Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Η ετερόκλητη συμμαχία κατά του Καραμανλή – Ποιοι τρέμουν την επιστροφή [ονόματα]

Σε πλήρη δράση έχει τεθεί το τελευταίο διάστημα «ανίερη συμμαχία» που συγκροτείται από πολιτικούς, οικονομικούς και εκδοτικούς παράγοντες της χώρας και ως στόχο έχει τον Κ. Καραμανλή.

Πρόκειται για τις δυνάμεις εκείνες που πολέμησαν ποικιλοτρόπως -όχι πάντα με θεμιτά μέσα- τις κυβερνήσεις της περιόδου 2004-2009 κι επιδόθηκαν σε μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης του έργου τους...

Υπερδιπλάσια υπεροχή της ΝΔ με 31% έναντι 14,5% του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση της Opinion Poll, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται 16,5 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Οι πολίτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία (86,7%) εκτιμά ότι όσο καθυστερεί...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Το απόκρυφο σχέδιο του ΔΝΤ – Γιατί δεν βιάζονται οι δανειστές

«Στο μεσοπρόθεσμο διάστημα η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρηματοδότησης».

Αυτό απαντούν αρμοδίως στελέχη του ΔΝΤ όταν ερωτούνται για το εάν υπάρχει μια ημερομηνία που να αποτελεί το καταληκτικό ορόσημο της δεύτερης αξιολόγησης. 
Αυτή η απάντηση σε συνδυασμό με την προχθεσινή δήλωση του εκπροσώπου...

ΜΑΝΤΗΣ ΚΑΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟ SPIEGEL – Ποιες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες την «κάνουν» από το ευρώ

Στην κρίση του ευρώ με αφορμή το ενδεχόμενο ενός «κακού» σεναρίου για τη Γαλλία, την Ολλανδία ή την Ιταλία, αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», στο τεύχος του Σαββάτου.

«Το φαινόμενο είναι παράδοξο» τονίζει. 
«Ενώ οικονομικά η ευρωζώνη εμφανίζεται τόσο σταθερή όσο ποτέ άλλοτε από το ξέσπασμα της κρίσης, το 2017 θα μπορούσε να γίνει η χρονιά διάλυσης της ευρωζώνης. Οι λόγοι αυτή την φορά δεν είναι οικονομικοί, αλλά πολιτικοί»...

Πόσοι είναι οι συνταξιούχοι σήμερα;

Πόσοι είναι οι συνταξιούχοι σήμερα; Από τα στοιχεία της 20ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «HΛΙΟΣ», μαθαίνουμε τα εξής:
 Ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.654.198 άτομα
Ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.526.172 εκ των οποίων...

«Η δικτατορία των αμαθών πλησιάζει»

Αποτέλεσμα εικόνας για δερτιλής γιώργοςΤους μηχανισμούς και τις διαδικασίες μέσω των οποίων η ημιμάθεια και η αμάθεια διαβρώνουν βάναυσα τη λειτουργία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, περιέγραψε και παρενθετικά γνωστοποίησε στην @OmadaLogikis...ο κ. Γεώργιος Δερτιλής, διακεκριμένος Καθηγητής στην École des Hautes Études en Science Sociales του Παρισιού, σε μια από τις πάμπολλες διαλέξεις, που είχαμε την τιμή να προσκληθούμε, με το διακριτικό τίτλο «Η τυραννία της αμάθειας».
Επιγραμματικά σημειώνουμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη μεστή διάλεξή του:

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ: «Εμείς σταματήσαμε τον πόλεμο Τουρκίας – Ελλάδας» !

Μια σημαντική αποκάλυψη για τον ρόλο των ΗΠΑ στην ένταση Τουρκίας – Ελλάδας, έγινε δια της διπλωματικής γλώσσας από τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Συγκεκριμένα, ο βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζόναθαν Κοέν παραδέχθηκε την πυροσβεστική παρέμβαση των ΗΠΑ για να αποκλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο.
Μιλώντας με...

Ο Τσίπρας άνοιξε την πόρτα στο ΔΝΤ - «Πόλεμος» δηλώσεων με τη ΝΔ

Ο Τσίπρας άνοιξε την πόρτα στο ΔΝΤ -«Πόλεμος» δηλώσεων με τη ΝΔΜπορεί ο Αλέξης Τσίπρας, όλο το προηγούμενο διάστημα, να επιχειρηματολογούσε σκληρά έναντι του ΔΝΤ, λέγοντας δημοσίως ότι δεν χρειάζεται στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά -όπως αποκαλύπτεται- άλλα έλεγε κατ’ ιδίαν στην Κριστίν Λαγκάρντ.

Τον... κάρφωσε η ίδια η επικεφαλής του ΔΝΤ με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Λε Παριζιέν», καθώς όπως είπε ο Ελληνας Πρωθυπουργός της έχει ζητήσει να δεσμευθεί το Ταμείο να είναι δίπλα στην Ελλάδα...

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Η κόκκινη κλωστή του κρατισμού…


Η χώρα σαπίζει ενώ η κυβέρνηση καμώνεται ότι διαπραγματεύεται με τους εταίρους.

«Κερδίζει χρόνο» μόνο που δεν ξέρει τι να τον κάνει. 

Το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι η επιβολή νέων μέτρων για τους πολίτες.

Φοροεισπρακτικών και αντιαναπτυξιακών που γονατίζουν την κοινωνία, τονώνουν τη φοροδιαφυγή, επεκτείνουν τη μαύρη εργασία και αυξάνουν την ανεργία. Ήδη οι καταθέσεις...

Τα 12 φρούτα και λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα και τα 15 με τα λιγότερα [λίστες]

Φωτογραφία: Pexels

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι φράουλες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας Dirty Dozen, με τα 12 φρούτα και λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα, όπως καθορίστηκε από την Environmental Working Group.

Σπανάκι, νεκταρίνια και μήλα ακολουθούν στη λίστα του 2017. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι...

Ένας περήφανος λαός, που όμως έγινε … αρνάκι!

Ένα από τα πολλά παρεπόμενα της δίχρονης και κάτι διακυβέρνησης της χώρας από το θλιβερό τσίρκο των συριζανέλ, εκτός από την πλήρη απαξίωση της αριστεράς, είναι και η σε βαθμό αποχαύνωσης μοιρολατρία του λαού μας, που σαν υπνωτισμένος παρακολουθεί τον καθημερινό και κατά συρροή βιασμό του χωρίς να αντιδρά. 
Ένας λαός δηλαδή, που βλέπει ατάραχος τα … βόδια να προχωρούν. Που συμπεριφέρεται σαν πρόβατο επί σφαγή. Παραδομένος στο κισμέτ του. 
Πονάω αλλά μ’ αρέσει!...

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΜΑΞΙΜΟΥ & ΑΥΓΗΣ με ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ - «Απάντηση» δηλητήριο της Αυγής για τους… Ολυμπιακούς Αγώνες!

Από χθες, μόλις έγινε γνωστή η παραίτηση της Γιάννας Αγγελοπούλου από Πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων, ξεκίνησε ένας «πόλεμος» από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και από την ΑΥΓΗ!
Σήμερα, η εφημερίδα, αφού παραθέτει συνοπτικά την είδηση, στη συνέχεια καταλήγει με το αιχμηρό σχόλιο ότι «πάντως, από τη στιγμή που κατείχε τον συγκεκριμένο τίτλο επί 19 συναπτά έτη, αναρωτιέται κανείς ποια ήταν η έως τώρα «προσφορά» της – εκτός αν εννοεί το «πάρτι» των Ολυμπιακών που ακόμη πληρώνουμε…»...

ΣΟΚAΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ: «Τα Σκόπια τέλειωσαν – Το θέμα είναι εάν θα διαμελιστούν ειρηνικά ή βίαια»

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Μπόικο Νόεφ, εξέφρασε την άποψη ότι τα Σκόπια είναι «τελειωμένα» και το θέμα τώρα είναι εάν ο διαμελισμός θα γίνει βίαια ή ειρηνικά.

«Η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» δεν έχει πια μέλλον ως ένα ενιαίο κράτος, στην πράξη η καντονοποίησή της έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το θέμα τώρα είναι εάν η οριστική διαίρεση θα γίνει βίαια ή ειρηνικά»...

Λαγκάρντ: Ο Τσίπρας μου ζήτησε τη δέσμευση του ΔΝΤ για παραμονή στην Ελλάδα


Στην ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και στην προσπάθεια που κάνει, προκειμένου να πείσει επ' αυτού τους Ευρωπαίους ηγέτεςαναφέρθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Le Parisien», η Κ. Λαγκάρντ αναφέρει σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα: 

Κλεφτόπουλα, οπλαρχηγοί, κοτζαμπάσηδες

Δεν είναι, με τον τρόπο του, υπέροχο;
Αποτυπώνει τη φρίκη και την ένταση της μάχης εκ του συστάδην.
Θα μπορούσε να ήταν μια λεπτομέρεια από
τα ανάγλυφα της στήλης του Τραϊανού,
είναι όμως από τα επεισόδια που προκάλεσε το ΠΑΜΕ
έξω από το στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη, τ
ην ώρα που βρισκόταν εκεί ο πρωθυπουργός.
Χθες πήγα επίσκεψη σε ένα βουλευτικό γραφείο. 
Εχω καλέσει το ασανσέρ και περιμένω. 
Ερχεται και μια κοπέλα, που περιμένει και αυτή. Tρίτος έρχεται ένας βουλευτής του ΣYPIZA. Tο όνομά του δεν έχει σημασία, αλλά την όψη του πρέπει να την περιγράψω, διότι ήταν η ενσάρκωση της «ανάπτυξης»: παπούτσια δετά τύπου brogues (ενδεχομένως Church’s, αν και δεν είμαι σίγουρος), παντελόνι σιγκαρέτ (δηλαδή, κολάν για άνδρες και LBGT), δερμάτινο στενό σακάκι, γυαλί ηλίου καθρεφτιζέ πορτοκαλί. 
Mε άλλα λόγια, ένας συνήθης κακοχυμένος πενηντάρης μεταμφιεσμένος σε κακοχυμένο τριαντάρη. 
Για λύπηση ο μουσακάς...
Ερχεται το ασανσέρ, ανοίγει η πόρτα. Παραμερίζω, να περάσει πρώτη η κοπέλα, αλλά περνά ορμητικός και ασυγκράτητος ο...

Οι θεσμοί φεύγουν, η αβεβαιότητα μένει

Παραπομπή της διαπραγμάτευσης στο άγνωστο μέλλον έδειξαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον.
H αισιοδοξία που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες μέρες από την κυβέρνηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης έδωσε χθες τη θέση της στην πραγματικότητα, η οποία συνοψίζεται στη φράση του εκπροσώπου Tύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι «απομένει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει».
Στην πραγματικότητα, όπως προέκυψε και από την ενημέρωση...

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ της Εφορίας: Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις καταθέσεων - εισοδημάτων σε 48 ώρες από την εφορία

Το ηλεκτρονικό σύστημα λειτούργησε πιλοτικά τον περασμένο Νοέμβριο. 
Αφού ξεπεράστηκαν τα τεχνικά προβλήματα, θα χρησιμοποιηθεί από όλες τις εφορίες και τα μεγάλα ελεγκτικά κέντρα.
Το εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα διασταύρωσης των καταθέσεων και των εισοδημάτων μπαίνει σε πλήρη λειτουργία τα επόμενα 24ωρα. 
Περίπου 1,2 εκατ. ΑΦΜ (που εμφανίζονται στα 65 CD που έχει το υπουργείο Οικονομικών) θα περάσουν από κόσκινο και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν σε διάστημα δύο ημερών. ...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ BLOOMBERG: «Δεν ψηφίζουμε τα υπερβολικά μέτρα που έφερε η ανικανότητα Τσίπρα» (video)

Δεν θα ψηφίσουμε τα υπερβολικά μέτρα που αποφάσισαν οι δανειστές με την κυβέρνηση, γιατί αυτά προέκυψαν από την ανικανότητα του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του, επισημαίνει σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει πως...

Βεντέτα με την κυβέρνηση ανοίγουν οι αγρότες της Κρήτης - «Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν θα πατήσουν καθόλου στο νησί»

Φωτογραφία: Eurokinissi Οι αγρότες απειλούν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με βεντέτα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής των αγροτών της Κρήτης, Γιώργος Ντισπυράκης, μίλησε στον Real FM 97,8, τονίζοντας ότι «όποιοι πατήσουν στην Κρήτη θα έχουν τη φιλοξενία που είχαμε εμείς στην Αθήνα από τον κ. Αποστόλου».
Ερωτηθείς αν επιμένει στην άποψη ότι οι αγρότες δεν θα αφήσουν κανένα κυβερνητικό στέλεχος να πατήσει το πόδι του στην Κρήτη, ο ίδιος απάντησε:

ΑΔΩΝΙΣ εναντίον ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ: Σπαρταριστός διάλογος με σεξουαλικό υπονοούμενο

Τρελό γέλιο με τον διάλογό τους

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και ο δημοφιλής καλλιτέχνης «κονταροχτυπήθηκαν» στον αέρα της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, μετά την αναφορά του κ. Ζουγανέλη ότι όλοι οι πολιτικοί είναι το ίδιο.
Ενοχλημένος ο κ. Γεωργιάδης τον προκάλεσε σε… λεκτική μονομαχία λέγοντας πως έχει μεγάλη ευθύνη γιατί υποστήριζε με θέρμη τον ΣΥΡΙΖΑ...

ΝΕΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. – ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Η ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΚΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: «Η Ευρώπη εκτελεί διαταγές του Βερολίνου»

Η επανεκλογή του Πολωνού Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για δεύτερη θητεία, στην οποία αντιτασσόταν η Βαρσοβία, είναι ένδειξη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτελεί τις «διαταγές του Βερολίνου», κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Βίτολντ Βαστσικόφσκι.
«Ο τρόπος με τον οποίο αυτό έγινε πραγματικότητα μας δείχνει διεξοδικά πού βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και πού πάει. Ξέρουμε τώρα ότι αυτή είναι μια ΕΕ υπό τις διαταγές του Βερολίνου»...

Εφυγε η Τρόικα – Καμία συμφωνία, όλα στον αέρα

Εφυγε η Τρόικα – Καμία συμφωνία, όλα στον αέραΗ τελευταία συνάντηση της Τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση ολοκληρώθηκε, οι εκπρόσωποι των δανειστών φεύγουν από την Ελλάδα και τα πάντα παραμένουν στον αέρα καθώς δεν υπάρχει συμφωνία.

Ετσι, όλα τα κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα παραμένουν «ανοιχτά» και πλέον θα επιχειρηθεί...

Τρόμος στο Ντίσελντορφ: Τουλάχιστον 5 τραυματίες από επίθεση με τσεκούρι - Δύο συλλήψεις [βίντεο]

 Τρόμος στο Ντίσελντορφ: Τουλάχιστον 5 τραυματίες από επίθεση με τσεκούρι-Δύο συλλήψεις [βίντεο]Εικόνες και βίντεο
Μπήκαν με τσεκούρι σε σταθμό τρένου και τραυμάτισαν τουλάχιστον πέντε ανθρώπους
Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το πόσοι ήταν οι δράστες
Γαλλικό πρακτορείο: Τουλάχιστον δύο οι ένοπλοι
Δύο συνελήφθησαν, η αντιτρομοκρατική ερευνά αν εμπλέκονται και άλλοι...

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Κώστας Καραμανλής: «Όσοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη Ν.Δ. να βρουν άλλους… πρωταγωνιστές. Δεν είμαι διαθέσιμος!!!»

Κώστας Καραμανλής: «Όσοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη Ν.Δ. να βρουν άλλους… πρωταγωνιστές. Δεν είμαι διαθέσιμος!!!»
Έμπειροι πολιτικοί παρατηρητές- μετά την άκομψη παρέμβαση Μεϊμαράκη και την ίδρυση κόμματος από τον κ. Σάββα Τσιτουρίδη- επέμεναν ότι ο Κώστας Καραμανλής «θα πρέπει να δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις του για το πολιτικό του μέλλον αλλά και την στάση την οποία τηρούν εξ’ ονόματος του πολλά πολιτικά στελέχη της Ν.Δ»...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Διέρρευσε το κείμενο της Ρώμης – Πως θα είναι η Ευρώπη σε 10 χρόνια!


Το προσχέδιο της λεγόμενης «δήλωσης της Ρώμης», το οποίο καλούνται να επεξεργαστούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά την σημερινή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, παραθέτει σημερινό δημοσίευμα του EUObserver το οποίο φέρει τον τίτλο «Το προσχέδιο του κειμένου της Ρώμης κάνει ήπια αναφορά στην ΕΕ πολλών ταχυτήτων»

Σημειώνεται ειδικότερα πως οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν σήμερα τους τρόπους για να...

ΜΑΣ… ΓΕΙΩΣΕ ΤΟ ΔΝΤ: «Είναι νωρίς να μιλάμε για συμφωνία»


Συστάσεις προς κάθε κατεύθυνση να μην προτρέχουν μιλώντας για συμφωνία, απήυθυνε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διάβασε μια λακωνική ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι ακόμα είναι «πολύ νωρίς να εικοτολογούμε για το πότε θα επιτευχθεί συμφωνία» κι ότι απομένει ακόμα «πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει»...

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ! Ποια η απαίτηση των δανειστών που τίναξε στον αέρα τη διαπραγμάτευση

Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση χωρίς συμφωνία και η Τρόικα φεύγει από Αθήνα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι εκπρόσωποι των δανειστών απαίτησαν κόψιμο συντάξεων μια κι έξω και όχι σταδιακά όπως επιδιώκει η ελληνική πλευρά.
Η Ντέλια Βελκουλέσκου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και οι Ντέκλαν Κοστέλο από...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Παραιτούμαι από Πρέσβης – Δεν ζήτησα τίποτα από κανένα»!


Την απόφασή της να παραιτηθεί από την ιδιότητα που κατείχε ως Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή – κόλαφο για την κυβέρνηση, η Γιάννα Αγγελοπούλου υπογραμμίζοντας μάλιστα με νόημα ότι «ποτέ δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν»

«Προσέφερα στην χώρα μου εν γνώσει όλων των Κυβερνήσεων και συνεχίζω, πέραν των...

Ρουσόπουλος: Καμία καραμανλική ομπρέλα σε νέο κόμμα

Συνέντευξη στον ραδιοσταθμό North 98 της Θεσσαλονίκης έδωσε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, μιλώντας για την περίοδο διακυβέρνησης του Καραμανλή, για πιθανή πολιτική επαναδραστηριοποίηση του, αλλά και την κριτική για την περίοδο εκείνη. 
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπίστηκε το έργο της περιόδου εκείνης κάνοντας λόγο για «υπουργούς - φωτοτυπίες που κουνούν το δάχτυλο».
«Διαβάζω το τελευταίο διάστημα σε εφημερίδες ότι...

Ανάλυση: Επιστρέψτε τα! Η πολιτική υποκρισία με την εισφορά αλληλεγγύης των βουλευτών

Η αποκάλυψη ότι, εν μέσω φορολογικών αυξήσεων για την πλειοψηφία των πολιτών, οι 300 της Βουλής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι υπόλοιποι αιρετοί (δήμαρχοι και περιφερειάρχες) πέτυχαν μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης έως και 2.000 ευρώ ετησίως προκάλεσε, δικαιολογημένα, αντιδράσεις.

Κυρίως, όμως, προκάλεσε ένα νέο κύμα πολιτικής υποκρισίας εκ μέρους του πολιτικού προσωπικού της χώρας, που αντιστρατεύεται...

Τρελά λεφτά για τα golden boys της ΣΥΡιζΑνελ: Υπέρογκες αυξήσεις την ώρα που η κυβέρνηση συζητά νέους φόρους

Το βάρος τους σε χρυσό αισθάνονται ότι θα πρέπει να πληρώνονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που πιστεύουν προφανώς ότι η κοινωνία τους χρωστά.

Με μία περίεργη αίσθηση περί πολιτικής και αξιοκρατίας, την ώρα που η κυβέρνησή τους συζητά νέους φόρους και περικοπές για τους πολλούς, οι ίδιοι αξιολογούν τις υπηρεσίες τους σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, δίνοντας αυξήσεις στους… εαυτούς τους...

ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ: Γιατί ο Στιβ Τζομπς δεν άφηνε τα παιδιά του να χρησιμοποιούν iPad

Αυστηρά περιορισμένη ήταν η χρήση προϊόντων της Apple για τα παιδιά του Στιβ Τζομπς, λόγω της ανησυχίας του ιδρυτή της εταιρείας για τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στα παιδιά.

Μολονότι ο Τζομπς αποκαλούνταν παγκοσμίως «ο ευαγγελιστής της ψηφιακής εποχής», φαίνεται πως απέτρεπε τα παιδιά του να χρησιμοποιούν iPads, περιορίζοντας μάλιστα και την πρόσβασή τους στο Διαδίκτυο γενικότερα.
Η αποκάλυψη ότι τα παιδιά του ανθρώπου που έπειθε εκατομμύρια άλλους να αγοράσουν...

Άμεση απάντηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Μια λάθος πρόβλεψη έκανα για το ποδόσφαιρο, δεν έχασα και τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ... [Video & εικόνα]


Αμεση απάντηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Μια λάθος πρόβλεψη έκανα για το ποδόσφαιρο, δεν έχασα και τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ... [εικόνα]

Το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν έγινε αφορμή για... διαξιφισμούς μέσω Twitter για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ένας φίλαθλος του ποδοσφαίρου ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο facebook (σε συζήτηση που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με πολίτες) για την πρόβλεψη του στο Champions League, για το ποια ομάδα εκτιμά πως θα κατακτήσει φέτος το τρόπαιο...

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! Τι του είπε κοιτάζοντας τον στα μάτια [Βίντεο]

Αντιμέτωπος με μία αγανακτισμένη γυναίκα βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από την τελετή παράδοσης του στρατοπέδου Παύλος Μελάς στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα περίμενε υπομονετικά τον Αλέξη Τσίπρα δίπλα στο αυτοκίνητό του, όπως περιγράφει το thestival που δημοσίευσε και το βίντεο από το στιγμιότυπο. 
Μόλις είδε τον πρωθυπουργό, άρχισε να του φωνάζει...

«Ξηλώνουν» τον νόμο Κατρούγκαλου - Κατατέθηκε η τροπολογία για τον υπολογισμό των συντάξεων [pdf]

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κατατέθηκε τελικά, το απόγευμα της Τετάρτης, στη Βουλή, η τροπολογία για τον υπολογισμό των συντάξεων, έπειτα από την «εμπλοκή» που προέκυψε με την ΕΛΣΤΑΤ.

Η τροπολογία κατατέθηκε πέντε ημέρες μετά από τη διαρροή της, μετά την αδυναμία που δήλωσε η ΕΛΣΤΑΤ για τον προσδιορισμό τον συντελεστή ετήσιας μεταβολής μισθών, με...

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ποιοι και γιατί επιμένουν στην συναίνεση-στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

Του Σάκη Μουμτζή
Μετά τα δύο κοινοβουλευτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έθεσαν θέμα συναίνεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΑΚΕ ιδιωτικών υπαλλήλων συντονίστηκε στην ίδια πολιτική γραμμή.
Τι έγινε και ξαφνικά κάποιοι—ελάχιστοι όπως φαίνεται—μέσα στην Νέα Δημοκρατία εγείρουν θέμα στήριξης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; 
Για ποιο λόγο διαφοροποιούνται από την επίσημη κομματική γραμμή, ερχόμενοι σε ευθεία αντίθεση με την βούληση της βάσης του κόμματος;
Νομίζω, πως οι ρίζες του προβλήματος είναι βαθύτερες και ξεπερνούν τα όρια...

Ένα κλικ πιο δεξιά…


Του Γιάννη Παντελάκη

Συμβαίνει αργά μ’ έναν σχεδόν ανεπαίσθητο τρόπο. Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μετατοπίζεται σταθερά  σε πιο συντηρητικές θέσεις. Γέρνει προς τα δεξιά με την παραδοσιακή έννοια. Αποκτά έντονα εθνοκεντρικά χαρακτηριστικά, νοιώθει θεαματικά περήφανο για την καταγωγή του, επιλέγει τον απομονωτισμό απ’ ότι την παγκοσμιοποίηση και θεωρεί τις ένοπλες δυνάμεις και τον στρατό ως τους σημαντικότερους θεσμούς.  

Όλα αυτά, παρατηρούνται ιδιαίτερα τα δυο τελευταία χρόνια που κυβερνά ένα-υποτίθεται-αριστερό κόμμα! ...

Παγκόσμια Τράπεζα: Μοιράζοντας ελεημοσύνη και μαζεύοντας ψήφους

Του Βασίλη Γεώργα
Μισόλογα από την ελληνική κυβέρνηση και ηχηρή σιωπή από όλες τις υπόλοιπες πλευρές συνοδεύουν την «ιδέα» να αποταθεί η Ελλάδα στην Παγκόσμια Τράπεζα για ένα νέο δάνειο 3 δισ. ευρώ.
Λες κι έχει πέσει ένα παχύ πέπλο σιωπής και όλα γίνονται συνωμοτικά, κανείς δεν θέλει να πει κάτι περισσότερο για αυτό...

Τι συμβαίνει πραγματικά μεταξύ Τσακαλώτου-Τσίπρα - Ρήξη, ψύχρα, καχυποψία

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOCΠέπλο μυστηρίου καλύπτει το τελευταίο διάστημα τις πραγματικές σχέσεις που έχει ο πρωθυπουργός με τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τον τελευταίο να διαδραματίζει κομβικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Επισήμως, όσοι συναναστρέφονται τους δυο άντρες, μιλούν για την...

Η οργή των αγροτών ξέσπασε στην Αθήνα: Ξύλο και καύση σημαίας του ΣΥΡΙΖΑ [Φωτο]

Η οργή των αγροτών ξέσπασε στην Αθήνα: Ξύλο και καύση σημαίας του ΣΥΡΙΖΑΗ οργή των αγροτών για τα μέτρα της κυβέρνησης ξέσπασε στην Αθήνα. 

Στην μαχητική πορεία διαμαρτυρίας τους, οι αγρότες -από Κρήτη, Μακεδονία και Πελοπόννησο - συγκρούστηκαν άγρια με τα ΜΑΤ. 

Κάποιοι έκαψαν σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι κρέμασαν γυναικείο εσώρουχο έξω από τα γραφεία στην Κουμουνδούρου...

Η Παγκόσμια Τράπεζα εμφανίζει το Βόρειο Αιγαίο ως... τουρκικό [χάρτης]


Η Παγκόσμια Τράπεζα εμφανίζει το Βόρειο Αιγαίο ως... τουρκικό [χάρτης]

Ένας χάρτης της Παγκόσμιας Τράπεζας -από την οποία η Ελλάδα αναζητεί χρηματοδότηση, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα- απεικονίζει το Βόρειο Αιγαίο ως... τουρκική επικράτεια.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού, υπάρχει ο χάρτης που απεικονίζει χρηματοδοτούμενες  δραστηριότητες από την Παγκόσμια Τράπεζα ...

Τρία σενάρια καταστροφής και τρία σενάρια διάσωσης του ευρώ με την Ελλάδα πρωταγωνίστρια

Τρία σενάρια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διάλυση της ευρωζώνης αλλά και τρία σενάρια διάσωσης του ευρώ ενάντια στο κύμα λαϊκισμού σε πολλές χώρες της Ευρώπης παρουσιάζει το πρακτορείο Bloomberg. 

Πρωταγωνίστρια όπως ίσως ήταν αναμενόμενο, είναι η Ελλάδα, καθώς το πρακτορείο δίνει 50% πιθανότητες να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη...

DW: Η Ελλάδα στους top προορισμούς του καλοκαιριού

Φωτογραφία: Pixabay

«Με τους καλύτερους οιωνούς για την Ελλάδα ανοίγει αύριο τις πύλες της η 51η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), στην οποία συμμετέχουν φέτος 10.000 εκθέτες από 180 χώρες του κόσμου», τονίζει δημοσίευμα της DW.

Όπως αναφέρει η γερμανική ιστοσελίδα, «o τουριστικός κλάδος έχει κάθε λόγο να ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία τη φετινή σεζόν αφού ο αριθμός των κρατήσεων για τους...

Ο Καραμανλής "τελείωσε τον Καμμένο"

Με μία δήλωση του στο ράδιο Παραπολιτικά 90,1, ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής ξεσκεπάζει και τελειώνει τον μύθο περί Καραμανλικότητας του Πάνου Καμμένου, χαρακτηρίζοντας τον ως ευκαιριακό Καραμανλικό.

Μύδρους εξαπέλυσε στον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ο...

Συνθέτουμε, ευημερεύουμε (sic), ανακάμπτουμε

Αν αναρωτιέστε πόσο Ευρώπη είμαστε, ιδού πόσο Ευρώπη είμαστε. 

Η φωτογραφία είναι από εκδήλωση στο Ναύπλιο για τα 60 χρόνια από τη Συνθήκη της Ρώμης, με ομιλητές τους Π. Τατούλη και Μ. Κεφαλογιάννη. 
(Εντύπωση μου κάνει η ασυνήθιστη εγγύτητα των καθισμάτων στην έδρα του ομιλητή. Να είναι μια έμμεση υπόμνηση, εκ μέρους των οργανωτών της εκδήλωσης, στη θεμελιώδη αξία του Υπαρκτού Ελληνισμού «πρώτο τραπέζι πίστα»;)
Τρία ρήματα στον τίτλο, που συμπυκνώνουν τη χθεσινή δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού...

«Χρυσό» εφάπαξ ενέκρινε στον εαυτό του ο πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ

Μετά τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) Σωτήρης Νίκας φέρεται να έκανε «δώρο» στον εαυτό του προαγωγή που του απέφερε αύξηση του εφάπαξ κατά περίπου 100.000 ευρώ, εκτοξεύοντάς το στις 258.000 ευρώ!

Την υπόθεση αποκάλυψε με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς...

Διπλό μήνυμα Λαγκάρντ για χρέος και μεταρρυθμίσεις


Διπλό μήνυμα για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων αλλά και το θέμα του χρέους έστειλε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θέτοντας για ακόμα μία φορά τους όρους συμμετοχής του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την δεξαμενή σκέψης CSIS (CENTER FOR STRATEGIC INTERNATIONAL STUDIES) η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ξεκαθάρισε, όπως...

Οι ομάδες αυτοκτονίας του Κουρουμπλή που πάνε να πάρουν μαζί τους ολόκληρη τη χώρα

Σχετική εικόναΤου Αντώνη Πανούτσου
Την προσοχή στην έρευνα της ΔιαΝΕΟσις για τα πιστεύω των Ελλήνων τράβηξαν τα πιασιάρικα στοιχεία. 
Ότι το 26,5% των Ελλήνων, εκ των οποίων 37% δηλώνουν ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ και 50% της Χρυσής Αυγής, πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν και ότι 80%  πιστεύουν ότι  «υπάρχουν μυστικές οργανώσεις που δρουν στο παρασκήνιο και κινούν τα νήματα». 
Μικρότερη όμως προσοχή δόθηκε σε ένα στοιχείο που θα επηρεάσει την πολιτική στα χρόνια που έρχονται.
Μόνο το 23,2% των Ελλήνων πιστεύει ανεπιφύλακτα στον θεσμό του προέδρου της δημοκρατίας. Όπως...

Κυριάκο, κλείσε το βιβλίο του Ροΐδη και βάλτο στην βιβλιοθήκη!


Αποτέλεσμα εικόνας για ΡοΐδηΤα τελευταία 150 χρόνια στον πλανήτη γη, έχουν σίγουρα αλλάξει πολλά. Αντίθετα, στο «γαλατικό χωριό» που λέγεται Ελλάδα, άλλαξαν ελάχιστα. 

Διαβάστε τι έγραφε ο Εμμανουήλ Ροΐδης για τα κόμματα, τους κομματάρχες και τους στρατούς τους. Κυρίως όμως πρέπει να το διαβάσουν οι πολιτικοί. Κυριάκο Μητσοτάκη, αν θέλεις να κάνεις τη μεγάλη διαφορά, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις! Θυμήσου!
Είναι λυπηρό να διαπιστώνεις ότι εδώ και δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, χρόνια βρισκόμαστε παγιδευμένοι σε ένα μαγικό σύννεφο που μας εμποδίζει να συμμετάσχουμε στα δρώμενα...

8 Μαρτίου...άντε πάλι τα ίδια


Της Βάσως Κόλλια*
8 Μαρτίου: παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας. 
Μια ακόμη χρονιά με εκδηλώσεις, ημερίδες, δηλώσεις και εορτασμούς. 
Θα ειπωθούν και θα γραφτούν πολλά,για την αξία της γυναίκας, για τα προβλήματά της, για την ισότιμη συμμετοχή της στην κοινωνία και...