Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ τελείως στο ΣΥΡΙΖΑ - ΜΠΗΚΑΝ δήθεν στις ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΕΣ των ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ... Τι θα δούμε ακόμη;

Σωκράτης Φάμελλος και Δώρα Τσαμπάζη: Καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη για ανώνυμη ανάρτηση με υπαινιγμούς για δήθεν σχέση τους

Ολόκληρη η ανάρτηση
Η ανάρτηση έγραφε ότι "ο Σωκράτης Φάμελλος δεν διέθεσε χρήματα για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ότι έκανε διακοπές όλο τον Αύγουστο μαζί με τη νέα του σύντροφο, τη Δώρα Τσαμπάζη, φιλοξενούμενοι στο εξοχικό της Αχτσιόγλου στο Πήλιο για 5 μέρες"
Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε μία ανάρτηση από ανώνυμο λογαριασμό στο Twitter που έγραφε ότι...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 25 Αυγούστου 2024

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 25 Αυγούστου 2024...

Επίθεση Γεωργιάδη κατά Πολάκη: Το παίζει "προστάτης" του δημοσίου χρήματος, τι έχει να πει για τις απευθείας αναθέσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

"Μήπως η επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ασχοληθεί και να εξετάσει το θέμα των αναθέσεων του Πολάκη;"
διερωτάται ο υπουργός Υγείας
Νέα επίθεση κατά του ανεξάρτητου βουλευτή Παύλου Πολάκη, εξαπέλυσε με νέα του ανάρτηση ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ του διαγραφέντος από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Χανίων με την Αθηνά Λινού για το Ινστιτούτο «Prolepsis», του οποίου πρόεδρος έχει διατελέσει η κ. Λινού, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία security ύψους 6,5 εκατ. ευρώ που πληρώνονταν με εντολές του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη...

Μέγαρο Μαξίμου: Παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - Εκτιμήσεις ότι θα παίξει ρόλο ο Τσίπρας - "Αυτός είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος"

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον παρακολουθεί τις εν εξελίξει διεργασίες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και με σαφή την εντολή του πρωθυπουργού να μην υπάρξει η παραμικρή ανάμειξη στα εσωτερικά των δύο κομμάτων. 
Και για λόγους ηθικής τάξεως αλλά και για να μη φανεί ότι η κυβέρνηση έχει κάποια προτίμηση είτε για την ηγεσία της Κουμουνδούρου είτε της Χαριλάου Τρικούπη.
Θεωρούν ότι τα δύο κόμματα έχουν σαφώς διαφορετική κουλτούρα, καθώς διαβλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει διαλυτικά φαινόμενα, εν αντιθέσει με το ΠΑΣΟΚ που κινείται συντεταγμένα και χωρίς μεγάλες συγκρούσεις στον δρόμο προς τις εσωκομματικές εκλογές.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, εν αναμονή των πρώτων δημοσκοπήσεων μετά τη θερινή ανάπαυλα, το βάρος...

Ελπίδες γεννά το νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα

Τα εμβόλια mRNA βασίζονται σε μια τεχνολογία η οποία είχε αρχίσει να δοκιμάζεται για θεραπείες κατά του καρκίνου πριν ξεσπάσει η πανδημία της COVID-19. 
Αποτέλεσαν, λοιπόν, τη βάση πάνω στην οποία πάτησαν οι επιστήμονες προκειμένου να μπορέσουν γρήγορα και αποτελεσματικά να παραδώσουν τα εμβόλια κατά της COVID-19 στην ανθρωπότητα.
Παρά τις όποιες αμφιβολίες και τα αντιεμβολιαστικά κινήματα που γεννήθηκαν τα δύο πρώτα χρόνια της πανδημίας, για τους ερευνητές η ελπίδα είχε αρχίσει να διαφαίνεται
Ο στόχος ήταν τα νέας γενιάς εμβόλια να βοηθήσουν τον οργανισμό να αναγνωρίζει και να καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με τους ερευνητές. 
Σήμερα, οι πρώτες δοκιμές τους κατά του καρκίνου του πνεύμονα δείχνουν ότι μπορεί να φέρουν...

Γιατί φρούτα και λαχανικά δεν έχουν πια τη γεύση που είχαν κάποτε

Θυμάστε όταν ήσασταν παιδιά που η γιαγιά σας έκοβε δροσερό καρπούζι μετά τον απογευματινό ύπνο; 
Η γεύση του ήταν λαχταριστή και μία δαγκωνιά ήταν αρκετή για να σας γεμίσει χαρά. 
Στο παρελθόν όλα έμοιαζαν διαφορετικά: Οι ντομάτες ζαχαρένιες και ζουμερές, τα σταφύλια τραγανά, τα ροδάκινα αρωματικά και χυμώδη, ακόμα και τα σχεδόν αδιάφορα κολοκυθάκια κάποτε παρουσίαζαν ενδιαφέρον και στέκονταν περίφημα ως ελαφρύ μεσημβρινό γεύμα.
Τις τελευταίες δεκαετίες φρούτα και λαχανικά μοιάζουν να έχουν απωλέσει τα στοιχεία που τα χαρακτήριζαν, ενώ παράλληλα έχουν αυξηθεί σε μέγεθος...

ΣΥΡΙΖΑ: Μαλώνουν για την καρέκλα, απουσία πολιτικής

Πάντα η Αριστερά -και αναφέρομαι στην ανανεωτική- διακρινόταν για τις πολιτικές συζητήσεις, για τις αναζητήσεις πολιτικών αιτίων στην ανάλυση και την ερμηνεία των γεγονότων. 
Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που, ειρωνικά, λέγαμε ότι η Αριστερά παράγει περισσότερο διάλογο από αυτόν που μπορεί να καταναλώσει.
Η απότομη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά έδωσε ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Η διαχείριση της εξουσίας αφυδάτωσε πολιτικά τη ριζοσπαστική Αριστερά, ιδίως μετά την υπογραφή του αριστερού μνημονίου και την πρώτη διάσπασή της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα εξελίχθηκε σε ένα κόμμα μηχανισμών, μακριά από την παραγωγή πολιτικής, ελλείψει πολιτικού διαλόγου. Τα κονταροχτυπήματα μέσα στο όργανα δεν αφορούσαν πολιτικές, αλλά προσωπικές αντιδικίες από τα παλιά και συμπεριφορές που έκαναν ζημία στο κόμμα...

«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξευτελίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης»: Σκληρή απάντηση της ομάδας των «8»

"Τρέφεται με το να κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς (...) Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος"

Σκληρή απάντηση στην ανάρτηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη έδωσε η ομάδα των «8», με τον «εμφύλιο» στον ΣΥΡΙΖΑ να κλιμακώνεται. 
«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξευτελίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος τρέφεται με το να κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές.
«Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο, στην απόκρυψη οικονομικών στοιχείων και στον λαϊκισμό. Μπορεί να συνεχίσει να μαλώνει μόνος του. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος» προσθέτουν δηκτικά...

Μονομαχία Τσίπρα - Κασσελάκη στον... «κόκκινο βάλτο» - Τα «πιστόλια» έτοιμα να βγουν από τις θήκες τους για το «κουφάρι» της Κουμουνδούρου

Ο Στέφανος Κασσελάκης σύρεται σε μια κορυφαία αναμέτρηση, από την εξέλιξη της οποίας θα βγει, έτσι ή αλλιώς τραυματισμένος
Επιτέλους, ο κύκλος ολοκληρώθηκε! 
Στο «κόκκινορόζ» ερείπιο της Κουμουνδούρου όλα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους δύο βασικούς αντιπάλους: Alexis Vs Stephanos σε μια μονομαχία από εκείνες που κόβουν την ανάσα (και πολλά εισιτήρια) με επίδικο «ποιος θα πάρει το μαγαζί» ή ό,τι απόμεινε από αυτό μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις ταυτότητας που ακολούθησαν τις εκλογικές συντριβές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μια ανολοκλήρωτη φαντασιακή πολιτική πατροκτονία φέρνει απέναντι «με τα πιστόλια έτοιμα να βγουν από τις θήκες τους» τον ιδρυτή του ΣΥΡΙΖΑ και εμπνευστή της ιδεολογικής και πολιτικής κατρακύλας τη ανανεωτικής αριστεράς σε ένα ψεκασμένο, αλητήριο μόρφωμα και τον διάδοχο του, που ο ίδιος επέλεξε και στήριξε για πρόεδρο για να εκδικηθεί τους μισητούς «ΤζανακοπουλοΧαρίτσηδες», που «του έκαναν τη ζωή μαύρη τόσο χρόνια»...

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Γιατί ο Πολάκης άνοιξε από τώρα το Κουτί της Πανδώρας στον ΣΥΡΙΖΑ - Πώς αιφνιδίασε τον Κασσελάκη

Όταν στις 30 Ιουλίου το protothema.gr μετέδιδε πως «ο Πολάκης οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ», προϊδεάζοντας για τα όσα θα επακολουθούσαν, κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανάμεσα στα οποία και ουκ ολίγοι «Κασσελίστας» θεωρούσαν σχεδόν ουτοπικό ο ανεξάρτητος Βουλευτής Χανίων να πατήσει το κουμπί της αμφισβήτησης του σημερινού Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, διεκδικώντας την ηγεσία του κόμματος.
Ένα μήνα σχεδόν μετά και στην πρώτη συνεδρίαση κομματικού οργάνου μετά την ανάπαυλα των θερινών διακοπών, ο Παύλος Πολάκης έθεσε καθαρά θέμα ηγεσίας, αμφισβητώντας ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη, μόλις τα κορυφαία στελέχη κλήθηκαν από την Κουμουνδούρου να...

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Στέφανε, κάνε δικό σου κόμμα τώρα» τον προτρέπει η Πεν Νταλαούρα

Άνω - κάτω έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην οποία ο Παύλος Πολάκης έθεσε θέμα ηγεσίας. 
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και από την αποχώρηση των μελών του ανωτάτου οργάνου που ανήκουν στην κίνηση των «87» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική Κασσελάκη τόσο για τα κομματικά ΜΜΕ όσο και για το ζήτημα της αντικατάστασης της έδρας του Όθωνα Ηλιόπουλου.
Η ρευστή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώνεται και στο διαδίκτυο με το τρολ Πεν Νταλαούρα που υποστηρίζει σθεναρά τον πρόεδρο του κόμματος στις εσωκομματικές διεργασίες να τον προτρέπει για πρώτη φορά να φτιάξει τώρα το δικό του κόμμα!

«Άλλωστε το 15% είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ κ αποκλειστικά δικό του. Εκτός και αν υπάρχουν αφελείς που πιστεύουν ακόμη ότι οι 7, οι 57 οι 87 κ οι υπόλοιποι «φύλακες του Ναού» ψήφισαν Κασσελάκη πριν 2 μήνες…» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επίμαχη ανάρτηση της...

Κολύμπι σε παγωμένα νερά: Πόσο ευεργετικό είναι τελικά;

Η κολύμβηση σε παγωμένα νερά συνδέεται με μία σειρά από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων ενέργειας, του χρόνιου πόνου κ.α.

Τον τελευταίο καιρό, το κολύμπι σε κρύα νερά αποκτά όλο και περισσότερη δημοτικότητά. Αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να δροσιστούν στα νερά των πανέμορφων καταρρακτών και σε ποτάμια που βρίσκονται στη χώρα ή να τολμήσουν να μπουν στα νερά των θαλασσών κατά την χειμερινή σεζόν...

Από τον... γάμο σε διαζύγιο εξπρές - Σε απόλυτη περιδίνηση ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης, ο Στέφανος και ο... επόμενος

Επιστρέφει το πολεμικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγες εβδομάδες πριν το κρίσιμο συνέδριο του κόμματος, με τον Στέφανο Κασσελάκη να βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τον Παύλο Πολάκη αλλά και τους «87».
«Η ηγεσία δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Δεν μπορεί να δώσει πολιτική λύση. Χρειάζεται αλλαγή και εγώ θα συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια αλλαγής» φέρεται να είπε, ο Παύλος Πολάκης στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ανάβοντας φωτιές...

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το... τελικό ξεκαθάρισμα - Σε κρίση ηγεσίας το κόμμα

«Όλοι εναντίον όλων» 
Μόνο έτσι μπορεί να αποτυπωθούν τα όσα έλαβαν χώρα στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία σύγκρουση άνευ προηγουμένου, λίγο πριν το τελικό ξεκαθάρισμα.
Ο Στέφανος Κασσελάκης από αλλού περίμενε την «ανταρσία» - δηλαδή από τους «87» - και από αλλού του ήρθε
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η «βόμβα» του Παύλου Πολάκη τάραξε συθέμελα την Κουμουνδούρου, καθώς ανέφερε πως η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη συγκρότηση ενός προγράμματος λαϊκά κατανοητού και κοινωνικά αναγκαίου.
«Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα, και όσο με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι’ αυτό», τόνισε προκαλώντας αμηχανία. Φέρεται να είχε προαναφέρει μάλιστα ότι...

Η ουκρανική επίθεση και οι επιπτώσεις της στον πόλεμο

Η Ουκρανία έχει μεταφέρει πλέον τον πόλεμο και στο ρωσικό έδαφος. 
Με μια τολμηρή και αιφνιδιαστική επιχείρηση στην περιοχή της Ρωσικής επαρχίας του Κουρσκ, από την 6 Αυγούστου, μετά από δυόμιση έτη πολέμου, χωρίς να συναντήσει ουσιαστική αντίσταση από τις επιτόπιες Ρωσικές δυνάμεις, επέτυχε να ελέγξει μέχρι σήμερα (22/8/24), περίπου 800-1000 τ. χιλ. και να εξαναγκάσει τη Ρωσία να εκκενώσει πάνω από 100.000 κατοίκους προς ασφαλέστερους χώρους. Η Μόσχα σταδιακά έχει προωθήσει δυνάμεις από το μέτωπο της Ουκρανίας αλλά και άλλες περιοχές της Ρωσίας και φαίνεται να επιτυγχάνει την ανάσχεση της ουκρανικής εισβολής. Για πρώτη φορά από το 1944 Ρωσικό έδαφος τελεί υπό ξένη κατοχή...

Α. Δρυμιώτης: Ο Κασσελάκης «τρελαίνεται» με τον εαυτό του – Προς νέα διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ

Τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ο πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης. 
«Ο Πολάκης τον τελευταίο καιρό επιδιώκει να γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει προσθέτοντας πως «είναι πρόβλημα δικό τους αυτό, μόνοι τους αυτοκτονούν»
Ο κ. Δρυμιώτης μιλάει για το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, της ομάδας «των 87» και τον «υπό προθεσμία» πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι γίνεται και όλοι αντιδρούν με τον Κασσελάκη;
Κοίταξε να δεις, αυτός ο άνθρωπος έχει ένα σύνδρομο: Νομίζει ότι είναι πολύ πιο έξυπνος απ’ όλους τους ανθρώπους. Όλη του η συμπεριφορά αυτό δείχνει. Δεν λογαριάζει κανέναν, νομίζει ότι ο κόσμος είναι «χαϊβάνι». Ξεκινάμε από πολύ απλά πράγματα. Η πισίνα του στις Σπέτσες πήρε άδεια για βόθρο. Αυτός είναι βόθρος στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας; Όχι. Δηλαδή, έχω την εντύπωση ότι μας έχει περάσει για ηλίθιους...

Αναρωτιέμαι ποιος σοβαρός και άξιος και επιτυχημένος άνθρωπος θα αποφασίσει να ασχοληθεί με την πολιτική;

Πταίσμα, πλημμέλημα, κακούργημα
 
Προσέξτε πως πάει το πράγμα. Είσαι κυβερνητικός βουλευτής ή υπουργός. Δεν μπορείς φυσικά να πας διακοπές. Διότι όπου κι αν πας, όπου κι αν βρεθείς, ό,τι κι αν κάνεις, είναι στραμμένα πάνω σου μια σαρανταριά κινητά και σε καταγράφουν. Και εντός δευτερολέπτου η φωτογραφία ή το βίντεο σου είναι αναρτημένο στα social media με την περιγραφή και την ερμηνεία που δίνει αυτός που τα ανέβασε. «Ο κοσμάκης πεινάει, αλλά ο τάδε υπουργάρας τρώει τον άμπακο και πίνει τον αγλέορα σε πολυτελές εστιατόριο».
Μπορεί να ναι στην ταβέρνα του Μπάρμπα-Θωμά που σερβίρει στη λαδόκολλα, δεν έχει σημασία. 
Ποιος από τα εκατομμύρια που βλέπουν τη φωτογραφία το ξέρουν; 
Οπότε κάθε φαγητό υπουργού ή βουλευτή σερβίρεται de facto σε πανάκριβο εστιατόριο, κάθε ποτό του είναι σε προκλητικό κλαμπ πλούσιων που ξεσαλώνουν αδιαφορώντας για τα δεινά της φτωχολογιάς. Αν μάλιστα αυτός που αναρτά είναι προωθημένος, προσθέτει κι ένα υπαινικτικό ερώτημα. «Πλήρωσε άραγε τον λογαριασμό ή τον κέρασαν και αυτή τη φορά, ως συνήθως;»...

Όταν οι άλλοι θα ψάχνουν για αρχηγό εμείς…

Αυτό το πασοκικής εμπνεύσεως –αν θυμάμαι καλά– σύνθημα έχει αντέξει στον χρόνο, καθώς κρατά κάπου 40 χρόνια. 
Έχει έναν εμφανή σκωπτικό χαρακτήρα, δείγμα μιας άλλης εποχής, και δηλώνει την πίστη των φίλων ενός κόμματος στον αρχηγό τους που είναι και πρωθυπουργός. Βέβαια, μερικές φορές διαψεύστηκαν όσοι το κραύγαζαν διότι ο πρωθυπουργός τους δεν επανεξελέγη, αλλά το συγκεκριμένο σύνθημα έχει και τα ρίσκα του.
Αν είχαμε αύριο εκλογές οι Νεοδημοκράτες, χωρίς κανένα ρίσκο, θα μπορούσαν να το φωνάξουν για τον Μητσοτάκη, ιδίως μετά τα χθεσινά σοβαρά εσωκομματικά γεγονότα του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε μια ακόμα κατάσταση εσωστρέφειας η οποία, λειτουργώντας σωρευτικά, προσλαμβάνει τα χαρακτηριστικά της κρίσης, για να μην πω της αποσύνθεσης...

Φόβοι για έξαρση κρουσμάτων σαλμονέλας στην Ελλάδα

Στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, νοσηλεύονται δύο παιδιά, τα οποία προσβλήθηκαν από το μικρόβιο της σαλμονέλας.
Ο επόπτης της Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνης Παπαδάκης δήλωσε ότι η πρώτη περίπτωση αφορά σε ένα βρέφος μόλις 5 μηνών και το άλλο σε ένα 10χρονο παιδί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η περίπτωση του 5 μηνών βρέφους δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό, το μικρόβιο να μεταδόθηκε στο βρέφος από μία λάθος κίνηση των γονέων οι οποίοι ενδεχομένως να άγγιξαν με γυμνά χέρια ωμό κρέας ή κάποιο άλλο ωμό φαγητό και στη συνέχεια αντικείμενα του βρέφους...

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

«Ναυάγιο» στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν από την Πολιτική Γραμματεία 8 άτομα από την ομάδα των 87

Κατά της εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας στρέφονται οι Οκτώ, ενώ είναι κάθετοι με την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα κομματικά ΜΜΕ
Αποχώρησαν από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας οι εκπρόσωποι της ομάδας των «87» του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούνται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα.
Οκτώ στελέχη που συμμετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία, δηλαδή οι Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Ζωή Καρκούλια και η Ελένη Συμεωνίδου τάχθηκαν κατά της...

Επίθεση Πολάκη σε Κασσελάκη: «Δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών» – Θέτει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Άνοιξε δρόμο για την δική του υποψηφιότητα με «χρησμό» ο βουλευτής Χανίων στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας
Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης καθώς σημείωσε πως πρέπει να αλλάξει κι ότι ο ίδιος θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση. «Εγώ θα φανώ χρήσιμος», φέρεται να είπε - κάτι που θεωρήθηκε από στελέχη του κόμματος ως «χρησμός» για δική του υποψηφιότητα.
«Η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης...

Η κοινωνία γυρίζει την πλάτη σε μια άρρωστη αντιπολίτευση

Όσα λάθη και να κάνει, όσες και να είναι οι παραλήψεις της, όσες και να είναι οι διαψεύσεις των προσδοκιών που βαραίνουν τους ψηφοφόρους της, όσα και να είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες σε μια σειρά από θέματα, όση δυσαρέσκεια και να συσσωρεύεται, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατάει ολόκληρη την πολιτική τράπουλα στα χέρια της.
Η αντιπολίτευση, απόλυτα διαλυμένη παρακολουθεί την κατάσταση αδυνατώντας να προβάλει έστω και τα ελάχιστα ορθολογικά ερωτήματα, όπως το τι πήγε στραβά και τι δεν πρέπει να ξαναγίνει
Να ερωτήσει την κυβέρνηση για το τι είχε αναλάβει να κάνει στο θέμα των πυρκαγιών, το τι πέτυχε, το πού απέτυχε και γιατί, και το τι θα πράξει από εδώ και πέρα...

Μόνιμοι Διορισμοί 6.211 Εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Όλα τα ονόματα

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, στο πλαίσιο της υπό στοιχεία 93124/Ε1/14-8-2024 (ΦΕΚ 35/τ. ΑΣΕΠ/14-8-2024, ΑΔΑ: ΨΗΘΠ46ΝΚΠΔ-8ΟΜ) υπουργικής απόφασης-πρόσκλησης, διορίζονται:
172 Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, από τους εγγεγραμμένους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Β΄ της Προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. 3ΕΑ/2022 (Γ΄ 1618/2023), και ειδικότερα:...

Όλα του βόθρου δύσκολα και η... Κουμουνδούρου απελπισμένη - Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα μιας νέας διάσπασης

Ο βόθρος των Σπετσών νοηματοδότησε ουσιαστικά τον βόθρο της Κουμουνδούρου και των παραφυάδων της

Σε «σηπτική δεξαμενή» έχει βυθιστεί ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του (και επίδοξο γαμπρό;) Στέφανο Κασσελάκη να καταγράφει καθημερινές πρωτιές στις χειρότερες ιστορικά στιγμές του κόμματος και να οδηγεί ό,τι απόμεινε στην Κουμουνδούρου σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία αποσύνθεσης, ανάλογη με αυτή των βόθρων, οι οποίοι, όπως και να ονομαστούν, βόθροι παραμένουν.
Η απελπισία έχει χτυπήσει κόκκινο, πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα μιας νέας διάσπασης (είναι δεδομένη, ο χρόνος αναζητείται), οι κομματικοί φεουδάρχες φυλάνε τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά, γύρω από τον πρόεδρο έχει...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Μόσχα θα ασκεί έλεγχο σε ένα κράτος μέλος της συμμαχίας: Το ΝΑΤΟ πρέπει να αφυπνιστεί για τη συμφωνία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας με την Τουρκία

 Του GONUL TOL*, Financial Times

Αν ζητούσατε από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ να κατονομάσει την απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που τον ενοχλεί περισσότερο, πιθανότατα θα έλεγε την αγορά του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

Αλλά το ΝΑΤΟ έχει ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα όσον αφορά τους δεσμούς της Τουρκίας και της Ρωσίας: τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στο Akkuyu...

Ποιοι σαμποτάρουν το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης από το Ισραήλ στην Ελλάδα μέσω της Κύπρου: Πρέπει επιτέλους να προηγούνται τα εθνικά συμφέροντα από τα προσωπικά…

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Εδώ και καιρό προσπαθώ να καταλάβω τί είναι αυτό, ή ποιος είναι αυτός, που εμποδίζει την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την Κρήτη -ως γνωστό θα ξεκινά από το Ισραήλ.

Έτσι ρώτησα δεξιά και αριστερά, διάβασα τα σχετικά δημοσιεύματα και το συμπέρασμα είναι -και μακάρι να βγω ψεύτης και θα το παραδεχθώ δημόσια- ότι ο λόγος των καθυστερήσεων είναι επειδή έχει συμφέροντα ένα «κομμάτι» του πολιτικού και οικονομικού διεφθαρμένου συστήματος...

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Βίντεο από την ΕΛ.ΑΣ: «Ας εξηγήσουμε λοιπόν τι είναι μπάτσος»

«Ας εξηγήσουμε λοιπόν #τι_είναι_μπάτσος»
αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ελληνική Αστυνομία την οποία συνοδεύει με ένα βίντεο.
Στο βίντεο 45 δευτερολέπτων φαίνονται
πλάνα με αστυνομικούς να παρέχουν βοήθεια σε πολίτες σε διάφορες καταστάσεις.
Η δημόσια συζήτηση για τον όρο «μπάτσος» ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση διαλόγων του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά με απόστροτο αστυνομικό στα social media. Στους συγκεκριμένους διαλόγους, ο πρώην μπασκετμπολίστας χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο όρο υποτιμητικά, προκειμένου να προσβάλει τον συνομιλητή του...

Η Ουκρανία κλιμακώνει την επίθεση σε ρωσικά εδάφη – Πλήγματα σε Μόσχα και Ροστόφ

Η επιχείρηση των δυνάμεων της Ουκρανίας στο Κουρσκ της Ρωσίας συνεχίζεται, με τις δυνάμεις της να στοχοθετούν γέφυρες και να πλήττουν ρωσική συστοιχία S-300 στο Ροστόφ και τον δήμαρχο της Μόσχας να κατηγορεί το Κίεβο για μεγάλη επίθεση με drones στη ρωσική πρωτεύουσα.
Από την έναρξη της ουκρανικής εισβολής στη ρωσική περιφέρεια πριν από δύο εβδομάδας, οι δυνάμεις του Κιέβου προχωρούν εντός του Κουρσκ και καταστρέφουν σημαντικές γέφυρες σε μια προσπάθεια να διακόψουν τον ανεφοδιασμό των Ρώσων. Τουλάχιστον δύο γέφυρες καταστράφηκαν την περασμένη εβδομάδα στον ποταμό Σέιμ, μια τρίτη δέχθηκε επίθεση.
Η Ρωσία έστησε εν συνεχεία τουλάχιστον τρεις πλωτές γέφυρες, αλλά ένα ουκρανικό drone έπληξε μία εξ’ αυτών, όπως μεταδίδει το CNN επικαλούμενο σχετικό βίντεο...

Τι συμβαίνει τις μέρες ακριβώς πριν το εγκεφαλικό

Τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι κύρια αιτία σοβαρής μακροχρόνιας αναπηρίας.
Η κατανόηση των διαφορετικών τύπων, των προειδοποιητικών σημαδιών, της διάρκειας και των δεικτών ανάρρωσης μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα αποτελέσματα.
Αυτό το άρθρο διερευνά τις λεπτομέρειες των εγκεφαλικών επεισοδίων, με έμφαση στα ισχαιμικά και αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια, τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια, τη διάρκεια του εγκεφαλικού και ποια θετικά σημάδια πρέπει να αναζητήσετε κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (21-08-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Η ελληνική πινακίδα που έγινε viral και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο - Τι γράφει, γιατί έγινε διάσημη

Η ελληνική εφευρετικότητα δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει, με το τελευταίο της επίτευγμα να αποτυπώνεται σε μια πινακίδα για σωστή στάθμευση κοντά σε μια παραλία
Η Ελλάδα είναι γνωστή για την ομορφιά των τοπίων της, αλλά και για την εφευρετικότητα των κατοίκων της
Πρόσφατα, μια απλή, χειροποίητη πινακίδα κοντά σε μια ειδυλλιακή ελληνική παραλία έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας γέλιο αλλά και θαυμασμό για την εφευρετικότητά της.
Η πινακίδα αυτή, η οποία έχει μέχρι και σχέδιο και είναι γραμμένη στα ελληνικά και τα αγγλικά, κάνει έκκληση στους οδηγούς να παρκάρουν σωστά, δηλαδή κοντά στην άκρη του δρόμου, λέγοντας...

Τα νέα δεδομένα στο στόχο του «100%»

Η μεγάλη πυρκαγιά της Αττικής αφήνει χωρίς αμφιβολία το αποτύπωμά της και στο πολιτικό σκηνικό, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα έμπαινε σε «λειτουργία επανεκκίνησης» με την επιστροφή των κυβερνητικών στελεχών, μετά το τέλος της θερινής ανάπαυλας και την επανάληψη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.
Τότε θα άρχιζε και η αντίστροφη μέτρηση για τον ετήσιο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ήδη «ποσοτικοποιήσει» τους στόχους, που απομένουν έως το τέλος του έτους, ανακοινώνοντας ότι το 42% των δεσμεύσεων, που είχαν αναληφθεί από την κυβέρνηση για το 2024 και αντιστοιχούν σε 29 μεταρρυθμίσεις και 25 δημόσιες επενδύσεις, έχουν υλοποιηθεί και απομένουν επιπλέον 58 έργα και 87 μεταρρυθμιστικές δράσεις για να μπει...

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Το σχέδιο 10 σημείων για την επόμενη μέρα στην Αττική - Αυτοψία Κυρ. Μητσοτάκη στα καμένα

Τα μέτρα για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών και τη στήριξη των πυρόπληκτων, από τις πυρκαγιές στην Αττική 
παρουσιάστηκαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Πεντέλης, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συμμετοχή κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών και εκπρόσωπων των δήμων που επλήγησαν. 
Στη σύσκεψη έγινε και εκτίμηση της έκτασης που έχει υποστεί ζημιά.
Συζητήθηκαν εκτενώς και συνολικά τα ζητήματα αποκατάστασης της περιοχής, με επίκεντρο την κρατική αρωγή των πληγέντων, την ενίσχυση και στήριξη των δήμων (τα σχετικά μέτρα έχουν ανακοινωθεί ήδη), η κατάσταση των υποδομών στις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και οι αποζημιώσεις σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο που ξεκινούν άμεσα...

Έρχεται με… φόρα στα έδρανα της Βουλής - Ποιοι απειλούν την Ζωρζέτα Λάλη

Με δεδομένη πλέον την άρνηση από την Ζωρζέτα Λάλη, να αφήσει τη σειρά της και ως εκ τούτου την βουλευτική έδρα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, δεν έχει νόημα να δώσουν τη σειρά τους οι… προπορευόμενοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Βέβαια, μια σειρά κοινοβουλευτικών διαδικασιών για την αντικατάσταση του παραιτηθέντα βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνα Ηλιόπουλου αναμένεται να εκκινήσουν με βάση τον κανονισμό της Βουλής. Ο χρονικός ορίζοντας γι’ αυτό προδιαγράφεται να είναι το τέλος Αυγούστου...

Ζωρζέτα Λάλη: Θα κρατήσω την έδρα, δέχομαι απειλές μέσω "Αυγής", λέει η επιλαχούσα στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Αμετακίνητη εμφανίζεται η Ζωρζέτα Λάλη, μπροστά στο ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τη θέση της ως επιλαχούσα βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου μετά και την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου, να ανοίξει ο δρόμος για να μπει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, στη Βουλή.
Η κυρία Λάλη με δήλωσή της στο dnews.gr, ξεκαθαρίζει πως αν χρειαστεί, η ίδια πρόκειται να τιμήσει την θέση της στο ψηφοδέλτιο και ορκιστεί βουλευτής
Η ίδια παραπέμπει δε εκ νέου στην από τον περασμένο Μάρτιο τοποθέτησή της της για το θέμα.
Μάλιστα η ίδια δηλώνει πως στο πλαίσιο αυτό έλαβε απειλές για την ίδια και την οικογένειά της «γιατί δεν δίνει την έδρα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ»...

Άγιο Όρος: Η στιγμή της διάσωσης 60χρονου ορειβάτη με Super Puma - Δείτε βίντεο

Eλικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε 60χρονο τραυματία ορειβάτη από τη Μονή Παναγίας στο Όρος Άθως και τον μετέφερε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως.
Η Πολεμική Αεροπορία δημοσίευσε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης.
«Για τη μεταφορά του άνδρα στη θέση Κυρά Παναγιά επιχείρησαν 8 πυροσβέστες της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 2ης ΕΜΑΚ και της ΠΥ Καρυών Αγίου Όρους» αναφέρεται στην ανάρτηση...

Η «γύμνια» του Πούτιν και οι παγίδες για το Κίεβο

Μαζί με τις καίριας σημασίας για τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού γέφυρες στο Κουρσκ, το Κίεβο πλήττει το προφίλ ενός «αήττητου» Βλαντιμίρ Πούτιν καθιστώντας τη Μόσχα από επιτιθέμενη δύναμη, αμυνόμενη. 
Η εισβολή στο ρωσικό έδαφος εκλαμβάνεται από την κυβέρνηση Ζελένσκι ως μία ζωτικής σημασίας τακτική κίνηση για να εμποδιστεί ο Πούτιν να «παγώσει» τη σύγκρουση σε βάρος της Ουκρανίας.
Δεν παύει, ωστόσο, να αποτελεί στρατηγική υψηλού ρίσκου καθώς έρχεται σε στιγμή κατά την οποία η Ουκρανία χάνει συστηματικά εδάφη από τις ρωσικές δυνάμεις στο ανατολικό μέτωπο, και μένει να διαφανεί αν ο αντιπερισπασμός στο Κουρσκ μπορεί να μεταφραστεί σε μόνιμο στρατηγικό πλεονέκτημα που θα χρησιμοποιηθεί όταν η ώρα της διαπραγμάτευσης έλθει...

Προελαύνει στο Κουρσκ ο ουκρανικός στρατός – Σε Μόσχα και Μινσκ ο Κινέζος πρωθυπουργός, στο Κίεβο ο Ινδός ομόλογός του

Η νέα στρατηγική του Κιέβου στον πόλεμο με τη Ρωσία
Η μεγάλη αντεπίθεση των Ουκρανών στο Κουρσκ συνεχίζεται, με στόχο, όπως υποστηρίζει ο Ζελένσκι τη δημιουργία ασφαλούς ουδέτερης ζώνης για να προστατευθούν οι παραμεθόριες περιοχές. 
Το Κίεβο κατέστρεψε και τρίτη γέφυρα στο ποταμό Σέιμ, σε μια προσπάθεια να αποκόψει την τροφοδοσία του Ρωσικού στρατού.
Από την άλλη, η Μόσχα συνεχίζει τις πυραυλικές επιθέσεις κατά Ουκρανικών πόλεων, έχοντας στο πλευρό της τη Λευκορωσία που συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατό στα σύνορα με την Ουκρανία.
Δύο εβδομάδες από την αιφνιδιαστική εισβολή των ουκρανικών στρατευμάτων στη Ρωσία, το Κίεβο υποστηρίζει ότι έχει καταλάβει 80 οικισμούς και έκταση μεγαλύτερη από 1.150...

Εννέα τροφές που προκαλούν κορεσμό και βοηθούν στην απώλεια βάρους

Είναι γνωστό ότι δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες για την απώλεια βάρους είναι η διατροφή και η άσκηση.
Σε γενικές γραμμές, τρώγοντας κανείς λιγότερο και κάνοντας περισσότερη άσκηση, μπορεί να φτάσει πιο κοντά στο επιθυμητό βάρος.
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι μειώνοντας την πρόσληψη φαγητού γενικώς, θα αδυνατίσουν.
Συγκεκριμένες τροφές ωστόσο, μπορούν πραγματικά να σάς βοηθήσουν να χάσετε βάρος...

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Η Νο1 τροφή που αποφεύγουν όσοι δεν παίρνουν ποτέ βάρος, σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Αν έχετε άγχος με τα παραπανίσια κιλά, δεν είστε οι μόνοι. 
Πολλές φορές μπορεί να μπείτε στον πειρασμό και να απολαύσετε πλούσια γεύματα με αποτέλεσμα να ξεφύγετε από ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής.
Για να διαχειριστείτε το βάρος σας, βασικό είναι να γνωρίζετε ποια τρόφιμα είναι καλό να αποφεύγετε, καθώς κάποια είναι χειρότερα από άλλα
...

«Καίγεται η κυβέρνηση - πρόωρες εκλογές» και ευσεβείς πόθοι

Τελειώνει η καλοκαιρινή περίοδος και οι «ομάδες» άρχισαν το ζέσταμα για τον πολιτικό αγώνα που ουσιαστικά αρχίζει τον Σεπτέμβριο. 
Έτσι είδαμε και τα πρώτα πρωτοσέλιδα που προαναγγέλλουν, ως συνήθως, δραματικές εξελίξεις. Κάτι σαν την ποδοσφαιρική μεταγραφική περίοδο, όταν τα αθλητικά πρωτοσέλιδα μιλούν για ηχηρές μεταγραφές που τελικά ποτέ δεν πραγματοποιούνται.
Μάλιστα, κάπου πήρε το μάτι μου και για μια δημοσκόπηση -ντάλα καλοκαίρι- αγνώστου πατρότητας και λοιπών στοιχείων.
Η παρούσα κυβέρνηση τουλάχιστον άλλες δύο φορές μπήκε στη φθινοπωρινή σεζόν χρεωμένη με εκατοντάδες χιλιάδες καμένα στρέμματα δάσους. Φέτος μπορεί οι κατεστραμμένες εκτάσεις να ήταν μικρότερες, όμως οι φωτιές άγγιξαν προάστια της πρωτεύουσας...

«Ψόφος»! Ο Νίκος Παππάς «ευχήθηκε» αριστερά…

Δεν έκανε κάτι ασύνηθες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς. «Ευχήθηκε» όπως όλοι οι στρατευμένοι του κόμματος, όταν απευθύνονται σε αντιπάλους τους μέσω των κοινωνικών δικτύων. Ακολούθησε τον κανόνα της έκφρασης που λατρεύουν να χρησιμοποιούν όχι μόνο με τον ρόλο του ανώνυμου τρολ, αλλά ακόμη και επωνύμως στις μεγάλες «μάχες», υπεραμυνόμενοι των ιδεολογικών… αξιών τους!
Ούτε να απορούμε για την ανάγωγη, συμπλεγματική, χυδαία και εκφοβιστική του συμπεριφορά στο πρόσωπο του Θεσσαλονικιού αστυνομικού. 
Γνωρίζετε αριστερό που να εκφράζεται με συμπάθεια προς τους αστυνομικούς; Εάν γνωρίζετε είναι ειδική περίπτωση και μάλλον δεν… είναι αριστερός!

Ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα αποκαλεί τον αστυνομικό «Μπ...,Γου…,Δολ…», επειδή κάποιος...

Νισάφι πια με τον γάμο

Άντε να παντρευτούν, να ησυχάσουμε. Διότι αυτό το σήριαλ με τον γάμο τους στα Χανιά, έχει αρχίσει να ενοχλεί και να κουράζει ακόμα και μας που δεν κρίνουμε τους ανθρώπους από τις σεξουαλικές τους επιλογές, ούτε πολιτικοποιούμε τις προσωπικές τους στιγμές, ούτε μας ενδιαφέρει τι κάνουν όταν κλείνει πίσω τους η πόρτα του σπιτιού τους
Έχουμε χάσει πια τον μπούσουλα. 
Αν βγαίνουν κάθε μέρα τέσσερις ειδήσεις για τη δραστηριότητα Κασσελάκη, οι δυο είναι πολιτικού (λέμε τώρα) περιεχομένου και άλλες δυο αφορούν απαραιτήτως τον επικείμενο γάμο του με τον Τάιλερ. Ε, νισάφι πια...

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Όταν ο μεγάλος Αλέν Ντελόν είχε ζητήσει να πεθάνει με ευθανασία: «Θέλω να ξεκουμπιστώ ήσυχα»

Ο Αλέν Ντελόν έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών. 
Ο μεγαλύτερος ζεν πρεμιέ του παγκόσμιου κινηματογράφου, τον θάνατο του οποίου ανακοίνωσαν τα τρία παιδιά του, είχε επανειλημμένως αναφέρει στο παρελθόν ότι θα ήθελε να φύγει ειρηνικά και με τους όρους του.
Από τον Αύγουστο του 2019 και μετά το εγκεφαλικό που υπέστη, ο Αλέν Ντελόν δεν μασούσε τα λόγια του.
Αναφορικά με τον θάνατο, ο Γάλλος σταρ είχε μιλήσει ανοιχτά για την ευθανασία, η οποία απαγορεύεται στη Γαλλία (μόνο η παθητική ευθανασία γίνεται ανεκτή).
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αλέν Ντελόν μιλούσε για τον θάνατο. Είχε ήδη κάνει αναφορά στην αυτοκτονία το 2019, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Paris Match».
Η έκκλησή του να του επιτραπεί η ευθανασία είχε σοκάρει τους Γάλλους
...

Ουκρανία - Γάζα: Δύσκολη υπόθεση η ανακωχή

Για να σιγήσουν τα όπλα θα πρέπει να το θέλουν όχι μόνον οι εμπόλεμοι, αλλά και όσες δυνάμεις βρίσκονται πίσω τους. Επιπλέον, θα πρέπει και οι δύο πλευρές να έχουν να κερδίσουν κάτι από την ανακωχή. Ή επί του πεδίου να έχει αποκατασταθεί μια ισορροπία δυνάμεων που καθιστά τη συνέχιση των εχθροπραξιών καταστροφική και για τις δύο πλευρές.  
Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει ούτε στην Ουκρανία, πολύ δε περισσότερο στη Γάζα. 
Η αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων σε ρωσικό έδαφος αποβλέπει -σύμφωνα με δήλωσή τους- στο να υποχρεωθεί η Ρωσία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εγκαταλείποντας την αλαζονική θέση της ότι οι συζητήσεις θα κινηθούν με άξονα τη διαμορφωμένη κατάσταση στα πεδία των μαχών...

Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών ο γνωστός Γάλλος ηθοποιός Αλεν Ντελόν

Έφυγε ένας θρύλος σινεμά. Πέθανε την Κυριακή ο Αλεν Ντελόν. 
Ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός, γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου 1935, απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών το πρωί της Κυριακής.
Τα τρία παιδιά του Ντελόν ανακοίνωσαν τον θάνατό του σήμερα με δελτίο Τύπου στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Ο Αλέν Φαμπιέν, η Ανούσκα, ο Άντον καθώς και ο (σκύλος του) Loubo ανακοινώνουν με απέραντη θλίψη την εκδημία του πατέρα τους. Πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του στο Ντουσί. Η οικογένειά του σας ζητά ευγενικά να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά της σε αυτή την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή πένθους»...

Ν. Παππάς σε αστυνομικό: «Μην έρθω Θεσσαλονίκη και σε τελειώσω σκουπίδι. Καλό ψόφο σε ό,τι αγαπάς» (Ηχητικό)

Σάλο έχουν προκαλέσει οι χυδαίες και ανεπίτρεπτες εκφράσεις που χρησιμοποίησε κατά αστυνομικών ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. 
Με λεξιλόγιο που δεν αρμόζει σε ευρωβουλευτή και σίγουρα δεν περιποιεί ουδεμία τιμή για το κόμμα του, ο κ. Παππάς καταφέρθηκε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς έναντι των αστυνομικών.
Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έστειλε μηνύματα στα οποία καταφερόταν κατά των αστυνομικών με απαξιωτικό τρόπο, αποκαλώντας μάλιστα έναν εξ αυτών «μπατσάκο μου»...

Από τους «πυροσβέστες του πληκτρολογίου» στον πυρόπληκτο σκύλο ένας ΣΥΡΙΖΑ δρόμος

Από εβδομάδα σε εβδομάδα τα πράγματα γίνονται όλο και πιο σοβαρά. 
Έχουμε πια φύγει από την συζήτηση για την δεξαμενή που δεν είναι πισίνα αλλά συσκευή ποδόλουτρου. 
Μετά την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά διαπιστώνουμε ότι η χώρα διαθέτει αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης που προβαίνει σε διασπορά ψευδών ειδήσεων και σε ρόλο «πυροσβέστη του πληκτρολογίου» τροφοδοτεί την γλώσσα του μίσους στο Διαδίκτυο.
Την ώρα που πληθαίνουν οι ειδήσεις από όλον τον κόσμο για το φαινόμενο της ριζοσπαστικοποίησης μέσω του Διαδικτύου, την ώρα που όλοι οι σοβαροί ηγέτες σε όλον τον κόσμο εφιστούν την προσοχή στη γλώσσα του μίσους και στη διάδοση ψευδών ειδήσεων δια του Διαδικτύου, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης με απανωτές...