Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Ο Τσίπρας, η... εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης και ο ρόλος της Γεννηματά

Η συχνή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή μόνο τυχαία δεν είναι. 
Συνδέεται τόσο με την προσπάθεια να διατηρήσει υψηλούς τους τόνους σε βάρος της κυβέρνησης, όσο και με την προσπάθειά του να εμφανιστεί ως ο εκπρόσωπος των κομμάτων της αντιπολίτευσης και όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η στάση της Φώφης Γεννηματά δίνει έδαφος σε αυτή την προσπάθεια, δημιουργώντας και ερωτήματα για την...

Βγήκε όλη η χολή τους

Είναι γνωστό από την Ιστορία πως η πλειοψηφία των αριστερών -υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις- έχει κακές σχέσεις με τις έννοιες «πατρίδα», «σημαία», τα εθνικά σύμβολα μας, τις παραδόσεις μας και βεβαίως με τους μύθους που αποτελούν μια από τις συγκολλητικές ουσίες του Έθνους μας. 
Αυτά βέβαια ισχύουν μόνον για την Ελλάδα.
Ενώ αρνούνται ή στέκονται επιφυλακτικοί ή καχύποπτοι απέναντι...

Self test: Για ποιους θα είναι υποχρεωτικό - Η διαδικασία

Στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού μπαίνουν από τις αρχές Απριλίου τα self test για έγκαιρη ανεύρεση ασυμπτωματικών φορέων του ιού.
Όπως έχουν δείξει έρευνες, ένας στους τρεις δεν έχουν συμπτώματα και τα τεστ αντιγόνων βοηθούν στον περιορισμό του ιού.
Η στρατηγική του self testing θα λειτουργήσει συμπληρωματικά...

Η διαβολοβδομάδα του Αλέξη Τσίπρα και η απόφαση για Προανακριτική κατά Παππά

Ούτε στον χειρότερο εχθρό του, αυτό που περιμένει τον Αλέξη Τσίπρα την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου 2021 και συγκεκριμένα την Τρίτη 30 του μήνα.
Ο εκ δεξιών τουπολιτικός παρακοιμώμενος και οργανωτικός συνεταίρος, Νίκος Παππάς θα βρεθεί, ενώπιον της Βουλής, να παλεύει για να αποφύγει το εδώλιο του κατηγορουμένου, εξέλιξη σκληρή και απροσδόκητη για ένα κανονικό «κομματόσκυλο», που έλυνε και έδενε στο Μαξίμου (παρέα με τον γίγαντα της πολιτικής...

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Στα εσώτερα του πολέμου

Κανονικά, πίσω από τους έφιππους με τις στρατιωτικές στολές των πολέμων που έδωσε η Ελλάδα τα διακόσια χρόνια της ανεξαρτησίας της και πριν από τα μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα του στρατεύματος, θα ‘πρεπε να παρελάσει ένας ουλαμός από γιατρούς, δυο διμοιρίες νοσηλευτών και νοσηλευτριών, καθώς και καμιά δεκαριά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Αυτοί είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σήμερα, ανάμεσα τους βρίσκονται οι σύγχρονοι ήρωες...

Ιδρύεται νέο κόμμα;

Ο εορτασμός έληξε με κάθε επισημότητα. Τώρα τα «κεφάλια μέσα» στη διαχείριση των τρεχόντων ζητημάτων. 
Προχθές η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», στο πρωτοσέλιδο της, προανήγγειλε την ίδρυση νέου κόμματος στο οποίο θα συμμετέχουν και προσωπικότητες από τον ελληνισμό της Διασποράς. 
Στις δημοκρατίες κάθε νέο κόμμα είναι καλοδεχούμενο γιατί προσφέρει μια πρόσθετη επιλογή στους πολίτες. 
Η τύχη ενός νέου κόμματος εξαρτάται από δύο βασικούς παράγοντες:
1. Αν τα αιτήματα του καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες των...

Το σαμποτάζ της δημόσιας υγείας, τα self tests και ο ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να υπονομεύσει την χθεσινή μέρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ακάθεκτος την υπονόμευση των μέτρων για την υγεία επενδύοντας στην προσπάθεια να διαρραγεί η σχέση των πολιτών με την πολιτεία κυρίως δε, η εμπιστοσύνη, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό η κούραση θα μετατραπεί σε οργή και αγανάκτηση δημιουργώντας, κατά την Κουμουνδούρου, το κύμα που θα επαναφέρει το κόμμα σε θέση εξουσίας. 
Τα self tests είναι το νέο επεισόδιο που μάλιστα επέλεξαν να κάνει… πρεμιέρα την ώρα που η εικόνα της Ελλάδας έκανε τον γύρο του...

Οι ισορροπίες της ΕΕ για την Τουρκία, οι όροι και η «ανακωχή» μέχρι τον Ιούνιο - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Κατηγορεί την ΕΕ ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο

Παρά τους «ύμνους» της Άνγκελα Μερκελ για τη σχέση με την Τουρκία, αποτέλεσμα και των εκβιασμών του Τ. Ερντογάν με μοχλό το προσφυγικό, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέληξε σε μια ισορροπημένη απόφαση που αποτυπώνει την προσέγγιση της Έκθεσης Κομισιόν-Μπορέλ με αναφορά τόσο στη θετική όσο και στην αρνητική ατζέντα.
Και μάλιστα παραπέμπει τις αποφάσεις για την ενεργοποίηση της θετικής ατζέντας τον επόμενο Ιούνιο, ενώ στο μεσοδιάστημα θα...

Εορτασμός με... Μέτρον Άριστον

Απλός, λιτός, μεγαλοπρεπής. 
Γεμάτος εθνική υπερηφάνεια, χαρά, ήθος και ομορφιά. 
Ο εορτασμός των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ήταν ένα γεγονός πλήρες, με πολλούς συμβολισμούς και πάνω απ’ όλα με υψηλό πατριωτισμό που συνοδευόταν από υψηλή αισθητική. 
Αλλά και σπαρμένος με οράματα που είτε πρέπει να συνεχίσουμε είτε πρέπει να δικαιώσουμε.
Μέτρο, τάξη, αρμονία, κυριάρχησαν. Το Μέτρον Άριστον των προγόνων μας, η πρόσληψη της έννοιας που «οδήγησε» τα βήματα των Ελλήνων...

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη - Μπάιντεν: Ισχυρός στρατηγικός εταίρος οι ΗΠΑ

Σε νέες ακόμη ισχυρότερες βάσεις εισέρχεται η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας ΗΠΑ όπως προκύπτει και από τη χθεσινή 30λεπτη επικοινωνία που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τζο Μπάιντεν, με τον Αμερικανό πρόεδρο να έχει δείξει τις προθέσεις του έναντι της χώρας μας από την αρχή της θητείας, με αποκορύφωμα όμως τις χθεσινές παρεμβάσεις του και τα μηνύματα με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.
Στα 30 λεπτά της επικοινωνίας το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως...

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Εντυπωσιακές εικόνες από τη μεγάλη και ιστορική παρέλαση για τα 200 χρόνια από το 1821 (βΊΝΤΕΟ & Φωτορεπορτάζ)

Συγκίνησε και εντυπωσίασε η μεγάλη και ιστορική παρέλαση για την 25η Μαρτίου και για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και των επίσημων προσκεκλημένων της Ελληνικής Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε το πρωί η στρατιωτική παρέλαση με την οποία κορυφώθηκε ο εορτασμός για την επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης.
Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν, πέρα...

Δημοσκόπηση Marc: Μπροστά με 15,6% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


«Ναι» στο εμβόλιο.
Προβάδισμα 15,6 ποσοστιαίων μονάδων διαθέτει η ΝΔ στην δημοσκόπηση της εταιρείας Marc η οποία...

Δραμινοί αγωνιστές στην επανάσταση του 1821

Στα τέλη του 14ου αιώνα (1373 ή 1384) η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της Δράμας κατελήφθησαν από τους Οθωμανούς Τούρκους. 
Η πόλη της Δράμας λεηλατήθηκε και οι περισσότεροι κάτοικοι εξοντώθηκαν ή αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.
Τα χρόνια κυλούσαν αργά και βασανιστικά για τους Έλληνες της περιοχής και γενιές ολόκληρες έφυγαν χωρίς να δουν αχτίδα ελευθερίας. 
Όταν στα 1821 ο Ελληνισμός ξεσηκώθηκε σε διάφορα σημεία της Βαλκανικής χερσονήσου, οι εγγενείς δυσκολίες (ύπαρξη μεγάλων Τουρκικών δυνάμεων)...

Η επιστροφή Σακελλαρίδη και ο εφιάλτης του Τσίπρα

Όταν γινόταν πράξη η «πρώτη φορά Αριστερά», τα πράγματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την «επόμενη μέρα» ήταν ξεκάθαρα.
Όσο νωρίς κι αν ήταν το 2015 να μιλάει κανείς για τέτοια ζητήματα: όταν ο Αλέξης Τσίπρας θα έκρινε ότι ο πολιτικός του κύκλος τελειώνει, τότε θα έδινε «δαχτυλίδι» στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για δύο λόγους, πρώτον, επειδή πίστευε στον Γαβριήλ και τις ικανότητές του και...

Πρίγκιπας Κάρολος: Συγκίνησε στην αντιφώνησή του στο Προεδρικό

«Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά - Ζήτω η Ελλάς»
είπε στα ελληνικά
Με θερμά λόγια για την Ελλάδα μίλησε ο πρίγκιπας Κάρολος στην αντιφώνησή του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέθεσε δείπνο.
Με μια αντιφώνηση γεμάτη θερμά λόγια για την Ελλάδα, ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρθηκε στη...

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Δημοσκόπηση MARC: Στο 15,6% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Διατηρεί το μεγάλο προβάδισμα της τάξης των 15,6 μονάδων η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 
στη δημοσκόπηση της MARC που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. 
«Όχι» στις διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας λέει η πλειοψηφία.
Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,1%, έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά δηλαδή 15,6 μονάδων...

Τι θα γιορτάσουμε το 2021;

Το 1821 είναι η σημαντικότερη χρονιά στην Ιστορία του Νέου Ελληνισμού. 
Είναι η χρονιά που το ελληνικό έθνος ξεσηκώθηκε κατά μιας ισχυρής αυτοκρατορίας και συγκρούστηκε ταυτόχρονα με το αντιδραστικό ευρωπαϊκό στάτους κβο. 
Οι Ελληνες αγωνίστηκαν με πείσμα για 7 ολόκληρα χρόνια και άντεξαν. Δεν λύγισαν ακόμα και όταν η Επανάσταση φάνηκε να καταρρέει, στο τέλος του καλοκαιριού του 1827. 
Μπόρεσαν να συντρίψουν, ή τουλάχιστον να αναχαιτίσουν, πανίσχυρες στρατιές. Κυριάρχησαν στη θάλασσα. Οργάνωσαν ένα στοιχειώδες, αλλά νεωτερικό κρατικό μόρφωμα και κέρδισαν την έμμεση αναγνώριση από τις περισσότερες μεγάλες δυνάμεις. Και τελικά τα κατάφεραν. 
Διότι η Ναυμαχία στο Ναβαρίνο μπορεί να έσωσε την Επανάσταση, αλλά οφείλεται κυρίως στην αντοχή και την επιμονή αυτών των γενναίων ανθρώπων που ξεσήκωσαν τους φιλελεύθερους, τους ρομαντικούς και γενικά τους διανοούμενους ολόκληρης της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Οι ηγέτες της Ευρώπης διαπίστωναν κάθε χρόνο που περνούσε ότι αυτός ο λαός δεν μπορεί να...

Άλλο… Νίκος Ζαχαριάδης κι άλλο Αλέξης Τσίπρας

«Στον πόλεμο αυτό που διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη»
έγραφε ο ιστορικός ηγέτης του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης στην επιστολή του, με αφορμή την επίθεση των στρατιών Μουσολίνι στη χώρα μας.
Και η επιστολή αυτή έμεινε ως σημείο εναύσματος για ενιαία λαϊκή αντιμετώπιση του κοινού εχθρού, και φυσικά έδωσε πολιτική υπεραξία στο ΚΚΕ.
Όλα τα υπόλοιπα, τα γιατί και τα πώς, αν είχε προϋπάρξει το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μολότοφ, αν οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ όπως η περιώνυμη...

Oταν μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος να μετρά κρούσματα…

«Η αλλαγή που θα επέλθει με τα ατομικά τεστ κατ’ οίκον δεν θα έχει μόνο στατιστική, αλλά και πολιτική επίδραση. Από ένα σημείο και μετά δεν θα έχει τόσο νόημα να μετράς τα κρούσματα. Και κάπου τότε η αντιπολίτευση για την πανδημία θα τελειώσει...»

Κρίνοντας από τα όσα μέχρι στιγμής βλέπουμε και ακούμε, η τελευταία(;) στροφή για την έξοδο από την κρίση της πανδημίας θα είναι και η πιο δύσκολη. 
Οχι μόνο από υγειονομικής απόψεως και επειδή το...

Καλά σας κάνει!

«Ενημερώστε τον πρωθυπουργό… ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λογοδοτήσετε και να μην κρυφτούν οι ευθύνες σας, πολιτικές και πιθανόν ποινικές… Όσες αμνηστίες και να ψηφίσετε ούτε οι ποινικές ούτε οι πολιτικές σας ευθύνες παραγράφονται»
.
Αυτά δεν τα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Bουλή το 2018 στον τότε πρωθυπουργό. 
Τα είπε χθες ο Α. Τσίπρας, αναφερόμενος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς...

Το «αίσχος» και το «νεοφιλελεύθερο» αίσχος

«Μα λογιστές και δικηγόροι θα βγάζουν κρατικές συντάξεις; Πού ξανακούστηκε; Αυτό είναι αίσχος» 
Ακούω την αντιπολίτευση που επιτίθεται στον Χατζηδάκη, διότι μ’ αυτά που ετοιμάζει στον κεντρικό ασφαλιστικό φορέα της χώρας αποδεικνύει –λένε- τον «νεοφιλελευθερισμό» του.
Προσέξτε, δεν είναι αίσχος να περιμένει ο παλαίμαχος της εργασίας τρία χρόνια να πάρει σύνταξη (αφήνω στην άκρη τις ακραίες περιπτώσεις των τεσσάρων και πέντε ετών λόγω...

Στον ΣΥΡΙΖΑ εθισμένοι στο ψέμα!

Οι εκλογές οψέποτε έρθουν θα γίνουν σε καθεστώς ακραίας πόλωσης. 
Όχι γιατί θα ομνύουν και οι δυο (δεν το ξέρουμε ακόμη για τη ΝΔ), αλλά σίγουρα γιατί θα το επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Τα σόσιαλ μήντια αποτελούν προανάκρουσμα. Έχει πίσω του έναν στρατό ανορθολογικό που εκκινείται από πατρογονικές καταβολές, έχει μεγαλώσει μέσα στο μίσος, έχει ανατραφεί να αναπνέει με αυτό.
Πίστεψαν πως το 2015 θα υπάρξει «γδικιωμός» για τα όνειρα που έσβησαν τότε - και δεν έχουν...

Ν. Κεραμέως: Αυτή είναι η αλήθεια για την τηλεκπαίδευση, τις συμβάσεις με την Cisco και τα fake news του ΣYPIZA

Όταν η τηλεκπαίδευση ήταν δωρεάν, μας εγκαλούσαν γιατί είναι δωρεάν και όχι επί πληρωμή. 
Τώρα που εντάχθηκε σε πλαίσιο αγοράς αδειών-που διαπραγματεύθηκε και επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ- τους ενοχλεί που το Δημόσιο θα πληρώσει 14 ευρώ το χρόνο για κάθε άδεια εκπαιδευτικού, προκειμένου αυτός να μπορεί να κάνει τηλεκπαίδευση στους μαθητές του
τονίζει η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξηγώντας τι πραγματικά συμβαίνει γύρω από την σύμβαση με την Cisco.
Στο θέμα της προστασίας προσωπικών δεδομένων, σημειώνει...

Τι αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων για Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση

Στο μικροσκόπιο των επιτελείων όλων των κομμάτων βρίσκονται τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν τις τάσεις της κοινής γνώμης εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας.
Ο μεγάλος χαμένος από μία ενδελεχή ματιά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης απέρριψε διαρρήδην τη στρατηγική της έντασης...

Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα 15% της ΝΔ (κάρτες)

Σαφές προβάδισμα 15 μονάδων της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ 
καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Interview. 
Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 37% στην πρόθεση ψήφου έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. 
Η νέα δημοσκόπηση που έγινε για λογαρισμό της «Βεργίνα Τηλεόραση» δίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη διπλάσιο ποσοστό...

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Έσπειραν πορείες, θερίζουμε νεκρούς

Και δεν αναφέρομαι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Α. Τσίπρα. Αυτοί δεν μπορούν να κινητοποιήσουν ούτε εκατό ανθρώπους. Είναι οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» που καλύπτουν πολιτικά τις συγκεντρώσεις των αριστεριστών και εισπράττουν την οργή των πολιτών, όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις.
Αναφέρομαι συνολικά στην Αριστερά, που δεν εκτιμά την κρισιμότητα των στιγμών που ζούμε και δεν αυτοπεριορίζει την δράση της...

Ιδού ο ολισθηρός και αντιδημοκρατικός δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως πολύ σωστά τονιζόταν και «Στο Καρφί» του περασμένου Σαββατοκύριακου, οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει όρους ανωμαλίας στην καθημερινή ζωή της χώρας εν μέσω πανδημίας, τελικά θα γίνουν μπούμερανγκ για την ηγεσία του.
Του είπαν ότι από τη στιγμή που κέρδισε εκλογές τον Ιούλιο του 2015 με κλειστές τράπεζες και άδεια ΑΤΜ, ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού, «άχαστος» κυριολεκτικά και με ένα σύστημα απλής αναλογικής, θα έκανε εκλογικούς περιπάτους για μια εικοσαετία...

ΚΟΛΑΣΗ στο twitter για ΣΥΡΙΖΑ και τη διασπορά του ιού #koronosyriza (εικόνες)

Για άλλη μια φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την «τιμητική» του στο Twitter, καθώς το hashtag #koronosyriza αποτελεί, τις τελευταίες ώρες, ένα από τα πιο δημοφιλή trend.
Δείτε τα tweet...

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Μαλαματίνα: «Η σύζυγός μου βούλιαξε την εταιρεία για να αγοράσει lear jet!» - Η ιστορία της Μαλαματίνας από την Τένεδο, το 1860, μέχρι σήμερα

Ο Κ. Μαλαματίνας ισχυρίζεται ότι η πρώην σύζυγός του ευθύνεται για όλα τα δεινά που βρήκαν την ιστορική εταιρεία 
- Την καταγγέλλει για «σπάταλη ζωή με ιδιωτικό αεροπλάνο, βίλες στη Μύκονο και υπεξαίρεση 6,5 εκατ. ευρώ» 
- Η ιστορία της Μαλαματίνας από την Τένεδο, το 1860, μέχρι σήμερα 
Σενάριο μεξικάνικης τηλενουβέλας ή χολιγουντιανής...

Tι θα γίνει αν… Η αγωνία Τσίπρα για την μετά covid εποχή και το πολιτικό μέλλον

Ο… ανένδοτος του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, η καταστροφολογία, η κορονοκαπηλεία και η εμφανής πλέον επιχείρηση δημιουργίας κύματος νεοαγανακτισμένων με τα πολιτικά εκβιαστικά διλήμματα μέσω της απαίτησης να σταματήσει η κυβέρνηση να νομοθετεί 
συνδέονται βραχυπρόθεσμα ενδεχομένως και με εν εξελίξει υποθέσεις που αφορούν την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Συνδέονται όμως και με το ερώτημα που πλανάται για την μετά covid εποχή. Το ερώτημα που πλανάται πάνω από την Κουμουνδούρου είναι πλέον το «τι θα γίνει αν...»...

Η «στρατηγική της έντασης» και οι φαντασιώσεις ΣΥΡΙΖΑ

Η «στρατηγική της έντασης» εκδηλώθηκε στην Ιταλία την δεκαετία το '70. 
Ονομάστηκαν έτσι τα «μολυβένια χρόνια», καθώς η χώρα δεινοπάθησε από σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων των δύο άκρων - από οργανώσεις της Άκρας Δεξιάς, όσο και αντίστοιχες της Άκρας Αριστεράς. 
Εμβληματικά των θανατερών επεισοδίων ήταν η περίφημη «Σφαγή στην Πιάτσα Φοντάνα», η έκρηξη βόμβας στην Αστυνομική Διεύθυνση Μιλάνου, η έκρηξη Βόμβας στην Πιάτσα της...

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Aναζωπυρώνεται ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ - Υπό αμφισβήτηση ξανά ο Τσίπρας

«Το χειρότερο είναι ότι η χειροτέρευση άρχισε να χειροτερεύει» 
σύμφωνα με τη Μαφάλντα και στον ΣΥΡΙΖΑ τίποτε και κανένας δεν φαίνεται ικανός να οδηγήσει αυτό το ιδεοληπτικό μόρφωμα στην πολιτική κανονικότητα, να το εντάξει οργανικά στους εντός συνταγματικού τόξου πολιτικούς σχηματισμούς.
Η κατάσταση εξακολουθεί να χειροτερεύει, τα πάντα εξελίσσονται και υπακούουν στις εσωτερικές ισορροπίες και προτεραιότητες και...

Οι «δεινόσαυροι» της εκπαίδευσης αντιδρούν στην αξιολόγηση και την επιλογή

Στις 6 Ιανουαρίου του 1965 ο Έντγουιν Τζορτζ Ουέστ, ένας από τους οικονομολόγους της διάσημης σχολής της «Δημόσιας Επιλογής», εκδίδει το βιβλίο του «Εκπαίδευση και Κράτος»
Πρέπει να διευκρινιστεί ότι μολονότι συγκροτήθηκε από οικονομολόγους και ακόμη και σήμερα οι περισσότεροι νομίζουν ότι πρόκειται για μια οικονομική σχολή, η Δημόσια Επιλογή κάθε άλλο παρά είναι μια τυπική σχολή της οικονομικής επιστήμης. Στην πραγματικότητα σκοπός της δεν είναι η μελέτη των οικονομικών φαινομένων αλλά η ανάλυση των δυσνόητων πολιτικών φαινομένων, καθώς και της λειτουργίας των θεσμών του...

Δια χειρός Τάκη Λαζαρίδη

«Δεν γνωρίζουν ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από φανατικούς κομμουνιστές, γνήσιους ιδεολογικούς απογόνους των Λένιν, Στάλιν, Μάο, ιδεολογικά παιδιά των Σιάντου, Ιωαννίδη και Ζαχαριάδη… 
Με τα δεδομένα αυτά καταδεικνύεται πόσο αφελής και αβάσιμος είναι ο ισχυρισμός ορισμένων πολιτικών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μεταλλαχθεί, να γίνει ένα γνήσιο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Όσο αφελής και αβάσιμη είναι η προσδοκία ότι ο λύκος μπορεί να μεταλλαχθεί και να γίνει αρνάκι…»
Αυτά δεν τα γράφει κάποιος άκαπνος «μεταμελημένος αριστερός», κάποιος πρώην αριστερός που βουλεύτηκε στο σημερινό σύστημα εξουσίας. Αυτά και πολλά άλλα, τα γράφει ο Τάκης (Φιλάρετος) Λαζαρίδης...

Μαρία Ευθυμίου: 10 πράγματα για την Ελληνική Επανάσταση που πιθανόν δεν γνωρίζεις

Οι αλήθειες και οι μύθοι
Σε συνέντευξή της στο περιοδικό insidestory, η καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου μιλά για τις αλήθειες και τους μύθους της Επανάστασης του 1821 και επισημαίνει 10 πράγματα που θα έπρεπε οπωσδήποτε να πει σε κάποιον που δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για την Ελληνική Επανάσταση.
Η Μαρία Ευθυμίου είναι καθηγήτρια Ιστορίας, ερευνήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας, συγγραφέας ιστορικών βιβλίων, επιμελήτρια και συνεργάτης συλλογικών έργων και αρθρογράφος στην Ελληνική, Γαλλική και Αγγλική γλώσσα. Η ίδια είναι Βραβευμένη με το...