Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Γιατί ο Καραμανλής

Τριάντα πέντε χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η χώρα οδηγείται την 4η Οκτωβρίου, για δέκατη Τρίτη φορά, στις κάλπες, για να εκλέξει την κυβέρνηση στην οποία θα εμπιστευθεί την τύχη της.

Από τα 35 αυτά χρόνια, η Ν.Δ. έχει κυβερνήσει τη χώρα 16 χρόνια, εκ των οποίων 5 ½ χρόνια υπό τον Κων. Καραμανλή, 1 ½ υπό τον Γεώργιο Ράλλη, 3 ½ υπό τον Κων. Μητσοτάκη και 5 ½ υπό τον Κώστα Καραμανλή.



Στα χρόνια αυτά εμπέδωσε και διηύρυνε τη Δημοκρατία (γεγονός που επιβεβαιώθηκε με την τρίμηνη διακυβέρνηση της χώρας υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη, σε συνεργασία με την Αριστερά), πέτυχε την ένταξη στην Ευρώπη, πραγματοποίησε σειρά μεγάλων έργων υποδομής και άνοιξε νέους ορίζοντες στην εξωτερική της πολιτική, υπερασπιζόμενη αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια και υποχρεώνοντας φίλους και συμμάχους να τα ενστερνιστούν, όπως συνέβη στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008.



Ο Κώστας Καραμανλής, που αποτελεί τη μεγάλη εγγύηση των εξωτερικών αυτών ανοιγμάτων και της σθεναρής στάσης της πατρίδας μας σε εξυφαινόμενες πολιτικές, βλαπτικές για τον ελληνισμό γενικότερα (σχέδιο Ανάν), αντιμετωπίζει μια ανεξήγητη, πολύμηνη και εμπαθή επίθεση από το εσωτερικό, που ξεπερνά τα όρια της επιβαλλόμενης από τη δημοκρατική υφή του πολιτεύματος αντιπολιτευτικής κριτικής.



Ο πρωθυπουργός υπονομεύεται επίσης από την αποκάλυψη σκανδάλων διαπραχθέντων -υποτίθεται- από συνεργάτες του, που στοχεύουν στο κηλίδωμα της προσωπικής του εικόνας, προκειμένου να τεθεί ο ίδιος εκτός πολιτικής παιδιάς και να απαλλαγούν οι αντίπαλοί του της παρουσίας του.



Συμβαίνει με τον Κώστα Καραμανλή ό,τι συνέβη με τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1932, που κατηγορήθηκε για σωρεία σκανδάλων συνεργατών του και απώλεσε τις εκλογές της χρονιάς εκείνης, με συνέπεια η χώρα να στερηθεί της σημαντικότερης πολιτικής προσωπικότητας της ιστορίας της και να οδηγηθεί ακέφαλη σε μια περίο-δο κρίσιμη για τον ελληνισμό.



Το πάθημα της Ελλάδας από την απώλεια του Ελευθερίου Βενιζέλου πρέπει να αποτελέσει για την εποχή μας μέγα μάθημα. Η Ελλάδα εκτός από την παγκόσμια οικονομική κρίση έχει μπροστά της ένα κρίσιμο τετράμηνο, στο οποίο θα κριθεί η πορεία της Τουρκίας και των Σκοπίων προς την Ευρώπη.



Ο Καραμανλής έχει δώσει εχέγγυα επιτυχών χειρισμών και στα τρία αυτά ζητήματα. Ας μην επιτρέψουμε στους δολοπλόκους και συνωμότες να προωθήσουν τα σατανικά σχέδιά τους.



Ας σταθούμε στο πλευρό του Καραμανλή ως υπερασπιστή μιας πολιτικής που εξασφαλίζει στην Ελλάδα διεθνές κύρος, σεβασμό και αξιοπρέπεια και ας αποτρέψουμε την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, που κατά τα 18 χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας απ΄αυτό διαβρώθηκαν οι ηθικές αξίες και παραδόσεις των Ελλήνων.



O ίδιος ο Καραμανλής στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό έθεσε περιφραστικά το δίλημμα «εγώ ή ο Παπανδρέου», λέγοντας ότι η εκλογή της 4ης Οκτωβρίου θα κρίνει ποιος θα είναι πρωθυπουργός σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.


Το επίπεδο του Κοινοβουλίου γίνεται σιγά - σιγά...δάπεδο! Δείτε το video ...προς απόδειξη !

Όποιος γνωρίζει αναλυτικά με ΠΟΙΟΝ τρόπο -στα μέσα της δεκαετίας του 80- η πορνοστάρ Τσιτσιολίνα έφτασε να μεσουρανεί στην Ιταλία και να βρίσκεται στο Ιταλικό Κοινοβούλιο, μπορεί να κατανοήσει πολλά από αυτά τα οποία επιχειρούνται εδώ δύο περίπου χρόνια στην χώρα μας.

Σημαντικό γρανάζι αυτού του συστήματος που επιχειρεί τον
ευτελισμό της πολιτικής και του εθισμού των πολιτών στην παθητική αποδοχή του παράλογου , είναι και ο κ. Καρατζαφέρης.

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που τον ήθελαν να συζητά με τον καλλιτεχνικό μάνατζερ
Ηλία Ψινάκη την ένταξή του στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε χθες στην εκπομπή του κ.Αυτιά στο Alter ότι:«Χθες μίλησα με τον κ. Ψινάκη, ο οποίος είναι κομιστής ενός πολύ μεγάλου μυαλού και όταν το αντιληφθεί ο πολίτης, πράγματι αντιλαμβάνεται ότι το μυαλό αυτό μπορεί να προσφέρει. Ζει σε έναν άλλο χώρο, αλλά μπορεί να προσφέρει».

Με «μπροστάρη» τον Ηλία Ψινάκη θα επιχειρήσει ο κ. Καρατζαφέρης να προσεγγίσει, όπως λέει, τους νέους και να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στην πολιτική. «Εγώ θέλω να
πλατύνω την Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό με ...άλλους ανθρώπους» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84",ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Βέβαια πέρσι (21 Μαρτίου 2008) από το βήμα τις Βουλής έλεγε άλλα , όπως έγραφε χθες και το blog taxalia .
Συγκεκριμένα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων με θέμα
τα δικαιώματα της νεολαίας στη μόρφωση και τον πολιτισμό, έλεγε ότι:«Θυμάμαι, όταν ήμουν παιδί, που πηγαίναμε μαζί με τον Σπύρο, που είναι μεγαλύτερος από εμένα, στο Λυκαβηττό για να ακούσουμε Παύλο Μπακογιάννη, από την Deutsche Welle. Αυτός δεν ήταν ένας αγώνας; Δεν είναι παράδειγμα για τους νέους ανθρώπους, για να τους μάθουμε να αντιστέκονται σ’ αυτά που γίνονται σήμερα;
Γιατί, λοιπόν, το αρνούμεθα;
Ποια είναι σήμερα τα ινδάλματα της νεολαίας; Ποια είναι; Θα τολμήσω να πω ένα όνομα. Ο κ. Ψινάκης; Υπάρχει πάρτι της σημερινής καλής κοινωνίας, της κοινωνίας του χρήματος δηλαδή που να κάνει ένα πάρτι και να θεωρείται πετυχημένο χωρίς να είναι μέσα ο κ. Ψινάκης; Δεν υπάρχουν νέα παιδιά σήμερα -και σας ερωτώ κατά πρόσωπο- που λένε: «α, πάμε να κολλήσουμε δίπλα για να γίνουμε αστέρια»; Αυτά είναι τα ινδάλματα σήμερα. Αυτά πλασάρουν οι τηλεοράσεις σήμερα».

Τον
ίδιο δηλαδή άνθρωπο που θεωρούσε πέρσι ως αντιπαράδειγμα για τους νέους , σήμερα τον θεωρεί ως ...«πολύ μεγάλο μυαλό που μπορεί να προσφέρει στο κοινοβούλιο» !!!
Καρατζαφέρης είναι αυτός βλέπετε! Συνώνυμο της «κωλοτούμπας» και του
λαϊκισμού! Αλλά και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΡΑΝΑΖΙ του συστήματος που επιχειρεί την «καραγκιοζοποίηση» της πολιτικής.

Σίγουρα αυτά
δεν μπορεί να πρεσβεύουν τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ, οι οποίοι είναι φύσει συντηρητικοί και δεμένοι άρρηκτα με παραδόσεις και αξίες. Όσοι δεν έφυγαν δυσαρεστημένοι από τον ...Μπουμπούκο και την Μπουμπούκα, προβλέπεται τώρα να το πράξουν. Στην αντίθετη περίπτωση θα υποστούν τον ...Ηλία Ψινάκη να τους λέει περιπαικτικά:« Μωρή κουλή θα μου ρίξεις και εμένα μια...ψήφο, να την...ευχαριστηθώ;».

Υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα Εδαφική Συνεργασία «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013»

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013».

Όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, η προθεσμία λήγει στις
30 Οκτωβρίου. Η πρόσκληση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αφορά τις τρεις προτεραιότητες του Προγράμματος (Ποιότητα ζωής, Προσβασιμότητα και Ανταγωνιστικότητα και ανθρώπινοι πόροι) και όλους τους επιμέρους στόχους
.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 51 εκατ. (85%) προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το 15% από εθνικούς πόρους.



«Η Ελλάδα, ως το αρχαιότερο μέλος της Ευρωπαϊκής ʽΕνωσης στην περιοχή, διαθέτει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση εθνικών και διακρατικών προγραμμάτων», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Σπύρος Ευσταθόπουλος.



Από την πλευρά της, η υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας, Λιλιάνα Πάβλοβα, αναφέρθηκε τα υπό κατασκευή έργα, όπως για παράδειγματη η διαχείριση των υδάτων των ποταμών Νέστου και Στρυμόνα, τα οποία, όπως επεσήμανε, «συνέβαλαν στη βελτίωση των οικονομικοκοινωνικών δεικτών των επιλέξιμων περιοχών».



Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος διαμορφώνεται σε 130.277.598 ευρώ, εκ των οποίων τα 110.735.958 ευρώ (85%) προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και τα 19.541.640 ευρώ (15%) είναι εθνική συμμετοχή.



Επιλέξιμες περιοχές του προγράμματος είναι οι νομοί Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Δράμας, Θεσσαλονίκης και Σερρών στην Ελλάδα, και από τη Βουλγαρία οι επαρχίες Μπλαγκόεβγκραντ, Σμόλιαν, Χάσκοβο και Κίρτζαλι.


Επανίδρυση χώρις Άκη και Σημίτη δεν γίνεται.

του J.R

Η Επανίδρυση άρχισε...


Με τον συμπαθέστατο Άκη δεν έχουμε τίποτα το διευκρινίζουμε για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις αν όμως αληθεύει ε! τότε πρόεδρε Γιώργο μας αφήνεις άναυδους .
Έτσι θα επανιδρύσεις την χώρα Πρόεδρε Γιώργο την πρώτη κρυάδα την πήραμε πριν από λίγες ώρες με το Σημίτη τώρα ο Άκης.
Και άντε το Σημίτη το μυριζόμαστε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πας, αλλά τον Άκη πρόεδρε Γιώργο;

Ντέρμπι θα το κάνεις το ματσάκι αν ξεκινάς έτσι.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Με εντολή Καραμανλή θα προχωρήσουν η απόσυρση, ΦΠΑ και πλειστηριασμοί

Σύμφωνα με πληροφορίες με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή των τριών από τις πρωτοβουλίες της που προετοίμαζε κι έμειναν σε εκκρεμότητα μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.


Σήμερα στις 10.46 π.μ. γράψαμε, ότι λόγω της προκήρυξης των εκλογών, σημαντικές αποφάσεις μπαίνουν στο συρτάρι και αναστέλλεται η εφαρμογή τους!


Ο λόγος αφορά, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, στην πραγματοποίηση και εφαρμογή :


α) της απόσυρσης των παλαιών ΙΧ,

β) την αποπληρωμή του ΦΠΑ με 30% προκαταβολή και σε δύο μηνιαίες δόσεις και

γ) το πάγωμα των πλειστηριασμών για ποσά έως 200.000 ευρώ



Η απόφαση να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα, σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, είναι προσωπική του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.


Το νομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, κατέληξε στη απόφαση η εφαρμογή να γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αν και αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις από τη αντιπολίτευση.


Οι εκπρόσωποι ης αγοράς δέχτηκαν με μεγάλη ανακούφιση την εφαρμογή των μέτρων, που πιστεύεται ότι θα βοηθήσει την αγορά αυτοκινήτων, ενώ η ρύθμιση του ΦΠΑ θα δώσει ενέσεις ρευστότητας στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες λόγω της κρίσης.


Όχι Ρε! Δεν θέλω το καλό του “τόπου”!

Ο νέος πολιτικός μας πολιτισμός. Οι δύο αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων βγαίνουν με εμφανή ανιδιοτέλεια και δηλώνουν ότι αγωνίζονται για το “καλό του τόπου”. Πρόωρες για το καλό του τόπου, πλαστικά σημαιάκια στο Θησείο για το καλό του τόπου. Τι διάολο είναι εντέλει αυτός ο “τόπος“;



Να πεις για το καλό του “Έθνους” βρε ηγέτη, να το καταλάβω και να χειροκροτήσω. Το Έθνος σημαίνει “γέννα”. Είναι επόμενο να συμφωνώ και να επιδιώκω το καλό της “γέννας”, του Γένους, της γενιάς. Της Μάνας που με γέννησε, του παιδιού που έφερα στον κόσμο. Δεν υπάρχει κάτι ποιό φυσιολογικό. Όπως η λιονταρίνα προστατεύει τα μικρά της, και τα δελφινάκια τρίβονται στη μαμά τους. Φυσικό και επόμενο.



Να πεις για το καλό της “Πατρίδας”, να το καταλάβω και να χειροκροτήσω δις. Γιατί Πατρίδα είναι η πατρώα Γη (για εμάς, η μαμά μας, η Μητέρα Γη). Λογικό και επόμενο είναι να αγαπώ το χώμα που γεννήθηκα. Το χώμα που έκανα πηλό όταν τα χέρια μου άρχισαν να πιάνουν. Τον πλάτανο που με νανούριζε ο ίσκιος του. Το ρυάκι που με ξεδίψαγε και ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΡΕΨΟΥΝ. Το πεύκο που έδενα την κούνια μου και ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ.



Τον “Τόπο” λοιπόν δεν τον καταλαβαίνω. Τόπος μπορεί να είναι και η έρημος Γκόμπι. Εκτός αν εννοείτε τον τόπο που μετριέται από τους ΤΟΠΟγράφους μετά τις φωτιές για να δείτε τις αντικειμενικές αξίες και ν’ αρχίσετε την “εκμετάλλευση”. Το μαφιόζικο τσιμέντωμα που στηρίζει την πολιτική σας επιβίωση. Τον Άκτωρα και τον Τρομπούκη.



Ε όχι λοιπόν. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. Εσείς, ζείτε στα τσιμέντα του κολωνακίου και βλέπετε την πατρίδα μόνο μέσα από τις επικερδείς φωτιές, βλέπετε το Έθνος σαν τόπο για να περάσουν Ιονίες και Αττικές οδοί. Εσείς εκτελέσατε ότι πιο ιερό και όσιο, τη φύση και τη γενιά για να την κάνετε έναν άψυχο, τιμολογήσιμο ΤΟΠΟ. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!

olympiada

«Το συμφέρον της παράταξης πρέπει να ταυτίζεται με το εθνικό»

Σκληρή απάντηση στους εσωκομματικούς επικριτές της επιλογής των πρόωρων εκλογών επεφύλαξε σήμερα, μετά το τέλος της συνεδρίαστης της Διυπουργικής Επιτροπής για την Οικονομία υπό τον πρωθυπουργό, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.

«Οι εκλογές είναι προς το συμφέρον του τόπου και εγώ όταν ρωτήθηκα υποστήριξα την άποψή μου χωρίς ταλαντεύσεις», τόνισε αρχικά ο κ. Σουφλιάς και μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως το συμφέρον της παράταξης πρέπει να ταυτίζεται με το συμφέρον του τόπου.

Όπως είπε, με δεδομένη την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκλογές θα γίνονταν το Φεβρουάριο ή τώρα. «Το ερώτημα ήταν τι συμφέρει τον τόπο ποιο είναι το εθνικό συμφέρον», σημείωσε.


«Σε αυτούς που διερωτώνται ποιο είναι το συμφέρον της παράταξης πρέπει να πω πως υπάρχει μία βασική αρχή που υπηρετεί η ΝΔ ... Αυτονόητο είναι ότι το συμφέρον μίας παράταξης πρέπει να ταυτίζεται με το συμφέρον το εθνικό», παρατήρησε με νόημα ο Γιώργος Σουφλιάς και επανέλαβε: «Το πρωτεύον είναι ότι το συμφέρον της παράταξης πρέπει να ταυτίζεται με το εθνικό συμφέρον».


«Αυτά είναι μία απλή εξίσωση, είναι αυτονόητα, εάν δεν προσθέσεις στους συλλογισμούς σου διάφορες άλλες παραμέτρους», πρόσθεσε ο κ. Σουφλιάς και κατέληξε λέγοντας:


«Πλέον πρέπει να δώσουμε το καλό αγώνα με πίστη και με δύναμη και νομίζω ότι μπορούμε να τον κερδίσουμε».


Δεν έρχεται και πανηγυρίζουν στο ΠΑΣΟΚ!


Άσχημα τα μαντάτα από τη Γερμανία καθώς το ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας αποφάσισε τη μη έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη χώρα μας.

Ο
εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενημέρωσε το μεσημέρι τον υπουργό Δικαιοσύνης για την απόφαση της γερμανικής δικαστικής αρχής κι αυτό σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες στη χώρα μας , θα παραμείνει στις φυλακές Στάλενσχαϊμ για λίγους μήνες ακόμη και μετά θα αφεθεί ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

«
Χειρότερα δεν γινόταν» ήταν η απάντηση ανώτατου δικαστικού λειτουργού όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Ο
Ι. Τέντες φαίνεται πως είχε καταλάβει τη δυσμενή τροπή που έπαιρναν τα πράγματα γι΄ αυτό στις αρχές της εβδομάδας έσπευσε να προβεί στην αντικατάσταση του ανακριτή Ζαγοριανού και τον ορισμό ειδικού εφέτη ανακριτή στην υπόθεση.

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί εκτός των άλλων και το
τέλος των φημών και των πληροφοριών που διακινούνταν όλο αυτό το διάστημα σε βάρος πολιτικών προσώπων για σχέσεις παράνομης συναλλαγής τους με τον κατηγορούμενο.

Σε ιδιαίτερα
δύσκολη θέση ευρίσκεται και ο ανακριτής Ζαγοριανός ο οποίος θα απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στον προϊστάμενο της επιθεώρησης των δικαστηρίων και ενδεχομένως, αν αποδειχτεί ότι ενήργησε «χειραγωγούμενος», θα του ασκηθούν εκτός από πειθαρχικές και ποινικές διώξεις.

Σε πολιτικό επίπεδο, το
ΠΑΣΟΚ αναμένεται ότι θα κορυφώσει τους τόνους της κριτικής σε βάρος της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης.

"Εκλογές και ...γαία πυρί μιχθήτω"


Όχι, όχι. ! Αυτό δεν το είπατε εσείς κ. Παπανδρέου.
Εσείς μόνο την λέξη "εκλογές" είπατε.
Όσο για την υπόλοιπη πρόταση, ας φρόντιζαν οι "επιτελείς" να σας την ερμηνεύσουν, γιατί είμαι απόλυτα σίγουρος ότι την ακούτε για πρώτη φορά.


Το περιορισμένο νοητικό σας βεληνεκές, δεν σας επιτρέπει να βλέπετε πίσω από τις ...γωνίες, ώστε να δείτε ποιός ...έρχεται.
Ο Μάρτιος έρχεται κ. Παπανδρέου.!
Με τις ευλογίες του ..."υπερκομματικού" Προέδρου και ανωτάτου άρχοντος, προκαλέσατε εκλογές κ. Παπανδρέου, κι' ας ανακατευθεί το χώμα με τη φωτιά, τουτέστιν ας καεί η χώρα. Αυτή είναι η ερμηνεία του δευτέρου μέρους της πρότασης κ. κληρονόμε της δυναστείας των "Παπανδρέου".
Χθές από το Θησείο, και με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη (ανατρίχιασα), ζητήσατε τη "συνεργασία" όλων των δυνάμεων του τόπου.
Ποιών δυνάμεων κ. Παπανδρέου; Ούτε σ' αυτό μπορείτε να γίνετε λίγο πιο σαφής;
Πάντως, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας από τώρα, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν ανήκει στις ...προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου. Επομένως ξεχάστε την.!
Η Νέα Δημοκρατία είναι η ...επάρατος δεξιά.
Να θυμάσθε κ. Παπανδρέου, ότι το "εκλογές εδώ και τώρα" θα γυρίσει
μπούμερανγκ όχι μόνο κατά του προσώπου σας, αλλά και της ..."πολιτικής" σας.

Η Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά τον κ. Παπούλια πάτησε ..."delete", αφού καθυστερημένα διαπίστωσε ότι ανήκει στους ...αφανείς ήρωες, που με την σιωπή του ενίσχυε την επιμονή σας για πρόωρες εκλογές.
Κύριε Παπανδρέου, πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι και οι "κρίνοντες κρίνονται".
Ουδείς ευρίσκεται στο απυρόβλητο, μηδέ του ανωτάτου άρχοντος εξαιρουμένου.
Γνωρίζατε εξ αρχής ότι ο κ. Παπούλιας ΔΕΝ θα είναι εκ νέου υποψήφιος - προφανώς για λόγους υγείας - γι' αυτό και απαντήσατε προκαταβολικά ΟΧΙ στην στήριξή του.
Σας ..."εξουσιοδότησε" εν λευκώ, να ομιλείτε "αντ' αυτού".
Παίζατε θέατρο όταν ο ...αφελής Καραμανλής σας καλούσε να τον στηρίξετε.
Κύριε Παπανδρέου, όσο διακοσμητικοί και αν ...κατάντησαν οι ρόλοι των ανωτάτων αρχόντων της χώρας μας, όλο και κάτι θα έχουμε να θυμόμαστε απ' αυτούς.
Για να μην πάμε στο μακρυνό παρελθόν, ας θυμηθούμε τουλάχιστον τρεις εξ ατών:
Ο ένας θα μείνει για την γραφικότητά του και το σλόγκαν περί "αναδέλφου έθνους".
Ο άλλος επειδή βρήκε την τόλμη και σχεδόν εξύβρισε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ από του βήματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Και...
Ο τρίτος.!!! Ο τρίτος, για το δάκρυ που κύλησε από τα μάτια του, στο άκουσμα της λέξεως "Μακεδονία".
Μακάρι να θυμόμουνα και κάτι από τον νυν.
Κύριε Παπανδρέου, αν υποτεθεί (!!!) πως παίρνετε αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές, τον προσεχή Μάρτιο, πώς θα εκλέξετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Δεν έφθασε μέχρι εκεί η σκέψη σας;
Η Ν.Δ. θα προκαλέσει νέες εκλογές, και θα χρεώσει σε σας το πολιτικό κόστος και των δύο.!
gianniotis

Η επιστολή εθνικής ευθύνης του Πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, κατά την επίσκεψη του (3/9/2009) στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, του επέδωσε την ακόλουθη επιστολή:


Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Τα δεδομένα και, ιδίως, οι σημερινές ανάγκες της οικονομίας μας, μέσα στην πρωτοφανή οικονομική κρίση, είναι γνωστές και κοινώς αποδεκτές, τουλάχιστον για εκείνους οι οποίοι αντικρίζουν υπεύθυνα το μέλλον και την προοπτική του Τόπου.

Καίτοι με λιγότερη ένταση απ’ ό,τι, συμβαίνει σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. – και τούτο λόγω της συντονισμένης προσπάθειας της Κυβέρνησης – είναι πλέον αισθητές και στη Χώρα μας οι επιπτώσεις της παγκόσμιας αυτής οικονομικής κρίσης. Επιπτώσεις που επιβαρύνονται από χρόνιες παθογένειες, κυρίως μάλιστα του μεγάλου, εδώ και δεκαετίες, δημόσιου χρέους.

Ακριβώς όμως για να συνεχισθεί με επιτυχία το όλο εγχείρημα και ν’ αντιμετωπισθεί, με το λιγότερο δυνατό κόστος για το κοινωνικό σύνολο, η οικονομική κρίση απαιτείται να ληφθούν, κυρίως για τα δύο επόμενα κρίσιμα χρόνια, συγκεκριμένες αποφάσεις με την αντίστοιχη προοπτική. Οι αποφάσεις αυτές αφορούν, πρωτίστως την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων, το δραστικό περιορισμό των δημόσιων δαπανών – χωρίς βεβαίως να θίγεται ο πυρήνας του κοινωνικού κράτους δικαίου – και την οργάνωση των απαραίτητων για την εμπέδωση της οικονομικής ανάπτυξης διαρθρωτικών αλλαγών.

Η λήψη και η αποτελεσματική εφαρμογή των αποφάσεων αυτών προϋποθέτει, όπως είναι αυτονόητο, το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον. Δυστυχώς, το περιβάλλον αυτό σήμερα δεν υπάρχει. Και τούτο διότι, με αποκλειστική ευθύνη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει δηλώσει σαφώς και απεριφράστως ότι δεν πρόκειται να συμπράξει στην επανεκλογή Σας ως Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι, εν πάση περιπτώσει, θα οδηγηθούμε έτσι σε πρόωρες εκλογές, η Χώρα βαδίζει πλέον στο δρόμο μιας μακράς προεκλογικής περιόδου ως τον Μάρτιο του 2010. Το προεκλογικό αυτό κλίμα, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και μέσα στη συγκυρία που εξέθεσα είναι, κατά κοινή πεποίθηση, ό,τι χειρότερο για την οικονομία μας και, άρα, για τον Τόπο.

Υπό τα δεδομένα αυτά και με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της 3ης Σεπτεμβρίου 2009, με εξουσιοδότησε να Σας προτείνω, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 41 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος, τη διάλυση της Βουλής την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009 και την προκήρυξη εκλογών την 4η Οκτωβρίου 2009, για ν’ ανανεωθεί η λαϊκή εντολή προς την Κυβέρνηση και ν’ αντιμετωπισθεί το εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας που προεξέθεσα. Επίσης, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 41 παρ. 3 του Συντάγματος, και με βάση την ίδια εξουσιοδότηση του Υπουργικού Συμβουλίου, Σας προτείνω να συγκληθεί η νέα Βουλή σε Σύνοδο την 14η Οκτωβρίου 2009.

Με εξαιρετική τιμή,

Κώστας Καραμανλής

Μεθοδεύσεις ΠΑΣΟΚ με τους συμβασιούχους

Βρώμικο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για καταγγελία όλων των συμβάσεων απασχόλησης στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα που συνάφθηκαν μέχρι και έξι μήνες πριν από την προκήρυξη των εκλογών.

Ο εκπρόσωπος τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου ... προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην προβεί σε «πελατειακές διευθετήσεις» αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλεγεί στην κυβέρνηση, θα προχωρήσει σε αναθεώρηση και επανέλεγχο όλων των συμβασιούχων.

Μεγάλο αγκάθι αποτελεί για χιλιάδες ανέργους που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για πρόσληψη με συμβάσεις στον δημόσιο τομέα, το πάγωμα όλων των σχετικών διαδικασιών.
Το αδιέξοδο αυτών των ανθρώπων είναι φοβερό καθώς μένουν μετέωροι, παραμονές των εκλογών και γνωρίζουν πως αν το ΠΑΣΟΚ έλθει στην εξουσία δεν πρόκειται να τους προσλάβει σε καμία περίπτωση.

Σε αυτή την κατηγορία των ομήρων συμβασιούχων ανήκουν και αρκετοί δημοσιογράφοι που εργάζονται στην ΕΡΤ οι οποίοι προσελήφθησαν το καλοκαίρι του 2004 και ουδέποτε μονιμοποιήθηκαν.
Το θέμα απασχολεί σοβαρά το υπουργείο Απασχόλησης και η Φάνη Πετραλιά αναζητεί εναγωνίως λύση.


Ποια μέτρα μπαίνουν στο συρτάρι λόγω εκλογών


Στον «αέρα», λόγω της πρόωρης προκήρυξης των εκλογών, έμειναν, εκτός από την πολυαναμενόμενη απόσυρση των παλαιών Ι.Χ., και τα μεγάλα έργα που υλοποιεί το ΥΠΕΧΩΔΕ τα δύο πρόσφατα μέτρα που είχαν στόχο να περιορίσουν τα προβλήματα στην αγορά από την έλλειψη ρευστότητας: Η αναστολή των πλειστηριασμών για χρέη ιδιωτών η φυσικών προσώπων μέχρι 200.000 ευρώ μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2009 και η χαλαρότερη καταβολή του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις.


Υπενθυμίζεται ότι, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, με το προεδρείο της ΕΕΤ συμφωνήθηκε η αναστολή των πλειστηριασμών φυσικών και νομικών προσώπων για χρέη έως και 200.000 ευρώ, με επισπεύδουσες τις εμπορικές τράπεζες.



Ο κ. Παπαθανασίου είχε τότε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανασταλούν και οι πλειστηριασμοί για χρέη ιδίου ύψους προς το Δημόσιο, αν πρόκειται για πρόσφατα -λόγω της κρίσης- χρέη και όχι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η ρύθμιση αυτή θα έπαιρνε τη μορφή τροπολογίας, η οποία θα ψηφιζόταν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που είναι το καθ' ύλην αρμόδιο για το θέμα. Μετά όμως τη διάλυση της Βουλής, λόγω των πρόωρων εκλογών, το όλο εγχείρημα μάλλον ματαιώνεται.



Αποσύνδεση δήλωσης ΦΠΑ



Στη δεύτερη περίπτωση, επιχειρήθηκε, με ρύθμιση του ΥΠΟΙΟ, η αποσύνδεση της δήλωσης ΦΠΑ από την πληρωμή, με στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούν. Συγκεκριμένα, στη ρύθμιση (η οποία μένει πλέον μετέωρη λόγω των εκλογών), προβλέπεται, κατά την περιοδική δήλωση ΦΠΑ, η πληρωμή ενός σημαντικού ποσοστού της οφειλής (30%) ταυτόχρονα και η εξόφληση του υπολοίπου σε δύο (2) μηνιαίες δόσεις.


Στο διάστημα αυτό, θα ισχύει η από το νόμο προβλεπόμενη επιβάρυνση, λόγω εκπρόθεσμης καταβολής, αλλά δεν θα ισχύουν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες. Μετά το διάστημα των δύο μηνών, θα αναζητούνται και οι ποινικές ευθύνες και θα επιβάλλεται υψηλότερη
επιβάρυνση.


Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση, η ανακριβής δήλωση θα τιμωρείται με ιδιαίτερα υψηλό πρόστιμο, πολλαπλάσιο του ποσού που δεν έχει δηλωθεί, χωρίς δικαίωμα του εφόρου να προβαίνει σε μείωση του προστίμου.


Με τη ρύθμιση αυτή, διευκολύνονται οι επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στην υποχρέωση απόδοσης του ΦΠΑ στη σημερινή περίοδο, όπου η αγορά αντιμετωπίζει προβλήματα μειωμένης ρευστότητας, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Διευκολύνονται επίσης οι επιχειρήσεις και σε περιπτώσεις έκτακτης οικονομικής δυσκολίας ή δυσανάλογα μεγάλων πωλήσεων, κάποιο μήνα, σε σχέση με το μέσο όρο των μηνιαίων πωλήσεών τους.



Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ



Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται, λόγω της προκήρυξης των εθνικών εκλογών, μια σειρά θεμάτων αρμοδιότητας του ΥΠΕΧΩΔΕ, που είχαν ανακοινωθεί από την πολιτική ηγεσία, αλλά δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες νομοθέτησής τους, γεγονός που θα εξαρτηθεί από την κυβέρνηση που θα προκύψει στις 4 Οκτωβρίου.



Απόσυρση Ι.Χ.: Μεταξύ των εκκρεμοτήτων του ΥΠΕΧΩΔΕ, είναι η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή -αλλά δεν ψηφίστηκε, επειδή κλείνει για τις εκλογές-, η οποία προβλέπει οικονομικά κίνητρα για την απόσυρση των αυτοκινήτων παλιάς τεχνολογίας, τα οποία κλιμακώνονται ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος και τον κυβισμό, και αυξάνονται, αν μετά την απόσυρση ο ιδιοκτήτης προβεί στην αγορά νέου αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, καθώς και αύξηση των τελών κυκλοφορίας για τα παλιά ρυπογόνα οχήματα, που δεν θα αποσυρθούν παράλληλα με την καθιέρωση πράσινου δακτυλίου.



Επίσης, άγνωστη παραμένει και η τύχη του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, για τις 22 Δεκεμβρίου, για την κατασκευή με σύμβαση παραχώρησης, η οποία πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή των Νέων Αυτοκινητόδρομων Αττικής, συνολικού μήκους 71,6 χλμ. και προϋπολογισμού περίπου 1,8 δισ. ευρώ, καθώς και του άλλου για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης.



Σε εκκρεμότητα είναι επίσης και το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας που είναι σε διαβούλευση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, ενώ στον «αέρα» βρίσκεται και το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Παράκτιο Χώρο και τα Νησιά, το οποίο δόθηκε προ ημερών εν μέσω αντιδράσεων σε διαβούλευση και χρειάζεται υπουργική απόφαση για να τεθεί σε εφαρμογή.


Παραπέμπεται επίσης στις ελληνικές καλένδες και η θεσμοθέτηση της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού που βρίσκεται στη φάση κατάρτισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.



Πρόβλημα υπάρχει και με την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, η οποία, παρότι έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, δεν έχει εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος, γεγονός που, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ εμποδίζει την έναρξη της εφαρμογής της ρύθμισης.



Επίσης, εντοπίζεται πρόβλημα και στην προώθηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων που πρέπει να κατασκευαστούν στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, καθώς και στον καθαρισμό των ρεμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα, εν όψει των φθινοπωρινών βροχοπτώσεων, αφού δεν έχει καν αποφασιστεί ο τρόπος που θα γίνουν.



Σε εκκρεμότητα είναι, τέλος, και μια σειρά άλλων έργων αρμοδιότητας του ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως ο διαγωνισμός για την επέκταση του μετρό στον Πειραιά και για το Ακτιο - Αμβρακία, ενώ δεν υπήρξε απόφαση και για την Υποθαλάσσια Αρτηρία Θεσσαλονίκης.



Υπουργείο Μεταφορών



Σε εκκρεμότητα μένουν, μετά την αναγγελία πρόωρων εκλογών, κάποια από τα μέτρα που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών το προηγούμενο διάστημα και έχουν άμεσο αντίκτυπο σε φορείς και κλάδους εποπτείας του ΥΜΕ. Και τούτο διότι η Βουλή θα διαλυθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, οπότε ό,τι δεν έχει προλάβει να κατατεθεί, ψηφισθεί κ.λπ. μένει στον «αέρα».



Μετατάξεις Ο.Α.: Σε εκκρεμότητα βρίσκεται το θέμα των μετατάξεων των εργαζομένων της παλαιάς Ο.Α. στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί τη μεταφορά εργαζομένων, εξαγγέλλοντας ότι έχουν εντοπιστεί 14.317 θέσεις (3.862 στο ΥΜΕ και φορείς που εποπτεύονται από το ΥΜΕ και 10.455 σε άλλα υπουργεία και φορείς).



Επίσης, «παγώνει» το θέμα της μισθωτής εφεδρείας στον ΟΣΕ, ενώ χάνονται κοινοτικά κονδύλια, εάν δεν επαναδημοπρατηθεί άμεσα το έργο κατασκευής του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο.



Επέκταση ΚΤΕΛ Ακόμη, «παγώνει» η επέκταση του προγράμματος χρηματοδότησης, ύψους 40 εκατ. ευρώ, των ΚΤΕΛ, που εξήγγειλε την περασμένη Δευτέρα, εγκαινιάζοντας το νέο σταθμό της ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. Τα χρήματα αυτά θα δίνονταν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με δεδομένο ότι, την περίοδο 2004 - 2008, το υπουργείο Μεταφορών είχε χορηγήσει ακόμα 118 εκατ. ευρώ.



Τέλος, καθυστέρηση ενδέχεται να παρουσιασθεί στην επιλογή αναδόχου ή αναδόχων στο διαγωνισμό της ΥΠΑ για τις άγονες αεροπορικές γραμμές, αλλά και στην απελευθέρωση του handling στα περιφερειακά αεροδρόμια.




Οι εκκρεμότητες στο ΥΠΑΝ



Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμότητες του υπουργείου Ανάπτυξης, οι εκλογές μπλοκάρουν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, όπως και του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 32 για την ενεργειακή εξοικονόμηση.



Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η προκήρυξη των εκλογών δεν επηρεάζει την εκτέλεση των προγραμμάτων χρηματοδότησης με κοινοτικά και εθνικά κονδύλια. Η υλοποίησή τους θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ δεν μπλοκάρεται και η διαδικασία παράδοσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού από τον κ. Σπύρο Ζησιμόπουλο στο νέο πρόεδρο της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, τον κ. Δ. Κυριτσάκη.



Οπως αναφέρουν πηγές της «Ν», το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού οπότε αναμένεται η υπογραφή του υπουργού, Κ. Χατζηδάκη, για τον ορισμό της νέας σύνθεσης της Ολομέλειας.



Καμαρώστε αυτόν που θέλει να μας κυβερνήσει!

Παρότι γνωρίζουμε πολύ καλά τις ιδέες που πρεσβεύει ο Γιωργάκης,μείναμε έκπληκτοι όταν αντικρύσαμε απίστευτες εικόνες με εμετικά συνθήματα,τα οποία το επιτελείο του έχει βάλει στο προσωπικό του άλμπουμ στο μεγαλύτερο σάιτ φωτογραφιών παγκοσμίως,το Flickr.Παραθέτουμε εδώ τις πιο χαρακτηριστικές:όσοι θέλουν να δουν ολόκληρο το άλμπουμ,προκειμένου να πεισθούν ότι δεν είναι... σύμπτωση,μπορούν να το κάνουν εδώ κι εδώ.

-ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΩΤΗ:"ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ".

ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ,ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο GEORGE ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ...ΓΕΛΑΕΙ,ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ,ΤΟ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΣΤΟ "ΧΙΟΥΜΟΡ"!!!ΜΑΛΙΣΤΑ,ΚΑΝΕΙ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΕΤΟΙΟ,ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ "ΝΑ ΤΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ";

-ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΥΤΕΡΗ:"ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ Ο ΤΙΤΛΟΣ "ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ".

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ" ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΓΕΛΙΕΤΑΙ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ,ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ!!!

-ΕΙΚΟΝΑ ΤΡΙΤΗ:"ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ,ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ".

ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΚΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;ΩΣ...ΧΙΟΥΜΟΡ,ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

-ΕΙΚΟΝΑ ΤΕΤΑΡΤΗ:"ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΜΑ;"

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΒΛΑΜΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ.ΚΙ ΟΜΩΣ,ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ..."ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ"!!!

-ΕΙΚΟΝΑ ΠΕΜΠΤΗ:"ΚΡΗΤΗ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ-ΜΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΙΣΣΑ".

ΕΔΩ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΞΕΝΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΝΗΣΙ,ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο "ΕΚΛΕΚΤΟΣ" ΤΟΥ-ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΙΡΝΕΙ 50-60% ΕΚΕΙ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ "ΑΠΟΨΕΙΣ" ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙ'ΑΥΤΟ;

-ΕΙΚΟΝΑ ΕΚΤΗ:"ΤΟ ΦΥΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ-HOMOREBELS".

ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΑΝΑΡΧΟ-ΑΔΕΡΦΑΤΟΥ,ΠΟΥ "ΠΑΡΗΛΑΣΕ" ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΘΗΜΑ,ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ (!!!) ΤΟΥ ΑΛΜΠΟΥΜ ΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ...ΑΠΟΨΗ!!!

Τελικά Γιωργάκη,είναι τυχαίο που όλες αυτές οι "απόψεις" είναι ΑΚΡΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ,ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ;

Δεν γνωρίζεις εσύ ο ίδιος τι φωτογραφίες βάζουν οι υπεύθυνοι του σάιτ σου,υπογράφοντας με το όνομά σου;

Ή μήπως έχεις την εντύπωση πως το "χιούμορ" σου θα μείνει εν κρυπτώ;Στο Διαδίκτυο βρίσκεσαι αγαπητέ,όχι στα συνεταιράκια σου στα κανάλια!

Και το ερώτημα που τίθεται αυτομάτως σε όλους μας:

ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΕΛΑΕΙ ΠΧ. ΜΕ "ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ" ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ;;;


Ανατριχίλα μας πιάνει και μόνο που το σκεφτόμαστε!


hellas-orthodoxy


Εγκεφαλικές παρενέργειες που οδηγούν στην μωρία!

Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει έστω και ένας πολίτης αυτής της χώρας που να πιστεύει στην ...«αγιότητα» των ΜΜΕ. Είναι γνωστό ότι τα ΜΜΕ σχεδόν στο σύνολο τους είναι προβληματικές-οικονομικά- επιχειρήσεις.
Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τους ετήσιους ισολογισμούς τους. Έχουν αρνητικό πρόσημο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.Αυτό είναι το ένα αδιαμφισβήτητο δεδομένο.

Υπάρχει έστω και ένας πολίτης αυτής της χώρας που να πιστεύει ότι αυτοί οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ θα κρατούσαν ηθελημένα εν ζωή τις επιχειρήσεις τους , εάν αυτό δεν ήταν μοχλόςσφετερισμό ποταμού χρημάτων από άλλες πηγές;

Υπάρχει έστω και ένας πολίτης αυτής της χώρας που να πιστεύει ότι αυτές οι πηγές δεν είναι ...τα κρατικά ταμεία; Δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητηθεί και αυτό.
για τον

Διερωτώμαι λοιπόν, πως ορισμένες φορές δεν μπορούμε να δούμε τα πιο απλά πράγματα και αρεσκόμαστε σε λαβυρινθικές πολιτικές αναλύσεις.
Βάσει λοιπόν των απλών και αδιαμφισβήτητων δεδομένων που ανάφερα, οι νταβατζήδες υποστηρίζουν εκείνη την πλευρά από όπου τα «παίρνουν»( με τον άλφα ή ...βήτα τρόπο, φανερό ή κρυφό, εγχώριο ή ξενικό) ή τουλάχιστον δεν υποστηρίζουν εκείνη την πλευρά που ΔΕΝ τα «παίρνουν».

Υπάρχει έστω και ένας έλλογος πολίτης που διαφωνεί σ` αυτό; Δεν νομίζω! Από την άλλη έχουμε μια διαμορφωμένη κατάσταση η οποία αποτελεί ιστορικό ξεχωριστό γεγονός. Μια πρωτοφανής στα πολιτικά χρονικά κατάσταση , όπου μια κυβέρνηση να έχει τόσο εχθρικά ΟΛΑ σχεδόν τα ΜΜΕ.
Και μια αντιπολίτευση με λερωμένο το πρόσφατο παρελθόν της, που ...υμνείται ή τουλάχιστον δεν κριτικάρεται σε ΤΙΠΟΤΑ από ΟΛΑ σχεδόν τα ΜΜΕ.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις και ας μιλήσουμε απλά και λογικά!
Κάποιος δεν υποκύπτει στα διάφορα συμφέροντα ( εντός και εκτός) και Κάποιος τους ανοίγει διάπλατα την πόρτα . Κάποιος δεν τα δίνει και Κάποιος υπόσχεται ότι θα τα (ξανα)δώσει!

Ποιος είναι ο ένας και Ποιος ο άλλος ,αρκεί μια στιγμιαία ανάγνωση στα πρωτοσέλιδα του «κρεμασμένου τύπου» στο γειτονικό σας περίπτερο (διαδικτυακό ή παραδοσιακό) ή ένα ζάπινγκ για ΜΙΑ ΜΟΝΟ φορά στα δελτία ειδήσεων ( δεύτερη και τρίτη επίσκεψη δημιουργεί κατά τους επιστήμονες εγκεφαλικές παρενέργειες που οδηγούν στην μωρία) .

Ποιος
είναι λοιπόν ο υποστηριζόμενος από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και Ποιος ο καταδιωκόμενος; Τα συμπεράσματα δικά σας!
Όπως ΚΑΙ τα χρήματα που σφετερίζονται τα ΜΜΕ. KAI AYTA ΔΙΚΑ ΣΑΣ είναι! Ποτάμια ολόκληρα από τις σταγόνες του ιδρώτα σας.


YΓ. Μια αναδρομική( και πρόσφατη) ιστορική ματιά στο Ποιος επιχείρησε να περάσει τον Βασικό μέτοχο και Ποιος συμμάχησε φανερά ( ..ΚΑΙ από το βήμα της Βουλής) με τους νταβατζήδες, εναντίον του εγχειρήματος, θα βοηθούσε στην τόσο απλή κατανόηση του πολιτικού γίγνεσθαι.
Υ.Γ 2 Ακόμα περιμένω (6η ημέρα) να διαψευστεί επίσημα από το ΠαΣοΚ ότι ο κ. Παπανδρέου απολάμβανε τα μπάνια του στην παραλία της Πούντας, την ώρα που καιγόταν η Αν. Αττική.
Να προχωρήσω ακόμα ένα βήμα σήμερα μήπως και φιλοτιμηθούν να το ...διαψεύσουν.Από την παραλία της Πούντας στην Αχαΐα οι καπνοί ήταν ορατοί ή μήπως όχι; Έγινε μάλιστα και θέμα συζήτησης μεταξύ των συνοδών ασφαλείας του κ. Παπανδρέου και των λουομένων;

Ναι ή Όχι ;




Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Άς αρχίσουν οι χοροί

Τό επόμενο εξάμηνο θα παρθούν πολύ δύσκολες πολιτικές αποφάσεις...
Αποφάσεις στήν εξωτερική πολιτική καί σε αυτό πού αποκαλούμε όλοι θολά εκσυγχρονισμό (στήν ουσία σωτηρία απο το χείλος τού γκρεμού) τής χώρας...

Μέσα στήν οχλαγοή κανείς δέν πρόσεξε ότι ο Καραμανλής περιέγραψε πολύ αναλυτικά τίς αποφάσεις αυτές...


Αποφάσεις πού έχουν να κάνουν με το ασφαλιστικό, τή φοροδιαφυγή, τό χρέος...
Ολες αυτές οι αποφάσεις (πού λόγω οικονομικής κρίσης είναι υποχρεωτικές) είναι δυσάρεστες.
Θα έχουν τεράστιο πολιτικό κόστος για αυτόν πού θα τίς πάρει...

Τόσο μεγάλο πού οι επιλογές είναι δύο...

Η ο πολίτης θα ψηφίσει συνειδητά τόν δύσκολο δρόμο τής σωτηρίας...

Η θα ψηφίσει κάποιον πού θα τού πεί ψέματα ...


Αν κάνει το δεύτερο αυτός ο κάποιος πού πήρε την εξουσία με ψέματα θα έχει δύο επιλογές...

Η να κάνει τις μεταρυθμίσεις δηλαδή μόλις ανέβει να πεί μάγκες σόρυ δέν είχα καταλάβει πόσο άσχημα είναι τα πράματα πρέπει να σφιχτείτε πολύ οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα τον πάρει και θα τόν σηκώσει (σέ λίγους μήνες) ....

Η να πουλήσει τρέλα να μήν κάνει μεταρυθμίσεις και να καταστρέψει έτσι τη χώρα αφήνοντας τα δύσκολα ξανά για τον επόμενο (σέ λίγους μήνες)..


Στήν Ελλάδα βέβαια νομίζουμε ότι η εξουσία είναι αυτοσκοπός (γιαυτό και δέν καταννοούμε τήν κίνηση Καραμανλή)...

Αρκεί να την έχεις καί ...έχει ο Θεός...

Ομως η εξουσία είναι (σάν την αγάπη) δίκοπο μαχαίρι...

Πρέπει να ξέρεις να το χειρίζεσαι...

Ενας ηλίθιος πχ με ένα τέτοιο εργαλείο μάλλον θα κοπεί μόνος του...

Οπως και να έχει η επιλογή ανήκει στόν πολίτη...

Οπως και να έχει η κίνηση Καραμανλή είναι ιδιοφυής...


Στις εκλογές με το βλέμμα μπροστά

Της Σοφίας Βούλτεψη



Ανήκω σ’ αυτούς που είχαν εξ αρχής ταχθεί κατά της διενέργειας πρόωρων εκλογών. Και όλες αυτές τις ημέρες είχα επιχειρηματολογήσει, εντοπίζοντας τους κινδύνους –για τη χώρα πρώτα και για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας μετά. Αναμφισβήτητα, μια εκλογική αναμέτρηση, με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο χρόνο, αποτελεί μια ριψοκίνδυνη προοπτική.



Δεν χωρεί επίσης αμφιβολία, όμως, ότι σε προεκλογική περίοδο βρισκόμασταν ούτως ή άλλως. Είχε εγκαίρως δηλωθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση και επομένως η χώρα θα περνούσε τους επόμενους μήνες μέσα σε ένα περιβάλλον εξαιρετικής αστάθειας, ενώ ένα σωρό υποθέσεις που σοβούν θα έρχονταν στην επιφάνεια και θα δηλητηρίαζαν τον πολιτικό βίο.



Ο κύβος ερρίφθη, λοιπόν, και δεν έχει νόημα να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα –όποιος και αν το έχυσε. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει τώρα να εγκαταλείψει διαφωνίες και γκρίνιες και να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνάμεις της για να παραθέσει ενώπιον του λαού, στον οποίο έχει πλέον δοθεί ο λόγος, πειστικά επιχειρήματα. Κυρίως να πει επιτέλους τι έκανε και γιατί δεν μπόρεσε να κάνει όσα δεν έκανε.



Δεν πρόκειται για αυτοκριτική. Η αυτοκριτική αποτελεί οδό διαφυγής. Πρόκειται για την ανάγκη να καταδειχθούν εκείνες οι πολιτικές που απέφεραν κάποια θετικά αποτελέσματα σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, μέσα σε ένα γενικώς πολύ ζοφερό εγχώριο και διεθνές κλίμα.


Αλλά και για το ΠΑΣΟΚ έχει πλέον έρθει η ώρα να πει τι σκοπεύει να κάνει σε περίπτωση που κερδίσει την εξουσία. Στηρίζεται, βέβαια, στη λογική ότι οι Ελληνες δεν ψηφίζουν, καταψηφίζουν. Αλλά ένα κόμμα με το δικό του παρελθόν, με τη δική του πολύχρονη κυβερνητική θητεία, με τις δικές του λανθασμένες και συχνά καταστροφικές επιλογές, δεν ξεχνιέται εύκολα.



Υπάρχει το προηγούμενο των ευρωεκλογών. Η Νέα Δημοκρατία έχασε, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισε. Αντίθετα, βρέθηκε δύο μονάδες κάτω από το εθνικό του ποσοστό. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για κανέναν. Είναι δρόμος μετ’ εμποδίων, των οποίων η υπερπήδηση θα εξαρτηθεί από το πόσα λιγότερα λάθη θα κάνει ο καθένας από τους αντιπάλους.

Εκλογές στις 4 Οκτωβρίου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός

Τη διάλυση της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα και εκλογές στις 4 Οκτωβρίου ζήτησε την Πέμπτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι η απόφασή του για πρόωρες εκλογές είναι πράξη ευθύνης, προκειμένου να βγει η ελληνική οικονομία πιο δυνατή.

Λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός προήδρευσε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο επισήμανε ότι η χώρα διανύει μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη και καθοριστική για το μέλλον. Κάλεσε τους υπουργούς να απευθυνθούν στον κόσμο με ειλικρίνεια και να δώσουν τη μάχη με όλες τους τις δυνάμεις.


«Έχουμε μια δύσκολη μάχη και πρέπει να τα δώσουμε όλα. Λάθη και αβασάνιστες τοποθετήσεις δεν συγχωρούνται. Θα δώσουμε τον αγώνα με ενιαίο λόγο και ψυχωμένα. Κανένας να μην λιποψυχήσει» είπε χαρακτηριστικά.



Ακόμη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα είναι και μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα.


Αναφέρθηκε εκτενώς στις επιπτώσεις της κρίσης σε όλο τον κόσμο και είπε ότι οι συνέπειες στη χώρα ήταν ηπιότερες, αλλά θα ήταν πολύ πιο έντονες αν η κυβέρνηση δεν έκανε τα βήματα προόδου στην οικονομία τα τελευταία χρόνια.


Κατηγόρησε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ ότι παρέδωσε το 2004 το έλλειμμα στο 7,5% του ΑΕΠ και την ανεργία πάνω από 11%. «Καταλαβαίνετε τι θα γινόταν αν η κρίση μας έβρισκε με τις συνθήκες του 2004» είπε ο πρωθυπουργός.



Ακολούθως, μίλησε για παθογένειες και διαρθρωτικές αδυναμίες της οικονομίας, που δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους και τόνισε ότι είναι η ώρα να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις. Ούτε εύκολα, ούτε ευχάριστα είναι τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν, είπε ο κ. Καραμανλής, αλλά μόνο αυτά μπορούν να βγάλουν τον τόπο από τα προβλήματα. Σε αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια που ακολουθούν, πρέπει να πετύχουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση και να απαντήσουμε σε τρεις προκλήσεις είπε ο κ. Καραμανλής.



Πρώτον, στον δραστικό περιορισμό των δημοσίων δαπανών, κάτι που ξεκίνησε η κυβέρνηση αλλά δεν αρκεί, δεύτερον, στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, και τρίτον, στις διαρθρωτικές αλλαγές, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη.



Αναφερόμενος, δε, στο ΠΑΣΟΚ είπε: «Πού βρίσκουν την άνεση οι κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορούν εμάς γιατί δεν λύσαμε όλα τα προβλήματα που δημιούργησαν αυτοί;».



Ο πρωθυπουργός είπε ότι το τελευταίο διάστημα η πορεία της κυβέρνησης ήταν εξαιρετικά δύσκολη, διότι απαιτούσε κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον, το οποίο δεν υπήρχε εξαιτίας του ΠΑΣΟΚ, ο αρχηγός του οποίου αποφάσισε να μην ψηφίσει τον Κάρολο Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να προκαλέσει εκλογές και να τον ψηφίσει μετά.



Χαρακτήρισε αυτή τη συμπεριφορά ακραία και ανεύθυνη απέναντι στο θεσμό του Προέδρου της δημοκρατίας, την οικονομία και τον τόπο. Ο πρωθυπουργός συνέδεσε επίσης τη στάση του ΠΑΣΟΚ με τη στάση ορισμένων συνδικάτων, τα οποία, όπως είπε, ξεκίνησαν το τελευταίο διάστημα να θέτουν μεγάλες διεκδικήσεις και την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ υπόσχονταν στους πάντες τα πάντα.



Υπενθύμισε ο κ. Καραμανλής ότι πριν από μερικούς μήνες ζήτησε συναίνεση από τους πολιτικούς αρχηγούς και εισέπραξε άρνηση. Τόνισε ακόμη ότι οφείλει να αποφασίζει με γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον και χαρακτήρισε την απόφασή του για προκήρυξη πρόωρων εκλογών «απόφαση ευθύνης που ελήφθη με γνώμονα το εθνικό συμφέρον».


Είπε ότι θα ήταν αδιανόητο να αφήσει τη χώρα να σέρνεται για ένα εξάμηνο μέσα σε ένα προεκλογικό κλίμα και τόνισε ότι δεν θα παραπλανήσουμε, δεν θα υποσχεθούμε πράγματα ανεφάρμοστα, θα πούμε αλήθειες στους Έλληνες, δεν θα εξωραΐσουμε την εικόνα.


Ο πρωθυπουργός προχώρησε και σε αυτοκριτική, λέγοντας ότι θα έπρεπε να γίνουν σε κάποιες περιπτώσεις πιο βαθιές τομές και να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά. Δεν παριστάνουμε τους αλάνθαστους, ούτε είμαστε, είπε ο κ. Καραμανλής. Αυτό το αφήνουμε στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο άφησε τεράστιο έλλειμμα και δεν έκανε καμιά αυτοκριτική.


Εντολή Καραμανλή για διευθέτηση υποσχέσεων

Εντολή για κλείσιμο των εκκρεμοτήτων με τους Νεοδημοκράτες και την ικανοποίηση των αιτημάτων των κοινωνικών ομάδων δίνει ο Καραμανλής στα κυβερνητικά του στελέχη σε λίγη ώρα στο υπουργικό συμβούλιο.

Παράλληλα θα τους καλέσει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, να κορυφώσουν τους τόνους της κριτικής τους κατά του ΠΑΣΟΚ και να αναδεικνύουν από τη μια μεριά το έργο της κυβέρνησης και από την άλλη την ανυπαρξία του προγραμματικού λόγου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ο πόλεμος μπορεί να κερδηθεί αν από την αρχή της προεκλογικής περιόδου κερδίσουμε τις μάχες ουσίας και εντυπώσεων» θα αναφέρει.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ζητήσει στον πρώτο τηλεφωνικό γύρο που κάνει από το πρωί με τους υπουργούς του, την παροχή εγγυήσεων και διαβεβαιώσεων ότι θα αξιοποιηθεί το σύνολο των στελεχών της παράταξης που μέχρι σήμερα παρότι συνέβαλαν στη διαμόρφωση του ρεύματος νίκης υπέρ της Ν.Δ., παραμένουν στον «πάγο».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις υπουργοί επικοινώνησαν ήδη με συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ
και τους διαβεβαίωσαν για τις αλλαγές σε διοικήσεις ΔΕΚΟ και κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών αν η Ν.Δ. επανεκλεγεί στην κυβέρνηση.

Παρέλαση…αστέρων

Πριν καλά - καλά ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, το ΠΑΣΟΚ έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο για το ποιοι θα διαχειριστούν τις τύχες του τόπου αν εκλεγεί στην κυβέρνηση.

Από χθες το βράδυ παρατηρείται ... παρέλαση αστέρων όπως του Παπουτσή, του Χρυσοχοϊδη, της Βάσως Παπανδρέου, του Μαγκριώτη και έπονται ένα σωρό ακόμη πρώην υπουργοί και κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες της περασμένης 25ετίας.

Όλοι τους μιλούσαν για την αναγκαιότητα του νοικοκυρέματος της Οικονομίας αλλά απάντηση στο ερώτημα γιατί το Δημόσιο Χρέος από το 30% το 1981 εκτινάχθηκε στο 100% το 2004, κανείς δεν έδινε.

Όπως και κανείς τους δεν αναγνώριζε την παραμικρή ευθύνη του ΠΑΣΟΚ για την έκταση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, για το σκάνδαλο της Siemens και τη σύνδεση των μαύρων ταμείων της εταιρείας με το κομματικό παραλογιστήριο και για τα κάλπικα στοιχεία που δόθηκαν το 2003 για το Έλλειμμα γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μπει η χώρα μας σε επιτήρηση.