Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

« Κάντε διακοπές, χωρίς ενοχές»!


Η παρότρυνση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο χτες,  στους Υπουργούς του: 
«Κάντε διακοπές, χωρίς ενοχές», είναι όλα τα… λεφτά!
Τα οποία απ’ ότι φαίνεται, «ψάχνοντας – ψάχνοντας» εννέα μήνες τα βρήκε!
Εξ’ άλλου δεν τους χρειάζεται, τους υπουργούς του πλέον, τι να τους κάνει;
Μήπως αυτοί κυβερνούν;
Με άλλα λόγια τους είπε, δεν σας χρειάζομαι!
Το «Μνημόνιο» κυβερνά μέσω της τρόικας!
Το «μνημόνιο» που όταν ψηφίσθηκε στη Βουλή κανένας υπουργός δεν το είχε διαβάσει, πόσο μάλλον οι Βουλευτές του!
Εξ άλλου η Βουλή παραχώρησε τις αρμοδιότητες  και τα δικαιώματα της στην …υπογραφή του υπουργού Οικονομίας!
Εκτιμούμε ότι τους έδωσε και το παράδειγμα:
Δείτε εμένα, πόσο άνετος είμαι, τα ταξιδάκια μου και μάλιστα χωρίς να έχω καμία ενοχή!
Ο ελληνικός λαός τα’ αντέχει όλα, έχει κοντή μνήμη και μας…

Διπλό μήνυμα Καραμανλή σε ΝΔ και Κυβέρνηση!

Διπλό μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ όσο και στην κυβερνητική παράταξη...
...  που τον εγκαλεί, έστειλε χθες ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής μέσω συνεργατών του, απαντώντας στις πιέσεις που δέχεται να μιλήσει δημόσια, ύστερα και από την εξέλιξη της υπόθεσης της Μονής Βατοπαιδίου και τους περιοριστικούς όρους που ετέθησαν στον στενό συνεργάτη του κ. Ι. Αγγέλου .
Την ίδια στιγμή που οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή τόνιζαν σε όλους τους τόνους ότι θα κρίνει ο ίδιος πότε θα μιλήσει, ο πρώην υπουργός...

Περίπτερα πουλάνε χύμα (!) τσιγάρα

Στα περίπτερα της Μεσσηνίας και του Ηρακλείου μπορεί πλέον να αγοράσει κάποιος χύμα τσιγάρα, προς είκοσι λεπτά του ευρώ το καθένα. 
Σε αυτήν την κίνηση προέβησαν οι περιπτεριούχοι των συγκεκριμένων δύο νομών, καθώς η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει σε πολλούς από τους καπνιστές πελάτες τους να αγοράσουν ολόκληρα πακέτα.
«Στην Καλαμάτα, όπου η ανεργία κάνει θραύση, προτού προχωρήσουμε στην χύμα πώληση έρχονταν πέντε άτομα μαζί να αγοράσουν ένα πακέτο» δηλώνει στο «Βήμα» η ...

Η Ελλάδα είναι μια τεράστια “πυραμίδα”

Το πρόβλημα με τις αναλύσεις για την τρέχουσα οικονομική κρίση της Ελλάδας είναι πως λίγοι από τους συντάκτες τους έχουν πράγματι βιώσει την Ελλάδα, έχουν έρθει σε επαφή με τους πολιτικούς της, τους τραπεζίτες της, τον τρόπο λειτουργίας της, τα πολιτιστικά της στερεότυπα και το λαό της.
Προσωπικά είχα αυτή την εμπειρία, μεταξύ 2003 και 2008, ως κορυφαίο στέλεχος μιας δημιουργούμενης αεροπορικής εταιρείας που επένδυσε 20 εκατομμύρια ευρώ στη χώρα, προκειμένου να επικοινωνούν με υδροπλάνα διάφορα απομονωμένα νησιά.
Ήταν μια κρίσιμης σημασίας υπηρεσία για την οικονομική ανάπτυξη, την υγεία και την ασφάλεια των νησιών και των κατοίκων τους. Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αυτής δραστηριότητας εγώ και οι συνεργάτες μου ήρθαμε σε ...

Τι διάολο είναι «ηττα»;

Tί είναι ήττα;
Ηττήθηκε ο Τσέ όταν δολοφονήθηκε στην Βολιβία;
Ηττήθηκε ο Μότσαρτ όταν πέθανε σε μικρή ηλικία;
Ηττήθηκε η Μαλβίνα όταν έφυγε ξαφνικά;
Ηττήθηκε ο Σωκράτης Γκιόλιας πριν μερικές μέρες στην Ηλιούπολη;
Χαχαχαχαχαχαχα!
Όχι δα!
Όχι δα!
Όχι δα μωρέ!
Απλώς σταμάτησαν να κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Όμως είναι αναμεσά μας… όλοι τους… δεν αγάπησαν όλοι τον Τσε, δεν αγάπησαν όλοι τη μουσική του Αμαντέους, δεν αγάπησαν όλοι τον τσαμπουκά της Μαλβίνας, δεν αγάπησαν όλοι την τρέλλα του Σωκράτη. Όμως ακόμα και οι χειρότεροι εχθροί τους έχουν την φωτογραφία τους στη σκέψη τους.
Γυρισα πριν από λίγο σπίτι και μπήκα στο troktiko.
Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της ...

Δημοσιογραφία, blogging και πολιτική

Με δυσκολία, ομολογουμένως, προσπαθώ να παρακολουθήσω τα διασταυρούμενα πυρά μεταξύ δημοσιογράφων και bloggers στην χώρα μας. 
Ο λόγος είναι ότι είναι τόσο ηθικοπλαστικά δομημένα και τόσο αφαιρετικά μορφοποιημένα, που τελικά καταλήγουν το καθένα ξεχωριστά να συνιστά ένα όμορφο ψυχογράφημα.
Μόνον που αν επιθυμούμε να ξεφύγουμε από την άβυσσο της ψυχής, καλό είναι να εμβαπτίζουμε τις προσεγγίσεις μας στην πολιτική.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε με πολιτικούς όρους θα πρέπει να αφήσουμε για μια στιγμή στη πάντα τους δημοσιογράφους και τους Bloggers και να εστιάσουμε στις διαφορές των παραδοσιακών ΜΜΕ και των Νέων Μέσων. Και σε ότι αφορά στα δεύτερα ισχύει αυτό που ...

Έκλεισε το blog “troktiko”

«Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη και να μας προσέχεις από εκεί πάνω.»
Αυτοί ήταν οι τίτλοι τέλους για το «troktiko». Λίγο πριν από τις 10.00 το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουλίου οι αναρτήσεις του blog προμήνυαν και στους πλέον αμύητους πως οι διαχειριστές του είχαν αποφασίσει την οριστική παύση της λειτουργίας του «troktiko» 
Με δεκάδες αποχαιρετιστήρια μηνύματα για τον εμπνευστή του blog, η κατάληξη έμοιαζε πέρα από προφανής.
«Ο Σωκράτης μπορεί να πέθανε αλλά άνοιξε πλέον ο ασκός του Αίολου»
«Ο κύκλος Σωκράτη δεν έκλεισε…»
«Κάποτε υπήρχε ένα ελεύθερο μέσο»
ήταν μερικοί από τους τίτλους των τελευταίων post του blog...

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Η γεωργική παραγωγή στον προηγμένο καπιταλισμό

"Την άνοιξη του 2008, σχεδόν ταυτόχρονα, σε 33 χώρες σε όλο τον κόσμο, ξέσπασαν πρωτόγνωρες διαδηλώσεις, με ένα κοινό αίτημα. 
Άνθρωποι στα όρια της απόγνωσης κατέλαβαν τους δρόμους, σε κάποιες περιπτώσεις και τα όπλα, προκειμένου να διεκδικήσουν το όπως φαίνεται όχι αυτονόητο δικαίωμά τους, να έχουν πρόσβαση στο φαγητό".
Έτσι περιγράφει σχετικό αφιέρωμα[1] του τηλεοπτικού "Εξάντα" τις "εξεγέρσεις τροφίμων" (food riots) που ξέσπασαν πριν μερικά χρόνια σε διάφορα μέρη του κόσμου, όταν οι διαρκείς αυξήσεις στην τιμή των τροφίμων οδήγησαν πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού στο να μην μπορεί να τα αγοράσει.
Αν και κάπως παλιό, το θέμα το επαναφέρουμε μετά από ένα πάρα πολύ καλό άρθρο[2] που δημοσίευσε πρόσφατα η "Huffington Post" σχετικά με το θέμα.
Όπως λοιπόν διαβάζουμε εκεί "Στο τέλος του 2006, οι τιμές των τροφίμων σε ολόκληρο τον κόσμο άρχισαν να αυξάνονται, ξαφνικά και απότομα.
Μέσα σε ένα χρόνο, η τιμή του σίτου είχε αυξηθεί κατά 80 τοις εκατό, το καλαμπόκι κατά 90 τοις εκατό, και το ρύζι 320 τοις εκατό. 
Σε μια...

Ένα νέο όραμα για την Ελλάδα

Πληθαίνουν οι φωνές των «παραγωγικών» τάξεων (σ.σ.: στην Ελλάδα «παραγωγική τάξη» θεωρούμε τους μεταπράτες, τους εμπόρους, τους αργυραμοιβούς κ.λπ.) για ένα εθνικό σχέδιο στην οικονομία. 
Δεν διευκρινίζουν αν πρέπει να είναι πενταετές, όπως στην αλήστου μνήμης ΕΣΣΔ, αλλά δηλώνουν ότι χωρίς κάποιο κρατικά υπαγορευμένο όραμα για την οικονομία δεν μπορεί να  υπάρξει..ανάπτυξη.
Η αλήθεια είναι ότι η μόνη ανάπτυξη που γνώρισε η χώρα ήταν κρατικοδίαιτη και κρατικά ελεγχόμενη. Με τα θαλασσοδάνεια ...

Φ/Β το νέο "αμοκ" των Αγροτών!

Μια ενεργειακά ευλογημένη χώρα χωρίς ενέργεια 

Διαβάζω για την τρέλα με τα φωτοβολταϊκά. 
Χιλιάδες αιτήσεις από αγρότες που θέλουν να αντικαταστήσουν τις καλλιέργειες τους με Φ/Β και να πουλήσουν το παραγόμενο ρεύμα στη ΔΕΗ. 
Προς θεού δεν έχω τίποτα εναντίων των φωτοβολταϊκών σαν ιδέα. 
Είναι ένας τομέας που τον ξέρω πολύ καλά γιατί εργάστηκα χρόνια στο εξωτερικό σε σχετική εταιρία και γι' αυτόν τον λόγο κάνω αυτή τη παρέμβαση.
Τα Φ/Β αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες για την απεξάρτηση των χώρων της ΕΕ από τα ορυκτά καύσιμα αλλά, για άλλη μια φορά, την χώρα μας την διακρίνει η απίστευτη προχειρότητα και άγνοια των πολιτικών της.  
Τα Φ/Β για να πετύχουν τόσο για τον επενδύτη όσο και για την χώρα μπορούν να εγκατασταθούν με 2 τρόπους. 
Ο πρώτος είναι σε ...

Από τον … Ηλιόπουλο στον…Εφραίμ!

«Επιχειρείς να με ελέγχεις  με ρητορικό τρόπο, όπως ακριβώς  κάνουν οι ρήτορες στα δικαστήρια στις θέσεις των αντιπάλων τους , που πιστεύουν ότι  ασκούν έλεγχο. 
Και  βέβαια εκεί οι μεν νομίζουν ότι ελέγχουν τους δε, όταν παρουσιάζουν πολλούς και σημαντικούς μάρτυρες των λεγομένων τους, ενώ ο αντίδικος ένα μάρτυρα ή κανένα! 
Αυτός ο έλεγχος σχετικά με την αλήθεια, δεν έχει καμιά αξία, γιατί μερικές φορές θα μπορούσαν να ψευδομαρτυρήσουν εναντίον ενός πολλοί και σημαντικοί..»
Σωκράτης  στον «Γοργία» του Πλάτωνος

Ο ιδιαίτερος γραμματεύς και ο υπουργός
Σε μια  από τις  αθάνατες σκηνές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου,  ο μέγας Ντίνος Ηλιόπουλος, καλεί για λογαριασμού του  «βουλευτή» Παντελή Ζερβού, τον υπουργό Δικαιοσύνης.  
Του υποβάλλει, με τρόπο ασυνήθιστα επιτακτικό, το  αίτημα  αποφυλάκισης ενός  κρατουμένου, ρουσφέτι ψηφοφόρου του «βουλευτού»! 
Ο  ψηφοφόρος, μένει άναυδος από την αποτελεσματικότητα  του «ιδιαιτέρου» και  την δυνατότητά του να συνομιλεί  απ’ ευθείας  με τον υπουργό!
Η δύναμη της σκηνής έγκειται στο γεγονός ότι το τηλέφωνο από το οποίο μιλούσε ο «ιδιαίτερος του βουλευτού» προς τον «υπουργό»,  ήταν χωρίς σύνδεση! 
Τι σημασία είχε; 
Ο αφελής ψηφοφόρος νόμισε ότι ο «ιδιαίτερος» μιλούσε με τον «υπουργό»! 
Η σκηνή είναι από την ταινία «Ζητείται ψεύτης»
«Ο κ. Γιάννης…»
Στον Διευθυντή του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, κ. Γιάννη Αγγέλλου, επεβλήθη η ατιμωτική ποινή  της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και  καταβολής εγγυήσεως ύψους 400.000 ευρώ.
Το κατηγορητήριο, εξ όσων γνωρίζουμε, στηρίζεται στη μαρτυρία της κας. Μαντέλη (επίσης κατηγορουμένης για την υπόθεση Βατοπεδίου),  η οποία λέει ότι  δυο μοναχοί τηλεφωνούσαν από το γραφείο της σε κάποιον «Γιάννη», ο οποίος, όπως της διευκρίνισαν,  ήταν ο κ. Γιάννης Αγγέλου! 
Μπορεί να σταθεί σε δικαστήριο αυτό το επιχείρημα;
Δεν είμαστε  νομικοί, αλλά κάποια ερωτήματα  μπορούμε να θέσουμε.
Πέραν του …

«Ίσα βάρκα, ίσα πανιά»


Προς "παπαγαλάκια"...γενικώς!

Στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ΤΙ ΖΗΜΙΑ ( ποσα φράνκα ) έχει πάθει το Δημόσιο;
Ο Τσουκάτος εχει ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ότι εισέπραξε 1.000.000 Γερμανικά Μάρκα ΜΙΖΑ...και που τα έδωσε ο βράχος της ηθικής; σε πιο κόμμα;
Ο Μαντέλης εχει ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ότι εισέπραξε 200.000€ ΜΙΖΑ από την Ζιεμενς, και τα άλλα 200.000 € δεν ξέρει ποιος του τα έβαλε στον λογαριασμό του (σαν άλλος Κουτσόγιωργας - αυτόν τον έχετε ξεχάσει ε;)
Και ο προεδρικός Τσοχατόπουλος που μέχρι το 1975 έκανε ...παρέα, παρηγορώντας τις γεροντοκόρες της Γερμανίας, για να τον κεράσουν καφέ , αφού δεν είχε δεκάρα τσακιστή.....
.....αυτοί και όλοι οι άλλοι οι λοιποί πολλοί αριστεροί, αριστερίζοντες, σοσιαλιστές και σοσιαλίζοντες.......
τι περιοριστικούς όρους έχουν ρε ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ;

Ελλάδα: κράτος περιορισμένης κυριαρχίας

Η κυριαρχία των κρατών σήμερα έχει πολλές διαστάσεις, τυπικής και άτυπης μορφής. 
Η κυριαρχία εμφανίζεται τυπικά να ασκείται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, αλλά η αλήθεια είναι ότι η άσκηση και κυρίως ο τρόπος άσκησης και η μορφή νομιμοποίησης της συγκεκριμένης μεθόδου εξυπηρέτησης του λεγόμενου εθνικού συμφέροντος, είναι εκείνη που ορίζει την διάσταση της κυριαρχίας του κάθε κράτους στη συγκυρία. 

Το διεθνές δίκαιο αποτελεί ένα γενικό πλαίσιο, το οποίο αποσκοπεί να περιγράψει μάλλον την μορφή νομιμοποίησης, παρά τους ακριβείς όρους νομιμότητας της κρατικής δράσης. 
Με την έννοια αυτή ολόκληρο το διεθνές δικαιακό σύστημα δεν υπάρχει για να ορίσει την κυριαρχία κρατών ή/και φορέων κρατικής εξουσίας, αλλά για να προσδιορίσει το γενικότερο πλαίσιο άσκησης αυτής της κυριαρχίας.
Διασαφηνίζω τα παραπάνω για να καταλήξω στο ότι και σήμερα, όπως και κατά το ιστορικό παρελθόν δημιουργίας και εξέλιξης του Westphalian System, από το 1648 και εντεύθεν δηλαδή, ο τρόπος που ασκεί κάθε κράτος την κυριαρχία του και η μορφή με την οποία επιχειρεί να τη νομιμοποιήσει εντός και εκτός της χώρας, καταμαρτυρεί το είδος της κυριαρχίας που η πολιτεία του συγκεκριμένου κράτους εννοεί και υπερασπίζεται. 
Δυστυχώς, σήμερα η Ελλάδα, μέσω της κυβέρνησής της ασφαλώς, εμφανίζεται και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό να αντιλαμβάνεται την εθνική ταυτότητα της χώρας, στο πλαίσιο ενός κράτους περιορισμένης κυριαρχίας.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται σ’ αυτό το σημείωμα να παραθέσω δηλώσεις του πρωθυπουργού, του...

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το εξοικονόμηση κατ΄ οίκον

Στην τελική ευθεία μπήκε το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ’ οίκον, με τις πρώτες αιτήσεις να αναμένεται να κατατεθούν τον Οκτώβριο και αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η σύσταση του ταμείου που θα χρηματοδοτήσει τη δράση και προχωρήσει η προκήρυξη προς τις τράπεζες για τη συμμετοχή τους.
Νωρίτερα, από το Σεπτέμβριο, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλέσουν ενεργειακό επιθεωρητή για τη διενέργεια της απαραίτητης επιθεώρησης της κατοικίας τους. 

Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει δύο μήνες και θα επιλεγούν οι αιτήσεις που οδηγούν στη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.
 
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα; 

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Πανικός στο Μαντρί…

Μια μέρα ο τσοπάνης μάζεψε γύρω του όλα τα ζώα του μαντριού για να τους μιλήσει σοβαρά.
«Αγαπημένα μου πρόβατα, λατρεμένα μου κατσίκια, τιμημένα μου σκυλιά. 
Ξέρετε όλα σας για την κρίση που επικρατεί. 
Το γάλα που παράγετε λιγοστεύει συνεχώς, και μου βγαίνει όλο και πιο ξινό. 
Το κατσιασμένο μαλλί σας μόλις σάς κουρέψω γεμίζει σκόρους. 
Το κρέας σας είναι σκληρό και άνοστο. 
Ενώ εκείνο το Ευρωπαϊκό γάλα… είναι όλο άρωμα και γλύκα… εκείνο το ινδικό μαλλί, είναι σαν μετάξι… εκείνα τα κινέζικα κρέατα… είναι δέκα φορές πιο φτηνά…
Είμαι όμως ο τσομπάνης σας, από πάππο προς πάππο, και σάς αγαπώ απεριόριστα, γι’ αυτό και θα σάς σώσω. 
Δεν μπορώ να το κάνω αυτό μόνος μου, γιατί εκείνος ο άθλιος, ο ακατονόμαστος, ο άχρηστος, ο προηγούμενος τσομπάνης ντε, σάς είχε κακομάθει με τζάμπα σανό, κι έκλεβε ασύστολα στα στέγαστρα και στις ποτίστρες.
Τόσα χρόνια όμως έχουμε περάσει τόσα και τόσα μαζί…

Κική Δημουλά: «Μέσα στα πολλά που αμφισβητώ, φρόντισα πρώτη και καλύτερη να περιέχομαι»

«Ποίηση, αόρατη κάμερα στην οροφή των γεγονότων»
H Κική Δημουλά μιλάει στον Κώστα Κατσουλάρη για την Ελλάδα και τη σχέση της με τα «βαριά» ονόματα της εγχώριας ποίησης.
«Μέσα στα πολλά που αμφισβητώ, φρόντισα πρώτη και καλύτερη να περιέχομαι»

Το 2010 είναι για εσάς χρονιά βραβεύσεων στο εξωτερικό, σημαντικών μεταφράσεων του έργου σας. 
Αισθάνεστε ότι, με κάποιο τρόπο, «εκπροσωπείτε» την Ελλάδα, ή βλέπετε την ποιητική σας δουλειά ως μια υπόθεση πιο ατομική;
Όχι, δεν αισθάνθηκα τίποτε τόσο μεγάλο, αν και η στιγμή θα το συγχωρούσε. 
Μπορώ να πω μάλιστα ότι με προέτρεπε να αντιπαρατεθώ σθεναρά με αυτή τη βράβευση στους μύδρους, και στην άγρια δυσφήμιση που εκμηδένιζαν την Ελλάδα. 
Αν τώρα από τη μεγάλη προσωπική ευχαρίστηση που σαφώς μου έδωσε αυτή τη απροσδόκητη αναγνώριση πήρε αυτόματα το ποσοστό της και η χώρα μου, το εύχομαι, είθε να ήταν και μεγάλο το ποσοστό, και να δρούσε σαν μερική έστω εξάλειψη της ταπεινωτικής βοής που την αμαύρωσε.
Αλλά η ποίηση δεν ...

Ανεξάρτητο Τουρκικό κράτος της Θράκης - Σχολικά φανελάκια για όλα τα παιδάκια!

Σε εκδήλωση για το κλείσιμο των σχολείων οι μουσουλμάνοι οραματιστές της Τουρκοποίησεις της Θράκης μοίρασαν στα παιδάκια καλοκαιρινά φανελάκια τυπωμένα με το σύνθημα: "Ανεξάρτητο Tουρκικό κράτος της Θράκης". 
Δια της σιωπής συναινεί το υπουργείο δια βίου γεννισταροποίησης.
Όλα τα παιδάκια φόρεσαν τα φανελάκια της προπαγάνδας που είχαν τυπώσει οι οραματιστές του ανεξάρτητου Τουρκικού κράτους της Θράκης
Για όσους δεν κατάλαβαν γιατί τονίζουμε οτι το θέμα με την Χαρά Νικοπούλου είναι σοβαρό και ο πόλεμος που έχει υποστεί δεν ...

Μέσα σε εννέα μήνες καταφέραμε το ακατόρθωτο! Απολαύστε την ομιλία του Παπανδρέου στο video….


Οδηγήσαμε την Ελλάδα έξω από την κρίση!

Θαυμάστε τον μέγιστο Γιωργάκη στην ομιλία του στο συμπόσιο της Σύμης (το οποίο ακόμα δεν μάθαμε πόσο στοίχισε).

Τι μας λέει τώρα ο εκδρομέας ότι περάσαμε την κρίση και ότι υπεύθυνος για την διάσωση μας είναι αυτός.

Ρε εκδρομέα, θα μας τρελάνεις όλους;

Σε ποια χώρα ζεις εσύ;

Καλά θα μου πεις πατάει και ποτέ στην Ελλάδα.

«Ας πάω φυλακή και όσο αντέξω», η κραυγή του Γιάννη Αγγέλου!

Η "Δικαιοσύνη" γνωρίζει ότι στις δύο Εξεταστικές που έγιναν, για το "Βατοπέδι",  δεν προέκυψε χρηματισμός ή διακίνηση μαύρου χρήματος, από κανέναν και σε κανέναν;
Αντίθετα, στην Εξεταστική για Siemens ας αναλογιστεί κανείς, ότι  ο Τσουκάτος που παραδέχτηκε ότι πήγε τη βαλίτσα με τα μαύρα λεφτά της Siemens στο ΠαΣοΚ, κυκλοφορεί ελεύθερος με την καταβολή ελάχιστης εγγύησης όπως και ο Μαντέλης που ομολόγησε χρηματισμό του από τη Siemens, ενώπιον της Εξεταστικής.
Επομένως εύλογα προκύπτει το ερώτημα:...

Μέσω ..."συνεργατών" ο Κ. Καραμανλής...

...επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τους περιοριστικούς όρους που επέβαλε η Δικαιοσύνη στον Γ. Αγγέλου!

Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Μέσω "συνεργατών" αντέδρασε ο Κ. Καραμανλής στην απόφαση της εφέτη-ειδικής ανακρίτριας να επιβάλει αυστηρούς περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και εγγύησης 400.000 ευρώ στον διευθυντή του Γραφείου του Γιάννη Αγγέλου για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Σε ανακοίνωση που στάλθηκε από το γραφείο του, συνεργάτες του  κ. Καραμανλή κάνουν λόγο για «εξοντωτική και εμφανώς άδικη αντιμετώπιση του Γιάννη Αγγέλου» που ...

Η απολογία του Γιάννη Αγγέλου...

Διαψεύδει τα περί εμπλοκής του Κώστα Καραμανλή στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ο διευθυντής του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου, σύμφωνα με την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, η οποία διαβιβάστηκε στην αρμόδια Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.
Στην απολογία του ο κ. Αγγέλου αρνείται κάθε ανάμειξή του στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις και υποστηρίζει ότι η εγγύτητα της σχέσης του με τον πρώην πρωθυπουργό δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους να τον εμπλέξουν στην υπόθεση, «θεωρώντας ότι είμαι το πιο πρόσφορο μέσο για να πλήξουν τον πρωθυπουργό».
«Καλύπτει» δε τους υπουργούς και υφυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας που υπέγραψαν τις επίμαχες αποφάσεις, σημειώνοντας ότι...

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Πρέπει με κάθε τίμημα να ακουστεί το μήνυμα

Μας εκφράζει πλήρως, το διαβάσαμε στο blog spindoc.gr , το αποδεχόμαστε, γιατί αγωνιζόμαστε απο την πρώτη μέρα λειτουργίας μας για  τις ίδιες αρχές και  προτρέπουμε και σεις να το διαβάσετε!
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.

Για να διαρρεύσεις το ψεύδος απαιτείται αμοιβή. 
Για να πεις την αλήθεια, δεν χρειάζεται “ανταπόδοση”. 
Γι’ αυτό το διαδίκτυο είναι κατά 90% ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ, ΠΗΓΑΙΟ, ΑΛΗΘΙΝΟ!
“Πόσα μαγκάκια εκεί λεν πως μας ψάχνουν”;
Υπουργοί, υφυπουργοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι. Όλοι καταριούνται τα blogs. Ποιά blogs όμως;
Τα Blogs που έγλυφαν μετά μανίας τον Ραγκούση όταν αυτός δίωκε blogger;...

Μανώλη το "χούϊ" σου δεν κόβεται, αλλά ...άργησαν να το καταλάβουν κάποιοι!

"Χτυπούσες" τον Καραμανλή, στον Σαμαρά θα κολλήσεις τώρα;

Τα έχει πάρει στο κρανίο ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης. 
Ο λόγος; 
Βλέπει ότι η Ρηγίλλης προσανατολίζεται στην στήριξη της υποψηφιότητας του νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
Βγήκε, λοιπόν, ο γραμματέας Συνδικαλισμού και άρχισε να ρίχνει βελάκια. 
Μιλώντας στο «Κανάλι 1» του Πειραιά, υποστήριξε ότι είναι πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Φυσικά δεν παρέβλεψε να στείλει και το μήνυμα του προς τον Σαμαρά. 
«Ο αρχηγός και τα όργανα αποφασίζουν και η απόφασή τους είναι σεβαστή και αυτοί απολογούνται στο τέλος για το αποτέλεσμα»
Με απλά λόγια ο Μανώλης λέει στον Σαμαρά ότι αν επιλέξει τον Δράκο θα χάσει την περιφέρεια.
Κατά τ' άλλα, δεν τον άκουσαν στη Ρηγίλλης και  "κλείδωσαν" την υποψηφιότητα του  νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με πληροφορίες  εντός των ημερών θα υπάρχει και σχετική ανακοίνωση απο τη Ρηγίλλης. 
Σημειώνεται, ότι ο κ. Δράκος θα ηγείται ψηφοδελτίου, με...

Τα "άλλοθι" της τρομοκρατίας των μυστικών υπηρεσιών

Έχουμε αναλύσει διεξοδικά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ότι η τρομοκρατία, που αδιάλειπτα μας κατακεραυνώνει μετά την πτώση της χούντας, είναι κατασκεύασμα των διεθνών μυστικών υπηρεσιών.
 

Και οι λόγοι αυτής της κατασκευής έχουν αναλυθεί διεξοδικά και πολύ κουραστικά για να καρφωθούν, σαν πρόκες, στα μυαλά μας…
Σήμερα, μόνο οι παντελώς ηλίθιοι δεν είναι σε θέση να το αντιληφθούν.
Η στρατηγική αυτής της τρομοκρατίας του κράτους και παρακράτους με μαέστρους τις μυστικές υπηρεσίες (των ΗΠΑ κατά κύριο λόγο) ΔΙΑΧΕΕΤΑΙ σε πολλές επί μέρους τακτικές.
Οι κυρίαρχες τακτικές είναι η κατασκευή τρομοκρατικών ομάδων και θυλάκων με αριστερά και υπεραριστερά προσωπεία.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

Αυτό είναι ΑΛΗΤΕΙΑ των ΜΜΕ και των δημοσιοκάφρων τους! ….

…Αιδώς Αργείοι, φαρισαίοι, υποκριτές και αρχιερείς! 
Δεν σεβάστηκαν τη δολοφονία ενός ανθρώπου που ακόμη δεν είχε κηδεύτεί!
Με αφορμή τη δολοφονία ενός ανθρώπου και μάλιστα δημοσιογράφου, οι καναλάρχες με τις παράνομες συχνότητες και χωρίς νόμιμες άδειες λειτουργίας των μαγαζιών τους, τα παπαγαλάκια τους “δημοσιογράφοι” και πολιτικοί όλων σχεδόν των κομμάτων, ξεκίνησαν μια βρώμικη «ιστορία»
Ακόμη κι αν δεχτούμε αυτό που προωθούν με κάθε τρόπο οι παπαγάλοι (πολιτικοί και “δημοσιογράφοι”), πως ο Σ. Γκόλιας δολοφονήθηκε για την αρθρογραφία του στο blog “troktiko”, που βασίζεται η επιχειρηματολογία τους για νομοθετικό πλαίσιο εναντίον της ...

Τελικά σε αυτή τη χώρα ποιος λογαριάζει το νόμο;

..."ΒΑΒΕΛ" !



ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καλύπτουνε τους δικούς τους απ’ τα σκάνδαλα και την φυλακή, τα κουκουλώνουνε και δεν λογαριάζουν το νόμο
Το ΚΚΕ δεν ανοίγει τα λογιστικά του σε οποιονδήποτε για έλεγχο επειδή φοβάται πολιτικές διώξεις και δεν λογαριάζει το νόμο 
Οι δημοσιογράφοι μισθώνονται από πολιτικούς, γίνονται τα παπαγαλάκια τους, πουλάνε φούμαρα από ηλεκτρονικά μέσα και μη και δεν λογαριάζουν το νόμο
Οι τρομοκράτες γαζώνουν τους δημοσιογράφους και τους αστυνομικούς επειδή είναι πουλημένοι και δεν λογαριάζουν το νόμο
Οι αναρχικοί κατεβαίνουν στο κέντρο και τα σπάνε επειδή πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν φτιάξει ένα σάπιο κατεστημένο και δεν λογαριάζουν το νόμο
Οι αστυνομικοί ξυλοκοπούνε τους αναρχικούς και όποιον άλλον βρούνε στο δρόμο τους και ...

Περίεργα και απίθανα πράγματα με τον Αγγέλου...

...βρέθηκε αντιμέτωπος - πολλές φορές - με το ενδεχόμενο προφυλάκισης.

Σε κανέναν από τους κατηγορούμενους της υπόθεσης Βατοπεδίου δεν ζητήθηκε εγγύηση 400.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος , όπως συνέβη με τον διευθυντή του γραφείου του Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου.
Ο Αγγέλου κατέθετε επί έντεκα ώρες κατηγορούμενος για την υπόθεση που συντάραξε μεν το πανελλήνιο αλλά στις δύο Εξεταστικές που έγιναν δεν προέκυψε χρηματισμός ή διακίνηση μαύρου χρήματος, από κανέναν και σε κανέναν.
Αξίζει να αναλογιστεί κανείς ότι ο Τσουκάτος που παραδέχτηκε ότι πήγε τη βαλίτσα με τα μαύρα λεφτά της Siemens στο ΠαΣοΚ, κυκλοφορεί ελεύθερος με την καταβολή ελάχιστης εγγύησης όπως και ο Μαντέλης που ομολόγησε χρηματισμό του από τη Siemens, ενώπιον της Εξεταστικής.
Αντίθετα ο Αγγέλου καλείται να καταβάλλει τόσο μεγάλο ποσό για κατηγορίες που του ...

H τελευταία δημοσίευση αποκάλυψη στο blog Troktiko διακόπηκε από πυροβολισμούς!

Πως σχετίζεται με την δολοφονία Γκιόλια;


Οι αναρτήσεις στο blog Troktiko, μιλούσαν για επερχόμενη αποκάλυψη:
“ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ”!
ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 10:16 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 5:16 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΛΙΓΑ ΜΟΛΙΣ ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ...

Γιατί παραιτήθηκε ο Ρουμελιώτης;

Διαφώνησε με την πολιτκή περιστολής του Ελλείμματος που θα οδηγήσει σε "Στάση πληρωμών" τον χειμώνα

Σε παραίτηση από τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οδηγήθηκε εντελώς ξαφνικά χθες ο καθηγητής Π. Ρουμελιώτης, οικογενειακός φίλος του Παπανδρέου και υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση του πατέρα του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρουμελιώτης το τελευταίο δίμηνο δεν αντάλλασσε κουβέντα με τον Παπακωνσταντίνου με τον οποίο διαφωνούσε κάθετα για την πολιτική περιστολής του Ελλείμματος που ακολουθεί.
Κατά τις ίδιες πηγές ο Ρουμελιώτης ενημέρωσε απευθείας τον Παπανδρέου πρόσφατα, ότι μπορεί να έχει εξασφαλιστεί η δεύτερη δόση του δανείου από το ΔΝΤ, όμως το Ταμείο θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεων του για την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, αναφέροντας ότι η χώρα θα οδηγηθεί αναγκαστικά σε στάση πληρωμών μέσα στο καταχείμωνο.
Ο Παπανδρέου αντί να τον ακούσει, συντάχθηκε με τον...

«Για σκέψου να μην υπήρχαν blogs»!

Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, εν τω μέσω της κρίσεως προκαλεί προβληματισμό που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και βαθιά ανησυχία στους συντελεστές του καθεστώτος (Κυβέρνηση, κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, νταβάδες, ΜΜΕ, διαπλεκόμενους μεγαλοεπιχειρηματίες).
Εμείς οι άνθρωποι που πετύχαμε να διαρρήξουμε τον πολιτικό και κοινωνικό αποκλεισμό μας μέσω των ιστολογίων δεν ανησυχούμε…συγκλονιστήκαμε! «Καθάρισαν» έναν δικό μας, ασχέτως αν πολλοί από εμάς διαφωνούσαμε με το εγχείρημά του, το οποίο ενίσχυε τον τηλεοπτικό λόγο και την χυδαία κουλτούρα που συνδέεται με αυτόν.
Ο Γκιόλιας ήταν από τη δική μας πλευρά, άσχετα που δεν την εξέφραζε και γι’ αυτό μας συγκλόνισε η μαφιόζικη δολοφονία του. 
Ήταν ένας δισυπόστατος (δημοσιογράφος-blogger) δικός μας και έτσι, αν και ήταν κομμάτι μας, δεν μπόρεσε να ...

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Илинден (Ίλιντεν) - Άλλη μια κλεμμένη ιστορία...

Η εξέγερση της Илинден [Ίλιντεν - ημέρα του (Προφήτη) Ηλία], είναι άλλη μια ιστορία την οποία κλέψανε οι Σλαβομακεδόνες γείτονες μας και την προσάρμοσαν κατά τα συμφέροντα τους... 
Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση το "θύμα" δεν είναι τόσο η Ελληνική, όσο η Βουλγαρική ιστορία...

Το Μακεδονικό σε απλά λόγια...

Κροκοδείλια δάκρυα από τους ναζί του καθεστώτος για τον θάνατο του Γκιόλια που οι ίδιοι σκότωσαν

Το πολιτικό παρακράτος σκότωσε τον Γκιόλια και όχι μία ''Σέχτα Επαναστατών'' όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι Γκέμπελς του καθεστώτος. Παπανδρέου, Χρυσοχοϊδης, Βούγιας και το ψευτοαριστερό ναζιστικό παρακράτος ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Γκιόλια, αφού αυτοί είναι που συνειδητά προστατεύουν εδώ και χρόνια κάθε ψευτοαριστερό ναζί τραμπούκο:

Τα φασιστοειδή του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσαν να κλείνουν λιμάνια και επιχειρήσεις, να σπάνε μαγαζιά και πανεπιστημιακά ιδρύματα, να δέρνουν και να σκοτώνουν καταστηματάρχες και εργαζόμενους που θέλουν να δουλέψουν, εάν δεν είχαν ισχυρή κάλυψη, όχι μόνο από τα αντίστοιχα κόμματα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά από την εκτελεστική εξουσία και την δικαιοσύνη, κάτι που αποδεικνύει ότι τα φασιστικά αυτά τάγματα εφόδου και οι προστάτες τους αποτελούν κομμάτια του ίδιου βαθέως αντιδημοκρατικού καθεστώτος.
Δείτε ποιοι είναι οι προστάτες τους και πως παρεμβαίνουν εξωθεσμικά και παράνομα για την προστασία των ψευτοαναρχικών πλιατσικολόγων:

“O Μάκης με μισεί! Μόνο όταν με δει νεκρό θα πάψει να ασχολείται”.

Γκιόλιας:”Φοβάμαι για την ζωή μου”

“Καλό ταξίδι” ήταν το μήνυμα από τον Τριανταφυλλόπουλο για την δολοφονία Σωκράτη Γκιόλια.


“O Μάκης με μισεί! 
Μόνο όταν με δει νεκρό θα πάψει να ασχολείται”, δήλωνε ο Σωκράτης Γκιόλιας την 12η Μαρτίου 2010.

Αναδημοσιεύουμε από το zougla.gr, το κείμενο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, όταν τον είδε λοιπόν νεκρό…

Ποιοί απειλούσαν τον Γκιόλια;

Ζητούν απαντήσεις στα ερωτηματικά της δολοφονίας




Aπαντήσεις στα ερωτηματικά που άφησαν πίσω τους οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια, αναζητούν οι αρχές, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στο υλικό των σκληρών δίσκων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του δημοσιογράφου. 
Στο μικροσκόπιο και οι απειλές που κατά καιρούς είχε δεχθεί ο Σ. Γκιόλιας - κυρίως σε blog αντεξουσιαστών - με αφορμή την αρθρογραφία του για τη δράση τέτοιων ομάδων και την τρομοκρατία γενικότερα.
Η περιοχή έξω από το σπίτι του στην ...

Στάθης: Μνημόνιο και σχέδιο Αναν.

Το Μνημόνιο είναι για την Ελλάδα ό,τι προσπάθησε να γίνει με το Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο.

Το ότι και τα δύο εξαμβλώματα τα υποστήριξαν περίπου οι ίδιες δυνάμεις, ούτε τυχαίον είναι ούτε σύμπτωση.
Αν το Σχέδιο Ανάν επιβαλλόταν, αν είχαν επικρατήσει οι δυνάμεις που το υποστήριζαν, η Κύπρος θα είχε μεταλλαχθεί σε ένα μόρφωμα απισχνασμένου κράτους, μειωμένης κυριαρχίας και περιορισμένης ανεξαρτησίας. 
Σε ένα προτεκτοράτο νέου τύπου.
Με το Σχέδιο Ανάν παίχτηκε στην Κύπρο ένα στοίχημα ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για τους παγκόσμιους Επικυρίαρχους. 
Διότι, για ...

Σύγχρονη τρομοκρατία : Κάτσε σπιτάκι σου και τσιμουδιά!

Τρομοκρατία και ποινικό έγκλημα είναι ένα και το αυτό, είναι το πλέον βέβαιο και το γνωρίζουν οι υψηλά ιστάμενοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τα media.
Εντολές εκτελέσεως προέρχονται συχνά κατευθείαν από τις φυλακές όπως και ληστείες τραπεζών κατά παραγγελία τρομοκρατών για χρήματα που θα στηρίξουν τον ‘’αγώνα’’.
Επιθέσεις σαν την χθεσινή πετυχαίνουν κυρίως να συντηρητικοποιούν τον λαό. 
Να κάθεται στο σπιτάκι του, με τις παντοφλίτσες του, να βλέπει ήσυχα-ήσυχα ειδήσεις και να πηγαίνει για ύπνο, γιατί έξω κινδυνεύει. 
Έξω βρίσκονται ‘’τρομοκράτες’’ με όπλα και σκοτώνουν κόσμο.
Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους τρομοκρατία είναι χρήσιμη για κάθε είδους εξουσία. 
Ο κάθε ηγέτης προτιμά τον κόσμο στο σπιτάκι του από το να διαδηλώνει ή να σκέφτεται ανοιχτά πως θα κάνει το...

Μηχανή θανάτου


Η χθεσινή δολοφονία δημοσιογράφου πρέπει να προβληματίσει όλους. 
Είτε πρόκειται για αμιγώς τρομοκρατική ενέργεια είτε για κοινή επιχείρηση τρομοκρατών και μαφιόζων, η δολοφονία αυτή δείχνει πως στην Ελλάδα του 2010 συνεχίζει να λειτουργεί ανενόχλητη μια «μηχανή θανάτου»
Ενέργειες σαν τη χθεσινή ή τη βόμβα που εξερράγη στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθιστούν εξαιρετικά επείγουσα την εντατικοποίηση των ερευνών.
Η Ελλάδα έχει αρκετά προβλήματα με την αξιοπιστία της, δεν μπορεί να προβάλει την εικόνα μιας τριτοκοσμικής χώρας όπου τρομοκράτες και οργανωμένο έγκλημα δολοφονούν ανθρώπους όπου και όποτε θέλουν.

Ξεσκεπάστηκαν με την δολοφονία..!

Έβγαλε τις μάσκες αυτή η δολοφονία...
Για ακόμα μία φορά φάνηκε η γύμνια του χώρου.
Δυστυχώς όχι μόνο των ΜΜΕ αλλά και μεγάλης μερίδας των δημοσιογραφικών Blogs...
Υποκρισία.
Τί θέαμα και αυτό! 
Να βλέπεις άρθρα η /και αφιερώματα που "Πενθούν" και "Στηρίζουν" από ανθρώπους που μόλις πρίν λίγες ώρες ΈΒΡΙΖΑΝ και ΚΑΤΉΓΓΕΙΛΑΝ τον  δολοφονηθέντα ! 
Να διαβάζεις στο troktiko ανάρτηση που δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν...

Ο κανιβαλισμός στην δημοσιογραφία οδηγεί την κοινωνία στο νόμο της ζούγκλας

Αναμφισβήτητα καταδικάζουμε την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.  
Δεν μπορούμε όμως να μην καυτηριάσουμε τη δημοσιογραφική σχολή που υπηρετούσε το θύμα. Δημοσιογράφοι δεν είμαστε. 
Οπότε μπορούμε να δούμε λίγο παραπέρα από την «σοκαρισμένη» κοινότητα των «λειτουργών» της τέταρτης εξουσίας, που εξυπηρετεί  κρατικοδίαιτα οικονομικά συμφέροντα, εκβιάζει τις υπόλοιπες εξουσίες και χειραγωγεί τις εξελίξεις.
Η εικόνα ενός δολοφονημένου δημοσιογράφου δεν τιμά μια δημοκρατική κοινωνία. 
Όπως επίσης η σχολή της δημοσιογραφίας που...

Η κυβέρνηση προχωρά στη "ταυτοποίηση" των Blogs

Μετά την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια δρομολογήθηκαν άμεσα οι διαδικασίας για την ύπαρξη θεσμικού πλαισίου όσον αφορά τα blogs
Χθες το απόγευμα ο υπουργός Άμυνας και έγκριτος συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε στον πρωθυπουργό να καταρτιστεί νόμος για τα blogs.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  ο Παπανδρέου έκανε αποδεκτό το σχετικό αίτημα. 
Μάλιστα, αμέσως έδωσε την σχετική εντολή προκειμένου να ετοιμαστεί το...

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Γιατί έπεσε ο Κώστας Καραμανλής

Μια προσωπική ερμηνεία για την πτώση του πρωην πρωθυπουργού!
Μετά την  συμφωνία με τους Ρώσους άρχισαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2007
Μετά το βετο του Βουκουρεστίου ακολούθησε το Βατοπέδι και μετά την συμφωνία με τη Cosco ξέσπασαν τα Δεκεμβριανά.
Τυχαία;
Δείτε στο βίντεο που ακολουθούν τη σημασία των συγκεκριμένων ενεργειών του:

Επί εσχάτη προδοσία

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια χώρα που την έλεγαν Ελλάδα. 

Αποκαμωμένη από το βαρύ πολιτισμικό της φορτίο, η χώρα αυτή «ξαπόσταινε» κάτω από τον τουρκικό ζυγό επί 400 χρόνια, αφομοιώνοντας και εμπεδώνοντας - μεταξύ άλλων - το ραχάτι, το μπαξίσι και παρόμοιες φράσεις, που ενέχουν χαρακτηριστικές νοοτροπίες του σύγχρονου Νεοέλληνα.
Ωστόσο, ακόμη και υπό τις έντονες επιρροές των δεσμωτών του, ο λαός κατάφερε να διατηρήσει στον σκληρό δίσκο της μνήμης του λέξεις όπως: αξιοπρέπεια και φιλότιμο
Εννοιες σαν τις παραπάνω αποτέλεσαν τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες για να αναγνωρίζεται το συμφέρον της χώρας ως ύψιστο καθήκον και να καταγγέλλονται ως εθνική προδοσία πολιτικές πράξεις που οδήγησαν στη συρρίκνωση του ελληνισμού.
Η περίφημη...

Το μήνυμα μέσω της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια!



Δεν έχει σημασία ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα, η ουσία είναι ότι όλοι  το υπολαμβάνουμε ως “μήνυμα” προς όποιον πάει να τα βάλει με το “σύστημα”. 
Αυτό από μόνο του αρκεί για να λειτουργήσει ως τρομοκρατική ενέργεια αυτή η πράξη.
Ποτέ δεν θα πιστέψουμε 100% ότι ήταν άλλα τα κίνητρα.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει και η μηδέποτε διαψευσθείσα σχέση του Γκιόλια με το Τρωκτικό, το πρώτο σε επισκεψιμότητα ενημερωτικό blog. 
Όταν ο κόσμος έλεγε blogs, καλώς ή κακώς το πρώτο στο οποίο πάει το μυαλό του είναι το τρωκτικό.
Κανένας ποτέ δεν έχει διευκρινίσει στον πολύ κόσμο ποιος είναι “πίσω” από το τρωκτικό, αλλά οι φήμες ήθελαν να είναι ο Γκιόλιας αυτός.
Ας μην ξεχνούμε ότι ο Γκιόλας ήταν και ο πρώην συνεργάτης του Ταρζάν και, συνεπώς, ήξερε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, όλα αυτά που έφταναν στον Ταρζάν και δεν έβγαιναν και ακόμη περισσότερα.
Ο Γκιόλιας βρέθηκε σε μια αρρωστημένη αντιπαράθεση με τον Ταρζάν και μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτή η αντιπαράθεση είχε και πάρα πολλές προεκτάσεις που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας – και δεν ήταν λογικό να δουν το φως της δημοσιότητας.
Τα ερωτήματα που υπάρχουν και ζητούν απάντηση για τον κόσμο των bloggers είναι τα εξής:

Ηχηρό όνομα, πίσω από τη δολοφονία του Γκιόλια;

Τις επαφές πέντε προσώπων με τον Σωκράτη Γκιόλια άρχισαν να ερευνούν εδώ και λίγη ώρα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Ο ένας από τους ύποπτους, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένα ηχηρό όνομα και αναμένεται να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο στα κινητά τηλέφωνα του και στα καρτοκινητά που χρησιμοποιούσαν αυτός και κάποιος από τους συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες.
Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σε μια τρανταχτή αποκάλυψη στην οποία εμπλέκεται και ο εν ενεργεία αστυνομικός - φρουρός του ελεγχόμενου προσώπου.
Παράλληλες έρευνες εξελίσσονται ραγδαία στις περιοχές του Κολωνού, της Βικτώριας, της Κυψέλης και σε κάποιες βίλες στη Σαρωνίδα, όπου πιθανόν να έχουν κρυφτεί οι δράστες της δολοφονικής ενέργειας, αν δεν έχουν διαφύγει ήδη στο εξωτερικό.