Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Η εκστρατεία του Γιώργου κατά της... Goldman Sachs!

Στη συνέντευξή του προχθες με τους πολιτικούς συντάκτες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ρωτήθηκε αν η Ελλάδα πρόκειται να στραφεί νομικώς κατά «οίκων αξιολόγησης» ή «διεθνών κερδοσκόπων» και από την απάντησή του συνάγεται πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε κάποιου είδους συνεννόηση με τις ΗΠΑ, που διαθέτουν ειδικούς σε παρόμοια νομικά θέματα.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, που ενδέχεται να συσταθεί μέχρι το τέλος του 2010, θα αξιολογηθεί και η συμμετοχή των διεθνών οίκων στη δημιουργία της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα.
Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν η έρευνα θα περιλάβει και το 2001, όταν η περιβόητη Goldman Sachs συμμετείχε στο μαγείρεμα των οικονομικών στοιχείων που είχαν ...

ΑΥΣΤΡΙΑ: Αυστριακό γάλα με επιγραφή στα Τουρκικά ξεσηκώνει διαμαρτυρίες

Η NÖM’, μια αυστριακή εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων με έδρα το Baden (στην κάτω Αυστρία), δέχεται τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα διαμαρτυρίας καθώς και απειλές για μποϊκοτάζ.
Ο λόγος είναι ότι πριν από τρεις εβδομάδες, η εταιρεία ξεκίνησε να διακινεί χάρτινα κουτιά γάλακτος, κυρίως σε 300 τουρκικά καταστήματα, με επιγραφή που ήταν στα Τούρκικα.
Το κουτί γράφει «Sut» (γάλα στα τουρκικά) αντί του "Milch" (που είναι το γάλα στα γερμανικά).
Η εταιρεία ήθελε να απευθυνθεί...

"Αμέσως μετά τις εκλογές θα γονατίσει η κοινωνία με την επιβολή νέων φόρων "

Δυστυχώς, δικαιώνεται ο Σαμαράς


Μέχρι πριν από λίγες ώρες ο πρωθυπουργός , τα «παπαγαλάκια» και τα «εξαπτέρυγα» χαρακτήριζαν κινδυνολόγο τον Σαμαρά για τα όσα έλεγε σχετικά με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Σήμερα αποκαλύπτεται από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ότι τα έσοδα στο πρώτο εννεάμηνο υπολείπονται κατά 3,9 δις ευρώ του στόχου του Μνημονίου και πως για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα πρέπει μηνιαίως - έως το τέλος του έτους - να εισέρχονται στα ταμεία περί τα 6 δις ευρώ!
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε Χριστούγεννα! 
Με δεδομένο ότι ο ...

Σημίτης: «Δεν πρόκειται να αφήσω τον Παπανδρέου σε χλωρό κλαρί»


Πρωί - πρωί οι άνθρωποι του Σημίτη κάνουν διαρροές σε ΜΜΕ ότι δεν πρόκειται να αφήσουν τον Παπανδρέου σε χλωρό κλαρί. 
Με μπόλικη δόση ειρωνείας «επιστρέφουν» στο Μαξίμου το ... μήνυμα του Πάγκαλου ότι «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά» και προειδοποιούν πως την επόμενη φορά που θα ακουστεί έστω και έμμεσα το όνομα του Σημίτη, θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα στον Παπανδρέου από ότι τώρα. 
Κατά ορισμένες πληροφορίες, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο Σημίτη, Λουκάς Παπαδήμος έχει εντολή να μεταφέρει στον νυν πρωθυπουργό «διάβημα διαμαρτυρίας» από τον πρώην.
Φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται προ μιας άνευ προηγουμένου εσωκομματικής σύγκρουσης, καθώς τα όσα είπε προχθες ο Παπανδρέου σχετικά με το χρονικό εύρος της Εξεταστικής για την Οικονομία, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Κώστα Σημίτη.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει:

Επίθεση Σαμαρά στην Κυβέρνηση...

... από την Καστοριά

Την οικονομική πρόταση του για ταχεία έξοδο από την κρίση, υπερασπίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς από την Καστοριά όπου περιοδεύει.  
Ταυτόχρονα επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας για το μνημόνιο: «Αδειάζουν τα νερά από τα βάρκα με...τρύπιο κουβά! Και τα μισά χύνονται πάλι μέσα στη βάρκα. Κι έτσι δεν θα αδειάσει ποτέ η βάρκα».
«Το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας μηδενίζει το έλλειμμα σε ενάμιση χρόνο, μειώνει το χρέος μέσα σε τέσσερα χρόνια, και βγάζει την χώρα από τους όρους του Μνημονίου μέσα σε μια διετία. Άρα δημιουργεί Ελπίδα», υποστήριξε ο...

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Tο «κεφάλαιο Καραμανλή δεν έχει κλείσει»

Tο «κεφάλαιο Καραμανλή δεν έχει κλείσει»

... επανέλαβε σήμερα στον realfm ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη διάσπαση - όπως είπε –στο χώρο της κεντροδεξιάς.
«Διασπασμένη η ΝΔ δεν θα πάει πουθενά. Κάποιοι ζουν με αυταπάτες, ζουν στον χώρο του Χάρι Πότερ» είπε χαρακτηριστικά.
«Μπράβο!» αναφώνησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για τις αλλαγές που επέφερε η κυβέρνηση με ...

Το εκτός μνημονίου ΠΑΣΟΚ

«Διαφωνώ ιδεολογικά με το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου» είναι ο τίτλος ενός ρεπορτάζ της εφημερίδας Εποχή (26.9.2010) σχετικά με την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλέξη Μητρόπουλου στην Περιφέρεια Αττικής. Στη διπλανή ακριβώς στήλη, σε ένα κείμενο που υπογράφεται από τον Χ, τίθεται το ερώτημα:
«Θα φυτρώσει η ελπίδα της αλλαγής του σκηνικού και η προοπτική συγκρότησης του σοσιαλιστικού χώρου, ως συνιστώσας μιας μεγάλης αριστερής παράταξης, σε αντιδιαστολή και αντιπαράθεση με το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως θα ξεφυτρώσει μια ακόμη αυταπάτη για τη βελτίωσή του από μέσα;».
Είναι φανερό ότι ο Χ της «Εποχής» προτρέχει αναφερόμενος σε μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και ευρύτερες ζυμώσεις για την...

Καστράτοι

Την κοινωνία του συμψηφισμού και της σιωπής των αμνοεριφίων – επειδή όταν τρώμε, δεν μιλάμε – αντικατέστησε πλέον αυτή η συνομάδωση καστράτων στην οποία όλοι μετέχουμε.
Ευνουχισμένοι, βλέπουμε να σωριάζεται γύρω μας το, όποιο, κράτος πρόνοιας, τα εργατικά κεκτημένα, να επιβάλλονται αντισυνταγματικές νόρμες. Κι όμως, δεν κουνιέται φύλλο. Πλην ίσως των ύστατων σπασμών των συντεχνιών...

Το φασιστικό γονίδιο

Αν και δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι οι ιδεολογικές αντιλήψεις εγγράφονται στο DNA των φορέων τους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος φαίνεται ότι πιστεύει πως τα «πολιτικά γονίδια» κληροδοτούνται («δήλωση του Πάγκαλου στο Mega: «Kι εμείς διορίζαμε, αλλά η Νέα Δημοκρατία έχει τη φαυλότητα στο DNA της»).

Θα... τολμήσουμε να διαφωνήσουμε με τον «κολοσσό» της σύγχρονης πολιτικής σκέψης, γιατί θεωρούμε ότι αυτή η άποψη, εκτός από αντιεπιστημονική, είναι βαθιά αντιδραστική. Θα συμφωνεί κι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, φανταζόμαστε, ότι δεν έχει καμία ευθύνη για τις πράξεις του δικτάτορα και μέγιστου μιζαδόρου της ελληνικής προπολεμικής πολιτικής σκηνής παππού του.


Ο Θόδωρος Πάγκαλος, από τη στιγμή μάλιστα που δεν... κληρονόμησε κανένα τμήμα της κινητής ή ακίνητης περιουσίας που δημιούργησε ο παππούς και συνονόματος του από τις συμβάσεις - ξεπούλημα της χώρας τις οποίες κατά δεκάδες υπέγραψε, προφανώς δεν έχει κανένα λόγο να απολογείται για τον πρόγονό του. Έχει, ωστόσο, να δώσει λόγο για τις δικές του πράξεις και εξηγήσεις για τα δικά του λόγια, καθώς είναι ...

Προσωπικοί χαρακτηρισμοί κατά Παπανδρέου


Με προσωπικούς χαρακτηρισμούς απαντά πλέον ο Σαμαράς στον Παπανδρέου αναφέροντας χθες το βράδυ ότι αυτά που λέει για την Οικονομία είναι ανοησίες.
Ουδέποτε έχει χαρακτηριστεί από αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης ανόητος ο πρωθυπουργός και αυτό αν μη τι άλλο δείχνει , ότι ο Σαμαράς δεν μασάει τα λόγια του.
Είναι ωμός, κυνικός , εύστοχος όπως απαιτούν οι πολύ δύσκολες και πρωτοφανείς καταστάσεις που βιώνει ο τόπος.
Στόχος του δεν είναι να χωρίσει την Ελλάδα σε στρατόπεδα, αλλά δεν επιτρέπει και στον Παπανδρέου να βάζει συρματοπλέγματα γύρω από τις ευθύνες των εκάστοτε κυβερνώντων για την πορεία της Οικονομίας, ούτε και του επιτρέπει να αποδίδει ευθύνες στη Ν.Δ. όταν ο ίδιος παρέλαβε τη χώρα με χαμηλό κόστος δανεισμού και τελικά την έβαλε στο ΔΝΤ.

Αν πάχυνε η γυναίκα σου η κυβέρνηση φροντίζει και γι' αυτό!

Χθες πήγα σπίτι κα άρχισε η γυναίκα μου να μου λέει ότι πάχυνα και τι θα κάνω.
Τι να  κάνεις της είπα; Κάνε δίαιτα . 
Κόψε σουβλάκια, πίστες τυρόπιτες μπισκοτάκια και τελικά ότι παχαίνει. 
Με έβαλε σε δίλημμα, τι θα γίνει τώρα; 
Δεν έδωσα σημασία και είδα τους αγώνες, συγχαρητήρια σε ΠΑΟΚ, ΑΡΗ, και κοιμήθηκα.
Σήμερα διάβασα τις εφημερίδες και γέλασε το χειλάκι μου. 
Η καλή μας κυβέρνηση, που σκέπτεται πριν από μας για μας, για το καλό μας πάντα, θα χαρακτηρίσει σε είδη πολυτελείας  και θα τους βάλει ΦΠΑ 23%, στα σουβλάκια, τυρόπιτες, πίτσες ,μπισκοτάκια σοκολάτες ζάχαρη και σε ότι παχαίνει! 
Για τα λουκάνικα δεν ξέρω μην με ρωτάς.
Ναι  φίλοι...

"Περί μνημονίου και απαγόρευσης του καπνίσματος"

Σαμπάχ- σαμπάχ, από τον Φαρφουλά

Εδώ και λίγο καιρό έχει αρχίσει στις εφημερίδες, στο δρόμο, στις δουλειές, στα σπίτια μια συζήτηση περί μνημονίου και απαγόρευσης του καπνίσματος. 
Αν το μνημόνιο, για τους θιασώτες του, έρχεται να υγιάνει το κοινωνικό σώμα, η απαγόρευση του καπνίσματος, έρχεται για να υγιάνει το βιολογικό μας σώμα.
Συνδέονται και τα δυο γιατί αφού δεν μπορούμε να είμαστε υγιείς, είτε ως κοινωνία είτε ατομικά, ΠΡΕΠΕΙ να μας επιβληθούν οι νέες συντάξεις, τα ωράρια, οι μισθοί, τα δάνεια και η μακροζωία. 
Χαρμάνης και άφραγκος, αλλά παραγωγικός και υγιής.
Το χειρότερο είναι ότι τα σχετικά μέτρα, τα ....

Φοβούνται εκπλήξεις στην εκλογή γραμματέα της ΚΟ

Ένα κρίσιμο εσωκομματικό τεστ θα περάσει την ερχόμενη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου καθώς λίγο πριν ανοίξει η Ολομέλεια της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει το νέο της Γραμματέα.
Ανεξάρτητα από το εσωκομματικό πολιτικό βάρος του κ. Έξαρχου που προαλείφεται για τη θέση, πολλοί στο κυβερνών κόμμα φοβούνται ότι μπορεί να καταγραφεί στην ψηφοφορία η δυσαρέσκεια βουλευτών για τις επιλογές της κυβέρνησης.
Εκτός και αν μπροστά στο φόβο της ανταρσίας επιλεγεί η λύση της δια βοής εκλογής.
Σε κάθε περίπτωση η επόμενη ημέρα για το νέο Γραμματέα θα είναι πολύ δύσκολη, αφού θα πρέπει να κρατήσει ενωμένη μια ομάδα που έχει βαθύτατες διαφωνίες και μεγάλη ψυχική απόσταση από την κυβέρνηση.

Προφανώς, έτσι εννοούν στο ΠΑΣΟΚ το πολιτικό θάρρος...

Ότι πουν οι Αμερικάνοι...

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με το αν η χώρα μας  θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά των διεθνών οίκων και των κερδοσκόπων. 
Ο πρωθυπουργός, χωρίς προφανώς να το πολυσκεφτεί, απάντησε ότι ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση  με την αμερικανική πλευρά, η οποία διαθέτει... ανθρώπους ειδικούς στα θέματα αυτά.΄
Δηλαδή με  λίγα λόγια, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, απάντησε ότι η χώρα θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων έδωσαν την χαριστική βολή στην οικονομία της χώρας, αν και εφόσον μας δώσουν το πράσινο φως οι Αμερικάνοι.
Προφανώς, έτσι εννοούν στο ΠΑΣΟΚ το πολιτικό θάρρος...

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΚΙΟΠΠΑ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ»



Μπίζνες, Σόρος και «Μακεδονία»

Η άποψη που ο πολυδιαφημισμένος σύμβουλος του πρωθυπουργού Τομμάζο Παντόα Σκιόππα διατύπωσε σε κοινό άρθρο του με άλλους δύο οικονομολόγους στους Financial Times, σύμφωνα με την οποία θα χρειαστεί τελικά αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και παράταση της παραμονής της τρόικας στη χώρα μας, δεν αποτελεί έκπληξη.
Τέτοιες απόψεις, όπως αυτή σύμφωνα με την οποία η ευρωζώνη χρειάζεται μόνιμο μηχανισμό στήριξης υπό τον έλεγχο του οποίου θα τίθενται απευθείας οι ευρωπαϊκοί λαοί, είναι μέρος μόνο του αυταρχικού προσανατολισμού του. 
Αξίζει να πληροφορηθούμε τελικά ποιος πραγματικά είναι ο σύμβουλος του κ. Παπανδρέου:
«Η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί περιορισμό της κυριαρχίας της»: Ο Τομμάζο Παντόα Σκιόππα, που ήδη έχει τοποθετήσει στην κορυφή του βιογραφικού του τον διορισμό του (στις 3 Αυγούστου) από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου σε θέση «Συμβούλου για θέματα σχετιζόμενα με την διαχείριση της οικονομικής κρίσης και του δημοσίου χρέους», έκανε την απερίφραστη αυτή δήλωση σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Κορριέρε ντέλλα Σέρα», στις...

"Κωμικοτραγικά άστοχος ο Πρωθυπουργός"...

"ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΟΔΗΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ".. 
Απάντηση σε όσα είπε ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συναντησης του στο Μαξίμου με δημοσιογράφους, αναφερόμενος στα "μαγικά" Σαμαρά, έδωσε ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Π.Παναγιωτόπουλος
«Τα μαγικά, στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Πρωθυπουργός, να τα αναζητήσει στην κωμικοτραγική αστοχία των δικών του προβλέψεων, αφού έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις»
«Του θυμίζουμε:

Το μεγαλύτερο «ρίσκο χρεοκοπίας» η Ελλάδα

Citi: Κανένα κρατικό χρέος δεν είναι ασφαλές

Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ρίσκο χρεοκοπίας από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, εκτιμά η Citi σε έκθεσή της, προσθέτοντας πάντως το «παρήγορο» συμπέρασμα ότι κανένα κρατικό χρέος δεν είναι ασφαλές.
Η ελληνική οικονομία δεν είναι στο επίκεντρο της πολυσέλιδης έκθεσης, η οποία φιλοδοξεί να απαντήσει στο ερώτημα εάν η χρεοκοπία των ανεπτυγμένων οικονομιών είναι περιττή, ανεπιθύμητη και απίθανη, αλλά το συμπέρασμά της είναι ότι είναι πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απάντησε καταφατικά στο ερώτημα περί «περιττής, ανεπιθύμητης και απίθανης» χρεοκοπίας πρόσφατα, αλλά...

Ποιοί να "μπούνε" φυλακή;

Οι πολιτικοί που δεν προβλέπουν

Οι πολιτικοί “άνδρες” που μας κυβερνούν, σε μια προσπάθεια να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, προσπαθούν να την πείσουν ότι για όλα τα δεινά φταίει ο μικροεπιτηδευματίας, που οφείλει ΦΠΑ 1.000 ευρώ, ή ΦΜΥ 4.000 ευρώ, διότι χρησιμοποιεί τα χρήματα αυτά για να αγοράσει εμπόρευμα για το μαγαζί του, προκειμένου να έχει για να το πουλάει και να ζήσει. 
Για τον λόγο αυτόν, τον απειλεί με φυλάκιση, ώστε να είναι στον Κορυδαλλό ο λαός, και όλοι εκείνοι που τον πρόδωσαν, κυβερνώντας για δεκαετίες, κλέβοντας και εξαπατώντας, να είναι έξω.
Πλην όμως, τους ενημερώνουμε ότι δεν έχουν προγραμματίσει σωστά. 
Δεν υπάρχουν αρκετοί χώροι φυλακών για όλους εμάς. 
Γι’ αυτό, ας μπουν φυλακή αυτοί οι λίγοι που μας κυβερνούν, τώρα αλλά και παλαιότερα, και ας αφήσουν τον λαό, όλους εμάς, απ’ έξω, να κυνηγάμε τον επιούσιο.
Επιχειρηματίας

Θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης θα θέσουν βουλευτές του ΠαΣοΚ με επικεφαλής τη Βάσω, στις 7 Νοεμβρίου!

Και ο "πονηρός" Πάγκαλος μαζί τους!


Θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, ετοιμάζονται να θέσουν βουλευτές του ΠαΣοΚ με επικεφαλής τη Βάσω Παπανδρέου το βράδυ του πρώτου γύρου των εκλογών.
Η κατάσταση στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι τόσο έκρυθμη που ο πονηρός Πάγκαλος έχει διαβάσει σωστά τα μηνύματα και ετοιμάζεται να συνταχθεί με τους διαφωνούντες.
Όσο και να ακούγεται παράδοξη μια τέτοια ενδεχόμενη εξέλιξη, είναι βέβαιο ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που από τώρα έχει «χτίσει θέσεις» στα τηλεοπτικά πάνελ για εκείνη τη νύχτα.

Η εξεταστική για τη Siemens ενεργοποιεί την αποκάλυψη του “Ολυμπία”. Η δικαιοσύνη τι κάνει;

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΜΑΝΤΕΛΗ – ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ.

Αποφασισμένα τα μέλη της εξεταστικής να εκμεταλλευθούν τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την απόφαση – σταθμό υπέρ του Πρόδρομου Μαυρίδη εις βάρος της Siemens στη Γερμανία. 
Η δικαιοσύνη όμως ακόμα να ασκήσει τις νέες διώξεις.  
Σα να μην έφτανε αυτό, απέσυρε και το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Χριστοφοράκο!
Δείτε τις απίστευτες καταγγελίες Βαλυράκη ενώπιον των μελών της εξεταστικής και στο τέλος την απόφαση που δίνει τη μοναδική ευκαιρία να οδηγηθούν οι επίορκοι και η εταιρεία στην Ελληνική δικαιοσύνη με βαρύτατες κατηγορίες:
Βαλυράκης:

"Ο Καραμανλής έχει διαγράψει μια επιτυχή διαδρομή με ένα δυσάρεστο φινάλε" !

Επιμένει στα περί σκευωρίας ο Στυλιανίδης



Επικοινωνιακή αντεπίθεση πραγματοποίησε χθες ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει τα μηνύματα της επιστολής Καραμανλή στην Προανακριτική.
«Χωρίς καν αποχρώσες ενδείξεις αποδόθηκαν ποινικές ευθύνες σε πρόσωπα» σημείωσε ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στα στοιχεία που είχε προσκομίσει μαζί με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο στον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
«Η εισαγγελία ζήτησε να έρθουν εις γνώση της αυτά τα στοιχεία και με βάση αυτά τα πορίσματα βγαίνει το συμπέρασμα που τώρα ανακοινώνεται.
Άρα δικαιώνονται τα όσα λέμε περί σκευωρίας από ...

Η στοργική σχέση, που εξελίχθηκε σε «τοξική» !

Η «τοξική» σχέση εκδοτών - τραπεζιτών…
Μια διαχρονική σχέση… στοργής, που εξελίχθηκε εν μέσω της κρίσης σε «τοξική» σχέση, βρίσκεται πίσω από τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων στις ιστορικές –και εισηγμένες στο ΧΑ- εκδοτικές επιχειρήσεις της χώρας.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι εδώ και αρκετούς μήνες οι τραπεζίτες έχουν απευθύνει τελεσίγραφο στους εκδότες, που άλλοτε δανείζονταν τεράστια ποσά, με ευχέρεια απολύτως δυσανάλογη της…

Ο Καραμανλής φέρνει "αμηχανία" στο Μαξίμου!

Έντονη αμηχανία επικρατεί από χθες στο Μέγαρο Μαξίμου για την περαιτέρω διαχείριση της υπόθεσης του Βατοπεδίου, μετά την επιστολή που έστειλε στην Προκαταρκτική Επιτροπή ο Κώστας Καραμανλής, και τα όσα υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι κατά τη γνώμη του δεν υπήρξε σκάνδαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες  συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου είχαν προχθές διφορούμενες εκτιμήσεις για τις εξελίξεις. 
Απ’ τη μια πλευρά, διατυπώθηκε η άποψη ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω, και θα πρέπει να προχωρήσει ως το τέλος, αναζητώντας ευθύνες των υπουργών των κυβερνήσεων Καραμανλή οι οποίοι ...

Οι Κινέζοι κατακτούν τη Γερμανία

Μέχρι πέρυσι οι Κινέζοι προτιμούσαν τον ασιατικό χώρο για τις επενδύσεις τους και η Γερμανία βρισκόταν πολύ χαμηλά στον κατάλογο των χωρών με επενδυτικό ενδιαφέρον. Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα αλλάζουν.
 
Στη διεθνή έκθεση Expo της Σαγκάης έδωσαν το «παρών» τουλάχιστον 240 επιχειρήσεις μόνο από την περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. 
Μαζί τους τοπικοί υπουργοί και δήμαρχοι που προέβαλαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του πολυπληθέστερου κρατιδίου της Γερμανίας.  
Η Πέτρα Βάσνερ, διευθύντρια του φορέα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων NRW-Invest, ήταν στην Σαγκάη και επισημαίνει:

Τα ονόματα αυτών, που μας οδήγησαν στο σφαγείο του ΔΝΤ.

Η συμμορία ΠΙΣΩ από τον Παπανδρέου

Δεν υπάρχει πλέον Γιωργάκης. Εκείνο το κουτορνίθι, που γνωρίζαμε ως γιο της Μαργαρίτας, "πέθανε". O Forest ΓΑμΠ μάς άφησε χρόνους.  
Σήμερα υπάρχει ένας αδίστακτος Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μας κυβερνά με τον πλέον σκληρό και άδικο τρόπο. Διορισμένος τύραννος από τους ξένους κατακτητές της Ελλάδας. Ένας προδότης, ο οποίος συνειδητά —και προφανώς λαμβάνοντας προμήθεια— ξεπουλάει τη χώρα και το μέλλον των Ελλήνων, για να θησαυρίσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Ο πρώην Γιωργάκης δικαιούται πλέον να ονομάζεται Γιώργος, εφόσον κατόρθωσε και ξεπέρασε ένα ρεκόρ, το οποίο μέχρι τώρα φαινόταν αξεπέραστο.
Είναι πιο ψεύτης και πιο υποταγμένος στα ξένα αφεντικά του ακόμα και από τον παππού του.
Πιο καραγκιόζης από τον ίδιο τον "Γέρο". Τον δοτό πρωθυπουργό των Εγγλέζων. Τον ...

Προωθείται το σχέδιο Γ’ για την οικονομία


Το έδαφος προλειάνουν οι γνωστοί - άγνωστοι «τρίτοι», οι οποίοι είχαν προαναγγείλει και την προσφυγή της χώρας στην τριπλή επιτροπεία

Την προοπτική ενός σχεδίου Γ’ για την ελληνική οικονομία αρχίζουν να καλλιεργούν εντέχνως κύκλοι στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, διαπιστώνοντας ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι τελικώς πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι φαίνονταν. 
Η τρόικα έχει ήδη προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθεί άλλους φιλόδοξους στόχους, οι οποίοι εκ προοιμίου είναι γνωστό ότι δεν θα επιτευχθούν και ενημέρωσε φεύγοντας το υπουργείο Οικονομικών ότι θα απορρίψει εκ προοιμίου το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα παρουσιασθεί στις 4 Οκτωβρίου αν το κρίνει μη ...

Αναταραχή στη Θράκη με τον μειονοτικό συνδυασμό


Άγνοια δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ροδόπης Γ.Πεταλωτής

Ο κ. Πεταλωτής εκδηλώνει την πλήρη άγνοιά του, για τη δημιουργία ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού στο δήμο Κομοτηνής.  
Δεν κρύβει μάλιστα την ενόχλησή του, διότι εδώ και πολύ καιρό έχει φιλικές σχέσεις με την κα. Σιμπέλ Μουσταφάογλου, που κατέρχεται ως επικεφαλής του μειονοτικού συνδυασμού -ως «Τουρκάλα», κατά δήλωσή της- στελεχωμένου με πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης του τουρκικού Προξενείου.
Ο κ. Πεταλωτής και η κα Μουσταφάογλου ήταν επί...

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Μπλεξίματα για συντονίστρια του... Γιώργου;

Η golden κ. Κατέχη

Η Λίντα Κατέχη, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Davis, γνωριμία, προφανώς, του Γ. Πανάρετου από το πολυήμερο ταξίδι γνωριμίας του με τα καλιφορνέζικα ιδρύματα, αναλαμβάνει συντονίστρια της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα πανεπιστήμια που συγκρότησε ο Γ. Παπανδρέου
Αυτή η Επιτροπή θα αναλάβει ρόλο συμβούλου της κυβέρνησης για τη μετάλλαξη του πανεπιστημίου και την πάταξη της διαφθοράς και της συναλλαγής που, κατά τον Γ. Παπανδρέου, ευδοκιμεί στα πανεπιστήμια.
Το πρόβλημα για τον κ. Παπανδρέου είναι ότι το όνομα της σοφής συντονίστριας της Επιτροπής, που θα επιτελέσει αυτό το σωτήριο έργο, έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο σχετικό με εγγραφές φοιτητών. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Chicago Tribune, στο ...

Φαυλότητας το ανάγνωσμα

«Μονόδρομος παραμένει η μείωση τιμών και μισθών, που σημαίνει επώδυνες περικοπές στις κοινωνικές παροχές, οι οποίες είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εφαρμοστούν πολιτικά. Αυτό δείχνουν οι διαμαρτυρίες και οι απεργίες που κάθε τόσο παραλύουν την ελληνική οικονομία.
Έτσι δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι όποιος επενδύει σε ελληνικά ομόλογα είναι σαν να ποντάρει στις αντοχές της χώρας».

Αυτή είναι η διαπίστωση της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο της με τίτλο «Περισσότερη εμπιστοσύνη στα ελληνικά ομόλογα», όπως καταγράφεται στην αποδελτίωση της Deutsche Welle. Από πού ...

Οι φόροι οδηγούν στην κατάρρευση!

Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για την μελλοντική πορεία του τόπου. 
Η κυβέρνηση φαίνεται να εμμένει στην λογική της αύξησης των φορολογικών εσόδων δίχως τον παραμικρό ουσιαστικό απολογισμό για την χρήση των σχετικών πόρων.  
Και πιστεύει πως με περισσότερες απειλές αλλά και διευκολύνσεις (λ.χ. «περαίωση») θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα. 
Με αποτέλεσμα τι; 
Να τα ρίξει στην μαύρη τρύπα των χαμένων πόρων, μαζί και πολλά άλλα δις που χάθηκαν εκεί κατά το παρελθόν. 
Η ‘Εστία’ σημείωσε προ καιρού πως η φοροδιαφυγή δεν πρόκειται να μειωθεί αν δεν μειωθούν αντίστοιχα οι συντελεστές των φόρων. Και έχει δίκιο βέβαια. Αλλά δεν είναι μόνο οι υψηλοί φόροι που οδηγούν τον κόσμο στην αποφυγή τους. Είναι και η ακατανόητη αδιαφορία του κράτους για τις δικές του υποχρεώσεις.
Πως είναι δυνατόν να απειλούνται οι πολίτες με αυτόφωρο αν φοροδιαφεύγουν η καθυστερούν οφειλές τους προς τις κρατικές αρχές και να μην ...

Ένα έτος Ελληνικής αδράνειας στα Βαλκάνια


Μετά από ένα χρόνο διακυβερνήσεως της χώρας από τον κ. Γ.Α. Παπανδρέου είναι χρήσιμο να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό της βαλκανικής μας πολιτικής. 
Θα μπορούσα κάλλιστα να αφήσω λευκή τη σελίδα, διότι ουδέν το αξιοσημείωτο επιτύχαμε, απλώς αδρανήσαμε
Παρά την παρουσία του ιδίου του Πρωθυπουργού επικεφαλής του ΥΠ.ΕΞ. μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η χώρα μας δείχνει να μην έχει καταλάβει τί σημαίνουν οι εξελίξεις στα γειτονικά μας κράτη.
Η επίσημη διπλωματία μας αρκείται να αναμασά την καραμέλα περί καλής γειτονίας και περί προωθήσεως της ευρωπαϊκής εντάξεως των βαλκανικών...

Μεγάλη πρωτιά του Θωμά Μαργαρίτη με 43% , από την Public Issue !

Όλοι μαζί για νίκη από την πρώτη Κυριακή

Η παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ και ο Δήμαρχος Θωμάς Μαργαρίτης με συνέπεια συνεχίζουν την προεκλογική τους δραστηριότητα, βασιζόμενοι σε δύο άξονες.
Στην προβολή του σπουδαίου έργου που επιτελέστηκε τα τελευταία χρόνια και στην παρουσίαση του οράματος και του προγράμματός μας.
Όλο αυτό το διάστημα επικοινωνούμε και συνεργαζόμαστε με τους πολίτες της Δράμας. Από την τοπική κοινωνία έχουμε ξεκάθαρα θετικά μηνύματα.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στον Καλλικρατικό Δήμο Δράμας, από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2010
Την μέτρηση πραγματοποίησε η Public Issue που...

Πόσο Γιώργος μπορείς να είσαι τελικά;

Μας δουλεύουν "ψιλό γαζί" στο Bloomberg με την μεσογειακή διατροφή του Παπανδρέου 

Το δικαίωμα στον αυτοεξευτελισμό δεν μπορεί κανείς να το αποστερήσει από τον Γιώργο Παπανδρέου. 
Το δικαίωμά του να "κολυμπά" μέσα στην "αφελή ιδεοληψία" του, φυσικά είναι αναφαίρετο και ποτέ κανείς δεν πρόκειται να του το στερήσει.
Όμως και το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών, να εκπροσωπούνται από σοβαρούς ανθρώπους, οι οποίοι θα είναι σε θέση να αποφεύγουν (τουλάχιστον) την γελοιότητα, επίσης δεν μπορεί κανείς να τους το αρνηθεί.  
Και το "χάρισμα" της σοβαρότητας ο Γιώργος Παπανδρέου, δυστυχώς  για εμάς, δεν το έχει... 

«Η επιστολή είναι μόνο η αρχή...» λένε συνομιλητές του Καραμανλή.

Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας βρίσκονται Σαμαράς και Καραμανλής για τη στάση που θα κρατήσει η Ν.Δ. απέναντι στη διαφαινόμενη αντεπίθεση του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Εκτιμάται ότι το ΠΑΣΟΚ θα παραπέμψει τελικά τους πέντε πρώην υπουργούς και υφυπουργούς , έστω και χωρίς στοιχεία, πριν από τις εκλογές ώστε να οξύνει τα πνεύματα της αντιπαράθεσης και να συσπειρώσει τη βάση.
Όπως αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του Καραμανλή, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη για την υπόθεση και αυτό θα γίνει όταν θα οξυνθούν τα πνεύματα της αντιπαράθεσης.  
«Η επιστολή είναι μόνο η αρχή...» λένε συνομιλητές του Καραμανλή.

Η κατασκευή ενός «σκανδάλου», του Βατοπεδίου!

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Βατοπεδίου φέρνουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη δυσχερή θέση να απαντήσει σε 4 ερωτήματα:

1. Γνώριζε, ναι ή όχι, και από πότε ότι υπάρχουν στη δικογραφία 4 εκθέσεις όχι μόνο του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, αλλά και διεθνούς οίκου, που τεκμηριώνουν ότι δεν υπάρχει ζημία του Δημοσίου από τις περίφημες ιερές ανταλλαγές;
2. Με βάση ποια στοιχεία θεωρεί η κυβέρνηση ότι οι Ελληνες ...

Ψωμιάδης καλεί... Μπακογιάννη


Ο κ. Ψωμιάδης επιχειρεί να φέρει πιο... κοντά την ανεξάρτητη βουλευτίνα και πρώην κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ

Την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη Θεσσαλονίκη, σκέπτεται να «εκμεταλλευτεί» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης και να της ζητήσει να παραβρεθεί σήμερα στην ανοικτή εκδήλωση του συνδυασμού του στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς στην οδό Χηλής!
Ο κ. Ψωμιάδης, παρά την... άπλα της εκλογικής του περιφέρειας, κάνει την πιο χαλαρή προεκλογική καμπάνια της πολιτικής του καριέρας, λόγω του σταθερού προβαδίσματος του έναντι του «αντιπάλου» του Μάρκου Μπόλαρη. Κι επειδή το ξέρει, επιχειρεί να κάνει κάτι περισσότερο και δυσκολότερο για το κόμμα του, όπως π.χ. να φέρει πιο...

Μισές αλήθειες, μεγάλα ψέματα

Εδώ και πολύ καιρό  ακούμε τον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Παπακωνσταντίνου να διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα θα υποστεί αναδιάρθρωση του χρέους της. Παρομοίως σιγοντάρουν οι ευρωκράτες Όλι Ρεν (Κομισιόν) και Ζαν Κλοντ Τρισέ (Ευρωτράπεζα).
Για την ελληνική κυβέρνηση  το στοίχημα είναι (μέσα από τα ρεπορτάζ του έντυπου και ηλεκτρονικού «Π») γνωστό
Με όπλο τη συμφωνία του ΔΝΤ για χρονική (σε πρώτη φάση) αναδιάρθρωση του χρέους, δηλαδή επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, οι κυβερνητικοί πιέζουν τους Ευρωπαίους να συναινέσουν παρατείνοντας τον χρόνο διατήρησης του «μηχανισμού στήριξης».
Προς τούτο μάλιστα  επιχειρούν κι ένα είδος... εκβιασμού: «Αν δεν...

"Οι Σκοτεινοί Όροι του Δανεισμού της Τρόικας" - Δείτε το video με τον καθ. Νότη Μαριά !


Πρόσεξε πως θα ψηφίσεις!

Τα πάνω -κάτω θα φέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη δομή και την λειτουργία της όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα , αλλά και στο τρόπο ψήφισης, η εφαρμογή από αυτές τις εκλογές το Σχέδιο "Καλλικράτης"
Μειώνεται δραματικά ο αριθμός των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και αλλάζει ο τρόπος σταυροδοσίας.
Ας δούμε πως ψηφίζει κάποιος στους Δήμους.   
Παλιά υπήρχαν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων, έπαιρνες αυτό που ήθελες και σταύρωνες τους δημοτικούς άρχοντες που ήθελες αδιακρίτως!  
Τώρα έχει αλλάξει και   θέλει μεγάλη προσοχή! 
Τι έχει γίνει πλέον.
Οι δήμοι χωρίζονται σε διαμερίσματα   και τι εννοώ. Ας πάρουμε έναν μεγάλο Δήμο, αυτόν του Περιστερίου. 
Ο Δήμος έχει χωρισθεί σε διαμερίσματα, ήτοι τέσσερα. 
Σε ποιο διαμέρισμα ανήκεις έχει σχέση σε ποιο μέρος ψήφισες την τελευταία φόρα. 
Πρόσεξε τώρα πως ψηφίζεις...

Μετανάστευση ή επανεποικισμός

Η διαρροή άξιων Ελλήνων προς το εξωτερικό συνεχίζεται αυξανόμενη και τίποτε δεν φαίνεται ικανό να την ανακόψει. 
Εκτός ίσως από μια άλλη διαφαινόμενη τάση: τη ροή νέων ανθρώπων προς την περιφέρεια

Τον τελευταίο καιρό, της ύφεσης και της ανεργίας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι των πόλεων, εκπαιδευμένοι, μορφωμένοι, διψασμένοι για εργασία και προκοπή, διψασμένοι για δημιουργική ένταξη στον κοινωνικό κορμό, εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και αναζητούν την τύχη τους στα χωριά, στην ύπαιθρο, σε μικρές πόλεις.
Πηγαίνουν, δεν επιστρέφουν στα χωριά – διότι, απλούστατα, δεν έχουν όλοι χωριό και αν έχουν, πιθανότατα δεν ...

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ολόκληρη η "σκληρή" επιστολή Καραμανλή


Κύριε Πρόεδρε,
Απαντώντας στην επιστολή σας, υπενθυμίζω ότι στην υπόθεση Βατοπεδίου έχω αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν. 
Στις δημόσιες εκείνες τοποθετήσεις μου δεν έχω να προσθέσω οτιδήποτε. 
Τις συνοψίζω κατά συνέπεια στις ακόλουθες επισημάνσεις:
1. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παρόχθιων εκτάσεων είχε οριστικοποιηθεί από τις προ του Μαρτίου 2004 Κυβερνήσεις. Το Δημόσιο είχε αναγνωρίσει υπέρ της Μονής την κυριότητα της εν λόγω περιοχής. 
Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής είχαν σημειωθεί στα βιβλία μεταγραφών των οικείων Υποθηκοφυλακείων ήδη από το 2003.
2. Δεσμευόμενοι από τις αποφάσεις αυτές και λόγω του κοινωνικού προβλήματος που είχε δημιουργηθεί στους ...

«Η ελληνική χρεοκοπία είναι μόνο θέμα χρόνου»

Η βόμβα των 90 δισ. που φέρνει τη χρεοκοπία!

Με μαθηματική βεβαιότητα οδηγεί την Ελλάδα στη χρεοκοπία ο ίδιος ο μηχανισμός στήριξης που απέτρεψε τα χειρότερα τον περασμένο Μάιο, καθώς δημιουργεί μια ωρολογιακή βόμβα τοκοχρεολυσίων ύψους 90 δις. ευρώ, έτοιμη να εκραγεί το 2014, αν δεν συμφωνηθεί μια αναθεώρηση των όρων δανεισμού από το μηχανισμό στήριξης!
Οι υπολογισμοί στους οποίους βασίσθηκε το μνημόνιο δανεισμού, διαστρεβλωμένοι από τις πολιτικές επιδιώξεις των παραγόντων που μετείχαν στη διαπραγμάτευση για τη «διάσωση» (των πιστωτών) της Ελλάδας, με πρώτη την Γερμανία, κατέληξαν να προγραμματίσουν με απόλυτη ασφάλεια τη χρεοκοπία της χώρας αμέσως μόλις λήξει η περίοδος των...

Ντοπαρισμένο άτι ... ο Δημαράς για περιφερειάρχης. Πατώνει ο Σγουρός!

Σαν ντοπαρισμένο άτι ο Γιάννης Δημαράς, καλπάζει - λες να του ρίξαν  "κάτι" στη πορτοκαλάδα του;-
για τη θέση του Περιφερερειάρχη.

Οι δημοσκοπήσεις τον δίνουν να είναι  νικητής και να κουνάει το μαντήλι στους εγκεφάλους της Ιπποκράτους.
Ο Βασίλης Κικίλιας το παλεύει, παρά το κράξιμο που τρώει, και δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη.
Ο Γιάννης ο Σγουρός, ντεφορμέ, χάνει διαρκώς έδαφος. 
Το ΠΑΣΟΚ εδώ ετοιμάζεται να υποστεί μεγάλο στραπάτσο!...

Ντόρα: "Η χώρα έχει έναν Πρωθυπουργό που παίζει"!

Σήμερα, στον Αθήνα 9,84, στην εκπομπή του Μ. Κοττάκη η Ντόρα Μπακογιάννη είπε:

"Η χώρα έχει έναν Πρωθυπουργό που παίζει"!

Το τι παίζει δεν μας διευκρύνισε....

Ψήφισέ τους ξανά γιατί έχουν ακόμη δουλειά να κάνουν...

Τέτοιο καιρό πέρυσι σου ζήτησαν να τους ψηφίσεις, για το καλό σου.  
Και εσύ το έκανες.

Σου ζήτησαν να τους εμπιστευτείς, για το καλό σου. Και εσύ τους εμπιστεύθηκες.
Σου είπαν κάνε υπομονή, για το καλό σου. Και εσύ έκανες.
Σου ζήτησαν να δείξεις κατανόηση 6 – 7 μήνες ακυβερνησίας, μέχρι να τοποθετήσουν τους Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων, πάντα για το καλό σου. Και εσύ την έδειξες.
Σου ζήτησαν να ταπεινωθείς, χάνοντας κάτι από την αξιοπρέπειά σου και τα κυριαρχικά σου δικαιώματα, για το καλό σου. Και εσύ το...

Κ.Καραμανλής: "Δεν υπήρξε σκάνδαλο στο Βατοπέδι, ούτε κεντρικός σχεδιασμός"…

Όπως σας είχαμε γράψει πρώτοι απ' όλους στο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ., με μία σελίδα και κάτι, θα επιχειρήσει σήμερα ο Κώστας Καραμανλής να κλείσει, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά τον ίδιο, οριστικά την υπόθεση του Βατοπεδίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπόμνημα του πρώην πρωθυπουργού προς την προανακριτική επιτροπή της Βουλής θα αποσταλεί σήμερα και σε αυτό θα υποστηρίζεται ότι σε σχέση με το Βατοπέδι δεν υπήρξε κανένα σκάνδαλο, αλλά ούτε και κανένας κεντρικός σχεδιασμός.
Ενδεχομένως, πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός να αναφερθεί σε επιμέρους συμπεριφορές που δημιούργησαν την αίσθηση περί σκανδάλου στην κοινή γνώμη.
Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής θα τονίσει πως όταν αντιλήφθηκε τις διαστάσεις που έχει πάρει το ζήτημα, παρενέβη για να μην προχωρήσουν οι δρομολογημένες αγοραπωλησίες ούτως ώστε να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα…
Με πληροφορίες απο Πρώτο θέμα και citypress-gr

Δείτε και τα σχετικά video:

Αντιπαράθεση Παπανδρέου - Σαμαρά για το μνημόνιο.

"Απέναντι στους μαθητευόμενους μάγους, που εξαφανίζουν ελλείμματα και προβλήματα στα λόγια αλλά που κατά τα άλλα ευθύνονται με τις πράξεις τους για τα σημερινά ελλείμματα και τα προβλήματα της χώρας, εμείς συνεχίζουμε με σοβαρότητα και μιλάμε με πράξεις που αλλάζουν την Ελλάδα" τόνισε ο Πρωθυπουργός απαντώντας εμμέσως σε δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά.
"Μαγικό είναι να έχεις ταυτόχρονα λουκέτα και πληθωρισμό και να αυξάνεις φόρους χωρίς να εισπράττεις έσοδα. 
Θράσος είναι ενώ έχεις ήδη μέσα σε τέσσερις μήνες πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις να αμφισβητείς εκείνο που μπορεί να πετύχει ένα άλλο μείγμα πολιτικής μέσα σε ενάμιση χρόνο" απάντησε στον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ.
Έντονη κριτική στον Πρωθυπουργό και ...

Που την βρήκες Αντώνη Σαμαρά;

Ο λόγος για την ... Τζότζολα!

Ποιός σας την πρότεινε και την τοποθετήσατε στην νευραλγική θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας;
Ρωτήσατε κάποιον από τον Έβρο να σας πει την γνώμη του; 
Γελούσαν, όλοι στην Αλεξανδρούπολη, όταν έμαθαν για τα αξιώματα που τις δώσατε! 
Δεν άργησε λοιπόν, η εν λόγω κυρία, να εκθέσει την ΝΔ και όλους όσους αγωνίσθηκαν διαχρονικά για την ιδεολογία, τις θέσεις και την προσφορά της παράταξης στην πατρίδα!
Συγκεκριμένα χθες  προκάλεσαν αίσθηση οι  δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του flash, σχετικά με τις ευθύνες του Κ. Καραμανλή για την υπόθεση Βατοπεδίου.
Έφθασε στο σημείο ν' αποκαλέσει τον Κώστα Καραμανλή, "βαρίδι"!
Και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που το "Σκάνδαλο του Βατοπεδίου" αρχίζει να ξεκαθαρίζει και να διαφαίνεται ότι ήταν ένα κατασκευασμένο "πολιτικό σκάνδαλο" με στόχο να πλήξει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τον Κώστα Καραμανλή για να φέρει στην εξουσία τον κ. Παπανδρέου! 
Αυτή είναι η επικοινωνιακή πολιτική της ...