Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Πολύ πετυχημένη η συγκέντρωση της ΝΔ στο Πεδίον του Άρεως. Πολύ καλός και ο Καραμανλής.

Τεράστια και κατά πολύ μεγαλύτερη η συγκέντρωση Καραμανλή στην Αθήνα από την αντίστοιχη του Παπανδρέου. Σωστός και μετρημένος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέναντι σε ένα Παπανδρέου που προσπαθεί να προστατέψει τους κλέφτες και ψεύτες που έχει μαζέψει στο κόμμα του και έχουν είτε δραπετεύσει είτε περιμένουν με βουλιμία να πέσουν ξανά στη μάσα, μια και ο ελληνικός λαός ξεχνά γρήγορα αν και οι μνήμες επίσης ξυπνάνε γρήγορα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώτος που δραπέτευσε πάλι για κλοπές ήταν ο φανατικός Πασόκος Πόπωτας. Αξέχαστες εποχές.Ο πρόεδρος του Πασόκ νομίζει ότι με τη βοήθεια των καναλιών και των νταβατζήδων θα κυβερνήσει ξανά ο γνωστός πάγκος του Πασόκ ανενόχλητος και απερίσπαστοι θα τρώνε και θα πίνουν!

Ο Καραμανλής σήμερα επεσήμανε στην μεγαλειώδη συγκέντρωση της Αθήνας ότι «η πρωτοφανής υπόθεση Siemens είναι σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ, και μόνο του ΠΑΣΟΚ», επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν προτρέχει, αλλά περιμένει την έρευνα της Δικαιοσύνης. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά της ακόμα και για εξεταστική στο άμεσο μέλλον μια και ο ελληνικός λαός διψά να μάθει για τα εγκλήματα του Πασόκ που έχουν παραγραφεί και προπάντων οι μηχανισμοί του κινήματος έχουν φροντίσει να μείνουν για πάντα ατιμώρητα.

«Είναι αδιανόητο να εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ σαν τιμητής σ’ ένα σκάνδαλο που έγινε στη διάρκεια των κυβερνήσεών του. Οι κραυγές του δεν θα τρομάξουν κανέναν. Και, βέβαια, δεν θα τρομάξουν το νοικοκύρη: Που είναι η Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να παριστάνουν τους καταγγέλλοντες εκείνοι που υπέγραψαν τις προγραμματικές συμφωνίες. Εκείνοι δηλαδή που υπέγραψαν απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων. Κανένας δεν ξεχνά τις πρακτικές τους. Δεν ερεύνησαν ποτέ κανένα σκάνδαλο. Δεν δέχτηκαν τη σύσταση καμιάς Εξεταστικής Επιτροπής. Ψήφιζαν νόμους επίσπευσης της παραγραφής. Δεν μπορούν να δίνουν μαθήματα διαφάνειας. Δεν μπορούν να παραπληροφορούν! Προπάντων, δεν μπορούν να παραπληροφορούν σε θέματα που, όπως λέει ο λαός, «έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».

Οι κραυγές του Παπανδρέου και των παπαγάλων του δεν θα τρομάξουν κανέναν

Φωνάζουν οι κλέφτες για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Φωνάζουν αυτοί που έχουν ρημάξει τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα για να επιβληθούν με τους νταβατζήδες τους.

Φωνάζουν αυτοί που έχουν δώσει τα πάντα στα μεγάλα και άπληστα συμφέροντα που θέλουν τα πάντα.

Ερχεται και Παραδίνεται σήμερα - εκτός απροόπτου - ο Χρ.Καραβέλας


Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες ΟΛΑ δείχνουν οτι κατέληξε η συμφωνία - του συνηγόρου του Χ.Καραβέλα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά και φυσικά την ΕΛΑΣ - και σήμερα Σάββατο (το κείμενο γράφεται μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα) θα έρθει ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ στις Ελληνικές Αστυνομικές Αρχές ο φυγόδικος Χ.Καραβέλας, προκειμένου να αφεθούν ελεύθερες οι κόρες του και η σύζυγος του.

Η νέα θεαματική αυτή τροπή που αναμένεται - εκτός απροόπτου - ΣΗΜΕΡΑ, προφανώς και σχετίζεται άμεσα με τις αυριανές κάλπες....(λεπτομέρειες θα σας πούμε προσεχώς)

* Ελπίζουμε τα μέσα που θα αναπαράγουν την είδηση , να αναφέρουν την πηγή τους....
I-R

Στις ευρωεκλογές κρίνεται η ισχύς μας στην Ευρώπη

H κ. Γιαννάκου είπε ότι στην Ελλάδα υπάρχει από την αρχαιότητα η αντίληψη ότι όποιος δεν συμμετέχει στα κοινά είναι άχρηστος ..

Οι ευρωεκλογές θα κρίνουν την επιρροή που θα έχουμε στις αποφάσεις επί σημαντικών ζητημάτων -όπως τα εθνικά- στην Ευρωβουλή, είπε, η επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου.



Με αφορμή το «όχι» της Ιρλανδίας στη μεταρρυθμιστική συνθήκη της Λισαβόνας, η κ. Γιαννάκου ανέφερε ότι ένα δεύτερο «όχι» θα προκαλέσει εκ νέου κρίση στην Ευρώπη και πιθανώς «θα πρέπει να δούμε και πώς φεύγει μια χώρα» από την ΕΕ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κατά τη γνώμη της οι πολίτες πρέπει να καλούνται σε δημοψήφισμα μόνο όταν είναι να ενταχθεί η χώρα τους στην ΕΕ.



Αναφερόμενη στο θέμα της μετανάστευσης, είπε ότι «και οι ΗΠΑ πρέπει να στηρίξουν αναπτυξιακά προγράμματα στον Τρίτο Κόσμο, γιατί αν υπάρξει τρομακτικό κύμα μεταναστών, μπορεί να ενισχύσει τα φοβικά αντανακλαστικά των Ευρωπαίων και να δούμε πράγματα που δεν θα θέλαμε να δούμε»...


Προτρέποντας τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη την Κυριακή, η κ. Γιαννάκου είπε ότι στην Ελλάδα υπάρχει από την αρχαιότητα η αντίληψη ότι όποιος δεν συμμετέχει στα κοινά είναι άχρηστος.


Καλό ταξίδι Σπύρο Θεοδώρου...


Σήμερα (6 Ιουνίου) στις 2.00' το μεσημέρι θα βρεθούμε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κονίτσης Ιωαννίνων για να πούμε το τελευταίο "αντίο" στον πρόωρα αδικοχαμένο αστυνομικό Σπύρο Θεοδώρου.
Υπάρχουν κάποιες στιγμές που δεν μπορούμε να περιγράψουμε με λόγια το ακραίο συναίσθημα της θλίψης για τον άδικο χαμό του, αλλά και της οργής κατά του περιθωριακού φονιά, που έκοψε το νήμα της ζωής του εν ώρα υπηρεσίας, μια νύχτα στις 3 του Απρίλη στην περιοχή της Κυψέλης. (το τραγικό συμβάν εδώ)
Μέχρι χθές το πρωί, πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας σε βαθύ πένθος και θλίψη τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και ολόκληρη την Αστυνομική οικογένεια.
"...Με οδύνη απευθύνομαι στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού Σπύρου Θεοδώρου, εκφράζοντάς τη βαθιά θλίψη όλων μας...", αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, καθώς και η ηγεσία των Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην νεκρώσιμη ακολουθία θα παραστούν εκ μέρους της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης και εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ. ο Αρχηγός κ. Βασίλης Τσιατούρας, ενώ παρόντες θα είναι και όλοι οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θα καταθέσουν και στεφάνια.
Στεφάνια επίσης θα κατατεθούν από εκπροσώπους:
  • Της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου.
  • Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων.
  • Της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.
  • Της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων.
  • Του Σωματείου Ειδικών Φρουρών.

καθώς και άλλων φορέων του Νομού Ιωαννίνων.

Αυτή τη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία πενθεί.
Και μαζί μ' αυτή, η καλώς εννοούμενη ...κοινωνία μας.
Περισσότερα δεν μπορούμε να γράψουμε.
Αντίο Σπύρο Θεοδώρου, και καλό σου ταξίδι.
gianniotis

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

«Γάμος» ΠΑΣΟΚ-Οικολόγων,με «κουμπάρο» τον Αλαφούζο!



Η επικείμενη ευρεία επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, αναμένεται να αποτελέσει την απαρχή εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό, καθώς και στο πεδίο των εκδοτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «parapolitika.gr» είναι οριστική και αμετάκλητη η απόφαση του Αριστείδη Αλαφούζου να στηρίξει την αναρρίχηση του Γιώργου Παπανδρέου στην εξουσία.


Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος Αλαφούζου ψιθυρίζεται ότι είναι ο «κουμπάρος» στον επιδιωκόμενο γάμο του ΠΑΣΟΚ με τους Οικολόγους του Μιχάλη Τρεμόπουλου, που είτε θα συνεργαστούν με το Κίνημα πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όπως ορίζει ο εκλογικός νόμος για τους συνασπισμούς κομμάτων, είτε θα απορροφηθούν ως συνιστώσα. Στη δεύτερη περίπτωση, αναμένεται να διαφοροποιηθεί η ονομασία του ΠΑΣΟΚ σε Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Οικολογικό Κίνημα, όπως έχει αφήσει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου να εννοηθεί, με πρόσφατες συνεντεύξεις του στον Τύπο.


Χαρακτηριστικό της ολόθερμης στήριξης του Ομίλου Αλαφούζου προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου, είναι η προβολή της επίσκεψης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σήμερα το πρωί στα καμένα της Πάρνηθας, καθώς και η εμφάνισή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, χωρίς αντίλογο από την Κυβέρνηση!


...που θα βγεί αυτή η κατάσταση;


Δεν κατάλαβες κ. Παπανδρέου ότι η επιλογή σου ήταν λαθεμένη ή το έκανες για το βαθύ κράτος του εκσυγχρονισμού εξοφλώντας τα γραμμάτια που είχες υπογράψει;
Μπορεί βέβαια να σε έχει και "στο χέρι" εφ' όσον αποδέχεσαι όλα αυτά που ζημιώνουν τον τόπο!

Όσο για τα περίφημα "παπαγαλάκια" τρε...μούγκα!

Η σοβαρή Δημοσιογραφία θα πίεζε για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση...
Αυτοί όμως εξακολουθούν να γράφουν τους πολίτες εκεί που ξέρουν... αρκεί να εξυπηρετήσουν τα "αφεντικά" τους, δηλαδή την κατάρα της πατρίδας μας, τους περίφημους "νταβατζήδες"!

Αυτοί που κατέστρεψαν και καταστρέφουν τις μεγάλες επιλογές της Πατρίδας μας!

Να δημιουργούν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν, είτε στο Διπλωματικό Γραφείο του ΥΠ.ΕΞ., είτε για το "παιδομάζωμα" του αρχιλήσταρχου Καραβέλα, στελέχους της "γκανιότας" του ΠαΣοΚ!
Θέματα που σε καμία άλλη σοβαρή χώρα δεν θα τα συζητούσαν!

Καλά να πάθεις Καραμανλή που ήθελες "πολιτικό πολιτισμό" από το "Σύστημα ΠαΣοΚ".
Πίστεψες ότι μπορούν ν' αλλάξουν;
Πέρα από το κομματικό και προσωπικό τους συμφέρον δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο!
Το γνωρίζεις πάρα πολύ καλά και καλύτερα από τον καθένα μας.
Αυτό έκαναν 20 χρόνια στην κυβέρνηση...και συνεχίζουν να καταστρέψουν ότι απέμεινε..!

Στις 8 Ιουνίου, μετά τις Ευρωεκλογές, θα είσαι εσύ ο Πρωθυπουργός της χώρας και οφείλεις να ξεκαθαρίσεις την "νοσηρή κατάσταση" γιατί διαφορετικά η πορεία του τόπου μας είναι προδιαγεγραμμένη!


Είναι υποχρέωση σου απέναντι στους νέους της Πατρίδας!

H κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ

By Factorx


_____________________________________________________________________________________________
Την συμμετοχή των πολιτών στις ευρωεκλογές ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σήμερα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος. Χαρακτηρίζοντας και πάλι τις ευρωεκλογές δημοψήφισμα επανέλαβε το δίλημμα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» και τόνισε ότι «την Κυριακή ούτε μια ψήφος μην πάει χαμένη».


Εξαπέλυσε επίσης επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση Siemens λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση άνοιξε αεροδρόμια για να κλείσει στόματα» και «πανικόβλητη συλλαμβάνει γυναικόπαιδα».


Δήλωσε τέλος αποφασισμένος να συγκρουστεί «με τα μεγάλα συμφέροντα και με τη διαφθορά», κάνοντας επιπλέον λόγο για «κυβέρνηση της απογραφής και της παραγραφής» η οποία βύθισε την Ελλάδα σε οικονομική και θεσμική κρίση, καθώς και κρίση αξιών.


πηγή:

Παρατήρηση δική μας:Αξίζει να τονίσουμε ότι η συμμετοχή του κόσμου, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, δεν κρίνεται ικανοποιητική. Μάλιστα η φωτογραφία είναι τραβηγμένη δίπλα στην εξέδρα του ομιλητή, που σε όλες τις συγκεντρώσεις υπάρχει μεγάλος συνωστισμός και είναι "ο ένας πάνω στον άλλο"!

Η Τουρκία να σέβεται τους κανόνες της ΕΕ για τη λαθρομετανάστευση

Την ανάγκη σεβασμού εκ μέρους της Τουρκίας των κανόνων, οι οποίοι αφορούν στην επανεισδοχή των μη νόμιμων μεταναστών, τόνισε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι εφόσον η Τουρκία επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ οφείλει να τηρεί το κοινοτικό κεκτημένο, μέρος του οποίου είναι, μετά τον περασμένο Οκτώβριο, και το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

«Είμαστε ανοιχτοί στα βήματα που θα κάνει η Τουρκία στην Ευρώπη, αλλά με ταυτόχρονα βήματα εκσυγχρονισμού της και κυρίως σεβασμού του κοινοτικού κεκτημένου», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.


Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση που διεξήχθη στο Συμβούλιο με θέμα τη λαθρομετανάστευση, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε στην παρέμβασή του ότι οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.


Σημείωσε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να καλύψουν το σύνολο των αναγκών της ΕΕ και να συμπληρωθούν με ανάλογη αναφορά στην ιδιομορφία της Ανατολικής Μεσογείου, όπου το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι αφενός οξύτερο και, αφετέρου, πιο ουσιαστικό για την ΕΕ.


Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι από τη χώρα αυτή φθάνει στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ και πρωτίστως στα σύνορα της Ελλάδας, ένας εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός μη νόμιμων μεταναστών.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Έλλάδα ζήτησε από την Τουρκία την επανεισδοχή περίπου 65.947 μη νόμιμων μεταναστών σε διάστημα επτά ετών, ωστόσο η τελευταία έκανε δεκτούς, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, μόνο 2.271.


Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα θεωρεί σκόπιμη τη σύναψη, εκ μέρους της ΕΕ, Συμφωνιών Επανεισδοχής και με άλλες χώρες προέλευσης, ή διέλευσης μη νόμιμων μεταναστών, όπως το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, η Νιγηρία, το Αφγανιστάν και η Σομαλία - από τις οποίες εισέρχεται σ' αυτήν μεγάλος αριθμός μη νόμιμων μεταναστών.


πηγή:

«Περισσότερη» Ευρώπη θέλουν οι Ευρωπαίοι


«Φιλοευρωπαίοι» αποδεικνύονται σήμερα οι κάτοικοι της Γηραιάς Ηπείρου, αφού η πλειονότητα τους επιθυμεί τη δημιουργία θέσης προέδρου, υπουργού Εξωτερικών και υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πέντε χώρες.

Το 59% των Ιταλών, το 48% των Ισπανών, το 46% των Γάλλων και των 35% των Γερμανών θέλουν την πρόοδο προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση και τη δημιουργία μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Viavoice για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας Liberation, η οποία διεξήχθη σε 5.000 άτομα στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

Το 73% των Ιταλών, το 64% των Γάλλων, το 63% των Ισπανών και το 51% των Γερμανών θέλει έναν πρόεδρο της Ευρώπης.


Το 78% των Ιταλών, το 76% των Ισπανών, το 72% των Γάλλων, το 57% των Γερμανών επιθυμεί έναν υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ τη δημιουργία της θέσης του υπουργού Εξωτερικών υποστηρίζει το 76% των Ιταλών, το 73% των Ισπανών και των Γάλλων και το 62% των Γερμανών.


Αντίθετα, οι Σουηδοί παρουσιάζονται περισσότερο «ευρωσκεπτικιστές» αφού το 57% αντιτίθενται στον πρόεδρο της Ευρώπης, το 46% είναι κατά του υπουργού Εξωτερικών, ενώ το 48% δεν συμφωνεί με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.


Τη δημιουργία του ευρωστρατού εγκρίνει το 44% των Γερμανών, το 67% των Γάλλων και το 56% των Ιταλών.


Οι ευρωπαίοι αντιμετώπισαν με λιγότερο ενθουσιασμό τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού φόρου, αφού το 66% των Ισπανών, το 65% των Γάλλων και των Ιταλών, το 55% των Γερμανών και το 61% των Σουηδών δήλωσε ότι δεν συμφωνεί.


πηγή

Ποιος θα σπάσει το "φράγμα";


του Γίαννη Λούλη


Οι Ευρωεκλογές διαχρονικά υπήρξαν πεδίο για ψήφο διαμαρτυρίας. Από αυτήν πλήττονταν κυρίως κυβερνώντα κόμματα. Αλλά και (δευτερευόντως) κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό το τελευταίο συνέβαινε όταν η δυσφορία δεν στρέφονταν μόνο κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά του δικομματισμού γενικά. Παράλληλα στις Ευρωεκλογές, ευνοούντο παγίως και μάλιστα με όχι αμελητέα ποσοστά, τα μικρότερα κόμματα.

Όμως αν αυτές οι ευρωεκλογές φαίνεται να ξεχωρίζουν σε κάτι είναι διότι, οι ψηφοφόροι διαμαρτυρίας τείνουν να αποστασιοποιούνται από όλα τα γνωστά κόμματα. Τούτο το πράττουν με δύο νέους τρόπους:
• Πρώτον, με μια ισχυρότατη τάση υπέρ της αποχής. Αυτή πιθανότατα θα ξεπεράσει εκείνη που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις με βάση τις αμφιβόλου ειλικρίνειας δηλώσεις των ψηφοφόρων για την πρόθεσή τους να σπεύσουν όντως στην κάλπη. (Ως γνωστόν, το 75% δηλώνει πως θα ψηφίσει, ή πως μάλλον θα ψηφίσει).

• Δεύτερον, με την εντυπωσιακή δημοσκοπική ενίσχυση των Οικολόγων, δηλαδή ενός κόμματος ουσιαστικά «άγνωστου» για τους ψηφοφόρους, χωρίς εικόνα και στίγμα (πέραν μιας διακηρυγμένης αρχής υπέρ των περιβαλλοντικών θεμάτων). Οι Οικολόγοι επιλέγονται λοιπόν, διότι ακριβώς είναι κάτι «άγνωστο» και άρα διότι είναι de facto άφθαρτοι. Ενώ συγκριτικά το «νέο» κόμμα Μάνου καταποντίζεται διότι είναι κάτι γνωστό και ρυτιδιασμένο με τις ανακυκλώσεις κουρασμένων προσώπων.


Με δεδομένη τη συνολική αυτή τάση, ποια είναι τα επί μέρους δεδομένα που καταγράφουν οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις με την όποια αξιοπιστία εκπέμπουν η κάθε μία ξεχωριστά; Ειδικότερα:

• Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται σταθερά, όμως με μειούμενη διαφορά. Ποια είναι η διαφορά αυτή; Άγνωστο. Διότι οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν αποκλίσεις. Που μάλιστα δεν είναι αμελητέες.

• Δεύτερον, η τάση για αποχή, όπως δείχνουν, ένας συνδυασμός στοιχείων, φαίνεται να ενισχύεται. Άλλωστε και η ενδυνάμωση των Πρασίνων είναι στην ουσία προθάλαμος για ισχυροποιημένη αποχή, καθώς αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. (Απλώς αρκετοί ψηφοφόροι πιο εύκολα ομολογούν την επιλογή των Πρασίνων, παρά την επιλογή της αποχής).

• Τρίτον, αν η αποχή τελικά αποδειχθεί πολύ υψηλή, τότε θα ακυρωθεί η «δημοψηφισματική» επίκληση του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε όπως έδειξε η Kappa Research (την Κυριακή στο «Βήμα») περισσότεροι ψηφοφόροι (53,1%) θεωρούν τις εκλογές μη σημαντικές, παρά σημαντικές (μόνο 46,6%).

• Τέταρτον, όμως η αποχή, αν τελικά αποδειχθεί όντως πολύ υψηλή, είναι άγνωστο πως θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. Ήδη δύο δημοσκοπήσεις (GPO και MRB) όταν «μετρούν» την πρόθεση ψήφου με βάση όχι (μόνο) το σύνολο του δείγματος, αλλά και με βάση όσους δηλώνουν ότι προτίθενται να ψηφίσουν, τότε εμφανίζονται νέα δεδομένα. Ειδικά στις μετρήσεις αυτών των δύο εταιρειών υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής: Στους ψηφοφόρους που προτίθενται να ψηφίσουν η διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ μειώνεται κάτω από 3%, ενώ υποχωρούν και οι Πράσινοι. Οι τάσεις αυτές μπορεί να μην είναι ασφαλείς, όμως δείχνουν μία σαφή πραγματικότητα: Ότι η αποχή, εκτινασσόμενη, είναι πιθανό να διαμορφώσει νέα εκλογικά δεδομένα. Όποια και να είναι αυτά.

• Πέμπτον, κανένα κόμμα δεν έχει ισχυρή δυναμική. Η ΝΔ βελτιώνει τη θέση της έναντι του ΠΑΣΟΚ (που προηγείται φυσικά), χάρη στην κυριαρχία Καραμανλή σε όλους τους δείκτες σύγκρισης με τον Γιώργο Παπανδρέου. Όμως στις εκλογές αυτές δεν εκλέγεται Πρωθυπουργός. Το ΠΑΣΟΚ, με τη σειρά του, προηγείται χωρίς ανοδική τάση. Ενώ οι αδυναμίες στην ηγετική του εικόνα, το πλήττουν στρατηγικά όχι μόνο στις Ευρωεκλογές, αλλά κυρίως πέρα από αυτές. Σταθεροποιημένο με ανοδικές τάσεις είναι το συγκροτημένο ως εικόνα και παρουσία ΚΚΕ που κακώς ανέδειξε το ίδιο ως μείζον θέμα τους μη πειστικούς ισχυρισμούς Πάγκαλου. Ενώ ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ αγκομαχούν διεκδικώντας αξιοπρεπή ποσοστά. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την ευκαιρία του debate με έναν Αλαβάνο εποινωνιακά άνετο, χωρίς όμως στρατηγικό έρμα.



Με αυτά τα πέντε δεδομένα κατά νου, οι Ευρωεκλογές δεν προσφέρουν καμία βεβαιότητα σε κανένα κόμμα. Άρα όλα τα κόμματα μπορούν, θεωρητικά, να ελπίζουν σε «κάτι παραπάνω». Δύσκολα όμως θα σπάσουν κάποιο φράγμα. Αυτό λογικά, μόνο η αποχή μπορεί να το πετύχει. Περισσότερο μάλιστα και από τους Πράσινους.

Είμαστε "έρμαια" στα χέρια των οικονομικών κολοσσών

Ο πολύπειρος και συνεπώς έχων πάντοτε τον έλεγχο των πολιτικών λόγων του Κων/νος Μητσοτάκης, απεκάλυψε στο δυστυχώς όχι... εμβρόντητο ακροατήριο προχθές υπερασπιζόμενος τον εαυτό του και την κυβέρνησή του του '90 - '93, ότι η Siemens "έρριξε" τη ΝΔ γιατί αυτή δεν υπέγραψε την σύμβαση για μεγάλη ψηφιακή προμήθεια της εποχής!!!
Δεν ξέρω εάν είναι πιο ανατριχιαστική η είδηση, απ' τον χρόνο της αποκάλυψής της, 16 ολόκληρα χρόνια μετά, όμως όπως και να 'χει το πράγμα όταν ολόκληρος τέως πρωθυπουργός μιλάει Δημόσια κατ' αυτόν τον τρόπο, δικαιούμαστε κι εμείς να ισχυριζόμαστε ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει προ πολλού πεθάνει και ότι οι ηγετικές μορφές του έχουν ξοφλήσει στην συνείδηση των Ελλήνων, κακώς δε μας καλούν να πάμε την Κυριακή για να ασκήσουμε τα εκλογικά μας δικαιώματα...
Εάν η Siemens και ο κάθε επιχειρηματικός κολοσσός είναι εις θέσιν ν' ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις ...περισσεύουμε εμείς ως ψηφοφόροι.!
Π.Ν.

Ο Τσοβόλας που δεν άλλαξε... βούλιαξε...

Επειδή από μικρό κι από τρελό ή Τσοβόλα μαθαίνεις την αλήθεια και επειδή τον βλέπουμε τις τελευταίες μέρες στην TV να υπερασπίζεται τα λαμόγια του ΟΤΕ που εξέθρεψε ο Σημίτης και ο Γιωργάκης για να δούμε τι έλεγε το 2004 για τον Γιωργάκη και το σύστημα ΠΑΣΟΚ...

Ελευθεροτυπία 7/01/2004:

«Τσοβόλας: Για χάρη ξένων και εξωθεσμικών

«Η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί άλλες επίκαιρες ανάγκες του ξένου παράγοντα και των εξωθεσμικών ελληνικών παραγόντων. Ασφαλώς δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας.
...
Ο κ. Τσοβολας τόνισε ότι ο κ. Σημίτης πειθαναγκάστηκε για να δρομολογήσει τις τελευταίες εξελίξεις από τους εξωθεσμικούς παράγοντες, γιατί μεταξύ άλλων μεθοδεύεται το κλείσιμο δύο μεγάλων εθνικών θεμάτων (Κυπριακού, Αιγαίου), κατά τρόπο άδικο σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας και προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμφέροντα των ΗΠΑ και της Τουρκίας.»

Ελευθεροτυπία 20/01/2004:

«Προσωπικά κατά Γιώργου ο Τσοβόλας για διαπλεκόμενα

...
«Το φαινόμενο της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το φαινόμενο Παπανδρέου, αποτελεί σύμπτωμα ευρύτερης κρίσης της δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ προχθές στην Κατερίνη και τόνισε:

«Από το κομματικό κράτος, οδηγούμαστε στον άκρατο λαϊκισμό. Τα διαπλεκόμενα, με το ΠΑΣΟΚ, ΜΜΕ, που ροκάνισαν επί 8 χρόνια με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, προσπαθούν να αναδείξουν το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ σε ρόλο Μεσσία. Θέλουν να τον εμφανίσουν πέρα και πάνω από κοινωνικές τάξεις και ιδεολογίες. Τελικός στόχος των διαπλεκομένων οικονομικών και πολιτικών δυνάμεων είναι να εγκλωβίσουν τους αγνούς αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ στο νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ, για να συνεχίσουν τον έλεγχο της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας».»

ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ...
Δεξί Εξτρέμ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Ίχνη κοκαϊνης στο RED BULL !

Ίχνη κοκαϊνης βρέθηκαν στο διάσημο ποτό Red Bull σύμφωνα με τους αρμόδιους ελεγκτές του Χόνγκ Κόνγκ. Αυτή η είδηση ήρθε να συμπληρώσει το γεγονός της απόσυρσης πριν λίγες μέρες 18.000 κουτιών του εν λόγω ποτού στην Ταϊβάν.

Παρόμοια απόσυρση είχε γίνει και στην Γερμανία, για να μην ξεχνιόμαστε. Οι υπεύθυνοι της Red Bull διαψεύδουν ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού σύμφωνα με ανεξάρτητο ινστιτούτο επιβεβαιώθηκε ότι το προϊόν Red Bull Energy Drink δεν περιέχει κοκαϊνη.

Την προηγούμενη βδομάδα το υπουργείο υγείας της Αυστρίας δήλωσε ότι βρέθηκαν ίχνη κοκαϊνης στο Red Bull Cola, χωρίς όμως... αυτά τα ίχνη να αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

Εμείς στείλαμε μήνυμα στον ΕΦΕΤ προκειμένου να μας ενημερώσει τι αναλύσεις έχουν γίνει από την πλευρά του καθώς το συγκεκριμένο ποτό είχε έρθει πάλι στο προσκήνιο πριν λίγα χρόνια χωρίς όμως να αποσυρθεί τελικώς.
Πηγή:

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Εκβιάζουν, με... αγωγό τις ΗΠΑ

Τη λογική «ωμού εκβιασμού» διατύπωσε αυτοπροσώπως ο πρόεδρος της Τουρκίας κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ κατά την υπογραφή στις 8 Μαΐου στην Πράγα της Διακήρυξης για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco.

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
του Άγγελου Αθανασόπουλου
Εκμεταλλευόμενη την υποστήριξη της Ουάσινγκτον, η οποία εκδηλώνεται με κάθε τρόπο επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, η Άγκυρα εκβιάζει τους Ευρωπαίους προκειμένου να συναινέσει ώστε να περάσει από το έδαφός της τμήμα του πολυδιαφημισμένου αγωγού φυσικού αερίου Nabucco.
Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει, σύμφωνα με έμπειρους περί τα ενεργειακά διπλωμάτες, ότι η Αθήνα πρέπει να συνεχίσει αταλάντευτη την πολιτική της ενεργειακής συνεργασίας με τη Ρωσία και της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να πέσει και εκείνη θύμα τουρκικού εκβιασμού. Άλλωστε, ήδη υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του αγωγού ITGI (Interconnector Turkey - Greece - Italy), καθώς η Άγκυρα θέλει να μεταπωλεί το αζερικό φυσικό αέριο και όχι να λειτουργεί ως διαμετακομιστικός κόμβος (transit country).
Αυτή τη λογική «ωμού εκβιασμού» διατύπωσε προσφάτως ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ κατά την υπογραφή στις 8 Μαΐου στην Πράγα της Διακήρυξης για την κατασκευή του αγωγού κατά τη Σύνοδο για την Ενέργεια που διοργάνωσε η τσεχική προεδρία της Ε.Ε. Η Διακήρυξη θεωρείται το πρώτο βήμα για την υπογραφή της Συμφωνίας Διακυβερνητικής Συνεργασίας, πιθανότατα στα τέλη Ιουνίου στην τουρκική πρωτεύουσα. Ωστόσο, προειδοποίησε τους «27» ότι αν δεν ανοίξει το διαπραγματευτικό κεφάλαιο της Ενέργειας τότε η Τουρκία ίσως επανεξετάσει τη στάση της.
Κατά ορισμένους, η Σύνοδος της Πράγας απετέλεσε το πρώτο βήμα για την απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Και αυτό καθώς οι Τούρκοι φέρονται να υποχώρησαν στα αιτήματά τους για συλλογή ενός «φόρου» επί του αερίου που θα γέμιζε τον αγωγό και κατακράτηση ποσοστού 15% του διερχόμενου αερίου σε προνομιακές τιμές.
Τα αποτελέσματα της Συνόδου πάντως δεν ήταν τόσο θετικά όσο επιχειρήθηκε να εμφανιστούν. Ο βασικός σκοπός ήταν να εξασφαλιστεί το απαραίτητο φυσικό αέριο για να γεμίσει ο πολυδάπανος Nabucco. Ο αγωγός αυτός είναι το βασικό κομμάτι του παζλ αγωγών που ονομάζεται «Νότιος Διάδρομος» (οι άλλοι δύο αγωγοί είναι ο ΙTGI και ο υποθαλάσσιος White Stream που συνδέει Γεωργία - Ρουμανία μέσω Μαύρης Θάλασσας).
Η Σύνοδος υποβαθμίστηκε, καθώς οι περισσότεροι ηγέτες των «27» επέλεξαν να μην παρευρεθούν, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε συνάντηση της «τρόικας» (τσεχική προεδρία, Επιτροπή, Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου) με τους εκπροσώπους Αζερμπαϊτζάν, Γεωργίας, Τουρκίας, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν και Αιγύπτου. Τη Διακήρυξη για τον Νότιο Διάδρομο υπέγραψαν μόνο η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία και η Αίγυπτος.
Η Γεωργία και η Τουρκία θεωρούνται βασικοί διαμετακομιστικοί κρίκοι για τη μεταφορά των ενεργειακών πόρων της Κασπίας στη Δύση. Ωστόσο, οι τρεις χώρες που διαθέτουν κοιτάσματα που θα γέμιζαν τον Nabucco (Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν) αρνήθηκαν να υπογράψουν τη Διακήρυξη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι δεσμεύσεις των Ευρωπαίων ότι θα παράσχουν την αναγκαία ζήτηση για φυσικό αέριο δεν τους έπεισαν.
Οι εξελίξεις στη Σύνοδο για την Ενέργεια στην Πράγα επηρεάζουν και την Ελλάδα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Αθήνα θα έπρεπε να προβληματιστεί από την προσπάθεια της Ε.Ε. να προσεταιριστεί την Άγκυρα, μετατρέποντάς την σε ενεργειακό πυλώνα. Έμπειροι διπλωμάτες τονίζουν ότι «ο Νότιος Διάδρομος ταυτίζεται με τον Nabucco. Τόσο ο αγωγός ΙTGI όσο και ο White Stream δεν απασχολούν τόσο πολύ τους υποστηρικτές του Nabucco, δηλαδή τις ΗΠΑ. Και αυτό διότι, ειδικά ο TGI, εφόσον λειτουργήσει, θα πάρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν. Κατά σύμπτωση όμως, το αζερικό φυσικό αέριο είναι το μόνο που θεωρείται προς το παρόν σίγουρο για τον... Nabucco. Ακόμη και αυτό πάντως αμφισβητείται, καθώς προς το παρόν το Αζερμπαϊτζάν δεν διαθέτει επαρκή αποθέματα για να καλύψει την εξωτερική ζήτηση».
Παράλληλα, το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον συγκεκριμένο αγωγό είναι ότι επιχειρείται να κατασκευαστεί προτού καν βρεθεί το αέριο που θα τον γεμίσει. Το ίδιο άλλωστε συνέβη με τον αγωγό πετρελαίου Μπακού - Τσεϊχάν, τον οποίο επίσης προώθησαν οι Αμερικανοί απλώς και μόνο για να απομονώσουν τη Μόσχα. Αυτή τη φορά, ο στόχος είναι ο ρωσικός αγωγός SouthStream. Ωστόσο οι Αμερικανοί θεωρούν ότι με τον Nabucco θα προσφέρουν και κάτι στις χώρες της Νέας Ευρώπης, αποζημιώνοντάς τις για την αφοσίωσή τους στην Ουάσινγκτον με «γεωπολιτική αναβάθμιση».
Η ελληνική πλευρά προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ του South Stream, ο οποίος θα έχει απόληξη στην Ελλάδα, και των αμερικανικών πιέσεων για τον Nabucco. Στο πρόσφατο Φόρουμ για την Ενέργεια που έγινε στη Σόφια, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να αναλάβει τον ρόλο που της αντιστοιχεί κάνοντας χρήση της γεωστρατηγικής θέσης της. Επέμεινε ιδιαίτερα στη συμφωνία που υπεγράφη από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη και τον Βούλγαρο ομόλογό του για τον αγωγό διπλής ροής φυσικού αερίου. Ο αγωγός αυτός, μήκους 120 χλμ., θα συνδέει την Κομοτηνή με το Ντιμίτροφγκραντ. Με τον τρόπο αυτόν η Αθήνα φαίνεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει τον ΙTGI ώστε μέσω δεσμών αγωγών να διοχετεύει αέριο, έστω και σε μικρές ποσότητες, προς χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Έμπειροι διπλωμάτες σημειώνουν παράλληλα ότι η Ελλάδα ίσως πρέπει να διεκδικήσει για τον εαυτό της τον Νότιο Διάδρομο, ζητώντας να περάσει ο Nabucco από το έδαφός της. Αν γίνει αυτό, τότε η Τουρκία δεν θα μπορεί με την ίδια ευκολία να εκβιάσει τους Ευρωπαίους. Και αυτό διότι αν αποφασίσει να κόψει την παροχή αερίου στην Ελλάδα θα πληγούν και οι Ευρωπαίοι, άρα θα ενοχληθούν σφόδρα.
Οι ίδιοι διπλωμάτες μάλιστα προχωρούν ακόμη περισσότερο, λέγοντας ότι η Αθήνα θα πρέπει να καταστήσει σαφές στους δυτικούς εταίρους της ότι ο ITGI έχει προτεραιότητα έναντι του Nabucco, βάζοντας ενδεχομένως ακόμη και βέτο στην κατασκευή του.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Αύξηση τιμών έως και 700% στα αγροτεμάχια δίπλα στην Εγνατία Οδό

Στις παραθεριστικές περιοχές αλλά και στα φιλέτα κατά το μήκος της Eγνατίας οδού έχουν στρέψει την προσοχή τους οι επενδυτές, με αποτέλεσμα οι τιμές να σημειώνουν ραγδαία άνοδο. Περίπου ένας στους 3 Eλληνες (ποσοστό 28%) που αγόρασαν ακίνητο στην περιφέρεια προτίμησαν αγροτεμάχιο ή οικόπεδο κατά το πρώτο τετράμηνο του 2009, σύμφωνα με έρευνα του δικτύου μεσιτικών γραφείων RE/MAX.
Aυτό που προκύπτει από τα στοιχεία των κτηματομεσιτών είναι ότι μεγάλο μέρος των συμφωνιών αφορά ακίνητα σε τουριστικές περιοχές, εξαιτίας της προοπτικής που έχουν αυτά για το μέλλον.
Την τελευταία πενταετία οι περιοχές από τις οποίες περνούν μεγάλα αναπτυξιακά έργα, κυρίως οδικοί άξονες, έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Xαρακτηριστική η περίπτωση της Eγνατίας οδού όπου κατά μήκος του δρόμου τα αγροτεμάχια σημείωσαν αύξηση τιμών έως και 700%.
Aπό Iωάννινα μέχρι Aλεξανδρούπολη η ζήτηση είναι τεράστια, ενώ και στη Θεσσαλονίκη, κατά μήκος της Eγνατίας, όπως σε Λαγκαδά, Ωραιόκαστρο, οι τιμές ανέβηκαν έως 300%. Ο Nομός Θεσσαλονίκης κινείται σε ρυθμούς... Aθήνας, καθώς οι εντάξεις στο σχέδιο περίπου 140.000 στρεμμάτων τα επόμενα χρόνια έχουν κάνει πολλούς να «τρίβουν τα χέρια τους».
Πηγή:

Οι Τούρκοι εξυμνούν τον Τρεμόπουλο


Η Sabah [31/5] στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Οι ερωτευμένοι με την Τουρκία υποψήφιοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» καταχωρεί ανταπόκριση του Στέλιου Μπερμπεράκη από την Αθήνα, στην οποία αναφέρεται ότι στις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα θέτουν τη σφραγίδα τους η Τουρκία και οι συμπαθούντες αυτήν.

Η Hürriyet [31/5] στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να υπάρχει μια Λεωφόρος Ατατούρκ και στην Κωνσταντινούπολη μια Λεωφόρος Βενιζέλου» καταχωρεί ανταπόκριση του Γιώργου Κιρμπάκη από την Αθήνα, που αναφέρεται σε δηλώσεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου, αρχηγού του κόμματος των Πρασίνων, στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
Ο ίδιος ανέφερε ότι, μεταξύ των ετών 1938 – 1955, ο δρόμος, στον οποίο είχε γεννηθεί ο Ατατούρκ, έφερε την ονομασία «Οδός Κεμάλ Ατατούρκ». Όμως, μετά τα Σεπτεμβριανά του 1955, η ονομασία του δρόμου άλλαξε σε «Οδό Βασιλέως Παύλου». Ο Τρεμόπουλος αναρωτήθηκε γιατί να μην υπάρχει στη Θεσσαλονίκη μια οδός Κεμάλ Ατατούρκ. Παράλληλα, ζήτησε να δοθεί σε έναν δρόμο της Τουρκίας και το όνομα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Η μητέρα του Τρεμόπουλου κατάγεται από την Αδριανούπολη. Ο ίδιος, στην ερώτηση «κατά την άποψή σας, ποιοι είναι οι ήρωες της Θεσσαλονίκης», είπε: «Ο Ναζίμ Χικμέτ».

Η Sabah [31/5] στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Οι ερωτευμένοι με την Τουρκία υποψήφιοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» καταχωρεί ανταπόκριση του Στέλιου Μπερμπεράκη από την Αθήνα, στην οποία αναφέρεται ότι στις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα θέτουν τη σφραγίδα τους η Τουρκία και οι συμπαθούντες αυτήν. Ένας εξ αυτών είναι και ο αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων, δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη, Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος είναι θαυμαστής του Ατατούρκ. Οι άλλοι υποψήφιοι του κόμματος είναι ο Κωνσταντινουπολίτης ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος και ο Ιρλανδός μουσικός Ross Daly.

Η Radikal [31/5] στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Στην Ελλάδα Ατατουρκιστής υποψήφιος» αναφέρεται στην υποψηφιότητα Μιχάλη Τρεμόπουλου.

totefteri.blogspot.com

Τρε... μούγκα ο Γιώργος

Ήταν το κερασάκι στην τούρτα της αυτοϋπονόμευσης, που θα έκανε πρωθυπουργό ακόμη και τον... Εφραίμ.
Ολοκληρώνοντας την εβδομάδα των παθών του ιδίου και του Κινήματος του οποίου ηγείται, λόγω του αυτοκτονικού ιδεασμού που επέδειξε στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, ο Γιώργος Παπανδρέου το διέπραξε με συνομιλητή τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Σφύριξε αδιάφορα όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα Τρεπεκλής.
Τίποτα. Κουβέντα. Έκανε... τον Σουφλιά, ότι δεν άκουσε. Αγαπητέ Γιώργο, δεν είναι αυτή αντιμετώπιση προς έναν καρδιακό φίλο, και μάλιστα με οικογενειακές ρίζες. Ειδικά όταν αποδείχτηκε αποτελεσματικός σε ό, τι ανέλαβε να κάνει: Το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4I, δεν λειτούργησε ποτέ.

Όχι όμως και η διαδρομή των χρημάτων για την προμήθειά του.
Αυτή λειτούργησε μια χαρά.
Από την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη. Χωρίς επιστροφή. Χωρίς αποζημίωση.

Δήλωση Καραμανλή από την Θεσσαλονίκη!

Η αποσροφή μέρους της ομιλίας του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, στην Θεσσαλονίκη, εκτιμούμε ότι περιγράφει πλήρως την πραγματική κατάσταση του έργου της Κυβέρνησης:



«Ξέρουμε ότι δεν τα διορθώσαμε όλα. Αναγνωρίζουμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας. Δεν διεκδικήσαμε και δεν διεκδίκησα ποτέ το αλάθητο. Δεν ωραιοποιούμε τα πράγματα».


καντε κλίκ εδώ: Με σύμμαχο εσένα


η ΟΜΗΡΙΑ του προέδρου του ΠαΣοΚ


Τα στοιχεία, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας είναι πέρα από οποιαδήποτε αμφισβήτηση.

Αυτό που τον ανησυχεί είναι ότι όταν ο Σκαρπέλης και τα άλλα παιδιά της SIEMENS βρεθούν στο άγνωστο γι` αυτούς περιβάλλον των φυλακών, δεν θα αντέξουν και κάποια στιγμή θα ...σπάσουν την ομερτά. Και τότε θα αρχίσουν να δίνουν ....ονόματα και αριθμούς.

Είναι εμφανής και η ΟΜΗΡΙΑ του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Παπανδρέου από τον οικονομικό του σύμβουλο. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κρύφτηκε . Δεν είπε απολύτως τίποτα για την περίπτωση του συμμετέχοντος σε λαδωμένα συμβούλια του ΟΤΕ πρώην οικονομικού του συμβούλου και νυν επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΠαΣοΚ. Ούτε κουβέντα!

Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει και με την υπόθεση του κ. Τρεπεκλή . Προσωπικού του φίλου και ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ . Δεν έχει απαντήσει ακόμα πότε, που και πως ήσαν συνεργάτες.

Μη νομίζετε ότι τα δύο αυτά θέματα ( Παπακωνσταντίνου - Τρεπεκλής) είναι ...άσχετα μεταξύ τους γιατί θα εκπλαγείτε. Το σκάνδαλο της SIEMENS θα μας απασχολεί για πολλούς μήνες ακόμα. Στην ανάκριση βρισκόμαστε ακόμα. Θα ακολουθήσουν οι δίκες όπου και εκεί λόγω συνθηκών θα ακουστούν πολλά. Πολλοί ...χρωστούν σε πολλούς.

Μόνο τυχαία δεν είναι άλλωστε η πολιτική ατάκα που επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες ο κ. Παπανδρέου εκτοξεύει. «Δεν χρωστάω σε κανένα». Προσπαθεί μέσα από αφορολόγητες πολιτικές κορώνες να θολώσει τα νερά.

Υπάρχει κανείς πολίτης σ` αυτή την χώρα , πέραν των ελαχίστων κομματοστρατευμένων, που να πιστεύει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν χρωστά στους μεγαλονταβατζήδες των ΜΜΕ με τους οποίους όλο τον τελευταίο χρόνο έχει πυκνές επαφές και γεύματα;
Μεγαλονταβατζήδες που καταδικάζουν σύμφωνα με την ...περιρρέουσα ατμόσφαιρα και σε άλλες περιπτώσεις όπου υπάρχουν υπογραφές και ονόματα κάνουν ότι ...δεν ξέρουν,δεν είδαν, δεν άκουσαν τίποτα.

Πιστεύει κανείς ότι δεν χρωστά στους μεγαλοεπιχειρηματίες των μυστικών δείπνων της Εκάλης;

Πιστεύει κανείς ότι δεν χρωστά στους πέραν του Ατλαντικού «συμμάχους μας»; Να θυμίσω το γνωστό ...«George owes us» δια στόματος του περιβόητου Ντάνιελ Φριντ ;

Να θυμίσω για όσους πάσχουν από πολιτικό Αλτσχάϊμερ και ξεχνάνε - επιλεκτικά πάντα-ότι «Μας οφείλει ο Γιώργος» είχε απαντήσει εκνευρισμένος ο Ντάνιελ Φρίντ στους συνομιλητές του, εννοώντας με αυτό ότι για χάρη του οι ΗΠΑ καθυστέρησαν την αναγνώριση των Σκοπίων με τη συνταγματική τους ονομασία, μετά την ανάληψη από τον κ. Παπανδρέου της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, για να μην «πληγεί πολιτικά» στις εκλογές του 2004.

Για τους καλά πληροφορημένους και σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας (που ουδέποτε διαψεύστηκε έστω και τυπικά) στα μέσα Ιανουαρίου του 2004, ο εξ απορρήτων του κ. Παπανδρέου, κ. Αλεξ Ρόντος ( το γνωστό ..μπουμπούκι) πέρασε το κατώφλι του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) και είχε μακρά συνομιλία επ' αυτού με τους κ. Φρίντ και Μπράιζα, που υπηρετούσαν τότε εκεί.

Χρωστάς σε πολλούς κ. Παπανδρέου και αυτό είναι ...πολύ επικίνδυνο για εμάς.


ΥΓ.
Δεν απαντά ο κ. Παπακωνσταντίνου για τα ακίνητα και την εκμετάλλευσή τους. Γιατί;

Ο εκνευρισμός και η ανησυχία του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠαΣοΚ κ. Παπακωνσταντίνου, είναι εμφανής.


Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Καμία σχέση με Siemens.


Δεν θα έγραφα τίποτα αν δεν απαντούσε ο κ.Παπακωνσταντίνου όπως απάντησε στα δημοσιεύματα. Αλλά μετά από τον τρόπο που απάντησε... εεε δεν μπορώ να μη το σχολιάσω!!!


Προσέξτε τι απάντησε στα δημοσιεύματα της Αυριανής (καλά, αυτό τον σώζει.. ότι η Αυριανή ήταν φυλλάδα από την εποχή που υποστήριζε το ΠΑΣΟΚ).

Απάντησε λοιπόν ότι η απόφαση για την σύμβαση που έγινε στο πλαίσιο των προμηθειών για τους Ολυμπιακούς ήταν ομόφωνη για να πράξει η διοίκηση του ΟΤΕ τότε (οι λοιποί δηλαδή σύντροφοι) τα... νόμιμα!!!

Ρε φίλε... σου είπε κανείς ότι δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση; Αυτή είναι η απάντησή σου; Σου λέμε ότι έδωσες άδεια να κλέψουν μια πορτοκαλάδα και εσύ μας λες ότι η Φάντα φτιάχνει πορτοκαλάδες, ως απάντηση;

Και το λάθος του Αντώναρου ήταν ότι υπάρχει η αναφορά στον ΟΤΕ στο βιογραφικό σου στο ΠΑΣΟΚ;

Μα στο site του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν δύο βιογραφικά σου.

Το ένα, το καινούριο, πράγματι έχει την πληροφορία (ε αφού ξέρατε ότι μαθεύτηκε η συνύπαρξη με τον Σκαρπέλη γιατί να το κρύψετε άλλωστε) το παλαιότερο όμως με ημερομηνία δημοσίευσης 29/3/2008, δεν το έχει. Έχει όμως όλες τις άλλες πληροφορίες.

Το ίδιο συμβαίνει και με το προσωπικό site του κ.Παπακωνσταντίνου. Άσε που το βιογραφικό του σβήστικε ήδη από το site της βουλής, οπότε δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε και φυσικά το site της βουλής δεν γίνεται cache ουτε index από μηχανές αναζήτησης διαδικτύου.

Βέβαια ως εδώ καλά. Δεν αποδεικνύει αυτό κάτι.

Όμως, μήπως το γεγονός ότι ξαφνικά σας έπιασε όλους μαζί στο ΠΑΣΟΚ ο πόνος για τους κατηγορούμενους, για τις προφυλακίσεις σημαίνει κάτι;

Ένδειξη μήπως είναι ότι κάτι δεν πάει καλά και οι σύντροφοι έτρωγαν και... συντροφικά; Γιατί στην περίπωση του Καράβελα, η ένωση Διπλωματικών υπαλλήλων βιάστηκε να πει ότι τα μέλη της έκαναν σωστά την δουλειά τους;

Γιατί σε κάθε κίνηση της Δικαιοσύνης έχετε έτοιμη την απάντηση και την κατηγορία; Τόσο πολύ πια σας πειράζει; Αφού λέτε ότι είστε αθώοι!!! Μήπως δεν είστε τελικά;

Κύριε Παπανδρέου, τελικά μήπως σε κάποιους χρωστάτε;

Μήπως τώρα δεν έχουμε το "ΠΑΣΟΚ και Κράτος, Θεόδωρος Τσουκάτος", αλλά έχουμε το "φιλάμε να σε φιλώ";


vasper

Καραμανλής: Δεν βλέπω κοντά εθνικές εκλογές


"Δεν βλέπω κοντά εθνικές εκλογές", είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Αντένα. Ο Κώστας Καραμανλής απέδωσε σε ολιγωρία υπηρεσιακών παραγόντων το ζήτημα με το σήμα από την Ουρουγουάη. Επανέλαβε ότι στα 53 του δεν προτίθεται να αποσυρθεί από την πολιτκή ζωή. Δεν απέκλεισε κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.




Tα κύρια σημεία της συνέντευξης του πρωθυπουργού



-Δεν μπορει η πολιτική συζητηση να εγκλωβίζεται στη σκανδαλολογία - ολες οι υποθέσεις διερευνώνται. Εγω εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη



- (Siemens) Αυτοι που έφυγαν ( Χριστοφοράκος, Καραβέλας) δεν τους ειχε απαγγελθεί η κατηγορία. ( Για το σήμα από την Ουρουγουάη). Υπήρξε ατέλεια, ολιγωρία υπηρεσιακών παραγόντων. Αλλά δεν έγινε από πρόθεση. Εξάλλου η περίοδος που ερευνάται δεν αφορά την κυβέρνηση της ΝΔ, δεν υπάρχει ούτε πολιτικό κίνητρο.



-Μετά τις εκλογές να εξεταστούν οι δυνατές αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Αλλο η ποινική ευθύνη και άλλο η πολιτικη ευθυνη.



- Προσπαθώ να ζω με το σεμνά και ταπεινά. Προσπαθώ να δίνω το παράδειγμα. Κάποιοι το κάνουν, κάποιον πιθανώς δεν το κάνουν.



- Οταν ο πρωθυπουργός κάνει αλλαγές προσώπων, συνεκτιμώνται όλα, συμπεριλαμβανομένης της συμπεριφοράς. Ολοι και όλα αξιολογούνται. Θα έρθει ώρα και των εθνικών εκλογών



- ( Για Παυλιδη) Κάθε απόφαση λαμβάνεται σε ένα συγκεκριμενο πλαίσιο. Δεν μπορείς να μην λάβεις υπόψη ότι έχεις 151 βουλευτές. Η χώρα δεν μπορεί να πάει σε εκλογές, εν μεσω οικονομικής κρίσης.



- Θα λαβω σοβαρά υποψη το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά ξέρω καλά ποιός είναι το χρέος μου. Να οχυρώσω την ΄χωρα στην κρίση και να προωθήσω μεταρρυθμίσεις.



- (Θα μείνω αν με θέλουν) Δεν καταθέτω τα όπλα. Στα 53 μου δεν σκέφτομαι να αποσυρθώ. Αλλά για να λες ότι θα μείνω καρφωμένος σε μια καρέκλα, πρέπει να σε θέλουν οι γύρω.


- Δεν βλέπω κοντά εθνικές εκλογές. Φοβάμαι ότι η αντιπολίτευση παίζει μικροκομματικό παιχνίδι σε βάρος ενός κορυφαίου θεσμού, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.


-Εχουν δίκιο στην ΕΕ που ζητούν να ενισχύσουμε τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς. Αν χρειαστούν ακόμη και φορολογικά μέτρα, θα τα πάρουμε.


-Ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό δεν δόθηκε στις τράπεζες. Επρεπε να στηριχθούν να χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά με αυστηρότατο έλεγχο. H ρευστότητα αρχίζει να βελτιώνεται.



-( Πανεπιστημιακό άσυλο) Αν συνεχίσει να μην εφαρμόζεται ο νόμος, θα πάρουμε αυστηρότερα μέτρα. Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και κατάργηση του ασύλου.


Η Ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται, δεν ξαναγράφεται !



"Η Ν.Δ. δεν είχε και δεν έχει κανένα δίλημμα. Διαλέγει το δρόμο της ευθύνης. Τον δρόμο του χρέους. Το δρόμο για μια ισχυρή και περήφανη πατρίδα στην καρδιά της Ευρώπης", τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, στην προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.


«Οι περήφανοι Μακεδόνες δηλώνουν και σήμερα παρόντες. Οι αντιξοότητες δεν μας πτοούν. Παρά τη βροχή είμαστε εδώ, αποφασισμένοι, δυνατοί. Δεν βρίσκω λόγια να σας ευχαριστήσω για την αποψινή παρουσία σας. Η σημερινή συγκέντρωση, κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι συγκλονιστική.

Η Θεσσαλονίκη αποφάσισε. Η Μακεδονία στέλνει μήνυμα παντού στην Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός μόλις ανέβηκε στο βήμα και πρόσθεσε: «Η εμπιστοσύνη σας είναι η μεγάλη μου δύναμη. Είναι αμοιβαία και βαθιά ριζωμένη η σχέση αυτή. Από εδώ ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή. Από εδώ δεσμεύτηκα να υπηρετώ τις αρχές και τις αξίες που μας ενώνουν. Δεσμεύτηκα να υπηρετώ, με όλες τις δυνάμεις μου, όλους τους Έλληνες. Αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Όποιο κόστος κι αν χρειαστεί. Πάνω από όλα είναι η Πατρίδα μας».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι παρόντες την Κυριακή στις ευρωεκλογές και να ψηφίσουν «ναι» στη σταθερότητα και στη σιγουριά.

Η Ελλάδα ακολουθεί, σήμερα, πολιτική εθνικής αυτοπεποίθησης. Βάση και στήριγμά της, στην πορεία αυτή, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η μεγάλη εθνική επιλογή που οραματίστηκε και έκανε πράξη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, επισήμανε και υπενθύμισε πως όταν η Ν.Δ. έκανε αυτή την επιλογή κάποιοι αναζητούσαν «τριτοκοσμικούς» δρόμους.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο της πενταετούς διακυβέρνησης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει αταλάντευτα το μεταρρυθμιστικό της έργο και σημείωσε ότι σε κάθε προσπάθεια της αντιμετώπιζε έντονες αντιδράσεις βολεμένων συμφερόντων. «Σε κάθε μεταρρύθμιση αντιμετωπίζαμε την πολεμική του Συστήματος ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε αλλαγή αντέτασσαν ένα μονότονο «όχι». Δεν ήθελαν να αλλάξουν κατεστημένες δομές. Δεν ήθελαν να αλλάξουν πρακτικές και νοοτροπίες που κράταγαν, επί δεκαετίες, πίσω τη Χώρα μας», είπε.

Αναγνώρισε τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν σε αυτή την πορεία, «δεν διεκδικήσαμε ποτέ το αλάθητο. Κάναμε, όπου χρειάστηκε, την αυτοκριτική μας», παρατήρησε, αλλά ταυτόχρονα υπογράμμισε πως «κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει το έργο μας».

Επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση και τη συμπεριφορά του απέναντι στην οικονομική κρίση και σημείωσε: «Στις πιο δύσκολες ώρες για την Πατρίδα μας, αδιαφορούν για τα συμφέροντα της χώρας. Μιλούν για ναυάγια και υπόσχονται θαύματα. Υπόσχονται τα πάντα στους πάντες. Αλλά δεν λένε από πού θα τα έβρισκαν. Δημαγωγούν. Βουλιάζουν στο λαϊκισμό. Βουλιάζουν στην ανευθυνότητα. Δεν αλλάζουν».

Στο ΠΑΣΟΚ έχασαν την ψυχραιμία τους, είπε και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι σκανδαλολογεί, κινδυνολογεί και βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της πατρίδας.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση σε κανένα από τα μεγάλα και δύσκολα ζητήματα», τόνισε. «Και επειδή δεν έχει θέσεις, επειδή δεν έχει συγκροτημένο πρόγραμμα, επειδή δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, σκανδαλολογεί ανεύθυνα. Όταν όμως σκανδαλολογεί απλώς θυμίζει, έτσι, το παρελθόν του. Και το παρελθόν του είναι νωπό. Το ξέρουμε όλοι! Το θυμούμαστε όλοι! Γιατί το έχει βιώσει ο Τόπος. Και δεν θέλει να το βιώσει ξανά! Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αοριστολογεί και υπεκφεύγει. Βάζει το κομματικό, πάνω από το εθνικό.



Έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν «βαρβάρους» όλα τα κόμματα, όλους τους πολίτες εκτός ΠΑΣΟΚ. Έφτασαν στο σημείο να απαιτούν να παραμερίσουμε όλοι, να παραμερίσετε όλοι, για να περάσει το Σύστημα ΠΑΣΟΚ. Ρωτήστε τους, λοιπόν: Ποιά σχέση έχουν όλα αυτά με τη Δημοκρατία; Έως πού θα φτάσει η αλαζονεία τους; Και κάτι ακόμα: θλίψη και μόνο θλίψη προκαλεί το επίπεδο της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ξεκίνησε με το απαράδεκτο και υβριστικό δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Χωρίς κανένα θετικό μήνυμα γιατί απλούστατα δεν έχει τίποτα θετικό να προτείνει και τώρα κορυφώνεται λίγο πριν την κάλπη με μαύρη διαφήμιση. Καταλαβαίνω γιατί την ώρα αυτή καταφεύγουν στην γκρίζα προπαγάνδα. Είναι προϊόν πανικού. Μεγάλου πανικού.



Το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Με ψεύδη και λασπολογίες επιδιώκουν την υποβάθμιση της προεκλογικής εκστρατείας υποτιμώντας και την νοημοσύνη των πολιτών. Παραπληροφορούν, διαστρεβλώνουν, συκοφαντούν. Τους είδατε, τους μάθατε, τους ξέρετε. Παριστάνουν, τώρα, τους καταγγέλλοντες. Προσπαθούν να αποδώσουν στην Κυβέρνηση ευθύνες των ημερών τους, των διπλανών τους, των κυβερνήσεών τους. Δεν αλλάζουν. Δεν μπορούν να αλλάξουν Δεν τους παρακολουθούμε σε αυτόν τον κατήφορο. Δεν τους παρακολουθούμε στην απόπειρά τους να δημιουργήσουν νοσηρή ατμόσφαιρα. Δεν τους ακολουθούμε στην επιλογή του διχασμού και της πόλωσης. Ο καθένας κρίνεται από το ήθος του Οι πρακτικές τους είναι ξένες στις αντιλήψεις μας. Έχουμε άλλες προτεραιότητες. Έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα να χειριστούμε».




Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα κι απευθύνθηκε στα Σκόπια λέγοντας πως «ως Μακεδόνας πρωθυπουργός το λέω προς κάθε κατεύθυνση: Η Ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται, δεν ξαναγράφεται».


«Η Ευρώπη χρειάζεται νέα συνθήκη»

Παρότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προέρχονται από τον πολιτικό χώρο της δεξιάς, οι οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζουν βασίζονται στις κεϋνσιανές θεωρίες, υποστηρίζει η ισπανική εφημερίδα El Pais. Η πλειονότητα των κυβερνήσεων στην ΕΕ είναι συντηρητικές, όπως άλλωστε και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθώς και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Χοσέ Μπαρόζο. Το Ευρωκοινοβούλιο με τη σημερινή του σύνθεση τοποθετείται στον κεντροδεξιό χώρο -αν και αυτό είναι ζήτημα ημερών.

Το βασίλειο της ενιαίας αγοράς της ΕΕ πλήττεται από την διεθνή οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει σε δραστική μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, σε αύξηση της ανεργίας, σε μηδενική αύξηση τιμών -που για πολλούς αναλυτές είναι οιωνός αποπληθωρισμού.


Επιβαρυντικός παράγοντας της παρούσας κατάστασης είναι η αποτυχία της Ατζέντας της Λισαβόνας, η οποία φιλοδοξούσε να κάνει την ΕΕ την πιο ανεπτυγμένη περιοχή του πλανήτη.


Κρίνοντας από το χαρακτήρα, τη σφοδρότητα και τη δυναμική της Μεγάλης Ύφεσης, οι Ευρωπαίοι θεωρούν δεδομένο κάτι που οι πολιτικοί ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει: καμία πολιτική δύναμη δεν είναι ικανή από μόνη της να αντιμετωπίσει μια παγκόσμια, συστημική κρίση του οικονομικού οικοδομήματος ανάλογη της σημερινής.


Η μεταπολεμική συνθήκη σήμανε τη γένεση της Χρυσής Εποχής του καπιταλισμού (με την ταχύτερη και διαρκέστερη οικονομική ανάπτυξη έως τα μέσα της δεκαετίας του 1970) καθώς και τη δημιουργία του κράτους ευημερίας που αναδείχθηκε ως η πλέον εφικτή ανθρώπινη ουτοπία.


«Πότε, επιτέλους, θα γίνει απόλυτα σαφές ότι χρειαζόμαστε μια σίγουρη συνθήκη που θα αντικαταστήσει εκείνη που υπέγραψαν οι σοσιαλο-χριστιανοδημοκράτες μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και η οποία μεταμόρφωσε την Ευρώπη σε ένα παγκόσμιο μοντέλο ενοποίησης, προόδου και επιτυχίας;» διερωτάται η εφημερίδα.


Πρόγραμμα εγγύησης και επιδότησης δανείων

O υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.
Το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εφαρμογή προγράμματος εγγύησης και επιδότησης δανείων έλαβε η κυβέρνηση. Το πρόγραμμα έχει στόχο τη διευκόλυνση της δανειοδότησης των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της κρίσης. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, το πρόγραμμα έχει δύο σκέλη:

• Το πρώτο σκέλος αφορά την παροχή εγγυήσεων του ελληνικού Δημοσίου για δάνεια που συνάπτουν οι επιχειρήσεις. Το συνολικό ποσό του δανείου για κάθε επιχείρηση δεν μπορεί να ξεπερνά το ετήσιο μικτό μισθολογικό κόστος της, ενώ το ύψος της εγγύησης του ελληνικού Δημοσίου μπορεί να φθάσει έως 90% του παρεχόμενου δανείου.


• Το δεύτερο σκέλος αφορά την επιδότηση επιτοκίου, ώστε να μειωθεί το κόστος των επιχειρήσεων και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά τους.


Το συνολικό ποσό για τις εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου και τις επιδοτήσεις επιτοκίου ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ, ενώ η διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος φθάνει μέχρι το τέλος του 2010.


Ο χρονικός ορίζοντας παροχής της εγγύησης του Δημοσίου σε αυτή την κατηγορία των δανείων ορίζεται στα 4 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για 1 χρόνο ακόμη, ενώ ο χρονικός ορίζοντας της επιδότησης του επιτοκίου ορίζεται έως 31-12-2012.


Προϋποθέσεις ένταξης


Βασικές προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποια επιχείρηση είναι:


• Να μην ήταν προβληματική μέχρι τις 01/07/2008.


• Να μην προβεί μέχρι τις 31/12/2010 σε μείωση του αριθμού των θέσεων εργασίας της.



"Είναι η ώρα του λαού"


Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του ΚΚΕ η κ. Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει σήμερα περιοδεία στα συνεργεία του Δήμου Ασπροπύργου και θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του εργοστασίου ΕΒΟ Μάνδρας και θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων.



"Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη, τώρα είναι η ώρα του λαού να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Γύρω από αυτή την κεντρική θέση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα ανέπτυξε τα επιχειρήματά της για την ανάγκη ενίσχυσης του κόμματός της στις ευρωεκλογές, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σκληρή επίθεση κατά των άλλων κομμάτων, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα. Χαιρετισμό προς τους συγκεντρωμένους απηύθυναν ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Θ. Παφίλης, η υποψήφια Α. Γρηγοριάδου και η κ. Rosa Rabiais μέλος της ΚΕ του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.


Η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο μεγάλος απών στις ευρωεκλογές είναι ο ανύπαρκτος απολογισμός δράσης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την πορεία της ΕΕ και τα αποτελέσματα στην Ελλάδα. Η Γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για "καταιγιστική επίθεση σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και της πρόνοιας από την επομένη των εκλογών, με βάση τις αποφάσεις της Πράγας", θέματα στα οποία, όπως είπε, δεν αναφέρονται ούτε η κυβέρνηση, ούτε το ΠΑΣΟΚ.


Αναφερόμενη στο κλίμα που επικρατεί, η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι "δεν φταίνε τα σκάνδαλα που σκανδαλίζουν δικαιολογημένα. Σκάνδαλα υπήρχαν και θα υπάρχουν και στο μέλλον, μίζες και ρεμούλες επίσης, δίκτυο προστασίας για κατηγορούμενους ή ύποπτους υπήρξε και θα υπάρξει και στο άμεσο μέλλον αλλά, η ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστια, για το πέπλο σιωπής". Το ΚΚΕ, είπε η κ. Παπαρήγα, παραμένει ασυμφιλίωτος αντίπαλος του αστικού πολιτικού συστήματος, που είναι σάπιο όχι μόνο εξ αιτίας των σκανδάλων αλλά πριν απ΄όλα γιατί αυτό το σύστημα οργανώνει τη συγκέντρωση του κεφαλαίου, ισχυροποιεί τα μονοπώλια παντού. Νομιμοποιεί αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους, που οδηγούν στην συνεχή επιδείνωση της καθημερινής μας ζωής. Είμαστε πολέμιοι αυτού του πολιτικού συστήματος που βασικούς μετόχους έχει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είπε χαρακτηριστικά.



Ασκώντας κριτική στα άλλα κόμματα η κ. Παπαρήγα απευθύνθηκε κατ άρχην στους εργαζόμενους που απογοητεύθηκαν από τις διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ προτείνοντάς τους να σκεφθούν "πόσες φορές το ΠΑΣΟΚ τους έφερε σε δύσκολη θέση, να μη μπορούν να εξηγήσουν για ποιο λόγο έκανε επιλογές σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, για ποιο λόγο πέταξε στο καλάθι των αχρήστων συνθήματα που κάποτε τα φωνάζαμε όλοι μαζί". Ας σκεφθούν, πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα ότι η άνοδος ή η πτώση του ΠΑΣΟΚ, ή άνοδος ή η πτώση της ΝΔ, δεν τρομάζει ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε την πλουτοκρατία. Είναι μια ευχάριστη και ανώδυνη, γι' αυτούς, εναλλαγή.


Για τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Παπαρήγα είπε ότι για να μας πείσει ότι δεν είναι τόσο κακή η ΕΕ, τα φορτώνει όλα στην εκάστοτε κυβερνητική διαχείριση. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει μετατρέψει σε εκλογικό χαρτί την ενότητα της αριστεράς, ενώ αλλού έχει το νου του.


Για τον ΛΑ.ΟΣ τόνισε ότι αποκαλύφθηκε, αναγορεύοντας τον εαυτό του ως εθνικό ευεργέτη υπέρ της φτώχειας. Αντί να διαθέσει ένα εκατομμύριο ακόμα για την διαφήμισή του, τα έδωσε σε μια άλλη μορφή διαφήμισης, ως ελεημοσύνη για τους φτωχούς, στο κοινωνικό ταμείο φτώχειας. Δεν σταμάτησε εδώ. Αναδείχθηκε σε εκτελεστή συμβολαίου συκοφάντησης του ΚΚΕ, με το αζημίωτο όπως φαίνεται. Ένα πράγμα είναι, ο αντιπρόσωπος του εθνικιστικού και ρατσιστικού τόξου που δηλητηριάζει, αποδιοργανώνει, διαλύει.



Για τους Οικολόγους - Πράσινους, η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι οι Οικολόγοι-Πράσινοι, απόντες έως και αδιάφοροι για όσα έχει υποφέρει ο ελληνικός λαός από την ΕΕ, προσπάθησαν να αξιοποιήσουν τη στήριξη του συστήματος και την δικαίως ανερχόμενη περιβαλλοντική ευαισθησία.



Εμείς, είπε για το ΚΚΕ η κ. Παπαρήγα, ζητάμε δύναμη και στήριξη, λέμε καθαρά χωρίς μισόλογα, για ποιο σκοπό και πως θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη και την ψήφο σας. Όχι για να σας υποκαταστήσουμε, αλλά για να πολλαπλασιάσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, να διαμορφωθεί ένας ισχυρός ριζοσπαστικός πόλος που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην κυρίαρχη πολιτική, στα μονοπώλια, σε συνεργασία με κάθε ριζοσπαστικό κίνημα στις ευρωπαϊκές χώρες και ευρύτερα.



Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στην αποχή τονίζοντας ότι η αποχή των δυσαρεστημένων από την κάλπη, όταν μάλιστα θέλουν να τιμωρήσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν αποτελεί πραγματική τιμωρία τους. Και οι δύο τους θέλουν ψήφο υπέρ τους, τους είναι αδιάφορο τι θα κάνουν αυτοί που δεν θέλουν να τους ψηφίσουν. Στο ΚΚΕ, κατέληξε η κ. Παπαρήγα δεν είμαστε μόνοι, είμαστε πολλοί, ας δείξουμε τη δύναμή μας στις 7 Ιούνη και από τις 8 Ιούνη πάμε για νέους πιο αποτελεσματικούς αγώνες.