Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Τα πρωτοσέλιδα των αυριανών κυριακάτικων εφημερίδων


Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων της Κυριακής...

Εικόνες ντροπής για τη Δημοκρατία

Αδιανόητες εικόνες στην Αθήνα του 2020 που θυμίζουν τους ναζί. 

Χούλιγκανς που εμπνέονται από φασιστικές αντιλήψεις, στο όνομα της δήθεν αντίστασης απέναντι στην κοινωνία, τραμπούκισαν με πρωτοφανή τρόπο τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), και έφτασαν στο σημείο να του κρεμάσουν πινακίδα με σκοινί από τον λαιμό με το μήνυμα «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις»!
Τεράστιες είναι οι ευθύνες του υπουργού Δημόσιας Τάξης...

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Ο Μακρόν παγίδευσε τον Ερντογάν και τώρα μένει να μην παγιδευτούμε εμείς

Φαίνεται πως όσοι κάνουν αποτίμηση της πορείας του Ερντογάν, όταν έλθει η ώρα αυτής της αποτίμησης, θα έχουν σε περίοπτη θέση ένα (από τα ομολογουμένως πολλά) λάθος του Τούρκου προέδρου. 
Πρόκειται για το ''λοκάρισμα'' γαλλικού πλοίου από τουρκικό ανοικτά της Λιβύης. Έκτοτε, η Γαλλία απέδειξε ότι παρά τα πολλά προβλήματα που έχει, ότι είναι η μόνο χώρα της ΕΕ που δεν είναι παρηκμασμένη.
Η παρακμή της ΕΕ είναι τόσο μεγάλη ώστε να μη θεωρείται δεδομένο εδώ και χρόνια ότι η Τουρκία συνιστά δομική απειλή για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής ο οποίος πλέον δεν έχει ορίζοντα...

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Γαλλία: «Υπήρξαμε για παρά πολύ καιρό αφελείς» με τον Ερντογάν

Υπέρ της επιβολής ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία το Παρίσι

όπως τόνισε ο Κλεμάν Μπον, υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Θεμάτων
Η Γαλλία θα συνηγορήσει υπέρ της επιβολής «κυρώσεων» σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε βάρος της Τουρκίας, την ώρα που η ένταση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Άγκυρας αυξάνεται σε πολλά σημεία διαφωνίας μεταξύ τους...

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Τσιόδρας: Αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά του ιού - Μίλησε κατευθείαν στην ψυχή μας!

Δεν τρομοκρατεί παρά την άνοδο των κρουσμάτων... Μιλάει κατευθείαν στην ψυχή μας!
Πόσο υπέροχος άνθρωπος!
Ο Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, μετά το αρνητικό ρεκόρ των 1259 κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες Τρίτη στη χώρα μας.
Μιλώντας από καρδιάς, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε πρώτα στην σημερινή εθνική επέτειο της χώρας μας: «Μια ιστορική ημέρα, με ιστορικές μνήμες ανδρειοσύνης μιας μικρής χώρας απέναντι στον φασισμό. Νομίζω περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς και από τη γλώσσα των μέτρων η φωνή της συνείδησης»...

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Ευρώπη light...

Η Ευρώπη παραβλέπει ότι ο Ερντογάν έχει μέχρι τώρα φυλακίσει χιλιάδες τούρκους πολίτες που θεωρεί αντιπάλους του, χρηματοδοτεί ακραίους ισλαμιστές, διεξάγει πολέμους σε διάφορα σημεία ανά τον πλανήτη και υβρίζει ευρωπαίους ηγέτες.
Αντ' αυτών συνεχίζει να τον εξοπλίζει και να τρέφει την επιθετικότητά του, αδιαφορεί για τις δημοκρατικές φωνές στην χώρα του και με την πολιτική της στηρίζει στην ουσία την δημιουργία στα σύνορά της ενός αναθεωρητικού, εθνοϊσλαμικού νέου Ιράν...

OPAP ARENA "ΑγιαΣοφιά" από ψηλά - Αποκλειστικά πλάνα από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Ο υπεύθυνος του έργου Πάνος Παναγιωτίδης αποκαλύπτει στον ΟΠΑΠ πότε θα είναι έτοιμο και εξηγεί γιατί θα αποτελεί «καυτή» έδρα
Το όνειρο των φίλων της ΑΕΚ γίνεται πραγματικότητα. Σε λίγους μήνες θα μπουν στο νέο γήπεδο της ομάδας, το OPAP ARENA. Οι εργασίες είναι εντατικές και μέρα με τη μέρα το OPAP ARENA ολοκληρώνεται όλο και πιο πολύ.
Πώς φαίνεται το OPAP ARENA από ψηλά; Δείτε αποκλειστικά πλάνα του ΟΠΑΠ από τις εξέδρες, τους εσωτερικούς χώρους, τον περιβάλλοντα χώρο, τις εργασίες εντός και εκτός γηπέδου...

Θρύψαλα οι ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ για ανάκαμψη - Πώς γύρισε μπούμερανγκ η πρόταση μομφής

Στάχτη και μπούρμπερη 

έκανε ο «Ηγέτης», με την έμπνευση του να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του κ. Σταϊκούρα και τη συνακόλουθη αστεία παρουσία του επί τριήμερο στις σχετικές συνεδριάσεις, τις τελευταίες ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει να ανακάμψει και να ελέγξει αποκλειστικά ο ίδιος το χώρο της κεντροαριστερής (ΚΙΝΑΛ) και αριστερής (ΜΕΡΑ 25) αντιπολίτευσης, οδηγώντας τους αντίστοιχους σχηματισμούς σε αδιέξοδο...

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Αδύναμος κρίκος ονόματι Αλέξης

Ασφαλώς η εποχή μας θα γραφτεί στην ιστορία για πολλούς λόγους. 
Για την πρωτοφανή πανδημία του κορονοϊού που θα διδάσκεται σε όλες τις ιατρικές της υφηλίου, για την εκπληκτική βουτιά της παγκόσμιας οικονομίας που θα περιληφθεί σε όλα τα οικονομικά εγχειρίδια όπου γης, για την επιθετική τακτική Ερντογάν απέναντί μας που θα μελετάται επισταμένως από όλους τους Έλληνες υπουργούς εξωτερικών στο διηνεκές. 
Θα μείνει όμως στην ιστορία και για κάτι άλλο...

Επίσκεψη Λαβρόφ: Οι παρεξηγήσεις, οι «χάντρες για ιθαγενείς» και οι αληθινές προκλήσεις στις ελληνορωσικές σχέσεις

Προσδοκίες για την πραγματοποίηση ενός βήματος για την αποκατάσταση του διαταραγμένου κλίματος με ευθύνη και των δυο πλευρών, στις διμερείς σχέσεις ,δημιουργεί η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα την Δευτέρα.
Ένα χρόνο μετά την επίσκεψη του Ν. Δένδια στην Μόσχα ο Ρώσος ΥΠΕΞ έρχεται στην Αθήνα και εάν αποφύγει τον πειρασμό να χρησιμοποιήσει το ταξίδι αυτό είτε ως αντίβαρο στην επίσκεψη Πομπέο είτε για να στείλει μηνύματα δυσαρέσκειας στον...

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

«Ναυμαχία» στη Μεσόγειο: Να πώς το Πολεμικό Ναυτικό «ξετρύπωσε» τα τουρκικά υποβρύχια

Ένα «κυνήγι» υποβρυχίων έγινε στο νοτιοανατολικό Αιγαίο την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη με τις ελληνικές δυνάμεις να καταφέρνουν επιτυχώς να εντοπίσουν τα τρία τουρκικά υποβρύχια που προσπάθησαν να αναπτυχθούν στο χώρο μεταξύ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Κυκλάδων.
Η Ελλάδα, παραδοσιακά έχει εξαιρετικά εκπαιδευμένα πληρώματα αλλά έναν πάρα πολύ ισχυρό στόλο με 11 υποβρύχια, εκ των οποίων τα 5 έχουν σαφές ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι των...

Αυτός είναι ο τρόπος ζωής μας. Αν δεν τον σέβεστε, να φύγετε

Η ενέργεια του Εμ. Μακρόν να αναρτήσει σε δημόσια κτίρια του Μονπελιέ και της Τουλούζης τα σατυρικά σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo, τον αναδεικνύει στον υπερασπιστή του τρόπου ζωής μας.
Η κίνηση του αυτή σηματοδοτεί την υιοθέτηση των συγκεκριμένων σκίτσων από το επίσημο γαλλικό κράτος. Κάτι που αναγορεύει το συνδηλούμενο τους σε ένα εθνικό πρότυπο. Οι φανατικοί μουσουλμάνοι πλέον έχουν απέναντι τους όχι μεμονωμένα άτομα, αλλά ένα οργανωμένο κράτος.
Τι συμβολίζει αυτή η ενέργεια του Εμ. Μακρόν; Τι μηνύματα στέλνει προς πάσα κατεύθυνση;...

Η στάση του Μακρόν έναντι του Ερντογαν φέρνει το Βερολίνο προ των ευθυνών του

Η ανάκληση του Γάλλου Πρέσβη από την Άγκυρα μετά από την ad hominem επίθεση του Τούρκου Προέδρου στον Πρόεδρο Μακρόν είναι μία ακραία διπλωματική αντίδραση αλλά μάλλον απολύτως δικαιολογημένη. 
Αν και οι εν θερμώ σχολιασμοί σπάνια έχουν την αξιοπιστία που έχει μια στιβαρή ανάλυση με κάποια απόσταση από τα γεγονότα, η αχαρακτήριστη ρητορική του Προέδρου Ερντογάν και η εύλογη απάντηση του Παρισιού με την υποβάθμιση της Γαλλικής διπλωματικής εκπροσώπησης δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι Γαλλο-Τουρκικές σχέσεις εισέρχονται ταχύτατα σε μία φάση απροκάλυπτης εχθρότητας.
Τρείς σύντομες παρατηρήσεις...

Χρυσοχοΐδης στη Βουλή: Έχετε μια άχαρη τριλογία σαν μαγνητόφωνο, εφετείο, 14χρονος, Παππάς

Για όλα τα θέματα στα οποία τού ασκείται κριτική από την αντιπολίτευση μίλησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ακολουθεί «μία άχαρη τριλογία» θεμάτων και συγκεκριμένα, το εφετείο, τον 14χρονο και τον Παππά και υπεραμύνθηκε των αποφάσεων και των ενεργειών του.
Πιο αναλυτικά η ομιλία του:...

Κορωνοϊός: Πόσο πιθανό είναι να κολλήσουμε σε ανοιχτούς χώρους – Επιστήμονες απαντούν

Πόσο επικίνδυνοι για τη μετάδοση του ιού είναι οι υπαίθριοι χώροι σε καιρό πανδημίας; 
Μολονότι το σύνολο σχεδόν των μεταδόσεων του κορωνοϊού SARS-CoV-2 έχει συμβεί σε κλειστούς χώρους όπως σπίτια, εστιατόρια, χώρους εργασίας ή εστιατόρια, επιστήμονες από Πανεπιστήμια της Βρετανίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ εξηγούν γιατί η χρήση μάσκας είναι αναγκαία και σε ανοιχτούς χώρους, ιδίως σε περιπτώσεις συνωστισμού που δεν γίνεται να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας...