Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Δεν του περνά του Ερντογάν: Το κοινοβούλιο της Λιβύης απέρριψε τη συμφωνία, διακόπτει και διπλωματικές σχέσεις

Το κοινοβούλιο της Λιβύης αρνήθηκε να επικυρώσει τη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας και ψήφισε ομοφώνως για την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι το κοινοβούλιο θα ζητήσει την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζήτησε την ανάληψη δράσης από την διεθνή και την αραβική κοινότητα για να αποτραπεί η ανάμειξη της Τουρκίας στην Λιβύη...

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ


Πρώτος σταθμός, η δυτ. Φλόριδα. 
Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης θα αφιχθεί, μετά το μεσημέρι Κυριακής 5 Ιανουρίου '20, στην βάση McDill (νότια Τάμπα), όπου είναι το κέντρο επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ. Θα συνοδεύεται από την σύζυγό του Μαρέβα, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σωματοφύλακες και δύο συνεργάτες. Θα διανυκτερεύσει στο Ιnnisbrook Golf Resort, στο Ρalm Harbor, στα σύνορα με...

Ακόμα δεν κατάλαβαν γιατί έχασαν. Καλύτερα!

Πραγματικά είναι καλότυχος ο πρωθυπουργός επειδή έχει απέναντι του τον Α.Τσίπρα. Είναι σαν να κλέβει εκκλησία.
Ετσι, μπορεί άφοβα να σχεδιάζει, έχοντας ως μόνον αντίπαλο του τον απρόβλεπτο παράγοντα. Ενα γεγονός τυχαίο και μη αναμενόμενο. Σε αυτές τις περιπτώσεις δοκιμάζονται τα αντανακλαστικά των πολιτικών. Μέσα από την διαχείριση τέτοιων γεγονότων αναδεικνύονται οι ηγέτες.
Πάντως, κατά την συνήθη πορεία των πραγμάτων, ο Κ.Μητσοτάκης δεν απειλείται από κανένα πολιτικό...

Σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής τέθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις: Έτοιμοι για όλα

 Σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής τέθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις: Έτοιμοι για όλα Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκεται από εχθές το σύνολο των μονάδων των ΕΔ. 

Η εντολή που έχει δοθεί, αφορά ανάκληση όλων των αδειών του προσωπικού, με τα σχέδια για διασπορά των μονάδων σε ότι αφορά τον Στρατό, να έχουν βγει από τα συρτάρια των γραφείων.
Την ίδια ώρα σε ΠΑ και ΠΝ...

Κασέμ Σουλεϊμανί : Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

Οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν εδώ και μήνες από κοντά τις μετακινήσεις του στρατηγού Σουλεϊμανί και θα μπορούσαν να τον είχαν σκοτώσει πολύ νωρίτερα.
Το Πεντάγωνο εξήγησε πως ο Ιρανός «προετοίμαζε σχέδια επιθέσεων σε αμερικανούς διπλωμάτες και στρατιωτικούς στο Ιράκ και σε όλη την περιοχή».
Η στιγμή του χτυπήματος του πυραύλου των ΗΠΑ στο κομβόι...

Ευ. Βενέτης: Οι εξελίξεις στην Μ. Ανατολή μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού (Βίντεο)

Τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί από Αμερικανούς αλλά και το πόσο επηρεάζεται η Ελλάδα από τα ευρύτερα γεγονότα στο εγγύς γεωστρατηγικό της περιβάλλον 
εξηγεί στο κεντρικό δελτίο του One Channel, o ισλαμολόγος και ειδικός στα θέματα Μέσης Ανατολής, Ευάγγελος Βενέτης.
Ο κ. Βενέτης επισημαίνει ότι τα γεγονότα στην εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι απότοκα «της λήξης της πρώτης φάσης...

Κασέμ Σουλεϊμανί: Το προφίλ του ιρανού στρατηγού που δολοφόνησαν οι Αμερικανοί

Οργανωτικός, λιγομίλητος, αυστηρός, μεθοδικός, δημοφιλής. Μόνο κάποια από τα επίθετα που προσδιορίζουν τον υποστράτηγο Κασέμ Σουλεϊμανί, τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Ιράν που σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης μετά από στοχευμένη επίθεση των Αμερικανών.
Ο 62χρονος Σουλεϊμανί γεννήθηκε στην επαρχία Κερμάν του Ιράν το 1958 και από μικρός πιάνει δουλειά για να βοηθήσει τον πατέρα του.
Το 1975 τον βρίσκει εργολάβο στον Οργανισμό Ύδρευσης σε ηλικία μόλις 17 ετών, και στη συνέχεια εργάζεται ακόμη και ως γυμναστής...

Λιβύη : Ο Χαφτάρ κήρυξε γενική επιστράτευση για αντίσταση στις ξένες δυνάμεις

Ραγδαία φαίνεται πως είναι η κλιμάκωση της έντασης στη Λιβύη μετά το «πράσινο φως» της τουρκικής βουλής για αποστολή στρατευμάτων 

- Ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, ανακοίνωσε γενική κινητοποίηση για αντίσταση στις ξένες δυνάμεις

Ραγδαία φαίνεται πως είναι η κλιμάκωση της έντασης στη Λιβύη μετά το «πράσινο φως» της τουρκικής βουλής για αποστολή στρατευμάτων...

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Η κόρη του Καντάφι σε ρόλο… Λίβυας Μπουμπουλίνας! Φοβερή δήλωση: «Αν δεν μπορούν οι άνδρες να σταματήσουν τους Τούρκους, αφήστε τις γυναίκες να το κάνουν»

Η κόρη του Καντάφι σε ρόλο… Λίβυας Μπουμπουλίνας! Φοβερή δήλωση: «Αν δεν μπορούν οι άνδρες να σταματήσουν τους Τούρκους, αφήστε τις γυναίκες να το κάνουν»

Η θυγατέρα του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβυής, Συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, πρόσθεσε την φωνή της σε αυτές που καταδικάζουν «τον Τούρκο εισβολέα».

Σύμφωνα με αναρτήσεις του «Libya Desk», η Άισα Καντάφι απευθύνθηκε σε «όλες τις πολιτικές δομές στην Λιβύη» και είπε: 
«Αν κανένας από σας δεν είναι ικανός να σταθεί έναντι του Τούρκου εισβολέα, τότε...

Οι 30 αλλαγές στη φορολογία που θα ισχύσουν από το νέο έτος

Μειώσεις στη φορολογία των εισοδημάτων και στους συντελεστές ΦΠΑ ορισμένων αγαθών

Του Γιώργου Παλαιτσάκη
Οι κρατήσεις φόρου εισοδήματος θα μειωθούν από το νέο έτος για περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους λόγω της εφαρμογής νέας κλίμακας υπολογισμού του φόρου στην οποία οι...

Δράμα - video


Η Νοτοπούλου ποζάρει... και το Twitter την «τρολάρει»!

Η Νοτοπούλου ποζάρει... και το Twitter την «τρολάρει»!

Φανατική Instagramer η Κατερίνα Νοτοπούλου αποχαιρέτησε το 2019 και καλωσόρισε το 2020 με μια πόζα που «γκρέμισε» το διαδίκτυο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ποζάροντας με την πλάτη στον τοίχο και το ένα χέρι πάνω σε ένα καλοριφέρ, φοράει ένα ζαχαρί φόρεμα και αντίστοιχο χρώμα γόβες.
Η λεζάντα που συνοδεύει το φωτογραφία γράφει: 
«Φεύγει η χρονιά και μας μένουν τρυφερές αναμνήσεις… μουσικές, στιγμές, συναισθήματα και φίλοι καλοί κ αγαπημένοι, γλυκασμός ψυχής…».

Το Twitter πήρε «φωτιά»...

EastMed : Όλοι μαζί και ο… Ερντογάν μόνος του να απειλεί θεούς και δαίμονες

Η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed αποτελεί γεγονός, μετουσιώνοντας έναν από τους χειρότερους εφιάλτες του Ταγίπ Ερντογάν που απομονωμένος από τη διεθνή κοινότητα, απειλεί θεούς και δαίμονες.

Στην λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την υπογραφή της...

La Stampa : Η Ρώμη στηρίζει τον EastMed – Η Τουρκία απειλεί και την Ιταλία

Η Ιταλία εξέφρασε τις θερμότερες ευχές της για την επιτυχία της πρωτοβουλίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για τον αγωγό Eastmed, γράφει η ιταλική εφημερίδα (Reuters)

«H Ιταλία στηρίζει τη συμφωνία για τον EastMed» τονίζει η ιταλική εφημερίδα La Stampa, σημειώνοντας ότι «η Τουρκία προχώρησε σε εχθρικές ενέργειες και έναντι της Ιταλίας, εκτός από εκείνες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου».
Στη συμφωνία της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ για τον αγωγό EastMed – υπεγράφη...

Γιατί η Ιταλία δεν συμμετέχει (ακόμη) στον EastMed;


Είναι φανερό ότι η Ιταλία κρατά, διακριτικά και ευγενικά, αποστάσεις από το φιλόδοξο – από πολιτική, οικονομική και ενεργειακή σκοπιά – έργο του αγωγού EastMed. 
Η επιστολή του υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης Κόντε, ο οποίος είναι και αρμόδιος για τα ζητήματα ενέργειας, με την οποία χαιρέτισε την τριμερή διακρατική συμφωνία που υπογράφηκε...

Ο EastMed είναι η αρχή, η επόμενη πράξη θα παιχθεί σε ΗΠΑ και Αίγυπτο

Πολλά γράφτηκαν και ακόμα περισσότερα ειπώθηκαν για την σημασία της υπογραφής του EastMed στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. 
Τα οφέλη πολλά και μάλιστα σε διάφορα επίπεδα. 
Φαίνεται όμως ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν αποτελεί το τέρμα αλλά την αφετηρία ενός πλέγματος διπλωματικών και οικονομικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Κοινός στόχος των χωρών που συνυπογράφουν τη διακρατική συμφωνία για τον EastMed, είναι να μετατραπεί η Νοτιοανατολική Μεσόγειος σε μία ζώνη συνεργασίας -πρωτίστως οικονομικής- με πρώτους ωφελημένους τους...

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

EastMed : Η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου

To πρώτο σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του μεγαλεπίβολου project κατασκευής του αγωγού EastMed που θα αρχίζει από το Ισραήλ και αφού περνά από τα θαλάσσια σύνορα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας, θα καταλήγει στην Ιταλία, γίνεται στην Αθήνα

Υπογράφεται στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία των Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Αναστασιάδη και Μπενιαμίν Νετανιάχου η διακρατική συμφωνία κατασκευής του EastMed -μια...

Fast track ο νέος εκλογικός νόμος - Το φλερτ ΝΔ σε ΚΙΝΑΛ

Με απόλυτο ρεαλισμό και χωρίς αυταπάτες για το ενδεχόμενο ευρείας συναίνεσης όπως έγινε με τον νόμο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού κινείται το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τον νέο εκλογικό νόμο. 
Το σχετικό νομοθέτημα θα έλθει εντός του Ιανουαρίου στη βουλή και στόχος είναι να γίνει νόμος του κράτους μέσα στον πρώτο μήνα του 2020.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα επαναφέρει το...

Μια Δραμινή στο τιμόνι της Estee Lauder.....

ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΜΕ ΛΑΜΠΡΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ, ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ. 
Η ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ GARINOIS-ΜΕΛΕΝΙΚΙΩΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ESTEE LAUDER.
Η ιστορία της ξεκινάει από τη Δράμα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα σε μια παραδοσιακή οικογένεια. 
Οι αναφορές στους γονείς της είναι συχνές, σημεία αναφοράς για έναν άνθρωπο ισορροπημένο. 
Ο πατέρας της, που διακαώς θέλει έναν γιο, δεν τα καταφέρνει, αφού αποκτάει τρεις κόρες, αλλά αυτό καθόλου δεν τον εμποδίζει από το να μεγαλώσει τη μεσαία του, Γεωργία, σαν αγόρι. «Ήταν πολύ...

Φόβοι ακόμη και για «θερμό» επεισόδιο, με τον Ερντογάν στα κάγκελα ενόψει EastMed

Η υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed έρχεται ως ένα ακόμα «χαστούκι» στον Ερντογάν, ως ηχηρή απάντηση στην επιθετική στρατηγική της Άγκυρας, η οποία την έχει φέρει σε απομόνωση και αντιμέτωπη όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά με σειρά χωρών μικρότερης ή μεγαλύτερης ισχύος

Ολοένα και περισσότερο «σφίγγει ο κλοιός» γύρω τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάθε μέρα που περνάει, καθώς απομένουν...

«Πέφτουν» οι υπογραφές για τον EastMed – Συναντήσεις Μητσοτάκη με Αναστασιάδη και Νετανιάχου

Στην Αθήνα θα γίνει σήμερα, 2 Ιανουαρίου, η υπογραφή της Διακυβερνητικής Συμφωνίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed 

- Συναντήσεις με τον Νίκο Αναστασιάδη και Μπενιαμίν Νετανιάχου θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν την υπογραφή της συμφωνίας

Οι υπογραφές θα τεθούν από τους υπουργούς Ενέργειας των χωρών, παρουσία του...

ΤΟ ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΙ

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο και υπαίθριες δραστηριότητεςΌνομα : Χρυσάνθη
Επίθετο : Αλεβιζάκη
Όνομα πατρός : Εμμανουήλ
Όνομα μητρός : Μυροφόρα
Τόπος γέννησης : Κιλκίς
………………………………………………………………………………………
Η Χρυσάνθη Αλεβιζάκη ήταν δικαστής, Πρόεδρος Πρωτοδικών στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μοναχοπαίδι του συνταγματάρχη Μανώλη Αλεβιζάκη, ήρωα της Κορέας και πραγματικού αντιστασιακού στη διάρκεια της δικτατορίας, που διώχθηκε τότε από το στρατό και...

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Αποκαλυπτικά έγγραφα για παράνομες παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ

«Το Βήμα της Κυριακής» αποκάλυψε απόρρητα έγγραφα ελεγκτικών αρχών, από τα οποία προσδιορίζονται μεγάλες παρατυπίες της ΕΥΠ και εν μέρει της ΕΛ.ΑΣ. επί περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, στα συστήματα υποκλοπών των πολιτών
«Σε σχετικό ερώτημα της Ομάδας Ελέγχου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών η ΕΥΠ δήλωσε ότι δεν έχει υλοποιήσει την Πολιτική Ασφάλειας Συστήματος Νόμιμης Επισύνδεσης (LI) την οποία είχε αποστείλει στην ΑΔΑΕ στις 30 Ιουλίου 2014 με έγγραφό της, με την αιτιολογία ότι...

Γιατί σπάμε το ρόδι την Πρωτοχρονιά

Η παράδοση θέλει την Πρωτοχρονιά την οικογένεια να βάζει τα καλά της και να πηγαίνει στην Εκκλησία να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και να υποδεχθεί το νέο έτος.
Ένα από τα παλαιότερα γιορτινά έθιμα είναι να σπάμε ένα ρόδι την Πρωτοχρονιά. 
Ένα έθιμο το οποίο, συναντάτε αρχικά στην Πελοπόννησο, αλλά και στις Σέρρες, και αργότερα διαδίδεται σε όλη την Ελλάδα.
Το ρόδι εννοιολογικά σημαίνει ροή και δύναμη, είναι ο καρπός της ζωής και της καλοτυχίας, ενώ αναζητώντας κανείς τις...

Ο Ελληνικός Λαός θα πορευτεί στην οδό της Λογικής και της Κανονικότητας

Το τέλος των… ξωτικών

Δεν θα προσθέσουμε απλώς έναν ακόμη χρόνο στις πλάτες μας. Αλλά θα γίνει κάτι πιο σημαντικό και λυτρωτικό. 
Θα απαλλαγούμε οριστικά και αμετάκλητα από έναν εφιάλτη, ο οποίος έχει καταδυναστεύσει τη ζωή μας επί μία δεκαετία, αρχής γενομένης το 2010, οπότε επιβλήθηκε το πρώτο Μνημόνιο.
Από την περίοδο εκείνη, μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2019, συνέβησαν σημεία και τέρατα, στα οποία πρωταγωνίστησαν ένα ακροαριστερό μόρφωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, και μία τυχάρπαστη ακροδεξιά ομάδα τσαρλατάνων, οι ΑΝΕΛ...

Καλή χρόνια!... «Βουτηγμένη» σε γήινα όνειρα, επιθυμίες, προσδοκίες και ελπίδα, να είναι καλύτερη.


Καλή χρόνια!

«Βουτηγμένη» σε γήινα όνειρα, επιθυμίες, προσδοκίες και ελπίδα, να είναι καλύτερη. 
Και μια νέα αρχή για όλους μας.

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Αφήνουμε πίσω τη δεκαετία της πλάνης

Η δεκαετία που μας αποχαιρετά ξεκίνησε με ένα απρόσμενο πλάνο στο ειδυλλιακό Καστελόριζο  και συνεχίστηκε στις πλατείες της οργής και του μίσους
(κατά παράδοξη συγκυρία στις πλατείες γράφτηκε η ιστορία και στην ευρύτερη περιοχή της «καθ’ ημάς Ανατολής». Οι πλατείες κι εδώ κι εκεί φιλοξένησαν την πλάνη. Εδώ με τα ηρωικά και πένθιμα, στη Μεσόγειο της ανατολής με τα ελπιδοφόρα για μια Άνοιξη που δεν έμελλε...

Οι επικότερες δηλώσεις για το 2019 - Δηλώσεις που θα παίζουν και τα επόμενα χρόνια! (Βίντεο)


«Ένας χρόνος σαν αιώνας» – Τα δύσκολα του 2019 και τα γεγονότα που κρίνει πια η Ιστορία * «Τα πράγματα ήταν τόσο διαφορετικά ένα χρόνο πριν» - Ένας μίνι απολογισμός για τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που τέλειωσε

Πολλά είναι τα quotes που έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο για το 2019, το οποίο μας αποχαιρετά καθώς φτάνουμε στο τέλος και αυτή της χρονιάς.

Ένα από αυτά είναι το εξής «Τα πράγματα ήταν τόσο διαφορετικά ένα χρόνο πριν».
Σίγουρα αυτό ισχύει για τους περισσότερους από εμάς, για άλλους πολύ για άλλους λίγο.
Ωστόσο ανεξάρτητα με το τι συναισθήματα δημιουργεί το γεγονός πως το 2019 έφτασε στο τέλος του και πλέον...

Στο top10 των φωτογραφιών της 10ετίας του Economist, το κλείσιμο των τραπεζών του 2015

Ιούλιος του 2015 και ένας συνταξιούχος αποκαμωμένος παραδίδεται σχεδόν και κάθεται στο έδαφος περιμένοντας έξω από μια κλειστή τράπεζα. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή και η εικόνα κάνει το γύρο του κόσμου. 
Αυτή την εικόνα επέλεξε ο economist μεταξύ αυτών που χαρακτήρισαν τη δεκαετία που φεύγει.
Η φωτογραφία του συνταξιούχου φιγουράρει στο νούμερο 5 του τοπ 10 των φωτογραφιών που επέλεξε ο Economist για...

State Department: «Οι ΗΠΑ επενδύουν στην τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ»

«Δύναμη σταθερότητας στην περιοχή»

χαρακτήρισε την Κύπρο ανώτερος αξιωματούχος του State Department, ενημερώνοντας μέσω τηλεδιάσκεψης τους δημοσιογράφους για την επικείμενη περιοδεία του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε 5 ευρωασιατικές χώρες, με τελευταίο σταθμό την Κύπρο.
Παράλληλα, ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή αξιολογείται θετικά...

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Ο Τσαρούχης, ο Μυταράς και ο Γκίκας, στην παραλία

Τον λένε Ανδρέα Κονδύλη και είναι ο δήμαρχος Αλίμου. 
Νέος και σπουδασμένος άνθρωπος, σκέφτηκε κάτι πολύ απλό μέσα στηνΒ  οικονομική κρίση. 
«Τώρα που οι τιμές των έργων τέχνης έχουν ξεφτιλιστεί, είναι ευκαιρία να φτιάξω την καλύτερη δημοτική πινακοθήκη στην Ελλάδα. Θα μείνει κτήμα των δημοτών μου αλλά σε λίγα χρόνια θα αυξήσει σημαντικά και την περιουσία του δήμου»...

Στοίχημα για Μητσοτάκη η συνέχεια, «απειλή» ο εφησυχασμός

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για να καταφτάσει το 2020 και το Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζει ότι είναι ζήτημα μερικών εβδομάδων για να αρχίσουν πλέον τα δύσκολα. 
Μετά από σχεδόν έξι μήνες παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρωθυπουργικό γραφείο όλοι αντιλαμβάνονται ότι μετά το τέλος του ολιγοήμερου γιορτινού κλίματος, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί ενώπιον δύσκολων αποφάσεων, με τους πολίτες να...

Τον δρόμο της Χάγης «ανοίγει» ο Μητσοτάκης για το πρόβλημα με την Τουρκία (Βίντεο)

Το δρόμο για προσφυγή στη Χάγη άφησε ανοιχτό ο πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του στο «Βήμα» της Πρωτοχρονιάς. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα έθεσε και τις προϋποθέσεις, κάνοντας σαφές θεωρεί ενδεδειγμένο αυτό το δρόμο από την διατήρηση της υπάρχουσα «ισορροπίας του τρόμου» με την Τουρκία και τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου.
Ο κ. Μητσοτάκης προς σ’ αυτή την κατεύθυνση έθεσε δύο προϋποθέσεις...

Δημοσκόπηση MRB: Η «ελπίδα» επέστρεψε στο λεξιλόγιο των Ελλήνων

Ιστορικό υψηλό δεκαετίας και επιστροφή σε επίπεδα προ κρίσης για τον δείκτη αισιοδοξίας κατέγραψε η έρευνα της MRB.

Μάλιστα, η έρευνα που δημοσιεύεται στην Real News, αποτυπώνει κατακόρυφη έκρηξη στον δείκτη αισιοδοξίας σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018.
Παράλληλα, η λέξη «ελπίδα» φαίνεται να έχει επιστρέψει στο λεξιλόγιο των Ελλήνων...

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Οι 10 μεγαλύτερες μεταγραφές... αεροδρομίου του ΣΥΡΙΖΑ (απολαυστικό video)

Ένα απολαυστικό βίντεο με τις 10 «καλύτερες» μεταγραφές του ΣΥΡΙΖΑ για την περίφημη Προοδευτική Συμμαχία δημοσιεύει στη σελίδα της στο Facebook η Ομάδα Αλήθειας.

Από τον Τέρενς Κουίκ, την Έλενα Κουντουρά έως τον Γιάννη Ραγκούση και τον Απόστολο Γκλέτσο, απολαύστε το video:

Λιβύη : 330 μέτρα από την Τρίπολη ο Χαφτάρ – Βιάζεται να προλάβει ο Ερντογάν παρά τις διεθνείς πιέσεις

«Είμαστε 330 μέτρα από τα πρώτα σπίτια της Τρίπολης» δήλωσε εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού. 

Βιάζεται να προλάβει να ενισχύσει στρατιωτικά την κυβέρνηση Σάρατζ, ο Ερντογάν και επισπεύδει τις σχετικές διαδικασίες. Την ίδια ώρα κλιμακώνονται οι διεθνείς πιέσεις προς τον Τούρκο πρόεδρο, αποδοκιμάζοντας τα σχέδιά του για αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.
Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο στρατιωτικό μέτωπο στη Λιβύη. Όπως...

O Ερντογάν παίζει τα “ρέστα” του με την Λιβύη – Μονόδρομος η εμπλοκή του

Τα ρέστα του είναι έτοιμος να παίξει ο Ερντογάν, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το στοίχημα που έχει βάλει στην Λιβύη και η απορριψη των «πρωτοβουλιών» του από τον Διεθνη παράγοντα και οι πληροφορίες ότι οι δυνάμεις του Στρατηγού Χαφταρ προωθούνται πλέον και εντός της Τρίπολης, τον υποχρεώνουν να επισπεύσει τις κινήσεις του...

Να μην κλαψουρίζουμε για το τουρκικό SUV


Από χθες ο Ερντογάν φιγουράρει δίπλα σε ένα καλαίσθητο SUV. 
Αν δεν υπήρχε η φιγούρα του Τούρκου προέδρου, ο αναγνώστης θα υπέθετε πως πρόκειται για τζιπ κάποιας αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας.
Κι όμως πρόκειται—σύμφωνα με τις ειδήσεις—για ένα αυτοκίνητο που παρήχθη 100% από την τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία. Στην Ελλάδα, αν κρίνω από τις αντιδράσεις στο διαδίκτυο, έπεσε πολύ κλάμα...

Διπλωματικός πυρετός το 2020: Τα κρίσιμα τετ-α-τετ Μητσοτάκη με Τραμπ, Μακρόν και ο μαραθώνιος Δένδια

Μήνας με έντονο διπλωματικό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι για την Ελλάδα ο πρώτος μήνας του 2020.

Με την έναρξη της νέας χρονιάς και μέσα στο Ιανουάριο, η Αθήνα δια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εντείνει τις διπλωματικές της κινήσεις, με στόχο την ανάδειξη της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, την αναβάθμιση του ρόλου της ως...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...