Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Χαλαρώνουμε, πολύ ένταση σήμερα

By Factorx


Thesis graduation film.
Music by Mathieu Alvado, interpreted by the Star Pop Orchestra at Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris.
Contractor : Christophe Eliot.
Editing and mixing by Thibaut Maillart, Etienne Graindorge.
Sound recording by Etienne Oury, Benoit Navarret, Thibaut Maillart, Etienne Graindorge.

More details on :
http://www.mathieugerard.com/steellife

Ο 'Αγιος Γιώργης δέν άναψαν ούτε το καντήλι του φέτος

Δεν ξέρω τους λόγους που κρατήσατε τον Αϊ Γιώργη φέτος κλειδωμένο αλλά
είμαι σίγουρος πώς αν ήταν
εν Ζωή οι δύο
πάνω στην σκεπή στο παρακάτω στο βίντεο δεν θα συνέβαινε αυτό.

Ανεβάζω στο Ιντερνετ αυτό το βίντεο από το προσωπικό μου αρχείο μήπως και συγκινήσει τους Υπεύθυνους .

Ίσως θα έπρεπε να αναρτήσω μερικά από τα Email με τα παράπονα που έστειλαν στην Ιστοσελίδα Μικροπολιώτες για να καταλάβετε τα αισθήματα κάποιων που όπως μας γράφουν έχουν τάξει τον Εαυτό τους στο μοναστήρι, αλλά θα ήταν πολλή κακό γιατί αναφέρονται και σε ονόματα.

Αγαπητοί μου χωριανοί εσείς που ζητάτε να μάθετε από την Ιστοσελίδα τον λόγο, σας προτρέπω να ρωτήσετε την Επιτροπή και κανέναν άλλον.


Η σημερινή επιτροπή διαχείρισης του Άι Γιώργη απαρτίζετε από τους παρακάτω.

1) Πέτρος Παπαιωάνου

2) Δανιάβας Παρίσης

3) Γκάλιμπας Σταμάτης

3) Τυμπανίδης Κώστας


Τελειώνοντας μεταφέρω Ένα πολλή μεγάλο ευχαριστώ από όλους αυτούς που βρέθηκαν στον Άι Γιώργη στον Κύριο Παπαιωάνου Κώστα που με δική του πρωτοβουλία μετά από ώρα και από τα πολλά γιατί άνοιξε την Πόρτα και οι επισκέπτες άναψαν τα καντήλια, χτύπησαν την Καμπάνα, και ασπάστηκαν με ευλάβεια το Εικόνισμα του Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου .


Κάνε κλίκ και ρίξε μιά ματιά στο κάτω βίντεο.




Απο την Ιστοσελίδα άιντε και του Χρόνου..... και ....


Χρόνια πολλά

Η Στρατηγική του ΠΑΣΟΚ είναι Λάθος!

Γιάννης Παπαϊωάννου

Προσπαθεί με οργή, εμφανή εκνευρισμό και Άστοχες τοποθετήσεις να αποδείξει ότι η Δικαιοσύνη είναι τελικά διεφθαρμένη, μίσθαρνο όργανο της κυβέρνησης και πλυντήριο σκανδαλών. Περιμένει παραιτήσεις εισαγγελέων -που όμως δεν θα έρθουν ποτέ μέσα σε αυτό κλίμα- καθώς οποιαδήποτε παραίτηση θα ήταν δήλωση κομματικής υποταγής στην γραμμή.

Αν έρθουν θα δείξουν απλά οτι υπάρχει ένα παράλληλο Πασοκικό Κράτος και θα είναι τραγικό.

Το ΠΑΣΟΚ με το «σκεπτικό» ότι δεν θα συνηγορήσει σε παραγραφή -ένα σκεπτικό που μοιάζει και με δικαιολογία καθώς δεν έχει την πλειοψηφία στην βουλή- πασχίζει άραγε στα αλήθεια να χώσει ένα υπουργό στην φυλακή;

Να αποδείξει ότι το σκάνδαλο του βατοπεδίου υπάρχει;

Να στήσει ειδικά δικαστήρια με γουνάκια από μια άλλη εποχή που χαρακτηρίστηκε Βρώμικη;

Να συμψιφιστεί έναντι του κόσμου ένα αμαρτωλό κυβερνητικό παρελθόν δείχνοντας ότι αυτοί είναι χειρότεροι;

Κανείς δεν αντιλαμβάνεται πλήρως. Παρακολουθούμε ένα πληθωρισμό -ως συνήθως- που δείχνει έλλειψη σχεδιασμού και προτεραιοτήτων. Και όλα καταλήγουν σε ενα βούρκο τον οποίο όμως τον ξέρουμε.

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αποδείξει τα αυτονόητα.

Είναι κοινή πεποίθηση της κοινωνίας ότι:

Σκάνδαλο του βατοπεδιου υπάρχει και υπάρχουν ευθύνες υπουργών.

Ότι η δικαιοσύνη δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Ότι η κομματική επιλογή της ΝΔ είναι η συγκάλυψη.

Ότι ο Καραμανλής είναι ο ηθικός αυτουργός της συγκάλυψης.

Είναι συλλογική η πεποίθηση ότι η Δικαιοσύνη και η κυβέρνηση βαδίζουν χέρι χέρι.

Ο Τύπος έχει προσφέρει τα μέγιστα έτσι ώστε το τεκμήριο της ενοχής για τα πολιτικά πρόσωπα να κυριαρχεί.

Δεν χρειάζεται να αποδείξει ή να αναδείξει κάτι το ΠΑΣΟΚ καθώς όλα έχουν αναδειχτεί.

Αντίθετα με το να λέμε οτι η δικαιοσύνη ειναι στημένη, θέτουμε ακόμη και το ίδιο το σκάνδαλο Βατοπεδίου υπο αμφισβήτηση καθώς το κάνουμε κοματικό πυρομαχικό.

Δειχνει και μια αντιληψη για την δικαιοσύνη κοματική.

Σύντροφοι! Ας αντιληφθουμε ότι είτε φέρει η κυβέρνηση είτε όχι την υπόθεση Βατοπέδι στην βουλή, η ζημιά για αυτήν έχει γίνει. Η κοινή γνώμη έχει βγάλει τα συμπεράσματά της.

Ο μόνος λοιπόν που έχει συμφέρον να αποδείξει την αθωότητα του είναι η κυβέρνηση και οι εμπλεκόμενοι. Τυχών επιστροφή της υπόθεσης στην βουλή -πέρα από ένα άμεσο μικρό επικοινωνιακό κέρδος για το ΠΑΣΟΚ- τελικά θα οδηγήσει σε παραγραφή και αθώωση με την συνέργεια της βουλής.

Όπως αθώος τελικά θα βγει και ο Παυλίδης.

Τι άλλο περιμένεται δηλαδή;

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν προτείνω.

Αγνοείστε τους δικαστές. Αφήστε να εννοηθεί ότι είναι κατωτέροι των περιστάσεων ή δείξτε ότι είναι θύματα ενός κομματικού κράτους.

Πέταξε το μπαλάκι στην κυβέρνηση και ζητήστε της να αποδείξει ότι είναι αθώα.

Αν τολμά. Αν μπορεί!

Αυτή έχει την ενοχή στην πλάτη.

Οδηγήστε την κοινωνία να κοιτά ύποπτα την Κυβέρνηση και να θεωρεί συνένοχο τον Καραμανλή. Ηθικό αυτουργό της συγκάλυψης.Μην το κομματικοποιείτε. Δεν είναι από την μια το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη η ΝΔ Είναι Από την μια η κυβέρνηση της ΝΔ και από την άλλη η κοινωνία.

Ζητήστε του ΚΑραμανλή να πάρει θέση για το σκάνδαλο. Υπάρχει ή δεν υπάρχει κατά την γνώμη του ευθύνη υπουργών.

Μη ζητάτε από τους εισαγγελείς να πάρουν θέση. Το θέμα είναι πολιτικό και οι εισαγγελείς είναι για άλλα θέματα. Μην αφήνεται την ΝΔ να κρύβετε πίσω απο υπαλλήλους της.

Πείτε το. Ζητήστε του Καραμανλή να πάρει θέση για το σκάνδαλο.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ήττα για τον Καραμανλή σήμερα, από το να δεχτεί ότι υπάρχει πολιτικό σκάνδαλο.

Δεν θα το παραδεχτεί.

Οπότε θα χάσει και ακόμα αυτούς τους δεξιούς που θα μείνουν χωρίς επιχειρήματα.

Ακόμη όμως και εαν το παραδεχτεί και αναλάβει ξανά την ευθύνη θα είναι ήττα και ο δρόμος για τα γουνάκια θα ειναι ανοικτός.

Αλλα δεν θα το παραδεχτεί

Αναδείξτε λοιπον την κομματική του ιδιοτέλεια και την ομερτά των δεξιών και της παρέας. Δείξτε ότι το κομματικό τους συμφέρον κυριαρχεί σε βάρος της χώρας, των θεσμών της, δικαιοσύνης την βουλής, της κοινής γνώμης.

Στρέψατε τα βλέμματα του κόσμου στην ενοχή ή συνενοχή της κοματικής ΝΔ και του Καραμανλή. Ξεχωρίστε τους απο τους υπόλοιπους Ελληνες Από εμάς τους Έλληνες

Βάλτε μπροστά την χώρα και το συμφερον του Λαού.

Μέσα σε αυτό θα δοθεί η ευκαιρία να πούμε πολλές φόρες ότι θέλουμε ένα άλλο κράτος.

Συντροφοι

Η Στρατηγική του ΠΑΣΟΚ είναι Λάθος γιατι οδηγεί στην συνολική απαξίωση.

Η ψήφος του Καρατζαφέρη...

Του Θωμά Ακρωτηριανάκη
.
Ο ΛΑ.Ο.Σ του Καρατζαφέρη (=crypto-Karatzaferis) θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής Παυλίδη και μάλιστα με κομματική πειθαρχία...
Δεν το κάνει για λόγους συνέπειας, αλλά για να διευκολύνει τον Mitsotakis, αν αυτός αποφασίσει να ρίξει γραμμή στους ~25 βουλευτές της ΝΔ που επηρεάζει να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής Παυλίδη (επηρεάζει και τον αντίπαλο του Παυλίδη, τον Φώτη Μανούση....).
Ο .Κ. και ο Μ. και η Dora είναι κρυφοσυνεταιράκια. Το 2000 πήγανε μαζί να ρίξουν από αρχηγό τον Καραμανλή, δεν τους βγήκε, στη συνέχεια για πιο αποτελεσματικά ο Κ. "ίδρυσε" κόμμα, και προσπαθούνε τώρα πάλι μαζίνα τον ρίξουν. Οσο για τον αντι-Dorismo του Κ. είναι πέρα για πέρα προσποιητός και σε συνεννόηση μαζί της....!!!
Ο Παυλίδης πολύ πιθανά να μην παραιτηθεί, αν παραπεμφθεί, οπότε φοβούνται οι M. και Κ. ότι τότε ο Καραμανλής δεν θα κάνει εκλογές, αλλά θα παραιτηθεί από αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός, για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος αρχηγός της ΝΔ,(που θα 'ναι η Dora), χωρίς διάλυση της Βουλής και χωρίς νέες βουλευτικές εκλογές.
Μάλιστα σε συνεύντευξή του, στις 21 Απρ.2009, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο K. μιλάει για...
περίπτωση πτώσης Καραμανλή,αλλαγής πρωθυπουργού, χωρίς διάλυση της Βουλής, χωρίς βουλευτικές εκλογές. Είπε δηλαδή αυτό που κατά βάθος φοβάται και δεν θέλει να το δείξει. Φοβούνται οι Κ. και Μ.τέτοια ευφυή κίνηση του Καραμανλή, διότι το τελικό-τελικό αποτέλεσμα θα είναι σε βάρος τους. Θα επανέλθει αρχηγός της ΝΔ ο Καραμανλής και εσωκομματικά πιο ισχυρός από ποτέ άλλοτε,στη θέση της προσωρινής αρχηγού Dora,που θα 'χει βαριά ηττηθεί στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου του 2010. Μετά η μητσοτακική αμερικανόδουλη φράξια της ΝΔ θα γίνει τόσο ανίσχυρη, που θα 'ναι στα όρια της αποχώρησης ,ή διαγραφής.
Τελικά πιστεύω ότι δεν θα κάνει το λάθος ο Μ. να δώσει γραμμή στους ~25 βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής Παυλίδη, οπότε δεν θα παραπεμφθεί. Ομως ποτέ δεν ξέρεις.... Η εγωπάθεια του Μ. είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να τον οδηγήσει στα μεγαλύτερα βιαστικά λάθη, όταν βλέπει ότι υπάρχει μια ευκαιρία, παραβλέποντας πως μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ.

Η Αννα Ψαρούδα άνοιξε το δρόμο...

Να ζητήσουν κι άλλοι βουλευτές της ΝΔ
να πάει η δικογραφία στη Βουλή...

Από τον Αντώνη Λούπο

H βουλευτής Α' Αθήνας της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Άννα Ψαρούδα Μπενάκη δήλωσε ότι ο φάκελος για την υπόθεση του Βατοπεδίου πρέπει να πάει στην Βουλή. Η δήλωση της είναι πολύ σωστή. Το παράδειγμά της πρέπει να ακολουθήσουν τώρα και οι άλλοι βουλευτές της ΝΔ.
Έτσι θα βοηθήσουν το κόμμα και την κυβέρνηση, αφού θα ξεκαθάρισει το τοπίο, οι υπεύθυνοι θα πάνε σπίτι τους και θα υπάρξει ελπίδα ανάκαμψης για τη ΝΔ. Δεν αρκεί όμως να το δηλώνουν στα κανάλια.
Πρέπει να πάρουν τη θέση αυτή και μέσα στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα όταν...
θα συζητηθεί το θέμα και θα πρέπει η πλειοψηφία, ασχέτως κομματικής τοποθετήσης, να ζητήσει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση με βάση και τα νέα στοιχεία. Κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν ο φάκελος ΄φύγει από τομ Αρειο Πάγο και πάει στη Βουλή. Ειδάλλως, άλλο ένα κουκούλωμα θα γίνει και η ΝΔ θα κατρακυλήσει κι άλλο...

Αρχίζει το ματς (της...ροχάλας);


....λογικό φαντάζει και το "ξεκατίνιασμα" για την "δικαιοσύνη"(ασχετα εαν ΚΑΝΕΙΣ δεν θα πάει φυλακή πόσο μάλλον να τιμωρηθεί αφου Β.Βενιζέλος και η "τσακαλοπαρέα" του φρόντισαν συνταγματικά κλπ για την πλήρη ατιμωρησία, για την πλήρη ασυδοσία κλπ). Προφανως ο...καβγας γίνεται για το ποιός θα φάει λιγότερες...ροχάλες, για το ποιος εκλεψε λιγότερο κλπ! Εκλογές και τυπικα πλέον αποφασίστηκαν για "μετά το καλοκαίρι", οπότε ας απολαύσουμε ενα 4μηνο ξεκατίνιασμα....Αλλωστε, οι "νταβάδες" ετοιμάζουν στο παρασκήνιο "την επόμενη ημέρα" με δικό τους όχημα....
i-Reporter

Εκπομπή-αφιέρωμα στον Πόντο

Aύριο Κυριακή στις 20.00 θα προβληθεί η εκπομπή-αφιέρωμα στον ''Πόντο''. Ο συγγραφέας Γιώργος Ανδρεάδης, μιλά, για τα ορφανά της Γενοκτονίας, προχωρά σε σημαντικές αποκαλύψεις και ξεσκεπάζει το ρόλο της Τουρκίας. Στο κανάλι 4Ε της Θεσσαλονίκης. www.tv4e.gr

«Τροφοδότες τηλεδικείων».

By politis.gr
Σκληρή αντιπαράθεση πυροδότησε η απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά να μην διαβιβάσει στη Βουλή τη δικογραφία για το Βατοπαίδι, αφού έκρινε ότι μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης από τους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς, ουδέν νεώτερο στοιχείο προέκυψε σε βάρος υπουργών που να δικαιολογεί την αποστολή του στη Βουλή.

Όπως δήλωσε ο κ. Σανιδάς «Τούτο προκύπτει και από το γεγονός ότι οι ενεργήσαντες την προκαταρκτική δύο εισαγγελικοί λειτουργοί στην προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών αναφορά τους ουδέν περί ευθύνης υπουργών διαλαμβάνουν.
Άλλως τε τα ίδια πρόσωπα που εξετάσθηκαν κατά την προκαταρκτική εξέταση, είτε ως μάρτυρες είτε ως ύποπτοι, είχαν εξετασθεί και ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.
Μάλιστα, ενώπιον της τελευταίας, όπως είναι πασίδηλο, εξετάσθηκαν και άλλα πολύ περισσότερα πρόσωπα.
Υπό τα δεδομένα αυτά, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα παραβίαζε τη συνείδησή του και το νόμο (θα διέπραττε το έγκλημα της καταχρήσεως εξουσίας ή κατά πάσα περίπτωση της παραβάσεως καθήκοντος) εάν έστελνε τα στοιχεία στη Βουλή, από τα οποία, μολονότι ουδέν προέκυπτε, θα άφηνε να εννοηθεί ότι υπήρχε θέμα ποινικής ευθύνης υπουργών, έχοντας έτσι υποκύψει στις πάσης φύσεως πιέσεις είτε πολιτικών κομμάτων είτε μερίδας ΜΜΕ».

Στην αντιπαράθεση πήρε μέρος και ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (από το 2003)κ. Δημήτρης Λινός, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων κ. Σ. Μπάγιας.

Όμως και οι δύο έπεσαν σε τεράστιες αντιφάσεις αφήνοντας στους πολίτες ένα έντονο αίσθημα ότι επιχειρείται μια απαξίωση των θεσμών και της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Λινός δήλωσε ότι «Ο φάκελος πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή αμελητί.Το έργο του εισαγγελέα είναι απλώς διαβιβαστικό και δεν είναι ουσιαστικό».

Όμως ....όπως αποδεικνύεται από την εγκύκλιο υπ` αριθμό πρωτ.4560/4 που είχε διαβιβαστεί προς τους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας στις 24/12/2003 και υπογράφεται από τον ίδιο τον κ. Λινό (φωτo) στην σελίδα 3 αναφέρει ότι : «οι αιτήσεις των Εισαγγελικών Αρχών θα υποβάλλονται στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος , μετά από έλεγχο, θα τις υποβάλει στην Βουλή».

Πως λοιπόν ισχυρίζεται τώρα ότι «το έργο του εισαγγελέα είναι απλώς διαβιβαστικό και δεν είναι ουσιαστικό», όταν -τότε- ανέφερε την ουσιαστική φράση «μετά από έλεγχο»;

Για όποιον γνωρίζει ελληνικά ,εάν υπήρχε απλώς διαβιβαστικό έργο αυτή η φράση δεν θα έπρεπε να υπήρχε στην πρόταση.
Όποιος ανατρέξει στο λεξικό της νέας Ελληνικής γλώσσας του καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μπαμπινιώτη θα διαπιστώσει ότι η ερμηνευτική απόδοση της λέξης «έλεγχος» αποδίδεται ως εξής:η έρευνα για την εξακρίβωση ή πιστοποίηση της εγκυρότητας, της ορθότητας, της αλήθειας, ή της πραγματικής αξίας (στοιχείων, δεδομένων,λόγων, ενεργειών).

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά» λοιπόν από τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λινό. Άλλη ερμηνεία και εφαρμογή για το 2003 και άλλη για το 2009.

Ερωτηματικά προκαλούν και οι δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων κ. Σ. Μπάγια.«Θεωρώ ότι βρισκόμαστε πλέον ενώπιον θεσμικής παρέκκλισης» και τόνισε ότι ... «υπήρξε αυτοανάληψη αρμοδιότητας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με εγκύκλιο η οποία όμως είναι ανίσχυρη απέναντι στο νόμο του Συντάγματος».

Όπως βλέπετε , ο φερόμενος και ως υποψήφιος για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ , πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εφαρμόζει και αυτός το ... «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Όταν το 2003 παραλάμβανε αυτή την εγκύκλιο που απευθυνόταν ΚΑΙ σ` αυτόν και την εφάρμοζε ... ασυζητητί , δεν την θεωρούσε θεσμική παρέκκλιση.

Σήμερα άλλαξαν πολλά , με κυριότερο... την κυβέρνηση. Έτσι λοιπόν άλλαξε και η θεώρησή του ως προς την θεσμικότητα της.

Θα έχει άδικο λοιπόν κάποιος σήμερα εάν τους χαρακτήριζε...«Τροφοδότες τηλεδικείων»;

Πονηρή απουσία Βορίδη από την ψηφοφορία

boridis-karatza.jpg

Δύο βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. θα απέχουν από την ψηφοφορία για τον Παυλίδη, από τη στιγμή που αυτή θα πραγματοποιηθεί μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη. Ο ένας είναι ο Βορίδης, που βρίσκεται από την Πέμπτη στην Αμερική. Αν και ο Καρατζαφέρης του ζήτησε να επιστρέψει δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπακούσει στην αρχηγική επιθυμία. Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. έχει κανονίσει να μείνει δυο - τρεις μέρες παραπάνω στις ΗΠΑ. Κάποιοι λένε ότι θέλει να αποφύγει να εκτεθεί, αφού ως νομικός γνωρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα με τον Παυλίδη. Με κάτι τέτοια έρχεται να ενισχυθεί η διαχρονική φήμη που θέλει τον Βορίδη να φλερτάρει με την Ν.Δ.

Μειωμένο κατά 41,9% το εμπορικό έλλειμμα Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, η μείωσή του οφείλεται κυρίως στη μείωση της συνολικής αξίας των εισαγωγών-αφίξεων κατά 33,9% το Φεβρουάριο
Μείωση 41,9% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το Φεβρουάριο, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, και διαμορφώθηκε στα 1.955,2 εκατ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ).

Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου μειώθηκε κατά 404,7 εκατ. ευρώ, ή 17,3%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, η μείωσή του οφείλεται κυρίως στη μείωση της συνολικής αξίας των εισαγωγών-αφίξεων κατά 33,9% το Φεβρουάριο του 2009 σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2008. Μείωση κατά 14,8% σημείωσε και η αξία των εξαγωγών-αποστολών.

Κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2009, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου υποχώρησε σε 4.044,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 38,5%, έναντι του αντίστοιχου διμήνου του 2008.

Και ο Μ.Σάλλας βλέπει πως το "βάθος της κρίσης έχει αρχίσει να φαίνεται"..

(Τα γνωστά τηλε-παπαγαλάκια της καταστροφολογίας πάντως, συνεχίζουν να έχουν αντίθετη άποψη.)

Την ανάγκη να αναχαιτιστεί ο φόβος που έχει προκαλέσει διεθνώς η παγκόσμια οικονομική κρίση, ο οποίος έχει μετατραπεί σε «φρένο» για τη ζήτηση και την ανάπτυξη, υπογράμμισε χθες βράδυ από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας (φωτογ.)και πρόσθεσε ότι «το βάθος της κρίσης έχει αρχίσει να φαίνεται» και ότι «υπάρχουν θετικά μηνύματα», αφού, μεταξύ άλλων, σημειώνεται αντιστροφή κλίματος στους αμερικανικούς δείκτες.
Μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο κ. Σάλλας υπεραμύνθηκε των τραπεζών, τονίζοντας ότι δεν είναι ο χρηματοπιστωτικός τομέας αυτός που δημιούργησε τα χρόνια δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας, τα οποία επιδεινώνονται από την κρίση.
«Η Ελλάδα δεν έχει σήμερα το μέγεθος της κρίσης που υπάρχει στο εξωτερικό, ωστόσο..
πλήττεται στις εξαγωγές της. Δεν μπορούν οι τράπεζες να δημιουργήσουνε ζήτηση από το Ανόβερο για την Αθήνα», είπε και πρόσθεσε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της αγοράς με τραπεζικούς όρους αφού οι τράπεζες «δεν είναι φορείς που δανείζουν άκριτα σε όποιον έχει ανάγκη», αλλά χρηματοδοτούν την υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα. «Σημαντικό μέρος της κρίσης διεθνώς οφείλεται στην μη τήρηση των τραπεζικών κριτηρίων, τώρα εν μέσω κρίσης, αυτά δεν είναι δυνατόν να μην τηρούνται» είπε και συμπλήρωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει μέχρι στιγμής διαπιστώσει να βρίσκονται στο «κόκκινο» σημαντικού μεγέθους επιχειρήσεις.
Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς επανέλαβε την πρόταση του ότι τα 15 δισ. ευρώ από τα 28 δισ. του πακέτου στήριξης των ελληνικών τραπεζών θα έπρεπε να δοθούν απευθείας σε κλάδους και επιχειρήσεις, που είτε έχουν ήδη προβλήματα με την κρίση είτε ενδέχεται να αντιμετωπίσουν, όπως ο τουρισμός και οι εξαγωγές.
Κατά τον κ. Σάλλα, τέλος, οι παρεμβάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Παγκόσμιας Τράπεζας προς τις χώρες των Βαλκανίων έχουν ήδη βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό τις τοπικές οικονομίες στην αντιμετώπιση της κρίσης, γεγονός από το οποίο θα επωφεληθούν και οι ελληνικές επιχειρήσεις

Ναυτεμπορική

Προοπτική ένταξης χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ

Την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ για τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων που πληρούν τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, ζητούν οι ευρωβουλευτές με πρόταση ψηφίσματος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων που εγκρίθηκε χθες.

Τη σχετική έκθεση εισηγήθηκε η Σουηδέζα ευρωβουλευτής Ανα Ιμπριζάζικ και έχει τίτλο: «Εδραίωση της Σταθερότητας και της Ευημερίας στα Δυτικά Βαλκάνια».
Με την έκθεση υπογραμμίζεται η «ευρωπαϊκή προοπτική όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων» και τονίζεται ότι «η πλήρης ένταξη στην ΕΕ των χωρών που πληρούν τα κριτήρια της Κοπεγχάγης δεν πρέπει να καθυστερήσει ή να απορριφθεί αδικαιολόγητα».
Επίσης, οι ευρωβουλευτές πιστεύουν ότι «η...

έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων δεν θα πρέπει να παρεμποδίζεται ή να διακόπτεται λόγω ζητημάτων που άπτονται διμερών διαφορών».
Για το λόγο αυτό, προσθέτουν οι ευρωβουλευτές, «οι χώρες θα πρέπει να συμφωνήσουν για διαδικασίες προς επίλυση των διμερών προβλημάτων, πριν από την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».Σχετικά με τη δυνατότητα επενδύσεων στα Δυτικά Βαλκάνια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει «την πλήρη υποστήριξή του για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαίσιου επενδύσεων μέχρι το 2010».
Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές, το πρόγραμμα αυτό θα επιτρέψει τον συντονισμό των επιχορηγήσεων και των δανείων που παρέχονται από την Επιτροπή, διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς και μεμονωμένες χώρες δωρητές.Σε ό,τι αφορά στο θέμα των θεωρήσεων διαβατηρίου, οι ευρωβουλευτές τάσσονται υπέρ της απελευθέρωσης του καθεστώτος θεωρήσεων του χώρου Σένγκεν για τους πολίτες των Δυτικών Βαλκανίων.Θεωρούν δε την απελευθέρωση αυτή «ως μέσο εξοικείωσης των κατοίκων της περιοχής με την Ευρωπαϊκή Ενωση».
Επισημαίνουν ότι μία πολύπλοκη διαδικασία χορήγησης θεώρησης, που επιτείνεται από την έλλειψη προσωπικού στα προξενεία και τις πρεσβείες της περιοχής, ενέχει τον κίνδυνο να προκαλέσει εχθρικά συναισθήματα στους λαούς της περιοχής έναντι της ΕΕ.Ενθαρρύνουν τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για την ικανοποίηση των απαιτήσεων που έχουν ορισθεί στους μεμονωμένους οδικούς χάρτες, κατά τρόπον ώστε να εξασφαλισθεί η άρση του καθεστώτος θεώρησης διαβατηρίων για τη χώρα τους το συντομότερο δυνατόν.
Τέλος, σχετικά με τα θέματα εκπαίδευσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τονίζει «τον ζωτικό ρόλο της εκπαίδευσης και κατάρτισης στις σημερινές, βασισμένες στη γνώση, οικονομίες», και υποστηρίζει την αύξηση των χρηματοδοτήσεων και των υποτροφιών σε φοιτητές και ερευνητές, για σπουδές και έρευνα στην ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Mundus
ΑΠΕ

Αισιοδοξία ότι η Ευρώπη πλησιάζει στην ανάκαμψη

Βρυξέλλες - Γερμανία
Αισιοδοξία ότι τα χειρότερα για την ευρωπαϊκή οικονομία έχουν παρέλθει εκφράζουν αξιωματούχοι των Βρυξελλών. Για ενθαρρυντικές ενδείξεις έκανε λόγο ο Χοακίν Αλμούνια.
«Ορισμένοι δείκτες στέλνουν θετικά μηνύματα. Αποκαλύπτουν ότι είμαστε πλέον πιο κοντά στην ανάκαμψη» τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να στραφεί κάποιο μέλος της Ευρωζώνης για βοήθεια στο ΔΝΤ σημείωσε ότι κάτι τέτοιο «δεν είναι πολιτικά αποδεκτό».
Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του διοικητή της Mπούντεσμπανκ. «Οι πιέσεις στην οικονομία θα περιοριστούν από το καλοκαίρι και το 2010 θα εξέλθουμε από την ύφεση» σημείωσε ο Άξελ Βέμπερ.
Βελτιωμένο εμφανίζεται εν τω μεταξύ το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία. Ο δείκτης του ινστιτούτου Ifo ανέκαμψε στις 83,7 μονάδες από 82,2 το Μάρτιο.
Στη Γαλλία τα καλά νέα ήρθαν από το μέτωπο των καταναλωτικών δαπανών για βιομηχανικά αγαθά, που ενισχύθηκαν 1,1% το Μάρτιο σε μηνιαία βάση. Βυθισμένη στη χειρότερη ύφεση των τελευταίων 30 ετών είναι ωστόσο η Βρετανία. Το ΑΕΠ της συρρικνώθηκε 1,9% το πρώτο τρίμηνο του έτους.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ο Καραμανλής στη Λευκωσία


ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Στη ζωή έρχεται μια ώρα να αποφασίσεις με ποιόν θα πας και ποιόν θα αφήσεις. Τριάντα πέντε χρόνια μετά την εισβολή στην Κύπρο, η στιγμή, κατά πάσα πιθανότητα, ήρθε. Και για την Κυπριακή Δημοκρατία, που δεν μπορεί ούτε πέντε λεπτά να υπάρξει χωρίς την Ελλάδα και για την Ελλάδα. Γιατί, όπως είπε σε μια ιστορική ομιλία του ο μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου, “αν η Κύπρος χαθεί και η Ελλάδα θα χαθεί”. Δύσκολα θα επιβιώσει δεύτερης κυπριακής καταστροφής ή νέου γύρου ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης, υπό πολύ δυσμενέστερους όρους.
Φταίνε λένε οι έποικοι, 100.000 στους 16 0.000 ψηφοφόρους του ψευδοκράτους που έβγαλαν τον ¨Ερογλου. Μα οι ίδιοι εξέλεξαν τον Ταλάτ! Στ’ αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι θα αποφασίσει Ταλάτ ή ‘Ερογλου πως θα λυθεί το κυπριακό; ‘Αν κάτι αποδεικνύει η εκλογή είναι ότι η ελληνική πολιτική, φτιαγμένη από πολύ καρότο και καθόλου μπαστούνι, προκαλεί το μόνο λογικά αναμενόμενο αποτέλεσμα: σκληραίνει την άλλη πλευρά. Πολύ θα θέλαμε να διαβάσουμε τις επ’ αυτού αναλύσεις του ‘Ελληνα Πρέσβη στη Λευκωσία που εστάλη, δέκα χρόνια αφότου επέβλεψε την παράδοση Οτσαλάν στην Τουρκία, να παρακολουθήσει από κοντά το κλείσιμο του κυπριακού, στη συμβολικά και ουσιαστικά σημαντικότερη θέση της ελληνικής διπλωματίας!
Η τακτική έχει σημασία υπαρχούσης στρατηγικής. Πίσω από τις δύο δειλές μας χώρες και την ακατάσχετη λοδογιάρροια που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί μας, συνήθως για να μας εξαπατήσουν, δεν κρύβεται παρά η απροθυμία Λευκωσίας και Αθήνας, είτε να αγωνιστούν όντως εναντίον της «εισβολής και κατοχής», είτε να περιγράψουν έναν οδυνηρό, αλλά τουλάχιστο μη καταστροφικό «ιστορικό συμβιβασμό».
Τώρα όμως, Λονδίνο, Ουάσιγκτον και ‘Άγκυρα είναι αποφασισμένοι να αποκαλύψουν την ελληνική μπλόφα, να αναγκάσουν την πλευρά μας να υπογράψει τη συμφωνία που ετοιμάζουν δεκαετίες με τις φόρμουλες που πλασάρουν. Πείτε μου, εσείς, νοήμονες αναγνώστες, πίσω από τον επίσημο λόγο Ελλάδας και Κύπρου, κάποια καταληπτή απάντηση για το ποιος θα κυβερνά αυτό το μοναδικό στα διεθνή χρονικά «κράτος-εύρημα» που συζητάνε τώρα στη Λευκωσία. Ποιος θα κάνει κουμάντο, το 80% των Ελληνοκυπρίων, το 20% των Τουρκοκυπρίων, μαζί με τους εποίκους, ή ξένοι στρατοί και δικαστές; Με ποια αστυνομία, με ποιόν στρατό θα ασκείται η κυριαρχία και θα αμύνεται το “κράτος”; Ποιος θάχει δικαίωμα πάνω του; ‘Εχουν εφαρμοσθεί αυτά πουθενά αλλού στον πλανήτη;
Λόγια, λόγια, λόγια από πολιτικούς δεξιάς και αριστεράς, που, αν αποκτήσουν όντως αντίκρισμα, ξαναγράφοντας συνταγματικό, ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, εγκυμονούν τον κίνδυνο νέας τραγωδίας. Οι καλοί λογαριασμοί δεν κάνουν απαραίτητα καλούς φίλους, χωρίς σαφήνεια όμως στο συμβόλαιο ο καυγάς είναι συνήθως σίγουρος και μεταξύ φίλων!
Κι ύστερα, είναι η περίφημη τουρκική ένταξη στην ΕΕ. Για την πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών συνιστά – τουλάχιστο σήμερα – χαριστική βολή στην Ευρώπη, όπου μας ενέταξε ο Καραμανλής ώστε, με τα δικά του λόγια, μια επίθεση της Τουρκίας εναντίον μας να θεωρηθεί επίθεση κατ’ αυτής. Παρήλθε ο κίνδυνος; Γιατί υποστηρίζοντας την τουρκική ένταξη και παύοντας και να διαμαρτυρόμαστε ακόμα για την τουρκική πολιτική εις βάρος μας, αποθρασύναμε την ‘Αγκυρα και φτιάξαμε τις … σχέσεις της με την Ουάσιγκτον; Μπορεί η καινούρια πολιτική νάναι σωστή, δεν θάπρεπε όμως να συζητηθεί στη χώρα, δεν θάπρεπε να διαβάσουμε μια-δύο μελέτες που να την εξηγούν βρε αδελφέ, να πεισθεί κι ο ελληνικός λαός, αντί νάχει την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα ακόμη φρούτο εισαγωγής, προϊόν προσαρμογής στα ατλαντικά κελεύσματα; Πως και γιατί ο πρωτεργάτης αυτής της επιλογής Κώστας Σημίτης, εμφανίστηκε προ διετίας, όσο ξαφνικά την υιοθέτησε, το ίδιο ξαφνικά να την αποκηρύσσει; (και προτού συζητήσουμε για την ένταξη της Τουρκίας, μήπως θάπρεπε κάποιος να κάνει απολογισμό της προηγούμενης μεγάλης διεύρυνσης και των καταστροφικών αποτελεσμάτων για την ΕΕ;)
Τα ψέμματα τελειώσαν. Η παρούσα γενιά Ελλήνων πολιτικών καλείται να λάβει ιστορικές αποφάσεις. Η Ιστορία δεν θα τη ρωτήσει αν έχει τα φόντα και τη σπονδυλική στήλη. Αν κάνει λάθος, θα συντρίψει και πολιτικούς και παρατάξεις. Κινδυνεύει όμως να συντρίψει και τον ελληνικό λαό.
Από το konstantakopoulos.blogspot.com

Υποκριτική στάση και ..."πυρά" εντυπώσεων από το ΠΑΣΟΚ κατά της δικαιοσύνης

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση έχουν προκαλέσει οι επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι "...ακολουθεί επικίνδυνη τακτική και οι δηλώσεις των στελεχών του επιχειρούν να επηρεάσουν και να εκφοβίσουν τη Δικαιοσύνη. Λυπάμαι ειλικρινά και λυπάμαι βαθύτατα. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί μια επικίνδυνη τακτική. Επικίνδυνη για τον εαυτό του, επικίνδυνη για το πολίτευμα, επικίνδυνη για την Δημοκρατία, επικίνδυνη για την κοινωνία...", αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Δένδια.
"...Ο υπουργός Δικαιοσύνης αντί να λυπάται για την κριτική του ΠΑΣΟΚ στις απαράδεκτες ενέργειες του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με τις οποίες παρεμποδίζεται το έργο της Βουλής και συγκαλύπτονται τα σκάνδαλα, θα όφειλε να διαφυλάξει το κύρος της Δικαιοσύνης, ελέγχοντας πειθαρχικά τον κ. Σανιδά..." απάντησε στον κ. Δένδια ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λέγοντας παράλληλα, ότι ο κ. Σανιδάς, μαζί με την κυβέρνηση, επιχειρούν "...μάταια να συγκαλύψουν σκάνδαλα για τα οποία ευθύνονται στελέχη της ΝΔ...".
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Σανιδά για βάρβαρη προσβολή του κοινοβουλίου και ζήτησε απο τον πρόεδρο της Βουλής να φέρει προς συζήτηση το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Για εκτροπή κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. Προσθέτει ότι η εξουσία για το ΠΑΣΟΚ είναι ένα λάφυρο που θέλουν να αποκτήσουν πάση θυσία.
Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συνέστησε στον κ. Αντώναρο περισσότερη ...σοβαρότητα και ψυχραιμία.
Στο μεταξύ, ο Γιώργος Σανιδάς με ανακοίνωσή του που εξέδωσε την Παρασκευή, επαναλαμβάνει ότι δε διαβίβασε τη δικογραφία για την υπόθεση Βατοπεδίου στη Βουλή, επειδή δε διαπιστώνεται εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
"...Κατάχρηση εξουσίας συνιστά όχι μόνον η παράλειψη διώξεως ενόχου αλλά και η δίωξη κάποιου αθώου..." δηλώνει ο κ. Σανιδάς.

Ο ιός του ...λαϊκισμού χτύπησε και τον Βενιζέλο

Και νέα επίθεση εξαπέλυσε χθες το ΠΑΣΟΚ κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά με διάβημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ενώπιον του προέδρου της Βουλής.
Ο Ε. Βενιζέλος που επισκέφθηκε χθες το πρωί το γραφείο του προέδρου της Βουλής, Δ. Σιούφα, ζήτησε να οριστεί άμεσα ειδική συνεδρίαση προκειμένου να γίνει η ψηφοφορία που εκκρεμεί στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.
Ο κ. Βενιζέλος* κάλεσε, επίσης, τον πρόεδρο της Βουλής να ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά να διαβιβάσει τη δικογραφία προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι βουλευτές προτού κληθούν να ψηφίσουν.
"...Η Βουλή με βάση τον Κανονισμό και το Σύνταγμα δεν δικαιούται να αναλάβει καμία πρωτοβουλία για τα ζητήματα αυτά. Και αυτό το θεσμικό ρόλο έχει αποδείξει στην πράξη ότι τον σέβεται και τον τηρεί απαρέγκλιτα...", σημειωνόταν από το γραφείο του κ. Δ. Σιούφα για το αίτημα του ΠΑΣΟΚ να απευθυνθεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να τον καλέσει να διαβιβάσει το φάκελο Βατοπαιδίου στη Βουλή.
______________________________
* Και καλά όλοι οι άλλοι...
Λαϊκίζουν εκ συστήματος και ...άγνοιας.! Αλλά και ο κ. Βενιζέλος;

Αν αλλάξει πορεία ο Καραμανλής θα κερδίσει τις εκλογές όποτε και άν τις κάνει. Αν δέν αλλάξει όμως θά τίς χάσει όποτε καί άν τις κάνει...

Συζητάνε πολλοί για την ημερομηνία τών εκλογών....
Λένε δηλαδή ότι δέν πρέπει να κάνει διπλές εκλογές ή αντίστοιχα πρέπει κλπ...
Επειδή η κοροιδία έχει όρια να πούμε εδώ το προφανές...
Οτι το κρίσιμο δέν είναι η ημεριμηνία τών εκλογών...
Τό κρίσιμο μέγεθος είναι η πορεία καί οι αποφάσεις τού Καραμανλή ποιές θα είναι...
Θά δείξει πυγμή ή όχι;
Θά στείλει αποφασιστικά τα λαμόγια τής Siemens στη δικαιοσύνη ή όχι;
Διότι εδώ υπάρχει πλέον και ένα θέμα ποιός αποφασίζει μέσα στη ΝΔ...
Αποφασίζει ο Καραμανλής ή όχι;
Αν ο κόσμος πεισθεί ότι ο Καραμανλής ελέγχει την κατάσταση και κάνει αυτό πού πραγματικά πιστεύει τότε ναί θα τον ψηφίσει και μάλιστα όποτε και άν γίνουν οι εκλογές...
Αν όμως συνεχιστεί το σημερινό βιολί τών συμβιβασμών και τής όχι θαραλέας προσέγγισης τών πραγμάτων τότε όποτε και άν γίνουν οι εκλογές θα τίς χάσει....
Αρα τό κρίσιμο μέγεθος δέν είναι η ημερομηνία....
Είναι η πορεία....

Εχουμε βαρεθεί (καί σιχαθεί) να διαβάζουμε γιά το πόσα, πώς καί πότε τα πήραν τά λαμόγια στήν υπόθεση Siemens. Θά τιμωρηθεί - επιτέλους - κανείς;


Κάθε μέρα έρχονται στο φώς λεπτομέρειες γιά το πού, πόσα και πώς τα πήραν τα λαμόγια τής Siemens....
Οσο οι λεπτομέρειες έρχονται στο φώς όμως τόσο συσωρεύεται η οργή τού κόσμου....
Διότι πλέον το ερώτημα είναι..
Θα τιμωρηθεί - επιτέλους - κάποιος;
Διότι αλλιώς το ερώτημα θα είναι...
Ποιός κυβερνάει αυτόν το τόπο;
Μήπως τελικά τον κυβερνάνε (στην πραγματικότητα) τα λαμόγια;
Η κυβέρνηση τής ΝΔ έχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα;

Καί δυό λόγια γιά την (δήθεν) παντοδυναμία τών καναλιών...

Είναι συχνό φαινόμενο στήν Ελλάδα πολλοί (κόμματα κλπ) να δικαιολογούν τις αποτυχίες τους ρίχνοντας το φταίξιμο στούς άλλους....
Αυτό φαίνεται καθαρά στά γήπεδα όπου όλοι ρίχνουν το φταίξιμο στη διαιτησία...
Θά μου πείτε γιατί δηλαδή δέν υπάρχουν στημένοι διαιτητές?
Δέν υπάρχουν παράγκες?
Βεβαίως υπάρχουν...
Αλλίμονο στην Ελλάδα ζούμε....
Οπως όλοι γνωρίζουμε εξάλλου η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους...
Ομως....
Ποιός διαιτητής μπορεί να αλλιώσει το αποτέλεσμα άν εσύ παίξεις πολύ καλή μπάλα...
Κανείς....
Πότε όμως ο ρόλος τού διαιτητή είναι καθοριστικός?
Οταν ασφαλώς οι δύο ομάδες παίζουν άθλια μπάλα είναι και οι δύο για τα μπάζα και η σύνθεσή τους αποτελείται επί το πλείστον απο "παλτά"....
Τότε ναί....
Η διαιτησία είναι καθοριστική και μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα...
Ετσι ακριβώς συμβαίνει και στην πολιτική επικοινωνία....
Τά κανάλια σε ρόλο διαιτητή έχουν βέβαια καθοριστικό ρόλο τότε και μόνο όταν οι δύο ομάδες είναι για τα μπάζα και η σύνθεσή τους αποτελείται -επί το πλείστον- απο παλτά....
Καί στο κάτω - κάτω άν είναι έτσι πάλεψέ το και σύ....
Διότι άν δέν μπορείς να προστατέψεις την ομάδα απο την στημένη διαιτησία πάλι δέν κάνεις για τη δουλειά....
Γιά παράδειγμα όλοι ξέρουμε ότι στην Ελλάδα καλός πρόεδρος ομάδας σημαίνει (καί) καλός μηχανισμός γιά προστασία απο τη διαιτησία (αφού δέν γίνεται αλλιώς)..

Οχι κ. Μπεγλίτη μου δέν υπήρξαν απλώς νησίδες διαφθοράς επί Σημίτη. Επί Σημίτη έγιναν όλοι πλούσιοι (με τα δικά μας λεφτά, τών κορόιδων, you know)....


Οπως βλέπετε (πατήστε πάνω στη εφημερίδα να το δείτε) ο Μπεγλίτης παραδέχεται ότι υπήρξαν λέει νησίδες διαφθοράς επί Σημίτη....
Φυσικά λέει ψέματα....
Τό να αποκαλείς νησίδες διαφθοράς αυτά πού γινόντουσαν πρίν το 2004 είναι ψέμα....
Ο έλεγχος είχε χαθεί επί Σημίτη...
Καί πιό πρίν , εννοείται...
Μάλιστα πιό πρίν ήταν ακόμα χειρότερα...
Δηλαδή πώς αλλιώς εξηγείται ότι όλο το ΠΑΣΟΚ μετακόμισε απο τα δυτικά στα βόρεια προάστεια?
Πώς έγιναν ρε παιδιά όλοι πλούσιοι?
Αλλά και το ίδιο το κόμμα (Τσουκάτος κλπ) φαίνεται ότι έπαιρνε λεφτά...
Τί να λέμε τώρα...
Τό θέμα μας βέβαια δέν είναι εκεί...
Είναι αλλού....
Θα τη βγάλουν όλοι αυτοί καθαρή?
Είτε απο δειλία τών τωρινών (πού φοβούνται και τον ίσκιο τους) είτε απο άλλους λόγους δέν θα τιμωρηθεί κανείς?
Αυτό είναι το θέμα μας και αυτό θα κρίνει τα μελλούμενα....
Η μήπως σκοπεύουν να τη γλιτώσουν έτσι με μιά δήλωση γιά νησίδες διαφθοράς?
Εκτός και άν ξέρουν κάτι πού δέν το ξέρουμε οι υπόλοιποι....

Ακούστε και δείτε το video με τον Τσουκάτο...

Άν αυτό είχε συμβεί σε γαλάζιο στελεχος θα είχε κατεδαφισθεί συθέμελα η χώρα. Αυτό που έγινε τον Δεκέμβριο με τους κουκουλοφόρους στην Αθήνα θα είχε γίνει και στο τελευταίο χωριό της Πατρίδας μας!
Η δε παράταξη της Νέας Δημοκρατίας θα είχε διαλυθεί και σήμερα δεν θα υπήρχε!
Οι δε μεγάλοι "τηλεοπτικοί δημοκράτες" θα έκαναν ανάσταση καθημερινά.
Σήμερα θαυμάστε τους, ασχολούνται με το Βατοπέδι και τον Παυλίδη.....


Ας θυμηθούμε λοιπόν με ένα video :





Όταν καταλάβουν το Κολωνάκι, τότε θα ξυπνήσετε;

Οι Τούρκοι βάζουν ένα στόχο και τον ακολουθούν πιστά. Το Αγαθονήσι θέλουν; To χτυπάνε καθημερινά και με όλα τα μέσα. Όταν λέμε ότι οι λαθρομετανάστες είναι ο δούρειος ίππος της Τουρκιάς δεν το λέμε γιατί έτσι μας αρέσει να φανταζόμαστε. Το λέμε γιατί έτσι είναι. Κι όποιος δεν καταλαβαίνει δε ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Το Αγαθονήσι λοιπόν είναι στόχος της Τουρκίας. Μικρό, κατοικημένο νησί απέναντι από τα παράλια της Μικράς Ασίας γίνεται καθημερινά στόχος της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και στόχος λαθρομεταναστών που στέλνονται από τα απέναντι παράλια. Ποιά είναι η αντίδραση του ξεφτυλισμένου γραικυλικού κράτους; Aφήνει τους Ακρίτες μόνους, χωρίς να τους παρέσχουν καν ταχυδρομείο, ζητώντας τους να πληρώσουν οι ίδιοι λιμενικό φυλάκιο, χωρίς καμιά ουσιαστική αντίδραση και δε μιλάμε βεβαίως για τις γελοίες δηλώσεις εκπροσώπων του Υπουργείου Εξωφρενικών γιατί από λόγια δε χαμπαριάζουν οι Τούρκοι. Τους εξωθεί λοιπόν με την αδιαφορία του στο να εγκαταλείψουν το ακριτικό νησί των 150 κατοίκων και των 9 μαθητών. Μόνο η τελευταία φουρνιά λαθρομεταναστών ήταν μεγαλύτερη από τον πληθυσμό του νησιού. Και οι καραβιές φτάνουν καθημερινά με τους κατοίκους να νιώθουν ξένοι στη πατρίδα τους και την ανημποριά τους να αντιδράσουν να είναι εξοργιστική. ''H πρώτη κατάληψη Ελληνικού εδάφους είναι ήδη γεγονός'' είναι ο τίτλος που επέλεξε το ventetta.blogspot που είδαμε τα βίντεο με τον Κοινοτάρχη του Αγαθονησίου να κάνει απελπισμένα έκκληση για βοήθεια. Και δεν έχει άδικο. Το πλέον αηδιαστικό είναι ότι η κατάληψη αυτή γίνεται αναίμακτα καθότι οι γείτονες ακολουθούν πιστά το δόγμα Οζάλ.
«Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από ’δω μεριά και να τελειώνουμε μ’ αυτούς»! Δείτε τα βίντεο και μην μένετε αδρανείς. Συζητήστε το θέμα στις παρέες σας, στους φίλους και συγγενείς. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ. Στείλτε το με e-mail.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.


Ανθελληνική προπαγάνδα από ..."Έλληνες καθηγητές" στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.!


Συνέντευξη πτυχιούχου φοιτητή
από το αμαρτωλό τμήμα
Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας
-------------------------------------------
Λέγεται ότι το Πάντειο είναι το φυτώριο των αφελληνισμένων συνειδήσεων.
Βρήκαμε τον προσφάτως αποφοιτήσαντα φοιτητή Βαγγέλη Κ., ο οποίος σε μία σύντομη συνέντευξη μας σόκαρε.

Βαγγέλη, ποιοι καθηγητές κάνουν ανθελληνική προπαγάνδα στο Πάντειο;

Υπάρχουν στο Πάντειο καθηγητές, όπως ο
Αλέξης Ηρακλείδης που διδάσκουν ότι τα ΣΚΟΠΙΑ πρέπει να ονομάζονται Μακεδονία και ότι δεν επέλεξαν για νονό τους την Ελλάδα και το ότι εμείς αποκαλούμαστε Έλληνες συμβαίνει κατά παραχώρηση της αντικειμενικής αλήθειας που είναι άλλη.
Αποκαλώντας παράλληλα τον Κωνσταντίνο Παπαρρηγόπουλο επιστημονικοφανή εθνικιστή και ξεπερασμένο ιστοριογράφο.
Ότι η Τουρκία απειλείται περισσότερο από την χώρα μας παρά το αντίθετο.
Ότι είναι παράλογο να εξοπλίζονται στρατιωτικά τα νησιά μας χωρίς να έχει εκδηλωθεί πρώτα μία τουρκική στρατιωτική επιχείρηση καταλήψεώς των.

Καθηγητές όπως ο Πεσμαζόγλου (
βλέπε πλήρες προφίλ του "καθηγητή) που ισχυρίζεται ότι για την Μακεδονία υπάρχουν 73 διαφορετικοί χάρτες και ότι είναι παραλογισμός να διεκδικεί η χώρα μας την ελληνικότητά της Μακεδονίας και ακόμη ότι το έθνος είναι ένα συλλογικό φαντασιακό κατασκεύασμα (με λίγα λόγια επιχειρούν να βγάλουν τρελό όποιον δεν τοποθετείται στον ακραίο διεθνισμό).

Καθηγητές όπως ο Γιάννης Γιαννουλόπουλος που διδάσκει το μάθημα της ιστορίας της Αλβανίας, αλλά και Ελληνική Ιστορία και ο οποίος αποκαλεί τους Σκοπιανούς Μακεδόνες ακόμα και δημοσίως.

Καθηγητές όπως ο
Δημήτρης Χριστόπουλος με το ΚΕΜΟ ο οποίος θεωρεί ότι στην Ελλάδα καταπιέζονται οι Μακεδόνες ως μειονότητα, οι οποίοι όμως δεν είναι Έλληνες και δε μπορούν να μιλήσουν την μητρική τους γλώσσα, την μακεδονική (!!!) και ότι στην Θράκη μας οι Έλληνες Μουσουλμάνοι που προστατεύονται από την Ελληνική Πολιτεία δεν είναι Έλληνες αλλά Τούρκοι και μάλιστα ότι δεν πρέπει να τους αποκαλούμε Έλληνες Μουσουλμάνους, αλλά Τούρκους κατά ευθεία παράβαση της συνθήκης της Λωζάννης που ομιλεί μόνο για θρησκευτικές μειονότητες και όχι για μία εθνική μειονότητα.

Σε τι αποσκοπεί αυτό το ανθελληνικό μένος;

Σκεφτείτε ότι οι άνθρωποι αυτοί με το λόγο και τις σκέψεις που αναπτύσσουν, δομούν κείμενα τα οποία σχηματίζουν μία νέα ελληνική ιστοριογραφία, η οποία είναι υπεύθυνη για την διαμόρφωση ενός συλλογικού ασυνειδήτου ενοχών και εντροπής για την εθνική μας ταυτότητα στο χώρο των φοιτητών κατά καταστρατήγηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που επιτάσσει ανάπτυξη εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης ως σκοπό της δημοσίας εκπαιδεύσεως.
Δεν θα εγράφοντο δε τέτοια κείμενα για την Ελλάδα από κανένα πανεπιστήμιο της Ευρώπης ή του Κόσμου.
Παρόμοια πράγματα ίσως να κατεγράφοντο από κεμαλιστές στρατηγούς της Άγκυρας, από εντολοδόχους του Γκρουέφσκι και ίσως από στελέχη του UCK.

Αντίθετες φωνές δεν υπάρχουν; Τι αντιμετώπιση έχει ένας φοιτητής που θα φέρει αντιρρήσεις σε όσα διδάσκουν;

Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι τουλάχιστον στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας πλειοψηφούν συντριπτικά, εναλλασσόμενοι μάλιστα στις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Τμήματος διώκουν συστηματικά τις πατριωτικές ιδέες των φοιτητών, τιμωρώντας την απόκλιση και επιβραβεύοντας την ευθυγράμμιση με τα καινοφανή ανθελληνικά ιδεολογήματά τους για να καταλάβετε την ιδεολογική τρομοκρατία που υφίστανται συν τοις άλλοις οι νέοι στα πανεπιστήμια σήμερα.

Αλλά το βασικό γνώρισμα όλων αυτών είναι ότι έχουν ωφεληθεί από την εξουσία, ότι έχουν πλημμελή επιστημονική κατάρτιση, ότι έγιναν καθηγητές με δημόσιες σχέσεις και ότι κάθε φορά που αδυνατούν να εξουδετερώσουν επιχειρήματα πατριωτών φοιτητών, ακολουθούν την πάγια τακτική της περιθωριοποίησής τους στα μάτια των συμφοιτητών τους, αποκαλώντας τους ακραίους ή και μεροληπτώντας στην βαθμολόγησή τους.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο τεύχος 16 (Μάρτιος 2009) του διμηνιαίου περιοδικού Patria.

Σημ.
Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι στο συγκεκριμένο τμήμα παράγεται ανθελληνική προπαγάνδα με αναπαραγωγή στις επόμενες γενιές των επιστημόνων της Ιστοριογραφίας.
Αυτός ο φαύλος κύκλος δεν πρόκειται φυσικά να σταματήσει αφού με το προκάλυμμα του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων και της "αγωνιστικής" αριστεράς, κάποιοι εκτελούν εντολές ξένων συμφερόντων.
Και αν βάλουμε και την ροπή προς τον Σύριζα μεριά που έχουν ορισμένοι εξ αυτών των καθηγητάδων νομίζω πως εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα με τι έχουμε να κάνουμε.
Ο φάκελος φυσικά δεν κλείνει...
http://gkaratheodoris.blogspot.com/2009/04/blog-post_24.html
http://taxalia.blogspot.com/2009/04/blog-post_6666.html

Υπερβολική η ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδας απ΄τους εισαγόμενους υδρογονάνθρακες.

"ενώ όλος ο υπόλοιπος κόσμος για λόγους ενεργειακής ασφάλειας προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώσει την συμμετοχή του πετρελαίου στο ενεργειακό μείγμα εμείς πράττουμε ακριβώς το αντίθετο.."


Tου Κ.Ν. Σταμπόλη,
Γενικού Διευθυντή του Iνστιτούτου Eνέργειας NA Eυρώπης (IENE).

Σ’ ένα πρόσφατο διεθνές ενεργειακό συνέδριο όπου, μεταξύ άλλων, παρουσιάσθηκαν και σχολιάσθηκαν τα ενεργειακά ισοζύγια των κυριότερων ευρωπαϊκών χωρών, η χώρα μας πήρε τους χειρότερους βαθμούς ως προς τη σύνθεση του ενεργειακού της μείγματος.. Tο οποίο, ως γνωστόν, κυριαρχείται από το πετρέλαιο σε ποσοστό 58% επί της τελικής κατανάλωσης (στοιχεία Eurostat για 2006, gross inland energy consumption by fuel). Tο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τα τελευταία 12 χρόνια (1995-2006) το ποσοστό αυτό δεν έχει αλλάξει, ενώ παράλληλα η κατανάλωση πετρελαίου σε απόλυτα νούμερα έχει αυξηθεί σημαντικά, από τους 14,0 εκατ. τόνους το 1995 στους 18,2 εκατ. τόνους το 2006 (και με εκτίμηση ότι το 2008 ξεπέρασε τα 19,0 εκατ. MT) με την Eλλάδα να χρεώνεται σχεδόν το 5,0% του AEΠ της για εισαγωγές πετρελαίου.
Eάν δε προσθέσουμε και το φυσικό αέριο, το οποίο ισοδυναμεί στο 9,0% του ενεργειακού ισοζυγίου, και άρχισε να εμφανίζεται στο ισοζύγιο μόλις το 1997, τότε το συνολικό ποσοστό από υδρογονάνθρακες ισοδυναμεί στο 67% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης της χώρας. Kαι εάν σκεφθούμε ότι το 99,9% των υδρογονανθράκων που καταναλώνονται στην Eλλάδα είναι εισαγόμενοι, τότε δεν είναι...
καθόλου τυχαίο ότι ο βαθμός ενεργειακής εξάρτησης της Eλλάδος, στο 72,0% είναι από τους υψηλότερους στην EΕ. Σε ό,τι δε αφορά τις Aνανεώσιμες Πηγές Eνέργειας (ΑΠΕ), για τις όποιες τελευταία κυριολεκτικά κόπτονται οι ηγεσίες και των δύο μεγάλων κομμάτων, το ποσοστό τους παραμένει τραγικά περιθωριακό στο 6,0% επί του συνολικού μείγματος, ενός ποσοστού το οποίο περιλαμβάνει και τα μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα. Tώρα το πώς από το 6% θα πάμε στο 18% μέχρι το 2020, όπως επιβάλλει πλέον η νέα Oδηγία της Kομισιόν, αυτό ανάγεται στα ελληνικά μυστήρια.
Eίναι κοινά αποδεκτή, από τις κυβερνήσεις όλων των προηγμένων χωρών, η ανάγκη για διαφοροποίηση του ενεργειακού ισοζυγίου, ώστε η ενεργειακή οικονομία ενός κράτους να μην εξαρτάται από μία μόνο ενεργειακή πηγή. Γι’ αυτό και προωθούνται τελευταία σε επίπεδο E. Ένωσης οι AΠE, η πυρηνική ενέργεια, η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, η εξοικονόμηση ενέργειας ακόμη και η χρήση λιθάνθρακα με τεχνολογίες CCT.
Mόνο στην Eλλάδα αποφεύγεται ολότελα, και αρκετά ύποπτα θα παρατηρούσαμε, η οποιαδήποτε συζήτηση για την ανάγκη διαφοροποίησης του ενεργειακού μείγματος. Oι αυξανόμενες εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου σίγουρα δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση σε μακροπρόθεσμη βάση και είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι με τους χαλαρούς ρυθμούς που κινούμαστε στις AΠE θα καταφέρουμε κάποτε να ξεφύγει το ποσοστό τους από τη σημερινή μίζερη μονοψήφια κατάσταση.
Όμως το ενεργειακό μείγμα μιας χώρας δεν μπορεί ν’ αλλάξει σύνθεση από τη μία μέρα στην άλλη, αφού απαιτείται πολιτική δέσμευση σε μακροχρόνια βάση. Kάτι που αδυνατούν εντελώς να καταλάβουν οι πολιτικοί μας κρίνοντας από τον επιφανειακό και επιπόλαιο μέχρι σήμερα τρόπο που αντιμετωπίζουν το Συμβούλιο Eθνικής Eνεργειακής Στρατηγικής (ΣEEΣ), το οποίο και έχει ορισθεί από την πολιτεία ως το κατ’ εξοχήν υπεύθυνο όργανο για την χάραξη της μακροχρόνιας ενεργειακής στρατηγικής της χώρας. Tη σημερινή δε αδυναμία μας ν’ αποφασίσουμε για μία ουσιαστική διαφοροποίηση του ενεργειακού μας μείγματος, με όσο το δυνατόν ισόρροπη συμμετοχή σε αυτό όλων των μορφών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης και της πυρηνικής, θα την πληρώσουμε ακριβά σε λίγα χρόνια όταν η χώρα θα έχει καταστεί απόλυτα δέσμια, σε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό από το σημερινό, από τους εισαγόμενους υδρογονάνθρακες. Kαι εάν όλος ο υπόλοιπος κόσμος για λόγους ενεργειακής ασφάλειας προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώσει την συμμετοχή του πετρελαίου στο ενεργειακό μείγμα εμείς πράττουμε ακριβώς το αντίθετο. Mία ανεξήγητη εκ πρώτης όψεως στάση, πλην όμως απόλυτα κατανοητή, εάν την συνδυάσουμε με όλα τ’ άλλα παράλογα και στραβά που συμβαίνουν σε αυτόν τον τόπο.

Επιλεκτικές συμπεριφορές

By Factorx

Με αφορμή το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων, ο ΟΤΕ έχει στριμώξει τη Siemens στο καναβάτσο και της ζητάει να γυρίσει πίσω όλα τα σπασμένα για τις προγραμματικές συμφωνίες. Υπολογίζεται ότι τελικά θα της ζητήσει περί τα 30-40 εκ. ευρώ. Παρά το ότι όμως, τις μεγάλες δουλειές η Siemens τις έπαιρνε φίφτυ- φίφτυ με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ο ΟΤΕ ούτε καν αγγίζει τη δεύτερη. Προφανώς, το «χωριό» της Παιανίας τα είχε όλα καλώς καμωμένα.


Όλα δείχνουν πάντως ότι η Siemens δεν θα αντιπαρατεθεί και πολύ στον ΟΤΕ και θα πληρώσει ό,τι της ζητήσουν για να ξεμπερδεύει με το σκάνδαλο, και μετά προς τη δόξα ξανά θα τραβήξει. Άλλο αν αυτό θα σημάνει, ενδεχομένως, την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας στη Siemens Hellas.

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι πληροφορίες που φέρουν τη Siemens να στρέφεται μόνον κατά των Χριστοφοράκου και Μαυρίδη και όχι κατά των παλαιότερων τη δεκαετία 1990, Γεωργίου και Καραβέλα. Γιατί τέτοιες επιλεκτικές αντιπάθειες; Για να μην ανοίξουν το στόμα τους για την Οικουμενική κυβέρνηση και μετά επί ΠΑΣΟΚ (1.000.000 ψηφιακές παροχές) και κυβέρνησης Σημίτη;

Ο κόσμος ξέρει ότι ο Καραμανλής έχει δίκιο. Ομως - δυστυχώς - αμφιβάλλει πλέον ότι μπορεί να χτυπήσει τή διαφθορά καί την ανομία....

Ας πούμε και μιά αλήθεια πού καίει....
Πολλοί αναρωτιούνται...
Πώς είναι δυνατόν να γίνονται όλα αυτά?
Πώς γίνεται ενώ ο κόσμος ξέρει ότι τα λαμόγια τού ΠΑΣΟΚ λένε ψέματα να μήν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στόν Καραμανλή?
Η αλήθεια βέβαια είναι αφοπλιστικά απλή...
Ο κόσμος ξέρει τα πάντα...
Μπορεί να μην ξέρει λεπτομέρειες αλλά - απο ένστικτο - έχει άριστη εικόνα....
Ετσι ακριβώς είναι...
Συζητώντας κανείς με "απλούς" ανθρώπους πού δέν ασχολούνται πολύ με τα πολιτικά μένει έκπληκτος πόσο καλή εικόνα (αν και δεν μπορούν να σου πούν λεπτομέρειες) γιά τα πράγματα έχουν.
Ομως δυστυχώς αμφιβάλει ότι ο Καραμανλής μπορεί πλέον να χτυπήσει τη διαφθορά και την ανομία πού δείχνουν (?) πιό δυνατές...
Αυτή είναι εξάλλου και η ουσία (με δυό λόγια) όλων των δημοσκοπήσεων....
Αυτό είναι και το κεντρικό νόημα πού ψάχνουν να βρούν όλοι οι παπαρολόγοι αναλυτές...
Θα στο πεί ο πρώτος ταξιτζής πού θα τού ανοίξεις κουβέντα...
Στό χέρι τού Καραμανλή είναι βέβαια να ανατρέψει αυτή την εικόνα...
Ομως πλέον χρειάζονται έργα όχι λόγια...
Χρόνος υπάρχει ακόμα....
Οχι πολύς, αλλά πάντως υπάρχει....
Ο κόσμος περιμένει και αν τού δοθεί το σήμα θα επανέλθει και θα ψηφίσει πάλι (και πιό μαζικά) Καραμανλή....
Αν πάλι δέν τού δοθεί αυτό το σήμα......

Ενστικτο αυτοσυντήρησης

Του Μανόλη Κοτάκη


Τιμητές του δημόσιου βίου οι χθεσινοί κατηγορούμενοι;




Η σκηνή, το βράδυ της Τετάρτης, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στον πρώτο όροφο της Βουλής: Δύο από τα τρία μέλη της Προανακριτικής Παυλίδη (οι βουλευτές Ρήγας και Μπόλαρης), μαζί με το συνάδελφό τους Νιώτη, έχουν βάλει κάτω τους λογαριασμούς του τέως υπουργού Ναυτιλίας και τους κάνουν φύλλο και φτερό. Οι δημοσιογράφοι τούς ρωτούν «βρήκατε κάτι επιλήψιμο;», αλλά κάθε φορά τους λένε «ελάτε σε μισή ώρα!». Κατά τις δέκα και μισή το παίρνουν τελικά απόφαση πως ούτε στους λογαριασμούς υπάρχει τίποτα περίεργο και φωνάζουν τους συντάκτες για να τους πουν ότι «δεν προκύπτει τίποτα»!
Αναφέρω το περιστατικό, για έναν και μόνο λόγο:
Είναι απολύτως προφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αναζητεί την αλήθεια, ζητώντας τη διερεύνηση αυτών των πράγματι βρόμικων υποθέσεων. Οι άνθρωποι, είναι φανερό πια και από την εξέλιξη της υπόθεσης Παυλίδη και από την τροπή που πήρε το Βατοπαίδι και από το αίτημα για την επαναφορά των ομολόγων, επιδιώκουν τη ρεβάνς. Οι «κατηγορούμενοι» του χθες θέλουν να γίνουν οι «κατήγοροι» του σήμερα. Το δικαιούνται, όμως;
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με σκάνδαλα. Σκάνδαλα, όμως, τα οποία το Κοινοβούλιο διερεύνησε. Με Εξεταστική για το Βατοπαίδι, με Προανακριτική για τον Παυλίδη. Με την κλήση και κατάθεση 125 μαρτύρων στην πρώτη περίπτωση και 30 μαρτύρων στη δεύτερη. Και παρά το γεγονός ότι «νομικά» δεν τεκμηριώθηκε τίποτε, η αντιπολίτευση γυρεύει ρεβάνς με δεύτερο γύρο. Ρεβάνς με παραπομπές τραβηγμένες από τα μαλλιά. Ρεβάνς με τη σιγουριά ότι τα δικά της σκάνδαλα είναι παραγεγραμμένα. Ρεβάνς για να πληρώσει η Ν.Δ. δυο φορές τα ίδια λάθη. Χρειάζεται όμως; Για το Βατοπαίδι λ.χ.: πολιτικές ευθύνες ανελήφθησαν, πέντε υπουργοί παραιτήθηκαν ή απομακρύνθηκαν, οι εκτάσεις της γης επέστρεψαν στο κράτος, ο Καραμανλής αναγνώρισε «λάθος», δεν της φθάνουν αυτά;
Για τα ομόλογα, πάλι, τι ζητεί; Μήπως οι Αμερικανοί της JB Morgan δεν επέστρεψαν και το τελευταίο ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία; Ζητεί μήπως να μετατρέψουμε την πατρίδα σ’ ένα απέραντο σκανδαλοδικείο; Η αλήθεια είναι πως όλοι μαζί μπορούμε. Η Siemens έχει, άλλωστε, πολύ ψωμί. Αν το πάμε, όμως, έτσι στο τέλος δεν θα μείνει τίποτε όρθιο. Σύντομα η Ν.Δ. θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει τα αισθήματα ενοχής και θα ανακαλύψει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Και τότε, πολλοί δεν θα ξέρουν πού να κρυφθούν όταν θα ερωτώνται: «Τιμητές εσείς;».

Υποτιμώντας τον Καραμανλή

Του Γιώργου Καλαντζή*

Ο Καραμανλής αποφεύγει την ενασχόληση με θέματα συνήθη.
Δεν διαθέτει μπλοκάκι και σε ένα σύστημα όπου ο πρωθυπουργός καλείται να λειτουργήσει ως βασιλεύς που είναι υπεύθυνος για τα πάντα, εκείνος επιμένει να διατηρεί και να αφιερώνει τις δυνάμεις του μόνο σε ό,τι θεωρεί ο ίδιος μέγιστο διακύβευμα.
Παρέλαβε μια σπαρασσόμενη Δεξιά και την οδήγησε σε μια περιφανή νίκη με μια πρωτόγνωρη λαϊκή υποστήριξη.
Κυρίως, όμως, ακύρωσε το μέγιστο στρατηγικό σχέδιο του Σημίτη, να θέσει τη Ν.Δ. εκτός εξουσίας για πολλά χρόνια μέσω της διεύρυνσης της επιρροής του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο.
Ο Καραμανλής μοιάζει μ’ έναν παίκτη του σκάκι που δεν απλώνει το χέρι για να κινήσει πιόνια.
Ούτε καν ασχολείται με τους στρατιώτες. Αυτή είναι δουλειά άλλων. Οταν αποφασίζει να παίξει, κάνει μιαν αποφασιστική κίνηση με τη βασίλισσα. Επειτα αφήνει τους άλλους να συνεχίσουν.
Οταν όμως αυτοί οι «άλλοι» πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν παιχνίδι μόνοι τους επενδύοντας στην επερχόμενη ήττα, τότε κινούνται μεταξύ της ύβρεως και της φαρσοκωμωδίας.
Οποιοι διαπράττουν ύβριν μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα επέλθει η Νέμεσις με τρόπο οδυνηρό.
Στη φαρσοκωμωδία θα πάρουν απλώς μιαν ωραία θέση πρωταγωνιστή σε κάποιο ανέκδοτο του τύπου: Σε τι μοιάζει ο Σουφλιάς με τον Καραμανλή;
Προσπαθεί να του μοιάσει με καθυστέρηση 50 χρόνων.
Και μια τελευταία υπενθύμιση: Το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε ποτέ «σημιτικό», η Ν.Δ. όμως υπήρξε πάντα «καραμανλική».

*Διδάσκων Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Συμφωνία για νέο αγωγό υπέγραψαν Ελλάδα και Βουλγαρία

Συμφωνία για το νέο αγωγό Ελλάδα - Βουλγαρία, ο οποίος θα συνδέει την Κομοτηνή με το Ντιμίτρογκραντ της γειτονικής χώρας, υπέγραψε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σόφια για το διεθνές ενεργειακό φόρουμ με θέμα Φυσικό αέριο για την Ευρώπη: Ασφάλεια και Συνεργασία.

Ο νέο αγωγός είναι διπλής ροής, δηλαδή θα μπορεί τόσο να δίνει όσο και να παίρνει αέριο, και θα έχει μήκος 120-125 χιλιόμετρα. Το έργο θα γίνει με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 45 εκατομμυρίων ευρώ, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του «γιατί Ελλάδα και Βουλγαρία υπογράφουν σήμερα Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης για την διεύρυνση της συνεργασίας τους στον ενεργειακό τομέα, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού Ελλάδα-Βουλγαρία».

IN.GR επιμελήθηκε sub92



Το Patriotικό ΠΑΣΟΚ

Για ξανασκεφτείτε το.
Μήπως αδικούμε το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου για να υπηρετήσει τους πολίτες, θεωρώντας ότι ακόμη και ο καφετζής της πρώην Χαριλάου Τρικούπη έχει τακτοποιήσει και τα δισέγγονά του, με τα δωράκια της «Siemens» για τα μεγάλα έργα, τις συμβάσεις και τις εξοπλιστικές προμήθειες στην Ελλάδα, από το 1993 και εντεύθεν; Για παράδειγμα, η Δικαιοσύνη άσκησε δίωξη για την προμήθεια του συστήματος «Patriot».Το 1999. Επί ημερών του δεξιούλη Σημίτη. Δηλαδή, τι να έκανε το ΠΑΣΟΚ; Να μην αγόραζε το σύστημα; Αφού ο Σημίτης, οι εκσυγχρονιστές και η παρέα που ανδρώθηκε γύρω από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν πρώτα και πάνω απ' όλα πατριώτες. Στα αγγλικά... Patriotες. Το χρέος τους στην πατρίδα έκαναν οι άνθρωποι.

Ομιλία Κ.Καραμανλή στο ενεργειακό φόρουμ στη Σόφια


«Η διαχείριση της ενεργειακής ασφάλειας έχει εξελιχτεί αδιαμφισβήτητα σε μία από τις βασικές προκλήσεις της εποχής μας.
Ενώ ο όρος "Ενεργειακή Ασφάλεια" μπορεί να ερμηνεύεται με διαφορετικό τρόπο από τα διάφορα έθνη, ήδη υφίσταται κοινή κατανόηση και ομοφωνία, η οποία αναγνωρίζει την αμοιβαία εξάρτηση όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών».
Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στην αρχή της ομιλίας του στο ενεργειακό φόρουμ στη Σόφια, στα πλαίσια του οποίου κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της ευρύτερης περιοχής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ, των κρατών της Κεντρικής Ασίας, της Εγγύς και Μέσης Ανατολής, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και άλλοι εκπρόσωποι διεθνών θεσμών, συζητούν το κρίσιμο θέμα της εγγύησης της τροφοδοσίας της ενωμένης Ευρώπης με φυσικό αέριο και άλλους ενεργειακούς πόρους.

Για να εμπεδώσουν την ενεργειακή ασφάλεια και για να μειώσουν την εξάρτηση από εισαγόμενη ενέργεια, είναι κρίσιμης σημασίας το καθήκον των κυβερνήσεων να εξασφαλίσουν την μακροπρόθεσμη ανεμπόδιστη τροφοδοσία των χωρών τους με ενέργεια, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.
Οι κύριοι άξονες της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα αυτό, πρόσθεσε, είναι η ανάπτυξη και εκμετάλλευση των ντόπιων πηγών υγρών καυσίμων, η ενεργή συμμετοχή στην ευρωπαϊκή πολιτική εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η διεύρυνση της ανάπτυξης των προηγμένων τεχνολογιών ενεργειακής αποδοτικότητας, οι οποίες είναι τα καλύτερα μέσα για εξοικονόμηση της ενέργειας και για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
«Αυτοί οι στόχοι έχουν καθοριστεί με ξεκάθαρο τρόπο στην ενεργειακή στρατηγική της Ευρώπης 20 - 20, την οποία η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να πετύχει» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Ωστόσο, στο ορατό μέλλον η Ευρώπη θα συνεχίσει να εισάγει από τρίτες χώρες σημαντικό μέρος από τους ενεργειακούς πόρους της και, κατά συνέπεια, η ασφάλεια της ενεργειακής τροφοδοσίας έχει αναγνωριστεί ως κύρια προτεραιότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής ενεργειακής ασφάλειας, τόνισε ο κ. Καραμανλής.
«Η Ελλάδα είναι πρόθυμη αλλά και πανέτοιμη να αναλάβει το ρόλο της στην εμπέδωση και στην εφαρμογή των αρχών της πολιτικής αυτής, αξιοποιώντας πλήρως την γεωστρατηγική θέση της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τον αγωγό Τουρκία - Ελλάδα - Ιταλία «σχέδιο προτεραιότητας της ΕΕ και σημαντικό μέσο της περαιτέρω διαφοροποίησης», ενώ εξέφρασε ικανοποίηση από το ξεκίνημα της λειτουργίας του τμήματος του αγωγού μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας από το τέλος του 2007.
Στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι με την ίδρυση της κατασκευάστριας επιχείρησης «Ποσειδώνας» τον περασμένο Ιούνιο και τον εντατικό ρυθμό των εργασιών, ο αγωγός μέχρι την Ιταλία θα είναι έτοιμος μέχρι το 2013, όπως προβλέπεται.
«Είμαι ευχαριστημένος, γιατί Ελλάδα και Βουλγαρία υπογράφουν σήμερα Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης για την διεύρυνση της συνεργασίας τους στον ενεργειακό τομέα, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού Ελλάδα-Βουλγαρία.
Αναγνωρίζοντας τη σημασία του σχεδίου αυτού, η Ευρωπαϊκή Ένωση το υποστήριξε πρόσφατα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης» είπε ο κ. Καραμανλής.
Ο νέος αγωγός θα έχει μήκος 120-125 χιλιόμετρα και θα συνδέσει την Κομοτηνή με το Ντιμίτρογκραντ της Βουλγαρίας.
Το έργο θα γίνει με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 45 εκατομμυρίων ευρώ.
'Αμεσα αποτελέσματα του αγωγού θα είναι η αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδος στη διαμετακόμιση του αερίου, της σημασίας του αγωγού Τουρκία- Ελλάδα - Ιταλία στην αναδυόμενη περιφερειακή αγορά ενέργειας αλλά και της σημασίας της χώρας μας για την εμπέδωση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.
Ο αγωγός θα είναι «διπλής ροής» και θα μπορεί τόσο να δίνει, όσο και να παίρνει αέριο.
ΕΞΠΡΕΣΣ επιμελήθηκε sub92