Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Αξέχαστα πρωτοσέλιδα...

... από τις τρεις εφημερίδες του ΠΑΣΟΚικού συστήματος για την "προδοτική" κυβέρνηση Καραμανλή!

Business Insider: Ποια κρίση; Οι Ευρωπαίοι συρρέουν ακόμα στο ακριβό νησί της Σαντορίνης [εικόνες]

Business Insider: Ποια κρίση; Οι Ευρωπαίοι συρρέουν ακόμα στο ακριβό νησί της Σαντορίνης [εικόνες] Το να ταξιδεύεις σε μια οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη στα τέλη Αυγούστου είναι σα να επισκέπτεσαι μια πόλη-φάντασμα. 
Οι δρόμοι του Παρισιού είναι άδειοι, 
το Λονδίνο είναι βροχερό και καταθλιπτικό, ακόμα και οι διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος κάνουν ένα διάλειμμα λόγω ζέστης, γράφει το αμερικανικό περιοδικό κύρους.
Αντίθετα τα ελληνικά νησιά βουλιάζουν από τους τουρίστες και ιδίως η Σαντορίνη που όπως επιβεβαιώνει και το Business Insider, πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου. ...

Ρεπορτάζ Reuters: Από τη δημοσιογραφία σε ψαροταβέρνα για 4 ευρώ την ώρα

Ρεπορτάζ του Reuters επέλεξε από δέκα διαφορετικές χώρες έναν νέο θύμα της οικονομικής κρίσης που ζει με τον κατώτατο μισθό. 

Για την Ελλάδα το πρακτορείο επέλεξε τον 24χρονο Δημήτρη Ζαρούλα. 

Ποια η προσωπική ιστορία του

Τον 24χρονο Δημήτρη Ζαρούλα επέλεξε το Reuters σε ρεπορτάζ του ως θύμα της οικονομικής κρίσης που ζει με τον κατώτερο μισθό.
Το πρακτορείο επέλεξε να προβάλει δέκα νέους από ...

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Μυστήριο: Τι απέγιναν τα 502 παιδιά των φαναριών; (video)

Η επιχείρηση "απλωμένα χέρια"

Το 2004 είχε γίνει έρευνα με εντολή εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες υπηρεσιών του ΟΗΕ σύμφωνα με τις οποίες εξαφανίστηκαν από το ίδρυμα Αγία Βαρβάρα 502 παιδία όλα τους ανήλικοι επαίτες.
Ένα χρόνο αργότερα η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Το υπουργείο δικαιοσύνης όμως ανοίγει πάλι το φάκελο καθώς επανήλθε ο διεθνής οργανισμός ζητώντας απαντήσεις στη σοβαρή αυτή υπόθεση.
Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1: 

Μήπως ο Καραμανλής αντί για διακοπές κάνει... περιοδείες σε όλη την Ελλάδα;

Τι κρύβουν οι παρατεταμένες... "διακοπές" του πρώην πρωθυπουργού

Σχεδόν όλη την Ελλάδα έχει γυρίσει φέτος ο Κώστας Καραμανλής. 
Ο πρώην πρωθυπουργός, που εξακολουθεί να κρατάει το στόμα του κλειστό, δεν έχει σταματήσει να γυρίζει σε όλη την χώρα, με την αμφίεση του να παραπέμπει περισσότερο σε τουριστική διάθεση, παρά σε πολιτική. Είναι όμως έτσι; ...

«Συγγνώμη» και «Δικαίωση» Καραμανλή από το ΠΑΣΟΚ

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δικαίωσε τον πρώην Πρωθυπουργό για COSCO, ΟΤΕ και Ολυμπιακή  λέγοντας ότι ο Παπανδρέου είχε άδικο

Μπορεί να τους πήρε κάποια χρόνια ωστόσο φαίνεται πως στο ΠΑΣΟΚ είδαν το φως το αληθινό και τώρα οι βουλευτές του άρχισαν να ομολογούν ότι η αντιπολίτευση που ασκούσε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Κώστα Καραμανλή ήταν καταστρεπτική για τη χώρα. 
Χθες μάλιστα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση της σύμβασης για τα λαχεία ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εκπρόσωπος τύπου στο σημερινό ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: 

Γέροντας Παΐσιος: «Από την Συρία θα ξεκινήσει ο παγκόσμιος πόλεμος»

Η προφητεία του γέροντος Παΐσιος για τη Συρία

Σπάνια μαρτυρία για τον αγιορείτη μοναχό

Είχε γραφτεί, ότι ο άγιος γέρων Σιατίστης Αντώνιος είπε λίγο πριν την οσιακή κοίμηση του για τον παγκόσμιο πόλεμο: 
«Όταν αρχίσει απ΄ τη Συρία… θα γενικευτεί» 
Η φράση αυτή ωστόσο τελικά αποδίδεται στον ίδιο τον γέροντα Παΐσιο
Ο αγ. γ. Αντώνιος είχε επισκεφθεί κάποτε τον αγ. γέροντα Παΐσιο ο οποίος του είπε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ...

Ροζίτα Σώκου: "Αθλιοι Μελίνα, Δαλιανίδης, Αγγελόπουλος. Βαριέμαι τον Ρουβά και τη Βίσση"

Φαρμάκι στάζει η γλώσσα της κριτικού

Η Ροζίτα Σώκου, κριτικός, μια πολύ ιδιαίτερη παρουσία στον χώρο της δημοσιογραφίας κατεδαφίζει την εγχώρια σόου μπιζ την οποία περιγράφει ως ένα συνονθύλευμα από μετριότητες.
Στο σημερινό τεύχος του περιοδικού ΕΓΩ, μιλάει στον Γιάννη Βίτσα και εξιστορεί την ταραχώδη ζωή της και δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά και να κάνει κριτική, ακόμα και σε ανθρώπους γενικής αποδοχής, όπως η Μελίνα Μερκούρη, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο Γιάννης Δαλιανίδης.
Λέει για τη Μελίνα Μερκούρη:

Βόμβες Παυλόπουλου για το μεταναστευτικό κύμα από την Συρία

Το ευρωπαϊκό σύμφωνο του 2008 παρουσιάζει ο βουλευτής της ΝΔ

Την άμεση ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε η Ελλάδα να μην επωμιστεί το βάρος του μεταναστευτικού ρεύματος που προκαλείται από την εμπόλεμη Συρία , ζητεί ο Προκόπης Παυλόπουλος, υπενθυμίζοντας την υπογραφή σχετικού συμφώνου αντιμετώπισης κρίσεων που έχει υπογραφεί από το 2008.
Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει τα εξής : 

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Αυτά είναι συνολικά τα 19 προγράμματα επιδότησης ανέργων

Αυτά είναι συνολικά τα 19 προγράμματα επιδότησης ανέργων

Το υπουργείο Ανάπτυξης επικαιροποίησε τον νέο οδηγό που περιλαμβάνει τις 19 παρεμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ που προσφέρουν δυνατότητα σε ανέργους να βρουν δουλειά ή να γίνουν επιχειρηματίες.


Όπως αναφέρει το capital, το υπουργείο, μέσω του νέου Σχεδίου Δράσης, στοχεύει στην ανάδειξη πολιτικών και μέτρων ανάπτυξης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας με το μάτι κυρίως σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, 15 – 24 και 25 – 35.
Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί σε νέους που διαθέτουν χαμηλά τυπικά προσόντα, ενώ οι δράσεις πρόκειται να υλοποιηθούν ή υλοποιούνται μέσω των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Αναλυτικά τα 19 προγράμματα, όπως τα παρουσιάζει το capital, είναι:

Ώρα μηδέν για τη Συρία: Επιμένουν οι ΗΠΑ – Αντιστέκεται η Ρωσία


Παράταση στο διπλωματικό θρίλερ της συνεδρίασης των μελών του ΟΗΕ 

- Η Συρία προειδοποιεί με ισχυρή απάντηση


Διαφωνίες και διαφορετικές γραμμές υπήρξαν χθες στη συνεδρίαση των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. 
Η συνεδρίαση δεν κατέληξε σε κοινή απόφαση, καθώς από τη μια πλευρά ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία επιθυμούν ανάληψη στρατιωτικής δράσης, ενώ Ρωσία και Κίνα αντιστέκονται σθεναρά ασκώντας βέτο. 
Την ίδια στιγμή η Συρία προειδοποιεί με ισχυρή απάντηση σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση και η Μέση Ανατολή μοιάζει με «καζάνι που βράζει»....

SOS: Έκτακτη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για επικοινωνία των Ελλήνων της Συρίας!

Δια δώστε την ανάρτηση...
Λεπτό με λεπτό επιδεινώνεται η κατάσταση ασφαλείας στη Συρία και το Υπουργείο Εξωτερικών προετοιμάζεται «δια παν ενδεχόμενο».
Πριν από λίγη ώρα με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ γνωστοποίησε τα τηλέφωνα και τον τρόπο επικοινωνίας των Ελλήνων που αυτή τη στιγμή ζουν στη Συρία, ώστε σε περίπτωση ανάγκης» να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΞ για να λάβουν οδηγίες.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ έχει ως εξής: 

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Μία συζήτηση για τα μνημόνια που δεν θα δείτε στα κανάλια. (βίντεο)

tria-xronia-mnhmonioΔείτε ολόκληρη την χθεσινή εκπομπή της ΕΡΤ, με θέμα “3 χρόνια μνημόνιο”, με προσκεκλημένους Τόλιο, Καζάκη, Βατικιώτη και Τσαγκάρη
Μία εξαιρετική εκπομπή, στην οποία ακούγονται τόσες πολλές αλήθειες, για το πως φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση.
Οικονομολόγοι, υπερασπιστές των μνημονίων αρνήθηκαν να παραστούν.
Υποθέτουμε, ότι φοβήθηκαν το ξεβράκωμα τους!
Δείτε τη εκπομπή, που ποτέ δεν θα προβαλλόταν από τα κανάλια και τα μέσα διαπλοκής!...

Γιατί εξοργίστηκε ο Καραμανλής;

Δεν το περίμενε από τη σημερινή κυβέρνηση...

Ο Καραμανλής εκλαμβάνει το ζήτημα των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία ως επίθεση στην πολιτική του. 

Λίγοι θυμούνται ότι τον Αύγουστο του 2007 -λίγα εικοσιτετράωρα μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών- είχε εξαγγείλει την απαλλαγή της πρώτης κατοικίας από τη φορολόγηση, δίνοντας μεγάλη ανάσα στα νέα νοικοκυριά και στην κτηματαγορά. 
Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο βασικός λόγος που κέρδισε τις εκλογές.
Τα χρόνια πέρασαν, η «στέγη» απαξιώθηκε, όμως ο Καραμανλής δεν ...

BOMBA! Δικαίωση για Καραμανλή-Μολυβιάτη!

Η Βουλή αποκαλύπτει:  Μόνο επί Καραμανλή δόθηκαν χρήματα με διαφανείς διαδικασίες

Καταπέλτης για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση του Γιωργου Παπανδρέου είναι το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για την αποκατάσταση των πυροπλήκτων περιοχών από τις πυρκαγιές του 2007. 
Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στο πόρισμά της η Επιτροπή επιρρίπτει ευθύνες για το πάγωμα της χρηματοδότησης της αποκατάστασης κυρίως της Ηλείας στην διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι οδήγησε το Ταμείο Μολυβιάτη, το οποίο μέχρι τότε έδινε λεφτά στις πυρόπληκτες περιοχές σε ειδική εκκαθάριση κατ' απαίτηση της τρόικας...

Το CNN έκανε τη λίστα με τα 9 καλύτερα ελληνικά νησιά

Το CNN έκανε το ρεπορτάζ του και κατέγραψε τα εννιά πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός. Τιμή μας και καμάρι μας να τα παρουσιάσουμε.

Το ότι η χώρα μας έχει μερικά από τα πιο γραφικά θαλάσσια (και όχι μόνο) τοπία στη γη, το γνωρίζαμε από πριν. Είναι ωραίο όμως να το ακούμε και από -εκτός συνόρων- στόματα.
Δίνοντας έναν τίτλο στο καθένα από αυτά, το βρετανικό δίκτυο ετοίμασε ένα μεγάλο αφιέρωμα δίνοντας πληροφορίες, ξενοδοχεία και δρομολόγια, προκειμένου να ενημερώσει πλήρως τους αναγνώστες του... 

Ντ. Μπακογιάννη: "Οι Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν. That's it"

Τι δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντ. Μπακογιάννη, για την εφαρμοζόμενη φορολογική πολιτική

Για το πρόγραμμα που εφαρμόζεται και τα αποτελέσματά του μίλησε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, ενώπιον των μελών της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ενημέρωσαν τους βουλευτές της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του ελληνικού κοινοβουλίου για τις νομοθετικές προτάσεις της ΕΕ στους συγκεκριμένους τομείς.
"Η Ελλάδα έχει πρόβλημα σήμερα και ας μην αυταπατώμεθα....

Θαύμα στη Λέρο με την εικόνα της Παναγίας!

Οι πιστοί και ο ιερέας είδαν την εικόνα της Παναγίας να δακρύζει

Θαύμα! Δάκρυσε η εικόνα της Παναγίας. 
Συγκίνηση, θρησκευτικό δέος, επιφυλάξεις αλλά και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει το ανεξήγητο φαινόμενο που παρουσιάστηκε στη Λέρο, όπου η εικόνα της Παναγίας του Κάστρου... δάκρυσε παρουσία δεκάδων πιστών. Οι κάτοικοι και οι πιστοί που ήταν παρόντες, όταν έλαβε χώρα το φαινόμενο, μιλούν για θαύμα. 
Ο ιερέας του ναού δεν μπορεί να δώσει εξήγηση, όπως και ο δήμαρχος Λέρου, ενώ και η Μητρόπολη, από την πλευρά της, διατηρεί...

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ο Σαμαράς το παλεύει, αλλά η πεθαμένη Ελλάδα αντιστέκεται

Ο όρος ζανγκ ζουάνγκ περιγράφει το σημείο μιάς παρτίδας στο σκάκι, όπου ένας από τους δύο παίκτες καταλαβαίνει ότι θα βρεθεί σε θέση ματ. Τότε πρέπει αστραπιαία να αποφασίσει αν θα παραιτηθεί ή θα παίξει μέχρις εσχάτων. 
Ακριβώς σε αυτή τη θέση βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς. Ο οποίος αργά ή γρήγορα θα υποστεί ματ.
Όχι τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει όλο και πιο πολύ πόσο ανέτοιμος είναι να κυβερνήσει, αλλά από το κύμα οργής – απόλυτα δικαιολογημένο -μιάς μεγάλης μερίδας πολιτών, κυρίως του ιδιωτικού τομέα που έμειναν άνεργοι ή μειώθηκε στο μισό ο μισθός τους, αλλά και ορισμένων δημοσίων υπαλλήλων που «πλήρωσαν άδικα τη νύφη»...

Ερευνα: Οι έλληνες κροίσοι και ο λογαριασμός της κρίσης

Ερευνα: Οι έλληνες κροίσοι και ο λογαριασμός της κρίσης

Την τελευταία 25ετία οι εισηγμένες επιχειρήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπερτριπλασιάστηκαν,  ενώ αντλώντας πάνω από 50 δισ. ευρώ μια νέα γενιά επιχειρηματιών αναδύθηκε στην επιχειρηματική ζωή του τόπου.


Οι μεγάλες κρίσεις αλλά και οι «φούσκες» ανέδειξαν νέα τζάκια και οδήγησαν άλλα στον αφανισμό, αν και παραδοσιακές οικογένειες παρέμειναν στο προσκήνιο. ..

Βίλα χλιδής πουλάει στην Αγγλία ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: 10 κρεβατοκάμαρες, έξι μπάνια, πισίνα, γήπεδο τένις... για 6,4 εκατ. ευρώ

Βίλα χλιδής πουλάει στην Αγγλία ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: 10 κρεβατοκάμαρες, έξι μπάνια, πισίνα, γήπεδο τένις...για 6,4 εκατ. ευρώΣτο «σφυρί» έβγαλε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος τη βίλα του στο Τσόμπχαμ του Σάρεϊ όπου κατοικούσε το 1967 όταν εκδιώχθηκε από την Ελλάδα, έναντι 6,42 εκατ. ευρώ.

Όπως γράφουν οι Sunday Times οι οποίοι δημοσιεύουν την αγγελία πώλησης της κατοικίας του 73χρονου τέως βασιλιά, και αναδημοσιεύουν σήμερα τα Νέα, πρόκειται για ένα υπερπολυτελές σπίτι το οποίο έχει πέντε δωμάτια υποδοχής, 10 κρεβατοκάμαρες, έξι μπάνια, μεγάλη ταράτσα και θερμαινόμενη πισίνα, γήπεδο τένις, λιβάδι για άλογα, αλλά και έναν οπωρώνα έκτασης περίπου 32 στρεμμάτων.
Όπως αναφέρεται στην αγγελία, το σπίτι χτίστηκε το 1883 και βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της περιοχής, προσφέροντας εκπληκτική θέα μέσα σε ένα...

Η Ουάσινγκτον ζήτησε τις βάσεις Σούδας-Καλαμάτας για επέμβαση στη Συρία


Η Ουάσινγκτον ζήτησε τις βάσεις Σούδας-Καλαμάτας για επέμβαση στη Συρία
Την ελληνική συνδρομή, με διευκολύνσεις για διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και χρήση των στρατιωτικών βάσεων της χώρας, κυρίως της Σούδας και της Καλαμάτας, ζήτησε, επισήμως η Ουάσιγκτον που θα χρησιμοποιηθούν για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, 

σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή.
Ήδη, στο πλαίσιο κινήσεως στρατιωτικών δυνάμεων, πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων, έχουν αξιοποιηθεί διάδρομοι διέλευσης εντός του ελληνικού χώρου. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, που...

Από τους παραγωγούς στο "πιάτο" εμπόρων και καταναλωτών με ένα κλικ

Μέσω δικτυακής πύλης του ΟΚΑΑ απευθείας θα πωλούν οι παραγωγοί σε καταναλωτές και εμπόρους

Άμεσα, θα μπορούν να πωλούν οι παραγωγοί τα προϊόντα τους σε υποψήφιους εμπόρους της εγχώριας και παγκόσμιας αγοράς, αλλά και σε ομάδες καταναλωτών μέσω της δικτυακής πύλης του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (www.okaa.gr).
Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε....

Πόσο… αριστερό είναι να σου κουβαλάνε οι “μπάτσοι” τις αποσκευές κ. Τσίπρα;

Γεια σου Αλέξη, λαικέ ηγέτη! 

Όταν πριν από μερικά χρόνια είχαν δημοσιευτεί φωτογραφίες του τότε υπουργού Θ. Ρουσόπουλου με άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας να του κρατούν ομπρέλα για να μη βραχεί, είχε προκληθεί σάλος. 
Δε μπορεί οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι να προστατεύουν ορισμένα πολιτικά πρόσωπα να γίνονται ορντινάτσες τους. Και κατά καιρούς έχουν βγει πληροφορίες ότι αστυνομικοί αποσπασμένοι στη φρούρηση πολιτικών προσώπων πηγαίνουν μέχρι και σε σούπερ μάρκετ και κουβαλούν τις σακούλες με τα ψώνια. Ξεφτίλα και για τους ίδιους και για την...

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Τέσσερα βότανα που υποκλίνονται οι επιστήμονες

Ο γεωπόνος Ιγν.Ζαχαρόπουλος, που αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη των βοτάνων με ειδικές σπουδές και επίδοση στους κλάδους χημείας και βιολογίας που σημαίνει ότι αναφέρει είναι τεκμηριωμένο λέει ότι όλα τα βοτάνια της Ελληνικής χλωρίδας έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.
Για τέσσερα κοινά βοτάνια το φασκόμηλο, το ταραξάκο ή πικροράδικο και δύο καλλιεργούμενα το μαϊντανό και το λάχανο, αναφέρεται με θαυμασμό.

Για να τα δούμε με συντομία ένα-ένα...

Το σκάνδαλο της "λευκής μπλούζας". Αποκαλύψεις για τη λεηλασία του ΕΟΠΥΥ


Εξωφρενικές περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης. 200 συνταγές την ημέρα από γιατρό της Μακεδονίας, συνταγές 120.000 σε έναν μήνα από γιατρό στις Σέρρες και άλλα απίστευτα

Σημεία και τέρατα αποκαλύπτει η έρευνα του υπουργείου Υγείας, με γιατρούς και φαρμακευτικές εταιρίες να είναι πρωταγωνιστές στο "πάρτι" που είχε στηθεί εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα το "ναυάγιο" του Οργανισμού.
Ο ΕΟΠΥΥ εμφανίζει κάθε μήνα έλλειμμα 100.000.000 ευρώ ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, το 20% των δαπανών του Οργανισμού αφορά διαφθορά.

Τα απίστευτα της υπερσυνταγογράφησης...

Το κρυφό συμβόλαιο πώλησης του 902

Oλοσέλιδο δημοσίευμα στο Κυριακάτικο Βήμα κάνει αναφορά στο συμβόλαιο πώλησης της εταιρείας του ΚΚΕ «Ραδιοτηλεόραση ΑΕ» στην εταιρεία Α-Orizon Media Ltd.
Το συμβόλαιο περιλαμβάνει πολλές ρήτρες, όπως για παράδειγμα ότι η εταιρεία για τρία χρόνια δεν θα μεταβιβαστεί σε εταιρεία που ανήκει σε άλλο κόμμα, αλλιώς ο αγοραστής υποχρεούται να πληρώσει ποινή 5 εκατ. ευρώ. 
Παράλληλα στο συμβόλαιο (υπ. αριθμ. 10989), που αποτελείται από 28 φύλλα, περιλαμβάνεται και νομισματική ρήτρα:...

Σαν κανονικό... βασιλιά υποδέχθηκαν τον Κωνσταντίνο στη Μάνη

Οι "κορώνες" έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τον τέως 

"Βασιλική" υποδοχή στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Μάνης, την οποία επισκέφτηκε, αναρρώνοντας από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.Υπενθυμίζεται ότι, στις αρχές Ιουλίου, ο τέως βασιλιάς υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και εισήχθη στο νοσοκομείο, από το οποίο ωστόσο γρήγορα πήρε εξιτήριο.
Το φετινό καλοκαίρι, ο Κωνσταντίνος βρέθηκε στο λιμανάκι του Πορτοκάγιο στη Μάνη με τη θαλαμηγό «ANEMOS», όπως...

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ο Μουσταφά Κεμάλ δεν γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη! ...''Παραμύθια της χαλιμάς το σπίτι του ''

Με αφορμή τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013 στους χώρους του Τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκητου ανακαινισμένου σπιτιού (;) των παιδικών χρόνων του Κεμάλ Ατατούρκ, δημοσιεύουμε ένα παλιότερο άρθρο της Πομακικής εφημερίδας "Ζαγάλισα" που σύμφωνα με τις πληροφορίες της, καταρίπτεται ο μύθος
του φερόμενου ως σπιτιού, που στεγάζεται πλέον το Τουρκικό προξενείο, του Μουσταφά Κεμάλ.

Η Ζαγάλισα αποκαλύπτει μετά από προσεκτική επιτόπια έρευνα πολλών μηνών, ότι ο ισχυρισμός της γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ) στη Θεσσαλονίκη είναι ένα μεγάλο και ωραίο ΠΑΡΑΜΥΘΙ, για να κοροϊδεύουν οι Τούρκοι τους εαυτούς τους, αλλά και πολλούς ...

Τότε και Σήμερα... (ήταν Σεπτέμβριος 2009)


Γιατί κάθε φορά που ακούω PSI, haircut, κούρεμα, φόροι, περικοπές, ΔΝΤ, Τρόικα μειώσεις μισθών & συντάξεων, πάγωμα προσλήψεων , εφεδρεία, χαράτσια, και τόσα άλλα δεινά που.....

Γιατί «κρύβουν» ότι ο τάφος στην Αμφίπολη είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου; -Τι τους θορύβησε, τι φοβούνται και γιατί οι υπεύθυνοι μιλούν ότι είναι ... επικίνδυνο; Όλη η αλήθεια!

Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η σημαντική – όπως ομολογούν όλοι – ανακάλυψη στην Αμφίπολη, η οποία εκτιμάται ότι είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Είναι όμως; 

Γιατί μετά τον θόρυβο που ξέσπασε για το συγκεκριμένο εύρημα, οι ελληνικές αρχές, αλλά και οι αρχαιολόγοι στις Σέρρες εκφράζουν τώρα αμφιβολίες και μιλούν για ... εύρημα μεγάλης ιστορικής σημασίας, πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά δεν αποφεύγουν να υποστηρίξουν ακόμη και ως ενδεχόμενο να είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου; ...

Γιατί ο Πούτιν τα έβαλε με την Ελλάδα;

 Γιατί ο Πούτιν τα έβαλε με την Ελλάδα;

Σαν κουβάς με παγωμένο νερό έπεσε στο κεφάλι της Ελλάδας η τοποθέτηση του Ρώσου προέδρου Βαλαντιμίρ Πούτιν για τον «προβληματικό χαρακτήρα» που έχουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του – που κάποιος θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει ακόμα και ανθελληνικές – ο κ. Πούτιν τα έβαλε με τους Ρώσους επενδυτές που ρίχνουν κεφάλαια στη χώρα μας, παρακινώντας τους να… τα πάνε πίσω στη Ρωσία!
«Πρέπει να ερευνήσουμε, γιατί επενδυτές και δικοί μας και ξένοι επενδύουν αρκετά μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, αν και έχουν...

Τους έτσουξε στο Σύριζα γιατί η ΕΛ.ΑΣ κατάσχε τα κοντάρια και κάνει λόγο για ...Κλέφτες

Λαφαζάνης: Η αστυνομία λειτουργεί ως κλέφτης 

Το πώς αντιλαμβάνονται στο Σύριζα την κατάληψη δημοσίων χώρων για τριάντα χρόνια ,το παρεμπόριο των λαθρομεταναστών σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και των νομίμων επιχειρήσεων ουδόλως τους απασχολεί και βλέπουν τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ ως κλέφτες που έκλεψαν τα κοντάρια, τις βόμβες και τα μπιτόνια ...

Λεηλάτησαν την βιβλιοθήκη της Μεγάλης του Γένους Σχολής...

Λεηλατήθηκε η βιβλιοθήκη της Μεγάλης του Γένους Σχολής! Σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας αποκαλύφθηκε πως λείπουν από τα αρχεία της Σχολής, μεταξύ άλλων παλαιών και σπάνιων βιβλίων, 11 χειρόγραφα Ευαγγέλια, ενώ εμφανίζει να  αποκάλυψε  το σκάνδαλο νεοδιορισμένος στο σχολείο υποδιευθυντής, Χικμέτ Κονάρ. 
Πάντως ο  κ.Θανάσης Αγγελίδης, υπεύθυνος για τη διοίκηση του σχολείου, επιβεβαίωσε πράγματι ότι τα ιστορικά Ευαγγέλια χάθηκαν, αποκάλυψε όμως και κάτι που δείχνει το κλίμα φόβου και καταπίεσης για την ελληνική μειονότητα που επικρατούσε, παλιότερα τουλάχιστον,  στην γειτονική χώρα:...

Η απίστευτη ατάκα του Καρατζαφέρη για τον Τσίπρα: Με ποιό εσώρουχο τον παρομοίασε

"Έγραψε" πάλι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ- Τι λέει στην συνέντευξή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για το ενδεχόμενο να είναι ο Τσίπρας πρωθυπουργός

Αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα αφήνει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, παρομοιάζοντάς τον με... λαστέξ.
"Ο Τσίπρας έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει Πρωθυπουργός. Είναι υπάκουος και προσαρμοστικός. Είναι σαν το λαστέξ. Είναι ό, τι χρειάζεται για να γίνει Πρωθυπουργός αρεστός στους έξω. Δεν έχει την κόντρα και τη δύναμη να αντισταθεί”,...