Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου 2023

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων, της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023...

Να ανησυχεί ο Κυριάκος;

Σήμερα η εικόνα που παρουσιάζει η ριζοσπαστική Αριστερά είναι αυτή της αποσύνθεσης. Της πτώσης. Δύσκολα η κατάσταση θα αναστραφεί, όποιος και αν εκλεγεί.
 
Όμως ο χρόνος είναι γνωστό πως αποτελεί έναν μεγάλο γιατρό. Θεραπεύει τις πληγές, όσο βαθιές και αν είναι, εφ΄ όσον βεβαίως ο πολυτραυματίας έχει επιβιώσει. Και ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιβιώσει, και να αρχίσει να ανακάμπτει, δε θα πρέπει να διασπαστεί. Αυτή είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να αρχίσει να στήνεται σιγά - σιγά στα πόδια του.
Συζητώντας με μια παλιά καραβάνα της πολιτικής -πρώην υπουργό- μου είπε πως ουδείς θα...

Τη Δευτέρα ξημερώνει μια νέα και ταυτόχρονα δύσκολη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε λίγες ώρες και μέσα σε κλίμα έντασης θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Απ’ ό,τι φαίνεται, νικητής και με σημαντική διαφορά θα αναδειχθεί ο Στέφανος Κασσελάκης
Πρώτον, γιατί εξασφάλισε μια μεγάλη διαφορά 9% από τον πρώτο γύρο. 
Δεύτερον, γιατί η δυναμική στην πολιτική προσδίδει κι άλλη συνήθως δυναμική.
Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι άλλαξαν «στρατόπεδο» βασικά στράφηκαν προς τον κ. Κασσελάκη. 
Τρίτον, γιατί από τις αντιπαραθέσεις των ημερών και τις καθυστερημένες αιχμές των υποστηρικτών της Έφης Αχτσιόγλου, αλλά και της ίδιας, μάλλον χάνουν. Αν ήταν να...

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Στον πυρήνα των σχέσεων με την Τουρκία το Κυπριακό - Παγκόσμια συμμαχία για την κλιματική αλλαγή

Για την κλιματική αλλαγή, τα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η βασική διαφορά με την Τουρκία είναι το θέμα της ΑΟΖ και μπορεί να επιλυθεί με βάση το Διεθνές Δίκαιο» και κάλεσε τις μεγάλες χώρες του κόσμου να συμμετάσχουν στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.
Στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας ότι η πολιτική της παγκόσμιας κοινότητας οδηγεί σε αδιέξοδο...

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Κυρ. Μητσοτάκης σε Ν. Χριστοδουλίδη: Επανέλαβα στον Ερντογάν τις πάγιες θέσεις μας για το Κυπριακό

Συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ο συντονισμός ανάμεσα στις δύο πλευρές.
«Έκανα τις σχετικές δηλώσεις. Οι συνομιλίες (με τον Πρόεδρο της Τουρκίας) έγιναν σε καλό κλίμα. Από την άλλη, όμως, είναι μία ευκαιρία να επαναλάβουμε τις πάγιες μας θέσεις σχετικά με το Kυπριακό ζήτημα, σε απόλυτo συντονισμό, πάντα, με τον κ. Πρόεδρο», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.
«Ο συντονισμός συνεχίζεται και επαναλαμβάνω, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για όλα όσα έχω ακούσει», σημείωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Χριστοδουλίδης...

Όλοι γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις κατά της κυρίας Αχτσιόγλου

Πληθαίνουν όσοι πέφτουν από τα σύννεφα για τις αήθεις επιθέσεις που δέχεται η κυρία Έφη Αχτσιόγλου. 
Φαίνεται πως μέχρι τώρα κατοικούσαν σε άλλον πλανήτη. Δεν έβλεπαν τι γινόταν τόσα χρόνια στο Διαδίκτυο από όλους αυτούς που σήμερα πρωταγωνιστούν σε αυτές τις επιθέσεις. Και αυτό το σχόλιο μου συμπεριλαμβάνει και την ίδια την παθούσα η οποία έβλεπε αδιαμαρτύρητα τα όσα υφίσταντο γυναίκες—στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα. Καμιά και κανένας από τη ριζοσπαστική Αριστερά δεν προσπάθησε να θέσει τέρμα σε αυτήν την πολιτική αλητεία. Και σήμερα αυτά τα ζόμπι του Διαδικτύου ξαναχτύπησαν αυτή τη φορά έναν εσωκομματικό στόχο. Όλως τυχαίως την αντίπαλο του Στέφανου Κασσελάκη που όλως τυχαίως υποστηρίζεται από όλο το σύστημα του Αλέξη Τσίπρα.

Ας είναι σίγουρος ο αναγνώστης πως αν ο Α. Τσίπρας στήριζε την κυρία Αχτσιόγλου όλος αυτός ο υπόκοσμος του twitter θα επιτίθετο στον Στέφανο Κασσελάκη, με ακόμα πιο χυδαίο τρόπο. Διότι όλο...

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Για παραγωγικές συνομιλίες και θετικό κλίμα στη συνάντηση του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνουν λόγο τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.
Σχολιάζοντας τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ, τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται στα θέματα εκείνα που βρέθηκαν ψηλά στην ατζέντα.
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η κλιματική κρίση, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα όπως και το μεταναστευτικό»...

Μητσοτάκης: «Είπα στον Ερντογάν, δεν είναι αποδεκτή λύση δύο κρατών στην Κύπρο»

Σε γεύμα με μέλη της ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ και εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, στην οικία του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, στη Νέα Υόρκη, παρακάθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στον χαιρετισμό του στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο Κυπριακό, τόνισε: «Θέλω να επαναλάβω εδώ τη σταθερή μου δέσμευση για λύση του Κυπριακού που θα σέβεται πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, οποιαδήποτε λύση εκτός...

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

8 πράγματα που επιβεβαιώθηκαν χάρη στην πρωτιά του Στέφανου του Κασσελάκη

Τα πράγματα που ξέραμε ή υποψιαζόμασταν αλλά τώρα επιβεβαιώθηκαν από την πρωτιά και κυρίως από τα πανηγύρια για την πρωτιά ενός απολιτίκ αλεξιπτωτιστή
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει τα 8 πράγματα, που διδαχθήκαμε, από την «πρωτιά» του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφού ευχαριστήσω όσους από εσάς προσφέρατε ανυπολόγιστης αξίας υπηρεσία στη σάτιρα ψηφίζοντας τον...

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Η απόβαση τεχνολογικών κολοσσών στη Θεσσαλονίκη

Εδώ και τρία χρόνια η Θεσσαλονίκη ζει στο ρυθμό μιας τεχνολογικής αναβάθμισης, η οποία σταδιακά την έχει αναδείξει σε τεχνολογική πρωτεύουσα των Βαλκανίων. 
Πρόκειται για μία απόβαση κολοσσών της τεχνολογίας από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εκτός από τη νέα ώθηση στις ψηφιακές τεχνολογίες και την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας, έχουν επενδύσει και συνεχίζουν να επενδύουν σημαντικά ποσά καθώς και να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.
Το ξεκίνημα έγινε εδώ και 3 χρόνια, με την Pfizer και το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας, το οποίο αναπτύσσει...

Ο «χρυσός χορηγός» Τσίπρας ανακατεύει την τράπουλα στον ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος του Μητσοτάκη

Το... σπρώξιμο Κασσελάκη για την ανάληψη της ηγεσίας, με... φανερή παρασκηνιακή στήριξη από τον Τσίπρα, συνιστά "χρυσή χορηγία" του... άχαστου "ηγέτη" της Κουμουνδούρου προς τον Μητσοτάκη
Οι θετικές εξελίξεις στην οικονομία και οι εξαγγελίες του Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αποτελούν ένα νέο σημείο αφετηρίας για την κυβέρνηση, η οποία επαναφέρει δυναμικά στο προσκήνιο τη δική της ατζέντα.
Ο Μητσοτάκης έχει "δέσει" την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού και την επίτευξη των...

Τραγωδία στη Λιβύη: Και η ΕΥΠ στις έρευνες για το μοιραίο τροχαίο - Η κατάσταση των τραυματιών

Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις για τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγική κατάληξη της αποστολής βοήθειας στη Λιβύη. 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και η ΕΥΠ θα εμπλακεί «επικουρικά», στις έρευνες για το τραγικό δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς Έλληνες. Στο πλαίσιο αυτό, θα αξιοποιηθούν πηγές και πληροφοριακά δεδομένα από την περιοχή.
Όσα από τα στελέχη είναι σε θέση να δώσουν στοιχεία αυτή τη στιγμή και να περιγράψουν τις τραγικές ώρες που έζησαν στη Λιβύη...

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα κόμμα σε πορεία διάσπασης

Ο σεβασμός στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, είναι δεδομένος. Αλλά ο σεβασμός στη μνήμη απαιτεί σοβαρότητα, κάτι που δεν έκανε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης, συνεχίζοντας το ντελίριο της κενής εντυπωσιολογίας.
Με αφορμή την πικρή ημέρα της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από τη δολοφονία του, έγραψε: «Η ζωή του έγινε ζωή όλων μας. Η μάνα του έγινε μάνα όλων μας. Κανείς, τα τελευταία 10 χρόνια, δεν έχει προσφέρει τόσα πολλά στη Δημοκρατία» (δηλαδή ούτε το κόμμα στο οποίο φιλοδοξεί να ηγηθεί). 
Δεν θα αντιδικήσουμε για ένα τέτοιο θέμα. Απλώς βλέπουμε ότι και σε...

Γιατί έχασε η Έφη - Ο ρόλος του Τσίπρα

Γιατί έχασε (πανηγυρικά μάλιστα) η Έφη, το πουλέν ενός τμήματος της ιστορικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και υποθετικά «άχαστη υποψηφιότητα» μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, από ένα good looking πολιτικά άοσμο, άγευστο και άχρωμο προϊόν της Μέκκας του καπιταλισμού με λευκασμένη οδοντοστοιχία, γκόμενο, σκύλο και μέντορα τον Πολάκη, έτοιμο να πει, να υποσχεθεί, να υπονοήσει και να συμφωνήσει με τα πάντα με την ίδια ευκολία που στη συνέχεια (όταν σφίξουν πολιτικά οι κώλοι) θα τα αρνηθεί;
Επειδή ήταν μια λάθος υποψηφιότητα σε ένα λάθος κομματικό σώμα, η σύνθεση του οποίου όλα αυτά...

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Η εκφυλισμένη Αριστερά

Απρόσμενη ήταν η συμμετοχή για τη νυσταλέα εσωκομματική προεκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ψήφισαν 146.635 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 40.000 ήταν νέα μέλη. Στο 90,13% των ψήφων ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε το 45,47% ενώ η Έφη Αχτσιόγλου περιορίστηκε στο 36,21%. Ο Νίκος Παππάς έλαβε το 8,64%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το 8,04% και ο Στέφανος Τζουμάκας το 1,28%
Προσάναμμα της αθρόας και μη αναμενόμενης προσέλευσης, αποτέλεσε η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη...

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτος ο Κασσελάκης με 45,47%, έναντι 36,31 της Αχτσιόγλου – Την επόμενη Κυριακή ο νέος πρόεδρος

Μονομαχία του Στέφανου Κασσελάκη με την Έφη Αχτσιόγλου
για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν οι χθεσινές εκλογές στις οποίες ψήφισαν 146.635 πολίτες, εκ των οποίων οι 40.000 είναι νέα μέλη.
Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε πρώτος με ποσοστό 45,47% και η Εφη Αχτσιόγλου δεύτερη με ποσοστό 36,21%. 
Την επόμενη Κυριακή θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές μεταξύ του κ. Κασσελάκη και της κυρίας Αχτσιόγλου για την ανάδειξη...

Τραγωδία στη Λιβύη: Νεκροί τέσσερις Έλληνες της ανθρωπιστικής βοήθειας μετά από τροχαίο (Video)

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκησαν νωρίτερα σήμερα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ντέρνα της Λιβύης.
Παρά τις αρχικές πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ πως μετά το τροχαίο υπήρξαν ορισμένοι ελαφρά τραυματίες, τελικώς διεθνή μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν δηλώσεις του Othman Abduljaleel, υπουργού Υγείας της Λιβύης ο οποίος έκανε λόγο για 4 νεκρούς Έλληνες.
«Δεκαπέντε μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση»...

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Λιμενικό σώμα: Διέσωσε 212 μετανάστες το Σάββατο σε Λέσβο και Σάμο (vid)

Το Λιμενικό Σώμα εντόπισε και διέσωσε 55 μετανάστες στην Άκρα Κόρακα, 69 άτομα στην Αγριελιά, 47 άτομα στην Μερσίνια, όλες περιοχές της Λέσβου, καθώς και 41 άτομα στον Αγ. Κωνσταντίνο στη Σάμο.
Αναλυτικότερα, στον εντοπισμό και τη διάσωση 27 αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή «ΆΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ» βορειοανατολικά ν. Λέσβου.
Συγκεκριμένα, Περιπολικό σκάφος του λιμενικού ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη...

Τρικομματική συναίνεση για τη Θεσσαλία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε μια εξαιρετική πρόταση από τη Θεσσαλονίκη για το πώς θα πρέπει να διαχειριστούμε την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Πρότεινε να δημιουργηθεί μια task force στα ευρωπαϊκά πρότυπα που θα διασφαλίζει διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.
Ο πρωθυπουργός θα πρέπει όχι μόνον να υιοθετήσει την πρόταση Ανδρουλάκη, αλλά συγχρόνως να επιδιώξει και μια τρικομματική συνεργασία τόσο για τα καθήκοντα της λεγόμενης «Ομάδας Διοίκησης Έργου» όσο και για τα άτομα που θα τη στελεχώσουν. Αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να μην υπάρξουν κομματικές αντιπαραθέσεις σε μια προσπάθεια εθνικής σημασίας...

Τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ και τα σενάρια της επόμενης ημέρας

Ξημερώνει μια δύσκολη, μια κομβική μέρα για το ΣΥΡΙΖΑ
Είναι η μέρα που τα μέλη του ψηφίζουν για νέο Πρόεδρο, περίπου τρεις μήνες μετά τη συντριπτική ήττα που υπέστησαν στις βουλευτικές εκλογές και τη συρρίκνωση κατά 40% των δυνάμεών του. 
Όλη η προεκλογική περίοδος έφερε στην επιφάνεια με δραματικό τρόπο τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ, την απογοήτευση των μελών του, την αδυναμία αντίληψης της πραγματικότητας, τη δομική κατάρρευσή του και την όλο και μεγαλύτερη απομάκρυνση από κάθε προοπτική επανόδου στην εξουσία...

Φυγή προς τα εμπρός από Μητσοτάκη

«Μεταρρύθμιση παντού» ήταν το εμβληματικό σύνθημα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της ΔΕΘ. 
Μια συνθήκη για την οποία ψηφίστηκε το 2019, καθώς είχε γίνει ευρεία κοινωνική συνείδηση ότι πρέπει να αλλάξουν οι αποστεωμένοι κρατικοί οργανισμοί, οι θεσμοί και η νοοτροπία.
Ως τώρα υπήρχε η αντικειμενική δικαιολογία της πανδημίας, που αναπροσανατόλισε τους κυβερνητικούς στόχους και επέβαλε την (φαινομενικά μη συνάδουσα με την ιδεολογία της ΝΔ), κοινωνική πολιτική των βοηθημάτων και των διαφόρων pass...

Μητσοτάκης: Σαρωτικές αλλαγές παντού - Ξεπαγώνουν τριετίες και επιδόματα - Φόρος στα Airbnb - Market Pass σε Θεσσαλία και Εβρο

Οι φοροφυγάδες θα πληρώσουν τους φόρους που αναλογούν στο πραγματικό τους εισόδημα 
- Στόχος να συγκεντρωθούν 300 εκατ. για το Ταμείο Καταστροφών 
- Από τον Δεκέμβριο αυξάνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα 
- 2.500 αστυνομικοί φεύγουν από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων, επιστρέφουν στον δρόμο
«Για μια ακόμα χρόνια η Θεσσαλονίκη γίνεται αφετηρία νέας διαδρομής. Η φετινή έκθεση διεξάγεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας. Θα ήθελα η εισαγωγή να επικεντρώνονταν στην τεράστια επιτυχία της...