Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Ο Στουρνάρας απαντά στον Τσίπρα: Σημαντικοί οι μπακάληδες στην ελληνική οικονομία


Ο Γιάννης Στουρνάρας

Ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα, για τις εκτιμήσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στον Alpha, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον κ. Στουρνάρα. 
«Δεν είναι θεσμικός ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη να κάνει προβλέψεις "μπακαλικής". Είναι δυνατόν να προβλέπει το ύψος του πλεονάσματος από το πρώτο τετράμηνο; Είναι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας που προέβλεπε πιστοληπτική γραμμή στήριξης», είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας...

Ο Βαρουφάκης και η στρατηγική Σόρος στην Ελλάδα…

Η ανάδυση του ΜέΡΑ25, του κόμματος του Γιάννη Βαρουφάκη, σπρωγμένου από το μηντιακό σύστημα, διεθνείς διασυνδέσεις όλων των επίπεδων και πολυάριθμων ΜΚΟ, υποχρεώνει όλους μας, ακόμα και εκείνους που τον περιφρονούσαμε ως έναν σαλτιμπάγκο της πολιτικής, να ασχοληθούμε μαζί του.
Έχω τονίσει επανειλημμένα πως θεωρώ την παρουσία του στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας σκάνδαλο, μια και συνέβαλε αποφασιστικά στην εδραίωση της «χρεοδουλοπαροικίας» για την οποία μιλάει τόσο συχνά. Πόσο μάλλον που για ένα μέρος των απογοητευμένων οπαδών...

Oι εκπλήξεις Μητσοτάκη στον δρόμο προς την κάλπη

Oι εκπλήξεις Μητσοτάκη στον δρόμο προς την κάλπη

Εκπλήξεις και ανατροπές θα περιλαμβάνει η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ, με τελικό στόχο την επικράτηση στις εθνικές εκλογές. 

Όπως πληροφορούμαστε κεντρικό πρόσωπο στην καμπάνια αυτή θα είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά με διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά. 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα εξακολουθήσει τις στοχευμένες επισκέψεις σε ολόκληρη χώρα, τις συνεντεύξεις και ομιλίες, αλλά δεδομένης της υψηλής συσπείρωσης και της παράστασης νίκης της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα θα αποφύγει τις κομματικές συγκεντρώσεις με εξαίρεση μία τελική εκδήλωση στην Αθήνα.
Την ίδια ώρα αναμένεται να ακολουθήσει μία διαφορετική οδό...

Δεν χάνουν μόνο - έχουν γίνει απεχθείς

Δεν χάνουν μόνο - έχουν γίνει απεχθείς

Σημειολογικά είναι σαν ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ήδη φύγει. 


Πολλά ρεπορτάζ και  άρθρα στα ΜΜΕ τον αντιμετωπίζουν όχι ως απερχόμενο, όπως τυπικά είναι, αλλά ως απελθόντα, και γι αυτό επιδίδονται σε μελλοντολογία - για το τι πρόκειται να συμβεί την επομένη των εκλογών στους κόλπους του.
Καταλυτική ήταν χθες η ανάλυση του Γιάννη Μαυρή της Public Issue, για την πορεία εκφυλισμού και κρατικοποίησης που υπέστη το κόμμα, καταντώντας ένα αρχηγικός μηχανισμός κρατικών στελεχών, σε σημείο που η νομή της εξουσίας να αποτελεί...

Δημοσκόπηση MARC: Με 9,8 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση MARC: Με 9,8 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό προβάδισμα που αγγίζει τις 9,8 μονάδες διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της Μarc που διενεργήθηκε για το «Πρώτο Θέμα» το οποίο εκτάκτως κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο. 


Και αυτή η δημοσκόπηση όπως και οι δύο χθεσινές της Pulse και της MRB δείχνουν ότι η Ν.Δ. βρίσκεται σε τροχιά αυτοδυναμίας και δύναται να σχηματίσει κυβέρνηση ακόμα και με επτακομματική Βουλή καθώς συγκεντρώνει 154 έδρες.
Μάλιστα στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος η Ν.Δ εμφανίζει δυναμική τέτοια που μπορεί να την οδηγήσει σε ποσοστό ακόμη και άνω του 40%...

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως σήμερα Σάββατο

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως σήμερα, Σάββατο...

Γράψτε τις 17 μονάδες (...και βλέπουμε)

Αποτέλεσμα εικόνας για gallopΈνα σχόλιο για τις δημοσκοπήσεις που άρχισαν ήδη να βγαίνουν εν όψει των βουλευτικών εκλογών – τρεις εβδομάδες έμειναν πια, και ίσως είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, όπως δημοσιεύονται, πρώτον ίσως μπερδεύουν πολλούς από σας και δεύτερον, είναι – ξανά – κάπως «πειραγμένα»!
Υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, εννοείται…

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Αρθρο – φωτιά από Γ. Μαυρή για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές (γραφήματα)

Αρθρο – φωτιά από Γ. Μαυρή για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές (γραφήματα) | in.gr

Ο γνωστός δημοσκόπος που είχε προβλέψει τη διαφορά στις ευρωεκλογές προβλέπει μια δύσκολη ημέρα για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

O δημοσκόπος που εν πολλοίς είχε προβλέψει ότι η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα είναι 10 μονάδες, ο Γιάννης Μαυρής, «ξαναχτυπά». Με κείμενό του στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρεται στην επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ όταν θα χάσει την εξουσία ενώ τονίζει ότι...

Oι διεθνείς αγορές βλέπουν απογείωση της ελληνικής οικονομίας

Το Bloomberg χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά ως την καλύτερη χρηματιστηριακά παγκοσμίως
Ενώ για την κυβέρνηση, οι πάλαι ποτέ υποστηρικτές από την αλλοδαπή απομακρύνονται με ψηλά πηδηματάκια, εντείνεται στον αντίποδα η στήριξη προς τον επερχόμενο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ διατύπωσε σαφώς την ενόχληση των ευρωπαϊκών θεσμών για την προεκλογική ακύρωση δεσμεύσεων που είχε υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο των διοικητών του ESM, τόνισε ότι «υπάρχει μεγάλο ρίσκο και να μην πιάσει τους στόχους της η Ελλάδα»...

Όποιος στη μάχη πάει με φωτογραφικούς διαγωνισμούς…

Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι (ο Ελεύθερος Τύπος το αποκάλυψε), αλλά είχαν ετοιμάσει φωτογραφικό διαγωνισμό για να ξαναδώσουν τη διοίκηση του ΟΑΕΔ για άλλα τέσσερα χρόνια στην κυρία που κατέχει σήμερα τη θέση. 
Μόνο που για δυο μέρες (λόγω προθεσμιών που οφείλονται στην προκήρυξη των εκλογών) η ολοκλήρωση του διαγωνισμού μεταφέρεται για μετά την 7η Ιουλίου, οπότε την πάτησε η κυρία Καραμεσίνη. Και την είχα και σε εκτίμηση...

EKTAKTO: Το σκοτεινό σχέδιο Φώφης-Τσίπρα για την εγκαθίδρυση ολοκληρωτικού καθεστώτος

Το σκοτεινό σχέδιο Φώφης-Τσίπρα για την εγκαθίδρυση ολοκληρωτικού καθεστώτος σε συνεργασία με κάθε είδους παρακράτος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην δήμαρχος Καμίνης (αυτός ο περίεργος Πάστορας Νο2-στο Νούμερα 1 των Παστόρων ο Κουβέλης) τον οποίο αγκάλιασε η Φώφη εξέφρασε την ασυμφωνία του ΚΙΝΑΛ στο να γίνουν εξεταστικές για τα ζητήματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Αγης Βερούτης μετά το άρθρο βόμβα στο Capital για τον ύπουλο ρόλο του ΚΙΝΑΛ επανέρχεται...


Εγώ είμαι ο Ρασπούτιν! Ε μα πια…


Αποτέλεσμα εικόνας για Εγώ είμαι ο Ρασπούτιν! Ε μα πια…
Η υπόθεση αυτή έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια της ιλαροτραγωδίας. 
Δύο κορυφαίοι δικαστικοί λειτουργοί καταγγέλλουν έναν αόρατο, πανούργο, συνωμότη υπουργό. Αλλά δεν λένε το όνομά του. Ίσως επειδή φοβούνται! Να τους βγάλουμε όλους από την δύσκολη θέση. Λοιπόν, αποκαλύπτομαι! Εγώ είμαι ο Ρασπούτιν! 
Γράφει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αγγελής στην τελευταία του δημόσια παρέμβαση

Ο «κρυφός» παράγοντας που θα κρίνει τα πάντα το βράδυ των εκλογών

Ο «κρυφός» παράγοντας που θα κρίνει τα πάντα το βράδυ των εκλογώνΚαι όμως υπάρχει ένα στοιχείο, την βραδιά των αποτελεσμάτων της εθνικής κάλπης, που μπορεί να κρίνει πολλά σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. 
Ένα στοιχείο που λίγοι αυτή την στιγμή το έχουν αξιολογήσει στο βαθμό που πρέπει, μια και η προσοχή των περισσότερων έχει επικεντρωθεί στο ποιο κόμμα θα κόψει πρώτο την κορδέλα του νικητή στην κάλπη της 7ης Ιουλίου. 
Ο κρίσιμος λοιπόν παράγοντας που θα αποτελέσει πρόκριμα για πολλά από όσα θα ακολουθήσουν της μέρας των εθνικών εκλογών, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τη δυνατότητα ή μη διακυβέρνησης της χώρας, δεν είναι άλλος από τον αριθμό...

Το προεκλογικό σποτ του Άδωνι Γεωργιάδη (Βίντεο)

Ένα πρωτότυπο προεκλογικό σποτ για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου, δημιούργησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε αυτό, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, συμπυκνώνει ένα εξαντλητικό 24ωρο από την πολιτική δράση του αλλά και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του. Η ημέρα του αρχίζει στις 6 με πρωινή γυμναστική. Αμέσως μετά, ο βουλευτής της ΝΔ μπαίνει στο αυτοκίνητο και κατευθύνεται σε μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό για συνέντευξη στο στούντιο. «Δεν θέλουμε την Ελλάδα έτσι. Θέλουμε την Ελλάδα φωτεινή. Πάμε να την...

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Μητσοτάκης: Ξέρουμε ποιος είναι ο «Ρασπούτιν»- Η υπόθεση θα πάει στην επόμενη Βουλή (Video)

Επέλεξα να ξαναγυρίσω και πάλι την Ελλάδα για να μιλήσω με τους πολίτες, μακριά από ανοικτές συγκεντρώσεις, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Open TV.

Ο ίδιος σημείωσε ότι με τον τρόπο αυτό έρχεται σε επαφή και με πολίτες που δεν ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, ενώ βλέπει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες...

Τα ριγέ κουστούμια θα ξαναγίνουν της μόδας

Σχετική εικόνα

Ακόμα θυμάμαι το δάκρυ του Πικραμμένου. Τώρα αυτό το δάκρυ παίρνει την εκδίκηση του και βρίσκει την δικαίωση του, συγχρόνως.

Ακόμα θυμάμαι τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με το γνωστό ύφος, να εκφέρει με οργή την εμβληματική πλέον φράση «θα τους πάω μέχρι τέλους».
Και η αρχή του τέλους πλησιάζει για τους σκευωρούς της υπόθεσης Novartis. Για την συμμορία...

«Φαγωμάρα» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη βουλευτική καρέκλα: Η εισβολή «Πασόκων», η «έξοδος» Κοτζιά

«Ο θάνατός σου η ζωή μου» είναι η χαρακτηριστική φράση που κυριαρχεί την τελευταία περίοδο στο κυβερνών κόμμα.

Οι βουλευτικές εκλογές, εάν διατηρηθεί το ίδιο κλίμα όπως και στις ευρωεκλογές, ενδέχεται να αποτελέσουν «μαύρη τρύπα» για πάρα πολλούς νυν βουλευτές.
Με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να παραμένει σε εκκρεμότητα, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ένα πρώτο σαφές πολιτικό στίγμα των διαθέσεών της, εντάσσοντας στις εκλογές λίστες πολλά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και...

Και μετά την Ακριβοπούλου;

Αποτέλεσμα εικόνας για Και μετά την Ακριβοπούλου;Στην Νέα Δημοκρατία ονειρεύονται την ημέρα που ο καινούριος διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ, δέκα μόλις λεπτά μετά την εγκατάσταση του στο γραφείο του, θα καλέσει την Κατερίνα Ακριβοπούλου και θα την ευχαριστήσει ψυχρά για τις υπηρεσίες της. 
Το βράδυ, στην θέση της εκπομπής της, θα παίξει ταινία με τον Θανάση Βέγγο. Εύκολα όνειρα και πραγματοποιήσιμα. Μετά όμως;
Εδώ είναι το πραγματικό ζήτημα. Τι θα αναζητήσει ο Κυριάκος ως πρωθυπουργός από το Μέγαρο της Αγίας Παρασκευής; 
Μια δική του ΕΡΤ που θα του κάνει την δουλειά του και μόνο ή μια δημόσια τηλεόραση που...

Κάτι τρέχει με τον... Τσίπρα, το στοιχείο που δείχνει ηττοπάθεια

Κάτι τρέχει με τον...Τσίπρα, το στοιχείο που δείχνει ηττοπάθεια  Πρωτοφανής έλλειψη πολιτικών αντανακλαστικών και δυσκολία κινητοποίησης του κομματικού μηχανισμού. 
Είναι τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ από την βραδιά της 26ης Μαΐου, όταν και γνώρισε την ήττα στις ευρωεκλογές μέχρι και σήμερα. 
Έχουν περάσει λοιπόν 17 μέρες από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την απόφασή του να πάει την χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές και από τότε μέχρι σήμερα, η εικόνα του κ.Τσίπρα δεν θυμίζει σε τίποτα τις παλιές γνωστές κινήσεις και επιλογές...

Η Novartis τους εκδικείται

Η Novartis τους εκδικείταιΌλα εδώ πληρώνονται, αποφαίνεται η λαϊκή θυμοσοφία, και βρήκε την πλήρη εφαρμογή της στην υπόθεση Novartis. 
Ο Πρωθυπουργός έχει πρωτίστως την ευθύνη. 
Ο λεγόμενος Ρασπούτιν, ακόμη και ιθύνων νους της σκευωρίας να ήταν, κατ’ ουσίαν ήταν εκτελεστικό όργανο, αφού είχε πάρει το «οκ» από τον Πρωθυπουργό.
Άλλωστε ήταν μετά την έξοδο από το Μαξίμου (όπου είχε γίνει σύσκεψη ανησυχίας για το πλήθος λαού που είχε κατέβει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία), που ο κ. Παπαγγελόπουλος...

Kαταγγελίες – σοκ Γ. Αγγελή για Novartis

Kαταγγελίες – σοκ Γ. Αγγελή για Novartis
Προειλημμένες αποφάσεις για τύπου fast track διώξεις πολιτικών στην υπόθεση Novartis μέσα από έναν «δικονομικώς στραβό δρόμο» που ακολουθείται από τους αρμόδιους εισαγγελείς διαφθοράς και κυρίως την εμπλοκή μέλους της κυβέρνησης, το οποίο στο χώρο της Δικαιοσύνης αποκαλείται «Ρασπούτιν» και όλοι γνωρίζουν ποιος είναι, καταγγέλλει ο αντιεισαγγελέας Γ. Αγγελής με μια ανακοίνωση βόμβα. 
«Ήταν ενήμεροι για όλες τις ενέργειές μου τόσο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης» τονίζει χαρακτηριστικά ο...

Βγείτε, επί τέλους, από τη «θερμοκοιτίδα»!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΕΞΤι είναι εξωτερική πολιτική;
Το ερώτημα μοιάζει κάπως παράδοξο, αλλά είναι ιδιαίτερα επίκαιρο.
Γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή μείζονες απειλές και ανακαλύπτει έκπληκτη πως ουσιαστικά… δεν έχει εξωτερική πολιτική!
Υπήρξαν δύο μεγάλες στρεβλώσεις τις οποίες σήμερα πληρώνουμε:
Πρώτον, η «αριστερή στρέβλωση» - παράγωγο των αριστερών ιδεολογικών εμμονών: βαθιά «αντιπάθεια» προς τον παγκόσμιο καπιταλισμό και εχθρότητα προς κάθε έννοια συμμετοχής της Ελλάδας σε Συμμαχίες (ΝΑΤΟ) και Ενώσεις (ΕΕ) με άλλα δυτικά κράτη.
Πολιτικό της πρόταγμα μία μόνο λέξη: «Έξω»!
  • «Έξω από το ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ»,
  • «έξω από τον ΕΟΚ των μονοπωλίων»,
  • «έξω οι βάσεις», «έξω οι Αμερικάνοι»…

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

O Iβάν [OPEN] κάνοντας κωλοτούμπα, στρώνει τώρα κόκκινο χαλί στον Κυριάκο

Ο επιχειρηματίας που δήλωνε ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός

Στο κανάλι του επιχειρηματία που υποστήριζε ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός εμφανίζεται για 2η φορά σε ένα μήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Προφανώς ο Ιβάν Σαββίδης διαπιστώνει ότι ο Κυριάκος βρίσκεται προ των πυλών του Μαξίμου και σπεύδει να δώσει γη και ύδωρ. Άλλωστε ο Μητσοτάκης από την Πάτρα ήταν σαφής: Οι επενδύσεις θα περνάνε από το γραφείο μου!...

Αθλια προπαγάνδα στην ΕΡΤ διά χειρός Ακριβοπούλου με βίντεο-ντροπή - * Δείτε τα σχόλια και κάποιες από τις αναρτήσεις στο twitter

Αθλια προπαγάνδα στην ΕΡΤ διά χειρός Ακριβοπούλου με βίντεο-ντροπή | in.grΒίντεο προπαγάνδας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ πρόβαλε η Κατερίνα Ακριβοπούλου χτες το βράδυ κι αφού η ΕΡΤ είχε δείξει όλη την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς διακοπές

Στην «αντεπίθεση» με βίντεο εξόφθαλμης προπαγάνδας πέρασε η ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά το δελτίο ειδήσεων που έδειξε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής αντί για τις ειδήσεις της ημέρας, οι οποίες περιλάμβαναν και το γεγονός της διάλυσης της Βουλής, που πέρασε στα ψιλά γράμματα.
Η Κατερίνα Ακριβοπούλου πρόβαλε ένα απίστευτο βίντεο με στόχο να τρομοκρατήσει τους ψηφοφόρους ενάντια στη ΝΔ και...

Δικαιώνετε τον Σαμαρά ηλίθιοι

Χτες ήταν η επέτειος του μαύρου στην ΕΡΤ. 
Προχτές η ΕΡΤ, με μια πρωτοφανή καθεστωτική κίνηση έδωσε το δικαίωμα στους θιασώτες των σκληρών λύσεων να δικαιολογήσουν την ακραία εκείνη κίνηση του 2013. Περιφρονώντας τους τηλεθεατές, τους φορολογούμενους από τους οποίους ζει, τη Δημοσιογραφία και τη Δημοκρατία. Η κατάργηση των ειδήσεων για να καλυφθεί το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν συνοδεύτηκε ούτε από μια παραίτηση. Αλλά, ούτε και από μια πραγματικά έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. 
Ο μιθριδατισμός έχει επικρατήσει.
Προχτές το βράδυ η ΕΡΤ δεν μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, όπως έχει...

Ο Τσίπρας δεν έκανε λάθη. Αυτός ήταν

Είθισται, όταν ένας πολιτικός αρχηγός ηττάται, να αναζητούνται τα αίτια της ήττας του. 
Κάποιοι σχολιαστές λειτουργούν με την λογική της εκ των υστέρων κριτικής και αποδίδουν ευθύνες, άλλοι απαλλαγμένοι από το σύνδρομο του δικαστή, απλώς ερμηνεύουν τις πράξεις τους.
Σε αυτήν την κατηγορία πιστεύω πως ανήκω. Δεν θα ασχοληθώ με το τι θα μπορούσε να κάνει ο Τσίπρας διαφορετικό από αυτό που έκανε.
Δεν θα εμπλακώ στην λογική τι θα γινόταν αν άφηνε τον Α.Σαμαρά να ολοκληρώσει την θητεία του. Ούτε τι θα γινόταν αν υπέγραφε ο Γ.Βαρουφάκης την συμφωνία με τους εταίρους μας στις 20-22 Φεβρουαρίου 2015...

Αρρυθμίες Μαξίμου από τις κυλιόμενες έρευνες, καταφύγιο στα fake news

Αρρυθμίες Μαξίμου από τις κυλιόμενες έρευνες,  καταφύγιο στα fake newsΈχουν βαλθεί να την εφαρμόσουν στην πράξη, εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Πρόκειται για την γνωστή λαϊκή ρήση «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» και τα κυβερνητικά στελέχη καθημερινά πλέον κάνουν ό,τι μπορούν για να το μεταφέρουν από την θεωρία στην καθημερινότητα.
Τελευταία παραδείγματα η περίπτωση της δήθεν τοποθέτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κω σε σχέση με την επταήμερη εργασία, η οποία στηρίχθηκε από το κυβερνών κόμμα μέσα από ένα μονταρισμένο βίντεο, αλλά και η δήθεν ιστορία της χελώνας στο Καστελόριζο. 
Και από τις δύο αυτές περιπτώσεις αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει ακόμα και σήμερα να βρει αφήγημα που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των πολιτών...

Η… «γεωπολιτική έκλειψη» της Ελλάδας!

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 – από την περίοδο Σημίτη, ακριβέστερα – μια άποψη επικράτησε πλήρως στην Ελληνική εξωτερική πολιτική.
Στην πολύ απλουστευτική εκδοχή της υποστήριζε ένα πράγμα:
* Ότι την εθνική μας ασφάλεια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα κατοχύρωναν δύο πράγματα: Η ένταξή μας ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και του ΝΑΤΟ, βεβαίως, και του ευρώ αργότερα) και το Διεθνές Δίκαιο...

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Ανατροπές δείχνει νέα μεγάλη δημοσκόπηση - Έκτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ, στη 3η θέση το Mέρα 25, στο 18,7% ο Σύριζα

Σύμφωνα με πληροφορίες ολοκλήρωθηκε η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση για τις εθνικές εκλογές σε δείγμα 5.000 ψηφοφόρων η οποία ήταν παραγγελλία μεγάλης κινεζικής εταιρίας. 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι δεδομένη.
Ο αριθμός των βουλευτών του δε μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τους 172. 
Πρωταγωνιστής και σ΄αυτή τη δημοσκόπηση είναι το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, το Μέρα 25 το οποίο επιλέγει...

Ζητάνε από Μητσοτάκη επταήμερη εργασία και απαντά: Θα έρθω ως οδοστρωτήρας (βίντεο)

Ζητάνε από Μητσοτάκη επταήμερη εργασία και απαντά: Θα έρθω ως οδοστρωτήρας (βίντεο)«Οδοστρωτήρα» χαρακτήρισε εαυτόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία του με επιχειρηματίες στην Κω που ζητούσαν επίμονα την επταήμερη εργασία.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα έρθει ως οδοστρωτήρας που σαρώνει τα εμπόδια της επιχειρηματικότητας.
«Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα» απαντάει στον επιχειρηματία που τού ζητά επίμονα και με στόμφο την...

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ αποκαλύπτει που είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ αποκαλύπτει που είναι θαμμένος ο Μέγας ΑλέξανδροςΑκόμη μία ανατρεπτική τοποθέτηση για το πού βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου έκανε η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, σε συνέντευξή της στο Πρακτορείο Magazine με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου «Ο Μέγας Αλέξανδρος των Βυζαντινών».
Η 92χρονη ιστορικός επιμένει πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι θαμμένος στον τάφο του Φιλίππου στη Βεργίνα λέγοντας, μάλιστα, πως «συμφωνεί απόλυτα με τα ευρήματα των...

Το τσιράκι του Ερντογάν ο Βαρουφάκης μίλησε – Προτείνει την συνεκμετάλλευση Αιγαίου με την Τουρκία!

Σε άρθρο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προκαλεί και πάλι με μια πρόταση «βόμβα» μέσω της οποίας προτείνει την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο με την Τουρκία. 
Στο άρθρο του που αναρτήθηκε στο προσωπικό του μπλογκ και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε από την Εφημερίδα των Συντακτών, υιοθετείται γραμμή «επίθεσης φιλίας» στην Τουρκία μέσω των πετρελαίων έτσι ώστε η Ελλάδα να αναδειχθεί σε μια περιφερειακή δύναμη σταθερότητας και ειρήνης που θα την αναδείξει στο ευρωπαϊκό σκηνικό. Είναι όμως έτσι; 

Παλικάρια συνέλθετε, δεν είστε ακόμη κυβέρνηση

Στις Ευρωεκλογές κατέρρευσε άλλος ένας μύθος της Αριστεράς: 
Ότι οι δημοσκοπήσεις λένε ψέματα. Δεν ισχύει αυτό για τις εταιρείες συριζαϊκής «έμπνευσης», αλλά αυτές έτσι ή αλλιώς δεν μετράνε.
Καλά θα κάνουν και οι «άλλοι» να μην πέσουν στην παγίδα και πιστέψουν ότι κέρδισαν, ότι τελείωσε, ότι είναι ήδη στην κυβέρνηση. 
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ορισμένα «περίεργα» σημάδια...

Τα 7 κλειδιά για την επικράτηση της ΝΔ στην εθνική κάλπη

Τα 7 κλειδιά για την επικράτηση της ΝΔ στην εθνική κάλπη  Πέρασε στα ψιλά της βραδιάς των αποτελεσμάτων της 26ης Μαΐου, μια και η προσοχή όλων επικεντρώθηκε στην ευρεία νίκη της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ, στο συνολικό δηλαδή αποτέλεσμα της ευρωκάλπης. 
Όποιος έχει κάνει εκλογές γνωρίζει ότι υπάρχουν εφτά «κλειδιά», εφτά εκλογικές περιφέρειες δηλαδή, στις οποίες όποιο κόμμα επικρατήσει τότε αυτομάτως βάζει σοβαρή υποθήκη προκειμένου να κατακτήσει την νίκη στην εκλογική διαδικασία. 
Οι εφτά αυτές περιοχές δεν είναι άλλες από τις μονοεδρικές περιφέρειες, που στην πλειοψηφία τους το 2015 βάφτηκαν με το χρώμα του ΣΥΡΙΖΑ...

ΈΡΕΥΝΑ: Όσοι δεν τρώνε λαχανικά και φρούτα κινδυνεύουν περισσότερο να πάθουν εγκεφαλικό και έμφραγμα

Η ανεπαρκής κατανάλωση λαχανικών και φρούτων σχετίζεται με ένα μεγάλο μέρος των θανάτων από εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή.

Περίπου ένας στους επτά θανάτους καρδιαγγειακής αιτιολογίας εκτιμάται ότι οφείλεται στη μη επαρκή πρόσληψη φρούτων και ένας στους δώδεκα στην ανεπαρκή κατανάλωση λαχανικών, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Τα δεδομένα που προέκυψαν από τη...

O Τσίπρας συνεχίζει να τάζει στην προσπάθεια να γλιτώσει νέα συντριβή

Συνεχίζει να τάζει ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθειά του να γλιτώσει νέα συντριβή στις Εθνικές Εκλογές.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορικό βήμα την έξοδο από το Μνημόνιο και όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι, παίρνοντας τον λόγο μετά τους υπουργούς του κατά την παρουσίαση του προγράμματος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία ως το 2023 .
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής, τόνισε ότι...

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Το καραβάνι των γελοίων (2) - Ας δούμε ένα-ένα τα πρόσωπα αυτά, χωρίς φτιασίδια και χωρίς παρωπίδες

Το «καραβάνι των γελοίων» τελειώνει σήμερα.

Είναι χρήσιμο να κάνουμε μια αναδρομή στα πρόσωπα που ανέδειξε τα τέσσερα χρόνια που μας περιπλάνησε στην «έρημο».
Πέραν του Αλέξη Τσίπρα λοιπόν, «μεσουράνησαν» στην τετραετία του τα εξήςαστέρια της «πρώτης φοράς αριστερά»:
Γιάννης Βαρουφάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Βούτσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίκος Παπάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Φίλης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Δραγασάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Έφη Αχτσιόγλου, Χριστόφορος Βερναρδάκης, και Γιώργος Χουλιαράκης.
Ας δούμε ένα-ένα τα πρόσωπα αυτά – χωρίς φτιασίδια και χωρίς παρωπίδες:

Ο Αλέξης έπαιξε και έχασε…

Σε τρία πράγματα έπεσα έξω.
Στη ξαφνική επέλαση του κόμματος του Βελόπουλου… από το πουθενά. Out of the blue… I didn’t see it coming, που λένε.
Στη μεγάλη διαφορά που προέκυψε στις ευρωεκλογές μεταξύ ΝΔ και Σύριζα…
Και τέλος, στο γεγονός ότι ο Αλέξης τα έκανε επάνω του με τη μεγάλη διαφορά που λέγαμε, και προχώρησε πανικόβλητος σε πρόωρες εκλογές.
Και αυτό για μένα ήταν το στρατηγικό του λάθος...

Γιατί τους εξοργίζει τόσο ο Αρκάς;

Γιατί τους εξοργίζει τόσο ο Αρκάς;

Η σάτιρα του Αρκά και η οργή που συγκεντρώνει: Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει τις συκοφαντικές επιθέσεις που δέχεται ο σκιτσογράφος

Σπάω το κεφάλι μου αλλά δεν θυμάμαι ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες κάποιος χιουμορίστας-σατιρικός-σχολιαστής-σκιτσογράφος να έχει εξοργίσει τόσο πολύ αυτούς που σατιρίζει και σχολιάζει, χωρίς να έχει κάνει τίποτα περισσότερο από μια μάλλον ψύχραιμη περιγραφή της εξουσίας τους. Χωρίς βωμολοχίες (δεν λέω ότι είναι κακή η βωμολοχία, αλλά μπορεί να γίνει αφορμή να «ενοχληθούν» κάποιες αρσακειάδες), χωρίς υποψία συκοφαντίας ή παραπληροφόρησης, χωρίς...

Τώρα ο Πρέσβης δίνει 45% στη ΝΔ και 18 - 20% στον ΣΥΡΙΖΑ!

Αίφνης ο πρέσβης διαβεβαιώνει τους συνομιλητές του ότι η ΝΔ μπορεί να φθάσει ακόμη και το 45%!

Μάλιστα ο ίδιος όπου σταθεί και όπου βρεθεί (δια)δηλώνει την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Γράφει ο Jim Adams, sheriff
Τελικά κωλοτούμπες δεν κάνουν μόνο οι δικοί μας αλλά και οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι. Ο πρέσβης δείχνει βέβαιος για τον καταποντισμό του Σύριζα (η βουβή οργή του κόσμου και οι χυδαιότητες Τασίας-Βούτση κλπ) για τον οποίο πιστεύει ότι θα κυμανθεί μεταξύ 18 και 20% αλλά και για την διάλυση του ΚΙΝΑΛ στο οποίο η πρεσβεία δεν δίνει πάνω από 4,5%...

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε όλους τους νομούς της χώρας (λίστα, ονόματα)

Πήραν μπροστά οι μηχανές της Νέας Δημοκρατίας για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων των εθνικών εκλογών, οι οποίες είχαν ρίξει ρυθμούς τους τελευταίους μήνες λόγω της τριπλής κάλπης της 26ης Μαΐου.

Συνολικά 73 ονόματα υποψηφίων σε διάφορες περιφέρειες έχει ανακοινώσει η Πειραιώς από τα τέλη του 2018 μέχρι τις αρχές Ιουνίου, ενώ αυτοδίκαια θα είναι υποψήφιοι και οι 78 βουλευτές που διαθέτει σήμερα. Αυτά είναι μέχρι στιγμής τα μόνα επίσημα και απολύτως βέβαια...

Με την πλάτη στον τοίχο ο Τσίπρας, ο χρόνος κυλάει σε βάρος του

Με την πλάτη στον τοίχο ο Τσίπρας, ο χρόνος κυλάει σε βάρος Ï„Î¿Ï…Η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας ανοίγει και ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας και μη αναγκάζεται να προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία, μετά την σχεδόν διψήφια διαφορά στην ευρωκάλπη. 
Προφανώς και δεν το είχε σχεδιάσει μια επιθυμία του ήταν να εξαντλήσει την τετραετία. Φάνηκε όμως ότι λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο...
Από το απόγευμα της Δευτέρας όλα αυτά θα αποτελούν παρελθόν και τα κομματικά επιτελεία θα πέσουν στην μάχη της κάλπης της 7ης Ιουλίου. Ερωτηματικό παραμένει πάντως με ποιο αφήγημα θα πάει στις εθνικές εκλογές ο πρωθυπουργός...

«Τετέλεσται». Σήμερα κλείνει η παρένθεση

«Τετέλεσται». Σήμερα κλείνει η παρένθεση Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος, και στην κυβέρνηση ζουν τη «μελαγχολία των τελειωμένων πραγμάτων», κατά που είπε ο στοχαστής. 
Ο Πρωθυπουργός πηγαίνει στις 18.30 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών και αργότερα το βράδυ θα παρουσιάσει το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανακοίνωση του προγράμματος, που έχουν συνθέσει οι Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Χαρίτσης, θα γίνει στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής. Εκεί στις κυριλέ αίθουσες, στο σήμα κατατεθέν της διαπλεκόμενης μπουρζουαζίας και της τέχνης των ελίτ...

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Αλέξης Τσίπρας: Όταν είπα "η ελπίδα έρχεται" εννοούσα την τραγουδίστρια

Αλέξης Τσίπρας: Όταν είπα ‘η ελπίδα έρχεται’ εννοούσα την τραγουδίστρια

Τέλος σε μία παρεξήγηση που όπως είπε χρονολογείται από την προεκλογική περίοδο του 2014 θέλησε να δώσει ο πρωθυπουργός στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές.

Στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η γνωστή φράση που έγινε και το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο εκείνη προέκυψε όπως είπε από μία σειρά συμπτώσεων.
«Βρισκόμουν στο γραφείο μου στην Κουμουνδούρου και ζήτησα από τους συνεργάτες μου...

Μίκης Θεοδωράκης: Έλληνες ενωθείτε για να γίνουμε ξανά λαός με λάμψη

Προσκλητήριο εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να βάλουμε 
«την αμαξοστοιχία «Ελλάς» πάνω στις ράγες της συνεργασίας, της δημιουργίας και της προόδου»
αλλά και καταδικάζοντας το διχαστικό λόγο αυτών «που θέλουν να εξαφανίσουν τους άλλους μισούς» απηύθυνε ο διάσημος μουσικοσυνθέτης με αφορμή επικείμενη συναυλία-αφιέρωμα στα τραγούδια του.
Στο μήνυμά του ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει τα εξής

Περί δημοσίων και δωρεάν πανεπιστημίων…

Ακούγοντας πριν από λίγες ημέρες την ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας ότι οι θέσεις για τα ΑΕΙ την επόμενη χρονιά θα αυξηθούν κατά περίπου 3000, θα ήθελα να υπενθυμίσω την διαφορά των δικών μας Πανεπιστημίων με τα ξένα.
Ακούω από πολλούς να μου λένε ότι αφού και η πλειοψηφία των ξένων πανεπιστημίων είναι δημόσια γιατί είσαι τόσο εναντίων με τα δικά μας;
Η διαφορά αγαπητοί μου φίλοι είναι ότι τα μεν ξένα πανεπιστήμια είναι ΔΗΜΟΣΙΑ τα δικά μας όμως ΔΕΝ είναι ΔΗΜΟΣΙΑ αλλά είναι ΚΡΑΤΙΚΑ. Οι διαφορές, μεταξύ άλλων, είναι και οι εξής:

Το πολιτικό θράσος περισσεύει…

Το πολιτικό θράσος περισσεύει…

Οργή προκαλούν οι απεγνωσμένοι τακτικισμοί διάσωσης του κυβερνώντος κόμματος λίγο πριν τις εθνικές εκλογές. 

Τριάντα μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και απροκάλυπτα επιχειρούν να τακτοποιήσουν κόρες , πρώην συζύγους, μετακλητούς και πολιτικούς τους συντρόφους στη Βουλή.
Επιχειρούν να βολέψουν όχι την πελατεία τους αλλά τους κολλητούς. Όλα αυτά θίγουν σε μέγιστο βαθμό το αξίωμα που κατέχουν και προσβάλλουν τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι κάποτε πίστεψαν στο πρόγραμμα τους. Για ακόμα μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Το τραγικό είναι ότι μάλλον δεν τους απασχολεί τίποτε!! Με κυνισμό και θράσος ασχολούνται με τον εαυτό τους την ώρα που το καράβι βουλιάζει...

Κατσαπλιάδες

ÎšÎ±Ï„ÏƒÎ±Ï€Î»Î¹Î¬Î´ÎµÏ‚Η λέξη «κατσαπλιάς» κατ΄άλλους έχει άγνωστη ετυμολογία, κατ΄άλλους έχει την ρίζα της στην, αλβανικής προελεύσεως, λέξη «πλιάτσικο».
Όπως και να έχει στην καθομιλουμένη σημαίνει αυτόν που λεηλατεί, αρπάζει και φεύγει.
Όταν επέστρεψε ο Ν.Ζαχαριάδης στην Ελλάδα ( 29/5/1945) από το Νταχάου όπου εκρατείτο, σε μια ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή είπε, απαξιωτικά, πως ο ΕΛΑΣ είχε πνεύμα κατσαπλιάδικο.
Έκτοτε πέρασαν 75 χρόνια και η λέξη χρησιμοποιείτο κατά κόρον από τους νικητές του Εμφυλίου πολέμου εναντίον των αντιπάλων τους.
Τους αποκαλούσαν κατσαπλιάδες...

Η θεία χάρη του κράτους

Η θεία χάρη του κράτουςΤου Κώστα Χριστίδη*
Μία από τις κατηγορίες που προσάπτονται στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά από τους πολιτικούς αντιπάλους τους, είναι ότι ως «ακραία νεοφιλελεύθεροι» θα καταργήσουν το κοινωνικό κράτος. 
Οι κατήγοροι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τα έμφυτα στους ανθρώπους συναισθήματα φιλαλληλίας και συνδρομής προς συνανθρώπους που υποφέρουν, αγνοώντας ότι τα αποτελέσματα της κοινωνικής πολιτικής του κράτους...

Τσίπρας - Μητσοτάκης, δύο διαφορετικοί κόσμοι στο δρόμο προς την κάλπη

Τσίπρας  - Μητσοτάκης, δύο διαφορετικοί κόσμοι στο δρόμο προς την κάλπηΠαρά την ευρεία νίκη της  ΝΔ στις ευρωπαϊκές  και αυτοδιοικητικές κάλπες συζητήσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας τις θριαμβολογίες και τους υψηλούς τόνους εναντίον της κυβέρνησης. 
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανέμεναν η σχεδόν διψήφια διαφορά με την οποία επικράτησε η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει την αιτία μιας συνεχούς επίθεσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πολώνοντας το κλίμα στο δρόμο προς την 7η Ιουλίου. 
Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Ο κ.Μητσοτάκης  ακολουθεί μια σταθερή ενωτική γραμμή  και μιλά μόνον για την επόμενη μέρα της χώρας, χωρίς προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό.
Η επιλογή αυτή έχει συγκεκριμένες αιτίες, σύμφωνα με ενημερωμένη πηγή: 

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...