Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Η πολιτική πρέπει να ενώνει, όπως η μουσική...

Η συνθέτις και ο πρώην υπουργός μιλούν στον «Φ» για τη σχέση της τέχνης με την πολιτική, την Ελλάδα, τη βία, τον Μάνο Χατζιδάκι, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό. 
Δύο πρόσωπα από διαφορετικούς χώρους και φαινομενικά αταίριαστα, ενώνουν τις σκέψεις τους και σπάνε τα στεγανά που διακρίνουν τους ρόλους τους. Αποδεικνύοντας έτσι ότι οι σημαντικοί άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν πολύ σοβαρό λόγο να συνυπάρξουν σε μια κοινή πορεία ανάπτυξης της χώρας και της κοινωνίας.
Συνέντευξη στον Ανδρέα Ζαμπούκα...

Έντονες αποδοκιμασίες κατά Αχτσιόγλου και Μπουτάρη στο δημαρχείο [Videos & Photos]

Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν διαδηλωτές την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, έξω από το δημαρχείο της συμπρωτεύουσας.

Οι συγκεντρωμένοι, περίπου 30 άτομα, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τη συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή», με ομιλήτρια την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, που...

Άγριες αποδοκιμασίες κατά Κουρουμπλή στις Σέρρες: «Προδότες, για 30 αργύρια ρε, η συντριβή έρχεται…» [Video & Photos]


Επεισοδιακή ήταν η υποδοχή του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στις Σέρρες,στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 105η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης.

Τόσο κατά την άφιξή του στον Καθεδρικό Ναό, όσο και κατά την κατάθεση στεφάνου, δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών φώναζαν ρυθμικά «προδότες! προδότες!», «φύγετε!», «πρώτη φορά φΑσιστερά».
«Προδότη, η συντριβή έρχεται Κουρουμπλή» φώναζαν και την ώρα που κατευθυνόταν στην...

Ο Τσίπρας αποδέχθηκε την μετατροπή της Ελλάδας σε «χωματερή» μεταναστών από τη Γερμανία

Η Ελλάδα συμφώνησε να δεχθεί πίσω όλους τους πρόσφυγες που για οποιανδήποτε λόγο βρεθούν σε γερμανικό έδαφος 

ανακοίνωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ,μετά τη συμφωνία της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.
Η Άνγκελα Μέρκελ που δεν κατάφερε να συνάψει αντίστοιχη συμφωνία με την Ιταλία, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον...

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Αποκάλυψη: Στο 20%(!) η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Κατάρρευση Τσίπρα, εξαφάνιση Καμμένου


Συγκλονιστικά όσο και σοκαριστικά για το Μαξίμου είναι τα πρώτα δείγματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που διενεργεί στην Βόρειο Ελλάδα η Κουμουνδούρου υπό την υψηλή εποπτεία του Βερναρδάκη.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους πολιτικής ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ στο σύνολο των νομών της Μακεδονίας – σχεδόν παντού είναι ΜΟΝΟΨΗΦΙΟΣ– ενώ ο Καμμένος ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ με ποσοστά που δεν αγγίζουν πλέον ούτε το 0,5%!
Την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο λόγω...

Ρίξτε τον, αν μπορείτε

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρίξτε τον, αν μπορείτε
Αυτή είναι η Ελλάδα, είχε πει ο πρόεδρος Σημίτης. 
Είναι το στοιχείο της ελαφρότητας εκείνο που μεταλλάσσει τα πάντα σε φάρσα. Όπως η… συνωμοσία του Δεξιού κόμματος. 
Με αναρτήσεις στα social και καφεδάκια στην Βιβλιοθήκη στο Κολωνάκι, παλικάρια, δεν γίνονται επαναστάσεις. 
Αν μπορείτε, λοιπόν, ρίξτε τον. 
Μία συνωμοσία της προκοπής δεν μπόρεσαν να κάνουν και θέλουν να κυβερνήσουν την χώρα! 
Ο σύντροφος Νίκος Παπάς κάνει την δουλειά του. Μόνο όφελος μπορεί να έχει από τους χρήσιμους ηλίθιους της μεγάλης… κεντροδεξιάς παράταξης. Από την στιγμή που...

Μητσοτάκης στη DW: Μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση η αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας


«Μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση» είναι η αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στη Deutsche Welle και εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν είναι αποδεκτή από τη ΝΔ υπογραμμίζει ότι ενδεχομένως με μια άλλη κυβέρνηση στα Σκόπια θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια συζήτηση περί Μεγάλης Μακεδονίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup είπε ότι οι στόχοι για τα πλεονάσματα, τους οποίους διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας, είναι υπερβολικά υψηλοί, ότι τα νέα μέτρα που συμφωνήθηκαν ύψους 5,1 δισ. ευρώ θα επιβάλουν άλλον ένα κύκλο λιτότητας σε μια ήδη ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία...

Ανάλυση Ινστιτούτου Brookings για 4ο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Η συμφωνία του Eurogroup δεν δικαιολογεί τη γραβάτα


Για όσους πιστεύουν ότι η συμφωνία του Eurogroup δεν είναι ένα τέταρτο μνημόνιο, αρκεί να διαβάσουν τα έγγραφα που τη συνοδεύουν.

Αυτό τονίζει το Ινστιτούτο Brookings σε ανάλυσή του, προσθέτοντας ότι οι πανηγυρισμοί για το τέλος της λιτότητας και το δέσιμο της γραβάτας δεν δικαιολογούνται.
Όπως επισημαίνει, το Eurogroup αποφάσισε τη δεκαετή επιμήκυνση των δανείων της Ελλάδας που ήταν μέρος του δεύτερου προγράμματος του ESM, την παράταση κατά 10 χρόνια της περιόδου χάριτος, καθώς και δόση ύψους 15 δισ. ευρώ, με...

Κατά της συμφωνίας Μέρκελ – Τσίπρα για τους πρόσφυγες ο Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Ζητούμενο, πώς περισσότεροι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα και όχι πόσοι θα… επιστρέψουν

Στη Σύνοδο Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συμμετέχει από το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Προσερχόμενος στη Σύνοδο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης δοκιμάζεται με αφορμή το προσφυγικό πρόβλημα.
Οι λύσεις οι οποίες θα δοθούν θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκές και θα πρέπει να στηρίζονται στις αρχές της αποτελεσματικότητας, της αλληλεγγύης, αλλά και της δίκαιης κατανομής των βαρών ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης, αλλά και η ενιαία διαδικασία χορήγησης ασύλου σε όσους επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη.
Ο κ. Τσίπρας δυστυχώς έχει μεγάλες ευθύνες για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων την οποία...

Δημοσκόπηση-κόλαφος για ΣΥΡΙΖΑ: Στο 12.5% εκτοξεύεται η διαφορά, Αυτοδύναμη η Ν.Δ. [κάρτες]

Στο 12.5% εκτοξεύεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Παράλληλα, είναι ενδεικτικό της δυσαρέσκειας των πολιτών για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στο Σκοπιανό, καθώς η συμφωνία των Πρεσπών απορρίπτεται από ένα μεγάλο μέρος των εκλογέων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίθετα φαίνεται να λειτουργεί συσπειρωτικά για τη Νέα Δημοκρατίας.
Μάλιστα, παρά το γεγονός πως η δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ διεξήχθη στις...

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Οι «ακροδεξιοί» ήταν Ρουβίκωνες!

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι «ακροδεξιοί» ήταν Ρουβίκωνες!Eνα παρακράτος έχουμε κι αυτό αποδεδειγμένα ανήκει, εμπνέεται και κατευθύνεται από την Αριστερά. Σε αυτό το παρακράτος πρωταγωνιστεί ο Ρουβίκωνας, παρότι σε μερικές περιπτώσεις... βολεύει μερικές ενέργειές του να φορτώνονται, γενικώς και αορίστως, στους «ακροδεξιούς».
Πρόσφατη εμπλοκή του Ρουβίκωνα στον ελληνικό δημόσιο βίο σημειώθηκε χθες. Κουκουλοφόροι αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Κώστα Κατσίκη. Σύσσωμη η συγκυβέρνηση έσπευσε να αποδώσει...

Καταρρέουν


Η συγκυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου καταρρέει.

Ό,τι και αν πιάσουν γίνεται στάχτη με αποτέλεσμα να αντιδρούν σπασμωδικά ανασύροντας φαντάσματα του παρελθόντος και έωλες καταγγελίες για να πολώσουν το πολιτικό σκηνικό και να δημιουργήσουν συνθήκες διχασμού.
Τρεις μόλις ημέρες μετά τη «φιέστα της γραβάτας» στο Ζάππειο και την απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα, ρίχνοντας στο τραπέζι μέχρι και...

Ο Τσίπρας σώζει την Μέρκελ στο προσφυγικό σε βάρος της Ελλάδας

Σε συνέντευξή του στους Financial Times που δημοσιεύθηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλύπτει ότι προτίθεται να αποδεχθεί στην σημερινή Ευρωπαϊκή Σύνοδο τη σύναψη διμερούς συμφωνίας με τη Γερμανία για την επαναπροώθηση από τη Γερμανία προς την Ελλάδα προσφύγων και μεταναστών που έχουν καταγραφεί πρώτη φορά στην Ελλάδα και που έχουν φτάσει με κάποιο τρόπο στη Γερμανία.

Ο αριθμός αυτών των περιπτώσεων κυμαίνεται από...

Το Μαξίμου βγάζει στη «σέντρα» τον Καμμένο- Δημοσκοπική εξαΰλωση για τους ΑΝΕΛ


«Με τον Αλέξη Τσίπρα θα πάμε μέχρι τέλος» 
είχε πει ο Πάνος Καμμένος για τον πρωθυπουργό, θέλοντας να αναδείξει τις εξαιρετικές τους σχέσεις και το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.
Η φράση αυτή του προέδρου των ΑΝΕΛ απέδιδε απολύτως την ταύτιση απόψεων μεταξύ των δύο, όμως όπως στην ζωή έτσι και στην πολιτική, πάντοτε υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες,  που είναι ικανοί από την μία μέρα στην άλλη να φέρουν τα πάνω κάτω. 
Ένας από αυτούς λοιπόν είναι το Σκοπιανό...

Η ΕΡΤ χωρίς ντροπή... Παρουσίασε Έλληνες μετανάστες ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους και επενδυτές [Videos & Photos]

H ΕΡΤ παρουσίασε την συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλεξη Τσίπρα, με Έλληνες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο ως συνάντηση με «χρηματοοικονομικούς συμβούλους και επενδυτές».

Στην πραγματικότητα όμως, οι «χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και επενδυτές» που συνάντησε ο πρωθυπουργός είναι...

«Βούλιαξε» ξανά η Μάνδρα: Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι [Videos & Photos]

36270608_10216628400646427_8519247491961454592_nΣημαντικά προβλήματα 

δημιούργησε για ακόμη μια ημέρα η σφοδρή κακοκαιρία.

Για ακόμα μία φορά «βούλιαξε» η Μάνδρα ενώ εξίσου μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισε και η περιοχή της Μαγούλας.
Λίγο μετά το μεσημέρι, ξέσπασε νέα καταιγίδα και οι δρόμοι της περιοχής πλημμύρισαν μέσα σε λίγα λεπτά, παρασύροντας φερτά υλικά.
Παράλληλα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία της παλαιάς και νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, καθώς και σε εξόδους της Αττικής οδού.
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην ευρύτερη περιοχή Μάνδρα-Μαγούλα για τη διάσωση κατοίκων, ενώ οι κεντρικοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί.
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα 95 κλήσεις, συνολικά, οι περισσότερες για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας σε πολίτες, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.
Ειδικότερα, οι 60 κλήσεις αφορούν σε αντλήσεις υδάτων και οι 35 σε παροχή βοήθειας. Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα...

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ΝΔ διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μίχαλο - Τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας με τα Σκόπια

Φωτογραφία: Εurokinissi

Εκτός Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος έπειτα από συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σταγόνα που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το γεγονός ότι τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας με τα Σκόπια, ενώ από την Πειραιώς τον κατηγορούν ότι υπηρετεί προσωπική ατζέντα.
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Αναζητώντας τον μεγαλύτερο διχασμό


Αποτέλεσμα εικόνας για διχασμος συριζαΤου Αντώνη Πανούτσου
Στo non paper του Μαξίμου για την παραίτηση του Γιώργου Λαζαρίδη από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, που εμφανίστηκε δηλώσεις «κυβερνητικού αξιωματούχου» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ενδιαφέρον σημείο δεν ήταν το περί αποστασίας. Ούτε ότι η «επιτυχία» στην συμφωνία με τα Σκόπια διακριτικά παραλείφθηκε αφού στα στοιχεία που προξενούν πανικό στον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπάρχει λέξη για την Βόρεια Μακεδονία. Το ενδιαφέρον βρίσκεται στο σημείο που την «αποστασία» απεργάζονται «επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη»...

Σε ελεύθερη «δημοσκοπική» πτώση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε τεντωμένο σχοινί η σχέση Τσίπρα -Καμμένου

Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να τον στήριξε πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, όμως πλέον έχει εξελιχθεί σε μόνιμο βάρος για εκείνον. 
Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος καθημερινά πλέον έχει ως πρώτο θέμα στην ατζέντα του κάποιο “φάλτσο” που προέρχεται από τους ΑΝΕΛ. 
Ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος...

Μόνο κέρματα και κρεμάλες πια για τον προδότη Aλέξη Τσίπρα

Αποτέλεσμα εικόνας για Μόνο κέρματα και κρεμάλες πια για τον προδότη Aλέξη Τσίπρα

Μόνο για κέρματα και κρεμάλες θα ‘ναι σε όλη τη ζωή του, ο ελληνόφωνος ψευτο-πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας. 

Το διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι εκ τρόμασσι στο Λονδίνο το συνειδητοποιούν όλο και πιο βαθιά οι συριαζαίοι βουλευτές και οι συνοδοιπόροι τους.

Του Θέμου Αναστασιάδη
Αν δεν ήταν τόσο αλαζόνες θα ‘χαν πάρει υπ’ όψη τους τα μηνύματα που έρχονται από καιρό ότι η Μακεδονία θα γίνει ο τάφος σας. Αν είχε κουκούτσι μυαλό στο κεφάλι του, ο Τσίπρας θα παρακολουθούσε τις εκπομπές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για το πώς από ΙΝΔΑΛΜΑ της...

Χαμός στο twitter για τους 152 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ [εικόνες]


Χαμό έχει προκαλέσει στο twitter η αποχώρηση του Γιώργου Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ, που φέρνει ακόμα πιο κοντά την κυβέρνηση στην κατάρρευση.
Αρκετά είναι τα αιχμηρά και τα χιουμοριστικά σχόλια των χρηστών του twitter.
Δείτε μερικά tweets:

Ραγδαίες εξελίξεις: «Πηδάνε» από το καράβι άλλοι 2 βουλευτές των ΑΝΕΛ;

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έχει τεθεί το Μαξίμου, 

μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών, πως τον δρόμο του βουλευτή Λαζαρίδη είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν (άμεσα) άλλοι – τουλάχιστον – δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ. Και να «πηδήξουν» (πιθανώς και) τις επόμενες ώρες από το κυβερνητικό καράβι που βουλιάζει.
Όπως μαθαίνουμε έχουν υπάρξει από το μεσημέρι και μετά, δύο επικοινωνίες του Μεγάρου Μαξίμου με τον Καμμένο, και αναλύθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια που θα προκαλέσουν τυχόν νέες...

Φυλλορροούν: 152 βουλευτές στηρίζουν πλέον την Κυβέρνηση – Ραγδαίες εξελίξεις [επιστολή]

Φυλλορροεί και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς η αποσύνθεση των ΑΝΕΛ, με αφορμή το Σκοπιανό, συνεχίζεται.

Έτσι μετά τον Δημήτρη Καμμένο και δεύτερος βουλευτής του μορφώματος του Πάνου Καμμένου, ο Γιώργος Λαζαρίδης, βουλευτής στη Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, επέλεξε την πόρτα της εξόδου.
Πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ μειώθηκε στους 7 βουλευτές και η κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων περιορίζεται στις 152 έδρες...

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Μίκης: Μην αφήνετε να σπέρνουν ανέμους με ή χωρίς γραβάτες


Νέα ηχηρή παρέμβαση από τον μουσικοσυνθέτη


Ένα ακόμα κείμενο δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μίκης Θεοδωράκης, σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση την προειδοποιεί: 
«Μην παίζετε με το Λαό. Μην αφήνετε να σπέρνουν ανέμους με η χωρίς γραβάτες. Όταν θα ρθει η ώρα να θερίσουμε τις θύελλες και πάλι θα με θυμηθείτε. Όμως τότε πια θα είναι αργά. Πολύ αργά.»...

Η κίνηση σεβασμού του ΕΛΚ στον Μητσοτάκη για το Σκοπιανό

Μπορεί να πέρασε στα ψιλά της επικαιρότητας όμως πρόκειται για ένα στοιχείο που λέει πολλά αναφορικά με τους διεθνείς συσχετισμούς και κυρίως με τη σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ευρωπαϊκό παράγοντα. 
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου δεν πήρε θέση για την πρόσφατη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ. 
Σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα που χαιρέτισε...

Αυτά έμαθες Αλέξη στους Rothschild;


Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξη στους RothschildΤο 2060 που θα λήξει η επιτήρηση των… θεσμών θα είμαι 94 ετών. 
Ενενήντα τεσσάρων. 
Είναι ένα καλό τέχνασμα για να ξεγελάσει κανείς τον Χάρο, να ζητήσει ένα τράτο για να δει αν η χώρα θα βγει πράγματι από τα μνημόνια, αλλά είναι αμφίβολο αν θα μας ακούσει. 
Οι μελλοντικές προσδοκίες, πάντως είναι από τα αγαπημένα παίγνια του τζογαδόρικου καπιταλισμού. 
Εκεί που ο επιχειρηματίας...

Κρύβουν την αποτυχία, λανσάροντας «χωρισμό» κράτους - εκκλησίας

Πομφόλυγες θερινής χρήσης για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό αποτελεί η διοχέτευση πληροφοριών περί διαχωρισμού κράτους εκκλησίας
Το θέμα ήταν γνωστό αλλά με συγκεχυμένο τρόπο (όπως και παραμένει), καθώς στις κυβερνητικές προτάσεις για την αλλαγή του συντάγματος, εμπεριέχεται η διατύπωση της καθιέρωσης διακριτού ρόλου...

Άγριες συγκρούσεις στη Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό [Videos & Photos]


Επίθεση κατά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, εξαπέλυσαν διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, αντιδράσεις από δεκάδες άτομα, με συνθήματα κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, σημειώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα έξω από το συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται ημερίδα συζήτησης με αντικείμενο το Μακεδονικό.
Λίγο αργότερα η κατάσταση αγρίεψε, καθώς...

Καθαρές κουβέντες Μητσοτάκη: «Δεν θα ψηφίσω και δεν θα επικυρώσω τη συμφωνία με τα Σκόπια» [Video]

«Η συμφωνία του Εurogroup φέρνει πρόσθετα μέτρα ύψους 5.1 δισεκατομμύρια ευρώ και έναν μηχανισμό εποπτείας. Καμία χώρα που βγήκε από πρόγραμμα δεν είχε τέτοια αντιμετώπιση όπως η Ελλάδα»

είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Από 1.1. 2019 έρχεται τέταρτο Mνημόνιο. Τελειώνει το τυπικό πρόγραμμα αλλά δεν τελειώνουν τα μέτρα», πρόσθεσε και χαρακτήρισε γι’ αυτό το λόγο προκλητική τη φιέστα στο Ζάππειο...

Άγριο «κράξιμο» στον Τσίπρα στο Λονδίνο: «Προδότη, πούλησες τη Μακεδονία»! [video]

Φραστική επίθεση από συγκεντρωμένους δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας έξω από το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη βρετανική πρωτεύουσα, ο Αλέξης Τσίπρας μόλις είχε ολοκληρώσει την συνάντησή του με νέους Ελληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες που ζουν και δουλεύουν στο Λονδίνο.
Φεύγοντας, τέσσερις συγκεντρωμένοι Έλληνες του φώναξαν: «Προδότη πούλησες τη Μακεδονία δώσε και την Κύπρο», ενώ ένας άλλος του φώναξε:...

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Αμείωτη Η Οργή: Υπό Πολιορκία Τα Γραφεία Των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Στη Θεσσαλονίκη – Εσπευσαν Τα ΜΑΤ – Συγκρούσεις Στην Πλατεία Αριστοτέλους [Βίντεο & Φωτο]

Ξεχειλίζει πλέον η οργή.

Τίποτα δεν μπορεί να σώσει πλέον τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η υπογραφή που μπήκε στις Πρέσπες, αυτομάτως, είναι και η αντίστροφη μέτρηση για τα δύο κόμματα.

Ενταση σημειώθηκε στην Πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην πορεία για τη Μακεδονία.

Διαδηλωτές βρέθηκαν απέναντι σε αστυνομικές δυνάμεις και άρχισε η ρίψη αντικειμένων και χημικών. Αποτέλεσμα ήταν...

ΒΟΜΒΑ από Αρβελέρ: Μου Είπε ο Λάτσης ότι τα Σκόπια είναι Ιδιοκτησία του Σόρος!

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε κάποτε ο Γιάννης Λάτσης στην Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, το κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων
είναι ιδιοκτησία του διαβόητου κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος.

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ του διαβόητου Τζορτζ Σόρος είναι το κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων, το οποίο διά της ιδιοποιήσεως του ονόματος της ελληνικής Μακεδονίας προσπαθεί να διαμορφώσει μια ψευδεπίγραφη εθνική υπόσταση, αναφέρει σε άρθρο η εφημερίδα «Εστία».
Την αποκάλυψη αυτή είχε κάνει ο Έλληνας μεγιστάνας εφοπλιστής Γιάννης Λάτσης, γνωστός επίσης ως καπετάν Γιάννης (1910-2003), μιλώντας με την βυζαντινολόγο και ιστορικό Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, η οποία και κατέγραψε τον σχετικό διάλογο στο βιβλίο της Μια ζωή χωρίς άλλοθι (εκδόσεις Μεταίχμιο)...

Εκλογικός συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ και το Μαξίμου, παρά τις χλιαρές διαψεύσεις

Πανικόβλητος ο Αλέξης Τσίπρας από την ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει όλους τους μηχανισμούς της κυβέρνησης και του κόμματος σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας.

Ενώ παράλληλα με μια σειρά πρωτοβουλιών επιχειρεί να ενισχύσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία γιατί θεωρεί τον Πάνο Καμμένο που έχει τελειώσει πολιτικά μετά τη συμφωνία για το Σκοπιανό, απρόβλεπτο και επικίνδυνο βαρίδι.
Στη διάρκεια κρίσιμης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου στις αρχές της εβδομάδας επιχειρήθηκε η αποτύπωση της

Ετοιμάζονται για κάλπες με ή χωρίς γραβάτα

Δύο 24ωρα μετά το ρεσιτάλ λαϊκισμού στο Ζάππειο και το επικοινωνικό σόου με τη γραβάτα και τους δημόσιους εναγκαλισμούς με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος, ας σημειωθεί ότι έχει διαμηνύσει –ούτε λίγο ούτε πολύ– ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν περάσει η συμφωνία για το Σκοπιανό στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί επί ματαίω, να προετοιμάσει τους πολίτες ότι η Ελλάδα βγαίνει μια και καλή από τα μνημόνια, τον Αύγουστο.
Μάλιστα, όπως έγινε ξεκάθαρο, η εικόνα του Τσίπρα στο Ζάππειο με την κόκκινη γραβάτα μάλλον ξένισε παρά λειτούργησε θετικά στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και στην πλειοψηφία του κόσμου...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ετοιμάζουν 25 νέα κέντρα υποδοχής προσφύγων που θα μας «επιστρέψει» η Μέρκελ!

Γνωρίζετε τη μεγάλη αύξηση που καταγράφει και φέτος το τουριστικό ρεύμα.

Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι πολύ σύντομα η χώρα μας θα αποκτήσει εκατοντάδες χιλιάδες μόνιμους «τουρίστες».

Πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες που θα μας στείλει για «δώρο» η Άνγκελα Μέρκελ μετά από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.
Όπως πληροφορούμαστε από έγκυρη πηγή ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει 25 μεγάλα κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Ηπειρωτική Ελλάδα, τα οποία θα...

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Μετά τα σόου με τις γραβάτες, ηχηρά «χαστούκια» από Reuters/FT: «Οι δεσμεύσεις για την Ελλάδα θα διατηρηθούν για δεκαετίες»


Σε αποδόμηση της ρητορικής της κυβέρνησης περί εξόδου από τα Μνημόνια προχωρά ο συνεργάτης του Reuters, Νιλ Ούμακ, ο οποίος σε κείμενό του με άρθρο «Το τέλος της αρχής» γράφει χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα αντάλλαξε την κόλαση των Μνημονίων με το αιώνιο καθαρτήριο».

Όπως σημειώνει η Ελλάδα με τη συμφωνία του Eurogroup της Πέμπτης «θα πρέπει να διατηρεί...

Σκόρπισαν στους 5 ανέμους οι ΑΝ.ΕΛ - Παραιτήθηκε και η Συντονιστική Ροδόπης με φοβερή καταγγελία

Βόμβα έρχεται από την Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π.Ε. Ροδόπης η οποία διέψευσε την ανακοίνωση περί ισχυρής στήριξης του Πάνου Καμμένου στους χειρισμούς του στο θέμα των Σκοπίων και υπέβαλλε την παραίτηση της.
Κάποοι βιάστηκαν μέσα σε κλίμα πανικού να εκδώσουν ανακοίνωση στήριξης που να περιλαμβάνει ονόματα που διαφωνούσαν με αποτέλεσμα να γυρίσει μπούμερανγκ!
“Ουδέποτε ερωτηθήκαμε ούτε προσυπογράψαμε κάποια δήλωση. Και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να αποφασίζει για μας, χωρίς εμάς”...

Η μόνη δέσμευση στην οποία υπήρξε συνεπής, ήταν η γραβάτα…


Το να φορέσει γραβάτα ήταν τελικά η μόνη υπόσχεση την οποία τήρησε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Η γραβάτα ήταν το μόνο θέμα στο οποίο όντως αποδείχτηκε συνεπής.
Και δεν αναφερόμαστε καν στο προεκλογικό πρόγραμμα του 2015, που περιλάμβανε δεσμεύσεις όπως το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, οι αξιοπρεπείς συντάξεις και η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.
Αναφερόμαστε στις υποσχέσεις που κατ’ επανάληψη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας ακόμη και μετά τα μνημόνια. Τη δέσμευσή του παράλληλα με τη λιτότητα και τις περικοπές να κάνει πιο δίκαιο...

Δημοσκόπηση: 86% κατά της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ [πίνακας]


Εντυπωσιακά τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η εταιρία Interview στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα σε όλους τους Νομούς της Ανατολικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας για το Σκοπιανό και την πρόσφατη συμφωνία της Κυβέρνησης με τα Σκόπια.

Σύμφωνα με την Έρευνα, το 86% των ερωτηθέντων κρίνουν τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ ως μια κακή συμφωνία, έναντι του...

Der Spiegel: Τελείωσε η κρίση; Για πες το αυτό στους Έλληνες

Φωτογραφία: EurokinissiΣκωπτική διάθεση αποπνέει σχόλιο στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel μετά τη συμφωνία στο Eurogroup.

«Τελείωσε η κρίση; Για πες το αυτό στους Έλληνες...» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του σχολίου.
«Οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να είναι δύσπιστοι. Όχι μόνο γιατί έχουν ήδη ακούσει άπειρες φορές να προαναγγέλεται το τέλος της κρίσης. Αλλά κυρίως γιατί τα θολά οφέλη της συμφωνίας στο...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα και τα οπισθόφυλλα των εφημερίδων της Κυριακής...