Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η επιστολή Παπαδήμου – Βενιζέλου – Προβόπουλου προς το ΔΝΤ! - Οι κρυφές δεσμεύσεις για “τσάκισμα” μισθών συντάξεων!

Ανέλαβαν υποχρέωση για νέα σκληρή επιδρομή σε συνταξιούχους και μισθωτούς, 

αλλά δεν... το διαφημίζουν, λόγω εκλογών!
Εφιάλτης για τον επόμενο υπουργό Οικονομικών οι περικοπές 11 δισ. ευρώ που θα αποφασισθούν τον Ιούνιο.
Την ώρα που ο Γ. Κουτρουμάνης επιχειρεί στις δημόσιες παρεμβάσεις του να θολώσει την εικόνα των επερχόμενων μέτρων κατά μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχων, ώστε να ψηφίσουν οι Έλληνες χωρίς να γνωρίζουν καλά τι τους περιμένει την επομένη των εκλογών, μια προσεκτική ανάγνωση της επιστολής Παπαδήμου – Βενιζέλου - Προβόπουλου προς το ΔΝΤ αποκαλύπτει ότι έχουν ήδη αναληφθεί σαφείς δεσμεύσεις για τσάκισμα μισθωτών και συνταξιούχων μέσα στο 2012
Στην αγορά εργασίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη...

Μήνυμα Καραμανλή...

Μήνυμα πανστρατιάς  
στέλνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προς τους ψηφοφόρους και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ο Κώστας Καραμανλής μέσω συνομιλητών του, δηλώνει ότι  
«όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία και όσο πιο ισχυρός ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο το καλύτερο για τη χώρα» και προσθέτει:  
«Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της, να μιλήσει ανοιχτά στους πολίτες για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, να αναδείξει το δικό της πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση»...

Όλη η αλήθεια για τον "Δανεισμό της Ελλάδος" από την Γερμανία! Δείτε ποιος κερδίζει...


Το παραμύθι ότι μας πληρώνουν οι Γερμανοί κατέρρευσε…

Υπέρογκα τα κέρδη της Γερμανίας από την κρίση στην Ελλάδα. 
Δείτε το ρεπορτάζ της Γερμανικής κρατικής τηλεόρασης (κανάλι 1, ARD) , για τα κέρδη της Γερμανίας από τα τοκογλυφικά δάνεια προς την Ελλάδα…
Στο βίντεο που ακολουθεί αναλύεται λεπτομερώς η καταδίκη της χώρας μας και τα υπέρογκα κέρδη της Γερμανίας από την κρίση της Ελληνικής οικονομίας…
Δείτε το παραμύθι των Γερμανών “χορηγών”…

Σε "ρόλο Ιφιγένειας" ο Παπακωνσταντίνου

Ένας Γιώργος θυσιάζετε για να σωθεί... ο άλλος Γιώργος!

Τι φοβάται και είναι ανήσυχος τις τελευταίες ημέρες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου; 
Γιατί αρχίζει να ψιλιάζεται πως του ετοιμάζουν ρόλο Ιφιγένειας στο ζήτημα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009; 
Να την πληρώσει αυτός και να τη γλιτώσει ο άλλος Γιώργος ο Παπανδρέου ο οποίος άλλωστε εγκατέλειψε, όπως λένε οι κακές γλώσσες, την προεδρία του ΠΑΣΟΚ έχοντας λάβει τις σχετικές εγγυήσεις...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ από "Το Παρόν": Ψήφισαν μόνο 115.000... Άκυρα - λευκά 17.000.

Άρα ο Κι μ Γιονγκ Ουν έλαβε μόλις 98.000!
Ο Μάρκος Μου ζάκης ξεγυμνώνει τον Κορεάτη αρχηγό του ΠΑ ΣΟΚ!

** «Σηκώστε τα κεφάλια, ωρέ Έλληνες»
Έτσι θα ‘λεγαν ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο μπάρμπα Γιάννης Μακρυγιάννης κι οι άλλοι ήρωες της Επανάστασης του ΄21 (ωχ, θα με πουν «εθνικιστή» τα ρετάλια της «καθωσπρέπει» καθεστωτικής δημοσιογραφίας, τα «ζαγάρια» που θα ‘λεγαν πάλι οι ήρωές μας!).
** Σηκώστε λοιπόν τα κεφάλια. Και δώστε τους να καταλάβουν, των προσκυνημένων, καθεστωτικών μούτρων, των δοσιλόγων του κατοχικού μνημονίου, των θαυμαστών της τρόικας, των γιουσουφακίων της κατοχής, των κουκουλοφόρων της υποταγής!
** «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», δεν έλεγε ο…

Ούτε μια γλάστρα δεν έλαβε ο νέος υπουργός Οικονομικών Φίλιπος Σαχινίδης

Ούτε μια γλάστρα, ούτε καν ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα 
δεν έλαβε για την ανέλπιστη ανάδειξή του σε υπουργό Οικονομικών ο Φίλιππος Σαχινίδης.
Κι αυτό διότι ο ίδιος έχει χάσει κάθε επαφή με την εκλογή του περιφέρεια, το νομό Λαρίσης ενώ ελάχιστοι είναι πλέον οι πολιτικοί του φίλοι ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Λαρισαίος πολιτικός σε δημοσκοπήσεις τοπικού χαρακτήρα φθάνει να καταλαμβάνει μέχρι και την 7η θέση και όλα δείχνουν πως θα χάσει τη βουλευτική του έδρα.
Βέβαια σε σχέση με τα...

Αυτά είναι κορίτσια..! (35 photos)

Το μπέιζμπολ η αλήθεια είναι δεν μας αρέσει. 
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο,βέβαια, δεν έχουμε προσπαθήσει να το καταλάβουμε κιόλας. 
Όμως για ένα πράγμα παραδεχόμαστε τους παίκτες του μπέιζμπολ στην Αμερική: για τις συντρόφους τους
Θα το παρατηρήσετε και 'σεις αν κάνετε τον κόπο να δείτε τις σέξι φωτογραφίες που βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε...

Όλα τα λεφτά!!

Είναι μόλις δύο χρονων και με τις χορευτικές του ικανότητες μπορεί και ξεσηκώνει τα πλήθη!! 
Απολαυστε τον!!

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

"Η σιωπή των βοσκών" Ανάλυσε το!

ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ: Η σιωπή των βοσκών
Τα είκοσι χρόνια της πνευματικής χρεοκοπίας

Η αργή και βασανιστική βύθιση στην κινούμενη άμμο της σημερινής κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, με τη βίαιη ανακατανομή εισοδήματος, τη φτωχοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων και την πνευματική σύγχυση ως απόρροια των πολιτικών
«σοκ και δέος», επαναφέρει μεταξύ άλλων και το ερώτημα, όχι εάν οι διανοούμενοι ζουν κλεισμένοι στον γυάλινο πύργο τους, αλλά εάν έστω υπάρχουν διανοούμενοι.
Και φυσικά αναφερόμαστε στο «ξεπερασμένο» εκείνο μοντέλο του «κριτικού διανοούμενου» που εγκαθίδρυσε στις...

Η Ελλάδα ανήκει στα παιδιά της...

Γιατί Αντώνη Σαμαρά..;

Ούτε στους χειρότερους πολιτικούς εφιάλτες του δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ότι η κωλοτούμπα του υπέρ του νέου Μνημονίου θα είχε τόσο βαρύ πολιτικό αντίτιμο όσο έδειξε δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα», τα ευρήματα της οποίας συνιστούν πραγματικό σοκ:  
Το αντιμνημονιακό κόμμα του Πάνου Καμμένου που κινείται στον χώρο της ΝΔ όχι μόνο μπαίνει στη Βουλή και μάλιστα με τα τσαρούχια, αλλά επιπλέον... παίρνει... 11%!!!
Όσο για τη ΝΔ που βρίσκεται σε διαρκή πτωτική τάση από τότε που μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου και ακόμη περισσότερο από τότε που ο Αντ. Σαμαράς διέγραψε τον περασμένο μήνα τους αντιμνημονιακούς βουλευτές της και ένθερμους μέχρι τότε υποστηρικτές του, στη δημοσκόπηση της VPRC εμφάνισε το αναιμικό και επικίνδυνα ανεπαρκές ποσοστό του 22,5%.
Οι δημοσκοπήσεις δεν...

20,3% η ΝΔ, στο 12,1% το ΠαΣοΚ!

Το 63% θεωρεί κύριους υπεύθυνους τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, για την οικονομία και το Μνημόνιο!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαρτιασμό της realnews, οι πολίτες "δείχνουν" Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, ως υπεύθυνους για το Μνημόνιο! 
Οκτώ στους δέκα πολίτες ζητούν να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει γιατί φθάσαμε στη χρεοκοπία.
Το 63% θεωρεί κύριο υπεύθυνο τον Παπανδρέου, ενώ το 68,8% των ερωτηθέντων και το 50,7% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θέλουν ο πρώην πρωθυπουργός να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή!
Όσον αφορά τα κόμματα η ΝΔ είναι στο 20,3 και το 12,1 το ΠΑΣΟΚ!

Μπακογιάννη: Να μετατρέψουμε την οργή σε ανάταση και δημιουργία

«Η φετινή δεν είναι μία καθόλου συνηθισμένη 25η Μαρτίου»
αναφέρει η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε μήνυμά της για την εθνική επέτειο, προσθέτοντας ότι «το Έθνος βρίσκεται αντιμέτωπο με τις κακοδαιμονίες δεκαετιών και έχει μπροστά του τη γιγάντια πρόκληση να τις αντιμετωπίσει και να αναγεννηθεί».
«Το μήνυμα που μας δώσανε οι πατέρες του Έθνους μας οι πατέρες της παλιγγενεσίας, ήταν μήνυμα μεταμόρφωσης της απελπισίας σε αποφασιστικότητα. Της οργής, σε αδαμάντινη βούληση για σκληρό αγώνα», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Η  πρόεδρος της ΔΗΣΥ σημείωσε ακόμη ότι...

Η χρεοκοπημένη Ελλάδα παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς όπλων

Πράγματι η κρίση στην χώρα οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην διαφθορά, στην φοροδιαφυγή και στον υπερμεγέθες δημόσιο τομέα. 
Όμως ακόμα και έτσι, η Ελλάδα δεν θα είχε χρεοκοπήσει, αν δεν ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων, και από τους καλύτερους πελάτες της γερμανικής και γαλλικής βιομηχανίας όπλων. 
Το “παράδοξο” είναι ότι η τρόικα δεν δείχνει μεγάλη ευαισθησία για την μείωση αυτών των δαπανών, και προκρίνει την μείωση των κοινωνικών δαπανών.
Η χώρα δεν θα είχε χρεοκοπήσει αν οι στρατιωτικές δαπάνες της ήταν ανάλογες με τον μέσο όρο των δαπανών στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Ακόμα και με το όργιο διαφθοράς και σπατάλης που επικράτησε τα τελευταία χρόνια.
Ασφαλώς οι...

Σιλουέτες σε απόσταση...

O Josh Adamski γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τώρα μένει στο Ισραήλ.  
Μεγάλο μέρος του έργου του εστιάζεται γύρω από το νερό και ζώντας κοντά στην παραλία αντλεί την έμπνευσή του από τη θάλασσα. 
Αφότου τραβήξει μια φωτογραφία , την επεξεργάζεται σε κάτι πιο αφηρημένο αλλά παράλληλα την μετατρέπει σε κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό.
Οι σιλουέτες από τους ανθρώπους στις φωτογραφίες του προσθέτουν ένα στοιχείο δολοπλοκίας στα ήδη μυστηριώδη έργα.  Οι απαλές γραμμές και η θαμπάδα σε ορισμένα τμήματα της εικόνας δίνουν μια αίσθηση ηρεμίας στις φωτογραφίες...

Η λύση στην κρίση της Ευρωζώνης: Είναι η πραγματική οικονομία, ανόητε!

Είναι θετικό γεγονός ότι και στην Γερμανία υπάρχουν φωνές που διαφωνούν με την πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας, ως απάντηση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης. 
Τον δρόμο της ανάπτυξης, προτείνει και ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας (2005-2009), Frank-Walter Steinmeier , στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα  ’Frankfurter Allgemeine Zeitung’:  
Η λύση στην κρίση της Ευρωζώνης: Είναι η πραγματική οικονομία, ανόητε!

“Η Ευρώπη μπορεί να επιτύχει ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης με μια βιομηχανική πολιτική που να ενθαρρύνει τις επενδύσεις. Δεν οδηγεί πουθενά το να προσκυνάμε τον χρηματοπιστωτικό τομέα...

Τα Θύματά του Λαού: Οι "Πατριώτες και Σωτήρες μας"

Εδώ και δυόμισυ χρόνια μας κάθησαν στο εδώλιο.
Κυβερνήσεις, ΜΜΕ, καθηγητάδες, παρατρεχάμενοι,
συναποτελούν το "πατριωτικό δικαστήριο".
Ενας άθλιος κύκλος προπαγάνδας με ανακυκλούμενο
κατηγορητήριο, ξεδιπλώνεται καθημερινά.
Εναλλασσόμενες οι κατηγορίες.
Ενας ο κατηγορούμενος: ο Εργαζόμενος Λαός.
Σταθεροί στόχοι οι υπάλληλοι και συνταξιούχοι
του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα...

Ο πόλεμος χάθηκε Έλληνες. Είμαστε όλοι ηττημένοι

H συμφωνία για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση  

δίνει μια ανάσα, αλλά είναι μόνο ένας σταθμός στο Γολγοθά που έχει η χώρα μπροστά της, για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια. 
Τίποτα δεν θα είναι ίδιο στη διαδρομή του μαρτυρίου. 
Και πρώτα απ΄ όλα θα αλλάξει ριζικά το πολιτικό σύστημα.
Οι 45 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που διεγράφησαν για τα «όχι» τους και τα 7-8 κόμματα που μοιράζονται στις δημοσκοπήσεις ποσοστά που δεν μπορούσαν να φανταστούν είτε προς τα κάτω, είτε προς τα πάνω, αποτελούν την πλέον κραυγαλέα απόδειξης της ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού.
Κάποιοι βουλευτές...

Το "στενό επιτελείο" του Σαμαρά

Στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση
ο Αντώνης Σαμαράς συγκροτεί το επιτελείο των στενών συνεργατών με τους οποίους θα δώσει την κρίσιμη μάχη.

Η επιτροπή εκλογικού αγώνα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζει την επιτροπή εκλογικού αγώνα η οποία θα είναι διευρυμένη ενώ παράλληλα θα λειτουργεί το πιο στενό επιτελείο το οποίο θα αποτελείται και από ανθρώπους που βρίσκονται χρόνια στο πλευρό του αλλά και από πρόσωπα που προστέθηκαν το τελευταίο διάστημα.
Κορυφαία θέση θα έχει στο επιτελείο αυτό ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος είναι άριστος γνώστης του κομματικού μηχανισμού και των οργανωτικών θεμάτων. 
Ο κ. Μειμαράκης που θα...

Το αυθαίρετο των "Παπανδρέου" μέσω Μαργαρίτας..!

Νέα απίστευτη πρόκληση 
από την οικογένεια Παπανδρέου, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13
Η εφημερίδα κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδη φωτογραφία-ντοκουμέντο από το εξοχικό της οικογένειας στην περιοχή Λουτρά της Ωραίας Ελένης, όπου φαίνεται πως έχουν τοποθετήσει περίφραξη, λίγα μέτρα από τη θάλασσα.
Η βίλα, ανήκει στην Μαργαρίτα Παπανδρέου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα και για χρόνια αποτελούσε το καλοκαιρινό καταφύγιό της, παράλληλα όμως χρησίμευε και ως «θερινό στρατηγείο» της οικογένειας, προκειμένου να οργανωθεί η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και του Γιωργάκη στην εξουσία...

Ο Βενιζέλος έχει υπογράψει μέτρα που κρύβει από τους Έλληνες;

Αν αποδειχθεί τελικά 
ότι ο Παπαδήμος και ο Βενιζέλος έχουν υπογράψει κρυφές συμφωνίες για μέτρα που δεν ανακοίνωσαν, τότε ο ελληνικός λαός πρέπει να τα κατεδαφίσει όλα. 
Και πρέπει πλέον να ξεκαθαρίσει και η Νέα Δημοκρατία αν γνωρίζει ποια ακριβώς είναι η συμφωνία για το ύψος των μέτρων που καλούνται να υποστούν οι Έλληνες την επόμενη διετία. 
Διότι η δική της κυβέρνηση είναι αυτή που θα κληθεί να τα εφαρμόσει τα μέτρα και να υποστεί την κοινωνική πίεση. Κι εξηγούμαστε...
Στις αρχές Μάρτη γνωρίζαμε ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν τον Ιούνιο είναι 11,5 δισ. ευρώ. Τόσα μας είπαν ότι συμφώνησαν με την τρόικα.
Πριν λίγες ημέρες η έκθεση του ΔΝΤ έκανε λόγο για μέτρα που θα έπρεπε να φτάσουν τα 14 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 ενώ το συνολικό πακέτο 2010-2014 θα έφτανε τα 63 δισ.
Σύμφωνα με τις ...

Ο Παπανδρέου στο Καρναβάλι της Βαλένθια


valenciaΟ διεθνούς φήμης πλέον πρώην πρωθυπουργός ο αξέχαστος ΓΑΠ εμπνέει το Καρναβάλι της Βαλένθια. 
Ως Γυμνός δισκοβόλος ετοιμάζεται να πετάξει το ευρώ…  
Οι διοργανωτές του φεστιβάλ Las Fallas «έγδυσαν» τον Παπανδρέου και στο τέλος έκαψαν το ομοίωμά του μαζί με τα άλλα άρματα...

Τα "Όχι" που έκαναν υπουργό τον Σαχινίδη!


Δύο όχι   

στους Χαρδούβελη και Γιαννίτση

οδήγησαν στην απίστευτη καραμπόλα της ανάδειξης του Φίλιππου Σαχινίδη στη θέση του υπουργού Οικονομικών. 
Το πρώτο είχε να κάνει με την άρνηση τοποθέτησης του στενού φίλου και συνεργάτη του Λουκά Παπαδήμου κ. Γκίκα Χαρδούβελη από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Σαμαράς με τίποτα δεν ήθελε να δώσει άφεση αμαρτιών στον πρώην Σημιτικό σύμβουλο και...

Πως ο Σαμαράς… απομόνωσε τον Καρατζαφέρη

Σαφή δείγματα πολιτικής συμπίεσης της ΝΔ προς το ΛΑΟΣ 

έρχονται πλέον σχεδόν καθημερινά σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Ο Αντώνης Σαμαράς με τις παρεμβάσεις αλλά και την ατζέντα που έχει θέσει , κατάφερε να μειώσει αισθητά την εκλογική πελατεία του ΛΑΟΣ, ο οποίος πλέον δίνει μαζί για να μπει στη βουλή.
Στη Λεωφόρο Συγγρού θα εξακολουθήσουν σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο να δίνουν έμφαση στα θέματα της δημόσιας ασφάλειας και της μετανάστευσης.
Τα πρώτα δείγματα...

Πρώτη και με διαφορά η Ν.Δ. - Στις 3 από τις 4 δημοσκοπήσεις το ΛΑΟΣ κάτω του 3%!

Ο  Καρατζαφέρης δε καταφέρνει να μπει στη Βουλή

Παγιώνεται η πρωτιά της Ν.Δ., αλλά παράλληλα δείχνει συσπείρωση της βάσης και περαιτέρω αύξηση των ποσοστών της, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας αύριο.
Τέσσερα γκάλοπ, που θα δημοσιευθούν από μεγάλες εφημερίδες, αφήνουν στην Συγγρού πολλά χαμόγελα, καθώς η πρώτη γεύση από τις διαρροές των αποτελεσμάτων στις μετρήσεις της δίνουν εκ νέου όχι μόνο την πρωτιά, αλλά δείχνει η διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ να ξεπερνάει πια τις 10 μονάδες.
Να σημειωθεί ότι...

Πολυνομοσχέδιο "σαρώνει" τα ακίνητα - Κοροϊδία με τους ημιυπαίθριους που θα τους ξαναπληρώσουμε ως τεκμήριο - Τι προβλέπει αναλυτικά

* - Αλλάζει το άρθρο 99 για τις πτωχεύσεις εταιρειών
* - Απελευθερώνεται το επάγγελμα του μεσίτη
* - Πλήρη άρση του καμποτάζ στις κρουαζιέρες
* - Ο φόρος ακίνητης περιουσίας του 2010 και μετά θα εκδίδεται χωριστά για κάθε σύζυγο
* - ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Βαφτίζουν τους ημιυπαίθριους βοηθητικούς χώρους και τους φορολογούν! Στα τεκμήρια διαβίωσης θα συνυπολογίζονται και τα τετραγωνικά μέτρα που αφορούν στις σοφίτες, στα πατάρια και στα υπόγεια των κατοικιών των φορολογούμενων, που νομιμοποιήθηκαν με το νόμο για τα αυθαίρετα.
Αυτά θα λαμβάνονται υπόψη ως βοηθητικοί χώροι (δηλαδή θα υπολογίζονται με 40 ευρώ το τ.μ.) για τη διαμόρφωση του τεκμαρτού εισοδήματος των φορολογουμένων, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που...

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Σήμερα γονατίζουμε μόνο μπροστά στην αλήθεια

Σήμερα γονατίζουμε μόνο μπροστά στην αλήθεια
Αν ο καθένας μας κάνει μία τυχαία πράξη καλοσύνης καθημερινά,
ο κόσμος μας θα βαδίσει στην σωστή κατεύθυνση...

Ο μύθος του Χάροντα στη σύγχρονη Ελλάδα

Ο μύθος του Χάροντα στη σύγχρονη Ελλάδα
Οι πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες, ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, στο ΣΟΚ, το Πανελλήνιο, έχει καταργηθεί καιρό τώρα.. . παραπέμπουν στο μύθο του Χάροντα ο οποίος ήταν ο Βαρκάρης του Άδη
Μετέφερε με την βάρκα του τους πρόσφατα αποθανόντες από τη μια όχθη του ποταμού Αχέροντα στην άλλη και έπρεπε οπωσδήποτε να τον πληρώσουν έναν οβολό για τα ναύλα. 
Αν στη θέση του βαρκάρη βάλουμε τον Βενιζέλο και το μέλλον που μας έχει προδιαγεγραμμένο, μετρήσουμε τον μέσο όρο ηλικίας από αυτούς που πήγαν και ψήφισαν δίνοντας για οβολό 2 ευρώ γίνεται ο μύθος πραγματικά επίκαιρος.
Αναρωτιέμαι, στη σύγχρονη Ελλάδα ο Χάροντας θα είχε ΑΦΜ;
Θα φορολογούνταν για τα ναύλα που εισέπραττε;
Με πόσο συντελεστή ΦΠΑ;
Αν στη θέση του Χάροντα βάλουμε και πάλι τον Βενιζέλο η απάντηση είναι πολύ απλή. ΟΧΙ. .. 

Όταν θα παρελαύνουν οι Θεσπιείς


Μιλάω με σπασμένη φωνή,
δεν εκλιπαρώ τον οίκτο σας.
Μέσα μου μιλούν χιλιάδες,
που κάποτε φώναζαν οργισμένα στον ήλιο.
Μια γενιά που έψελνε τα δικαιώματά της,
κουνώντας λάβαρα πανηγυριού, σειώντας σπαθιά,
γράφοντας στίχους εξαίσιους, μιας πρώτης νεότητας,
ποτίζοντας τα σπαρτά με περίσσιο αίμα.
Μικρά παιδιά που αφέθηκαν στο έλεος τ’ ουρανού...
1821, 2021. Ματιές μπρός-πίσω ρίχνει ο νούς. 
Όταν διαθέτει τη σοφία να θυμάται, όταν έχει τη δύναμη να ονειρεύεται
Κάθε ματιά στα μελλούμενα δεν είναι αλλοίθωρη αν εμπεριέχει εικόνες από τη θέαση του παρελθόντος, κοντινού ή μακρινού, ανάλογα με το πόσο απλωμένη στο μέλλον είναι η πατημασιά μας
Ποιός μπορεί να δεί όχι το μακρυνό μέλλον, αλλά το αύριο ή το σήμερα χωρίς νάχει ρίξει τη ματιά του στο παρελθόν ;

Ελλάδα - Πορτογαλία - Κροατία. Πρέπει να πέσουν οι μισθοί στην Ελλάδα;

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ανέφερε πως πρέπει να γίνει κι άλλη μείωση μισθών στην Ελλάδα γιατί ο κατώτατος μισθός  
«είναι μεγαλύτερος κατά 50% απ’ ό,τι στην Πορτογαλία, 17% απ’ ό,τι στην Ισπανία και πολλαπλάσιος απ’ ό,τι σε άλλες χώρες όπως η Κροατία» 
Όμως αυτό είναι η μισή αλήθεια !

Σταμάτης Σπανουδάκης: Καταπέλτης κατά των ψευτοπροοδευτικών υπέρ της έκφρασης του λαού με κάθε τρόπο…

“Τώρα που μεγαλώνω πολύ θα ήθελα να γίνω ΠαΣοΚ”
Ο Σταμάτης Σπανουδάκης μίλησε στην εκπομπή “Οι Αδιάβροχοι” που μεταδίδεται καθημερινά στο ραδιόφωνο του Ant1 972, στους Παναγιώτη Λιάκο, Κώστα Γιαννουλόπουλο και -βεβαίως, βεβαίως- Γιώργο Μητσικώστα.
Με αφορμή την συναυλία που διοργανώνεται από την εφημερίδα Δημοκρατία & το Μελωδικό Καράβι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 24 και 25 Μαρτίου, ο καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε όλα:
από τα γιαούρτια που εκτοξεύτηκαν εναντίον του Γιώργου Νταλάρα (δεν τα… καταδίκασε) μέχρι την πολιτική, τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο και τους λοιπούς κοινοβουλευτικούς συγγενείς…

Διεφθαρμένη δημοκρατία

Ο αριθμός 240.000 ανέβασε το Χρηματιστήριο και έδωσε τη χαριστική βολή στη διεφθαρμένη Δημοκρατία.  
Ο μεγαλόψυχος κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι αν θέλουν οι Έλληνες να διεξαγάγουν εκλογές, εκείνος δεν έχει να πει τίποτε. 
Κάποιος Επίτροπος κ. Χαν είπε από την άλλη μεριά ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να εστιάζει στις εκλογές, αλλά στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων που θα επιτρέψουν την αποπληρωμή των τοκογλύφων. 
Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.
Οι πρωτοκλασάτοι της πράσινης λαίλαπας δεν θέλουν εκλογές, διότι αυτές κάνουν κακό στον λαό. Εννοούν, βέβαια, ότι κάνουν κακό στους ίδιους που φοβούνται ότι θα αποχαιρετήσουν το Κοινοβούλιο, το οποίο τόσο ελάμπρυναν δια των μικροτήτων τους. ...

Υπουργός - υπάλληλος ξένης χώρας - video

Με αρμοδιότητα την Κλιματική Αλλαγή, ο άνθρωπος είναι για λύπηση. 
Βρε μπας και να πάψω να είμαι ψευδώνυμος, να τον καλέσω σε debate;
Η χώρα βρε φαιδρέ "Υπουργέ" πτώχευσε το 2010, και την πτώχευσες εσύ με τον ΓΑΠ.
Απλά εκτελείς εντολές, υποθηκεύεις, ξεπουλάς, και φιλάς κατουρημένες ποδιές. 
Κρύβεσαι πίσω από τα φουστάνια του Γερμανού προϊσταμένου σου. 
Σε λίγο καιρό θα αναγκαστείς να ξαναπάς στον ΟΟΣΑ να βρεις την Μπιρμπίλη.
Υποθήκευσες την χώρα στην οποία δεν θα ζήσεις. 

Εγώ, Παπακωνσταντίνου μικρέ, θα έκανα...

Μιλώντας για ζεϊμπέκικα και κανό

Μιλώντας για ζεϊμπέκικα και κανό
Ένας ψεύτης σε ... φόρμα! 
Αν καταλάβαμε καλά από τη χαλαρή συζήτηση που είχε ο κ. Παπανδρέου με δημοσιογράφους – ποτέ μου δεν τις κατάλαβα αυτές τις μεταξύ τυρού και αχλαδίου συζητήσεις, που στις χρεοκοπημένες χώρες καταντούν ακόμη πιο εκνευριστικές – ο άνθρωπος παρέδωσε το κόμμα και την Ελλάδα και ξένοιασε, αφήνοντάς μας να βράσουμε στο ζουμί μας.
Αφού μας συκοφάντησε και μας έσυρε στον μηχανισμό της τρόικας, τώρα μπορεί να μιλά με άνεση για τα σχέδιά του
στη Σοσιαλιστική Διεθνή, όπου, όπως είπε, είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός υποψήφιος (σιγά που θα άφηνε το προνόμιο της μοναδικότητας στον Βενιζέλο) και ανακοίνωσε τη διοργάνωση… συνεδρίων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων για τη δημοκρατική ηγεσία!
Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά τα περί σεμιναρίων, ακούσαμε και το πικρό του παράπονο, γιατί, λέει, ενοχοποιήθηκαν οι μεγάλες του αδυναμίες, ήγουν το ζεϊμπέκικο, το κολύμπι, το κανό και την γυμναστική!
Να του ζητήσουμε και συγγνώμη δηλαδή που δεν τον αφήσαμε στην ησυχία του να κάνει...

Το ισπανικό χωριό "θαύμα" με μηδενική ανεργία

Η Marinaleda είναι ένα μικρό χωριό 2.800 περίπου κατοίκων, βρίσκεται στην Ανδαλουσία, αποτελώντας ένα "θαύμα" όχι μόνο του Ισπανικού νότου αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. 
Το χωριό έχει μηδενική ανεργία την ίδια στιγμή που στην Ανδαλουσία υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι και φτωχοί. 
Κάθε εργαζόμενος αμοίβεται με 1.200 ευρώ το μήνα, δουλεύοντας 6,5 ώρες την ημέρα, για 6 ημέρες την εβδομάδα, ανεξάρτητα αν απασχολείται στα κτήματα ή στο τοπικό εργοστάσιο μεταποίησης προϊόντων. 
Τα σπίτια νοικιάζονται προς 15 ευρώ το μήνα, ενώ τα έσοδα δεν μοιράζονται αλλά...

Ξυπνήστε, θύματα!

Ξυπνήστε, θύματα!
Ό,τι τους είπαν και τους έπεισαν ή υποχρέωσαν να κάνουν ως σωστό και αναγκαίο για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό, ήταν απατηλό και τώρα στρέφεται εναντίον τους.  
Μεταχειρίζονται όποιον αγόρασε σπίτι με δάνειο σαν ηλίθιο.  
Όποιον άλλαξε το αυτοκίνητό του με απόσυρση και «ευκολίες πληρωμής», δήθεν για την ατμοσφαιρική ρύπανση και όχι για να αυξήσουν οι γαλλογερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες τις πωλήσεις τους και να φύγει στο εξωτερικό πολύτιμο συνάλλαγμα, επίσης. Όποιον έστειλε το παιδί του στο πανεπιστήμιο, για να μορφωθεί και να έχει προσόντα στην επαγγελματική του ζωή, το ίδιο.  
Όποιον πλήρωνε τους φόρους του αγόγγυστα και προκαταβολικά, π.χ. όλοι οι μισθωτοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που οι κρατήσεις τους γίνονται στην πηγή, τον αντιμετωπίζουν ως ασυνεπή και εύπορο οφειλέτη. 
Και όποιον πήρε δύο πτυχία, έκανε μεταπτυχιακό και έμαθε και δύο ή τρεις ξένες γλώσσες, τον βγάζουν άχρηστο, να ζητιανεύει δουλειά για 500 ευρώ...

Γιατί ο Αργύρης δεν δίνει και τα ονόματα των ΠΑΣΟΚων που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό;

Πολύ ψωμί έχει η λίστα με τους είκοσι υπουργούς 
και βουλευτές που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό την περίοδο 2010-2011 αλλά περιέργως πως από αυτούς μόνο τα ονόματα των επτά της ΝΔ διέρρευσαν στη δημοσιότητα.
Σήμερα ψηφίζεται στην Ολομέλεια η τροποποίηση των διατάξεων του «πόθεν έσχες» με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων της λίστας και...

Πολιτικός χρεοκοπημένης χώρας με καταθέσεις 3 εκατ. ευρώ! Είναι ηθικό;

Δείτε το έγγραφο με τους λογαριασμούς του κάνοντας κλικ στην εικόνα αριστερά...
Το είδαμε και πάθαμε απανωτά εγκεφαλικά!
Ακόμη να συνέλθουμε...
Ο υπουργός των φτωχών Ελλήνων λέει πώς καταλαβαίνει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι επώδυνα για τους πολίτες. 
Πώς; 
Με 3 (τρία) εκατομμύρια ευρώ τραπεζικές καταθέσεις; 
Δείτε το έγγραφο με όλους τους λογαριασμούς του...
Δεν λέμε ότι είναι μεμπτό κάποιος να έχει μεγάλη περιουσία. Μακάρι όλοι οι Έλληνες να ήμαστε στην ίδια μοίρα.
Να είχαμε τραπεζικούς λογαριασμούς - μαμούθ στις τράπεζες. Αλλά, ρε γαμώτο, λίγο τακτ... λίγη ευαισθησία... στοιχειώδη ανθρωπιά να υπάρχει...

Ο Χάρρυ Κλύνν κόντυνε ξαφνικά ... Δείτε τον στα "Κορίτσια για Σπίτι "

«Βασίλειο» διαφθοράς υπουργεία και δήμοι – Απίστευτες απάτες και διπλοθεσίτες στο δημόσιο – Τι αποκαλύπτει το Ελεγκτικό συνέδριο

* - Παράνομες πληρωμές ύψους 665 εκατ. ευρώ μπλόκαρε το 2009 το Ελεγκτικό Συνέδριο
* - Ζητούν 1,7 εκατ. ευρώ πίσω από τους... διπλοθεσίτες
* - Γιατρός ήθελε να πληρωθεί περισσότερο από Αρεοπαγίτη με 29 χρόνια προϋπηρεσίας!
* - 10.147 € για... sms ήθελε το υπουργείο Παιδείας!
* - Δήμος ήθελε να δώσει 3.000 € για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ!
Να γιατί φτάσαμε σε δυο μνημόνια, σε περικοπές μισθών και συντάξεων, στην κοινωνική χρεοκοπία και ένα βήμα από την πτώχευση. Μια ματιά στα... «μαργαριτάρια» που βγήκε το Ελεγκτικό Συνέδριο για την κατάσταση στο δημόσιο το 2009 θα σας πείσει.
Το γιατί όλα αυτά έρχονται στο φως δυο και κάτι χρόνια μετά είναι επίσης μια πολύ μεγάλη κουβέντα. Όπως και γιατί εν μέσω κρίσης και μαζικών περικοπών στους μη έχοντες, οι κατέχοντες θέσεις στο δημόσιο και όχι μόνο προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βγάλουν κάτι (πολύ) παραπάνω...

Το πραγματικό διακύβευμα αυτών τών εκλογών. Πάρτο...

Μέ ένα 70 με 80% τού κόσμου να επιθυμεί τήν παραμονή στό ευρώ 
τό διακύβευμα δέν μπορεί να είναι ασφαλώς η παραμονή ή όχι στό ευρώ...
Πρόκειται για ψέμα πού αν περάσει τήν έκατσες τη βάρκα...
Τό πραγματικό διακύβευμα είναι ασφαλώς 
η κατανομή τού κόστους τής παραμονής...
Μέ άλλα λόγια ποιοί θα πληρώσουν για να παραμείνει η χώρα στό ευρώ...
Θά πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ή οι ιδιωτικοί;
Οι μικροιδιοκτήτες ακινήτων η οι μεγαλοιδιοκτήτες;
Αυτοί πού έβγαλαν τα λεφτά τους έξω ή αυτοί πού τα κράτησαν μέσα;
Οι μεγαλοεργολάβοι ή οι υπάλληλοί τους;
Οι ψηλοί Ελληνες ή μήπως οι κοντοί;
Καί πάει λέγοντας...