Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Fake news για... Όσκαρ από το Μέγαρο Μαξίμου


Ακούγεται και γράφεται συνεχώς, τελευταία μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση εξαιτίας της πρόσκλησης σε τηλεοπτική μονομαχία από την κυβέρνηση προς την ΝΔ, ότι για τον Αλέξη Τσίπρα η τετ α τετ αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο.
Έναν τομέα στον οποίο υπερτερεί ο πρωθυπουργός , εμφανιζόμενος πιο δυνατός και πιο συγκροτημένος από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με βάση...

Οι αποκαλύψεις για το Μάτι αποτελειώνουν τον Τσίπρα

Σε ακόμα πιο δύσκολη θέση έχουν φέρει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι συνταρακτικές αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι που άφησε πίσω της 101 νεκρούς.

Μετά τον σάλο από την αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και τις αντιδράσεις για τη στήριξη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, οι αποκαλύψεις για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι αποτελειώνουν την καταρρέουσα Κυβέρνηση...

Δημοσκόπηση: Πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία (κάρτες)

Ορατή είναι πλέον η πανωλεθρία για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Το κλίμα που επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα για το κυβερνών κόμμα είναι βαρύ εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η δημοσκόπηση της Opinion Poll για την εφημερίδα Karfitsa
κατέγραψε την πρόθεση ψήφου στη Μακεδονία για τις Εθνικές Εκλογές, επιβεβαιώνοντας με τη σειρά της το κλίμα γενικευμένης αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ στη βόρεια Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει...

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Έρευνα ΣΚΑΪ για το Μάτι: Ήξεραν για τους νεκρούς πριν το Συντονιστικό

Αποκαλυπτικούς διαλόγους για το χάος που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, τόσο σε επίπεδο συντονισμού όσο και σε επίπεδο επικοινωνιών μεταξύ πυροσβεστικής, αστυνομίας και Πολίτικης Προστασίας, κατέγραψε η δημοσιογραφική έρευνα του Αλέξη Παπαχελά που μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Μάλιστα σύμφωνα με τους διαλόγους, αποδεικνύεται πως οι υπεύθυνοι γνώριζαν για τους νεκρούς πριν το Συντονιστικό...

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Άλλες τρεις μέρες έμειναν στον Τσίπρα!


Τρεις μέρες έμειναν στον Τσίπρα!
Το Σάββατο 4 Μαΐου είναι το τελευταίο όριο του κ. Τσίπρα πριν περάσει οριστικά και αμετάκλητα στο τελευταίο στάδιο της πολιτικής του απαξίωσης. 
Να είμαστε ειλικρινείς! 
Ο «άρχοντας του τακτικισμού» πίστεψε ότι η ΝΔ είχε λόγο να τον «παρασύρει» σε πρόωρες εκλογές. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη! Θέλουν την συντριβή του, όχι απλά και μόνο την ήττα του.
Μείνανε άλλες τρεις μέρες για τον κ. Τσίπρα. Έπειτα μπαίνει στην τελική ευθεία των Ευρωεκλογών, έχοντας χάσει έτσι την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με τον ελληνικό λαό να του έχει στείλει ένα μήνυμα απαξίωσης στις 26 Μαΐου, θα είναι στην πράξη ένας απερχόμενος πρωθυπουργός...

Ο Μητσοτάκης παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων

Την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας επιχειρεί να μειώσει με κάθε τρόπο τη διαφορά από τη Ν.Δ. με υποσχέσεις για παροχές προς όλους ο Κυρ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που καθορίζουν το δημόσιο διάλογο. 
Τόσο η απόφαση να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας κατά του Π. Πολάκη όσο και η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου αποτελούν κινήσεις που επιβάλλουν την πολιτική ατζέντα των επόμενων ημερών...

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Σφοδρές συγκρούσεις στη Βενεζουέλα [Videos & Photos]

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει αρχίσει να λαμβάνει η κατάσταση στη Βενεζουέλα, μετά το δημόσιο κάλεσμα για εξέγερση του Χουάν Γκουαϊδό, εναντίον του Νικολάς Μαδούρο.

Λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση του βίντεο του Χουάν Γκουαϊδό, στο οποίο εμφανίζεται ο ηγέτης της αντιπολίτευσης περιτριγυρισμένος από στρατιωτικούς της βάσης Λα Καρλότταστρατιωτικοί πιστοί στον Νικολάς Μαδούρο συγκρούστηκαν με δυνάμεις πιστές στον Γκουαϊδό.
Τα γεγονότα εξελίσσονται πλέον με ραγδαίο τρόπο...

Διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ - Ζήτημα ηγεσίας θέτουν Σκουρλέτης και Τσακαλώτος

Αποφασισμένοι να αμφισβητήσουν ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα και να θέσουν ζήτημα ηγεσίας στην περίπτωση κατά την οποία η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Εκλογές προσλάβει χαρακτηριστικά συντριβής εμφανίζονται οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πάνος Σκουρλέτης.

Το τελευταίο διάστημα, τα δύο αυτά εμβληματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν διαμορφώσει ενότητα γραμμής και στρατηγικής, τόσο για την επόμενη μέρα όσο και για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις Eκλογές...

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Βίκυ Φλέσσα: «Κατάντησαν την ΕΡΤ "Πράβντα" του ΣΥΡΙΖΑ»

flessa_main01
Η γνωστή δημοσιογράφος εξηγεί στο «ΘΕΜΑ» γιατί αποφάσισε να είναι υποψήφια με τη Ν.Δ., καταγγέλλει τον αποκλεισμό της από την κρατική τηλεόραση, μιλά για τα σεξιστικά σχόλια εναντίον της και ξεσπά κατά του Πολάκη: «Ντροπιάζει την Κρήτη του Βενιζέλου»
Στην πρώτη της συνέντευξη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα μιλά για την ΕΡΤ, τη διαμάχη που ξέσπασε για την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση στην Ευρωβουλή και για όλα όσα ονειρεύεται ως γυναίκα...

Όταν ο Τσίπρας αγκάλιαζε τους Podemos: Από την «ελπίδα που (ακόμα) έρχεται» ως τη νέα ΣΥΡΙΖΑίικη κωλοτούμπα

Έχει περάσει μόλις μία τριετία όταν τον Ιανουάριο του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας εμφανίζονταν αγκαλιασμένοι στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.
Τότε, συντηρητικοί και μη, εξέφραζαν φόβους για την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, για τις ακραίες φωνές μέσα στο κόμμα, για τα άγνωστα χαρτιά που κρατούσαν υψηλόβαθμα στελέχη, για άνοδο της αριστεράς -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη- που θα οδηγήσει στη διάσπαση των Αρχών και των θεσμών της...

Η σφαλιάρα έρχεται


Αποτέλεσμα εικόνας για Η σφαλιάρα Î­ÏÏ‡ÎµÏ„Î±Î¹Η διαφορά μεταξύ των μαθηματικών και της φιλοσοφικής λίθου μιας θρησκευτικής σέχτας είναι ότι η γλώσσα των μαθηματικών επιβεβαιώνεται πάντα. Σε αντίθεση με όσους σας υπόσχονται ανάπτυξη, όπως οι ιερείς υπόσχονται εδώ και χιλιάδες χρόνια μετά θάνατον ζωή στους οπαδούς τους. 
Η μόνη πραγματική αλήθεια, φίλοι συμπολίτες, είναι ότι η σφαλιάρα έρχεται κι ο λογαριασμός θα είναι και πάλι φουσκωμένος...

Η ειρωνεία της Συριζαϊκής «σιωπηράς πλειοψηφίας»


Αποτέλεσμα εικόνας για Η ειρωνεία της Συριζαϊκής «σιωπηράς πλειοψηφίας»Κόσμο και κοσμάκη είδαμε αυτές τις μέρες. Που μπορεί να ήταν Πασχαλινές, ήταν όμως εκ των πραγμάτων και προεκλογικές. Και ο Έλληνας ακόμα κι όταν λέει «Χριστός Ανέστη», θα βρει τον τρόπο να πετάξει την πολιτική του σπόντα. Οπότε όλοι μας πήραμε χαμπάρι προς τα πού πάει το κλίμα. Δεν ξέρω τι αντιληφθήκατε εσείς, εγώ πάντως τους Συριζαίους δεν τους βρήκα πουθενά.
Ούτε στο καφενείο τους βρήκα, ούτε στην ταβέρνα, ούτε στην παρέα της αυλής γύρω από το αρνί που γύριζε στην σούβλα. Σας μιλώ για την Κρήτη...

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Οι 26 μέρες που θα κρίνουν τις εθνικές κάλπες

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος βαθύς γνώστης της πολιτικής επικοινωνίας για να αντιληφθεί ότι για την κυβέρνηση ο χρόνος των εθνικών εκλογών δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. 
Παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού περί εξάντλησης της θητείας και διεξαγωγής των εκλογών στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι καθημερινές πλέον κινήσεις και επιλογές του Αλέξη Τσίπρα μόνο εφησυχασμό δεν προκαλούν και ασφαλώς δεν συνάδουν με το παραπάνω συμπέρασμα.

Είναι προφανές ότι όλα θα “παιχθούν” το βράδυ της 26ης Μαΐου...

Κι όμως η θρησκεία δεν είναι το όπιο του λαού

Γενιές ολόκληρες μαρξιστών διαπαιδαγωγήθηκαν με το απλοϊκό σύνθημα πως «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού». Δηλαδή, πως καθηλώνει τους ανθρώπους - με την διδαχή της και την επαγγελία της για τον επουράνιο παράδεισο- να προσδοκούν την λύτρωση στην μετά θάνατον ζωή και όχι να αγωνίζονται για να φέρουν τον παράδεισο στην επίγεια ζωή.
Όπως επαγγέλλεται η μαρξιστική θεωρία...

Το «τέλος εποχής» του Τσίπρα και οι φατρίες του ΣΥΡΙΖΑ

Στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα ακούγονται βαριές κουβέντες από τα στελέχη που τραβούν τον προεκλογικό Γολγοθά: 
Για παράδειγμα, ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία παρέμβαση του υπέρ του Παύλου Πολάκη επέδειξε μια συμπεριφορά «αποτρόπαιη», «απογοητευτική» κι επικίνδυνα ακραία «δεξιά», παραπέμποντας σε «πρότυπα πολιτικών τύπου Τραμπ».
Ακούγονται και άλλα σκληρά σχόλια, και από στόματα «ιστορικών» κομματικά προσώπων, που δείχνουν ότι...

Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Χρόνια Πολλά

Τη μεγαλύτερη γιορτή άμεσα συνδεδεμένη με την ελπίδα, το φως που νικά τα σκοτάδι,  το καλό που κερδίζει το κακό, γιορτάζουν σήμερα οι απανταχού ορθόδοξοι χριστιανοί. 
Την εβδομάδα της κατάνυξης, τη Μεγάλη Εβδομάδα τη λύπης και της προσμονής διαδέχεται η Ανάσταση και η Κυριακή του Πάσχα. Η μέρα της μεγάλη γιορτής...