Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

«Η αντίδραση του κ. Χριστοφοράκου είναι τουλάχιστον ...αναπάντεχη και ....απρόσμενη»;

Θέλω να «αγιάσω» και δεν με αφήνουν. Θέλω να ασχοληθώ και να γράψω για μια σειρά πολιτικά και κοινωνικά θέματα, που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη , αλλά στην Ιπποκράτους έχουν βαλθεί να ...με τρελάνουν. Το ίδιο φυσικά και όλους τους πολίτες αυτής της χώρας.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Είναι γνωστό ότι ο κ. Χριστοφοράκος κατάφερε να πάρει την Γερμανική υπηκοότητα στην Καρλσρούη το 1994, παρ` ότι υπήρχαν πολλά και ανυπέρβλητα γραφειοκρατικά προβλήματα, τα οποία ....ως δια μαγείας ξεπεράστηκαν .

Στο ερώτημα ,ΠΩΣ ξεπεράστηκαν και ΠΟΙΟΣ φρόντισε γι` αυτό, από το ΠαΣοΚ τηρούν ενοχοποιητική ...σιγή ασυρμάτου. Την ίδια ενοχοποιητική στάση κρατούν και για τις δύο ελληνικές ταυτότητες που του είχαν εκδώσει (όπως έγραφα ΚΑΙ εχθές) και χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν.

Βλέπετε εάν ...στράβωνε κάτι ( θα σκεφτεί ο κάθε πονηρός), στην απαγόρευση εξόδου από την χώρα μας θα γραφόταν όπως είναι φυσικό ο αριθμός της μιας αστυνομικής ταυτότητας.
Αυτής που θα ..προσκόμιζε στις δικαστικές αρχές ο Κ. Χριστοφοράκος, και ο ίδιος θα μπορούσε να διαφύγει στην Ευρώπη ( λόγω Σένγκεν) επιδεικνύοντας ...την άλλη, σαν κύριος !
Λογικό αφού αυτή δεν θα την "κοκκίνιζε" το ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο καταχωρούνται οι απαγορεύσεις εξόδου από την χώρα. «Σαν έτοιμος από καιρό» όπως λέει και ο ποιητής. Με την φροντίδα ΠΟΙΩΝ;

Ως Γερμανός υπήκοος ,πλέον, ο κ. Χριστοφοράκος εκμεταλλεύτηκε την "διαφορετικότητα" των νομικών συστημάτων Ελλάδας-Γερμανίας και κατάφερε να έρχεται στην Ελλάδα «ελαφρωμένος από 68 από τα συνολικά 71 ύποπτα εμβάσματα της SIEMENS».

Αμέσως το ΠαΣοΚ , δια του μετέχοντος (το συμμετέχοντος υπό δικαστική έρευνα) στα λαδωμένα ΔΣ του ΟΤΕ, εκπροσώπου τύπου κ. Παπακωνσταντίνου, δηλώνει αλαζονικά ότι :«η ελληνική πλευρά δεν έχει κάνει καλά την δουλειά της ή επιχείρησε να κρύψει ορισμένα πράγματα».

Γενικά και αόριστα, αφήνοντας ( πάντα με την βοήθεια των ΜΜΕ) στον ανυποψίαστο πολίτη την εντύπωση ότι αυτό το επεδίωξε η κυβέρνηση, γιατί... την βόλευε( η λέξη ανεξάρτητη δικαιοσύνη έτσι και αλλιώς στο ΠαΣοΚ είναι ...άγνωστη λέξη).

Μα... τα 71 μαύρα εμβάσματα και εκ των οποίων για τα 68 ο κ.Χριστοφοράκος είναι πλέον ...«ελαφρωμένος» και δεν θα δικαστεί για` αυτά, συνολικού ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ ,αφορούν την περίοδο... διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ μέχρι το 2003.

Είναι δηλαδή εκείνη η περίοδος κατά την οποία υπεγράφησαν όλες οι συμβάσεις που αφορούσαν μεγάλα έργα όπως είναι η ψηφιοποίηση του ΟΤΕ και το C4I.
Όπως καταλαβαίνει και ένα μικρό παιδί, αυτή ...η εξέλιξη προκαλεί μεγάλη «ανακούφιση» στο ΠαΣοΚ και όχι φυσικά στην ΝΔ.

Και σαν να μη έφταναν όλα αυτά , βγαίνει ο κ. Ραγκούσης ( μετά τον δημόσιο χλευασμό από τον Γερμανό δικηγόρο του κ. Χριστοφοράκου, όπως λέγαμε εχθές) και μιλά για ..μήνυση στον κ. Χριστοφοράκο.
Μα...το ΠαΣοΚ δεν είναι εκείνο που ζήταγε ...ευνοϊκές ρυθμίσεις και ποινικές (στην ουσία) απαλλαγές , προκειμένου οι κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο της SIEMENS, να δώσουν ονόματα;

Από την μία δηλαδή προτείνουμε ευνοϊκή μεταχείριση ...για να μιλήσει και από την άλλη να του κάνουμε μήνυση ....γιατί μίλησε…!!!! Θέσεις , αν μη τι άλλο , τουλάχιστον ....αντικρουόμενες, που προκαλούν προβληματισμό τόσο στην βάση όσο και στα στελέχη του ΠαΣοΚ.

Τότε που ο κ.Χριστοφοράκος ήταν το μέσο για ...«εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» εντός , εκτός και επί τα αυτά, ήταν καλά! Τώρα που ακούστηκε και ο κ.Γείτονας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος ΚΑΙ επί θητείας του κ. Γ.Παπανδρέου, μιλάμε ... για μηνύσεις!!

Κάτι στράβωσε ; Κάτι δεν πήγε καλά ; Γι` αυτό και η ...περίεργη δήλωση του κ. Ραγκούση ότι :«Η αντίδραση του κ. Χριστοφοράκου είναι τουλάχιστον ...αναπάντεχη και ....απρόσμενη»;

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Πληρώνουμε την "αρπακτική ομάδα" που ακολούθησε την πρακτική του ΠαΣοΚ, σε μικρότερο βαθμό βέβαια...

Γράφει ο αρθρογράφος μας:
"Γιώργος ο ακομμάτιστος"Η ομάδα των αρπακτικών που συνεχίζει να δρα στο εσωτερικό της Ν.Δ., διέλυσε τον κομματικό μηχανισμό, πολέμησε τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της Ν.Δ., περιφρόνησε το λαό, φρόντισε για την οικογενειακή της αποκατάσταση, συγκυβέρνησε με το σύστημα Πασόκ, πρόδωσε την κάθαρση για να συμψηφίσει τα σκάνδαλά της, ζήτησε συγνώμη από τον αρχιερέα της οκταετούς διαφθοράς, μετέβαλε τη Ν.Δ. σε στρούγκα αρπακτικών, χρεοκόπησε τον Καραμανλή και οδηγεί την παράταξη της Ν.Δ. για πάντα στην αντιπολίτευση, κι αργότερα στην ίδια την διάλυση …

Το μεγάλο έγκλημα εκείνων που χαράσσουν την πολιτική για το κόμμα αυτό είναι ότι βίασαν τις αξίες του, έκαψαν την ελπίδα της αλλαγής, πρόδωσαν τον κόσμο που στην αρχή τους πίστεψε και ατίμασαν τα λάβαρά του με σωρεία αθλίων πράξεων και ενεργειών.

Η Ν.Δ. οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αντιπολίτευση για πολλά χρόνια, αν βέβαια οσονούπω δεν διαλυθεί συν τω χρόνω … Γιατί απλούστατα τα «κεφάλια» της φρόντισαν να την απαξιώσουν, να την διασύρουν και να την παρουσιάσουν σαν μια κλαδική ανίκανων και κλεφτών, που εκμεταλλεύεται τη θέση της στην εξουσία για να λεηλατεί θεσμούς, νόμους, θησαυροφυλάκια, αλλά και για γιγαντώνει την οικογενειοκρατία, την οποία κάποτε καταδίκαζε !
Η παράταξη αυτή ατιμάσθηκε από μια ομάδα στελεχών ( με βασικό κορμό τους λεγόμενους και Βατοπεδινούς) η οποία με την πολιτική της, την τακτική της και την στρατηγική της εκτός του ότι ισοπέδωσε τα πάντα, απέκτησε τεράστιες περιουσίες και αμέτρητους κρυφούς λογαριασμούς.

Αυτή η ομάδα ούτε ενδιαφέρθηκε αλλά ούτε κι ενδιαφέρεται για το πολιτικό μέλλον της παράταξης.
Ενδιαφέρεται μόνον για την τσέπη της. Και πέρασε αυτή η νοοτροπία και σε άλλες ομάδες της Ν.Δ.
Ενώ τα παλαιότερα χρόνια, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έως και τον Έβερτ υπήρχε διαφορετική νοοτροπία.
Αυτή η νοοτροπία θα μπορούσε ν’ αλλάξει μόνον με την εξέγερση της λαϊκής βάσης της Ν.Δ. Αλλά η βάση σιωπούσε γιατί επί 20 χρόνια ήταν το ΠΑΣΟΚ στη εξουσία και δεν ήθελε να του δώσει τροφή και πόντους.
Η βάση σιωπούσε και για έναν άλλο λόγο: Περίμενε και προσδοκούσε ν’ αλλάξει αυτή η διεφθαρμένη νοοτροπία. Διαψεύστηκε όμως κι απογοητεύτηκε. Γι’ αυτό το λόγο ευθύνεται και το γεγονός ότι ο Καραμανλής και οι πρωτοκλασάτοι ( πολλοί είναι στην προαναφερθείσα ομάδα) δεν έχουν ακροατήριο.
Με άλλα λόγια: Δεν μπορούν πλέον να πείσουν τους σοβαρούς Νεοδημοκράτες.

cretanpatriot

Σχόλιο μας: Συμφωνώ μαζί σας ως πρόλογο του προβλήματος της Ν.Δ.
Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η μεγάλη ευκαιρία του τόπου!
Ο Καραμανλής παραμένει το " ισχυρό χαρτί "της παράταξης και πρέπει να γνωρίζουμε, παρά τα αντιθέτως παρουσιαζόμενα απο τα ΜΜΕ, ότι δεν αφήνει τίποτα στην τύχη!
Το μεγάλο λάθος της Ν.Δ. ήταν ότι αφέθηκαν οι Υπουργοί να στελεχώσουν "την ζώνη ευθύνης των Υπουργείων τους" με άτομα της δικής τους επιλογής!
Δεν είναι αργά όμως, άν γίνουν οι κινήσεις που πρέπει, όπως προτείνουμε
εδώ!

"Γεμάτο προκλήσεις" το επόμενο εξάμηνο για την εξωτερική πολιτική

Γεμάτο προκλήσεις χαρακτήρισε το επόμενο εξάμηνο η Υπ. Εξωτερικών μετά την συνάντηση της με τον Πρωθυπουργό, το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου

Η κ. Μπακογιάννη συζήτησε με τον Κ. Καραμανλή τις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό τις οποίες χαρακτήρισε δύσκολες, τις εξελίξεις για το σκοπιανό μετά και την τελευταία συνάντηση του Αδαμάντιου Βασιλάκη με το Μάθιου Νίμιτς στη Ν. Υόρκη, αλλά και τα ελληνοτουρκικά, καθώς το επόμενο διάστημα θα κριθεί η ενταξιακή προοπτική της γειτονικής χώρας.

Η ΥΠΕΞ "έβαλε πάγο" στις συζητήσεις περί εκλογών και ανασχηματισμού λέγοντας πως πρόκειται για θέματα που δεν απασχολούν τον ελληνικό λαό και είναι περιττά, καθώς όπως είπε η Κυβέρνηση έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να δουλέψει και να προχωρήσει το έργο της.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Eπιτίθεται σε Παπανδρέου, «σύστημα ΠαΣοΚ»...

Στα ύψη εκτινάσσεται από την επόμενη εβδομάδα το πολιτικό θερμόμετρο καθώς ο Καραμανλής έχει αποφασίσει να εξαπολύει μετωπικές επιθέσεις κατά του Παπανδρέου για τον ρόλο του στις κυβερνήσεις Σημίτη την περίοδο των υπογραφών των συμβάσεων της Siemens με το Δημόσιο.

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου έχει βρει όλες τις συμβάσεις που υπογράφτηκαν από το
ΚΥΣΕΑ την τελευταία τετραετία Σημίτη στο οποίο συμμετείχε ως υπουργός Εξωτερικών ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, στο στόχαστρο θα τεθούν οι τότε υπουργοί που υπέγραψαν τις προμήθειες και τις αναθέσεις έργων και σύμφωνα με πληροφορίες ο
Καραμανλής θα μιλήσει για πρώτη φορά «με διευθύνσεις και ονόματα».

Η τακτική της ήπιας αντιπαράθεσης αποτελεί παρελθόν καθώς στην κυβέρνηση βλέπουν ότι το κλίμα δεν αναστρέφεται αν εκτός από τις αλλαγές και την ανανέωση σε επίπεδο προσώπων, δεν υπάρξουν συγκεκριμένες αναφορές σε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης για τον ρόλο τους την περίοδο της μεγάλης «
μπίζνας» με τη Siemens.


Εύλογα ερωτήματα για το πόσο σοβαροί είμαστε...Με δήλωση στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o Γερμανός δικηγόρος του Μ.Χριστοφοράκου χαρακτηρίζει «γελοίο» το αίτημα του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό διατυπώθηκε στην επιστολή του Γ.Ραγκούση, για παροχή στοιχείων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο Χριστοφοράκος του και αφορούν στο ΠαΣοΚ.

Ο κ. Stefan Kursawe ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ότι «το αίτημα αυτό είναι γελοίο και ποτέ δεν θα μπορούσαν να δοθούν αυτά τα στοιχεία, ειδικά όταν έχουμε μία υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τόσο καιρό».

Εκτός από το προφανώς απαράδεκτο του τρόπου και του ύφους των απαντήσεων, από το όλο ζήτημα των δηλώσεων προκύπτει και ένα ακόμα θέμα:..

Δεν μπορεί ένα ελληνικό κόμμα να συνδιαλέγεται με κάποιον, ο οποίος βαρύνεται με τόσο σοβαρές κατηγορίες και εξαιτίας δικονομικών .. «λύσεων» καταφέρνει να βρίσκεται εκτός Ελλάδος.

Η προσπάθεια για συνεννόηση, ακόμα και με τις πιο αγνές προθέσεις, οδηγεί σε τέτοιες απαντήσεις, οι οποίες προσβάλλουν το σύνολο του ελληνικού λαού, τον πολιτισμό, την ιστορία μας και κυρίως την σοβαρότητα μας ...;
Η όποια κίνηση πολιτικού ηγέτη ή κόμματος διεθνώς, έχει αντίκτυπο στο σύνολο της χώρας και του λαού μας!

Εκτός από το ατόπημα αυτό του ΠαΣοΚ, να αλληλογραφεί με (φυγόδικο) κατηγορούμενο ο οποίος προσπαθεί "δικονομικά" να αποφύγει την έλευση του στην χώρα μας και την Ελληνική Δικαιοσύνη, που όπως είπαμε μας προσβάλλει συνολικά, δημιουργούνται και άλλα ερωτήματα τα οποία πολύ εύστοχα παραθέτει σε ανάρτηση του ο exastal!
Δεν θέλω να αναφερθώ αναλυτικά σε αρθρογραφίες και επίσημες θέσεις εφημερίδων και Blogs, για το πόσο σωστή ήταν η κίνηση του ΠαΣοΚ "για την αποστολή της επιστολής στον υπόλογο στην Δικαιοσύνη κατηγορούμενο κ. Χριστοφοράκο"
Πιστεύω σήμερα να αισθάνονται εθνικά υπερήφανοι "για το φτύσιμο" που δέχθηκαν!

Τα υπόλοιπα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται και εκθέτουν το ΠαΣοΚ, είναι:

α)
Αλήθεια, τι περίμεναν, εκτός από την γελοιοποίηση, το ΠαΣοΚ και ο Αρχηγός του όταν έκαναν συνομιλητή τους έναν υπόλογο - φυγόδικο στην Δικαιοσύνη - κατηγορούμενο;
Το πρόβλημα είναι άν πραγματικά πίστευαν ότι θα πάρουν απάντηση ή το έκαναν για εντυπωσιασμό εκθέτοντας το επίπεδο μας:


β) Γιατί άραγε το ΠαΣοΚ απευθύνει ερωτήματα στον εν λόγω κατηγορούμενο;
Δεν εμπιστεύεται το βασικό του στέλεχος, πρώην Υπουργό, ταμία τους και σημερινό Βουλευτή τους κ. Γείτονα;
Μήπως τάχα δεν ήξερε από πριν τι απάντηση θα πάρει;


γ) Και αν έχει στοιχεία ο υπόλογος κατηγορούμενος και όποιος κατηγορούμενος σε άλλη περίπτωση, πριν από την Δίκη, θα τα δώσει στο ΠαΣοΚ –ομολογώντας έτσι τα ανομήματά του και αυτοενοχοποιούμενος;

δ) Γιατί δεν ρωτά το ΠαΣοΚ και για τον κ. Τσουκάτο;
Το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο
που έχει ομολογήσει ότι πήρε χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» για να τα δώσει στο κόμμα του, το ΠαΣοΚ ».

ε) Και κάτι ακόμα τελευταίο: Ξέρουν κάτι περισσότερο σχετικά με τα όσα υπαινίσσεται στην αρνητική του απάντηση ο συνήγορος του κατηγορουμένου με τον οποίον επιδιώκουν αγωνιωδώς να έχουν διάλογο;

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Πανηγυρισμοί στο ΠαΣοΚ

Τα υστερικά ουρλιαχτά πανηγυρισμών από τα στελέχη του ΠαΣοΚ και τις εφημερίδες οι εκδότες των οποίων ευεργετήθηκαν επί δεκαετίες από το Κίνημα, μονάχα με τον πανικό των νεαρών κοριτσιών για τον Σάκη Ρουβά μπορούν να συγκριθούν.

Ηρεμήστε παιδιά.

Αργά ή γρήγορα, ο Χριστοφοράκος θα έρθει στην Ελλάδα.

Και όσο κι αν προσπαθείτε να μας πείσετε ότι το σκάνδαλο της «Siemens» αφορά και τη Νέα Δημοκρατία, η αλήθεια είναι μια και δεν παραγράφεται:

Η «Siemens» έστησε χορό προμηθειών και απευθείας αναθέσεων στην Ελλάδα, επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη. Επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Εσείς είχατε το δικαίωμα υπογραφής, μέσω του ΚΥΣΕΑ και των υπουργικών θώκων σας, εσείς λοιπόν... εισπράξατε. Σε εκατομμύρια μάρκα.

Όλα τα υπόλοιπα απευθύνονται σε όσους... διορίσατε εδώ και δυο δεκαετίες στο δημόσιο. Και στα παιδιά τους, που περιμένουν να τα διορίσετε αν επιστρέψετε στην εξουσία.


Το ύψιστο "αγαθό" της ενημέρωσης

Στην εποχή μας, και ιδιαίτερα στη χώρα μας που ρέπει προς το μαξιμαλισμό του αρνητικού, η ενημέρωση είναι το ύψιστο αγαθό, πιο πολύτιμο κι από τη φυσική τροφή. Δώσε είδηση στον Έλληνα και πάρε την ψυχή του. Είδηση και ξερό ψωμί. Είδηση να ’ναι κι ας είναι και μακάβρια, απ’ αυτές που κάνουν τα ΜΜΕ να ηδονίζονται και τρομοκρατούν μικρούς και μεγάλους. Είδηση να ’ναι κι ας είναι κι από εκείνες που κολάζουν άγιο. Ξημερώνει και βραδιάζει πάντα στον ίδιο το σκοπό: το σκοπό της ενημέρωσης. Από κοντά και οι bloggers. Ανταγωνισμός μέχρις εσχάτων στο κυνηγητό της είδησης. Πόσες ληστείες έγιναν σήμερα; Πόσες δολοφονίες; Ποιος υποκριτής είπε τι; Πότε το είπε; Ποιο λαμόγιο έκλεψε πόσα; Πού κρύβεται ο απατεώνας; Τι εσώρουχο φοράει η γυναίκα του Γεωργιάδη; Με κορδόνι ή όχι; Πόσα πήρε ο τάδε ποδοσφαιριστής για τη μεταγραφή του; Αυτά και άλλα χειρότερα είναι σοβαρά θέματα για τα οποία ο λαός πρέπει να είναι ενημερωμένος, μπας και χάσει.

Το επάγγελμα της ενημέρωσης θεωρείται ύψιστο λειτούργημα στις μέρες μας. Δεν είναι παίξε γέλασε. Οι δημοσιογράφοι, και τελευταία οι μπλόγκερς, είναι κάτι σαν ιεραπόστολοι. Ο κοσμάκης τους παρακολουθεί με δέος και με ανοιχτό το στόμα, λες και θα του ρίξουν το μάνα. Κι ας ξέρουν εκ των προτέρων ότι οι ειδήσεις που θ’ ακούσουν θα είναι σκέτο φαρμάκι ή εντελώς ανάλαφρες που δεν τους αφορούν καθόλου. Με πληροφορούν, άρα με αγαπάνε. Δεν έχει σημασία αν με παραπληροφορούν επειδή δε με αγαπάνε. Για μένα και η παραπληροφόρηση είναι ενημέρωση, άρα η τροφή μου, το “μάνα” από τον Τύπο, την TV, ή το Διαδίκτυο. Είδηση να ’ναι κι ας είναι και χοντροκομμένο ψέμα. Ψοφάω για είδηση και δεν το κρύβω, παραδέχεται ο ενημερωμένος Έλληνας.

Στο ανελέητο κυνηγητό της είδησης, όπου οι μεν σερβιτόροι της ενημέρωσης το κάνουν για να πλουτίσουν, οι δε αποδέκτες την αποζητούν για να κάνουν πλούσιους τους πρώτους, δεν υπάρχει χρόνος για εσωστρέφεια. Έτσι η ζωή κυλάει με το να πληροφορούμαστε για το τι κάνουν οι άλλοι, και δε μένει χρόνος ούτε για ν’ αναρωτηθούμε τι κάνουμε ή θα ’πρεπε να κάνουμε εμείς. Στο απέραντο θέατρο της ενημέρωσης με την επωνυμία “Η Ελλάς”, οι ρόλοι των πρωταγωνιστών μοιράζονται μεταξύ της χλαπάτσας των επωνύμων (πολιτικών, μεγαλο-επιχειρηματιών, μεγαλοαπατεώνων, ιερομόναχων, δεσποτάδων, κλπ.). Κομπάρσοι είναι όλοι οι παρατρεχάμενοι, νεροκουβαλητές των πρώτων, και το ακροατήριο είναι ο λαός. Ο τελευταίος είναι τα πρόβατα για άρμεγμα και τακτικό κούρεμα. Και σαν πρόβατα που είναι, το μόνο που έχουν μάθει να κάνουν είναι να ξεφωνίζουν μπέε, μπέε κάθε φορά που οι αρμόδιοι επιδίδονται σε φρέσκο άρμεγμα. Βλέπετε το βυζί όταν είναι άδειο από την ασιτία πονάει με το στύψιμο!

Τι σημασία όμως έχει το στύψιμο και ο πόνος μπροστά στα κάλλη της ενημέρωσης; Αύριο ξημερώνει άλλη μέρα και θα μας πληροφορήσουν για άλλες συμφορές, έτσι ώστε βλέποντας τα χειρότερα να είμαστε ευχαριστημένοι και να νιώθουμε τυχεροί που είμαστε ακόμη ζωντανοί στη σκηνή. Αυτό είναι το μυστικό και η ομορφιά της μακάβριας είδησης. Σκασμός λοιπόν και ενημερωθείτε! Δεν έχει σημασία αν στο κυνηγητό της ενημέρωσης δεν προλάβατε να μάθετε ποιος είστε, πού πάτε, και τι κάνετε με τη ζωή σας. Δεν έχει σημασία αν δε βρίσκετε λίγο χρόνο ή χρήμα για ν’ αποδράσετε κάπου κοντά στη φύση και ν’ αναπνεύσετε τη μυρωδιά του έλατου ή ν' αφουγκραστείτε την ανάσα της θάλασσας. Αρκεί που ενημερώνεστε. Αρκεί που παίρνετε την καθημερινή δόση σας σε ιστορίες γι’ αγρίους.

Και πού είστε; Μην ψάχνετε το ‘γιατί’ της είδησης, και μην αναρωτιέστε για τα αίτια που την προκάλεσαν ή για τους τρόπους ώστε να μην επαναληφθεί το κακό. Δεν είναι δική σας δουλειά να μάθετε γιατί σκοτώνουν οι τρομοκράτες, γιατί καίνε οι γκαζάκηδες, γιατί κλέβουν οι πολιτικοί και τα τρωκτικά του Δημοσίου κουκουλώνοντας τα όζοντα απορρίμματά τους όπως η γάτα τα κακά της. Η δουλειά σας είναι να ενημερώνεστε με το στόμα ανοιχτό από την απορία ώστε από συνήθεια να οδηγηθείτε τελικά στην αποχαύνωση. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος των πρωταγωνιστών: η αποχαύνωση μέσω της πληροφόρησης και παραπληροφόρησης.

Τι αξίζει άλλωστε η ζωή χωρίς την ενημέρωση; Το να μη γνωρίζεις τι έκανε ο άλφα ή ο βήτα κερατάς, ο τάδε ή ο δείνα απατεώνας, ο γνωστός ή άγνωστος εγκληματίας, είναι σα να ζεις στο σκοτάδι, σ’ ένα σπίτι χωρίς παράθυρο. Άνοιξε λοιπόν το παράθυρο της ενημέρωσης και απόλαυσε τη μπόχα που θα σου σπάσει τη μύτη. Εν ανάγκη πάρε και χαπάκι κατά της ναυτίας. Ενημερώνομαι, άρα υπάρχω! Δεν έχει σημασία αν είμαι ένας αριθμός σ’ ένα ανώνυμο ακροατήριο. Έχω την αξία μου κι εγώ. Παράγω μαλλί και πότε-πότε γάλα. Χρειάζονται και μένα αυτοί που παράγουν ειδήσεις! Είμαι κάποιος/α κι εγώ, αν και ανώνυμος/η! Χωρίς εμένα από ποιον θα πλούτιζαν και σε ποιους θα έδειχναν τα ελεεινά κατορθώματά τους;

Γι αυτό ακροατή μη σκύβεις το κεφάλι,
Σε λίγο θα έχεις είδηση και πάλι.
Κράτα το στόμα ανοιχτό, τα μάτια γουρλωμένα,
Κι απόλαυσε την είδηση, κι ας έχει πόνο κι αίμα.
Ζωντόβολο ενημερώσου και σκασμός,
Εμάς εδώ μας ψήφισε ο λαός!

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Η ευκαιρία του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας!

Του Στάθη Σαραφόπουλου


Οικονομολόγου, πρ.Βουλευτή.


Ζούμε ένα πρωτόγνωρο, ζοφερό, πολιτικό παρασκήνιο με αφορμή την «πολιτική διαφθορά», στην χώρα μας.


Θα έρθει ή δεν θα έρθει ο Χριστοφοράκος στην Ελλάδα;


Τα κόμματα αντιπαρατίθενται, άλλα πανηγυρίζοντας για την μη έλευση του μέχρι στιγμής, ταυτιζόμενα πλήρως με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens και άλλα να παρουσιάζονται στο «γήπεδο» ως επαγγελματική ομάδα που έχει «χάσει την μπάλα»,από ερασιτέχνες που τους παίζουν «μονότερμα»!Ακούμε βουλευτές να λένε τι πρέπει να κάνει ο Πρωθυπουργός και άλλοι να λένε πως πρέπει να χειρισθεί η κυβέρνηση την «επικοινωνιακή της πολιτική»!


Ξεχνώντας ότι υποδείξεις οι βουλευτές πρέπει και επιβάλλεται να τις κάνουν είτε προσωπικά, είτε στα αρμόδια όργανα του κόμματος τους και όχι στα ΜΜΕ.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, είτε προσωπικά, είτε «κατευθυνόμενα»! Ποτέ όμως παραταξιακά!


Ξεχνούν επίσης ότι ως βουλευτές έχουν το βήμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και μπορούν με τοποθετήσεις να διορθώσουν την λαθεμένη, κατά την άποψη τους, επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό, καλύτερα.Η ευκαιρία για τον Κώστα Καραμανλή και την Νέα Δημοκρατία έχει δύο σκέλη:Πρώτον, στο θέμα της διαφθοράς, να βγουν όλα στη «φόρα», ξεκινώντας από το 1993, τότε που υπεγράφη η πρώτη «μεγάλη» σύμβαση, του Ο.Τ.Ε. με την Siemens!

Να μας πουν πως έπεσε και γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη!


Να μας πουν πόσες μέρες μετά τις εκλογές του 1993, που κέρδισε το ΠαΣοΚ και έγινε κυβέρνηση, υπεγράφη η περίφημη σύμβαση με τον Ο.Τ.Ε., ο οποίος «είναι, τεχνολογικά, δεμένος χειροπόδαρα» από την Siemens και την Intracom, τουλάχιστον για μία 20ετία;

Να μας πουν και να παρουσιάσουν, όλες τις συμβάσεις που υπέγραψε ο Ο.Τ.Ε. και το Δημόσιο με την Siemens, ποιό το κόστος των συμβάσεων και πότε υπεγράφησαν.


Να μας πουν αν θέλουν να εκδοθεί ή όχι ο υπόλογος κατηγορούμενος, από την Γερμανία και να καταδείξουν αυτούς που δεν το επιθυμούν!


Να μας καταδείξουν τις βαθιές ρίζες και το βεβαρημένο παρελθόν των κομμάτων που κυβέρνησαν.


Να μας πουν ποιο κόμμα αλληλογραφεί με τον υπόδικο εγκληματία!


Να μας πουν ποιοι πανηγυρίζουν για την μη αναμενόμενη έλευση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, χωρίς να κρατούν ακόμη και τα προσχήματα!


Να μας πουν ότι αν η Βουλή δεχόταν την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens, θα είχαν αποκαλυφθεί οι μέχρι τώρα γνωστές πτυχές αυτής της υπόθεσης, ή θα είχαν συγκαλυφτεί;

Ο Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να εξακολουθήσουν να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να ξεκαθαρίσει πλήρως αυτή η υπόθεση.

Όλα στο φως, χωρίς σκιές και καμιά υποχώρηση στα θέματα διαφάνειας!

Όσο ψηλά και αν φθάσει η κάθαρση, τόσο καλύτερα!Δεύτερον, οι περίφημοι «ειδήμονες, καναλολάτρεις και γραφικοί τύποι», όλοι τους χωρίς καμία εξαίρεση να πάνε στο σπίτι τους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ή σε όποιο άλλο κόμμα επιθυμούν!

Δεν ταιριάζουν στη Νέα Δημοκρατία, που χάρη σε αυτήν αναδείχθηκαν, διαφορετικά δεν θα τους γνώριζε κανείς παρά μόνο το οικογενειακό τους περιβάλλον!

Πρόδωσαν και προδίδουν τον λαό μας, δίνοντας σανίδα σωτηρίας στο «σύστημα της διαφθοράς».

Είναι η μεγάλη ευκαιρία!


Ο Ελληνικός λαός θα επικροτήσει και θα επιβραβεύσει και τις δύο αυτές κινήσεις!


Θα του απαντήσει ...αφου λάβει το "γράμμα"...


Να αποδώσουμε τα εύσημά μας στον Γιώργο.
Μοναδικής έμπνευσης η επιλογή του Γιάννη Ραγκούση ως γραμματοκομιστή στον Μιχάλη Χριστοφοράκο, της αξίωσης του παιδιού της Αλλαγής για... στοιχεία, σχετικά με τις μίζες που γέμισαν τις τσέπες στελεχών του ΠΑΣΟΚ και τα ταμεία του Κινήματος, για να γίνουν στην Ελλάδα έργα από τη «Siemens».

Πρώτη διαπίστωση: Ο Γιώργος θέλει να μας πείσει ότι ως κορυφαίο ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από το 1981 και μετά, δηλαδή 28 ολόκληρα χρόνια, δεν πήρε μυρωδιά για το τι γινόταν.

Διαπίστωση δεύτερη και διαχρονική: Ο Γιώργος έχει χιούμορ. Βάζει τον Ραγκούση να γράψει το γράμμα, ποντάροντας στο ότι θα του πάρει καμιά δεκαριά χρόνια για να το τελειώσει. Δηλαδή, όσα χρόνια πέρασαν με τον Ραγκούση δήμαρχο Πάρου, να μην μπορεί να μπαλώσει την τρύπα σε έναν δρόμο του νησιού, και ακόμη οι κάτοικοι να πέφτουν μέσα.
Και, επιβεβαιώνοντας την αστική ευγένεια που τον χαρακτηρίζει, ως γνήσιο γιο της Μαργαρίτας, ξέρει ότι ο Ραγκούσης θα συνοδεύσει το γράμμα και με ένα cheeseburger ή κάποια άλλη παραγγελία από τα Goody's που είχε στην Πάρο, ώστε να ανακουφίσει την πείνα του Μιχάλη Χριστοφοράκου στο κελί του.
Γιώργος for ever!

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Σύγχρονες μορφές Ολοκληρωτισμού

Τι είναι Ολοκληρωτισμός;
Είναι το έσχατο όριο του Ιδεαλισμού:
Η πεποίθηση ανθρώπων, ότι αυτοί γνωρίζουν την απόλυτη αλήθεια – αυτό που ΘΑ συμβεί κι αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να συμβεί – και στο όνομα αυτής της «ακλόνητης βεβαιότητας» πιστεύουν ότι μπορούν να επιβάλουν στους άλλους τις άκαμπτες εμμονές τους.

Οι οπαδοί του Ολοκληρωτισμού επικαλούνται είτε την επίφαση της Φιλοσοφικής αναζήτησης (κυρίως στον αρχαιοελληνικό κόσμο), είτε το πρόσχημα της Μεταφυσικής οντολογίας (κυρίως στο Ευρωπαϊκό Μεσαίωνα) είτε το άλλοθι της «Επιστήμης» (στη σύγχρονη εποχή).


Σε κάθε ιστορική περίοδο οι οπαδοί ολοκληρωτικών αντιλήψεων επικαλούνταν είτε την «ανώτερη φιλοσοφική σκέψη» (την εξουσία των φιλοσόφων) είτε το «εξ αποκαλύψεως Θεϊκό θέλημα» (την εξουσία του Ιερατείου) είτε την «ακλόνητη επιστημονική αλήθεια» (την εξουσία της «πρωτοπορίας» - Πολιτικής ή Τεχνοκρατικής) για να επιβάλουν τη θέλησή τους. Και να υποτάξουν τη θέλησή – και την ψυχή - των οργανωμένων κοινωνιών…


Μετά την κατάρρευση των Κομμουνιστικών κοινωνιών, υπήρξαν νέες ολοκληρωτικές θεωρίες «επιστημονικής τελεολογίας» του κόσμου:
Οι οπαδοί της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» επαγγέλλονται και ευαγγελίζονται τη «νομοτελειακή κατάλυση» των εθνικών κοινωνιών (όπως οι σοσιαλιστές προκάτοχοί τους ευαγγελίζονταν τη «νομοτελειακή κατάλυση» της ελεύθερης αγοράς) και την επικράτηση μιας «παγκόσμιας δημοκρατίας» (όπως οι προκάτοχοί τους ευαγγελίζονταν την «αναπόδραστη επικράτηση» μιας παγκόσμιας Κομμουνιστικής κοινωνίας).
Και για να το επιτύχουν δεν διστάζουν να συγκρουστούν με τις τοπικές κοινωνίες…
Κι αυτή ακριβώς η σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες είναι το κοινό χαρακτηριστικό όλων των ολοκληρωτικών ιδεαλισμών: Συγκρούονται μαζί τους, όχι για να τους επιβάλουν το κοινό καλό, αλλά για να τις υποτάξουν στις δικές τους ιδεοληπτικές εμμονές.

Το βλέπουμε σήμερα με πολλαπλούς τρόπους να εκδηλώνεται γύρω μας.
-- Πότε οι «περιβαλλοντολόγοι», αποφασίζουν – χωρίς να ρωτήσουν κανένα - να «αποκαταστήσουν» την ισορροπία του οικοσυστήματος σε διάφορες απομονωμένες περιοχές της χώρας. Και πετάνε οχιές στην Άνδρο (κόντρα στη θέληση των κατοίκων), ή εγκαθιστούν αρκούδες στο βορειοδυτική Ελλάδα (προκαλώντας απόγνωση στους τοπικούς πληθυσμούς, γιατί καταστρέφουν καλλιέργειες και επιτίθενται σε ανυποψίαστους ανθρώπους, χώρια που προκαλούν σοβαρά ατυχήματα σε περιφερειακούς δρόμους), ενώ αλλού προσπαθούν να εγκαταστήσουν κοπάδια λύκων!
Όλα αυτά, βέβαια, δεν έχουν καμία σχέση με την αποκατάσταση του οικοσυστήματος.
Γιατί ο άνθρωπος είναι μέρος του οικοσυστήματος και η εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας, αλλάζει αναπόφευκτα και τις ισορροπίες στη Φύση.

Δεν μπορεί να απαιτούμε να υπάρχουν τα ίδια ζωικά είδη και με τις ίδιες μεταξύ τους αναλογίες και σχέσεις (στην τροφική αλυσίδα) σήμερα, με αυτές που υπήρχαν πριν εκατό, διακόσια ή τρεις χιλιάδες χρόνια…

Τι θα πει «αποκατάσταση» της οικολογικής ισορροπίας. Αποκατάσταση σε σχέση με πότε; Πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια στην Αττική υπήρχαν λιοντάρια και ύαινες. Πρέπει, άραγε, να τα επαναφέρουμε;
Πριν μερικές δεκαετίες το αστικό συγκρότημα των Αθηνών έφτανε ως το «τέρμα Αμπελοκήπων» κι από κει άρχιζαν κήποι με οπωροφόρα δένδρα κι αμπέλια. Στην πανίδα της περιοχής αφθονούσαν τα φίδια. Θα ʼπρεπε, τάχα, να φέρουμε σήμερα και να εγκαταστήσουμε φίδια στους Αμπελοκήπους ή στο Νέο Ψυχικό ή στο Μαρούσι ή στην Κηφισιά;

Αυτό ασφαλώς ούτε που το διανοούνται οι «οικολόγοι» (διότι οι ίδιοι κατοικούν εκεί γύρω). Το κάνουν όμως στην Άνδρο και σε άλλα κυκλαδονήσια! Χώρια που προσπαθούν να φέρουν… λύκους στη Μυτιλήνη. Προκαλώντας την οργή των Μυτιληνιών…


Πάλι καλά που δεν θυμήθηκαν τα θαλάσσια τέρατα της ελληνικής μυθολογίας και δεν σκέφτηκαν – ακόμα – να αμολήσουν λευκούς καρχαρίες στις θάλασσές μας! --Κι ύστερα υπάρχουν και οι αναρχοαυτόνομοι οπαδοί της «παγκοσμιοποίησης», που θεωρούν τη μαζική εισαγωγή μεταναστών ως βασικό μοχλό για τη διάλυση των εθνικών κοινωνιών. Κι όπου αρνούνται οι κάτοικοι παραμεθορίων περιοχών να αποδεχθούν τους λαθρομετανάστες, πάνε και διαδηλώνουν εναντίον τους κι εναντίον των αρχών. Και προσπαθούν να ματαιώσουν την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών, βρίζοντας τους ντόπιους ως «ρατσιστές» και τις αρχές ως «φασιστικές».

Από πού αντλούν όλο αυτό το θράσος; Από τη βεβαιότητα ότι οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα τι «αναπόφευκτα» θα γίνει και τι «αδιαμφισβήτητα» πρέπει να γίνει. Άρα, ως «προφήτες» μιας «νέας εποχής» οφείλουν να συγκρουστούν με όποιους αντιστέκονται στην «αναπόδραστη εξέλιξη». Νομίζουν ότι κατέχουν την απόλυτη επιστημονική γνώση (αγνοώντας, προφανώς, ότι η επιστημονική γνώση δεν είναι ποτέ απόλυτη). Και πιστεύουν ότι οφείλουν να γίνουν κήρυκες τις «μοναδικής αλήθειας», επιβάλλοντας σε όλους τους υπόλοιπους το δικό τους «μονόδρομο σκέψης».

Αλλά όταν στα μυαλά των ανθρώπων κυριαρχεί η «νομοτέλεια» – το αναπόφευκτο «τέλος» και το χωρίς εναλλακτικές επιλογές «πρέπει» - τότε ο Ολοκληρωτισμός γίνεται αληθινή απειλή για την κοινωνία.

Τα πρόβλημα, ασφαλώς, δεν είναι μόνο οι ακρότητες τέτοιων ομάδων, που μοιάζουν γραφικές.
Το πρόβλημα είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τέτοιες «γραφικότητες» σε διεθνή κλίμακα: όσοι τις χρηματοδοτούν και τις καθοδηγούν, όσοι προβάλλουν εγκωμιαστικά τη δράση τους και εξιδανικεύουν τα κίνητρά τους.

Αυτοί δεν είναι γραφικοί.
Είναι επικίνδυνοι!
Κι απέναντι τους δεν συγχωρείται η παραμικρή ολιγωρία.
Ούτε δικαιολογείται η παραμικρή επιείκεια…


Ν.Ζ.

«Προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις»

Στο πλαίσιο της εξέλιξης των δράσεων για την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Small Business Act» («Προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις») από το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Το «Small Business Act» αποτελεί ένα πλαίσιο πρωτοβουλιών και μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να ενισχυθεί η αειφόρος ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στα κράτη μέλη.

Το πλαίσιο αυτό μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

• Κίνητρα για επιχειρηματική αξιοποίηση από τις ΜμΕ των περιβαλλοντικών προκλήσεων
Βελτίωση της πρόσβασης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στις δημόσιες προμήθειες
• Διασφάλιση της δεύτερης ευκαιρίας σε έντιμους επιχειρηματίες που έχουν πτωχεύσει
• Εξασφάλιση της πληρωμής των ΜμΕ εντός καθορισμένης προθεσμίας 30 ημερών
• Διευκόλυνση της πρόσβασης των ΜμΕ στη χρηματοδότηση
• Περιορισμό της γραφειοκρατίας για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων

Η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, δεσμεύτηκε για την υλοποίηση αντίστοιχης δράσης, «Small Business Act για την Ελλάδα», προσαρμόζοντας την στις ανάγκες των ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες στηρίζοντας τη ρευστότητα και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των ΜμΕ.

1. Νομοθετήσαμε τη μείωση του κόστους και του χρόνου, όσον αφορά στην ίδρυση μιας Εταιρίας Περιορισμένης Ευθύνης
2. Παρουσιάσαμε το σχέδιο νόμου με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ» που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών για μία ανταγωνιστική βιομηχανία
3. Αξιοποιούμε με αυξανόμενους ρυθμούς το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (EΠΑΝ ΙΙ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-13 με συνολικό προϋπολογισμό 6,3 δις ευρώ (3,2 δις € σε δημόσια δαπάνη), που έχει ενεργοποιήσει μέχρι στιγμής το 39% των δράσεων.
4. Διαθέτουμε αυξημένα κονδύλια για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας Νέων και Γυναικών
5. Ενισχύουμε τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, κυρίως έντασης γνώσης (spin-off και spin-out) με στόχο την ενίσχυση του ελληνικού συστήματος καινοτομίας
6. Στηρίζουμε τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην επιχειρηματική αξιοποίηση των περιβαλλοντικών προκλήσεων με δράσεις όπως η «Πράσινη Επιχείρηση», η δράση «Πράσινες Υποδομές»
7. Στηρίζουμε την πρωτοτυπία, την καινοτομία και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων (Δράση «ΠΡΩΤΟΤΥΠΩ 2009»)
a. παρέχουμε στις ΜμΕ, ευκαιρίες για ανάπτυξη νέων και πιστοποιημένων προϊόντων και υπηρεσιών ή / και διαφοροποίηση των υπαρχόντων με το πρόγραμμα «Εξελίσσομαι»
b. ενθαρρύνουμε την αξιοποίηση από τις ΜΜΕ της επιστημονικής γνώσης για τη δημιουργία καινοτόμων και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών με δράσεις μέσω του ΕΠΑΝ ΙΙ όπως τα «κουπόνια καινοτομίας», η «Συνεργασία»
8. Αναβαθμίσαμε το ρόλο του ΤΕΜΠΜΕ, μετατρέποντας το σε ένα ευέλικτο εργαλείο στην υπηρεσία των ΜμΕ. Ήδη από την α και β φάση του ΤΕΜΠΜΕ έχουν ενισχυθεί μέχρι σήμερα 45.218 ΜΜΕ ενώ παράλληλα διασφαλίστηκαν 193.403εργαζόμενοι ενώ προσφέρεται συνολική ρευστότητα στις ΜΜΕ της χώρας σε ένα πολύ μικρό διάστημα μηνών ύψους 9.5 δις ευρώΕπίσης στο πλαίσιο της ίδιας αντίληψης:

1. Προωθούμε τη δυνατότητα ταχύτατης ίδρυσης ΕΠΕ και ΑΕ στα Επιμελητήρια της Χώρας σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου
2. Ενισχύουμε τα Κέντρα Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ).τα οποία μετεξελίσσονται σε ενιαίο δικτυακό σύστημα δομών στήριξης επιχειρηματικότητας
3. Καθιερώνουμε το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Προμηθειών (ΕΣΗΔΠ), δημιουργώντας την υποδομή στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου (ΓΓΕ) και στους φορείς του Ενιαίου Προγράμματος Προμηθειών για τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαγωνισμών και την ηλεκτρονική παρακολούθηση/εκτέλεση των συμβάσεων
4. Προωθούμε νομοθετική πρωτοβουλία για τη διευκόλυνση της Μεταβίβασης ΜΜΕ που πρόσφατα παρουσιάστηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Η πρωτοβουλία SBA είναι για εμάς μέρος της απάντησης στο ερώτημα, πως και με ποιο τρόπο, θα στηριχθεί η σύγχρονη οικονομία. Με σχέδιο και αποφασιστικότητα προχωρούμε, αποτελεσματικά στην στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Μια στήριξη που σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία και επίκαιρη παρά ποτέ.


Πως οι Γερμανοί φρόντιζαν τις δουλειές και τους φίλους τους…

http://img.pathfinder.gr/Media/i/4/4012/5782.jpg

ή αλλιώς, πως θα έπρεπε να κινηθεί η Ελληνική δικαιοσύνη για να βρει που πήγαν τα λεφτά, ποιοί πλήρωσαν τη νύφη και ποιοί θα έπρεπε να στηθούν στο εδώλιο…


Η αμαρτωλή σύμβαση για τα συστήματα ασφαλείας των Ολυμπιακών αγώνων ήταν -όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα- η αρχή του τέλους για τη Siemens αφού ο καυγάς για τη μοιρασιά, οι κακοτεχνίες και το μπαλάκι των ευθυνών έγιναν η αιτία της ρήξης των Αμερικανών της SAIC (διαβάστε το και ανάστροφα) με τους βασικούς συνεργάτες της.


Κοιτάξτε τώρα πως πιάνει τόπο το μαύρο χρήμα που μετουσιώνεται σε “πολιτικές παρεμβάσεις ανωτάτου επιπέδου” και καταλήγει σε πλιάτσικο των δημοσίων ταμείων.


Η SAIC λοιπόν μαζί με τη Siemens που είναι ο βασικός εταίρος της κοινοπραξίας (Eκτός από την SAIC, ισχυρό ρόλο στην κοινοπραξία που ανέλαβε την εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας για τους Oλυμπιακούς Aγώνες διαδραματίζει η Siemens, η οποία αναλαμβάνει την ολοκλήρωση των συστημάτων (integration). Καθημερινή) καταθέτουν μια προσφορά για το έργο που υπερβαίνει τα 500 εκ. Ευρώ. Στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης με τους αρμοδίους, “προσγειώνει” της απαιτήσεις της στα 318 εκ Ευρώ. Πως είναι δυνατόν τώρα να συνειδητοποιείς ότι έπεσες έξω κατά 70% στην προσφορά σου όταν υποτίθεται ότι στον επίσημο διαγωνισμό εξαντλείς τα όρια σου για να πιάσεις τη δουλειά, είναι άλλο θέμα.

http://www.parapolitika.gr/files/images/Venizelos_eyagelos_apo_to_vima_tou_pasok.jpg

Στον αντίποδα, η έτερη ανταγωνιστική κοινοπραξία, η Γαλλοαμερικάνικη TRS, βλέποντας τη δουλειά να χάνεται από αυτές τις περιβόητες “διαπραγματεύσεις με αρμοδίους” ερήμην του επίσημου διαγωνισμού, επανέρχεται με προσφορά που απευθύνεται απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη (αλήθεια γιατί δεν την έστελναν και αυτοί στους “αρμοδίους”; Δεν είχαν εμπιστοσύνη;). Στην προσφορά αυτή δεσμεύεται ότι θα φέρει σε πέρας το έργο με 265 εκ. Ευρώ. Οκαζιόν και στα δημόσια έργα, δύο στην τιμή του ενός!


Εκεί λοιπόν αρχίζει το θέατρο του παραλόγου… Ο πρωθυπουργός με προσωπική του παρέμβαση και παράλληλη ακύρωση του διαγωνισμού, ενεργοποιεί το ΚΥΣΕΑ και αναθέτει το έργο στη …SAIC (!) με 255 εκ. Ευρώ! Εδώ οι Γαλλοαμερικάνοι πρέπει να ένιωσαν λίγο σαν τον Περατικό που απεγνωσμένα ζητούσε τη βοήθεια του πρωθυπουργού κυρίου Σημίτη λίγο πριν βρεθεί διάτρητος από τις σφαίρες της 17Ν (αλήθεια ποιός ωφελήθηκε ΚΑΙ από αυτές τις σφαίρες; Εθνολογικά εννοούμε).


Το ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου δεν ξεπερνούσε τα 210 εκ. Ευρώ, δεν έχει καμμιά σημασία αφού ο κύριος Βενιζέλος έδωσε ξεκάθαρα την εξήγηση, υποστηρίζοντας ότι το έργο «δεν αφορά μόνο την ολυμπιακή χρήση των συστημάτων αυτών αλλά και μία πολύ σημαντική περίοδο μετά το 2004». Το κατά πόσο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια και μετά, το ζήσαμε από πρώτο χέρι.


Αυτοί οι προϋπολογισμοί βέβαια έχουν και μεγάλη ελαστικότητα ιδιαίτερα όταν συνοδεύονται από τα ασύγκριτα Γερμανικά λιπαντικά των εκατομμυρίων Μάρκων, όπως στην περίπτωση του ΟΤΕ:

http://www.hellaswebnews.com/images/Siemens/data/images/evl2_papakonstantinoy_pasokthumblarge.jpg

Ο OTE στα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία του για το 2002 σημειώνει ότι οι επενδύσεις της χρήσης έφθασαν τα 680 εκατ. ευρώ και ότι υλοποιήθηκαν προγραμματικές συμφωνίες ύψους 653,5 δισ. δρχ. την περίοδο 1998-2001, αν και το Διοικητικό Συμβούλιο του Oργανισμού, πριν από την εκπνοή του 1997 είχε εγκρίνει πλαφόν 350 δισ. δρχ.! Δεν μοιάζει με θαύμα η υπέρβαση αυτού του πλαφόν; Παρατηρεί η Αριστέα Μπουγάτσου και συμπληρώνει:


Mε χειρισμούς, παρερμηνείες και κυρίως με μισές αλήθειες φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν στον OTE το status που έχει διαμορφωθεί γύρω από τις προμήθειες του Oργανισμού και τους ισχυρούς εθνικούς προμηθευτές.


Tο ταμπού φαίνεται ότι είναι μεγάλο. Aυτήν τη φορά οι αρμόδιοι του OTE έφθασαν στο σημείο να μετατρέψουν μια κανονιστική υποχρέωση σε παρωδία ενημέρωσης, εμφανίζοντας τούς είκοσι μεγαλύτερους προμηθευτές του Oργανισμού για το 2002 κατ’ αλφαβητική σειρά και χωρίς την καταγραφή της οικονομικής αξίας των συμβάσεων που καθένας εξασφάλισε. Eτσι στο top 20 της λίστας των προμηθευτών του OTE το Iνστιτούτο Iατρικής Eρευνας και Eκπαίδευσης κατατάσσεται πάνω από την Intracom και τη Siemens, οι οποίες συνυπάρχουν με… τη Φακελοποιία Hλιος A.E. (στην ίδια λίστα).


Η Υπέρβαση δηλαδή των 300 και πλέον δις δραχμών, έγινε λόγω ανεπάρκειας σάλιου των εργαζομένων που υποχρέωσε στην αγορά 1 τρισ φακέλων για την πλήρωση των αποστολών θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς βλέποντας την ανωτέρω λίστα.


Το παραγεγραμμένο λοιπόν αμαρτωλό και σάπιο 1997 φαίνεται ότι ήταν το εφαλτήριο του πλιάτσικου των δημοσίων ταμείων, γεγονός που εξηγείται και πρακτικά εάν δούμε την πορεία των κοινοτικών επιδοτήσεων στην Ελλάδα την περίοδο 1998 – 2003. Ασύλληπτα ποσά, πρωτοφανή για την Ελληνική πραγματικότητα, ανεπανάληπτα ακόμη και σήμερα, το 2009 χωρίς αποπληθωρισμό!


Όπως ασύλληπτες ήταν και οι ενέργειες του τότε πρωθυπουργού κυρίου Σημίτη, του κυρίου Βενιζέλου, ολόκληρου του ΚΥΣΕΑ. Ανεπανάληπτες και οι ενέργειες συλλήβδην των ΔΣ του ΟΤΕ μετά το 1998 όπου έγραψαν στα παλαιά των υποδήματα τις αποφάσεις και τους προϋπολογισμούς του 1997, ενώ ακόμη και απολογιστικά έδιναν παραπλανητικά στοιχεία στη δημοσιότητα!


Όλα αυτά κάνουν τον κύριο Γείτονα να μοιάζει …ψιλικατζής και τον Τσουκάτο, ανέκδοτο.


Από την πλευρά της Ν.Δ. τονίσθηκε προς τη διοίκηση του ΟΤΕ «ότι οφείλει εφόσον κρίνει ότι ορισμένες επενδύσεις και προμήθειες είναι απαραίτητες, να προχωρήσει χωρίς άλλες αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις σχετικές συμφωνίες βάσει του υφιστάμενου νομικού πλαισίου».


Μια εβδομάδα νωρίτερα είχε συναντηθεί η υπουργός Ανάπτυξης κ. Βάσω Παπανδρέου με την υπεύθυνη του τομέα αναπτυξης της Ν.Δ. κ. Ντόρα Μπακογιάννη με πρωτοβουλία της κ. Παπανδρέου. Η κ. Μπακογιάννη είπε μετά τη συνάντηση ότι σε πολλά θέματα διαπιστώθηκε «ταυτότητα απόψεων με την κ. Παπανδρέου». Το υπουργείο Ανάπτυξης εκτίμησε στη συνέχεια ότι «θα προχωρήσουν πλέον γρήγορα οι συμφωνίες ΔΕΚΟ με εγχώριες βιομηχανίες για τις μεγάλες και μακροχρόνιες προμήθειες (εφημερίδα «Ναυτεμπορική» 19/9/1997).


Διακομματικός ο οίστρος λοιπόν το αμαρτωλό 1997, πρόσωπα και καταστάσεις που κάνουν κύκλους στο πολιτικό σκηνικό, δεν δίνουν δεκάρα για τα καθήκοντα τους, αδιαφορούν πλήρως για το συμφέρον του Ελληνικού λαού αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν εκλέγονται από αυτόν αλλά από τις μαύρες ενισχύσεις της κάθε Siemens που οφείλουν και να υπηρετούν. Θα μάθουν όμως ότι τα εγκλήματα τους μπορεί να παραγράφονται στους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους νόμους, αλλά η λαϊκή συνείδηση πλέον δεν παραγράφει.


olympiada

Χριστοφοράκο : "αφού λάδωσες τη ΝΔ γιατί δεν παρέλαβαν το C4I";

Έγραψα χθες ότι μόνοι τους οι παπαγάλοι του ΠΑΣΟΚ μάζεψαν την παραπληροφόρηση που μοίραζαν τις προηγούμενες μέρες ότι ο Χριστοφοράκος δεν θα έρθει στην Ελλάδα. Ας δούμε σήμερα και την ουσία των όσων είπε ο Χριστοφοράκος στη Γερμανία και οδήγησαν στη ποινή που του επιβλήθηκε.

Καταρχάς πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι ο Χριστοφοράκος καταδικάστηκε με βούλευμα δηλ. δεν έγινε δικαστήριο. Εμφανίστηκε στην εισαγγελέα είπε έκανα αυτό κι αυτό και η εισαγγελέας του είπε πάρε ένα χρόνο φυλακή και 750.000 ευρώ πρόστιμο.
Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΕΨΑΞΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΡΩΤΗΣΕ ΟΣΟΥΣ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ
(... τον Βαρθολομαίο και να ήθελε δεν θα μπορούσε...).
Για να δούμε τι είπε λοιπόν ο Χριστοφοράκος στο μονόλογό του:
«Συμφωνήσατε λοιπόν στις διάφορες συζητήσεις, το αργότερο κατά τα τέλη του 2003, με τους ταμίες των μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα, τον Κώστα Γείτονα του ΠαΣοΚ, τέως Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, ο οποίος μέσω του κόμματος, όπως και πριν, είχε επιρροή επί των υφισταμένων υπηρεσιών, και με τον Γιάννη Βαρθολομαίο της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα παρείχατε στα εκπροσωπούμενα κόμματα χρήματα ύψους συνολικά τουλάχιστον διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ.

Τα χρήματα θα έπρεπε να φθάσουν ισότιμα στα ταμεία των κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠαΣοΚ και από εκεί ενδεχομένως να μοιρασθούν περαιτέρω. Για τον σκοπό αυτόν οι δύο ταμίες, όπως από κοινού είχατε συμφωνήσει, θα ασκούσαν ο καθένας επί των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι ανήκαν στο δικό τους κόμμα την απαιτούμενη επιρροή...

Σύμφωνα με τον από κοινού με τον κ. Γείτονα και τον Βαρθολομαίο τεθέντα σκοπό σας, αυτό επετεύχθη στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε και ο κ. Γείτονας και ο Βαρθολομαίος άσκησαν σύμφωνα με την συμφωνηθείσα τακτική επί των αποφασιζόντων δημοσίων υπαλλήλων την αναλογούσα στο κάθε κόμμα επιρροή. Οι αποφασίζοντες δημόσιοι υπάλληλοι το πήραν τουλάχιστον απόφαση ότι ως αντάλλαγμα για την ευμενή και ενδεχομένως αντίθετη στο καθήκον τους ενέργεια κάθε φορά θα εφοδίαζαν οικονομικά το κόμμα του οποίου ήσαν μέλη (ΣΣ. Ανιδιοτελής Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι ;) θυσιάζονται για το κόμμα τους μας λέει η Γερμανίδα).

Τον Φεβρουάριο του 2004... στην Αθήνα... ερωτηθήκατε από τον άλλοτε διωκόμενο Κutschenreuter... τι θα μπορούσε να κάνει κανείς ώστε να εξασφαλίσει την έγκαιρη λήξη του έργου και την παραλαβή του. Του ανακοινώσατε ότι το υφιστάμενο κόνσεπτ του 2%, δηλαδή η παροχή πληρωμών σε κόμματα ώστε αυτά να διατάσσουν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες κατά την παραλαβή των έργων να ασκούν την κρίση τους υπέρ της Siemens, είναι επαρκής για την επιτάχυνση της διαδικασίας. Αυτό εγκρίθηκε από τον Κutschenreuter.

Ο τελεσιδίκως καταδικασθείς Σίκατσεκ έστειλε από τα στη διάθεσή του υφιστάμενα «μαύρα ταμεία» τα ακόλουθα εμβάσματα στον ελβετικό λογαριασμό της FΑΙRWΑΥS LΤD:

250.000 ευρώ- από την Εlectronic Τechnology, την 02.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ- από τη Weavind, την 02.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ- από την Εlectronic Τechnology, την 07.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ- από την Εlectronic Τechnology, την 16.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ- από τη Weavind, και την 07.10.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ- από τη Weavind. Από τα χρήματα αυτά τουλάχιστον 200.000 ευρώ προωθήθηκαν σε σας, σε κάποιο μη εξακριβωμένο χρονικό σημείο μετά τα εμβάσματα αυτά.

Σύμφωνα με τη συμφωνηθείσα με τους ταμίες των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων τακτική παραδώσατε σε χρονικό σημείο μη επαρκώς εξακριβωμένο μέχρι το έτος 2005/2006 τα χρήματα στον Βαρθολομαίο, τον επικεφαλής οικονομικού της Νέας Δημοκρατίας και τον κ. Κώστα Γείτονα του ΠαΣοΚ.

Ως σήμερα δεν έχει γίνει οριστική παραλαβή του έργου C4Ι
Τα πράγματα είναι απλά...
- Ο Γείτονας τα έπαιρνε γιατί σαν Κυβέρνηση «είχε επιρροή επί των υφισταμένων υπηρεσιών». Κατανοητό.
- Ο Βαρθολομαίος γιατί τα έπαιρνε; Είχε επιρροή σε υπηρεσίες το 2003 όταν δήθεν συμφώνησε με τον Χριστοφοράκο να τα πάρει; Εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι επί ΠΑΣΟΚ το 2003 υπήρχε δεξιός σε επιτροπή που αποφάσιζε για το C4I!!!

Θα πούν οι ΠΑΣΟΚοι «Ο Χριστοφοράκος λάδωνε τον Βαρθολομαίο και τη ΝΔ γιατί προσδοκούσε σε μελλοντικά οφέλη όταν η ΝΔ γίνει Κυβέρνηση»... γι' αυτό και όπως λέει ο Χριστοφοράκος στη Γερμανία «τα χρήματα θα έπρεπε να φθάσουν ισότιμα στα ταμεία των κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠαΣοΚ».

Είναι τόση εξόφθαλμη η πρεμούρα του ΠΑΣΟΚου Χριστοφοράκου να ενοχοποιήσει τη ΝΔ που φτάνει στο σημείο να λέει ότι μοίραζε και ισότιμα τα χρήματα στα δύο κόμματα...
ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ;

ΔΗΛ. Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚ...
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΛΑΔΩΝΕΙ ΤΟ ΕΦΟΡΙΑΚΟ ΠΧ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ...
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΛΑΔΩΝΕΙ (ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ) ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ... ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ...
- Ακόμα και αν δεχθούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι ο Βαρθολομαίος πήρε χρήματα για τη ΝΔ πάλι υπάρχει ένα πρόβλημα με το οποίο η Γερμανίδα εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε:
ΓΙΑΤΙ ΤΟ 2000 ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 2003-4 ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ;

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΟ 2000 ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ
ΕΝΩ ΤΟ 2003-4 Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ...

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΝΔ ΤΟΣΟ ΤΟ 2003 ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΤΟ 2005 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ 2006 ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2004 ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ;
ΓΙΑΤΙ ΔΗΛ. Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΔΕΝ ΛΑΔΩΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2004 ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ;
ΜΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ... Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ...

ΕΝΩ Ο ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΣΑΝ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΑ...

Εκτός αν κάποιος πιστεύει στα σοβαρά ότι τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2004 (που περιγράφονται οι πληρωμές στο βούλευμα) καθώς και το 2005 και το 2006, ο Βαρθολομαίος συνέχιζε να παίρνει χρήματα για τη ΝΔ, παρόλο που δεν είχε καμία σχέση με το κόμμα και σήκωνε το τηλέφωνο και έλεγε στο Γενικό Γραμματέα ή τον Υφυπουργό ή τον Υπουργό «είμαι ο διοικητής του ΙΚΑ και κάνε αυτό για τη Siemens γιατί μας δίνει λεφτά»!!!

- Αυτό βέβαια που δεν εξέτασε καθόλου η Γερμανίδα εισαγγελέας είναι και το σημαντικότερο. Το ξεκαθαρίζει ο Χριστοφοράκος μέσα από την κατάθεσή και είναι η απόλυτη απόδειξη ότι η ΝΔ δεν πρέπει να πήρε λεφτά (λέω «δεν πρέπει» γιατί ποτέ δεν θέλω να είμαι απόλυτος μιας και δεν έχω ιδία γνώση... απλά παραθέτω τα συμπεράσματά μου και τις απορίες μου, απ' αυτά που ακούω και διαβάζω).
Το ερώτημα λοιπόν που δεν έγινε, αλλά ο Χριστοφοράκος δεν θα το γλιτώσει όποτε έρθει στην Ελλάδα (αν και δεν θα δικαστεί για το τι έγινε μετά το 2004 μιας και έτσι όπως τα κατάφερε, έριξε τη λάσπη του χωρίς αποδείξεις και ίσως να μην ερευνηθεί ποτέ περαιτέρω το θέμα), είναι:
ΑΦΟΥ ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ Η ΝΔ ΛΑΔΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ «Ο ΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΑΙ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΣΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ»...

ΓΙΑΤΙ ΤΟ C4I ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΑΚΟΜΑ
ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ;


ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΛΑΔΩΣΕΣ ΤΗ ΝΔ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ;

ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΛΑΔΩΣΕΣ ΤΗ ΝΔ, ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΡΗΤΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;

Επειδή λοιπόν ο ΠΑΣΟΚος μας λέει χαλαρά στο εξωτερικό ότι λάδωνε τη ΝΔ θα το κάνουμε σαν ένα καθηγητή που είχαμε στο Παν/μιο. Όταν πήγαινε κάποιος φοιτητής που είχε έρθει από μεταγραφή από Νότια Ιταλία, να του πει ότι το μάθημά του το είχε περάσει στην Ιταλία και θα ήθελε να του αναγνωριστεί χωρίς να ξαναδώσει εξετάσεις, του έλεγε χτυπώντας τον φιλικά στο μάγουλο:
«Αφού παιδί μου τα ξέρεις και τα είπες εκεί... δεν υπάρχει πρόβλημα να τα ξαναπούμε και εδώ άλλη μια φορά»...
εδώ βέβαια τα πράγματα ήταν λίγο πιο ζόρικα και οι ερωτήσεις λίγο πιο δύσκολες ;)
Το ίδιο ισχύει και για τον Χριστοφοράκο...
αφού μας είπε χαλαρά στη Γερμανία ότι η ΝΔ λαδώθηκε... ας έρθει να μας το πει και εδώ...
εδώ όμως οι ερωτήσεις και οι απορίες είναι λίγο πιο δύσκολες...
Μέχρι τότε όμως να έχετε στο νού σας γιατί στη Γερμανία οι ερωτήσεις δεν τέθηκαν και η Γερμανίδα δεν είχε απορίες:
Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος να ανακατευθούν οι Γερμανοί και να πάρουν θέση σε μια ιστορία που αφορά την Ελλάδα.

Φαντάζεστε πως θα φαινόταν να ζήταγε αποδείξεις η Γερμανίδα εισαγγελέας και να υπήρχαν μόνο για το ΠΑΣΟΚ και όχι και για τη ΝΔ;


Φαντάζεστε να ρώταγε η Γερμανίδα γιατί αφού λαδώσατε τη ΝΔ αυτοί δεν παρέλαβαν to C4I;

Φαντάζεστε η Γερμανίδα να ρώταγε τι σας κάνει να πιστεύετε ότι μετά από 10 χρόνια ΠΑΣΟΚ στην εξουσία υπήρχαν ΝΔίτες σε θέσεις κλειδιά που αποφάσιζαν για το C4I και έπρεπε να λαδωθούν από τον Βαρθολομαίο;

Φαντάζεστε τη Γερμανίδα να ρώταγε γιατί ενώ στο ΠΑΣΟΚ όταν άλλαξε ο "ταμίας" άλλαξε και ο αποδέκτης των χρημάτων και αντί του Τσουκάτου τα έπαιρνε ο Γείτονας...
ενώ στη ΝΔ όταν άλλαξε ο "ταμίας" συνέχισε να τα παίρνει ο παλιός;


Αν τα ρώταγε όλα αυτά και έβγαζε τα συμπεράσματά της θα τόλμαγε να γράψει στο βούλευμα
«δωροδοκήσατε το ΠΑΣΟΚ»;
Για να μην τρελλαθούμε δηλαδή.

Δεξί Εξτρέμ


Νέα στοιχεία στο φώς για την οικονομική κατάρρευση της Βορείου Ελλάδας.

Την στιγμή που κάποιοι προνομιούχοι στα κέντρα αποφάσεων ετοιμάζονται ή απολαμβάνουν ήδη τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ένα οδοιπορικό –σοκ δημοσιογράφου του Αγγελιοφόρου αποκαλύπτει την «επιχειρηματική κατρακύλα» της Βορείου Ελλάδας.

Κατακόρυφη μείωση τζίρου, λουκέτα και μια αγορά που συρρικνώνεται καθώς όλο και περισσότεροι συρρέουν στις φθηνές αγορές των Σκοπίων, είναι μερικές απο τις διαπιστώσεις που εξοργίζουν κάθε αναγνώστη με κοινή λογική.
Ναι, καλά καταλάβατε ενώ η ηγεσία μας υποδέχεται τον...ΥΠΕΞ των Σκοπίων με όλες τις τιμές (συμπεριλαμβανομενου κ του κυβερνητικού αεροσκάφους της χώρας του, το οποίο έφερε τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας».), οι πραγματικοί Μακεδόνες εξακολουθούν να βυθίζονται στην απόγνωση ενός αβέβαιου μέλλοντος. Με εκτίμηση, Μαρίνα: Αγγελιοφόρος: Ξεπουλούν, για να μπορέσου να διασωθούν, οι έμποροι
Μ' ένα μεγάλο πανό στην είσοδο του καταστήματός του, με την επιγραφή«Ξεπούλημα», ο Παναγιώτης Χατζηγιάννης, χρόνια έμπορος στο κέντρο της πόλης, παίζει το... τελευταίο του χαρτί λίγες ημέρες πριν πέσει η αυλαία των εκπτώσεων στην αγορά της Θεσσαλονίκης. «Το κλίμα είναι πολύ άσχημο και ήδη βλέπουμε τον τζίρο μας να έχει μειωθεί κατά 30%. Τώρα που μπήκαμε στην τελική ευθεία των εκπτώσεων έχουμε φτάσει να πουλάμε πολύ πιο κάτω από το κόστος, αλλά, δυστυχώς, πάλι δεν υπάρχει αγοραστική κίνηση», εξηγεί ο ίδιος στον «Α».
Εκπτώσεις έως και 80%
Αποφασισμένοι να τα... δώσουν όλα προκειμένου να σωθούν είναι πολλοί ακόμη έμποροι της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς οι ελπίδες τους για αύξηση του τζίρου την περίοδο των εκπτώσεων έχουν διαψευστεί και, πλέον, αρκετές μικρές επιχειρήσεις αντικρίζουν ολοζώντανο μπροστά τους τον εφιάλτη του λουκέτου. Η... αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη των θερινών εκπτώσεων στα τέλη του Αυγούστου έχει ήδη ξεκινήσει και οι περισσότεροι έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού με γενικό ξεπούλημα και προσφορές που φτάνουν ακόμη και το 80% σε κάποια προϊόντα. Οπως παραδέχονται, μάλιστα, η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τον ανεξέλεγκτο ανταγωνισμό από τα μεγάλα πολυκαταστήματα και την έλλειψη ρευστότητας έχουν συνθέσει ένα «εκρηκτικό» σκηνικό και για το λόγο αυτόν ο Σεπτέμβρης προμηνύεται ιδιαίτερα... θερμός.
Κέντρο: 20%-60% κάτω ο τζίρος
«Η απογοήτευση είναι πολύ έντονη στους περισσότερους καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης, αφού μετά το πρώτο διήμερο των εκπτώσεων η κίνηση και ο τζίρος έπεσαν κατακόρυφα», επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, για αρκετές επιχειρήσεις αυτή η πτώση στον τζίρο κυμαίνεται από 20% έως και 60%. «Τώρα όλοι ελπίζουν στην επιστροφή των εκδρομέων μετά το Δεκαπενταύγουστο και για το λόγο αυτόν έχουν ξεκινήσει κάποια καταστήματα να κάνουν ξεπούλημα προκειμένου να σπρώξουν το εμπόρευμα που απέμεινε και να ποντάρουν στα προϊόντα της νέας σεζόν», υπογραμμίζει ο ίδιος.
Καλαμαριά: Ερχεται «βροχή» λουκέτων
Σε γενικό ξεπούλημα έχουν προχωρήσει πολλά ακόμη καταστήματα και στην τοπική αγορά της Καλαμαριάς, όπου παρατηρούνται εν μέσω εκπτώσεων μειωμένη κίνηση και περιορισμένες αγορές. «Αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο αυτό το διάστημα είναι οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων ένδυσης και υπόδησης. Ηδη έχουμε αρκετά ξενοίκιαστα καταστήματα σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμαριάς και πολύ φοβάμαι ότι μετά το τέλος των εκπτώσεων θα έχουμε... βροχή λουκέτων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς, Νίκος Χρυσοχοΐδης.

Εύοσμος: 50% κάτω ο τζίρος
Τραγική είναι η κατάσταση και στην αγορά του Ευόσμου. Οπως εξηγεί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Σταύρος Μουμουλίδης, οι εκπτώσεις έδωσαν κάποια μικρή ώθηση στην αρχή αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκαν σταγόνα στον ωκεανό. «Προς το παρόν υπολογίζουμε ότι ο τζίρος σε αρκετά καταστήματα του Ευόσμου έχει μειωθεί κατά 20%-50% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και πολύ φοβάμαι ότι πλέον δεν υπάρχει διέξοδος, γιατί ο Αύγουστος, όπως και ο Ιούλιος, αποδεικνύεται ένας νεκρός μήνας», δηλώνει. Με τα πλέον μελανά χρώματα περιγράφουν την κατάσταση και οι έμποροι στις περισσότερες πόλεις της Β. Ελλάδας, σημειώνοντας πως παρά τα μεγάλα ποσοστά των εκπτώσεων ο κόσμος περιορίστηκε στις απαραίτητες αγορές και η αγορά παρέμεινε παγωμένη εν μέσω θέρους.

Κομοτηνή: «Οδηγούμαστε στον αφανισμό»
Με μεγάλο ενθουσιασμό και ικανοποιητικές προσφορές υποδέχτηκαν την έναρξη των εκπτώσεων στα μέσα του Ιουλίου οι καταστηματάρχες στην αγορά της Κομοτηνής. Σήμερα, περίπου ένα μήνα μετά, το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό και δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για ελεύθερη πτώση του τζίρου. «Η απογοήτευση είναι έκδηλη στο σύνολο σχεδόν των εμπόρων», εξηγεί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Πέτρος Λιανουρίδης. Οπως επισημαίνει ο ίδιος, σημαντικό ρόλο σε αυτήν την κατάσταση έχει παίξει μεταξύ άλλων και η μειωμένη τουριστική κίνηση της περιοχής, αλλά και η απουσία ενός μεγάλου μέρους των μόνιμων κατοίκων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. «Μέχρι στιγμής υπολογίζουμε να έχει πέσει ο τζίρος μας κατά 20% και το μόνο σίγουρο είναι ότι αν συνεχιστεί η πτώση με αυτούς τους ρυθμούς, αρκετά μαγαζιά θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό. Προς το παρόν το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να τελειώσουν οι εκπτώσεις για να μετρήσουμε τις πληγές μας», αναφέρει ο ίδιος.

Φλώρινα: και στις εκπτώσεις ψηφίζουν... Σκόπια
Στην τοπική αγορά της Φλώρινας, η μεγάλη πληγή για τα εμπορικά καταστήματα παραμένει η μαζική έξοδος πολλών πολιτών στις γειτονικές αγορές της ΠΓΔΜ, η οποία συνεχίζεται ακάθεκτη ακόμη και κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. «Πρόκειται για μία πραγματική αιμορραγία, αφού ο κόσμος φεύγει κυρίως για το Μοναστήρι και αναζητεί εκεί από ρούχα και υποδήματα μέχρι οδοντίατρο και service για το αυτοκίνητό του», δηλώνει στον «Α» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Θωμάς Ταλλίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο ο τζίρος των καταστημάτων έχει σημειώσει πτώση κατά 25%-30% σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο και ήδη τα περισσότερα καταστήματα ετοιμάζονται για γενικό ξεπούλημα μετά το Δεκαπενταύγουστο. «Οι τιμές μας είναι ιδιαίτερα δελεαστικές και οι εκπτώσεις στο σύνολο σχεδόν των προϊόντων ξεπερνούν το 50% αλλά ο κόσμος δε φαίνεται να δελεάζεται», αναφέρει ο ίδιος.

Κιλκίς: «φιλί ζωής» από τους επισκέπτες
Λίγο καλύτερη είναι η κατάσταση στην τοπική αγορά του Κιλκίς, όπου η... μεγάλη επιστροφή των ετεροδημοτών και των ομογενών στα πάτρια εδάφη για τις καλοκαιρινές διακοπές φαίνεται να έχει ανεβάσει την κίνηση στα καταστήματα. «Ευτυχώς βλέπουμε να υπάρχει ικανοποιητική κινητικότητα στα μαγαζιά κυρίως λόγω των επισκεπτών στο νομό μας. Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία υπολογίζουμε ότι κινούμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση μέχρι τα τέλη του μήνα δεν αποκλείεται να κλείσουμε και με μία μικρή άνοδο», εξηγεί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Σταύρος Χατζηγεωργιάδης.

Σέρρες: σήμα κινδύνου για τα μικρά μαγαζιά
Στις Σέρρες, όμως, η επιστροφή όσων έχουν τις ρίζες τους στην περιοχή δε φάνηκε να βοήθησε ιδιαίτερα την τοπική αγορά και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων εκπέμπουν τώρα «σήμα κινδύνου». «Η αγορά δεν κινείται ικανοποιητικά και με εξαίρεση ορισμένα μεγάλα καταστήματα τα οποία καταφέρνουν και επιβιώνουν οι υπόλοιποι βλέπουν τον τζίρο τους να έχει πέσει κατά 20%», δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιώργος Καπετάνιος.

Πηγή


Εσωκομματικές εκκαθαρίσεις στο ΠΑΣΟΚ για τη Siemens

Εσωκομματική φουρτούνα έχει προκαλέσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο στο ΠΑΣΟΚ η αποκάλυψη ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος κατονόμασε τον Κώστα Γείτονα ως τον «ταμία» του Κινήματος στον οποίο έδωσε χρήματα από τα μαύρα ταμεία της «Siemens», για να εξασφαλίσει τη θετική εισήγηση του ΚΥΣΕΑ, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον
Γιώργο Παπανδρέου επαναλάμβαναν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα καλύψει κανέναν για τον οποίο θα υπάρξουν σκιές από το παρελθόν, ώστε να μην υποθηκευτεί η προοπτική του ίδιου για την πρωθυπουργία. Η διαρροή αυτή αρκούσε για να προκαλέσει εσωκομματικό εκνευρισμό, καθώς αρκετά στελέχη της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ ανησυχούν μήπως η περίπτωση Γείτονα χρησιμοποιηθεί ως μοχλός για «εκκαθαρίσεις» στο εσωτερικό του Κινήματος. Ενισχυτική της ανησυχίας τους είναι η εμφάνιση παραπολιτικών σε εφημερίδες, που εκτιμούν ότι προέρχονται από την Ιπποκράτους, με την επισήμανση ότι την επίμαχη περίοδο του 2003, αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου, και Υπουργός Δημοσίας Τάξεως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αμφότερα κορυφαία στελέχη των «εκσυγχρονιστών».

Ο κ.
Χρυσοχοϊδης μάλιστα μετακινήθηκε εκείνο το καλοκαίρι στη θέση του Γραμματέα του Κινήματος, μετά την «προδοσία» προς τον Κώστα Λαλιώτη. Άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σημειώνουν με νόημα ότι ο Κώστας Γείτονας εκφράζει την «γεννηματική» πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα έχει παράπλευρες επιπτώσεις και στο προφίλ της Φώφης Γεννηματά.