Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 28 Μαϊου 2023

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων, της Κυριακής 28 Μαϊου 2023...

Η οργισμένη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην απόπειρα κύκλων να εμπλέξουν την Εκκλησία σε πολιτικά παιχνίδια

«Ως εδώ», διαμηνύει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για «εμπλοκή της Εκκλησίας και κληρικών της στα πολιτικά δρώμενα της χώρας»
Με αφορμή όσα διαδίδονται τις τελευταίες ημέρες για «εμπλοκή της Εκκλησίας και κληρικών της στα πολιτικά δρώμενα της χώρας» στο πλαίσιο της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: ...

Εκλογές 2023: Υηρεσιακός αρχηγός ο Τσίπρας

Νέα εκλογική επιτροπή αποφάσισε το εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συνεδρίασε σε διευρυμένη σύνθεση.
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η νέα εκλογική επιτροπή θα αναλάβει το συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της νέας αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου.
Η σύνθεση της νέας εκλογικής επιτροπής θα ανακοινωθεί σήμερα και θα συνεδριάσει υπό τον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα.
Με απόφαση του ΕΓ δημιουργείται επίσης οργανωτική επιτροπή εκλογικού αγώνα με στόχο τον οργανωτικό...

Μητσοτάκης στο Tik Tok: «Στις 25 Ιουνίου δεν πάμε παραλία, πάμε να ψηφίσουμε»

Νέο βίντεο ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Tik Tok ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε το σύνθημα ενόψει των Εθνικών Eκλογών της 25ης Ιουνίου.
«Η χώρα έχει νέο υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον κ. Ιωάννη Σαρμά, έγκριτο νομικό, ο οποίος και θα είναι ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου από τώρα μέχρι και τις 25 Ιουνίου», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βίντεο.
Στη συνέχεια, στο βίντεο φαίνονται πλάνα με τον Κυριάκου Μητσοτάκη την ώρα που περιμένει τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, στο Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας προετοιμάσει έναν φάκελο με τις εκκρεμότητες που πρέπει να διεκπεραιώσει.
Ακόμη, στα πλάνα φαίνεται και ο Peanut, το σκυλάκι του Κυριάκου Μητσοτάκη, που...

Deutsche Welle: Η μάχη του Τσίπρα για πολιτική επιβίωση -Βρίσκεται μπροστά στο τέλος της καριέρας του

Στην κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στη δύσκολη θέση που βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται η Deutsche Welle. 
Έναν περίπου μήνα πριν από τις δεύτερες εκλογές, φαίνεται σχεδόν βέβαιο πως η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι περίπου η ίδια ή αρκετά μεγάλη, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Ακόμα, η DW τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται μπροστά στο τέλος της πολιτικής καριέρας του...

«Σταθερά, τολμηρά, μπροστά»: Η έμφαση στο «τολμηρά»

Η επιβλητική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 δείχνει ότι ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας ωρίμασε πολιτικά. 
Απέρριψε τις αβάσιμες κατηγορίες ότι οι πολλαπλές, εξωγενείς κατά κανόνα, κρίσεις (υγειονομική, ενεργειακή, πληθωριστική) δήθεν ‘’φέρουν την υπογραφή Μητσοτάκη’’ και εκτίμησε, μεταξύ άλλων, την προσπάθεια στήριξης ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας, ιδίως σε περιόδους κρίσεων. 
Από την άλλη πλευρά, διατυπώθηκαν κατηγορίες ότι δόθηκαν πολυάριθμα επιδόματα, το κράτος μετατρέπεται σε ‘’κράτος-πατερούλη’’, το δημόσιο χρέος σε απόλυτο αριθμό αυξήθηκε και τα τοιαύτα.
Εν προκειμένω πρέπει να αναλογισθούμε την σχέση μεταξύ πολιτικής και οικονομίας...

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μοσχάτο – Μίλησε με πολίτες (Video&Photos)

Το Μοσχάτο επισκέφθηκε το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην περιοχή όπου βρίσκεται το «σπίτι» της Νέας Δημοκρατίας και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία του Μοσχάτου, ευχαρίστησε τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος και ζήτησε πλήρη κινητοποίηση για την επόμενη εκλογική διαδικασία...

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Πώς το «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» έφερε τον Μητσοτάκη στο 40%

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου απέδειξαν ότι τα παλιά κομματικά και παραδοσιακά ιδεολογικά στεγανά έχουν καταρρεύσει και όσοι επένδυσαν στην ανάσυρση φοβικών συνδρόμων και φαντασμάτων του παρελθόντος απέτυχαν οικτρά.
Η ΝΔ και προσωπικά ο κ.Μητσοτάκης υιοθέτησε με επιμονή και προσήλωση από την πρώτη στιγμή μια προεκλογική τακτική στηριγμένη στην αισιοδοξία, την σταθερότητα και την προοπτική. Πιάνοντας τον σφυγμό της κοινωνίας ανταποκρίθηκε στη βαθιά προσδοκία των πολιτών μετά από 13 χρόνια στο βαθύ και σκοτεινό τούνελ των μνημονίων, της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, προβάλλοντας σχέδιο και προοπτική...

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κατά κόμματος «Νίκη»: «Εργαλειοποιούν τη θρησκευτική ταυτότητα»

Την ανησυχία του για την «εργαλειοποίηση της θρησκευτικής ταυτότητος των πολιτών», εκφράζει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος, σε γραπτή δήλωσή του για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.
«Η συγκεκριμένη επικίνδυνη πρακτική η οποία, σε μια πολιτική διαδικασία, προτάσσει το θρησκευτικό συναίσθημα έναντι της πολιτικά ιδεολογικής οικειότητος, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανατροφής φονταμενταλιστών και φανατικών ή υπάκουων πολιτικών στελεχών. Τα επικίνδυνα αυτά άτομα, στη συνέχεια, στρεβλώνουν και υπονομεύουν τους Κανόνες και τις Αξίες του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», σημειώνει μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης, που -φωτογραφίζοντας...

Μπαίνοντας σε ένα νέο πολιτικό κύκλο

Το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών αποτέλεσε κυριολεκτικά ένα εκλογικό σεισμό. 
Το εύρος της νίκης της Ν.Δ. αλλά και το μέγεθος της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του και του δίνουν τις διαστάσεις που πήρε. 
Η επιβεβαίωσή του με τις όποιες διαφοροποιήσεις μπορεί να υπάρξουν και οι οποίες δεν αναμένεται να είναι ανατρεπτικές, ίσως του προσδώσουν και το μήνυμα εισόδου σε μια περίοδο αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού.
Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ αν μη τι άλλο καταδεικνύει ότι...

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Ο Λάκης Λαζόπουλος, τώρα μας αρέσει... Δείτε το video με πολύ γέλιο!

Απολαύστε τον πύρινο λόγο του, το μοναδικό του χιούμορ του, τον καυστικό σχολιασμό της επικαιρότητας αλλά και… πολλά περισσότερα!...

«Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ – Με τον Τσίπρα στην ηγεσία του θα συνεχίσει να αποσυντίθεται

Για να μην μπερδεύεστε εκεί στην Κουμουνδούρου κι έχουν πιάσει κι οι ζέστες! 
Πολιτικός σχηματισμός που είδε να συντρίβεται, μέρα-μεσημέρι, από την λαϊκή ψήφο ο πυρήνας της ύπαρξης του στην εκλογική αποδοκιμασία του προσώπου του ηγέτη του δεν έχει πολλές επιλογές για τη συνέχεια, μάλλον έχει μόνο μία: να παλέψει, όσο πιο σκληρά μπορεί, μπας και σταματήσει το τσουνάμι των αποχωρήσεων και διατηρήσει το ποσοστό του σε ένα ευπρεπές επίπεδο, αναβάλλοντας με αυτό τον τρόπο την ολοσχερή καταστροφή του για μια τετραετία.
Καμία άλλη επιλογή δεν είναι στο τραπέζι, όσο και αν μερικοί αδιόρθωτοι εκ των «σοφών» του κόμματος αναζητούν τώρα λύσεις επιβίωσης σε αναδιατάξεις προσώπων και οργανωτικών σχημάτων...

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Εκλογές: Τι φοβούνται, σε τι ελπίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση

Οι νέες εκλογές στις 25 Ιούνη γίνονται με... άδειες κάλπες αλλά με διαφορετική αφετηρία
O κύβος ερρίφθη οριστικά για εκλογές στις 25 Ιουνίου, η υπηρεσιακή κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, θα ορκιστεί πιθανότατα την Παρασκευή, αφού πρώτα συγκροτηθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι και τα κόμματα βρίσκονται ήδη σε θέση μάχης.
Οι «κάλπες» σε ένα μήνα θα είναι… άδειες, με την έννοια ότι...

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Η «ακτινογραφία» των εκλογών: Πώς ψήφισαν οι νέοι, οι αναποφάσιστοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες (κάρτες)

Τους παράγοντες που αποδείχθηκαν καθοριστικοί για τον θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου καταγράφει η ανάλυση των στοιχείων που συγκέντρωσαν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων προκειμένου να καταλήξουν στο exit poll που έδειξε πρώτο τη μεγάλη νίκη του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι ακόμα και στην ηλικιακή ομάδα 17-24, μια ομάδα στην οποία θεωρητικά είχε προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία αποτέλεσε την πρώτη επιλογή στην κάλπη με το 32,5% των νέων να ρίχνουν στην κάλπη «γαλάζιο»...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (23-05-2023)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Οι εκλογές, η Αριστερά και η βαριά ήττα του Τσιπρισμού

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου υπέστη στρατηγική ήττα ο Τσιπρισμός! 
Ό εστί μεθερμηνευόμενο ηττήθηκε στον πυρήνα της ύπαρξης της εκείνη η εκδοχή της «αριστεράς», η οποία, στην ιστορική διαδρομή της προς την εξουσία την περίοδο 2012/2015, στην κυβερνητική της θητείας 2025/2019 και στην αντιπολιτευτική της δράση 2019/2023, απέκτησε ταυτοτική σχέση με ένα δήθεν ηγέτη αγράμματο, άξεστο, αγενέστατο, ιδεοληπτικό, εμμονικό και ανίκανο να αντιληφθεί καν την πραγματικότητα, πόσο μάλλον να την αλλάξει!
Η δομική ήττα του Τσιπρισμού, αυτής της λούμπεν εκδοχής της αριστεράς, είναι ήττα της ακραίας κοινωνιοπάθειας, του καθαρού Πουτινισμού, των σταλινικών απολιθωμάτων...

Εκλογές 2023: Πώς «χτίστηκε» η διαφορά 20 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας

Η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας και οι διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ 
καταγράφουν τους λόγους για τους οποίους το κυβερνών κόμμα κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές της 21ης Μαΐου με 20 μονάδες διαφορά.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του exit poll που παρουσιάστηκαν στον ΑΝΤ1, η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας έφτασε το 81,7%, ενώ πήρε ακόμα το 14,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2019, το 11,5% των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης, το 9,6% ακόμα και του ΜέΡΑ25 αλλά και 2,6% από το ΚΚΕ.
Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε πολύ χαμηλά σε συσπείρωση με μόνο...

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πήραμε έγκριση για να κυβερνήσουμε αυτοδύναμοι - Πολιτικός σεισμός το αποτέλεσμα

«Οι πολίτες έδωσαν εντολή για ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας»
«Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ από τα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη.
Όπως είπε, οι πολίτες έδωσαν την έγκρισή τους για μια ΝΔ αυτοδύναμη και δυνατή, έδωσαν εντολή για ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας...