Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ο οίκος ανοχής και η γυναίκα

Ήταν ένας τύπος που πίστευε ότι η γυναίκα του τον απατούσε.
Αποφάσισε λοιπόν ένα βράδυ να την παρακολουθήσει για να το διαπιστώσει με τα μάτια του...

Έτσι όταν βγήκε αυτή με το αυτοκίνητο μπήκε αυτός σε ένα ταξί και την ακολούθησε.

Σύντομα αντελήφθη ότι η γυναίκα του εργαζόταν σε ένα οίκο ανοχής.

Λέει ο τύπος στον ταξιτζή: «Θες να βγάλεις 100 ευρώ;»

Ο ταξιτζής αμέσως απαντάει: «Σίγουρα, τι θες να κάνω;»

Ο τύπος του απάντησε ότι το μόνο που είχε να κάνει ήταν να… μπει στον οίκο ανοχής, να αρπάξει τη γυναίκα του και να την φέρει στο ταξί.

Έτσι πάει ο ταξιτζής μέσα και δυο λεπτά αργότερα η πόρτα του οίκου ανοίγει με μια ..

Τα 9+1 “ΟΧΙ” του Παπανδρέου, όταν η Ν.Δ ζητούσε συναίνεση…

Ήταν μεσημέρι της 5ης Μαρτίου 2009. 
Ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου για να του ζητήσει συναίνεση σε 6 σημεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας. 

Η συνάντηση δεν πήγε καλά, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε την πρόταση με το επιχείρημα ότι “ο τόπος χρειάζεται αλλαγή πορείας”
Λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ενημέρωνε στο briefing τους πολιτικούς συντάκτες για το περιεχόμενο της πρότασης Καραμανλή προς τον Παπανδρέου. 
Το παρακάτω απόσπασμα που θα διαβάσατε είναι ακριβώς αυτό:

Κάνουν απολύσεις για να εισπράττουν 2.340.000 ευρώ το χρόνο!

Το «μαγαζί» είναι μεγάλο, έστω και αν το τελευταίο χρονικό διάστημα ταλανίζεται με περικοπές και απολύσεις- χάνουμε λεφτά λένε τα αφεντικά, και λένε αλήθεια.
Ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι τα αφεντικά- που με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο λογίζονται σαν τρία, για να… πορεύονται στη ζωή, εισπράττουν από το «μαγαζί» 65.000 ευρώ το μήνα (!),  το καθένα (!), δηλαδή 195.000 ευρώ το μήνα συνολικά (!), κάτι που μας κάνει 2.340.000 ευρώ το χρόνο (!). 
Είναι φανερό ότι αντί για περικοπές και απολύσεις προσωπικού, θα μπορούσαν να ...

Colpo grosso ...

Το μεγάλο κόλπο ...

Κάποιοι θα γίνουν δισεκατομμυριούχοι εις βάρος της Ελλάδας.
Κάποιοι σπρώχνουν με όλες τους τις δυνάμεις προς εκεί...
Βλέπουμε να μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου αυτοί που προσπαθούν για το "ΚΑΛΟ" μας.
Ρουμπινί , Σκιόπα , Ρεν , Στρος Καν  και δεκάδες άλλοι που δεν γνωρίζουμε...
Αναφέρομαι στην πιθανή (πολύ πιθανή πλέον...) έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ και επιστροφή στην Δραχμή με "αντάλλαγμα" κάποιο "Hair Cut" της τάξης του 30%...
Το βλέπουμε αυτό το σενάριο σιγά σιγά να πραγματοποιείται...

«Βόμβα» μεγατόνων εμπλέκει τον αδελφό του Πρωθυπουργού, Νίκο Παπανδρέου!

“Τορπίλη” Βασιλάκου κατά Μαξίμου!


“Βόμβα” μεγατόνων πυροδότησε ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Βασιλάκος, εμπλέκοντας τον αδελφό του Πρωθυπουργού, Νίκο Παπανδρέου, στην υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, και στο ζήτημα των προβληματικών υποβρυχίων που παρέλαβε η Ελλάδα από τη Γερμανία.
Με συνέντευξη που παραχώρησε στον “ΣΚΑΙ”, ο κ. Βασιλάκος τόνισε χαρακτηριστικά:

Ο Ανδρέας είπε «Βυθίσατε το ΧΟΡΑ» και ο Γιώργος άκουσε «Βυθίσατε τη Χώρα»!

Επιτέλους … Σοσιαλισμός. 
Ο πατέρας θα ένιωθε περήφανος για τον γιο που επιτέλους τα κατάφερε.
Ο σοσιαλισμός στην πράξη πλέον στην Ελλάδα καθώς όλοι μπορούν να ελπίζουν στην ισότητα προς τα κάτω που προσφέρει απλόχερα η κυβέρνηση του Γιωργάκη με τα 740 ευρώ μισθό.
Η ισοπέδωση αυτή είναι πολύ χειρότερη ακόμη και από το αποτέλεσμα της «μυστικής» διαπραγμάτευσης του προέδρου της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες που αφορούσε σε μείωση κατά 12% των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Ακόμη και το μνημόνιο δεν αναφέρει πουθενά για μείωση μισθών τέτοιας τάξεως εκεί που σημειώνονται τα περί των επιχειρησιακών και λοιπών συμβάσεων. Αλλος ένας… ρούμπος της κυβέρνησης που θα αποδώσει εξαιρετικά εύπεπτους καρπούς…

Στην Ελλάδα του 2010 κανένας δεν θέλει να πει την αλήθεια αλλά και κανένας δεν είναι διατεθειμένος να την ακούσει.

Η Ελλάδα είναι η χώρα του λαϊκισμού και της υποκρισίας τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. 
Και δεν μπορώ να πω ότι παλιότερα ήταν καλύτερα τα πράγματα γιατί στα τριάντα κάτι μου δεν έχω γνωρίσει άλλη Ελλάδα παρά αυτή που βλέπουμε όλοι σήμερα:
-         Οι αριστεροί του ΚΚΕ έχουν στήσει επιχειρήσεις και τα κονομάνε από το σύνολο των εφημερίδων που τυπώνονται εκεί. 
Αρνούνται οποιοδήποτε σχόλιο για απολύσεις και περικοπές που οι ίδιοι κάνουν στις επιχειρήσεις τους.
-         Οι κάθε είδους "προοδευτικοί" έχουν για πρότυπο τους τον Στάλιν.
-         Οι δεξιοί της χώρας είναι στο πλευρό του δοκιμαζόμενου εργατικού λαού και υπόσχονται διάφορα.
-         Ο ΛΑΟΣ προσπαθεί τρία χρόνια μετά την είσοδο του στη βουλή να ισορροπήσει σε μια πολιτική θέση.
-         Όσο για τον σοσιαλιστή Παπανδρέου συναγωνίζεται τους Ρεπουμπλικάνους σε δεξιόστροφες πολιτικές με σοβαρές πιθανότητες να τους ξεπεράσει...

Παράσταση για ένα ρόλο: «Συναίνεση» ...Όχι, ευχαριστούμε!

Ήρθε η ώρα της αποδοκιμασίας

Ορίστηκε η ημερομηνία, καθορίστηκαν τα ραντεβού και όλα είναι έτοιμα για την παράσταση και τους ρόλους
Πρόκειται για ένα έργο, όπου, όπως τουλάχιστον διαφαίνεται από τα προηγούμενα, θα πρωταγωνιστήσει μια πολιτική στην οποία δεν πιστεύει κανείς από τους πρωταγωνιστές. 
Ακόμα και ο «παραγωγός» της, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου,  γνωρίζει ότι πρόκειται περί αποτυχίας, την οποία όμως προσπαθεί να τη χρεώσει στους άλλους, και δη στους «θεατές». 
Επιεικώς θα μπορούσε κανείς να την χαρακτηρίσει φάρσα, μόνο που σ’ αυτή την ...

Συμπάσχουμε και ανησυχούμε

Το πρώτο Σαββατοκύριακο με κρύο, και η σκέψη κάποιων από μας- «αντιδραστικών» φιλελεύθερων που στερούνται σοσιαλιστικής… ευαισθησίας- είναι κοντά σε κάποιους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. 

Είναι κοντά στους άστεγους, για τους οποίους καμιά ΓΣΕΕ και καμιά ΑΔΕΔΥ δεν προκήρυξε ποτέ γενική απεργία. 
Είναι κοντά στους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα, στους άνεργους και στους φτωχούς, για τους οποίους κανένα συνδικαλιστικό σωματείο δεν δίνει μια. 
Είναι κοντά στους νέους, που μάταια αναζητούν δουλειά και αναγκάζονται να μεταναστεύουν. 
Συμπάσχουμε και ανησυχούμε γι’ αυτά που, έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή στη μεσαία τάξη και στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. 
Κρύο παντού, από τις αποδοχές μέχρι την περίθαλψη, και από τα προϊόντα μέχρι τη ζωή μας. 
Ας ελπίσουμε ότι το ψύχος δεν θα παγώσει και τις ψυχές μας. 

Ελλάδα-Τουρκία… συμμαχία;

Πριν δύο εβδομάδες, ο Γερμανός Επίτροπος που είναι επιφορτισμένος με την Ενέργεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να μην ήταν πολύ σαφής ως προς τις λεπτομέρειες, πλην όμως δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Ευρώπη πρέπει γρήγορα και αποτελεσματικά να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις μέχρι το 2020, αν θέλει να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις, ικανές να πλήξουν και την οικονομική της επιβίωση.
Όπως αποδεικνύεται, οι δηλώσεις αυτές του Γερμανού Επιτρόπου επισπεύδουν σημαντικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), με επίκεντρο τους αγωγούς φυσικού αερίου που θα φέρνουν στην Ευρώπη μία πολύτιμη ενεργειακή πρώτη ύλη. 
Έτσι, ο «πόλεμος» που έχει ξεκινήσει με αντικείμενο την κατασκευή και εκμετάλλευση των παραπάνω αγωγών φυσικού αερίου θα κορυφωθεί, ως φαίνεται, και θα έχει βεβαίως και έντονο πολιτικο-διπλωματικό χαρακτήρα...

Πέντε τολμηρά σενάρια για λύση στην κρίση της Ευρωζώνης

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης δοκίμασαν διάφορα μέτρα για να ελέγξουν την κρίση χρέους. Χορήγησαν δάνεια ύψους 110 δις ευρώ στην Ελλάδα και 85 δις ευρώ στην Ιρλανδία.
Κοντεύουν να συγκεντρώσουν 700 δις ευρώ στους νεοσύστατους Ευρωπαϊκούς Μηχανισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 
Οι αγορές εξακολουθούν όμως να αμφιβάλλουν για τις δυνατότητες της Ευρώπης να αντιμετωπίσει την κρίση της. Έτσι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αρχίζουν να σκέπτονται ...

Επιχειρηματίες λόγω... ανάγκης!

Ανθρωποι που ποτέ δεν είχαν φανταστεί τον εαυτό τους ως επιχειρηματία, σήμερα αναγκάζονται να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, λόγω... ανεργίας. Πρόκειται για 1,2 εκατ. Ελληνες που δηλώνουν ότι θα μπουν στον επιχειρηματικό στίβο τα επόμενα τρία χρόνια, λόγω της κρίσης.

Όπως προκύπτει από την έκθεση του ΙΟΒΕ, σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης, αναζητά διέξοδο στην επιχειρηματική δράση. 
Περίπου το 17% του πληθυσμού ηλικίας 18-64 ετών - δηλαδή 1,2 εκατ. άτομα - δήλωσαν ότι σκοπεύουν να εισέλθουν στον επιχειρηματικό στίβο την επόμενη τριετία, που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό της τελευταίες πενταετίας. 
Τούτο μπορεί να αποδοθεί στις δυσμενείς εξελίξεις στην εγχώρια αγορά εργασίας:  

«Μπαρμπουτιέρα» κατάντησε την Ελλάδα ο Παπανδρέου!

Όλα σε μια ζαριά για… επιμήκυνση τώρα!

Τι κρύβει ο «κεραυνοβόλος πόλεμος» με καταιγιστικά μέτρα:  * - καθυστέρηση στη συμφωνία για τα 110 δις. «παίζει» η Γερμανία, απειλώντας να θέσει τη χώρα σε τροχιά χρεοκοπίας  * - «Κλείδωμα» συμφωνίας την Παρασκευή επιδιώκει ο Πρωθυπουργός και απειλεί έμμεσα να μπλοκάρει την αναθεώρηση της Συνθήκης με δημοψήφισμα
Κορύφωση του ελληνικού δράματος την επόμενη εβδομάδα «υπόσχονται» οι γερμανικές μεθοδεύσεις για...

George Papandreou όπως George Bush και η 'τάπα' του Στρος Καν περί "επιμήκυνσης" ...του χρέους!

Έχετε δει την σκηνή που ο George Bush, ευρισκόμενος σε ένα νηπιαγωγείο, και ενώ μαθαίνει από τους συνεργάτες του την πτώση των δίδυμων πύργων αυτός συνεχίζει να διαβάζει ένα παραμύθι σε μαθητές; 
Αυτό μου θύμισε  ο Παπανδρέου στην κοινή συνέντευξη με τον Stross Kan.
 
Ενώ ο πρόεδρος του Δ.Ν.Τ ομολογεί ότι διαπιστώθηκε πρόβλημα με την αποπληρωμή του χρέους, ο Παπανδρέου εξακολουθεί να μας λέει το παραμύθι ότι η επιμήκυνση είναι η επιβράβευση των προσπαθειών.
Οι δύο δηλώσεις:

Stross Kan: «Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διάρκεια αποπληρωμής του χρέους και νομίζω πως θα πρέπει να επιμηκύνουμε τη διάρκεια της αποπληρωμής»

Παπανδρέου: «H προοπτική για το χρόνο αποπληρωμής των δανείων, είναι μόνο ένα δείγμα της αναγνώρισης της προσπάθειας που καταβάλλουμε».
Δείτε το video που μας ετοίμασε το Δεξί Εξτρέμ:

Tips για μικρές επιχειρήσεις σε περίοδο κρίσης (1)*

Σε περιόδους κρίσης αυτό που προέχει είναι η επιβίωση. 
Η επιβίωση δεν εξασφαλίζεται ούτε από τον δυνατότερο ούτε από τον μεγαλύτερο. 
Αν ίσχυε αυτό τότε οι δεινόσαυροι θα περπατούσαν ακόμα πάνω στη Γη.

Όπως μας εξήγησε ο Δαρβίνος στην θεωρία της εξέλιξης των ειδών, τελικά επιβιώνουν αυτοί που προσαρμόζονται ευκολότερα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. 
Τι ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις. 
Σε μια περίοδο όπου διανύουμε την βαθύτερη οικονομική κρίση που έχει γνωρίσει η χώρα μας για περισσότερο από μισό αιώνα, οι επιχειρήσεις προκειμένου να επιβιώσουν πρέπει να προσαρμοστούν και να εξελιχθούν.

Συμβουλές για επιβίωση από την κρίση

Οι επιχειρήσεις (αντίθετα από τους δεινόσαυρους) δεν εξαφανίζονται λόγω ζημιών, αλλά λόγω έλλειψης ρευστότητας ακόμα και αν είναι ...

Η παρέμβαση του Γιώργου στον Σκανδαλίδη


Πολλοί είναι σήμερα στο ΠΑΣΟΚ που διερωτούνται γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου θέλησε να κόψει το βήχα του Κώστα Σκανδαλίδη στην προχθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έθεσε θέμα επικοινωνιακής πολιτικής στην προώθηση των νομοθετημάτων, αλλά και των κυβερνητικών πράξεων, πλην όμως δεν ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, αφού ο Πρωθυπουργός του είπε: ...

Όλες οι 18 γελοιογραφίες της ημέρας!

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Και ο Ντελόρ “δείχνει” το Μαξίμου για τα Spreads!

Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι συνεντεύξεις του Ζακ Ντελόρ στη γαλλική Monde και του Χέλμουτ Σμιτ, που αναδημοσιεύει από συνέντευξη στον Ντέϊβιντ Μάρτς (του βρετανικού think tank OMFIF).
Πολύ σοφία και γνώση χαρακτηρίζει τα κείμενα από δύο πολιτικές προσωπικότητες που σημάδεψαν την ευρωπαϊκή και διεθνή ιστορία
ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο πρώτος (1985-1995) 
ως Καγκελάριος της Γερμανίας ο δεύτερος (1974-1982).
Ο πρώτος (85 ετών) υπήρξε ο θεμελιωτής της σύγκλισης με τα «πακέτα Ντελόρ» και της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, 
ο δεύτερος (92 ετών), μαζί με τον Ζισκάρ Ντ΄ Εστέν και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ...

Ο Κωσταντίνος Καραμανλής θα τους πετούσε στη θάλασσα…

Η κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου, Σοφία, σε μια αυθόρμητη συναισθηματική εκμυστήρευση, μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είχε πει: 
«Ο Καραμανλής φεύγει σαν Εθνάρχης, έχοντας την καθολική αναγνώριση της κοινωνίας». 
Υπονοώντας ότι ο πατέρας της, ο εμπνευστής, θεμελιωτής και ιστορικός ηγέτης του πολιτικού αιτήματος της Αλλαγής, δεν είχε ανάλογη τύχη
Και βέβαια, δεν είχε καθόλου άδικο, αν θυμηθούμε τα χρόνια της Αγράμπελης, και της “ροζ βίλας”.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε πιθανότατα ο μόνος πολιτικός ηγέτης στην Ιστορία του τόπου, τουλάχιστον μετά την Απελευθέρωση, που πίστεψε, και το έδειξε με πράξεις, στην εθνική συμφιλίωση
Στη συνένωση δυνάμεων. Στην πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό, ως μαθητικές πράξεις της προόδου, του εκσυγχρονισμού, της εξέλιξης. Ίσως να τον βοήθησαν και οι συγκυρίες. ..

O Τζέφρυ θα εκτελεστεί στο Γουδί...


«  Η Επαναστατική Επιτροπή είχε δύσκολο έργο να επιτελέσει.  
Έπρεπε να αναδιοργανώσει τον στρατό για να επιτύχει καλύτερους όρους ως ηττημένη χώρα στην επικείμενη διάσκεψη της Λοζάννης, να φροντίσει και να στεγάσει τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρασιάτες πρόσφυγες, αλλά και να επουλώσει το τραυματισμένο λαϊκό αίσθημα, που ζητούσε την τιμωρία των...

Έλλειμμα νοημοσύνης

Οικονομολόγος σαν τον Nouriel Roubini με περγαμηνές, δεν είμαι.
Ούτε πολιτικός - ευτυχώς -, για να ντρέπομαι να κυκλοφορήσω ελεύθερα στους δρόμους.
Οι οικονομολόγοι βασίζουν τις απόψεις και τα δόγματά τους βασιζόμενοι σε θεωρίες που συνήθως απέχουν  από την εκάστοτε πραγματικότητα, γιαυτό και όσες φορές κλήθηκαν να διαχειριστούν καταστάσεις σχετικές με την οικονομία κρατών τα έχουν κάνει μούσκεμα σε βάρος αυτών των ίδιων των κρατών.
Οι πολιτικοί πάλι από την άλλη, δεδομένου ότι στην εποχή μας έχουν εκλείψει οι χαρισματικοί ηγέτες και οι ...

Ψυχραιμία

της Lilian Helman
 
Είναι μια λέξη που την χρειαζόμαστε όλοι. 
 
Μας βομβαρδίζουν με μνημόνια, αλλαγές παντού, αναδιάρθρωση, δημόσιο έλλειμμα, χρέος,  δημοσιονομικά.
Αιφνίδια εδώ  και  ένα χρόνο  ένέσκυψαν   στη ζωή  μας, φύλα  γερμανικά,  βίκιγκς τεχνοκράτες, προτεστάντες ορθολογιστές και  λογιστές, ζητούν και απαιτούν.
Απαιτούν κι   ελέγχουν τον  έλληνα…

Ο "γιατρός", ο "ποδοσφαιριστής" κι ο εργασιακός μεσαίωνας.

Το Ελληνικό κοινοβούλιο αυτή τη βδομάδα γνώρισε μέρες ντροπής.

Ο ραγιαδισμός σ' όλο του το μεγαλείο.
Στην έδρα οι Αγάδες κι από κάτω στα έδρανα τα μαθητούδια οι ιθαγενείς βουλευτές να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους με σεβασμό και πολύ προσοχή μη τυχόν και θίξουν τον Αγά.
Προχτές είχαμε την παράσταση του "γιατρού" Ντομινίκ Στρος Καν που μας θύμισε το δικτάτορα Παπαδόπουλο με το γύψο και σήμερα ο "έφηβος" ποδοσφαιριστής Ολι Ρεν με τα κρυόμπλαστρα αστειάκια του.
Χάθηκε κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και εθνικής υπερηφάνειας από τα μαθητούδια που είχαν από κάτω τους...

"Εμείς δεν είμαστε Έλληνες"

Φώναζαν οι Γάλλοι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 
''Εμείς δεν είμαστε έλληνες'' κραύγαζαν και εννούσαν οτι αυτοί δεν θ'ανεχτούν με στωικότητα και παθητικότητα οτι δεχόμαστε εμείς εδώ. 

Δεν θα γίνουν καρπαζοεισπράκτορες και τυφλά πειθήνια ανθρωπάκια που θα υπακούουν στις εντολές του εκάστοτε τοποτηρητή της άρχουσας τάξης.
Μπορεί στο τέλος να χάσουν την μάχη αλλά τουλάχιστον θα πέσουν αγωνιζόμενοι. Θα έχουν τη συνείδηση τους ήσυχη οτι έδωσαν τον αγώνα τους, κατέβηκαν στους δρόμους, φωνάξαν, διαδηλώσαν, προσπαθήσανε δίνοντας οτι...

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά θέματα ζητά η ΝΔ

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά θέματα ζητά η ΝΔ. 
Ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Τασούλα να καταθέσει επίσημα το αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο τη Δευτέρα το πρωί.

Η επιχείρηση “Χρεοκοπία της Ελλάδας” έχει την υπογραφή του Σημίτη.


Από την αγορά CDS, παίζοντας δηλαδή τη χρεωκοπία της Ελλάδας, η Goldman Sachs υπολογίζεται ότι κέρδισε ένα έως τρία δισεκατομμύρια δολλάρια!!!
Οι χρηματιστές της Γουώλ Στρητ σφυρίζουν αδιάφορα, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους: “η δουλειά μας είναι να βγάζουμε λεφτά, όχι να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στους ¨Ελληνες πολίτες, δεν υπάρχει εξάλλου νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευτείς τον μαλάκα” (δήλωση του Αμίτ Σαρκάρ, επικεφαλής αμερικανικού επενδυτικού ταμείου, Μαριαν, 20.2.2010)
Ο Σημίτης προτίμησε να καλύψει χρέη για να πετύχει τον πολιτικό του στόχο, ανοίγοντας την ίδια στιγμή την ...

Το Βασικό πρόβλημα της δεξιάς

Το Βασικό πρόβλημα της δεξιάς, γενικά, ήταν, και είναι η αδυναμία της να κατανοήσει την εξυπνάδα, η την βλακεία του Έλληνα.

Η δεξιά νομίζει ότι ο Έλληνας είναι έξυπνος, και έτσι τον αντιμετωπίζει, ως έξυπνο.
Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ, και η αριστερά, γνωρίζουν, ότι ο Έλληνας είναι βλάκας, και τον αντιμετωπίζουν, ως βλάκα.
Αποτέλεσμα, ο βλάκας, να υποστηρίζει, να ψηφίζει, αυτούς που τον κατανοούν.   
Το ΠΑΣΟΚ, και την αριστερά. 

Υ.Γ.: Δεν εξηγείται διαφορετικά η συμπεριφορά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού απέναντι στους Έλληνες πολίτες!

Ο Πάγκαλος "χειροδίκησε" αφού προηγουμένως άγρια προπηλακίστηκε ...

Στη λίμνη της Βουλιαγμένης, κάποιοι από τους λουόμενους, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, του επιτέθηκαν φραστικά, με χυδαίες εκφράσεις, όπως «γουρούνι», «μαλάκα» και άλλες χυδαιότητες. 
Η ώρα ήταν 2.45 και τον ρωτούσαν, γιατί είναι εκεί , για μπάνιο στη Λίμνη και όχι στο γραφείο του εργαζόμενος, όπως θα έπρεπε κατά τη γνώμη των υβριστών λουομένων. 
Μάλιστα στις ύβρεις πρωτοστατούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα που όπως ...

Κομισιόν: Μόνοι σας βάλατε φωτιά στα spreads!

" Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, περί του ύψους του ελλείμματος, “έβαλε φωτιά” στα spreads , τον Οκτώβριο του ΄09, με άμεση συνέπεια το κόστος δανεισμού να πάει στα ύψη και να οδηγηθούμε από τον κ. Παπανδρέου – στη συνέχεια- στο Μνημόνιο και την επιτήρηση."
Μέχρι τώρα, αυτό υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία.

Τώρα, έρχεται να το επιβεβαιώσει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (δείτε εδώ και εδώ), κατά τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο.
Η έκθεση αναδεικνύει τις συντριπτικές ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου για τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και για τα δεινά τα οποία υφίσταται ο Ελληνικός λαός...

Ο Δεκέμβρης της οργής!

Ο Δεκέμβρης της οργής μόλις ξεκίνησε. 
Και αναμένεται να είναι σκληρός τα επόμενα χρόνια.
Μην βιαστείτε να κλείσετε εδώ το θέμα, δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα.
Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου του Νοέμβρη του 1973, ενσωματώθηκαν στο σύστημα της Μεταπολίτευσης και διαμόρφωσαν τη δική τους Ελλάδα.
Είτε θέλουμε να το δεχτούμε είτε όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα.
Η γενιά του Δεκέμβρη του 2008, έχει δύσκολα χρόνια μπροστά της και θα είναι αυτή που θα διαμορφώσει τον κόσμο μας στα επόμενα χρόνια του μέλλοντός μας!
Και αυτή η γενιά είναι οργισμένη.
Και πρόκειται να οργιστεί ακόμη περισσότερο, καθώς...

Το πρόβλημα των Γερμανών πολιτικών

Η Γερμανία, ήθελε να κατακτήσει την Ευρώπη, και γι αυτό εξ άλλου έκανε και τους δύο παγκοσμίους πολέμους.  
Δηλαδή οι Γερμανοί θα ήθελαν μια Ευρώπη ενωμένη, αλλά κάτω από την μπότα του φασισμού. 
Σήμερα που η Ευρώπη είναι ενωμένη, αλλά κάτω από την μπότα της Δημοκρατίας, είναι φυσικό να αντιδρά ο φασισμός.
Γιατί, ας μην γελιόμαστε. Περί αυτού πρόκειται...

Θράκη όπως Κοσσυφοπέδιο.

Είναι δυνατόν να κινδυνεύει η Ελληνική Θράκη, όταν η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρωπαική Ένωση , βρίσκεται στο ΝΑΤΟ και συμμετέχει σε ποικίλους διεθνείς οργανισμούς; Είναι δυνατόν;
Αντί απαντήσεως επί του ερωτήματος αυτού, θα σας περιγράψω κάποιες εμπειρίες μου:

Η χαμένη γενιά του Μνημονίου


Δεκάδες χρόνια πίσω γυρίζει τον ελληνικό λαό το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση Παπανδρέου με την ΕΕ και το ΔΝΤ. 
Θα επιφέρει βίαιη πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.
Για τους μεγαλύτερους, οι οποίοι έχουν ζήσει τη φτώχεια των δεκαετιών του 1950, του 1960 ή του 1970 και τη διαρκή βελτίωση της κατάστασης προς μεγαλύτερη υλική ευμάρεια τις επόμενες δεκαετίες, η οπισθοδρόμηση της εποχής του Γιώργου Παπανδρέου είναι σίγουρα κάτι πολύ δυσάρεστο, το οποίο όμως δεν τους εξεγείρει, όπως αποδεικνύει η ζωή. Ελπίζουν και νομίζουν ότι θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στη μιζέρια ...

Το Ιρλανδικό μνημόνιο, δεν έχει καμιά σχέση με το Ελληνικό..

Σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα το Ιρλανδικό μνημόνιο που ετοιμάστηκε προχθές από την τρόικα.

Κι άλλα μέτρα απαιτεί η τρόικα!

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και αναγγελία, τον Μάρτιο, πρόσθετων διαρθρωτικών μέτρων της τάξης του 5% του ΑΕΠ, συνιστά στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Κομισιόν καταλήγει σε αυτή την έκθεση μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε η τρόικα στην Αθήνα τον Νοέμβριο.
Στην έκθεση αναγνωρίζεται ότι η Ελλάδα, σε γενικές γραμμές, έχει πετύχει τους ώς σήμερα στόχους, και προτείνεται στο Eurogroup η εκταμίευση της τρίτης δόσης των ευρωπαϊκών δανείων συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και τα 2,5 δισ. του ΔΝΤ.
Στη σχετική έκθεση που εκπόνησαν οι εκπρόσωποι της τρόικας αναγνωρίζεται ότι η εφαρμογή του μνημονίου γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ότι ...

Η ελληνική οικονομία και οι προτάσεις της ΝΔ στο επίκεντρο του δείπνου Σαμαρά-Ρεν

Εκτεταμένη συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προτάσεις της ΝΔ είχε το χθες βράδυ ο πρόεδρος του κόμματος Α. Σαμαράς με τον ευρωπαίο επίτροπο, Ολι Ρεν, κατά τη διάρκεια του δείπνου που του παρέθεσε σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Ο κ. Σαμαράς επισήμανε τις αστοχίες της δημοσιονομικής πολιτικής την χρονιά που πέρασε.
Ειδικότερα αναφέρθηκε στην απόκλιση των εσόδων από αυτά που αρχικά είχαν προϋπολογιστεί, στην ανεργία που κινείται πάνω από 12%, στην ύφεση που ξεπέρασε κάθε αρνητική προσδοκία, στον πληθωρισμό που αντί για 1,9% που είχε προϋπολογιστεί έχει φτάσει στο 5,5%.
Ο κ. Σαμαράς επέμεινε στις ...

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Διαδώστε την «Βόμβα» που ήρθε από τις Βρυξέλλες!


Σιγά - σιγά θα έρθουν κι' άλλες "βόμβες", μην βιάζεστε!


Στον σημερινό Τύπο η είδηση υποτιμήθηκε, στην ουσία όμως πρόκειται για μια εξέλιξη - «βόμβα», που εκθέτει την Κυβέρνηση Παπανδρέου, στον πυρήνα της πολιτικής ρητορικής της για τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την κατάσταση στην οποία περιήλθε η ελληνική οικονομία.
Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν, μετά από σχετικό αίτημα της ελληνικής Κυβέρνησης, η Κομισιόν πραγματοποίησε έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν στοιχεία, ή αποχρώσες ενδείξεις κερδοσκοπικών παιχνιδιών, που να εκτόξευσαν στα ύψη τα spreads, και να οδήγησαν έτσι την Ελλάδα σε προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας...

"Κτυπούν" Καραμανλή για να ... κρατήσουν στην εξουσία τον Γιωργάκη!

Διαρροές ετοιμάζουν για Καραμανλή οι Αμερικανοί



Πληθαίνουν οι πληροφορίες στο γραφείο του Καραμανλή ότι οι Αμερικάνοι μέσω του Wikileaks θα διαρρεύσουν στοιχεία για την εξωτερική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτά θα αφορούν την περίοδο 2006-2009 που θα αναφέρονται στο Κυπριακό, τις ενεργειακές συμφωνίες με τους Ρώσους και τα ελληνοτουρκικά.
Ο πρώην πρωθυπουργός λέγεται ότι ενημερώθηκε πριν από λίγο για το περιεχόμενο των απόρρητων εγγράφων του Στέητ Ντιπάρτμεντ και έχει συγκαλέσει σύσκεψη με πολύ στενούς του συνεργάτες.
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι το σύστημα Μαξίμου μεθοδεύει διαρροή από αύριο κιόλας, ώστε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τις τεράστιες περικοπές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και τα νέα μέτρα αύξησης του ΦΠΑ.

«Γιατρέ τι κάνεις;»

khan_vouli_03.jpg
Τελικά, η λέξη γιατρός που χρησιμοποίησε ο Ντομινίκ Στος Καν έχει γίνει ανέκδοτο μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ!
Σήμερα, στο καφενείο της Βουλής, βουλευτές του Κινήματος έλεγαν ο ένας τον άλλον:
«Γιατρέ, τι κάνεις;».
Μάλλον, ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρήκε αντικαταστάτες στην Ελλάδα!
Ο λαός ακόμη ψάχνει τον γιατρό της πείνας..

Ποιόν δείχνει η Comition για την εκτίναξη των spreads το 2009;

«Ο Μεγάλος τραγουδιστής»… 
Από τον «Τιτανικό» μέχρι το αναθεωρημένο έλλειμμα. 
Η Ευρώπη τον δείχνει, για την εκτόξευση των spreads. 

Έκθεση της Comition καταλογίζει ευθύνες για τον εκτροχιασμό των spread των ελληνικών ομολόγων, στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2009 αποκάλυψε ότι το έλλειμμα ήταν στο 12,7%.

Περίεργες διαστάσεις παίρνει το ραντεβού Ρουμπινί - Παπανδρέου!

Διαστάσεις παίρνει η χθεσινή συνάντηση του Παπανδρέου με τον Ρουμπινί στο Μαξίμου.
«Τι ήθελε στο γραφείο του πρωθυπουργού ένας κερδοσκόπος που ποντάρει στη χρεοκοπία της Ελλάδας;»...
Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται κατά κόρον από αρθρογράφους του οικονομικού τύπου ενώ και οι πολιτικοί συντάκτες ψυλλιάστηκαν ότι κάτι πολύ περίεργο κανονίστηκε σε αυτό το ραντεβού.
Η Ρηγίλλης υπενθυμίζει με νόημα ότι ένα ανάλογο περίεργο ραντεβού είχε τον Νοέμβριο του 2009 ο Παπανδρέου με τον κερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος και ένα μήνα μετά άρχισε η εκτόξευση των spread's.
Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, «Το Ποντίκι» κ. Αν. Δελατόλας, σε ...

Το «Σχέδιο Ελλάδα» του ΔΝΤ !

Το «Σχέδιο Ελλάδα» αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Ποντίκι» σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ θα χορηγήσει νέο δάνειο ύψους 65 δισ. ευρώ.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως το σχέδιο προβλέπει: 
* Να ολοκληρωθεί τάχιστα η συρρίκνωση του δημοσίου τομέα κατά 30%.
* Οι οριζόντιες μειώσεις μισθών και περικοπών των ΔΕΚΟ είναι μέσα στο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη βδομάδα.
* Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι μέσα στο σχέδιο.
Το νέο δάνειο χρειάζεται, συνεχίζει το δημοσίευμα, ώστε να καλυφθούν οι...

Το βιολί του ο Ρουμπινί: «Επιστροφή στη δραχμή» / Ολόκληρη η συνέντευξη του στο "Βήμα 99,5"


Με τον διεθνώς γνωστό οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπινί συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Αγανακτισμένος «εμφανίζεται» ο πρωθυπουργός από τις «αυθαίρετες» δηλώσεις του Νομπελίστα οικονομολόγου για τα «πιθανά» σενάρια της επιστροφής στην δραχμή, για να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει και να ξαναποκτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές...

Γιατί προηγήθηκε του Όλι Ρεν ο Στρος Καν;


Μπορεί κανείς να μας απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα;

Προχθές μίλησε στη Βουλή ο Στρος Καν και σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει ο Επίτροπος για την Οικονομία, της ΕΕ κ. Όλι Ρεν
Με άλλα λόγια το ΔΝΤ προηγείται της Ευρωζώνης!
Μία εξήγηση είναι ότι μέχρι να συμφωνήσει η ηγεσία της Ευρώπης για το τι πρέπει να γίνει θα χαθεί πολύτιμος χρόνος!
Άλλη εξήγηση ότι δεν τολμά η Ευρώπη να πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους!
Και μια τρίτη εξήγηση είναι ότι ο Παπανδρέου έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ΔΝΤ απ' ότι στην Ευρώπη! Εξ' ου και ο πόλεμος των Ευρωπαίων ηγετών εναντίον του!
Με άλλα λόγια ο Στρος Καν και το ΔΝΤ, οδηγούν τις εξελίξεις, με απόλυτο συμπαραστάτη την ελληνική κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού της, Γιώργου Παπανδρέου!
Από την ομιλία και συζήτηση στη Βουλή του Στρος Καν, κρατάμε την θετική του στάση  σε τοποθέτηση Βουλευτή,  ότι η κρίση μπορεί ν’ αντιμετωπισθεί με  την «κυκλοφορία» περισσότερου χρήματος στην αγορά της Ευρώπης και της Ελλάδος φυσικά!  
Κάτι όμως που αποκλείει το Ecofin και ο Όλι Ρεν..!
Λέτε να τον ακούσουν; 
Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν...

Ετοιμάζει "κτύπημα" ο Ρουσόπουλος;

Ποιος είπε ότι ο Θόδωρος Ρουσόπουλος έχει εγκαταλείψει τις ζυμώσεις και τις επαφές αυτόν τον καιρό και ασχολείται μόνο με τα δικά του.
Εδώ και μερικές μέρες έχει συναντηθεί με ορισμένα πρόσωπα από τη ΝΔ τα οποία κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.
Κατά ορισμένες πηγές, ο Ρουσόπουλος ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά ένα ...

Υποχώρηση σάλπισε ο Παπανδρέου απέναντι στον Σαμαρά

Αλλάζει τακτική για συναίνεση



Υποχώρηση σάλπισε ο Παπανδρέου απέναντι στον Σαμαρά και βλέποντας ότι αν του προτείνει συνάντηση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα την απορρίψει , στέλνει στη Ρηγίλλης Παπακωνσταντίνου και Ρέππα!
Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε από το Μαξίμου, να ενημερωθεί προσωπικά ο Σαμαράς για τα κρίσιμα νομοσχέδια που περιλαμβάνουν αύξηση του ΦΠΑ, μείωση μισθών στις ΔΕΚΟ και αναδιάρθρωση στον δημόσιο τομέα, ώστε έτσι να αναγκαστεί να συναινέσει σε ...

Γιατί επιμήκυνση και όχι διαγραφή χρέους

dsf
Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 20 Οκτωβρίου πολύ εύστοχο και προφητικό για σήμερα.
Γιώργος Σαρρής / ΗΜΕΡΗΣΙΑ- 20/10/2010


Η παράταση φαίνεται να οδηγεί (εκτός θαύματος) το παιχνίδι στα... πέναλντι, στο μεγαλύτερο φόβο του τερματοφύλακα. 
Εκεί δείχνουν να πηγαίνουν τα πράγματα με την κουβέντα που ανοίγει για "παράταση της αποπληρωμής του χρέους" μπροστά στα αδιέξοδα της αντιμετώπισης της... "ελληνικής τραγωδίας".
Ανάβει έτσι πάλι η συζήτηση για την...

"Επιχείρηση Εκδίκηση" από τους υποστηρικτές της Wikileaks

http://www.newsit.gr/files/Image/08-12-10/resized/MASTERCA_665_355.jpgΕίναι πόλεμος

* - Ονομάζεται "Επιχείρηση Εκδίκηση"
'Ολο το Διαδίκτυο στο πλευρό του Mr. Wikileaks
* - Υποστηρικτές του ιδρυτή του Wikileaks επιτίθενται σε όσες επιχειρήσεις διέκοψαν μαζί του
* - Πρώτος στόχος μια ελβετική τράπεζα - "Κάτω" το site της MASTERCARD!


Την έχουν ονομάσει "Επιχείρηση Εκδίκηση". Εχουν λογαριασμό στο Twitter και εκεί ενημέρωνουν για την κάθε τους κίνηση.
Πριν από λίγο αναρτήθηκε το εξής: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε οτι το : www.mastercard.com είναι "κάτω" και είναι επιβεβαιωμένο!"...

Το τέλος της ηγεμονίας του ΠΑΣΟΚ

Η έρευνα “Τάσεις” της MRB, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας από την τηλεόραση του “Mega”, δείχνει μια κοινωνία σε βαθύ προβληματισμό και απόγνωση, που κρατά αποστάσεις από τα δρώμενα στην πολιτική, περιορίζει τις ανοχές της έναντι του πολιτικού συστήματος, και μοιάζει να αποστασιοποιείται, έχοντας ήδη προδικάσει τα χειρότερα για το μέλλον που έρχεται.
Σε επίπεδο πολιτικής ανακατανομής δυνάμεων όμως, είναι ...

Στην Αθήνα φθάνει για σειρά επαφών ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν

Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία

Σήμερα Πέμπτη φτάνει στην Αθήνα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την οικονομία Όλι Ρεν, ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία της χώρας.  
Το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Ρεν θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών της ...