Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

«Πόλεμος» Τουρκίας – ΕΕ με φόντο τη Λιβύη: Το έδαφος που κέρδισε η Ελλάδα και τα επόμενα βήματα

Τα πρώτα απτά αποτελέσματα της ελληνικής διπλωματίας για την απομόνωση της Αγκυρας με φόντο την ανυπόστατη συμφωνία με τη Λιβύη είναι γεγονός, ωστόσο η συνέχεια μόνο εύκολη δεν προμηνύεται. 
Απέναντι σε όλο αυτό το σκηνικό η Τουρκία ενεργεί με σπασμωδικές κινήσεις, ανοίγοντας νέο μέτωπο κατά της ΕΕ
Σειρά διπλωματικών ελιγμών με απώτερο σκοπό την απομόνωση της Τουρκίας...

Μητσοτάκης: Έλαβα πλήρη στήριξη από τους ομολόγους μου έναντι της Τουρκίας (Βίντεο)

Η Σύνοδος Κορυφής έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, καταδικάζοντας στην Συμφωνία με τη Λιβύη, ενώ 

οι Ευρωπαίοι ηγέτες στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Με μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στην Άγκυρα, οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής και τη στήριξη που εξέφρασαν οι ευρωπαίοι ηγέτες σε Ελλάδα και Κύπρο έναντι της τουρκικής...

Εκλογές στη Βρετανία : Η επόμενη μέρα για Μπόρις Τζόνσον, Εργατικούς

Τη ζωή με τον Μπόρις Τζόνσον για τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς και τη... ζωή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται πλέον να συνηθίσουν οι Βρετανοί μετά τη συντριπτική νίκη των Συντηρητικών στις εκλογές της Πέμπτης

Οι Βρετανοί απέδειξαν έμπρακτα ότι… δεν υπάρχει κακή διαφήμιση και αψηφώντας τα δεκάδες αρνητικά για τα οποία κατηγορείται ο Μπόρις Τζόνσον, τον οδήγησαν «καλπάζοντας» στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.
Ο Μπόρις Τζόνσον είναι πλέον ο απόλυτος...

Η διπλωματική νίκη του Κυρ. Μητσοτάκη και ο εκνευρισμός του Αλ. Τσίπρα

Μια διαρκώς κλιμακούμενη κρίση σαν κι αυτή που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι αυτό που απεύχονταν και απεύχονται όλες οι κυβερνήσεις κι όλοι οι πρωθυπουργοί. 
Είναι όμως και το μεγάλο «καμίνι» που αποκαλύπτει με τρόπο απόλυτο την επάρκεια, την προετοιμασία, τη γνώση και τα αντανακλαστικά ενός Πρωθυπουργού και μιας κυβέρνησης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε πολύ νωρίς, μόλις στους 6 μήνες της διακυβέρνησης του, αντιμέτωπος με μια τέτοια κρίση που προκάλεσε...

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε «όχι» σε νέα συνάντηση με τον Ερντογάν

«Όχι σε νέα συνάντηση με τον Ερντογάν μόνο για τις κάμερες»

είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με αυτόν τον τρόπο ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ένα ηχηρό όχι στον Πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος συνηθίζει να επιδίδεται σε επικοινωνιακή πολιτική.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές πως πάντα οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία θα παραμένουν ανοικτοί...

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Στρατηγική ανάσχεσης της τουρκικής επιθετικότητας

Η αρχή του Πασκάλ για τα ρευστά είναι γνωστή: 
Κάθε μεταβολή της πίεσης σε οποιοδήποτε σημείο ενός περιορισμένου ρευστού που είναι ακίνητο, προκαλεί ίση μεταβολή της πίεσης σε όλα τα σημεία του.
Παρενέβησαν οι ΗΠΑ (που πιέζονται από την Τουρκία), με πιέσεις προς τον Σίσι και ξαφνικά αυτός έκανε αμέσως πίσω στο ζήτημα της αναγνώρισης πλήρους επήρειας της Μεγίστης, στις διαπραγματεύσεις για οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου, Αιγύπτου και...

Η Ευρώπη αποδοκιμάζει την προκλητικότητα της Τουρκίας

Η κυβέρνηση πέτυχε τους στόχους της προσθέτοντας στη διπλωματική φαρέτρα της ένα ακόμη όπλο: αυτό της ευρωπαϊκής καταδίκης της προκλητικότητας της Τουρκίας και της προσπάθειας του Ταγίπ Ερντογάν να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της συμφωνίας που υπέγραψε με την κυβέρνηση της Λιβύης. 
Το σχέδιο των Συμπερασμάτων που έχει δει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει την απόλυτη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων στην ελληνική πλευρά...

Απόφαση-κόλαφος της ΕΕ για Τουρκία: Πλήρη στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο

Απόφαση-χαστούκι για την Τουρκία και τις επιδιώξεις της στην περιοχή της Μεσογείου αποτελεί η θέση της ΕΕ για το μνημόνιο κατανόησης Αγκυρας - Τρίπολης, η οποία διατυπώνεται στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που συνέρχεται στις Βρυξέλλες.
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης καταδίκασαν τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τα...

Λιβύη: Ο Χαφτάρ διέταξε τον στρατό του να καταλάβει την Τρίπολη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη. Ο διοικητής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, Χαλίφα Χαφτάρ, διέταξε τις δυνάμεις του να ξεκινήσουν να αναπτύσσονται προς την Τρίπολη.

Ακόμα, ο Χαλίφα Χαφτάρ ανέφερε πως οι ένοπλοι που βρίσκονται στην πόλη, θα έχουν την ασφάλεια που επιθυμούν, αν παραδώσουν τα όπλα τους.
«Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός είναι, αναπόφευκτα, νικητής στη...

Πυρ ομαδόν κατά Τσίπρα από δύο πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ

Σε διπλή αμφισβήτηση η πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Έπρεπε να είχε ξεκινήσει από το 2012 δηλώνει ο Σταύρος Κοντονής και επιρρίπτει ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν στην ηγετική ομάδα για την εκλογική ήττα. 
- Ενοχλημένος από την προσχώρηση φθαρμένων πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Φίλης
Πυρ ομαδόν δέχεται η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αμφισβητείται η γραμμή της διεύρυνσης του κόμματος από πρώην υπουργούς της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.
Πρώην υπουργοί – γέννημα θρέμμα του χώρου της ανανεωτικής αριστεράς, όπως ο...

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Διπλωματικές πηγές: Η Λιβύη εκβιάστηκε από την Τουρκία - Έχουμε αποδείξεις (Βίντεο)

Αποδείξεις για εκβιασμό της Λιβύης από την Τουρκία έχουν οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες διπλωματικών πηγών.
Κατά τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα διαθέτει βίντεο που δείχνει την φορτοεκφόρτωση πολεμικού υλικού σε πλοίο και τα αποδεικτικά στοιχεία για το χρόνο που έγινε.
Με αυτή τη στρατιωτική βοήθεια η Τουρκία εκβίασε τις λιβυκές αρχές για να προχωρήσουν στην υπογραφή του μεταξύ τους...

Ν.Δ.: Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν διαγωνισμό γελοιότητας

Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζουν την προσπάθεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπαλάφα να δικαιολογήσει την ανάρτηση της βουλευτή του κόμματος, Νίνας Κασιμάτη, κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας.
Οι «γαλάζιες» πηγές τονίζουν ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν διαγωνισμό γελοιότητας».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή της στο facebook έχει κάνει ένα screenshot από εκπομπή της ΕΡΤ, όπου η Ντόρα...

Τάσεις MRB: Τα ποσοστά των κομμάτων, οι δημοφιλείς υπουργοί (κάρτες)

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις της MRB. 
Η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελείται από την πανελλαδική έρευνα σε 2000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας 
(Xρόνος διεξαγωγής 27 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου 2019).
Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις της MRB, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 12,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ...

Σε πλήρη λειτουργία το 112 από 1η Ιανουαρίου



Σε πλήρη λειτουργία τίθεται από την 1η Ιανουαρίου ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112. 
Θα μπορούν, πλέον, να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις όλοι οι κάτοχοι smartphones, καθώς ξεπεράστηκαν κάποιες τεχνικές δυσκολίες ασυμβατότητας που είχαν παρουσιαστεί. Υπολογίζεται ότι το 80% των τηλεφώνων της επικράτειας ανήκουν στα λεγόμενα 'έξυπνα' τηλέφωνα.
Σημειώνεται ότι η πρώτη ενέργεια της κυβέρνησης...

Η επικίνδυνη αποστολή Μητσοτάκη και οι δύο κινήσεις Ματ

Όσο πιο λίγο μιλάς, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να πετύχεις αυτό που θες, στην περίπτωση που κάνεις βεβαίως τις σωστές επιλογές. 
Ο άγραφος αυτός κανόνας της πολιτικής και της διπλωματίας δείχνει να επιβεβαιώνεται σε σχέση με την τακτική που ακολουθεί η Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, όλο το τελευταίο διάστημα.
Η προσέγγιση του Κυριάκου Μητσοτάκη να “κρατήσει χαμηλά την μπάλα” σε επικοινωνιακό επίπεδο και να μην παρασυρθεί στην οδό της πόλωσης και των΄...

Ιστορική πλειοψηφία 288 «Ναι» για την ψήφο των αποδήμων

Νόμο του Κράτους αποτελεί από σήμερα η ψήφος των απόδημων από τον τόπο κατοικίας του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κερδίζει ένα μεγάλο στοίχημα αφού σε λιγότερο από 4 μήνες υλοποίησε ένα αίτημα ετών των Ελλήνων του εξωτερικού που θα έχουν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα τους.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων υπερψηφίστηκε με ιστορική πλειοψηφία, καθώς μόνο το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη είπε «όχι» αφού και...

Ρώσος πρέσβης : Aξιόπιστος εταίρος η Ελλάδα – Να τηρούνται οι αρχές του Διεθνούς Δικαίου

Το διπλό μήνυμα πως η Ελλάδα είναι παραδοσιακός και αξιόπιστος εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη και 
πως το κυριότερο είναι να τηρούνται οι αρχές του διεθνούς δικαίου και της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας
εξέπεμψε σήμερα ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Μασλόφ.
Μιλώντας στην καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη τύπου ο Ο Αντρέι Μάσλοβ χαρακτήρισε το σημερινό επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας πολύ καλό και πολύ υψηλό και σημείωσε πως η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Μόσχα, στις 6 Νοεμβρίου, υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι ο διάλογος είναι εξαιρετικός...

Τα… άκουσαν Νοτοπούλου και Παππάς στη Θεσσαλονίκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατέστρεψε οικονομικά» (Videos & Photos)

Εντάσεις προκάλεσε η παρουσία της Κατερίνας Νοτοπούλου στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, που είχε θέμα τον ΟΑΣΘ.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», ανέβηκε στο βήμα για να υπερασπιστεί το έργο της προηγούμενης Κυβέρνησης σε σχέση με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης...

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Γάλλοι μπαίνουν στη Νότια Κρήτη - Το σχέδιο για να αποκρουστεί η προκλητική στάση της Τουρκίας


Γαλλική και ιταλική στήριξη με «μπλόκο» στην Τουρκία

Ερευνητικό σκάφος της Γαλλίας θα έρθει στη Νότια Κρήτη 
- Αν η Τουρκία στείλει δικό της ερευνητικό, μαζί με πολεμικά σκάφη τότε θα υπάρξει αντίδραση
Το σενάριο γαλλικής εμπλοκής με αποστολή γαλλικού ερευνητικού σκάφους στην «κόκκινη ζώνη» του τουρκολιβυκού μνημονίου – εφόσον η Αγκυρα αποφασίσει να κλιμακώσει τις προκλήσεις στέλνοντας νότια της Κρήτης δικό της ερευνητικό πλοίο, αλλά για λογαριασμό της Λιβύης...

Tο ψυχογράφημα του 31% του ΣΥΡΙΖΑ

Πόσο «σοφός»μπορεί να είναι ένας λαός όταν ψηφίζει;

Κατά καιρούς, μετά από εκλογικά αποτελέσματα, δημοψηφίσματα, δημοσκοπήσεις, έχει γίνει αναφορά στην «σοφία» του Ελληνικού λαού.
Πέραν του φιλοφρονητικού χαρακτήρα της εκτίμησης αυτής από πολιτικούς, θα πρέπει να κρύβεται και κάποια δόση αλήθειας σε αυτό.
Έτσι σαν έκπληξη για πολλούς αποτελεί το γεγονός της...

Γερμανία: «Τουρκία και Λιβύη να σεβαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου»

«Το Βερολίνο συμμερίζεται ρητά τη θέση αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα και την Κύπρο»

δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, Μαρία Άνταμπαρ.
Παράλληλα, η Γερμανίδα αξιωματούχος κάλεσε Τουρκία και Λιβύη να ακολουθούν την οριοθέτηση θαλάσσιων περιοχών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο
Τη θέση αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα και την Κύπρο, «συμμερίζεται ρητά» το Βερολίνο...

Μνημείο για τα θύματα της Μαρφίν ζητεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μνημείο για τα θύματα της Μαρφίν ζητεί ο Κυριάκος ΜητσοτάκηςΟκτώ χρόνια από το θάνατο των τριών εργαζομένων

Ένα μνημείο της Πολιτείας έξω από τη Marfin ζητεί να στηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για να θυμόμαστε πάντα «πού οδηγούν οι ιδεοληψίες και ο τυφλός φανατισμός».
Με αφορμή τα οκτώ χρόνια από το θάνατο των τριών εργαζομένων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει στην ανάρτησή του πως «οκτώ χρόνια από το θάνατο της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και οι οικογένειες τους ακόμη περιμένουν να εντοπιστούν ποιοι τους δολοφόνησαν, επειδή απλά εργάζονταν»...

Στη Σύνοδο Κορυφής οι τουρκικές προκλήσεις - Τι θα επιδιώξει ο Μητσοτάκης


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπατάει στο κτίριο της ΕΕ

Επόμενος σταθμός στην διπλωματική αντεπίθεση της Ελλάδας στις τουρκικές προκλήσεις, είναι η Σύνοδος Κορυφής που θα διεξαχθεί Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Ο πήχης έχει στηθεί ψηλά για τις επιδιώξεις της χώρας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς στόχος είναι μια ρητή και ξεκάθαρη καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας από...

Τι θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την Τουρκία;

Η διστακτική στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της προκλητικότητας της Τουρκίας, το γεγονός ότι δεν παίρνει μια ξεκάθαρη θέση να καταδικάσει την συμπεριφορά της, και να της επιβάλει τις κυρώσεις που έχει εξαγγείλει από τον περασμένο Ιούλιο, δημιουργούν προβληματισμό και ερωτήματα ως προς τι επιδιώκει από την Άγκυρα 
δηλώνει για τις Βρυξέλλες ο Παναγιώτης Τσάκωνας, επικεφαλής του προγράμματος «Ασφάλεια και Τουρκία»...

Σκευωρία Novartis: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επί τω έργω…

Αυτό που είσαι θα φανεί σ’ αυτό που κάνεις. 
Και αυτό που είναι όσοι από το ΣΥΡΙΖΑ έστησαν τη σκευωρία της Novartis φάνηκε σ’ αυτό που έκαναν τα μέλη της προανακριτικής. 
Τι έκαναν; Μοίρασαν ένα… ενημερωτικό σημείωμα στους δημοσιογράφους στο οποίο μεταξύ άλλων διέπραξαν και μια αθλιότητα σε βάρος του Δημήτρη Αβραμόπουλου...

Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απαντά η Αθήνα στον Ερντογάν


Χωρίς πολλές επικοινωνιακές κορώνες και με μετρημένες κινήσεις εντός των διεθνών οργανισμών η ελληνική κυβέρνηση απαντάει στους τουρκικούς «τσαμπουκάδες». 
Καθημερινά πλέον αποτυπώνεται μέσα από συγκεκριμένες επιλογές ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αναμετρηθεί στο πεδίο των εντυπώσεων με τον κ.Ερντογάν αλλά στο «γήπεδο» της διεθνούς νομιμότητας
Η αρχή έγινε από τις δύο επιστολές προς...

Στο φουλ οι «μηχανές» στην Αμφίπολη

Στο καταδικασμένο εδώ και καιρό να στέκεται κλειστό και ολοσκότεινο ταφικό μνημείο στον Καστά της Αμφίπολης, τα φώτα άναψαν και οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ

Εκεί όπου τα τελευταία 4,5 χρόνια επικρατούσε η σιγή, τον τελευταίο καιρό, ύστερα από απανωτές συσκέψεις αυτοψίες και εντολές της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, τα εργοτάξια δουλεύουν με...

«Ρουκέτες» Αγγελή για την Εισαγγελία Διαφθοράς και την Τουλουπάκη

Σε σημαντικές αποκαλύψεις για τη σκευωρία της Novartis προχώρησε ο Ιωάννης Αγγελής στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποκαλύπτει την πραγματική διάσταση της εμπλοκής του FBI, ενώ στην κατάθεσή του εμπλέκει ακόμα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Ο Ιωάννης Αγγελής περιέγραψε τη συνάντηση που είχαν με τον...

Παράσταση στην Κουμουνδούρου δίνει το Μεγάλο μας Τσίρκο - «Μυρίζει μπαρούτι» το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ (Photos)

Ένα μεγάλο «τσίρκο» θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την περίοδο, μετά τις μεταγραφές μιας πλειάδας «καμμένων» και «άστεγων» στελεχών, προκειμένου να στηθεί και να μείνει όρθιο το νέο πολιτικό συνονθύλευμα που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Το όλο σκηνικό που διαμορφώθηκε στην Κουμουνδούρου μετά τη συνεδρίαση της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ είναι για γέλια αλλά και για κλάματα, καθώς το κόμμα της Αριστεράς του Λεωνίδα Κύρκου και του Μανώλη Γλέζου έγινε το κόμμα του… Γκλέτσου και της...

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Καταγγελία-φωτιά του πρώην Κύπριου ΥΠΕΞ για τον Γιώργο Παπανδρέου

Αν κάποιος έλεγε στον οποιοδήποτε Έλληνα ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από την Κύπρο, να αυτοεξαιρεθεί από το Διεθνές Δίκαιο με σκοπό να μετατρέψει μια εθνική επιτυχία σε εθνική αποτυχία για να μην αντιδράσει η Τουρκία τότε θα απαντούσε ότι πρόκειται για φαιδρότητες.
Σίγουρα το να προσπαθήσει από μόνη της η πολιτική ηγεσία της χώρας να υπονομεύσει μια τεράστια επιτυχία για τον Ελληνισμό στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής μόνο και μόνο για...

Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής- Συμμαχική «ομπρέλα» υπέρ της Ελλάδας

Ιδιαίτερη βαρύτητα αποκτά η σημερινή σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) λόγω των τελευταίων εξελίξεων στο ελληνοτουρκικό μέτωπο. Θα συνεδριάσει σήμερα στις 13:30 υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών.

Ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, εφόσον παραστεί ανάγκη, να συγκληθεί και το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών...

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Ευχαριστώ τον φωτογράφο μου Δημήτρη Παπαμήτσο για τις υπέροχες ατμοσφαιρικές φωτογραφίες μου" - Εκπληκτικά στιγμιότυπα που αποτυπώνουν το συναίσθημα (φώτο)

Υπάρχουν στιγμές που μία εικόνα αποτελεί σημείο ειδησεογραφικής αναφοράς. 
Περιπτώσεις και γεγονότα για τα οποία μία μόνο φωτογραφία μπορεί να αποτυπώσει συναισθήματα και μηνύματα χωρίς να χρειάζονται λέξεις.
Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Athens Photo World συνάντησαν τους Andrea Bonetti (Αντρέα Μπονέττι) και Δημήτρη Παπαμήτσο, προσωπικούς φωτογράφους του Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη αντίστοιχα...

Τουρκία – Ελλάδα : Τι πρέπει να κάνει το πολιτικό σύστημα απέναντι στις προκλήσεις

Μετά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και την ανυποχώρητη στάση του Ταγίπ Ερντογάν, οι εγχώριες διεργασίες είναι πυρετώδεις, με την κυβέρνηση να μεθοδεύει διεθνής απομόνωση της Τουρκίας, με παράλληλη ενίσχυση των διεθνών ερεισμάτων.
Σύνεση και ενότητα οφείλει να επιδείξει το πολιτικό σύστημα απέναντι σε μία από τις σοβαρότερες κρίσεις των τελευταίων ετών. 
Η δημιουργία ενός αρραγούς εθνικού μετώπου συνεννόησης, στο εσωτερικό, κρίνεται επιβεβλημένη, προκειμένου να ενισχυθεί ο κύριος στόχος της Ελλάδας που είναι η...

Προκαλεί ο Ερντογάν, δεν «ακολουθεί» ο Μητσοτάκης

Επιμένει να  «βαδίζει» ο Ταγίπ Ερντογάν στο δρόμο της έντασης, της πόλωσης και των προκλητικών δηλώσεων, με την ελληνική κυβέρνηση να δείχνει με την στάση της  πως  δεν  σκοπεύει να τον ακολουθήσει. 
Όποιος άλλωστε παρακολουθεί από κοντά τις κινήσεις Ελλάδας και Τουρκίας μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι η εντολή  Μητσοτάκη προς κάθε κατεύθυνση, ώστε η χώρα μας να μην «τσιμπήσει» από τους δήθεν τσαμπουκάδες της Αγκυρας τηρείται στο ακέραιο, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας και ψυχραιμίας.
Την ώρα λοιπόν που ο Τούρκος...

Επιστολή–καταπέλτης του προέδρου της Βουλής της Λιβύης στον ΟΗΕ: Άκυρη η συμφωνία με Τουρκία

«Παράνομη οντότητα» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Aguila Saleh Eissa.

Σε επιστολή που απέστειλε προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, λίγες ώρες μάλιστα πριν επισκεφθεί τη χώρα μας, αναλύει όλες...

Τι γυρεύει η ρωσική προπαγάνδα στα Εξάρχεια;

«Τα Εξάρχεια είναι μια κοινότητα που οικοδομήθηκε μέσα από δεκαετίες αγώνων. Είναι ξεκάθαρο ότι τα κοινωνικά κινήματα δεν πρόκειται να παραδοθούν αμαχητί στο κράτος. Ζούνε μαζί κι αγωνίζονται μαζί. 
Ακτιβιστές, πρόσφυγες και ολόκληρη η γειτονιά υπόσχονται να αντισταθούν στον εξευγενισμό και τη συνεχή αστυνομική καταστολή».
Με αυτά τα λόγια κλείνει το ρεπορτάζ του για τα Εξάρχεια ο ρεπόρτερ του Redfish Μαρσέλ Καρτιέ. Στο δεκαπεντάλεπτο βίντεο, που ανέβηκε στα κοινωνικά μέσα στις 7/12, ο Καρτιέ θα μπει στο Βοξ για να μιλήσει...

Ελληνομαθής αρχηγός στόλου Αν. Λιβύης: Θα βυθίσω τα τουρκικά πλοία (video)

Ο αρχηγός του στόλου της Ανατολικής Λιβύης, Ναύαρχος Φάρατζ ελ Μαχντάουϊ, ο οποίος ανήκει στις δυνάμεις του στρατηγού Χαλιφά Χαφτάρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και υπογράμμισε –μεταξύ άλλων- ότι «έχω εντολή να βυθίσω τα τουρκικά πλοία».
«Εγώ έχω εντολή αν έρθουν τα καράβια έρευνας των Τούρκων να τα βουλιάξω αυτά τα καράβια. Έχω διαταγή από τον κύριο Χαφτάρ», είπε...

Ο απελπισμένος Τσίπρας επενδύει σε απαξιωμένους καιροσκόπους και γραφικούς γυρολόγους (Photos)

Με παλιά υλικά, καιροσκόπους, φθαρμένες «πολιτικές περσόνες» από το κάτω ράφι της Κεντροαριστεράς και πρόθυμους «γυρολόγους, οι οποίοι δεν εκπροσωπούν ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις και διεργασίες, αλλά μόνο τους εαυτούς τους, άντε και ορισμένους φίλους τους, «χτίζει» ο Αλέξης Τσίπρας τις «γέφυρες» για την κατάληψη της Κεντροαριστεράς.
Αυτό δείχνει η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μετέχουν...

Διπλωματικός «πόλεμος» Ελλάδας και Τουρκίας – Το «όπλο» της Αθήνας και οι τριγμοί στη Λιβύη

Ένα σκληρό διπλωματικό αγώνα ξεκίνησε η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία μετά την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης για τα θαλάσσια σύνορα με την από τον ΟΗΕ αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Τρίπολης, υπό τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ, επιχειρώντας να μπλοκάρει τις μεθοδεύσεις της Αγκυρας.
Στις επιδιώξεις της Αθήνας μπαίνει και η άσκηση πιέσεων στην κυβέρνηση της Τρίπολης, επιχειρώντας να αξιοποιήσει διπλωματικά την εκρηκτική κατάσταση στο εσωτερικό της Λιβύης και τη διαρχία που υφίσταται και θα μπορούσε να αποτελέσει «κλειδί» για την επόμενη ημέρα στην...

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Δεν το… έχει με τα αγγλικά ο Τσίπρας και επιμένει! Δείτε βίντεο από την Τυνησία

Τη δυσκολία που αντιμετωπίζει με την χρήση των αγγλικών επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσία του στην Τυνησία για την διάσκεψη που διοργάνωσε για 34η χρόνια το Αραβικό Ινστιτούτο Επιχειρηματιών με αντικείμενο το νέο ρόλο του κράτους σε σχέση με την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.
Όταν πήρε τον λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκλησή τους στη συνέχεια ζήτησε την κατανόηση των παριστάμενων γιατί θα τους ενοχλούσε προκειμένου να βάλουν τα ακουστικά τους καθώς όπως ακούγεται να λέει «θα προτιμούσα να απευθύνω τον λόγο μου στα ελληνικά».
Ο τρόπος με τον οποίο απηύθυνε την παράκλησή του αυτή...

Όταν έβρεχε λεφτά, εμείς πουλούσαμε σοσιαλισμό

Η απόλυτη αλήθεια, κύριε Πρόεδρε, είναι ότι χάσαμε 4,5 χρόνια. 
Μία περίοδο που σε άλλες χώρες έβρεχε εκατομμύρια ευρώ, εμείς την περάσαμε αναζητώντας τρόπους για να αλλάξουμε τον κόσμο και να αναστήσουμε το όραμα του σοσιαλισμού. 
Ένας ήταν ο Λένιν και ο άλλος ο Αλέξης Τσίπρας. Σκεφτείτε τη στιγμή που οι διψασμένοι στην έρημο βρίσκουν έναν λάκκο με νερό και μία ομάδα θρησκόληπτων...

Θρίαμβος για την Κορακάκη: Χρυσό με ισοφάριση του δικού της παγκοσμίου ρεκόρ στο Βελιγράδι (εικόνες)

Την κυριαρχία της στο άθλημα της σκοποβολής επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο για άλλη μια φορά η Δραμινή Άννα Κορακάκη η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση του Γκραν Πρι του Βελιγραδίου.
Η 23χρονη Ολυμπιονίκης του Ρίο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ισοφαρίζοντας το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ με επίδοση 587/600.
Συνολικά συγκέντρωσε 243,6 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερη τη Ρενάτα Ρίσκε από την Ουγγαρία με 237,2 βαθμούς...

Ο Κυρ. Μητσοτάκης «βάζει φρένο» στις κραυγές για τα ελληνοτουρκικά

Όσοι περιμένουν “κραυγές” και επικοινωνιακές κορώνες περασμένων εποχών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με τη διαχείριση της τουρκικής προκλητικότητας προφανώς και θα περιμένουν για πολύ χρόνο ακόμα προκειμένου να συμβεί κάτι τέτοιο.
Για πολλά μπορεί κάποιος να επικρίνει τον σημερινό πρωθυπουργό, όμως οι επικοινωνιακές προσεγγίσεις δεν είναι ένα από αυτά. 
Υπήρξαν για παράδειγμα κάποιοι που θα ήθελαν τον κ.Μητσοτάκη ως άλλο “Τουρκοφάγο” να βγει μετά την...

«Σενάριο Λιβύης» και για το Αιγαίο επιδιώκει η Άγκυρα

Και το Αιγαίο επιχειρεί να βάλει στο τραπέζι η Άγκυρα μετά τα τετελεσμένα που επιδιώκει στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον τούρκο υπουργό άμυνας Χ.Ακάρ να προειδοποιεί ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμιά άλλη επιλογή εκτός εκείνης που θα εξασφαλίζει «δίκαιο διαμοιρασμό κάθε είδους πηγής και πλούτου στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο».
Η Αθήνα ορθά κινητοποιείται ώστε να καταδείξει ότι η Συμφωνία Τουρκίας -Σαράζ στερείται νομιμοποίησης...

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

«Απομόνωση» της Τουρκίας και ακύρωση της συμφωνίας με Λιβύη

Η διεθνής απομόνωση της Τουρκίας και η ακύρωση της συμφωνίας με τη Λιβύη είναι ο διπλός στόχος που θέτει η κυβέρνηση. 
Στη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφής λέγοντας στον Tούρκο πρόεδρο ότι «αυτό δεν πρόκειται να το δεχθώ, ούτε η ΕΕ»
Ο Έλληνας πρωθυπουργός την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή θα θέσει το θέμα στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, έχοντας και την πλήρη στήριξη της Γαλλίας. Θα θέσει όμως και το μεταναστευτικό, όπου...

Οι ιαχές πολέμου της Τουρκίας και οι επόμενες κινήσεις της Αθήνας

Λίγα 24ωρα μετά το τετ α τετ Μητσοτάκη - Ερντογάν, τα ΜΜΕ στην Τουρκία κάνουν εκτενή αφιερώματα στις τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ τούρκοι αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το οποιοδήποτε ενδεχόμενο. 
Απέναντι σε όλο αυτό το σκηνικό, η Αθήνα καλείται μέσω μιας σειράς άμεσων διπλωματικών ενεργειών να οδηγήσει την γείτονα στην απομόνωση
Ολοένα και περισσότερο κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με φόντο τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τον...

Ε Μ ΠΡΟ Σ... για Ανάπτυξη !: Νέα σενάρια για την υγεία της Μέρκελ: Παραλίγο να ...

Ε Μ ΠΡΟ Σ... για Ανάπτυξη !: Νέα σενάρια για την υγεία της Μέρκελ: Παραλίγο να ...: Όλο και πιο έντονη γίνεται η ανησυχία για την κατάσταση υγείας της Άνγκελα Μέρκελ, μετά το νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από τ...

Νέα σενάρια για την υγεία της Μέρκελ: Παραλίγο να καταρρεύσει κατά την επίσκεψη στο Άουσβιτς (βίντεο)

Όλο και πιο έντονη γίνεται η ανησυχία για την κατάσταση υγείας της Άνγκελα Μέρκελ, μετά το νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από την επίσκεψή της στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.
Η Γερμανίδα καγκελάριος κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και αμέσως μετά φαίνεται να χάνει προς στιγμή την ισορροπία της, κινδυνεύοντας να πέσει.
Στα βίντεο που αναπαράγονται από τα διεθνή ΜΜΕ, η Μέρκελ διακρίνεται να απλώνει το χέρι της σε μια προσπάθεια να κρατηθεί από τον Πολωνό πρωθυπουργό...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων και του Σαββάτου

 Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...