Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Γέροντας Παίσιος: Η ζωή και το έργο του (ολόκληρο video - ντοκιμαντέρ)

Ο γέροντας Παΐσιος υπήρξε μια από τις πιο φωτισμένες αγίες μορφές της Εκκλησίας μας, των τελευταίων δεκαετιών. 
Γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας, που βρίσκεται στη Μικρά Ασία, στις 25 Ιουλίου του 1924 και προτού γίνει μοναχός ονομαζόταν Αρσένιος. Οι γονείς του, Πρόδρομος και Ευλαμπία Ενζεπίδη, ήταν πολύ ευσεβείς, ενώ ο Αρσένιος είχε άλλα 9 αδέλφια.  
Ο Αρσένιος από τη βρεφική κιόλας ηλικία, δέχτηκε την ευλογία από το Θεό να βαπτισθεί από εναν Αγιο που ζούσε στην περιοχή του, τον Αγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη. 
Ο Αγιος Αρσένιος προβλέποντας τον μελλοντικό αγιασμένο βίο του παιδιού, ζήτησε από την νονά του να το βαφτίσει Αρσένιο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήθελε να αφήσει και αυτός καλόγερο στο πόδι του, δηλαδή που να έχει το όνομά του...

Ελένη Καραΐνδρου

Σε ένα ορεινό χωριό της Στ. Ελλάδας, το Τείχιο το 1939, γεννιέται η Ελένη Καραΐνδρου. 
Δένεται με τους ήχους από το χωριό της που της κρατούσαν συντροφιά. Η μελωδία του ανέμου, οι σταγόνες τις βροχής πάνω στη στέγη, το νερό που τρέχει. 
Μπόρεσε και εκτίμησε το τραγούδι από τα νυχτοπούλια, όμως και τη σιωπή του χιονιού.
Σπούδασε πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο και Ιστορία και αρχαιολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Επίσης σπούδασε ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας στη Schola Cantorum και εθνομουσικολογία στο École pratique des hautes études στο Παρίσι. Έχει συνθέσει πολλά έργα για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη συνεργασία της με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, καθώς και με τον θεατρικό σκηνοθέτη Αντώνη Αντύπα...

To χαμόγελο της Τζοκόντας

Ίσως πουθενά αλλού δε συνδυάστηκε με τόσο εξαίσιο τρόπο η κλασσική, η τζαζ και η ελληνική μουσική
Είναι ένα πραγματικό αριστούργημα και ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της μουσικής. 

Είναι το Χαμόγελο της Τζοκόντας.

Ο δίσκος κρατάει λίγο (28 λεπτά περίπου),αλλά αυτό το χρονικό διάστημα είναι αρκετό για να κάνει τον ακροατή να μη θέλει να τελειώσει ο δίσκος. Δέκα τραγούδια, λοιπόν. 
Δέκα μικροί ηχητικοί παράδεισοι

Οι αμνοί οι μη άμωμοι

Η κρίση από τη μια, η προεκλογική περίοδος από την άλλη, έβαλαν το χεράκι τους και φέτος προέκυψε ελαφρώς υποτονική η εθιμική μεγαλοβδομαδιάτικη συζήτηση, η κόντρα μάλλον. 

Πνευματικό το θέμα της, δεν είναι άλλο από την ελληνικότητα των αμνοεριφίων.
Aλλά πλέον και την ιθαγένεια των γεωμήλων και των μαρουλιών και γενικώς κάθε προϊόντος από αυτά που είτε υπήρχαν εκ παραδόσεως στο πασχαλινό τραπέζι είτε προστέθηκαν τα τελευταία χρόνια, σαν δείγμα και αυτά της ευμάρειάς μας εκείνης που, όπως μας τα ψέλνουν τώρα οι προτεστάντες σύμμαχοί μας, ξεπερνούσε κατά πολύ τις πραγματικές οικονομικές μας δυνατότητες...

Παρήγγειλα χρυσό κλουβάκι για το φίλο μου τον Άκη!

Παρήγγειλα χρυσό κλουβάκι για το φίλο μου τον Άκη!

Μηδένα προ τους τέλους μακάριζε έλεγε ο σοφός χορός στο τέλος της τραγωδίας και αφού είχε δει να ξετυλίγεται το δράμα του βασιλιά Οιδίποδα.

Μπορεί ο Άκης να μην αυτοτυφλώθηκε με τις πόρπες του χειτώνα του, αλλά στη δύση πια και αυτής ακόμη της ζωής του κατέληξε από το Ritz του Παρισιού και τις όμορφες παρυφές της Πλάκας, σε ένα κελάκι. 
Όχι βέβαια γιατί ως άλλος αυτοκράτορας της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να γίνει μοναχός, αλλά επειδή βρέθηκαν στην κατοχή του ορισμένοι ράβδοι χρυσού και κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Κι αυτός ο χριστιανός τι τις ήθελε τις 10 ράβδους; Για κάγκελα στο κελί 33; Δεν προμηθευόταν καλύτερα ράβδους Toblerone; Πιο εύκολα φαγώνονται...
Ας δούμε όμως το θέμα λίγο σοβαρά...

Καραμανλής και Αβραμόπουλος οι αγαπημένοι των Νεοδημοκρατών! Η πρώτη 10δα...

Ο Κώστας Καραμανλής και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι τα δύο πιο δημοφιλή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανάμεσα στους ψηφοφόρους του κόμματος,  
σύμφωνα με την Metron Analysis, ενώ τρίτος έρχεται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα Ημερησία, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με τη μεγαλύτερη δημοτικότητα στους ψηφοφόρους της είναι:

Οδηγίες για καλά σουβλίσματα! - 4 videos

Το σούβλισμα του οβελία είναι ένα παραδοσιακό έθιμο που απευθύνεται αποκλειστικά κυρίως στους άντρες της παρέας. 

Επειδή όμως κανείς δεν παραδέχεται ότι δεν τα γνωρίζει όλα για το πως ψήνουν, δένουν ή σουβλίζουν το αρνί, καθώς και πως φτιάχνουν το κοκορέτσι, “κρυφοκοιτάξτε” τα παρακάτω:

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Η εποποιία ενός μουλωχτού κουρέματος και τι δείχνει για το πολιτικό μας σύστημα

Τέσσερις βδομάδες μετά το αιφνιδιαστικό ‘κούρεμα’ των διαθέσιμων κεφαλαίων νοσοκομείων, πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων και άλλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, 

τις οργισμένες διαμαρτυρίες των διοικήσεών τους αλλά και τις επίμονες φημολογίες περί ‘εξυπηρέτησης φίλιων δυνάμεων’ που ξεφόρτωσαν ομόλογα και χασούρα στα ιδρύματα για να γλιτώσουν οι ίδιες τα λεφτά τους, ξεκαθάρισαν τα πώς και τα γιατί της υπόθεσης με απαντήσεις που δόθηκαν δια στόματος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στη Βουλή και του διαχειριστή του Κοινού Κεφαλαίου της ΤτΕ Μιχάλη Μιχαλόπουλου στην εφημερίδα ‘Βήμα’. 
Απαντήσεις που δεν είναι καθόλου ικανοποιητικές σε ό,τι αφορά τη...

Το δεύτερο μέρος της ελληνικής τραγωδίας

Κάθε αρχαία ελληνική τραγωδία περιελάμβανε τρεις πράξεις. 

H πρώτη πράξη όριζε το σκηνικό. 
Με την δεύτερη πράξη, η πλοκή έφτανε στο αποκορύφωμά της.  
Για την σύγχρονη Ελλάδα, η επιβολή της “εθελοντικής” ζημιάς για τους ιδιώτες πιστωτές της χώρας, αποτελεί απλώς το τέλος της πρώτης πράξης. 
Η πραγματική τραγωδία δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί.
Εκ πρώτης όψεως, η ολοκλήρωση του PSI μπορεί να φαντάζει ότι ήταν μια μεγάλη επιτυχία. 
Το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας μειώθηκε περισσότερο από 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, οι...

Man to man η προεκλογική αναμέτρηση

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών θα δούμε να κορυφώνεται κι αυτή η εκλογική αναμέτρηση καθώς τόσο η Ν.Δ., όσο και το ΠΑΣΟΚ ανεβάζουν τον πήχη της αντιπαράθεσης και θέτουν στο στόχαστρο τους πολιτικούς αρχηγούς-αντιπάλους.

Η τακτική είναι δοκιμασμένη και από άλλες προεκλογικές αναμετρήσεις, και για το ΠΑΣΟΚ έχει την έννοια του να ανακόψει την πορεία και την δημοτικότητα του Σαμαρά, ενώ από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να συσπειρώσει τη βάση της Νέας Δημοκρατίας μετά και από την...

Οι 10 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο


Η παγκόσμια οικονομία μπορεί να καταβαραθρώνεται, όμως υπάρχουν πολλές χώρες που εξακολουθούν να ευημερούν. 

Ο παρακάτω κατάλογος κατατάσσει τις χώρες με βάση το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) ανά κάτοικο. 
Στις περισσότερες από αυτές τις χώρες ανθούν η βιομηχανία κι ο κλάδος των κατασκευών.  
Βέβαια και μερικά μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου δεν βλάπτουν ποτέ…

Γιατί ο Φωτόπουλος πρέπει να είναι απόφοιτος του Harvard

Δεν γνωρίζω αν ο Χρήστος Πρωτόπαπας ή ο Κουτρουμάνης έχουν τελειώσει το ΜΙΤ, άλλα αν πιστέψουμε τους εγχώριους μνημονιακούς μάλλον οι Κουτρουμάνης, Κούσελας, Πρωτόπαπας κλπ είναι πολύ πιο έξυπνοι από τους απόφοιτους αυτού του ιδρύματος. 

Η εγχώρια μυθολογία θέλει το ελληνικό κράτος επί δύο χρόνια και πλέον να μην εφαρμόζει το μνημόνιο και κατά συνέπεια αυτός να είναι ο λόγος που η οικονομία μας πάει κατά διαόλου...

Γιατί απειλούν οι Καραμανλικοί ότι θα τα κάνουν ...λαμπόγυαλο;

Γκρίνια για την εσωκομματική οικονομική διαχείριση φουντώνει στη ΝΔ. 
Όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, εκεί το πρόβλημα αφορά τις πληροφορίες που διοχετεύθηκαν από το περιβάλλον Σαμαρά για τη μαύρη τρύπα που άφησε ο προκάτοχός του.
Οι άνθρωποι του Κώστα Καραμανλή είναι στα κάγκελα: 
«Αν δεν δοθούν διευκρινίσεις θα τα κάνει λαμπόγυαλο γιατί δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του γι αυτά τα θέματα»
Όπερ σημαίνει ότι στη Συγγρού κάποιοι θα σταυρωθούν μετά την Ανάσταση...

Ο Γκλέτσος έδειρε εργολάβο (video)

Την οργή του Απόστολου Γκλέτσου προκάλεσε η προτροπή εργολάβου της Λαμίας να μοιράζονται μίζες για τοπικά έργα.
Η προκλητική πρόταση του εργολάβου προκάλεσε τη μήνη του δήμαρχου Στηλίδας, ο οποίος τον ξυλοφόρτωσε και στη συνέχεια τον προκάλεσε να τον πάει και στα δικαστήρια αν νιώθει θιγμένος.
Ο Απόστολος Γκλέτσος έγινε έξαλλος όταν το εν λόγω άτομο τον επισκέφτηκε στο γραφείο του και του πρότεινε να κάνουν δουλειές στην περιοχή -με το αζημίωτο- κάτι που θεωρήθηκε από τον εκλεγμένο άρχοντα υπέρτατη προσβολή και του… απάντησε με γροθιές...

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Η Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά – Το νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας

Η μελέτη «Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά» επιχειρεί να προσδιορίσει το μοντέλο και τη στρατηγική ανάπτυξης που θα πρέπει να ακολουθηθεί σε ορίζοντα δεκαετίας, χρησιμοποιώντας ως βάση την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια και την τόνωση των επενδύσεων και της απασχόλησης. 
Παραθέτουμε το κεφάλαιο για το νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας.
Είναι πλέον σαφές ότι το λανθασμένο μοντέλο ανάπτυξης του παρελθόντος πρέπει να αντικατασταθεί από μία δραστικά διαφορετική δομή ανάπτυξης και νέους στόχους. 
Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να υιοθετήσει η χώρα ένα νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας.
Η ανάπτυξη δεν μπορεί πλέον να στηριχθεί αποκλειστικά στην κατανάλωση. Δεν υπάρχουν πια φτηνά δανειακά κεφάλαια για να τη χρηματοδοτήσουν. Για να πετύχει τους νέους της στόχους η χώρα οφείλει να υλοποιήσει ριζικές αλλαγές στην αναπτυξιακή της «μηχανή»:

Έσβυσε για τους Αλβανούς το ελληνικό όνειρο

Στην τύχη της εν Ελλάδι αλβανικής κοινότητας αναφέρεται με εκτενές ρεπορτάζ του το Reuters σημειώνοντας ότι ενώ η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις προσπάθειες της χώρας μας να αντεπεξέλθει στη διόγκωση της ανεργίας και τις περικοπές μισθών, εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί καλούνται να αποφασίσουν, άμεσα, για το μέλλον τους.
Ο Artur Metaj έβγαλε τις πρώτες του δραχμές το 1991 πουλώντας βερμούδες σε στρατιώτες των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. 
Για Αλβανούς σαν τον Metaj, η Ελλάδα πρόσφερε την εποχή εκείνη την πρώτη γεύση καπιταλισμού μετά την κατάρρευση του ιδιαίτερα σκληρού κομμουνιστικού καθεστώτος στην ίδια τους τη χώρα...

Ο Μίκης Θεοδωράκης διαγράφει στελέχη που στηρίζουν Καμμένο

Ο Μίκης Θεοδωράκης διαγράφει στελέχη που στηρίζουν Καμμένο
Εκτός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών (ΚΑΠ) έθεσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης «Σπίθες» (οργανώσεις- πυρήνες του ΚΑΠ) και στελέχη που τάχθηκαν υπέρ της εκλογικής καθόδου με τον Π. Καμμένο.  
Οι διαγραφές αφορούν «Σπίθες» οι οποίες έχουν υπογράψει το «συμβόλαιο Τιμής, για τη σωτηρία της πατρίδας», το οποίο έχει συντάξει το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες του κ. Καμένου. 

Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης και η Εκτελεστική Γραμματεία του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΑΠ προχώρησαν στις διαγραφές, με δεδομένο ότι έχει αποφασιστεί η μη συμμετοχή της «Σπίθας» στις εθνικές εκλογές, με παράλληλο κάλεσμα στον κόσμο να ψηφίσει κατά συνείδηση, καταδικάζοντας την πολιτική των μνημονίων...

Ο Κουβέλης, το ΠΑΣΟΚ και το Μνημόνιο


Οι δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Κρίστιν Λαγκάρντ , ότι στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν κόμματα ευθύνης εννοεί του Μνημονίου και περιθωριακά εννοεί τα αντιμνημονιακά ή κριτικά στο Μνημόνιο, έρχονται να συμπληρώσουν αντίστοιχες δηλώσεις των Βρυξελλών και του Βερολίνου. Οι δανειστές μας αγωνιούν για τις ελληνικές κάλπες.

Στο επίπεδο των Βρυξελλών και του ευρωπαϊκού «σκληρού πυρήνα» θέλουν από τις εκλογές δύο πράγματα. Το πρώτο να προκύψει ένας «μεγάλος συνασπισμός» , με τη συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων, σαν συνέχεια της σημερινής κυβέρνησης Παπαδήμου, ενδεχομένως με πολιτικό πρωθυπουργό και όχι τεχνοκράτη...

Το εναλλακτικό νόμισμα του Βόλου στο BBC

Εκτενές ρεπορτάζ για την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα
Με την Ελλάδα και συγκεκριμένα με την περιοχή του Βόλου ασχολείται σήμερα το βρετανικό ειδησιογραφικό δίκτυο BBC
Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον των βρετανών δημοσιογράφων είναι η Τοπική Εναλλακτική Μονάδα ( ΤΕΜ) την οποία χρησιμοποιούν σε διαφορές γειτονιές του Βόλου αντί για το ευρώ. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο απεσταλμένος του BBC, Mark Lowen, «Την ώρα που η Ελλάδα αναρωτιέται εάν θα βγει από το ευρώ, η οικονοµική κρίση και η έλλειψη ρευστότητας, γέννησαν ένα δίκτυο ανταλλαγών και µια νέα μονάδα: την ΤΕΜ»
Η νέα μονάδα δεν τυπώνεται σε χάρτινη µορφή ούτε κόβεται σε νόµισµα. 
Οι κάτοχοί της όµως τη χρησιµοποιούν ως µέσο για να αγοράσουν και να πουλήσουν...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η διαδρομή της μίζας των 25 εκατ. δολαρίων - video

Ρωσία, Κύπρος, Νέα Υόρκη, Ελβετία μέσα από τρεις εταιρείες

Μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα της διαδρομής της μίζας των 25 εκατ. δολαρίων για την παραγγελία των TOR M1, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, 

έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος ήταν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής.
Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη του Σκάι, ο κ. Τραγάκης ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

Η 6η Μαϊου, αλλιώς...


Ήταν άραγε τυχαία η επιλογή της 6ης Μαϊου ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών
Ή ο Παπαδήμος διαθέτει τελικά μεγάλες δόσεις χιούμορ;

Και εξηγούμαστε:
Ερμηνεία πρώτη:

Θα μιλήσει ο Τσοχατζόπουλος για όσους όπως είχε πει "δεν θα κρυφτούν πίσω μου";




Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου και η πιθανή προφυλάκισή του ικανοποίησαν την κοινή γνώμη που ακόμη ζητά “κάποιος επιτέλους να μπει στη φυλακή”;
Πρώτα απ΄ όλα να διευκρινήσουμε ότι φυλακή μπαίνει όποιος κρίνει η Δικαιοσύνη. Κι αυτή θα αποφασίσει και στη περίπτωση Τσοχατζόπουλου.
Είχε προκαλέσει το “λαϊκό αίσθημα” ο πρώην υπουργός; Δεν πρέπει να τίθεται καν ερώτημα.
Το πως θα δικαιολογηθούν τα οικονομικά του ανοίγματα είναι θέμα επίσης της Δικαιοσύνης που το ερευνά εδώ και χρόνια και χθες αποφάσισε τη σύλληψή του.
Όμως θα σταθούμε σε αρκετά μηνύματά σας που έφθασαν από χθες στο Onalert και απέδειξαν ότι οι πολίτες μπορεί να ζητούν παραδειγματική τιμωρία,αλλά ταυτόχρονα είναι υποψιασμένοι και δεν μένουν “στο δέντρο αλλά αναζητούν το δάσος”...

O Mυστικός Δείπνος κρύβει πέντε «άγνωστα» μυστικά


O Mυστικός Δείπνος κρύβει πέντε «άγνωστα» μυστικάΤην Μεγάλη Πέμπτη αναβιώνονται στην Εκκλησία μας, τα γεγονότα της τελευταίας ημέρας της ζωής του Ιησού Χριστού στη Γη. 

Όπως μας αναφέρουν τα Ευαγγέλια, ο Χριστός θέλησε πριν θυσιαστεί για την σωτηρία των ανθρώπων, να δειπνήσει για τελευταία φορά με τους μαθητές του. 
Ο δείπνος αυτός είναι γνωστός ως Μυστικός Δείπνος.
Έλαβε χώρα σε ένα πατάρι κάποιου σπιτιού της Ιερουσαλήμ, στο οποίο κρυφά συνέφαγαν οι μαθητές και ο Ιησούς.  

Πριν ξεκινήσει ο Δείπνος, ο Χριστός πήρε μια λεκάνη με νερό και έπλυνε τα πόδια των μαθητών του...

Πλάκες χρυσού, υποβρύχια και ...ένας “Σάχης” - Τα πρόσωπα και το παρασκήνιο πίσω απ' τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου




* - “Προεκλογικό δώρο σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ η προσαγωγή μου” λέει ο ίδιος

* - Πάσχα στο κρατητήριο για τον πρώην υπουργό

* - Ποιοι εμπλέκονται και ποιος ο ρόλος που τους αποδίδεται

* - Βαριές κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ως ύποπτος φυγής θα περάσει το Πάσχα στο κρατητήριο ο πρώην ισχυρός άνδρας της κεντρικής πολιτικής σκηνής της χώρας.
Τόσο ο ίδιος όσο και ακόμη δέκα άτομα, μεταξύ αυτών συγγενείς και μέλη της οικογένειά τους, κατηγορούνται πως κατ' εξακολούθηση “ξέπλεναν μαύρο χρήμα”.

Ως προς το γιατί τώρα κάποιοι λένε με νόημα πως “δεν ήθελαν ακόμη μια υπόθεση Χριστοφοράκου”...
Οι δικαστικές αρχές ουσιαστικά έχουν κάνει την ενοποίηση των υποθέσεων στις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκεται ο πρώην υπουργός.Επίσης δικαστικές πηγές τονίζουν πως οι κατηγορίες “είναι δεμένες”...

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Το Άξιον Εστί

Το “Αξιον Εστί” είναι ένα από τα κορυφαία έργα που έχει να επιδείξει η παγκόσμια ποίηση.
Σύνθεση: 1961-1963, Παρίσι-Αθήνα
Λαϊκό ορατόριο σε τρία μέρη για λαϊκό τραγουδιστή, ψάλτη (βαρύτονο), αναγνώστη (ηθοποιό), λαϊκά όργανα, συμφωνική ορχήστρα και μικτή χορωδία
Μέρος Β’: Τα πάθη
Της αγάπης αίματα (χορικό)
Ποίηση: Οδυσσέας Ελύτης
Σύνθεση, ενορχήστρωση & διεύθυνση ορχήστρας: Μίκης Θεοδωράκης

Independent: Χρωστάμε μια συγνώμη στον Ελληνικό λαό...

Tο άρθρο με τίτλο: 
«Πληρώνοντας το τίμημα για ένα ηλίθιο οικονομικό πείραμα» 
που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Independent αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εξαιτίας των σκληρών μέτρων... λιτότητας.  
Ο αρθρογράφος Amol Rajan, που επισκέφθηκε αυτές τις μέρες την Αθήνα, ξεκινάει την διήγηση του με την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου στο Σύνταγμα και υπογραμμίζει ότι:

Το χαρμόσυνο άγγελμα και το ανθρώπινο πρόσωπο

«Ο Ιησούς δεν αφήνει, φαίνεται, μετά την Ανάστασή Του να εγγίζουμε παραμόνο τις πληγές Του: Δεν πρέπει να ενώνουμε τον εαυτό μας παραμόνο με τα πάθη Του… Ο Χριστός θα βρίσκεται σε αγωνία ως τη συντέλεια του κόσμου. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν πρέπει να μας παίρνει ύπνος».
Πασκάλ

Πάσχα ξέρουμε τι σημαίνει. Μας βυθίζει συνήθως στη λήθη του νοήματος του χρόνου υπό την επιβλητική συγχορδία της εόρτιας ατμόσφαιρας και των συνεπειών της. 
Ευθυμία, πανδαισία, ευχές επισκηνώνουν στο εποχιακό χρονικό άρμα, καλώντας μας να γιορτάσουμε το μυστικό κάλλος της Ανάστασης, την απόλυτη εγγύτητα με τη ζωή, όπως μας προσφέρεται από τον κόσμο της θρησκευτικής αποκάλυψης.
Χριστός Ανέστη, λοιπόν. 
Η ευχή απευθύνεται σε όσους πιστεύουν...

ΔΝΤ: «Κουρέψτε τα δάνεια των Ιδιωτών»..!

Αναδιάρθρωση των στεγαστικών δανείων των πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο υποστηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεσή του, που παρουσιάστηκε χθες. 

Η έκθεση, που προκάλεσε τεράστια εντύπωση, ουσιαστικά απαιτεί δραστικό «κούρεμα» των δανείων, διότι με τον τρόπο αυτό θα υποβοηθηθεί η κίνηση στην αγορά.
Ο κ. Λιχ, που θεωρείται ο ειδικός του ΔΝΤ στον τομέα αυτό, ρωτήθηκε εάν βλέπει την ανάγκη «κουρέματος» των στεγαστικών δανείων και στην Ελλάδα, όπου χιλιάδες άνθρωποι αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους. 
Ο αξιωματούχος του...

Η "χλιδάτη ζωή" του κ. Άκη στην ...αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ

Πανάκριβα ακίνητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ακρόπολη, Θεσσαλονίκη, Ψυχικό, Πεδίον Αρεως και Κορινθία φέρεται -σύμφωνα με τις έρευνες του ΣΔΟΕ και της Δικαιοσύνης- να έχει αποκτήσει ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατά τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Πέραν του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο όνομα της συζύγου του το οποίο εκτιμάται ότι έχει αγοραία αξία πολλαπλάσια της αντικειμενικής, o κ. Τσοχατζόπουλος, φέρεται να έχει στην κατοχή του συνολικά 15 ακίνητα...

Καλό …Πάσχα

Σύμφωνα με το νέο Τροϊκολόγιον το φετινό ‘Ελληνορθόδοξο Πάσχα’ της 15ης Απριλίου αναβάλλεται και ορίζεται εκ νέου την 6η Μαΐου. 

Βέβαια τα νέα μέτρα επιτάσσουν σαρωτική αλλαγή του διαδικαστικού της εκκλησίας μετατοπίζοντας έτσι την εβδομάδα των παθών μετά την Ανάσταση. 
Έπειτα από την ανάληψη διακυβέρνησης του εκλεκτού του λαού, οι εβδομάδες των παθών έπονται για τα εκατομμύρια ψηφοφόρων ανα την επικράτεια…
Κάνοντας αναδρομή στο ‘ένδοξο’ πολιτικό παρελθόν αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας, η περίοδος που διανύουμε θυμίζει τα χρόνια του γύψου, όταν οι πολιτικάντηδες με διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια οδηγούσαν τον πιστό ψηφοφόρο στην κάλπη και ...

Ο Γιώργος Ο Κύρτσος!

Το ρητό γνωστό, και πολλάκις διατυπωμένο: Η δημοσιογραφία μπορεί να σε οδηγήσει παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις εγκαίρως. 

Το… κλειδί ωστόσο βρίσκεται στο «εγκαίρως», καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος ότι η στιγμή της μεγάλης απόφασης, της προσωπικής επιλογής, είναι η δέουσα. 
Και όταν έρχεται η ώρα να κριθεί η απόφασή αυτή από την Ιστορία και μόνο, ο πρωταγωνιστής μοιάζει εξαιρετικά αδύναμος να αντιτάξει έναν πειστικό αντίλογο, σε τυχόν αρνητική ετυμηγορία. 
Έχει, βλέπετε, εξαντλήσει εγκαίρως τις προσωπικές εφεδρείες παρεμβατικότητας που διέθετε.
Η ανακοίνωση της ένταξης του Γιώργου Κύρτσου στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, με τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και την ανάληψη καθηκόντων εκπροσώπου Τύπου του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη, αποδεικνύει ότι στην περίπτωση του εκδότη της «City Press», το…

O «αντ’ αυτού» του Ανδρέα Παπανδρέου...

Ώρα Άκη, λοιπόν!
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπήρξε μια από τις πλέον εμβληματικές πολιτικές φυσιογνωμίες του ΠΑΣΟΚ. 
«Συνιδρυτής» κι εκείνος του Κινήματος
για να δανειστούμε την έκφραση που είχε χρησιμοποιήσει για τον εαυτό του ο Κώστας Σημίτης, είδε το πολιτικό μέλλον του να γλιστρά μέσα από τα χέρια του, δυο φορές εντός εξαμήνου.
Στις αρχές του 1996, έχασε την πρωθυπουργία από τον Κώστα Σημίτη, και το καλοκαίρι του ίδιου έτους έχασε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, πάλι από τον ίδιο πολιτικό αντίπαλο. Και στις δυο περιπτώσεις ωστόσο, συγκέντρωσε μια ισχυρή μειοψηφία, που κάθε άλλα παρά ως αμελητέα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξει κανείς ότι με τον Άκη Τσοχατζόπουλο συμπορεύτηκε, από το 1995 μέχρι και το 2000, το μισό… παρά κάτι ΠΑΣΟΚ...

"Ο κόσμος με φωνάζει... προδότη!"... Καλά αυτός δεν κατάλαβε ακόμη τι τον περιμένει..!

Αυτό είναι το λιγότερο! 
Περίμενε και θα δεις τι  θα... ακολουθήσει!
Το πολιτικό κόστος για τον ίδιο μετά την απόφαση για προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περιέγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Mιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την Πόπη Τσαπανίδου, ο υπουργός Περιβάλλοντος εκμυστηρεύθηκε πως δυσκολεύεται ακόμη και να κυκλοφορήσει στο δρόμο καθώς όλοι τον φωνάζουν προδότη.
«Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στο δρόμο, δεν μπορώ να βγω να πιω ένα καφέ με τη γυναίκα μου, έχω τον κόσμο να με φωνάζει προδότη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζοντας πως η προσφυγή στο Μνημόνιο αποτέλεσε συλλογική απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου...

Η αμαρτωλή που πίστεψε στον Χριστό

meg-tetarti-niptiros

Στη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας που μετανόησε, πίστεψε στο Χριστό και άλειψε τα πόδια του με μύρο… είναι αφιερωμένη από την Εκκλησία μας η Μεγάλη Τετάρτη

Η μεγάλη αγάπη και η πίστη στον Κύριο στάθηκε αρκετή προκειμένου να συγχωρεθούν τα αμαρτήματα της γυναίκας. Το γεγονός λαμβάνει χώρα δύο μόλις ημέρες πριν ο Ιησούς Χριστός οδηγηθεί στον Σταυρό...

«Kαμαρώστε το μισθό μου»: Η φωτογραφία που σαρώνει στο Facebook

Εκατοντάδες likes και κοινοποιήσεις για την εικόνα που με λεπτομέρειες αναφέρει το που πηγαίνει ένας μισθός 820 ευρώ το μήνα στην Ελλάδα. 
Πολλά σχόλια οργής συνοδεύουν την εικόνα που δείχνει το πόσο υψηλό είναι... το κόστος ζωής στην Ελλάδα αλλά και το ότι οι περικοπές…. οδηγούν ξεκάθαρα τους Έλληνες πλέον στην εξαθλίωση.
Το πορτοφόλι του Έλληνα έχει "αδυνατίσει" επικίνδυνα και όσο ακούει κανείς για μισθούς Βουλγαρίας, τόσο περισσότερο απορεί με τη "λογική" που έχουν υιοθετήσει οι Έλληνες και Ευρωπαίοι ηγέτες…

Το αδιανόητο: Η διάλυση του ευρώ

Όλο και πληθαίνουν οι απόψεις που υποστηρίζουν σθεναρά και με επιχειρήματα, ότι η αδιανόητη , για τους περισσότερους, διάλυση της ευρωζώνης, θα μπορούσε να αποτελέσει τη λύτρωση για τις πολύπαθες χώρες της περιοχής. 

Το πείραμα απέτυχε υποστηρίζουν, κι άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μια νομισματική ένωση δεν κααταφέρνει να επιβιώσει.
Οι Ιρλανδοί άφησαν τη ζώνη της στερλίνας. 
Οι χώρες της Βαλτικής δραπέτευσαν από το ρούβλι. 
Οι Τσέχοι και οι Σλοβάκοι απαλλάχτηκαν ο ένας από τον άλλο. 
Η ιστορία βρίθει από παραδείγματα νομισματικών ενώσεων που διαλύθηκαν. Γιατί όχι και το ευρώ; 

«Πόλεμος» Αμερικανών και Ρώσων για την ΑΟΖ της Ελλάδας!

Τη στιγμή που σέρνεται διαρκώς το γαϊτάνι έρχεται δεν έρχεται ο Πούτιν στο Άγιο Όρος το Πάσχα, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη, εντονότατες διεργασίες συντελούνται σε Αθήνα και Μόσχα γύρω από τις επενδύσεις που θέλουν να κάνουν οι Ρώσοι στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, στην Αθήνα έφτασε χτες και θα φύγει σήμερα, ο Ιγκορ Γιουσούπωφ, σύμβουλος επί ενεργειακών θεμάτων του Πούτιν και επικεφαλής της μεγάλης εταιρείας Energy.
Την ίδια στιγμή στη Μόσχα βρίσκεται ο...

Η Νατάσα Καραμανλή στο Ιπποκράτειο!

Τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητάς της ως χειρουργού και τον «αποχαιρετισμό»  της Α’ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου «Λαϊκό», η κυρία Νατάσα Καραμανλή βρίσκεται και πάλι σε γνώριμα, πανεπιστημιακά… λημέρια.

Συνεχίζοντας την μετεκπαίδευσή της επάνω στο αντικείμενο της Χειρουργικής Μαστού, το οποίο άλλωστε είχε μονοπωλήσει για μεγάλο διάστημα και την τετραετία της ειδίκευσής της, η κυρία Καραμανλή εντάχθηκε  στο επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας Μαστού της Α’ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής  στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».
Υπό τη...

Έρχεται και Ζάππειο …ΙΙΙ

Το οικονομικό πρόγραμμα, αλλά και τα ισοδύναμα που έχει να προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς, θα το κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Ζάππειο ΙΙΙ, που ετοιμάζεται πυρετωδώς αυτές τις ημέρες.

Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά «χτενίζουν» τις προτάσεις και το πώς θα παρουσιαστούν αυτές, από τον ίδιο τον αρχηγό σε μια συγκέντρωση που για συμβολικούς λόγους αναμένεται να γίνει και πάλι στο Ζάππειο.
Ο Σαμαράς δέχεται πολλές επικρίσεις τον τελευταίο καιρό ότι ...

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Τα προβλήματα της ημερομηνίας εορτασμού του Πάσχα

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή των Ορθοδόξων Χριστιανών 

και η λέξη Πάσχα προέρχεται από την εβραϊκή «pesah» που σημαίνει “διάβαση” καθώς οι Εβραίοι γιόρταζαν το Πάσχα σε ανάμνηση της απελευθέρωσής τους από τους Αιγυπτίους και της διάβασης της Ερυθράς θάλασσας. 
Οι Χριστιανοί γιορτάζουν την ανάσταση του Σωτήρα και τη διάβαση από το θάνατο στη ζωή.
Πότε όμως γιορτάζεται το Πάσχα; 

Το τέλος του κοινωνικού κράτους και η υποκρισία των κομμάτων εξουσίας


Η αυτοκτονία στην Πλ. Συντάγματος δεν είναι ηρωική πράξη και δεν αξίζει ούτε εύσημα ούτε και τιμές. Είναι μια πράξη απόγνωσης. 
Μιας απόγνωσης που οφείλεται σε πρακτικές που υιοθετήθηκαν από το πολιτικό σύστημα προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να γλυτώσει υποτίθεται από την καταστροφική επιστροφή σε εθνικό νόμισμα με παράλληλη στάση πληρωμών στο σύνολο του χρέους.
Μια στάση πληρωμών που δεν θα είχε καμία σχέση με το κούρεμα για το οποίο κομπάζουν ότι επέτυχαν οι κυβερνώντες. 
Ένα κούρεμα που κούρεψε τον μικρομεσαίο και άφησε αλώβητες τις τράπεζες και ακέραια τα δάνεια των Ελλήνων πολιτών.
Μάλλον το πολιτικό σύστημα γλύτωσε και όχι η Ελλάδα. ...

Ο ρόλος της ορχήστρας στο ναυάγιο κι εμείς…

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου *

Το πλοίο βυθίζεται κομμένο σε αρκετά μέρη, αλλά η ορχήστρα συνεχίζει να παίζει στα (και τα) γνωστά πολιτικά μοτίβα. 

Η ορχήστρα θα παίζει αυτά που έμαθε να παίζει και όπως έμαθε φάλτσα θα παίζει, μέχρι τα πνευστά να βγάλουν αντί για μουσικά  χρώματα…. μπουρμπουλήθρες!

Ας τα πω σήμερα «συνθηματικά» μήπως και συνεννοηθούμε καλύτερα, καθώς όπως διαπιστώνω, η ανάλυση μας σού κάθεται βαριά στο στομάχι ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. 
Και ο ναυαγός πρέπει να έχει ελαφρύ στομάχι, δεν λένε; 

Τελικά ποιός τα έφαγε ρε παιδιά; - video

Το «κούρεμα» των αποθεματικών του ΕΟΤ

τα χρέη και οι γραβάτες κυριάρχησαν στην κόντρα ανάμεσα  στην υπεύθυνη Τουρισμού της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υφυπουργό Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη, στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Δείτε το video:

Σαμαράς: «Αυτοδυναμία και Επαναδιαπραγμάτευση» - Δείτε το video...

 
Το πλαίσιο για την επόμενη ημέρα των εκλογών
έθεσε το βράδυ της Μεγ. Δευτέρας ο κ. Αντ. Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας, με συνέντευξή του στο Mega και στην εκπομπή «Ανατροπή», ότι ο νέος πρωθυπουργός της όποιας κυβέρνησης προκύψει, θα πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, ενώ επανέφερε στο προσκήνιο την επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα.
Λίγες ώρες πριν την αναμενόμενη κήρυξη των εκλογών και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέμεινε, όπως ήταν φυσιολογικό, στο στόχο της αυτοδυναμίας και εξέπληξε και πάλι, εμμένοντας στη θέση του, ότι εάν δεν έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα πρέπει να προκηρυχθούν εκ νέου εκλογές...

Ντοκιμαντέρ - Αφιέρωμα στον Πατριάρχη του Γένους Γρηγόριο τον Πέμπτο (video)

Ένα ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στον Πατριάρχη του Γένους Γρηγόριο τον Πέμπτο, παρουσιάζει η Ιερά Μητρόπολη Πατρών.
Η τιμή στους ήρωες της πατρίδας και στους αγωνιστές αυτής, που έχυσαν το αίμα τους υπέρ της πίστεως και της ελευθερίας του Γένους , αποτελεί επιτακτικό χρέος όλων των Ελλήνων, μάλιστα σε μια εποχή που οι αξίες γκρεμίζονται, τα ιδανικά μηδενίζονται, η πίστη στο Θεό και η αγάπη στην πατρίδα επιμελώς ευτελίζονται.
Με την σκέψη στραμμένη στο Μαρτυρικό Φανάρι, στην Βασιλίδα των πόλεων,
ο νους σταματά και ο χρόνος αρχίζει να ξεκινά από εκεί, από την Κλειστή Πύλη των Πατριαρχείων, την 10η Απριλίου του 1821
όταν ο Μεγάλος Πατριάρχης Αγ. Γρηγόριος ο Ε΄, προσφερόταν ως άλλος γνήσιος μάρτυρας και ομολογητής,
εθελόθυτος αμνός υπέρ Πίστεως και Πατρίδος...

Θα απαντήσει κάποιος;


Μια χώρα σε προχωρημένη, βαθιά, σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση, όπως είναι η σημερινή Ελλάδα, φαντάζει προφανώς στα μάτια των διεθνών εταίρων, που εξελίχτηκαν στις μέρες μας σε όχι κάτι παραπάνω από δανειστές, ως… ήσσονος σημασίας.  Με αποτέλεσμα να αισθάνονται περίπου ως δικαίωμά τους, το να παρεμβαίνουν δημοσίως και να απευθύνουν συστάσεις ακόμη και στο εκλογικό σώμα, μια κοινωνία η οποία βιώνει καθημερινή υποβάθμιση, μεταξύ άλλων και της νοημοσύνης της, και φυσικά έχει προ πολλού υπερβεί τα όριά της.

Οι συνήθεις ύποπτοι είναι ο Όλι Ρεν, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Ο αρμόδιος για την...

Έχει… δίκιο η ΠΝΟ

Eκφράζουμε την αμέριστη συμπάθεια και στήριξη προς τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ, οι οποίοι βάλλονται πανταχόθεν για την απόφασή τους να κλείσουν τα λιμάνια για 48 ώρες, «βουλιάζοντας» τον τουρισμό...

"Πότε θα μιλήσει ο Καραμανλής";

Πρέπει να έχω ακούσει πάνω από 500.000 φορές το ηλίθιο (για μένα) ερώτημα  
"μα, επιτέλους πότε θα μιλήσει ο Καραμανλής"
όχι μόνο στα δημόσια πράγματα, δηλαδή σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες αλλά και σε παρέες, σε συζητήσεις φίλων και γνωστών...
Θα μιλήσει όποτε ο ίδιος το θελήσει, είναι η απάντηση. Και ευτυχώς που δεν μίλησε μέχρι τώρα, θα προσέθετα εγώ. Αλλά, αισθάνομαι το ερώτημα τίθεται όχι για να απαντηθεί αλλά επειδή όποιος το απευθύνει στην παρέα του ή το κοινό θέλει να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα να προωθήσει το δικό του στόχο και όχι να λάβει απάντηση...
Και εξηγούμαι:

Financial Times: Οι διεθνείς πιστωτές «βλέπουν» μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία εκφράζει δημοσίευμα των Financial Times ως προς το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών στην Ελλάδα τονίζοντας τον κίνδυνο αστάθειας σε μία κρίσιμη περίοδο για την χώρα. 

Το δημοσίευμα, με τίτλο «Προεκλογική απειλή της σταθερότητας στην Ελλάδα» αναφέρεται στην βροχή τροποποιήσεων που έχουν κατατεθεί στο κοινοβούλιο και στις προσπάθειες που καταβάλει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος να διατηρήσει τον έλεγχο της κυβέρνησής του.  
«Η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα έχει βυθιστεί σε τόσο χαμηλά επίπεδα που τα δύο μεγάλα κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς δυσκολεύονται να βρουν κατάλληλους υποψηφίους για τις επικείμενες εκλογές» αναφέρει το δημοσίευμα...

Επιμένουν ΠΑΣΟΚικά στο Δημόσιο - Αφού κανείς τους δεν έμεινε ποτέ άνεργος, ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ...


ΠΑΣΟΚ 48,01 % - ΝΔ 26,7% σε μια ακόμη δημόσια υπηρεσία.

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας –Θράκης (την "κρατική περιφέρεια" όπως τη λέμε συχνά, που έχει περιφερειάρχη τον Θύμιο Σώκο, για να τη διαχωρίσουμε από την αιρετή, που έχει τον Ψωμιάδη επικεφαλής) διενεργήθηκαν εκλογές το Σάββατο (31-3-2012), για την ανάδειξη εκπροσώπων των μονίμων υπαλλήλων Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π.) και στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων (Υ.Σ.).  
Ο αριθμός των μόνιμων υπάλληλων είναι 1606 υπάλληλοι και ανέδειξαν πρώτη δύναμη την παράταξη μας...