Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Έτσι παράγεται έργο, έτσι κερδίζονται οι πολίτες

Η πολιτική δεν είναι οι καλές ιδέες, ο άρτιος λόγος και οι υψηλού επιπέδου δημόσιες σχέσεις. Ή τουλάχιστον δεν είναι μόνον αυτό. 
Πολιτική είναι η παραγωγή έργου που θα ανακουφίσει τους πολίτες, θα ανοίξει νέους δρόμους, θα παραγάγει χειροπιαστά αποτελέσματα, σε τελική ανάλυση θα διαμορφώσει πολιτικές συνειδήσεις.
Καλές ιδέες έχουν εκατομμύρια πολίτες, άρτιο λόγο ίσως λιγότεροι, ενώ είμαστε γεμάτοι από κάθε λογής δημοσιοσχεσίτες. Λίγοι όμως είναι οι πολιτικοί που παράγουν έργο. Που όταν αποχωρούν από το...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2022

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων, της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2022...

Πρώτος διδάξας ο ΣΥΡΙΖΑ: Σύμβαση το 2017 για το Pegasus και κάλυψη με νόμο

Μετά τη συνέντευξη Τσίπρα στο STAR, κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο την Παρασκευή για σύμβαση που υπογράφηκε το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ (για το λογισμικό Pegasus) και τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα ημέρες πριν από τις Εκλογές του 2019 για να καλυφθούν οι εμπλεκόμενοι
Η Κυβέρνηση διευρύνει το πλαίσιο της συζήτησης για τα παράνομα λογισμικά προσθέτοντας το ζήτημα του Pegasus που φαίνεται ότι προηγήθηκε του Predator. 
Με το βλέμμα και στην επικείμενη σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή, το κυβερνητικό στρατόπεδο εστιάζει σε όσα είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ...

«Ένα μύθο να σας πω»…

Κάθε ιστορία, ανάλογα από πού την «πιάνεις» (αρχή, μέση, τέλος), είναι μια άλλη ιστορία. 
Αν π.χ. την ιστορία των υποκλοπών την πιάσει κανείς από τη «λίστα του Ντοκουμέντο», είναι μια εντελώς άλλη ιστορία, από την ιστορία που προκύπτει αν την πιάσεις π.χ. από το 2016. 
Πάντως, πέντε (!) μέρες μετά τη δημοσίευση της «λίστας», δεν έχει παρουσιαστεί ούτε ένα στοιχείο τεκμηρίωσης και απόδειξης ότι πίσω από τις παρακολουθήσεις του Predator βρίσκεται ο Κ. Μητσοτάκης.
Άρα για μία «ιστορία» γίνεται η συζήτηση. Με «αν», «οπότε συμπεραίνεται», «επομένως δεν μπορεί παρά να είναι έτσι», «μου είπαν, άκουσα» κι άλλα τέτοια «τροχήλατα».
Αφού «ιστορίες» λέμε, γιατί να μην πούμε κι άλλη μία; ...

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Η τηλεολαγνεία του Αλέξη Τσίπρα

Αναφαίρετο δικαίωμα έχει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να εμφανίζεται όποια μέρα και ώρα επιθυμεί, σε οποιονδήποτε τηλεοπτικό δίαυλο, και να καταθέτει την πολιτική του πραμάτεια.
Άλλωστε είναι ο τρίτος πολιτειακός παράγων της χώρας και ο λόγος του και οι απόψεις που εκφράζει, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία, στο ακροατήριο – που ενδεχομένως – τον παρακολουθεί.
Εάν μάλιστα, ο ίδιος πιστεύει (αλλά και ο πολιτικός του περίγυρος) ότι η κάθε του εμφάνιση, προσθέτει ‘’φασίολους’’ στον τορβά του κόμματος του έχει καλώς. Υπάρχει, όμως...

Τραμπ: Η «αποκαθήλωση» από τα ΜΜΕ που μέχρι σήμερα τον στήριζαν - Εγκώμιο για Μεχμέτ Οζ

Η χείρα φιλίας Μπάιντεν προς τους «έντιμους» Ρεπουμπλικάνους 
εντείνει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό «των κόκκινων» για το ρόλο του πρώην Πρόεδρου, Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο αποκαθηλώνει πλέον και ο συντηρητικός Τύπος των ΗΠΑ.
Με το «κόκκινο κύμα» να μένει στα χαρτιά, ο Ντόναλντ Τραμπ τέθηκε στο στόχαστρο ακόμα και παραδοσιακών του συμμάχων, όπως η εφημερίδα «New York Post» του Ρούπερτ Μέρντοκ. Στο πρωτοσέλιδό της, η εφημερίδα κάνει ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα, χαρακτηρίζοντάς τον, ούτε λίγο ούτε πολύ, «χαζούλη» («Trumpty Dumpty»)...

Η κυβέρνηση έργα, αυτοί λάσπη

Οι ημέρες περνούν και αποδείξεις πως τις παρακολουθήσεις τις έκανε η ΕΥΠ δεν βλέπουμε. Μόνον ονόματα. 
Με την μέχρι στιγμής κατάσταση σίγουρα ένοχοι είναι όσοι δημοσιοποίησαν τα ονόματα, καθώς γνωρίζουν τους δράστες που τους έδωσαν το προϊόν της παράνομης δραστηριότητάς τους και δεν τους κατονομάζουν. 
Κάνουν χρήση παράνομου υλικού, χωρίς να αποδεικνύουν όχι μόνον τη γνησιότητά του, αλλά κυρίως το γεγονός πως υπεύθυνη για αυτό είναι κρατική υπηρεσία. Γιατί αυτό ακριβώς είναι το μοναδικό ζήτημα.
Ένας «κακόπιστος» -έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση- μπορεί να υποθέσει πως τις υποκλοπές τις έκανε αυτός που...

Να δώσει τώρα τα στοιχεία ο Κώστας Βαξεβάνης

Μια καινούρια θεωρία διακινείται από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι αν ο Κώστας Μπαξεβάνης δώσει τα στοιχεία που έχει για τις παρακολουθήσεις, αυτά είναι παράνομα και άρα αυτός κινδυνεύει με φυλακή. Ως εκ τούτου, λένε, η απαίτηση της κυβέρνησης «να παρουσιάσει τώρα τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο Βαξεβάνης» είναι μια παγίδα για να τον χώσουν μέσα. 
Μεγαλύτερη ασυναρτησία δεν έχω ξανακούσει.
Προσπάθησα να διερευνήσω τα θεμέλια αυτής της παροιμιώδους σκέψης, η οποία πέραν όλων των άλλων ανατρέπει εντός μου και όσα έμαθα μέσα σε 37 χρόνια δημοσιογραφικής καριέρας. Το έψαξα, διότι αυτή η ΣΥΡΙΖΑϊκή θεώρηση των πραγμάτων αποτρέπει τον εκδότη από την δημοσιοποίηση όσων στοιχείων διαθέτει. Και λέω «όσων», διότι θεωρώ αδιανόητο για μια μεγάλη εφημερίδα –έστω και στρατευμένη- να αποτολμήσει την δημοσιοποίηση ενός τόσο καυτού καταλόγου ονομάτων δίχως να έχει την παραμικρή απόδειξη...

Η χαλαρή Δικαιοσύνη και οι υποκλοπές

Η κοινωνία δεν είναι tabula rasa. 
Σέρνει εντός της ιστορικότητα, παράδοση, μύθο, προκατάληψη, ψευδαίσθηση, κλπ. 
Έτσι ενώ ο Μητσοτάκης - εξ ανάγκης πανδημίας και ουκρανικού πολέμου, όχι ιδεολογίας - έδωσε προς τον λαό ενισχύσεις πλέον των 50 δις, στην έρευνα της MRB ο Τσίπρας εκτιμήθηκε ότι είναι ο πλέον κατάλληλος να στηρίξει το λαϊκό βαλάντιο!
Και αυτό, παρότι επί των ημερών του ο λαός δεινοπάθησε με ισοπεδωμένους μισθούς και πετσοκομμένες συντάξεις, παραχώρηση δημόσιας περιουσίας, και εξαέρωση δημοσίου χρήματος άνω των 100 δις...

O Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε την πολύτεκνη αγρότισσα που έχει γίνει viral στο TikTok (Photos)

Την πολύτεκνη αγρότισσα από το χωριό Αξός στην Πέλλα, Αναστασία Καλαλίδου, που έγινε viral στο TikTok, συνάντησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Θεσσαλονίκη.
Η Αναστασία Καλαλίδου καινοτόμησε όχι μόνο ως προς την παραγωγή, αλλά και ως προς την προώθηση παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών στην κοινωνία.
Η 39χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για όσα της έδωσαν το κίνητρο να «συστήσει» τα προϊόντα του τόπου της, αλλά και συνταγές από τον τόπο καταγωγής της στο ευρύ κοινό, μέσα από τη...

Πώς τα σταυρόλεξα βοηθούν στη διατήρηση της μνήμης των ηλικιωμένων

Στη διατήρηση της μνήμης των ηλικιωμένων βοηθούν τα σταυρόλεξα, σύμφωνα με νέα μικρή αμερικανική επιστημονική έρευνα. 
Το λύσιμο σταυρόλεξων πλεονεκτεί σε σχέση με το παίξιμο βιντεοπαιχνιδιών σε υπολογιστή ή κινητό, αναφορικά με την προστασία της μνήμης των ηλικιωμένων με ήπια γνωστική εξασθένηση ή διαταραχή, μια κατάσταση που μπορεί -αλλά όχι κατ’ ανάγκη- να εξελιχθεί σε άνοια και Αλτσχάιμερ, δείχνει η...

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Τζον Φέτερμαν: Ο νέος φιλέλληνας της αμερικανικής Γερουσίας

Σε μια ισχυρή και καθαρή δήλωση αναφορικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία, τη μεταχείριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και τη συμπεριφορά της γειτονικής χώρας απέναντι στην «Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία» προέβη τον περασμένο μήνα, ο Αναπληρωτής Κυβερνήτης της Πενσυλβάνια και υποψήφιος -τότε- Γερουσιαστής, Τζον Φέτερμαν, στηρίζοντας σε υπέρτατο βαθμό τις θέσεις της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
Ο μεγάλος νικητής των ενδιάμεσων εκλογών στην Πενσυλβάνια δεν δίστασε να πάρει ανοιχτά θέση, περιγράφοντας την Τουρκία ως «περιοχή ανησυχίας» για τον ίδιο και εκφράζοντας...

Όταν το ΠΑΣΟΚ μιμείται τον ΣΥΡΙΖΑ

Με τον τίτλο: «νέο επεισόδιο στο σίριαλ της φορολόγησης των υπερκερδών με το ίδιο αποτέλεσμα – μηδέν στο ταμείο», ο γραμματέας του τομέα ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, ήρθε να καταγγείλει την κυβέρνηση για το χαμηλό ύψος των λεγόμενων υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας για την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022.

Η αλήθεια είναι ότι ο πήχης των «υπερκερδών» είχε απογειωθεί από τη πρώτη στιγμή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που είχε αναφερθεί αυθαίρετα σε 2,2 δισ. ευρώ κέρδη. Με την αρχική έκθεση της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), που είχε αναλάβει τον υπολογισμό αυτών των υπερκερδών, είχε καταλήξει στο ύψος των 591,5 εκατ. ευρώ...

Κι όμως έχετε κάνει έργο

Πράγματι το κλίμα είναι πολύ βαρύ με ευθύνη, κυρίως, της κυβέρνησης. 
Όμως, μέσα στο βαρύ κλίμα, χθες η μέρα μας έφτιαξε με τον πιο αναπάντεχο τρόπο: με μια συναλλαγή με υπηρεσία του Δημοσίου και μάλιστα με ποια υπηρεσία; Τον ΕΦΚΑ! Μάλιστα, τον ΕΦΚΑ.
Χρειαζόμασταν μια πληροφορία του είδους που κανένας νουνεχής πολίτης δεν θα τολμούσε να πλησιάσουμε το γκισέ της υπηρεσίας για να φάει μερικές μέρες για να βγάλει άκρη αλλά είπαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας με την τηλεφωνική εξυπηρέτηση του e-ΕΦΚΑ.
Όχι, η εξυπηρέτηση δεν ήταν άμεση...

ΗΠΑ: Θρίλερ για τον έλεγχο της Γερουσίας - Μάχη σε τρεις Πολιτείες

Συνεχίζεται το θρίλερ που εκτυλίσσεται στις ΗΠΑ για τον έλεγχο της Γερουσίας, καθώς η μάχη ακόμα δεν έχει κριθεί.
Οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να πάρουν μόνο μία έδρα για να πάρουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 100 εδρών, κάτι που θα τους επιτρέψει να μπλοκάρουν μεγάλο μέρος της ατζέντας του Δημοκρατικού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν.
Μέχρι τώρα, η Γερουσία είναι σχεδόν μοιρασμένη μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, αν και οι τελευταίοι διατηρούν τον έλεγχο χάρη στην ψήφο της αντιπροέδρου Kαμάλα Χάρις. 
Αν δεν υπάρξουν ανατροπές σε Τζόρτζια, Αριζόνα και Νεβάδα, η Γερουσία θα μοιραστεί στους δύο μεγάλους πολιτικούς σχηματισμούς, με 50 γερουσιαστές στον καθένα...

Υποχώρηση για τον «ανίκητο» ρωσικό στρατό: Ο Πούτιν απομακρύνει τα στρατεύματα από τη Χερσώνα

Ο ρωσικός στρατός εγκαταλείπει την Χερσώνα
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου διέταξε την Τετάρτη (09/11) τα στρατεύματά του να αποσυρθούν από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου εξαιτίας των ουκρανικών επιθέσεων κοντά στη νότια πόλη Χερσώνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Η ουκρανική νίκη στη Χερσώνα, έναν από τους κύριους στόχους της νότιας αντεπίθεσης του...

ΗΠΑ: Ο Τραμπ μεγάλος ηττημένος των ενδιάμεσων Εκλογών – Τεταμένη η κατάσταση στους Ρεπουμπλικάνους

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μεγάλος ηττημένος των ενδιάμεσων Εκλογών στις ΗΠΑ. 
Η κατάσταση στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι τεταμένη μετά τα αποτελέσματα των Εκλογών.
Πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος είναι κατά του ηγέτη τους, Ντόναλντ Τραμπ.
Στη Γερουσία, Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί, ισοψηφούν σε αριθμό εδρών και τα δύο παραδοσιακά κόμματα αποσπούν, μέχρι τώρα από 48 έδρες
(το καθένα)...

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ποιος είναι ο Τζον Φέτερμαν που κατάφερε να εκτοπίσει τον Τούρκο φίλο του Ερντογάν «Dr. Oz»

Η έδρα στη Γερουσία για την Πενσιλβάνια πάει στους Δημοκρατικούς και τον υποψήφιό τους Τζον Φέτερμαν, ο οποίος κερδίζει τον γνωστό από την παρουσία του στην τηλεόραση χειρουργό Μεχμέτ Οζ, ο οποίος διεκδικούσε την έδρα για τους Ρεπουμπλικάνους. 
O 62χρονος τηλε-γιατρός φιλοδοξούσε να γίνει ο πρώτος Τούρκος γερουσιαστής των ΗΠΑ. Δεν τα κατάφερε….
Η νίκη του Φέτερμαν ήλθε να προσφέρει άλλη μια έδρα στη Γερουσία στους Δημοκρατικούς του Τζο Μπάιντεν, αυξάνοντας έτσι τις...

Η κόκκινη γραμμή

Κάποια στιγμή, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει πως θα εμφανίζεται στο δημόσιο διάλογο. Θα σχολιάζει ως υποψιασμένος; 
Ως αυτός που ο θείος του κουμπάρου του πεθερού του τον πληροφορεί για τις κρυφές δημοσκοπήσεις που κάνουν «στην πρεσβεία»; 
Ως αυτός που μπορεί να διαβάζει ανάμεσα από τις γραμμές των παραπολιτικών σχολίων των εφημερίδων που αυτές τις μέρες φωτογραφίζουν πρόσωπα και πράγματα; Ή θα δηλώνει έκπληκτος που οι δημοκρατικοί θεσμοί, εδώ στην περιφέρεια της Ευρώπης, λειτουργούν «στο περίπου», οι ισχυροί επιχειρηματίες θέλουν να είναι και μηντιάρχες και ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων για να πιέζουν κυβερνήσεις; ...

Aπό τη μια η Δημοκρατία από την άλλη οι ολιγάρχες

Η αντιπαράθεση του κ. Β. Μαρινάκη με τον πρωθυπουργό αιφνιδίασε πολύ κόσμο, καθώς οι σχέσεις των δύο αντρών φαινόταν καλές, για να μην πω πολύ καλές. 
Αυτή η σύγκρουση, η οποία όπως φαίνεται βρίσκεται στην αφετηρία της, προφανώς έχει τις αιτίες στα όσα συμβαίνουν στα ύψιστα κλιμάκια της εξουσίας τα οποία είναι απρόσιτα στον απλό πολίτη. 
Το σίγουρο είναι, αν κρίνω από τις αντιδράσεις, πως μπέρδεψε πολύ κόσμο, καθώς μια πολιτική στήριξη που εθεωρείτο δεδομένη παύει πλέον να υφίσταται. Κάτι που θα αναδιατάξει και συμμαχίες σε πολλά επίπεδα...

Υποκλοπές όπως Βατοπέδι;

Το ερώτημα πλανάται. 
Υπάρχει πιθανότητα, το θέμα των υποκλοπών να γίνει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ό,τι το Βατοπαίδι για τον Κώστα Καραμανλή; 
Να τον ρίξει δηλαδή ή μάλλον να τον κάνει να χάσει την εξουσία; 
Υπενθυμίζω ότι το Βατοπαίδι πρώτα διέλυσε πολιτικά την κυβέρνηση Καραμανλή σε σημείο να χάσει εκλογές και στη συνέχεια πήγε στα δικαστήρια για να πάρει επισήμως τη βούλα του μη-σκανδάλου...

Δεν θα πέσει αυτή η κυβέρνηση όπως εκείνη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ο πατέρας σας, κύριε Πρόεδρε, έπεσε από τους δικούς του ανθρώπους. Πικρή εμπειρία. Για τον τόπο. Ο κόσμος, όμως, καταλαβαίνει. Όποιος θέλει, λοιπόν, ας πάει απέναντί του...
Η πτώση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη άφησε μια πικρή γεύση. Το έργο μιας σπουδαίας κυβέρνησης έμεινε στη μέση. Ο χρόνος γιάτρεψε πολλές πληγές, αλλά όχι όλες. Στο DNA της κεντροδεξιάς έχει εγγραφεί η πικρή αυτή εμπειρία. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ποιος είναι ο στόχος της συντονισμένης αυτής επίθεσης. Και θα το δείξει στην κάλπη!
Δύο είναι οι εναλλακτικές τους και δεν ντρέπονται να το ομολογήσουν δημόσια. ...

Αντιπολίτευση με ολίγη από ποδόσφαιρο και μπόλικο μυθιστόρημα

Με επικοινωνιακά εφευρήματα που στηρίζονται σε ολίγη από ποδόσφαιρο και αρκετή δόση μυθιστορήματος ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρεί να σπάσει τα δεσμά του πολιτικού αυτό-εγκλωβισμού του ΠΑΣΟΚ. 
Τα προεδρικά ώτα…δεν αποδεικνύονται ευήκοα στη μουρμούρα για την ιδιόμορφη στρατηγική, με τα ήξεις - αφίξεις για τη μετεκλογική πορεία του ΠΑΣΟΚ. Στο διακριτό δε, στίγμα αυτής της διαφοροποίησης συμπεριλαμβάνονται και εσωκομματικές φωνές από εκείνες που δημόσια τάχθηκαν στο πλευρό Ανδρουλάκη για την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος.
Με αυτήν την βολική προσπέραση της εσωστρέφειας που τροφοδοτούν οι επιλογές του...

Τώρα ψάχνουν σωσίβιο στην σημερινή απεργία

Η απεργία είναι δικαίωμα αλλά οι πανελλαδικές απεργίες μοιάζουν και λίγο ως… θεσμικό εθιμοτυπικό καθήκον. Κάτι σαν τις ετήσιες… εορταστικές εκδηλώσεις. 
Σαφώς πρέπει να γίνονται, και η συμμετοχή σε αυτές επιβάλλεται για λόγους εργασιακής ηθικής (το παρόν κείμενο γράφτηκε και αναρτήθηκε ώρες πριν την έναρξη της απεργίας). Αλλά είναι υπερβολή να υπερεκτιμώνται ως προς το πολιτικό αποτέλεσμα που παράγουν. Άλλωστε το συνδικαλιστικό κίνημα δυστυχώς έχει απαξιωθεί.
Το απαξίωσε το ίδιο το συνδικαλιστικό προσωπικό, κυρίως του κάποτε...

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Θέλουν να πάμε στις εκλογές με λάσπη, εκβιασμούς και διχόνοια

Κάποιοι δεν διδάσκονται από τα αποτελέσματα του περιεχομένου, του ύφους και του ήθους της αντιπολιτευτικής τους τακτικής τα τελευταία τριάμισι περίπου χρόνια. Για αυτό και φαίνεται να επιχειρείται ένα «σάλτο μορτάλε» με μεθόδους βγαλμένες από το παρελθόν.
Τότε που οι πολιτικοί αντίπαλοι ήταν «δοσίλογοι», «ευρωλιγούρηδες» και «διεφθαρμένοι». Τότε που κρεμούσαν από τα μανταλάκια δέκα κορυφαία στελέχη της Αντιπολίτευσης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) για το σκάνδαλο NOVARTIS για να αθωωθούν όλοι λίγα χρόνια μετά.
Ο στόχος των επιθέσεων αυτών των ημερών είναι σαφέστατα ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης και...

Άρχισε πόλεμος μέχρις εσχάτων

Αποφάσισε να βαδίσει στην κόψη του ξυραφιού ο Μητσοτάκης, ή παραφράζοντας τον Νίκο Καββαδία, «να χορέψει πάνω στο φτερό του καρχαρία» που στην περίπτωσή μας δεν είναι μόνο η ακρίβεια, την οποία εν μέρει κατανοεί ο λαός ως εισαγόμενη. Προέκυψε και το θέμα των υποκλοπών, τις εντυπώσεις του οποίου - εκ θέσεως - χρεώνεται η κυβέρνηση, φταίει δεν φταίει.
Αποδείξεις έως τώρα, πέραν των Ανδρουλάκη (και Πιτσιόρλα επί ΣΥΡΙΖΑ), δεν υπάρχουν για κυβερνητική χρήση του predator ή άλλου κακόβουλου παράνομου λογισμικού
Οι καταγγέλλοντες, είναι οι υπόχρεοι να προσκομίσουν αποδείξεις και ως τώρα δεν το έχουν κάνει. Ενδεχομένως να τις διαθέτουν και να επιφυλάσσονται, για να υποβάλλουν την κυβέρνηση...

Μητσοτάκης: Θεσμική μου υποχρέωση να μην βουλιάξει η χώρα στον βούρκο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη στιγμή που ανανεώνεται ο πολιτικός βόρβορος εναντίον του ίδιου και της κυβέρνησής του για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, βγαίνει μπροστά και απευθυνόμενος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της δημόσιας σφαίρας εκπέμπει ένα σαφές και συνάμα αυστηρό μήνυμα:
«Προσωπικά δεν πρόκειται να συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από κάποιους επαγγελματίες εκβιαστές οι οποίοι ακριβώς αυτό θέλουν να επιδιώξουν».
Ο πρωθυπουργός καθιστά σαφές ότι τη στιγμή ακόμη μιας κορύφωσης του σχεδίου ανωμαλίας...

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Μητσοτάκης: Δεν θα αφήσω τη χώρα στο βούρκο που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ - Απίστευτα ψέματα αυτά που γράφει το Documento (LIVE)

Συνέντευξη στον ANT1 δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για όλα τα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας.
Πρόκειται για ένα απίστευτο ψέμα, είπε ο πρωθυπουργός για το δημοσίευμα του Documento σχετικά με τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις.
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη και όποιον τον κατευθύνει για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, για το οποίο μίλησε με σκληρά λόγια.
Δείτε live τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ-1: ...

«Η κάλπη είναι γκαστρωμένη»

«Η κάλπη είναι γκαστρωμένη» είπε κάποτε σοφά ο Χαρίλαος Φλωράκης εννοώντας ότι οι εκλογές συχνά κρύβουν εκπλήξεις και ιστορικά υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αλήθειας σ ’αυτό.
Παρά ταύτα στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό υπάρχουν κάποιες σταθερές που μέχρι και τον Αύγουστο φέτος δεν είχαν αλλάξει και πολύ απ’ τον Ιούλιο του ‘19.
3,5 χρόνια μετά τις εκλογές, με πανδημίες, ενεργειακή κρίση, Έβρο, Ορουτς Ρεις, εισβολή στην Ουκρανία, σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς, τη φυσιολογική φθορά της εξουσίας αλλά και μερικές σοβαρές αστοχίες, όλες ανεξαιρέτως...

Το vertigo Ανδρουλάκη για τις δυο κάλπες

Αποτυχημένη είναι η τελευταία προσπάθεια του Νίκου Ανδρουλάκη να προσδώσει μεγαλύτερη ευκρίνεια στο πολιτικό στίγμα της Χαριλάου Τρικούπη στο δρόμο για τις εκλογές του 2023. 
Για την ακρίβεια η επιστροφή στην προβληματική διέξοδο για την αποφυγή του αδιεξόδου που δημιουργεί η κάλπη της απλής αναλογικής, προδίδει το vertigo στο οποίο βρίσκεται η Χαριλάου Τρικούπη και το οποίο αποτυπώνεται με καθαρότητα στο...

Όλα στη Δικαιοσύνη, και ας γίνουμε… «κράτος δικαστών»

«Όλα εδώ πληρώνονται»! 
Η αλήθεια είναι ότι δεν συμβαίνει πάντα, αλλά μάλλον συμβαίνει συχνά για να έχει κατασταλάξει η λαϊκή θυμοσοφία. 
Και αυτό συμβαίνει στον Μητσοτάκη. Η αιτία ξεκινάει από την απόφασή του να διαγράψει με μονοκοντυλιά τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, της πιο αντιθεσμικής κυβέρνησης της μεταπολίτευσης.
Εκείνη η απόφασή του, η οποία εμπεριέχεται στις φράσεις της ΔΕΘ το 2019 «δεν θα κάνω τη Βουλή βιομηχανία Εξεταστικών», και «κλείνουμε τα κεφάλαια εκείνης της περιόδου και κοιτάμε μπροστά», είναι το απόσταγμα των σημερινών. Είναι το ελληνικό «παπικό συγχωροχάρτι» που έδωσε άνευ αντιτίμου...

Στόχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Είναι προφανές ότι έτσι θα πάμε μέχρι τις εκλογές. 
Με την τοξικότητα να κτυπάει κόκκινο και δεκάδες «σκάνδαλα» να βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο στον αέρα. 
Ποιος ωφελείται απ’ όλο αυτό; 
Η χώρα σίγουρα όχι. Ούτε και τα κόμματα που προκαλούν τον «θόρυβο», απ’ ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Αλλά και η αλήθεια βγαίνει στο τέλος «τραυματισμένη» από αυτό το ρεσάλτο στον κόσμο της μυθομανίας. Ή αλλιώς, η αλήθεια θάβεται μέσα σε τόνους λάσπης.
Ο στόχος της επίθεσης είναι προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Αν δεν καταφέρουν να τον ρίξουν τώρα και να οδηγηθούμε έτσι σε μία κυβέρνηση «ευρύτερης αποδοχής», τότε θα προσπαθήσουν να αποτύχει ο Κυριάκος στον στόχο της αυτοδυναμίας...

Τα συναισθήματα της κάλπης, η απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ και ο γνωστός δημοσκόπος

Στην Κουμουνδούρου υπέστησαν ακόμη μία «ανώμαλη προσγείωση» σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαν μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών
Στην Κουμουνδούρου «προσπερνούν» εδώ και καιρό όλα τα ερωτήματα που τούς τίθενται για τις δημοσκοπήσεις, υποστηρίζοντας ότι αυτές θα πέσουν έξω και πως όλοι οι δημοσκόποι έχουν ενορχηστρώσει μία συμπαιγνία για να φιλοτεχνηθούν αρνητικές πολιτικές εντυπώσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το «έργο» είναι γνωστό: οι «αδυναμίες των εταιρειών να μετρήσουν» με το ψέμα ότι...

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Τραμπισμός α λα Γκρέκα (2)

Στις 2 Νοεμβρίου αναρωτιόμασταν εάν η τακτική Τσίπρα «Δημιουργεί Συνθήκες αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος». Είχε διαφανεί η πρόθεσή του από την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης, με την οποία ρωτούσε τον Μητσοτάκη εάν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές «με ενεργό» το κέντρο που διενεργεί τις παρακολουθήσεις!
Προχθές Παρασκευή αποκάλυψε ανάγλυφη την πρόθεσή του, λέγοντας πως απαιτεί από τον Πρωθυπουργό τέσσερις «μίνιμουμ» ενέργειες για αδιάβλητες εκλογές: ...

Αλκιβιάδης Στεφανής: Η Τουρκία γνωρίζει ότι ο χρόνος μετρά σε βάρος της...

Οι ισορροπίες στην Αν.Μεσόγειο έχουν αλλάξει, η Ελλάδα εξοπλίζεται, οι σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ είναι κακές, ενώ ο «σύμμαχος» Πούτιν αποδυναμώνεται. 
Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της Αγκυρας, γι’ αυτό προκαλεί ολοένα και περισσότερο
τονίζει o επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ακριτικών θεμάτων, Αλκιβιάδης Στεφανής.
Δηλώνει ότι αναμένει με ενδιαφέρον, τυχόν συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν στην Σύνοδο Κορυφής των G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπως ανήγγειλε προχθες ο Καλίν, προσθέτωντας ότι η τουρκική ατζέντα βρίσκει απέναντι όλες τις χώρες της Αν.Μεσογείου και ότι με βάση τη λογική, δεν συμφέρει τον...

Η απάντηση στο δημοσίευμα του Documento

Βασικό θέμα συζήτησης είναι τις τελευταίες ώρες στο κυβερνητικό στρατόπεδο το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο τηλέφωνα υπουργών της κυβέρνησης, συζύγων υπουργών, διευθυντών εφημερίδων αλλά και πρώην πρωθυπουργού βρίσκονταν υπό παρακολούθηση μέσα από το σύστημα Predator.
Το δημοσίευμα κατηγορεί ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου για το ότι είναι πίσω από τις παρακολουθήσεις και το αποδίδει σε οργανωμένο σχέδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρωθυπουργικό γραφείο ήταν ενήμεροι από το πρωί της Παρασκευής για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος και...

Βρώμικος πόλεμος κατά ΠΑΣΟΚ και Α. Λοβέρδου

Η ιστορία έχει ως εξής: ήρθε στην Ελλάδα η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τη διερεύνηση παρακολουθήσεων, γνωστή ως PEGA. Μετά από τη σχετική έρευνα η PEGA, δια του προέδρου της Γερούν Λένερς, κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προέκυψαν στοιχεία για χρήση παράνομου λογισμικού από τις ελληνικές αρχές και πως έμεινε ικανοποιημένη από τις θεσμικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης.
Έτσι μπήκε τέρμα στο παραμύθι των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ...

Σίριαλ εκλογών, ασταθείς κυβερνήσεις, διαψεύδουν τον μύθο της απλής αναλογικής

Στο Ισραήλ στήθηκαν κάλπες για πέμπτη φορά από την άνοιξη του 2019. 
Στη Βουλγαρία για τέταρτη φορά από τον Απρίλιο του 2021. 
Ισπανία και Γαλλία δυσκολεύονται να ψηφίσουν προϋπολογισμό. 
Στην Σερβία χρειάστηκαν έξι μήνες για να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Στην Σουηδία, ο πρωθυπουργός είναι όμηρος των ακροδεξιών. 
Στη Δανία, όπως παλαιότερα στην Πορτογαλία, η αριστερά έριξε την αριστερά. Στην Ιταλία σχηματίστηκε η 70ή κυβέρνηση από το 1946. 
Στη Γερμανία ακούγονται τριγμοί από το κυβερνητικό στρατόπεδο. 
Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα «επιτεύγματα» της απλής αναλογικής…