Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Τα stage σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (video) - NET


Στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα προγράμματα stage αποφασίσθηκαν τον Νοέμβριο του 1997, στην Διάσκεψη κορυφής του Λουξεμβούργου.


Αμέσως εφαρμόσθηκαν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα φυσικά, με την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ!


Σήμερα το ΠαΣοΚ δείχνει ότι τ' ακούει για πρώτη φορά!

Δεν τα ήξερε...και κατά λάθος τα εφάρμοσε, για επτά χρόνια, με χιλιάδες προσλήψεις..!



Δυστυχώς για τον τόπο μας αυτοί, οι ανεύθυνοι και "οι αμόλυντες παρθένες" μας διοικούν σήμερα, που δεν λένε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό!

Αυτοί που ξεπέρασαν τον Γκαίμπελς στην προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση!

Αυτό είναι και το μοναδικό τους προσόν, για το οποίο τους βγάζουμε το καπέλο!



Ας δούμε όμως τί γίνεται άραγε με τα προγράμματα stage σε άλλες χώρες;


Σε αυτό το ενδιαφέρον ερώτημα δίνει απάντηση το σχετικό θέμα της ΝΕΤ που έδωσε το πλαίσιο εφαρμογής στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Γερμανία.


Σαν γενικό συμπέρασμα προκύπτει ότι η κατάσταση στις ανεπτυγμένες αυτές χώρες της ΕΕ είναι παρόμοια με αυτή στην Ελλάδα.


Με άλλα λόγια το καθεστώς κατάχρησης των προγραμμάτων, κακώς αμειβόμενης και ανασφάλιστης εργασίας και ομηρίας των εργαζομένων που στη χώρα μας εφαρμόζεται χωρίς επαρκή κοινωνική νομιμοποίηση, ισχύει σε μεγάλο βαθμό και στις παραπάνω χώρες - "πρότυπα".



Το ΠαΣοΚ που τα ψήφισε, τα έφερε στην Ελλάδα, τα εφάρμοσε για επτά χρόνια και που παραπλάνησε χιλιάδες νέους μας, δεν έχει καμία ανάμειξη και ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία η οποία είναι στημένη στη γωνία και... απολογείτε σήμερα!



Μπράβο σου Νέα Δημοκρατία με τα στελέχη που...αξιοποίησες και περίμενες να μείνεις στην εξουσία...!






Παράσταση νίκης με 79% υπέρ της Ντόρας


Μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση για την διαδοχή στη Ν.Δ. φιλοξενεί αύριο η «Καθημερινή» της Κυριακής. Πρόκειται για έρευνα της εταιρείας Public Issue.

Σε όλα τα επίπεδα καταγράφεται προβάδισμα της
Ντόρας. Και έχουν ιδιαίτερη αξία τα συγκεκριμένα νούμερα, αφού πρόκειται για την καταγραφή των ποιοτικών χαρακτηριστικών. Στην παράσταση νίκης η Μπακογιάννη προηγείται με 79% και ακολουθούν με 7% ο Σαμαράς και 6% ο Αβραμόπουλος.

Στο ερώτημα, τώρα, ποιον θεωρούν κατάλληλο για να διαδεχθεί τον
Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Ν.Δ. το 28% απαντά Ντόρα Μπακογιάννη, το 15% Δημήτρη Αβραμόπουλο, το 13% Αντώνη Σαμαρά, το 3% Βαγγέλη Μεϊμαράκη και το 6% Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Σε άλλο ερώτημα, σχετικά με τις ηγετικές ικανότητες των υποψηφίων, το
43,5% κρίνει πιο ικανή την Ντόρα, το 17% τον Αβραμόπουλο, το 15% τον Σαμαρά και το 8,5% τον Ψωμιάδη. Στο ερώτημα ποιος έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Παπανδρέου το 56% απαντά Ντόρα Μπακογιάννη με τους Αβραμόπουλο και Σαμαρά να κινούνται σε ποσοστά στο όριο του 10%.



Οι "σταθμοί" στην διαδρομή του Αντώνη Σαμαρά

Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον έχει η ενότητα που υπάρχει στο site του Αντώνη Σαμαρά και έχει να κάνει με τους σταθμούς και τα γεγονότα που σημάδεψαν την πολιτική του πορεία. Και, έχει ενδιαφέρον, γιατί, ο επισκέπτης μπορεί να δει πότε αποχώρησε από τη Ν.Δ. ο Σαμαράς, πότε ίδρυσε την «Πολιτική Άνοιξη» και πότε είχε αναδειχθεί πρόεδρος (άρα έχει εμπειρία) του τρίτου (για την ακρίβεια τέταρτου) κόμματος στη Βουλή.



Κυρίως, όμως, βλέπει από πότε άρχισε (πάλι) να στηρίζει τη Ν.Δ.

Στη συγκεκριμένη ενότητα υπάρχει και «μιαν» μεγάλη είδηση.



Αν και η «Πολιτική Άνοιξη» διαλύθηκε το 2004, ο Σαμαράς «από τις αρχές του 1997, μετά την εκλογή Κώστα Καραμανλή, στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία σε μια σειρά από εκλογικές αναμετρήσεις».


Ήταν, δηλαδή, ο πρώτος πρόεδρος κόμματος, που έχοντας δικό του κόμμα, αποφάσισε να στηρίξει τον αντίπαλό του.



Α, και επί τη ευκαιρία, να σημειώσουμε (γιατί προφανώς το ξέχασαν οι επιτελείς του Σαμαρά) ότι στις εκλογές του 2007 ο Αντώνης, εξελέγη δεύτερος βουλευτής στην Μεσσηνία.



Όχι, τίποτα άλλο, απλά επειδή αναφέρουν ότι στις πρόσφατες εξελέγη πρώτος.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει τον κόπο να μπει κανείς στο http://www.samarasantonis.gr/.


Γεγονότα - σταθμοί στην πολιτική δραστηριότητα του Αντώνη Σαμαρά μέχρι σήμερα

  • Το 1975 υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ
  • Από το 1977 ως το 1990 εκλέγεται για έξη συνεχείς θητείες βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας
  • Το καλοκαίρι του 1989 ορκίστηκε για πρώτη φορά υπουργός Οικονομικών (κυβέρνηση Τζαννετάκη)
  • Τον Οκτώβριο του 1989 ορκίστηκε υπουργός Εξωτερικών (Οικουμενική)
  • Το ίδιο Χαρτοφυλάκιο διατήρησε στην επόμενη κυβένηση Μητσοτάκη, ως τον Απρίλιο του 1992
  • Το 1992 υπέγραψε ως Υπουργός Εξωτερικών τη Συνθήκη Πολιτικής και Νομισματικής Ενοποίησης της Ευρώπης (στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας)
  • Το 1993 διαφώνησε με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ίδρυσε το κόμμα της «Πολιτικής Άνοιξης»
  • Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1993 αναδεικνύεται αρχηγός του τρίτου Κόμματος στην Ελληνική Βουλή
  • Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1996 η «Πολιτική Άνοιξη» δεν εκπροσωπείται στην Ελληνική Βουλή
  • Από τις αρχές του 1997, μετά την εκλογή Κώστα Καραμανλή, στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία σε μια σειρά απο εκλογικές αναμετρήσεις
  • Τις παραμονές των εκλογών του 2004 διαλύει την «Πολιτική Άνοιξη» και στηρίζει για μιαν ακόμα φορά τη Νέα Δημοκρατία
  • Το Ιούνιο του 2004 εκλέγεται με το ψηφοφέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ευρωβουλευτής
  • Στις εκλογές του 2007 επανεκλέγεται βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας
  • Τον Ιανουάριο του 2009 ορκίζεται υπουργός Πολιτισμού στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
  • Τον Ιούνιο του 2009 ως Υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης
•Στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2009 επανεκλέγεται πρώτος βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας

Ηλεκτρονική αξιοκρατία...και πράσινα άλογα...


Έτος έκδοσης: 2003

Υπέβαλε και ο Λέκτορας Δημήτραινας το βιογραφικό του
αξιοκρατικά και ηλεκτρονικά.
Θα μου πείς δεν υπήρχε καθηγητής Νομικής για ΓΓ στο Δικαιοσύνης;
Ναι αλλά τον γνώριζε προσωπικά ο Καστανίδης ο Υπουργός
και οι υποσχέσεις του Παπανδρέου για αξιοκρατία καλά κρατούν
για τους χαχόλους.
Δεν αλλάζει το σύστημα Made in Greece.
H σύζυγος του Υπουργού είναι Καθηγήτρια στο ΑΠΘ και συνεργάζεται
με τον Λέκτορα Δημήτραινα "ανεξάρτητο Πολιτικά" .

Αθηναίος

Ποιοι φοβούνται το φοιτητικό κίνημα;

Όνειρο ήταν και πάει, η αναγέννηση του φοιτητικού κινήματος και η επανασύσταση της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας(ΕΦΕΕ).

Μετά από χρόνια και χρόνια αδράνειας και απαξίωσης, επιτέλους είχε φανεί λίγο φως στον ορίζοντα. Τελικά οι προσπάθειες για τη διεξαγωγή Πανσπουδαστικού συνεδρίου -που θα ξεκινούσε χθες- βρήκαν μπροστά τους την μικροπολιτική τακτική της ΠΑΣΠ( ΠΑΣΟΚ) και απέβησαν άκαρπες.

Ενώ προχθές η Αριστερή Ενότητα ( ΣΥΡΙΖΑ), ΠΚΣ (ΚΚΕ) και ΔΑΠ(ΝΔ) είχαν συμφωνήσει στους όρους διεξαγωγής του συνεδρίου, η ΠΑΣΠ αρνήθηκε να υπογράψει την πρόταση των τριών και κατέθεσε χθες δική της πρόταση με όρους που ακύρωναν επί της ουσίας τη δυνατότητα διεξαγωγής.

Είναι σαφές ότι η ΠΑΣΠ, η οποία δεν έχει ενιαία έκφραση στις σχολές, μπλόκαρε τη διαδικασία για να μην αναγκαστεί να εκφράσει δημόσια και κεντρικά θέση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Η ΔΑΠ είχε στείλει ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και του ζήτησε να παρέμβει προκειμένου «να μεταπείσει την ΠΑΣΠ» και επικαλείτο παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ (18 Μαρτίου 2009) στις οποίες εξέφραζε την ελπίδα για την ανασύσταση της ΕΦΕΕ, ζητώντας του σήμερα «να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια».

Η Αριστερή Ενότητα με ανακοίνωση της αναφέρει ότι: «Είναι σαφές ότι η Νεολαία ΠΑΣΟΚ επιλέγει να εμποδίσει κάθε κεντρική διαδικασία που θα την υποχρεώσει να τοποθετηθεί πολιτικά.
Επιλέγει ,παρά το ότι έχει υπογράψει να γίνει πανσπουδαστικό συνέδριο, να εμποδίζει απροσχημάτιστα πλέον τη διεξαγωγή του ,σε αντίθεση με τα κροκοδείλια δάκρυα που από πέρυσι χύνει το ΠΑΣΟΚ και ο Πρωθυπουργός για την ανασυγκρότησή της.
Πάνω σε αυτή τη λογική δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αν είναι απλή πολιτική αδυναμία ή όχι η αντικειμενική σύμπλευση των ΕΑΑΚ (Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) με τις επιδιώξεις της ΠΑΣΠ όλο το τελευταίο διάστημα».

Η ΠΚΣ με σκληρή δηλωσή της αναφέρει ότι «έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης του στα Πανεπιστήμια. Είναι πλέον φανερό σε όλους πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να συγκροτηθεί ΕΦΕΕ.
Για άλλη μια φορά η ΠΑΣΠ και το ΠΑΣΟΚ αξιοποίησαν τον περιοδεύοντα θίασο τραμπούκων και σύγχρονων ΕΚΟΦιτών της παράταξης της ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά), που είναι πλέον φανερό σε κάθε φοιτητή ποιανού το σχέδιο υπηρετεί.
Οι φοιτητές - σπουδαστές να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιοι θέλουν το φοιτητικό κίνημα διαλυμένο».

Η κρίση στο φοιτητικό κίνημα υπήρξε και υπάρχει βαθύτατη και δυστυχώς κράτα πάρα πολλά χρόνια . Το ίδιο είχε υπάρξει και στην γέννηση της ΕΦΕΕ το 1964 και τα επόμενα χρόνια. Ως τα Ιουλιανά, που επέβαλαν νέες προτεραιότητες.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστούν ξανά παρόμοιες πολιτικές ανωμαλίες στην χώρα μας για την αναβίωση των αδρανούντων οργάνων του φοιτητικού κινήματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί επί του θέματος και θα πρέπει να αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες. Εκτός εάν συνεχίζει τον αντιπολιτευόμενο εαυτό του και τις ανακολουθίες λόγων -έργων.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, συγκεντρώνει ποσοστό 53% στο σύνολο του δείγματος και 68% στους ψηφοφόρους της ΝΔ! Ξεκίνησε τον διάλογο με τους νέους... (video)

Προβάδισμα της Ντόρας Μπακογιάννη στην καταλληλότητα για την ηγεσία της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Vprc που δημοσιεύεται στο περιοδικό Επίκαιρα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 53% στο σύνολο του δείγματος και 68% στους ψηφοφόρους της ΝΔ, εμφανίζεται ως καταλληλότερη για την ηγεσία της ΝΔ.
Με διαφορά 10 και 19 μονάδων (43% και 49%) αντίστοιχα ακολουθεί ο Δ. Αβραμόπουλος, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει 35% στο σύνολο και 45% στους ψηφοφόρους του κόμματος.
Στην τελευταία θέση βρίσκεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, με ποσοστά 23% και 33% αντίστοιχα.


Σημεία Παρέμβασης της Ντόρας Μπακογιάννη στον διάλογο με νέες και νέους στο Ζάππειο.



«Nα κάνουμε τη ΝΔ πολιτική και ιδεολογική πρωτοπορία.»


Πρέπει να δώσουμε την μάχη των ιδεών.


Και εσείς οι νέοι πρέπει να είστε στην πρώτη γραμμή.


Πάντα πίστευα ότι, όσο πιο ξεκάθαρες είναι οι θέσεις ενός κόμματος, τόσο πιο πειστικός είναι ο λόγος του. Γι’ αυτό και πιστεύω, ότι βασικό μας μέλημα σήμερα είναι να ξεκαθαρίσουμε τις προτεραιότητες και τις κατευθύνσεις της πολιτικής μας τα επόμενα χρόνια.


Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να μιλήσουμε και να προτείνουμε πολιτικές, σε τομείς που η κοινωνία κινείται πιο γρήγορα από τα κόμματα.



- Τις νέες τεχνολογίες.


- Το περιβάλλον και τις νέες απειλές εναντίον του.


- Την αντιμετώπιση της φτώχειας.


- Τη μετανάστευση

- Την επίλυση του ασφαλιστικού.


- Τη σύνδεση της εργασίας με τις νέες τεχνολογίες.


- Τα ζητήματα της Παιδείας και κοινωνίας της γνώσης.



Πρέπει να πούμε αλήθειες στον Ελληνικό λαό. Και να προτείνουμε λύσεις. Η πολιτική οφείλει να καθοδηγεί και να εμπνέει. Να ανοίγει δρόμους και να δίνει κίνητρα δημιουργίας. Και αυτό επιτυγχάνεται υπηρετώντας αρχές και αξίες. Ο μεγαλύτερός μας σύμμαχός μας είναι οι αξίες της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της διαφάνειας, τις οποίες υπηρετούμε. Είναι η αίσθηση χρέους και προσφοράς στον τόπο – στοιχείο που ανέκαθεν χαρακτήριζε αυτή την παράταξη. Η ΝΔ πρέπει να μιλήσει δυνατά και καθαρά για αυτές τις αξίες:


Να τονίσουμε ότι πολιτικά υπεύθυνος δεν είναι αυτός που κάνει πολιτική με δανεικά, αλλά αυτός που βάζει τάξη και νοικοκυριό στην οικονομία της χώρας. Ότι υπευθυνότητα δεν είναι να υπόσχεσαι στους πάντες τα πάντα, αλλά να έχεις το θάρρος να μιλήσεις για τα δυσάρεστα.


Να πούμε ότι όποιος δεν προωθεί λύση στο ασφαλιστικό προστατεύει κανέναν, αλλά αντιθέτως υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών.



Να σταθούμε απέναντι στον κάθε λαϊκιστή δημαγωγό που ακολουθεί πρακτικές χυδαίας πατριδοκαπηλίας.


Πατριωτισμός δεν σημαίνει φοβικότητα, δεν σημαίνει απομόνωση.


Πατριωτική πολιτική σήμερα είναι να δημιουργείς ισχυρή οικονομία, ισχυρή κοινωνία, ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Να τονώνεις την αυτοπεποίθηση του λαού μας.


Να μετέχεις ενεργά, δυναμικά και υπεύθυνα στους διεθνείς συνασπισμούς. Αυτό που κάναμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια ενισχύοντας τη θέση τη χώρας μας.


Πρέπει να θυμίσουμε σε όλους ότι η Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια είναι κοινωνικά αγαθά.


Ότι το δικαίωμα του ηλικιωμένου πολίτη ή της αδύναμη γυναίκας να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία της είναι ιερό και απαραβίαστο. Ότι η Πολιτεία οφείλει να αμυνθεί απέναντι σε πράξεις βίας και αντικοινωνικές συμπεριφορές.


Να πούμε ξεκάθαρα ότι στην Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και ύμνησε την Ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα και ιερά και όποιος δεν τα σέβεται δεν μπορεί να είναι λειτουργός της σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.


Να πούμε ξεκάθαρα ότι όσοι εμποδίζουν τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, παίζοντας ανεύθυνα πολιτικά παιχνίδια, υπονομεύουν το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς Ελλήνων.


Ότι η δύναμη των οργανωμένων μειοψηφιών και των αυταρχικών μεθόδων τους, δεν μπορεί να ακυρώνει τη βούληση και τις επιθυμίες της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.


Να πούμε πώς όταν κάποιος επενδύει στο λαϊκισμό, την οξύτητα και το διχασμό των Ελλήνων, κάνει κακό στον τόπο και υπονομεύει την πορεία του Ελληνισμού.


Αυτές τις αξίες και αυτές τια αρχές δεσμεύομαι ότι θα υπηρετήσω. Και γ’ αυτά ζητώ τη στήριξή σας. Για να δώσουμε ξανά μαζί τη μάχη των ιδεών και να την κερδίσουμε.


Και να κάνουμε τη ΝΔ πολιτική και ιδεολογική πρωτοπορία σε αυτή τη χώρα.


Μπορείτε να δείτε το βίντεο από το διάλογο στο Ζάππειο εδώ.


Το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» ξεκινάει αντίσταση

Μοιάζει παράδοξο, αλλά η πρώτη σοβαρή αντίδραση στις μετεκλογικές κινήσεις του πρωθυπουργού δεν ήρθε από τα δεξιά ή τα αριστερά αλλά από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Η πρόταση του Γ.Παπανδρέου για το νέο γραμματέα του κόμματος εγκρίθηκε μετά βίας ενώ δύο πρωθυπουργικές προτάσεις απορίφθηκαν.

Σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου.

Στην χθεσινή ψηφοφορία στο Εθνικό Συμβούλιο ο εκλεκτός του Γ. Παπανδρέου Σωκράτης Ξυνίδης έλαβε 180 ψήφους ενώ ο «ανδρεοπαπανδρεικός» Γ.Παναγιωτακόπουλος που αυτοπροτάθηκε για την θέση του γραμματέα 126.


Αν στις τελευταίες προστεθούν τα 53 λευκά και τα 15 άκυρα ψηφοδέλτια που αποδίδονται στους “βενιζελικούς”, διαμορφώνεται μια πλειοψηφία 194 ψήφων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν επιδοκίμασαν την επιλογή του Σ.Ξυνίδη.
Χρειάστηκε να γίνει ειδική ερμηνεία του καταστατικού για να θεωρηθεί ότι ο κ.Ξυνίδης εκλέχθηκε, αφού προηγουμένως ο κ. Παναγιωτακόπουλος είχε αποσυρθεί από τον δεύτερο γύρο έχοντας όμως στείλει την προειδοποίηση του.


Οπως ήδη έχει αναλυθεί στο Tvxs, χιλιάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα ήταν βέβαια ότι θα διορίζονταν στα διοικητικά συμβούλια Οργανισμών, Νοσοκομείων κλπ. σε αντάλλαγμα των κομματικών υπηρεσιών τους.
Οι διαδικτυακές υποψηφιότητες ακόμη και για τους γενικούς γραμματείς των Υπουργείων και η επανάληψη των δηλώσεων περί αξιοκρατίας έχουν δημιουργήσει την υποψία ότι ο κ. Παπανδρέου …μπορεί να εννοεί πραγματικά τα όσα λέει, ανατρέποντας την παραδοασική κομματική νοοτροπία και πρακτική που εκφράζουν παλιά στέλεχη όπως ο κ. Παναγιωτακόπουλος.


Τις τελευταίες δύο εβδομάδες αυξήθηκαν οι σχετικές παραστάσεις και τα αιτήματα κομματικών οργανώσεων για επιλογές ημετέρων, αιτήματα που αναμένεται να πολλαπλασιαστούν από την επόμενη εβδομάδα όταν, μετά την επιλογή των γενικών και ειδικών γραμματέων καθώς και των περιφερειαρχών θα ξεκινήσει η επάνδρωση και των άλλων θέσεων του κρατικού μηχανισμού.

Αντίστοιχος προβληματισμός υπάρχει επίσης
για την αλλαγή του εκλογικού νόμου που, αν πράγματι περιέχει όσα φημολογούνται, θα θέσει σε δοκιμασία το ρουσφέτι και τις πελατειακές σχέσεις , τους πυλώνες δηλαδή του δικομματισμού και του "μαυρογιαλουρισμού" στην Ελλάδα.


Η χθεσινή ομιλία του κ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο δεν διασκέδασε καθόλου τις σχετικές κομματικές ανησυχίες, καθώς ο πρωθυπουργός έσπευσε να τονίσει ότι” θέλουμε ..την κοινωνία των πολιτών και όχι των κολλητών” και ότι θα φροντίσει προσωπικά να μην επαναληφθεί το λάθος που έγινε επι παλιότερων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ να μετατραπεί δηλαδή το κόμμα “ σε μεσάζοντα και διεκπεραιωτή συναλλαγών με την κυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση”.
Η απάντηση ήταν άμεση: πέρα από την μκρή υποστήριξη στην πρόταση για τον γραμματέα, δύο ακόμη μέλη που πρότάθηκαν απο τον κ.Παπανδρέου για το Πολιτικό Συμβούλιο απέτυχαν να εκλεγούν.


Σε μια στιγμη που η νεαρή κυβέρνηση απολαμβάνει μεγάλη αποδοχή όπως δείχνει και η τελευταία δημοσκόπηση της Vprc, η μικρή επανάσταση του «βαθέος ΠΑΣΟΚ» δεν προκαλεί σοβαρό πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό.


Τα πράγματα όμως ίσως αλλάξουν όταν ο μήνας του μέλιτος τελειώσει και η κυβερνηση αντιμετωπίσει την αναπόφευκτη φθορά από την άσκηση της εξουσίας.


Στις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν του χρόνου η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα έχει ανάγκη τις κομματικές οργανώσεις.
Τότε θα κριθεί και η εκβαση της σύγκρουσης που ξεκίνησε χθές από ένα "τυχαίο" γεγονός, την αποχώρηση του κ. Ραγκούση και την ανάγκη εκλογής νέου γραμματέα.

Νωρίς άρχισαν τα «όργανα», Γιωργάκη… Ε, ρε γλέντια που θα γίνουν!

Όπως ήταν αναμενόμενο -τουλάχιστον από εμάς και όσους άλλους διατηρούμε τας φρένας σώας και αλωβήτους από το ομαδικό «μαστούρωμα» που οδήγησε στα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών…- τα «όργανα» για τον ανίκανο και «ντοπαρισμένο» απ’ τη μιντιακή προπαγάνδα άρχισαν να παίζουν πολύ-πολύ νωρίς…



Το να καταφέρει με ψέματα, απάτες, υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα και «σπρώξιμο» των νταβατζηδοκάναλων να κατακτήσει την εξουσία δεν ήταν τελικά και τόσο δύσκολο.


Το δύσκολο θα είναι να την κρατήσει και να διανύσει «ατάραχος» το λιγοστό χρονικό διάστημα που θα παραμείνει στην εξουσία… Γιατί πλέον, όση προπαγάνδα κι αν γίνεται, όση συσκότιση κι αν επιβάλλεται από τους νταβατζήδες, η καθημερινότητα και η πραγματικότητα θα είναι ο μεγάλος και ανίκητος αντίπαλος για τον ακαταλληλότερο Γιωργάκη!


Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι -παρά τη νωπή «συντριπτική» του νίκη- το κόμμα του δεν φαίνεται να του αποδίδει ιδιαίτερη τιμή και αξία…


Για να το πούμε λαϊκά και απερίφραστα, «τον έχουν γραμμένο κανονικά»!


Εκείνο που ενδιέφερε κάποιους ήταν να έλθουν στην εξουσία, για να ορμήσουν στην κουτάλα της λεηλασίας και της ανενόχλητης σοσιαλιστικής αρπαχτής, γνωστής και μη εξαιρετέας από το μακρόχρονο κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ.


Γι’ αυτό και δεν μας ξένισαν καθόλου οι διθυραμβικές δηλώσεις των Βιομηχάνων για την νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αφού -όπως εύστοχα επισημάνθηκε από ευφυείς μπλόγκερς- το ανώτατο «συνδικαλιστικό» όργανο του χρήματος, ο Σ.Ε.Β., θα ερμηνεύεται πλέον ως «Σοσιαλιστές Έλληνες Βιομήχανοι»!!!


Τα χαστούκια, λοιπόν, που έφαγε απόψε ο Τζέφρυ από το ανώτατο κομματικό του όργανο, το Εθνικό Συμβούλιο, σύντομα θα μεταφραστούν σε ευθεία αμφισβήτηση των ερασιτεχνικών και κατάφωρα επικίνδυνων χειρισμών των «κολλητών» του στη νέα Κυβέρνηση για μια σειρά από κρίσιμα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα, που ήδη εγείρουν σφοδρές αντιδράσεις και προοιωνίζονται μεγάλες κοινωνικές αναταραχές, όπως η περίπτωση των stage και του σχετικού «αιματοκυλίσματος» χιλιάδων νέων εργαζομένων σε αυτά.



Για όσους δεν ακούσατε περί τίνος πρόκειται, παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ από το http://www.zougla.gr, με την προσθήκη ότι εκτός από την «προβληματική» και μειοψηφική «εκλογή» του νέου Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο Γιωργάκης δέχθηκε καίριο εσωκομματικό κτύπημα και στην πρότασή του για το Πολιτικό Συμβούλιο, αφού δύο τουλάχιστον εκ των «εκλεκτών» του δεν κατάφεραν να ψηφισθούν για το σημαντικό αυτό κομματικό όργανο! Και είμαστε μόλις τρεις εβδομάδες από τις τελευταίες εκλογές… Φανταστείτε τι έχει να γίνει μόλις έλθουν -και δεν θα αργήσουν- οι πρώτες αρνητικές δημοσκοπήσεις!



Αρνητική έκπληξη για τον Γ. Παπανδρέου



Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009, 21:48


Ισχυρό ράπισμα δέχθηκε εκεί που δεν το περίμενε ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου στη σημερινή εκλογή για τον γραμματέα του κινήματος.



Το πρόσωπο το οποίο πρότεινε για την θέση αυτή μπορεί να υπερψηφίστηκε τελικά, αλλά όχι παμψηφεί ούτε καν με την άνεση που τόσο ο ίδιος όσο και οι στενοί του συνεργάτες ανέμεναν.



Πιο συγκεκριμένα ο «άφθαρτος» και νέος πολιτικός, γραμματέας της οργάνωσης στην Ξάνθη, ο 47χρονος Σωκράτης Ξυνίδης συγκέντρωσε 180 ψήφους προτίμησης.



Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε προτείνει τον κ. Ξυνίδη ενώ ο μοναδικός του αντίπαλος ήταν ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, με στενές σχέσεις με το «παλαιό» ΠΑΣΟΚ.



Ο κ. Παναγιωτακόπουλος αν και είχε αυτοπροταθεί κατόρθωσε να συγκεντρώσει 125 ψήφους ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν και 64 λευκά, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, «χρεώνονται» στον Ε. Βενιζέλο.



Πολύ σημαντικότερο, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του κινήματος όπου συμβαίνει κάτι τέτοιο.



Για πρώτη φορά γενικός γραμματέας δεν έχει την καθολική αποδοχή του κινήματος.



Με λίγα λόγια και σε λιγότερο από ένα μήνα από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται αιφνιδιαστικά με μία άτυπη αντιπολίτευση”.


Για πρώτη φορά άκουσαν στον ΟΑΣΕ περί Πομάκων στην Ελλάδα

«Αν θέλεις το παιδί σου να διοριστεί κάπου, θα είσαι μαζί μας, θα ακούσεις εμάς, θα ακολουθείς την γραμμή», έτσι λένε κι εκβιάζουν τον κόσμο στην ορεινή περιοχή αποκαλύπτουν, καταγγέλλοντας τον διχαστικό ρόλο του τουρκικού προξενείου στην περιοχή


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δήμος Μπακιρτζάκης



Ο Iμάμ Αχμέτ, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων περιγράφει την εμπειρία του από την συμμετοχή του στην Πομακική αντιπροσωπεία που συμμετείχε στην σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Βαρσοβία της Πολωνίας (30-09-2009), όπου με πολύ σθένος, με την θέληση να σταματήσει αυτό το τροπάρι των πιέσεων από τους τουρκογενείς και να καταγραφεί μια άλλη μορφή εκφοβισμού στο εσωτερικό της μειονότητας που εκπορεύεται από το τουρκικό κράτος και την διπλωματική του αντιπροσωπεία στην Κομοτηνή.


Η αποκαλυπτική συνέντευξη μεταδόθηκε από την χθεσινή εκπομπή «Πολιτικό ταγκό» του ράδιο Χρόνος 87,5fm και αποτελεί ένα ντοκουμέντο του πως θα κινούνται σε διεθνή φόρα πλέον οι Πομάκοι της Ελλάδας, μέσω των οργανωμένων συλλόγων τους, προκειμένου όσοι ασχολούνται με τις μειονότητες της Ελλάδας να τους λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν ως ισότιμους συνομιλητές.


Έχουμε συνηθίσει χρόνια τώρα σε συνόδους που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλα αυτά να συμμετέχουν μόνο κάποιες αντιπροσωπίες που έχουν να κάνουν με την ομοσπονδία των ΔυτικοΘρακιωτών «Τούρκων» Ευρώπης, με κάποιες άλλες ομοσπονδίες, όπως αυτή την Κωνσταντινούπολης, για πρώτη φορά πήγατε εσείς;


-Όπως είπατε μέχρι και πέρυσι ακουγόταν μόνο αυτές οι ομοσπονδίες και οι σύλλογοι. Πέρυσι και φέτος, ειδικά φέτος, εκπροσωπηθήκαμε στην ΟΑΣΕ σαν Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων, είπαμε φυσικά τις απόψεις μας, είπαμε ότι η μειονότητα δεν είναι μόνο τουρκογενείς αθίγγανοι (Ρωμά), υπάρχουν και οι Πομάκοι, έχουν και αυτοί τα προβλήματα τους.



Που βέβαια καταπιέζονται με πολλούς τρόπους οι Πομάκοι, δεν είναι μόνο….
-Φυσικά και πιέζονται, ειδικά η πίεση που ασκεί το τουρκικό κράτος διά μέσω του προξενείου είναι πρωτοφανής και σχεδόν παντού, και στους Πομάκους και στους Μουσουλμάνους.

Τί σας λένε δηλαδή κ. Ιμάμ, ότι εσείς δεν υπάρχετε, υπάρχουμε μόνο εμείς;


-Αυτό ακριβώς. Ότι υπάρχει μια μειονότητα και είναι μόνο τουρκική. Δεν είναι σωστό αυτό, αρνούνται δηλαδή την ύπαρξη 50 χιλιάδων ανθρώπων που μιλούν μια διαφορετική γλώσσα, έχουν διαφορετική κουλτούρα, άλλα ήθη και έθιμα, καμία σχέση με τους λαούς της Ανατολής και όμως αυτοί επιμένουν και εκεί στην Βαρσοβία τα ίδια πράγματα είπαν, ότι υπάρχει μόνο μια μειονότητα και είναι «τουρκική».



Αυτοί είπαν τα δικά τους. Σας δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσατε, τι τους είπατε;


-Μας δόθηκε βέβαια και είπαμε ότι η καταπίεση που δεχόμαστε για την αφομοίωση των Πομάκων είναι απαράδεκτη και αφόρητη και σε όλους τους τομείς, από την παιδεία, από τα ήθη και τα έθιμα, σε καθημερινή βάση, ακόμη και εχθές γινόταν στον κάμπο το έθιμο μαχιγιά που καμία σχέση δεν έχει με αυτά, είναι απλώς προπαγανδιστικό και να γιορτάσουν την νίκη τους για την επιτυχία που είχαν στις εκλογές.



Η αντιπροσωπεία, όταν είπατε εσείς τις δικές σας σκέψεις και απόψεις, ότι είμαστε και εμείς εδώ, θέλουμε τα δικαιώματα μας, δεν μπορούν να μας τα στερούν. Πως το δέχτηκε αυτό το γεγονός;


-Έγινε και ένα επεισόδιο. Μόλις τελείωσε ο την ομιλία του ο κ. Σερήφ Μουσταφά, ήρθε ο απεσταλμένος της τουρκικής πρεσβείας και μας ζήτησε το λόγο για τον οποίο στιγματίζουμε την Τουρκία. Ο κ. Σ. Μουσταφά που ομιλεί γερμανικά του απάντησε στην γλώσσα αυτή κι εκείνη την στιγμή ήρθαν από την ελληνική πρεσβεία οι Έλληνες διπλωμάτες και οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγνώμη.


Δηλαδή επιχειρήθηκε μια προσπάθεια εκφοβισμού ακόμη και μέσα στην αίθουσα εκεί…που υποτίθεται παλεύουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


-Βεβαίως. Η διευθύνουσα κυρία Φλοριάν Χόχενμπερκ της συνάντησης, ήρθε και ζήτησε και η ίδια συγνώμη γιατί δεν μας προστάτευσε ακόμη και εκεί στην έδρα του ΟΑΣΕ.



Δηλαδή επιχειρήθηκε μια προσπάθεια τρομοκρατίας ακόμη και μέσα σε εκείνη την αίθουσα στο στυλ ότι υπάρχουμε μόνο εμείς, δεν υπάρχουν άλλοι, πρέπει να εξαφανιστούν από τον χάρτη…


-Να σας πω, μέχρι τώρα το έπαιζαν μονότερμα, βέβαια με την ανοχή και της Ελλάδος που δεν μπαίνει δυναμικά στο θέμα, ειδικά των Πομάκων.



Δεν υπήρχε Έλληνας πρέσβης εκεί μέσα;


-Βέβαια και τον ευχαριστούμε και πάρα πολύ, μας συμπαραστάθηκε ο άνθρωπος σε όλα, παρενέβη εκεί μέσα και αναγκάστηκαν οι Τούρκοι μέσα εκεί να ζητήσουν και συγνώμη, και από την Ελληνική αντιπροσωπεία αλλά και από την διευθύνουσα του φόρουμ.


Είχαν μάθει φυσικά να περνούν τις δικές τους απόψεις χωρίς να υπάρχει αντίλογος, δεν υπήρχε και μια δυναμική στάση της Ελληνικής πολιτείας από εδώ, αλλά ούτε και εκπρόσωποι των Πομάκων, όπως και των Ρωμά πρέπει να παραβρίσκονται σε τέτοιες εκδηλώσεις.


-Φυσικά, οι καημένοι αυτοί ακόμη δεν εκπροσωπούνται.



Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν αυτά που είπατε εκεί, θα καταγραφούν και στο μνημόνιο που βγάζει η σύνοδος αυτή κατά καιρούς.


-Όταν πήγαμε εκεί για να λάβουμε μέρος στην συζήτηση, ο υπεύθυνος της ασφαλείας που ήταν για όλους, για πρώτη φορά άκουγε την λέξη «Πομάκος». Ήρθε μας ρώτησε ποιος είμαι, γιατί εγώ υπέγραψα την αίτηση για να μας χορηγηθούν οι κάρτες εισόδου και ήρθε και είπε «Πομάκος φίλε πρώτη φορά ακούω στην Ευρώπη ότι υπάρχουν και Πομάκοι». Ήταν έκπληκτος, έγινε δηλαδή κι αυτό, ήρθε και με ρώτησε από πού είμαστε, ποιους εκπροσωπούμε, ο άνθρωπος δεν ήταν ενημερωμένος. Με την φυσική μας παρουσία ακούστηκε και στον ΟΑΣΕ ότι υπάρχουν και Πομάκοι στην Ελλάδα!



Αυτή την στάση θα έχετε από εδώ και τώρα σε όσες συνεδριάσεις γίνονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δηλαδή να ακούγεται και η δική σας άποψη, εκτός από αυτών που προσπαθούν να μας επιβάλουν κάποια σχέδια ότι η μειονότητα είναι μια και είναι Τουρκική;


-Αυτό δεν πρόκειται να περάσει.

Εμείς σαν σύλλογος καθημερινά μεγαλώνουμε, είμαστε γύρω στα 300 άτομα αυτή την στιγμή, έχουμε βάλει στόχο πολύ πιο ψηλό και θα προσπαθήσουμε, όχι μόνο στον ΟΑΣΕ αλλά παντού.

Να ακουστούμε και εδώ στην Ελλάδα ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα λένε από την άλλη πλευρά, ότι δήθεν όλοι εδώ είναι Τούρκοι και με αυτό τον τρόπο και οι Έλληνες δυσπιστούν.

Σκέφτονται ίσως νάναι κι έτσι.

Εμείς θα αποδείξουμε το αντίθετο, σιγά-σιγά έχουμε πάρει και αποφάσεις, θα βγούμε δυναμικά με εκδηλώσεις με την ευκαιρία να ανακοινώσω ότι στις 6 Νοεμβρίου διοργανώνουμε μια εκδήλωση αφιέρωμα στον μεγάλο Πέρση και ανατολίτη φιλόσοφο Τζελαλετίν Ρουμί «Μεβλανά», θα τον τιμήσουμε σαν σύλλογος Πομάκων, στην Κομοτηνή και καλώ να προμηθευτούν όσοι από τους ακροατές σας επιθυμούν να παραβρεθούν, προσκλήσεις από τον σύλλογο μας.



Δέχεστε πιέσεις καθημερινά, από πολιτικούς, από αυτοδιοικητικούς, από πολίτες άλλους;


-Φυσικά υπάρχουν και τέτοιες πιέσεις, θα σας πω ένα παράδειγμα. Τα παιδιά μας βγάζουν πανεπιστήμιο είτε εδώ στην Ελλάδα είτε στην Τουρκία. «Αν θέλεις το παιδί σου να διοριστεί κάπου, θα είσαι μαζί μας, θα ακούσεις εμάς, θα ακολουθείς την γραμμή», έτσι μας λένε.



Που να διοριστεί στην Τουρκία;


-Έχουν διορίσει γύρω στα 500-600 άτομα στα παράνομα φροντιστήρια που κάνουν, κοπτικής-ραπτικής, πληροφορικής, σε παιδικούς σταθμούς, σε διάφορα κατηχητικά, εδώ στην Ξάνθη είναι πάνω από 100 και βάζουν δασκάλους, καθηγητές και τα λοιπά.

Καταλαβαίνετε ότι είναι μέσα πίεσης και καταπίεσης του πληθυσμού, ειδικά πάνω στα χωριά, ίσως κάτω στην πόλη και στον κάμπο είναι διαφορετικά, αλλά πάνω στα χωριά υπάρχουν όλα αυτά και η Ελλάδα κουφαίνει μπροστά στο πρόβλημα χωρίς να λαμβάνει ούτε ένα μέτρο.



Πρέπει να ακουστεί δηλαδή η φωνή σας λίγο πιο δυνατά.


-Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο μέλλον.


Να σας ευχαριστήσω θερμά για την συνομιλία.




ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΑΣΕ


Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος διακρατικός οργανισμός για την διαφύλαξη της ασφαλείας στον κόσμο.


Ιδρύθηκε το 1973 στο Ελσίνκι ως Συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και μετονομάστηκε στο όνομα που έχει σήμερα το 1995.


Στο πεδίο ευθύνης του Οργανισμού περιλαμβάνεται ο έλεγχος της διάδοσης όπλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία του Τύπου και η δίκαιη και ελεύθερη διεξαγωγή εκλογών.


Οι περισσότεροι από τα 3.500 μέλη του προσωπικού του απασχολούνται σε επιχειρησιακό επίπεδο, με μόλις ένα 10% να απασχολούνται στην έδρα του οργανισμού. Σκοπός της δημιουργίας του είναι η έγκαιρη αντιμετώπιση, η αποτροπή συγκρούσεων, η διαχείριση κρίσεων και η αποκατάσταση μετά από συγκρούσεις, καθώς και να προάγει τη συνεργασία στην περιοχή.


Οι 56 χώρες που συμμετέχουν βρίσκονται στην Ευρώπη, τον Καύκασο, την κεντρική Ασία και τη βόρεια Αμερική και καλύπτουν το σύνολο του Βορείου ημισφαιρίου.


Ως επίσημοι συνεργάτες του Οργανισμού αναγνωρίζονται επιπλέον 6 μεσογειακά κράτη και 5 ασιατικά. Δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ως φόρουμ Ανατολής - Δύσης.



ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


Τα σενάρια και το παρασκήνιο στο Μεγάλο Λιμάνι

Tην ύπαρξη ενός όρου στη σύμβαση με τον ΟΛΠ επικαλείται η MSC για να καταγγείλει τη σύμβαση με τον Οργανισμό.Ειδικότερα, στη σύμβαση που υπέγραψε η MSC υπάρχει όρος σύμφωνα με τον οποίο εφόσον ο ΟΛΠ πάψει να έχει δικαιώματα στην προβλήτα ΙΙ, τον έλεγχο της οποίας έχει πάρει από την 1η Οκτωβρίου η Cosco., τότε οι ελβετο-ιταλοί είχαν το δικαίωμα να καταγγείλουν τη σύμβαση υπέρ αυτών όπως και έκαναν.

Οι εξελίξεις στο μέτωπο του λιμανιού του Πειραιά έχουν πυροδοτήσει σενάρια.
Η κίνηση της MSC να καταγγείλει τη σύμβαση με τον ΟΛΠ ερμηνεύεται από κύκλους του λιμανιού ότι σαν στόχο έχει την επαναδιαπραγμάτευση από την αρχή με καλύτερου για εκείνη όρους της σύμβασης, αυτή τη φοράμε τους κινέζους που εκμεταλλεύονται την προβλήτα ΙΙ αλλά και με τον ίδιο τον ΟΛΠ που θα εκμεταλλεύεται την υπό κατασκευή προβλήτα Ι.

Η Cosco είχε υπολογίσει τις κινήσεις της MSC στο λιμάνι του Πειραιά, και τώρα πρέπει να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό.

Όπως εκτιμάνε κύκλοι του λιμανιού, η MSC λόγω των κινητοποιήσεων τα τελευταία δύο χρόνια στο λιμάνι είχε μειώσει τις κινήσεις transit στις 150.000 τον χρόνο.
Όμως βάσει της σύμβασης που είχε υπογράψει με την ΟΛΠ ΑΕ ήταν υποχρεωμένη να φέρνει στο λιμάνι το λιγότερο 500.000 εμπορευματοκιβώτια. Κάτω από αυτόν τον αριθμό θα έπρεπε να πληρώνει μέχρι και ένα εκ. ευρώ τον χρόνο ποινική ρήτρα. Με την καταγγελία της σύμβασης γλιτώνει από την υποχρέωση καταβολής της ρήτρας.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το axiaplus

Η MSC κατήγγειλε τη σύμβαση με τον ΟΛΠ


Τριγμοί στο λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο κολοσσός MSC κατήγγειλε τη σύμβαση που είχε με την ΟΛΠ ΑΕ. Ο ελβετικο-ιταλικός γίγαντας στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων ήταν ο μεγαλύτερος πελάτης του λιμανιού του Πειραιά, με διακίνηση 1,6 εκ. εμπορευματοκιβώτια.

Όπως μας επεσήμαναν ευρύτεροι κύκλοι της Ομίλου τα τελευταία 2 ½ χρόνια το λιμάνι του Πειραιά λόγω των απεργιών είχε αποδυναμωθεί.

Από 1,6 εκ. εμπορευματοκιβώτια τον χρόνο η MSC έφθασε να διακινεί 400.000 περίπου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύμβαση της MSC είχε περάσει στην Cosco αφού θα εκμεταλλεύεται την προβλήτα ΙΙ που εξυπηρετεί τα πλοία του ο ιταλο-ελβετιού Ομίλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η MSC σταματάει το transit φορτίο. Το τοπικό φορτίο θα διατηρηθεί όπως και η εξυπηρέτηση των πελατών.

Του Μηνά Τσαμόπουλου

axiaplus.gr


Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Ένα νέο Κόσοβο γεννιέται στη Θράκη.


Στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» του Κώστα Χαρδαβέλα της Τρίτης 21.10.2009 ο πρώην έλληνας πρέσβης στον ΟΗΕ κύριος Ζαχαράκης έμπειρος διπλωμάτης, δήλωσε ευθαρσώς και χωρίς ίχνος αμφιβολίας: «μην περιμένετε απαραίτητα να υπάρξουν εξελίξεις στο Αιγαίο. Το παιχνίδι θα παιχτεί στη Θράκη»!!!
Η δήλωση αυτή όσο σοκαριστική και αν ακούγεται, δυστυχώς αποτελεί την σκληρή πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί εις βάρος της Ελληνικότητας της Θράκης, εξαιτίας της ανυπαρξίας συγκεκριμένης πολιτικής που έχει αφήσει το θέμα της Θράκης επιμελώς ή αφελώς στον παράγοντα τύχη.

Η αποτυχία της Ελλάδας μέχρι τώρα να προστατεύσει τους μουσουλμανικού θρησκεύματος Έλληνες πολίτες ώστε να μη γίνουν όργανα και τελικά θύματα του τουρκικού ιμπεριαλισμού και η αδυναμία να πλησιάσει πραγματικά την καλόπιστη μεγάλη πλειονότητα των ελλήνων μουσουλμάνων(πομάκοι –αθίγγανοι)και να τους βοηθήσει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία δίνει την δυνατότητα στην Τουρκία για γεωπολιτικά παιχνίδια στην Θράκη.

Οι Ελληνικές υπηρεσίες(ΥΠΕΞ-ΕΥΠ) οι οποίες παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Θράκης βρέθηκαν προ ευρημάτων τα οποία ενδέχεται να αποδειχθούν κρίσιμες παράμετροι στο γεωπολιτικό παιχνίδι της Τουρκίας στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τις αναφορές των υπηρεσιών αυτών από την στιγμή που η κυβέρνηση της Πρίστινας ανακήρυξε την ανεξαρτησία του Κοσόβου εμφανίστηκαν τα πρώτα ηλεκτρονικά μηνύματα προερχόμενα από κεντρική περιοχή της Θράκης(Εχίνος) τα οποία συνδέουν τις εξελίξεις στο Κόσοβο με την Θράκη όπου ζουν μουσουλμανικές μειονότητες

Συγκεκριμένα διακινούνται στη Θράκη μηνύματα και δημοσιεύματα τα οποία καλούν τους μουσουλμάνους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την διασφάλιση των συμφερόντων τους.

Χαρακτηριστική είναι η προβολή σε ξένες εφημερίδες και στο διαδίκτυο της σημαίας της 3ης Τούρκικης Δημοκρατίας της Ανεξάρτητης Θρακης.Το πράσινο χρώμα κυριαρχεί στη σημαία ενώ δεσπόζει η ημισέληνος με τρία αστέρια το ένα κάτω από το άλλο. Υπάρχει και εθνικός ύμνος της Ανεξάρτητης Θράκης από τουρκικό κείμενο του 1913. Ξεχωρίζουν εκφράσεις όπως «…αυτά τα μέρη όπου πατάς είναι γεμάτα με δοξασμένους πεσόντες ήρωες…», «…στην πατρίδα πνέει ο άνεμος της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας…».

Πόσο λοιπόν κινδυνεύει να καταστεί η Θράκη ένα άλλο Κόσοβο;

Η απάντηση είναι ότι μπορεί να συμβεί, αφού ήδη εφαρμόζεται συγκροτημένο στρατηγικό σχέδιο της Τουρκίας το οποίο σε γενικές γραμμές αποσκοπεί:

Aναγνώριση της μουσουλμανικής μειονότητας ως μιας ενιαίας τουρκικής κοινότητας σε μια ενιαία εδαφική βάση με την κατά το δυνατόν επέκταση της βάσης αυτής μέχρι τα σύνορα ώστε να δημιουργηθεί εδαφική συνέχεια με την Τουρκία.

Ειδικότερα στη Θράκη διαπιστώνεται ότι η Τουρκία εφαρμόζει:

Την συνένωση όλων των μουσουλμανικών μειονοτήτων περιλαμβανόμενων των πομάκων και αθίγγανων ώστε να αποκτήσουν τούρκικη συνείδηση και να θεωρήσουν την Τουρκία μητέρα πατρίδα τους

Tην αναβάθμιση της μουσουλμανικής μειονότητας σε τουρκική, πρόσφατο παράδειγμα η αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τούρκικής της μουσουλμανικής ένωσης Ξάνθης.

Πυκνές επισκέψεις τούρκων αξιωματούχων δείχνοντας ότι η Τουρκία μόνο και όχι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την μουσουλμανική μειονότητα.

Τέλος διάφοροι σύλλογοι εμφανίζονται πρόθυμοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της μειονότητας ενώ επιχειρηματίες είναι πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή κέντρων ελευθέρων σπουδών και τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού. Ήδη λειτουργεί το πρώτο υποκατάστημα της τούρκικης τράπεζας( Ziraat Bankasi) στην Κομοτηνή.

Για να επιτύχει όλα αυτά η Τουρκία δαπανά μεγάλα ποσά μέσω του Γενικού Προξενείου Κομοτηνής το οποίο αποβλέπει στη δημιουργία δεσμών αλυτρωτικών υπό την κηδεμονία της ΄Άγκυρας και πολιτιστικών συνισταμένων στην από κοινού πρόσληψη της κρατικής τούρκικης προπαγάνδας μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Θράκης .
Το γεγονός, πάντως ότι η Τουρκία εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη των Αμερικανών ενισχύει τις ελπίδες της ότι θα μπορέσει να μεταχειρισθεί για τους επεκτατικούς της σκοπούς το δίκαιο των μειονοτήτων, όπως αυτό εξελίσσεται. Άλλωστε βοηθούν και οι πρόσφατες θέσεις του ΟΗΕ ότι τα κράτη μέλη του μπορούν αν θέλουν να αναγνωρίσουν στα μέλη μειονοτήτων δικαιώματα εν σχέση με τις περιοχές στις οποίες διαμένουν και να διευκολύνεται η επαφή μελών μειονοτήτων με τη χώρα με την οποία θεωρούν ότι έχουν δεσμούς.

Μετά από όλα αυτά τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να μη γίνει Κόσοβο η Θράκη;

Εκτιμώ πως η πολιτική η οποία πρέπει να ακολουθηθεί είναι απαραίτητο να συνδυάζει δύο στοιχεία:

Πρώτον να εξασφαλίζει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων συμπατριωτών μας και δεύτερον την προστασία τους ώστε να μη καταστούν θύματα του ιμπεριαλισμού αυτού, όπως οι Τουρκοκύπριοι που αναγκάζονται να εγκαταλείπουν την Κύπρο υπό την πίεση των εποίκων και των στρατευμάτων κατοχής .
Η πολιτική αυτή σύμφωνα με τους πιο έμπειρους Έλληνες διπλωμάτες που ασχολήθηκαν χρόνια με την Θράκη πρέπει να γίνει γνωστή στα διεθνή φόρα, ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει πλέον πως η Τουρκία έχει οποιοδήποτε δικαίωμα να αναμειγνύεται σε θέματα ελληνικής ιθαγένειας Μουσουλμάνων ή να παριστάνει ότι ενδιαφέρεται γι' αυτούς.
Η κατάργηση του τουρκικού Γενικού Προξενείου στην Κομοτηνή και ο περιορισμός κάθε πράξης υπονομευτικής της ελληνικής κυριαρχίας χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των μουσουλμάνων αδελφών μας αποτελούν αναγκαίες και επείγουσες ενέργειες.


Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος
Ταξίαρχος(εα)

Πρώην Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων ΥΠΕΘΑ