Σάββατο 29 Μαΐου 2010

"Στη σάρκα της δημοκρατίας ασέλγησα κι εγώ"

""Ουδέν σχόλιο", απολαύστε το σχόλιο σε ανάρτηση αναγνώστη μας

"Ανάθεμα και κατάρα στους κλέφτες του δημόσιου βιου... κρεμαλα στους πολιτικούς.... να πάνε φυλακή τα λαμογια... κάθαρση τωρα είναι μερικες απ τις κραυγές των αγανακτισμένων ελληνων για την κριση. 
Κριση που δειχνει αξεπεραστη οσα δισ. ευρω και να μας δανεισουν..κριση που δεν είναι μονο λογιστικη,κριση που δεν αποτυπωνεται μονο σε οικονομικα μεγεθη, αλλα είναι κριση βαθυτατη και ριζωμενη πια στις ζωες ολων μας. 
Ειναι κριση αξιων, νοοτροπιας και ηθους.
Ειμαι ενας πολιτης που ζω και εργαζομαι στη χωρα αυτή και θεωρω τον εαυτο μου μοναδικο και αναντικαταστατο, σπανιο ειδος της ανθρωπινης αλυσιδας που ολοι πρεπει να φροντιζουν για μενα γιατι ...

Εξευτελισμός της Ευζωνικής Φρουράς από το "gay pride"

Όπως και πολλοί άλλοι θεσμοί σ' αυτήν την χώρα, έτσι και οι Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται τον τελευταίο καιρό έναν άνευ προηγουμένου εξευτελισμό.
 
Από την υποβάθμιση των παρελάσεων και την δημόσια διαπόμπευση των ΟΥΚ μέχρι την διάθεση ακινήτων του Πολεμικού Ναυτικού για την ανέγερση τζαμιού και τις προσβολές του Υπουργού, Ευάγγελου Βενιζέλου εις βάρος των Ελλήνων Αξιωματικών, γίνεται σαφές ότι υπάρχει ένα σχέδιο που θέλει τους ...

…κάρφωμα για…ξεκάρφωμα…

Πάνος Ζάχαρης

Το πολιτικό νεόπλασμα, η μετάσταση και η αντίσταση

Τριγύρω αναδύεται μια αφόρητη δυσοσμία, που πνίγει οριστικά κάθε ίχνος αξιοπιστίας ενός ολόκληρου πολιτικού, πολιτισμικού και αξιακού υποδείγματος, αυτού της μεταπολίτευσης, το οποίο καταρρέει με πάταγο έχοντας ως αδύναμο κρίκο την αποκορύφωση της ισχύος του:

● Τη διακυβέρνηση Σημίτη, που βλέπει τους δύο από τους τέσσερις σωματοφύλακές του, τον Τσουκάτο και του Μαντέλη, να ομολογούν ότι «τα πήραν» από τη Siemens υποδεικνύοντας ως πηγή και φορέα της διαφθοράς το κόμμα και την κυβέρνηση του κάποτε «καταλληλότερου». Την ίδια ώρα που ζητείται το άνοιγμα λογαριασμών των τότε υπουργών του. Με ανοιχτά πλέον τα ερωτήματα και για τον ίδιο...

● Τη διακυβέρνηση της «ισχυρής Ελλάδας» και των Ιμίων, της «ανάπτυξης» και της κλοπής του Χρηματιστηρίου, των Ολυμπιακών Αγώνων της Γιάννας και του Θόδωρου, των «μεγάλων έργων» και της μίζας, της διαφθοράς, της γιγαντιαίας διαπλοκής και της εγκατάλειψης της περιφέρειας, της ...

FAKE GREEK CRISIS - Ψεύτικη Ελληνική κρίση

Αποκαλυπτικό από το 1996 
Δείτε το video !

Νικημένος

Μία Ελλάδα κολλημένη στις οθόνες των τηλεοράσεων να ακούει για παράκτιες εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς ίσα με τον προυπολογισμό της Ελλάδας. 
Πολιτικοί όλων των τάξεων και όλων των παρατάξεων. 
Πολιτικοί που έχουν βολέψει τα 30 τους, τα 40 τους, τα 50 τους, τα 60 τους και τον οικογενειακό τους τάφο. 
Πολιτικοί που ψάχνουν έναν πατέρα εθνάρχη και πολιτικοί που ψάχνουν μία υποψία αριστερού κυττάρου στο γενεαλογικό τους δέντρο, για να δικαιολογήσουν την βουλευτική τους έδρα.

Από κάτω ένας λαός ζει σε μία άλλη γη. 
Στην Γη των Ψυχοφάγων. 
Η υποψία περηφάνιας που μπορεί να είχε ο καθένας γκρεμίζεται από τον πιο ρηχό γκρεμό του πλανήτη: τον ενδιάμεσο. 
Το ανθρωποειδές που σε συνδέει με την εξουσία και που θα σε βοηθήσει να «τρυπήσεις» τιμολόγια, να σου βρει «πόρτα» για την επιδότηση, να δώσει μία θέση στο παιδί σου για το...

Δεν υπάρχει Ζήμενς χωρίς Ζήμενς -Ίντρακομ - H σκανδαλώδης συγκάληψη του καθεστώτος υπέρ Κόκκαλη

Διαβάστε ότι κρύβει από τον Ελληνικό λαό το δοσιλογικό ψευδοπολυκομματικό καθεστώς των πρακτόρων που κατάστρεψαν συνειδητά την χώρα για να την πουλήσουν στα αφεντικά τους του Ρωσοκινεζοσιιτικού νεοναζιστικού άξονα.

Το σκάνδαλο Ζήμενς δεν είναι σαν τα άλλα που φτιάχνει το ίδιο το καθεστώς. 
Είναι ένα σκάνδαλο που ήρθε στην πολιτική ζωή της χώρας απ έξω. 
Ήρθε στη βάση στοιχείων που αποκαλύφθηκαν από μία εκτεταμένη δικαστική έρευνα στη Γερμανία η οποία κρατάει τουλάχιστον δυόμισι χρόνια.
Ήδη έχουν ξεκινήσει εκεί οι δίκες των στελεχών της πολυεθνικής εταιρείας για μίζες που έδιναν σε πολλές χώρες του κόσμου για να...

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Μια αλήθεια που δεν σας είπαν και δεν σας έδειξαν ποτέ..!

"Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων

Πηγή Έμπνευσης και Δημιουργίας"

Απολαύστε το, μας το έστειλαν και σας το παρουσιάζουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

Κάτω τα χέρια απο τον Τάσο Μαντέλη!

Υποκριτές, πέσανε πάνω του να τον φάνε.
Φαρισαίοι είναι.
Και ζηλιάρηδες.
Τι το καινούριο είπε δηλαδή ο Τάσαρος;
Ότι έλαβε μία χορηγία από τη SIEMENS, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι.
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι.
ΟΛΟΙ δηλαδή οι εμπλεκόμενοι με τις επίμαχες συμβάσεις.
Το 1998 τον προσέγγισε η SIEMENS και του πρότεινε να του προσφέρει μία χορηγία.
Να τους έλεγε όχι και να τους πρόσβαλε;
Ευγενής άνθρωπος ων, δεν ήθελε να ...

Πρόταση να περάσει η κυβέρνηση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Guinness

Για τη μεγαλύτερη μαζική εξαπάτηση ψηφοφόρων που έγινε ποτέ!!!

Χρυσό μετάλλιο στην ακρίβεια - "Γονάτισαν" οι Έλληνες!

Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης , που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορούν τις Χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Απρίλιο-2010 σε σχέση με τον Απρίλιο-09, προκύπτει ότι η Έλλάδα κατέχει σταθερά την πρωτιά στις αυξήσεις, σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Συγκεριμμένα...

"Τάσος Μαντέλης", ένα συνώνυμο της αθλιότητας (και πώς δεν θα το ξαναζήσουμε...)

Πριν από 20 χρόνια, ένα βράδυ, μεσάνυχτα, σε ένα κανάλι που δεν υπάρχει πια και λεγόταν “Κανάλι 29”. 
Τότε εμφανίστηκε ο άλλοτε πανίσχυρος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μέσα από ένα πολύωρο παραλήρημα, τελικά, ψέλλισε αυτό που όλοι ήξεραν, αλλά κανείς ποτέ δεν είχε ομολογήσει. 

Είπε “ναι”, είχε πάρει δύο εκατομμύρια ευρώ από τον Κοσκωτά, γιατί είχε (λέει) παιδιά που σπούδαζαν στην Αμερική και ήταν σε ανάγκη.
Εκείνα τελείωσαν σε ένα Ειδικό Δικαστήριο, σε ένα “δεν δύναμαι” που ήταν τα τελευταία λόγια του και σε ένα θάνατο που πρόλαβε τη βέβαιη καταδίκη. 
Έτσι άφησε το όνομα “Κουτσόγιωργας” ως συνώνυμο της διαφθοράς, του ηθικού στίγματος, της πολιτικής απαξίας.
Όταν κάποιος στην Ελλάδα θέλει να προσβάλει πολιτικό, τον αποκαλεί...

" Τινάζει στον αέρα " τον "Καλλικράτη" ο Παπαγεωργόπουλος!

Προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σίγουρη την δικαίωση του!

Αντισυνταγματικό θεωρεί τον "Καλλικράτη" ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος ως πρόεδρος της Τ.ΕΔ.Κ. του νομού Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε την πρόθεση της Ένωσης, να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

"Θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του συγκεκριμένου νόμου, διότι, πλέον όλων των άλλων, καταπατάται και το άρθρο εκείνο του Συντάγματος που προβλέπει την κοστολόγηση και τη μεταφορά οικονομικών πόρων σε κάθε νέα αρμοδιότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Με τον νέο νόμο μεταφέρονται εκατοντάδες νέες αρμοδιότητες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού χωρίς να έχει προβλεφθεί η μεταφορά των αντίστοιχων πόρων. Η υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να σταματήσει", ανέφερε στην σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Η προσφυγή του Δημάρχου και Προέδρου της ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης, κρίνουμε ότι θα έχει θετική κατάληξη γιατί υπάρχει προηγούμενο δεδικασμένο από το Συμβούλιο της Επικρατείας!
Στις 21 Απριλίου σας είχαμε πει ότι  "Ο Παυλόπουλος "έδεσε" τα χέρια του ΠαΣοΚ!"
Είχαμε γράψει τότε:

Διαρκές και οχι στιγμιαίο το έγκλημα

Καραμανλής και Σημίτης οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για τα σκάνδαλα της Siemens και του Βατοπαιδίου και για τα χαμένα 300 δις ευρώ. 

Όχι, δεν είναι έκπληκτη η Ελλάδα που ακούει τον Μαντέλη να ομολογεί ότι τα πήρε, διότι όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι υπάρχει μαύρο πολιτικό χρήμα και όχι γενικώς το χρήμα κινείται κάτω από το τραπέζι. 
Ναι, πράγματι σοκάρει η ωμή ομολογία, κυρίως όμως σοκάρει το γεγονός ότι τώρα φαίνεται περίτρανα που οι πολιτικοί ψήφισαν συναινετικά την παραγραφή των αδικημάτων τους. 
Διότι ο κ. Μαντέλης έφυγε σαν κύριος επειδή το Σύνταγμα και οι νόμοι του ...

Βενιζέλος: Ιδού ο αρχιτέκτων της ατιμωρησίας!

Δύο νόμοι, δύο συνταγματικές διατάξεις και μία πάγια πολιτική βούληση των κομμάτων εξουσίας περί «αυτοπροστασίας» αποτελούν τον πυρήνα του καθεστώτος ατιμωρησίας, που έχει τροφοδοτήσει τη «συστημική διαφθορά» και απαξίωσε τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.
Η πρώτη συνταγματική διάταξη, το άρθρο 86, εγγυάται τη σύντομη και σύννομη.....

Σου δίνω Siemens, μου δίνεις Βατοπαίδι;

Κάθομαι και σκέφτομαι ποιά ονόματα αρχίζουν και εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν στα διάφορα σκάνδαλα και βλέπω ότι σιγά-σιγά αρχίζει να σχηματίζεται ένα μοτίβο, που δεν μπορεί βρε αδερφέ να είναι συμπτωματικό.
Είναι και η περίοδος τέτοια, με την λιτότητα και τα μέτρα και τις περικοπές και την αγανάκτηση του κόσμου που βάζει όλους τους πολιτικούς σ' ένα τσουβάλι, που αρχίζω και σκέφτομαι "θεωρίες συνωμοσίας".

Θα σας πω τι εννοώ:

Η σχέση των Αμερικανών και Γερμανών στους "Illuminati" - Ένα άρθρο που θα σοκάρει!

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Illuminati
Illuminati πληθυντικός της Λατινικής Illuminatus (φωτισμένη) είναι ένα όνομα που παραπέμπει σε διάφορες ομάδες. 
Ιστορικά, αναφέρεται συγκεκριμένα στην Βαυαρία. 
Ιδρύθηκε την 1η Μαΐου 1776. 
Στην εποχή μας χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε μια (υποτιθέμενη) συνωμοτική οργάνωση η οποία δρα ως μια σκιώδη δύναμη πίσω από πολλές κυβερνήσεις. 
Πολλοί πιστεύουν ότι οι Illuminati είναι οι εγκέφαλοι πίσω από τα γεγονότα που θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας τέτοιας Νέας Τάξης Πραγμάτων.

ΤΟ ILLUMINATI ΒΓΗΚΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Οι μυστικές κοινωνίες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τον έλεγχο του κόσμου μέσα από σκοτεινά μέσα, συμπεριλαμβανομένων των νομικών οδών.
ΠΟΤΕ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ;;;

Αν έχεις και πολλούς που τα παίρνουν, τι να προλάβεις.

Ο ανυποψίαστος κ. Σημίτης

«Θλίβομαι και εξοργίζομαι επειδή τέτοιες πράξεις εκκολάφθηκαν και κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ 1996-2004». 
Αυτό λέει ο Κώστας Σημίτης στην γραπτή του δήλωση  μετά τις αποκαλύψεις Μαντέλη.
ΤΡΟΜΕΡΟ!  
Διότι τι να σου κάνει  ένας απλός πρωθυπουργός. 
Που να ξέρει τι υπογράφει ο υπουργός του και αν τα παίρνει. 
Αν δε έχεις και πολλούς που  τα παίρνουν, τι να προλάβεις.
Αν μάλιστα είσαι και λίγο έξω καρδιά  (όπως ο Κώστας Καραμανλής) που να φανταστείς ποιος παπάς σου την έχει φυλαγμένη.
Τελικώς σ αυτό το Μέγαρο Μαξίμου είτε εργατικός είναι ο πρωθυπουργός, είτε τεμπελάκος, το ίδιο αποτέλεσμα έχουμε.
Μίζες και λαδώματα. 
Είναι να μην θλίβεσαι.
Ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης προέβη στην εξής δήλωση:

"Να πουληθούμε αξιοπρεπώς, αφού δε μπορέσαμε δυστυχώς να πράξουμε ελληνοπρεπώς"

Να διαθέσουμε τους εαυτούς μας προς πώληση.  
Να μην βάλουμε απλά πλάτη αλλά να πουληθούμε όλοι μας και μαζί με μας και η γη που πατάμε. 
Να δώσουμε ακόμη και το «πριγκηπικό» μας αίμα για την επόμενη μέρα που έρχεται , όπως λένε κάτι μικροί πολιτικοί αυτού του τόπου. 
Και που το έχουμε αυτό το αίμα τι έγινε; 
Κερδίσαμε τίποτε μέχρι σήμερα πέρα από συναισθηματισμούς και δάκρυα συγκίνησης σε μέρες μνήμης και μέρες εθνικής παλιγγενεσίας; 
Τι κέρδισε η προηγούμενη γενιά στα Μακρονήσια και τι η προηγούμενη από αυτή λέγοντας ένα ΟΧΙ; 
Τίποτα. 
Μόνο ένα μετάλλιο πάνω σε μία ψυχή που δε λέει να βγει ακόμη.
Ούτε με πείνες, ούτε με εξορίες, ούτε με φακέλωμα, ούτε με προσβολές.
Απίστευτη ψυχή η ελληνική και στο παζάρι του κόσμου σίγουρα θα «πιάσει» κάτι παραπάνω.
Και γιατί να μη πουληθούμε;

Σχέδιο Καλλικράτης… καθαρά “άνωθεν” εντολή


Το ελληνικό κράτος είναι ένα "σκάφος", το οποίο διατηρεί τη "ρότα" του μέσα στην ιστορία μόνον για όσο διάστημα εξασφαλίζει την ύπαρξή του και άρα δεν διαλύεται. 
Αυτήν τη δυνατότητα την εξασφαλίζει μόνον για όσο διάστημα εξασφαλίζει τη "μνήμη" του. Η συλλογική ελληνική "μνήμη" είναι η "μνήμη" των κυττάρων του. Η μνήμη των κοινοτήτων του. Ο ελληνισμός επιβίωνε μέσα στους αιώνες, γιατί κάποιοι αισθάνονταν μόνιμα Έλληνες - επειδή ήταν Αθηναίοι, Σπαρτιάτες Μυκηναίοι αλλά και Σιατιστινοί και Αμπελακιώτες και Σφακιανοί ή Καστελιώτες.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι...

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Αλλαγή Συντάγματος και πολιτικού προσανατολισμού!

Γράφει ο Αμφικτύων*

Όταν χρεοκοπήσει μια επιχείρηση αλλάζει το Διοικητικό Συμβούλιο.
Όταν χρεοκοπήσει μια χώρα οδηγούνται οι κλέφτες στη φυλακή και δημεύεται η περιουσία τους, μέχρι 2ου βαθμού συγγενείας. 
Ετσι πρέπει να γίνεται. 
Όταν όμως φταίει όλο το πολιτικό σύστημα τότε πρέπει να αλλάξει, όχι φυσικά με κάποια «επανάσταση κουκουλοφόρων», αλλά συνταγματικά
Αφορμή προς τούτο πήρα από τη μελέτη: «Η Αναθεώρηση του Συντάγματος» του διακεκριμένου διεθνολόγου και πολιτειολόγου, δικηγόρου κ. Θαλή Μυλωνά που δημοσιεύθηκε στο «Διεθνές Βήμα» τ.52, Μαρτίου 2010.
Το ισχύον Σύνταγμα είναι ξεπερασμένο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας. Το νέο Σύνταγμα πρέπει να προνοεί για το ξεπέρασμα του κομματικού κόστους, που τόσο έχει βλάψει τη χώρα. Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη επανάσταση. Το έργο της αναθεώρησης πρέπει να αναλάβει Συντακτική Εθνοσυνέλευση, η οποία να προχωρήσει στην σύνταξη νέου Συντάγματος.

Τα προς αναθεώρηση σημεία δέον να είναι:

Ο μηχανισμός της απάτης

Η κρίση χρέους της Ελλάδας αποτέλεσε αφορμή για τις επικείμενες εκτεταμένες αλλαγές στη λειτουργία της ΕΕ, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα οδηγήσουν στην επόμενη φάση της ενοποίησης, αλλά και για παρεμβάσεις με τις οποίες θα επιχειρηθεί έλεγχος των αγορών και περιορισμός των κερδοσκοπικών παιχνιδιών εις βάρος κρατών.

Επειδή η πρώτη φάση της κρίσης ξεκίνησε από τις ΗΠΑ με τα ομόλογα επισφαλών ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων και η δεύτερη φάση της εκδηλώθηκε με το σπεκουλάρισμα στο χρέος της Ελλάδας προκειμένου να χτυπηθεί το ευρώ, έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον ορισμένα στοιχεία, από την Ουάσιγκτον, για τον περίεργο ρόλο των οίκων αξιολόγησης... 

Το σχόλιο του Γιάννη Λοβέρδου για την παραδοχή του Τ. Μαντέλη

Η δημόσια παραδοχή του Τάσου Μαντέλη, υπουργού Μεταφορών της κυβέρνησης Σημίτη στα τέλη της δεκαετίας του 1990...


...ότι έλαβε από την γερμανική Siemens «χορηγία» ύψους 200 χιλιάδων ευρώ για τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας, αποτελεί την πρώτη επίσημη απολογία, και μάλιστα στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ότι υπουργός λάμβανε δωροδοκίες για να εξυπηρετήσει συμφέροντα ιδιωτικών εταιριών εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου.
Ο κ. Μαντέλης δεν είναι ο μόνος που έλαβε δωροδοκία τέτοιου είδους. 
Είναι όμως ο πρώτος που το παραδέχθηκε επειδή δεν είχε άλλη επιλογή. Τα στοιχεία, που δημοσιοποιήθηκαν εις βάρος του ήταν συντριπτικά. 
Στην πραγματικότητα, ο πρώην υπουργός παραδέχθηκε αυτό, που γνωρίζαμε εδώ και χρόνια όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ αλλά δεν μπορούσαμε να αποδείξουμε. 
Κι ασφαλώς η «χορηγία» δεν είναι για τις εκλογές. 
Ας μην ξεχνάμε ότι το 1998, που δόθηκαν τα χρήματα δεν ήταν εκλογική χρονιά και τα χρήματα αυτά, όπως προκύπτει από το άνοιγμα των λογαριασμών δεν...

"Επι ξύλου κρεμάμενο" το πολιτικό σύστημα!

Τη δυνατότητα αποφασιστικής πολιτικής παρέμβασης στο διεθνές οικονομικό σύστημα προτάσσει ο καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ως απάντηση στη σημερινή πολυδιάστατη κρίση. 
Μιλώντας στο tvxs.gr, κάνει λόγο για «αύξουσα αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος» και χαρακτηρίζει απρόβλεπτες τις αλλαγές οι οποίες ενδεχομένως θα ακολουθήσουν.
Είπε:
Ολόκληρο το σύστημα αντιπροσώπευσης βρίσκεται «επί ξύλου κρεμάμενο».
Το μείζον δεν είναι η διαφθορά αλλά η έλλειψη πολιτικής εναλλακτικής.

Πρέπει να επιβληθούν περιορισμοί στη διεθνή κίνηση των κεφαλαίων.

Ο κοινωνικός κίνδυνος έγκειται στην επιλογή ακροδεξιών λύσεων.

Δεν υπάρχει χώρος για νέα πολιτικά σχήματα στην Ελλάδα.

Οι όποιες αλλαγές δεν μπορούν να προβλεφθούν.

Δυστυχώς, είμαι απαισιόδοξος.


Δεδομένη η πολιτική κρίση
Κατ’ ομολογία και των κύριων πρεσβευτών του, το σημερινό πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε...

ΠΡΟΣΟΧΗ. Ίσως ο «Καλλικράτης» να δημιουργήσει αποσχιστικά φαινόμενα.

Μέχρι σήμερα η διοικητική διαίρεση της χώρας βασιζόταν στο Νομό. 
 
Μάλιστα ο θεσμός του εκλεγμένου Νομάρχη, είναι σχετικά πρόσφατος. 
Μην ξεχνάμε ότι παλιότερα οι μόνοι αιρετοί τοπικοί άρχοντες ήταν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας.
Άσχετα με το γεγονός ότι ο αιρετός Νομάρχης ήταν ένα διακοσμητικό στοιχείο, εντούτοις η βασική μονάδα της διοικητικής διαίρεσης της χώρας ήταν ο Νομός.
Η διοικητική διαίρεση με βάση τους νομούς, ακόμα και με εκλεγμένους νομάρχες, δεν δημιουργούσε ποτέ προβλήματα ή οποιονδήποτε φόβο για εμφάνιση αποσχιστικών βλέψεων ή τάσεων ή ακόμα και μειονοτικά προβλήματα. 
Όμως με το τωρινό σχέδιο...

Μας έκανε χάρη ο Τάσος Μαντέλης, ας τον ζορίσουν λοιπόν!

Πόσο κακό έκανε στην χώρα  ο Τάσος Μαντέλης για να πάρει τη μίζα του;   
Αυτό που  πρέπει τώρα να μας πούνε οι συνάδελφοι του (ιδίως οι πρώην) είναι τι υπέγραφε υπέρ της Siemens ως υπουργός Μεταφορών, για να πάρει τις …χορηγίες. 
Και βεβαίως να μας πει και ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης τι απ όλα αυτά υποψιάστηκε. 
Η έστω αν μέτρησε εκ των υστέρων  και μετά τις αποκαλύψεις πόσο στοίχησαν οι χορηγίες του Μαντέλη στον Έλληνα φορολογούμενο και στην χώρα γενικώς.
Ο Αναστάσιος Μαντέλης έκανε χάρη στους Έλληνες πολίτες και ήρθε να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ενημερώνοντας μας κυνικά ότι τα πήρε. 
Ποια ακριβώς είναι η χάρη;

Ας πρόσεχες κ. Καραμανλή..!

Στα 'λεγαν οι Αμερικάνοι Κώστα μου αλλά εσύ δεν τους άκουγες...

Τώρα που σιγά-σιγά το τοπίο πάει να ξεκαθαρίσει, μερικά κείμενα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και μπορούμε να διαβάσουμε και πίσω απ' τις γραμμές. 
Διαβάστε προσεκτικά τις απειλές του ΜΠΡΕΪΝΤΙ ΚΙΣΛΙΝΓΚ, όπως διατυπώθηκαν σε άρθρο του στην Ελευθεροτυπία στις 6.04.2008 αμέσως μετά το ΟΧΙ του Καραμανλή στον Μπούς. 
Και να φανταστείτε ότι τις παρακάτω απειλές δεν τις διατυπώνει κανένα γεράκι του Αμερικάνικού Πεντγώνου ή κανένας νεοσυντηριτικός αλλά ο Μπρέιντι Κίσλιγκ, πρώην στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, που αποχώρησε από το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ διαφωνώντας με τον πόλεμο στο Ιράκ, δηλ. κάποιος που στάθηκε με πολύ κριτική θέση απέναντι στον Μπους:
Έγκλημα και τιμωρία
(ΣΣ. Ο τίτλος είναι του Κίσλιγκ!!!)

Στις 3 Απριλίου, στο Βουκουρέστι, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα άλλαζε στάση. 
Η Δημοκρατία της Μακεδονίας πρέπει να αλλάξει το όνομά της προκειμένου να ...

Ο Μαντέλης, η Ρόδος και το πήδημα!

Ο Τάσος Μαντέλης υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος του ΟΤΕ με γενικό διευθυντή τον αλήστου μνήμης Μιχ. Τόμπρα και μετέπειτα γενικός γραμματέας σε νευραλγικά οικονομικά υπουργεία και υπουργός Μεταφορών επί κυβερνήσεως Σημίτη.

Υπήρξε πρόσωπο του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος διαχρονικά
Το 1985, ως πρόεδρος του ΟΤΕ, διαχειρίστηκε τη διάλυση της ΕΛΒΗΛ, δηλαδή της εθνικής βιομηχανίας που η επιβίωσή της είχε κριθεί εμπόδιο για τη λεηλασία του χρυσοτόκου χώρου των τηλεπικοινωνιών από τους «εθνικούς» προμηθευτές. 
Πάνω σ' αυτή την απόφαση θεμελιώθηκε το σύστημα της διαπλοκής.

Αργότερα διαπραγματεύτηκε τις προγραμματικές συμφωνίες για τον ΟΣΕ και τον ΗΣΑΠ, ύψους 1 τρισ. δραχμών
Σε όλες τις συμβάσεις άνοιξε τον δρόμο για τη Siemens και τον εγχώριο παρτενέρ της, την Ιντρακόμ.

Μετά από πολυετή σιωπή, ο κ. Μαντέλης αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι...

Δεν κυβερνάτε που δεν κυβερνάτε...

...δεν πάτε να... ψαρέψετε;
 
Τι να τους πεις; 
Αφού έτσι κι αλλιώς απλώς παριστάνουν ότι κυβερνάνε, πότε με τα ψέματα του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου, πότε με την ανυπαρξία των υπόλοιπων, πότε με τα καραγκιοζιλίκια του Λοβέρδου
Ε, τώρα η Τρόικα, δηλαδή το ΔΝΤ, θα τους κουβαλήσει και τους επιτηρητές ανά υπουργείο για να τελειώνουν και επισήμως τα προσχήματα.

Μόνο που όσοι τους ψήφισαν, αλλά και όλοι οι άλλοι, που θα υποστούμε αδιακρίτως τις αγριότητες, δεν θα ψάχνουμε να βρούμε τους επιτηρητές για να ζητήσουμε τον λογαριασμό. Αυτούς που υπέκλεψαν τη λαϊκή ψήφο για να μας οδηγήσουν στην τραγωδία θα αναζητήσουμε – και όσοι από εμάς κατάλαβαν νωρίς τι μας περιμένει και όσοι το ανακάλυψαν λίγο πιο αργά.

Μόνο που το πράγμα είναι πολύ σοβαρό για να το πάρουμε στην πλάκα. 
Για καλοσκεφτείτε τι μας λέει το πρωτοσέλιδο του Ποντικιού
Ότι έρχονται να διοριστούν επιτηρητές σε πέντε συγκεκριμένα υπουργεία:

Λέτε, ο Max Keiser, ν' άνοιξε τα μάτια του Παπανδρέου;

Η Ελένη Σκόπη του 104,4 Athens INTNL Radio, πήρε συνέντευξη από τον οικονομικό αναλυτή Max Keiser, ο οποίος διευκρινίζει πώς ακριβώς παίζουν οι καιροσκόποι της Γουόλ Στρητ και πώς χρησιμοποίησαν την Ελλλάδα για γρήγορο και εύκολο κέρδος, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις σε έναν ολόκληρο λαό.
Λέτε ν' άνοιξαν τα μάτια του Παπανδρέου;
Εμείς τα λέγαμε και τα γράφαμε από πολύ καιρό πριν, αλλά δεν μας άκουγε κανείς!
Στην συνέντευξη του ο πολύ έμπειρος αναλυτής, τονίζει ότι:
"Επικοινώνησα ανεπίσημα με τη κυβέρνηση Παπανδρέου και εκτιμώ ότι άνοιξα τα μάτια τους!"
Τους εξήγησα πως χρησιμοποιήθηκε η Ελλάδα... "εδώ και έξι μήνες τους τονίζω ότι αυτό δεν είναι πτώση της αγοράς, αλλά οικονομική απάτη, αυτοί όμως δεν καταλάβαιναν!"
Δείτε και ακούστε τη συνέντευξη με ελληνικούς υπότιτλους:

Έσωσαν την πρώτη θέση του "Τιτανικού"


Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί κτενίζονται. 

Ο λόγος για τα κόμματα που περί άλλα τυρβάζουν, την ώρα που το πολιτικό σύστημα καταρρέει. 
Αφορμή τα πέντε διαφορετικά πορίσματα που βγάζουν για τις ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση του Βατοπαιδίου. 
Το γεγονός ότι εννέα στους δέκα πολίτες κατηγορούν συλλήβδην το πολιτικό προσωπικό για το κατάντημά μας, κανέναν δεν προβλημάτισε.
Η απάντηση των κομμάτων ήταν δεν φταίω εγώ φταις εσύ. 
Όλα αυτά τα καμώματα, που υποτιμούν έτι περαιτέρω τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης, περισσότερο εξοργίζουν, παρά κατευνάζουν την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών. 
Όταν η παραοικονομία υπολογίζεται στο 40% του ΑΕΠ, η ετήσια φοροδιαφυγή στα τριάντα δις ευρώ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα τριάντα δύο δις ευρώ και οι καταλογισθέντες φόροι που λιμνάζουν στα δικαστήρια τριάντα τρία δις, δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη για να ...

Τρια εγκλήματα "απιστίας σε βάρος του Δημοσίου" χωρίς τιμωρία!

Στάθηκε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens και, βαφτίζοντας τη δωροδοκία «χορηγία», ο πρώην υπουργός Μεταφορών και γγ του Υπουργικού Συμβουλίου Τάσος Μαντέλης ομολόγησε ότι δωροδοκήθηκε από μια εταιρεία για να υπογράψει συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ
Αφού ομολόγησε τρία εγκλήματα απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, για τα οποία δεν θα τιμωρηθεί, καθώς τα αδικήματα που διέπραξε έχουν ήδη παραγραφεί, έφυγε ανενόχλητος από τη Βουλή και επιστρέφει στο Αζερμπαΐτζάν όπου και εργάζεται σήμερα...


O πρώτος πολιτικός που ομολογεί ότι δωροδοκήθηκε από μια εταιρεία για να υπογράψει συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ έγινε χθες ο...

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Καπιταλισμός και ψάρεμα

Είναι απόγευμα και ο μπάρμπας από το ωραίο νησάκι του Αιγαίου έχει πάει για ψάρεμα στην αμμουδιά. Αφού ρίχνει την πετονιά ξαπλώνει προς τα πίσω στηριζόμενος στους αγκώνες του και αρχίζει να αγναντεύει περιμένοντας κάποιο τσίμπημα. 
Σε λίγο εμφανίζεται ένας επιχειρηματίας στην αμμουδιά που είχε πάει βόλτα για να αποβάλει λίγο από το στρες που του δημιουργούσαν οι δουλειές του. 
Βλέποντας τον ψαρά να ψαρεύει τόσο νωχελικά, τον πλησιάζει και του λέει:

– Δεν κάνεις καλά, με αυτό τον τρόπο δεν θα πιάσεις ψάρια. 
Πρέπει να βρέξεις κώλο αν θέλεις να πιάσεις ψάρια.

– Για ποιο λόγο; τον ρωτάει ο ...

Τί λένε οι άντρες και οι γυναίκες που βλέπουν Μουντιάλ στις γυναίκες τους και στους άντρες τους αντίστοιχα...

ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

11 Ιούνη αρχίζει η γιορτή, γυναίκα κάτσε κάτω δεν θέλω πως και τι
Βγάλε το μπλουζάκι μου αυτό της Εθνικής πλύν' το και σιδέρωσ' το θα γίνει της τρελής. 
Γέμισε το ψυγείο με μπύρες δροσερές βαλε και τις πίτσες να γίνουν τραγανές. 
Το τηλεχειριστήριο μην τύχη και το πιάσεις θα σε χτυπήσει κεραυνός και τα μαλλιά θα χάσεις. 
Την μαμάκα σου να πεις να κάτσει στο χωριό, γιατί καρδιά θα πάθει αν έρθει κατά δω. 
Μη λες " γλυκούλη τον Μεσι" τον "Τορες μορφονιό", γιατί θα πάρω ανάποδες θα γίνει φονικό. 
Παίζει η Ελλαδάρα μπαλάρα φοβερή βαλε κάτι πάνω σου θα κρυώσεις βρε χαζή. 
Πάρε τις φιλενάδες σου να πάτε για καφεδάκι κι αν δεις κανέναν άντρα θα' ναι κανά πουσ...... 

Που είμαστε, που πάμε…

Ξυπνάμε  όλοι σιγά- σιγά και βγαίνουμε από το γλυκό όνειρο της «αφθονίας» και της «ασφάλειας»  που μας πρόσφεραν οι εσωτερικές δομές (δημοκρατικό πολίτευμα) και οι διεθνείς συμμαχίες της χώρας (Ε.Ε. ΝΑΤΟ). 

Ανοίγοντας τα μάτια αντικρίζουμε τη διάλυση του κόσμου μας, αυτού που είχαμε συνηθίσει να είναι η ζωή μας. 
Κατανοούμε με οδύνη πως βρισκόμαστε σε ένα νέο περιβάλλον. 
Οσο πιο γρήγορα, λοιπόν,  αντιληφθούμε που βρισκόμαστε και τι συμβαίνει, τόσο πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητές μας να χαράξουμε την πορεία μας, γιατί σε τελική ανάλυση, η ιστορία γράφεται από εμάς τους ίδιους (από το λαό)  και τις απαντήσεις που θα δώσουμε στους «ιθύνοντες» εντός (κυβέρνηση, συστήματα εξουσίας)  και κυρίως εκτός (ΔΝΤ , ΕΕ, κλπ) Ελλάδας.
Ας δούμε κατ αρχήν που μας οδηγούν οι κυβερνήτες που εκλέξαμε και οι επόπτες του ΔΝΤ στους οποίους παραδόθηκε η εξουσία (η οποία, ας μη το ξεχνάμε, απορρέει από την ψήφο μας).
Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ...

Online οι χάρτες της Κτηματολόγιο Α.Ε.

Δωρεάν πρόσβαση παρέχεται στο διαδικτυακό κοινό σε αεροφωτογραφίες και δορυφορικές εικόνες όλης της χώρας, μέσω νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας της Κτηματολόγιο Α.Ε.
Οι ορθοφωτογραφίες, όπως ονομάζονται οι φωτογραφίες από ψηλά, αφορούν στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, με εξαίρεση ορισμένες παραμεθόριες περιοχές, καθώς και ορισμένες διαβαθμισμένες εγκαταστάσεις, για τις οποίες ισχύουν περιορισμοί και απαγορεύσεις.
Οι εικόνες ελήφθησαν το διάστημα 2007-2009 και έχουν ανάλυση 20 εκατοστά για τις αστικές περιοχές και 50 εκατοστά για τις υπόλοιπες περιοχές
Η νέα υπηρεσία προσφέρει επίσης εργαλεία για τη μέτρηση αποστάσεων και εμβαδών.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο έργο, το οποίο η Κτηματολόγιο Α.Ε. υλοποίησε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.
Η νέα υπηρεσία χαρτών βρίσκεται σε...

Οικονομολόγοι κατά της λιτότητας για... όλους τους άλλους

Τζόζεφ Στίγκλιτς (Νόμπελ Οικονομίας): Εάν η Ευρώπη εφαρμόσει «ένα συντονισμένο σχέδιο λιτότητας», «διατρέχει τον κίνδυνο μίας καταστροφής», με την ανάπτυξή της να τελματώνεται και την ανεργία να εκτινάσσεται.

Ντομινίκ Στρος - Καν (διευθυντής του ΔΝΤ): «Δεν είναι θέσφατον ότι πρέπει σώνει και καλά να έχει μειωθεί στο 3% το δημόσιο έλλειμμά τους το 2012,ή το 2013», όπως επιτάσσουν οι Βρυξέλλες.

Ολιβιέ Μπλανσάρ (επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ): «Ο κίνδυνος ελλοχεύει στην περίπτωση που, κάτω από την πίεση των αγορών, ορισμένες χώρες δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο για λιτότητα. (...) Οι άλλες ...

Σέλινο: Το ...βιάγκρα των λαχανικών

Το σέλινο είναι το "βιάγκρα των λαχανικών"...

...σύμφωνα με τους Αυστραλούς επιστήμονες Δρ Γουόλτερ Γκάμαν, Δρ Μαρκ Άντερσον και Τζούντι Γκάμαν, συγγραφείς του βιβλίου "Μείνε Νέος: 10 αποδεδειγμένα βήματα για τέλεια υγεία" (Stay Young:Ten Proven Steps to Ultimate Helath).
Σύμφωνα με την έρευνα, ο ιδρώτας των ανδρών που καταναλώνουν συχνά σέλινο, παίρνει ένα ξεχωριστό άρωμα, που τους κάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς στις γυναίκες.
Οι επιστήμονες λένε πως τα αποτελέσματα από την κατανάλωση σέλινου είναι άμεσα, καθώς αυξάνεται και η επιθυμία των ανδρών για σεξ.

Γιατί οι "σκοτεινές δυνάμεις" έφεραν στην εξουσία τον Γιώργο


Μια από τις πιο αγαπημένες μου ενασχολήσεις στον ελεύθερο χρόνο είναι να μελετώ διαφορές «θεωρίες συνωμοσίας» για τα τεκταινόμενα. 
Αυτό που ξεχωρίζει σε όλες τις συνωμοσιολογικές θεωρίες είναι ο «φαιοκόκκινος» χαρακτήρας τους. 
Όλες δηλαδή αναμειγνύουν θεματικές που προέρχονται τόσο από την αριστερά όσο και από την δεξιά.
Από την αριστερά δανείζονται κυρίως τον αντιαμερικανισμό-σε όλες αυτές τις θεωρίες ο Μεγάλος Σατανάς είναι η Αμερική (ανεξαρτήτως προέδρου). 
Από την δεξιά πάλι δανείζονται τον εθνικισμό-ιδιατερα την αντίληψη ότι η Ελλάδα κινδυνεύει και ότι ο διαμελισμός της είναι θέμα ...

Μια νέα πρόταση: "Οικονομική ανασυγκρότηση χωρίς εξωτερικό έλλειμμα"

Του Κωνσταντίνου Κόλμερ

(Εάν πρόκριτο η Ελλάς να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση και να καθιερώσει μία "νέα δραχμή", το υφιστάμενο χρέος εις ευρώ θα υπελογίζετο ως οφειλή εις ξένον νόμισμα.
- Michael Dicks Financial Times 17.3.10)

Η Ελληνική οικονομία οδεύει αφεύκτως προς την στάση πληρωμών. 
Αδυνατεί να αποπληρώσει το εξωτερικό χρέος της ύψους 345 δισ. ευρώ, το οποίον διπλασιάζεται εντός 10ετίας, με το τρέχον επιτόκιο 7%.
Εχοντας χάσει το 35% της ανταγωνιστικότητός της, τα καθαρά συναλλαγματικά έσοδα της χώρας δεν υπερβαίνουν τα 30 δισ. ευρώ ετησίως. 
Ο περαιτέρω εξωτερικός δανεισμός δεν πρόκειται να την σώσει, ως επίστευαν μέχρι πρότινος ορισμένοι αφελείς ή εξ επαγγέλματος «αισιόδοξοι» (με το αζημίωτον βέβαια).
Η χρεωκοπία είναι νομοτελειακή καθ’ όσον έχει σταματήσει η οικονομική ανάπτυξις.
Ειδικώτερον:

"Ρεζίλι" η Κυβέρνηση με τους ..."λεονταρισμούς" του Λοβέρδου!

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει πλέον η στάση του Λοβέρδου στο Ασφαλιστικό καθώς χθες το βράδυ αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι οι σχεδιαζόμενες αλλαγές είχαν αποφασιστεί στο μνημόνιο που είχε υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα τον Μάιο και ως εκ τούτου οι ...

Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί από τα νύχια των τοκογλύφων

Το ελληνικό κράτος σήμερα απειλεί να παρασύρει στον όλεθρο τον ελληνικό λαό στο σύνολό του. 
Εγκληματικές πολιτικές δεκαετιών έχουν φέρει το κράτος στο χείλος της καταστροφής. 
Με ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, το οποίο διαρκώς αυξάνει - χωρίς να υπάρχουν ούτε οι θεωρητικές πιθανότητες να αποπληρωθεί - , το κράτος οδηγείται αργά αλλά σταθερά στη "σφαγή"
Τα "όρνεα" της διεθνούς τοκογλυφίας έχουν αντιληφθεί την ορατή πλέον αδυναμία του και έρχονται ν' αρπάξουν μερίδιο από τη "σάρκα" του.

Η "αργεντινοποίηση" του ελληνικού κράτους είναι θέμα χρόνου να συμβεί. Ήδη κάποιοι άρχισαν να ακονίζουν τα "μαχαίρια" τους για το μερίδιό τους στη λεία. 
Μια "λεία", την οποία η σημερινή κυβέρνηση φρόντισε να "περιγράψει" με απόλυτη σαφήνεια. 
Η "μπιρμπιλοκυβέρνηση" των άσχετων, των άχρηστων και των ανίκανων …

Η άρχουσα τάξη (Χρονοντούλαπo)

Αρχικά αυτό το άρθρο γράφτηκε στο παλαιό site 27/01/2003. Τότε το θέμα δεν ήταν επίκαιρο. Σήμερα θεωρώ ότι πρέπει αυτό το άρθρο να το ξαναδιαβάσετε για να καταλάβετε τι τρέχει με το ασφαλιστικό και το πόσο άσχημα είναι τα πράγματα.
Έχω επανειλημμένα ασχοληθεί με το θέμα από τότε με κάθε ευκαιρία. Έχω τονίσει ότι η πραγματικότητα των αριθμών συνηγορεί σε μεγάλες μειώσεις. Κανείς δεν με πίστευε και κανένας δεν με έχει πάρει στα σοβαρά.
Δυστυχώς η πραγματικότητα των αριθμών συνηγορεί σε ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στο μέλλον. Τα νούμερα δεν βγαίνουν και δεν επαληθεύονται. Επίσης διαβάστε τις προτάσεις που είχα κάνει τότε, διότι λίγο πολύ ταυτίζονται με αυτά που θα εφαρμοστούν σήμερα. Αν αυτές οι προτάσεις είχαν εφαρμοστεί από τότε, η οικονομία σήμερα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση και δεν θα είμαστε σε καθεστώς πτώχευσης. Διότι όπως έχω πει τώρα και πάρα πολύ καιρό, αν δεν λυθεί στο συνταξιοδοτικό, δεν θα λυθεί στο δημοσιονομικό.
Τώρα για όσους νομίζουν ότι τους αδικούν, τα παράπονα σας στους εκλεγμένους αντιπροσώπους σας ...

"Θέσφατα και πεποιθήσεις" που με "πλύση εγκεφάλου" μας επέβαλαν...καταρρέουν!



Απ την εκπομπή INFOWAR του SKY o καθηγητής του πανεπιστημίου του Λονδίνου Κωστας Λαπαβίτσας σε απρόσμενες απαντήσεις.
Κάνει να καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι θέσφατα και πεποιθήσεις που με πλύση εγκεφάλου έχουν καταφέρει να μας πλασάρουν.
Αποψεις που οχι μόνο δεν ακούγονται συχνά αλλά ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
Θετικό ή αρνητικό το πρόσημο της συμμετοχής μας στην Ευρωζώνη;
Πώς φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα;
Πώς λειτουργει ο μηχανισμός της Ευρωζώνης και ποιους ωφελεί;
Θ’ακούσουμε το ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ πως η ανεργία δεν ειναι παράπλευρη απώλεια αλλά πρωταρχικός στόχος των μέτρων!
Αλήθεια,θα πετύχουν τα μέτρα;

H ατιμωρησία επιβραβεύει του υπαλλήλους λαμόγια !

Μισθοσυντήρητοι με πολλά extra και τεράστιες περιουσίες

Επιβεβαιώνεται καθημερινά η ασυδοσία που διέπει το Ελληνικό Κράτος Περιορισμένης Ευθύνης αφού από έναν πρώτο έλεγχο της ακίνητης περιουσίας των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, προκύπτει ότι 70 υπάλληλοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία από 800.000 ευρώ ως και 3 εκ. ευρώ.
Οι υπάλληλοι αυτοί διαθέτουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας κατά μέσο όρο 1.228.337 ευρώ και αντίστοιχα δηλούμενο εισόδημα κατά μέσο όρο 50.834 ευρώ...
Η ρεμούλα συνεχίζεται κανονικά αφού μόνο σε ένα πρόχειρο πρώτο έλεγχο εμφανίστηκαν 234 υπάλληλοι του ...

Διάκονος πουλούσε ...οστά "Αγίων"!

Διάκονος της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου "έπιασε κότσο" Ελβετό τουρίστα

Στο σπίτι του βρέθηκαν από ναρκωτικά μέχρι αρχαία!

Ο νεαρός διάκονος, έμαθε ότι στην περιοχή βρίσκεται Ελβετός συλλέκτης και... είπε να τα οικονομήσει! 
Κανόνισε συνάντηση μαζί του και εκεί του είπε το παραμύθι: Mε το ανάλογο αντίτιμο ήταν διατεθειμένος να του δώσει οστά Αγίων. 
Μόνο που στην πραγματικότητα τα οστά των Αγίων δεν ήταν τίποτα άλλο, από ανθρώπινα οστά, που υπήρχαν σε νεκροταφεία.
Ο Ελβετός τσίμπησε και ο διάκονος έθεσε την κομπίνα σε εφαρμογή.
Σε νέες συναντήσεις που ακολούθησαν του έδωσε τα...

Τζάμπα άντρες

Έχω να επιλέξω ανάμεσα σε έναν σοσιαλιστή και σε έναν ακροδεξιό. 
Ανάμεσα σε έναν Μεσογειακό και έναν Βόρειο, σε έναν Έλληνα και σε έναν Ευρωπαίο. 
Αν το κάνω συναισθηματικά η επιλογή θα είναι εύκολη. 
Αν το κάνω με συνείδηση του τι θέλω να ακούσω η επιλογή είναι επίπονη. 
Όταν όμως μιλάμε για αλήθειες πρέπει να ξέρουμε να βάζουμε στην άκρη το συναίσθημα. 
Θα επιλέξω τον ακροδεξιό Βρετανό ευρωβουλευτή, Νάιτζελ Φάρατζ, που ζήτησε τον λόγο με λεβεντιά (ακόμη και αν η λέξη αυτή δεν υπάρχει στο αγγλικό λεξιλόγιο) από τον πρόεδρο της Ε.Ε, Χέρμαν Βαν Ρόμποϊ.: "…από τότε που αναλάβατε έχουμε δει την Ελλάδα να υποβιβάζεται, σε τίποτα περισσότερο από ένα προτεκτοράτο. 
Κύριε, δε νομιμοποιήστε επ’ ουδενί να κατέχετε αυτή τη θέση, και μπορώ να πω με σιγουριά, ότι μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος της πλειοψηφίας του βρετανικού λαού που λέει: 

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Το πτώμα και οι «επενδυτές» του Γιώργου

«"Είναι σαν να έχουν πλακώσει γύπες από παντού"... μονολογούσε τις προάλλες ένας έμπειρος σερβιτόρος του Ηilton που έχουν δει πολλά τα μάτια του και τώρα νιώθει, όπως όλοι μας, το άδοξο τέλος της Μεταπολίτευσης, το οποίο απειλεί να παρασύρει τη χώρα ολόκληρη σε αργό θάνατο».

Καθώς ο καιρός περνά, όλο και περισσότερο τα ΜΜΕ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αναφέρονται ανοιχτά στον ζόφο που επικρατεί στην κοινωνία, στην παγωμάρα που αποπνέει το βαρύ κλίμα, στον αργό θάνατο στον οποίο καταδικάστηκε η χώρα με την απόφαση για υπαγωγή της στο σφαγείο του ΔΝΤ.

Παγώνουν ακόμη και δημοσιογράφοι που, χρόνια τώρα, είχαν ταχθεί στο πλευρό των καταστροφέων της χώρας – από πίστη στον «εκσυγχρονισμό», από ανοησία ή από άγνοια για το μέλλον που ερχόταν αναπόδραστα, ποιος ξέρει και τι σημασία έχει;...

H Iσπανία στο κατώφλι του ΔΝΤ..(;)


bulls02
«Η τάση της απροθυμίας ανάληψης κινδύνων ενδέχεται να διατηρηθεί βραχυπρόθεσμα, καθώς η Ισπανία αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της Ευρώπης, όχι τόσο λόγω της γενικότερης εικόνας των δημόσιων οικονομικών, αλλά λόγω της ήδη πολύ δυσμενούς κατάστασης στην αγορά εργασίας και στο τραπεζικό σύστημα». εκτιμά η Credit Agricole Corporate & Investment Bank.
Aπο την άλλη  
Βέβαια ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν , άλλα ισχυριζόταν 2 μήνες πριν στη λαϊκή εφημερίδα Bild με τίτλο  
«Η Ελλάδα ήταν μόνον η αρχή; :
Οι εικοτολογίες περί παρόμοιων προβλημάτων στην Πορτογαλία, την Ισπανία ή την Ιρλανδία προκαλούν μόνον πανικό υποστήριζε ο επικεφαλής του ΔΝΤ  Ντομινίκ Στρος-Κανς δηλώνοντας:

Πρώτα τους διώχναμε τους Κινέζους, τώρα τους παρακαλάμε

cosco2Όχι ότι μας κάνει και τόση εντύπωση το πώς χειριστήκαμε τους κινέζους επενδυτές. 

Έχουμε πια συνηθίσει να γλείφουμε εκεί που πριν φτύναμε. 
Και η περίπτωση της επένδυσης των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά είναι χαρακτηριστική. 
Η σημερινή κυβέρνηση πριν τις εκλογές έλεγε ότι η επένδυση της Κίνας δεν είναι καλή για τη χώρα και ότι θα την τροποποιήσει  μόλις έρθει στην εξουσία.
Τις τελευταίες μέρες, όλη η κυβέρνηση (και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας) ευχαριστούσε τον πρόεδρο της Cosco, τον καπεταν Wei, για την...

Στην Ελλάδα αγνοήσαμε τον ορυκτό πλούτο μας

Ο ΔIEYΘYNTHΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όταν ήμουν υπουργός Βιομηχανίας, μου δήλωσε ότι η Ελλάδα με την έρευνα και την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της είχε βρει τον σωστό δρόμο για τη γρήγορη ανάπτυξή της!
Η Ελλάδα έχει πλούσιο ορυκτό πλούτο.
 
Αν εξαιρέσουμε τα πετρέλαια της Μεγάλης Βρετανίας και της Νορβηγίας και τον άνθρακα, η Ελλάδα είναι η πλουσιότερη χώρα της Ε.Ε. σε ορυκτό πλούτο. 
Εχει νικέλιο, βωξίτη, χρώμιο, ουράνιο, λιγνίτη, αμίαντο, λευκόλιθο, χρυσό, ασήμι, πετρέλαιο (λίγο μέχρι τώρα), γεωθερμία, μάρμαρα και άλλα ορυκτά.
Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως πρωθυπουργός, όταν ήλθε στο Υπουργείο Βιομηχανίας και του έκανα την πρώτη εισήγηση για ορυκτό πλούτο, μου είπε: