που υπομένει τα ...

Σόκ και δέος (αναλυτικά) ...πουλάνε για πενταροδεκάρες όσα έχτισαν 3 γενιές.!



Μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ το β΄ εξάμηνο εφέτος και 22 δισ. ευρώ το 2012- 2015, καθώς και ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με την πλήρη «έξοδο» του Δημοσίου από εισηγμένες εταιρείες, όπως ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ, αλλά και την πώληση ποσοστού της ΔΕΗ και πληθώρας ακινήτων, περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, είναι να μειωθεί το...

Σακούλες με μαύρα λεφτά από εταιρεία γκαλοπατζή σε δημοσιογράφους για "καλλιέργεια τοπίου" υπέρ ΔΝΤ και Στρος Καν


Μαύρες σακούλες  τίγκα στο χρήμα μοιράζει εταιρεία γνωστού γκαλοπατζή σε δημοσιογράφους για την «καλλιέργεια τοπίου»!

Αυτή τη φορά ο στόχος είναι να γίνει αγαπητό το ΔΝΤ στους Έλληνες αλλά και ο έως τώρα επικεφαλής του Ντομινίκ Στρος Καν που είναι ερωτιάρης, μουρντάρης και Ελληνάρας.

Μιλάμε για πολλά και βρώμικα λεφτά στην «Αργεντινή των Βαλκανίων».

Σύμφωνα με πληροφορίες βουλευτής ετοιμάζει σχετική επερώτηση στη Βουλή!

Το «όχι» είναι ηθική υποχρέωση και πατριωτικό καθήκον.!


Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τη διαδρομή του στο πολιτικό μας στερέωμα ως σοσιαλιστικό κόμμα, των μη-προνομιούχων και αγωνιζόταν για να παραμείνει «η Ελλάδα στους Έλληνες».
Με τον Γιώργο Παπανδρέου, μεταλλάχθηκε σ΄ ένα ανάλγητο κόμμα των αγορών, που στραγγαλίζει κυρίως τη μεσαία τάξη και παραδίδει τη χώρα, όμηρο, στα χέρια των κερδοσκόπων.
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθές διέπονται από την ίδια φιλοσοφία, κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση με τα προηγούμενα, άρα θα έχουν και τα ίδια αποτελέσματα.
Προσωρινά θα...

“Στο κόκκινο” η κοινωνία – Μειώνουν μισθούς, αυξάνουν προϊόντα και φόρους

* - Μειώσεις μισθών με αύξηση στη φορολογία – “Στον αέρα” η μονιμότητα των Δ.Υ.
* - Μεγάλες αυξήσεις σε προϊόντα και πετρέλαιο από Φ.Π.Α. και ειδικό φόρο
* - “Τσεκούρι¨στις φοροαπαλλαγές και νέα “χαράτσια”
* - Ψάχνουν ακόμη τρία δισ. έσοδα με μέτρα... δίχως όνομα!
* - Δείτε τη “μαύρη λίστα” φόρων και περικοπών

«Σβήνοντας» τις «κόκκινες γραμμές» που η ίδια είχε βάλει και παρακάμπτοντας τις συστάσεις Τόμσεν επικεφαλής του κλιμακίου ΔΝΤ της τρόϊκα να «μην αυξηθούν άλλο οι φόροι και να μην περικοπούν περαιτέρω οι μισθοί», η Κυβέρνηση εξαπολύει μια νέα φοροεπιδρομή που συνοδεύεται από «ψαλίδι» στις αποδοχές δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, «πατώντας» πάνω στην ήδη δοκιμασμένη και αποτυχημένη «συνταγή».
Για φέτος μόνον το Κράτος αναζητά επιπλέον ποσό 6,4 δις. ευρώ, για να «κλείσει» τις τρύπες στο ταμείο, εκ ...