Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Γιωργάκης στην Αμερική λίγο πριν από τις κάλπες

Από το Ρεσάλτο

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, λίγες μέρες πριν από τις κάλπες, να μεταβαίνει πολιτικός, ιδιαίτερα ο διεκδικών την πρωθυπουργία, στην Αμερική.


Σε άλλες εποχές αυτό θα ξεσήκωνε του πάντες. Τώρα του τάφου η σιωπή.

ΟΥΔΕΙΣ μιλάει για αυτό το ταξίδι, που τουλάχιστον σημειολογικά αποκαλύπτει πολλά.

Σε άλλες εποχές μια τέτοια πρωτοβουλία και από μόνη της θα ήταν ικανή να χάσει τις εκλογές ο κυβερνητικός μνηστήρας. Σήμερα τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί και ανοικτά και απροκάλυπτα ΟΛΟΙ υμνολογούν τους δυνάστες μας: Την πηγή όλων των συμφορών μας.

Πώς αλήθεια σε μια τέτοια εποχή, ολοκληρωτικής κατάπτωσης της πολιτικής σκέψης και των αισθημάτων, να έχεις αισιοδοξία;

Οι «νταβάδες» της υφηλίου,
ανοικτά και απροκάλυπτα και με θηριώδη αυθάδεια, διαλαλούν ότι είμαστε υπό τις διαταγές τους, ΚΑΙ εμείς μοιραίοι και άβουλοι το αποδεχόμαστε.

Μοιραίοι και άβουλοι προσκυνάμε τους προσκυνημένους πολιτικούς και τους αμερικανοτσολιάδες.

Η μετάβαση του Γ.Π., μία περίπου εβδομάδα πριν από τις εθνικές μας εκλογές, στην Αμερική είναι σημειολογικά πολυσήμαντη:

α). Δεν πάει φυσικά στις ΗΠΑ για να πάρει το χρίσμα. Αυτό το έχει πάρει και υστερικά τον σπρώχνουν, Θεοί και δαίμονες, με κάθε μέσο και απάτη, στην Πρωθυπουργία.

Πάει στους «προστάτες» μας για να ενημερωθεί καλύτερα (ακριβέστερα να φρεσκάρει τις αμερικάνικες θέσεις) και να πάρει τις κατηγορηματικές «εντολές». Πρέπει να παραλάβει την πλάκα του Μωυσή: Την ταχύτατη επίσπευση και επίλυση των εθνικών μας θεμάτων, σύμφωνα με τις επιταγές των ΗΠΑ.

Ποιες είναι αυτές οι επιταγές το έχουμε γράψει και αναλύσει κατακόρον;


β). Δεν είναι, όμως, μόνο η πλάκα του Μωυσή. Αυτή θα μπορούσε και να του αποσταλεί.

Υπάρχει και κάτι άλλο, ακόμα πιο μακάβριο: Η δεδηλωμένη σηματοδότηση της υποταγής μας στους διεθνείς «νταβάδες» και η καθαρή σηματοδότηση εκ μέρους των «νταβάδων»: Η Ελλάδα είναι δικό μας προτεκτοράτο και το καταστούμε σαφές, το δείχνουμε ωμά και λίγες ώρες πριν από τις κάλπες.

Αυτή η στραταρχική αυθάδεια του ηγεμόνα, μαζί με το προσκύνημα του Γ.Π. σε αυτό το θράσος της ηγεμονικής αναίδειας, είναι που γεμίζει τα όνειρά μας με ΕΦΙΑΛΤΕΣ!!!

Θα την αποδεχτούμε ως λαός;

Ή θα τσαλακώσουμε, έστω με τη ψήφο μας, αυτή τη θηριώδη σατραπική αυθάδεια και τους δούλους της…

Στο χέρι μας είναι.

Και εδώ βρίσκεται το διακύβευμα αυτών των εκλογών, όπως κουραστικά το έχουμε αναλύσει.


ΟΛΑ τα άλλα που μας σερβίρουν οι πολιτικοί μας και τα κανάλια της απάτης είναι παραμύθια για μικρά παιδιά…

Αλλάζει τακτική το ΠαΣοΚ

Κάτι τρέχει εκεί στην οδό Ιπποκράτους και στο ΠΑΣΟΚ αφού κάποιοι έχουν αρχίσει να μαζεύουν τα περί συντριπτικής νίκης και ισχυρής αυτοδυναμίας.

Οι γνωστοί παπαγάλοι, πράσινοι αυτή τη φορά, έχουν ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου να πείσουν ότι το τελευταίο χαρτί της Νέας Δημοκρατίας είναι οι φήμες περί των δημοσκοπήσεων που δίνουν κλείσιμο της ψαλίδας και μη αυτοδυναμία.



Ήδη στο ΠΑΣΟΚ, οι πληροφορίες μας λένε ότι επεξεργάζονται δύο σενάρια: Αυτό της «μαζεμένης» νίκης που δεν θα δώσει 150 βουλευτές και το σενάριο της αυτοδυναμία των 151-153 βουλευτών.


Στην πρώτη περίπτωση, λένε οι παπαγάλοι, θα επιδιωχθεί συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ή Οικολόγους (αν μπουν στη Βουλή) και αν δεν προκύψει τίποτε να πάμε σε εκλογές μέσα σε 40 ημέρες.



Το δεύτερο σενάριο θα θυμίζει κάτι από… Νέα Δημοκρατία όπου με την πρώτη στραβή η οριακή αυτοδυναμία θα φαντάζει με γυαλί έτοιμο να σπάσει. Άλλωστε ο Βενιζέλος και οι Βενιζελικοί δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον Γ. Παπανδρέου. Στην περίπτωση αυτό ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, λένε τα σενάρια θα πάει σε νέες εκλογές την άνοιξη με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.



Το γεγονός, πάντως, ότι έχουν αρχίσει να γίνονται νέοι σχεδιασμοί στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ, δείχνει πως κάτι έχει αλλάξει τις τελευταίες δύο ημέρες.



Η στήριξη του Τσίπρα και των Οικολόγων με συνεχείς αναφορές και εμφανίσεις στα κανάλια, οι διαρροές περί πίεσης του ΛΑΟΣ από τη ΝΔ και η υπόθεση της τρομοκρατίας έχουν αλλάξει, έστω κι ελαφρά τις ισορροπίες.

Κάποιες δημοσκοπήσεις που έχουν τα κόμματα δείχνουν ότι όλα είναι ρευστά σε ότι αφορά τη διαφορά των δύο κομμάτων και την αυτοδυναμία.

Γι’ αυτό και ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αρχίσει να μιλά για ψήφο «πόρτα – πόρτα» και αγώνα διαρκείας.



Φοβούνται ότι την τελευταία εβδομάδα θα ανακάμψει ο Κ. Καραμανλής, θα αυξηθεί η συσπείρωση και το παιχνίδι μπορεί να γίνει ντέρμπι. Μην εκπλαγείτε, λοιπόν, αν δείτε δημοσιεύματα σε εφημερίδες που θα δίνουν όλα τα σενάρια και τις πιθανές εκδοχές της νίκης του ΠΑΣΟΚ.



Και κάτι ακόμη: Δεν σας φαίνεται περίεργο που κανάλια όπως το Mega κατά κύριο λόγο, έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία στήριξης του σχεδίου της ΝΔ να φαίνεται ο Καρατζαφέρης ψαλιδισμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους να δείχνουν πιο ισχυροί και έτοιμοι να μπουν στη Βουλή;

Επίσης, το γεγονός ότι παίζουν για πολλή ώρα στα δελτία τους την υπόθεση της τρομοκρατίας, η οποία δεν είναι και του επιπέδου 17 Νοέμβρη μήπως έχει να κάνει με την προσπάθεια επαναπατρισμού των παραδοσιακών δεξιών νοικοκυραίων από τον Καρατζαφέρη πίσω στο μαντρί της Ρηγίλλης.



Άλλωστε, τους μεγαλοεκδότες και μεγαλοεργολάβους που είναι πίσω από τα ΜΜΕ τους βολεύει η ακυβερνησία ώστε να έχουν το πάνω χέρι και να επιβάλουν πρόσωπα και πολιτικές στο Γ. Παπανδρέου ή όποιον άλλο εκλεκτό θελήσουν να στηρίξουν.


Φανταστείτε τη «φαγωμάρα» στο ΠΑΣΟΚ αν ο Γ. Παπανδρέου δεν καταφέρει να κερδίσει καθαρά μια διαλυμένη ΝΔ.

Θα αρχίσουν τα όργανα, παράλληλα φυσικά με τα άλλα όργανα στη Ρηγίλλης με τη Ντόρα να περιμένει στη γωνία.

Τα διαπλεκόμενα δεν θα στεναχωρούνταν καθόλου για το χάος ώστε να πάμε σε μια κυβέρνηση με την υπόγεια στήριξη των επιχειρηματιών.


antinews


Το Α' ημίχρονο τελείωσε (;)

Εξ αρχής θέλω να πω ότι απευθύνομαι στους Νδίτες.

Δεν με ενδιαφέρουν τι θα πουν οι Πασόκοι και ούτε θα ασχοληθώ μαζί τους.
Οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έχουν κριθεί και το αποτέλεσμα λέει ότι το ΠΑΣΟΚ θα έρθει 1ο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία.
Αυτό που παίζεται είναι η διαφορά και αν θα υπάρχουν 4,5 η 6 κόμματα στη Βουλή.


Τα δεδομένα είναι τα παρακάτω.


α. 1ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ.
β. η διαφορά θα είναι από 2,5 έως 4% και εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη συσπείρωση της Ν. Δ.
γ. ο ΣΥΝ κατά πάσα δυνατότητα θα είναι μέσα. Παίζονται οι Οικολόγοι.


Τα σενάρια είναι τα εξής.


α . Πάμε για επαναληπτικές εκλογές πράγμα που αρχίζει να μην αρέσει πολύ στο ΠΑΣΟΚ γιατί θα αρχίσει να πιστεύει ο Νδίτης θα συσπειρωθεί και το ματς θα γίνει ντέρμπι
β. πάμε για συνασπισμό κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ, πάνω στη τρέλα να κυβερνήσει, θα κάνει κυβέρνηση με οποιονδήποτε ΚΚΕ ,ΛΑΟΣ θα αρνηθούν ΣΥΝ δεν είναι τρελοί διότι θα διαλυθούν χώρια που ο Τσίπρας έχει αρχηγομανία.


Τι μένει λοιπόν;


Μα φυσικά οι οικολόγοι.(δεν βλέπετε την αγωνία του Αλαφούζου να μπουν στη βουλή?μέχρι και την press conference μετέδωσε απ' ευθείας πράγμα που δεν έκανε ούτε με τα 2 ΝΤΙ ΜΠΕΙΤ).


Τ ι βλέπει ο Αλαφούζος σε βάθος χρόνου;
Τέλος βλέπω την αγωνία των Νταβατζίδων.Από την χαρά και την ειρωνεία, πέρασαν στις ύβρεις και τον πόλεμο κατά της Ν. Δ.
Αυτά που γράφω δεν τα έμαθα από πουθενά, δεν μου τα είπε κανένας,ούτε έχω εκ των έσω πληροφορίες.
Απλά έχοντας παρακολουθήσει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 1989 και μετά μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα περάσει το 40% και η ΝΔ δεν θα πέσει κάτω από 36%.


Μερικές συμβουλές.
Να ΜΗ κλείνετε τα ΜΜΕ. απλά να προσπαθείτε να αποκρυπτογραφείτε πίσω από τις βρισιές τους, την αγωνία τους.
Βγείτε έξω και γυρίστε στα εκλογικά περίπτερα όλων των κομάτων.Θα διαπιστώσετε ότι ο ΓΑΠ δεν έχει αυτό που λέμε ρεύμα. Και άμα δεν έχεις ρεύμα.........
Στα καφενεία και στις καφετέριες οι Νδίτες δεν φοβούνται να πουν την άποψή τους. Που να τολμήσουν άλλα χρόνια.
Τέλος πείτε μου ένα λόγο γιατί να πάει καλύτερα το ΠΑΣΟΚ και χειρότερα η Ν.Δ απ΄ότι πήγαν στις Ευροεκλογές.Τι άλλαξε από τότε.
Πάντοτε στις Ευρωεκλογές, η ψαλίδα άνοιγε και στις Εθνικές έκλεινε, όποιο κόμμα και αν προειγήτο.ΠΑΝΤΟΤΕ.
Οι νταβατζίδες και οι πουλημένοι γκαλοπιτζηδες ξέχασαν να το αναφέρουν.

Αφιερωμα για...χαλάρωση στους φίλους του ΠαΣοΚ !

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ «ΕΛΛΑΔΑ»


ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ. ΜΗ ΦΕΡΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΓΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://ellinikoforum.blogspot.com/2009/09/blog-post_6254.html





1. ΣΥΝΤΑΓΗ BILDERBERG:


Και η συνταγή για να το επιχειρήσουν είναι μελετημένη και καλά σχεδιασμένη.


Πρόκειται για μια συνταγή που είναι απόλυτα ενταγμένη στο πλαίσιο γενικότερων υπερεθνικών σχεδιασμών.


Η αρχιτεκτονική της BILDERBERG όρισε με σαφήνεια το περίγραμμα αυτού του σχεδιασμού σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.


Τα «καλύτερα προοδευτικά μυαλά του κόσμου» (κατά δήλωση ΠΑΣΟΚ, κλήθηκαν να εξειδικεύσουν αυτό το περίγραμμα στο συμπόσιο της Σύμης, και ως μια BILDERBERG Νο2, ήρθαν να το προσαρμόσουν στην μετακαραμανλική πασοκολάγνα εποχή.




Ο «εκλεκτός της καρδιάς τους» Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, είναι αυτός που θα κληθεί να φέρει σε πέρας το πιο ύπουλο ανθελληνικό σχέδιο όλων των εποχών.


2. ΚΟΚΤΕΙΛ ΤΡΙΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ:


Τρία πράγματα είναι αυτά που συνθέτουν το σύγχρονο πολιτικό σκηνικό.


Α. Η δεδηλωμένη του Γ. Παπανδρέου στη σύνοδο της Νέας Υόρκης:
Μια δεδηλωμένη που μέσα από τη σαφέστατα προσανατολισμένη αρλουμπολογία της πρασινοαναπτυξιακής κουταμάρας, δηλώνει απερίφραστη υποταγή - πριν απ όλα θεσμική υποταγή - στο υπερεθνικό και παγκοσμιοποιημένο, πράγμα που σε απλά ελληνικά σημαίνει:

- Σε επίπεδο πολιτικής: αποκρουστικότατο υποτακτισμό.

- Σε επίπεδο οικονομίας: Ολόπλευρη επιδρομή, απόλυτη εξαθλίωση για το λαό, και υπεργιγάντωση των οικονομικά ισχυρών σε όλα τα επίπεδα.

- Σε επίπεδο κοινωνίας: Πλήρη αποσάρθρωση, πολυπολιτισμικό ευνουχισμό, και αποδιάρθρωση των πάντων.

Β. Το πιεστικό για τη χώρα μας γεωπολιτικό γίγνεσθαι:

Με ανοικτά τα κορυφαία εθνικά μέτωπα, και - το χειρότερο - με διαφαινόμενη την πολιτική εξουσιοδότηση για τη διαχείρισή τους, σ ένα κόμμα (ΠΑΣΟΚ) και σ έναν ηγέτη (Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ), των οποίων ο βίος και η πολιτεία, μόνο την εθνική περηφάνια δεν μπορεί να πει κανείς ότι υπηρέτησαν κατά το παρελθόν, δε θα ήταν υπερβολή να υποθέσουμε πως οι μετεκλογικές σελίδες τις σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, θα είναι από τις μελανότερες της ελληνικής ιστορίας.


Γ. Η υπό διαμόρφωση «γεωγραφία της οικονομίας»:

Δηλαδή αυτή που δε θα καθορίσει απλά την κατεύθυνση της αναπτυξιακής δυναμικής για τα επόμενα τριάντα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή επομένως και την Ελλάδα, αλλά εν πολλοίς θα κληθεί να απαντήσει έμπρακτα στο καθοριστικό δίλημμα:


«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΟΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ή ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΧΩΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΗ???»


Και επειδή όλα δείχνουν πως οι κυρίαρχες επιλογές κινούνται στη λογική της πιο απροκάλυπτης υποταγής, οι κίνδυνοι να βρεθεί η χώρα εγκλωβισμένη σ ένα επικίνδυνο πλέγμα επιλογών αποικιακού τύπου εξάρτησης πολιτικής και οικονομικής, ρίχνουν πλέον απειλητικά τη βαριά σκιά τους στη διαφαινόμενη κατεύθυνση των πολιτικών εξελίξεων την επόμενη περίοδο.


3. Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ:


Ένας λαός παραιτημένος, παραδομένος στα φραστικά περιτυλίγματα με τα οποία καλύπτουν το αποκρουστικό πρόσωπο των εγκληματικών τους επιλογών, θα συνιστά τον καταλύτη που χρειάζονται για να θέσουν σ εφαρμογή τα επικίνδυνα σχέδιά τους.


Ένας λαός αποφασισμένος ν αντισταθεί στα πλαστικά ιδανικά που κρύβουν πίσω από τα πλαστικά σημαιάκια κάθε απόχρωσης, εξοπλισμένος με εθνική περηφάνια και αποφασιστικότητα να σταθεί περήφανος και ορθός, θα τους χαλάσει τα σχέδια και θα βάλει πλώρη για να πάρει ο ίδιος τα χέρια του - μέσα από τις δραστικές μετεκλογικές πολιτικές ανακατατάξεις που θα έρθουν - το μέλλον της χώρας του και το αύριο των παιδιών του.


Αυτή τη φορά οι σειρήνες του ψεύδους και της πολιτικής εξαπάτησης, πρέπει να φάνε το πιο ισχυρό χαστούκι γιατί πραγματικά η χώρα μας βρίσκεται στην πιο επικίνδυνη καμπή.


Τώρα είναι η ώρα για περήφανους πολίτες γιατί.
Μετά τις εκλογές θα είναι αργά για μετανοιωμένους και κοψοχέρηδες πολίτες.


Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί στην ιστορία, και αν επαναληφθεί θα είναι η πιο επικίνδυνη φάρσα και για μας και για τον τόπο.

Πρόταση για δεύτερη "τηλεμαχία" από την Νέα Δημοκρατία!


Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε την εξής πρόταση προς το ΠαΣοΚ:

«Οι δύο τηλεοπτικοί διάλογοι, τα debate ήταν ένα σοβαρό βήμα στην ενημέρωση των πολιτών.


Είναι όμως επίσης γεγονός ότι έχουν μείνει, αναπόφευκτα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα στους πολίτες.


Είναι λοιπόν δεδομένο ότι οι πολίτες θα επιθυμούσαν άλλο ένα δημόσιο διάλογο μεταξύ των δύο υποψηφίων Πρωθυπουργών.


Αυτήν την ενημέρωση, τους την οφείλουμε.


Καλούμε λοιπόν, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε μια πρόσθετη δημόσια συζήτηση.


Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως απέναντι στην ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών, θα επιστρατευτούν υπεκφυγές.


Προσδοκούμε αντίθετα, πως η ανάγκη αυτή θα υπηρετηθεί, διότι οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι πολίτες και οι δημοκρατικές διαδικασίες».

Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε:

«Το καθήκον, η υποχρέωση της πληρέστερης δυνατής ενημέρωσης των πολιτών, δεν επιτρέπεται να προσεγγίζεται με όρους αθλητικής αναμέτρησης.

Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι.

Δεν το είδαμε ποτέ έτσι.


Οι πολίτες έχουν κάνει την αξιολόγησή τους για τα δύο πρώτα debate.


Αυτό δε σημαίνει ότι δεν επιθυμούν ή δεν ενδιαφέρονται να έχουν πληρέστερη ενημέρωση.


Η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών είναι ακόμα πιο επιβεβλημένη σήμερα, που απαιτούνται κρίσιμες, σοβαρές αποφάσεις, σε κρίσιμες ώρες.


Ελπίζουμε ότι και στο ΠΑΣΟΚ θα το δουν έτσι. Θα το δουν ως ευκαιρία».

«Μαζική μεταφορά» ψηφοφόρων από την Τουρκία στη Θράκη στις εκλογές…για τους υποψηφίους του ΠαΣοΚ

Γράφει το skeptomenos-gr.blogspot.com: «Ο λόγος για τα φερέφωνα του τουρκικού προξενείου στη Δυτική Θράκη, που οργανώνουν ταξίδια «ετεροδημοτών» στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, ώστε να υποστηριχθούν οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι.


Σε δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας «Birlik», η οποία εκδίδεται στην Κομοτηνή, αναφέρονται τα κάτωθι:
«Οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης, που διαμένουν στην Τουρκία, θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις Εκλογές που θα διεξαχθούν στις 4 Οκτωβρίου 2009 στην Ελλάδα.



Ο «Σύλλογος Αλληλεγγύης των Τούρκων Δυτικής Θράκης» ανακοίνωσε ότι, για όσους επιθυμούν, στις 2 Οκτωβρίου 2009 θα αναχωρήσουν από τη Σμύρνη για την Ελλάδα λεωφορεία. Οι «Τούρκοι» καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να εισέλθουν στο κοινοβούλιο εκπρόσωποί τους και στην κυβέρνηση ένας υπουργός»…



Μάλιστα, στο «ρεπορτάζ» φιλοξενούνται και δηλώσεις του επικεφαλής του παραρτήματος του εν λόγω «Συλλόγου» στη Σμύρνη, Aydin Ozcan, ο οποίος επισημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό, «οι ψήφοι των συμπολιτών μας να χρησιμοποιηθούν υπέρ των «Τούρκων» υποψηφίων, προκειμένου να επιλυθούν το συντομότερο τα προβλήματα των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης».



Ο ίδιος τύπος, αφού επισημαίνει ότι αναμένεται η εκλογή «Τούρκων» βουλευτών, τονίζει ότι στην περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού, οι ψήφοι των «Τούρκων» θα διαδραματίσουν ρόλο-κλειδί στο σχηματισμό της κυβέρνησης (σ. σ. θέλουν να καταστούν ρυθμιστές) και ενδέχεται να τους δοθεί και ένα… υπουργείο!
Θέλουν υπουργείο(!), γιατί…
Και πετάει και τη βλακεία του ο Ozcan: το γεγονός αυτό (σ. σ. δηλαδή η υπουργοποίηση μουσουλμάνου) θα ενισχύσει την ελληνοτουρκική φιλία, θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών στο Αιγαίο και ενδέχεται να διευκολύνει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ!



Και είπε και άλλα «χαριτωμένα»: «Οι αρμόδιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα ενημερώσουν τους συμπολίτες μας και θα τους κατευθύνουν σ’ ό,τι αφορά στις υποψηφιότητες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μαντατζί και Αχμέτ Χατζηοσμάν. Τέλος, μας πληροφορεί ότι στην Τουρκία υπάρχουν 20.000-30.000 ψηφοφόροι, εκ των οποίων μόνον οι 10.000 θα μεταβούν στην Ελλάδα»…


πηγή


Η αλήθεια για το ταξίδι στις ΗΠΑ του κ. Παπανδρέου

Σε συνέχεια του χθεσινού μου άρθρου και των ερωτημάτων που έθετα οφείλω κάποιες ...αποκαλυπτικές διευκρινήσεις.
Είναι γνωστό ότι ο κ. Γ.Παπανδρέου εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας μετέβη στην Νέα Υόρκη.

Είναι επίσης γνωστό ότι η ...επίσημη άποψη που παρουσιάστηκε από το ΠαΣοΚ και το ΣΥΝΟΛΟ των ΜΜΕ, ήταν ότι μετέβη εκεί προκειμένου να προεδρεύσει του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σε αίθουσα του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών.
Με το ένα χέρι παρέλαβε το πόρισμα της επιτροπής Στίγκλιτς για την παγκόσμια κρίση και με το άλλο .... το παρέδωσε στον Χ.Λ. Θαπατέρο, ο οποίος το μεταφέρει στην G20.
Αυτό πράγματι είναι αλήθεια. Αλλά ...η μισή αλήθεια !!!

Γιατί τις ίδιες ημερομηνίες που πραγματοποιούνται οι εργασίες της 64ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, πραγματοποιείται και το ετήσιο συνέδριο του οργανισμού του Μπιλ Κλίντον (Clinton Global Initiative -CGI) στο οποίο ο κ. Γ.Παπανδρέου είχε δηλώσει την συμμετοχή του εδώ και πολύ καιρό, μαζί με άλλες ....προσωπικότητες που έχουν αφήσει (ιστορικά πλέον χωρίς να επιδέχεται καμία αμφιβολία) το αιματηρό στίγμα τους στον πλανήτη μας , όπως η κ. Μαντλίν Ολμπράιτ, Μάρτι Αχτισάαρι ,Μιχαήλ Σαακασβίλι κλπ.

Στο ινστιτούτο του Μπιλ Κλίντον θα συναντήσουμε και τα μέλη του, όπως Τζωρτζ Σόρος, Τζωρτζ Μπούς, Κόφι Ανάν, Τόνυ Μπλερ, Χαβιέ Σολάνα, Ταγίπ Ερντογάν κλπ
Ο κ. Παπανδρέου λοιπόν, πήγε ΚΑΙ στο ετήσιο συνέδριο του οργανισμού του Μπιλ Κλίντον, όπου παρευρίσκονταν και ....δύο πολύ ενδιαφέροντα πρόσωπα.
Ο πρόεδρος των Σκοπίων κ.Gjorgje Ivanov και ο πρώην πρόεδρος της γείτονος κ.Branko Crvenkovski.

Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι συναντήθηκαν και συνομίλησαν. Το ζήτημα δεν είναι όμως μόνο αυτό , αλλά η ονομασία της χώρας τους όπως παρουσιάζεται επίσημα από το ινστιτούτο του Μπιλ Κλίντον.

Οι δύο πρόεδροι λοιπόν της FYROM δηλώνονται επίσημα σε όλα τα έγγραφα και τις παρουσιάσεις (εδώ) από το ινστιτούτο ως ...πρόεδροι της Δημοκρατίας της Μακεδονίας ( Republic of Macedonia).

Ο κ. Παπανδρέου δεν αντέδρασε, παρά έκανε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να …παραστεί , έστω και για λίγο στο ετήσιο συνέδριο του Μπιλ Κλίντον. Οι κόκκινες γραμμές του κ. Παπανδρέου είναι σίγουρα για ...εσωτερική κατανάλωση !

Άλλωστε το ίδιο είχε συμβεί και το 2008 (εδώ) στο οποίο ξανασυμμετείχε τόσο ο κ. Παπανδρέου , όσο και ο πρόεδρος των Σκοπίων κ. Branko Crvenkovski, χωρίς καν να υπάρξει αντίδραση από τον κ. Παπανδρέου.
Και φυσικά χωρίς καν να αναφερθεί όπως και τώρα , τίποτα από τα ΜΜΕ της χώρας μας.

Μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχει καθιερωθεί στο εξωτερικό η ονομασία της FYROM, ψευδεπίγραφα ως ....Macedonia!
Ποιος λοιπόν κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό ; Ποιος παρευρίσκεται και συνομιλεί με τον πρόεδρο των Σκοπίων, ο οποίος φέρει στο πέτο του το ψευδεπίγραφο...«President of the Republic of Macedonia»; Ποιος χρωστάει και σε ποιους ;


. Για όσους αμφιβάλουν πως "μαγειρεύονται" και κανονίζονται αυτά τα πράγματα με την πάροδο του χρόνου , θα ήθελα να παραθέσω μόνο μια δήλωση :Γ. Α. Παπανδρέου(Νέα Υόρκη 20 Σεπτεμβρίου 1999 ,στη σύνοδο του ΟΗΕ, ως υπουργός εξωτερικών) «Είχα αρκετές διμερείς συναντήσεις σε σειρά ζητημάτων, και το μεσημέρι είχαμε μία συνάντηση οι 15 με τον κ. Ivanov τον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας. Συζητήσαμε το Κόσοβο, τη Σερβία, το Γιουγκοσλαβικό.
Στο Κόσοβο τονίσαμε δε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να θεωρηθεί ως ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ εξέλιξη μια ....ανεξάρτητη χώρα στο Κόσοβο (....), ότι πρέπει οι όποιες μελλοντικές λύσεις να σεβαστούν τις αποφάσεις του ΟΗΕ(....), τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που μιλούν για τη λύση ...εντός της Γιουγκοσλαβίας(....)».

Καταλάβατε ; Την σημερινή εξέλιξη αυτής της υπόθεσης την ξέρετε πλέον και μπορείτε να κρίνετε!

Ελεεινή προπαγάνδα που ασκούν τα ΜΜΕ της διαπλοκής υπέρ του Γιωργάκη,!

Το γεγονός της ελεεινής προπαγάνδας που ασκούν τα ΜΜΕ της διαπλοκής υπέρ του Γιωργάκη, έχει αποτελέσει βασικό θέμα ανάλυσης και στο δικό μας αλλά και σε άλλα ιστολόγια.

Όταν όμως αντικειμενικοί παρατηρητές και αναλυτές που δεν ζουν στην Ελλάδα, αναγνωρίζουν και καταδικάζουν αυτό το καθεστώς παραμόρφωσης και διαστρέβλωσης των γεγονότων, έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία.


Αναδημοσιεύουμε λοιπόν εδώ σχετικό άρθρο του Μάριου Δημητρίου από την εφημερίδα "Σημερινή" της Κύπρου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:


Οι τέσσερις εφημερίδες είναι οι αθηναϊκές ΕΘΝΟΣ, ΤΑ ΝΕΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ.
Η τηλεμαχία αφορά βεβαίως στην πολιτική συζήτηση που είχαν την Τρίτη από την ελληνική κρατική τηλεόραση ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και που αν πιστέψω τα προαναφερθέντα φύλλα, μάλλον δεν… έγινε ποτέ!
Ή, τελοσπάντων, αν έγινε, δεν την είδα και δεν την άκουσα και η εντύπωση ότι την είδα και την άκουσα, είναι της... φαντασίας μου.
Γιατί έτσι όπως την περιγράφουν, μου είναι εντελώς αγνώριστη και παραμορφωμένη, είναι μια άλλη συζήτηση από αυτήν που είδα, από αυτήν που άκουσα, από αυτήν που σκέφτηκα και από αυτήν που έκρινα.
Γιατί έτσι όπως την περιγράφουν, μου υποβάλλουν ότι κάτι σοβαρό πρέπει να μου συμβαίνει - ότι δεν έχω την ικανότητα να βλέπω, να ακούω, να σκέφτομαι και να κρίνω αφού ό,τι είδα, άκουσα, σκέφτηκα και έκρινα, είναι πέρα για πέρα εξωπραγματικό έως… ανύπαρκτο!

Έγραψε το ΕΘΝΟΣ ότι «το ντιμπέιτ ήταν παράσταση νίκης για τον Γιώργο», ότι ήταν «χαριστική βολή για τον Καραμανλή».

Όσοι από εσάς είδατε την εκπομπή, ήταν πράγματι παράσταση νίκης για τον Γιώργο;
Ήταν πράγματι χαριστική βολή για τον Καραμανλή;

Δεν έχω ιδιαίτερη συμπάθεια σε οποιονδήποτε από τους δύο Έλληνες πολιτικούς, δεν έχω πολιτικά πάθη, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την πολιτική ζωή στην Ελλάδα και πιστεύω ότι διαθέτω μια στοιχειώδη ικανότητα λογικής σκέψης, που μου επέτρεψε να παρακολουθήσω με καθαρό μυαλό την τηλεοπτική αναμέτρηση και να διακρίνω την επικοινωνιακή τουλάχιστον υπεροχή του Κώστα Καραμανλή απέναντι σε έναν υποτονικό, πληκτικό και προβλεπτό Γιώργο Παπανδρέου.


Στη διάρκεια της συζήτησης και ανεξάρτητα από το αν προσωπικά συμφωνώ ή όχι με τις πολιτικές και κομματικές επιλογές του κ. Καραμανλή στα χρόνια της πρωθυπουργίας του και αν μου αρέσει ή όχι το ηγετικό του προφίλ, αναγνώρισα στο πρόσωπό του έναν συζητητή που έπειθε, που είχε αυτοπεποίθηση και που οδηγούσε το διάλογο με σταθερότητα αλλά και με εμφανή σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια του αντιπάλου του.
Παρά τις στιγμές έντασης που υπήρξαν μεταξύ τους, και παρά την ευχέρεια που τους έδινε η διαδικασία για να υποβάλλουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλο, ο Γιώργος Παπανδρέου περιορίστηκε σε ασαφείς και γενικόλογες τοποθετήσεις και απλώς… ακολουθούσε, αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως στις ερωτήσεις του πρωθυπουργού.


Αλλά ΤΑ ΝΕΑ, μια εφημερίδα επίσης προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ, άλλα διαπίστωσε, αφού, σύμφωνα με τους τίτλους και τα ρεπορτάζ της, «έκαψε το τελευταίο του χαρτί ο Καραμανλής» και υπήρξε «καθαρή νίκη Γιώργου στο τετ α τετ». Έγραψε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Με ψέματα και άσφαιρα πυρά κατά της αξιοπιστίας του κ. Παπανδρέου επιχείρησε χθες ο κ. Καραμανλής να ανατρέψει το μεγάλο προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στα γκάλοπ. Ωστόσο, όχι μόνο δεν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά στη διάρκεια του χθεσινού ντιμπέιτ κατέρρευσε και το επικοινωνιακό πλεονέκτημα που ως χθες διέθετε έναντι του κ. Παπανδρέου».


Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, εξάλλου, βγήκε με πηχυαίους τίτλους για «Παράσταση ήττας από Καραμανλή», ενώ αποφάνθηκε ότι «έχασε και το τελευταίο θεωρούμενο χαρτί του ο πρωθυπουργός, αυτό της επικοινωνίας. Εμφανώς απολογούμενος και διαρκώς αμυνόμενος, δεν έπεισε ότι μπορεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα για τον ίδιο και το κόμμα του».


Μια άλλη «παπανδρεϊκή» εφημερίδα, ΤΟ ΒΗΜΑ, συμπληρώνει την τετράδα αυτής της ιδιόμορφης, κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας, γράφοντας ότι «ο κ. Παπανδρέου έφερε τη συζήτηση στα μέτρα του, περιορίζοντας τον κ. Καραμανλή σε αμυντικό ρόλο» και ότι «το 48ωρο των τηλεοπτικών αντιπαραθέσεων των πολιτικών αρχηγών έκλεισε με κερδισμένο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».


Είναι γενικά αποδεχτό στον ελληνικό χώρο ότι σε προεκλογικές περιόδους η αντικειμενικότητα του Τύπου αμβλύνεται ανάλογα με τις κομματικές τοποθετήσεις τού κάθε εντύπου, αλλά είναι πάντα απογοητευτικό να πλασάρεται τόσο άγαρμπα η κομματική προπαγάνδα ως… είδηση και ο ευσεβοποθισμός ως… γεγονός.
Μέσα σε μια δημοκρατική κοινωνία όπως η ελληνική, δεν περιμένει κανένας από τέτοιες μεγάλες και ιστορικές εφημερίδες, όπως οι προαναφερόμενες, μια τόσο εμφανή υποτίμηση της νοημοσύνης των αναγνωστών τους και μια τόσο εύκολη χρήση των μεθόδων του δημοσιογραφικού σταλινισμού.


Αυξημένη κατά 65,8% η περιουσία των Ταμείων

Αυξημένη κατά 65,8% είναι η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων σύμφωνα με το υπουργείο Απασχόλησης και ανέρχεται στα 36,2 δισ. ευρώ.


Από
21,8 δισ. ευρώ που την παραλάβαμε το 2004, η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων σήμερα ανέρχεται στα 36,2 δισ. ευρώ, δηλαδή είναι αυξημένη κατά 65,8%, υπογράμμισε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, παραλαμβάνοντας τα στοιχεία της επίσημης καταμέτρησης της περιουσίας των Ταμείων, η οποία ολοκληρώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία χθες και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου (εδώ).


«Οι αριθμοί αυτοί και μόνο», σημείωσε η κ. Πετραλιά, «αρκούν για να καταδείξουν το νοικοκύρεμα, την χρηστή διαχείριση και, εν τέλει, την επιτυχία της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης».

Σύμφωνα με την καταμέτρηση, η συνολική περιουσία των Ταμείων στις 31/8/09 ήταν 31,6 δισ. ευρώ.

Στο ποσό αυτό, διευκρινίζεται,
δεν συμπεριλαμβάνεται το ποσό των 4,56 δισ. ευρώ,
παλαιών οφειλών (από το 2001) του Δημοσίου προς το ΙΚΑ που μόλις πρόσφατα (1-9-09) χορήγησε το υπουργείο Οικονομίας στο ΙΚΑ, υπό μορφή ομολόγων του Δημοσίου.

Αν προστεθεί
το ποσό αυτό, τότε η συνολική περιουσία των Ταμείων σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 36,2 δισ. ευρώ, επισημαίνει το υπουργείο Απασχόλησης.

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΑΜΕΙΩΝ (DT_2009-09-25-01)
Συγκριτικά Στοιχεία 2007 - 2008 - 2009


Ελλάδα, η μεγάλη κερδισμένη των κοινοτικών κονδυλίων

http://www.delalb.ec.europa.eu/files/images/EU.gif

Κατηγορήθηκε η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΠαΣοΚ Γιώργο Παπανδρέου ότι " Το ΕΣΠΑ κοιμάται και δεν κάνετε τίποτα! Δεν τρέχουν Προγράμματα κλπ"( Τηλεμαχία των 6 αρχηγών στις 14/9, και των 2 στις 15/9)!

Το Blog μας ασχολήθηκε και ασχολείται ενεργά με τα σχετικά προγράμματα χρηματόδοτήσρων. Ομολογουμένως είναι η πρώτη φορά, στην χώρα μας, που " τρέχουν ταυτόχρονα 22 προγράμματα χρηματοδοτήσεων", τα οποία μπορείται να δείτε στην ετικέτα μας: "Επιδοτήσεις".

Για την ουσία του θέματος η Ελλάδα σ'υμφωνα με Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα οικονομικά πεπραγμένα του 2008 , είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. σε καθαρές εισπράξεις με 6,3 δις ευρώ!
Βρήκαμε ένα πολύ καλό άρθρο του Γιώργου Χρηστίδη που δημοσίευσε το πολύ καλό Ιστολόγιο ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΡΑΚΗΣ " Ίων Δραγούμης", και το αναδημοσιεύουμε!



Του Γιώργου Χρηστίδη

gchristidis@makthes.gr



Σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν για τα οικονομικά πεπραγμένα της Ε.Ε. το περασμένο έτος, η Ελλάδα:

- Εισέπραξε από τα κοινοτικά ταμεία “καθαρά” 6,3 δισ. ευρώ (δηλαδή, αφού αφαιρεθεί η δική μας συνδρομή στον κοινοτικό κορβανά) με τη μορφή κονδυλίων από τα διάφορα κοινοτικά προγράμματα συνοχής, στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, επιδοτήσεων, έργων υποδομής κτλ.

- Σε απόλυτα ποσά, η Ελλάδα εισέπραξε περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε., πλην των τεσσάρων μεγαλύτερων χωρών της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία). Το 8,1% των συνολικών κοινοτικών κονδυλίων κατέληξαν στη χώρα μας, παρότι εκπροσωπούμε μόλις το 2% περίπου του κοινοτικού πληθυσμού.

- Η χώρα μας εισέπραξε περισσότερα κονδύλια από κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε. των “27” (4,7 δισ. ευρώ) από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. Έπεται η Πολωνία (4,6 δισ. ευρώ), η Ισπανία, η Ιταλία και η Γερμανία.

- Από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) εισέρευσαν στη χώρα μας για την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών και για έργα ανάπτυξης της υπαίθρου 3,4 δισ. ευρώ. Περισσότερα εισέπραξαν μόνον οι πέντε “μεγάλοι” της Ε.Ε. (Γερμανία. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) που έχουν πολύ μεγαλύτερο αγροτικό πληθυσμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων και η Βρετανία των 61 εκατομμυρίων κατοίκων εισέπραξαν περίπου τα ίδια χρήματα από την ΚΑΠ.


ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ

Κατά τα λοιπά, από την ίδια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκύπτει ότι η Γερμανία παραμένει ο βασικός “αιμοδότης” των κοινοτικών ταμείων, τα οποία χρηματοδότησε με 8,8 δισ. ευρώ το 2008.

Η Γερμανία, μαζί με άλλους “καθαρούς” χρηματοδότες (τις χώρες, δηλαδή, που καταβάλλουν περισσότερα χρήματα από όσα εισπράττουν), όπως η Αυστρία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Σουηδία, έχουν ήδη σχηματίσει ένα “μπλοκ” χωρών που θα απαιτήσει μεγαλύτερη λιτότητα στον κοινοτικό προϋπολογισμό από το επόμενο έτος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Ε.Ε. διαμορφώθηκε πέρυσι στα 116,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 80% περίπου μοιράστηκε στους τομείς της γεωργίας, από τη μια μεριά, και της απασχόλησης, των υποδομών και της ανταγωνιστικότητας, από την άλλη.


ΟΙ ΔΕΚΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΥΝΟΧΗΣ

Χώρα / Ποσό
(δισ. ευρώ)

Ελλάδα 4,7

Πολωνία 4,6

Ισπανία 4,2

Ιταλία 3,7

Γερμανία 3,1

Πορτογαλία 2,6

Γαλλία 2,3

Βρετανία 2,1

Τσεχία 1,7

Ουγγαρία 1,2



ΠΗΓΗ

Διπρόσωπος ο Γιώργος Παπανδρέου

Τελικά ο Παπανδρέου δεν παίζεται.
Ο άνθρωπος δεν έχει ανταλλακτικό και αυτό θα είναι το δύσκολο στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.

Την Τρίτη στην διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης με τον
Καραμανλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχόταν περαστικά στην Ντόρα.

Την Πέμπτη ευρισκόμενος στις ΗΠΑ και στην Γενική Συνέλευση του
ΟΗΕ έκανε λόγο για την απουσία της Ελλάδας, ενώ γνώριζε ότι η Ντόρα είχε προγραμματίσει να πάει στην Αμερική.

Για την ιστορία και μόνον αξίζει να αναφερθεί ότι η υπουργός Εξωτερικών είχε προγραμματίσει να συναντηθεί με την ομόλογό της των ΗΠΑ
Χίλαρι Κλίντον και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ.

Ο Π
απανδρέου παρά το γεγονός ότι ταξίδεψε (εν μέσω προεκλογικής περιόδου) μέχρι την Νέα Υόρκη, δεν κατάφερε να δει κανέναν από τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ. Και, αυτό δείχνει και λέει πολλά.


Η ανατροπή ξεκίνησε

Σε μεγάλη συσπείρωση κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, τονίζοντας πως «η ανατροπή ξεκίνησε».


Ο κ.
Καραμανλής ζήτησε «να μην πάει καμία ψήφος χαμένη» και σημείωσε: «Ξέρουμε να δίνουμε μάχες, το μάθαμε σε δύσκολους καιρούς. Ξέρουμε πως κερδίζονται οι μάχες, το αποδείξαμε πολλές φορές, η νίκη είναι στα χέρια σας. Μαζί θα είμαστε και πάλι νικητές».

«Δίνουμε τα χέρια σε ολόκληρη τη χώρα. Κάθε ένας από εμάς είναι ένας ισχυρός κρίκος στην πορεία για τη μάχη. Η ανατροπή ξεκίνησε, προχωράμε όλοι μαζί με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση με εμπιστοσύνη στη δουλειά μας. Πάμε μαζί για τη νέα νίκη», τόνισε.



Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το πως είναι ανέτοιμο, κρύβει τις προθέσεις του, φοβάται μόνο μη τυχόν δυσαρεστήσει τους πολίτες, Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία όπως ανέφερε, λέει όλη την αλήθεια στο λαό και έχει το σχέδιο να οδηγήσει τη χώρα σε ένα καλύτερο αύριο.



Άσκησε επίσης κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου για τη στάση του στα εθνικά θέματα αναφέροντας ότι ως υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία δεν θα συζητούνταν το θέμα των γκρίζων ζωνών, αλλά, όπως επεσήμανε, ο τότε πρωθυπουργός τελικά ήταν μέσα στις διερευνητικές επαφές.

«Δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό κανενός όμως δεν μπορούν να αμφισβητούν και τον δικό μας πατριωτισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.



Αναφερόμενος στην οικονομία, τόνισε ότι τα ευχάριστα λόγια του ΠΑΣΟΚ θα φέρουν δυσβάσταχτο κόστος. Κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι πέφτει σε αντιφάσεις, δεν λέει την αλήθεια, κρύβει τις προθέσεις του και το μόνο που το ενδιαφέρει είναι πως δεν θα γίνει δυσάρεστο στους πολίτες. «Δεν λέει πως θα καταφέρει να μειώσει το έλλειμμα και που θα βρει τα χρήματα που απαιτούνται», ανέφερε.



Σε ότι αφορά το θέμα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα όσα έχει πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τα χαρακτήρισε «περίεργους υπαινιγμούς» και αναρωτήθηκε «τι κρύβουν».


Έστειλε δε μήνυμα προς την ηγεσία της ΠΓΔΜ λέγοντας «βάλαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και δεν υποχωρούμε. Το αποδείξαμε στο Βουκουρέστι, δείξαμε τόλμη και αξιοπιστία και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν».


H Ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Κοζάνη (25/09/09)


Ψεύτικα φυλλάδια, ψεύτικα προγράμματα και ...ψεύτικες δημοσκοπήσεις

Πανικόβλητα τα μεγάλα συμφέροντα και το κατεστημένο σπέρνουν στο διαδίκτυο ψεύτικες δημοσκοπήσεις. Το μόνο "όπλο" που τους έμεινε!

Ψεύτες στα φυλλάδιά τους.
Ψεύτες στα «προγράμματά» τους
.
Ψεύτες στις δηλώσεις τους.
Ψεύτες στις υποσχέσεις τους.
Ψεύτες και στις δημοσκοπήσεις που σπέρνουν τα γονατισμένα και υποταγμένα στα μεγάλα συμφέροντα και το κατεστημένο, διαδικτυακά γιουσουφάκια και γιωργοκάναλα.

Βρισκόμαστε δέκα μέρες πριν τις εκλογές και ήταν αναμενόμενο.
Βλέπουν ότι ο Γιωργάκης ο "ευλογημένος" και "αναμενόμενος", ο "αυτοδύναμος" και "ερχόμενος", δεν τραβά, παρά του ότι είναι πολύ "ξεκούραστος"!
Η ελληνική κοινωνία τον έχει πάρει στο ψιλό πριν ακόμα κερδίσουν όπως "επιμένουν" τις εκλογές.
Έχουν στήσει ένα γαϊτανάκι αλαζονείας και παραπληροφόρησης γιατί διαφορετικά, σε συνθήκες πραγματικού προεκλογικού αγώνα ….. χάνουν και μάλιστα με πάταγο! Γι’ αυτό και οι προβοκάτσιες βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη.

Το χειρότερο: τα γονατισμένα δημοσιογραφικά blogs που αποτελούν την αντανάκλαση των πανίσχυρων μέσων ενημέρωσης στην μπλογκόσφαιρα, το παίζουν ……. διωκόμενοι!
Ποιοι οι τραμπούκοι του διαδικτύου. Που απειλούν τα ελεύθερα blogs ακόμα και με μηνύσεις έτσι και δεν υποταχθούν στην «γραμμή του κόμματος»!
Αυτοί που πληρώνονται από την πασοκική πλουτοκρατία για να προβοκάρουν την ενημέρωση και να παραπληροφορούν την κοινωνία.
Οι χρυσοπληρωμένοι υποκριτές του οικονομικού και δημοσιογραφικού (κρατικοδίαιτου) παρακράτους!

Ό,τι είναι τα ψεύτικα προγράμματά τους είναι και οι δημοσκοπήσεις τους. Και να μην ξεχνάνε:«όπως στρώνουν θα κοιμηθούν»!
Είναι δυνατόν τα γιουσουφάκια του κατεστημένου, οι υπηρέτες της πλουτοκρατίας, οι γονατισμένοι …. να το παίζουν διωκόμενοι;
Η απόπειρα εμπαιγμού δεν κρύβεται.
Αμφισβητείστε όσους αμφισβητούν τη νοημοσύνη σας.
Αρνηθείτε όσους αρνούνται την αλήθεια!

Τελικά θα μας πούνε τι έκανε στις ...Η.Π.Α.;

Τον έβαλαν σε μια σκοτεινή αίθουσα, κάθισε σε ένα πρόχειρο τραπέζι με φτηνιάρικα τραπεζομάντηλα, μίλησε σε ελάχιστους διεθνοσοσιαλιστές και ουσιαστικά παρέλαβε από την Επιτροπή Στίγκλιτς ένα πόρισμα για να το δώσει στον Θαπατέρο, ο οποίος με τη σειρά του, αν το θυμηθεί, να το «παραδώσει»(;) στην G20!

Ψιλοαπάτη μυρίζει η νεοϋρκέζικη εκδρομή του προέδρου Γιώργου!

Έπρεπε να κάμει το γύρο του κόσμου για να παραδώσει ένα πόρισμα στον Θαπατέρο;
Τελικά το πόρισμα παραδόθηκε;
Θα το μάθουμε;
Και πως το αντιμετώπισαν οι συμμετέχοντες στην G20;
Μάλλον θα έπεσαν κάτω ξεροί από τις μοναδικές και πρωτοποριακές απόψεις του προέδρου Γιώργου Στίγκλιτς!!!

Άσε που τα παπαγαλάκια του κατεστημένου προπαγάνδιζαν ότι θα συναντούσε σε κάποιο διάδρομο του ΟΗΕ τον ίδιο τον Ομπάμα!
Ο διάδρομος όμως απ’ τον οποίο πέρασε ο Ομπάμα ήταν στην άλλη μεριά του κτηρίου.
Καμία πιθανότητα έστω και τυχαίας συνάντησης!
Τζάμπα τον ακολουθούσαν το Γιώργο φωτογράφοι σε κάθε του βήμα !
Άδικα χαίρονταν ο Ευαγγελάτος και διαβεβαίωνε το κοινό του ότι η χαιρετούρα με τον Ομπάμα είναι σχεδόν δεδομένη!

Τελικά ο πρόεδρος Γιώργος κατέληξε κλητήρας που παραδίδει πορίσματα να τα δώσουν ….. "χέρι χέρι", ένας Θεός ξέρει που!
Αυτός άραγε είναι ο ρόλος του κ. Γ. Παπανδρέου ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς;

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν είδε κανέναν σημαντικό ηγέτη.

Απολύτως κανέναν.

Τζίφος η ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!
Σκεφτείτε μόνο ότι εάν συναντούσε έστω και έναν δευτεροκλασάτο πολιτικό από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου τι θα έκαναν τα γιωργοκάναλα!


"Εθνίκια και καθίκια"

Νεοκλής Σαρρής : Εκπομπή Τομές 22/9/09



Μέρος 1ο: "Εθνίκια και Καθίκια" ΄.
Σχολιάζοντας δύο πρόσφατα άρθρα των Νίκου Ξυδάκη και Ριχάρδου Σωμερίτη.

[1] Νίκος Ξυδάκης, Ποιος είναι "εθνίκι", 19.9.09
[2] Ριχάρδος Σωμερίτης, Προεκλογικοί εθνικισμοί, 17.9.09

Μέρος 2ο: Η «Δανία του Νότου». Σχολιάζοντας πρόσφατο άρθρο του Τάκη Μίχα, υπογραμμίζεται η σχέση του δημοσιογράφου με τον σημαντικό αμερικανό αξιωματούχο Brady Kiesling και επισημαίνεται το λογικό σφάλμα των επιχειρημάτων του άρθρου, δηλαδή η εξομοίωση μιας ευρωπαϊκής χώρας (ως γειτονική χώρα) με την Τουρκία.

Τάκης Μίχας, Πώς θα είναι η... "Δανία του Νότου", 16.9.09
Ο ρόλος του αμερικανού Brady Kiesling ως καθοδηγητού


Σήμερα συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Στις 11.00 η Νέα Δημοκρατία οργανώνει στο Ζάππειο ανοιχτή εκδήλωση μνήμης με βασικό ομιλητή τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.


Η επαναστατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του. Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα
εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά.

Την ημέρα που δολοφονήθηκε, συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει.


Ήταν διευθυντής του ελληνικού προγράμματος της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας όταν έγινε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Από τη θέση αυτή αντιτάχθηκε στο δικτατορικό καθεστώς και έκανε εκπομπές με σχόλια και ειδήσεις που αναμεταδίδονταν και από την «Ντόϋτσε Βέλλε» και πολύ γρήγορα έγιναν σημείο αναφοράς του αντιδικτατορικού αγώνα.

Στο Μόναχο γνώρισε τη Ντόρα Μητσοτάκη, κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης και την οποία και παντρεύτηκε το 1974. Μαζί της απέκτησε παιδιά, την Αλεξία και τον Κώστα.

Με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας (1974) επέστρεψε στην Ελλάδα. Εργάσθηκε στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» και το 1982 ανέλαβε εκδότης - διευθυντής του εβδομαδιαίου περιοδικού «ΕΝΑ» ως το Φεβρουάριο του 1985. Από το Νοέμβριο του 1985 μέχρι το Νοέμβριο του 1989 διετέλεσε πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ. Κώστα Μητσοτάκη.

Τον Ιούνιο του 1989 εκλέχθηκε βουλευτής της μονοεδρικής περιφέρειας Ευρυτανίας. Ακολούθησε η Κυβέρνηση Τζαννετάκη, στο σχηματισμό της οποίας έλαβε ενεργό ρόλο, ως διαπραγματευτής μεταξύ του κόμματός του και του Συνασπισμού.

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ευρυτανίας. Το πρώτο του μάλιστα βιβλίο είχε τίτλο: "Η Ευρυτανία και οι οικονομικές της δυνατότητες" (Αθήνα, 1960). Κατήρτησε ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής, το οποίο υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως πολιτικός θεωρούνταν ήπιος και συναινετικός.

Θεωρούσε επιβεβλημένη την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών, την επούλωση των πληγών του Εμφυλίου και του Διχασμού και την Εθνική Συμφιλίωση.

Στα πλαίσια αυτής του της πεποίθησης εργάστηκε για την επιτυχία του πρωτοποριακού, για την εποχή, εγχειρήματος συγκυβέρνησης Αριστεράς και Δεξιάς.

Για τους ίδιους λόγους ήταν εισηγητής, εκ μέρους της Ν.Δ., του νομοσχεδίου για την απάλειψη των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου που υπερψηφίστηκε και έγινε Νόμος το καλοκαίρι του 1989.

ΠΗΓΗ:wikipedia.org


Δείτε ένα αφιέρωμα στον Παύλο Μπακογιάννη





Πρώτη η Ελλάδα σε απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ με το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος από τον προϋπολογισμό της Ευρώπης, καθώς έχει τα περισσότερα καθαρά έσοδα από όλες τις χώρες-μέλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Κομισιόν, η Ελλάδα έλαβε το 2008 από την ΕΕ 6,3 δισ. ευρώ περισσότερα από αυτά που έδωσε, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,7% του ΑΕΠ της.
Δεύτερη έρχεται η Πολωνία με καθαρά έσοδα 4,4 δισ.ευρώ ή 1,3% του ΑΕΠ της...»

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, REUTERS

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Η "οικονομία" καλά κρατεί...

Θέματα οικονομίας εξακολουθούν να πυροδοτούν την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 10 ημέρες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.


Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος
Γιώργος Κουμουτσάκος καταλόγισε στον κ. Γιώργο Παπανδρέου συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης του λαού και αναξιοπιστία επανερχόμενος στο θέμα με το φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες.


Αναφερόμενος στα
stage και τις επικρίσεις για τη χρήση εθνικών πόρων για τα προγράμματα, απευθύνθηκε στο ΠΑΣΟΚ και ρώτησε αν θα διώξει αυτούς τους ανθρώπους, τονίζοντας ότι «τα προγράμματα αυτά αφορούν χιλιάδες οικογένειες». Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι επί ΠΑΣΟΚ τα stage
χρηματοδοτούνταν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ακολούθως παρέθεσε κοινή υπουργική απόφαση του 2002 με υπογραφή των κ.κ. Χριστοδουλάκη, Ρέππα και Στεφανή, που αφορούσε πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων στην υγεία, συνολικά 5.010 ανθρώπων. Σημείωσε δε επικαλούμενος το ΦΕΚ που παρέθεσε ότι τα ποσά που διατέθηκαν για τις χρονιές 2003 και 2004 καλύφθηκαν από τον τακτικό προϋπολογισμό.



Οσον αφορά στην άλλη παρατήρηση του ΠΑΣΟΚ ότι υπήρξαν προσλήψεις μετά την προκήρυξη των εκλογών, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι τα αιτήματα για τα stage υποβάλλονται από δήμους και νομαρχίες στους οποίους επικεφαλής δεν είναι μόνο στελέχη της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε ότι τέτοιες προσλήψεις γίνονται όταν υπάρχουν ανάγκες και υποβάλλονται σχετικά αιτήματα.



Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου επανήλθε στις επικρίσεις κατά της ΝΔ για τα προγράμματα stage και έκανε λόγο για όργιο προσλήψεων στο δημόσιο, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα πόλεων όπου έχει συμβεί αυτό «μετά την προκήρυξη των εκλογών». Μίλησε ακόμη για ανανεώσεις συμβάσεων stage με πελατειακά κριτήρια.



Μετά από σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να σταματήσει τα stage στον δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Παρεμβαίνοντας ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρθηκε στο έλλειμμα και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ψεύτικες υποσχέσεις. Όπως αναφέρει με τις πολιτικές που η ΝΔ έχει εξαγγείλει το έλλειμμα θα διαμορφωθεί το 2011 κάτω από το 3% του ΑΕΠ και σημειώνει πως μέχρι στιγμής έχει προτείνει πολιτικές οι οποίες αυξάνουν το έλλειμμα τουλάχιστον κατά 10,7 δισ. ευρώ.



«Πού αλήθεια θα βρει το ΠΑΣΟΚ αυτά τα 23,2 δις ευρώ; Γιατί στο πρόγραμμά του δεν υπάρχει ούτε ένα δυσάρεστο μέτρο περιορισμού του ελλείμματος; Γιατί κοροϊδεύει τους πολίτες και τα ίδια του τα στελέχη;» ρωτά ο κ. Παπαθανασίου.


Απόφαση ευθήνης - (spot 10)



«Άλλο ένα ψέμα: "Κοιμάτε το ΕΣΠΑ... δεν το αξιοποιείτε". ΕΕ: "Πρώτη η Ελλάδα σε απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ"...»

Στο ντιμπέιτ ο Παπανδρέου αναφέρθηκε επανειλημμένα στο ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή δεν αξιοποιεί το ΕΣΠΑ, ότι το ΕΣΠΑ κοιμάται κ.λπ και μας είπε ότι αυτός θα βρει κονδύλια από εκεί.


Διαβάστε τώρα, από τη Ναυτεμπορική και τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΕ στις αρχές της εβδομάδας που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ:

«Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ με το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος από τον προϋπολογισμό της Ευρώπης, καθώς έχει τα περισσότερα καθαρά έσοδα από όλες τις χώρες-μέλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Κομισιόν, η Ελλάδα έλαβε το 2008 από την ΕΕ 6,3 δισ. ευρώ περισσότερα από αυτά που έδωσε, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,7% του ΑΕΠ της.

Δεύτερη έρχεται η Πολωνία με καθαρά έσοδα 4,4 δισ.ευρώ ή 1,3% του ΑΕΠ της...»

Με ΨΕΜΜΑΤΑ θα ΞΑΝΑΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ;;;