Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2022

Διαβάστε τ
α πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων, της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2022...

Ο Ερντογάν και η αυταπάτη της ελληνοτουρκικής φιλίας

Ο Ερντογάν, μετά το πραξικόπημα του 2016, απέδειξε, πως η δυνατότητα της μεταβολής της Τουρκίας σε μία περιφερειακή δύναμη, με ήπιο τρόπο, αλά Νταβούτογλου, ήταν αδιέξοδη. 
Πρώτον, διότι η Τουρκία στο εσωτερικό και τον περίγυρό της αντιμετωπίζει το κουρδικό ζήτημα με 35-40 εκατομμύρια Κούρδους απέναντί της, και επομένως δεν μπορεί να είναι δημοκρατική, αλλά πρέπει υποχρεωτικά να είναι αυταρχική και κατασταλτική.
Δεύτερον, διότι ως συνέπεια των εσωτερικών αντιθέσεων είναι υποχρεωμένη να πατάει σε δύο βάρκες: Στη Δύση με την οποία...

Προφητική δήλωση της Μάργκαρετ Θάτσερ για τον Πούτιν: «Κοιτάζω τις φωτογραφίες του για να βρω ίχνος ανθρωπιάς»

Viral έχει γίνει στο διαδίκτυο μια ομιλία της Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία το 2000 προειδοποιούσε για τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος λίγους μήνες πριν είχε έρθει στην εξουσία και η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας σε ομιλία της είχε αναφερθεί στο πρόσωπό του με τα χειρότερα λόγια.
Αφορμή ήταν η βύθιση του υποβρύχιου «Κουρσκ» τον Αύγουστο του ίδιου έτους, με τη Θάτσερ να λέει για τον Πούτιν, μεταξύ άλλων, πως, όσο και να τον κοιτούσε, δεν έβλεπε «ίχνος ανθρωπιάς» πάνω του.
«Έχουμε τώρα τον νέο (πρόεδρο), κύριο Πούτιν...

«Σύντροφοι, σας ευχαριστούμε πολύ»

Οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας οφείλουν θερμές ευχαριστίες στους βουλευτές και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη φαεινή ιδέα τους να αποκαλέσουν τη Νέα Δημοκρατία «κόμμα των βιαστών». 
Τον χορό άνοιξαν στο Διαδίκτυο τα ανώνυμα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που ετοίμασαν το έδαφος για τους βουλευτές του κόμματος.
Στην αρχή ήταν ο Μαμουλάκης από την Κρήτη, στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε η Άννα Βαγενά που με πολύ επιτυχημένη αλλαγή την παρέδωσε στη συνάδελφο της Σουλτάνα Ελευθεριάδου η οποία με ένα εκπληκτικό σπριντ την παρέδωσε στο τέλος στον Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος και το τερμάτισε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να θυμίζει την εικόνα που αποδοκιμάστηκε το 2019

Η κατάκτηση του μεσαίου χώρου δεν γίνεται με ιδεολογήματα, λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική αναλύτρια της εταιρείας δημοσκοπήσεων Rass, Μαρία Καρακλιούμη.
Ακτινογραφώντας το πολιτικό σκηνικό, τονίζει ότι η μετακίνηση των ψηφοφόρων του 2019 δεν δείχνει να έχει επιστροφή, αφού παρά τη κυβερνητική φθορά, οι πολίτες δεν μπορούν να ξεχάσουν την ανακολουθία λόγων και έργων του ΣΥΡΙΖΑ...

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Βιασμός 12χρονης: Τι αναφέρουν τα μηνύματα της 37χρονης μητέρας με τον 53χρονο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό.
Στο «φως» έρχονται οι διάλογοι της 37χρονης μητέρας της 12χρονης με τον 53χρονο από τον Κολωνό, έπειτα την αποκάλυψη της φρίκης από τη θεία για όσα ζούσε η ανήλικη τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με το Tlive και ο Alpha, η μητέρα της 12χρονης εμφανίζεται να είναι έξαλλη με όσα έχει μάθει από τη θεία για τους διαλόγους...

Μητσοτάκης στη Βουλή: Η κρίση θα κοστίσει, αλλά δεν θα μας λυγίσει - «Παράθυρο» παρέμβασης στο ντίζελ κίνησης

Με αναφορά στον θάνατο του Ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Νικολαϊδη, ξεκίνησε την απάντησή του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας με θέμα: «Η κυβέρνηση τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια αντί να προστατεύσει τους πολίτες».
«Στενάχωρη ημέρα η σημερινή και θα ήθελα να καταθέσω τη θλίψη μου. Εκφράζω την οδύνη όλων μας για την τόσο σκληρή απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαϊδη» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε «Ήταν ένας πρωταθλητής της ζωής, της έδωσε...

Αναπόφευκτη η σύγκρουση της Δύσης με την Τουρκία

Όσο η Δύση θα κατευνάζει την Τουρκία, εκείνη θα αποθρασύνεται ολοένα και περισσότερο και κάποια στιγμή, όχι πολύ μακριά, η σύγκρουση και η ρήξη θα έρθουν αναπόφευκτα, σύμφωνα με τον Κώστα Υφαντή.
Μιλά για τις σχέσεις Ρωσίας- Τουρκίας, για τους Πούτιν και Ερντογάν, οι οποίοι θεωρούν ότι τώρα είναι η στιγμή τους, όπου ο κόσμος βρίσκεται σε μετάβαση. Αμφότεροι «βλέπουν» τη Δύση ως ένα αντίπαλο, ο οποίος βρίσκεται σε καθοδική τροχιά, που λειτουργεί με παρωχημένο μοντέλο.
«Εάν για παράδειγμα η Τουρκία διεκδικήσει το ρόλο ενός παγκόσμιου ενεργειακού hub,...

Το σχέδιο Πούτιν να μπει από το «παράθυρο» στην ΕΕ μέσω Τουρκίας

Τις ενεργειακές ανασφάλειες της Ευρώπης επιχειρεί να αξιοποιήσει ο Πούτιν, εκμεταλλευόμενος τις στενές του σχέσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν και προσπαθώντας να βάλει στο παιχνίδι την Τουρκία, με στόχαστρο τις χώρες της ΝΑ και Κεντρικής Ευρώπης, όπου και η Μόσχα διατηρεί αρκετές συμπάθειες.
Η επιχειρούμενη ρωσική σφήνα στα σχέδια της Δύσης για απεξάρτηση από το αέριο της Gazprom, στηρίζεται, απ' ότι φαίνεται σε δημιουργία ενός νέου αγωγού, παράλληλου με τον υφιστάμενο Turk Stream, προκειμένου να αυξηθούν οι ποσότητες που θα διοχετεύονται στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη.
Το ερώτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι τι νόημα μπορεί...

Ο «εκτσογλανισμός» της πολιτικής ζωής καθ’ οδόν προς τις κάλπες

Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών με αρνητικούς πρωταγωνιστές κάποια από τα στελέχη και ορισμένους από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνουν τα βορβορώδη βάθη τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να προσδώσει στο πολιτικό σκηνικό. 
Αποτελούν δε, κατά τη γαλάζια προσέγγιση, την καλύτερη τεκμηρίωση της διάγνωσης του πρωθυπουργού για την πολιτική τακτική της Κουμουνδούρου.
Τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο Χριστόφορος Βερναρδάκης...

Κατάθεση 12χρονης: «Μου έλεγε τις πινακίδες για να μπαίνω στα αυτοκίνητα, υπάρχει και συνεργός»

Αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις που καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.
Οι καταθέσεις της ανήλικης στην Αστυνομία, που ξετύλιξαν το κουβάρι της φρικιαστικής υπόθεσης, αποκαλύπτουν τον εφιάλτη που ζούσε στα χέρια του 53χρονου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 12χρονη κατέθεσε ότι ο 53χρονος ερχόταν μαζί της στα ραντεβού: «Μου έλεγε τις πινακίδες για να μπαίνω στα αυτοκίνητα. Έπαιρνα τα χρήματα που μου έδιναν και...

Σεπόλια: Έρευνα των Αρχών για οργανωμένο κύκλωμα παιδεραστών (Video)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, οι Αρχές 
ερευνούν για ένα κύκλωμα παιδεραστών με περισσότερα μέλη και περισσότερα θύματα.
Επίσης, αυτό που διερευνάται είναι και διακίνηση πορνογραφικού υλικού, καθώς στο κινητό της 12χρονης βρέθηκε παρόμοιο υλικό.
Ακόμα, ερευνώνται οι καταγγελίες ότι η 12χρονη με τον 53χρονο αλλά και τη μητέρα της πήγαιναν σε οίκο ανοχής στην Ιερά Οδό...

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Κοντονής: Με τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ, οι ποινές για αδικήματα κατά ανηλίκων ήταν για γέλια

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης εγκαλεί το τμήμα Δικαιωμάτων του κόμματος για τη στάση που κράτησε
Σφοδρή κριτική για τον Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ ασκεί ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. 
Σε συνέντευξή του εμφανίστηκε λάβρος αναφορικά με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που ίσχυαν εκείνη την περίοδο, εγκαλώντας μάλιστα και το τμήμα Δικαιωμάτων του κόμματος...

Τo δικαιολογημένο ξέσπασμα του Άδωνι απέναντι στις αθλιότητες Σπίρτζη (βίντεο)

Άγρια πολιτική κόντρα ξέσπασε στον τηλεοπτικό «αέρα» ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον τομεάρχη προστασίας του πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη.
Αφορμή για τον έντονο διαξιφισμό στάθηκαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έκανε λόγο για «επανάληψη της υπόθεσης Λιγνάδη», μιλώντας για την φρικτή υπόθεση παιδεραστίας στα Σεπόλια, κάνοντας λόγο για μεγάλη καθυστέρηση στην ταυτοποίηση και την δημοσίευση των ονομάτων των...

Υστερική αντιπολίτευση με μηδενικό αποτέλεσμα

Σε κατάσταση στροβιλισμού ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί εναγωνίως να βρει και να αναδείξει ένα θέμα αντιπολίτευσης που θα αγγίξει τις κεραίες του κοινού, για να ξελασπώσει από την ισοπεδωμένη απεικόνιση των δημοσκοπικών δεικτών. 
Των δεικτών που… δεν πιστεύουν αλλά που παρακολουθούν με ευλάβεια, και βάσει αυτών αναπροσαρμόζουν την πολιτική τους.
Έτσι ο Τσίπρας εγκατέλειψε τις έως πρόσφατα κεντρικές αιχμές της αντιπολιτευτικής του επίθεσης, την υποκλοπή Ανδρουλάκη και το Ουκρανικό.... 

Ο Έλληνας ταβερνιάρης που κατάφερε να φτιάξει το ποτό που κατέκτησε όλο τον κόσμο

Ελληνικό ποτό: Πρόκειται για δημιουργία του Σπύρου Μεταξά. 
Μια δημιουργία που κέρδισε την παγκόσμια αγορά, ξεκινώντας από τον Πειραιά. 
Το 1888, ο Σπύρος Μεταξάς έφτιαξε ένα πολύ ζωηρό και απαλό ποτό. 
Το όνομα που έδωσε σε αυτό, δεν ήταν άλλο από το «METAXA»...

Η πολιτική του "ογκόλιθου" Ανδρουλάκη...

Ο Ανδρουλάκης έχει κάνει τις επιλογές του

Ο σύντροφος Ανδρουλάκης είπε ότι θα πάρουν τα λεφτά από τους καπιτάλες που παράγουν ρεύμα και θα τα δώσουν στον λαό. 
Τρέμε ντουνιά. Προβλέπουμε μέχρι και ομάδες κρούσης για ντου στα σπίτια των καπιταλιστών. 
Ή αλλιώς, λεφτά υπάρχουν. 
Το κακό με τον Νίκο δεν είναι ότι πήρε τον δρόμο του λαϊκισμού. Αλλά ότι έχει την ατυχία να έχει απέναντί του τον Αλέξη Τσίπρα. Το αυθεντικό, δηλαδή. Τι να τις κάνει ο λαός τις αποτιμήσεις.
Στο μεταξύ, ο Νίκος ο Ανδρουλάκης ο σοσιαλιστής δεν έχει βρει να πει μία κουβέντα για τον Βλαδίμηρο...

Η τροπολογία για τα F-16 και η ανωριμότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος

Όλη την παθογένεια του ελληνικού πολιτικού συστήματος και την αδυναμία να χειριστεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ένα σοβαρό ζήτημα εξωτερικής πολιτικής ανέδειξε η υπόθεση της πρότασης Επιτροπής της Γερουσίας για τον υπό διαμόρφωση αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ. Μέσω αυτής αφαιρέθηκαν οι δύο τροπολογίες που έθεταν όρους στην Τουρκία για τη χρήση των F-16 όταν και εφόσον δοθεί έγκριση για την αγορά τους και την αναβάθμιση των παλιών που έχει στη διάθεση της η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία...

Σεπόλια: Πώς φτάσαμε στη σύλληψη της μητέρας για μαστροπεία – Τα στοιχεία που την «έκαψαν»

Ήδη, έχουν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνα και usb που εκτιμάται ότι περιέχουν στοιχεία 
- Αρνείται τα πάντα η 37χρονη
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με θύμα το 12χρονο παιδί στα Σεπόλια, με τις Αρχές πλέον να έχουν διευρύνει τις έρευνες ακόμη και για οργανωμένο κύκλωμα.

Λίγη ώρα μετά την απόφαση για προφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων Ηλία Μίχου και Γιάννη Σοφιανίδη, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα της ανήλικης, το οποίο και εκτελέστηκε με την 37χρονη να οδηγείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Η σύλληψή της ζητήθηκε από την ανακρίτρια με βασική κατηγορία τη διακεκριμένη μαστροπεία...

Ποια προϊόντα δεν περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» και ποια... απουσιάζουν (Video)

Το δικό τους καλάθι κατά της ακρίβειας θα πρέπει να «γεμίσουν» οι αλυσίδες σουπερμάρκετ με βάση την προτεινόμενη λίστα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με 51 προϊόντα από 31 κατηγορίες.
Στην πλατφόρμα e-katanalotis θα αναρτηθούν τα προϊόντα που κάθε σουπερμάρκετ θα επιλέξει για να γεμίσει το «καλάθι του νοικοκυριού» με τις συγκρατημένες ανατιμήσεις.
Η κατάρτιση της λίστας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του μήνα.
Σε αυτήν περιλαμβάνονται: ...

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Bιάστηκαν το Anadolu και οι «Νενέκοι» στην Ελλάδα για τα τουρκικά F-16 - Παραμένει το «μπλόκο» Μενέντεζ

Το τελικό κείμενο του αμυντικού προϋπολογισμού θα αποφασιστεί ύστερα από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Βουλή και τη Γερουσία.
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του real.gr και της Realnews, Θανάσης Τσίτσας, στον Realfm 97,8 «πέρασαν μόνο όσες τροπολογίες ήταν ομόφωνες ήδη και κράτησαν αυτή για να περάσει εκ νέου μετά τις 8 Νοεμβρίου, όπου είναι οι ενδιάμεσες εκλογές προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των F-16 με τη συγκρότηση της Γερουσίας σε κοινή συνεδρίαση με τη Βουλή. Οι πιθανότητες να περάσει η τροπολογία είναι 50-50 διότι υπάρχουν διαφωνίες».
Από την πλευρά του, ο γνωστός ανταποκριτής Μιχάλης Ιγνατίου ανέφερε μέσω Twitter ότι «μερικοί στην Τουρκία αλλά δυστυχώς και στην Ελλάδα ξεχνούν ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσία, Ρόμπερτ Μενέντεζ έχει δηλώσει δημόσια ότι η πώληση των F-16 δεν θα γίνει».
..

Οι αυλοκόλακες...

Είναι το πιο επικίνδυνο είδος πτηνού που πετάει στους κήπους της εξουσίας. 
Ο αυλοκόλακας, κύριε Πρόεδρε, δυστυχώς, είναι είδος σε αφθονία...
Όλες οι κυβερνήσεις, όλες οι εξουσίες περιτριγυρίζονται από ανθρώπους που δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τον συνομιλητή τους, επειδή φοβούνται ότι αυτό θα τους κοστίσει την εξορία από τον κήπο της Εδέμ. 
Εσείς, όμως, κύριε Πρόεδρε, χρειάζεστε την αλήθεια και μάλιστα...

Το mail ενός διπλωμάτη

Ως γνωστόν εθνικόν είναι το αληθές, κατά τη φράση - παρακαταθήκη που μας κληροδότησε ο Διονύσιος Σολωμός. 
Με οδηγό τη φράση αυτή, και αφού δηλώνουμε ότι δεν ανήκουμε στις τάξεις των «κατευναστών» με κάθε τίμημα, δημοσιεύουμε το mail που έστειλε φίλος διπλωμάτης. Αν και διακρίνουμε κάποια απολυτότητα στις απόψεις, το δημοσιεύουμε μόνο προς προβληματισμό και περαιτέρω γνώση των «τεχνικών» (μη πολιτικών) παραμέτρων, που ορίζουν τη διένεξη Ελλάδας - Τουρκίας.
Μας γράφει: ...

Deepfake, η τρομακτική εκδοχή της προπαγάνδας

Aμέσως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο μεγαλύτερος προβληματισμός των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων ενημέρωσης, ήταν και παραμένει η επαλήθευση των πλάνων που δείχνουν γεγονότα του πολέμου και όχι μόνο. Η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας, οδήγησε συχνά σε «άρτια δομημένα βίντεο», που λειτούργησαν ως μέσα προπαγάνδας. Οι Ουκρανοί κατηγόρησαν πολλές φορές τον Πούτιν και τις μυστικές υπηρεσίες της Μόσχας, ότι παρουσίασαν τέτοια «ψεύτικα» βίντεο...

Politico: Η παραμονή του Πούτιν στην εξουσία θα μπορούσε ξαφνικά να ανατραπεί

«Σε τρεις ή τέσσερις μήνες, πιστεύω ότι θα υπάρξει μια κρίσιμη αλλαγή». 
Αυτή είναι η εκτίμηση του Μιχαήλ Κασιάνοφ, ο οποίος διετέλεσε ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας από το 2000 έως το 2004 και που τώρα ζει εξόριστος.
Παρακολουθώντας την έκβαση του πολέμου, ο Κασιάνοφ προβλέπει ότι η παραμονή του Πούτιν στην εξουσία θα μπορούσε ξαφνικά να ανατραπεί.
Τις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού της Ρωσίας, στο...

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρ. Τ. Ερντογάν

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρ. Τ. Ερντογάν
CC: Members of United Nations,
Members of European Parliament,
Media
Μετάφραση από το Αγγλικό κείμενο...

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Πρόσφατα έχετε καθιερώσει μια επαναλαμβανόμενη και συνεχή αναφορά στα «σύνορα της καρδιάς των Τούρκων», όπως τα αντιλαμβάνεστε εσείς, τα οποία δεν ταυτίζονται με τα σημερινά φυσικά σύνορα της Τουρκίας προκειμένου να «χωρέσουν» σε αυτά και όλες οι νέο-οθωμανικές, επεκτατικές σας επιδιώξεις. Συχνά μάλιστα, μας πληροφορείτε πως παραδίδετε σε όλους εμάς και «μαθήματα ιστορίας».
Εμείς όμως γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτά τα «μαθήματα ιστορίας» όπως τα αποκαλείτε, αποτελούν μαθήματα επικίνδυνου λαϊκισμού σε ανιστόρητους και αμόρφωτους ανθρώπους οι οποίοι είναι φυσικό να μην γνωρίζουν όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε εσείς! ...

Βομβαρδισμοί στο Κίεβο, σε «νέα φάση» ο πόλεμος - Συναγερμός στην Πολωνία

Ήχησαν και πάλι οι σειρήνες στο Κίεβο με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να κλιμακώνει κάνει λόγο για κλιμάκωση των επιθέσεων όσο η Ουκρανία «θα συνεχίζει τις τρομοκρατικές ενέργειες». Από πλευράς του ο Λουκασένκο γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε «κοινή στρατιωτική επιχείρηση» με τη Μόσχα. Την ίδια ώρα η Πολωνία καλεί τους πολίτες της που ζουν στη Λευκορωσία να φύγουν από τη χώρα ενώ οι πολωνικές πυροσβεστικές υπηρεσίες ελέγχουν την κατάσταση των καταφυγίων...

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου εχθρική ρητορική από την Τουρκία

«Ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα»
υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε κοινές δηλώσεις του με τον υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας Ίαν Μποργκ, μετά τη συνάντησή τους στη Βαλέτα, νωρίτερα σήμερα.
Όπως επισήμανε ο κ. Δένδιας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον ομόλογό του για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου, όπως τόνισε, η Ελλάδα «αντιμετωπίζει σχεδόν καθημερινά μια άνευ προηγουμένου εχθρική ρητορική από...

Κι έτσι χάνονται ψήφοι

Όποιος έχει την ατυχία να συνδιαλλαγεί με συγκεκριμένα υποθηκοφυλακεία, σκέφτεται ότι η χώρα αυτή δεν θα αλλάξει ποτέ! 
Άδικο; 
Άδικη είναι η ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων ανυποψίαστων.
Στα αρχαία χρόνια, κύριε Πρόεδρε, όταν οι άνθρωποι δεν είχαν τρόπο για να μάθουν το πρόσωπο του ηγεμόνα, ο καλός βασιλιάς μεταμφιεζόταν και ανακατευόταν με το πλήθος για να γνωρίσει τα προβλήματα του λαού. Σήμερα αυτό είναι αδύνατον.
Έτσι και εμφανιστείτε σε ένα από τα προβληματικά υποθηκοφυλακεία, οι παρατρεχάμενοι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σας πείσουν ότι...

Η χώρα χρειάζεται σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ;

Η αντιπολίτευση της αρρωστημένης κρεβατοκάμαρας με ποινικές προεκτάσεις, είναι το αγαπημένο σάουντρακ των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ στο Διαδίκτυο, αρχής γενομένης από την υπόθεση Λιγνάδη. 
Δημιούργησαν και hashtag στο twitter με τίτλο «ΝΔ παιδεραστές» όπου επιχειρούσαν να ταυτίσουν το κυβερνητικό κόμμα ως καταφύγιο παιδεραστών και βιαστών.
Οι ίδιοι βέβαια οπαδοί, ήραν από τον ΣΥΡΙΖΑ τον πολιτικό μανδύα ευθύνης για προσκείμενα πρόσωπα που ενέχονταν σε παρόμοιες καταστάσεις. 
Όπως της ακτιβίστριας με τις «εναλλακτικές» σεξουαλικές προτιμήσεις που...

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Θ. Γεράκης - Marc: Γιατί δεν αλλάζει το πολιτικό σκηνικό;

Έναν ακριβώς μήνα μετά τη ΔΕΘ και καθ’ οδόν προς τις επόμενες κάλπες, το πολιτικό σκηνικό διατηρείται αμετάβλητο.
 
Η κυβέρνηση δοκιμάζεται από την ακρίβεια, αλλά όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει δομικό πρόβλημα. 
«Ο πομπός εξακολουθεί να έχει πρόβλημα κυβερνητικής αξιοπιστίας», όπως λέει o διευθύνων σύμβουλος της Marc Θωμάς Γεράκης. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, αφενός μετράει ζημιές από την πρόωρη πόλωση λόγω των υποκλοπών, αφετέρου, θα συνεχίσει...

Η έλλειψη σοβαρότητας και αυτογνωσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Εβδομάδα συσπείρωσης και οργανωτικής διάταξης για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς την Τρίτη συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου η Κεντρική Επιτροπή. 
Το ακροατήριο του κόμματος αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία του Αλέξη καθώς σημειολογικά σηματοδοτεί την έναρξη της μακρόχρονης προεκλογικής περιόδου. Με ενδιαφέρον αναμένονται και υπευθυνότητες τομέων που θα ανατεθούν.
Ωστόσο, αυτά αφορούν τον στρατευμένο εσωτερικό του μικρόκοσμο, δεν έχουν αντανάκλαση στην κοινωνία. Και μένουν...

Σε προεκλογικούς ρυθμούς, στόχος η αυτοδυναμία

Ανεβάζει στροφές η ΝΔ, την ώρα που ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις κάλπες του 2023. 
Μπορεί η τουρκική προκλητικότητα και η ενεργειακή κρίση να κυριαρχούν στην επικαιρότητα όμως στο κυβερνών κόμμα προετοιμάζονται αργά αλλά μεθοδικά για την επερχόμενη εκλογική διαδικασία. Με την ακριβή ημερομηνία των εκλογών να παραμένει ακόμα άγνωστη, το πρωθυπουργικό γραφείο στήνει βήμα βήμα το προεκλογικό σκηνικό.
Πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οποίος θα ηγηθεί...

Η διαπλοκή έγινε πιο ισχυρή

Ο πολιτικός κόσμος είναι ο ένας πόλος εξουσίας. Ο άλλος είναι ο κόσμος της Οικονομίας, τα λεγόμενα οικονομικά συμφέροντα. Κι εκεί τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει!
Πιστεύαμε ότι στο παιγνίδι της Οικονομίας θα έμπαιναν περισσότεροι παίκτες και έτσι θα μειωνότανε αισθητά η επίδραση της διαπλοκής. 
Επενδύσεις πράγματι έγιναν και εμφανίστηκαν νέοι επενδυτές από το εξωτερικό, αλλά οι δουλειές τους δεν βρίσκονται σε άμεση σχέση με το ελληνικό δημόσιο. Έτσι η βασική ομάδα της παλιάς διαπλοκής παρέμεινε η ίδια και ενισχύθηκε σημαντικά, καθώς αυξήθηκε και ο κύκλος των εργασιών τους. Και πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτός ο κύκλος εργασιών θα...

Tι φοβάται ο Ερντογάν από την Ελλάδα - H ανησυχία στην Άγκυρα και ο ρόλος των ΗΠΑ

Έντονος προβληματισμός στην Άγκυρα για την ενίσχυση του ελληνικού εναέριου στόλου με Rafale και F-35
Kεντρικό άρθρο της online έκδοσης της εφημερίδας Milliyet το οποίο υπογράφει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος, Ozay Sendir, σχολιάζει την αμυντική ισχύ που θα αποκτήσει η Ελλάδα στους αιθέρες πάνω από το Αιγαίο όταν φτάσουν τα F-35, αλλά και την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από τα γαλλικά Rafale.
«Αν οι ΗΠΑ εγκρίνουν την πώληση των F-16 χωρίς όρους, ο συσχετισμός στον αέρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα διατηρηθεί. Αυτό είναι λάθος. Τα Rafale και τα F-35 που η Ελλάδα θα πάρει στο μέλλον είναι καλύτερα των F-16. Και τα δύο μοντέλα μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους «Meteor» οι οποίοι έχουν βεληνεκές 320 χιλιομέτρων ενώ οι πύραυλοι των F-16 έχουν μόλις 120 χιλιομέτρων» ...

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Χυδαία επίθεση Γ. Τσίπρα σε αρθρογράφο των Financial Times: «Παίρνει λεφτά από την κυβέρνηση ή ναρκωτικά» - Η απάντηση της ΝΔ (βίντεο)

Πυρά κατά του Γιώργου Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ μετά το σχόλιό του για δημοσίευμα των Financial Times που χαρακτήριζε την Ελλάδα ως σύγχρονο οικονομικό θαύμα. 
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι είτε το δημοσίευμα είναι πληρωμένο από την κυβέρνηση, είτε ο αρθρογράφος έχει πάρει ναρκωτικά.
«Την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «σημαία» κάθε αρνητικό δημοσίευμα, ακόμη και fake news για τη χώρα, αποσιωπώντας όλα τα θετικά, χαρακτηρίζει άρθρο μιας από τις εγκυρότερες εφημερίδες στον κόσμο, ως πληρωμένο από την Κυβέρνηση ή/και αποτέλεσμα χρήσης ναρκωτικών!»...

Μιχάλης Πρωτοψάλτης: Αυτός είναι διασώστης

Ελάχιστοι άκουσαν αυτό το όνομα. 
Είναι ο ιδιοκτήτης του γερανού που τον οδήγησε στην άκρη του γκρεμού στα Κύθηρα, μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, και έσωσε τη ζωή 80 μεταναστών. 
Προφανώς, αυτός ο άνθρωπος της πεζής καθημερινότητας, δεν έχει την προβολή από κάποια ΜΚΟ ούτε είναι επαγγελματίας διασώστης, που φωτογραφίζεται ατσαλάκωτος, ως αστέρας, με μικρά παιδάκια. Είναι ένας από τους κυρ-Παντελήδες, όπως αποκαλούν ειρωνικά οι αριστεροί τους φιλήσυχους πολίτες που ασχολούνται, χωρίς κραυγές και διαδηλώσεις, με το πώς θα συντηρήσουν τις οικογένειές τους...

Ο Πούτιν συλλαμβάνει στρατιωτικούς για την έκρηξη στη γέφυρα

Τη σύλληψη υψηλόβαθμων στρατιωτικών για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας φέρεται να έχει διατάξει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο.
«Άρχισαν στη Μόσχα συλλήψεις στρατιωτικών. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί. Μονάδες της επίλεκτης μεραρχίας Φρουράς, Ντζερζίνσκι έχουν εισέλθει στην πόλη, σύμφωνα με τον διοικητή της υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας. Πολλαπλές συλλήψεις, κρατήσεις και παρεμποδίσεις στρατιωτικών», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter...

Με ενισχυμένο προφίλ... στο δρόμο προς τις κάλπες

Απόλυτα ικανοποιημένοι δηλώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσία της Αθήνας στη δύσκολη, όπως εξελίχθηκε, άτυπη Σύνολο Κορυφής της Πράγας. 
Σε μία σημαντική χρονική συγκυρία όπου η ενεργειακή κρίση κυριαρχεί και ο χειμώνας πλησιάζει απειλητικός, οι «μετοχές» της χώρας μας εντός του ευρωπαϊκού οικοδομήματος θεωρούνται ανεβασμένες.
Η διαχείριση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο των προκλητικών ισχυρισμών του Ταγίπ Ερντογάν όσο και του ζητήματος επιβολής πλαφόν στο φυσικό αέριο προκάλεσαν θετικά σχόλια από την πλειοψηφία των 27 Ευρωπαίων ηγετών...

Pew Research Center: O ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στα πιο λαϊκιστικά κόμματα της Ευρώπης (πίνακας)

Σε όλη την Ευρώπη οι λαϊκιστές κερδίζουν μεγαλύτερα ποσοστά ψήφων στις πρόσφατες βουλευτικές Εκλογές, σύμφωνα με ανάλυση του Pew Research Center.
Η ανάλυση βασίζεται σε στοιχεία που αντλήθηκαν κυρίως από το Parlgov, ένα κέντρο συγκέντρωσης διακρατικών πολιτικών πληροφοριών.
Αυτό το κέντρο ορίζει τους λαϊκιστές βάσει τριών ακαδημαϊκών μετρήσεων και τους κατατάσσει σε αριστερούς ή δεξιούς με βάση τις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων για την...