Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 11,7% της ΝΔ - Το 42% θέλει πρόωρες εκλογές - Το 71% διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών

Υπέρ των πρόωρων εκλογών η πλειονότητα σε νέα δημοσκόπηση (Φωτογραφία: EUROKINISSI-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)Σε τροχιά αυτοδυναμίας η ΝΔ
Συγκεντρώνει 36,9% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ
Υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το 42%
Το 71% διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών
«Νικητής» της ΔΕΘ ο Μητσοτάκης έναντι Τσίπρα...

Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη «Μακεδονία» εκτός από την χώρα μας

Ζόραν Ζάεφ (Φωτογραφία: AP Photo/Boris Grdanoski)Λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα και εν μέσω πιέσεων ο Ζόραν Ζάεφ διαμηνύει πως η συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει ότι τα Σκόπια θα είναι η μοναδική χώρα που θα λέγεται «Μακεδονία».

Αυτό δήλωσε το πρακτορείο MIA, μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.
«Καταλαβαίνω την αναταραχή που υπάρχει στη διασπορά σχετικά με τον προσδιορισμό “Βόρεια” στο όνομα, το οποίο δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτό. Αλλά δεν υπάρχει άλλη χώρα “Μακεδονία” εκτός από το δική μας»...

#Τσακαλωτος: Χαμός στο Twitter για τη δήλωση Τσακαλώτου για το συνταξιοδοτικό [εικόνες]

Χαμός έχει προκληθεί στο Twitter μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στο Λονδίνο για το συνταξιοδοτικό και τους συνταξιούχους.

«Αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την ομιλία του στο 13ο ελληνικό Roadshow, στο Λονδίνο, αναλύοντας τα σχέδια της κυβέρνησης για την επίλυση του συνταξιοδοτικού τα επόμενα χρόνια.
Η κυνική δήλωση από τον υπουργό Οικονομικών, προκάλεσε σάλο όχι μόνο στην αίθουσα που ειπώθηκαν τα συγκεκριμένα λόγια, αλλά πολύ περισσότερο στην ελληνική κοινωνία, η οποία...

Τσακαλώτος, ωμά: Μέχρι το 2020, 2030 ή 2040 οι συνταξιούχοι θα πεθάνουν!

Τσακαλώτος, ωμά: Μέχρι το 2020, 2030 ή 2040 οι συνταξιούχοι θα πεθάνουν! /Φωτογραφία: EurokinissiΤο επιχείρημα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τους συνταξιούχους άνω των 70 οι οποίοι θα... πεθάνουν, επομένως δεν πειράζει να μην κοπούν οι συντάξεις, χρησιμοποίησε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να πείσει τους επενδυτές στο Roadshow στο Λονδίνο, όπως αποκαλύπτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με απόσπασμα ομιλίας του υπουργού Οικονομικών στη βρετανική πρωτεύουσα όπου και αναφέρει πως...

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Σάλος με τη μεταβίβαση μνημείων στο Υπερταμείο - ΝΔ: Ντροπή για τη χώρα

Ψηφιδωτό δάπεδο στο Μουσείο Χανίων/Φωτογραφία: Δήμος Χανίων
Ψηφιδωτό δάπεδο στο Μουσείο Χανίων/
Φωτογραφία: Δήμος Χανίων

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριληφθούν στις λίστες με τα ακίνητα που μεταβιβάζονται στο υπερταμεία, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για την εκχώρηση μνημείων και μουσείων των Χανίων στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, επιχείρησε να προβεί σε διάψευση.
Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η διάψευση δεν ισχύει, γιατί το υπουργείο άφησε μνημεία και μουσεία της χώρας στο υπερταμείο, χωρίς να φροντίσει για εξαίρεσή τους...

Δημοσκόπηση: Μπροστά με 9,5 μονάδες η ΝΔ - «Καίνε» τον ΣΥΡΙΖΑ Μάτι-Πρέσπες [pdf]

Δημοσκόπηση: Μπροστά με 9,5 μονάδες η ΝΔ-«Καίνε» τον ΣΥΡΙΖΑ Μάτι-Πρέσπες [pdf]

ΝΔ: 31,5%, ΣΥΡΙΖΑ 22%
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η διαφορά ανεβαίνει στο 10,5%
Αρνητικοί οι πολίτες στη συμφωνία των Πρεσπών
Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι «καίει» την κυβέρνηση
Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ...

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Η λεηλασία ενός έθνους: Παρέδωσαν την Ιστορία μας στους δανειστές - Θα διαχειρίζονται 10.000 μνημεία μέχρι το 2115 μ.Χ.!

Η λεηλασία ενός έθνους: Παρέδωσαν την Ιστορία μας στους δανειστές - Θα διαχειρίζονται 10.000 μνημεία μέχρι το 2115 μ.Χ.!

Ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Βούλγαροι το τόλμησαν στην τριεθνή Κατοχή της χώρας το 1941-1944. 

58 Δημόσια ακίνητα στο Νομό Δράμας εκχωρήθηκαν κρυφά από την τοπική κοινωνία στο Υπερταμείο.
Μόνο με την λεηλασία του Ιράκ το 2003 συγκρίνεται αυτό που δέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Η διαχείριση πάνω από 10.000 ελληνικών μνημείων και κρατικών ακινήτων μεταβιβάζεται στο Υπερταμείο, δηλαδή στους δανειστές για 99 χρόνια!
Σχεδόν όλα τα μουσεία και τα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας, περιλαμβανομένης της Ακρόπολης, του μουσείου της Ακροπολης...

Κρυφά χρέη τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ εντόπισαν οι θεσμοί

Κρυφά χρέη άνω των 2 δισ. ευρώ έχουν εντοπίσει οι θεσμοί στον προϋπολογισμό του 2018 αναγκάζοντάς τους να τηρούν στάση αναμονής σε σειρά ζητημάτων, κυρίως στο θέμα των συντάξεων αλλά και στο πακέτο Τσίπρα που ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ.
Συγκεκριμένα οι θεσμοί δεν δίνουν προς το παρόν την συγκατάθεσή τους για την κατάργηση του μέτρου των συντάξεων καθώς αναμένουν, όπως και η κυβέρνηση, την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις συντάξεις.
Η απόφαση αυτή μπορεί να αποδειχθεί παγίδα για τους κυβερνώντες που θα τους κοστίσει σημαντικά. Και αυτό καθώς:

Μητσοτάκης για προσφυγικό: Χάθηκαν εκατομμύρια ευρώ στους διαδρόμους της κυβερνητικής αδιαφάνειας [Video]

Σε μία αιχμηρή δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που διεξάγεται στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.
Κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα της Συνόδου είναι το προσφυγικό και η αντιμετώπισή του, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τονίζει πως πρώτη προτεραιότητα της Ευρώπης είναι να δώσει ασφάλεια στους πολίτες της.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι απούσα από την συζήτηση περί αποτελεσματικής φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό...

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Κρατάνε χιλιάδες συντάξεις και εφάπαξ για να εμφανίσουν πλεόνασμα - Μήνυση κατά Αχτσιόγλου

Σε τρικ εις βάρος των συνταξιούχων καταφεύγει η κυβέρνηση για να εμφανίσει πλεόνασμα.

Συγκεκριμένα, κρατάνε χιλιάδες συντάξεις και εφάπαξ και με αυτό τον τρόπο εμφανίζουν πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ.
Ειδικότερα, οι ασφαλισμένοι περιμένουν έως και έξι χρόνια για να πάρουν την σύνταξη τους, παρά τις συνεχείς κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών!
Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κατέθεσε μήνυση κατά της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου...

Η Σκάρλετ Γιοχάνσον έκλεψε όλα τα βλέμματα στη βραδιά των Emmy [βίντεο]

Μεγάλος νικητής της βραδιάς στην βραδυά των Emmy ήταν η σειρά Game of Thrones, η οποία πήρε το βραβείο της καλύτερης δραματικής σειράς. Αλλά τα βλέμματα όλων καρφώθηκαν σε μια σύγχρονη θεά, και αυτή δεν ήταν άλλη απο την Σκάρλετ Γιόχανσον...

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Πίτερ Οικονομίδης: Οι Έλληνες είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα πανίσχυρο brand, αλλά την πετάξαμε

oikonomidis-2

Ο Έλληνας γκουρού της διαφήμισης μιλά αποκλειστικά στο «ΘΕΜΑ» για τις συνεργασίες του, την Apple και τον ιδρυτή της, τη μάστιγα του Instagram αλλά και τους τρόπους που η Ελλάδα θα κάνει rebranding, εξωτερικεύοντας τα δυνατά της χαρτιά

Η ζωή του Πίτερ Οικονομίδη, του Ελληνα γκουρού της διαφήμισης και συνεργάτη του Στιβ Τζομπς, θα μπορούσε να είναι άνετα μυθιστόρημα, η πλοκή του οποίου εκτυλίσσεται μεταξύ Χονγκ Κονγκ, ΗΠΑ, Μεξικό και Ελλάδα. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στο «MindSpark», ένα event γνώσης και έμπνευσης που πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΘ και μίλησε...

Το παρασκήνιο πίσω από τις νέες απειλές Καμμένου για το Σκοπιανό

kamenos-pΗ κατάσταση στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει ότι το Σκοπιανό έχει μετατραπεί σε πολιτική ταφόπλακα για το μέλλον του κόμματος

Είναι «τσάμπα μάγκας» ο Πάνος Καμμένος όπως τον χαρακτήρισε ο αρχηγός της ΝΔ; 
Μήπως αποτελεί έναν συνεπή πολιτικό αρχηγό που τηρεί τις δεσμεύσεις του ακόμα και στις δύσκολες πολιτικά καταστάσεις ή απλά είναι ένας μικρός κυβερνητικός εταίρος που «θαμπώνεται» από την αύξηση των κυβερνητικών θέσεων με αποτέλεσμα να απομακρύνεται από την ιδεολογική του βάση και την όποια λαϊκή αποδοχή;
Ο ίδιος πάντως, επέλεξε να απαντήσει στις μομφές περι «τσάμπα μαγκιάς» με...

Αυτή την ΕΡΤ θα κρατήσεις Κυριάκο;


kapsoxas_akribopoulouΉταν μεγάλο λάθος του Αντώνη Σαμαρά ο τρόπος με τον οποίον χειρίστηκε την ΕΡΤ. Και θα είναι εξίσου μεγάλο λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη αν κρατήσει την σημερινή ΕΡΤ. 
Το σημερινό παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γκρεμιστεί. Και να κτιστεί από την αρχή μία δημόσια τηλεόραση που θα την αναλάβουν φορείς που έχουν σχέση με το παραγόμενο προϊόν.
Χτες έγινε το αδιανόητο. Ένας κύριος που αυτοαποκαλείται «δημοσιογράφος», κάποιος Σωτήρης Καψώχας, είπε από το μικρόφωνο της δημόσιας τηλεόρασης:

Ο Καραμανλής έβαλε τέλος στις ψευδαισθήσεις των «Καραμανλικών»

Τριανταέξι λέξεις ήταν αρκετές. Τριανταέξι λέξεις κατέρριψαν σενάρια και μύθους που με τόση επιμέλεια ορισμένοι προσπάθησαν να δημιουργούσαν. 
Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το βράδυ του Σαββάτου ήταν σαφής και ήρθε την κατάλληλη στιγμή: «Είμαστε όλοι εδώ για να στηρίξουμε όπως πάντα την παράταξη μας στον αγώνα για μια μεγάλη εκλογική νίκη με στόχο την αποτελεσματική διακυβέρνηση και την ρωμαλέα ανάπτυξη προς όφελος όλων των Ελλήνων και πρωτίστως των οικονομικά ασθενέστερων». 
H συγκεκριμένη τοποθέτηση και ειδικά η φράση...

Πρωτοφανής αθλιότητα κατά Μητσοτάκη στην ΕΡΤ από ένα χυδαίο κομματόσκυλο της Κουμουνδούρου [video]

Αυτό που συνέβη χθες στην ΕΡΤ και στην μεσημεριανή Ζώνη Προπαγάνδας της Ακριβοπούλου δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.

Εκεί όπου ένα χυδαίο κομματόσκυλο της Κουμουνδούρου εν ονόματι Καψώχας, που υποδύεται τον οικονομικό σχολιαστή της ΕΡΤ χαρακτήρισε ως ΦΑΣΙΣΤΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί δεν του άρεσε (λέει) ο τρόπος και το... ύφος με τον οποίο αναφέρθηκε στο κυβερνητικό του πρόγραμμα...

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτόν τον Κυριάκο θέλουμε!



Θέλουμε τον Κυριάκο της ΔΕΘ. 

Έναν πολιτικό που με τον λόγο και τις πράξεις του να αποπνέει κανονικότητα. 
Την σοβαρότητα που πρέπει να έχει ένας ηγέτης μιας «κανονικής» δυτικής χώρας. 
Την αποφασιστικότητα που απαιτούν τα συσσωρευμένα προβλήματα μιας πρωτοφανούς δεκαετούς κρίσης. 
Έναν σύγχρονο ηγέτη που να ενώνει και όχι να διχάζει το λαό...

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αποκάλυψε πως και με ποιους θα κυβερνήσει

Στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο θέλησε να στείλει το μήνυμα πως η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει μπροστά μόνο ενωμένη πέρα και πάνω από κόμματα.
Μερικές ώρες αργότερα στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να καταγράψει το αποτύπωμα της δικής του διακυβέρνησης. Μέσα από τις απαντήσεις που έδωσε στις 47 ερωτήσεις ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε το πώς και με ποιους θα κυβερνήσει.
«Είμαστε εδώ όχι για κάποιους, είμαστε εδώ για όλους»...

Μητσοτάκης: Έτσι θα είναι η κυβέρνησή μου στην επόμενη μέρα για την Ελλάδα [Video]

Φωτογραφία: IntimenewsΤο σχέδιό του για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα ανέλυσε στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τα βήματα που θα κάνει η κυβέρνησή του, η οποία, όπως τόνισε, θα αποτελείται τόσο από νέα όσο και από έμπειρα στελέχη, αλλά και από πρόσωπα από την Κεντροαριστερά, με την επιλογή των πιο ικανών στις σωστές θέσεις.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι στην Κεντροαριστερά δεν περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι...

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Προγραμματικές δηλώσεις ο Μητσοτάκης, συναλλαγή με fake news ο Τσίπρας


Και για όποιον δεν κατάλαβε στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκφώνησε μια απλή ομιλία, αλλά τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησής του. 
Παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο θα ξαναπάρει μπροστά η οικονομία και έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς εκείνους που με τις αποφάσεις τους (και έχοντας ως υποχείριο τους Τσίπρα και Καμμένο) έχουν οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε κατάσταση ασφυξίας.
Με την επιβολή των θηριωδών πλεονασμάτων, της καταστροφικής υπερφορολόγησης και των ντροπιαστικών capital control, που αποτελούν την επιτομή της έλλειψης εμπιστοσύνης.
Κοίταξε μπροστά και εξαφάνισε την μιζέρια, τα κουτσομπολιά και...

Η Ε.Ε. δεν γνωρίζει πως θα αποκαλεί τους Σκοπιανούς μετά τη συμφωνία

Σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται για το πως θα εφαρμοσθεί και ποιες ονομασίες θα υιοθετηθούν για την εθνικότητα αλλά και τους διεθνείς κωδικούς της πΓΔΜ από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εφόσον η Συμφωνία των Πρεσπών εγκριθεί και τεθεί σε εφαρμογή, ύστερα από  πρωτοβουλία Έλληνα πολίτη να ζητήσει επίσημη απάντηση από την Κομισιόν.
Ο ακτιβιστής για το ονοματολογικό Π. Πετράκης με email σε στέλεχος της νομικής υπηρεσίας της Κομισιόν ζήτησε να πληροφορηθεί ποια ονομασία θα υιοθετηθεί...

Καραμανλής: Είμαστε όλοι εδώ για να στηρίξουμε, όπως πάντα, την παράταξή μας στον αγώνα για μια μεγάλη εκλογική νίκη [videos]

Φωτογραφία: IntimenewsΣε δήλωση on camera 

προχώρησε ο Κώστας Καραμανλής λίγο πριν από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη της ΔΕΘ.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι 
«είμαστε όλοι εδώ για να στηρίξουμε, όπως πάντα, την παράταξή μας στον αγώνα για μια μεγάλη εκλογική νίκη και στόχο την αποτελεσματική διακυβέρνηση και τη ρωμαλέα ανάπτυξη, προς όφελος όλων των Ελλήνων και πρωτίστως των οικονομικά ασθενέστερων»...

Η ευχή του Γιώργου Κούδα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη [video+εικόνες]

Το περίπτερο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιήγησής του στους χώρους της 83ης ΔΕΘ...

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Μπορούμε επιτέλους να πάμε την Ελλάδα μπροστά [ Videos ]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: Ιntimenews

Τους έξι στόχους για την αναγέννηση της Ελλάδας ανέπτυξε ο αρχηγός της ΝΔ
Δεσμεύθηκε για μεγάλες μειώσεις φόρων και εισφορών

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στην εστίαση
«Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία-ντροπή με τα Σκόπια», τόνισε
Προανήγγειλε την κατάργηση των νόμων Κατρούγκαλου και Παρασκευόπουλου
Ανοιγμα στην Κεντροαριστερά και την Αριστερά
Δείτε όλη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...