Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Να θυμάστε..!

Ο Στάθης.. 'έγραψε' πάλι!

Το ΠΑΣΟΚ των «ξύπνιων» και τα κρουασάν βουτύρου

Tου κ. Στεφάνου Κασιμάτη
 
Ενα πολύ χαρακτηριστικό σύμπλεγμα του ΠΑΣΟΚ, που δημιουργείται στην παιδική ηλικία του και το ταλαιπωρεί (ακριβέστερα: μας ταλαιπωρεί όλους) ώς σήμερα είναι η εμμονή του στον περιβόητο «άλλο δρόμο».  
Θυμόμαστε όλοι, λ. χ., πως, από την αρχή, δεν ακολούθησε το πρότυπο της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, αλλά πρότεινε μία δική του τριτοκοσμική εκδοχή του σοσιαλιστικού ιδεώδους. 
Με την εξαίρεση του ...

Ο Μουτζούρης του Ελληνικού χρέους: 'Το επίσημο παιγνίδι μιας Ευρωζωνικής χρεοκοπίας'

Όλοι, χωρίς καμιά εξαίρεση και ότι κι αν διατρανώνουν  δημόσια, γνωρίζουν ότι το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, είναι αβάσταχτο – δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ομαλά, για ξεκάθαρους χρηματο-οικονομικούς αλλά και πολιτικούς  λόγους. Άρα αυτό που παίζεται εδώ και ενάμισυ χρόνο στην Ευρώπη είναι ένα κλασικό παιγνίδι Μουτζούρη, ποιος δηλαδή θα μείνει στο τέλος με το κακό χαρτί στο χέρι – ποιος θα είναι ο δυστυχής κάτοχος των Ελληνικών κρατικών ομολόγων. 
Οι παίκτες είναι κατά κύριο λόγο τρεις: 

Τι του έκαναν αυτού του ανθρώπου που λέγεται Καραμανλής;

Τι να πούμε για όλα αυτά που πληροφορούμαστε εμβρόντητοι.
Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά του, όπως μας λέει η εισαγγελική έρευνα. 
Άνθρωποι του κόμματός του πήγαιναν κατευθείαν στην αμερικανική πρεσβεία για να πουν τις απόψεις τους, όπως πληροφορούμαστε από τα ίδια τα έγγραφα της πρεσβείας. 
Πολλοί βουλευτές του, εκμεταλλευόμενοι την ισχνή πλειοψηφία έβγαιναν, όπως θυμάστε στα κανάλια και του τα έριχναν απαιτώντας να....

«In the long run we are all dead»: «Μακροπρόθεσμα, θα είμαστε όλοι νεκροί»

Με την ψήφιση του 'Μεσοπροθέσμου Προγράμματος', διαβάστε το προφητικό άρθρο της Μαρίας Λούκα!

Μια από τις βασικές θέσεις
του γνωστού Άγγλου οικονομολόγου Τζον Μέιναρντ Κέινς ήταν ότι σε περιόδους μεγάλων υφέσεων , όπου παγώνουν οι επενδύσεις, καταρρέει η αγοραστική δύναμη των πολιτών και οι τράπεζες σταματούν το δανεισμό, πρέπει το κράτος να παρεμβαίνει αυξάνοντας τις δημόσιες δαπάνες και ενισχύοντας την απασχόληση.
«Βραχυπρόθεσμα ακόμα και το να σκάβει κάποιος λάκκους και να τους ξαναγεμίζει, είναι καλό» έλεγε. Ένα από τα πάγια επιχειρήματα που αντέτειναν οι αντίπαλοι του ήταν...

Η Άγκυρα απειλεί την Κύπρο με ΑΤΤΙΛΑ ΙΙΙ αν κάνει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ!

Με επίθεση στην Κύπρο απειλεί ευθέως η Άγκυρα. 
Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Ζαμάν ο Εγκεμέν Μπαγίς ξεκάθαρα απείλησε την Κύπρο με τη χρήση στρατιωτική βίας σε περίπτωση που η κυπριακή Δημοκρατία προχωρήσει στις έρευνες για φυσικό αέριο.   
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαγίς  
"Η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί τις κυπριακές έρευνες. Αν επιμένουν γι' αυτό υπάρχει ο στόλος».
Επίσης για τον τουρκικό στόλο, υπάρχει και ο ελληνικός Στόλος, αλλά αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας στην Αθήνα να του το απαντήσει...

Από την Αμερική φτάνουν μηνήματα "εκλογών"

Τα όσα συμβαίνουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο, φαίνεται πως ενδιαφέρουν ιδιαίτερα και τους... Αμερικάνους, προκαλώντας πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Και αυτό γιατί άρχισαν από την αντίπερα... όχθη να φτάνουν μηνήματα ...

-Ντροπή κε συνταγματολόγε, υπουργέ του ανύπαρκτου πρωθυπουργού...

Στην έξοδο της Βουλής οδήγησε τη Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια η δημοσιοποίηση της έκθεσης-σοκ για ανεξέλεγκτο ελληνικό χρέος. 
Η έκθεση της Αρχής παραδόθηκε την Τετάρτη στους βουλευτές.
Τα όσα γράφονταν στο 16σέλιδο κείμενο, όμως, δεν μπορούσαν να τα πιστέψουν τα μάτια κυρίως των εκπροσώπων της κυβέρνησης. 
Η ομολογία για το εκτός ελέγχου χρέος και την αποτυχία του Μεσοπρόθεσμου αναστάτωσαν πρωτίστως τα κυβερνητικά στελέχη.
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, έθεσε ζήτημα εγκυρότητας του κειμένου, αμφισβητώντας ευθέως και τις ικανότητες των συντακτών του. Με την επισήμανση ότι...

Την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Ψωμιάδη ζήτησε η ΠΑΕ ΑΕΚ

To κράτος έχει παραλύσει μπροστά στην διαφθορά που μαστίζει το ποδόσφαιρο
To  ΣΔΟΕ για παράδειγμα φέρεται να έχει λάβει εισαγγελική παραγγελία ήδη από τον Μάρτιο για τον φορολογικό έλεγχο των μελών της οικογένειας του Μάκη Ψωμιάδη χωρίς μέχρι στιγμής ορατό αποτέλεσμα.
Έτσι σήμερα Παρασκευή,  η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε δικαστικά μέτρα για την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας μελών της οικογένειας του Μάκη Ψωμιάδη και, ιδιαίτερα, των μετοχών της ΠΑΕ Καβάλα...

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Να γιατί ο Καραμανλής αγόρασε γραφείο δίπλα στην Αμερικάνικη πρεσβεία!

Τσουνάμι αποκαλύψεων για τις πραγματικές συνθήκες υπό τις οποίες ο Καραμανλής αναγκάστηκε να προσφύγει σε εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 , έρχονται ώρα με την ώρα στο φως της δημοσιότητας. 
Η ανάρτηση  για την απαγωγή της οικογένειας του πρώην πρωθυπουργού δύο ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών έχει προκαλέσει κυριολεκτικά πάταγο.
Σήμερα δημοσιεύονται μέσω του Wikileaks σωρεία απόρρητων εγγράφων που αποδεικνύουν ότι δεν παρακολουθούνταν μόνο ο ίδιος αλλά και οι ...

Απαγωγή της οικογένειας Καραμανλή δυο ημέρες πριν προκηρύξει εκλογές

Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσίευση περί απαγωγής της οικογένειας Καραμανλή από Αμερικανούς παράγοντες δυο ημέρες πριν προκηρύξει εκλογές ο Κώστας Καραμανλής το 2009

Διαβάστε την ανάρτηση του parapolitika.gr

Το τελευταίο διάστημα λέγονται και γράφονται πολλά και διάφορα σχετικά με τις παρακολουθήσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Είναι αλήθεια ότι στα δημοσιογραφικά γραφεία φτάνουν πολλές πληροφορίες, που επιδέχονται περαιτέρω έρευνας. Η πληροφορία που αποκαλύπτει σήμερα το parapolitika.gr προέρχεται από αξιόπιστο συνομιλητή του Κώστα Καραμανλή...

Κανείς δεν θέλει να εκφωνήσει τον επικήδειο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ

Ρώτησαν  τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη για τις ενδοκυβερνητικές κόντρες. «Νομίζω ότι αυτή η εικόνα αδικεί την κυβέρνηση και αποπροσανατολίζει τον κόσμο», απάντησε
Εμείς πάλι πιστεύουμε ότι η εικόνα  σίγουρα αδικεί τον κόσμο και αποπροσανατολίζει την Κυβέρνηση.
Ερωτηθείς  στη συνέχεια, εάν οι εντάσεις προκαλούνται από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, κάτι που δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στο μυαλό των στελεχών, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε:

“Χρεοκοπία ή εκλογές” μας λένε τώρα

Αφού κυβέρνηση και παπαγαλάκια μας φόρτωσαν την Τρόικα, 
αφού εκτέλεσαν ένα χρόνο τώρα και την παραμικρή επιθυμία της και υποθήκευσαν το μέλλον της Ελλάδας 
μπροστά στο πλήρες αδιέξοδο, και την κατάρρευση της χώρας προσπαθούν τώρα να εμφανίσουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό του Μνημονίου ως … αντιστασιακούς και να πάνε σε μια ηρωϊκή έξοδο με εκλογές.
Παρακολουθώντας όμως την σημερινή ειδησεογραφία προκύπτει και ένα άλλο ενδεχόμενο:...

"Διέκοψαν" με την Τρόϊκα για να το παίξουν ήρωες στη ΔΕΘ ! Δεν παίζονται..!


* Τους βγάζουμε το καπέλο! 
* Είναι κορυφαίοι απαταιώνες!
* Εξυφαίνεται νέα εξαπάτηση του λαού!

Σήμερα το πρωί κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης όλος τυχαίως έχουν πάρει αμπάριζα τα ραδιόφωνα και τα τηλεοπτικά παράθυρα προκειμένου "αναδείξουν" αλλά και μας πείσουν σαν λαό και σαφώς ως εκλογικό σώμα ότι η Κυβέρνηση των Ελλήνων ΚΥΒΕΡΝΑ και...

Βουλιάζουμε ακούγοντας Κάρμινα Μπουράνα!

Αυτές τις μέρες, λόγω της φοβερής και τρομερής επετείου της 3ης Σεπτεμβρίου – επετείου της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και όχι της άλλης – πολλοί έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται τι απέγινε εκείνο το ΠΑΣΟΚ των πρώτων «επαναστατικών» χρόνων, που υποσχόταν να φέρει μαζί του τον λαό στην εξουσία.
Προφανώς παραμένουν ρομαντικοί και δεν θέλουν να αναγνωρίσουν πως στην πραγματικότητα, ο λαός ουδέποτε ήλθε στην εξουσία. Στην εξουσία βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ μόνο του, χωρίς τον λαό, τον οποίο απλώς εξαπάτησε και χρησιμοποίησε ως όχημα.
Εκτός και αν η «λαϊκή εξουσία» είναι...

Πλήρης δικαίωση Σαμαρά για Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο


Όχι μόνο δικαιώνεται ο Αντώνης Σαμαράς που συγκρούστηκε ευθέως με Ευρωπαίους και Αμερικάνους για το Μνημόνιο
αλλά βγαίνει κι από πάνω την επόμενη μέρα καθώς αν κερδίσει τις εκλογές με αυτοδυναμία θα απαιτήσει και θα πετύχει την πλήρη επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου αφού πλέον και η τρόικα παραδέχεται ότι το πρόγραμμα της δεν βγαίνει.
Αυτές τις ώρες απαιτούνται

Τρίτη Σεπτεμβρίου

του Μελέτη Η. Μελετόπουλου

Η προαναγγελθείσα επανέναρξη των κινητοποιήσεων των Ελλήνων πολιτών το ερχόμενο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Συντάγματος συνδέεται από ορισμένους με την 3η Σεπτεμβρίου του 1974. 
Την ημέρα εκείνη, σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, δημοσιοποιήθηκε το ρηξικέλευθο πρόγραμμα σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της Ελληνικής κοινωνίας από το ΠΑΣΟΚ. Το πρόγραμμα αυτό, όμως, ουδέποτε εφαρμόσθηκε, αλλά τελικώς εκφυλίσθηκε σε μία κληρονομική ολιγαρχία τριτοκοσμικού τύπου, που οδήγησε την χώρα στην χρεωκοπία και στην παράδοσή της στους διεθνείς κερδοσκόπους.
    Πιό σημαντική και πιό σχετική με την σημερινή συγκυρία...

ΤΟ αισχος: Φωτοτυπίες αντί για βιβλία θα δώσουν στους μαθητές

* - Όσα έχουν εκτυπωθεί μέχρι τώρα είναι από περσινό χαρτί που περίσσεψε
* - Εγκύκλιος του υπουργείο συμβουλεύει τους δασκάλους να δίνουν φωτοτυπίες
* - Ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση για την προμήθεια του χαρτιού
* - Στο γυμνάσιο από τα 178 βιβλία έχουν εκτυπωθεί μόνο 5!

Μεγάλο αποδεικνύεται το πρόβλημα με την έλλειψη των βιβλίων όσο πλησιάζουμε στην έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς.
Αλλεπάλληλες ήταν, μέχρι και χθες, οι συσκέψεις στο υπουργείο Παιδείας, καθώς δεν έχουν τυπωθεί αρκετοί τίτλοι βιβλίων και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να...

Έριξαν τον Καραμανλή για να φθάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα!

Τον έριξαν γιατί ήταν ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ και τους ΤΟΥΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ
ΝΑ ΓΙΑΤΙ τα τραβάει όλα αυτά και αυτός και ο τόπος... 
Δεν ήταν του χεριού τους, ήταν πάνω απ' όλα ΕΛΛΗΝΑΣ !
Δείτε όλες τις εφημερίδες της περιόδου του ΟΧΙ του Καραμανλή στο ΝΑΤΟ, για τα Σκόπια και θα καταλάβετε!

S.O.S. - Ελλάδα ΤΕΛΟΣ !

Η Τρόικα εγκατέλειψε άρον-άρον τον Αθήνα, απηυδησμένη από την ανίκανη κυβέρνηση που μας οδηγεί με μανία στην ατιμασμένη δραχμή!

Στη κόψη του ξυραφιού η χώρα, εξαιτίας ενός ανίκανου πρωθυπουργού ο οποίος «εγκατέλειψε» τα πολιτικά εγκόσμια αφήνοντας τις τύχες της στον Βενιζέλο!
Ο Μπενύτο τώρα,  σπάζοντας με λύσσα τα όρια της γραφικότητας,  απαιτεί από τον θαυμαστή της Πέγκυ Ζήνα  Πρόεδρο της Βουλής,  να ξηλώσει την πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής, επειδή τον ενοχλούσαν τα συμπεράσματά της.
Οι εκπρόσωποι της Τρόικας διαπιστώνοντας, ότι έχουν  να κάνουν  με απίστευτα ανίκανους πολιτικούς κωλοτούμπες,  οι οποίοι ψηφίζουν μεσοπρόθεσμα τα οποία δεν έχουν τα κότσια να...

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τραπεζούντα κρατάει πάντα το ελληνικό άρωμα

Στη βυζαντινή περίοδο (476 μ.Χ.) αναφέρεται ως μία από τις σημαντικότερες πόλεις και το 10ο αιώνα ως η «Βασιλίς των πόλεων» του Εύξεινου. 
Τότε απέκτησε σχολεία και εμπορική κίνηση, έγινε μεγάλο πολιτιστικό κέντρο και μέχρι την κατάληψή της (1461) από τον Μωάμεθ Β' τον πορθητή ήταν πρώτη πόλη της Ανατολής, ισχυρός προμαχώνας ενάντια στην ασιατική βαρβαρότητα.
Στην κεντρική πλατεία της πόλης το μνημείο (Ιμαρέτ-τριαντάφυλο της άνοιξης) της Γκιουλ Μπαχάρ θυμίζει την...

Οδυσσέας Ελύτης: "Η Μαρίνα των βράχων"

Η ΜΑΡΙΝΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ

'Εχεις μια γεύση τρικυμίας στα χείλη - Μα πού γύριζες
Ολημερίς τη σκληρή ρέμβη της πέτρας και της θάλασσας
Αετοφόρος άνεμος γύμνωσε τους λόφους.
Γύμνωσε την επιθυμία σου ως το κόκαλο
Κι οι κόρες των ματιών σου πήρανε τη σκυτάλη της χίμαιρας
Ριγώνοντας μ' αφρό τη θύμηση!
Πού είναι η γνώριμη ανηφοριά του μικρού Σεπτεμβρίου ...

Γιατί οι Αμερικάνοι παρακολουθούσαν τον Καραμανλή;

Με αποτέλεσμα να γνωρίζουν κάθε σκέψη του

Ο ανταποκριτής του Mega στη Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, σχολιάζει στην aixmi.gr το θέμα των υποκλοπών στον Κώστα Καραμανλή και μεταφέρει τις πληροφορίες του για τους λόγους που παρακολουθούνταν ο πρώην πρωθυπουργός.
Ακολουθεί το άρθρο:

Ο Πέτρος Δούκας αναλύει τις άγνωστες πτυχές στην συγχώνευση Alpha – Eurobank. (Μία ανάλυση που θα συζητηθεί)

Μετά τους ξέφρενους πανηγυρισμούς, ήλθε η ανησυχία… 
Ο Πέτρος Δούκας μας δίνει την πλέον ενδελεχή ανάλυση των γεγονότων, τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας και επισημαίνει καταστάσεις που ουδείς έθιξε μέσα στις υστερικές αντιδράσεις των προηγουμένων ημερών
Είναι σίγουρο πως η προσέγγιση του θα προκαλέσει μεγάλη συζήτηση, αφού αναφέρει στοιχεία που όφειλαν να αναζητήσουν οι οικονομικοί συντάκτες αλλά κυρίως οι πολιτικοί πριν εκδηλωθούν. 
Διαβάστε την:
Ι. Η συνένωση Άλφα και Eurobank με την την συμβολή Καταριανών κεφαλαίων είναι μια θετική εξέλιξη….
Αλλά η ψυχολογία της αγοράς παραμένει χάλια…. 
Οι αγορές ακόμα δεν είναι βέβαιες ότι τα χρήματα θα επαρκέσουν. Tι θα προκύψει από τους ελέγχους της Μπλάκ Ροκ; 
Πόσο βαθειά μέσα έχουν μπεί οι Ελληνικές τράπεζες απ´ τα θαλασσοδάνεια που χορήγησαν; 
Πόσο αρνητική είναι η πραγματική καθαρή τους θέση;

Τι συμβαίνει με τον Καραμανλή; Τώρα τον αγάπησαν όλοι;

Διαστάσεις μάστιγας παίρνουν οι κυβισθήσεις των επίορκων του συστήματος.
Υπερπροβεβλημένη περσόνα Megaλου καναλιού εκλιπαρεί για ολιγόλεπτη τηλεφωνική συνομιλία για “προσωπικούς λόγους”!
Μεμωνομένοι βουλευτές (εντός και εκτός ΝΔ) ζητούν απεγνωσμένα συνάντηση
Έχουν καεί τα τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου από δημοσιογράφους που αφήνουν μηνύματα “στήριξης”…
Ένας άνκορμαν κεντρικού δελτίου και δύο μνημονιακοί παραθυράτοι άφησαν μήνυμα λέγοντας (στην ουσία) ότι “Συγγνώμη, δεν γνωρίζαμε, μας παρέσυραν”…

Οι 'εισαγωγικές' στο ΠαΣοΚ... Όλα τα λεφτά ο Στάθης!

Μελαγχολικός Σεπτέμβρης.

Του Γιώργου Δελαστίκ
Βαρύ, βαθιά μελαγχολικό από οικονομική, κοινωνική και πολιτική σκοπιά προμηνύεται το φετινό φθινόπωρο. 
Ένας πληθυσμός σε κατάσταση αβουλίας, αδράνειας και παραλυτικής απάθειας επιστρέφει από τις καλοκαιρινές διακοπές, οι οποίες ήταν σαφώς πιο μίζερες από άλλες χρονιές.
Ολόγυρα ακούγονται ανεδαφικές "λύσεις". Άλλος λέει ότι δεν θα πληρώσει την Εφορία. Άλλος πιστεύει ότι μπορεί να μην πάθει τίποτα αν πάψει να πληρώνει τις δόσεις για το στεγαστικό δάνειο ή τις κάρτες του...

Τρελή κούρσα το χρέος, τα ζώα μου αργά στο υπουργικόΜε το βλέμμα στην 3η Σεπτεμβρίου

Το σοκ που προκλήθηκε από την δημοσιοποίηση έκθεσης του γραφείου παρακολούθησης εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο χρέος κινείται εκτός ελέγχου, δεν φαίνεται να συνετίζει τους έχοντες την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας.
Παρά τις άκρως ανησυχητικές διαπιστώσεις, δια των οποίων ενημερώνονται οι βουλευτές ότι η αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος, σε...

Η Τραπεζούντα όμως έδειξε την ψυχή της..!

Παρέλαση κεμαλικών σε άδειους δρόμους στην Τραπεζούντα!
Ούτε σε κατεχόμενη (;) πόλη να βρίσκονταν οι Τούρκοι δεν θα πάθαιναν τέτοιο «κάζο», όπως αυτό που τους επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Τραπεζούντας, μιας πόλης ενός εκατομμυρίου κατοίκων!
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, δεν καταδέχθηκαν καν να παρακολουθήσουν τις εορταστικές φιέστες για την «ημέρα της νίκης» που διοργανώνονται, όπως κάθε χρόνο σε όλη την Τουρκία σε ανάμνηση της μεγάλης νίκης τους κατά των Ελλήνων στην Σμύρνη, όταν πυρπόλησαν, βασάνισαν, βίασαν, λεηλάτησαν και έσφαξαν, ό,τι μη τουρκικό ζωντανό πλάσμα βρήκαν μπροστά τους.
Σύμφωνα μάλιστα με...

Να γιατί ανέλαβε την Οικονομία ο Ευ. Βενιζέλος...


Στις 27/7/2011 το ΥΠΟΙΚ, ανακοινώνει τον ορισμό του δικηγορικού γραφείου Gottlieb Steen & Hamilton LLP ως διεθνούς νομικού συμβούλου.
Ποια είναι όμως η Gottlieb Steen & Hamilton LLP;
Πρόκειται για μία από τις γνωστότερες και μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες της Νέας Υόρκης, με 14 γραφεία σε όλο τον κόσμο.
Καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων από τραπεζικές επενδύσεις, χρεοκοπίες, αναδιάρθρωση χρέους, ιδιωτικοποιήσεις, μέχρι διεθνείς έρευνες.
Στην εταιρεία αυτή εργάζεται ως συνεργάτης ο κ. Λι Μπούχαϊτ ...

Το ΤΕΛΟΣ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" H σκοτεινή και μυστικοπαθής ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε σε αμερικανική δικηγορική εταιρία την εξοδό μας από το ευρώ!


Με απ' ευθείας ανάθεση και χωρίς πολλές λεπτομέρειες, η Ελλάδα απασχολεί κορυφαία αμερικανική δικηγορική εταιρεία, η οποία εδώ και ένα χρόνο εξετάζει τον τρόπο ολοκληρωτικής αναδιάρθρωσης του χρέους και τη δυνατότητα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.
Είδαν έξοδο στη Ρώμη, αλλά με ταυτόχρονη αποχώρηση από την Ε.Ε. 
Στις 27 Ιουλίου η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανάθεση του ρόλου χρηματοοικονομικών συμβούλων για το εν εξελίξει πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων στις τράπεζες ΒΝΡ Paribas, Deutsche Bank και HSBC.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται η συνεργασία της κυβέρνησης...

Ο κοριός του Καραμανλή φέρνει διώξεις για κακούργημα

Ποινικές διώξεις για το κακούργημα της διακεκριμένης κατασκοπείας σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, που είχε αποκαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2006, ξεκινάει ο Εισαγγελέας Εφετών, Δ. Δασούλας.  
Το δεύτερο μέρος της έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Εφετών Δημ. Δασούλας, μετά την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο, ολοκληρώθηκε.
Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν προκύπτουν, κατά τις...

Επιτέλους, έλεος με τις «φυλές του ΠΑΣΟΚ»!

Είμαστε πολύ κουρασμένοι και πολύ πτωχευμένοι για να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το γνωστό σίριαλ των διαφωνιών μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Τα πρόσωπα εναλλάσσονται συνεχώς, αλλά το έργο το έχουμε ξαναδεί.
Το έργο «Ξένοι στο ίδιο κόμμα» (αλλά την κρίσιμη ώρα όλοι μαζί, βουρ για την εξουσία) το έχουμε δει σε όλες τις βερσιόν και με όλες τις δυνατές εναλλαγές προσώπων – από τον καιρό που ο κ. Πάγκαλος είχε πει πως ο κ. Χρυσοχοΐδης εξελέγη γραμματέας του κόμματος «με γελοίες διαδικασίες».
Αν ο κ. Ρέππας θεωρεί ότι έχει δίκιο στην υπόθεση των ταξιτζήδων, δεν μπορεί να συνεχίσει να μας μιλά με ανακοινώσεις, ως εάν να μην είναι μέλος της κυβέρνησης, ως εάν να μην...

Αντιμέτωπος με την απόλυτη καταστροφή ο Γ. Παπανδρέου


Πριν προλάβει η κυβέρνηση να χαρεί τη νέα μεγάλη της ‘’επιτυχία’’, πριν προλάβουν να σβήσουν τα χαμόγελα για τη ‘’μεγαλύτερη τράπεζα της νοτιοανατολικής Ευρώπης’’, η πραγματικότητα ήρθε για μια ακόμα φορά αμείλικτη, να απειλεί τον κ. Πρωθυπουργό με σενάρια συγκυβέρνησης ή παραίτησης:
1.       Η προσμονή της ανόδου του χρηματιστηρίου,  που υποτίθεται ότι θα πυροδοτούσε η φούσκα της συγχώνευσης, δεν κράτησε ούτε δύο μερόνυχτα και  πλέον το Βατερλώ του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ αναμένεται, παρέα  με τον  ανάλογο...

Δήμαρχοι έπαιρναν μίζες για επικίνδυνα απόβλητα

Αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία της ειδικής γραμματέως Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτας Καραβασίλη, στη Βουλή ότι δήμαρχοι έπαιρναν μίζες για να επιτρέπουν την εναπόθεση επικίνδυνων αποβλήτων στις χωματερές του δήμου τους.
Σύμφωνα με την κ. Καραβασίλη, κάθε χρόνο παράγονται στη χώρα μας περίπου 15.000 τόνοι μολυμαστικών απόβλητων εκ των οποίων μόλις...

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Γέροντας Παΐσιος - Η αγάπη καταργεί τις αποστάσεις

- Γέροντα, πώς επικοινωνούν πνευματικά από μακριά οι άνθρωποι;
- Γράφουν κανένα γράμμα ή με ασύρματο ή με σήματα μορς!...
- Δηλαδή, Γέροντα;
- Για να υπάρξει πνευματική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, πρέπει να εργάζονται στην ίδια συχνότητα. Αυτό δεν μπορούν να το πιάσουν οι επιστήμονες.
Θυμάσαι εκείνο το περιστατικό που αναφέρω στους «Αγιορείτες Πατέρες»;  

Ποιος έχει δίκιο, ο Παπανδρέου ή ο Βενιζέλος;


Ακούσαμε, είδαμε και διαβάσαμε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Γ.Α. Παπανδρέου και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλου, με διαφορά μόλις λίγων λεπτών της ώρας.
Αν αυτό δεν είναι "θέατρο" τότε ποιο είναι;
Περιμένουν από τους πολίτες να τους σεβαστούν; 
Η αξιοπιστία τους έχει χαθεί προ πολλού.
Διαβάστε και συγκρίνετε:
Γ. Παπανδρέου: «Κάναμε κι εγώ προσωπικά, μία προσπάθεια με τη Νέα Δημοκρατία μήπως υπάρχει πράγματι μια διάθεση εθνικής συναίνεσης
Η αίσθηση την οποία εγώ εισέπραξα απ΄ όλη αυτή την προσπάθεια είναι ότι είναι εξαιρετικά κοντόφθαλμη η πολιτική τους, πολύ περιστασιακή και συγκυριακή»...

W.S.Journal: Η Ευρώπη σε δίλημμα να διασώσει την Ελλάδα ή τις δικές της τράπεζες!

Την άποψη ότι η Ευρώπη θα βρεθεί στο δίλημμα 
είτε να διασώσει την Ελλάδα, 
είτε να στηρίξει το τραπεζικό της σύστημα, 
διατυπώνει σήμερα η Wall Street Journal. 
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα αναγκασθούν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις μιας ελληνικής χρεοκοπίας και να στηρίξουν τις ήδη «εύθραυστες» τράπεζες της Ευρώπης.
Η έκθεση των ευρωπαϊκών...

Σε τρικυμία η Τράπεζα Πειραιώς - Ενεργοποίησε έκτακτο μηχανισμό

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει κάνει χρήση του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance) της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά αυτό δεν ανακοινώθηκε παρά μόλις σήμερα, ενώ αυτό έγινε το β' τρίμηνο του έτους, δηλσδή μέχρι τις 30 Ιουνίου! 
Όπως είπε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Αλέξανδρος Μάνος σε αναλυτές, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου. Αυτό σημαίνει ότι η Τράπεζα...

Ελληνική αποβατική άσκηση - "μήνυμα" με παγκόσμια πρωτιά! (βίντεο)

«Και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να κάνουν αποβάσεις»! 
Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στην «άλλη πλευρά του λόφου» άσκηση των ειδικών δυνάμεων του Στρατού, ως απάντηση στις αποβατικές ασκήσεις και τον ψυχολογικό πόλεμο που έχουν ξεκινήσει οι τουρκικές δυνάμεις το τελευταίο χρονικό διάστημα...

Το Mega μας άκουσε! Ευχή μας να έχει διάρκεια...

Έκπληκτοι δύο μέρες τώρα οι τηλεθεατές παρακολουθούν στο κεντρικό δελτίο του Mega λίβελους κατά της κυβέρνησης 
Αποκορύφωμα τα χθεσινοβραδινά όπου οι τηλεαστέρες του καναλιού πέρασαν γενεές δεκατέσσερις τον Βενιζέλο για την Οικονομία και άλλες τόσες το Μαξίμου για την κόντρα Ραγκούση - Ρέππα.
Λέτε να μας άκουσε το Mega και οι ... βασικοί του μέτοχοι,  κύριοι Βαρδινογιάννης και Μπόμπολας, που τους ζητούσαμε:  
"Να σταθούν στο πλευρό της πατρίδας και απέναντι σ' αυτή την εθνικά επιζήμια κυβέρνηση… 
Για να τελειώνουμε με τους επικίνδυνους Forrest Gump που μας κυβερνούν...
Είναι μονόδρομος να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα μ’ αυτό το μπουλούκι των ανοήτων.
Δεν περνάει μια μέρα χωρίς  να κάνουν μια μακακία εθνικής εμβέλειας και με ολέθριες συνέπειες.
Να τελειώνουμε με τους ανίκανους πριν  μας σακατέψουν εντελώς".
Δείτε, την Παρασκευή 26 Αυγούστου, τι γράφαμε: 

Η κυβέρνηση των κανιβάλων «βουτάει» μέχρι και το ...80% της σύνταξής τους

Μπροστά στο μέγεθος 
του 
πολιτικού 
κανιβαλισμού
τους 
οι λέξεις χάνουν το νόημά τους.
Οι λέξεις δεν επαρκούν για να περιγραφούν τα πεπραγμένα τους. Γιατί να μιλήσεις;  
Για αναλγησία; Για βαρβαρότητα; Για απανθρωπιά;  
Τίποτα πια δεν μπορεί να «χωρέσει» τα «έργα» τους...

Είναι 'φευγάτος', έχει ξεφύγει εντελώς, είναι εκτός 'τόπου και χρόνου' !

Όσοι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς συμμετείχαν στο χθεσινό ραντεβού με τον Παπανδρέου και τους δέκα υπουργούς του κατάλαβαν ότι … είναι 'φευγάτος', έχει ξεφύγει εντελώς, είναι εκτός 'τόπου και χρόνου' !

«Εμείς του λέγαμε για τη φορολογία και εκείνος απαντούσε ότι σε λίγο καιρό θα είμαστε μεταξύ των τριάντα πλουσιότερων κρατών του κόσμου» ανέφερε...

Αλωνίζουν σε ξέφραγο αμπέλι

ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ κυριολεκτικά σε ξέφραγο αμπέλι, όλοι αυτοί που επιθυμούν να δουν την Ελλάδα διχοτομημένη. 
Η Τουρκία που επιθυμεί να προσεταιριστεί τη Δυτική Θράκη και μέρος των νησιών μας. 
Οι Σκοπιανοί που επιθυμούν να δουν τη «μεγάλη Μακεδονία» τους να φτάνει μέχρι τα παράλια της Χαλκιδικής.
Οι Βούλγαροι, αυτοί προς το παρόν σιωπούν, που ορέγονται κι αυτοί μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας. Φυσικά υπάρχουν κι εκείνοι οι Αλβανοί, που ευχαρίστως θα ζητούσαν κομμάτι της Ηπείρου να την ενσωματώσουν στη «μεγάλη Αλβανία» τους! Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι αραιά και που εγείρουν το γνωστό θέμα των Τσάμηδων. 
Κι από την άλλη, άγνωστο από ποιους, έχει ξεκινήσει δειλά-δειλά η αναφορά στην «ανεξάρτητη Κρήτη»...

Εστιάτορες: «Σερβίρουν» στάση πληρωμών στο δημόσιο

Να σταματήσουν να πληρώνουν το Δημόσιο αποφάσισαν οι επιχειρηματίες εστίασης διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση του ΦΠΑ.

Στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, μέχρι την άρση της κυβερνητικής απόφασης για μετάταξη των επιχειρήσεων εστίασης στον ΦΠΑ 23%, αποφάσισε χθες η έκτακτη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.
Οι εκπρόσωποι του κλάδου Εστίασης αποφάσισαν ακόμα να προχωρήσουν σε ...

Ντόμινο καταλήψεων στα Πανεπιστήμια

Την έντονη αντίδρασή τους για την ψήφιση του νέου Νόμου Πλασίου εκφράζουν οι φοιτητές, οι οποίοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις. 
Η μία μετά την άλλη οι σχολές σε όλη τη χώρα βάζουν «λουκέτο», οδηγώντας παράλληλα σε αναβολή την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.
Στο νέο Νόμο Πλαίσιο δεν αντιδρούν όμως μόνο οι φοιτητές. 
Από την πλευρά τους οι Πανεπιστημιακοί επαναφέρουν το επιχείρημα περί αντισυνταγματικότητας, με τις Συγκλήτους του...

Γενιά των 700 ευρώ ακόμη και στο Δημόσιο!

* - Μισθούς ιδιωτικού τομέα φέρνει η εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης για τους νεοπροσλαμβανόμενους
* - Στα 751,39 ευρώ ο πρώτος μισθός τουλάχιστον μισός σε σχέση με ό,τι ίσχυε
* - Το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί και στις ΔΕΚΟ

Γενιά των 700 ευρώ και στο Δημόσιο δημιουργεί η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από τον Οκτώβριο, καθώς κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι θα αμείβονται με βάση την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ισχύει και για τον ιδιωτικό τομέα.
Έτσι ο...

«Άρωμα» εκλογών: Από το «παράθυρο» χιλιάδες προσλήψεις


Εκτός ΑΣΕΠ θα γίνουν οι προσλήψεις 55 χιλιάδων ανέργων για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Γιώργος Βέης, μιλώντας στα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι, το συγκεκριμένο θέμα, που έχει και προεκλογικό «άρωμα» έχει καταγγελθεί τόσο από τη ΝΔ, όσο και από αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά την αποκάλυψη ότι ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος...

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Χαλαρώστε με πάρα πολύ γέλιο..!


Οικονομική κρίση: Οι βασικές εναλλακτικές λύσεις διεξόδου...

Α. Η κατάσταση
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη χρονιά κρίσης ύφεσης.
Τα προβλήματα αντί να λύνονται συσσωρεύονται και αυξάνουν. 
Οι σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης δημιούργησαν συχνά συνθήκες πανικού. 
Η πολιτική της τροφοδοτεί ακόμα και τον κίνδυνο χρεωκοπίας της χώρας. 
Αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο από τους κυβερνητικούς ερασιτεχνικούς χειρισμούς απέναντι στις απαιτήσεις της Φιλανδίας
Σε αυτές τις κάκιστες συνθήκες επείγει να γίνει μια έντιμη, δημόσια και επιστημονικά τεκμηριωμένη συζήτηση για το τι λύσεις έχει μπροστά της η Ελλάδα.
Επιλογές που παρουσιάζονται ως λύσεις