Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Από τα 300 δις χρέος, τα 285 είναι του ΠΑΣΟΚ !

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μιλάει στη «Σφήνα» και δηλώνει πως «οι πολίτες γνωρίζουν ότι ιστορικά η ΝΔ είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη πάνω στην οποία στηρίζονται στις δύσκολες ώρες»
Τονίζει πως η ΝΔ έκανε «πλούσιο έργο» και παραδέχεται πως: «έγιναν και πολλά λάθη. 
Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός έκανε τον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την αυτοκριτική για πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης μας. 
Εμείς έχουμε αποδεχθεί το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. 
Ας αναλάβει όμως και το κυβερνών κόμμα τις δικές του τεράστιες ευθύνες». 
Κλείνοντας, λέει πως «οι πρόσφατες εκλογές ξεκαθάρισαν εν πολλοίς το... πολιτικό προσωπικό της ΝΔ. Το ίδιο θα γίνει και στο Συνέδριο της παράταξης μας».
Αποσπάσματα συνέντευξης του Μανώλη Κεφαλογιάννη στον Κωστή Παρρά για τη «Σφήνα»
-Η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση έχει ένα ιδιαίτερο στιλ. Στη Βουλή μαχητική και υψηλών τόνων, στη δημόσια συζήτηση επιθετική και καταγγελτική, στο εξωτερικό συμμαχική και συναινετική... Δεν φοβάστε ότι η τακτική αυτή μπορεί να παρεξηγηθεί από τους πολίτες ή έστω να μη γίνει κατανοητή;
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ιστορικά η ΝΔ είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη πάνω στην οποία στηρίζονται στις δύσκολες ώρες. 
Η αναγνώριση των προβλημάτων της χώρας και η σύμπραξη στην επίλυση τους είναι υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων. 
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφεθεί η κυβέρνηση του Γ. Α. Παπανδρέου να πράττει κατά το δοκούν, δεδομένου μάλιστα ότι την πρόσφατη λαϊκή εντολή έλαβε με ψευδείς υποσχέσεις και απατηλά "πράσινα" οράματα».
-Ωστόσο, δημοσκοπικά παρατηρεί κανείς ότι μπορεί οι πολίτες να τα βάζουν με την κυβέρνηση, αλλά δεν έχουν ξεθυμώσει για τη διακυβέρνηση Καραμανλή... Όσο γυρίζουν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ, άλλο τόσο δεν στρέφονται σ' εσάς. Σας προβληματίζει η αρνητική για το κόμμα σας δημοσκοπική εικόνα;
«Γνωρίζουμε πολύ καλά τη δυσπιστία των πολιτών και το σκεπτικισμό τους όταν αντιμετωπίζουν τα δύο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα.
Η Μεταπολίτευση του 1974 τελείωσε αφήνοντας σοβαρά κενά στη λειτουργία της Δημοκρατίας και των θεσμών.
Αυτό αντικατοπτρίζουν οι δημοσκοπήσεις».
Πάντως, οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για την κατάσταση της χώρας, όσο κι αν τυγχάνουν αυτοκριτικής, μοιάζει να σας διχάζουν. Άλλα στελέχη σπεύδουν να ρίξουν το «ανάθεμα» και άλλα αναλαμβάνουν ρόλο «υπερασπιστή». Υπάρχουν ευθύνες Καραμανλή ή όχι; Το «δεν καλύπτουμε κανέναν» του Αντώνη Σαμαρά ισχύει και για τον τέως πρωθυπουργό;
«Η Νέα Δημοκρατία έκανε πλούσιο έργο.
Βεβαίως, έγιναν και πολλά λάθη.
Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός έκανε τον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την αυτοκριτική για πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης μας.
Εμείς έχουμε αποδεχθεί το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε και περισσότερα.
Το λάθος μας ήταν ότι σε πολλές περιπτώσεις δώσαμε περισσότερη σημασία στην επικοινωνία από ό,τι στην ουσία της πολιτικής μας.
Ας αναλάβει όμως και το κυβερνών κόμμα τις δικές του τεράστιες ευθύνες.
Το τεράστιο δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι "παιδί" του ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να το κάνει "αποπαίδι". 
Από τα 300 δισ. ευρώ του δημοσίου χρέους από το 1980, η ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ξεπερνά τα 285 δισ. 
Γι' αυτό το χρέος ποιος θα απολογηθεί;».
-Η «αυτοκάθαρση» που εξήγγειλε ο πρόεδρος σας τι συνεπάγεται; Διαγραφές; Εκκαθαρίσεις; Πιστεύετε ότι στη νέα ΝΔ χωρούν όσοι «πλήγωσαν την παράταξη» και «προκάλεσαν την κοινωνία» ή πρέπει να τεθούν εκτός κόμματος;
«Οι πρόσφατες εκλογές ξεκαθάρισαν εν πολλοίς το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ, αλλά και του πολιτικού συστήματος γενικότερα.
Το ίδιο θα γίνει και στο Συνέδριο της παράταξης μας τον προσεχή Ιούνιο».
-Αλήθεια, πώς είδατε την πρόταση Καρατζαφέρη να υπάρξει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την συμμετοχή των πρώην πρωθυπουργών Κ. Μητσοτάκη, Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή; Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισκέφθηκε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να ακούσει τις απόψεις του για την κρίση... Φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατον για τον κ. Σαμαρά ή κάνω λάθος;
«Οι κινήσεις του ΛΑΟΣ θυμίζουν "ψάρεμα στα θολά νερά".
Από ακραίες θέσεις παρωχημένης εθνικοφροσύνης μετασχηματίζονται σε θέσεις κήρυκα της κομματικής "ομοψυχίας", ψηφίζοντας τα αντιλαϊκά μέτρα του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.
Πρόκειται περί πρωτοβουλίας εντυπωσιασμού κατά τη συνήθεια των περιθωριακών κόμματων και σχηματισμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: