Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2023

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων, της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2023...

Ο Αλέξης Τσίπρας καίγεται στην τριανταμία

Η «31» είναι μια παραλλαγή παιχνιδιού τράπουλας που υπολογίζει το άθροισμα των φύλλων, με μόνη διαφορά πως ο παίκτης καίγεται μόλις το άθροισμα των αριθμών των φύλλων που έχει στα χέρια του υπερβεί το 31, ενώ στο Blackjack καίγεται όταν υπερβεί το «21» και στο Baccarat καίγεται μόλις ξεπεράσει το «9».
Στην πράσινη τσόχα λοιπόν ο παίκτης επιδιώκει να πλησιάσει όσο πιο κοντά μπορεί στο στόχο του 31, αποφεύγοντας ωστόσο να μην το υπερβεί. Διότι διαφορετικά «θα καεί» και θα απωλέσει τα χρήματα που έχει ποντάρει.
Το παιχνίδι που παίζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας έχει έναν εντελώς αντίθετο στόχο...

Τι βλέπουν και φεύγουν;

Θα φύγουμε μπροστά ή θα ξαναγυρίσουμε στο 2015;

Τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με ιστορία στο Κίνημα, προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία. Προφανώς κάτι είδαν μέσα στον πολιτικό τους χώρο που δεν τους άρεσε και σηκώθηκαν και έφυγαν λίγο πριν τις εκλογές. Το τι είναι αυτό που τους ενόχλησε, εμείς έξωθεν παρατηρητές δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, πιθανόν να το υποθέτουμε, αλλά οι υποθέσεις ποικίλουν και ως εκ τούτου δεν αποτελούν μια ασφαλή...

Σενάριο για καλοκαιρινές κάλπες - «Εκπλήξεις» Μητσοτάκη σε Τσίπρα

Στο καλεντάρι του πρωθυπουργού ακόμη δεν έχει κυκλωθεί η ημερομηνία των εκλογών. Η τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πολιτική σκακιέρα δείχνει ότι ο πρωθυπουργός δεν βιάζεται. 

Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε δεν υπέκυψε στον πειρασμό των πρόωρων εκλογών ανοίγοντας τα παράθυρα ευκαιρίας που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της θητείας του...

Ο ολισθηρός θεσμικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ, από το να σπεύσει να προδικάσει και να προκαταλάβει την απόφαση του ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, πανηγυρίζοντας για την πρόταση της εισαγγελέως στην υπόθεση του Νίκου Παππά, ο οποίος θυμίζουμε ότι δικάζεται για παράβαση καθήκοντος για το στήσιμο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και την απόπειρα χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης με συγκατηγορούμενο τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα»
...

Τουρκία: Εφιαλτική πρόβλεψη Τούρκου σεισμολόγου – «200 χιλιάδες άνθρωποι κάτω από τα ερείπια»

Σε μία εφιαλτική πρόβλεψη προχώρησε γνωστός Τούρκος σεισμολόγος, ο οποίος εκτίμησε ότι περίπου 200 χιλιάδες άνθρωποι έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός στην Τουρκία.
Συγκλονίζει ο αναβαθμισμένος αυτός υπολογισμών των θυμάτων της τραγωδίας από τον καθηγητή Γεωφυσικής και Σεισμολογίας, Οβγκούν Αχμέτ Ερκάν.
Ο διάσημος Τούρκος σεισμολόγος, προς τον οποίο στρέφονται σε κάθε σεισμό τα τουρκιά και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, αποδίδει την καταστροφή στην παραβίαση των αντισεισμικών κανονισμών...

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Το ΠΑΣΟΚ άρχισε να αντεπιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ

Βιτριολικός ήταν ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προσερχόμενος στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Κόμματος των Ευρωσοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, υπέπεσε στο πολιτικό ατόπημα να αναφερθεί επί ξένου εδάφους, στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Αναφορές εναντίον της χώρας τους σε γενικές δηλώσεις προσερχόμενοι σε συνόδους εκτός ελληνικού εδάφους, απέφευγαν συνήθως οι ηγετικές μορφές της χώρας, είτε ήταν στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση. Δεν θυμόμαστε π.χ. το ύστερο ίνδαλμά του τον Ανδρέα, να έχει επιτεθεί κατά της κυβέρνησης Καραμανλή, ή ακόμη περισσότερο κατά του ασπόνδου αντιπάλου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ευρισκόμενος στο εξωτερικό. Αλλά αυτοί είχαν υπευθυνότητα και επίγνωση του θεσμικού τους ρόλου, ώστε να διαφυλάττουν την εικόνα της χώρας...

Η υβριδική απειλή του μεταναστευτικού

Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν αυτές οι γραμμές, δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα το μεταναστευτικό ζήτημα. Δικαίως, τα φώτα της δημοσιότητας, μονοπώλησε η επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην έδρα του κοινού μας σπιτιού, στις Βρυξέλλες και η εκδήλωση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο από την ρωσική επιθετικότητα, ουκρανικό λαό. 

Μία ρεαλιστική προσέγγιση, όμως, δεν θα μας άφηνε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, σχετικά με την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος...

F-35 stealth, το ιπτάμενο στρατηγείο

Τα δεδομένα και οι ισορροπίες στο Αιγαίο αλλάζουν δραματικά υπέρ της Ελλάδος το επόμενο διάστημα. 

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ έδωσε το πράσινο φως για την πώληση των F-35 στη χώρα μας, παρότι πριν από λίγες ημέρες ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν είχε εκφράσει τον εκνευρισμό του στο ενδεχόμενο να πάρει η Ελλάδα F-35, την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν παγώσει το θέμα της πώλησης F-16 V στην...

Αλλαγή σκυτάλης στην κτηνοτροφία, η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας

Η Ολλανδία είναι μια χώρα 17,8 εκατομμυρίων κατοίκων και 41.850 km²,  η οποία εκτρέφει 3,8 εκατ. αγελάδες, 12 εκατ. χοίρους και 102 εκατ. κότες. Είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν συγκέντρωση αγροτικών ζώων στην Ευρώπη, μια από  τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές κτηνοτροφικές βιομηχανίες της Ευρώπης και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κρέατος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και τον ορισμό του διπλού νομίσματος, καθώς η ζωικής προέλευσης ρύπανση αυτής της μικρής χώρας είναι τεράστια.΄..

Όταν ο Τσίπρας κλείνει πονηρά το μάτι στον Κασιδιάρη και τον… Κουφοντίνα

Eξυπνός ο σχεδιασμός των Συριζαίων, με αφορμή την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, το αποτέλεσμα, όμως, δεν βγήκε, επειδή στην Κουμουνδούρου είναι καταδικασμένοι να εναποθέτουν στις «ικανότητες» του κ. Τσίπρα να υπερασπίζεται δημοσίως (και επισήμως) τις πολιτικές τους αποφάσεις και να διαχειρίζεται την τακτική τους στη Βουλή.
Μ’ ένα σμπάρο τρία τρυγόνια επιχείρησε να πετύχει το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευόμενο την κατάθεση της τροπολογίας, κανένα δεν πέτυχε κι ο λόγος είναι εξαιρετικά απλός (και γνωστός και στα πόμολα της Κουμουνδούρου):
Το άτομο που ανέλαβε να στηρίξει τον σχεδιασμό είναι μειωμένης αντίληψης, διαθέτει...

Ιδού οι 20 «μαχαιριές» του Νόμου Κατρούγκαλου στους συνταξιούχους

Στο... limit up η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που τάζει επιστροφή της 13ης σύνταξης!
Οι υποσχέσεις για αποκατάσταση των συντάξεων από το λαϊκίστικο μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τελικώς δεν ήταν τίποτα περισσότερο από αλλεπάλληλες «μαχαιριές» σε εκατομμύρια συνταξιούχους, μέσα από το Νόμο Κατρούγκαλου.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξανάρχισε πάλι τα... παραμύθια, ενώ τα στελέχη του προβάλλουν ως δικαιολογία...

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Το «αλλήθωρο» βλέμμα στους δολοφόνους της 17Ν

Αναρωτιέμαι πολλές φορές αν όντως αυτοί οι άνθρωποι, έχουν συναίσθηση τι εκστομίζουν δημοσίως. 

Δεν αναφέρομαι καν στο θέμα της ενσυναίσθησης ή της συμπόνιας. Ξέρω καλά πως «συμπονούν» μόνο ό,τι τους βολεύει ή εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο μίας «θεολογίας της αλληλεγγύης», η οποία πρέπει να αποφέρει πολιτικά οφέλη. 

Ωστόσο, κάθε φορά η εικασία περί τέλους του κατήφορου, διαψεύδεται από τον επόμενο που τοποθετείται δημόσια, αποκαλύπτοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, το απύθμενο ιδεολογικό έρεβος...

Βορίδης: Η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της τροπολογίας ταυτίζεται με αυτή της Χρυσής Αυγής (video)

Τη σύμπραξη όλων των κομμάτων στο να αποτραπεί η είσοδος εγκληματιών στην Βουλή ζήτησε ο Μάκης Βορίδης, αναφορικά με την τροπολογία με την οποία θεσπίζεται ως κώλυμα εκλογικής συμμετοχής σε κόμμα ή συνδυασμό συνεργαζόμενων κομμάτων, οιουδήποτε έχει καταδικαστεί σε οποιοδήποτε βαθμό σε εγκληματική οργάνωση.
Ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και του καταλόγισε ότι «η επιχειρηματολογία σας εναντίον της τροπολογίας, ταυτίζεται με την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής»...

Αριστερός «εμφύλιος» με παράπλευρη απώλεια και την… «προοδευτική διακυβέρνηση»

Ήρθε το «πυροτέχνημα» Τσίπρα περί αποχώρησης του κόμματος από τις ψηφοφορίες στη Βουλή. 
Το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε και αυτή την κίνηση, το ΚΚΕ την απαξίωσε, το ΜεΡΑ25 δεν θεώρησε ότι αξίζει κάτι παραπάνω από μία ειρωνική ανακοίνωση με υπενθύμιση των μέτρων της κυβέρνησης που έχει ήδη ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Έως την περασμένη Τετάρτη, όταν ο Αλέξης Τσίπρας υπερηφάνως κατέθετε την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του Μεγάρου Μαξίμου, τα είχε όλα υπολογισμένα:...

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Ένας στους έξι δεν εκφράζεται από τον άξονα Αριστερά - Δεξιά

Τα ποιοτικά ευρήματα που έχουν στα χέρια τους οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι περίπου ο ένας στους έξι πολίτες δηλώνει ότι δεν εκφράζεται από τον άξονα Αριστερά - Κέντρο - Δεξιά. Τον θεωρεί ξεπερασμένο και μη λειτουργικό.

Αλλά και αυτοί οι ψηφοφόροι προσδοκούν ό,τι και οι υπόλοιποι. Απλώς τα κόμματα που διεκδικούν τη ψήφο τους πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο για να τους κερδίσουν, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Marc, Θωμάς Γεράκης.
Σχετικά με την μάχη του Κέντρου, σημειώνει ότι η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ναι μεν αυξάνει τη συσπείρωση του χώρου, ωστόσο...

Δουλέμποροι θανάτου

Η είδηση αναφέρθηκε σε μονόστηλο, όπως λέμε στις εφημερίδες και της αφιερώθηκε ένα 3λεπτο το πολύ, τηλεοπτικό ρεπορτάζ. 
Κι όμως, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στο ναυάγιο με τους μετανάστες στις ακτές της Μυτιλήνης. Άνθρωποι σε απόγνωση, επιβιβάστηκαν, ίσως και δια της βίας (το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν), δίχως σωστικό εξοπλισμό, σε ένα καρυδότσουφλο και εστάλησαν μέσα στην καταιγίδα προς τη γη της Επαγγελίας, όπως νόμιζαν. Αντί γι’ αυτό έχασαν τη ζωή τους.
Τέτοιες ιστορίες διαβάσαμε άπειρες φορές όλα αυτά τα χρόνια. Τις...

Τρομακτική η ένδεια των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα

Σε όλα τα λεξικά της νεοελληνικής η φράση «έλα με φόρα …» (ακόμη και όταν αναφέρεται σε Πρόεδρο) έχει συγκεκριμένες συμπληρώσεις, κορίτσι της δημοσιογραφικής «πιάτσας» η κυρία Παρθένα Τσαπανίδου δεν μπορεί να μην τις γνωρίζει
Αγνοείται αν η πρόθεση της ήταν να συμπληρωθεί η φράση από το ακροατήριο ή από τον ελληνικό λαό, σε κάθε περίπτωση αυτό το «έλα με φόρα …» έγραψε και θα μείνει να ακολουθεί έως τις Εκλογές τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ως η επιτομή της προσφοράς τους στις πολιτικές εξελίξεις!
Άξιος ο μισθός της Πόπης και για τα υπόλοιπα με τα οποία προλόγισε...

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Economist: Χάος στα συστήματα υγείας παγκοσμίως

Δημοσίευμα του Economist ρίχνει φως στις συνθήκες που επικρατούν σε συστήματα υγείας παγκοσμίως και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επικρατεί χάος στα περισσότερα.
Το άρθρο αναφέρεται αρχικά στο πρόσφατο παρελθόν και πώς επέδρασε η πανδημία του κορωνοϊού. 
Οι Κυβερνήσεις επέβαλαν lockdown με σκοπό να κερδίσουν χρόνο ώστε να ενισχύσουν, στο ενδιάμεσο, τα νοσοκομεία τους.
Ωστόσο, νέες μονάδες που αποκτήθηκαν ή ενισχύθηκαν έμειναν τελικά αναξιοποίητες. Ενδεικτικά, νοσοκομεία τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και τις ΗΠΑ απλώς κατέληξαν να κλείνουν έχοντας δεχτεί ελάχιστους ασθενείς...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «Απογευματινής»: Ο Ξανθός «κατεδαφίζει» τα σχέδια των πραιτοριανών της Κουμουνδούρου

Kατά τη διάρκεια πρόσφατης ομιλίας του σε εκδήλωση μεγάλης οργάνωσης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Αττική, o τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, διατύπωσε σκληρές αλήθειες, που αν μη τι άλλο εξουδετερώνουν το παραπλανητικό αφήγημα της Κουμουνδούρου περί δυναμικής αύξησης της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.
Σε μία αποκάλυψη που ήδη συζητείται στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία προχώρησε η «Απογευματινή», μέσα από ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιώργος Κατσίγιαννης.
Το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ηγετική φυσιογνωμία στις τάξεις της ομάδας των «53», που ως γνωστόν έχει επανειλημμένως αποδοκιμάσει τους πολιτικούς τραμπουκισμούς και τις...

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Η πρώτη ανάγνωση των κυπριακών εκλογών και οι προκλήσεις

O πρώην ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον έφερναν στην πρώτη θέση και τώρα καλείται να αναμετρηθεί με τον Α. Μαυραγάνη, πρώην επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για το Κυπριακό, τον οποίο στήριξε το ΑΚΕΛ, στο δεύτερο γύρο, της 12ης Φεβρουαρίου. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ τους είναι μικρότερη απ’ ότι αναμενόταν.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωσε τη στήριξη του μεσαίου χώρου και θα διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στον Ανδρέα Μαυρογιάννη, υποψήφιο με τη στήριξη ΑΚΕΛ. Το φαβορί ήταν και παραμένει ο Χριστοδουλίδης, ο οποίος κατάφερε να διεμβολίσει την...

Εξέστω Σπίρτζη ασχημονείν

Ουκ εα με καθεύδειν το του Φέλιξ Τζερζίνσκι τρόπαιον, του ιδρυτή της διαβόητης ΤΣΕ.ΚΑ, των μπολσεβίκων, θα σκέφτηκε ο Χρήστος Σπίρτζης, κοιτάζοντας το είδωλο του στον καθρέφτη, λίγο πριν βαπτιστεί για άλλη μια φορά «στην επικοινωνία με τον λαό». 

Υποθέτω πως φαντάζεται τον εαυτό του σε ρόλο κομισάριου, ο οποίος συνομιλώντας με το πεπρωμένο του και την μεγάλη ιστορία, θα αναλάβει να νουθετήσει τον πολυαγαπημένο του λαό και να «επαναφέρει τη Δημοκρατία είτε με το καλό, είτε με το άγριο»...

Η «Τέλεια Δημοκρατία» ας σηκώσει το χέρι

Ζούμε σε μια χώρα, που είναι συνηθισμένες οι μετωπικές και παθιασμένες συγκρούσεις για μικρά και μεγάλα ζητήματα. Από το αν κινδυνεύει (!) η παραμονή μας στην Ευρώπη και το αν ζούμε σε δημοκρατία, μέχρι τις προβλέψεις για τους σεισμούς και τα καιρικά φαινόμενα.
Κάπως έτσι, μέσα στις δεκαετίες γράφεται η ιστορία μας. Με καταστροφές εξαιτίας των διχασμών, και με θριάμβους σε περιόδους σταθερότητας και συνεργασίας.
Το βασικό θέμα, το οποίο κάποιοι θέλουν να επιβάλουν ως μονοθεματική ατζέντα στην πορεία προς τις εκλογές, είναι αν είμαστε δημοκρατία ή όχι (!). Αφορμή και αιτία είναι το θέμα των...