Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Κορωναϊός: Διπλασιάστηκαν σε μία εβδομάδα τα κρούσματα στην Ελλάδα – Ο χάρτης της επιδημίας - Ποιες είναι οι 17 πιο επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές στην Ελλάδα - Θετικό το γεγονός ότι από τα εξετασθέντα δείγματα λιγότερο από το 7% είναι θετικά στον κορωναϊό.

Τον χάρτη της επιδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα, καθώς και στατιστικά στοιχεία για τη νόσο Covid-19 αποτυπώνει η εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Εντύπωση προκαλεί ότι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας διπλασιάστηκαν.
Ως θετικό θεωρείται το γεγονός ότι λιγότερο από το 7% των εξετασθέντων ύποπτων δειγμάτων στα εργαστήρια αναφοράς της χώρας είναι θετικό.

Διαβάστε εδώ την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ
Ο χάρτης της γεωγραφικής διασποράς των κρουσμάτων δείχνει τη μολυσματική διαδρομή...

Τους πείραξε ο ιός τον εγκέφαλο, δεν εξηγείται αλλιώς – Το τουρκικό ΥΠΕΞ λέει να πάρει η Ελλάδα τους πρόσφυγες που δημιούργησε η Τουρκία!

Μένεα κατά της Ελλάδας πνέει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μία ημέρα μετά την υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ και την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αφορμή το Μεταναστευτικό και την υπό συζήτηση ευρωπαϊκή βοήθεια στην Τουρκία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, μιλά για απάνθρωπη και επονείδιστη συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες, ενώ φτάνει μάλιστα στο σημείο να προτείνει...

The Telegraph: Η Ελλάδα είναι ο πρώτος προορισμός μετά την κρίση του κορωναϊού

Δημοσίευμα με θετικές αναφορές για την Ελλάδα ως ταξιδιωτικού προορισμού φιλοξενεί σήμερα η βρετανική εφημερίδα The Telegraph. 
Ο συντάκτης του άρθρου ενημερώνει ότι το πρώτο μέρος που θα επισκεφτεί όταν τελειώσει η κρίση του κορωναϊού θα είναι η Ελλάδα και εξηγεί ότι πρόκειται για ένα μέρος όπου οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες, όπου ο ήλιος...

Πότε η κυβέρνηση θα «ξεδοντιάσει» τις ΜΚΟ;

Στην δομή της Ριτσώνας 23 μετανάστες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό αλλά οι φιλοξενούμενοι δυσαρεστήθηκαν γιατί μπήκαν σε καραντίνα! 
Άλλοι απέδρασαν με αποτέλεσμα η ελληνική Αστυνομία να απέχει άλλων καθηκόντων της, να χάνει εργατοώρες κοινωνικής προσφοράς, ψάχνοντας να τους βρει, ενώ οι ίδιοι ήταν εν δυνάμει φορείς του ιού, και από την επαφή μαζί τους κινδύνευαν τόσο οι αστυνομικοί όσο και ο τοπικός πληθυσμός!
Τι επιπτώσεις είχαν άραγε οι συγκεκριμένοι «δραπέτες»; ...

Μια σημαντική πρόβλεψη για το τέλος της πανδημίας (Βίντεο)

Μοντέλο πρόβλεψης της εξέλιξης της πανδημίας στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δημιούργησαν δύο καθηγητές από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, και τα πορίσματα τους, με μικρό περιθώριο απόκλισης ή λάθους όπως εκτιμούν, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού αφορούν στο μεγάλο ζητούμενο και σε αυτό που περιμένουμε όλοι: Πότε η επιδημία θα κάνει τον κύκλο της και θα επανέλθει, σταδιακά, η κανονικότητα.
Οι καθηγητές Γιώργος Τσιρώνης και Γιώργος Μπαρμπαρής, από...

Πρωτοφανές: Το Βερολίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι κατέσχεσαν αεροσκάφος με μάσκες για τον κορωνοϊό!

Για «σύγχρονη πειρατεία» κατηγορεί ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το Βερολίνο, μετά από ένα απίστευτο περιστατικό που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο της Μπανγκόγκ στην Ταϊλάνδη, όπου φαίνεται ότι αμερικανικές αρχές κατάσχεσαν ένα αεροσκάφος που θα μετέφερε προστατευτικές μάσκες στη Γερμανία.
Το κρατίδιο του Βερολίνου είχε παραγγείλει από μια, αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία, στην Κίνα να κατασκευάσει 400.000 προστατευτικές μάσκες τύπου FFP2 και FFP3, οι οποίες φιλτράρουν...

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Καθολική η αποδοχή Μητσοτάκη – Τα σαρωτικά ποσοστά προ οιωνίζουν πολιτικές εξελίξεις

Καθολική είναι πλέον η αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την κοινή γνώμη, στον οποίο βάζουν άριστα για τον τρόπο που έχει διαχειριστεί την φονική πανδημία. 
Η έγκαιρη λήψη σοβαρών μέτρων στον Τομέα της Υγείας, ο σωστός συντονισμός σε κυβερνητικό επίπεδο ανάμεσα σε αρμόδιους υπουργούς και στελέχη, η σοβαρότητα στον τρόπο διαχείρισης,  αλλά και η ηχηρή απάντηση για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων αποτελούν τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι πολίτες εκφράζουν την προτίμηση τους στον Πρωθυπουργό για να χειριστεί την κρίση και να οδηγήσει τη χώρα σε ένα απάνεμο λιμάνι...

Ηλ. Μόσιαλος: «Εντός Απριλίου ο σχεδιασμός για επιστροφή σε μερική κανονικότητα»

Η Ελλάδα θα αρχίσει να σχεδιάζει την επιστροφή στη μερική κανονικότητα μέσα στον Απρίλιο
εκτιμά ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, που διευκρινίζει ότι η ολική επιστροφή θα γίνει με την ανακάλυψη του εμβολίου.
Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Μόσιαλος στο iefimerida.gr, τονίζει πως «δεν μπορούμε να ζούμε για χρόνια σ' αυτή την κατάσταση τόσο για λόγους οικονομικούς αλλά και συστήματος υγείας, αλλά θα πρέπει να βρούμε την κατάλληλη στιγμή»...

23 μονάδες προβάδισμα για ΝΔ σε δημοσκόπηση της Pulse – To 82% επιβραβεύει τους χειρισμούς Μητσοτάκη (κάρτες)

Την μεγάλη ανησυχία των πολιτών για την πανδημία του κορωνοϊού καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. 
Ωστόσο, οι πολίτες στο σύνολο τους κρίνουν εξαιρετικά θετικά την αντίδραση της κυβέρνησης, τον περιορισμό των μετακινήσεων και τα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων.
Στην έρευνα που διενεργήθηκε πανελλαδικά το διάστημα 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου οι πολίτες δηλώνουν σε ποσοστό 78% ότι ανησυχούν πολύ και αρκετά για την πανδημία μετά τα κρούσματα στη χώρα μας...

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Αποκαλυπτική έρευνα: Πόσα θύματα και κρούσματα θα υπάρξουν στην Ελλάδα μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την επέλαση της νόσου σε 4 χώρες και στην ΕλλάδαΗ χώρα που θα πληγεί περισσότερο θα είναι οι ΗΠΑ με αριθμούς κρουσμάτων που μπορεί να πλησιάσουν τις 500.000 
- Τι θα γίνει στην Ελλάδα
Περίπου 430.000 κρούσματα κοροναϊού με 8.300 νεκρούς μπορεί να υπάρξουν στην καλύτερη περίπτωση στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα, στο καλύτερο σενάριο εξέλιξης της πανδημίας στη συγκεκριμένη χώρα. 
Τα 175.000 εξ αυτών με 3.500 νεκρούς, αναμένεται να σημειωθούν...

Το ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου που θα κρίνει την επόμενη μέρα

Στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους επιστήμονες που παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας μέσα στο Σαββατοκύριακο θα κριθούν και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, κατά πόσο δηλαδή θα χρειασθεί να ληφθούν καινούργια μέτρα ή θα αυστηροποιηθούν τα υφιστάμενα.
Σε νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα στοχεύουν να μειώσουν τις καταχρήσεις και στην αλόγιστη χρήση SMS στο 13033 αλλά όχι να περιορίσουν περαιτέρω τους συνεπείς πολίτες, αναφέρθηκε...

Το ταμείο του Ερντογάν στέρεψε από δολάρια...

Η κρίση του κορονοϊού αύξησε τις πιέσεις που, ούτως ή άλλως, δεχόταν η λίρα λόγω των εξελίξεων στη Συρία και ανάγκασε την κεντρική τράπεζα να «κάψει» και τα τελευταία καθαρά συναλλαγματικά αποθέματα που διέθετε, σπρώχνοντας τη χώρα και τον πρόεδρό της στο χείλος του γκρεμού.
Σύμφωνα με ανάλυση των Financial Times με ημερομηνία 27 Μαρτίου, τα καθαρά συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας είχαν διαμορφωθεί στο τέλος Φεβρουαρίου κοντά στο 1,5 δισ. δολάρια, ενώ σήμερα δεν αποκλείεται και να έχουν...

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Ο «πόλεμος» των 15 ημερών – Κρίσιμος ο Απρίλιος για να νικηθεί ο κορωναϊός

Εκτιμήσεις ότι η καμπύλη θα κινηθεί με την ίδια μετριοπάθεια όπως συνέβη και το προηγούμενο διάστημα, προειδοποιώντας όμως ότι «οι επιδημίες είναι απρόβλεπτες»
Κρίσιμος είναι ο Απρίλιος – ειδικά οι δύο πρώτες εβδομάδες – καθώς κατά το διάστημα αυτό θα αποκρυσταλλωθεί η εικόνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας. 
Η πορεία της καμπύλης της επιδημίας δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία, οι επιστήμονες προειδοποιούν εντούτοις ότι ο απολογισμός της επέλασης του SARS-CoV- 2 σε ανθρώπινες ζωές θα είναι βαρύς – ιδίως στην περίπτωση που οι πολίτες χαλαρώσουν...

Κορωναϊός: Δώδεκα νεκροί στην Ελλάδα τις τελευταίες 48 ώρες – Γιατί αν «χαλαρώσουμε» θα πληρώσουμε το τίμημα - Καμπανάκι επιστημόνων για τις επόμενες δύο εβδομάδες

Τους 49 έφτασαν συνολικά οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κοροναϊό, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν και 7 νέοι θάνατοι
όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, την Τρίτη, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε ότι συνολικά στην Ελλάδα, τα κρούσματα κοροναϊού είναι πλέον 1.314 και σε μια ημέρα τα κρούσματα που καταγράφηκαν είναι 82 και ακόμα 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο...

Σενάριο καθολικής «καραντίνας» μελετάει το Μέγαρο Μαξίμου

Σενάρια ακόμη και γενικής καραντίνας, με ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας και δυνατότητα στους πολίτες να κινούνται μόνο εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, αλλά και μοντέλα, τύπου Κύπρου, όπου κάθε πολίτης θα δικαιούται να αποστείλει ένα γραπτό μήνυμα καθημερινά για μία και μόνο μετακίνηση, εξετάζονται πλέον στο Μαξίμου.
Σενάρια που ενισχύονται από τις εικόνες της παραλίας της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις ουρές στις τράπεζες, με τον συνωστισμό και τις σκηνές που είχαμε καιρό να ζήσουμε πιθανότατα να...

Παρατηρητήριο ΝΔ για Fake news: «Απίστευτο: Επίδομα έως 3000 ευρώ στους υπαλλήλους της ΕΡΤ»

Στην αποδόμηση ενός ακόμα fake news, που είδε το φως της δημοσιότητας σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και έκανε λόγο για «επίδομα έως 3000 ευρώ στους υπαλλήλους της ΕΡΤ»
προέβη το Παρατηρητήριο της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι πρόκειται στην πραγματικότητα είναι 5 ευρώ ημερησίως ανά υπάλληλο, που εργάζεται εκτός σπιτιού, για την εστίασή του.
Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής:

Τσιόδρας: Αν δεν είχαμε πάρει μέτρα, θα είχαμε 150 νεκρούς την ημέρα

Τις δυσοίωνες προβλέψεις για τα θύματα του κορωνοϊού αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα περιέγραψε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. 
Παράλληλα, απάντησε και στο ερώτημα για το εάν και κατά πόσο οι ασυμπτωματικοί του κορωνοϊού μπορούν να μεταδώσουν την ασθένεια.
Μιλώντας κατά την ενημέρωση του υπ. Υγείας για την εξέλιξη της νόσου, ο κ. Τσιόδρας, αφού ανακοίνωσε τους 7 νέους νεκρούς και τα 82 νέα κρούσματα στη χώρα μας, επανέλαβε αρχικά ότι βάσει...

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Τι θα έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον κορωνοϊό;

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ COVID 19 ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΘα τον εξαφάνιζε με ένα νόμο, με ένα άρθρο
Ο Βαγγέλης Περρής γράφει το σενάριο πώς θα ήταν τα πράγματα με τον κορωνοϊό αν στη κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το έχεις σκεφτεί κι εσύ: πώς θα ήταν τα πράγματα με τον κορωνοϊό αν στη κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ; 
Για να βρεις την απάντηση δεν χρειάζεται φαντασία.
Αρκεί να βάλεις τα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια σε άλλο περιβάλλον, και το σενάριο είναι έτοιμο...

Οι δύο επιλογές Μητσοτάκη που εξέθεσαν τον Τσίπρα

Δεν είχε ενημερώσει κανέναν. 
Ακόμα και τους στενούς του συνεργάτες. 
Σύμφωνα, μάλιστα με καλά πληροφορημένη πηγή, στον λεγόμενο «πρωινό καφέ» στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας δεν είπε το παραμικρό και δεν αποκάλυψε τις προθέσεις του.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην «προτροπή» για παραχώρηση του μισού μισθού  των στελεχών της κυβέρνησης για τους επόμενους δύο μήνες στο ταμείο εναντίον του κορονοϊού, χωρίς να το πει σε κανέναν.  Ήταν μία κίνηση που ουσιαστικά «έπιασε στον ύπνο» τους...

Κορωναϊός: Με κοκτέιλ φαρμάκων θεραπεία και εντός του σπιτιού

Την απόφαση να ξεκινήσει η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής σε ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου στη χώρα, αποφασίστηκε η χορήγηση φαρμάκων σε άτομα που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊού και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, αποφασίστηκε να συσταθεί μια...

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Game over για Ερντογάν: Ούτε δολάριο στα αποθέματά του – παρακαλά τη Fed για βοήθεια

Παρά τους ελιγμούς Ερντογάν – το αναπόφευχτο ήρθε: 
η Τουρκία έχει κάψει όλα τα συναλλαγματικά της αποθέματα στην απέλπιδα μάχη συγκράτησης της ισοτιμίας της λίρας. 
Ο Τούρκος πρόεδρος παρακαλά για ενέσεις σταθερότητας με φθηνά δολάρια τη Fed μέσω swaps.
Η τουρκική λίρα υποχωρεί και σήμερα καθώς η αδυναμία του Ερντογάν να βρει δολάρια και η αποκάλυψη ότι το συνάλλαγμα του έχει τελειώσει δημιουργεί νέες πιέσεις στο τουρκικό νόμισμα...

«Αν κρεμάσω χαρτόνι στον λαιμό μου, μπορώ να βγω έξω;»

Χιλιάδες άνθρωποι τηλεφωνούν καθημερινά στους δήμους και στις περιφέρειες ζητώντας από φάρμακα και φαγητό έως και... συμβουλές για τις σεξουαλικές επαφές, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού. 
Αρκετοί καλούν σίγουροι ότι έχουν κολλήσει τον ιό, αναφέροντας κυρίως δύσπνοια, χωρίς άλλα συμπτώματα. 
Άλλοι βήχουν συνέχεια στο ακουστικό αλλά επιμένουν ότι πρόκειται για τσιγαρόβηχα. 
Κάποιοι σχηματίζουν τον αριθμό των call centers των δήμων...

Η επιστολή του κ. Μητσοτάκη σε Μέρκελ, Μακρόν

Τα βασικά σημεία της επιστολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, λίγες ημέρες πριν από την τηλεδιάσκεψη που θα είχαν με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για το προσφυγικό, με αιχμή την πίεση που ασκούσε η Αγκυρα στον Εβρο, παρουσιάζει η «Κ».
Στην επιστολή του, ο κ. Μητσοτάκης τεκμηρίωνε την άμεση εμπλοκή της Αγκυρας στη διαμόρφωση του κύματος των προσφύγων...

Καθηγητής Λοιμωξιολογίας: «Μπαίνουμε στην επικίνδυνη φάση της επιδημίας»

«Τώρα είναι η ώρα να μη βγαίνουμε καθόλου από το σπίτι μας. Είναι το κρίσιμο σημείο να μην εξαπλωθεί η επιδημία»
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για την πανδημία του κορωναϊού ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας.
Παράλληλα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να «βάλουν όλοι πλάτη για να περάσουμε το πιο δύσκολο σημείο»...

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία

Επιδότηση επιτοκίου των επιχειρηματικών δανείων για διάστημα τριών μηνών, 
ένταξη 900.000 επιχειρήσεων, δηλαδή σχεδόν του συνόλου όσων δραστηριοποιούνται στην χώρα, στα εθνικά μέτρα στήριξης, 
ενεργοποίηση κατά το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου της κρατικής ενίσχυσης στις μικρομεσαίες και 
δάνεια από το εγγυοδοτικό πρόγραμμα, 
περιλαμβάνει το πακέτο της νέας δέσμης μέτρων που ανακοινώνει σήμερα το οικονομικό επιτελείο.
Σε αυτή την νέα παρέμβαση και ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της ΕΕ ως προς την έκδοση ευρωομολόγου, η κυβέρνηση ξεδιπλώνει την βεντάλια των ενισχύσεων σε...

Πότε ανακοινώνεται παράταση περιορισμών στην κυκλοφορία

Το ότι όλα δείχνουν προς την κατεύθυνση της παράτασης των αυστηρών μέτρων στις μετακινήσεις, αυτό πλέον δεν συνιστά είδηση. 
Δηλώσεις τόσο των αρμόδιων επιστημόνων όσο και κυβερνητικών στελεχών μας προϊδεάζουν ότι θα φτάσουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς το παραδοσιακό ταξίδι προς την ελληνική επαρχία
Όπως λοιπόν πληροφορούμαστε αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις νέες ανακοινώσεις που θα γίνουν από την πλευρά της κυβέρνησης και θα αφορούν στην παράταση των αυστηρών περιορισμών κυκλοφορίας. Παρότι κανείς δεν το λέει με ευθύ τρόπο ΑΚΟΜΑ ,  αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη αποφασίσει ότι πασχαλινή έξοδος και κορονοϊός δεν πάνε μαζί...

Δείτε θέατρο με ένα κλικ

Η αυλαία μπορεί να έπεσε άδοξα για τις θεατρικές μας σκηνές, ωστόσο σημαντικοί οργανισμοί και καλλιτέχνες ξεκίνησαν να διαθέτουν ελεύθερα στο διαδίκτυο κάποιες από τις παραστάσεις τους για το διάστημα που μένουμε σπίτι. 
Αξίζει να δούμε ή και να θυμηθούμε ξανά εμβληματικές παραγωγές του Εθνικού μέσα από το πλούσιο ψηφιοποιημένο του αρχείο, το οποίο, εκτός από τις μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις, παρέχει στους θεατρόφιλους προγράμματα, κριτικές, φωτογραφίες αλλά και ηχογραφήσεις...

Σε νευρικό κλονισμό από τις «ήττες» ο Ερντογάν - Με συνεχείς υπερπτήσεις «ψάχνει» το επεισόδιο

Οι συνεχείς ‘’ήττες’’ σε όλα τα μέτωπα με τελευταία την άτακτη υποχώρηση στον Έβρο φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει νευρικό κλονισμό στον Ταγίπ Ερντογάν και στην αυλή του.
Ο σουλτάνος είχε ποντάρει πολλά τους τελευταίους μήνες σε όλα τα πεδία όπου αναπτύσσει τα επεκτατικά του σχέδια και παντού φαίνεται να χάνει.
Οι Τούρκοι φαίνεται ότι ‘’ψάχνονται’’ για ‘’θερμό’’ επεισόδιο και μάλιστα σε μια εποχή όπου ολόκληρος ο πλανήτης ζει με τον εφιάλτη της πανδημίας και θρηνεί χιλιάδες νεκρούς...

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Είμαι ένας γέρος που έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ το «προσδόκιμο επιβίωσης».

Αυτή η ανάρτηση στο Facebook, υπό τον τίτλο «Επίκαιρες Σκέψεις Γέροντος», είναι από τα πιο συγκλονιστικά «πράγματα» που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό τον καιρό του κορωναϊού. 
Είναι γραμμένη από τον εικονιζόμενο κ. Αλέξανδρο Καραγιάννη, που περιγράφει τον εαυτό του ως «Απόμαχο δικηγόρο και Μάχιμο πολίτη».
Δεν τον γνωρίζω – τώρα τον έμαθα. 
Είναι και αυτό ένα από τα πολλά καλά του Ίντερνετ και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Τόσο για όσους έχουν κάτι καλό να πούνε, όσο και όσους έχουν ανάγκη και να ακούνε. 
Ευγνωμονώ βαθιά τον κύριο Καραγιάννη για αυτό το κείμενο, και προσεύχομαι στον Θεό να τον έχει καλά και μάχιμο...

Κορωναϊός: Ο «πόλεμος» με τον ιό και η επόμενη δύσκολη ημέρα στα χαλάσματα

Πριν από τρεις μήνες κανείς δεν ήξερε τον SARS-CoV-2. 
Τώρα, η πανδημία έχει σκορπίσει τον φόβο σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ξεπερνούν τις 600.000, τους θανάτους να έχουν σπάσει το «φράγμα» των 30.000, και το ένα τρίτο του πλανήτη να βρίσκεται σε καραντίνα
Παράλληλα, ο κοροναϊός έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα- τα οποία αναμένεται να γιγαντωθούν μέχρι να κερδηθεί η μάχη- σε οικονομίες και συστήματα υγείας σε πολλές χώρες, με γεμάτα νοσοκομεία και άδειους δρόμους και γραφεία. Ένας άγνωστος μέχρι πριν λίγο καιρό ιός που...

"Ο τοτεμικός χαρακτήρας του Σ. Τσιόδρα και άλλες σκοτεινές ιστορίες" του Left - Έντονος Σχολιασμός

Σημαία κάθε φυλής, αν πειράξεις την αυθεντία τους, είναι σαν να πειράζεις τη συλλογική υπερηφάνεια.
Σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, όπως της κατάστασης πολέμου, της φυσικής καταστροφής ή άλλης, όπως η παρούσα, του λοιμού, οι λαοί είθισται να συσπειρώνονται γύρω από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις τους. 
Οι δε λοιπές πολιτικές δυνάμεις, πλην των κυβερνητικών, σιγοψιθυρίζουν τις αντιρρήσεις τους προσεκτικά, μην και κατηγορηθούν για μικροψυχία, μικροπολιτική κ.ο.κ....

Τεστ ανίχνευσης του ιού σε πέντε λεπτά θα διατίθεται από την επόμενη εβδομάδα

Cassette rapid test for COVID-19 or 
novel coronavirus 2019 found in Wuhan, 
China
Tεστ που έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τον κοροναϊό, σε πέντε λεπτά, αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται από την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το τέστ θα διατίθεται από την Abbott Laboratories. 
Είναι φορητό και τόσο μικρό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε δομή υγείας.
Μάλιστα όπως είπε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, θα διατίθενται 50.000 τεστ την ημέρα, ξεκινώντας από την 1η Απριλίου.
Κατά τον John Frels, το μοριακό τεστ ψάχνει για ίχνη γονιδιωμάτων του κοροναϊού που σε περιπτώσεις που είναι παρόντα σε μεγάλα...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων...