Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Εκσυγχρονισμός: οι άριστοι, οι άχρηστοι, οι αρεστοί και οι δυσάρεστοι

freefotos.gr

Επειδή, από μικρά παιδιά, μας αρέσει να χειροκροτούμε κάθε καλό και να επικρίνουμε κάθε κακό, οποιασδήποτε Κυβέρνησης, συνεχίζουμε και με τους νέους Κυβερνήτες τις απορίες και τις προτάσεις μας.

Με κύριο στόχο, να πετύχουμε κάποιες απαντήσεις που ζητούν απεγνωσμένα, κάποιοι συγχρονισμένοι οπαδοί....:

1.- Ο νέος (και παλαιός..) Υπουργός του παλαιού Υπ.Δημ.Ταξεως, όταν γύρισε από τις ΗΠΑ, το 1992, πρότεινε να αλλάξει όνομα το Κίνημα, για να αντιπροσωπεύει πλέον τα νέα πολιτικοοικονομικά ρεύματα της εποχής μας & να μειωθεί το ανόητο χόμπυ του αντιαμερικανισμού μας.

Ρωτάμε κι εμείς γιατί...
δεν άλλαξε ακόμη;

Ιδιαίτερα το ‘ΣΟ’ από το ΠΑ. ΣΟ. Κ, είναι πλέον δυσφημιστικό για ένα κόμμα που εκσυγχρονίστηκε πλήρως με την αστική οικονομία και έχει αυτοσκοπό την εξουσία, με οποιοδήποτε τίμημα.
Προτείνουμε, λοιπόν, να ονομαστεί ΠΑ. ΣΥ.Κ. Δηλαδή,«Πανελλήνιο Συγχρονισμένο Κίνημα».

Ας ελπίσουμε ότι θα το πραγματοποιήσει ο ίδιος, όταν, ως άριστος και αρεστός αλλά και βραβευμένος των Η.Π.Α., θα διαδεχθεί κάποτε το σημερινό Αρχηγό μας.

2.-Παρατηρούμε ότι τις σημαντικότερες κυβερνητικές θέσεις τις πήραν κάποιοι άγνωστοι και μη εκλεγμένοι του Ελληνικού λαού αλλά πολύ γνωστοί του Αρχηγού και των ξένων φίλων του..


Με αποτέλεσμα να μείνουν και πάλι αναξιοποίητα κάποια ικανότατα στελέχη που έδωσαν και την ψυχή τους, τόσα χρόνια, για το Κίνημα.

Και δεν εννοούμε βέβαια μόνον κάποια πολύ βαριά ονόματα που ίσως να κουράστηκαν ή να έκαναν και χοντρά λάθη, υπουργοποιούμενα είκοσι, περίπου, χρόνια συνέχεια. Σημίτης, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης, Βερελής, Λιάνης, Γείτονας κ.α..


Ούτε τις πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικές «κολόνες» του Σημίτη, Τσουκάτο, Πανταγιά, Μικρούτσικο, Μπένο και Παπαζώη..

Οι άλλοι όμως; Κακλαμάνης ; Λαλιώτης; Βάσω; Τσούρας; Χυτήρης; Ευθυμίου; Παπουτσής; Παπαιωάννου; Σκανδαλίδης; Βρεττός; Μάλλον, υποθέτουμε, ότι όλοι αυτοί κόπηκαν ως…ηλικιωμένοι…

Και οι νεώτεροι, οι μαχόμενοι συνεχώς αλλά μονίμως αναξιοποίητοι, άραγε τι απέγιναν; Αλευράς, Οικονόμου, Δημαράς, Αποστολάκη, Δαμανάκη, Ανδρουλάκης, Νιώτης, Σακοράφα, Λιντζέρης, Διαμαντίδης, Αράπογλου, Γιαννακά, Κουτσούκος, Τόγιας, Αντωνίου, Κουσελάς, Γρηγοράκος, Καρτάλης, Παπαθανάση κ.α.. Φυσικά δεν μπορούσαν να γίνουν όλοι Υπουργοί…


Με ποια κριτήρια όμως, θα θέλαμε να μάθουμε έγιναν όλοι οι άλλοι και όχι αυτοί; Μήπως είναι άριστοι αλλά όχι αρεστοί;


Και σε ποιους δεν είναι αρεστοί;

Στον Αρχηγό που, οικογενειακώς, θέλουν απόλυτα πιστούς δίπλα τους ή στους έλληνες και ξένους συμβούλους και χορηγούς του;


Προτείνουμε, λοιπόν, θερμά, να αξιοποιηθούν, οι περισσότεροι, σε κάποια θέση, τέλος πάντων για να ηρεμήσουμε κι εμείς κι αυτοί. Γιατί διαφορετικά θα τους θεωρούμε άχρηστους ή δυσάρεστους.


3.- Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έγιναν τα ίδια λάθη όπως και στις περισσότερες προηγούμενες Κυβερνήσεις. ΄Υπουργοποιήθηκαν κάποιοι άσχετοι με το αντικείμενό τους…

Έγινε, π.χ., Υπουργός Πολιτισμού ο κ.Γερουλάνος, όπως στην Οικουμενική του 1989 έγινε Υπουργός Πολιτισμού ο κ. Κούβελας, ενώ τότε είταν βουλευτές ο κ. Θεοδωράκης, η κ.Συνοδινού, ο κ.Ξαρχάκος κ.α…

Εκτός αν θεωρείται ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος του Πολιτισμού η βοηθός του, η κ.Γκερέκου.

Όπως το 2000,θεωρήθηκε ολοκληρωμένος άνθρωπος της Παιδείας η κυρία Κούρκουλα…

Μήπως λοιπόν, είναι καλύτερα να καταργηθεί το Υπ.Πολιτισμού... και όλες οι υπηρεσίες του να υπαχθούν (και τυπικά..) στο Μέγαρο Μουσικής, αφού, εδώ και πολλά χρόνια, αυτό, ουσιαστικά, κατευθύνει όλα τα Πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας;

4.- Δεν μπορούμε, ειλικρινά, να καταλάβουμε γιατί αργεί τόσο πολύ ο κ. Πρωθυπουργός να καθορίσει τις αρμοδιότητες μερικών Υπουργών και Υφυπουργών του, με αποτέλεσμα να μην παράγεται έργο αλλά μεγάλη γκρίνια και άφθονο καλαμπούρι.

Όπως, π.χ., ο κ. Βενιζέλος βαφτίστηκε «Υπουργός των παρελάσεων..», η κ.Κατσέλη «Υπουργός της πιάτσας..», ο κ.Πάγκαλος «Υπουργός παιδονόμος..» και ο κ.Γερουλάνος «Κόμης Μπουμπουλίνος».

Ήδη το σκληρό επιτελείο του Αρχηγού, ονομάστηκε «Οι Πυρήνες της Μαμάς..» Προτείνουμε, λοιπόν, να λυθεί το πρόβλημα όσο γίνεται συντομότερα, πριν γίνουμε και νούμερα επιθεώρησης.

Ήδη μάθαμε ότι στα περισσότερα θεατρικά σκετς του χειμώνα άρχισαν να κυριαρχούν πολλά νοστιμότατα λάθη του Αρχηγού μας, με πρώτο και καλύτερο το «Μηδέν εις το πηλήκιον..»


από resaltomag

Ανοικτό Πανεπιστήμιο! Από αύριο οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους!



Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου από την 1η Νοεμβρίου 2009 έως τη 10η Δεκεμβρίου 2009


Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Φ.253.1/87498/Β6 (ΦΕΚ 1558 Β’/30-07-2009) Υπουργική Απόφαση για τα Προπτυχιακά και την υπ’ αριθ. 62216/B7 (ΦΕΚ 1530 Β΄/27-7-2009) Υπουργική Απόφαση για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα προσφέρει, για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, 6 Προπτυχιακά και 26 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με τον ακόλουθο αριθμό θέσεων ανά Πρόγραμμα Σπουδών:

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
1. Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες (500 θέσεις)
2. Πληροφορική (1000 θέσεις)
3. Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (1000 θέσεις)
4. Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (800 θέσεις)
5. Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (800 θέσεις)
6. Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός (100 θέσεις)

• Η προσφορά των σπουδών γίνεται με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.
• Η έναρξη των σπουδών για τα παραπάνω προγράμματα θα γίνει το Φθινόπωρο του 2010.
• Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με δημόσια και ανοιχτή ηλεκτρονική διαδικασία (κλήρωση).
• Οι φοιτητές συμμετέχουν στις δαπάνες των σπουδών τους σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6, του άρθρου 5 του Ν.2552/97 όπως αυτές καθορίζονται από τις οικείες Υπουργικές Αποφάσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ε.Α.Π. στο διαδίκτυο www.eap.gr, για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες και στη συνέχεια να υποβάλουν την αίτησή τους στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση
>
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 10.00 π.μ., στα γραφεία του Ε.Α.Π. στην Πάτρα, στην Πάροδο Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών (κτίριο Διοίκησης). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει με δική τους ευθύνη να αναζητήσουν τα αποτελέσματα της κλήρωσης (www.eap.gr / έλεγχος σειράς κατάταξης). Επιπλέον, τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα είναι στη διάθεση του Τύπου. Στην κλήρωση θα προηγηθούν όσοι έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους την 31η Δεκεμβρίου 2009.

WWW.EAP.GR


Αυξάνεται ο ΦΠΑ κατά 2 μονάδες

Αποκλειστικό



Ο υπουργός οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ένα μήνα σχεδόν μετά τις εκλογές, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα, την οποία αγνόησε πριν τις εκλογές, υποτιμώντας την νοημοσύνη του ελληνικού λαού!



Ενώ γνώριζαν την οικονομική κατάσταση της χώρας, τουλάχιστον 4 ημέρες πριν την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εφ' όσον είχε ενημερωθεί από τον Διοικητή της Τ.τ..Ε. κ. Προβόπουλο.



Γνώριζαν τους αριθμούς και τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, κάτι που υπενθυμίσθηκε στον κ. Παπακωσταντίνου στη σύνοδο του Ecofin ο επίτροπος Αλμούνια.



Παρ' όλα αυτά υποσχέθηκαν τα "πάντα στους πάντες", λέγοντας ότι "λεφτά υπάρχουν",χωρίς να υπολογίσουν την επόμενη μέρα των εκλογών, την οποία καλούνται να "εξυπηρετήσουν" σήμερα!



Για τη φετινή χρονιά, το έλλειμμα εκτιμάται ότι θα κλείσει στα 28,9 δισ. ευρώ, μέγεθος που οδηγεί τον υπουργό σε σκέψεις για δραστικότερα μέτρα από τα αρχικά προγραμματισμένα



Ο Κ. Παπακωσταντίνου, με επιστολή του προς τον επίτροπο κ. Χοακίν Αλμούνια, αφού έκανε μία αναδρομή στα αποτυχημένα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, παρουσίασε τη δέσμη των μέτρων που προσανατολίζεται να πάρει το ΠαΣοΚ.



Ο υπουργός όπως και προεκλογικά είχε εξαγγείλει το ΠαΣοΚ, θα προχωρήσει σε αύξηση της άμεσης φορολογίας με νέα φορολογική κλίμακα, κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης επιδομάτων και φοροαπαλλαγών καθώς και των έμμεσων φόρων όπως ο ειδικός φόρος στα καύσιμα, στα ποτά και στα τσιγάρα.



Η μεγάλη αλλαγή στην οικονομική πολιτική του υπουργού είναι η απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ.



Αν και προεκλογικά σύσσωμο το ΠαΣοΚ είχε δηλώσει ότι δεν θα γίνει αύξηση του ΦΠΑ, κάτω από το πρίσμα των νέων δεδομένων για τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας που φέρνει η καταγραφή, και με την comition να «απειλεί» και να πιέζει για άμεσα μέτρα, ο κ. Παπακωστντίνου αποφάσισε να δεχτεί τις εισηγήσεις για αύξηση του ΦΠΑ.



Για κάθε μονάδα αύξησης του ΦΠΑ τα έσοδα του Κράτους αυξάνονται κατά 600 εκατ. ευρώ.



Οι σκέψεις που κυριαρχούν στο οικονομικό επιτελείο τη κυβέρνησης είναι να αυξηθεί ο συντελεστής από 19% σε 21% και συγχρόνως σε ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης να μειωθεί ώστε να υπάρξει η απαραίτητη κοινωνική ισορροπία στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.



Και εδώ ερχόμαστε στην μεγάλη αντίφαση της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ για δίκαιη φορολογική πολιτική.



Έχουμε τονίσει και άλλη φορά ότι η χειρότερη μεταχείριση του κράτους προς τον πολίτη είναι η αύξηση της έμμεσης φορολογίας!



Και τούτο γιατί τους ίδιους φόρους πληρώνουν όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως του εισοδήματος τους!



Δηλαδή τον ίδιο φόρο πληρώνουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι επιχειρηματίες, οι μεγαλοεισοδηματίες και οι φοροδιαφεύγοντες !



Αυτή είναι κοινωνική δικαιοσύνη;



Αυτός είναι ο σοσιαλισμός;


Να πληρώνουν τους φόρους τα χαμηλά εισοδήματα και οι άνεργοι και να απαλάσσουμε φορολογικά τους "σκαφάτους";



Και κυρίως πάνω απ' όλα γιατί είπατε ψέμματα στον ελληνικό λαό;



Διαβάστε και την προηγούμενη ανάρτηση μας, εδώ!


Τι είπαν οι διεκδικητές της αρχηγίας στη κεντρική επιτροπή

«Όσοι περιμένουν ότι θα βγούμε τσακωμένοι και διαλυμένοι από αυτή τη διαδικασία είναι πολύ βαθιά νυχτωμένοι.»

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη όταν ανέβηκε στο βήμα της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ. Προσθέτοντας:

«Χάσαμε τις εκλογές, δεν επιτρέπεται να χάσουμε μια γενιά».



«Με ξέρετε. Γνωρίζετε ότι δεν έχω λείψει ούτε μια στιγμή από τις μάχες της παράταξης.

Ξέρετε ότι στάθηκα στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή σε όλη αυτή τη διαδρομή, σε εύκολες και δύσκολες στιγμές», δήλωσε στη συνέχεια, ζητώντας τη στήριξη των νεοδημοκρατών «γιατί συμφωνείτε ότι αυτό που πρεσβεύω και εκπροσωπώ είναι το καλύτερο για το μέλλον της παράταξης.

Θέλω να κερδίσω όχι γι’ αυτά που έκανα, αλλά γι’ αυτά που μπορώ να κάνω μαζί σας στο μέλλον για τη ΝΔ».


«Δεσμεύτηκα ότι αν εκλεγώ πρόεδρος το κόμμα θα εμπεδώσει τη φυσιογνωμία ενός σύγχρονου κεντροδεξιού ευρωπαϊκού κόμματος. Ότι θα προχωρήσω σε βαθιά ανανέωση. Ξέρω να δίνω μάχες, ξέρω να κερδίζω μάχες. Δεσμεύτηκα με την ουσιαστική διαβούλευση του κόμματος με την κοινωνία. Τα όργανά μας πρέπει να είναι ζωντανά, να συνεδριάζουν τακτά, να συνθέτουν απόψεις. Πρέπει να ακούσουμε τους πολίτες που μας έκριναν και τα στελέχη μας», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.


Πρότεινε, μάλιστα, το επικείμενο συνέδριο της ΝΔ να είναι διήμερο, με τη συμμετοχή όλων των συνέδρων, και κυρίως πολιτικό. «Να μιλήσουμε για το μέλλον της παράταξης.

Να μιλήσουμε πολιτικά.

Η συζήτηση για τη διαδικασία έχει κουράσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.



Την ανάγκη για εκλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την ευρύτερη πλειοψηφία πολιτών, που δηλώνουν οπαδοί και υποστηρικτές των πολιτικών θέσεων της παράταξης, και δεν είναι μέλη άλλου κόμματος, επανέλαβε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.


«Πρέπει επιτέλους να τολμήσουμε», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, αφήνοντας αιχμές κατά όσων αμσφισβητούν την πρόταση που έχει υποβάλει για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και «φίλων» του κόμματος.
Διαφορετικά, «αν διολισθήσουμε στην εσωστρέφεια θα δείξουμε ότι δεν εμπιστευόμαστε τους πολίτες». «Να μην υποτιμήσουμε τους πολίτες στη διαδικασία της εκλογής προέδρου, όπως τους υποτιμήσαμε στις εκλογές. Να μην δείξουμε ότι φοβόμαστε το άνοιγμα στην κοινωνία», πρόσθεσε.
Επανέλαβε, επίσης, την πρότασή του το συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου να είναι πολιτικό και να μην περιοριστεί στα περί αλλαγής του καταστατικού.
«Πρέπει να μιλήσουμε πολιτικά στο κορυφαίο όργανό μας, το συνέδριο, όση ώρα κι αν χρειαστεί. Πρέπει να τελειώνουμε με τις πικρίες και τις αντιπαραθέσεις. Πρέπει όλα αυτά να γίνουν τώρα, πριν την εκλογή του νέου προέδρου», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Ζητούμενο είναι να δοθεί σε κάθε μέλος το δικαίωμα επιλογής. Να έχουν όλοι άποψη, έκφραση άποψης άμεσης και καταλυτικής», είπε ο κ. Σαμαράς κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της Κ.Ε. της ΝΔ.

«Υπογράψαμε να εκλέξει τον αρχηγό η βάση του κόμματος. Εγώ δεσμεύομαι να ακολουθήσω ρητά αυτό που έχω υπογράψει», συνέχισε, τονίζοντας ωστόσο ότι αν αποφασιστεί κάτι άλλο, δηλαδή η εκλογή από τους φίλους της ΝΔ, θα τον βρει σύμφωνο, αρκεί να τελειώνει αυτή η διαδικασία που έχει κουράσει.




Ενωτικός ο Καραμανλής στο βήμα της κεντρικής επιτροπής

Θετική εξέλιξη και κομβικό σημείο στην ιστορία της ΝΔ χαρακτήρισε ο Κώστας Καραμανλής την εκλογή του νέου προέδρου από την βάση, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ενόψει του συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου.

«Δεν χωρούν αντεγκλήσεις και προσωπικοί διαξιφισμοί», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας ενότητα, συνοχή και στήριξη στον νέο πρόεδρο.


Να βάλουμε το "εμείς" πάνω από το "εγώ"


Με αυτή την φράση του Κώστα Καραμανλή ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, όπου θα ανοίξει και ο κύκλος των εσωκομματικών εκλογών και του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου.


Ο κ. Καραμανλής από το βήμα δήλωσε ότι δεσμεύεται να στηρίξει τον νέο πρόεδρο από την πρώτη κιόλας ημέρας της θητείας του και επισήμανε την ανάγκη για ομοψυχία και ενότητα στο εσωτερικό της παράταξης.


Απαραίτητη προϋπόθεση για την ενότητα του κόμματος είναι «να βάλουμε το "εμείς" πάνω από το "εγώ" και να προτάξουμε τις Αρχές που μας ενώνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής θυμίζοντας ότι η ΝΔ είναι η παράταξη «που υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος».



Αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία του νέου προέδρου, ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε θετική την απόφαση η εκλογή να γίνει από τη βάση, ενώ υπογράμμισε ότι θα παραμείνει ενεργό μέλος της παράταξης.



Η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει τις αλλαγές στο καταστατικό για να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος από την βάση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση για την πρόταση Αβραμόπουλου να ψηφίσουν και οι φίλοι του κόμματος.


Η Ελληνική «νοηματική» γλώσσα και η «σημειολογική» γλώσσα του ΠαΣοΚ


Δεν ξέρω εάν γνωρίζετε ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως «νοηματική» γλώσσα μόνο την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν «σημειολογικές».

Ως «Νοηματική γλώσσα» θεωρείται η γλώσσα στην οποία το «σημαίνον» (δηλαδή η λέξη) και το «σημαινόμενο» (δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει -πράγμα,κατάσταση,ιδέα ) έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση ( π.χ γεωμετρία = γη +μετρώ) .

Αντίθετα «σημειολογική» είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το Α «πράγμα» (σημαινόμενο) εννοείται με την Α λέξη (σημαίνον).

Με απλά λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η ΜΟΝΗ γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν «πρωτογένεια», ενώ σε όλες τις άλλες οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν δηλαδή κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν.

Όταν λοιπόν διαβάζω ότι ο μετέχων στα ΔΣ του ΟTE, όταν η Siemens έκανε πάρτι μίζας με τον οργανισμό ( το επισημαίνω διαρκώς καθώς οι Νεοέλληνες έχουμε ασθενή μνήμη), υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, συνέστησε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ( sic!) επιτροπή που θα καταγράψει την τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση σε σχέση με τα στατιστικά στοιχεία (απογραφή κατ` ουσία ), τότε σίγουρα δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.

Είτε ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν γνωρίζει ελληνικά και προέρχεται από άλλη χώρα ,όπου η γλώσσα της είναι συμβατική ( δηλ. αυθαιρέτως ορίζεται το σημαινόμενο να εννοείται με το σημαίνον), είτε ηθελημένα προσπαθεί να υποβιβάσει ,προς χάριν της επικοινωνίας ,το πνευματικό μας επίπεδο.

Η λέξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ/Η σημαίνει αυτόν που δεν επηρεάζεται ή δεν ελέγχεται από κάποιον άλλο.
Πως λοιπόν ονομάζει ο κ. Παπακωνσταντίνου «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» μια επιτροπή όταν τα μέλη αυτής επιλέγονται και ορίζονται όχι μέσα από τις διαδικασίες μιας γενικής συναίνεσης, αλλά αποκλειστικά και μόνο από τον ίδιο ;

Παρόμοιες πλάνες «ζυμώσεις» μεταξύ λέξεως και έννοιας επιχειρούν απολυταρχικά καθεστώτα. Η Ιστορία βρίθει παραδειγμάτων με τέτοιου είδους πλάνες «ζυμώσεις» στην επτάχρονη περίοδο της δικτατορίας στην χώρα μας.

Πως ονομάζεται «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» μια επιτροπή όταν ανακοινώνει ότι το συντονισμό της ....«Ανεξάρτητης Επιτροπής» θα έχει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (Σ.Ο.Ε), τον οποίο ( Γ.Ζανιάς) ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου όρισε σ` αυτή την θέση πριν.... δύο ημέρες;

Πως ονομάζεται «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» μια επιτροπή όταν σ` αυτή μετέχει πρώην σύμβουλος του κ. Σημίτη;
Πως ονομάζεται «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» μια επιτροπή όταν μεταξύ των μελών βρίσκονται κομματικά προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ των οποίων μάλιστα το παρελθόν είναι ....πολυτάραχο;

Για να μην «βιάζει» λοιπόν κανείς ούτε την ελληνική γλώσσα ,ούτε την νοημοσύνη μας, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ = Άνευ Εξάρτησης. Και αυτή η επιτροπή μόνο έτσι δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται.

Πάρτε τους αστυνομικούς από τους μεγαλοδημοσιογράφους

Αν ο υπουργός "Προστασίας του πολίτη" Μ.Χρυσοχοίδης δεν πάρει τους αστυνομικούς από τους μεγαλοδημοσιογράφους που έχουν πάνω από 300.000 εισόδημα τον χρόνο τότε έχει χάσει ένα μεγάλο στοίχημα.

Για ποιον λόγο να έχουν αστυνομικό οι star που μπορούν να πληρώσουν από την τσέπη τους ένα ολόκληρο κέντρο...εκπαίδευσης;

Κόψτε τους αστυνομικούς από όλους τους δημοσιογράφους που έχουν βιλάρες και προκαλούν με τον τρόπο ζωής τους.

Αλλιώς δεν έχει νόημα να βγάζετε τους αστυνομικούς στον δρόμο. Όταν μια πρώην υπουργός καταγγέλει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της πήρε τους αστυνομικούς δεν είναι δυνατόν να τους έχουν οι δημοσιογράφοι με μεγάλα εισοδήματα που προκαλούν.
Οι ...τσιφούτηδες.

«Η επίσκεψη του Γ. Α. Παπανδρέου στην Κύπρο»

Η επίσημη «πρώτη» (διότι υπήρξε και «ανεπίσημη» πρώτη στην Τουρκία) του κ. Γ. Α. Παπανδρέου στην Κύπρο έφερε και κάποιες μικρές, πλην ουσιαστικές, λεπτομέρειες.

Ακούσαμε με προσοχή τον κ. Χριστόφια να κάνει λόγο σε Έλληνες και Κύπριους κάνοντας σαφή το διαχωρισμό μεταξύ των δύο.

Μπορεί να αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία που ενώνουν Κύπρο και Ελλάδα, -πολιτισμικά, γλωσσικά, θρησκευτικά- αλλά κατάφερε να τονίσει για άλλη μια φορά πως άλλο Κύπριος και άλλο Έλληνας.

Στα ίδια πλαίσια και ο κ. Πρωθυπουργός αναφερόταν συνεχώς στον Κυπριακό Λαό.

Με αυτή μας την αναφορά θέλουμε να στιγματίσουμε τη διαφορά στην αντίληψη που είχε ο μ. Τάσσος Παπαδόπουλος όταν συναντάτο με τον τέως Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.


Οι αναφορές ήταν σε κυπριακό Ελληνισμό, σε Έλληνες της Κύπρου, ακόμα και αδερφούς Κυπρίους.


Δεν είναι εθνικιστική κορώνα η αναφορά στην εθνοτική καταγωγή.


Είναι το ειδικό μας στίγμα στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που τείνει να πολτοποιήσει ό,τι το διαφορετικό και το διακριτό.


Δεν έφταναν οι κατ’ επανάληψιν αναφορές στις υποχρεώσεις και στο πόσο αυστηροί κριτές θα είμαστε Ελλάδα και Κύπρος (εδώ γέλασε και το παρδαλό κατσίκι) έναντι της Τουρκίας (λες και ήταν άλλοι άνθρωποι που υποστήριξαν το σχέδιο Ανάν), πόσο στημένη μπορεί να ήταν η ερώτηση της απεσταλμένης του ΑΠΕ στο Προεδρικό Μέγαρο προς τον κ. Παπανδρέου;


Αφού του έπλεξε το εγκώμιο για το 1999 στο Ελσίνκι, «σκάει» και την ερώτηση για τον αν θα διευκολυνθεί η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ αν λυθεί το Κυπριακό.


Προφανώς η κοπελιά ήταν αδιάβαστη διότι θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ενετάχθη στην ΕΕ από 1ης Μαΐου 2004.


Άλλο ήθελε να ρωτήσει αλλά η δοτή ερώτηση ήταν κακά διατυπωμένη με αποτέλεσμα να οδηγήσει στην παρέμβαση του κ. Χριστόφια για αποκατάσταση της τάξης.


Κατά τ’ άλλα η επίσκεψη στη Βουλή των Αντιπροσώπων μάς έφερε μπροστά σ’ ένα γνωστό σενάριο.


Ο Πρόεδρος της Βουλής Μ. Καρογιάν να λέει τα πράγματα έξω απ’ τα δόντια, όπως αυτά εκφράζουν το μέσο Κύπριο, με αποτέλεσμα ο ίδιος πολίτης να διαπορεί κατά πόσο οι πολιτικοί μας ταγοί έχουν διαφορετικούς στόχους και πρακτική.


Ακριβώς τα ίδια είχαμε δει να διαδραματίζονται με την επίσκεψη Μπαρόζο στο νησί.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να δικαιολογεί και να καλοπιάνει τον κ. Ταλάτ για τις από κοινού προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, ακολούθως να δίνει άφεση αμαρτιών στην Τουρκία αντισταθμίζοντας την εισβολή με το πραξικόπημα, ενώ από την άλλη ο κ. Καρογιάν να κατακεραυνώνει την Τουρκία για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλα τα συναφή.


Ακούγοντας ο ξένος, ο τρίτος, ο αμέτοχος όλες αυτές τις δηλώσεις και τα ρεζιλίκια ένα διαπιστώνει:


Είμαστε ασυντόνιστοι, χωρίς κοινή γραμμή που ο καθένας άγεται και φέρεται από την κομματική του ταυτότητα και το μικροπαραταξιακό του συμφέρον.


Όταν αυτοί που θέλουν να λέγονται ηγέτες του Ελληνισμού στρώνουν κόκκινο χαλί στην Τουρκία που δεν εξεπλήρωσε ούτε κατ’ ελάχιστον τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, τότε είναι άξιοι της τύχης τους.


Δυστυχώς μαζί με την πολιτική τους τύχη είναι συναρτημένη η τύχη ενός έθνους.



‘Εμπροσθοφύλακας’

Σε...κουτσό άλογο ποντάρει την ευρωπαϊκά του όνειρα ο Παπανδρέου


Σε...κουτσό άλογο ποντάρει την ευρωπαϊκά του όνειρα ο Γιώργος Παπανδρέου!

Από τη μια το ταξίδι του στο Λονδίνο, από την άλλη η κοινή πρόταση με τον Γκόρντον Μπράουν για την πράσινη ανάπτυξη, φαίνεται πως πάει να..."τακιμιάσει" πολιτικά με τους Άγγλους δηλαδή να μείνει εκτός συμμαχίας Γερμανίας-Γαλλίας!
Εύγε!

Δηλαδή θα πάει μ αυτούς που σνομπάρουν την Ένωση κι όχι μ αυτούς που καθορίζουν την τύχη της...



mediakias


MME Σκoπίων: «Παπανδρέου και Γκρούεφσκι έσπασαν τον πάγο»

Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών των Σκοπίων ήταν η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, η οποία κυριαρχεί στο σύνολο των ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.


Σε όλα τα σχετικά ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ μετά το πέρας της συνάντησης, σύμφωνα με το οποίο οι δύο πρωθυπουργοί κατά τη συνάντησή τους, τόνισαν πως η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης για το ζήτημα της ονομασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ παραμένει ουσιώδης και για τις δύο χώρες, ενώ επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους σχετικά με το ευρωπαϊκό μέλλον των χωρών της περιοχής.

Η εφημερίδα «Ντνέβνικ» έχει πρωτοσέλιδο τίτλο: «Νέα ενέργεια στην εκκρεμότητα για το όνομα» και αναφέρει ότι η συνάντηση των κ.κ. Παπανδρέου και Γκρούεφσκι χαρακτηρίσθηκε ως τυπική, με μοναδικό στόχο οι δύο πρωθυπουργοί να γνωριστούν και να κάνουν μία πρώτη επαφή.


Η εφημερίδα «Ουτρίνσκι Βέσνικ», με τίτλο «Ο Γκρούεφσκι και ο Παπανδρέου έσπασαν τον πάγο στη συνάντηση στις Βρυξέλλες», σχολιάζει ότι, μολονότι οι δύο πλευρές προανήγγειλαν τη συνάντηση ως συνάντηση γνωριμίας και περισσότερο τυπική παρά ουσιώδη, το μήνυμα που απεστάλη ήταν σαφές:

Υπάρχει νέα ενέργεια μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων και ότι οι δύο πρωθυπουργοί ενδιαφέρονται για επαφές και αναζήτηση λύσεων.

Η λαϊκή «Βεστ» γράφει ότι η πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ Παπανδρέου-Γκρούεφσκι υποβοηθήθηκε από κοινούς φίλους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, για την πραγματοποίησή της δεν ασκήθηκαν ιδιαίτερες πιέσεις, αλλά αυτή ήταν αποτέλεσμα των δηλώσεων που έγιναν από Αμερικανούς και Ευρωπαίους διπλωμάτες ότι δηλαδή οι απευθείας επαφές μεταξύ των δύο χωρών αυτή τη στιγμή θα δώσουν νέα ώθηση στη διαδικασία για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας.


Τέλος η φιλοκυβερνητική «Βέτσερ» γράφει: «Πρωτοβουλία της "μακεδονικής" πλευράς σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.

Ο Γκρούεφσκι σε συνάντηση με τον Παπανδρέου, ο Ιβάνοφ προσκαλεί τον Παπούλια».


Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Ο κύβος ερρίφθη για το συνέδριο

Εντείνονται οι φόβοι για μετατροπή της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας σε ρινγκ, μετά τη δημοσιοποίηση -πριν από λίγο- της τελικής πρότασης της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου προς το όργανο, που θα συνεδριάσει αύριο (Σάββατο 31/10).


Η επιτροπή εμμένει στην ψήφο των μελών (υπαρχόντων, αλλά και όσων γραφούν ως την τελευταία στιγμή), αλλά δεν περιλαμβάνει την πρόταση Αβραμόπουλου για δικαίωμα ψήφου και στους φίλους του κόμματος.


Παρόλα αυτά, ο πρώην υπουργός Υγείας επιμένει ότι θα θέσει την πρότασή του σε ψηφοφορία, έχοντας και την υποστήριξη του Παναγιώτη Ψωμιάδη.


Κατόπιν εντολής του Κώστα Καραμανλή, αύριο οι Δημήτρης Σιούφας και Λευτέρης Ζαγορίτης θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν το στήσιμο κάλπης στο υπόγειο του Κάραβελ. Αυτό διότι στη Ρηγίλλης είναι διάχυτος ο φόβος ότι μία “κόντρα” μεταξύ των υποψηφίων μέσω ψηφοφορίας θα μπορούσε να καταστήσει ακόμη και...έκρυθμη την κατάσταση.


Παρόλα αυτά, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, διεφάνη ότι η πρόταση Αβραμόπουλου δεν έγινε δεκτή και επισήμως. Εξάλλου, στην ανακοίνωση του Δημήτρη Σιούφα (ακολουθεί ολόκληρη παρακάτω) καθίσταται σαφές ότι “την ως άνω πρόταση αποδέχονται οι υποψήφιοι κα Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Διαφορετικές απόψεις ως προς επί μέρους ρυθμίσεις μόνο του άρθρου 4 του Καταστατικού (ενώ αποδέχονται όλες τις άλλες τροποποιήσεις) διατύπωσαν οι υποψήφιοι κ.Δημήτρης Αβραμόπουλος και κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης”.


Αυτό σημαίνει ότι, αν δεν υπάρξει, ως αύριο το πρωί, συμφωνία μεταξύ των υποψηφίων, οι επίδοξοι διάδοχοι του Κώστα Καραμανλή θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο όργανο, μετρώντας κέρδη και απώλειες από την ψηφοφορία.
Ψάχνοντας συμβιβασμό στις...διατυπώσεις


Πάντως, δεν είναι μόνο ο απερχόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Επιτροπής και ο Γραμματέας της Κ.Ε. που φοβούνται την ψηφοφορία. Την κάλπη φοβούνται κυρίως οι τρεις βασικοί υποψήφιοι, αφού σε κανέναν “δεν βγαίνουν τα κουκιά” της Κεντρικής Επιτροπής και, κατά συνέπεια, ουδείς είναι πρόθυμος να διακινδυνεύσει μία πρώτη ήττα, που θα μετρήσει πολύ σε επίπεδο εντυπώσεων.


Για το λόγο αυτό, η κ. Μπακογιάννη έχει ήδη από χθες δηλώσει ότι “θα δεχτεί ό,τι αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή”, προσθέτοντας ότι “όσο περισσότεροι ψηφίσουν, τόσο το καλύτερο”.

Από την άλλη πλευρά, και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει κάνει ένα βήμα πίσω. Με επιστολή του προς τον Δημήτρη Σιούφα, έχει καταθέσει “βελτιωμένη” πρόταση με διαφορετική διατύπωση.

Με την πρόταση αυτή, υπερασπίζεται μεν τη συμμετοχή των “φίλων” στη διαδικασία, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι φίλοι θα πρέπει να υπογράφουν μία “δήλωση” ότι “αποδέχονται τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας”.

Θα πρόκειται, δηλαδή, για μία κατηγορία πολιτών που δε θα είναι μεν μέλη, αλλά ούτε και...απλοί φίλοι. Θα είναι “φίλα προσκείμενοι” στην Νέα Δημοκρατία πολίτες ή αλλιώς...στον προθάλαμο του κόμματος.



Όλη η πρόταση της Επιτροπής για τις αλλαγές στο καταστατικό

Σύμφωνα με την προαναφερόμενη ομόφωνη πρόταση προτείνεται η αναθεώρηση των ακόλουθων διατάξεων, ως εξής:

Η διάταξη του άρθρου 3 παρ. 1 αντικαθίσταται ως εξής: «Μέλος του Κόμματος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μπορεί να γίνει κάθε Έλληνας πολίτης ή Έλληνας το γένος, που έχει το δικαίωμα του εκλέγειν στις εθνικές εκλογές, αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές και τις πολιτικές θέσεις του Κόμματος και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του Κόμματος».

Στη διάταξη του άρθρου 4 παρ. 2 προστίθεται δεύτερο εδάφιο, που έχει ως εξής:

« Κατ’ εξαίρεση, και μόνο κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του Κόμματος, όλοι όσοι προσέρχονται, κατά την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, για να ψηφίσουν υποβάλλουν αυτοπροσώπως αίτηση είτε επαναβεβαίωσης, εφόσον πρόκειται για μέλη, είτε πρώτης εγγραφής, εφόσον πρόκειται για μη μέλη. Η αίτηση αυτή καταχωρίζεται αυτομάτως στη νέα βάση μελών του Κόμματος με τη χρήση ειδικού on line συστήματος, κατά τα οριζόμενα στο Καταστατικό και καταβάλει την προκαθορισμένη από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου συνδρομή. Στην αίτηση εγγραφής περιλαμβάνεται, οπωσδήποτε, διαβεβαίωση του αιτούντος ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές και πολιτικές θέσεις του Κόμματος».


Στη διάταξη του άρθρ. 4 παρ. 3 προστίθεται δεύτερο εδάφιο, που έχει ως εξής:



«Για μέλη που εγγράφονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 2 εδάφιο β αυτού του άρθρου η αποδοχή της αίτησης εγγραφής του υποψηφίου μέλους γίνεται αυτομάτως, όταν υποβληθεί η αίτηση και καταβληθεί η καθορισμένη συνδρομή».

Η διάταξη του άρθρου 5 παρ.1, εδάφιο α, αναθεωρείται ως εξής:

«α) Να εκλέγει, σε όλα τα όργανα του Κόμματος, αμέσως μετά την εγγραφή του και να εκλέγεται έξι (6) μήνες μετά από αυτήν».

Η διάταξη του άρθρου 14 παρ.1 αναθεωρείται ως εξής:

«Πρόεδρος του Κόμματος είναι αυτός που εκλέγεται νομίμως, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Καταστατικό του Κόμματος».

Η διάταξη του άρθρου 14 παρ.2 αντικαθίσταται ως εξής:

«α. Ο Πρόεδρος του Κόμματος εκλέγεται από τα μέλη του με καθολική ψηφοφορία.

β. Η εκλογή του Προέδρου γίνεται κατά τρόπο άμεσο από τα μέλη του Κόμματος, με μυστική ψηφοφορία. Για την εκλογή του απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση που ουδείς από τους υποψηφίους συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται, το συντομότερο δυνατό, μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, εφαρμόζονται δε σ’ αυτήν όλες οι διατάξεις που διέπουν τον τρόπο διεξαγωγής της πρώτης ψηφοφορίας και γίνεται με τους εκλογικούς καταλόγους της πρώτης. Πρόεδρος εκλέγεται αυτός που θα λάβει το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

γ. Η εκλογή νέου Προέδρου από τα μέλη του Κόμματος διενεργείται από Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Κατά την πρώτη εφαρμογή αυτής της διάταξης η εκλογή νέου Προέδρου διενεργείται από :

( i ) την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου και από ένα μέλος που ορίζει κάθε υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου του Κόμματος. Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτική Επιτροπής είναι ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, ο οποίος σε περίπτωση κωλύματος αναπληρώνεται από τον αρχαιότερο σε θητεία στο Εθνικό Κοινοβούλιο Βουλευτή, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Και ( ii ) από Εφορευτική Επιτροπή σε κάθε Εκλογικό Τμήμα, που αποτελείται από Πρόεδρο, οριζόμενο από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που μπορεί να είναι Δικηγόρος ή Συμβολαιογράφος, και από ένα μέλος το οποίο ορίζει κάθε υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου του Κόμματος.

Οι Εφορευτικές Επιτροπές εποπτεύονται, καθ’ όλη τη διαδικασία της εκλογής, από τη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ ως Πρόεδρο και, τούτου κωλυομένου, από τον Αντιπρόεδρο, τον Γραμματέα ή άλλο μέλος του Δ.Σ. της ΝΟΔΕ και από έναν εκπρόσωπο κάθε υποψηφίου ως μέλος. Τη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή συμπληρώνει, ως πρόσθετο μέλος, ο Πρόεδρος ή μέλος του Δ.Σ. του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου, που ορίζεται από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

δ. Κατά την πρώτη εφαρμογή αυτής της διάταξης, η εκλογή νέου Προέδρου γίνεται μεταξύ εκείνων που υπέβαλαν, νομίμως και εμπροθέσμως έως και την 22α Οκτωβρίου 2009, υποψηφιότητα στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου 2009 και κρίθηκαν έγκυρες.

ε. Η εκλογή νέου Προέδρου γίνεται με μυστική ψηφοφορία την ίδια ημέρα σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, για τους κατοικούντες στην Ελλάδα και τις οργανώσεις των Ελλήνων Αποδήμων στο εξωτερικό. Ειδικότερα, κατά την πρώτη εφαρμογή αυτής της διάταξης συμμετέχουν στην εκλογή του Προέδρου οι Έλληνες της Διασποράς στην Ευρώπη και δη στη Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Σουηδία, Αυστρία και Κύπρο, κατά τα ειδικότερα που θα αποφασίσει η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου».

Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 14 αναθεωρείται ως εξής:

«Στην περίπτωση αυτή η εκλογή νέου Προέδρου γίνεται το αργότερο μέσα σε δύο (2) μήνες, κατ’ ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 αυτού του άρθρου».

Η διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου 14 αντικαθίσταται ως εξής:

«Αν ο Πρόεδρος του Κόμματος, που είναι ταυτόχρονα και Πρωθυπουργός, εκλείψει με οποιονδήποτε τρόπο, εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 38 παράγραφος 2 του Συντάγματος. Η εκλογή νέου Προέδρου του Κόμματος γίνεται κατ’ ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 αυτού του άρθρου».

Η διάταξη της παραγράφου 6 του άρθρου 14 αντικαθίσταται ως εξής:

«Ειδικότερα θέματα που αφορούν την διαδικασία εκλογής Προέδρου καθορίζονται, εφόσον υπάρχει ανάγκη, από τον Ειδικό Κανονισμό Εκλογής Προέδρου του Κόμματος, που εγκρίνεται από την Κεντρική Επιτροπή, μέσα στο πλαίσιο που καθορίζουν οι διατάξεις των επομένων εδαφίων:

α. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, με την συνδρομή και ευθύνη του Γενικού Διευθυντή, των Γραμματειών και των υπηρεσιών του Κόμματος είναι αρμόδια για την οργάνωση όλων των διαδικασιών που αφορούν την εκλογή Προέδρου καθώς και για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και την έκδοση των αποτελεσμάτων.

β. Με βάση τις υποψηφιότητες καταρτίζονται και εκτυπώνονται ψηφοδέλτια για κάθε έναν υποψήφιο από ομοιόμορφο και ομοιόχρωμο χαρτί, στο οποίο αναγράφονται, με ομοιόμορφα στοιχεία, το όνομα και το επώνυμο κάθε υποψηφίου.

γ. Οι διαστάσεις των ψηφοδελτίων και η ποιότητα του χαρτιού καθορίζονται από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

δ. Τα ψηφοδέλτια και οι φάκελοι εκτυπώνονται με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής.

ε. Για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, η Εφορευτική Επιτροπή μεριμνά για τους χώρους των Εκλογικών Τμημάτων όπου θα ψηφίσουν τα μέλη του Κόμματος και οι πολίτες που επιθυμούν να γίνουν μέλη, λαμβάνοντας, ταυτοχρόνως, και όλα τα αναγκαία μέτρα ως προς την διασφάλιση της μυστικότητας της ψηφοφορίας. Σε κάθε Δήμο εγκαθίσταται ένα, τουλάχιστον, Εκλογικό Τμήμα.

στ. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας απαγορεύεται στους οικείους χώρους η παραμονή άλλων προσώπων, πλην των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής.

ζ. Η ψηφοφορία αρχίζει στις 7 π.μ. και συνεχίζεται έως την 19.00 μ.μ. της ίδιας ημέρας. Αν κατά την ώρα αυτή υπάρχουν ακόμη σε αναμονή μέλη ή πολίτες που γίνονται μέλη, προς άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, η Επιτροπή μπορεί να παρατείνει την ψηφοφορία κατά την κρίση της.

η. Μετά την παρέλευση της καθορισθείσας ώρας και της τυχόν παράτασής της κηρύσσεται η λήξη της ψηφοφορίας από την Εφορευτική Επιτροπή, αποσφραγίζονται οι ψηφοδόχοι και αρχίζει η διαλογή των ψήφων από την Εφορευτική Επιτροπή.

θ. Πριν από την αποσφράγιση των φακέλων γίνεται καταμέτρηση και, σε περίπτωση που αυτοί είναι περισσότεροι των ψηφισάντων, καταστρέφεται ανάλογος αριθμός φακέλων, λαμβανόμενος τυχαίως πριν από το άνοιγμά τους.

ι. Για καθεμιά ψηφοδόχο καταρτίζεται πρακτικό, στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός των ψηφισάντων και ο αριθμός των φακέλων που καταμετρήθηκαν.

ια. Για τις ψηφοδόχους κάθε Εκλογικού Τμήματος καταρτίζεται ειδικό πρακτικό, στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός των φακέλων που καταμετρήθηκαν, ο αριθμός των άκυρων ψηφοδελτίων, ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων και ο αριθμός των ψηφοδελτίων που έλαβε κάθε υποψήφιος. Τα αποτελέσματα από όλες τις ψηφοδόχους αθροίζονται συνολικά από την Εφορευτική Επιτροπή και εξάγεται το τελικό αποτέλεσμα.

ιβ. Συγκεντρωτικό πρακτικό καταρτίζεται από την Εφορευτική Επιτροπή, από το οποίο προκύπτει ο συνολικός αριθμός των ψηφησάντων, ο αριθμός των άκυρων ψηφοδελτίων, ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων και ο αριθμός των ψηφοδελτίων που έλαβε καθένας από τους υποψηφίους.

ιγ. Η τοπική Εφορευτική Επιτροπή εκδικάζει τις τυχόν υποβαλλόμενες ενστάσεις. Σε περίπτωση αδυναμίας παραπέμπει το θέμα στη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή, η οποία και αποφαίνεται οριστικά και αμετάκλητα. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, απαγορεύεται η υποβολή ενστάσεων για οποιονδήποτε λόγο.

ιδ. Μετά την έκδοση και την ανακοίνωση του αποτελέσματος και την εκλογή του νέου Προέδρου του Κόμματος, όλο το εκλογικό υλικό παραδίδεται από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

Η παράγραφος 6 του άρθρου 15 αναθεωρείται ως εξής:

«Αν η πρόταση αμφισβήτησης συγκεντρώσει την παραπάνω πλειοψηφία καθώς και αν μετά την πρόταση αμφισβήτησης παραιτηθεί ο Πρόεδρος του Κόμματος, κινείται η διαδικασία εκλογής Προέδρου και εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 2 και 3 του παρόντος. Οι παράγραφοι 7, 8, 9, 10, 11, 12 και 13 του άρθρου 15 καταργούνται».



Την ως άνω πρόταση αναθεώρησης του Καταστατικού του Κόμματος αποδέχονται οι υποψήφιοι κα Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Διαφορετικές απόψεις ως προς επί μέρους ρυθμίσεις μόνο του άρθρου 4 του Καταστατικού (ενώ αποδέχονται όλες τις άλλες τροποποιήσεις) διατύπωσαν οι υποψήφιοι κ.Δημήτρης Αβραμόπουλος και κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι οποίες έγιναν γνωστές στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου με τις συνημμένες επιστολές.

Και οι τέσσερις υποψήφιοι υπέβαλαν εγκαίρως υποψηφιότητα έως την 22α Οκτωβρίου 2009.


Ο Κ.Χατζηδάκης κοιτάει προς Ντόρα....

Οσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι θα αρχίσουν να δημοσιοποιούν την προτίμηση τους για τον νέο αρχηγό της Ν.Δ.
Πριν από λίγο ο Κ.Χατζηδάκης μιλώντας στον Real -Fm δήλωσε....

"Γνωρίζω προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια όλους τους υποψηφίους αλλά εγώ προσωπικά είμαι πιο κοντά στις θέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και θεωρώ ότι πρέπει να την τιμήσουμε, γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήταν η μόνη που ήταν μπροστά σε όλους τους αγώνες της παράταξης..!"
.

Θα μας κυνηγούσαν με τις πέτρες...

Αν υπουργός της Ν.Δ, δύο μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, τολμούσε να υπαινιχτεί ότι σκοπεύει να καταργήσει τις σκοπιές στα αστυνομικά τμήματα θα τον είχαν πάρει με τις πέτρες…

Μάλιστα τα ΜΜΕ θα ζητούσαν την παραίτησή αφού πρώτα θα είχαν προεξοφλήσει ότι, με την κατάργηση των σκοπιών, την επόμενη φορά οι τρομοκράτες θα έμπαιναν μέσα στα αστυνομικά τμήματα!!!

Όμως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και η νέα κυβέρνηση έχουν την ανοχή της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ και ένα πολιτικό κεφάλαιο που θα περάσει χρόνος μέχρι να εξαντλήσουν.

Ωστόσο περιμένουμε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μιλάει λιγότερο και να αποφεύγει στις στομφώδεις διακηρύξεις. Γιατί τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα και υπάρχει ο κίνδυνος να εκτεθεί.

Την προηγούμενη φορά που βρέθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως ο κ. Χρυσοχοϊδης ήταν περισσότερο σεμνός, δούλεψε συστηματικά, είχε σημαντική βοήθεια από ξένες μυστικές υπηρεσίες ( λόγω των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων) και υπήρξε τυχερός. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ( ούτε και αυτός) ότι η εξάρθρωση της 17Ν ήταν αποτέλεσμα του ατυχήματος του Θανάση Ξηρού στο λιμάνι του Πειραιά.

Τώρα οι συνθήκες δεν είναι ίδιες και είναι σχεδόν απίθανο να βοηθήσουν σωρευτικά το νέο υπουργό όλοι οι παραπάνω παράγοντες.

Λιγότερα λόγια και περισσότερη σεμνότητα λοιπόν.

e-politico

Δεν μετέδωσαν το μήνυμα Καραμανλή. Οσφυοκάμπτες, χαρτοπαίκτες και δημοσιογράφοι




Το χειρότερο δεν είναι να είσαι μέτριος ή κακός δημοσιογράφος.
Υπάρχουν κάμποσοι σε αυτό τον χώρο και εν πάση περιπτώσει το συνηθίσαμε.
Το χειρότερο όλων είναι να είσαι οσφυοκάμπτης μέτριος δημοσιογράφος.

Η πολύπαθη ΕΡΤ έχει λαμπρά παραδείγματα.
Η σημερινή διοίκηση, που ο ιστορικός του μέλλοντος θα της αποδώσει εύσημα για το ένα και μοναδικό επίτευγμα της, το μέγα έπος της Παπαρίζου στη Eurovision, αρνήθηκε προχθές να μεταδώσει από την κρατική τηλεόραση το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το μύνημα του Κ. Καραμανλή δεν μεταδόθηκε όχι μόνο στο μεσημεριανό αλλά ούτε στο απογευματινό δελτίο των έξι, ούτε και στο κεντρικό δελτίο στις εννέα το βράδυ.
Ενώ όλα τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών συμπεριλήφθηκαν στα ρεπορτάζ για την ιστορική αυτή ημέρα, η ΝΕΤ αγνόησε ουσιαστικά και επιδεικτικά το μήνυμα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που πριν λίγες ημέρες είχαν μετατρέψει την κρατική τηλεόραση σε ΤV Romania τον καιρό του Τσαουσέσκου, προσπαθώντας να μας πείσουν με αγωνία στα ρεπορτάζ τους, ότι ο Καραμανλής είναι κοντά στη εκλογική νίκη.
Οι άνθρωποι, "έπαιξαν τα ρέστα τους"
, όπως γίνεται σε μια συνηθισμένη παρτίδα πόκερ.
Δεν τους βγήκε
.
Αλλά όσοι έχουν ζήσει την αγωνία της χαρτοπαιξίας, γνωρίζουν διάφορους τύπους που όταν τα χάνουν όλα, εκλιπαρούν δεξιά και αριστερά για λίγα δανεικά ώστε να παραμείνουν ( λίγο ακόμη) στο τραπέζι.
Μάταια.
Άμα μείνεις άφραγκος δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον.
Πρέπει να σηκωθείς από την καρέκλα.


Η Τουρκόφωνη εφημερίδα της Θράκης "Μιλιέτ" απειλεί Έλληνες πολιτικούς!

Στην ακριτική Θράκη κάποιοι μάλλον έχουν παρεξηγήσει κατά πολύ την ελληνοτουρκική φιλία και προσέγγιση.
Το κλίμα που επικρατεί είναι αρρωστημένο, εδώ και πολλά χρόνια, και ας μην έχουν φτάσει τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα πάνω από την Ξάνθη.


Η ευθύνη γι αυτή την κατάσταση βαραίνει εν πολλοίς τους επίδοξους Ιμπραήμηδες, οι οποίοι σε μία απίστευτη επίδειξη μισαλλοδοξίας το έπαιξαν καθοδηγητές ψήφου (και) στις τελευταίες εθνικές εκλογές και αμέσως μετά τα αποτελέσματα δεν δίστασαν να θριαμβολογήσουν μέσα από τον Τουρκικό τύπο, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια…

Η μειονοτική εφημερίδα «Μιλιέτ» (ελεγχόμενο όργανο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής) πριν από μερικές ημέρες κυκλοφόρησε ένα άκρως εμπρηστικό κείμενο, μέσα από το οποίο απειλεί ευθέως έλληνες πολιτικούς!!!

Χρησιμοποιώντας μάλιστα ως σημείο αναφοράς την αποτυχία του Παναγιώτη Σγουρίδη να εκλεγεί στην Ξάνθη με το ΠΑΣΟΚ, πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και υπέρμαχου του αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία των Κούρδων της Τουρκίας, ο συντάκτης του άρθρου της «Μιλιέτ», Τζεγκίζ Ομέρ, δεν διστάζει να απειλήσει ευθέως στον επίλογο ενός κειμένου του, γράφοντας επακριβώς:
«Πήρες λοιπόν στα χέρια τα παπούτσια σου; Η μειονότητα αυτή έτσι καταντά τον άνθρωπο. Αν συνεχίσεις με αυτά τα μυαλά, πολλά πράγματα ακόμη θα πάρεις στα χέρια σου»…

Τι εννοεί ο φτωχός στο πνεύμα, αλλά πλούσιος στον τουρκισμό, αρθρογράφος;
Γιατί δεν έχει επέμβει ακόμη ο εισαγγελέας –που έχει ξεκινήσει διώξεις κατά εκείνων που αντιδρούν στην λειτουργία του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής- για να ζητήσει διευκρινήσεις για «τα πολλά πράγματα ακόμη θα πάρεις στα χέρια σου»;


Ο Σγουρίδης είχε στοχοποιηθεί από τους «σκληρούς» της Θράκης, κυρίως μετά την υπόθεση Οτσαλάν, στην οποία είχε εμπλακεί όταν είχε πάει να συναντήσει τον ηγέτη των Κούρδων στην Ιταλία.

Από τότε οι σκληροπυρηνικοί κύκλοι, άκρως φίλα προσκείμενοι στην πολιτική της Άγκυρας και του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, καθοδηγούμενα όργανα των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ) και εκτελεστές του σχεδίου εκτουρκισμού της Θράκης, πολεμούσαν σκληρά τον κύριο Σγουρίδη, αλλά και οποιονδήποτε άλλο πολιτικό –ανεξαρτήτως κόμματος- διατηρούσε ή διατηρεί απόψεις που δεν είναι σύμφωνες με το τουρκικό πνεύμα και δεν συνάδουν με τα σχέδια τουρκοποίησης της Ελληνικής Θράκης.

Ένας από τους πολιτικούς της Θράκης, είχε πει κάποτε και σε ανύποπτο χρόνο, ότι «δεν χρειάζεται να κάνεις προεκλογική εκστρατεία στην Ξάνθη. Αρκεί μόνο να πας να πιείς έναν καφέ στο Προξενείο (εννοώντας το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής), να σε δουν ότι μπήκες και την πήρες την εκλογή»!!!

Αυτός που το είπε, δεν το έκανε κι έτσι έμεινε εκτός της Βουλής!!!

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πως η «δυναμική» της Άγκυρας έχει εξασθενήσει κατά πολύ και κύριος λόγος είναι πως οι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν συνειδητοποιήσει τον ρόλο του θύματος που τους ετοιμάζει η Τουρκία, αλλά επίσης έχουν συνειδητοποιήσει –κυρίως οι νέοι μουσουλμάνοι- πως δεν μπορούν να ζήσουν κάτω από ένα καθεστώς πολύ χειρότερο ακόμη και από αυτό που εφαρμόζεται στην «μητέρα πατρίδα».

Έτσι, τα ερείσματα της Άγκυρας μετατοπίζονται πλέον καθαρά στην θρησκεία και στην παροχή οικονομικής στήριξης σε οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη…

Το άρθρο της «Μιλιέτ» ξεκινά με «συμβουλές» προς τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, από την οποία η μειονότητα «περιμένει να δει να πραγματοποιούνται οι προσδοκίες της… Επιθυμεί να δει τα οφέλη ως πολίτης της Ε.Ε. μεταξύ των οποίων και η επιστροφή των μειονοτικών δικαιωμάτων που έχουν σφετεριστεί εδώ και πολλά χρόνια».
Στη συνέχεια, μετά τις «συμβουλές», ακολουθούν οι προειδοποιήσεις:

«Η μειονότητα έδειξε πολύ καλά πως τιμωρεί τα κόμματα που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της. Να η κατάντια της Ν.Δ. Ελπίζουμε το ΠΑΣΟΚ να μην πέσει σε τέτοιο χάλι».
Και φυσικά, η προειδοποίηση απευθύνεται στον Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος εξελέγη στην Ξάνθη ως βουλευτής, αλλά αμέσως μετά κατέλαβε και την θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Ο συντάκτης του άρθρου της «Μιλιέτ», επικεντρώνοντας τα «πυρά» του στον Παναγιώτη Σγουρίδη, δεν διστάζει να τον χαρακτηρίσει ως «φίλο του παιδοκτόνου και αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΡΚΚ, Οτσαλάν». Η επίθεση αυτή γίνεται βασιζόμενη σε μία ομιλία του κυρίου Σγουρίδη στην οποία είχε πει αναφερόμενος στη δράση του τουρκικού προξενείου ότι «πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα προξενικά πρωτόκολλα και την φιλοξενία». Μάλλον για τον συντάκτη της «Μιλιέτ» η προτροπή τήρηση των κανόνων και ο σεβασμός διεθνών πρωτοκόλλων αποτελεί μιαρή πράξη και με αφορμή αυτή την παραίνεση, η «Μιλιέτ» περνάει… γενεές δεκατέσσερις τον Π. Σγουρίδη:
«Τι γρήγορα που ξέχασε την μεγάλη του ήττα από τον Μάντατζη (η αναφορά γίνεται σε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση). Αν είχε μυαλό δεν θα έπρεπε να μιλάει καθόλου, να κρυβόταν κάπου και να μην έβγαινε από εκεί… Αν συνεχίσουν σε αυτόν τον ρυθμό ο ίδιος και οι όμοιοί του, όλοι θα πάρουν την απάντηση που πρέπει. Όσο αυτοί θα μιλούν έτσι, θα αυξάνονται ευθέως ανάλογα και οι ψήφοι που θα πηγαίνουν προς τους Τούρκους υποψήφιους» (σε αυτό το σημείο ξεχνά ο δυστυχής στο πνεύμα συντάκτης Τζεγκίζ Ομέρ, πως στις πρόσφατες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, το τουρκικό προξενείο γνώρισε τεράστια πανωλεθρία και απλά κατάφερε να διατηρήσει την δύναμή του ενώ είχε στόχους για αύξηση των μουσουλμάνων βουλευτών τους οποίους έχει υπό την άμεση «επίβλεψή» του).

Ο καλοπληρωμένος από το τουρκικό προξενείο συντάκτης της Μιλιέτ, νιώθοντας πως έχει εκπληρώσει στο έπακρο το «έργο» που του ανατέθηκε, δεν διστάζει στο ίδιο άρθρο να επισυνάψει και προεκλογικό του άρθρο (αποδεικνύοντας έτσι την συμβολή του στην «κατάρρευση» του Σγουρίδη), ζητώντας ταυτόχρονα το «Γενικό Προξενείο να του κόψει τιμολόγιο της αποτυχίας του Σγουρίδη»!!!
Και αφού ο αρθρογράφος της «Μιλιέτ» (ενώ ζητάει να πληρώνεται από τον Τούρκο Πρόξενο…) ζητάει να εξασφαλίσει το «τιμολόγιο αποτυχίας» του κυρίου Σγουρίδη, κλείνει το άκρως επιθετικό κείμενό του γράφοντας:

«Αυτά λοιπόν, κύριε Σγουρίδη.
Σιγά-σιγά βγαίνει η κατάρα του αδικημένου, του ταλαιπωρημένου.
Πήρες λοιπόν στα χέρια τα παπούτσια σου;
Η μειονότητα αυτή έτσι καταντά τον άνθρωπο.
Αν συνεχίσεις με αυτά τα μυαλά, πολλά πράγματα ακόμη θα πάρεις στα χέρια σου. Έληξε η περίοδος η δική σου και των ομοίων σου και καλό θα ήταν να αρχίσετε να το χωνεύετε.
Το ελάχιστο που θα κερδίσετε, θα είναι να είστε ήσυχοι στη σύνταξή σας.
Στο καλό…»!!!

Η απειλή βέβαια προς το πρόσωπο του κυρίου Σγουρίδη είναι ευθεία και μέσα σε μία παράγραφο κειμένου, επαναλαμβάνεται δύο φορές. Ίσως ο καλοπληρωμένος αρθρογράφος(;) της «Μιλιέτ» θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το τι άλλο θα πάρει στα χέρια του εκτός από τα παπούτσια του ο κύριος Σγουρίδης, καθώς και ποιοι λόγοι συντρέχουν για να μην είναι ήσυχος στην σύνταξή του ο πρώην Έλληνας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Πρέπει να παρέμβουν άμεσα, τόσο ο ίδιος ο κύριος Παπανδρέου, όσο και η Ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να διαλευκανθεί το τι ακριβώς θέλει να πει ο συντάκτης, του οποίου το κείμενο θυμίζει κατά πολύ τον τρόπο σκέψης και γραφής του Τούρκου Προξένου Κομοτηνής…

Το πλέον παράδοξο για το συγκεκριμένο κείμενο, είναι πως έχει σαν τίτλο «Καλώς να έρθει η τουρκο-ελληνική φιλία»!!!
Άξιος ο μισθός του αρθρογράφου, που «έγραψε» για να ενισχύσει την τουρκο-ελληνική φιλία και προσυπογράφουμε την άμεση πληρωμή του για τον αποδεδειγμένο αγώνα του να έρθει η τουρκοφιλία στην Ελληνική Θράκη.
Ο Τούρκος πρόξενος καλείται να υπογράψει άμεσα μία «βαρβάτη» επιταγή (συνηθισμένος είναι άλλωστε να υπογράφει επιταγές) για να μην τον χαρακτηρίσουν ως αχάριστο…


kostasxan