Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

«ή Καραμανλής ή … πάμε για βρούβες»


Μπορεί να μην δηλώνεται στις δημοσκοπήσεις από τους ερωτώμενους αλλά είναι σαφές πως αναζητείται ο «Μωυσής» που θα ανοίξει δρόμο μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα της κρίσης. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αισθάνεται αυτή τη στιγμή πως δεν εκπροσωπείται από το πολιτικό σύστημα και θα έσπευδε να δηλώσει υποστήριξη σε αυτόν που θα μπορούσε να πείσει στο ρόλο ενός Μεσσία.
Η πολιτική στην Ελλάδα μοιάζει να επαναλαμβάνει διαρκώς τον εαυτό της. Το 1974 ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που μετά την αυτοεξορία του στο Παρίσι, πιο ώριμος πλέον ως ηγετική προσωπικότητα σε σχέση με την...

Με 155 "ΝΑΙ" πέρασε το σχέδιο νόμου για τη ΝΕΡΙΤ

Τρίτη ψηφοφορία μέσα στην ίδια εβδομάδα

Πέρασε όπως ήταν φυσικό το νομοσχέδιο για τη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ Τηλεόραση από τη Βουλή αφού το στήριξαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. 
Νωρίτερα προηγήθηκε μία σχετικά ήρεμη συνεδρίαση με μόνο απρόοπτο την επιμονή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να μην κατέβει από το βήμα, προκαλώντας της αντίδραση της προεδρεύουσας Μαρίας Κόλλια αλλά και την χωρίς προηγούμενο επίθεση του Απόστολου Κακλαμάνη στον Ηλία Μόσιαλο.Πρόκειται για την τρίτη ψηφοφορία που διεξήχθη αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή αφού είχαν προηγηθεί εκείνες για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και το Πολυνομοσχέδιο.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Κάψε θερμίδες και ας μην πηγαίνεις γυμναστήριο

Δεν χρειάζεται να κλειστείς στους τέσσερις τοίχους για να κάνεις κορμί θανατηφόρο (ναι, αυτό που το θέλουν με έναν όρο).


Βαριέσαι το γυμναστήριο; Μάντεψε. Δεν είσαι η μόνη. Και εμείς το ίδιο. Γι αυτό και βρήκαμε μερικές έξυπνες λύσεις για να φτιάξουμε σώμα παίζοντας μέχρι και frisbee. ;Έχουμε και λέμε, λοιπόν, τι μπορείς να κάνεις για να ιδρώσεις:...

Η πάντα «κακή» κυβέρνηση κι η πάντα «καλή» αντιπολίτευση

Κατά την αλήστου μνήμης εποχή του Δηλιγιάννη (το «σύμβολο του παλαιοκομματισμού και της πολιτικής ολιγαρχίας» και αντιπάλου του Τρικούπη), το πρόγραμμα της αντιπολίτευσης ήταν γραμμένο σε μια σειρά: «Πρόγραμμά μας είναι το αντίθετο της κυβέρνησης».
Θα περίμενε κάποιος πως με την πάροδο κοντά 1,5 αιώνα τα πράγματα στην χώρα θα είχαν εξελιχθεί ευνοϊκά και πως οι παλαιοκομματικές μέθοδοι θα είχαν εγκαταλειφθεί...

Τελεσίγραφο Σόιμπλε στην Αθήνα: Mη μου μιλήσετε για γερμανικές αποζημιώσεις

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν μεταβαίνει στην Ελλάδα για να πει στους Έλληνες πώς να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους, 

αυτό είναι αποστολή της Τρόικα και όχι μεμονωμένων κρατών, δήλωσαν κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με αφορμή τη έλευσή του την Πέμπτη στην Αθήνα.
Οι ίδιοι κύκλοι προσέθεταν μάλιστα ότι ο υπουργός επιθυμεί να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική πλευρά, να την ενθαρρύνει στον δύσκολο δρόμο που ακολουθεί και μα συνομιλήσει για θέματα διμερούς συνεργασίας και προοπτικής επενδύσεων...

Ο Καμμένος προκάλεσε και ο άσχετος Στουρνάρας "τσίμπισε" για Καραμανλή!


Μεγάλο ρήγμα κατάφερε να δημιουργήσει ο Πάνος Καμμένος, μεταξύ της κυβέρνησης και του Κώστα Καραμανλή. 


Η ..."πονηρή" ερώτηση του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς τον υπουργό Οικονομικών, έφερε μια απάντηση από την πλευρά του κ.Στουρνάρα, που ουσιαστικά άδειασε τον πρώην πρωθυπουργό...

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο!

Στην κόψη του ξυραφιού η ρύθμιση για τους δημοτικούς αστυνόμους

Με οριακή πλειοψηφία πέρασε το Πολυνομοσχέδιο μετά από έναν μαραθώνιο συζήτησης στη Βουλή και αφού είχε ψηφιστεί επί της αρχής. 
Μετά την ονομαστική ψηφοφορία που προηγήθηκε επί των άρθρων.
Σε ονομαστική ψηφοφορία μπήκαν περισσότερα από 15 άρθρα αλλά από την πρώτη ανάλυση των ψήφων, το αρθρο 81 για τους Δημοτικούς Αστυνόμους έλαβε τις λιγότερες ψήφους, συνολικά 152 σε σύνολο 293 ψήφων , παρά ταύτα ...

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ιστορίες για ρακοσυλλέκτες

Διπλοκλειδωμένη, στέκει σα να περιμένει, ακριβώς πίσω από τη πόρτα, ολομόναχη, θυμάται, μοναχά αυτό απέμεινε, ζει με φαντάσματα και μονολογεί στους περαστικούς γειτόνους.
Ήταν στην ίδια θέση, πάνε εβδομήντα χρόνια από τότε, έμπαινε μέσα ο πατέρας της, άφηνε μια πάνινη τσάντα με φαγητό, περισσότερα ήταν τα χαρτιά και τα περιτυλίγματα, παρά ό,τι είχε καταφέρει να μαζέψει. Στα βιαστικά, προχωρούσε στο πίσω δωμάτιο, τρυπούσε τις φτέρνες του, που από το περπάτημα μέσα στη...

Τα προβλήματά μας έχουν θεμέλιο τη διαφθορά

Είναι καθημερινό το φαινόμενο η δημοσιοποίηση κάποιου περιστατικού διαφθοράς, στο οποίο να εμπλέκεται δημόσιος λειτουργός. 
Και αναρωτιόμαστε όλοι, τι πρέπει άλλο να συμβεί, ώστε να συνειδητοποιήσουμε πως η πηγή των δεινών μας είναι η διαφθορά, στην οποία εθιστήκαμε, είτε ως δράστες είτε ως θεατές;
Το φαινόμενο μπορεί να είναι παγκόσμιο, όμως αυτό ούτε δικαιολογεί την μίμηση, ούτε εξηγεί την ένταση που παρατηρείται στα καθ’ ημάς, και μάλιστα τώρα που θα έπρεπε όλοι να συνειδητοποιήσουμε την αιτία του κακού ένεκα του οποίου βρισκόμαστε σε τόσο δυσμενή θέση...

Βρείτε τον πιο ασφαλή τρόπο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ και θα κερδίσετε 100.000 ευρώ

Βρείτε τον πιο ασφαλή τρόπο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ και θα κερδίσετε 100Τι θα συμβεί αν η Βρετανία θελήσει να βγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση; 

Ενα Ινστιτούτο μελετών αποφάσισε να βρει την καλύτερη απάντηση για το Brexit. Και προσφέρει 100.000 ευρώ για αυτή.
Πρόκειται για διαγωνισμό που προκήρυξε το Ινστιτούτο Οικονομικών υποθέσεων. Οπως εξήγησαν οι εμπνευστές του, υπάρχει ανάγκη να βρεθεί ένα αξιόπιστο σχέδιο για την περίπτωση που οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ στο δημοψήφισμα που έχει υποσχεθεί να διοργανώσει ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον...

Ο Παπουτσής τη βόλεψε… Εγώ σε ποιον να πω «ουστ»;

Σκέψου, λέει, να είσαι 30 χρονών, με μάστερ και διδακτορικό, και να έχεις την ατυχία να είσαι Έλληνας. Δηλαδή, άνεργος. Με λαμπρές σπουδές, όπως θα έλεγαν οι παλιότεροι.
Σκέψου, λέει, να έχεις και πέντε -έξι συνομήλικους φίλους, με τα ίδια προσόντα. Επίσης Έλληνες και, συνεπώς, επίσης άνεργους.
Σκέψου, λέει, ότι ξυπνάς ένα πρωί, προσπαθώντας να διαχειριστείς την κατάθλιψή σου, και ξαφνικά ακούς ότι ο Χρήστος Παπουτσής ορίστηκε επρόσωπος στην Παγκόσμια Τράπεζα.
«Ο ποιος;» σκέφτεσαι… Ο Χρήστος Παπουτσής...

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Μεγάλη η πτώση των βάσεων –Θα φτάσει ακόμα και τα 700 μόρια

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Μεγάλη η πτώση των βάσεων –Θα φτάσει ακόμα και τα 700 μόΜεγάλη πτώση των βάσεων 
αναμένεται μετά τις βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων με σχολές όπως οι ιατρικές ή οι νομικές να εμφανίζουν πτώση κατά 300 περίπου μόρια, ενώ πολλές είναι οι πολυτεχνικές σχολές όπου θα σημειωθεί μείωση ως και 500 μόρια.
Από την άλλη ωστόσο σχολές όπως οι παιδαγωγικές συνεχίζουν να εμφανίζουν μεγάλη ζήτηση, όπως και όλες όσες εξασφαλίζουν θέση εργασίας που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με το Εθνος η πτώση αναμένεται να είναι:

Ο παγκόσμιος χάρτης της μπύρας [εικόνες]

Είναι σαφώς πιο πολύχρωμος κι απείρως πιο γευστικός. Σε βοηθά να χαλαρώσεις. 

Η ιστοσελίδα puretravel.com έφτιαξε τον παγκόσμιο χάρτη της μπύρας αντικαθιστώντας τις σημαίες με την νούμερο ένα εταιρεία ζυθοποιίας της κάθε χώρας.
Οι επιλογές της, πάντως, δεν έμειναν ασχολίαστες, ειδικά εκείνη της Γερμανίας που εκπροσωπείται από την Oettinger μια μικρή low budget μπύρα που κέρδισε άλλες μεγαλύτερες και σαφώς πιο διάσημες. 
Η επιλογή για την Ελλάδα ήταν η Mythos. Live your myth in Greece που έλεγε και το υπουργείο Τουρισμού.
(πατήστε πάνω στην εικόνα για να την δείτε σε μεγάλη ανάλυση)...

Ραχήλ: "Θα σας κρεμάσουμε" - Τζαμτζής:" Θα μας κλ@σεις τα αρχ...."

Σάλος από τους διαλόγους στη Βουλή

Σάλο έχει προκαλέσει ο διάλογος που αναρτήθηκε στα parapolitika.gr με τον τσακωμό της Ραχήλ Μακρή με τον Δάνη Τζαμτζή
Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν πως το σκηνικό ξεκίνησε όταν μιλούσε ο εισηγητής της ΝΔ για την αντισυνταγματικότητα και εκεί πετάχτηκε η Ραχήλ Μακρή και είπε: "Θα σας κρεμάσουμε" .
 Με αυτή την έκφραση τα πήρε στο... κρανίο ο Τζαμτζής και απάντησε "Θα μας κλ@σεις τα αρχ.... Κάτσε κάτω διορισμένη από το ΠΑΣΟΚ"
Στην συνέχεια ακολούθησε ο "διάλογος" περί ηλιθίων και ...προδοτών...

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Η Δημόσια Πολιτική Παρέμβαση Καραμανλή είναι ώριμη πλέον... "Κομμένη" η επικοινωνία του με τον Σαμαρά


Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Κώστα Καραμανλή, να αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο στη δημόσια ζωή και ίσως να προετοιμάζει δημόσια παρέμβαση το επόμενο διάστημα. 

Οι σχέσεις του τελευταία με τον πρωθυπουργό, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως δεν είναι σε καλό σημείο και η επαφή μεταξύ των δύο ανδρών έχει σταματήσει εντελώς. 
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι αναφορές για την Νέα Ελλάδα στο συνέδριο της ΝΔ, αλλά και η πλήρης σιωπή του Μαξίμου και της Συγγρού, στις μιντιακές επιθέσεις που δέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός.
Από το Μαξίμου αυτό που λένε, είναι πως από την στιγμή που δεν υπερασπίζεται ο ίδιος τον εαυτό του, γιατί να το κάνουν αυτοί για λογαριασμό του. 
Από την άλλη παρατηρείται μια κινητικότητα στο καραμανλικό στρατόπεδο και το γεγονός ότι υπήρξαν αντιδράσεις από κορυφαία στελέχη του πρώην πρωθυπουργού δεν είναι τυχαίο. ...

Video: Έξαλλος ο Α. Κακλαμάνης με την Κωνσταντοπούλου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου προκάλεσε ένταση στην Βουλή.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης για την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου σε ειδικό δικαστήριο εκνεύρισε τόσο πολύ τον Α. Κακλαμάνη, επειδή τον διέκοπτε την ώρα που μιλούσε, με αποτέλεσμα να τον αναγκάσει από το βήμα της Βουλής να… της βάλει τις φωνές!!!
«Και η υπομονή έχει τα όρια της» αναφώνησε, επειδή τον διέκοψε την ώρα που μιλούσε, ενώ μετά από λίγο την χαρακτήρισε αναιδέστατη. 
«Μα δεν ντρέπεστε λίγο; Ας αλλάξει θέση η κυρία…», ζήτησε...

Παραίτηση Ξαρχάκου λόγω Λαζόπουλου - Φιλιππίδη

«Όχι» Ξαρχάκου σε Λαζόπουλο - Φιλιππίδη

Την παραίτηση του υπέβαλλε προφορικά χθες και θα υποβάλλει και επίσημα σήμερα, ο πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου, Σταύρος Ξαρχάκος.

Ο κ. Ξαρχάκος αποφάσισε να παραιτηθεί διότι διαφωνεί με την κατεύθυνση που παίρνει το Εθνικό Θέατρο, όπως αυτές διαφαίνονται με την ένταξη των παραστάσεων του Πέτρου Φιλιππίδη και του Λάκη Λαζόπουλου στο ρεπερτόριο του φετινού χειμώνα...

Συνωστισμός στο γραφείο Καραμανλή από την "παρέλαση" Υπουργών και Βουλευτών!

Ποιοι πέρασαν απο το γραφείο του!

Στο γραφείο του στη Βουλή, βρέθηκε από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας ο Κώστας Καραμανλής. 
Ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος με την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος και τον αναβρασμό της γαλάζιας Κ.Ο. 
Πολλοί μάλιστα από τους βουλευτές είχαν πιάσει από νωρίς στασίδι για να δουν τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και να ανταλλάξουν μαζί του απόψεις, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας...

Μία ανάσα από το Ειδικό Δικαστήριο ο Παπακωνσταντίνου - Υποστήριξε ότι το "παιγνίδι είναι στημένο" κατά την ομιλία του στη Βουλη

Παραπέμπεται ο πρώην υπουργός για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα - Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Όπως είχε φανεί από το απόγευμα τα κόμματα συμφώνησαν στην άσκηση άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα -απιστία στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου- και ένα πλημμέλημα -παράβαση καθήκοντος-.

Μετά τη μυστική ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν το εξής:

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Από την Ελλάδα του Ελύτη & του Χατζηδάκι, στην Ελλάδα του Λαζόπουλου & της Μενεγάκη

Η οικονομική κατρακύλα την οποία βιώνει σήμερα η χώρα 

δεν είναι αποτέλεσμα μόνον λανθασμένων πολιτικών και οικονομικών μας επιλογών, επί δεκαετίες τώρα. Είναι κυρίως αποτέλεσμα της πολιτιστικής, ηθικής, αξιακής και κοινωνικής κατάπτωσης, που η Ελλάδα του εύκολου πλουτισμού, που ανήγαγε σε θρησκεία την προκλητική κατανάλωση και την επίδειξη υλικών αγαθών, υφίσταται όλες αυτές τις δεκαετίες.
Η Ελλάδα παλιότερων δεκαετιών ήταν φτωχή. Αλλά τη φτώχεια της την βίωνε με αξιοπρέπεια. Είχε, μάλιστα, διαμορφώσει μια δική της κουλτούρα, που της επέτρεπε οι καθεστηκυίες αξίες να εμπνέουν και να διαμορφώνουν μια κοινωνία με πολλές αδυναμίες, κυρίως οικονομικές και πολιτικές, αλλά και πολλές αρετές, κυρίως κοινωνικές και πολιτισμικές...

Η Ψυχολογία της Οικονομικής Κρίσης

Η εργασία αποτελεί την κυριότερη απασχόληση στην καθημερινή ζωή του μέσου ενήλικα

Το επάγγελμα είναι η σχεδόν επικρατέστερη μοναδική επίδραση στην ζωή του ανθρώπου. Πράγματι αν αφαιρέσουμε τις ώρες του ύπνου, ο άνθρωπος είτε εργάζεται, είτε προετοιμάζεται για την εργασία, είτε αναπαύεται από την εργασία, είτε προσπαθεί να βρει υποκατάστατα για την εργασία.
Επομένως, η επαγγελματική προσαρμογή αποτελεί βασικό μέρος της γενικής προσαρμογής του ατόμου στην ζωή του και μία κατ` εξοχήν δυνατότητα να συμπληρώσει την ιδέα για τον εαυτό (self-concept)....

Κανένα Έλεος

Ο Διεφθαρμένος κηρύττει τη διαφάνεια.
Ο Διεφθαρμένος κηρύττει τη δικαιοκρισία.
Ο Διεφθαρμένος κηρύττει το πρέπον.
Πάντοτε κηρύττει, διακηρύττει, αποκηρύττει.
Αμετροεπώς. Μεγαλόφωνα.
Με όσο θόρυβο, όση υπερβολή κι επισημότητα χρειάζεται για να κρύψει βολικά τον αριβισμό του.
Κηρύττει.
Όταν οι άλλοι ζουν- ή προσπαθούν να ζήσουν- εκείνος κηρύττει. Φτύνει λέξεις.
-Αν ήταν μητέρα, θα κήρυττε πόσο σημαντική είναι η ίδια για το νεογέννητο παιδί – και θα τ’ άφηνε να πεθάνει, χωρίς να το θηλάσει.
-Αν ήταν θεός θα...

Ξένα funds αγοράζουν φτηνά τα δάνεια των Ελλήνων για να τα εισπράξουν ολόκληρα

Με την Ελλάδα σε καθεστώς συνεχούς οικονομικής ύφεσης και αρκετά νοικοκυριά να αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις, τα ξένα distress funds έρχονται στη χώρα μας για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να κάνουν μπίζνες αγοράζοντας τα «κόκκινα» δάνεια από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς αυτή τη στιγμή ένα στα τέσσερα δάνεια βρίσκονται στο «κόκκινο» και σύντομα το ποσοστό των υποχρεώσεων που δεν θα εξυπηρετούνται θα ξεπεράσει το 30%.
Εκεί μπαίνουν στο... κάδρο τα distress funds....

Γιατί σε προτιμούν τα κουνούπια; Μήπως πίνεις μπύρες;

Ποιοι είναι εκείνοι οι παράγοντες που σαν κάνουν ελκυστικούς για τα κουνούπια. Η λίστα που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να τα αποφύγετε

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί σας λατρεύουν τα κουνούπια; Γιατί επιλέγουν εσάς και όχι κάποιον άλλο για να ''επιτεθούν''; 
Υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες που σας κάνουν ελκυστικότερη επιλογή και πόλο έλξης των ενοχλητικών εντόμων.

Η ομάδα αίματος...

Ο Τσίπρας επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 74%

Τι ποσοστό έλαβαν οι άλλοι δύο υποψήφιοι. Τι αποφάσισαν για την κατάργηση των συνιστωσών

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ψηφοφορίας για την ανάδειξη των 200 μελών της ΚΕ του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ και η καταμέτρηση έβγαλε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Τσίπρα με 74,08%, ήτοι 2.477 ψήφους. 
Η κ. Σίσσυ Βωβού έλαβε 157 ψήφους που αντιστοιχούν στο 4,69% και ο κ. Πάνος Ηλιόπουλος έλαβε 22 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 0,6%. 
Οι εγγεγραμμένοι ήταν 3430, ψήφισαν 3412, τα έγκυρα ήταν 3344, τα άκυρα 68 και τα λευκά 688 (20,57%).
Μετά την εκλογή του στην προεδρία, ο κ. Τσίπρας προέβη στην παρακάτω δήλωση: