Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ: «Μην αφήσετε τον Πούτιν να νικήσει – Μην ανοίγετε την όρεξη στην Κίνα»

Με τους σκεπτικιστές της αμερικανικής στήριξης στην Ουκρανία Ρεπουμπλικάνους να είναι έτοιμοι για εκλογική νίκη, ο Στόλτενμπεργκ τονίζει ότι μια ρωσική νίκη θα «έστελνε ένα μήνυμα στους αυταρχικούς ηγέτες - όχι μόνο στον Πούτιν, αλλά κυρίως στην Κίνα».
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έχει ένα μήνυμα για τους Ρεπουμπλικάνους, που δίνουν προεκλογικές υποσχέσεις για περικοπή της αμερικανικής στήριξης στην Ουκρανία: «Αυτό θα ενισχύσει μόνο την Κίνα»...

Φινλανδία και Σουηδία θέλουν να ενταχθούν ταυτόχρονα στο ΝΑΤΟ, δηλώνουν οι δύο πρωθυπουργοί

Τη δέσμευσή τους για πλήρη ικανοποίηση των όρων της τριμερούς συμφωνίας στη Μαδρίτη επανέλαβαν Σουηδία και Φινλανδία

Η Φινλανδία και η Σουηδία έχουν δεσμευτεί να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ταυτόχρονα, επανέλαβαν σήμερα οι πρωθυπουργοί των δύο σκανδιναβικών χωρών που φιλοδοξούν να γίνουν μέλη της Συμμαχίας...

Τον πιο καφενόβιο, τον πιο φαρμακιάρη

Οι ισραηλινοί, σε όλες τις συνεδριάσεις όλων των σοβαρών κρατικών οργάνων και επιτροπών, φέρνουν πάντα έναν ανώτατο υπάλληλο του οποίου η μοναδική δουλειά είναι να σπάει τα νεύρα των υπολοίπων. 
Να φέρνει αντιρρήσεις, να επικαλείται τα πιο απίθανα σενάρια, να κάνει τις πιο απίθανες (δήθεν ή πραγματικές) αποκαλύψεις, να λειτουργεί ως ξεροκέφαλος ή ως ψεκασμένος ανάμεσα σε λογικούς και ορθολογιστές. 
Γιατί το κάνουν αυτό;
Για να αποφεύγουν τον πειρασμό της εύκολης ομοφωνίας και της...

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Μητσοτάκης: Θα υπερασπιστώ την ασφάλεια της χώρας μου με κάθε μέσο

Συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό Le Point παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός μίλησε στη δημοσιογράφο Alexia Kefalas και αναφέρθηκε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που «κουνάει» το δάχτυλο στην Ελλάδα ενώ απάντησε και στο «γιατί» θα πρέπει να θεωρηθούν σοβαρές οι τελευταίες απειλές που εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος και ιδιαίτερα η απειλή για εισβολή στην Ελλάδα «νύχτα».
«Οποιαδήποτε απειλή ενάντια στην εδαφική κυριαρχία μιας χώρας πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, ιδιαίτερα υπό τις τρέχουσες διεθνείς περιστάσεις» υπογράμμισε ο...

Η δική μας 28η Οκτωβρίου και το «ΌΧΙ» των Ουκρανών

Για χρόνια, στο όνομα του λαού, μια πολιτική παράταξη διακινούσε ότι το «Όχι» δεν το είπε ο Μεταξάς, το είπε ο λαός. 
Λες και ήταν ο λαός που δέχτηκε στις 3 τα ξημερώματα τον Ιταλό πρεσβευτή Εμανουέλε Γκράτσι στην οικία του στην Κηφισιά. 
Λες και ο Γκράτσι επέδωσε σε πανελλήνια λαϊκή συνέλευση το τελεσίγραφο με το οποίο ζητούσε την ελεύθερη διέλευση του ιταλικού στρατού και την κατάληξη στρατηγικών σημείων της χώρας. 
Λες και ο λαός απάντησε με μυριόστομη φωνή στα γαλλικά (όχι ακριβώς το «Όχι», αλλά): «Λοιπόν έχουμε πόλεμο». Σήμαινε Όχι βέβαια αλλά η λέξη...

Το καθαρό μυαλό του Ιωάννη Μεταξά

Προσπερνώ τις ανοησίες της Αριστεράς με τις οποίες διαπαιδαγωγήθηκαν χιλιάδες νέοι πως «το ΟΧΙ το είπε ο λαός». 
Όπως επίσης και την ανιστόρητη θέση πως ο Ι. Μεταξάς, λόγω ιδεολογικής συγγένειας, πάση θυσία δεν ήθελε να συγκρουστεί με τον Άξονα. 
Τα γεγονότα διαψεύδουν όσους υπερασπίζονται ακόμα αυτές τις απόψεις.
Ο Ι. Μεταξάς είχε ένα σημαντικό προσόν. Είχε στρατηγική σκέψη και έβλεπε πάντα τη μεγάλη εικόνα. Αυτό φαίνεται και στον ιδιόμορφο διάλογο που ανέπτυξε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, μέσω της αρθρογραφίας, στη δεκαετία του 1930 γύρω από τον Εθνικό Διχασμό. Ως γνωστόν και οι δύο αυτές φυσιογνωμίες πρωταγωνίστησαν σε μια από τις πιο τραγικές περιόδους της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Και οι δύο, μετά από πολλά χρόνια, αντιλήφθηκαν πόσο καταστροφική για την Ελλάδα ήταν αυτή η περίοδος.
Ο Ι. Μεταξάς δεν ήταν αγγλόφιλος, αγγλόφιλος ήταν ο...

Μητσοτάκης: Η παροιμία που είπε στον Σολτς στα γερμανικά (video)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε τη συγκεκριμένη παροιμία λίγο πριν ο Όλαφ Σολτς πάρει με τη σειρά του τον λόγο.
Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στην ενεργειακή κρίση, στα ελληνοτουρκικά, στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ μίλησαν και για τις ελληνο-γερμανικές σχέσεις.
Μια από τις στιγμές που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν όταν μίλησε στα γερμανικά, λίγο πριν πάρει τον λόγο ο Σολτς...

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία από το Καλπάκι: Το ΟΧΙ αποτελεί εθνική μας θέση (Video & Photos)

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από το Καλπάκι Ιωαννίνων ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 έρχεται από μακριά και πηγαίνει μακριά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του με αφορμή την 82η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ανέφερε ότι το Καλπάκι Ιωαννίνων αποτελεί σύμβολο που εκπέμπει παγκόσμιες αξίες, αξίες που δεν εγκλωβίζονται στο χθες αλλά ανανεώνονται στο χρόνο.
«Επιλέγω να αναδείξω την κινητήρια δύναμη..

Δεν θέλω ανόητες ερωτήσεις για το ποιος είπε το «όχι»!

Αποτέλεσμα εικόνας για οχι

Το «όχι» το είπε ο ελληνικός λαός ή ο Μεταξάς; 

Ερώτημα ανάλογο με το αν «η επανάσταση του 1821 ήταν εθνικοαπελευθερωτική ή κοινωνική» 

Μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι η ζώσα πραγματικότητα δεν πρόκειται να αλλάξει επειδή κάποιος μισεί τον Μεταξά. Μπορούμε όμως να φανταστούμε στο μέλλον το «δωμάτιο ενηλίκων» ως πειστήριο της μίας, μοναδικής και αναμφισβήτητης ιστορικής αλήθειας!
Η ιστορία δεν αλλάζει, αλλά...

Δείτε το βίντεο για το «ΟΧΙ» που σαρώνει στο Διαδίκτυο.

Ένα απίστευτο βίντεο δημιούργησαν στην Αμερική οι Έλληνες ομογενείς που έχουν δημιουργήσει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό εν ονόματι OXI DAY FOUNDATION.

Το βίντεο είναι γυρισμένο στα Αγγλικά έχει σκοπό να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει όλον τον κόσμο, Έλληνες και μη που δεν μιλούν ελληνικά, για την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου...

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

«To Επος του ’40 μέσα από εικόνες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού». Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας.

Πριν από 82 χρόνια Ελληνες στρατιώτες έσπευσαν να παρουσιαστούν στις μονάδες τους. 28 Οκτωβρίου 1940. Μητέρες, σύζυγοι ηρώων, λεοντόκαρδες αγωνίστριες στο πλευρό των τραυματιών του ’40...

Ρωσία: Εγκατέλειψε την χώρα η βαφτιστήρα του Πούτιν

Ο Πούτιν έχει στενούς δεσμούς επί χρόνια με την οικογένεια της
Η ευαισθησία δεν είναι ένα από τα προτερήματα του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος φέρεται να είχε δώσει εντολή να συλλάβουν ακόμη και την βαφτιστήρα του.
Η 40χρονη δημοσιογράφος Ξένια Σομπτσάκ, η οποία επέκρινε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, φέρεται να επιβιβάστηκε σε πτήση για τη Λιθουανία μέσω Λευκορωσίας λίγο πριν φτάσουν οι πράκτορες του Πούτιν για να τη συλλάβουν...

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Η Ελλάδα αλλάζει με έργα, όχι με λάσπη

Απάντηση
σε ανακοίνωση του τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μάριου Κάτση εξέδωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
«Απέναντι στις διαρκείς, αυξανόμενες και κατευθυνόμενες προσπάθειες σπίλωσης απαντάμε πρωτίστως με το έργο μας. Υπάρχουν αυτοί που χτίζουν και εκείνοι που γκρεμίζουν. Εμείς ανήκουμε στους πρώτους, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ανήκει στους δεύτερους»
αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Κυριάκου Πιερρακάκη με αφορμή...

Ο φράχτης στον Έβρο και τα συμπλέγματα της Αριστεράς

Προχθές ο Α. Τσίπρας στη συνέντευξή του στην κυρία Κοσιώνη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στον φράκτη στον Έβρο, δήλωσε πως είναι αναποτελεσματικός. 
Εξ όσων γνωρίζω στην ελληνική γλώσσα «αναποτελεσματικός» σημαίνει αυτός που δε φέρνει αποτέλεσμα. Δεν ανταποκρίνεται στο έργο που πρέπει να επιτελέσει και για το οποίο προορίζεται. 
Στη συριζαϊκή ιδιόλεκτο μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο, όμως στην καθομιλουμένη δεν υπάρχει άλλη σημασία.
Όντως ο φράκτης στον Έβρο αποδείχθηκε αναποτελεσματικός; ...

Reality στο Ειδικό Δικαστήριο

Αυτή την περίοδο διεξάγεται μια δίκη που, όταν ολοκληρωθεί - και ανεξαρτήτως της ετυμηγορίας που θα ανακοινωθεί για τα πρόσωπα που βρίσκονται στο εδώλιο - θα έχει εισφέρει αποφασιστικά στη συνειδητοποίηση, του πόσο βαριά νοσεί η δικαιοσύνη στη χώρα.

Στο Ειδικό Δικαστήριο το οποίο εκδικάζει την υπόθεση Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη έχουμε μια εξαιρετικά πρωτοφανή συνθήκη: 
οι κατηγορούμενοι, αρκετοί από τους μάρτυρες και φυσικά...

Θέλουν το κεφάλι του Πιερρακάκη στο πιάτο!

Στο στόχαστρό τους έχει μπει εδώ και καιρό ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Επειδή ο Κυριάκος είναι κεντρογενής και τους χαλάει το αφήγημα της … ακροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας. 
Επειδή ο Κυριάκος είναι από τους πλέον πετυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης. 
Επειδή θα ήθελαν κι εκείνοι να έχουν έναν Πιερρακάκη στην κυβέρνησή τους. 
Επειδή θέλουν να πάνε στις εκλογές μηδενίζοντας τα ψηφιακά επιτεύγματα της κυβέρνησης. Ποιοι; Όχι μόνο οι συνήθεις...

Businessman ή Βουλευτής;

H συμμετοχή του βουλευτή Ανδρέα Πάτση σε 19 διαφορετικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ήταν γνωστές από τη δήλωση του «πόθεν έσχες» που είχε υποβάλει στη Βουλή. 
Και όπως φαίνεται, η Βουλή δεν είχε ασχοληθεί ούτε με τα καταστατικά αυτών των επιχειρήσεων, ούτε με τις δραστηριότητές τους, ούτε με τις συμβάσεις που συνάπτουν, ούτε με τους φορείς που συνεργάζονται.
Οπότε είναι εύλογο, ο απλός πολίτης να διερωτάται τι νόημα έχει η απλή απαρίθμηση εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων, επαγγελματικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αν δεν συνοδεύεται από κανόνες και ελέγχους. Από αυτό που ονομάζουμε «due diligence»
Και δικαίως διερωτάται: ...

Τρικυμία εν ποτηρίω η υπόθεση Πάτση;

Στη χώρα του «έλα μωρέ τώρα», αυτά συμβαίνουν. 
Στην υπόθεση Πάτση συνδυάστηκαν
Η μη ενδελεχής έρευνα της ΝΔ για το ιστορικό ενός υποψηφίου, ειδικά όταν αυτός έχει υπάρξει παράγοντας μεσαίας ομάδας του εύοσμου ελληνικού ποδοσφαίρου… 
Η τρέχουσα συμμετοχή του σε εργασίες όπου υπάρχει ασυμβίβαστο. Η ενασχόλησή του με εργασίες οι οποίες αν και καθόλα νόμιμες (κόκκινα δάνεια), έχουν απαξιωθεί ηθικά στην κοινή γνώμη, με ευθύνη του ευτελούς πολιτικού συστήματος.
Βαρύς ο χαρακτηρισμός μας περί ευτελούς, αλλά όλοι οι...

Νέα δημοσκόπηση: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. με ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλει το 47% (κάρτες)

Προβάδισμα 7,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων καταγράφει νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τη μέτρηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία παρέμεινε σταθερή σε σχέση με τον...

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Το μέλλον μιας προδιαγεγραμμένης ήττας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές» 
δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Αλέξης. 
Την ίδια ημέρα που μια ακόμη δημοσκόπηση, της MARC για τον ΑΝΤ1, έδινε υπεροχή 8,7 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 
Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 32,4% έναντι 23,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση μακάριο και ακίνητο, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 11,2%. Στην ίδια δημοσκόπηση θετική αξιολόγηση για την κυβέρνηση είναι στο 48,9% ενώ την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει το 74,2% των ερωτηθέντων.
Δεν είναι φυσιολογική αυτή η μακρόχρονη υστέρηση της...

Iκέτες στον Τσαβούσογλου

Ο ένας είπε «δεν έγινε και τίποτα αν χάσουμε 2-3 νησάκια», ο άλλος αναφερόμενος στη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών δήλωσε πως αξίζει τον κόπο «να το ρισκάρουμε» και χθες μάθαμε από τον πρέσβη κ. Αϋφαντή, που διετέλεσε και σύμβουλος του Α. Τσίπρα ως το 2014, πως το 2019 ο κ. Κατρούγκαλος εκλιπαρούσε τον Τσαβούσογλου για μια συνάντηση
Για ποιο λόγο επέμενε τόσο πολύ, τόσο ταπεινωτικά; ...

Κάντε ένα σκανάρισμα!

Ο κ. Ανδρέας Πάτσης έχει το δικαίωμα να ανοίξει ενεχυροδανειστήριο, εισπρακτική εταιρεία, να αγοράζει κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες ή να πουλάει ψυγεία σε Εσκιμώους. 
Εκείνο που δεν έχει δικαίωμα είναι να εκθέτει τη ΝΔ και να προδίδει όσους τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. 
Πολύ σωστά η ΝΔ τον διέγραψε. Χρειάζεται όμως ένα πραγματικό σκανάρισμα στις υποψηφιότητες των επόμενων εκλογών. Αφού δεν έγινε στις προηγούμενες εκλογές...

Η Ελληνική Θέση στην Αναμέτρηση της Ουκρανίας

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει «αισίως» εισέλθει στον ένατο μήνα καταρρίπτοντας ευγενείς πόθους περί εξοβελισμού του από τις διεθνείς σχέσεις και αποδεικνύοντας την αβεβαιότητα και το απρόβλεπτο των πολεμικών επιχειρήσεων. 
Η πληθώρα των αναλυτών έχει διαδοχικά διαψευστεί στις αρχικές προβλέψεις της για μια σύντομη ρωσική προέλαση ή τουλάχιστον για τη ρωσική επικράτηση στις περιοχές με ύπαρξη σημαντικού ρωσόφωνου πληθυσμού.
Οι συνέπειες του πολέμου έχουν διαχυθεί παγκοσμίως και η γειτονική Ευρώπη αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση που τροφοδοτεί έναν υψηλό πληθωρισμό συνοδευόμενο από την απειλητική επανεμφάνιση της ύφεσης...

Αλλιώς είχαν συνηθίσει οι Τούρκοι

Προσπαθώ να σκεφτώ την εικόνα του κ. Κατρούγκαλου να τρέχει το 2019 πίσω από τον κ. Τσαβούσογλου και να τον ικετεύει για μία συνάντηση. Κι ο άλλος να του λέει κάτι σαν «αργότερα παιδί μου, αργότερα».

Αυτά είπε επί της ουσίας ο πρέσβης επί τιμή, κ. Αϋφαντής. Κάθε φορά, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, που η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρεται στην εξωτερική πολιτική της δικής σας κυβέρνησης, πρέπει να της θυμίζετε την μαρτυρία του κυρίου πρέσβη.
Λέει λοιπόν ο κ. πρέσβης ότι ο κ. Κατρούγκαλος...

Διευρύνεται περαιτέρω η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ, σε μία ακόμη δημοσκόπηση (κάρτες, ποσοστά)

Μεγαλώνει η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. 
Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 8,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που παρουσιάστηκε χθες στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7%, το ΠΑΣΟΚ 11,2%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 4,4% και το ΜέΡΑ 25 3,1%.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών
 ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 50,1%...

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Μήπως ο Ανδρουλάκης να βάλει… φωνές και στον ΣΥΡΙΖΑ;

Στάγδην, χιλιοστό το χιλιοστό, μειώνονται τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που αντιλαμβάνεται η ηγεσία του χωρίς να προσφεύγει σε κορώνες θεατρικής άμυνας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι δημοσκοπικές εταιρίες είναι πετσωμένες. 
Η πρώτη δημοσκοπική εκτίναξη που έφερε η εκλογή Ανδρουλάκη, έχει εξαντλήσει τη δυναμική της και έχει αρχίσει η ελαφρά υποχώρηση.
Η έως τώρα παρουσία του ΠΑΣΟΚ είναι χλωμή σε σχέση με την εκκωφαντικά εριστική, ιδεολογικά περιθωριακή, και πολιτικά αλλοπρόσαλλη, παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα συνθλίβεται από την...

Τριπλό το κακό!

Η αγωνία ορισμένων υπουργών σας, κύριε Πρόεδρε, να πρωτεύσουν στις προσεχείς εκλογές στην εκλογική τους περιφέρεια τους αποσπά από τα καθήκοντά τους.
Τριπλό το κακό!

Όπως και να το κάνουμε δεν είναι για το καλό του τόπου να έχουν ρίξει ορισμένοι υπουργοί λευκή πετσέτα με τα του αντικειμένου τους και να ασχολούνται μόνο με τα της εκλογής τους. 
Δεν είναι καλό και για την κυβέρνησή σας, καθώς η αυτοδυναμία θα κριθεί από το παθητικό στην άμυνα. Κι όταν οι...

Η επέκταση στα 12 μίλια: Τα θετικά και τα αρνητικά

Το θέμα της επέκτασης της Ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 ν. μ. που είναι στα 12 ν.μ. αποτελεί μια πάγια υπόσχεση όλων των κυβερνήσεων από το 1982 και μετά, χρονολογία που καθιερώθηκε το νέο διευρυμένο καθεστώς από τη νέα Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Όλη αυτή η δυστοκία που διαρκεί για 40 χρόνια οφείλεται στις αμφιβολίες των διαδοχικών Ελληνικών κυβερνήσεων στο κατά πόσο σε μια ημίκλειστη θάλασσα, όπως είναι το Αιγαίο, μπορεί να εφαρμοστεί ο κανόνας των 12 ν. μ.. Και το περιβόητο casus belli, η απειλή, δηλαδή...

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Τιμήθηκε η αείμνηστη Ευαγγελία Νεραντζάκη – Σαρήμπογια - Ονοματοδοσία της κεντρικής πλατείας Νεροφράκτη

Με μία σεμνή τελετή, τιμήθηκε η αείμνηστη Ευαγγελία Νεραντζάκη-Σαρήμπογια. 
Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου και μετά από απόφαση του Δήμου Δοξάτου, το όνομα της Ευαγγελίας Νεραντζάκη-Σαρήμπογια – ιατρού, δόθηκε στην κεντρική πλατεία της Κοινότητας Νεροφράκτη.
Η διαδικασία της ονομασίας ξεκίνησε με εισήγηση της Εταιρείας Δραμινών Μελετών, η οποία έγινε δεκτή ομόφωνα από το Τοπικό Συμβούλιο Νεροφράκτη και τον Δήμο Δοξάτου.
Κατά την τελετή στην τιμώμενη αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θεμ. Ζεκερίδης, ο οποίος εξήρε την ενσυνείδητη προσφορά της στον τομέα της υγείας...

Ο Πούτιν ρίχνει τον Ερντογάν στη «φωτιά» – Οι κίνδυνοι πίσω από την πρόταση για κέντρο φυσικού αερίου

Στην Τουρκία, η οποία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο βιώνοντας δύσκολη οικονομική κατάσταση, ο Ερντογάν δεν μπορεί να πει «όχι» στον Πούτιν
Ο John D. Rockefeller ήταν ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες όλων των εποχών. Έζησε σχεδόν έναν αιώνα. Ήταν 98 ετών όταν έφυγε από τη ζωή. Ίδρυσε την εταιρεία πετρελαίου Standard Oil και διετέλεσε πρόεδρός της για 29 χρόνια.
Ο Rockefeller ήταν πιστός αναγνώστης των «New York Times». Ωστόσο, τα άσχημα νέα στην εφημερίδα τού προξενούσαν ένα αίσθημα λύπης και πάντα τούς παραπονιόταν. Πρόκειται για τα δύσκολα...

Αν το 2015 η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή

Τι θα συνέβαινε σήμερα αν η Ελλάδα βρισκόταν εκτός Ευρώπης; 
Το 2015 είναι μόλις πριν από επτά χρόνια και δεν έχουμε δα και μνήμη περιστεριού! 
Ήταν τότε που οι σύντροφοι επισκέπτονταν με δέος το Κρεμλίνο και παρακαλούσαν τον Βλαδίμηρο να τους δώσει χαρτί για να εκτυπώσουν δραχμές. 
Αν έχουν απορίες γιατί δεν πείθουν τον ελληνικό λαό, οι απαντήσεις βρίσκονται εκεί έξω! Στις προκλήσεις στο Αιγαίο και στην κατανόηση του τι τελικά «παίχτηκε» το 2015...

Η αστυνομία τους έπιασε. Και τώρα;

Θυμάστε που στα μέσα της εβδομάδας είχα γράψει για μια συμμορία που είχε ρημάξει τα αυτοκίνητα του κοσμάκη; 
Μεσαίου κυβισμού και αξίας αμάξια που εξαφανίζονταν από προσώπου γης κι έκλαιγαν τα ανθρωπάκια που πλήρωναν ακόμα τις δόσεις τους; Τους πιάσανε. Μπράβο στην Ελληνική Αστυνομία το λοιπόν, μπράβο στους άνδρες και τις γυναίκες της, στην ηγεσία της, αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου. Έτσι είναι αυτά. Δεν κάνεις την δουλειά σου; Σε καταχεριάζουμε. Την κάνεις; Παίρνεις τα εύσημα.
Προσέξτε τώρα τι γίνεται, διότι μαθαίνοντας για την σύλληψη της συμμορίας ενδιαφέρθηκα και για τα παρακάτω. 
Αυτοί είχαν έναν Σύρο για αρχηγό, είχε μαζέψει αυτός διάφορα αλλοδαπά και...

Τραμπισμός α λα γκρέκα

Η QAnon είναι μία γελοία θεωρία συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία μια κλίκα παιδόφιλων και κανιβαλιστών που λατρεύουν τον Σατανά διευθύνουν μία παγκόσμια σπείρα σωματεμπορίας παιδιών. 
Αυτοί οι τρομεροί συνωμοτούν εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος ο Τραμπ βέβαια, επειδή δεν το έχει με τη θεωρητική εμβάθυνση, δεν πολυκαταλαβαίνει τις θεωρητικές επεξεργασίες των ακροδεξιών φαντασιόπληκτων οπαδών του. Αρκεί που τον υποστηρίζουν.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι βέβαια Τραμπ, αλλά ο ίδιος, τα στελέχη...

Η Ελλάδα στη δίνη του ενεργειακού πολέμου

Ο ευρωπαϊκός μήνας του μέλιτος κράτησε όσο η απειλή του covid-19 αποσταθεροποιούσε την οικονομική και κοινωνική ζωή του πλανήτη. 
Μια απειλή που λειτούργησε σαν συναγερμός αφυπνίζοντας από τον βαθύ λήθαργό τους τις ηγεσίες και τους μηχανισμούς της «ωραίας κοιμωμένης» των Βρυξελλών.
Η από κοινού αντιμετώπιση κρίσιμων υγειονομικών ζητημάτων, όπως η προμήθεια των εμβολίων και η απόφαση για τη σύσταση του γενναίου οικονομικά «ταμείου ανασυγκρότησης» αποτέλεσαν...

Ο Τζόνσον δεν θα είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία.
Τόνισε ότι έχει την υποστήριξη 102 βουλευτών των Τόρις, αλλά δεν θα λάβει μέρος στην κούρσα της διαδοχής της Λιζ Τραζ για να μην διχαστεί το κόμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός, που επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του στην Καραϊβική για να συμμετάσχει στην κούρσα, είχε συγκεντρώσει μέχρι σήμερα το βράδυ περί τις 60 υπογραφές, έναντι περισσότερων των 140 για τον Ρίσι Σουνάκ και...

«Τυφλή» η τουρκική αεροπορία χάρη στα ραντάρ AESA των Viper και των Rafale - Δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει

Ο εφιάλτης των Rafale και των Viper είναι πλέον πραγματικότητα για την Τουρκική αεροπορία
Η επιτυχία του προγράμματος αναβάθμισης των 83 Ελληνικών F-16 block 52+ με το χρονοδιάγραμμα να τηρείται ευλαβικά και την ΕΑΒ να «τρέχει» σε συνεργασία με την Lockheed Martin το project χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, έχει εκνευρίσει του Τουρκικό επιτελείο. 
Ήδη στην Κρήτη τα δύο πρώτα Viper της 343 Πολεμικής Μοίρας «Αστέρι» πετούν ασταμάτητα με τους ιπτάμενους της Μοίρας να μυούνται στα «μυστικά» τους. Και να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι...

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Η «εξωγήινη» εμφάνιση του Γιάννη κόντρα στους Ρόκετς (video)

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη φοβερή εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο απέναντι στους Ρόκετς

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε πρωταγωνιστικό ρόλο για ακόμη μια φορά, οι Μιλγουόκι Μπακς κατάφεραν να φτάσουν σε μια πολύ άνετη νίκη απέναντι στους Ρόκετς, προχωρώντας και στο 2-0, μετά τη νίκη κόντρα στους Σίξερς στην πρεμιέρα.
Ο Έλληνας σούπερ σταρ ήταν σε τεράστια βραδιά και μάλιστα ολοκλήρωσε τον αγώνα με double double, καθώς είχε 44 πόντους με 15/18 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 8/13 βολές, ενώ πρόσθεσε και 12 ριμπάουντ, αλλά και 3 ασίστ.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα στιγμιότυπα του Γιάννη απέναντι στους Ρόκετς: ...

Το διαστρεβλωτικό ψέμα του Τσίπρα ως… αυτοσκοπός!

Μας αρέσει ή όχι, στην πολιτική το ψέμα είναι έκπαλαι «επαγγελματικό εργαλείο». 
Δίνει υποσχέσεις, τονώνει ελπίδες, περιγράφει ένα μέλλον ρόδινο που ποτέ δεν έρχεται, ή δεν έρχεται στο μέτρο και την ένταση που το αναμένει το ενθουσιασμένο λαϊκό φαντασιακό.
Και δεν είναι ίδιον μόνο της αστικής δημοκρατίας. Ενδημεί σε όλα τα συστήματα από καταβολής πολιτικής. Το έχει πει γλαφυρά ο Σοβιετικός ηγέτης Νικίτα Χρουτσόφ
«Οι πολιτικοί είναι παντού οι ίδιοι: Υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες ακόμα και αν δεν υπάρχουν ποτάμια»
Και μας το υπενθυμίζει η ελληνική ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο», με τον «υπουργό»...

Μισούν την Ελληνική Αστυνομία

Όλη η Αριστερά, συνολικά, μισεί την ΕΛΑΣ. 
Προβάλλει, χωρίς κανέναν ενδοιασμό και χωρίς το τεκμήριο της αθωότητας οτιδήποτε κυκλοφορεί σε βάρος των αστυνομικών οργάνων, ασχέτως αν μετά από λίγο, πολλές φορές, καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί. Και όταν ενεπλάκησαν αστυνομικοί σε παράνομες ενέργειες, επιλήφθηκε άμεσα η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων. Εννοείται πως για τις επιτυχημένες δραστηριότητες της ΕΛΑΣ δε γίνεται κουβέντα. Κανένας έπαινος, ακόμα και όταν σώζονται ανθρώπινες ζωές ή όταν εξιχνιάζονται δύσκολες υποθέσεις...

Στο στόχαστρο ο Τούρκος δημοσιογράφος που αποκάλυψε το σχέδιο κατά της Ελλάδας

Διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή η κυβέρνηση τον κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί εκφράσεις («η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθίσταται ολοένα πιο επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα») που αξιοποιούνται θριαμβευτικά από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Αλλά δυστυχώς αυτό ακριβώς συμβαίνει. 
Την ίδια ώρα μια σειρά από δολοφονικές επιθέσεις κατά εξόριστων Τούρκων δημοσιογράφων στη Σουηδία και αλλού περνούν κάτω από τα ευαίσθητα ραντάρ των «ανθρωπιστών».
Πριν από λίγες μέρες, η σουηδική εφημερίδα «Aftonbladet»...