Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Κάθε ψήφος Κεντροδεξιού που δεν πάει στη ΝΔ, είναι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ

Εκλογές σε δυο και κάτι βδομάδες. 
Πολύς θυμός και ευκρινής τάση στο λαό που έχει ψηφίσει στο παρελθόν ΝΔ να πείθεται ακόμα από τα ΜΜΕ του συστήματος ΠΑΣΟΚ τα οποία προωθούν την ψήφο σε κομματικούς σχηματισμούς διαμαρτυρίας στη λογική ότι η ΝΔ υποχώρησε δήθεν από την αρχική αντιμνημονιακή της στάση.
Βαφτίζουν το μη σπρώξιμο της χώρας στο γκρεμό – εκεί που την έφτασε το εγχώριο σύστημα ΠΑΣΟΚ, το ΔΝΤ, οι Γερμανοί-Γάλλοι και τα συμφέροντά τους και όσοι (π.χ. διάφοροι εξ ΗΠΑ) θέλουν μια αδύναμη Ελλάδα – σαν “υποχώρηση” Σαμαρά...

Ελιά 2.500 ετών! Έχει " δει" όλη σχεδόν την πορεία του ελληνισμού

Η ηλικία της φτάνει τα 2.500 χρόνια. 
Εξακολουθεί δε να παραμένει όμορφη και καρπερή, όπως όταν φυτεύτηκε. 
Ο λόγος για τη μοναδική ελιά από την εποχή του τύραννου Πεισίστρατου που υπάρχει στο λεκανοπέδιο και βρίσκεται στο δήμο των Αγίων Αναργύρων της Αττικής. 
Εχει ζήσει σχεδόν όλη την ιστορία της Ελλάδας, από το 545 π.Χ., που υπολογίζεται ότι φυτεύτηκε, μέχρι σήμερα.
Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής της κινδύνεψε. 
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ακόμα και άθελά τους της έκαναν κακό, αφού η πείνα και η φτώχεια κατά την ιταλογερμανική κατοχή είχαν αναγκάσει τους ανθρώπους να μηχανεύονται διάφορους τρόπους για να ζήσουν. 
Ετσι, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, τμήμα του κορμού της καταστράφηκε καθώς κόπηκε για να γίνει καυσόξυλα. Ομως παρά τις ταλαιπωρίες, το ιερό δέντρο έμεινε όρθιο και δεσπόζει σήμερα στην πλατεία Πεισιστράτου, όπως ονομάζεται. Ο κεντρικός κορμός του έχει σφιχταγκαλιαστεί από πολλούς νεότερους...

Τι να ψηφίσω;

Δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι θα ψηφίσετε στις 6 Μαΐου; 
Ένα ειδικό για την περίσταση ερωτηματολόγιο θα σας κατευθύνει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
helpmevote.gr

Προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο


Κάπως αργά “θυμήθηκες” να “αποκαλύψεις” ότι έχεις διαφωνήσει με τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και τα σκληρά φορολογικά μέτρα.  
Πότε συνέβη αυτό; 
Πότε διαφώνησες στο υπουργικό συμβούλιο;
Μήπως καταψήφισες κάποιο μέτρο ή κάποιο νομοσχέδιο και δεν το θυμόμαστε;
Κι αν ακόμα είχες εκφράσει διαφωνίες για τα μέτρα του πρώτου Μνημονίου, όσα μέτρα φέρουν τη δική σου σφραγίδα ως υπουργού Οικονομικών ήταν πιο σκληρά.
Πριν συνταχθεί το 2ο Μνημόνιο επιβλήθηκαν το χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ από 12.000 ευρώ και η αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
Με το 2ο Μνημόνιο μειώθηκαν περαιτέρω οι ...

Η ΕΡΤ ενισχύει οικονομικά το ΠΑΣΟΚ

Δεν καταλαβαίνουν εκεί στην ΕΡΤ ότι εν όψει προεκλογικής περιόδου το Δ.Σ. της εταιρείας δεν πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις και ειδικά για χορηγίες και αναθέσεις αφού δεν νομιμοποιείται λόγω εκλογών; 

Εκτός από διάφορες εκπομπές μοιράζονται χρήματα τώρα και στο προσωπικό κάνοντας τους εξωτερικούς συντάκτες εσωτερικούς για να τους ενισχύσουν οικονομικά με κάτι ψιλά λόγω εκλογών αφού τους πετσόκοψαν πρώτα το κύριο μέρος των αποδοχών τους!
Ερώτημα…

12η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών

Στη γη του Πελίτι, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου στο Ν. Δράμας.
Σάββατο 21 Απριλίου 2012
 
Οργάνωση: Εναλλακτική κοινότητα Πελίτι
Σε συνεργασία με το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου
και την υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου

Καννέλη: Ηθικός αυτουργός στο έγκλημα ο κ. Βενιζέλος

Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, για τα όσα λέει και υπόσχεται, αλλά και για το ύφος που έχει υιοθετήσει, 
εξαπέλυσε η βουλευτής του ΚΚΕ, κα. Λιάνα Κανέλλη.
«Ο κ. Βενιζέλος όντως εκλιπάρησε, χωρίς να απαλλαγεί ούτε λεπτό από το αλαζονικό επιτηδευμένο ύφος του παντογνώστη που απευθύνεται σε κατώτερης νοημοσύνης κοινό από έδρας μάλιστα. Τι ζητιάνεψε στα πλαίσια μιας καλοσχεδιασμένης πολιτικής της εικόνας του ο εκπεσών καθηγητής.
Στην πραγματικότητα απαίτησε τη λογιστική διανομή της ηθικής αυτουργίας στο έγκλημα κατά του λαού που συντελείται με ιδιαζόντως απεχθή τρόπο τα τελευταία δύο χρόνια...

ΦΙΑΣΚΟ: Το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει Υποψηφίους στα Ψηφοδέλτια και αυτοί ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ τη συμμετοχή τους!

Δεύτερο φιάσκο μέσα σε λίγες ημέρες για το ΠΑΣΟΚ 
Πέρασαν δέκα περίπου ημέρες από την στιγμή που η κ. Χριστίνα Σπάκα έκανε γνωστό ότι δεν είχε αποδεχθεί τη θέση της υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο όπως επίσημα είχε ανακοινωθεί και το ίδιο ακριβώς σκηνικό επαναλαμβάνεται.
Χθες αργά το βράδυ το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωνε την υποψηφιότητα της Αγγελικής Ρούκη, η οποία εργάζεται στην Αθήνα και σήμερα το πρωί η ίδια διέψευδε ότι αποδέχθηκε την πρόταση που της έγινε.
Τα πιο έμπειρα στελέχη του κόμματος στην...

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η μεγάλη λεηλασία της χώρας

Ένα αυτοτροφοδοτούμενο σπιράλ αδιαφάνειας, ρουσφετολογίας, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και ατιμωρησίας αποτελεί το υπόβαθρο πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε το νεοελληνικό πελατειακό κράτος που οδήγησε τη χώρα στη δημοσιονομική κατάρρευση.
Έπρεπε να κατρακυλήσει η χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας για να κινηθούν επιτέλους οι ποινικές διαδικασίες κατά των φοροφυγάδων και όσων δεν αποδίδουν στα ταμεία τις ασφαλιστικές εισφορές. 
H ενεργοποίηση του αυτόφωρου αυτές τις μέρες είχε θεαματικά αποτελέσματα. 
Aν αυτό είχε γίνει προ πολλού ίσως η υστέρηση στις εισπράξεις δημοσίων εσόδων να είχε περιοριστεί δραματικά, όπως και τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.  
Έχει ιδιαίτερη σημασία να υπογραμμισθεί ότι ποτέ δεν επετεύχθη ο στόχος για τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού...

Τέτοιους τεχνοκράτες χρειαζόμαστε.


Ο Ελληνας που βοηθά πόλεις να βελτιωθούν!

Ονομάζεται Αρης Καλαντίδης. Είναι Ελληνας City Planner ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία ανάπτυξης του Βερολίνου.

Εχει βοηθήσει αρκετές πόλεις σε όλο τον κόσμο να αναβαθμιστούν, να βελτιώσουν την διεθνή εικόνα τους, αλλά κυρίως, το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων τους

Δεν είναι ακόμα ένας μετανάστης που επιδιώκει να επιστρέψει στην ηλιόλουστη πατρίδα. Είναι ένας «ωραίος δικός μας» με σημαντική καριέρα στη Γερμανία, ο οποίος έχει συχνές προσκλήσεις να μιλήσει σε διεθνή συνέδρια. Είναι γνήσιος Ελληνας. Είναι ειδικός στο να δίνει λύσεις, σαν αυτές που τόσο χρειάζονται οι πόλεις (και η ζωή μας). Είναι πέρα από κομματικά συμφέροντα και προσωπικές διεκδικήσεις. Είναι GoodNews...

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει!

Ένας… Άκης δεν φέρνει την Άνοιξη

Οι περιπτώσεις όπως του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Μένιου Κουτσόγιωργα αποτελούν πιθανότατα την επιτομή της μεταπολιτευτικής πολιτικής διαφθοράς.
Ο ένας αφέθηκε στη διαφθορά για να γίνει πρωθυπουργός και ο άλλος για να εκδικηθεί την κοινωνία επειδή δεν έγινε.
Μέντωρ και τον δυο ο πρωθυπουργός, με ροζ βίλα, χωρίς το απαραίτητο πόθεν έσχες, το οποίο προσέφεραν με «δανεικά» κομματικά στελέχη που το διέθεταν…
Ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά το σκάνδαλο με τη ροζ βίλα εξελέγη πρωθυπουργός με ευρεία πλειοψηφία. 
Η κοινωνία θεώρησε θεμιτό ο πρώτος πολίτης της χώρας να μην μπορεί να αποδείξει ευκρινώς το πόθεν έσχες…
Ο ένας εκ των δανειστών μάλιστα, αργότερα με πρόταση του Κ. Καραμανλή του νεώτερου,  εξελέγη στο ύπατο πολιτικό αξίωμα της χώρας...

Έργα και ημέρες του πιό απίθανου πολιτικάντη


Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε ποια τελικά ήταν από την αρχή η γνώμη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επί διαφόρων θεμάτων.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως εξαρχής είχε την «σωστή άποψη», που, βέβαια, ήταν διαφορετική από αυτήν του κ. Παπανδρέου, αλλά αποφεύγει να μας εξηγήσει για ποιο λόγο δεν αντέδρασε την κρίσιμη ώρα, ώστε να αποτραπούν οι τραγικές συνέπειες.
Ακούσαμε, για παράδειγμα, τόσο στη διαδικτυακή συνέντευξη στο enikos του Νίκου Χατζηνικολάου, όσο και στη συνέντευξη στο Mega ότι δεν συμφώνησε (ή μήπως δεν συμφωνεί εκ των υστέρων;) με το σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν», διότι, όπως είπε, «έβλαψε το ΠΑΣΟΚ»!
Συγγνώμη, αλλά αυτό είναι το πρόβλημα; Δεν είναι ότι με τον τρόπο αυτό υπεκλάπη η ψήφος του λαού;...

“Έφαγαν αυτοί, ας φάμε και εμείς τώρα”


Για να πάμε πίσω, στην αρχή, να δούμε πως χτίστηκε, πως στήθηκε το Ελληνικό κράτος:
Από τα πρακτικά της Α’ Εθνικής Συνελεύσεως των Ελλήνων 1843-1844, η δήλωση-ατάκα του Μακρυγιάννη (ναι του γνωστού) : 
«Αν είναι να μείνωμε ημείς νηστικοί, ας πάη στο διάβολο η ελευθερία. Έφαγαν αυτοί, ας φάμε και εμείς τώρα»
[βλ. Κων. Μ. Γράψα, Διευθυντού της ελλ. Βουλής: «Ελληνική πολιτική εγκυγλοπαίδεια», τευχ Α΄(Η πρώτη εθνική Συνέλευσις 1843-1844), Αθήναι 1947, σελ. 21].
Σας θυμίζει κάτι;

Κι όμως, ο Συμπιλίδης δικαιώθηκε...

Με όλον αυτό το ντόρο που έγινε!
- Ποιος είναι ο γίγαντας Συμπιλίδης που γράφετε στο grpost; με ρώτησε νεαρή φοιτήτρια σε δημοσιογραφική σχολή.
Απολύτως φυσικό το ερώτημα από ένα παιδόπουλο που δεν είχε γεννηθεί καν την εποχή που ο …μέγιστος αυτός πολιτικός ανήρ, έριξε ανερυθρίαστα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την εξουσία και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από την πρωθυπουργία.
Ήταν μια εποχή που τραυμάτισε θανάσιμα την Κεντροδεξιά παράταξη, που έκτοτε ελάχιστα ξαναβρήκε τον βηματισμό της.
Ο Συμπιλίδης είναι ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του, με την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.
Κι αυτόν τον άνθρωπο, ο Σαμαράς τον μάζεψε πάλι πίσω, τον έβαλε στις λίστες και του δίνει την ευκαιρία να ισχυριστεί (αν ω μη γένοιτο εκλεγεί) ότι….

«Μίλα να σωθείς», λένε στον Άκη!

Τόσο το πάρτι – μίζα των υποβρυχίων που αποκαλύφθηκε και οδήγησε στο κελί του Κορυδαλλού προφυλακισμένο τον άλλοτε υπαρχηγό του ΠαΣοΚ, όσο και άλλα (κάποιοι μιλάνε για ακόμη μεγαλύτερου βεληνεκούς) στα οποία πολιτικοί έβαλαν για τα καλά το χέρι στο μέλι, δείχνουν ότι κάτι κινείται, τουλάχιστον σε επίπεδο Δικαιοσύνης.
Η κοινωνία, αλλά και οι ίδιοι οι πολιτικοί ψιθυρίζουν ονόματα μεγαλοσχημόνων, οι περισσότεροι των οποίων έχουν αποσυρθεί και κάποιοι ζουν πλουσιοπάροχα χωρίς πριν την πολιτική τους ενασχόληση να έχουν δουλέψει ούτε ώρα!
Πώς άραγε γίνεται αυτό;

Η αυτοκτονία των φιλελευθέρων

Γράφει ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος
Η ευκαιρία ήταν μοναδική.
Οι Έλληνες φιλελεύθεροι μπορούσαν για μία φορά να συνασπισθούν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τις φωνές τους και να μπουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο με δώδεκα ή και είκοσι εκπροσώπους.
Θα μπορούσαν δε, με αφετηρία αυτή την κοινοβουλευτική τους παρουσία, να δημιουργήσουν ένα ισχυρό ελληνικό φιλελεύθερο κόμμα, τα οποίο αύριο θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε πολιτικό φορέα εξουσίας προς όφελος της χώρας –μία χώρα που σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, έχει άμεση ανάγκη από φιλελεύθερες αντιλήψεις, ιδέες, πρακτικές και δημιουργικές πρωτοβουλίες...

Πλήρης επιβεβαίωση για τον Συμπιλίδη! Η αντίδραση του κ. Σαμαρά...

Το κύμα των αντιδράσεων στο εσωτερικό της ΝΔ για την υποψηφιότητά του ανάγκασε το Γιώργο Συμπιλίδη να παραιτηθεί  και βέβαια μετά την προτροπή του κ. Σαμαρά,

από υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς. 
Πλήρης επιβεβαίωση του Ε Μ ΠΡΟ Σ όπως σας είπαμε πρώτοι εμείς, νωρίς σήμερα το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε από χθες το βράδυ!
Με δήλωσή του επισημαίνει ότι παραμένει στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.
Η δήλωση του κ. Συμπιλίδη είναι η εξής:

Έρχονται οι Ρώσοι


Το φράγμα του ενός εκατομμυρίου αναμένεται να σπάσουν φέτος για πρώτη φορά οι Ρώσοι τουρίστες που θα επισκεφτούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων, ο εισερχόμενος τουρισμός από τη Ρωσία θα αυξηθεί κατά 35-40% φέτος, ενώ τα έως τώρα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι μόνο από την πρεσβεία της Μόσχας έχουν εκδοθεί 19% περισσότερες βίζες...

Η συγκλονιστική ομιλία του Πούτιν, με την οποία ξεσκεπάζει τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!

Την ομιλία αυτή του Πούτιν την έθαψαν επιμελώς τα ελληνικά και Δυτικά ΜΜΕ

για να μην αντιληφθεί η ανθρωπότητα το γεγονός ότι αυτοί που διοικούν τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση απο το παρασκήνιο, θέλουν να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε μία Παγκόσμια Κυβέρνηση - Τυρρανία..!
Η ομιλία έγινε το 2007 στο Μόναχο.
Το video είναι μόνο 11 λεπτά και μεταφρασμένο, με ελληνικούς υπότιτλους.
Δείτε το video, απλά δείτε το:

Την "παραίτηση Συμπιλίδη" ζήτησε ο Σαμαράς... Εξελίξεις εντός της ημέρας!


Ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει αποφασισμένος, μετά το "μπάχαλο" που δημιουργήθηκε με τα ψηφοδέλτια, να κάνει σήμερα τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και μια μεγάλη… έκπληξη.
"Υπό κανονικές συνθήκες δε θα έπρεπε να φθάσουμε σ΄αυτό το σημείο" λένε στους συνομιλητές τους πολλά στελέχη της ΝΔ!
Ο κ Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες του Ε Μ ΠΡΟ Σ , προτίθεται να πάρει στα χέρια του, το παιχνίδι, δίνοντας λύση σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες.
Όπως, αναφέρουν αξιόπιστες νεοδημοκρατικές πηγές, αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Ν.Δ., φέρεται να είχε επικοινωνία με τον πρώην βουλευτή Γιώργο Συμπιλίδη, από τον οποίο και ζήτησε να παραιτηθεί της...

Ευρώ ή καλύτερα δολάριο για την Ελλάδα;

Καθηγήτρια πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης προτείνει την υιοθέτηση του δολαρίου από την Ελλάδα έναντι του ευρώ μέσω των Financial Times!

Θεωρώντας αναπόφευκτη την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη, καθηγήτρια του τεχνολογικού ινστιτούτου του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης προτείνει... με ανάρτησή της στους Financial Times, την υιοθέτηση του δολαρίου έναντι του ευρώ από τη χώρα μας.
Γράφει στο άρθρο της η κ. Πέλι Περιασάμι (Pelly Periasamy), της Επιχειρηματικής Σχολής Νανγιάνγκ (Nanyang) του Πανεπιστημίου Σιγκαπούρης:

Ο Βενιζέλος των «20 εγώ» που μπορεί «να πάρει τον Όλυμπο πάνω του»!



Αναμφιβόλως ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι δεινός ρήτορας. 
Υπάρχει όμως κάτι στο λόγο του που (με) ενοχλεί- με ενόχλησε και χθες στη συνέντευξή του στο Mega.
Μιας και δεν μπορώ να το προσδιορίσω, μπήκα στη βάσανο να διαβάσω τη συνέντευξη προσεκτικά και το ανακάλυψα!
Ο Ευ. Βενιζέλος είπε τη λέξη «εγώ» είκοσι φορές! 
Από αυτές, θα μπορούσε να αποφύγει τις δεκαεννέα και να κρατήσει την τελευταία, εκείνο το «εγώ ευχαριστώ»...

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Κοιτάξτε τι κάνουν οι ανθέλληνες πίσω από την πλάτη μας ...την ίδια στιγμή που ζητούν να τους ψηφίσουμε

H Φωφάρα εχει γίνει… μπουχός εδω και καιρό απο το υπουργείο εσωτερικών αλλά καθημερινά ξεφυτρώνουν τα “ελληνόπουλα” της…
Είπαμε το παιχνίδι είναι βρώμικο και οι επαγγελματίες στην καπηλεία και νοθεία πασόκοι έχουν δώσει τα ρέστα τους… Αφού χάνουν ψηφοφόρους πρέπει να εφεύρουν νέους… Τι σημασία έχει αν είναι Έλληνες, πακιστανοί ή Μπαγκλαντεσιανοί… 
Η ψήφος μετράει… 

Στο σημερινό δελτίο ελληνοποιήσεων πάντως οι “κοπρίτες” της Φωφάρας τήρησαν τα προσχήματα και δεν δημοσιοποίησαν..μιξ “Ελληνες”…
Σήμερα το δελτίο των … νέων “πρασινων” INTERNATIONAL ψηφοφόρων είναι τίγκα στα Αλμπάνια…

Πολιτευτές και λαός

από τον Νικόδημο

1. Το βασικό ερώτημα είναι – Πώς (πρέπει να) κυβερνάται ένα Έθνος;
Η Βρετανία είναι μια Χώρα με ίσως την πιο μακραίωνη αδιάκοπη πολιτική παράδοση που πάει πίσω, αν όχι στον 11ο αιώνα με τη Νορμανδική κατάκτηση κι εγκατάσταση, στον 13ο αιώνα με μεγάλους νομικούς όπως ο Glanville και ο Bracton. 
Σαν απόσταγμα αυτής της παράδοσης, που δοκίμασε όλα τα γνωστά πολιτεύματα και τις εμπειρίες μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας με πολυποίκιλες αποικίες σε όλες τις ηπείρους, βγήκε η ρήση: Ένα έθνος πάντα έχει την κυβέρνηση που του αξίζει.
Πριν εξετάσουμε τη σχέση λαού και κυβέρνησης, ας κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση του...

Αξιοι εισί; * - Ποια κυβέρνηση αξίζει σε ποιους;

Πόσο βάσιμη είναι η γνωστή άποψη του Joseph de Maistre (1753-1821) ότι «κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει»; («Toute nation a le gouvernement qu’elle mèrite»)

Φυσικά, το απόφθεγμα αυτό δεν ισχύει στις περιπτώσεις λαών που ζουν κάτω από ένα καθεστώς απολυταρχικό, τυραννικό, δικτατορικό, που τους έχει επιβληθεί με τη βία ή με την «ιστορική συνέχεια» μιας κληρονομικής μοναρχίας. 
Τα όπλα, ο τρόμος ή η «παράδοση» αναγκάζουν τους λαούς να υποτάζονται και να σωπαίνουν.
Ωστόσο, ακόμα και τότε, οι λαοί δεν είναι πάντα «αθώοι» και ανάξιοι των...

Video: Δείτε την συνέντευξη Βενιζέλου στο Mega

Για όσους δεν πρόλαβαν να «απολαύσουν» την συνέντευξη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλου στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, δείτε τον με μια μέρα καθυστέρηση για να αντιληφθείτε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.. και τις υποστήριξε για το μνημόνιο και το Γ. Παπανδρέου.. καθώς και τον Άκη που διεγράφη...

Είναι υπερδανεισμένη η Ελλάδα;



Του Στέφανου Καλλίτση

Τρεις οικονομολόγοι (Cecchetti, Mohanty και Zampolli) της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), μελέτησαν το χρέος κράτους, νοικοκυριών και μη τραπεζικών επιχειρήσεων σε 18 χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ στην 30ετία 1980-2010. 
Σύμφωνα με τη μελέτη, το 2010, ως ποσοστό του ΑΕΠ, το συνολικό χρέος της Ιαπωνίας ήταν 456%, των ΗΠΑ 268%, της Βρετανίας 322%, της Γαλλίας 321%, της Ιταλίας 310%, της Ολλανδίας 327%, της Ισπανίας 355%, της Πορτογαλίας 366% κ.λ.π.
Ο μέσος όρος των 18 ήταν 322%.  
Το χρέος της Ελλάδας ήταν 262% του ΑΕΠ, πολύ κάτω από τον μέσο όρο, ενώ το 2011 έκλεισε στο 279,3% του ΑΕΠ (603,9 δισ. ευρώ).
Η Ελλάδα, συνολικά, δεν είναι υπερδανεισμένη. Ποιο είναι, λοιπόν, το πρόβλημά μας; 

«Στην πανστρατιά χωρούσε ο Συμπιλίδης και όχι εγώ»

Την  πικρία της για το γεγονός ότι αν και διατράνωσε την στήριξή της στον Αντώνη Σαμαρά "κόπηκε" από το ψηφοδέλτιο της  Α'  Αθήνας

εξέφρασε η Ελίζα Βόζενμπεργκ. 
Μάλιστα η πρώην γαλάζια βουλευτής δεν... αντιστάθηκε στον πειρασμό και προχώρησε σ' έναν παραλληλισμό του "κοψίματός" της με την επιστροφή Συμπιλίδη στη ΝΔ...

ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ: Ο Βενιζέλος πλήρωνε 765 εκατομμύρια για 2 υποβρύχια που προηγουμένως μας είχαν προσφέρει δωρεάν..!


Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι το σκάνδαλο των υποβρυχίων Τype 214 (σε οικονομικό επίπεδο, τονίζουμε και όχι σε επίπεδο επιχειρησιακής αξίας ή αναγκαιότητας της προμήθειας) ήταν συνεχές και αγγίζει όλες τις κυβερνήσεις από τον Οκτώβριο του 1998 μέχρι σήμερα, φέρνουμε στην δημοσιότητα.
Ένα ντοκουμέντο που «στραγγαλίζει» κατά κύριο λόγο πολιτικά τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ: Του Κ.Σημίτη, αλλά και του Γ.Παπανδρέου...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΕΙΣΜΟΣ: Η «παράγκα», οι μίζες, οι εξοπλισμοί και το "σπιτικό δίκαιο"


Οι καλεσμένοι της εκπομπής «Αποκαλύπτω» έκαναν σοβαρές καταγγελίες, ενώ το κοινό σχολίασε αρνητικά τις αποφάσεις των Εξεταστικών Επιτροπών και απαίτησε την παραδειγματική τιμωρία κι άλλων προσώπων εκτός του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

Αγοράσαμε άρματα χωρίς βλήματα και F-16 χωρίς συστήματα αυτοπροστασίας! 
Η εκπομπή «Αποκαλύπτω» με τον Κώστα Χαρδαβέλλα και τον Χάρη Λαζαρόπουλο έφερε στο «φως» συγκλονιστικά στοιχεία για το πάρτι της μίζας, που είχε στηθεί επί χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών, πολιτικών και μεγάλων βιομηχανιών παραγωγής οπλικών συστημάτων...

Ψεύτης και θρασύς ...σύντομα σε διακοπές παρέα με τον Άκη


Το χοντρό ψέμα του Παπακωνσταντίνου μεσ' στα μούτρα μας. 
Ο άνθρωπος δεν παίζεται. 
Αν ήταν δικηγόρος θα είχε καταδικάσει όλους τους πελάτες του στην χείριστη των ποινών. 
Και αυτό γιατί δεν λέει τα κατά συνθήκη ψεύδη αλλά ψέματα χοντροκομμένα και μάλιστα για πραγματικά γεγονότα και νούμερα.
Γιατί όλα αυτά; 
Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε το πρωί μια συνέντευξη στον Ευαγγελάτο μέσω διαδικτύου στο Newsit. Πολύς κόσμος έστειλε ερωτήσεις στείλαμε και εμείς μια σαν blog. Για καλή μας τύχη ο Νίκος έκανε την ερώτηση στον πρώην υπουργό...

Έτσι κατέστρεψαν τις κρατικές επιχειρήσεις οι ψευτο-εργατοπατέρες.!


Είναι πολύ δύσκολο πλέον να αποφύγουμε κοινωνικές εκρήξεις, από το τέλος του 2012 και μετά, 

όταν οι 1.200.000 άνεργοι του ιδιωτικού τομέα που δεν πρόκειται να βρουν δουλειά ούτε μετά το 2020, συναντούν στους δρόμους  ομάδες από τους 1.150.000 κρατικούς υπαλλήλους με αιτήματα για επιδόματα αρνιού, καφενείου… και μη κοπάνας… από την υπηρεσία.
Γιατί μέσα στους ανέργους συμπεριλαμβάνονται και εκείνοι των συρρικνωμένων και ανύπαρκτων παραγωγικά πρώην και νυν κρατικών επιχειρήσεων όπως των λιπασμάτων, μεταλλευτικών επιχειρήσεων, ναυπηγείων, χαρτοβιομηχανιών, αμυντικού εξοπλισμού και άλλων μικρότερων που πουλήθηκαν με τρόπο που βεβαίωνε το κλείσιμό τους...

Μια στάση εδώ... Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Δημήτρη Μητροπάνο


Τελευταίο αντίο σήμερα στον μεγάλο Δημήτρη Μητροπάνο. Στις 14:00 στο Α' Νεκροταφείο η κηδεία. Σε λαϊκό προσκήνυμα από τις 10:00 στο παρεκκλήσι του νεκροταφείου η σορός του.

Ήταν μόλις 64 ετών. Έδωσε μάχη τα τελευταία χρόνια. Έχασε κι άφησε την Ελλάδα στην «εθνική της μοναξιά». 
Ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης. Ήσυχα, όπως έζησε, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Υγεία...

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

To "κύκνειο άσμα" του Παπαδήμου

Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΣύμφωνα με το Bloomberg o πρωθυπουργός παλεύει να μην κρατικοποιηθούν οι τράπεζες. 

Αναφορά και στο εύθραυστο πολιτικό σκηνικό

Η κυβέρνηση Παπαδήμου αγωνίζεται να ολοκληρώσει το τελευταίο έργο της, που σύμφωνα με το Βloomberg, είναι να μην περάσουν οι τράπεζες υπό κρατικό έλεγχο.
Το διεθνές πρακτορείο επισημαίνει πως την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τον τρόπο με τον οποίο θα λάβουν οι τράπεζες οικονομική στήριξη από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας...

Ο μοναχός και ο Σαμουράι

Μια φορά κι έναν καιρό ένα πολεμιστής Σαμουράι ταξίδεψε μέχρι τη μακρινή κατοικία ενός σοφού γέροντα μοναχού. 

Φτάνοντας εκεί τίναξε την πόρτα και βροντοφώναξε: 
- Καλόγερε πες μου, ποια η διαφορά ανάμεσα στον παράδεισο και στην κόλαση;
Ο σοφός μοναχός έμεινε ήρεμος για μια στιγμή, καθισμένος πάνω στο χαλάκι του στο πάτωμα. 
Μετά γύρισε, τον κοίταξε και του είπε:
- Λες τον εαυτό σου πολεμιστή σαμουράι; Για δες τον εαυτό σου πιο καλά. Δεν είσαι παρά ένα ανθρώπινο ρετάλι…

Ήρθες στον μπερντέ μου, άπιαστο πουλί !

Φύγε!
Σου το είχα πει. Δεν μπορώ, δεν ξέρω εγώ απο αυτά.
Έχω μαζί μου , πάνω μου δεμένα , βαρίδια πολλά. 
Αυτά είναι τα πόδια μου, αυτά τα βήματα κάνω. 
Τι θέλεις τώρα και με κοιτάς. 
Στρίψε και φύγε , δεν φταίω εγώ.  
Τι ήθελες να κάνω, αυτά είχα , αυτά μου δώσανε . 
Μην με πιέζεις , φύγε σου λέω!
Σου τα έχω ξαναπεί , εσύ μπορεί να θέλεις να μπεις , να με κατοικήσεις, να με γεμίσεις, μα εγώ δεν σε χωρώ και δεν σ' αντέχω. 
Είσαι βαριά, είσαι τεράστια και αλύτρωτη, είσαι πάντα τόσο μα τόσο διαθέσιμη. Δεν σε θέλω , δεν σε επιλέγω, φύγε. Στράγγισα να σου το λέω και εσύ δεν καταλαβαίνεις . Θέλεις πάλι να μπεις. Με κυνηγάς, με πατάς, μου ξύνεις πληγές. Άσε με να ξεχάσω, να ησυχάσω...

Η Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά – Εκτεταμένη παραοικονομία

Η μελέτη «Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά»

επιχειρεί να προσδιορίσει το μοντέλο και τη στρατηγική ανάπτυξης που θα πρέπει να ακολουθηθεί σε ορίζοντα δεκαετίας, χρησιμοποιώντας ως βάση την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια και την τόνωση των επενδύσεων και της απασχόλησης. Παραθέτουμε το κεφάλαιο για την παραοικονομία και τι θα μπορούσε να γίνει σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές αντιμετώπισης του θέματος...

Kατά βάθος αδιαφορία

Έκλεισα την φωνή και έμεινα απέναντι από την βουβή εικόνα. 

Θυμωμένα στόματα ανοιγοκλείνανε, χειρονομίες και βλέμματα στο κενό. 
Πρώην, τέως , μελλοντικοί βουλευτές είναι αδιανόητο, αλλά βρίζονται και φωνάζουν ακόμα. Εδώ μπροστά μας. 
Θα πρέπει μάλλον να μην μας βλέπουν, να είμαστε για αυτούς, κάτι σαν αμελητέες ποσότητες.  
Μέσα μας και έξω μας κενό. Εμείς και η ανύπαρκτη αυτοπεποίθηση μας που τελικά μέρα με την μέρα, μας κλειδώνει όλο και περισσότερο στον εαυτοπλανήτη μας και μας απομακρύνει επί της ουσίας,  εντελώς από  τον διπλανό μας και τα προβλήματα του...

Ποιους δεν θα ψηφίσω


του Κώστα Ζίβα 

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και είμαστε το κέντρο του κόσμου. 

Έχουμε γεμίσει με προτάσεις για το ποιους πρέπει να ψηφίσουμε. 
Δεν μπορώ να σου πω ποιον να ψηφίσεις αλλα θα σου πω ποιους δεν θα ψηφίσω.
Δεν θα ψηφίσω αυτούς που μου υπόσχονται ότι θα μου δώσουν έστω και ένα ευρώ παραπάνω.
Εκτός του προφανές ότι δεν υπάρχει πλέον ούτε ένα ευρώ περίσσευμα, η χώρα έφτασε εδώ που έφτασε γιατί μάθαμε να μετράμε τα πάντα με χρήματα. Και όσο υπήρχαν τα δανεικά δεν μας ένοιαζε η κατάσταση της παιδείας, της υγείας, η λειτουργία του κράτους κτλ.
Νομίζαμε ότι τα χρήματα θα κάλυπταν όλη την ασχήμια μας ως κράτος εσαεί.
Δεν θα ψηφίσω όλους αυτούς που μου λένε να καταψηφίσω τους άλλους. Δεν θα ψηφίσω όσους στηρίζονται στο θυμικό μου και στην άρνηση...

Τι πρέπει να κάνει η νεολαία;

Αντιμετωπίζοντας ένα παρόν καλπάζουσας ανεργίας και ένα μέλλον περιορισμένων προοπτικών ικανοποιητικής απασχόλησης, πολλοί νέοι άνθρωποι με ρωτούν: 

τι να κάνουμε; 

Ο, τι ακριβώς θα έπρεπε να κάνει και η χώρα εδώ και καιρό, τους απαντώ: κινηθείτε με έντονη εξωστρέφεια και αναπτύξτε στο έπακρο τις δεξιότητες και τα συγκριτικά σας πλεονεκτήματα.
Με τον καιρό διαπίστωσα πως όσοι με ρωτούν ανήκουν σε τρεις κυρίως κατηγορίες...

Αυτόν τον υποψήφιο βουλευτή δεν πρόκειται να ψηφίσω...


Μια που τα κόμματα δίνουν τις μέρες αυτές στη δημοσιότητα, λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές τους, αρχίζω κι εγώ σιγά σιγά να σκέφτομαι τα κριτήρια με τα οποία -όταν φτάσει η ώρα της κάλπης - θα επιλέξω εκείνους που θεωρώ καλύτερους για να με εκπροσωπήσουν στη Βουλή.

Είπα μάλιστα να το πάρω ανάποδα. 
Να αποφασίσω κατ αρχήν ποιους δεν θα ψηφίσω σε κάθε περίπτωση. 
Έχουμε και λέμε λοιπόν:

20 λόγοι για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν θα 'πρεπε να κατέβει στις εκλογές

Ή  

20 λόγοι για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει στις εκλογές...

  1. Γιατί μιλούσαν ανοιχτά για ΔΝΤ από το 2008.
  2. Γιατί είχαν το θράσος να κοροϊδέψουν τον λαό πριν τις εκλογές του 2009 και τώρα θα κάνουν το ίδιο.
  3. Γιατί ο κ. Βενιζέλος μετά από 20 χρόνια αποφάσισε να μιλήσει "τη γλώσσα της αλήθειας". Άρα 20 χρόνια ψευδόταν συνειδητά.
  4. Γιατί αν θέλαμε να συνεχιστεί η ίδια πολιτική θα είχαμε αφήσει τον ΓΑΠ στη θέση του.
  5. Γιατί τους ενδιαφέρει μόνο η εξουσία, ενώ χρειαζόμαστε ανθρώπους να ...

H Έφη Σαρρή καλόγρια!

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Απίστευτο κι όμως αλήθινο! 
Η Έφη Σαρρή έγινε καλόγρια και σε συνέντευξη που παραχώρησε, εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή! 
Η πρώην τραγουδήστρια, με συνέντευξη που παραχώρησε στο «Down Town Κύπρου» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» τόνισε ότι το... θείο ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της και όταν πήρε από συνάδελφό της τα συγγράμματα της Μοναχής Γαβιηλίας αποφάσισε να μονάσει!
Αναλυτικά η συνέντευξη:

'Ακη δώσε και σώσε!

Σχόλιο - πρόταση του Νίκου Χατζηνικολάου

Είναι κοινό μυστικό ότι στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, αλλά και γενικότερα στο... τρελλό μεταπολιτευτικό πάρτυ τών προμηθειών στούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς, στο αμαρτωλό πάρτυ της μίζας δηλαδή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η εγκληματική δράση του αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου.
Είναι βέβαιο και ας μην μπορει ακόμη να αποδειχθεί ότι και άλλοι υπουργοί πλούτισαν βάζοντας το χέρι βαθειά στο βάζο με το μέλι.
Υπόνοιες διατυπώθηκαν κατά καιρούς ακόμη και για πρώην Πρωθυπουργούς!  
Άλλοτε ψιθυριστά και άλλοτε φωναχτά...

Τελευταίο αντίο αύριο στον Δημήτρη Μητροπάνο – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Ήταν μόλις 64 ετών. Έδωσε μάχη τα τελευταία χρόνια. Έχασε κι άφησε την Ελλάδα στην «εθνική της μοναξιά».

Ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης. Ήσυχα, όπως έζησε, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Υγεία.  
«Οξύ πνευμονικό οίδημα» έγραφε το ανακοινωθέν. Ήταν ο επίλογος μιας τεράστιας καριέρας. Μιας ζωή γεμάτη επιτυχίες.
Όλη η Ελλάδα συγκλονίστηκε από την είδηση του θανάτου του. Κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει πως σίγησε για πάντα η φωνή του Μητροπάνου. Πως δε θα τραγουδήσει ξανά τη Ρόζα και δε θα χορέψει εκείνο το βαρύ, αυθεντικό ζεϊμπέκικο.
Τώρα όλοι ετοιμάζονται να του πουν το...

'Ολοι οι υποψήφιοι της ΝΔ



Ανακοινώθηκαν χθες αργά το βράδυ τα ψηφοδέλτια της ΝΔ...

Βουλή με ... 10 κόμματα - Νέα δημοσκόπηση - Το "κεντροδεξιό" σενάριο..!

Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού οδηγεί, βάσει δημοσκοπήσεων πάντα, σε πολυκομματική βουλή ακόμη και 10 κομμάτων, που δεν δίνει αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα

Αρκεί να δει κανείς ότι με βάση την έρευνα της Marc για την εφημερίδα το Έθνος, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ τους καθώς οριακά ξεπερνούν τους 150 βουλευτές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και οι πολίτες σε ποσοστό 44,2% πιστεύουν ότι αυτά τα δύο κόμματα μετεκλογικά θα συνεργαστούν.
Το πλέον όμως αξιοσημείωτο σενάριο είναι μια κυβέρνηση των "κεντροδεξιών κομμάτων" που συγκεντρώνουν 154 έδρες, χωρίς την "Χρυσή Αυγή" που αναδεικνύει 15 ...

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Oι χειρότεροι δολοφόνοι τα τελευταία 25 χρόνια

Ο ακροδεξιός εξτρεμιστής Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που δικάζεται στις 16 Απριλίου για τη δολοφονία 77 ανθρώπων τον περασμένο Ιούλιο στη Νορβηγία, είναι ένας από τους χειρότερους δράστες ανθρωποκτονιών τα τελευταία 25 χρόνια:
- 22 Ιουλίου 2011 - ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Φορώντας στολή αστυνομικού ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ανοίγει πυρ εναντίον νεαρών μελών του Εργατικού Κόμματος σε κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια κοντά στο Οσλο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 69 άνθρωποι. Λιγο νωρίτερα, ο Μπράιβικ είχε ανατινάξει βόμβα κοντά στην έδρα της κυβέρνησης σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους...

Πανικός στον δρόμο με τα… μνημόνια

thumb
Σπαζοκεφαλιά αποτελούν για τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον οι συνεχείς δημοσκοπήσεις 
που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα ελληνικά ΜΜΕ. 
Οι πρεσβείες στην Αθήνα των μεγάλων χωρών, όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ, έχουν κινητοποιήσει τα στελέχη τους και προσπαθούν να καταλάβουν τι κλίμα επικρατεί ανάμεσα στους ψηφοφόρους και ποιες είναι οι πραγματικές τάσεις. 
Όμως, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, ακόμα και οι πιο έμπειροι αναλυτές τους δεν μπορούν να βγάλουν σαφή εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα...

M. Keiser: To χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα

Ο γνωστός και αιρετικός οικονομικός αναλυτής Max Keiser στο κεντρικό δελτίο ειδήσεωντου δορυφορικού τηλεοπτικού Russia Today, απάντησε σε κάποια ερωτήματα που αφορούν στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα.
"Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας", δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής, και περιέγραψε στην κατάσταση ως "οικονομικό ολοκαύτωμα".
"Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα", είπε ο Keiser....

Πώς οι Ελληνες έπεσαν στα τούρκικα

Πέρυσι, όταν άρχιζε να φουντώνει η κρίση, σε ένα εστιατόριο της Θεσσαλονίκης έβλεπα τους Έλληνες να τραγουδούν και να χορεύουν λαϊκά. 
Άρχιζαν με Ρασούλη και κορύφωναν με Στράτο Διονυσίου και Ακη Πάνου. 
Βαριά τραγούδια, νταλκαδιάρικα, ζεϊμπέκικα προ πάντων.
Σκέφτηκα τότε ότι στον δύσκολο καιρό που έρχεται οι Ελληνες θα αναδιπλωθούν προς τα έσω, για καλό και για κακό. 
Καλό, γιατί η ενδοσκόπηση μπορεί να δώσει καρπούς αυτογνωσίας, να απομακρύνει έναν ορισμένο επιπόλαιο κοσμοπολιτισμό, συνυφασμένο με την εύκολη χλιδή των δανεικών. 
Κακό, γιατί η εσωστρέφεια μπορεί εύκολα να φουντώσει έναν αμυντικό ναρκισσισμό και μιαν αυταρέσκεια θύματος...