Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Κάρυ στο φαγητό: Δείτε γιατί να το προσθέσετε

Το κάρυ είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μπαχαρικό
με ευρεία χρήση σε πολλές κουζίνες παρότι το έχουμε συνδέσει με την Ινδία στην οποία πρωταγωνιστεί. 
Τα μπαχαρικά είναι μια οικογένεια τροφίμων που δίνει χρώμα, άρωμα, γεύση και θρεπτικά συστατικά στα πιάτα μας. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και το κάρυ. 
Τι το ιδιαίτερο έχει συγκριτικά με τα άλλα μπαχαρικά;
Τι ακριβώς είναι το κάρυ  
Το κάρυ δεν προέρχεται από την αποξήρανση ενός μεμονωμένου φυτού, αλλά από  μείγμα διαφορετικών μυρωδάτων μπαχαρικών  όπως είναι το κόλιανδρο, ο κουρκουμάς, το  τζίντζερ  , το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, η κόκκινη πιπεριά και το κύμινο. 
Ποιες όμως είναι οι ιδιότητες του κάρυ και  πώς βελτιώνει την υγεία μας;   
Καταρχάς, το κάρυ αυξάνει την διατροφική αξία της τροφής μας, αφού συγκεντρώνει ιδιότητες από όλα τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του...

Το «κέντημα» Πιερρακάκη με τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Όποιος διαβάσει τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων, θα νομίσει ότι βρίσκεται σε χώρα-πρότυπο, όπου ξεκινά η εφαρμογή μιας νέας μεταρρύθμισης, η οποία θα συγκεντρώνει όλα τα αυστηρά στάνταρντς!
Το "κέντημα" του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη αφαιρεί κάθε επιχείρημα απέναντι σε όλους αυτούς που μιλάνε για... άλωση του δημόσιου πανεπιστημίου
Δεν περιμένουμε να καταλάβουν οι καταληψίες των δημόσιων πανεπιστημίων, αλλά τουλάχιστον κάποιοι καθηγητές που πρόσκεινται στον αριστερό χώρο, ίσως καταλάβουν τι πραγματικά πάει να γίνει. Οι φοιτητές θα μπαίνουν στα μη κρατικά πανεπιστήμια υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ αποτελεί προαπαιτούμενο, ο ενδιαφερόμενος να έχει επίδοση ίση με το 80% του μέσου όρου της ελάχιστης βάσης εισαγωγής του χαμηλότερου επιστημονικού πεδίου...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου 2024

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου 2024...

Τι σημαίνουν οι διαστημικές συμφωνίες Άρτεμις που υπέγραψαν Μπλίνκεν - Γεραπετρίτης

Η Ελλάδα έγινε η 35η χώρα που υπέγραψε τις Συμφωνίες 'Αρτεμις 
- Διευθυντής NASA: Θα οδηγηθούμε σε ένα κυνήγι πιο μακριά από τη Σελήνη και θα πάμε μαζί με την Ελλάδα
Ο υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Γεραπετρίτης υπέγραψε τις συμφωνίες κατά τη διάρκεια του πέμπτου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον.
Ο υπουργός Εξωτερικών 'Αντονι Μπλίνκεν, ο διευθυντής της NASA Μπιλ Νέλσον και ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος Δρ. Ιωάννης Δαγκλής μίλησαν κατά την τελετή της υπογραφής, χαιρετίζοντας τη δέσμευση της Ελλάδας στην ειρηνική, ασφαλή και διαφανή εξερεύνηση του διαστήματος...

Οι δύο ΟΥΚάδες θα όπλιζαν με εκρηκτικά το πρώην στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς - Οι συλλήψεις και η σχέση με την Greek Mafia

Τα δύο στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού κατείχαν σημαντική ποσότητα εκρηκτικών 
- Η αστυνομία βρήκε τετράδιο με σημειώσεις, που έχει σημαντικά στοιχεία 
Νέα δεδομένα στις έρευνες για το οργανωμένο έγκλημα και την εγχώρια μαφία έθεσε η μυστική επιχείρηση του Τμήματος Εκβιαστών που οδήγησε στη σύλληψη ενός πρώην ηγετικού στελέχους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», δύο μελών της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού και ενός πορτιέρη γνωστού κλαμπ της Αθήνας.
Η έρευνα των Αρχών ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες ότι στελέχη του ΠΝ κατέχουν σημαντική...

H αγωνία των αποδέλοιπων μπροστά στον Μητσοτάκη

Την απάντηση στο αγωνιώδες υπαρξιακό ερώτημα τριών αποδέλοιπων της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης «Απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος;» την έδωσε, μετά βαΐων και κλάδων, η ALCO με την τελευταία δημοσκόπηση της: «Κανένας» είναι η απάντηση, επιβεβαιωμένη πλήρως από τους αριθμούς, την ισχύ των οποίων ουδείς μπορεί να υπερκεράσει ή να αγνοήσει με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του.
Για του λόγου το αληθές το βασικό συμπέρασμα της δημοσκόπησης (μιας εταιρείας που λατρεύει να πιέζει τον Κυριάκο με τα νούμερα που βγάζει) είναι πως απέναντι σε μια κυβέρνηση που πιέζεται σκληρά από τα κυρίαρχα προβλήματα ( ακρίβεια, στέγη, αγρότες κ.λ.π.), που «πληρώνει» βασικές θεσμικές επιλογές της στο πεδίο των δικαιωμάτων ( ισότητα στον πολιτικό γάμο, μη κρατικά πανεπιστήμια) κι έχει απλώσει τραχανά θεσμικών αλλαγών σε κορυφαίους τομείς της κοινωνικής ζωής ( δικαιοσύνη κ.λ.π.) δεν υπάρχει τίποτε, βασιλεύει ο κανένας...

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Στο παιχνίδι και οι Αμερικανοί για τον διάδρομο Ελλάδας- Κύπρου - Ισραήλ

Το κρατικό αμερικανικό επενδυτικό fund DFC, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την είσοδό του στο μετοχικό κεφάλαιο του διαδρόμου Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, γεγονός που θα προσφέρει ακόμη περισσότερα οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη στη χώρα και την προσπάθεια να καταστεί ενεργειακός κόμβος.
Η είδηση έγινε γνωστή από την υφυπ. Ενέργειας Αλ. Σδούκου κατά τις επαφές της στην Ουάσινγκτον, με τον Αμερικανό υφυπ. Εξωτερικών, Τζ. Πάιατ στο πλαίσιο του 5ου Στρατηγικού Διαλόγου και ασφαλώς προσδίδει ισχυρή γεωπολιτική υπεραξία στον ηλεκτρικό διάδρομο Ευρώπης - Ασίας...

5 τροφές που μπορούν φυσικά να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου

Αρκετές τροφές μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα σας, αλλά μερικές μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές από άλλες.
Αν και παράγοντες όπως το σωματικό βάρος, η δραστηριότητα, το στρες και η γενετική παίζουν επίσης ρόλο στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, η υγιεινή διατροφή είναι κρίσιμη για τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα.
Ενώ ορισμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρόσθετη ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, μπορούν να συμβάλουν στις διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα, άλλα μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα ενώ προάγουν τη συνολική υγεία.
Εδώ είναι 5 τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα σας...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (09-02-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Το «σέρβις» των Σουηδών και άλλων Ευρωπαίων στην Τουρκία και η πίεση στη Λευκωσία

Υπό διπλή πίεση βρίσκεται η Λευκωσία
, καθώς στην έναρξη μιας ακόμη διερευνητικής προσπάθειας για την επανέναρξη των συνομιλιών, η κυπριακή πλευρά έχει να αντιμετωπίσει και πάλι το «βρώμικο» παιγνίδι των Βρετανών, ενώ στην ΕΕ είναι ήδη αντιμέτωπη με μια προσπάθεια εξωραϊσμού και κατευνασμού της Τουρκίας.
Στο τελευταίο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που κατόπιν παρέμβασης της Λευκωσίας με τη στήριξη και της Αθήνας δεν προσκλήθηκε τελικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χ. Φιντάν, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια ώστε με πρόσχημα το να κρατηθεί κοντά στην Ευρώπη η Τουρκία και για «ανταμοιβή» της επειδή ήρε το βέτο στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ορισμένες χώρες επιδιώκουν την παράκαμψη όσων όρων και υποχρεώσεων αφορούν την Κύπρο...

Τα στειλιάρια και τα κόκκινα στρινγκάκια

Επιτέλους, λύθηκε η απορία που βασάνιζε το πανελλήνιο σχετικά με τα στειλιάρια με την υποψία κόκκινου υφάσματος, το οποίο μετά βίας θα επαρκούσε για την κατασκευή του γνωστού γυναικείου εσωρούχου με την ονομασία «στρινγκ», τα οποία κρατούσαν «φοιτητές» που φορούσαν κράνη μοτοσικλέτας και διάφορα άλλα αξεσουάρ, σχεδόν όλα σε μαύρο χρώμα.
Σε πανελλήνια μετάδοση, παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, είναι η αλήθεια, τις συγκρούσεις ανάμεσα στα τάγματα εφόδου των διαφόρων αριστερών υποφύσεων, οι οποίες κόπτονται για την προστασία, δήθεν, των δημόσιων πανεπιστημίων
Η αφορμή ήταν απλή: τίνος το μπλοκ θα έμπαινε επικεφαλής της πορείας, μερικών...

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Στρεπτόκοκκος, το κοινό βακτήριο που πολλοί φέρουμε στον οργανισμό μας χωρίς συμπτώματα – Πώς μπορεί να κολλήσετε

Έντονη είναι πλέον η ανησυχία στην κοινότητα, μετά και τους δύο τελευταίους θανάτους
της 9χρονης από το Διδυμότειχο και του 28χρονου από τον Τύρναβο Λάρισας.
Η 9χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα επιθετικού στρεπτόκοκκου και βαριά πνευμονία, ενώ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών το άτυχο κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή.
Ο 28χρονος ήταν εδώ και δύο μήνες άρρωστος, χωρίς οι γιατροί να μπορέσουν να βρουν από τι έπασχε. Τελικά, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο ήταν ήδη πολύ αργά, γιατί είχε πάθει σηψαιμία...

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: Οι αντιφατικές απόψεις των Ελλήνων περί Δημοκρατίας

Η πρόσφατη συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για «Το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα» στάθηκε αφορμή για έντονες αντιπαραθέσεις σχετικά με την κατάσταση της Δημοκρατίας και της Ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟΥ, δημοσίευσε τον Δεκέμβριο του 2023 μια έρευνα της κοινής γνώμης με θέμα τη Δημοκρατία που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα δεδομένου ότι τα αποτελέσματα είναι εξόχως αντιφατικά. (2966 / FL522).
Στην ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία της Δημοκρατίας, οι Έλληνες πολίτες κατατάσσουν τη χώρα...

Ελπίζουν να γυρίσει ο Τσίπρας να τους γλυτώσει από την κατρακύλα

Η σκιά του Τσίπρα πλανιέται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ και επιτείνει την ανασφάλεια του Κασσελάκη. 
Και όσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την κατιούσα πορεία του κόμματος, τόσο οι ένδοξες μέρες που έζησαν υπό τον Αλέξη τον αναδεικνύουν σε σημείο αναφοράς.
Γι' αυτό και ανακυκλώνονται τα σενάρια επανάκαμψής του υπό ένα ευρύτερο σχήμα το οποίο θα υπερβαίνει τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον ψυχανεμίζονται την ηχηρή τους αποτυχία στις ευρωεκλογές.
Χθες ο Αλέξης υποδέχτηκε, στο γραφείο του στην Αμαλίας, τον...

Το αδιέξοδο κυνήγι των μαγισσών

Η Ευρώπη προσέρχεται σε τέσσερις μήνες στις κάλπες για την ανάδειξη 705 νέων ευρωβουλευτών, έχοντας διανύσει μία πενταετή περίοδο έντονων αναταράξεων
που περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, γεωπολιτικούς τριγμούς, μία πρωτοφανή ενεργειακή κρίση ως αποτέλεσμα της πολεμικής αναμέτρησης, που βιώνει στην «καρδιά» της, έντονες πληθωριστικές πιέσεις, που έφεραν τους Ευρωπαίους πολίτες στα όρια τους.
Αποτέλεσμα, η άνοδος της ακροδεξιάς, που επανεμφανίζεται σε «πρωταγωνιστικό» ρόλο και του άκρατου λαϊκισμού, που βρίσκει χώρο να αναδειχθεί, εκεί, που λείπει η συγκροτημένη πολιτική απάντηση...

ΑΕΚ: Οι σπουδαίες μεταγραφές που γίνονται μέσα από πολύ ειδικές συνθήκες

Η Ελλάδα δεν είναι ο πιο θελκτικός προορισμός για ποδοσφαιριστές που στοχεύουν σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα, ειδικά όταν οι ίδιοι γνωρίζουν ή πιστεύουν ότι έχουν τις ικανότητες για να παίξουν σε αυτά, έστω και σε ομάδες που δεν κάνουν πρωταθλητισμό. Ωστόσο, χώρος σε αυτά δεν υπάρχει για όλους.
Τα τελευταία χρόνια, η ΑΕΚ ενέταξε στο ρόστερ της παίκτες που ήταν διστακτικοί ή δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα έπαιζαν στην ελληνική λίγκα. 
Το κατάφερε μέσα από ειδικές συνθήκες αλλά και σωστές προσεγγίσεις. Η ίδια κέρδισε, εκείνοι δεν το μετάνιωσαν...

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Απάντηση Βέμπερ για το ψήφισμα στο ευρωκοινοβούλιο: Η Ελλάδα εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις για να εγγυηθεί το κράτος δικαίου

Το Ευρωκοινοβούλιο καταδίκασε με ψήφισμά του την Ελλάδα για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου. Το ψήφισμα πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία το υπερψήφισε επιβεβαιώνοντας την καταδικαστική απόφαση.
Από πλευράς του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ με δηλώσεις του στην ΕΡΤ απάντησε σχετικά με την συγκεκριμένη εξέλιξη τονίζοντας πως
«η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν ξεκάθαρη ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η ελληνική κυβέρνηση εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις για να εγγυηθεί το κράτος δικαίου, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα. Οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία για την καλή κατεύθυνση στην Ελλάδα»...

Έτσι θα μειώσετε την κατακράτηση υγρών – Οι 11 τροφές που πρέπει να τρώτε

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από περίπου 60% νερό. Το νερό έχει ζωτική σημασία για τη σωστή λειτουργία του σώματος. Είναι απαραίτητο για την διάλυση των θρεπτικών συστατικών που απορροφούνται από τον οργανισμό και την αποβολή των τοξινών.
Ωστόσο όταν το σώμα αποτυγχάνει να αποβάλλει το υπερβολικό νερό, αυτό αναφέρεται ως κατακράτηση. Η κατακράτηση υγρών, γνωστή και ως οίδημα, συμβαίνει όταν συσσωρεύονται υπερβολικά υγρά στο σώμα σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στα πόδια, τους αστραγάλους, τα χέρια και τα πόδια σας...

Γιατί δεν πρέπει να λείπουν τα παντζάρια από τη διατροφή σας

Τα παντζάρια δίνουν λίγες θερμίδες, αλλά είναι πολύ πλούσια σε φυτοθρεπτικά συστατικά.
Αυτό το μαρτυρά το βαθύ κόκκινο χρώμα τους. Είναι γνωστό ότι όσο πιο έντονο είναι το χρώμα των φρούτων και των λαχανικών, τόσο περισσότερα φυτοθρεπτικά συστατικά περιέχουν.
Τα οφέλη του παντζαριού για τον άνθρωπο είναι γνωστά από τους Ρωμαίους, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας, τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, την αντιμετώπιση του πυρετού, ενώ το θεωρούσαν και αφροδισιακό...

Λουτσέσκου: «Εγώ από Αλμέιδα (5-1 οι νίκες υπέρ του Αργεντίνου) δεν ξανά χάνω φέτος»

Στην εκπομπή «Super Μπάλα Live» προχώρησε σε μια αποκάλυψη σχετικά με ατάκα που φέρεται να έχει πει ο Λουτσέσκου, πλην όμως είναι κάτι που δεν επιβεβαιώνεται.
Το προσεχές ντέρμπι Δικεφάλων στην Τούμπα την επόμενη Κυριακή (11/02, 20:00) συγκεντρώνει όλα τα φώτα πάνω του, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.
Ο Αντώνης Καρπετόπουλος μέσα από την εκπομπή «Super Μπάλα Live» στο MEGA σχολίασε το ερχόμενο παιχνίδι μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κι αναφέρθηκε σε μία δήλωση που είχε μάθει ο ίδιος πως είχε κάνει ο Ραζβάν Λουτσέσκου πριν...

Οκτώ τροφές που κόβουν την όρεξη

Τροφές θρεπτικές που θα σας κρατήσουν χορτάτους για ώρα. 
Πεινάτε όλη την ώρα, ακόμα και εάν φάγατε το τελευταίο γεύμα μόλις πριν από μισή ώρα; 
Οι λόγοι ποικίλουν και σχετίζονται με την παραγωγή ορμονών, τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και άλλους παράγοντες.
Τα βασικά θρεπτικά συστατικά που προκαλούν τον κορεσμό και θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τα τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα είναι τρία: πρωτεΐνεςφυτικές ίνεςσύνθετοι υδατάνθρακες...

Πέντε νόστιμα λαχανικά που θα σε βοηθήσουν να χάσεις λίπος

Τα λαχανικά είναι από τη φύση τους πολύ χαμηλά σε θερμίδες και λίπη, που σημαίνει ότι μπορείς να φας πολλά από αυτά χωρίς να πάρεις βάρος. 
Σκέψου ότι μία κούπα λαχανικά έχει μόνο μεταξύ 20 και 50 θερμίδες, ενώ μία κούπα ζυμαρικά ή ρύζι έχει περίπου 200. Ζόρικο. Επίσης πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες που το τελευταίο το χρειάζεσαι περισσότερο από όσο νομίζεις.
Οι φυτικές ίνες παρέχουν όγκο που σε κρατάει χορτάτο για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα, ενώ βοηθά στην καταστολή της πείνας σου. Βοηθούν επίσης...

Τα βλέπω τα σημάδια να ‘ρχονται

Θα σας πω την αμαρτία μου. 
Βλέπω και την οικονομία να αναπτύσσεται και την ανεργία να μειώνεται και τον τουρισμό να χτυπά ρεκόρ κάθε χρόνο και το χρηματιστήριο να σκαρφαλώνει και τους οίκους αξιολόγησης να δίνουν βαθμίδες, αλλά εμένα κάτι με σιγοτρώει εντός μου. 
Σαν πολύ καιρό πηγαίνουμε στον ίσιο δρόμο και εμείς οι Έλληνες το βαριόμαστε αυτό. Το θεωρούμε μονοτονία, αδράνεια, βαρεμάρα, συμβιβασμό.
Μας λείπουν οι εξυπνάδες που κάνουμε ανά δεκαπενταετία, πεθυμούμε τα ακροβατικά και τις «επαναστάσεις» που στατιστικά κάθε Έλληνας ζει δυο φορές στη ζωή του. Τους οργανωμένους, τους «λογιστές», αυτούς με το καθαρό μυαλό και τους...

Το «αυτογκόλ» των αγροτών με τα μπλόκα

Κι αν κάποτε στο παρελθόν λειτούργησε, τώρα δεν πρόκειται να λειτουργήσει ο κοινωνικός εκβιασμός μέσω του οποίου, οι αγρότες επιχειρούν να πιέσουν την κυβέρνηση.
Δημιουργώντας πρόβλημα σε όλους τους άλλους, δεν θα λύσουν τα προβλήματά τους. Θα κατέβουν στην Αθήνα. Ε και; Μια μέρα, δυο μέρες, τρεις, τέσσερις; 
Οι Αθηναίοι και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, είναι βουνά μαθημένα στα χιόνια της ταλαιπωρίας από πορείες, απεργίες και κλείσιμο δρόμων...

Αν κλείσουν τους δρόμους δεν θα έχουν την κοινωνία μαζί τους

Σωστά έλεγαν οι αγρότες στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις ότι η κοινωνία είναι μαζί τους. Πλέον οι αγώνες τους είναι για την επιβίωση και όχι για πάρουν όλα τα λεφτά για όλα τα κιλά, που δήλωναν τις εποχές του «ΠΑΣΟΚ ωραία χρόνια».
Για τότε λέμε, που τα χωράφια ήταν… τριώροφα, με την έννοια ότι δήλωναν διπλάσια και τριπλάσια έκταση καλλιεργήσιμης γης παίρνοντας επιδοτήσεις που ουδείς το ήλεγχε. Και τα κοπάδια εν μια νυκτί διπλασίαζαν και τριπλασίαζαν τα ζωντανά, έχοντας σμίξει με τα διπλανά κοπάδια, για να πάρουν διπλάσια και τριπλάσια επιδότηση. Ή τα βαμβάκια βρέχονταν για να ζυγίζουν περισσότερο.
Τότε που τα φρούτα θάβονταν σε χωματερές και τα πορτοφόλια γέμιζαν για να γίνουν BMW, διαμερίσματα στα αστικά κέντρα και στην καλύτερη περίπτωση θηριώδη τρακτέρ...

Πώς η Ελλάδα εκτόπισε την Τουρκία από το παιχνίδι των ηλεκτρικών διαδρόμων

Τα μηνύματα που έρχονται από κάθε πλευρά δείχνουν ότι η Ελλάδα διεκδικεί κεντρικό ρόλο στη νέα εποχή των μεγάλων διασυνδέσεων της Ευρώπης με την Ανατολική Μεσόγειο.
Σε όλα τα μεγάλα project που δρομολογούνται στην περιοχή, μέσω Ισραήλ, Αιγύπτου αλλά και Σαουδικής Αραβίας, η Ελλάδα είναι παρούσα. Και η σύσταση που έγινε γνωστή τη Δευτέρα, για κοινή ελληνο-σαουδαραβική εταιρεία μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της National Grid Saudi Electricity Company, για το μεγάλο ηλεκτρικό διάδρομο άνω των 2.000 χλμ, Αθήνας - Ριαντ, σε αυτό τον σχεδιασμό εντάσσεται.
Η γεωγραφία μας, η στρατηγική που ακολουθούμε πιστά ως χώρα εδώ και μια δεκαετία και τα αντανακλαστικά του ΑΔΜΗΕ, έχουν ως αποτέλεσμα όλες οι ηλεκτρικές λεωφόροι που σχεδιάζονται στην περιοχή της Αν. Μεσογείου να περνούν από την Ελλάδα...

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε ρίγανη

Η ρίγανη χρησιμοποιείται ευρέως στην ελληνική κουζίνα και είναι από τις βασικές πρωταγωνίστριες στις συνταγές. 
Κάποιο μάλιστα υποστηρίζουν ότι αν η Ελλάδα είχε ένα εθνικό βότανο, αυτό σίγουρα θα ήταν η ρίγανη.
Οι άνθρωποι την χρησιμοποιούν εδώ και χιλιάδες χρόνια για να προσθέσουν γεύση στα πιάτα, αλλά και για τη θεραπεία διάφορων προβλημάτων υγείας
Η ρίγανη έχει πολλά οφέλη για την υγεία λόγω των αντιφλεγμονωδών, αντιοξειδωτικών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων της. 
Κάνει καλό όμως σε όλους ή κάποιοι πρέπει να την αποφεύγουν και γιατί;
Τα φυτοθρεπτικά συστατικά της, ειδικά η καρβακρόλη, είναι υπεύθυνα για τους ισχυρισμούς σχετικά...

Η χρεοκοπία της «ιδεολογικής πολιτικής» στα πανεπιστήμια

Ο Νίκος Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 16ο έτος των σπουδών του (!) ψήφισε υπέρ της κατάληψης της σχολής του, για να μην «υποβαθμιστεί» το δημόσιο πανεπιστήμιο από την ψήφιση του νόμου για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. 
Δεν βλέπει πουθενά την υποβάθμιση του πτυχίου της σχολής του, όταν αποδίδεται σε κάποιον μετά από δεκαετίες φοίτησης.
Αντιλαμβάνομαι, ότι ο κ. Παππάς δεν επιδιώκει την προστασία της αξίας του δικού του πτυχίου, που είναι αμφίβολο αν θα προλάβει να το πάρει, αλλά ασκεί «ιδεολογική πολιτική». Τοποθετείται, όπως...

Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει το δρόμο του. Έχει πάθει Σύριζα

Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στο φοιτητικό χώρο είναι εξασθενημένες. 
Στις γενικές συνελεύσεις, που διοργανώνουν οι δυναμικές μειοψηφίες και ο συντεταγμένος κομματικός στρατός του ΚΚΕ, οι θέσεις της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, λαμβάνουν ισχνά ποσοστά με αποτέλεσμα να μην παίζει το ΠΑΣΟΚ ένα σημαντικό και ρυθμιστικό ρόλο σε όσα συμβαίνουν στα Πανεπιστήμια. 
Κι έτσι οι πανεπιστημιακοί χώροι παραμένουν έρμαια στα χέρια γραφικών «αντικαπιταλιστικών» και αριστερίστικων ομάδων που νομίζουν ότι βιώνουν το δικό τους Μάη του ’68, στα χέρια των νέων του ΚΚΕ που νομίζουν ότι συμμετέχουν στη δική τους Οκτωβριανή...

Το τερατώδες ψέμα της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης με αριθμούς που ζαλίζουν

Tο πρώτο μάθημα που πρέπει να διδάσκονται στο σχολείο τα παιδιά, είναι η ακριβής έννοια της λέξης «δωρεάν», ώστε στην πορεία να μην πέφτουν θύματα της πλάνης ότι υπάρχει η δήθεν «τζάμπα» εκπαίδευση, την οποία η κατάπτυστη κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να καταργήσει και οι θεματοφύλακές της - πολιτικά κόμματα, καθηγητές και φοιτητές - με τις καταλήψεις και την άρνηση να γίνει διαδικτυακά η εξεταστική, την προστατεύουν.
Επί δεκαετίες προστατεύουμε τη συλλογική φενάκη της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης, έχοντας πλήρη επίγνωση των δικτύων που έτσι διατηρούνται ανέπαφα.  
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή έχει στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται, μερικά εξαιρετικά διαφωτιστικά πινακάκια, που καταγράφουν με ακρίβεια τους λογαριασμούς. 
Καταγράφει πόσα πληρώνει το κράτος από τον προϋπολογισμό του ανά έτος και ανά εκπαιδευτική βαθμίδα...

Ποιος μπορεί να «χτυπήσει» τον Μητσοτάκη;

Πενία ποσοστών τέχνας κατεργάζεται. Η και αγωνιώδεις προσπάθειες προκειμένου να θρυμματισθεί η κυριαρχία Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό. 
Εξ ου και στις 13 Φεβρουαρίου οργανώνεται μια συζήτηση με τον εύγλωττο τίτλο: 
«Απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος;»
Δεν ξέρουμε αν το συνειδητοποιούν οι οργανωτές και συνομιλητές, αλλά ο τίτλος της συζήτησης είναι δηλωτικός της αναγνώρισης του Μητσοτάκη ως κυρίαρχης οντότητας στην πολιτική συγκυρία. Γιατί θα είχε...

Πού εξαφανίστηκαν οι αντάρτες των χρωματιστών τιμολογίων

Τον περασμένο Δεκέμβριο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συνεπικουρούμενα από «δημοσιογράφους – ερευνητές» που χάιδευαν αυτιά και από δήθεν οργισμένους εκπροσώπους των καταναλωτών είχαν πάρει τα όπλα τους και τα φυσεκλίκια τους, στον υπέρ πάντων αγώνα κατά των χρωματιστών τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος.
Το αντικυβερνητικό αντιπολιτευτικό μένος, είχε συγγράψει ένα ευφάνταστο σενάριο, το οποίο είχε σκηνοθετηθεί πάνω στον οικονομικό αναλφαβητισμό της κοινωνίας προκαλώντας αντιδράσεις που ξέφευγαν από τα όρια της λογικής
Η ομαδοποίηση των τιμολογιακών πολιτικών των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και η τακτοποίηση του χάους μέσα στο οποίο κανείς δεν γνώριζε τι ακριβώς πλήρωνε και γιατί, είχαν χαρακτηριστεί σαν κρυφό χαράτσι, σαν ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων, σαν χατίρι προς τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας και σαν μια ακόμα παρενέργεια από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ...

Πώς λειτουργεί το Δημόσιο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου

Προσπάθησα αυτές τις μέρες να αποφύγω τη συμμετοχή σε συζητήσεις για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.
Ο λόγος είναι ότι οι πολιτικές συζητήσεις στην Ελλάδα είναι κατά βάση θεολογικές. Θεολογική είναι μια συζήτηση στην οποία πρέπει απαραίτητα να συνταχθείς με τη γραμμή του ιερατείου, και αντί για επιχειρήματα διαβάζεις για το «τι κρύβεται πραγματικά πίσω από αυτήν την αλλαγή». Ο λόγος που προτιμάμε να μιλάμε για το «τι κρύβεται» πίσω από κάθε αλλαγή είναι για να μη γίνει ποτέ καμία αλλαγή. Γιατί οι αλλαγές είναι του Διαβόλου
Επειδή εγώ δεν τα πάω καλά με τις θεολογίες, αντί να επιχειρηματολογήσω υπέρ ή κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων (στην Ελλάδα ή αλλού), να σας πω για το τι κάνουμε εμείς στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Το οποίο είναι δημόσιο...

Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος δημοσιοποίησε ότι έχει καρκίνο – O ρόλος της Καμίλα, επιστρέφει ο Χάρι, δύσκολες ώρες για τον Γουίλιαμ

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε όχι μονάχα στο παλάτι αλλά και όλον τον κόσμο η επίσημη ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ πως ο βασιλιάς Κάρολος διεγνώσθη με καρκίνο. 
Όπως γνωστοποίησε το παλάτι, δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του μονάρχη για υπερτροφία προστάτη. 
Ο ίδιος ανέφερε πως επρόκειτο για επέμβαση ρουτίνας και καλούσε τους άνδρες να εξετάζονται...

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

ΑΕΚ: Παρακάμερα με Αστέρα και τον Δημήτρη Μελισσανίδη να αποθεώνει τον Λιβάι

Η ΑΕΚ δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση από την αρχή της χρονιάς. 
Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, σκοράρει συνεχώς και στα τελευταία τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, έχει ισάριθμες νίκες με 12 γκολ ενεργητικό
Μετά από 21 αγωνιστικές, η «Ένωση» βρίσκεται δεύτερη και στο -2 από την κορυφή, με την πιο πρόσφατη νίκη να ήταν κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης με 4-2 στην Opap Arena.
Ο Αλμέιδα προφανώς έχει... ευχάριστο πονοκέφαλο, μιας και ο Έκι Πόνσε έχει πετύχει 7 γκολ στα 3 τελευταία παιχνίδια, ενώ επέστρεψε στη δράση ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος συνέχισε από κει που σταμάτησε, δηλαδή πετυχαίνοντας γκολ
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανέβασε ένα βίντεο με την παρακάμερα του αγώνα κόντρα στον Αστέρα και υπάρχουν πλάνα από τα γκολ και τους πανηγυρισμούς...

Τα F-35, οι «απίθανες» θεωρίες και η πραγματικότητα

Tα τελευταία εικοσιτετράωρα, μετά την επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την θετική απάντηση στο να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την αγορά από την Πολεμική Αεροπορίας της χώρας μας αεροσκαφών F – 35 έχουν ακουστεί στην δημόσια σφαίρα τα πιο απίθανα πράγματα. Κυριολεκτικά όμως απίθανα…

Το χειρότερο απ’ όλα βέβαια, είναι πως αυτές οι απίθανες πραγματικά, «ιστορίες» για τα αεροπλάνα, δεν ακούστηκαν μόνον από τα χείλη δημοσιογράφων, δημοσιολογούντων ή άλλων «ειδικών», αλλά και από χείλη πολιτικών
Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα λίγο ψύχραιμα...

Μαραντζίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας έχει τελειώσει - Είναι μόνο για τα «πρωινάδικα»

Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπολύει ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Μαραντζίδης.
Ο Νίκος Μαραντζίδης επιτίθεται στον Στέφανο Κασσελάκη, αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας έχει τελειώσει οριστικά ενώ ισχυρίζεται ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για παραγωγή πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς το κόμμα απασχολεί πλέον μόνο ως κοσμικό γεγονός στις πρωινές εκπομπές:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ απασχολεί πλέον την κοινή γνώμη περισσότερο ως κοσμικό γεγονός παρά ως πολιτικό φαινόμενο. Ελάχιστοι έχουν απομείνει που ενδιαφέρονται πραγματικά για τον ΣΥΡΙΖΑ ως παραγωγό πολιτικών προτάσεων. Ως κοσμικό γεγονός, μια χαρά καλύπτεται...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (05-02-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Eυρωεκλογές: Η ανάδυση ενός νέου πολιτικού διπόλου και η ελληνική ιδιαιτερότητα

Το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα οι πιο σημαντικές χώρες της Ευρώπης
(ΜΒ, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία -αυτή το μέρος του 20ου έζησε υπό δημοκρατικό καθεστώς) έβλεπαν την πολιτική τους ζωή και την κομματική αντιπαράθεση να κυριαρχούνται από τη σύγκρουση ενός κεντροδεξιού πολιτικού πόλου, με συντηρητικά ή χριστιανοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, με έναν κεντροαριστερό στον οποίο κυριαρχούσε - αν δεν τον μονοπωλούσε - η σοσιλαλδημοκρατία ή η πλησιέστερη προς αυτήν κομματική έκφραση (για την έννοια της σοσιαλδημοκρατίας οι πληρέστερες αναλύσεις υπάρχουν στα γαλλόγλωσσα και αγγλόγλωσσα βιβλία του Γ. Μοσχονά).
Κάτι ανάλογο, μάλιστα, εν πολλοίς συνέβαινε και στις σκανδιναβικές χώρες - όπου το κομματικό σύστημα δεν ήταν απολύτως διπολικό -, κατεξοχήν δε στην υπό σοσιαλδημοκρατική κυριαρχία Σουηδία: Εκεί, κατά την εβδομηντάχρονη περίοδο 1930-2000, οι σοσιαλιστές μπορούσαν να...

Η αριστερή τρομοκρατία ως εχθρός της κοινωνίας

Στα χείλη πολλών κρέμονται οι ερωτήσεις: 
Γιατί τώρα; 
Γιατί επανεμφανίστηκε μετά από πέντε χρόνια; 
Θα υπάρξει συνέχεια και ποια θα είναι αυτή;
Ο λόγος φυσικά, για την πρόσφατη τρομοκρατική πράξη με την έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας και ο θόρυβος που προκλήθηκε τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό. 
Υποθέτω πως οι διωκτικές αρχές ξέρουν τη δουλειά τους και αργά ή γρήγορα θα δούμε τα αποτελέσματα των ερευνών τους. 
Εκείνο, ωστόσο, που έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά και συμβολισμό, είναι η επιλογή της συγκυρίας για το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας, λίγες εκατοντάδες μέτρα από...

Αναβιώνει η τρομοκρατία στην Ελλάδα;

Η τρομοκρατία έχει σβήσει στον δυτικό κόσμο.
 
Είτε με τη RAF στα γερμανικά «Λευκά Κελιά» του Σταμχάιμ, είτε με την «Αυτοκριτική του αντάρτικου» των Ερυθρών ταξιαρχιών και της Λότα Κοντίνουα στην Ιταλία, είτε με παράδοση των όπλων και συμφωνίες ειρήνευσης του ΙΡΑ στην Ιρλανδία και της ΕΤΑ στην Ισπανία.
Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε η παραδοχή της αποτυχίας. Οι λαϊκές μάζες για την «απελευθέρωση» των οποίων αγωνίζονταν, δεν είδαν στο πρόσωπό τους απελευθερωτές αλλά κοινούς εγκληματίες και απέστρεψαν το πρόσωπό τους.
Τι ίδιο έγινε και στη μήτρα του Αντάρτικου Πόλης, τη Λατινική Αμερική (Ουρουγουάη, Βραζιλία, Αεγεντινή). Εκεί από όπου ξεκίνησε, μέσα στις άθλιες, βρώμικες και ανήλιαγες φαβέλες. Εκεί όπου...

Το κυπριακό κλειδί στα ευρωτουρκικά: «Μπλόκο» στην συμμετοχή Φιντάν στο Άτυπο Συμβούλιο της Ε.Ε.

Η Ε.Ε. έστειλε το μήνυμα στην Άγκυρα ότι οι ευρωτουρκικές σχέσεις περνάνε μέσα από το Κυπριακό 
Kαι καθώς η Τουρκία επιμένει στην σκληρή και άκαμπτη στάση ο τούρκος υπουργός εξωτερικών, Χ.Φιντάν, δεν προσκλήθηκε τελικά στην Άτυπη Σύνοδο ΥΠΕΞ (Gymnih) που έγινε το Σάββατο στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από ορισμένες πλευρές επιχειρήθηκε να ασκηθεί πίεση στη Λευκωσία να συναινέσει σε αυτή την πρόσκληση με το επιχείρημα ότι θα πρέπει να …ανταμειφθεί η Τουρκία επειδή τελικά ενέκρινε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Βεβαίως, καθώς αυτό αφορά άλλο οργανισμό...

Κρίσιμο crash test για την κυβέρνηση

Στην πιο κρίσιμη καμπή τους εισέρχονται από σήμερα τα τρία μεγάλα και ανοιχτά μέτωπα, που η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί. 
Τρία θέματα, που το καθένα προκαλεί ισχυρές αντιστάσεις και αντιδράσεις - οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι φοιτητικές καταλήψεις και η κοινοβουλευτική συζήτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών - δημιουργούν το πιο έντονο σκηνικό σε κοινωνικό επίπεδο, που το Μέγαρο Μαξίμου έχει κληθεί να αντιμετωπίσει έως σήμερα.
Με την φράση «για εμάς δεν υπάρχει «αγροτικό μέτωπο», το μόνο μέτωπο που έχει η κυβέρνηση είναι με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα παραγωγής»...

«Οι Αλκυονίδες έφτασαν»: Πόσο θα διαρκέσει ο καλός καιρός – Κοντά στους 20 βαθμούς η θερμοκρασία

Στο λεκανοπέδιο της Αττικής διαρκούν συνήθως περισσότερο και γίνονται πιο εύκολα αισθητές
Την ανιούσα παίρνει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, οι Αλκυονίδες ήρθαν... για να μείνουν καθώς μέχρι τουλάχιστον τις 15 Φλεβάρη δεν αναμένεται κάποια ψυχρή εισβολή...

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Είμαστε στην αρχή, θα δούμε κι άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα

Κρίνοντας από τα μηνύματα που εκπέμπει ο χώρος της τρομοκρατίας και τη γενικότερη αναβάθμιση αυτών των οργανώσεων, η ειδικός στη Διεθνή Ασφάλεια, Μαίρη Μπόση, θεωρεί βέβαιο ότι θα δούμε σύντομα και νέα «χτυπήματα».
Η ώσμωση της τρομοκρατίας με το οργανωμένο έγκλημα, όπως λέει με αφορμή τη βομβιστική επίθεση στο υπ. Εργασίας επί της οδού Σταδίου, φουντώνει, οι δράστες έχουν όλοι και μεγαλύτερη πρόσβαση σε οπλισμό, ενώ γνωρίζουν όλο και καλύτερα τη χρήση, τη δράση και την αποτελεσματικότητα των εκρηκτικών υλών.
Ταυτόχρονα κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για τη χαλάρωση, όπως λέει, της ενασχόλησης των διωκτικών αρχών με αυτού του είδους τις οργανώσεις και την εκ των υστέρων αφύπνιση, αφού συμβεί το γεγονός...

Η ενίσχυση της αποτρεπτικής μας ισχύος, οι εξοπλισμοί και η συζήτηση του «καφενείου»

Μια εβδομάδα μετά την αποστολή στο Κογκρέσο προς έγκριση της πώλησης F-35 στην Ελλάδα και F-16 στην Τουρκία και τη σημαντική επιστολή Μπλίνκεν στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα ένας άτυπος «εμφύλιος» και μια καθόλου χρήσιμη δημόσια αντιπαράθεση για τα εξοπλιστικά, ενώ και από την κυβέρνηση θολώνει η εικόνα που εκπέμπεται τις τελευταίες ημέρες.
Η δημόσια αυτή αντιπαράθεση που διεξάγεται με οπαδικό ύφος και όρους πρωϊνάδικου κάθε άλλο παρά συμβάλει στο να δοθούν απαντήσεις στην πραγματική αγωνία που από όλους εκφράζεται ώστε οι τελευταίες εξελίξεις, η προσφορά δωρεάν αμυντικού υλικού από τις ΗΠΑ, και η προοπτική σύναψης συμφωνίας για νέα προγράμματα, να συμβάλουν τελικά στην αναβάθμιση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων που επιτρέπει η συγκυρία...