Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 23 Απριλίου 2023

Τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων, της Κυριακής 23 Απριλίου 2023...

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Εθνικός στόχος η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, επιβάλλεται πολιτική σταθερότητα (Video)

Στην επίσημη προκήρυξη των Εθνικών Εκλογών
προχωρά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε σχετικά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες, ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη δήλωση, με την οποία εξηγεί τον λόγο για τη διεξαγωγή Εθνικών Εκλογών στις 21 Μαΐου.
Επικαλούμενος τον εθνικό στόχο για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ο Πρωθυπουργός...

Εκπρόσωπος ΜέΡΑ25: Κάποιες πολιτικές μας μπορεί να οδηγήσουν στο κλείσιμο των τραπεζών

Το 2015 των κλειστών τραπεζών αναβίωσε από τα λεγόμενα του νέου εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι οι πολιτικές του κόμματος Βαρουφάκη μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο κλείσιμο των τραπεζών.

Η εν λόγω παραδοχή αποκτά μεγαλύτερη σημασία, τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει το ΜέΡΑ25 στην λεγόμενη προοδευτική συγκυβέρνηση, ακόμα και (όπως υποστηρίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) αν δεν βγει πρώτος στις επικείμενες εκλογές. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια παρουσίας του στο Mega, ο κ. Έντμαν ρωτήθηκε αν οι πολιτικές του ΜέΡΑ25 μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο κλείσιμο των τραπεζών...

Μητσοτάκης: Την Κυβέρνηση Σαμαρά την έριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή

«Μία ανεκπλήρωτη προσδοκία δεκαετιών έρχεται να υλοποιηθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ώστε να έχουμε εντός των επομένων ετών σύγχρονο και ασφαλή δρόμο».
Τα παραπάνω τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για τον οδικό άξονα «Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη».
Ο Πρωθυπουργός είπε ότι συντελείται στη Μεσσηνία ένα μικρό αναπτυξιακό θαύμα. «Ένα τουριστικό προϊόν το οποίο οφείλεται πρωτίστως στο όραμα ενός ανθρώπου ο οποίος δεν συμβιβάστηκε με τις δυσκολίες, ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, οραματίστηκε αυτή την εμβληματική επένδυση με άξιο συνεχιστή το...

Το δίλημμα των Εκλογών και ο αντιμητσοτακισμός

Τα πράγματα με την πιθανολογούμενη «κυβέρνηση των δευτερότριτων με την ευγενική συμμετοχή τεταρτοπέμπτων» (όλων των ηττημένων στις εκλογές της 21ης Μαΐου δηλαδή) είναι απλά: 
όλα όσα τώρα, πριν τις εκλογές λέγονται, θα έχουν μηδενική αξία μετά από αυτές (ανάλογα με το συνολικό ποσοστό και τις αντίστοιχες έδρες των κομμάτων), αν από την πρόσθεση των πλέον «συγγενών» από αυτές προκύπτει μια, έστω και όπως νάναι, κυβέρνηση!
Αν αυτός ο αριθμητικός όρος ικανοποιείται, οι πολιτικές προϋποθέσεις θα βρεθούν, θα βοηθήσουν σε αυτό ντόπιοι επιχειρηματίες, ξένες χώρες...

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Οι λαγοί του Τσίπρα και η «Κυβέρνηση των ηττημένων»

Σε ρόλους «λαγών» (με αυτάκια και ουρίτσα) του Αλέξη Τσίπρα ο «σοφός» Γιάννης Δραγασάκης και ο επικεφαλής «Ομπρελιστής» Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκαν, την ίδια μέρα, δημοσίως και περιέγραψαν, με απόλυτη καθαρότητα, το αποκλειστικό σχέδιο του Σύριζα για την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου: κυβέρνηση ηττημένων, δηλαδή δευτερότριτων (αν βγαίνουν οι αριθμοί) με το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25.
Ο κατηγορηματικός χαρακτήρας που προσέδωσαν στην προοπτική αυτή την καθιστά μοναδική, στην ουσία, επιλογή για την Κουμουνδούρου και περιγράφει με απόλυτη ασφάλεια το εκλογικό τοπίο στις 21 Μαΐου:...

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

The Economist: Η Ελλάδα είναι το success story της Ευρώπης

Το success story της Ευρώπης χαρακτηρίζει ο βρετανικός Economist την Ελλάδα, επαινώντας την πολιτική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Κάνει λόγο για «λίστα επιτευγμάτων και επιτυχιών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα». Παράλληλα, τον χαρακτηρίζει ως έναν από τους «αγαπημένους (πολιτικούς) των Βρυξελλών».
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 55 ετών, αλλά...

Πρωτοφανής η πολιτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ – Ατελείωτες οι «κυβιστήσεις» για την «Κυβέρνηση ηττημένων»

Συνεχείς είναι οι «κυβιστήσεις» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την «Κυβέρνηση ηττημένων», δείχνοντας την πολιτική απελπισία που επικρατεί στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας να λέει «όχι» για τη δημιουργία μίας «Κυβέρνησης ηττημένων», όμως στελέχη του κόμματος αφήνουν ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.
Κύκλοι της Κουμουνδούρου πήραν σήμερα αποστάσεις από τους Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο που...

ΣΥΡΙΖΑ: Μπούμερανγκ το έρεβος με τον οποίο πολιτεύεται

Ο κύκλος που διαγράφει η πολιτική της «υπόγας» είναι αυτεπίστροφος και νομοτελειακά αποτελεί το τίμημα που διαχρονικά πληρώνεται από τους εκάστοτε θιασώτες της.
Εντός αυτού του φάσματος βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑηγεσία και στελέχη, που δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό να μετατρέψουν τον απύθμενο εσμό που παράγεται στα χρονολόγια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε μέσα άσκησης πολιτικής και ειρήσθω εν παρόδω αναβιβάστηκε σε κυρίαρχο δόγμα για να συμπληρώσει τον πολακισμό. Ακόμη κι εάν κατά την κρίση της βελγικής δικαιοσύνης η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη οδηγηθεί στην καταδίκη του ιλουστρασιόν ευρωβουλευτή,  δεν μεταφράζεται σε ενοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑΣε...

Σταδιακή επιστροφή της ΝΔ στα προ Τεμπών ποσοστά

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων του Απριλίου δεν προδιαγράφουν σίγουρες τάσεις ούτε τετελεσμένα ένα μήνα πριν τις κάλπες.

Το 15%-16% της γκρίζας ζώνης, το 3%-4% που δηλώνει ότι ψηφίζει το «κόμμα Κασιδιάρη», το γεγονός ότι τμήματα του Κέντρου με σαφή προτίμηση προς τον Κ. Μητσοτάκη βρίσκονται σε προβληματισμό ιδιαίτερα για τα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων στο Κράτος, μπορούν να διαφοροποιήσουν τους συσχετισμούς προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Υπάρχει επίσης το μείζον θέμα της...

Τρεις ήττες του ΣΥΡΙΖΑ σε μια εβδομάδα!

«Οι πέτρες όλες που’ ριξα, πάνω μου όλες πέφτουν» 
τραγουδούσε κάποτε γνωστός λαϊκός αοιδός, και είναι ο στίχος που πρέπει να στοιχειώνει τον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες. Αυτό συμβαίνει όταν οικοδομείς ένα ανάερο φαντασιακό οικοδόμημα, με υλικά την ιδεοληψία και την αντιπολιτευτική κουτοπονηριά.
Αλλά κατά τη γνωστή ρήση «τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα» και αυτή την εβδομάδα υπέστη τρεις ήττες σε γεγονότα που είχε υπέρ επενδύσει...

Μητσοτάκης: Οι μισθοί θα αυξηθούν κατά 25% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (Video)

Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κέρκυρα, αποκαλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «εκπρόσωπο του γκρίζου και της κακομοιριάς».
«Ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε να ξαναπεί τα μίζερα ψέματά του για μια κατεστραμμένη χώρα που περνά τις πιο φτωχικές γιορτές της ιστορίας της. Έβλεπα κόσμο σε μια Κέρκυρα πλημμυρισμένη από χαμόγελα και αισιοδοξία. Αυτά είναι η καλύτερη απάντηση στον εκπρόσωπο του γκρίζου και της κακομοιριάς» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Τσίρκο ο ΣΥΡΙΖΑ (και) στις Βρυξέλλες – Στο κενό η απόπειρα να κουκουλωθεί το σκάνδαλο με τον Γεωργούλη

Με τη φημολογία στο Ευρωκοινοβούλιο να έχει οργιάσει και να αποτυπώνει με γλαφυρούς ( ου μην και ακραίους) χαρακτηρισμούς την «ειδικού τύπου» συμπεριφορά του κ. Γεωργούλη απέναντι σε γυναίκες –συνεργάτιδες ή εργαζόμενες ο κ. Τσίπρας πρωτοτύπησε!
Αντί να περιοριστεί σε μια νέα δική του παρέμβαση, κατ΄ αναλογία της προηγούμενης γραπτής για τον «πηδήκουλα» πρέσβη της Βενεζουέλας, μέσω της οποίας «παρακαλούσε γονατιστός» να κουκουλωθεί η υπόθεση «για να μην πληγεί η αριστερά στη Βενεζουέλα και στην Ελλάδα», αποφάσισε να διατάξει «έρευνα» την...

Ο Γεωργούλης, η χαλαρή ψήφος, οι διαρροές και η Ελένη Χρονοπούλου

Το μεγάλο ζήτημα των ημερών μας με τις περισσότερες πτυχές του.
H υπόθεση Γεωργούλη εκτυλίσσεται αργά και δυστυχώς από αυτά που ακούγονται στην δημοσιογραφική πιάτσα, οι καταγγέλουσες μπορεί να γίνουν περισσότερες. Το ίδιο και οι καταγγέλοντες. 
Δεδομένο είναι πως κάποια άτομα δεν θα προσφύγουν στην Δικαιοσύνη ή το έπραξαν και οι υποθέσεις τους αρχειοθετήθηκαν. 
Καλό είναι όμως να αρχίσουμε, να ξεδιαλύνουμε λίγο το τι ισχύει και τι όχι...

Η υπόθεση Γεωργούλη, το «καυτό» παρασκήνιο και οι νέες καταγγελίες «φωτιά»

Τα στόματα αρχίζουν και «ανοίγουν»
στις Βρυξέλλες και αυτό που ακούγεται πλέον έντονα είναι ότι γνώριζε πολύς κόσμος για τις καταγγελίες της Ελένης Χρονοπούλου. Μάλιστα, αναμένονται «καταιγιστικές» εξελίξεις αναφορικά με τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα. 
Όλα τα είχαν στην Κουμουνδούρου η υπόθεση με τον Αλέξη Γεωργούλη τους έλειπε.
Δεν έφταναν στον Αλέξη Τσίπρα η άρνηση των κομμάτων της κεντροαριστεράς να συνεργαστούν μαζί του, το γεγονός πως έχουν «βαλτώσει» τα ποσοστά του κόμματος και η μεγάλη γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε και ο Γεωργούλης για να «δέσει το γλυκό»...

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Τι θα φέρει η επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία

Την Παρασκευή 21 Απριλίου, ο μεγαλύτερος οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s έχει προγραμματίσει να αξιολογήσει το ελληνικό αξιόχρεο. 
Δίνοντας από πέρσι τον Απρίλιο βαθμολογία «ΒΒ+», αρκεί η αναβάθμιση κατά ένα σκαλοπάτι για να ανακτήσει η χώρα μας την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα. 
Μία τέτοια εξέλιξη – αν και δεν αποτελεί το πιθανότερο σενάριο – θα επανέφερε στην ουσία την ελληνική οικονομία στο status που διέθετε πριν τη χρεοκοπία του 2010 και την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Τι συνεπάγεται αυτό; ...

Η υπόθεση Γεωργούλη και η προοδευτική διακυβέρνηση

Η ιστορία εκδικείται.
Όπως συνήθιζε δε, ένας παλιός σύντροφος να δασκαλεύει τους νέους με τις αυταπάτες στον ΣΥΡΙΖΑ: 
Είναι σχολείο και δεν είναι φυλακή.

Στη φυλακή καταλήγουν όσοι δεν κατορθώνουν να αποδείξουν ότι το τεκμήριο της αθωότητας είναι στέρεο. Αυτό αναγνωρίζεται μονάχα στον Αλέξη Γεωργούλη, διότι για την αθωότητα της ηγεσίας του κόμματος του, υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι είναι αμφισβητήσιμη. Σχεδόν τις ίδιες υποψίες κινεί με τη συμμετοχή στον καβγά της κεντροαριστερής πολυκατοικίας το μένος της Χαριλάου Τρικούπη...

Η τοξικότητα εκδικείται

Η υπόθεση Γεωργούλη έχει όλα τα θελκτικά στοιχεία για να καταστεί λαϊκό ανάγνωσμα, και ήδη έχει καταστεί. Σεξ και βία, νέους ωραίους και κοινωνικά πετυχημένους πρωταγωνιστές. Ωστόσο, το «ανθρώπινο κτήνος» κατά Ζολά, εμφιλοχωρεί και δυναστεύει τον ανθρώπινο ψυχισμό, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης, οικονομικής ανθηρότητας, μορφωτικού πολιτικής θέσης και κομματικής ένταξης. Η διαστροφή είναι απολιτική, διακοινωνική και διαταξική...

Γεωργούλης: Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είχε διαγνωστεί η καταγγέλλουσα

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και την καταγγελία εις βάρος του, την οποία διερευνούν οι βελγικές Αρχές από το 2020.
Το 2020 υπήρξε η καταγγελία στις βελγικές Aρχές, χωρίς ωστόσο να προσδιοριστεί απόλυτα η ταυτότητα του θύτη. 
Η καταγγελία, από μέρους της δικηγόρου, προσωποποιήθηκε στα μέσα του 2020 και μετά την συμμετοχή του ευρωβουλευτή σε ευρωπαϊκή καμπάνια υποστήριξης για το κίνημα του #MeToo.
Στην καμπάνια ο Αλέξης Γεωργούλης κρατούσε ένα χαρτί που έγραφε:

H Ελένη Χρονοπούλου αποκαλύπτει δημόσια τον εφιάλτη που βιώνει εδώ και τρία χρόνια (εικόνα)

«Κατήγγειλα βιασμό και σωματική βλάβη από τον Αλέξη Γεωργούλη»
αναφέρει σε ανάρτηση της η νομική σύμβουλος της Κομισιόν.
Με μία συγκλονιστική ανάρτηση στο Facebook η Ελένη Χρονοπούλου αναφέρεται στην καταγγελία της σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη.
Στην πρώτη της ανάρτηση μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας της, η νομική σύμβουλος της Κομισιόν και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι η καταγγελία της έγινε στις αρχές του 2020 και αφορούσε βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης.
Η ανάρτησή της Ελένης Χρονοπούλου στο Facebook:

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Πολιτική κόντρα μετά την καταγγελία σε βάρος του Α. Γεωργούλη - Το χρονικό της υπόθεσης

Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη, με την Χαριλάου Τρικούπη να κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι αυτή διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλουσας, η οποία φέρεται να εργάζεται στην νομική υπηρεσία της Κομισιόν, να είναι στέλεχος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πιθανή υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Η εξέλιξη γεννά ερωτήματα και κατά πόσο θα μπορούσε να επηρεάσει τα όποια σενάρια για μετεκλογικές συνεργασίες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Της ανακοίνωσης, νωρίτερα το απόγευμα, του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο ευρωβουλευτής του Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός του κόμματος, είχε προηγηθεί ενημέρωση από την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, ότι υπάρχει αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας από την Εισαγγελία των Βρυξελλών...

Εθνικά: Ο Τσίπρας ψάχνει για λωτοφάγους

Με στροβιλισμό και όχι με σταθερές πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και στην πορεία προς την κάλπη της 21ης Μαΐου. 
Η Κουμουνδούρου είναι ολοφάνερο ότι δεν αναζητά συντεταγμένες που θα προσδώσουν πιο ευκρινές στίγμα στην πρόταση διακυβέρνησης.
Αντίθετα με επιμέλεια προσθέτει στο προεκλογικό μπλέντερ ζητήματα που περισσότερο ως πολιτικές στρακαστρούκες μπορούν να εκληφθούν, παρά ως πυρήνας μιας προγραμματικής θέσης με στιβαρό υπόβαθρο.
Οι διακηρύξεις άλλωστε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαζί με τις φλογερές...

Η ελληνική κυβέρνηση ευθύνεται και για τον εμφύλιο στο Σουδάν

Το διαβάσαμε κι αυτό όχι από κάποια ανώνυμα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επώνυμα στελέχη του, μεταξύ των οποίων και έναν πρώην υπουργό. Πώς ευθύνεται; 
Γιατί λέει έδωσε άδεια εξαγωγής του συστήματος παρακολούθησης Predator στο Σουδάν. 
Και τι σχέση έχει αυτό με τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε στο Σουδάν; Ουδείς γνωρίζει, έτσι σε κουβέντα να βρισκόμαστε.
Το αν ο πόλεμος αυτός οφείλεται σε ρωσικό ή άλλο δάκτυλο ξεφεύγει από την ουσία του παρόντος άρθρου. Πάντως εκεί σκοτώνονται επί πολλά...

Ιλαρή αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα εμπλέκεται… στην αιματοχυσία του Σουδάν

Φαντάζουν λεπτεπίλεπτοι συζητητές περί του φύλου των Αγγέλων, όσοι ασχολούνται με το εάν η κυβέρνηση συμπλήρωσε την τετραετία ή όχι, και επομένως δεν δικαιούται να το ισχυρίζεται. 
Ακόμη περισσότερο όσοι καταγγέλλουν ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις στη χώρα μας είναι το φετίχ μιας καθυστερημένης βαλκανικής πολιτικής τάξης, ενώ στην πολιτισμένη Ευρώπη καθεστώς είναι οι συμμαχικές.
Σχετικά με το τελευταίο, το πρόβλημα δεν είναι οι συμμαχικές κυβερνήσεις. Ούτε θα ήταν για την Ελλάδα των οικονομικών και γεωπολιτικών προβλημάτων...

Η Ελένη Χρονοπούλου του ΠΑΣΟΚ είναι η γυναίκα που κατήγγειλε τον Γεωργούλη για βαριά κακοποίηση

Δικηγόρος, που εργάζεται στον Τομέα Δικαιοσύνης της Κομισιόν, και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είναι η Ελένη Χρονοπούλου 
η γυναίκα που φέρεται να κατήγγειλε στις βελγικές Αρχές τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, για βαριά κακοποίηση.
Η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου έγινε το 2020. Κανείς δεν έχει πειστική απάντηση γιατί άργησε η βελγική Δικαιοσύνη, αλλά πηγή αναφέρει ότι γινόταν προσεκτική αξιολόγηση, που κατέληξε...

Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Μια επ-Ανάσταση για την Ελλάδα!

Ο Friedrich Schiller έλεγε ότι η πλέον επαναστατική πράξη, μέσα σε ένα περιβάλλον διάχυτο με ψέμα, είναι το να λες την αλήθεια.

Σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε εθνικές εκλογές. Θα εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας με το βλέμμα στο ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα και ποια πολιτική θα εφαρμοστεί. Συγχρόνως, θα εκτιμήσουμε, θα σταθμίσουμε και θα εξάγουμε το ισοζύγιο θετικών και αρνητικών πράξεων των πεπραγμένων της απερχόμενης κυβέρνησης 2019-2023. Θα τα συγκρίνουμε, επίσης, με τα αντίστοιχα της προηγούμενης κυβέρνησης και βάσει αυτών θα αποφασίσουμε. Όμως, συγχρόνως, θα..

Τα μεγάλα θέματα που δεν συζητάμε ενόψει εκλογών

Για τα δικά μας, ανθρώπινα μέτρα η Ανάσταση του Κυρίου, σηματοδοτεί τη βαθιά βιωματική πεποίθηση, ότι η ζωή είναι πάντα μεγαλύτερη από τις οδύνες της και πως η ελπίδα ξεπηδάει από τις χαραμάδες, ακόμη και τις πιο σκοτεινές ώρες. Στο χώρο της πολιτικής, μια θεολογικής φύσεως ελπίδα, ότι στο τέλος όλα θα πάνε κατ’ ευχήν, οδηγεί τον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία να αποφεύγει το βάσανο της ουσιαστικής συζήτησης επί παλαιών και άλυτων προβλημάτων ή των νέων καινούργιων mega κρίσεων. 

Η κάλπη της απλής αναλογικής δυστυχώς σκοτεινιάζει υπέρμετρα τον ορίζοντα της χώρας, αναβιώνει αβεβαιότητες για την οικονομία, επαναφέρει...

Πώς η υπηρεσιακή, θα γίνει κυβέρνηση «ειδικού σκοπού»

Είναι γνωστό ότι πολλές πολιτικές περσόνες σε αυτές τις εκλογές παίζουν το τελευταίο χαρτί τους. Και ως εκ τούτου έχουν έναν κοινό στόχο: Να μη γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης.
Δεν τους ενδιαφέρει η Νέα Δημοκρατία. Δεν μισούν αυτή την παράταξη, που στο κάτω - κάτω, από τα σπλάχνα της προέκυψε η δεξιά συνιστώσα. Μισούν τον Κυριάκο. To γιατί το έχω γράψει σε πολλά άρθρα μου.

Με δεδομένο πως η λύση μιας κυβέρνησης των ηττημένων δεν «παίζει» πλέον ως σενάριο, τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να εξυφαίνεται ένα άλλο, πιο σκοτεινό, αλλά με περισσότερες...