Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Τα βήματα του ποδοσφαιρικού μνημονίου και το deadline

Δυο τελεσίγραφα έθεσε στους παράγοντες και τους φορείς του ποδοσφαίρου ο πρωθυπουργός, προκειμένου να μην φτάσουν τα πράγματα ως τη διακοπή του πρωταθλήματος και το Grexit.
1. Ζήτησε συνεννόηση από τους ιδιοκτήτες των ομάδων, με την απειλή ότι διαφορετικά θα διακοπεί το πρωτάθλημα και θα υπάρξει Grexit, σημειώνοντας ότι «οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ θα αποκλειστούν από τα πολλά έσοδά τους».
2. Είπε, ότι συνδυαστικά θα προσκληθούν οι πρόεδροι FIFA και UEFA για να συνταχθεί ένα ποδοσφαιρικό μνημόνιο «ανάταξης κι επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου»...

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ντοκιμαντέρ για τους Έλληνες της Τσάλκας στη Γεωργία

Ντοκιμαντέρ για τους Έλληνες της Τσάλκας στη Γεωργία«Οι Έλληνες της Τσάλκας στη Γεωργία, σε όλη την ιστορική πορεία τους, διατήρησαν την ορθοδοξία και τον ελληνισμό. Ποτέ δεν αμφισβήτησαν την πίστη τους. Υποστήριζαν ο ένας τον άλλον στις χειρότερες συνθήκες. Ήταν αδέλφια όχι στο αίμα, αλλά στην ψυχή» λέει ο αφηγητής στο νέο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε στις 16 Νοεμβρίου με τον τίτλο Mora. Πρόκειται για παραγωγή της «Vasiliadis Production», στη ρωσική γλώσσα, που περιγράφει τη ζωή των Ελλήνων της Τσάλκας σε όλο το διάστημα της παραμονής τους στη Γεωργία...

Ρουμανία και το 2020: 1% φόρος = πλούτος για τους πολίτες


Όταν τον Δεκέμβριο του 2016 εξελέγη η κυβέρνηση των σοσιαλιστών στη Ρουμανία υποσχέθηκε να αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας για να φτάσει μέσα σε μόλις 4 χρόνια από τα 160 δισ. ευρώ στα 220 δισ. ευρώ το 2020. 
Το ΑΕΠ της Ρουμανίας το 2017 πέρασε το ελληνικό (187 έναντι 175 δισ.), το 2018 άγγιξε τα 200 δισ. ευρώ, το 2019 έφτασε στα 220 δισ. και φέτος στοχεύει στα 235 – 237 δισ. ευρώ.
Η ανάπτυξη διαχύθηκε σε όλη την κοινωνία...

Η κυψέλη κρύβει... κέρδη: Τεχνολογίες, προϊόντα, ευκαιρίες

Η διεθνοποιημένη αγορά έχει οδηγήσει (όλο και περισσότερο) την πρωτογενή παραγωγή σε μια κατεύθυνση συμπίεσης του κόστους, κυρίως μέσα από πρακτικές μη ασφαλούς παραγωγής και αναζήτησης πρώτων υλών που εξυπηρετούν τη μαζική βιομηχανία τροφίμων. 
Η Ελλάδα, ως περιοχή πρωτογενούς παραγωγής, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με όρους μαζικής, φτηνής, παραγωγής, γιατί το μέγεθός της δεν επιτρέπει τη μετάβαση σε τέτοιου είδους εκμεταλλεύσεις.
Το πλεονέκτημά της (υπήρξε και οφείλει να συνεχίσει να υπάρχει)...

Υπόθεση Novartis: Ι. Αγγελής: Υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδου

Σε αποκαλύψεις σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου για προφυλάκισης, κατά την προεκλογική περίοδο του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λοβέρδου προχώρησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Αγγελής
καταθέτοντας στο πλαίσιο της έρευνας οπυ διεξάγει η δικαιοσύνη για παρεμβάσεις προς δικαστικούς λειτουργούς στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που παραιτήθηκε από...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκβιάζεται

Θα μπορούσαν οι χειρισμοί στο ζήτημα του ποδοσφαίρου να ήταν διαφορετικοί; Ασφαλώς και ναι. 
Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η κυβέρνηση με υπαιτιότητά της «άνοιξε» ένα θέμα από το πουθενά; 
Προφανώς και ναι, είναι η απάντηση κάτι που επιβεβαιώνει την γνωστή φράση ότι η «κάθε μέρα είναι μία άλλη μέρα» στην άσκηση της εξουσίας.
Παρόλα αυτά ουδείς μπορεί να πει ότι ο πρωθυπουργός έμεινε ένας απλός θεατής των...

Μητσοτάκης: Η προβλεψιμότητα στην εξωτερική πολιτική είναι πλεονέκτημα

Έπειτα από την παρέμβασή του για το ποδόσφαιρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε την ομιλία του στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ.

Το πρωτόκολλο αμυντικής συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Αθήνας, 
αλλά και την επέκταση της αξιοποίησης των ελληνικών στρατιωτικών βάσεων από τις αμερικανικές...

Μνημόνιο για το ποδόσφαιρο υπό την εποπτεία UEFA και FIFA εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

Μνημόνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο υπό την εποπτεία της UEFA και και της FIFA εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός είπε πως η ελληνική πλευρά θα αποφανθεί στo ανώτατο επίπεδο του παγκοσμίου και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για να καταρτιστεί ένα Mνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του αθλήματος.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως αν συνεχιστεί το «άρρωστο κλίμα» στο ελληνικό...

Ακόμα ένας εξευτελισμός του παραμυθά Τσίπρα στη Βουλή (Video)

«Μία φορά ψεύτης, για πάντα ψεύτης» 

Το ρητό αυτό ταιριάζει γάντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτέθηκε για ακόμα μία φορά στη Βουλή.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο:

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Γιώργος Κοτανίδης στην Δασκάλα του: «Θυμάστε που είχατε πει στους γονείς μου να με κάνουν ηθοποιό; Ε, έγινα»

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, καπέλο και κοντινό πλάνο
Το πρώτο του σχολείο το έλεγαν «Εβραίικο», βρισκόταν στο κέντρο της Δράμας. Ύστερα, μετακόμισε σε καινούρια γειτονιά κι αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο.
Το σχολείο, εκεί, το αποκαλούσαν «Ορφανοτροφείο», γιατί έρχονταν παιδιά κι από ένα μεγάλο ορφανοτροφείο στη Δράμα. Το σχολείο και οι δάσκαλοί του έδιναν πολλές δυνατότητες έκφρασης. Στην τεράστια σκάλα της αυλής ο Γιώργος Κοτανίδης απήγγειλε το πρώτο του ποίημα. Εκεί έγινε και η αρχή για την μετέπειτα θεατρική και κινηματογραφική καριέρα...

Η αποφασιστικότητα έναντι της Τουρκίας έχει ήδη αποτέλεσμα

Στην επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον οι Αμερικανοί κατάλαβαν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει άπραγη έναντι της Τουρκίας, αλλά θα απαντήσει στρατιωτικά

Τα όσα δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος για τη συνομιλία Τραμπ – Ερντογάν για τα ελληνοτουρκικά και τη Λιβύη καθιστούν σαφές ότι και μόνο που η Ελλάδα εξέφρασε την αποφασιστικότητά της για σύγκρουση με την Τουρκία ήδη επήλθε ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Είναι αμέτρητες οι φορές που γράφτηκε στο παρελθόν ότι...

Η συνάντηση Μητσοτάκη στο Παρίσι που μπορεί να κρίνει πολλά...

Στην πολιτική υπάρχουν συναντήσεις που βγάζουν ειδήσεις και άλλες που πραγματοποιούνται για να βάλουν τα πράγματα σε μία σειρά ώστε σε δεύτερο χρόνο να “προκαλέσουν” ειδήσεις.
Μία συνάντηση που ανήκει στην δεύτερη κατηγορία είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παρίσι λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. 
Ο πρωθυπουργός είχε τετ α τετ με τον ισχυρό άνδρα της TOTAL, της γαλλικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και στην Λιβύη.
Το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο αντρών δεν έγινε γνωστό όμως είναι σαφές ότι ο...

Ο πόλεμος του αδέσποτου σκύλου και το πρωτάθλημα Ελλάδος

Θυμάστε εκείνο το παιδικό ανέκδοτο που ένας τρομερός κυνηγός αγρίων θηρίων γλύτωσε από θανατηφόρες επιθέσεις λιονταριών, κροκοδείλων, ρινόκερων και ελεφάντων μέσα στην άγρια ζούγκλα, αλλά πέθανε από τσίμπημα κουνουπιού την ώρα που κοιμόταν στο διαμέρισμα του; 
Έτσι κινδύνεψε (και κινδυνεύει ακόμα) να την πάθει η κυβέρνηση του Κυριάκου.
Μειώνει φορολογίες, φέρνει επενδύσεις, συνεφέρνει το ασφαλιστικό, βγάζει την χώρα στις αγορές, μειώνει την ανεργία, βάζει το κράτος στην ψηφιακή εποχή, αλλά ένας διαιτητής σηκώνει μια κόκκινη κάρτα σε μια αμφισβητούμενη φάση και η χώρα ανατινάζεται σα να της είχαν βάλει μπουρλότο στα θεμέλια. Θα...

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Τα μηνύματα της Opinion Poll σε Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας της εταιρίας Opinion Poll αποτυπώνουν τις τάσεις της κοινής γνώμης μετά το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης Μητσοτάκη και στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα σε Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Μηνύματα προς την Κυβέρνηση: 
Μια διεξοδική ανάγνωση των αποτελεσμάτων οδηγεί κατά αρχήν σε ένα πρώτο συμπέρασμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει σε υψηλά ποσοστά δημοτικότητας. 
Το δυνατό χαρτί της Κυβέρνησης είναι...

Μακρόν: Στηρίζω Ελλάδα και Κύπρο - Μητσοτάκης: Κοινή η καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας (Video)

Την τουρκική προκλητικότητα καταδίκασαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη συνάντησή τους στο Ελιζέ στο Παρίσι.

Οι δύο ηγέτες έκαναν λόγο για συναντίληψη σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων, από τα εθνικά θέματα, την οικονομία, το προσφυγικό - μεταναστευτικό, αλλά και την Κλιματική Αλλαγή.
«Οι δύο χώρες έχουν κοινό όραμα», τόνισε...

Τελεσίγραφο Μητσοτάκη για τροπολογία: Όποιος δεν ψηφίσει, διαγράφεται

telesigrafo-mitsotaki-gia-tropologia-paok-opoios-den-psifisei-diagrafetai

Το ίδιο ισχύει και για όσους απουσιάσουν αδικαιολόγητα, μια επιλογή που πιθανόν να υπάρχει ως σκέψη σε ορισμένους

Θέμα κομματικής πειθαρχίας επιβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία που αφορά τη μείωση των ποινών για την υπόθεση ΠΑΟΚ - Ξάνθη. 
Μετά την πρωτοφανή αναταραχή που έχει προκληθεί σε φιλάθλους και πολιτικό σύστημα...

Τα μικρά πριν τα μεγάλα και τα μυαλά στα κάγκελα!

Για να μη μας ματιάσουν..!
Η Ελλάδα διαχρονικά, έχει μία τάση ν’ ασχολείται και να ξοδεύει τις δυνάμεις της σε μικρά και ασήμαντα ενώ διακυβεύονται μεγάλα και κρίσιμα.
Τις τελευταίες 48 ώρες βιώσαμε ορισμένες καταστάσεις που, στους παλιότερους, θύμισαν άλλες εποχές. 
Εποχές με βαλίτσες, με λουλούδια σκέτα, με λουλούδια σε ανθοδέσμες, με στημένα παιχνίδια, με "στοιχήματα μπρος και πίσω", με παράγκες και "όλους τους άλλους να πα να...

Επίσκεψη-«μήνυμα» προς την Άγκυρα Μητσοτάκη στο Παρίσι: Τι θα ζητήσει από τον Μακρόν, ποιοι ταξιδεύουν μαζί του

Σημαντικές επαφές θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε Παρίσι και Βρυξέλλες. 

Στη γαλλική πρωτεύουσα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκό Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.
Οι τουρκικές προκλήσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης, ενώ παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει στήριξη στην προσπάθειά του για τη μείωση του στόχου των...

Σκευωρία Novartis: Tρεις εισαγγελείς δείχνουν την πόρτα του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

Τον κατάλογο με τις κυνικές παρεμβάσεις του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του πολυπλόκαμου «μηχανισμού Ρασπούτιν» σε κρίσιμες υποθέσεις πολιτικού, οικονομικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος με στόχο να διωχθούν οι αντίπαλοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να φιμωθούν όσοι της ασκούσαν κριτική έχουν στα χέρια τους τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής μετά την κατάθεση τριών υψηλόβαθμων εισαγγελικών λειτουργών.
Οι αποκαλύψεις του πρώην εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου κατά την χθεσινή συνεδρίαση αλλά και αυτές που...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο χορός των αποτυχημένων δεν οδηγεί πουθενά

Εφτά μήνες μετά τις εκλογές η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ χωλαίνει. 

Η ανανέωση ως βασική της προϋπόθεση, εξελίσσεται σε αναπαλαίωση. 
Καμένες λάμπες άλλων περιόδων προσπαθούν να ηλεκτροδοτηθούν από τη σύνδεσή τους με το αστέρι του Αλέξη Τσίπρα. 
Παλιά μας τέχνη κόσκινο.
«Οι πλειοψηφίες φτιάχνονται με όλους» πίστευε ο Ανδρέας Παπανδρέου.  Ασφαλώς όλοι χωράνε σε ένα κόμμα εξουσίας -εκτός αν υπάρχουν ζητήματα...

Έπρεπε να κατεβάσουν τα ρολά!

Από την στιγμή που οι τέσσερις μεγάλοι του ποδοσφαίρου δεν τα βρήκαν στην συνάντησή τους, ούτε με την διαμεσολάβηση της UEFA, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπρεπε να ακολουθήσει τακτική Θάτσερ και να προχωρήσει σε Grexit. 
Μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση δεν σέρνεται πίσω από σώβρακα και φανέλες. 
Δεν προσπαθείς να βάλεις τάξη σε έναν καυγά ελεφάντων κρατώντας ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα. Θα σε ποδοπατήσουν…

Το παρασκήνιο της διαγραφής Ζαγοράκη, το μήνυμα Μητσοτάκη

Όποιος είχε την ευκαιρία να είναι παρών την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την ανάρτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη αναφορικά με την εισήγηση της επιτροπής αθλητισμού, ήταν σίγουρος ότι ο πρωθυπουργός δε θα έμενε με σταυρωμένα τα χέρια.
«Μπορεί οι δύο άντρες να είχαν εξαιρετική προσωπική σχέση, όμως ορισμένα ζητήματα είναι πέρα και πάνω από κάθε είδους διαπραγμάτευση» λέει συνομιλητής του κ.Μητσοτάκη...

Συνεχίζει την προέλασή του παγκοσμίως ο κορωνοϊός – Επί ποδός και η Ελλάδα

Συνεχίζει την προέλασή του παγκοσμίως ο κορωνοϊός, με τις προβλέψεις των ειδικών να είναι ζοφερές και τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και η χώρα μας. 
Ωστόσο, οι πρώτες αμυδρές αχτίδες αισιοδοξίας εμφανίστηκαν σήμερα, καθώς όπως μεταδόθηκε, επιστήμονες στο Χονγκ Κονγκ, ανέπτυξαν το πρώτο εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού...

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

«Πειρατής» η Τουρκία: Κλειδί το «χρυσοφόρο» οικόπεδο 8

Τουρκικές προκλήσεις στο οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ

Οι τουρκικές έρευνες στο οικόπεδο 8 ακολουθούν την αποτυχημένη απόπειρα που έκανε το «Γιαβούζ» τον περασμένο Οκτώβριο για έρευνα στο επίσης αδειοδοτημένο (στην κοινοπραξία TOTAL-ENI) οικόπεδο 7
Ρόλο «πειρατή» στην Ανατολική Μεσόγειο έχει αναλάβει η Τουρκία, με τις παράνομες δραστηριότητές της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας να κλιμακώνονται σταθερά. Οι κινήσεις των τελευταίων ημερών, μάλιστα, δείχνουν ότι η Αγκυρα έχει βρει στην κυπριακή ΑΟΖ τον δικό της «θησαυρό», δυναμιτίζοντας ακόμη περισσότερο...

Τέλος οι πολιτευτές από το Δημόσιο με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη

Παύουν οι τοποθετήσεις σε κρατικές θέσεις προσώπων που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε την πρόθεσή του να προκρίνει δραστικές λύσεις για τις αρρυθμίες που παρουσιάζονται στο μέτωπο της διακυβέρνησης
Τον τερματισμό του μεταπολιτευτικού «εθίμου» που θέλει τους αποτυχόντες υποψήφιους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να απορροφώνται σε θέσεις - κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό σηματοδοτεί ο...

Μπουρλότο στο πρωτάθλημα με πολιτικές προεκτάσεις - Απειλές Ζαγοράκη

Η απόφαση για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης μετά την υπόθεση «εξαγοράς» της δεύτερης από ανθρώπους του Ιβάν Σαββίδη βάζει από χθες νέο μπουρλότο στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. 
Η ετυμηγορία της Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) προκαλεί ήδη τεράστιες αναταράξεις με πολλούς να φοβούνται, πλέον, ότι τα πράγματα θα ξεφύγουν περισσότερο όσο προχωράμε προς το τέλος της σεζόν
Οι συνέπειες θα είναι και πολιτικές. 
Για ένα μεγάλο κομμάτι Βορειοελλαδιτών το...

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Metron Analysis: Κυριαρχία Μητσοτάκη, αλλά με… αστερίσκους

Η οικονομία παραμένει το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης, αλλά φουντώνει η ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά και το Μεταναστευτικό
σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής»
Η οικονομία εξακολουθεί να αποτελεί το ισχυρό χαρτί του Κυριάκου Μητσοτάκη επτά μήνες ύστερα από τις εκλογές, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής», παρότι η διαρκώς αυξανόμενη ανησυχία για τις...

ΠΟΡΙΣΜΑ - ΒΟΜΒΑ για αποβολή από το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης

Επιβεβαιώθηκε το σκάνδαλο:

Δεσμευτικό πόρισμα της ΕΕΑ για αποβολή ΠΑΟΚ και Ξάνθης από το πρωτάθλημα

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπέγραψε με κάθε επισημότητα το σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ - Ξάνθης - Οικογένειας Σαββίδη. 
Ανακλήθηκε το πιστοποιητικό και των δύο ΠΑΕ.
Τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα ήταν ξεκάθαρα...

Μητσοτάκης από το Άουσβιτς: Ποτέ ο κόσμος να μην ξαναζήσει τέτοια ανείπωτη τραγωδία (Photos)

Στo Άουσβιτς, που αποτέλεσε τόπο μαρτυρίου χιλιάδων Εβραίων, ανάμεσά τους και 65.000 Έλληνες, βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να τιμήσει τη μνήμη τους.

Μετά την επίσκεψη στο Άουσβιτς, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευχή ο κόσμος να μην ξαναζήσει πότε αυτήν την ανείπωτη τραγωδία...

Ακόμα δώδεκα και δεκαπέντε μονάδες διαφορά;

Ο Τσίπρας είπε στην εφημερίδα των Συντακτών ότι η φθορά της κυβέρνησης έχει ήδη αρχίσει. 
Πρέπει ο Αλέξης να δαγκωνόταν εσωτερικά όταν το έλεγε αυτό, διότι οι ευφυείς άνθρωποι ζορίζονται όταν ξεστομίζουν κάτι που δεν πιστεύουν. Και ο Τσίπρας είναι ευφυέστατος. Μπορεί να είναι από κακή πάστα, αλλά την εξυπνάδα του δεν την αμφισβητεί κανείς. Απλώς την βάζει στην υπηρεσία του χαρακτήρα του και εκεί χαλάνε όλα.
Επανέρχομαι στο θέμα της κυβερνητικής φθοράς...

Τι διεκδικούν οι Τούρκοι από την Ελλάδα - Τι λέει «άτυπο σημείωμα» του τουρκικού ΥΠΕΞ

Οι τουρκικές διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας

Η Τουρκία επανέρχεται ανοίγοντας τη βεντάλια των διεκδικήσεών της, σε ένα πλαίσιο σταθερών μεθοδεύσεων που προωθούνται και μέσω του μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες που υπέγραψε με την κυβέρνηση της Τρίπολης, του Φαγέζ αλ Σάρατζ
Ολο το πακέτο των τουρκικών απαιτήσεων στο Αιγαίο ξανανοίγει η Αγκυρα μέσω ενός «άτυπου ενημερωτικού σημειώματος»...

Η στρατηγική σημασία της γαλλικής στήριξης και τα ρεαλιστικά όριά της

Σημαντική πολιτική και διπλωματική στήριξη προσφέρει το Παρίσι στην Αθήνα στο πλαίσιο όχι μόνο των παραδοσιακά καλών σχέσεων των δυο χωρών αλλά και λόγω της στρατηγικής επιλογής του προέδρου Μακρόν για ανάληψη πιο ενεργού ρόλου ως αντίβαρο και συμπλήρωμα της γερμανικής κυριαρχίας στην Ε.Ε. αλλά και για διεύρυνση της γαλλικής επιρροής σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.
Παρά τις προσδοκίες που δημιουργούνται καθώς η επίσκεψη συμπίπτει με την στιγμή που Τουρκική επιθετικότητα εναντίον δυο κρατών μελών της Ε.Ε., της Ελλάδας και της Κυπρου...

Κανένα θέμα πρόωρων εκλογών, στόχος Μητσοτάκη η 2η 4ετία

Παρότι είναι εξαιρετικά νωρίς, ήδη κάποια πρώτα συμπεράσματα αρχίζουν και βγαίνουν σε σχέση με την πρώτη εικόνα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. 
Όλα τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων αλλά κυρίως η αίσθηση που επικρατεί στην κοινωνία δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός μέρα μέρα βάζει τις βάσεις προκειμένου να κυριαρχήσει σε πολιτικό επίπεδο το επόμενο διάστημα.
Σταθερά πολύ ψηλά στις δημοσκοπήσεις μετα από τις εκλογές, δεν δείχνει να έχει ακόμα φθορά, στοιχείο ασφαλώς που...

Βρέθηκε η «πηγή του κακού» - Από άγρια ζώα προήλθε ο επικίνδυνος κοροναϊός!

Οι ειδικοί του κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) απομόνωσαν επιτυχώς τον νέο κοροναϊό, τον 2019-nCoV σε δείγματα που έλαβαν από την ιχθυαγορά της πόλης Ουχάν, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο ιός προήλθε από άγρια ζώα τα οποία πωλούνταν εκεί.
Στα 33 από τα 585 δείγματα που συλλέχθηκαν από την αγορά Χουανάν εντοπίστηκε το νουκλεϊκό οξύ του κοροναϊού αυτού, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ελέγχου και Πρόληψης Ιογενών Νόσων που υπάγεται στο CDC.
Οι ειδικοί συνέλλεξαν τα δείγματα την 1η Ιανουαρίου και στις 12 του μηνός. Τα 31 από τα 33...

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

«Ξανθό γένος», ορθοδοξία και... πράσινα άλογα!

«Γιατί μας πούλησε ο Πούτιν;»
αναρωτιόταν πριν μερικές ημέρες στο πρωτοσέλιδό της μια εφημερίδα η οποία δεν κάνει τον κόπο να κρύψει τις ακροδεξιές αντιλήψεις της. 
Εμφανής είναι, δίχως άλλο, η πίκρα και η απογοήτευση στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο (και όχι μόνο, δυστυχώς...), που φαίνεται πως είχε ποντάρει πολλά στη στήριξη των ημέτερων συμφερόντων από το «ξανθό γένος».
Δεν είναι λίγες οι φορές, άλλωστε, που προβάλλονταν με...

Οι μεγάλες business των αντιεμβολιαστών

Δεν πάνε λίγες εβδομάδες που τελείωσε μια εξαιρετικά θανατηφόρα επιδημία ιλαράς στα νησιά Σαμόα. 
Σε μια χώρα 200 χιλιάδων κατοίκων 81 άνθρωποι πέθαναν και εκατοντάδες νοσηλεύθηκαν με βαριάς μορφής νόσο.
Η αιτία ήταν η αντιεμβολιαστική προπαγάνδα του ακτιβιστή Edwin Tamasese ο οποίος πουλούσε διάφορα «φυτικά σκευάσματα» και βιταμίνες και κάνοντας εκστρατεία εναντίον των εμβολίων. Η κυβέρνηση της Σαμόα τον συνέλαβε και τον φυλάκισε...

Παναγιωτόπουλος για τουρκικές προκλήσεις: Εξετάζουμε και το σενάριο στρατιωτικής εμπλοκής (Βίντεο)

Αντικρούοντας την δήλωση του Τούρκου ομολόγου του που έθεσε θέμα αποστρατικοποίησης Ελληνικών νησιών, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Κοζάνη δήλωσε 
«ότι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται, η Ελλάδα δεν προκαλεί, δεν θίγει κυριαρχικά δικαιώματα άλλων, αλλά δεν της αρέσει να προκαλείται και να προσβάλλονται τα δικά της δίκαια».
Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία μετά το κρεσέντο των προκλήσεων...

Το τρίγωνο ΗΠΑ – Γαλλία – Ισραήλ, οι συμμαχίες και οι κινήσεις Μητσοτάκη

Όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν παραμένει ισχυρός αλλά και απρόβλεπτος παίκτης στη σκακιέρα της ανατολικής Μεσογείου έχοντας ως βασικό στόχος την επανασύσταση του οθωμανικού κράτους. 
Οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου εμφανίζονται ανήσυχες και παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις κινήσεις της Ελληνικές πλευράς και τις συμμαχίες που χτίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Το Μέγαρο Μαξίμου το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει ρυθμούς...

Άγγελος Κότιος: Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς μιλά για την Στρατηγική του Ιδρύματος που Διοικεί


Το πανεπιστήμιό μας είναι ένας χώρος αδιάλειπτης εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας, με δυναμική εξέλιξη, διεύρυνση των επιστημονικών του πεδίων και καθιέρωσή του ως ενός σημαντικού πανεπιστημίου στον εθνικό και διεθνή χάρτη της εκπαίδευσης και της έρευνας» επισημαίνει στη συνομιλία μας ο κ. Κότιος. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFOΟ πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Άγγελος Κότιος, μιλά για τη φιλοσοφία διαχείρισης της ακαδημαϊκής κοινότητας, τα προβλήματα των πανεπιστημίων, το άσυλο και τους φοιτητές 
«Το πανεπιστήμιό μας είναι ένας χώρος αδιάλειπτης εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας, με δυναμική εξέλιξη, διεύρυνση των επιστημονικών του πεδίων και καθιέρωσή του ως ενός σημαντικού πανεπιστημίου στον εθνικό και διεθνή χάρτη της εκπαίδευσης και της έρευνας» επισημαίνει στη συνομιλία μας ο κ. Κότιος...

Νέος κοροναϊός: Σε «καραντίνα» πάνω από 56 εκατ. Κινέζοι – Σε επιφυλακή ΗΠΑ και Ευρώπη

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι διευρύνεται η ζώνη αποκλεισμού που έχει επιβληθεί για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού που ξεκίνησε από την Ουχάν, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πάνω από 56 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου.
Πέντε ακόμα πόλεις στην επαρχία Χουμπέι (κεντρική Κίνα) προστέθηκαν στις 13 που είχαν ήδη επηρεαστεί από τα μέτρα αυτά και που περιλαμβάνουν κυρίως την αναστολή λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς και το κλείσιμο...

Δημοσκόπηση: Στις 15,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ (εικόνα)

Με 15,1 μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Δημορκατία του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 5,7% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜέΡΑ25 με...